Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ !!ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!! Πηγή: diadrastiko: ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ !!ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!! http://diadrastiko.blogspot.com/2013/07/blog-post_9539.html#ixzz2Yg2SrlfO


1Με τον διαγωνισμό για το τζαμί της Αθήνας να έχει κηρυχτεί άγονος, μερικά μόλις ... λεπτά μετά την προκήρυξή του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το δημοσίευμα της "Washington Post" για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, στο οποίο αναφέρεται η στήλη "Μικροπολιτικός" των "Νέων". Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η "Washington Post" έχει εκτενή ανάλυση για το θέμα, με την υπογραφή του πακιστανικής καταγωγής διανοουμένου Ακμπάρ Αχμέντ, ο οποίος περιγράφει την εμπειρία του από πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων έκανε κήρυγμα σε παράνομο υπόγειο τζαμί. "Χρειάστηκαν όλα τα αποθέματα πνευματικής δύναμης για να ελέγξω τα συναισθήματα που μου προκάλεσε η κακή τους κατάσταση", γράφει ο Ακμπάρ Αχμέντ, ο οποίος μεταφέρει τη δήλωση Πακιστανού διπλωμάτη στην Αθήνα, ότι τις νύχτες φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του, λόγω του χρώματός του. Σύμφωνα με τον "Μικροπολιτικό" των "Νέων", ο Ακμπάρ Αχμέντ κατονομάζει ως τα δυο πρόσωπα που εξαρχής έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν στην κατασκευή του τζαμιού, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή, και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ. Ο τελευταίος θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, και σύμφωνα με τον Ακμπάρ Αχμέντ έχει καταστήσει σαφές ότι το τζαμί πρέπει να χτιστεί, και μιλάει για τη συμπόνοια και την ανάγκη να απλώσει κανείς το χέρι στους αδύναμους και τους ευάλωτους. Αυτά να τα  βλέπουν αυτοί που μου έκαναν επίθεση!!Σας το είχα πει στο κόλπο είναι και η ορθόδοξη εκκλησία πάνε για μια Εβραϊκή πανθρησκεία!!Στην Ρωμιοσύνη μόνο οι Ελληνικοί ναοί απαγορεύονται!!

«Ανθρωποθυσίες» στο βωμό του μνημονίου - Θα "κόβονται κεφάλια" ανάλογα με τις ορέξεις της τρόικα

Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση, κατ΄εντολή της τρόικα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα στέλνονται αυτομάτως στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τσουβαλιάζουν τους πάντες και κρίνουν με μνημονιακά μέτρα και σταθμά ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων και τα δήθεν κριτήρια είναι μία «μπαρούφα», αφού επί της ουσίας έχουν καταργήσει και τον ΑΣΕΠ. Θέλουν να κάνουν 25.000 απολύσεις και δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτε. Έχουν βάλει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη γκιλοτίνα και ανάλογα με τις εντολές και τις απαιτήσεις της τρόικας θα «κόβουν» κεφάλια...
 Το ίδιο θα πράξουν όχι μόνο με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και με όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού το νομοσχέδιο που αποτελείται από έναν εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 19 Ιουλίου για να μπορέσει να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση της δόσης που ενέκρινε τη Δευτέρα το Eurogroup.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο καταργούνται στους Δήμους ακόμα και οι θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων. Μάλιστα οι σχολικοί φύλακες αποτελούν μέρος της ορθής λειτουργίας των σχολείων, καθώς επιτηρούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τους γύρω κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους. Οι σχολικοί φύλακες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, έχουν παρουσία στα γυμνάσια και στα λύκεια 145 δήμων της επικράτειας από το 2001. Πριν από την τοποθέτησή τους η κατάσταση μέσα και έξω από το σχολικό προαύλιο ήταν δραματική. Ειδικά σε λύκεια της πρωτεύουσας γινόταν ακόμα και διακίνηση ουσιών, κατάσταση την οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί.
Όσον αφορά στη Δημοτική Αστυνομία «από τις 23/9/2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα». Την αναπλήρωση την υπηρεσίας των δημοτικών αστυνομικών αναλαμβάνει πλέον η Ελληνική Αστυνομία. Στο πάγκο του χασάπη μεταφέρονται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Στο πολυνομοσχέδιο γίνεται αναφορά για 52 ειδικότητες συνολικά. Και μιλάμε για το πρώτο κύμα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο.
Συνεπώς προχωρά στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
Η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τη δόση από την τρόικα προχωρά σε απίστευτο ψαλίδισμα των παροχών στους ασθενείς με την εισαγωγή κριτηρίων καταρχάς στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Με λιγότερες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και κουρεμένες νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πορευτούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων.
Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος θα εφαρμοστεί από το 2013 αντί του 2014 που προβλέπονταν, ο φόρος πολυτελείας. Μάλιστα για την καταβολή του φόρου οι υπόχρεοι θα λάβουν ειδικό εκκαθαριστικό από την εφορία. Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν μετά το δημόσιο διάλογο.
Στο τραπέζι μπαίνει και ο κατώτατος μισθός. Το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, θα ξεκινά η διαδικασία με την οποία θα ορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιουνίου. Ο υπουργός Εργασίας αφού λάβει υπόψη του το πόρισμα της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδίδει την απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών. Το πολυνομοσχέδιο δηλαδή συνιστά ένα νέο μνημόνιο που ανατρέπει τα πάντα. Το βέβαιο είναι πώς θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Επίσης βέβαιο είναι, όπως κινείται η κυβέρνηση, πώς δεν θα απολυθούν οι «λουφαδόροι» και οι κοπανατζήδες. Πρόκειται για ισοπεδωτική πολιτική

Λ.Δ.


http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2705.html

Ο πραγματικός όρκος του Ιπποκράτη και ο “Όρκος του Ιπποκράτη” της σύγχρονης ιατρικής

Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα από το Holistic Life τεύχος 35 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2010)
Γράφει η Νίκη Τσέκου
Μέχρι πρόσφατα, πίστευα ότι οι γιατροί σε όλο τον κόσμο, ορκίζονται τον όρκο του Ιπποκράτη, Αυτή την εντύπωση νομίζω ότι έχουν και οι περισσότεροι Έλληνες. Όμως ήταν έκπληξη για μένα όταν, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, πληροφορήθηκα ότι, όχι μόνο δεν ορκίζονται όλοι οι γιατροί ανά τον κόσμο τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά ούτε όλοι οι Έλληνες γιατροί δίνουν πια αυτόν τον όρκο, όταν αποφοιτούν από την Ιατρική Σχολή!
Η έκπληξή μου δεν είχε να κάνει τόσο με την χαμένη ελληνική περηφάνια ότι οι γιατροί όλου του κόσμου έπαιρναν κάποτε όρκο ότι θα τηρήσουν την Ιπποκράτειο ηθική, αλλά εξεπλάγην περισσότερο από την πληροφορία ότι οι Έλληνες ιατροί ορκίζονται σε έναν νέο όρκο!
O αυθεντικός και οι άλλοι..

Ο όρκος είναι ένα από τα κείμενα που αποδίδονται στον Ιπποκράτη και θεωρείται μνημείο ιστορικής και ηθικής αξίας.
Στην αμερικανική εφημερίδα «Baltimore Sun» δημοσιεύτηκε το 2001 εκτενές άρθρο σχετικό με τον όρκο του Ιπποκράτη, στο οποίο γράφονταν και τα εξής: «Μολονότι ορισμένες ιατρικές σχολές προβάλλουν θέμα αναθεώρησης του όρκου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της αμερικανικής κοινωνίας, η πλειοψηφία των μεγαλύτερων ιατρικών σχολών των ΗΠΑ συμφωνεί ότι η σημασία του όρκου του Ιπποκράτη έγκειται στο γεγονός ότι δεν αφορά μόνο την ιατρική, αλλά και την ψυχή, την ανθρώπινη διάσταση που καθιστά το επάγγελμα του ιατρού αποστολή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».
Στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαβάσαμε την εξής σημείωση η οποία μας εξέπληξε: «Ο αρχαίος όρκος του Ιπποκράτη, παρά το γεγονός ότι εκφράζει μια πολιτισμική παράδοση, είναι απαρχαιωμένος σε πολλά σημεία του και έχει εγκαταλειφθεί στις περισσότερες Ιατρικές Σχολές του κόσμου. Έχουμε διαγράψει τις αναφορές στις αρχαίες θεότητες, εκτός από αυτές που έχουν συμβολική αξία, την απαγόρευση της εγχείρησης, της ευθανασίας και της έκτρωσης και της σεξουαλικής επαφής με τους αρρώστους. Εναλλακτικά, μπορούμε να υιοθετήσουμε το εξής, πιο σύγχρονο κείμενο, αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσουν κυρίως οι εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής…».
Η παραπάνω σημείωση υπάρχει στο σχέδιο του εσωτερικού κανονισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που επεξεργάστηκαν οι 5 Σύλλογοι Εργαζομένων και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων στις 29 Οκτωβρίου 2008.
Το κείμενο που προτείνεται στην παραπάνω σημείωση να υιοθετηθεί και να πάρει τη θέση του αρχαίου πρωτότυπου κειμένου, είναι βεβαίως ένας κουτσουρεμένος όρκος του Ιπποκράτη, αφού έχουν αφαιρεθεί τα «απαρχαιωμένα» μέρη του αυθεντικού Όρκου!
Ο Όρκος του Ιπποκράτη
Το αρχαίο κείμενο του Όρκου του Ιπποκράτη είναι το ακόλουθο: 1. Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρόν καί Ἀσκληπιόν καί Ὑγείαν και Πανάκειαν καί θεούς πάντας τε και πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατά δύναμιν καί κρίσιν ἐμήν ὅρκον τόνδε καί ξυγγραφήν τήνδε. 2. Ἡγήσεσθαι μέν τόν διδάξαντά με την τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καί βίου κοινώσεσθαι, καί χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσεσθαι, καί γένος τό ἐξ αὐτοῦ ἀδελφεοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄρρεσι, καί διδάξειν τήν τέχνην ταύτην, ἥν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καί ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καί ἀκροήσιος καί τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσι καί τοῖσι τοῦ ἐμέ διδάξαντος καί μαθηταῖσι συγγεγραμμένοις τε καί ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικώ, ἄλλῳ δέ οὐδενί. 3. Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ᾿ ὠφελείῃ καμνόντων κατά δύναμιν καί κρίσιν ἐμήν, ἐπί δηλήσει δέ καί ἀδικίῃ εἴρξειν. 4. Οὐ δώσω δέ οὐδέ φάρμακον οὐδενί αἰτηθείς θανάσιμον, οὐδέ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε˙ ὁμοίως δέ οὐδέ γυναικί πεσσόν φθόριον δώσω. 5. Ἁγνῶς δε καί ὁσίως διατηρήσω βίον τόν ἐμόν καί τέχνην τήν εμήν. 6. Οὐ τεμέω δε οὐδέν μην λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δε ἐργάτῃσιν ἀνδράσιν πρήξιος τῆσδε. 7. Ἐς οἰκίας δε ὁκόσας ἄν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ᾿ ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτός ἐών πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καί φθορίης τῆς τε ἄλλης καί ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καί ἀνδρείων, ἐλευθέρων τε καί δούλων. 8. Ἅ δ᾿ ἄν ἐν θεραπείῃ ἤ ίδω ἤ ακούσω, ἤ καί ἄνευ θεραπείης κατά βίον ἀνθρώπων, ἅ μή χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄρρητα ἡγεύμενος εἶναι τά τοιαῦτα. 9. Ὅρκον μέν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι καί μή ξυγχέοντι εἴη ἐπαύρασθαι καί βίου καί τέχνης, δοξαζομένῳ παρά πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τόν αἰεί χρόνον˙ παραβαίνοντι δέ καί ἐπιορκέοντι, τἀναντία τουτέων.
Στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαβάσαμε πριν λίγο καιρό τα εξής σχετικά με τον όρκο: «O όρκος αυτός δεν δίδεται σήμερα, καταχωρείται όμως γιατί αποτελεί μαρτυρία του υψηλού και φωτισμένου επιπέδου της Ιατρικής του Ιπποκράτη που έλαμψε τη χρυσή αυτή εποχή του Ελληνισμού και του Ελληνικού πνεύματος»:
“Ορκίζομαι στον Απόλλωνα τον Ιατρό και στον Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και σε όλους τους Θεούς επικαλούμενος την μαρτυρία τους, να τηρήσω πιστά κατά τη δύναμη και την κρίση μου αυτό τον όρκο και το συμβόλαιό μου αυτό. Να θεωρώ αυτόν που μου δίδαξε αυτή την τέχνη ίσο με τους γονείς μου και να μοιραστώ μαζί του τα υπάρχοντά μου και τα χρήματά μου αν έχει ανάγκη φροντίδας. Να θεωρώ τους απογόνους του ίσους με τα αδέλφια μου και να τους διδάξω την τέχνη αυτή αν θέλουν να τη μάθουν, χωρίς αμοιβή και συμβόλαιο και να μεταδώσω με παραγγελίες, οδηγίες και συμβουλές όλη την υπόλοιπη γνώση μου και στα παιδιά μου και στα παιδιά εκείνου που με δίδαξε και στους άλλους μαθητές που έχουν κάνει γραπτή συμφωνία μαζί μου και σε αυτούς που έχουν ορκισθεί στον ιατρικό νόμο και σε κανέναν άλλο και να θεραπεύω τους πάσχοντες κατά τη δύναμή μου και την κρίση μου χωρίς ποτέ, εκουσίως, να τους βλάψω ή να τους αδικήσω. Και να μη δώσω ποτέ σε κανένα, έστω κι αν μου το ζητήσει, θανατηφόρο φάρμακο, ούτε να δώσω ποτέ τέτοια συμβουλή. Ομοίως να μη δώσω ποτέ σε γυναίκα φάρμακο για να αποβάλει. Να διατηρήσω δε τη ζωή μου και την τέχνη μου καθαρή και αγνή. Και να μη χειρουργήσω πάσχοντες από λίθους αλλά να αφήσω την πράξη αυτή για τους ειδικούς. Και σε όποια σπίτια κι αν μπω, να μπω για την ωφέλεια των πασχόντων αποφεύγοντας κάθε εκούσια αδικία και βλάβη και κάθε γενετήσια πράξη και με γυναίκες και με άνδρες, ελεύθερους και δούλους. Και ό,τι δω ή ακούσω κατά την άσκηση του επαγγέλματός μου, ή κι εκτός, για τη ζωή των ανθρώπων, που δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιηθεί, να σιωπήσω και να το τηρήσω μυστικό. Αν τον όρκο μου αυτό τηρήσω πιστά και δεν τον αθετήσω, είθε να απολαύσω για πάντα την εκτίμηση όλων των ανθρώπων για τη ζωή μου και για την τέχνη μου, αν όμως παραβώ και αθετήσω τον όρκο μου να υποστώ τα αντίθετα από αυτά”.
Όρκος πτυχιούχου ιατρικής σχολής, σήμερα
Ο όρκος αυτός δίδεται κατά την τελετή ορκωμοσίας των τελειοφοίτων φοιτητών Ιατρικής που περάτωσαν επιτυχώς τις εξετάσεις όλων των μαθημάτων:
“Του πτυχίου της Ιατρικής αξιωθείς, όρκον ομνύω προ του Πρυτάνεως και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής και πίστιν καθομολογώ τήνδε: Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ΄ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και αληθεία. Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεσμένους της εμής αρωγής, και εν πάση ανθρώπων κοινωνίας αεί προς ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω, βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ, προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας. Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών καθηγητών και πεφιλημένων δασκάλων, ο θεόν εν τω βίω βοηθός.”
Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι τελειόφοιτοι καθομολογούν τα εξής:
“Αφού κρίθηκα άξιος του πτυχίου της ιατρικής, ενώπιον του πρυτάνεως και του Προέδρου του τμήματος ιατρικής, δίνω τον όρκο:
Να ασκώ την ιατρική επιστήμη, αφιερώνοντας τη ζωή μου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Να σέβομαι και να ευγνωμονώ τους δασκάλους μου και να θεωρώ τους συνεπιστήμονές μου ως αδερφούς μου. Να ασκώ την ιατρική με ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια και να διαφυλάττω με όλες μου τις δυνάμεις την τιμή και τις ευγενείς παραδόσεις του ιατρικού λειτουργήματος. Η υγεία και η αξιοπρέπεια των ασθενών μου να είναι η κύρια φροντίδα μου και να τηρώ εχεμύθεια σε ό,τι αυτοί μου εμπιστεύονται. Μα μην επιτρέψω να παρεμποδίσουν θρησκευτικές, εθνικές, φυλετικές, πολιτικές ή κοινωνικές διαφορές την εκπλήρωση του καθήκοντός μου προς τους ασθενείς μου. Να περιβάλω με πλήρη σεβασμό την ανθρώπινη ζωή και να μη χρησιμοποιήσω τις ιατρικές μου γνώσεις εναντίον της ανθρωπότητας, ακόμα και αν βρεθώ υπό απειλή. Ορκίζομαι, με πλήρη ελευθερία βούλησης να τηρώ με τη βοήθεια του Θεού τις παραπάνω υποσχέσεις σε όλη μου τη ζωή”.
Όσοι κατηγορούν, λοιπόν, κάποιους γιατρούς ότι παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, έχουν άδικο! Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, αφού δεν ορκίζονται πια τον όρκο αυτόν και καλά κάνουν, κατά τη γνώμη μου! Δεν είναι υποχρεωτικό να ορκίζονται οι ιατροί τον όρκο του Ιπποκράτη. Εξάλλου, νομίζω ότι πρέπει να τον δίνουν όσοι εφαρμόζουν την ιατρική του μεγάλου Έλληνα ιατρού. Πόσοι όμως την εφαρμόζουν; Ο Ιπποκράτης θεωρείται πατέρας της Ιατρικής , αλλά ποιας Ιατρικής;
Αυθεντικά ή όχι, η ουσία μετράει!
Πολλοί μύθοι έχουν γραφεί σχετικά με τον Ιπποκράτη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ώστε φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε σίγουρα πόσα έργα από όσα του αποδίδονται είναι δικά του. Ακόμα και για τον όρκο έχουν γραφτεί απόψεις που ισχυρίζονται ότι γράφτηκε από άλλον, μετά το θάνατο του Ιπποκράτη ή ότι συμπληρώθηκε πολύ αργότερα με φράσεις οι οποίες προσθέτουν τη χριστιανική ηθική.
Αν η μάνα του Ιπποκράτη λεγόταν Φαιναρέτη όπως λένε, ή Πραξιθέα, όπως λένε άλλοι, αν ο Ιπποκράτης πέθανε 100 ή 104 ετών, αν τάφηκε ή όχι μεταξύ Λαρίσης Τυρνάβου και Γυρτώνος, αν αμφισβητείται ότι πάνω στον τάφο του Ιπποκράτη εγκαταστάθηκε κυψέλη μελισσών, το μέλι της οποίας θεράπευε την αφθώδη στοματίτιδα των παιδιών, δεν νομίζω ότι αλλάζει και πολύ η εικόνα της προσωπικότητάς του. Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο τον σπουδαίο Έλληνα γιατρό είναι η θεραπευτική τέχνη του και οι ιδέες του.
Εκείνο που προβάλλεται περισσότερο στις μέρες μας είναι ότι ο Ιπποκράτης έβγαλε την ιατρική από τη μαγεία και την έκανε επιστήμη και δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε η ηθική της ιατρικής του, ούτε η ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς. Έτσι, δημιουργείται η εντύπωση ότι η ιατρική όπως ασκείται σήμερα, είναι συνέχεια της ιατρικής του Ιπποκράτη, μόνο και μόνο επειδή βασίζεται στο πείραμα και την απόδειξη και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται επιστημονική ιατρική. Ο καθηγητής Γ. Πεντόγαλος στο βιβλίο του: «Εισαγωγή στην Ιστορία της ιατρικής» γράφει για την Ιπποκράτεια ιατρική: «Αν πρέπει να δοθεί ένας χαρακτηρισμός γι’ αυτήν την ιατρική, είναι ότι μπορεί να έχει πολλά στοιχεία «προεπιστημονικά» είναι όμως ορθολογιστική, εχθρική στη μαγεία και την υπερφυσική παρέμβαση, με βάθρο την παρατήρηση και την ‘πρόγνωση’».
Τι σήμαινε μαγεία στην εποχή του Ιπποκράτη, είναι ένα θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση, όπως και το γιατί μυήθηκε στα Ελευσίνια Μυστήρια ή το γιατί ήταν απόγονος δύο σπουδαίων προσώπων που δεν ήταν πραγματικά, αλλά μυθολογικά! Ο Ιπποκράτης εθεωρείτο 20ος απόγονος του Ηρακλή από την πλευρά της μάνας του και 18ος εγγονός του Ασκληπιού από την πλευρά του πατέρα του. Η Μυθολογία είναι άσχετη από τη μαγεία, όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι; Αν απάλλαξε ο Ιπποκράτης την ιατρική από τη μαγεία, τότε γιατί ο όρκος του αρχίζει με την επίκληση στον Απόλλωνα τον ιατρό και τον Ασκληπιό το γιο του Απόλλωνα, επίσης ιατρό και την Υγεία και την Πανάκεια που ήταν θεραπεύτριες κόρες του Ασκληπιού; Γιατί μετά από την εποχή του Ιπποκράτη, ένας άλλος σπουδαίος φιλόσοφος και ιατρός, ο Αριστοτέλης εθεωρείτο και αυτός κατευθείαν απόγονος του μυθικού θεού Ασκληπιού; Πώς ένας επίσης σπουδαίος φιλόσοφος και ιατρός, ο οποίος μας είναι περισσότερο γνωστός ως αστρονόμος, ο Δημόκριτος, «θεράπευσε» τον Ιπποκράτη; Πόσο ρόλο έχει παίξει ο Γαληνός στην εικόνα που έχουμε εμείς σήμερα για τον Ιπποκράτη; Ο Γαληνός αποκαλεί τον Ιπποκράτη: «Θείο, μέγιστο των ιατρών και πρώτο ανάμεσα στους φιλοσόφους».

    Ένα από εκείνα που δεν αμφισβητούνται από κανέναν είναι ότι η θεραπευτική τέχνη του Ιπποκράτη στηριζόταν στην πεποίθηση ότι η νόσος δεν εντοπίζεται σε ορισμένο μόνο όργανο, αλλά προσβάλλει ολόκληρο τον οργανισμό. Τα 4 στοιχεία: το ψυχρό, το ξηρό, το θερμό, το υγρό είναι η βάση των πάντων. Θεμελιώδη υγρά του σώματος είναι το αίμα, το φλέγμα, η κίτρινη και η μαύρη χολή, στην ισορροπία των οποίων οφείλεται η υγεία. Συνεκτική ουσία των πάντων είναι το πνεύμα, έμφυτο στον άνθρωπο. Στο σώμα ενυπάρχει η ζωτική δύναμη, η φύσις. Από αυτή τη δύναμη εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη, αλλά και η θεραπεία του σώματος και η επαναφορά του από την ανισορροπία στην υγεία.
    Ήταν βαθύς γνώστης της βοτανικής και της φαρμακολογίας της εποχής του και αναφέρει 236 φαρμακευτικά είδη φυτών με τις ιαματικές ιδιότητές τους.
    Στις εργασίες του ο Ιπποκράτης καθορίζει ότι το έργο του ιατρού είναι το: «Λέγειν τα προγενόμενα, γιγνώσκειν τα παρόντα, προλέγειν τα εσόμενα ασκέειν περί τα νοσήματα δύο, ωφελέειν ή μη βλάπτειν».
    «Η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη, ενώ η ιατρική τέχνη είναι μακρόχρονη. Η ευκαιρία είναι φευγαλέα και η πείρα επισφαλής. Η ορθή κρίση είναι δύσκολη. Και πρέπει ο γιατρός, όχι μόνο να εμφανίζεται ότι πράττει όσα επιβάλλεται, αλλά να βοηθάει και ο άρρωστος και οι παρευρισκόμενοι και οι εξωτερικές συνθήκες… Ο ιατρός πρέπει να διαθέτει λεπτότητα τρόπων, γιατί η τραχύτητα προκαλεί την αντιπάθεια και των υγιών και των ασθενών».(Ιπποκράτης).

Αυτά είναι μερικά σημεία στα οποία σταθήκαμε, διαβάζοντας τις ρήσεις του Ιπποκράτη. Ο σχεδόν σύγχρονος του Ιπποκράτη, Πλάτων , τον παρομοίαζε με τον Φειδία και τον Πολύκλειτο. Επηρεασμένος ίσως και ο Σωκράτης από τη σκέψη του Ιπποκράτη, είπε: ‘‘…ΩΣΠΕΡ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΑΝΕΥ ΚΕΦΑΛΗΣ ΟΥ ΔΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΙΑΣΘΑΙ ΟΥΔΕ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΝΕΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΟΥΤΩΣ ΟΥΔΕ ΣΩΜΑ ΑΝΕΥ ΨΥΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΝ ΕΙΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΣΙΝ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΑΜΕΛΟΙΕΝ ΟΥ ΔΕΟΙ ΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΝ ΠΟΙΕΙΣΘΑΙ, ΟΥ ΜΗ ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΝΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΙΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΥ ΕΧΕΙΝ. ΠΑΝΤΑ ΓΑΡ ΕΚ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΩΡΜΗΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΩ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΑΝΘΡΩΠΩ, ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΕΠΙΡΡΕΙΝ ΩΣΠΕΡ ΕΚ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙ ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ….’’ ( ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣ ΧΑΡΜΙΔΗΝ ή ‘‘ ΠΕΡΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ’’ §156ε)
Η ιατρική όπως ασκείται σήμερα, πόση σχέση έχει με την Ιπποκρατική ιατρική;
Ανδρέας Καραγκούνης: «Η Ιπποκράτειος Ηθική είναι η ουσία του όρκου!… Η Ηθική πρέπει να είναι κοινό στοιχείο του γιατρού και του πολιτικού!
Με 35ετή πείρα στην άσκηση της Ιατρικής, στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αμερική, με βαθειά γνώση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας γενικότερα και ειδικά της Ιπποκράτειας Ιατρικής, χαίρεται περισσότερο όταν τον αποκαλούν: «Γιατρό» παρά πολιτικό. Εξελέγη Βουλευτής 7 φορές και διετέλεσε Υφυπουργός Γεωργίας. Η ιατρική του ιδιότητα σφραγίζει τις πολιτικές του ενέργειες. Επεξεργάστηκε πρόγραμμα για την Υγεία, ως υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματός του. Στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του δεν παραλείπει να αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας της Φύσης και της Υγείας. Ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον και τη Φυσική Ηθική, υπήρξαν οι βασικές συμβουλές του για την επίτευξη της Υγείας. Στήριξε τη θεραπεία των ασθενών του περισσότερο στην πρόληψη και τη συμβουλή για ποιότητα ζωής, παρά στη χρήση χημικών φαρμάκων. Η ποιότητα της διατροφής, η άσκηση, η χρήση φυτικών ουσιών και η αποφυγή της κατάχρησης των αντιβιοτικών και της πολυφαρμακίας, αποτέλεσε συνειδητή επιλογή άσκησης του ιατρικού του καθήκοντος, βαδίζοντας στην Ιπποκράτειο οδό, όσο περισσότερο γίνεται στις μέρες μας.
Στην εκλογική του περιφέρεια την Αιτωλοακαρνανία, έγινε πρώτα γνωστός και αγαπητός ως: «Ο Γιατρός» και μετά έγινε γνωστός ως πολιτικός. Οι ίδιοι άνθρωποι που τον τιμούσαν επί πολλά χρόνια με τη ψήφο τους, εξακολουθούν να τον αποκαλούν : «Ο Γιατρός». Αποσύρθηκε προσφάτως από την πολιτική. Εξακολουθεί να ασχολείται όμως με την πολιτική υπό την ευρεία έννοια του όρου.
«Οι ιδιότητές μου του γιατρού και του πολιτικού , θεωρώ ότι είναι όψεις του ίδιου νομίσματος», μας είπε σε μια συζήτηση που είχαμε μαζί του πριν αποσυρθεί από την πολιτική. Και συνέχισε: «Στην αρχαία Ελλάδα η ηθική του ιατρού, του πολίτη και της Πολιτείας ήταν έννοιες ταυτόσημες. Ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι ο γιατρός πρέπει να είναι πάντα ταπεινός και να ακούει τον ασθενή για να έχει φερεγγυότητα. Την Ιπποκρατική στάση του γιατρού απέναντι στον ασθενή, εάν την επεκτείνουμε στην πολιτική, θα λέγαμε ότι ο πολιτικός πρέπει να ακούει τον πολίτη και να έχει μάθει να είναι ταπεινός. Όπως οι έννοιες: Ιπποκράτης και Ηθική είναι αλληλένδετες, έτσι είναι και οι έννοιες Πολιτική και Ηθική. Αισθάνομαι τυχερός που έγινα γιατρός! Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι στη ζωή μου, ήθελα να γίνω μόνο γιατρός και αισθάνομαι πάντα γιατρός! Δεν θέλω να θυμάμαι τον εαυτό μου ως πολιτικό με τη στενή έννοια που δίνουν σήμερα, αλλά θέλω να τον θυμάμαι ως πολίτη, ως ενεργό πολίτη και ως γιατρό!»
Αυτές οι ιδέες του ήταν η αφορμή να του ζητήσουμε να μας μιλήσει στο πλαίσιο της συγγραφής αυτού του άρθρου. Η συζήτηση που είχαμε μαζί του, έχει ως εξής:
ΕΡ.: Γιατρέ, ο Ιπποκράτης θεωρείται ότι είναι ο πατέρας της Ιατρικής, αλλά ποιας Ιατρικής;
ΑΠ.: «Υπήρχαν και άλλοι γιατροί πριν από τον Ιπποκράτη, αλλά ο Ιπποκράτης θεωρείται ότι είναι ο πρώτος ο οποίος απάλλαξε την ιατρική από τη δεισιδαιμονία και εισήγαγε τον όρο της απόδειξης. Με δυο λόγια ο Ιπποκράτης για μένα είναι ο πατέρας της ιατρικής ως επιστήμης. Επί πλέον, καθιερώθηκε να ορκιζόμαστε εμείς οι γιατροί τον όρκο του Ιπποκράτη, όταν τελειώνουμε την εκπαίδευσή μας και θεωρούμεθα περίπου έτοιμοι να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας. Έτσι η Ιπποκρατική Ιατρική βασίζεται, εκτός από την επιστήμη και στην Ηθική, όπως καθορίζεται από τον όρκο του Ιπποκράτη. Κι εγώ πράγματι άσκησα τα ιατρικά μου καθήκοντα με την Ιπποκρατική αντίληψη, την Ιπποκρατική συμπεριφορά, με την Ιπποκρατική σκέψη, την Ιπποκρατική πρακτική. Αισθάνθηκα ευτυχής με τον τρόπο που άσκησα τα ιατρικά μου καθήκοντα και αισθάνθηκα ότι αμείφθηκα με την αποδοχή των ασθενών μου, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι αντικειμενικός κριτής είναι ο ασθενής. Εάν είσαι ή δεν είσαι καλός γιατρός, αν είσαι Ιπποκρατικός γιατρός ή όχι, θα σε κρίνει ο άρρωστος. Αν δεν είσαι καλός επιστήμονας, θα σε υποπτευθεί. Θα σου επισημάνει ότι δεν πάει καλά και θα σου ζητήσει να προσέξεις. Μπορεί να μην ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.»
ΕΡ.: Ο όρκος του Ιπποκράτη στις μέρες μας, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης. Δεν ορκίζονται όλοι τον όρκο του Ιπποκράτη και όσοι ορκίζονται, δεν τον τηρούν πιστά στην πλειοψηφία τους. Είναι ξεπερασμένος ο όρκος του Ιπποκράτη;
ΑΠ.: Ο Όρκος του Ιπποκράτη θεσμοποιήθηκε ως ο όρκος των ιατρών, ανά τον κόσμο. Είναι τιμή της Ελλάδος να ορκίζονται όλοι οι γιατροί του κόσμου τον όρκο αυτόν. Είμαι μέλος σε ένα Ιπποκρατικό Σωματείο, που προστατεύει τον όρκο του Ιπποκράτη και επί τη ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων, το Σωματείο πρότεινε να καθιερωθεί μια Ολυμπιακή ιατρική συνάντηση κάθε 4 χρόνια στην Κω, την πατρίδα του Ιπποκράτη, για να δουν και από κοντά οι γιατροί όλου του κόσμου, την πατρίδα του πατέρα της Ιατρικής, να δουν το Ασκληπιείο εκεί και να προβληθεί παράλληλα η χώρα μας διεθνώς. Έχω γράψει κι ένα άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό «Νέμεσις» της κυρίας Λ.Κανέλλη, σχετικά με την αμφισβήτηση του όρκου, αλλά και την καταγωγή του Ιπποκράτη, από τους Τούρκους. Αυτό το άρθρο συζητήθηκε τότε και στη Βουλή και μου απήντησε ένας εξαίρετος συνάδελφος, ο τότε Υπουργός εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ξεκίνησε εδώ και χρόνια μια προσπάθεια να τον αλλάξουν τον όρκο. Κουβέντιαζαν τότε για πολύ μικρά σημεία που έπρεπε να αλλάξουν για να προσαρμοστεί ο όρκος στη σημερινή πραγματικότητα. Οι ξένοι το θέλανε αυτό και περισσότερο οι Τούρκοι οι οποίοι ισχυρίζονταν μάλιστα ότι ο Ιπποκράτης ήταν… Τούρκος!
Βεβαίως δεν είναι μόνο ο όρκος που κάνει τον γιατρό, δεν είναι το τυπικό μέρος, αλλά είναι η ουσία του όρκου του Ιπποκράτη που καθορίζει την αποστολή του γιατρού. Θεωρώ μεγάλη ευτυχία για έναν γιατρό να κάνει πράξη τον όρκο του. Οι αρχές του Ιπποκράτη είναι ακόμα επίκαιρες! Δεν μίλησε μόνο για την αντίληψη του ανθρώπου ως όλον σώματος και της ψυχής, αλλά μίλησε και για συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του ιατρού. Ο Ιπποκράτης ήθελε τον γιατρό να είναι πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και επιστήμων (μέχρι και στη σοβαρότητα της ενδυμασίας έδινε σημασία), να ασκεί τα καθήκοντά του όχι πλανοδίως, αλλά με υπευθυνότητα και με μοναδικό γνώμονα το «οφελέειν ή μη βλάπτειν». Μίλησε ακόμα και για το πώς πρέπει να αμείβεται ένας γιατρός. Συμπεριφορές, όπως ο χρηματισμός, το σημερινό γνωστό «φακελάκι», δεν ταιριάζουν στην Ιπποκράτειο φιλοσοφία. Θα μου πείτε, σήμερα είναι ίδια η εποχή; Δεν είναι, αλλά δεν επιτρέπεται να φτάνουμε στις ακρότητες που συμβαίνουν σήμερα.
Μερικά σημεία του όρκου, θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι στις μέρες μας δεν εφαρμόζονται, όπως εκείνο που μιλάει για τις αμβλώσεις και την ευθανασία. Γίνονται αμβλώσεις στις μέρες μας και θεωρούνται νόμιμες οι θεραπευτικές αμβλώσεις. Το θέμα της ευθανασίας δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά το συζητούν. Σας μιλώ με την ιατρική πείρα των 35 χρόνων, την πείρα ενός γιατρού που άσκησε την ιατρική, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως την Αμερική, την Αγγλία, τη Γερμανία και σε όλες τις διευθυντικές βαθμίδες. Υπάρχουν πολλές παγαποντιές! Μελέτησα τη συμπεριφορά αυτών των κρατών και δεν συμφωνώ με την ευθανασία, ούτε των ζώων. Είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Είμαι αυτός που κατήργησα ως υφυπουργός την ευθανασία των ζώων. Ήταν απάνθρωπο! Εξόντωναν τα ζώα! Κατάργησα την ευθανασία, όχι μόνο για λόγους θρησκείας, αλλά για λόγους ουσίας σεβασμού της ζωής. Γι’ αυτό δέχτηκα θετικά την άποψη πολλών φιλοζωικών σωματείων και πολλών εκλεκτών συμπολιτών μας που είναι φιλόζωοι. Πιστεύω ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή. Θεωρώ λοιπόν ότι ο όρκος του Ιπποκράτη παραμένει επίκαιρος! Με εκπλήσσει η πληροφορία ότι δεν ορκίζονται πλέον οι Έλληνες γιατροί στον όρκο του Ιπποκράτη!
ΕΡ.: Ο Ιπποκράτης θεράπευε τον άνθρωπο ως ΟΛΟΝ. Σήμερα, στην εποχή της ειδικότητας, ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως κομμάτια ύλης! Άλλος είναι ο ιατρός για το δέρμα, άλλος για το ήπαρ, άλλος για την καρδιά κ.λ.π και ο καθένας χορηγεί διαφορετικά φάρμακα για κάθε μέρος του σώματος του ίδιου ανθρώπου. Αυτή η εξειδίκευση των ιατρών και η πολυφαρμακία, ωφέλησε την Υγεία;
ΑΠ.: Είναι σωστή η παρατήρησή σας. Ο άνθρωπος είναι το ΟΛΟΝ, δεν είναι το μέρος. Ένας γιατρός για να έχει τη δυνατότητα να αποκαλείται γιατρός πρέπει να οικοδομήσει σε ευρεία βάση την ιατρική του παιδεία, να διαθέτει βαθιά ιατρική γνώση και να ενημερώνεται συνεχώς, διότι κάποια πράγματα αλλάζουν. Δεν μπορεί ένας γιατρός να μην έχει βαθειά γνώση Ανοσολογίας. Αν δεν ξέρει καλή Ανοσολογία, δεν μπορεί να είναι καλός Παθολόγος, καλός Νευρολόγος, καλός Δερματολόγος. Υπάρχουν μορφές ασθενειών, που ενώ εκδηλώνονται ως δερματοπάθειες, στο υπόστρωμα υπάρχει μια διαταραχή. Βεβαίως δεν ωφελεί την υγεία η κατάχρηση χημικών φαρμάκων. Η κατάχρηση των αντιβιοτικών, για παράδειγμα, διαταράσσει το υπόστρωμα των φυσιολογικών μικροβίων που έχει ο οργανισμός και με τα οποία συνυπάρχει και είναι προστάτες του. Τα φυσιολογικά μικρόβια παράγουν χρήσιμες ουσίες για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να διαταράσσεται η φυσιολογική τους αναλογία.
Έφερα σαν παράδειγμα την Ανοσολογία. Από τα βασικά κομμάτια της Ιατρικής είναι βεβαίως η Ανοσολογία, αλλά και η Ανατομία, η Παθολογία. Καλός γιατρός είναι αυτός που γνωρίζει σε βάθος τα βασικά κομμάτια της ιατρικής και από εκεί και πέρα μπορεί να σπουδάσει και να ασχοληθεί λεπτομερέστερα και εξειδικευμένα με ένα τομέα της Ιατρικής.
Θα σας πω κάτι για τη ζωή μου, όχι για να σας δείξω σπουδές μου, αλλά για να τονίσω ότι από την ανάγκη που ένιωθα να είμαι γιατρός του ΟΛΟΥ, μετά την Παθολογία, «εξαναγκάστηκα» να σπουδάσω Πηξιολογία για να μάθω περισσότερα για την πήξη αίματος. Σπούδασα τον τομέα των Λοιμώξεων στη Γερμανία, Καρδιολογία στην Ελλάδα, εξειδικεύτηκα και στην Γαστρεντερολογία. Αυτά τα έκανα, όχι για να κάνω τον Γαστρεντερολόγο ή τον Αιματολόγο ή τον Λοιμωξιολόγο ή τον Πηξιολόγο, αλλά τα έκανα όλα αυτά για να έχω πληρέστερη παιδεία και να μπορώ να αντιμετωπίσω τον άρρωστο. Γιατί όταν έρχεται ο άνθρωπος στον γιατρό δεν έρχεται βεβαίως σαν «εξειδικευμένος» άρρωστος. Αν ένας συνάδελφος διακρίνει μια εξειδικευμένη αρρώστια, βεβαίως και θα στείλει τον ασθενή στον ειδικό. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ένας ασθενής έπασχε από αζωοσπερμία και επισκέφτηκε έναν συνάδελφό μου. Εκείνος θεώρησε ότι το πρόβλημα του ασθενούς οφειλόταν σε ουρολοίμωξη και τον παρέπεμψε σε μένα να τον αναλάβω με την ιδιότητά μου του Λοιμωξιολόγου. Δεν θέλω να υποτιμήσω το συνάδελφό μου για την αστοχία του, αλλά εγώ διέκρινα ότι στον άρρωστο αυτόν εκκρεμούσε ηπατοπάθεια από χρήση αλκοόλ που τον οδηγούσε στο χαμηλό ποσοστό σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Με δυο λόγια, τα συστήματα του οργανισμού, αλληλοεπηρεάζονται. Υπό το πρίσμα αυτό μπορεί ο γιατρός να αντιμετωπίσει την παθολογία.
Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει στις μέρες μας και βεβαίως δεν συμβαδίζει με την Ιπποκρατική αντίληψη περί θεραπείας, είναι η κατάχρηση χημικών φαρμάκων. Η κατάχρηση των αντιβιοτικών, για παράδειγμα, διαταράσσει το υπόστρωμα των φυσιολογικών μικροβίων που έχει ο οργανισμός και με τα οποία συνυπάρχει και είναι προστάτες του. Τα φυσιολογικά μικρόβια παράγουν χρήσιμες ουσίες για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να διαταράσσεται η φυσιολογική τους αναλογία.
ΕΡ.: Όσοι αποφοιτούν από μια Ιατρική Σχολή, είναι αυτόματα και Ιπποκρατικοί Ιατροί; Έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη όσοι από τους σημερινούς γιατρούς κάνουν διάγνωση μέσω μηχανημάτων και χορηγούν τα φάρμακα που παράγουν οι βιομηχανίες με βάση τις οδηγίες που τους δίνει ο ιατρικός επισκέπτης;
ΑΠ.: Εγώ πήρα το πτυχίο μου το 1969 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τότε η ιατρική τεχνολογία δεν είχε μπει στη ζωή μας και προσπαθούσε ο κάθε γιατρός να βρει την άκρη με την κλινική εξέταση και την κλινική του σκέψη. Θέλω να σας πω ότι η μέθοδος αυτή είναι πιο στερεή, γιατί τα μηχανήματα δεν μπορούν να φτάσουν με τίποτα τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όσο τέλεια και αν λειτουργούν ή μαθαίνονται! Ο γιατρός καλείται πολλές φορές να λύσει το γρίφο της ασυμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των αντικειμενικών κλινικών δεδομένων και των εργαστηριακών ευρημάτων. Είχα την τύχη να έχω καλούς δασκάλους. Είχαν εξαιρετική κλινική σκέψη! Σήμερα λείπει η διαγνωστική σκέψη. Λείπει το μεράκι του δασκάλου για το μαθητή του κι αυτό είναι σημαντικό σύμπτωμα της παθολογίας του συστήματος Εκπαίδευσης και στις ιατρικές σχολές.
Σας πληροφορώ, ότι μαζί με άλλους συναδέλφους υπήρξα εισηγητής 3-4 νομοθετημάτων που προσπαθούσαμε να δώσουμε κίνητρα για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού.
Στην Ελλάδα, λίγες είναι οι Σχολές και οι κλινικές που παρέχουν εκπαίδευση. Οι περισσότεροι παρέχουν εκπαίδευση (αυτή που παρέχουν) γιατί σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη, σέβονται την αποστολή του γιατρού. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται στην έκταση που έπρεπε να γίνει. Το κράτος έπρεπε να ενισχύει αυτή τη δυνατότητα και με οικονομικά κίνητρα. Στην Αμερική και σε άλλες χώρες, ο εκπαιδεύων και ο εκπαιδευόμενος έχουν και οικονομικά κίνητρα για την εκπαίδευση. Βέβαια, γίνεται έλεγχος στις χώρες αυτές για την απόδοση στην εκπαίδευση.
Εδώ δυστυχώς όλα επαφίενται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δεν τα λέω αυτά υπό την έννοια της ακρότητας, τα λέω επειδή πονώ την Εκπαίδευση. Έχω υπάρξει κι εγώ δάσκαλος ,αφού έχω δώσει σε πολλούς συναδέλφους μου τις ειδικότητες στην Παθολογία και τη Γαστρεντερολογία. Ένας γιατρός πρέπει να είναι και δάσκαλος. Πρέπει ο γιατρός να κάνει κυκλικά πάρα πολλά πράγματα, πρέπει να κάνει και κλινική έρευνα και διδαχή. Αλλά για να τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να έχεις ευρύτερη παιδεία. Το λέω αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή, με τον τρόπο που τα πανεπιστήμιά μας δίνουν πτυχία, δεν μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα έχουν λάβει οι φοιτητές τη σωστή εκπαίδευση. Απόδειξη για το κατάντημα της σημερινής μας παιδείας, είναι και το ότι ένας φοιτητής μπορεί να περάσει την Χειρουργική και την Παθολογία, ακόμα και αν δεν έχει περάσει το μάθημα της Ανατομίας και της Φυσιολογίας. Να χρωστάει, δηλαδή, μαθήματα του 2ου έτους. Γίνεται αυτό; θα αναρωτηθείτε! Όντως γίνεται!
Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση των γιατρών το πρόβλημα. Υπάρχει στη χώρα μας και ένα μεγάλο ιατροκοινωνικό πρόβλημα: η Ελλάδα αντί να έχει 30.000 γιατρούς έχει πάνω από 50.000! Η πληθώρα γιατρών θα δημιουργήσει ανεργία. Θα υπάρξουν ειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι έχουν κοπιάσει, έχουν καταξοδευτεί, έχουν εκπατριστεί για να επιμορφωθούν στο εξωτερικό και θα είναι άνεργοι! Επίσης, αυτή η σύνθεση θα δημιουργήσει τεχνητή ζήτηση υγείας για να απασχοληθούν οι τόσο πολλοί γιατροί.
Πιστεύω ότι η Ιπποκρατική ιατρική έπρεπε να είναι στο προσκήνιο ως φιλοσοφία. Έπρεπε να βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι λυπηρό να υποχωρεί η Ιπποκρατική αντίληψη στη χώρα του Ιπποκράτη!».
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιατρό Ανδρέα Καραγκούνη, για τα όσα ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά είχε την καλοσύνη να μεταδώσει μέσω της εφημερίδας Holistic Life στους αναγνώστες! Ο πόνος και η αγωνία του για την εκπαίδευση και τον τρόπο άσκησης της ιατρικής στις μέρες μας, είναι και δικός μας πόνος και δική μας αγωνία!
Ιπποκρατική Ομοιοπαθητική σκέψη
Δύο φράσεις του Ιπποκράτη: «Δια τα Όμοια νόσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσούντων υγιαίνονται», όπως και «Τα Όμοια τοις Ομοίοις εισίν ιάματα», θεωρείται ότι αποτελούν τη βάση της Ομοιοπαθητικής. Η θεραπευτική αυτή μέθοδος, στηρίζει τη θεραπεία της στο νόμο αυτό, ότι δηλαδή τα συμπτώματα τα οποία προκαλεί μια ουσία σε αδρή μορφή, τα ίδια συμπτώματα θεραπεύει η ίδια ουσία, μετά την μετατροπή της σε ομοιοπαθητικό φάρμακο. Η Ομοιοπαθητική εξετάζει τον άνθρωπο ως ΟΛΟΝ.
Θα ήταν παράλειψη, αν δεν ζητούσαμε τη γνώμη ενός Ομοιοπαθητικού, για το θέμα το οποίο πραγματευόμαστε. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον Dr Γιώργο Λουκά, ο οποίος έχει θητεύσει ως Στρατιωτικός γιατρός, έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική και έχει ασκήσει το επάγγελμα του Ομοιοπαθητικού, επί πολλά χρόνια. Επί πλέον, είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ιπποκρατικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής, η οποία έχει στους κόλπους της (γιατρούς και μη γιατρούς) Ομοιοπαθητικούς. Η ερώτηση προς τον κ. Λουκά έχει ως εξής:
ΕΡ.: Oι Ομοιοπαθητικοί αποκαλούν τους μη Ομοιοπαθητικούς γιατρούς «Αλλοπαθητικούς» και επισημαίνουν ότι οι γιατροί αυτοί στην πλειοψηφία τους ασκούν την ιατρική με τρόπο που δεν έχει και μεγάλη σχέση με την Ιπποκράτειο Ιατρική. Τι έχετε να σχολιάσετε επ’ αυτού;
ΑΠ.: Για να μπορέσω να τεκμηριώσω την απάντησή μου αυτή θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια δεδομένα για την λειτουργία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος αποτελείται από δυο ημισφαίρια. Το αριστερό ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για το λόγο και λειτουργεί με ένα γραμμικό – λογικό τρόπο σκέψης. Το δεξί ημισφαίριο επιτελεί τη λειτουργία του προσανατολισμού στο χώρο και της αντίληψης των γεωμετρικών σχημάτων, της μουσικής, της τέχνης, και γενικά των ολοτήτων. Χρησιμοποιεί τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι ειδικός για την αντίληψη μιας ολότητας και μιας μορφής. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα δυο ημισφαίρια, αλλά ο καθένας μας, ανάλογα με τις κλίσεις του, την παιδεία του και την εκπαίδευση που έχει πάρει, χρησιμοποιεί περισσότερο άλλοτε το δεξιό και άλλοτε το αριστερό ημισφαίριο. Ένα άτομο που είναι καλλιτέχνης χρησιμοποιεί περισσότερο το δεξί του ημισφαίριο ενώ ένας φιλόλογος το αριστερό ημισφαίριο.
Σύμφωνα με την πρακτική της Ομοιοπαθητικής ο ιατρός καλείται να δώσει ένα φάρμακο το οποίο να καλύψει το σύνολο των συμπτωμάτων. Αφού η Ομοιοπαθητική ασχολείται με το σύνολο των συμπτωμάτων, είναι προφανές ότι χρειάζεται να έχει καλά εκπαιδευμένο το δεξιό ημισφαίριο.
Αντίθετα, η αλλοπαθητική Ιατρική είναι βασισμένη στην εξειδίκευση και στην αιτιολογική θεραπεία και είναι προφανές ότι βασίζεται σε ένα γραμμικό-λογικό τρόπο σκέψης, δηλαδή ο ιατρός που την εφαρμόζει χρειάζεται να έχει καλά εκπαιδευμένο το αριστερό του ημισφαίριο.
Αυτή η σύγκρουση μεταξύ αριστεροημισφαιρικής και δεξιοημισφαιρικής πρακτικής υπήρχε και στην Αρχαία Ελλάδα που υπήρχαν δυο διαφορετικές σχολές ιατρικής, της Κω και της Κνίδου.
Οι διαφορές της πρακτικής των δυο σχολών ήταν οι εξής:
1. Οι Κώοι απέδιδαν ιδιαίτερη προσοχή στον άρρωστο, ενώ οι Κνίδιοι στην αρρώστια.
2. Οι Κώοι επέμεναν περισσότερο στην εξέλιξη και στην πρόγνωση των νόσων, ενώ οι Κνίδιοι επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους στα διαγνωστικά σημεία.
3. Οι Κώοι μελετούσαν περισσότερο τα κοινά χαρακτηριστικά, ενώ οι Κνίδιοι τα επί μέρους χαρακτηριστικά των νόσων.
4. Οι Κώοι εξέταζαν λεπτομερώς το σύνολο των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων ενώ οι Κνίδιοι τα πάσχοντα όργανα των αρρώστων.
5. Οι Κώοι είχαν περισσότερο συνθετική κρίση, ενώ οι Κνίδιοι χρησιμοποιούσαν αναλυτική μεθοδολογία.
Με βάση τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι η σημερινή ιατρική χρησιμοποιεί κυρίως τη φιλοσοφία της σχολής της Κνίδου και λιγότερο της Ιπποκρατικής σχολής, σε αντίθεση με την Ομοιοπαθητική, που όλη η θεωρία και η πρακτική της είναι βασισμένη στην Ιπποκρατική μεθοδολογία. Είναι φανερό ότι η σωστή εφαρμογή της ιατρικής χρειάζεται ένα αρμονικό πάντρεμα των δυο μεθοδολογιών, όπως ένας ισορροπημένος άνθρωπος χρειάζεται την αρμονική συνεργασία του αριστερού και του δεξιού του ημισφαιρίου».
Ευχαριστούμε τον Dr. Γιώργο Λουκά για την ενδιαφέρουσα άποψη την οποία είχε την καλοσύνη να θέσει στη διάθεση των αναγνωστών μας.
Επίλογος
Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα, θα παρατηρήσουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς στις μέρες μας την Ιατρική του Ιπποκράτη, πίσω από το φακελάκι, στην εξέταση με ρομποτικά μηχανήματα, στη θεραπεία με άπειρα χημικά φάρμακα παλιάς και νέας γενιάς, στον κατακερματισμό της σε ειδικότητες, χωρίς ολιστική θεώρηση του ανθρώπου! Αν προσαρμόσουμε τους στίχους του νομπελίστα μας ποιητή Γ. Σεφέρη στην Τέχνη της Ιατρικής του Ιπποκράτη, θα πούμε: «…Την τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ, που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπο της!».

Ευχαριστούμε το Holistic Life για την άδεια αναδημοσίευσης

enallaktikidrasi. 

http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2026.html

Έρχεται το άλλο σαββατοκύριακο το τραπεζικό ΚΡΑΧ; Δείτε το

Το βάζουμε για να δούμε εάν επιβεβαιωθεί.



Μην το χάσετε…. Δείτε μετά το 0.40 λεπτό , ειδικά στο 0.45.Tι ξέρει ο χoντρός κολοτούμπας;



  πηγη

http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/07/blog-post_326.html 

«Τσιράκια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ οι Γερμανοί» - Ο κατάσκοπος Σνόουντεν «καρφώνει» τη Μέρκελ στο Spiegel

 
«Το ίδιο "κρεβάτι" μοιράζονται οι μυστικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ και οι Γερμανοί», πρόλαβε να «ψελλίσει» ο πρώην εργαζόμενος στην αμερικανική NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, σε δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, λίγο προτού πετάξει για το Χονγκ-Κονγκ, «γειώνοντας» τις «έντονες» μερκελικές αντιδράσεις στη διαρροή πληροφοριών που θέλουν τους Αμερικανούς να παρακολουθούν «κομβικά» γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις της θορυβημένης Μέρκελ περί «ψυχροπολεμικής τακτικής συμπεριφοράς» των ΗΠΑ δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σνόουντεν στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή: Γερμανία και ΗΠΑ εργάζονται στενά πάνω στο θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών, όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα κράτη της Ευρώπης.

Καθώς επισημαίνει το δημοσίευμα του Spiegel, 60 εκατομμύρια γερμανικές τηλεφωνικές και άλλες 10 εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις παρακολουθούνται από την NSA σε ημέρες αιχμής, δημιουργώντας ανησυχία στους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας.
iefimerida
http://attikanea.blogspot.gr/2013/07/spiegel_10.html

kerberos-hellas

Τα μάτια τους...βγάζουν μάτια (2 βίντεο)

Δείτε 2 νεα βίντεο που βγήκαν τις τελευταίες ημέρες στο Youtube και δείχνουν άτομα σε θέσεις κλειδιά ...να παρουσιάζουν συμπτώματα ερπετοειδών.

 Στο πρώτο βίντεο δείτε τα μάτια του λομπίστα πολιτικού Richard H. Baker.

Περίεργα ε;;;



Στο δεύτερο βίντεο δείτε κάποιον ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα την ομοφυλοφιλίας. Όνομα δεν γνωρίζουμε πάντως η εικόνα μιλάει από μόνη της...



Ποιος χειραγωγεί την ανθρωπότητα;

Ο σκοπός τους φυσικά και φαίνεται σε όποιον βλέπει ...

www.awakengr.com 


http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/07/2.html

ΣΟΚ:ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ...(ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ)!

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα στην Τουρκία δεν είναι παρά η συνέχεια των όσων συμβαίνουν εδώ και τρία χρόνια στη Νότια Ευρώπη και στον αραβικό κόσμο...


Η Τουρκική Άνοιξη είναι η φυσική απόληξη του σχεδίου γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας, που ξεκίνησε με την Ελληνική Κρίση (τον Απρίλιο του 2010) και συνεχίστηκε με την Αραβική Άνοιξη (που άρχισε στην Τυνησία τον Δεκέμβριο του 2010).

Όπως έχουμε και άλλες φορές τονίσει, όταν ο κύκλος αυτός των κρίσεων φτάσει στην Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει πια επικίνδυνα η Μεγάλη Στιγμή: το γεγονός εκείνο, μετά από το οποίο τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο ...


Σε όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά που συμβαίνουν γύρω μας, και βεβαίως και μέσα στην Ελλάδα, κεντρικός είναι ο ρόλος ενός προσώπου: του Γιώργου Α. Παπανδρέου (Γ.Α.Π.).

Ουσιαστικά είναι αυτός, πέριξ του οποίου διαδραματίζεται κάθε τραγικό γεγονός τα τελευταία τρία χρόνια στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κάτι που σε εμάς φαίνεται απολύτως λογικό, διότι ο Γ.Α.Π. είναι εκείνος που επιφορτίστηκε να εισάγει τη χώρα μας και την περιοχή μας ολόκληρη στην περιβόητη Νέα Εποχή, στην οποία ήδη εισήλθαμε, εφόσον το 2013 είναι το «Έτος 1» της Νέας Εποχής, ενώ το 2012 ήταν το «Έτος Μηδέν», όπου και μηδενίστηκε κυριολεκτικά ο χρόνος: σημειώθηκε δηλ. η επανεκκίνηση της ιστορικής διαδικασίας, απαραίτητο προαπαιτούμενο για το πέρασμα από την προηγούμενη στην καινούρια ιστορική φάση της ανθρωπότητας.

Απ' όλα αυτά συνεπάγεται ότι η περιοχή μας (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Μικρά Ασία), που ο καθηγητής Κιτσίκης αποκαλεί Ενδιάμεση Περιοχή, είναι το πραγματικό κέντρο του κόσμου.

Γι' αυτό και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών του πλανήτη θεωρούν το Αιγαίο ως το επίκεντρο των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται.

Αλλά και οι προφητείες του παρελθόντος, όπου προεξέχουν αυτές της ελληνορθόδοξης παράδοσης, μιλούν σαφέστατα για παγκόσμια πολεμική κρίση που θα ξεκινά από την περιοχή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη.

Πλησιάζει λοιπόν η Μεγάλη Στιγμή της «θερμιδοριανής αντίδρασης», όπως την αποκαλούν κύκλοι της απόκρυφης γεωπολιτικής. Άλλωστε μόνο ανόητος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα όσα συμβαίνουν στον περίγυρό μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου τυχαία.

Διότι η Ελληνική Κρίση, την οποία προκάλεσε επίτηδες ο Γ.Α.Π., άλλαξε τη μορφή ολόκληρης της Ευρώπης, και βασικά της Νότιας.

Και η Αραβική Άνοιξη που ακολούθησε αμέσως μετά συμπλήρωσε τις τεράστιες αλλαγές που είχαν προγραμματιστεί για τον μεσογειακό χώρο στη Νέα Εποχή.

Τώρα, με την Τουρκική Άνοιξη, φτάσαμε πια ένα βήμα πριν από την τελική κρίση, η οποία θα είναι δραματική ... Πράγματι, όπως λένε αρκετοί, «ο καιρός γαρ εγγύς».

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

www.elora.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr. 

http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/07/3.html

ΣΩΡΡΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»!

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Ένας διαφορετικός Σώρρας αποκαλύπτει:

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!


* «Ο ελληνικός χριστιανικός λαός στηρίζει και πιστεύει στην Εκκλησία, για να δείχνει αυτή ότι συνταυτίζεται και συμπορεύεται με τους Ρότσάϊλντ;»




* «Το 1920 ο Βενιζέλος, ο οποίος δεν ήταν Έλληνας αλλά Εβραίος και λεγόταν «Μπενί Σελόμ», παίρνει το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ) και το κάνει Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Η πράξη του Βενιζέλου ήταν έγκλημα κατά του λαού και του κράτους»...




* «Το έγκλημα συνεχίστηκε και επί Σημίτη, που είναι επίσης εβραϊκής καταγωγής. Λέγεται Ααρόν Αβουρί. Το 1996 έβγαλε ένα νόμο, να μπορούν να μπαίνουν στο ΚΙΣ και Έλληνες, που σημαίνει ότι όποιος εισέρχεται εκεί, είναι αφορολόγητος»


* «Ο Κουβέλης έχει 80 ακίνητα και τα έχει γράψει στο ΚΙΣ για να μην φορολογείται! Παλαιότερα έχει υπάρξει και σύμβουλος του ΚΙΣ»


* «Η τρόικα τόσο καιρό που ελέγχει τα οικονομικά της χώρας, τι ελέγχει; Δεν είδε το ΚΙΣ; Δεν είδε την Τράπεζα της Ελλάδος; Δεν είδε την Εθνική; Είδε μόνο ότι για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας φταίει ο φοιτητής, φταίει η γιαγιά;»

από τον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο επενδυτής που διατείνεται ότι διαθέτει και έχει καταθέσει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας, δεν είναι απλά αυτός, όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι και ο άνθρωπος που ψάχνει στις ατραπούς και τα βάθη της ελληνικής Ιστορίας και έχει βρει τις προδοσίες εκείνες που καταδυναστεύουν την χώρα και τον λαό. Σε συνέντευξή του στους «Νέους Ανθρώπους», αποκαλύπτει ονόματα που ευθύνονται για την καταστροφή του τόπου αλλά που περιέργως έχουν μείνει στο απυρόβλητο. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο κ. Σώρρας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, αλλά και η οικογένεια Ρότσαϊλντ που κατέχει το 94% της Τράπεζας της Ελλάδος και το 94% της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τον Σημίτη έχουν ρίξει στον καιάδα τον λαό και την χώρα. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχουν τα όσα αναφέρει για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Εκκλησία η οποία, όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας, συνταυτίζονται με τους Ρότσάϊλντ και το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, μια και ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος είναι Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης καταγγέλλει τον κ. Κουβέλη ότι διαθέτει πλειάδα ακινήτων που τα έχει εγγράψει στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, για να μην φορολογηθεί.

Ως «Νέοι Άνθρωποι» οφείλουμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας, ωστόσο επειδή όσα αποκαλύπτει ο επιχειρηματίας είναι συγκλονιστικά, καλούμε τον αρχιεπίσκοπο και τον κ. Κουβέλη να απαντήσουν.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Σώρρα, πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τους Ρότσαϊλντ και για το ότι κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σώρρας: Έτσι είναι. Οι Ρότσαϊλντ έβαλαν πόδι στην χώρα μας από το 1824. Από τους Ρότσαϊλντ είχαμε πάρει τα πρώτα δύο δάνεια για την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους. Τα δάνεια αυτά τα αποπληρώσαμε το 2000. Το 1841 ιδρύθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με το 55% της Τράπεζας να το κατέχει η οικογένεια Ρότσάϊλντ. Αντιλαμβάνεστε ότι είχαμε καθολική διοίκηση του κράτος μας από τη συγκεκριμένη οικογένεια. Η Εθνική Τράπεζα έκοβε και τα ομόλογα και τα λεφτά και είχε τη διοίκηση. Το παράδοξο είναι ότι το καταστατικό της Τράπεζας έχει ένα όρο στο άρθρο 48 , που λέει ότι ποτέ, κανένας άλλος φορέας ή κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την Τράπεζα. Αυτό την κάνει παράνομη. Δεν μπορεί να την ελέγξει το κράτος; Δηλαδή μιλάμε για παρακράτος μέσα στο κράτος; Το μετοχολόγιο όλων των Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, το έχει η Εθνική. Το μετοχολόγιο μπορεί να το έχει μόνο το κράτος. Βέβαια, μας είχανε πείσει ότι η Εθνική ήταν κρατική, σήμερα όμως, μαθαίνεται ότι δεν είναι κρατική. Το μετοχολόγιο μπορεί να αλλοιωθεί, να κρύψουν στοιχεία και το έχει ως ιδιοκτησία της η Εθνική. Όπως επίσης, η Εθνική έχει και το Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προφανώς όταν λέτε Εθνική Τράπεζα εννοείτε το πάντρεμα Εθνικής-Ρότσάϊντλ.

Σώρρας: Βεβαίως. Το 1928 άνοιξε η Τράπεζα της Ελλάδος, με 400 εκατομμύρια δραχμές κεφάλαιο και Εθνική Τράπεζα μεταβίβασε το δικαίωμα στην νέα Τράπεζα, να κόβει νόμισμα.

Και η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκε στους Ρότσάϊλντ;

Σώρρας: Σχεδόν ολόκληρη. Τα δύο τεράστια ιδρύματα λοιπόν, η Εθνική και η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ιδιοκτησίας του Ρότσάϊλντ.

Αυτή τη στιγμή οι Ρότσαϊλντ, τι ποσοστό κατέχουν σε Εθνική και Τράπεζα Ελλάδος;

Σώρρας: 94% στην μία και 94% στην άλλη Τράπεζα! Και μετά θέλουμε να μάθουμε τι φταίει στην Ελλάδα;

Τι σχέση έχει η οικογένεια Ρότσαϊλντ με το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο;

Σώρρας: Οι Ρότσαϊλντ είναι αυτοί που ίδρυσαν το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, το 1890 μία Κοινότητα Ισραηλινών, 250 άτομα που είναι στην Ελλάδα, στήνουν μία αδελφότητα, το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ). Πρόεδρος ήταν ο Κάρολος Ρότσάϊλντ, ο οποίος υπέγραψε ως Ασκανάζι. Το λέω, για να διευκρινίσω ότι οι Ασκανάζι δεν είναι από τους Εβραίους που σφάξανε επί Χίτλερ.

Το 1920 ο Βενιζέλος, ο οποίος δεν ήταν Έλληνας αλλά Εβραίος και λεγόταν «Μπενί Σελόμ», παίρνει το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ) και το κάνει Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Τα στοιχεία σας τα έχω παραθέσει με όλα τα σχετικά ΦΕΚ. Το έκανε κράτος δηλαδή!!!

Το έκανε δηλαδή, σαν μια δεύτερη Εκκλησία. Διότι και η Εκκλησία μας, αν δεν κάνω λάθος, είναι Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σώρρας: Ναι, αλλά μ’ ένα τελείως διαφορετικό καταστατικό.

Θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς από την πλευρά του ΚΙΣ το επιχείρημα ότι “αφού και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν είμαστε οι μόνοι! Είναι κάτι που υπάρχει ήδη”. Τι απάντηση δίνετε;

Σώρρας: Και αυτό είναι παράνομο. Πώς μπορεί η Εκκλησία να είναι κράτος μέσα στο κράτος; Μπορεί να έχει ένα κράτος όπως το Βατικανό και να κάνει ό,τι θέλει. Δεν επιτρέπει όμως το κράτος στην Εκκλησία, να λειτουργεί μέσα στο κράτος μου και να κάνει ό,τι θέλει. Το ΚΙΣ έχει αυτή τη χειρότερη δομή. Στο ΚΙΣ έχουν δικαίωμα να κάνουν εισαγωγές απ’ όπου θέλουν, χωρίς να πληρώνουν φόρους ούτε καν χαρτόσημο.

Ενώ η Εκκλησία δεν κάνει...

Σώρρας: Δεν κάνει κι αν κάνει, θα κάνει για τις ανάγκες της. Η Εκκλησία δεν παράγει κάτι. Με αυτό που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος άνοιξε μια κερκόπορτα, γιατί με την ίδια λογική θα έρθει η αδελφότητα των μουσουλμάνων και θα ανοίξουν άλλο ένα κράτος εδώ μέσα, ή οι ευαγγελικοί, οι χιλιαστές και πάει λέγοντας. Η πράξη του Βενιζέλου ήταν έγκλημα κατά του λαού και του κράτους. Το έγκλημα συνεχίστηκε και επί Σημίτη, που είναι επίσης εβραϊκής καταγωγής. Λέγεται Ααρόν Αβουρί. Το 1996 έβγαλε ένα νόμο, να μπορούν να μπαίνουν στο ΚΙΣ και Έλληνες, που σημαίνει ότι όποιος μπαίνει μέσα, είναι αφορολόγητος.

Δηλαδή είναι σαν να έφτιαξαν «off shore» μέσα στο ελληνικό κράτος;

Σώρρας: Σας είπα, παρακράτος. Και την ίδια ώρα συζητάμε ότι όποιος χρωστάει 5.000 ευρώ θα πρέπει να πάει φυλακή. Την ίδια ώρα που υπάρχει μία ολόκληρη αφορολόγητη Ελλάδα μέσα στο ΚΙΣ. Όταν ο Έλληνας επιχειρηματίας, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΚΙΣ. Φαντασθείτε ένα Έλληνα επιχειρηματία που πληρώνει φόρο εισαγωγής, πληρώνει ΦΠΑ 23%, πληρώνει φόρο εισοδήματος 35%, πληρώνει όλα τα ταμεία του και αυτοί στον ΚΙΣ δεν πληρώνουν τίποτε. Όλο αυτό το σύστημα, σκοτώνει την Ελλάδα, σκοτώνει το εμπόριο και τη ζωή της χώρας.

Η τρόικα που υποτίθεται έχει έρθει να σώσει την Ελλάδα, αυτά όλα δεν τα έχει δει;

Σώρρας: Θίγετε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Να μας πει η τρόικα τόσο καιρό που ελέγχει τα οικονομικά της χώρας, τι ελέγχει; Δεν είδε το ΚΙΣ; Δεν είδε την Τράπεζα της Ελλάδος; Δεν είδε την Εθνική; Είδε μόνο ότι για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας φταίει ο φοιτητής, φταίει η γιαγιά; Η τρόικα είδε ότι τα νούμερα στο γενικό ισοζύγιο του κράτους, είναι αλλοιωμένα. Τι έκανε; Απλά γράψανε την κίνηση κι έμεινε εκεί; Δυστυχώς, έχει «κλειδώσει» τη χώρα μας μια λέσχη, οι Ρότσαϊλντ και οι οργανώσεις τους, και μας σκοτώνουν! Ήρθαν στον τόπο μας για να ελέγξουν αυτοί τα πάντα και να σκλαβώσουν έναν ολόκληρο λαό. Και οι υπάλληλοί τους, σκοτώνουν τα ίδια τους τα αδέλφια.

Πού αλλού έχει διεισδύσει το ΚΙΣ;

Θα σας πω το εξής και κρατηθείτε: 11 άτομα από τον ΚΙΣ βρίσκονται στον 1ο όροφο του Υπουργείου Παιδείας ως σύμβουλοι και ελέγχουν τα βιβλία που βγαίνουν προς τα έξω και διδάσκονται τα παιδιά μας!

Σοβαρολογείτε τώρα;

Σώρρας: Με βλέπετε να κάνω πλάκα; Ναι, υπάρχουν 11 μέλη του ΚΙΣ που ελέγχουν τα βιβλία της ιστορίας ή των Θρησκευτικών που προωθούνται στα σχολεία. Εμείς δεν πήγαμε ποτέ στο Τελ Αβίβ να βάλουμε τέτοια θέματα.

Συγγνώμη κύριε Σώρρα, καλά οι πολιτικοί μας ταγοί, μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι εβραϊκής καταγωγής και κάνουν την πολιτική τους, η Εκκλησία όμως δεν θα έπρεπε να μιλήσει γι’ αυτό που συντελείται σε βάρος της διδασκαλίας των παιδιών μας; Τουλάχιστον, έτσι όπως το περιγράφετε. Εάν είναι έτσι.

Σώρρας: Όπως ακριβώς σας τα λέω είναι κι ακόμα χειρότερα. Τι εννοώ: Γνωρίζετε ότι Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος; Όπως το ακούσατε: η Εκκλησία έχει κυρίαρχο ρόλο μέσα στην Εθνική Τράπεζα και είναι αγκαλιά με τους Ρότσάϊλντ! Από το 1841 που ιδρύθηκε η Εθνική Τράπεζα, με ειδικό καταστατικό που δεν μπορεί να αλλάξει, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος! Εμένα και τον οποιοδήποτε Έλληνα, δεν θα τον έβαζε ο Ρότσαϊλντ μέσα στο μαγαζί του. Βάζει όμως την Εκκλησία, που σημαίνει ότι είχανε πολλά μαζί. Από τότε μέχρι τώρα κοντεύουν να περάσουν 200 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια από τους Πατέρες της Εκκλησίας, κανένας δεν είδε τίποτε στραβό; Η χώρα μας έχει πτωχεύσει τέσσερις φορές και δεν είδαν τίποτε άσχημο, να μιλήσουν για το τι γίνεται μέσα στην Εθνική Τράπεζα;

Θέσατε τους προβληματισμούς σας στην ηγεσία της Εκκλησίας μας;

Σώρρας: Βεβαίως. Επισκέφθηκα πριν από λίγο καιρό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μαζί με έναν αξιωματούχο της Εκκλησίας από Αμερική και του έθεσα το ζήτημα. Μου απάντησε ότι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, λειτουργεί στην Εθνική μέσω του αντιπροσώπου του, που είναι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων όμως, όπως και ο κάθε Μητροπολίτης είναι «παιδί» δικό του, είναι ο άνθρωπός του μέσα στην Εθνική Τράπεζα. Δεν είδε λοιπόν κανένας τίποτα; Ωραία, και πείτε ότι μέχρι τώρα δεν ξέρατε. Σας το δηλώνω εγώ λοιπόν ότι είστε αγκαλιά με τους Ρότσαϊλντ και το ΚΙΣ μέσα στην Εθνική Τράπεζα. Τι θα κάνετε από ‘δω και πέρα; Αυτοί λοιπόν οι «Άγιοι Πατέρες» όπως τους αποκαλούν, εγώ δεν τους λέω έτσι, θα πρέπει να βγουν και να μιλήσουν. Να πάρουν πειστική θέση. Η Εκκλησία είναι αγκαλιά με τους Ρότσαϊλντ και το ΚΙΣ! Ο ελληνικός χριστιανικός λαός στηρίζει και πιστεύει στην Εκκλησία, για να δείχνει ότι συνταυτίζεται και συμπορεύεται με τους Ρότσάϊλντ;

Τι θέση θα περιμένατε να πάρει ο Ιερώνυμος;

Σώρρας: Να φύγει η Εκκλησία από αυτή την πλέμπα. Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία, αν όχι του λαού; Βγαίνει κάθε μέρα στον άμβωνα. Τι λέει; Στους Έλληνες και στους χριστιανούς μιλάει. Οφείλει να σηκωθεί και να φύγει από την Αντιπροεδρία της Εθνικής Τράπεζας όπου είναι αγκαλιά με τους Ρότσαϊλντ.

Η τρόικα που υποτίθεται έχει έρθει να σώσει την Ελλάδα, αυτά όλα δεν τα έχει δει;

Σώρρας: Θίγετε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Να μας πει η τρόικα τόσο καιρό που ελέγχει τα οικονομικά της χώρας, τι ελέγχει; Δεν είδε το ΚΙΣ; Δεν είδε την Τράπεζα της Ελλάδος; Δεν είδε την Εθνική; Είδε μόνο ότι για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας φταίει ο φοιτητής, φταίει η γιαγιά; Η τρόικα είδε ότι τα νούμερα στο γενικό ισοζύγιο του κράτους, είναι αλλοιωμένα. Τι έκανε; Απλά γράψανε την κίνηση κι έμεινε εκεί; Δυστυχώς, έχει «κλειδώσει» τη χώρα μια λέσχη, οι Ρότσαϊλντ και οι οργανώσεις τους, που σκοτώνουν το κράτος. Ήρθαν στον τόπο μας για να ελέγξουν αυτοί τα πάντα και να σκλαβώσουν έναν ολόκληρο λαό. Και οι υπάλληλοί τους σκοτώνουν τα ίδια τους τα’ αδέλφια.

Προτείνετε κάποια λύση;

Σώρρας: Θέλω αύριο κιόλας, να γίνει ερώτηση απ’ όλους τους βουλευτές και είναι μέσα στον θεσμικό τους ρόλο, να μάθουν ποιοι Έλληνες και πολιτικοί είναι μέσα στον ΚΙΣ. Συζητάνε ότι είναι το 2% του πληθυσμού μας! Δηλαδή το 2% κατέχει το 65% του πλούτου της χώρας μας, αφορολόγητο; Και συζητάνε αυτοί οι κύριοι, τι θα κάνουν για τους εργαζόμενους, τι θα κάνουν για τις εταιρείες; Σας δίνω και μια πληροφορία: ο κ. Κουβέλης έχει 80 ακίνητα και τα έχει γράψει στο ΚΙΣ! Και όχι μόνον αυτό: ο κ. Κουβέλης έχει υπάρξει σύμβουλος του ΚΙΣ. Να μας δώσει η Κυβέρνηση έναν κατάλογο του ΚΙΣ να ξέρουμε ποιοι εθνοπατέρες είναι μέσα και μας κοροϊδεύουν!

"Ελεύθερη Ώρα"

http://makedonia-is-greece.blogspot.gr/2013/03/blog-post_15.html

ΠΑΜ: Και… εγεννήθη, Τράπεζα Ελληνικών Σπόρων & Φυτών.


Σε μια αποφασιστική κίνηση, προχώρησε το Πατριωτικό Μέτωπο: Ολοκλήρωσε σήμερα τις διαδικασίες ίδρυσης Τράπεζας Ελληνικών Σπόρων και Φυτών, αναπληρώνοντας το τεράστιο κενό που υπήρχε σε αυτόν των χώρο. Όχι μόνο λόγω της ανυπαρξίας του Κράτους, αλλά και μετά
την υποβάθμιση/εξαφάνιση του ΕΘΙΑΓΕ, του μοναδικού δημόσιου φορέα, που ασχολούνταν έστω με τεράστιες δυσκολίες με τον τομέα αυτόν.



Τον επιστημονικό τομέα ανέλαβε επιστημονική επιτροπή επικεφαλής της οποίας τίθεται επικεφαλής, διεθνούς κύρους Πανεπιστημιακός Καθηγητής και στελεχώνεται με Πανεπιστημιακούς, Ερευνητές και Γεωπόνους.

Παράλληλα, προετοιμάστηκαν, πεντακόσια (500) στρέμματα εύφορης καλλιεργούμενης έκτασης στη περιοχή της Λαμίας, για να σπαρθούν οι πρώτοι αρχαίοι και πρωτογενείς σπόροι (Ζειά, Έμμερ, κόκκινο καλαμπόκι, καρπούζι μικρό μαύρο κλπ κλπ), οι οποίοι θα καταφθάσουν την Ελλάδα από την Μέση Ανατολή (από μια περιοχή, από τις πολλές τις οποίες οποίες ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος), την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη ίδια ώρα, οργανώνεται σύγχρονος στεγασμένος χώρος αποθήκευσης σπόρων, έκτασης δύο χιλιάδων (2.000) τετραγωνικών μέτρων και υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους σπόρους, οι οποίοι θα διατίθενται στους Έλληνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιεργητές.

Στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις ακόμη σκοτεινότερες που έρχονται, το Πατριωτικό Μέτωπο με τις δράσεις του, για μια ακόμη φορά,αποδεικνύει, πως όσο υπάρχουν Έλληνες Πατριώτες, η χώρα αυτή η οποία γεννήθηκε από το φωτεινό πνεύμα και τις θυσίες των προγόνων της, δεν θα χαθεί.

Κουράγιο Έλληνες. Θα τα καταφέρουμε.

Και μην ξεχνάτε: Το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν ζητά την ψήφο σας. Ζητά μόνο, να πάρουμε ως Λαός, την υπόθεσή μας στα χέρια μας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Γραφεία Αθηνών: 
Διδυμοτείχου 15-17, 
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com

https://www.facebook.com/pametopo


«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr 
allilegion@gmail.com


ΠΗΓΗhttp://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_1479.html
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9817.html

Εχετλαίος: Ο μυστηριώδης πολεμιστής της μάχης του Μαραθώνα


Αρχικά πρέπει να γίνει σαφές ότι το όνομα "Εχετλαίος" δεν είναι όνομα. Απλά είναι επιθετικός προσδιορισμός της ιδιότητας του ατόμου που με τις περιγραφές που υπάρχουν στην Γραμματεία μας, εμφανίστηκε "από το πουθενά" και συμμετείχε στην μάχη του Μαραθώνα, στο πλευρό των Ελλήνων. Το επίθετο "Εχετλαίος" προέρχεται από την λέξη "Εχέτλη"...

Ας δούμε πως μεταφράζεται η συγκεκριμένη λέξη με την βοήθεια του ΕΠΙΤΟΜΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του Δ. Σκαρλάτου του Βυζαντίου (έκδοση Αθήνα 1839).

ΕΧΕΤΛΗ:(η), η λαβή (το χέρι, το πιάσιμον) οποιουδήποτε εργαλείου, (κυρίως δε) του αλετριού. Εξ ου και "Εχετλαίος", αυτός που κρατά στο χέρι του κάτι σαν αλέτρι ή δρεπάνι.

Ποιες οι πηγές κι οι αναφορές στον Ήρωα που εμφανίστηκε από το πουθενά και βοήθησε σημαντικά για το αποτέλεσμα της μάχης;


Ο περιηγητής και ιστορικός Παυσανίας επισκέφτηκε την «ποικίλη στοά των Αθηνών» η οποία ονομαζόταν έτσι λόγω της ποικιλίας των τοιχογραφιών που διέθετε. Στην τελευταία αναπαράσταση απεικονίζονταν όλοι εκείνοι που είχαν πολεμήσει στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. (δηλ 700 χρόνια νωρίτερα).

Στην αναπαράσταση αυτή οι φημισμένοι ζωγράφοι Πάναινος και Μίκων φρόντισαν να ξεχωρίζει ο Πολέμαρχος Καλλίμαχος, ο Στρατηγός Μιλτιάδης και ακόμα ένας ήρωας για τον οποίον δεν είχαν στοιχεία, τον οποίον ονόμασαν Εχετλάιο. Με το περίεργο όνομα αυτό λοιπόν τίμησαν οι Αθηναίοι τον άγνωστο ήρωα ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην την νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών.

Στην μάχη εκείνη είχε εμφανιστεί ξαφνικά στο ελληνικό στρατόπεδο κάποιος άγνωστος άνδρας ντυμένος με στολή την οποίαν παρομοίασαν σαν χωρικού, κρατώντας στα χέρια του ένα όπλο το οποίο έμοιαζε σαν εχέτλη (= λαβή αρότρου-δηλ σαν κοντάκι σημερινού όπλου), αντί των γνωστών όπλων της εποχής. Με αυτό το όπλο χτυπούσε τους εχθρούς και τους εξόντωνε από μια σχετική απόσταση. Μετά τη μάχη, ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε, με τον ίδιο τρόπο που είχε εμφανιστεί και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό γι' αυτόν, ούτε το όνομά του.





Ο Ηρόδοτος δίνει μια άλλη διάσταση στον άγνωστο αυτόν πολεμιστή και το όπλο του, περιγράφει λοιπόν ότι στην μάχη του Μαραθώνα σκοτώθηκαν 6.400 Πέρσες και 192 Αθηναίοι. Κατά την διάρκεια της συγκρούσεως συνέβη κάτι πολύ παράξενο, ένας Αθηναίος στρατιώτης, ο Επίζηλος, γιός του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου. Συνεχίζοντας ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Επίζηλος διηγείται ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που η γενειάδα του κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι αυτό το φάντασμα κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκήνη ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε!

Οι Αθηναίοι ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών να μάθουν ποιος ήταν ο άγνωστος ήρωας που πολέμησε μαζί τους και το Μαντείο τους έδωσε την απάντηση πως έπρεπε να τιμούν τον ήρωα Εχετλαίο.

"Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερομενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)


ΠΗΓΗ

Η κινητοποίηση των πολιτών ακύρωσε τον διαγωνισμό για το τζαμί!

Σήμερα, 9 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:30, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) στην οποία επρόκειτο να διενεργηθεί η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό, όπου και διαμαρτυρηθήκαμε για την επαίσχυντη απόφαση της ανέγερσης τεμένους, την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα.
Οι Έλληνες Πολίτες κρατώντας  Ελληνικές Σημαίες βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ».

Οι καθ’ όλα ευγενέστατοι υπάλληλοι της υπηρεσίας κλήθηκαν να συνταχθούν μαζί μας και να αρνηθούν να συναινέσουν στο έγκλημα κατά της Ελλάδος και να καταπατήσουν και οι ίδιοι τον όρκο τους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμερίστηκαν και συντάχθηκαν… νοερώς… μα κανείς τους δεν είχε το σθένος να κάνει αυτό που ορίζει ο όρκος του στο Ελληνικό Σύνταγμα!
Από τις ΔΕΚΑ ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, που τόλμησαν και πλησίασαν τον χώρο της ΕΥΔΕΚ διά των εκπροσώπων τους, ουδέ μία κατάφερε να εισέλθει στην υπηρεσία και να καταθέσει φάκελο προσφοράς!
Ακόμη και όταν κάποιοι εξ αυτών κάλεσαν την ΥΑΤ που ευρίσκετο εκεί για την προστασία τους (ή την με συνοδεία είσοδό τους στην υπηρεσία), πάλι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν.
Αποτέλεσμα; Η δημοπρασία εκρίθη ΑΓΟΝΗ καθ’ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ προσφορά κατετέθη!
Εν τω μεταξύ είχε πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ από τον Σύλλογο Αθηνά του Βοτανικού
για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της δημοπρασίας, γεγονός που την καθιστά υποχρεωτικά να τελεί εν αναμονή της εκδίκασης της αποφάσεως για την ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του νόμου 3512/2006 περί ανεγέρσεως τεμένους στον Βοτανικό.
Ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους Κυπρίους και Ποντίους αδελφούς που αγωνίσθησαν μαζί μας σήμερα και παραμένουμε σε επαφή για τις επόμενες κινήσεις μας.
ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ
ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
«ΔΡΑΣΗ ανεξαρτήτων ΠΟΛΙΤΩΝ»
Κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης
μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9825.html

Ποιός είναι ο Ουτσεκάς δολοφόνος > “Bρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε” είχε γράψει ο Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα σε τοίχο με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου

“Bρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε” είχε γράψει ο Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα σε τοίχο με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε δολοφονήσει με την συμμορία του τον Οκτώβριο του 1995 στη Μελίκη Ημαθίας.Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα!

Η πολύχρονη “καριέρα” του ανθέλληνα δολοφόνου Μάριο Κόλα ξεκίνησε την δεκαετία ’90 με επιθέσεις σε ζευγαράκια σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και σε ηλικία μόλις 18ετών σκότωνε ακόμα και για…2.000 δραχμές!
Διαβάστε σχετικό άρθρο της εφημερίδας “Μακεδονία” που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου του 1995:

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Συμμορία Αλβανών φονιάδων, ληστών και διαρρηκτών, εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη τεσσάρων λαθρομεταναστών. Οι Αλβανοί αυτοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή, στη Μελίκη Ημαθίας, που το πτώμα του βρέθηκε προχθές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης ασφαλείας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Σίνδου, κοντά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, στη Σίνδο, οι Marjan Kola, 18 χρόνων, Jani Thanous, 19 χρόνων, Argilea Leshi, 19 χρόνων και Ziber Leshi, 20 χρόνων.



Ο Kola, κατά την προανάκριση, ομολόγησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι προ τετραμήνου περίπου, πήγε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της νέας εθνικής οδού, στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με διαφανή κάλτσα, απείλησε με ψεύτικο πιστόλι, άγνωστο άνδρα, τη στιγμή που έβγαινε από το Ι.Χ. του, ενώ άγνωστη, επίσης, γυναίκα, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Αλβανός, με τον τρόπο αυτόν, απέσπασε 120.000 δρχ. Η επίθεση αυτή δεν είχε καταγγελθεί στην αστυνομία.
Ο Kola, μαζί με τον επίσης Αλβανό, ονόματι Nretw, 18 χρόνων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στις 2 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, οπλισμένοι, ο πρώτος με το ψεύτικο πιστόλι και ο άλλος με μακρύκανη κυνηγετική καραμπίνα, πήγαν στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, όπου και επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Επρόκειτο για τον Γεώργιο Μερτζανίδη και την Ουκρανή φίλη του Tatiana Perysta, που είχαν αποκοιμηθεί, όταν δέχθηκαν την επίθεση.
Οι Αλβανοί πυροβόλησαν τέσσερις φορές, σπάνοντας το “παρ – μπριζ” του Ι.Χ. Ο Μερτζανίδης, ωστόσο, είχε την ετοιμότητα, να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο και να διαφύγει, γλιτώνοντας έτσι από τα “νύχια” των δύο επικινδύνων Αλβανών.
Αρχές Οκτωβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο Kola, πήγε μόνος στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα, και οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, αναρριχήθηκε από μπαλκόνι, έσπασε το τζάμι παραθύρου και, μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, εξανάγκασε τους τρείς Αλβανούς αδελφούς του Adriatik Goce, να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν, που δεν ήταν παρά δύο χιλιάρικα και αυτά σε κέρματα.
Κατόπιν τους εξανάγκασε να του μεταφέρουν μία συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου, όπου την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Κατόπιν ο Kola πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο Goce. Ο δράστης διέφυγε πεζός, εγκαταλείποντας και την τηλεόραση, αφού πυροβόλησε μία φορά εναντίον των άλλων δύο αδελφών, χωρίς, ευτυχώς, να τους πετύχει.
Πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, η συμμορία των Αλβανών, σε πλήρη απαρτία, πήγε στο 10ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο εργοστάσιο επίπλων του Δ. Ζεράκη, όπου έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου μικρής κατοικίας, όπου διέμενε ο Αβραάμ Λαζίδης με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Και πάλι ο… πολύς Kola, πυροβολώντας με τη μακρύκανη καραμπίνα και ο Thanus με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, άρπαξαν ένα… πεντοχίλιαρο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί της συμμορίας ήταν οπλισμένοι με ψεύτικο πιστόλι και ένα ρόπαλο.
Η τετραμελής συμμορία, πριν από ένα μήνα, διέπραξαν μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή της Σίνδου και σε χωριά της Πιερίας.
Οι Αλβανοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές βρέθηκε, στην περιοχή του Αιγινίου, το πτώμα του 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες από τη Μελίκη Ημαθίας.
Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει ο δράστης ή οι δράστες. Πάνω σε τοίχο οι φονιάδες είχαν γράψει, με το αίμα του θύματος “βρομοέλληνες θα σας εκδικηθούμε”.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Τσάκαλος έφυγε από τη Μελίκη μεταφέροντας με το ταξί του Αλβανούς λαθρομετανάστες, πιθανότατα στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής αλλά έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.
Μετά από εξονυχιστικές έρευνες βρέθηκε νεκρός στο ξεροπήγαδο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αλλη μία δολοφονία, μεταξύ Αλβανών, διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.
Ενας άνδρας γύρω στα 22-25, που εικάζεται ότι ήταν Αλβανός, αναρριχήθηκε στο α όροφο και αφού έσπασε παράθυρο της αντιπροσωπείας γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστιά, μπήκε στα γραφεία, όπου διέμεναν τρείς Αλβανοί.
Με την απειλή κυνηγετικού όπλου, τους ανάγκασε να του παραδώσουν 2.000 δρχ. και μία τηλεόραση. Κατόπιν τους υποχρέωσε, όπως και στην προηγούμενη υπόθεση, να μεταφέρουν τη συσκευή σε οικόπεδα, σε μία απόσταση 400 μέτρων από τη βιοτεχνία.
Ενα από τα θύματα της ληστείας, ο Adriatik Goce, 23 χρόνων, επιχείρησε σε κάποια στιγμή να εκσφενδονίσει πέτρα, δέχθηκε κατάστηθα, μία μπαταριά από το όπλο του δράστη, από απόσταση δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να καταπέσει νεκρός.
Aftonomi.gr
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/07/b-50.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters