Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δεν πληρώνουμε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ!

 
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1071.html

Πάει κι αυτός. Παραιτήθηκε ΚΑΙ ο Γιώργος Ντούρμας από τη ΝΔ, με επιστολή .. φωτιά!

Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε ο Γιώργος Ντούρμας, αποστέλλοντας επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Ντούρμα είναι η εξής:  

«Κύριε Πρόεδρε, με την επιστολή αυτή υποβάλω την παραίτησή μου από την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με αίσθημα απογοήτευσης αλλά και αγανάκτησης για όσα συντελούνται στη χώρα μας με την ανοχή της κυβέρνησής σας. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα με σκοπό την εξυγίανση των δημοσιονομικών έχουν οδηγήσει στην οικονομική κατάπτωση τη χώρα και τον λαό. Η Εύβοια ειδικά γνωρίζει μέρες μεγάλου μαρασμού. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο αφήνοντας χρέη, οι επιχειρήσεις της περιοχής συρρικνώνονται και μειώνουν προσωπικό, η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, πολλοί πατριώτες μας που ζούσαν αξιοπρεπώς περιμένουν το συσσίτιο της Εκκλησίας, χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι δεν έχουν πλέον για τα απαραίτητα....

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας να καταργηθούν και να απορροφηθούν, αλλά το χειρότερο είναι το σχέδιο οι εισαχθέντες φοιτητές να περιοριστούν σε πολύ μικρό αριθμό. Κανείς δεν ρωτήθηκε για αυτό και ο διάλογος που εξαγγέλθηκε ήταν προσχηματικός.
Ο υπουργός μοίραζε υποσχέσεις για να αποφύγει τις κινητοποιήσεις και την κοινωνική αντίδραση. Ακαδημαϊκά κριτήρια δεν ελήφθησαν υπόψη παρά μόνο πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν αλλάξαμε κύριε πρόεδρε συνεχίζουμε τα ίδια αυτά που μας έφτασαν εδώ.
Οι αποφάσεις αυτές για την Εύβοια αποτελούν τη χαριστική βολή για την κοινωνία και την τοπική οικονομία.
Η πολιτική πλέον διαμορφώνεται με γνώμονα τους οικονομικούς δείκτες και όχι την ευημερία των πολιτών. Το χειρότερο είναι ότι όλα επιβάλλονται έξωθεν και, παρά τη προσπάθεια να φαίνεται στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, στην πραγματικότητα ακολουθεί πιστά όσα έχουν προσυμφωνηθεί με τους εταίρους για την απόλυτη χειραγώγηση της πατρίδας μας.
Τι σημασία έχουν λοιπόν οι αριθμοί, όταν ξεπέφτουν οι αξίες και η αξιοπρέπεια;
Σε αυτό τον επικίνδυνο δρόμο εγώ δεν μπορώ να σας ακολουθήσω γιατί συγκρούομαι καθημερινά με τη συνείδησή μου, που μου επιτάσσει να αγωνίζομαι για μια ελεύθερη ανεξάρτητη και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα».
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3132.html

Το εφιαλτικό σχέδιο ... Ερχεται κούρεμα (30%;) σε χρέος και καταθέσεις


Η Κύπρος και το μοντέλο-έκτρωμα που υιοθετήθηκε, το μοντέλο-παρωδία που υλοποιείται και έχει πλήξει τη σχέση καταθέτη και τράπεζας παρουσιάζεται ως ένα πρότυπο, μεμονωμένο γεγονός που δεν θα επηρεάσει άλλη χώρα της ευρωζώνης.

Ομως με βάση πληροφορίες, στα σχέδια που ακόμη εκπονούνται επί χάρτου περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των πλούσιων Ελλήνων. Στην Κύπρο η συμμετοχή των πλούσιων Ρώσων, Ελλήνων και Κυπρίων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών προσώπων και εταιριών που έχουν πολλές καταθέσεις, στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας και στη διάσωση των κυπριακών τραπεζών είναι γεγονός.

Οι μεγαλοκαταθέτες, φυσικά πρόσωπα και εταιρίες Ρώσοι, Ελληνες και Κύπριοι, θα λάβουν μετοχές της τράπεζας Κύπρου συμβάλλοντας στην ανακεφαλαιοποίησή της, ωστόσο θα υποστούν «haircut» 40% επί των καταθέσεων που διατηρούν για ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Η εμπλοκή των μεγαλοκαταθετών στην Κύπρο υπήρξε με βασικό στρατηγικό στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ήταν υπό κατάρρευση.

Η περίπτωση της Ελλάδας ίσως είναι λίγο διαφορετική. Με βάση τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν διάφορα σχέδια που έχουν εκπονηθεί για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, κατά το λογικό σενάριο θα συμβεί το εξής: «Θα διαπιστωθεί εκ των πραγμάτων ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Προφανώς τότε το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης θα διαπιστώσει ότι είναι μονόδρομος το «haircut» στα δάνεια του επίσημου τομέα. Εκτιμάται ότι ένα «haircut» 30% στα δάνεια του επίσημου τομέα ή, κατά το ορθότερο, στο πρώτο δάνειο θα ωφελήσει το ελληνικό κράτος κατά περίπου 30 δισ. ευρώ. Ομως για τη λύση αυτή, επειδή θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους φορολογούμενους πολίτες, θα χρειαστεί να εφεύρουν έναν μηχανισμό αντιστάθμισης της λαϊκής δυσαρέσκειας στην Ευρώπη. Οι πλούσιοι Ελληνες θα συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδος.

Με βάση τους σχεδιασμούς, θα επιβληθεί «haircut» ανάλογο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους του επίσημου τομέα, δηλαδή 30% στις καταθέσεις των πλούσιων Ελλήνων εκτός και εντός Ελλάδος.

Αν δεχθούμε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εσωτερικό είναι 160 δισ. ευρώ και στο εξωτερικό 30 με 33 δισ. ευρώ, προκύπτει ότι οι λογαριασμοί πάνω από 100.000 ευρώ αντιστοιχούν περίπου σε 40 δισ ευρώ. «Haircut» 30% σημαίνει 12 δισ. Ευρώ, τα οποία θα καταβάλουν οι πλούσιοι Ελληνες για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Η διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου είναι ότι οι καταθέτες στην Κύπρο θα διασώσουν τις τράπεζες, ενώ οι καταθέτες στην Ελλάδα θα διασώσουν την οικονομία. Ωστόσο, αν μέχρι τότε προκύψει ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια οι τράπεζες, είναι πιθανό μέρος του «haircut» επί των καταθέσεων να στοχεύσει στην περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης κουράστηκε με τα σχέδια αναδιάρθρωσης που δεν οδηγούν πουθενά. Η Κύπρος άνοιξε έναν δρόμο, της συμμετοχής των καταθετών της χώρας, των εχόντων πλούτο στην αναδιάρθρωση του χρέους της οικονομίας και των τραπεζών. Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης δεν είναι διατεθειμένος για άλλα πειράματα. Δυστυχώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι καταθέσεις θα αποτελούν μέρος της διάσωσης των οικονομιών της ευρωζώνης και ειδικά χωρών όπως η Ελλάδα που έχουν λάβει δύο πακέτα διάσωσης. Οι καταθέσεις, που βρίσκονται στην κορυφή των ασφαλών επενδύσεων γιατί είναι υπαρκτές και όχι σύνθετα προϊόντα, τέθηκαν σε καθεστώς αμφισβήτησης. Είναι μεν θετικό ότι διασφαλίστηκε το όριο των 100.000 ευρώ, αλλά πάνω από 100.000 ευρώ, οι καταθέσεις χαρακτηρίζονται πλέον μη εξασφαλισμένες. Βέβαια, όπως πολλοί τραπεζικοί αναφέρουν, το όριο σήμερα είναι 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό, αλλά το ερώτημα είναι, αν αύριο η κρίση ενταθεί, το όριο των 100.000 ευρώ δεν μπορεί να μετατραπεί σε 80.000 ή 50.000 ευρώ;

Κανείς στον πλανήτη, τραπεζίτης, καταθέτης ή επενδυτής, δεν επιδοκίμασε την απόφαση του Eurogroup και της Κύπρου να υποστούν «haircut» οι καταθέτες. Αυτό αποδεικνύει ότι η εμπλοκή των καταθετών στη διάσωση των οικονομιών μόνο μεγαλύτερα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει... Μεγαλύτερο φόβο και μεγαλύτερη αμφισβήτηση στη σχέση καταθέτη και τράπεζας.

* Αρθρο που δημοσιεύτηκε στο www.bankingnews.gr

Πέτρος Λεωτσάκος
dimokratianews.gr

http://www.triklopodia.gr/2013/03/30_31.html

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ζητεί η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο από κακοποιούς...

«Θέλω να εκφράσω την θλίψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τους οικείους της 25χρονης κοπέλας που έχασε χθες στα Ίσθμια τόσο άδικα την ζωή της από τις σφαίρες των αλβανικών καλάσνικοφ, σημείωσε η βουλευτής.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή για το φιάσκο της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων. Απευθύνθηκα στους Δένδια και Ρουπακιώτη ζητώντας τους να αναλάβουν κάποιο μερίδιο ευθύνης. Για ακόμα μια φορά δεν το έπραξαν».

Όπως επεσήμανε, δεν είδαμε ούτε και τώρα κάποια ανακοίνωση εκ μέρους των υπουργών στην οποία να εκφράζουν έστω την λύπη τους προς την οικογένεια της αδικοχαμένης 25χρονης.

«Αφού λοιπόν δεν μπορούν να πουν τίποτα που να έχει πλέον κάποια σημασία, τουλάχιστον ας υποβάλουν οι κύριοι Δένδιας και Ρουπακιώτης τις καθυστερημένες παραιτήσεις τους», κατέληξε.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4075.html

Mε το «πιστόλι στον κρόταφο» Σαμαράς και πολιτικοί αρχηγοί - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ


Σφοδρό κύμα πιέσεων και εκβιασμών απειλεί την Ελλάδα με την έλευση της τρόικας, που εμφανίζεται με βάση τις πληροφορίες έτοιμη για σκληρή μάχη με την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών που φθάνουν σε λίγα
εικοσιτετράωρα στην Αθήνα θα κλιμακώσουν τις πιέσεις τους στην κυβέρνηση.

Η νέα μαύρη τρύπα που βρέθηκε στον προϋπολογισμό απειλεί την κυβέρνηση που πρέπει να πείσει την τρόικα για τα ισοδύναμα που θα απαιτηθούν ώστε να μην ληφθούν νέα μέτρα, ενώ πρέπει να πείσει και τις προτάσεις της σε άλλα πεδία, όπως την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τέλος στα ακίνητα, κ.α.

Σε οριακό σημείο

Η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν, όπως και πριν πολλούς μήνες, ενώ ήδη δημιουργείται κλίμα περαιτέρω ακρωτηριασμού της εθνικής κυριαρχίας, με την εμμονή της τρόικα να…«πατήσει πόδι» και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ελπίζει στην «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», αλλά αναγνωρίζει ότι εάν οι πιστωτές επιμείνουν σε σκληρή γραμμή, θα δοκιμαστούν τα όρια της κυβερνητικής συνοχής.

Για τη χάραξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης έναντι της τρόικα θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, του Αντ. Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης.

Φόβοι για την κυβερνητική συνοχή

Η επιδείνωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη λόγω της κρίσης στην Κύπρο, οδηγεί πολιτικούς και των τριών κομμάτων να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι εκβιασμοί της τρόικας να επιφέρουν πλήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο «τροϊκανικός» εκβιασμός που επί της ουσίας ασκείται θυμίζει πολλούς αντίστοιχους των τελευταίων τριών ετών και είναι προσχηματικός.

Και αυτό, διότι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες παραδέχονται ότι είναι σχεδόν αδύνατον να «αφαιρεθεί» η Ελλάδα από την ευρωζώνη χωρίς να προκληθούν κραδασμοί ικανοί να συντρίψουν την Πορτογαλία, να πλήξουν την Ισπανία, να αποσταθεροποιήσουν την Ιταλία και να απειλήσουν το ευρώ με «ξαφνικό θάνατο». Άρα, θέμα εξόδου μας από την ευρωζώνη δεν τίθεται πλέον, αλλά για κούρεμα καταθέσεων κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει.

Ήδη, η Κύπρος τρομάζει καθώς όλα είναι ρευστά και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκληθεί μαζική έφοδος καταθετών στα υποκαταστήματα των σαπισμένων και ετοιμόρροπων ιταλικών, ισπανικών, ακόμη και γαλλικών τραπεζών.

Η τελευταία ευκαιρία

Όπως αναφέρουν ψύχραιμοι παρατηρητές, η Ελλάδα έχει σε αυτό το περιβάλλον μια τελευταία ευκαιρία να διαπραγματευθεί αλλαγές και διορθώσεις στο πρόγραμμα, ώστε να αποτραπεί η βύθιση της οικονομίας της σε ύφεση.

Η θέση αυτή ωστόσο προσκρούει στην αδιαλλαξία των Γερμανών και του ΔΝΤ που αρνούνται να παραδεχθούν ότι έχουν εγκλωβίσει ολόκληρη την περιφέρεια της ευρωζώνης σε μια πολιτική αργού οικονομικού θανάτου και επιχειρούν να κρύψουν την αποτυχία τους πίσω από τις ελληνικές αδυναμίες και πλέον πίσω από τις αβελτηρίες της Κυπριακής πολιτικής ηγεσίας.

Οι άγριες διαθέσεις των τροικανών

Οι τροικανοί όμως εμφανίζονται άκαμπτοι και θα καταφθάσουν λοιπόν αποφασισµένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά να επιβάλουν απολύσεις και πιο σκληρή εφαρμογή του μνημονίου.

Εξάλλου, θεωρούν το ελληνικό πολιτικό και διοικητικό σύστηµα µια «µαύρη τρύπα» που εξαφανίζει τα χρήµατα των ευρωπαίων φορολογουµένων και ετοιμάζονται να ζητήσουν επί της ουσίας «µαζική µεταφορά πόρων από τον δηµόσιο στον ιδιωτικό τοµέα», δηλ. κεφάλαια και εργατικό δυναµικό.

Ιωάννης Μαρτέλλος 

http://www.triklopodia.gr/2013/03/m_31.html

Αν είχε κάψει καμμιά μπετονιέρα του Μπόμπολα ο Ουτσεκάς, θα είχαν φέρει και το FBI.


…όταν σκοτώνουν ελληνάκια, γυναίκες, ηλικιωμένους, άμαχους, περαστικούς, δεν τρέχει κάστανο. Σιγά μην ασχοληθεί ο κύριος Ρουπακιώτης με λεπτομέρειες.
Εδώ έγινε πολεμική επιχείρηση σε φυλακές και αντί να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που έχουν
απομείνει, καθόντουσαν και μιλούσαν για τις ευθύνες των δεσμοφυλάκων, των υπαλλήλων, των συνδικαλιστών, της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το συμβάν.
Μπαίνουν κτήνη σε σπίτι γερόντισσας, την βασανίζουν μέχρι να αποκαλύψει που έχει τα λεφτά και μετά ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Αλλά δεν ιδρώνει κανενός του αυτί. Σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα, για ΕΝΑ τέτοιο έγκλημα θα είχε πέσει κυβέρνηση. Εδώ, για εκατοντάδες απάνθρωπες δολοφονιες που μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ασχολείται ο τοπικός κυρ΄ Μήτσος ο ενωματάρχης.
Αυτά βεβαίως αλλάζουν εάν κανένας “τρομερός κακούργος” τολμήσει να αγγίξει καμμία
μπετονιέρα της “Ελληνικός Χρυσός”.
Εκεί πραγματικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κράτος, αλλά και για ποιούς δουλεύει.
Νύχτα εισβολές σε σπίτια αθώων που το μόνο τους “έγκλημα” είναι να υπερασπίζουν την Γη τους. Με το ζόρι συλλογή DNA με μαεστρία που θα ζήλευαν και στο Γκουαντάναμο. Μαθητριες και γέροντες δεν εξαιρούνται, το κράτος των Ρουπακιώτηδων είναι αμείλικτο.
Και σε χρονο που θα ζήλευε το CSI Las Vegas, εντοπιζονται οι 20 “ύποπτοι” και βγαίνουν τα εντάλματα σύλληψης. Αν είχαν σκοτώσει καμμιά “άπιστη” γιαγιά, το κράτος θα λειτουργούσε όπως ακριβώς το γνωρίζουμε. Εθνοκτονικά.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ.

Ερντογάν: "Μισώ τους Έλληνες". Ποιος ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να το λέει


Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Μεγάλο θέμα δημιουργείται από δηλώσεις του γνωστού διεθνώς Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος
της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.. Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε στην Ελβετίαότι ότι σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Ελληνες».
Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ κ. Levent Gümrükçü.με την οποία επιχειρεί να αντικρούσει την κατηγορία του Αζναβούρ. Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Gümrükçü όπως την μετέδωσε ο τουρκικός Τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του μετάφραση:
«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.
Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια (σ.σ. ?) και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.»

http://www.triklopodia.com/2013/03/blog-post_365.html

Το οικτρό σχέδιο της Ευρώπης για Ελλάδα και Κύπρο


  • Έλεγχος των τραπεζών μέσω της κρατικοποίησης τους 
  • Στο κράτος η Εθνική, τυπικά ιδιωτικές Πειραιώς, Alpha 
  • Κατέστρεψαν τράπεζες και καταθέτες στην Κύπρο - τις μετεξέλιξαν σε zombie banks

Γράφει ο Πέτρος Λεωτσάκος  

Το οικτρό σχέδιο της Ευρώπης για την Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υλοποιείται δυστυχώς με την άβουλη συμμετοχή των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι Έλληνες και Κύπριοι πολιτικοί, μη κατανοώντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν, οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τις τράπεζες άβουλα και άκριτα, δέχονται τις αποφάσεις της Τρόικα ως θέσφατα.

Δυστυχώς το φιάσκο της Ελλάδος με το PSI+ και το επικίνδυνο φιάσκο με τις καταθέσεις στην Κύπρο, δεν δίδαξε κανένα, πολλώ δε μάλλον την Γερμανία που έχει υποπέσει σε απίστευτες γκάφες. Άπειροι τεχνοκράτες, παιδαρέλια σύμβουλοι και πολιτικοί κοντόφθαλμοι χωρίς όραμα και στρατηγική συνθέτουν την ομάδα κρούσης ή καλύτερα παράκρουσης στην Ευρώπη.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα και την Κύπρο οδηγώντας στην παρακμή το banking θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Στην Ελλάδα η Τρόικα ήθελε κρατικές τράπεζες για να τις ελέγξει και το πέτυχε. Η Εθνική μετά το αποτυχημένο PSI+ κρατικοποιείται και αυτό είναι οριστικό. Η Alpha και η Πειραιώς παραμένουν τυπικά ιδιωτικές αφού επιτυγχάνουν να καλύψουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής αλλά θα είναι τυπικά ιδιωτικές θα ελέγχονται πλήρως από τον βασικό μέτοχο το ΤΧΣ άρα την Τρόικα. Ο έλεγχος δεν είναι αρνητική εξέλιξη αλλά το σχέδιο για το πώς αντιλαμβάνονται οι τεχνοκράτες της Τρόικα το ελληνικό banking μόνο ανησυχίες προκαλεί.

Δυστυχώς στην Τρόικα επικρατεί ένα αλαλούμ απόψεων και θέσεων. Άλλα υποστηρίζει το ΔΝΤ, άλλα η ΕΚΤ και άλλα η ΕΕ. Η Τρόικα και η Γερμανία ήθελαν να βάλουν χέρι στο ελληνικό banking και περίπου το πέτυχαν.

Αν δεν υπήρχε η σθεναρή, συνεπής και συνεχής παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Γ. Προβόπουλου οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν όλες κρατικοποιηθεί.

Το μοντέλο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα για το banking οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι της Τρόικα δεν θα υποστούν συνέπιες για την προδιαγεγραμμένη αποτυχία τους αλλά δυστυχώς τα λάθη θα τα πληρώσει η ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση, παρ΄ ότι διαθέτει υπουργό οικονομικών έμπειρο και στα τραπεζικά τον Γ. Στουρνάρα δεν έχει κατανοήσει το αδιέξοδο. Πιστεύουν ότι το μοντέλο που υλοποιείται μπορεί να ευδοκιμήσει. Δυστυχώς θα κατανοήσουν ότι το αδιέξοδο θα είναι μακριά.

Το φιάσκο της Κύπρου – Κατέρρευσαν οι κυπριακές τράπεζες

Εκτρωματική η λύση που δόθηκε στην Κύπρο. Οι τράπεζες ολοκληρωτικά καταστράφηκαν. Θα την πληρώσουν οι καταθέτες και μέτοχοι της Λαϊκής τράπεζας και οι μεγαλοκαταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ της τράπεζας Κύπρου.

Η διάσπαση της Λαϊκής σε good και bad bank και η απόφαση καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ να καταλήξουν στην bad bank δεν έχει κανένα προηγούμενο. Θα την πληρώσουν οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ της Κύπρου οι οποίοι υποχρεώνονται να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας αφού θα υποστούν haircut έως 50%.

Η λύση αυτή είναι παράνομη και εκτρωματική.

Η Κύπρος ως ένα περιφερειακό χρηματοοικονομικό κέντρο κατέρρευσε αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Οι τράπεζες με ταχύτατες διαδικασίες μετεξελίσσονται σε zombie banks.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, υποχρέωσαν τις κυπριακές τράπεζες με το έτσι θέλω να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, χωρίς να ρωτούν τις διοικήσεις και τις περιχαρακώνουν σε μια μικρή αγορά την Κυπριακή χωρίς παρέμβαση ή θεσμικό ρόλο. Για τις κυπριακές τράπεζες η εξέλιξη αυτή είναι απλά καταστροφή. Στην κυριολεξία καταστροφή, που ίσως ελάχιστοι θα κατανοήσουν, καθώς υπερτερεί η διάσωση της χώρας.

Όταν διαπιστώσουν ότι υπέπεσαν σε ένα τραγικό λάθος με συνέπειες όμοιες με την χρεοκοπία της Κύπρου θα είναι πολύ αργά.

Πηγή: bankingnews.gr 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5508.html

Τουρκία: Συνεχείς οι απειλές για το πετρέλαιο σε Κύπρο

Σε δηλώσεις για το πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο προέβη σήμερα  ο Τούρκος  υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Ο Yıldız είπε ότι «θα πρέπει να δοθεί σε όλο το λαό της Κύπρου το πετρέλαιο που θα εξορυχτεί».

«Εμείς δηλώνουμε πάντα ότι ένα θέμα που αφορά οποιαδήποτε κίνηση της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης  στην Ανατολική Μεσόγειο, που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο, και η οποία αναφέρεται  στο φυσικό αέριο ή στο πετρέλαιο, θα καταστεί λογική μόνο στην περίπτωση που δοθεί σε όλη την Κύπρο, σε όλο τον λαό της Κύπρου. Κάθε άλλη λύση πέρα από αυτήν θα προκαλέσει την αντίδραση  μας.»
Επίσης ο Taner Yıldız σημείωσε ότι  «Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα από μια ελληνική  παροιμία. Αν η πέτρα πέσει πάνω στο αβγό, αλίμονο στ’ αβγό. Αν το αβγό πέσει πάνω στην πέτρα, αλίμονο στ’ αβγό. Γι’ αυτό εμείς προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, προσπαθούμε πάντα να είμαστε με το  σωστό μέρος.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2555.html

Η «εκθρόνιση» του νέου Οθωνα

Ο Οτο Ρεχάγκελ με τη σύζυγό του, Μπεάτε
Ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 επέστρεψε ως «πρεσβευτής καλής θέλησης» της Α. Μέρκελ, μοιράζοντας... χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, ενώ ο συνοδεύων κ. Φούχτελ έκλεινε συμφωνίες με τις ελληνικές Αρχές

«Δεν έχει εφεύρει την κρίση η κυρία Μέρκελ, είναι μία πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα με πολύ καλή καρδιά». Πολλά παρεμφερή επιχειρήματα χρησιμοποίησε ο Οτο Ρεχάγκελ, που κατέφθασε στη χώρα μας ως πρεσβευτής καλής θέλησης την εβδομάδα που πέρασε, αλά μπρατσέτα με τον υφυπουργό Εργασίας Χ.Γ. Φούχτελ, συντονιστή της περιβόητης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο «νέος Οθωνας» συνέγειρε τα συναισθηματικά αντανακλαστικά της «ελληνικής ψυχής», σίγουρα όμως ενθουσίασε τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι, κρίνοντας από τις δηλώσεις τους, συντάχθηκαν πλήρως με τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία λάνσαρε και σύνθημα για την περίσταση της επίσκεψης:...
«Να ενθαρρύνουμε τους Ελληνες φίλους μας».
Προπαγάνδα
«Το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Ελληνες.
Παράλληλα όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους και να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης.
Μέλος της νεολαίας του Αντενάουερ, αλλά και υποστηρικτής του Χέλμουτ Κολ, η ιδιότητα του πρεσβευτή της καγκελαρίου Α. Μέρκελ δεν θα πρέπει να δυσκόλεψε και πολύ τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας: «Ο κ. Οτο Ρέχαγκελ εκπροσωπεί τον κόσμο στη Γερμανία που συμπάσχει και θέλει να συμβάλει ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα αυτή την προοπτική που αξίζουν οι άνθρωποί της και προπαντός οι νέοι άνθρωποί της», τόνιζε με έμφαση ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας.
Το πρόγραμμα της εξαήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα ήταν πυκνό και περιελάμβανε συναντήσεις με υπουργούς και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το αντικείμενο των οποίων συμπίπτει απόλυτα με τις «πολύπλευρες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ελληνογερμανική Συνέλευση» στη χώρα μας.

Business
Στο πλευρό του πάντα, άλλωστε, ήταν ο κ. Φούχτελ, ακόμη δύο Γερμανοί αξιωματούχοι, αλλά και «ειδήμονες από τα προγράμματα των ελληνογερμανικών συνεργασιών τεχνολογίας, με σκοπό να συνεχιστούν τα ήδη τρέχοντα ή να ξεκινήσουν καινούργια».
Εξ ου και η συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς ο τομέας της απασχολεί σοβαρά την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Και δεδομένης της συγκυρίας, ο Γερμανός προπονητής εγκαινίασε και την πρώτη επαγγελματική σχολή, που έγινε βάσει γερμανικών προδιαγραφών, στα πρότυπα του διττού συστήματος εκπαίδευσης. Με αιχμή του δόρατος την ελληνογερμανική συνεργασία, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος μίλησε για «τα μηνύματα φιλίας και ενότητας» που φέρνει μαζί του ο «αγαπητός Οτο».

«Εχουμε περάσει πολύωρες συζητήσεις σ' αυτό το τραπέζι, όπου δεν θαυμάζαμε μόνο τη θέα, αλλά είχαμε και συζήτηση εργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φούχτελ στον κ. Σγουρό, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση της Περιφέρειας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ρεχάγκελ δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι εφαρμόστηκε στην πράξη η γνωστή παροιμία «το ένα χέρι νίβει το άλλο...»: ο χερ Οτο προμοτάριζε τις δραστηριότητες του κ. Φούχτελ, κι αυτός με τη σειρά του επενέβαινε στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όταν του απευθύνονταν «δύσκολες» ερωτήσεις για τη νέα του αποστολή στην Ελλάδα. Τονίστηκε άλλωστε πολλές φορές ότι «κατά την επίσκεψή του δεν πρόκειται να αποτιμηθεί πολιτικά η σημερινή κατάσταση της χώρας, αλλά να εμψυχωθούν οι Ελληνες».

Τριτοκοσμική χώρα

Απορίας άξιον είναι, βέβαια, πως ο κ. Ρεχάγκελ δεν προέβη νωρίτερα σε μία προσπάθεια εμψύχωσης και εξομάλυνσης, «στη στρέβλωση που υπάρχει στις ελληνογερμανικές σχέσεις», όπως έλεγε και ξανάλεγε τις περασμένες μέρες. Τρία χρόνια, που είμαστε στη δίνη της κρίσης, κανείς δεν θυμάται να προέβη σε κάποια υποστηρικτική δήλωση υπέρ της Ελλάδας. Ουδείς γνωρίζει επίσης αν η ουμανιστική προσέγγιση του κ. Οτο «προς τον ελληνικό λαό» έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Σε πολλούς, η προσπάθεια προσέγγισης «για μία ειλικρινή και βαθιά φιλία» θύμισε «αντιμετώπιση τρικοσμικής χώρας», από την οποία το μόνο που έλειπαν ήταν οι χάντρες και οι καθρέφτες. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά, την εγχώρια, περίσσεψαν οι αναμνηστικές πλακέτες και τα δώρα με τοπικά προϊόντα της ελληνικής αγροτικής γης προς τον κ. Ρεχάγκελ και τη συνοδεία του.

 Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ  από enet
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7174.html

Παγκόσμιο ΣΟΚ.Η Αποκάλυψη που ...κάποιοι προέβλεψαν.

Προσοχή το άρθρο είναι βαρύ και επικίνδυνο.
Για όσους γνωρίζουν ή υποψιάζονται είναι σταθμός.
Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης"The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε ...μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας!
Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!
Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα... ανοιχτό!
Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!...
Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!
"Μετά την αποκάλυψη της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι "μαγειρεύονται" και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του!
Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της. Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής! Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης, ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα! Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ. Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!
Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης!
Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου. Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την - σχεδόν - ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!" Αν δεν το πιάσατε το... υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ! Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν "Θηρίο"! Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς ...Αντίχριστο!!!
Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;
Δε λέω φυσικά το πώς οι γέροντες του Αγίου Ορους (Παίσιος, Αρσένιος, Ιωσήφ κλπ) είχαν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τόσο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ όσο και την επερχόμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελάχιστοι είχαν δώσει βάση στα λόγια τους και ακόμη πιο ελάχιστοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ σ' αυτά. Εχουν γραφτεί κατα καιρούς πολλά γι αυτό το επερχόμενο συμβάν στα διάφορα blogs, οπότε, εγώ περισσεύω. Αλλά να που τώρα μάλλον ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν είμαι ούτε στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θρησκόληπτος, αντιθέτως μάλιστα. Είμαι θεωρητικός επιστήμων και σαν τέτοιος δυστυχώς, είμαι "καταραμένος" στο να διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλον. Τουτέστιν, να στηρίζομαι ΜΟΝΟ στα γραπτά ντοκουμέντα και αποδείξεις που επαληθεύουν του λόγου το αληθές.
Ομως, τούτα τα γεγονότα που ζούμε ρε παιδιά, δεν είναι πολύ παρατραβηγμένο να τα θεωρήσουμε συμπτώσεις; Ερωτώ! Είναι σαν να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας κάποιο φάντασμα ή κάποιον εξωγήινο σαν αυτούς που βλέπυμε στα έργα του Σπήλμπεργκ ή της σειράς X-Files και που θα πρέπει, για να το δεχτούμε ως γεγονός αυτό που βλέπουμε, να τον ψηλαφίσουμε, να τον ρωτήσουμε πώς τον λένε, να μας πεί την ιστορία της ζωής του, να παίξει μαζί μας μπιρίμπα ή ό,τι άλλο παιχνίδι τέλος πάντων, να βγάλουμε φωτό μαζί του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Θέλω να πώ δηλαδή, οτι επειδή η μεταφυσική και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω απο αυτή, στη σημερινή εποχή θεωρούνται καταστάσεις για άτομα κάτω του μετρίου IQ, αυτό έχει σαν συνέπεια η τεχνολογική και θαυμαστή εποχή μας να τα απορρίπτει εν τη γενέση τους. Και όποιος τολμήσει να αναφερθεί σε κάποιο απο αυτά, να θεωρείται εκ προοιμίου άτομο μη σοβαρό και αξιόπιστο.
Και τώρα; Τι γίνεται αδέλφια μου; Μήπως θα πρέπει όλοι μας να τρυπώσουμε σ' ένα θουλάμι τόσο βαθιά που να μη μας βρίσκουν ούτε οι ακτίνες του ήλιου και να πλακωθούμε όλοι μας στη μελέτη των θρησκευτικών θεωριών και οραμάτων του Ιωάννη, γνωστές ως Αποκάλυψη; Μήπως θα πρέπει να επισκευτούμε τα κοντινότερα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και να προμηθευτούμε ό,τι έχουν σε Ιωάννη Χρυσόστομο, Προφήτη Δανιήλ, Απόστολο Παύλο και απο τους νεώτερους ό,τι κυκλοφορεί σε γέροντα Παίσιο, γέροντα Ιωσήφ, Κοσμά Αιτωλό και να σταυροκοπιόμαστε νυχθημερόν;
Λέω μήπως!
Διότι εγώ προσωπικά, πάμπολλες φορές βρήκα την ευκαιρία και μελέτησα τα γραφόμενα των ως άνω Μεγάλων της θρησκείας μας (δε λέω "εκκλησίας μας" γιατί τούτοι οι μεγιστάνες του πνεύματος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ' αυτά τα μιαρά σκουλήκια, τους παπαδοάρχοντες και δεσποτάδες, που αποτελούν - δυστυχέστατα - την ΚΕΦΑΛΗ του Χριστιανισμού) και μαγεύτηκα απο τη δύναμη των λόγων και των κειμένων τους. Αλλά ώς εκεί. Ημουν κι εγώ ένας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των θεωρητικών που θαυμάζοντας όλα αυτά τα κέιμενα, υποστήριζαν οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, οτι είναι αναγωγή στην αιώνια πάλη μεταξύ Καλού και Κακού και οτι τέλος πάντων, είναι έννοιες που αφορούν τον καθένα μας και κατά πόσον αυτός ο καθένας μας έχει την όρεξη ή τη διάθεση να πιστέψει και να τα ενστερνιστεί. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.
Νά που τώρα, αυτά που κάποτε απλώς τα θεωρούσαμε ως τέτοια, έρχονται σήμερα να πάρουν σάρκα και οστα, να γίνουν η φρικτή καθημερινή μας πραγματικότητα.
Κι ας δεχτώ οτι το πιο πάνω δημοσίευμα του "Australian" οτι είναι φτιαχτό, παραπληροφόρηση, ηλιθιότητες βλαμμένων των ΜΜΕ (που μάλλον δεν είναι).
Τότε πώς εξηγείτε εσείς (γιατί εγώ δεν μπορώ, επιστημονικώς τουλάχιστον) οτι τα "προφητικά" λόγια των γερόντων επαληθεύονται σήμερα;
Και διευκρινίζω.
Τί υποστηρίζουν οι λατρευτοί μας γέροντες; Μας δίνουν μια σειρά απο ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα οδηγήσουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον Αρχοντα του Σκότους κι αυτά είναι:
1) Οταν οι Εβραίοι επιστρέψουν στη Σιών, Εγένετο. Οι Εβραίοι ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην Παλαιστίνη μετά απο σχεδόν 2.000 χρόνια περιπλάνησης (προς μεγάλη... χαρά των νύν κατοικούντων εκεί Αράβων) εν έτι 1948, τρία δηλαδή μόλις χρόνακια απο τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Οι Βρεττανοί που μέχρι τότε ήταν η Παλαιστίνη ήταν προτεκτοράτο τους (καί αυτό; έλεος ρε αγγλοσάξωνες!), τους παραχωρούν ανεξαρτησία με πρώτο πρωθυπουργό τους τον αλήστου μνήμης Σιωνιστή Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Δε λέω βέβαια τις... υποψίες μου περι... φτιαχτού ολοκαυτώματος κλπ γιατί θα με περάσουν για... ρατσιστή οι προοδευτικάνοι.
2) Μεγάλη άνοδος της γνώσης και του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία ανάπτυξη τουρισμού. Εγένετο. Μετά το 1960, το βιοτικό επίπεδο του Δυτικού (κυρίως) κόσμου, ανέβηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, οι μετακινήσεις του κόσμου γινόταν κατα κόρον με αεροπλάνα που εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και ο τουρισμός έγινε ένα απο τα κύρια προιόντα του ΑΕΠ των χωρών του κόσμου.
("Και σύ Δανιήλ, έγκλισον τους λόγους τούτους εώς τας ημέρας όπου οι άνθρωποι θέλουν περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή", Παλαιά Διαθήκη, Δανιήλ, στ. 345-347 μιλώντας για τα γεγονότα της έλευσης του Θηρίου)
3) Πείνα, θανατηφόρες αρρώστιες, συνεχείς πόλεμοι, παγκόσμια αναταραχή. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Απο τις αρχές του 20ού Αιώνα, ο κόσμος δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να πολεμάει. Δύο φονικότατοι Παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμος της Κορέας, πόλεμος στο Βιετνάμ, Αραβοισραηλινός Πόλεμος, Πόλεμος στην Καμπότζη, Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εισβολή Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πόλεμος Ιρακ-Ιράν, εισβολή Ιράκ στο Κουβέιτ, Α' Πόλεμος του Κόλπου, Εμφύλιος πόλεμος Γιουγκοσλαβίας, εισβολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Σερβία, εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, Β' Πόλεμος του Κόλπου, πόλεμος κατά της ..."τρομοκρατίας".Εξαρση του καρκίνου, εξαπλωση AIDS, εξάπλωση ιού Εμπολα, Γρίππη των Χοίρων, Νόσος των τρελλών Αγελάδων μερικές απο τις πλέον διάσημες αρρώστειες. Η πείνα θερίζει τα 3/5 του παγκόσμιου πληθισμού, τουτέστιν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σημειωτέον οτι ο λεγόμενος αναπτυσσόμενος κόσμος, εις τα παλαιά και παμπάλαια έτη, ήταν ο πλέον μια χαρά ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΣ!
4) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηρθαμε και στο ζητούμενο. Τι εννοούσε τότε ο "ποιητής"; Κι όταν λέμε τότε, εννοούμε πρίν 50 χρόνια πάνω - κάτω;
Μας το εξηγούν οι παππούδες με το νι και με το σίγμα! Επαναλαμβάνω ΤΟΤΕ!
Δηλαδή ΠΡΙΝ 50 πάνω κάτω χρονάκια, όταν εμείς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΝ!
Διαβάστε τί έλεγε ο γεροντας Αρσένιος, νουνός και μέντορας του θρυλικού Παίσιου:
"Οι ισχυροί του χρήματος, που προσκυνάνε τον Μαμωνά, θα προσπαθήσουν να κάμουν πραξικόπημα και να υποδουλώσουν όλον τον κόσμο! Τότες θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πάρει την εξουσία του κόσμου για 3 μιση χρόνια. Και θα σημαδέψει όλους με το χάραγμα του ονόματος του στο δεξί χέρι για στο μέτωπο και κανείς δε θα πουλά μήτε θα αγοράζει τίποτα. Και θα τα φτιάξει έτσι ο τρισκατάρτος, που να πάνε όλοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους να σκλαβωθούν. Αλλά όποιος όμως τελικά δεν ακολουθήσει, θα θανατώνεται".
Διαβάσατε; ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
Ας αρνηθεί κάποιος σήμερα, οτι το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν υποδουλώνουν αυτή τη στιγμή τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΝ με καθαρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας. Και το θέμα είναι οτι όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε σχεδόν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που τα κράτη ήσαν εξαντλημένα απ τις κακουχίες του πολέμου και δεν είχαν μία, που λένε.
Ας αρνηθεί κάποιος οτι σήμερα το Bar Code, που πολλοί ονομάζουν ως χάραγμα του Αντιχρίστου δεν κυριαρχεί παντού! Στα τρόφιμα (στην αρχή) πριν απο 30 χρόνια και μετά σιγά-σιγά στις πιστωτικές κάρτες, μετά στις έξυπνες κάρτες, μετά σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, στις Ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης, στα Διαβατήρια, στην Κάρτα του Πολίτη (παρεπιμπτόντως, οι Αυστραλοί είπαν ΟΧΙ σ' αυτή την κάρτα και καθάρισαν με τη μία) και σε λίγο στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ, το περίφημο VeriChip, που θα εμφυτεύεται στο ΔΕΞΙ μας χέρι ('ακουσον-άκουσον!) και όταν ρωτήθηκε κάποιος επιστήμονας της εταιρείας Applied Digital, της οποίας είναι και εφεύρημα, γιατί και καλά στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό, αυτός απάντησε με ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, οτι στο αριστερό υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πίεση, λόγω του ότι αυτό το χέρι βρίσκεται πιο κοντά στη καρδια και κατα συνέπεια, το VeriChip αποσυντονίζεται και ...χαλάει! Ακου να δείς φίλε μου! Ακόμη και το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ήταν τελικά ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, δεν έγινε δηλαδή ΤΥΧΑΙΑ, και όχι ...συμβολισμός!
Σημειώνω δε οτι το εν λόγω ...αμαρτωλό τσιπ ήδη εμφυτεύεται στην Αμερική κυρίως σε ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους που πάσχουν απο ανία, σε μικρά παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους για να ξέρουν αυτοί ανα πάσα στιγμη πού βρίσκονται αυτά, σε καρδιοπαθείς με βηματοδότες κλπ κλπ. Και σε λίγο καιρό, επειδή θα καταργηθούν οι πάσης φύσεως κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια, επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αποφευχθεί η αντιγραφή τους (όλα τα δοκίμασαν, κανένα δε τους έκατσε, οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα απο πίσω τους) και κατα συνέπεια, ΟΛΟΙ πλέον πρέπει θα έχουν το veriChip υποχρεωτικώς, αν θέλουν να ζούν ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους και να αναγνωρίζονται απο το Κράτος. Αλλοιώς θα πρέπει να πάρουν τα ...βουνα! (Τα βουνά, τα βουνά!!!)Αν αυτά λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε όλοι μας χρειαζόμαστε Ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν τα ...φρένα μας είναι σωα ή όχι!
Κι έτσι, επαληθεύονται τα λόγια των παππούδων
μας. Μέχρι κεραίας.
ΔΝΤ λοιπόν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και... Goldman Sachs, σε συνεργασία με την λέσχη Bilderberg και τους πουλημένους σε αυτήν ηγέτες των κρατών (Παπανδρέου για την Ελλάδα π.χ.), ενθρονίζουν τον Υιό της Απωλείας, όπως τον αποκαλούν οι παππούδες μας, για να γίνει ο Αρχηγός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Να γιατί λοιπόν προετοίμαζαν τόσα χρόνια, τη δική μας γενιά και τις νεώτερες κυρίως, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο ζωής, τού άκρατου Ηδονισμού και Σεξισμού, της Χλιδής, της ...φιρμάτης ένδυσης και του lifestyling, του μηδενισμού σε όλα.
Για να μπορέσουμε να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ! Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ! Εδώ έχουμε ήδη ...αυτοφακελωθεί ΟΛΟΙ μέσω του FaceBook, που σημειωτέον είναι... εφεύρημα του του νεαρού Εβραίου Ζούγκερμπεργκ (δεν είδατε ακόμη το Social Network του Ντείβιντ Φίντσερ; Κακώς και με τον κηδεμόνα σας!) και με την υποστήριξη της NSA και της ΜΟΣΑΝΤ γιγαντώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Και καλά εμείς, οι σαραντάρηδες τέλος πάντων, που ...βαριόμαστε (και δε το θεωρούμε κι απαραίτητο βρε αδερφε) να ασχοληθούμε με αυτό, τα παιδιά μας όμως, είναι ΟΛΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ μέσα εκεί!
Η κόρη μου για παράδειγμα, είναι τόσο addictive (εθισμένη) σ' αυτό, που - προσέξτε - με το που έρχεται απ το σχολείο, θα πάει κατ' ευθείαν στον υπολογιστή για να μπεί μεσα στο λογ/σμό της και να δεί...τί διάολο βλέπει, ένας Θεός ξέρει! Μόλις δε βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αμέσως τις ανεβάζει εκεί για να μάθουν και οι... άλλοι τί έκανε σήμερα! Και η κόρη μου έιναι απλώς ένα δείγμα του πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η σημερινή γενιά! Και το χειρότερο σας το είπα;
Δε σας το είπα! Το χειρότερο αδέλφια μου είναι οτι εδώ στην Αυστραλία - στην Ελλάδα δε ξέρω ακόμη, εσείς πείτε μου - αν πάς κάπου να πιάσεις δουλειά, σε ρωτάνε "Facebook έχετε;" Κι αλοίμονο σου αν πείς ψέμματα, οτι δεν έχεις δηλαδή. Ελέγχεσαι αν έχεις ή δεν έχεις! Κι αν έχεις, ο εργοδότης σου - μάλιστα! - έχει το δικαίωμα να τσεκάρει καθημερινώς ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σου μέσα εκεί!!!! Πώς είπατε; Ακουσα κανέναν να φωνάξει Κατάργηση των...φακέλλων; Ολα λοιπόν με τη θέλησή μας! Σκλαβιά, φακέλωμα, υποτέλεια, θάνατος.
Εκτός εάν...
Εκτός εάν θυμηθούμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πλάσματα του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
πηγη
 
http://www.katohika.gr/2013/03/pagkosmsio-sok-i-apokalipsi-pou-kapoioi-provlepsan.html

Ο Λιλλήκας θέλει… να καθίσει στο σκαμνί τον Αναστασιάδη

Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης χαρακτηρίζει ο Γιώργος Λιλλήκας τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Χαραυγή” για απόσυρση εκατομμυρίων ευρώ από συγγενείς του Νίκου Αναστασιάδη, τις οποίες ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά ο ... Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Η φερόμενη εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης, και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή που έχει διορίσει το υπουργικό συμβούλιο, παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:

- Ποιός έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;

- Από ποιές πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας, και κατά πόσο τα εκατομμύρια αυτά ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος;”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και έχασε οριακά από τον Σταύρο Μαλά, στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

ysterografa.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5330.html

Το Τέλος του Κόσμου

The Edge Of PlanetΛοιπόν… Βγείτε λίγο από την υπνωτική υποβολή στην οποία ζείτε την καθημερινότητά σας και κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Δείτε τι συμβαίνει. Ο κόσμος πάει κατά διαόλου! Από κάθε άποψη, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Ο ίδιος ο πλανήτης καταστρέφεται, όλο και πιο πολύ. Μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα έχουμε καταστρέψει τα πάντα, έχουμε κάνει όσα κακά δεν έγιναν σε όλη την γνωστή Ιστορία του κόσμου! Και δεν το καταλαβαίνουμε!
Κι εμείς οι άνθρωποι αυξανόμαστε συνεχώς, σε λίγο θα ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον, πεινασμένοι και διψασμένοι και άρρωστοι ή μεταλλαγμένοι.
Μόνο κατά τη διάρκεια της δικής μου ζωής ως τώρα, ο πληθυσμός των ανθρώπων της Γης έχει αυξηθεί κατά τρία δισεκατομμύρια! Όταν πήγαινα στο δημοτικό σχολείο (θυμάμαι το πρώτα μαθήματα γεωγραφίας) ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν τέσσερα δισεκατομμύρια…και σήμερα είναι επτά!
Υπολογίζεται ότι θα είμαστε 10 με 11 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050 ή και νωρίτερα! (Και δεν σας λέω τα νούμερα του πληθυσμού των αυτοκινήτων και των εργοστασίων και των βαθμών μόλυνσης, για να μην τρομάξετε…)
Το 1000 π.κ.ε. ο πληθυσμός των ανθρώπων όλου του κόσμου υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια!
Προσέξτε αυτό: Από το 1000 π.κ.ε. ως το 1750 μ.κ.ε. (δηλαδή σε 2.750 χρόνια) ο πληθυσμός των ανθρώπων στη Γη έγινε 800 εκατομμύρια (δηλαδή αυξήθηκε μόνο κατά 400 εκατομμύρια)!
Από το 1750 ως το 1950, (δηλαδή μέσα σε 200 χρόνια), ο πληθυσμός των ανθρώπων έγινε 2,5 δισεκατομμύρια! Κι από το 1950 μέχρι το 2011, (δηλαδή μέσα σε 60 χρόνια), ο παγκόσμιος πληθυσμός έγινε 7 δισεκατομμύρια!
Και σε 40 χρόνια από σήμερα θα γίνει 10-11 δισεκατομμύρια! Με αυτόν τον ρυθμό, όλα δείχνουν ότι το 2180, οι άνθρωποι θα είναι 25 δισεκατομμύρια! Και, άραγε, μπορείτε να φανταστείτε σε τί κόσμο –αν θα υπάρχει ακόμη κόσμος– θα ζουν αυτά τα 25 δισεκατομμύρια; Και τί είδους άνθρωποι θα είναι; (Αν θα υπάρχουν άνθρωποι τότε, και, φυσικά, αν υπάρχουν, αν θα είναι ακόμη άνθρωποι).
Έχουμε ήδη καταδικάσει τα δισέγγονά μας να ζήσουν στην κόλαση. Αλλά, τι λέω; Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε ήδη στην κόλαση! Τα παιδιά μας θα ζήσουν σε κόλαση χειρότερη από τη δική μας, τα εγγόνια μας σε ακόμη χειρότερη κόλαση, και δεν μπορούμε να φανταστούμε την κόλαση στην οποία θα ζουν τα δισέγγονά μας! Και αυτό, αν θα ζουν…
Αυτόν τον κόσμο, τον ταλαιπωρημένο και μολυσμένο και τον όλο και περισσότερο κατεστραμμένο, τον πακτωμένο από ανθρώπους, τον ματωμένο, τον στερημένο, τον γεμάτο παράνοια και κακία, τον κυβερνούν και τον εκμεταλλεύονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι λιγότεροι από το 1% του πληθυσμού του κόσμου, και είναι οι μόνοι που απολαμβάνουν πλήρως τα πλούτη και τη δύναμη και τις γνώσεις του κόσμου.
Είναι αυτοί που ελέγχουν τον κόσμο μας και τις κοινωνίες μας.
Το δικό τους κουμάντο είναι αυτό που μάς έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση. Αυτοί και ο υπερπληθυσμός είναι οι υπαίτιοι της καταστροφής του κόσμου.
Κι όμως, ζούνε και αυτοί στον ίδιο κόσμο μ’ εμάς (!) (;)
Μα, άραγε, γιατί δεν νοιάζονται καθόλου –μα καθόλου!– για τον κόσμο;
Για εμάς δεν νοιάζονται, νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά…σε ποιον κόσμο θα ζει ο εαυτός τους έτσι όπως τον καταντήσανε; Και τα δικά τους εγγόνια σε ποιον κόσμο θα ζουν; Δεν θα ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς, στον ίδιο κόσμο με τα δικά μας εγγόνια;
Λοιπόν, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν σκοπεύουν να ζουν στον ίδιο κόσμο μ’ εμάς, γι’ αυτό και δεν τους νοιάζει, γι’ αυτό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ό,τι προλάβουν ν’ αρπάξουν.
Και, μάλιστα, τούς βλέπω να βιάζονται! Γιατί ξέρουν ότι το πάρτυ εδώ δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη…
Έχω καταλήξει στο –ευφάνταστο θα το χαρακτηρίσουν κάποιοι– συμπέρασμα ότι σχεδιάζουν να την κοπανήσουν!
Θα μού πείτε, πώς και πού να πάνε;
Κι εγώ πρέπει να σάς υπενθυμίσω ότι είναι τόσα μα τόσα πολλά αυτά που δεν ξέρουμε. Τόσα πολλά αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μας, κάτω από τη μύτη μας, πέρα από τα μάτια μας, έξω από το δικό μας υπνωτισμένο και προβληματισμένο μυαλό, πέρα από τις γνώσεις μας. Έχουμε τόσο μεγάλη άγνοια για το τι ξέρουν αυτοί και για το τι κάνουν!
Ξέρω ότι ανάμεσα στους αναγνώστες μου υπάρχουν παράξενα μυαλά που τώρα θα σκέφτονται τις υπόγειες βάσεις, τα κούφια βουνά, τους τεχνητούς ή φυσικούς υπόγειους κόσμους, την Κούφια Γη, τους βυθούς των θαλασσών, τη στρατόσφαιρα, ή, παράλληλες πραγματικότητες, εναλλακτικά σύμπαντα, άλλες διαστάσεις, ταξίδια στον χρόνο, κλπ, κλπ. Δεν έχω τον χώρο εδώ για να εξετάσω όλα αυτά τα σενάρια, γι’ αυτό και θα σχολιάσω μόνο το σενάριο που περιλαμβάνει απλώς άλλους πλανήτες. (Όχι αναγκαστικά στο διάστημα…)
Θέλουμε να ζήσουμε σε άλλους πλανήτες; Λοιπόν, αν –λέω, αν– οι πλανήτες αυτοί δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες ζωής (γιατί τελικά μπορεί και να τις έχουν. Βλέπετε, αλλιώς μάς τα έλεγαν παλαιότερα και αλλιώς μας τα λένε τώρα), τότε έχουμε δύο επιλογές: ή να μεταλλάξουμε εκείνο τον όποιο πλανήτη ώστε να έχει τις κατάλληλες συνθήκες ζωής για εμάς (για «εμάς», ποιούς;), ή να μεταλλάξουμε τον εαυτό μας για να μπορεί να ζει στις συνθήκες εκείνου του πλανήτη.
Αναλογιστείτε αυτές τις δύο επιλογές. Ποια από τις δύο είναι πιο εφικτή; Αν είστε σωστά ενημερωμένοι θα ξέρατε ότι είναι η δεύτερη: να μεταλλάξουμε τον εαυτό μας για να προσαρμοστεί στις δεδομένες συνθήκες. Τώρα, πώς θα προσαρμοστούμε; Υπάρχουν δύο τρόποι, ο τεχνολογικός και ο βιολογικός. Δηλαδή, ή να το κάνουμε με μηχανήματα, θόλους, στολές, βάσεις, σκάφη, κλπ, ή να το κάνουμε επεμβαίνοντας βιολογικά στο ανθρώπινο σώμα.
Χμ, ο τεχνολογικός και ο βιολογικός τρόπος… Και –ωπ!– τί θα λέγατε για τον «Βιο-Τεχνολογικό» τρόπο; …  Πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι γενικά πιστεύετε, θα καταστεί δυνατό –αν δεν έχει γίνει ήδη– π.χ. να εμβολιάσουμε τους γενετικούς πυρήνες ενός αλόγου με στοιχεία παρμένα από τους πυρήνες ενός πτηνού, για να προγραμματίσουμε τη γέννηση αλόγων με φτερούγες. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο ειδικός της γενετικής θα δημιουργήσει έναν πραγματικό Πήγασο. (Παρένθεση. Χμ, κι αν αυτοί οι Πήγασοι –όπως και η όλη γενική «μυθολογική» εμμονή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για «μικτά» όντα– υπήρχαν στο μακρινό παρελθόν, άραγε, ποιοι ήταν οι «ειδικοί της γενετικής» που τους έφτιαξαν; … Κλείνει η παρένθεση).
Κι αν σας φαίνεται παράξενο αυτό με τον Πήγασο, ω, είναι απλά ένα μικρό παράδειγμα. Πρέπει να μάθετε ότι είναι δυνατοί ακόμη πιο παράξενοι συνδυασμοί. Όπως λένε και μερικά «αστειάκια» που κυκλοφορούν αυτή την εποχή στους κλειστούς επιστημονικούς κύκλους: Διασταύρωση ταχυδρομικού περιστεριού και παπαγάλου για να μεταφέρει προφορικά το μήνυμα. Διασταύρωση μύγας και πυγολαμπίδας ώστε να μπορείτε να χτυπάτε τις ενοχλητικές μύγες στο σκοτάδι. Διασταύρωση αγελάδας και καμηλοπάρδαλης ώστε αυτό το νέο παράξενο ζώο να βόσκει στο χωράφι του γείτονα σας αλλά να το αρμέγετε στο δικό σας χωράφι. Διασταύρωση μιας ξανθιάς σεξοβόμβας με μια καλή μαγείρισσα γιατί οι ξανθιές σεξοβόμβες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν… (Και, έχουμε κανένα νεώτερο από τις εξελίξεις του Κλονισμού; Γιατί δεν έχουμε;).
Οι «ειδικοί της γενετικής» θα επιτύχουν πολύ σύντομα –αν δεν το έχουν ήδη επιτύχει– να τροποποιήσουν τα γονίδια ενός φυτού με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει ασπιρίνη, ή να κάνουν αλλαγές στη γενετική μάζα μιας αγελάδας ώστε το γάλα της να περιέχει αντιβιοτικά. Ίσως αυτή τη στιγμή που μιλάμε –λέω, ίσως– να έχουν δημιουργηθεί θηλαστικά ζώα που είναι ικανά να ζουν στον πολύ αραιό αέρα των βουνών, ή μέσα στο νερό, ή σε διοξείδιο του άνθρακα, ή στη στρατόσφαιρα, ή ίσως –λέω, ίσως– και σε άλλους πλανήτες. (Όχι αναγκαστικά στο διάστημα…)
Και να θυμάστε πάντα ότι έγιναν και θα γίνουν πολλές «μεταλλάξεις» στον κόσμο μας για να εξυπηρετηθούν μάλλον ποταποί σκοποί παρά υψηλά ιδανικά. Εκτός, βέβαια, αν υπάρχουν και κάποια υψηλά ιδανικά για τα οποία δεν είστε ενημερωμένοι. Πώς το λένε…δεν σας τα είπε ποτέ κανείς και δεν τα ξέρετε. Υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε! Και…αν τα ξέρουν κάποιοι…αυτά που δεν ξέρουμε…ποιοί είναι αυτοί;
Αυτοί που ξέρουν πράγματα που δεν ξέρουμε, απλώς τα ξέρουν;
Ή μήπως «κάνουν» και κάτι με αυτά που ξέρουν, το οποίο επίσης εμείς δεν το ξέρουμε;
Και αν αυτό το κάτι ως δράσεις έχει επηρεάσει ένα σωρό πράγματα στον κόσμο μας, με αλυσιδωτές αντιδράσεις, μπορεί να έχει φτάσει στο σημείο να έχει δημιουργήσει στον κόσμο έναν…παρα-κόσμο!
Δηλαδή, μπορεί να υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που δεν τον ξέρουμε. Μα…δεν τον είδα πουθενά στη γειτονιά μου!
Μπα, άστο καλύτερα, μπήκαμε βαθιά στη σφαίρα του Φανταστικού…

http://www.terrapapers.com/?p=29086&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29

Η ΑΛΛΑΓΗ...ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.....ΖΕΙΣΤΕ ΤΗΝ.....!

H ολιστική ιατρική μέθοδος απέδειξε ότι μέσω των εργαστηριακών αναλύσεων του αίματος υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια ανάπτυξη νέων ελίκων στο DNA των ανθρώπων. Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, τροποποιήσεις αλλά και μεταλλάξεις που σύμφωνα με τα λεγόμενα των γενετιστών.....όπου έχουν αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να πραγματοποιούνται.... ΑΔΕΛΦΙΑ...να ζούμε μια τέτοια επαναστατική αλλαγή.....που παρόλα αυτά....δεν γνωρίζουμε επακριβώς.....σε τι πραγματικά αλλάζουμε.
Η κάθε ανθρώπινη οντότητα γνωρίζουμε ότι έχει μια διπλή έλικα DNA και εκείνο το οποίο παρατηρούμε να συμβαίνει είναι πως σχηματίζονται και άλλες έλικες. Όπως γνωρίζουμε στην διπλή έλικα υπάρχουν δύο αλυσίδες ή νήματα σε σχήμα σπείρας ....και αναμένουμε την ανάπτυξη των 12 ελίκων. Πρόκειται για μια τέτοια μετάλλαξη/αλλαγή του είδους μας προς κάτι που ακόμα.....μας είναι άγνωστο. Οι γενικότερες αυτές αλλαγές ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημα....γιατί ή επιστημονική κοινότητα πιστεύει πως αυτό θα τάραζε ίσως τον πληθυσμό. Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ.....παρομοίως αλλάζουν και τα κύτταρα μας. Πρόκειται λοιπόν για μια θετική μετάλλαξη/αλλαγή.....τόσο σωματική.....όσο και νοητική και συγχρόνως συναισθηματική και αυτό μπορεί κατά κάποιο τρόπο να παρεξηγηθεί και να προκαλέσει και κάποιες ανησυχίες.
Από κάποιες έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά πρόκειται ακριβώς για παιδιά που μπορούν να μετακινήσουν διάφορα αντικείμενα μόνο με την σκέψη ή ακόμα μπορούν και να πάρουν ένα ποτήρι νερό κοιτάζοντας το μονάχα...είναι αυτό που λέμε τηλεπαθητικά παιδιά. Με μια πρώτη ματιά νομίζεις πως πρόκειται για υπεράνθρωπους ή κατά κάποιον τρόπο να είναι αγγελικά όντα, αλλά ίσως να μην είναι....έτσι ακριβώς.....! Από τις πρόσφατες έρευνες το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που γεννήθηκε πριν το 1940....έδειξε ότι δεν είναι ικανό να πραγματοποιήσει αυτή την μετάλλαξη/αλλαγή.....όμως στις επόμενες γενιές....κάτι άρχισε να γίνεται....που μας δίνεται η ικανότητα και η δυνατότητα να σχηματίσουμε μια επιπλέον ΕΛΙΚΑ(ΕΛΙΞς) κατά την διάρκεια της ζωής μας.
Εκείνα τα σημεία που παρουσιάζουν τέτοια αλλαγή....είναι το ανοσοποιητικό και ενδοκρινολογικό μας σύστημα.. Οι πιο παλιοί άνθρωποι που διαλέγουν να αλλάξουν....πρέπει να περάσουν μέσα από πολλές φυσικές αλλαγές. Η Γαία και οι κάτοικοι της όπως πλέον γνωρίζουμε ανεβάζουν ήδη την δόνησή τους και αρκετοί που γεννήθηκαν τώρα τελευταία έχουν ήδη φωτεινά σώματα.. Η πιο εύκολη μορφή αυτής της μετάλλαξης/αλλαγής του DNA μας ΑΔΕΛΦΙΑ....γίνεται μέσω κάποιου ιού. Και γι’ αυτό οι ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ/ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ προσπάθησαν ....με μεταλλαγμένους ιούς....ώστε οι ιοί όπως γνωρίζουμε....επειδή ζουν πάνω σε ένα ζωντανό ιστό, (ονομαζόμενοι ιοί DNA) όπως ακριβώς είναι ο ιός του Epstain Barr και ο ιός Herpes 6.....για να μας δημιουργήσουν ένα επιπλέον μεγάλο πρόβλημα....και γι’ αυτό τον λόγο μας έκαναν τα εμβόλια...Η1Ν1.....και στη συνέχεια....ήταν έτοιμοι με τον Η5Ν1.....να περάσουν και το βιοτσιπς μέσα στο εμβόλιο....για πλήρη παρακολούθηση μέσω δορυφόρου. Ίσως μερικοί να εκπλήσσονται ...πως και ξαφνικά άρχισε αυτή η παγκόσμια αφύπνιση....από 1995 και δώθε δειλά δειλά να αυξάνεται....και να υπάρχει κάποιος έντονος ζήλος για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.....και να υπάρχει μία έντονη κινητικότητα περί της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής μας...και ξαφνικά να αρχίζει να διασπείρεται....και πάλι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ....στο προσκήνιο....που σχεδόν όλα τα άτομα που ζουν αυτό φαινόμενο μετάλλαξης/αλλαγής να νιώθουν μία ζωντάνια μέσα τους και να έχουν έναν νέο τρόπο σκέψης. Μερικές φορές βέβαια....με την αλλαγή αυτή ορισμένοι μπορεί να αισθανθούν μία δυσφορία κάτι σαν να είναι άρρωστοι ή ακόμη και απελπισμένοι....αλλά αυτό όμως ΑΔΕΛΦΙΑ....είναι και το μεγάλο δώρο που μας δόθηκε...δηλα δή....η δυνατότητα να αλλάξουμε την δομή του DNA μας και του ίδιου του σώματος μας .....με μια δομή πιο φωτεινή πιο διαυγή και περισσότερο υγιή...που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε και τις επόμενες γενιές.
Η γαλαξιακή περίοδος (ενιαυτός του Πλάτωνος) συν και τη βοήθεια που δεχόμαστε από τις ανώτερες οντότητες ….και συγχρόνως μαζί και ενωμένοι....θα είμαστε ικανοί πλέον να ακούσουμε την εσωτερική φωνή των Ουρανών και μαζί ταυτόχρονα ενωμένοι και συντονισμένοι....θα είμαστε ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ....για τις όποιες αλλαγές που έρχονται...στα επόμενα χρόνια.
Συμπτώματα...αν μπορούσα να τα χαρακτηρίσω έτσι είναι.....ότι με την κυτταρική μετάλλαξη/αλλαγή που ήδη γίνεται..... το κάθε άτομο θα αισθάνεται κάποιες φορές.....σαν να βρίσκεται κάπου αλλού...δηλαδή θα μπορεί να αισθανθεί εξουθενωμένος και αυτό ΑΔΕΛΦΙΑ....γιατί θα γίνει μια ριζική κυτταρική μετάλλαξη/αλλαγή από την στιγμή που θα μετατραπούμε σε νέες υπάρξεις, και θα αισθανθούμε κάπως σαν μωρά που μόλις γεννήθηκαν... και ακόμη μπορεί να αισθανθούμε μία νοητική σύγχυση ή ακριβώς να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις καθημερινές μας ασχολίες και δραστηριότητες. Ένα πολύ έντονο συναίσθημα που θα βιώνουμε είναι ότι θα έχουμε πολλούς πόνους και πολλές φορές θα νιώθουμε μία κακοδιαθεσία σε ολόκληρο το σώμα μας...χωρίς ακριβώς καμία εμφανή αιτία. Με λίγα λόγια θα νιώθουμε κάπως....παράξενα. Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι προσωρινά και δείχνουν απλά πως συμβαίνουν κάποιες ψυχολογικές αλλαγές. Γι’ αυτό και σας συνιστώ ότι δεν χρειάζεται να πάτε αμέσως στον γιατρό γιατί πολύ εύκολα όπως συνήθως κάνουν....είναι να σας δώσουν μία συνταγογράφηση για κάποιο αντικαταθλιπτικό.....φάρμακο.....γιατί οι γιατροί όπως συνήθως....δεν καταλαβαίνουν το τι ακριβώς συμβαίνει....αλλά από την άλλη μεριά...δίνουν αβέρτα-κουβέρτα...τα φάρμακα....μιας και η μίζα από τις φαρμακοβιομηχανίες....πάει σύννεφο.
Και οφείλεται να ξέρετε ότι σήμερα οι πιο πλούσιες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο...είναι οι φαρμακοβιομηχανίες....όπως σας είχα τονίσει και παλαιότερα...όταν σας ενημέρωνα για τα εμβόλια. Φυσικά το πρόβλημα της συμβατικής ιατρικής είναι....ότι η ιατρική κοινότητα ακόμη και σήμερα...δεν είναι συνηθισμένη για να αντιμετωπίσει.....τα ενεργειακά σώματα.
Το μυστικό είναι......ότι λόγω της αλλαγής αυτής....εκείνο που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος είναι να εμψυχωθεί...αλλά βλέπουμε ότι μόνον αυτό δεν γίνεται....αφού εκφοβίζουν τον κόσμο και κάνουν επίτηδες τον οικονομικό πόλεμο....για πλήρη τρομοκράτηση και θέλουν να διασπείρουν τον φόβο .....ώστε να μειώσουν την ενεργειακή μας συχνότητα που ανεβαίνει.
Άρα το φάρμακο λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ.....είναι πολύ απλό. ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Αφήστε τους....να χτυπιούνται. Ήδη έχουν φάει τα λυσακά τους....με εμάς....τους Έλληνες.....κι αφού μας πίνουν....κάθε μέρα το αίμα...και με την τόση πλύση εγκεφάλου που μας έχουν κάνει μέσα από τις ειδήσεις....απορούν πως αντέχουμε ακόμη....και τώρα συνέχισαν το «βρωμερό» σχέδιο τους και με τους Κύπριους. Δεν σας κάνει εντύπωση....που τα έβαλαν με εμάς....τους ΕΛΛΗΝΕΣ; Τι είμαστε....μία κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη της Γης...αλλά αυτή κουκίδα όμως ΑΔΕΛΦΙΑ....έχει ΣΘΕΝΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ...που ακόμη κι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ...να μείνει στη Γη....θα βρει τρόπο να τους συντρίψει.....!
Γι’ αυτό σας συνιστώ να απελευθερώσετε τα αρνητικά συμπτώματα. Μερικοί μάλιστα...δεν χάνουν δελτίο ειδήσεων....και μετά παραπονιούνται.....γιατί είναι καταθλιπτικοί και απαισιόδοξοι. Βλέποντας.....το ντοκιμαντέρ με τον Κανάκη...σχετικά με την ACTION….θα έλεγα...ότι θα έπρεπε να πάρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας....που ο Αφρικάνικος αυτός λαός...ενώ ζει στη φτώχεια και στη μιζέρια...έχει όμως ΧΑΜΟΓΕΛΟ.....!!!....και μπορεί ενεργειακά να πετύχει...περισσότερα από εμάς.....!!!
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ....ΑΔΕΛΦΙΑ.....ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Ο καθένας μας λοιπόν έχει την δύναμη της αυτοθεραπείας. Το κλειδί....ακριβώς βρίσκεται εις το να αναλάβει ο καθείς μας την ευθύνη των πράξεών του και να δράσει από μόνος του. Φυσικά αυτό έχει να κάμει και με την καθημερινή μας ζωή....με το σώμα...ξεκινώντας από την σωστή διατροφή.... με φυτοθεραπεία...και όχι να πλακωνόμαστε στην κρεατοφαγία....!
Οι πρόγονοί μας.....χρησιμοποιούσαν την λέξη : ΙΑΣΙΣ. Εξάλλου το ΙΑΜΑ....με αναγραμματισμό γίνεται ΑΙΜΑ.....και η ίδια η ΙΑΣΗ είναι ταυτόχρονα ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ μαζί. Έτσι αλλάζουμε λοιπόν σωματικά και φυσικά και από Όντα με άνθρακα και 2 δομές του DNA μας.......γινόμαστε Όντα....ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ....με 1024 δομές στο DNA μας, και αυτό γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ....οι κρυσταλλικές μας δομές μπορούν να επιβιώσουν σε υψηλά ενεργειακά επίπεδα και διαστάσεις. Έτσι γίνεται μία συγχώνευση των σωμάτων μας με δομές DNA.....όμοιες με αυτές του.....ΣΕΙΡΙΟΥ..... που ομοιάζει με την δική μας δομή, και έτσι έχουμε λιγότερες παρενέργειες. Προσέξτε...δε αλλάζουν ΑΔΕΛΦΙΑ.....σε κρυσταλλική μορφή μονάχα οι άνθρωποι αλλά .......και όλες οι μορφές της ζωής που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη ΓΑΙΑ.... ζώα και φυτά ταυτόχρονα. Τίποτα λοιπόν δεν θα πεθάνει....και τίποτα δεν θα χαθεί.....διότι από κοινού.....και όλοι μαζί θα οδεύουμε....προς ένα καινούργιο είδος....Αιθέριας Ύπαρξης.
Στη νέα τούτη κατάσταση....προϋποθέτει εκ μέρους μας....πως πρέπει να αφήσουμε πίσω τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που είχαμε στην....τρίτη διάσταση. Αυτή λοιπόν η απελευθέρωση μας και η απαγκίστρωση μας.....από κάθε τι παλιό....και αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας.....θα μας επιτρέψει να ζήσουμε την νέα μας ζωή.....που είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε ζήσει έως τώρα. Είναι λοιπόν μία υπέροχη κατάσταση που βιώνουμε πλανητικά....παρότι που υπάρχει τόση αγωνία και φόβος...που μας τον σπέρνουν εσκεμμένως οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ....για τις όποιες αλλαγές αυτές λοιπόν .....και παρόλο που ακόμη δεν είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι...στη νέα ροή των πραγμάτων....που μας συμβαίνουν....αλλά όμως την βιώνουμε....κανονικά....!
Ψηλά το κεφάλι. ΟΡΘΙΟΣ....μπες στην ροή των γεγονότων.....και ακολούθησε την....μην αντιστέκεσαι καθόλου. Εάν αισθανθείς λίγο κουρασμένος, αναπαύσου και κοιμήσου..... όσο ακριβώς χρειάζεται. Να πίνεις φρέσκο....ύδωρ....για να σε βοηθάει στην αποτοξίνωση...και όχι από μπουκάλια. Αν νιώθεις κάποια ένταση ...πάρε φυτικά βότανα. Κάνε κάποιες μυοχαλαρωτικές ασκήσεις και βγες έξω στην φύση. Αν έχεις κοντά σου κάποιο ενεργειακό ελληνικό μνημείο....πήγαινε εκεί....μία ώρα....και ξέχνα τα...όλα.
Όταν είσαι μόνος διαλογίσου....για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Καθάρισε την ΑΥΡΑ σου από κάθε «σκουπίδι».....κάνοντας ζεστά μπάνια με αλατόνερο...μέσα στη μπανιέρα...ή τη θάλασσα. Γενικά....για τα όποια συμπτώματα....κι αν μας συμβούν....εννοώ κάποιας δυσφορίας....δεν πρέπει να μας ανησυχούν....χωρίς αυτό να σημαίνει....ότι αν πάθετε κάποιο έντονο πρόβλημα....ζάλης ή λιποθυμίας....οφείλετε να προσφύγετε αμέσως σε γιατρό...διότι μπορεί να έχετε κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Αγαπήστε ΑΔΕΛΦΙΑ....τον ΕΑΥΤΟ σας και συγχωρείστε τον ειλικρινά....αλλά όμως σεβαστείτε και τα δικαιώματα των άλλων. Για να αποδεχτείτε τον ΕΑΥΤΟ σας.....οφείλετε να κάνετε σωστή κριτική....διαβάζοντας τα παρακάτω....ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.....για να δείτε το ποιος πράγματι είστε. Έχετε....τα κότσια ;
ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Έπου θεώ (Ακολούθα τον θεό)
Νόμω πείθου ( Να πειθαρχείς στο Νόμο)
Θεούς σέβου (Να σέβεσαι τους θεούς)
Γονείς αίδου (Να σέβεσαι τους γονείς σου)
Ηττώ υπέρ δικαίου (Να καταβάλεσαι για το δίκαιο)
Γνώθι μαθών (Γνώρισε αφού μάθεις)
Ακούσας νόει (Κατανόησε αφού ακούσεις)
Σαυτόν ίσθι (Γνώρισε τον εαυτό σου)
Εστίαν τίμα (Να τιμάς την εστία σου)
Άρχε σεαυτού (Να κυριαρχείς τον εαυτό σου)
Φίλους βοήθε (Να βοηθάς τους φίλους)
Θυμού κράτε (Να συγκρατείς το θυμό σου)
Όρκω μη χρω (Να μην ορκίζεσαι)
Φιλίαν αγάπα(Να αγαπάς τη φιλία)
Παιδείας αντέχου (Να προσηλώνεσαι στην εκπαίδευσή σου)
Σοφίαν ζήτει (Να αναζητάς τη σοφία)
Ψέγε μηδένα (Να μην κατηγορείς κανένα)
Επαίνει αρετήν (Να επαινείς την αρετή)
Πράττε δίκαια (Να πράττεις δίκαια)
Φίλοις ευνόει (Να ευνοείς τους φίλους)
Εχθρούς αμύνου (Να προφυλάσσεσαι από τους εχθρούς)
Ευγένειαν άσκει (Να είσαι ευγενής)
Κακίας απέχου (Να απέχεις από την κακία)
Εύφημος ίσθι (Να έχεις καλή φήμη)
Άκουε πάντα (Να ακούς τα πάντα)
Μηδέν άγαν (Να μην υπερβάλλεις)
Χρόνου φείδου (Να μη σπαταλάς το χρόνο)
Ύβριν μίσει (Να μισείς την ύβρη)
Ικέτας αίδου (Να σέβεσαι τους ικέτες)
Υιούς παίδευε ( Να εκπαιδεύεις τους γιους σου)
Έχων χαρίζου (Όταν έχεις, να χαρίζεις)
Δόλον φοβού (Να φοβάσαι το δόλο)
Ευλόγει πάντας (Να λες καλά λόγια για όλους)
Φιλόσοφος γίνου (Να γίνεις φιλόσοφος)
Όσια κρίνε (Να κρίνεις τα όσια)
Γνους πράττε (Να πράττεις με επίγνωση)
Φόνου απέχου ( Να μη φονεύεις)
Σοφοίς χρω (Να συναναστρέφεσαι με σοφούς)
Ήθος δοκίμαζε (Να επιδοκιμάζεις το ήθος)
Υφορώ μηδένα (Να μην είσαι καχύποπτος)
Τέχνη χρω (Να ασκείς την Τέχνη)
Ευεργεσίας τίμα (Να τιμάς τις ευεργεσίες)
Φθόνει μηδενί (Να μη φθονείς κανένα)
Ελπίδα αίνει ( Να δοξάζεις την ελπίδα)
Διαβολήν μίσει (Να μισείς τη διαβολή)
Δικαίως κτω. (Να αποκτάς δίκαια)
Αγαθούς τίμα ( Να τιμάς τους αγαθούς)
Αισχύνην σέβου ( Να σέβεσαι την εντροπή)
Ευτυχίαν εύχου (Να εύχεσαι ευτυχία)
Εργάσου κτητά (Να κοπιάζεις για πράγματα άξια κτήσης)
Έριν μίσει ( Να μισείς την έριδα)
Όνειδος έχθαιρε (Να εχθρεύεσαι τον χλευασμό)
Γλώσσαν ίσχε (Να συγκρατείς τη γλώσσα σου)
Ύβριν αμύνου (Να προφυλάσσεσαι από την ύβρη)
Κρίνε δίκαια (Να κρίνεις δίκαια)
Λέγε ειδώς (Να λες γνωρίζοντας)
Βίας μη έχου (Να μην έχεις βία)
Ομίλει πράως (Να ομιλείς με πραότητα)
Φιλοφρόνει πάσιν (Να είσαι φιλικός με όλους)
Γλώττης άρχε (Να κυριαρχείς τη γλώσσα σου)
Σεαυτόν ευ ποίει (Να ευεργετείς τον εαυτό σου)
Ευπροσήγορος γίνου ( Να είσαι ευπροσήγορος)
Αποκρίνου εν καιρώ ( Να αποκρίνεσαι στον κατάλληλο καιρό)
Πόνει μετά δικαίου (Να κοπιάζεις δίκαια)
Πράττε αμετανοήτως (Να πράττεις με σιγουριά)
Αμαρτάνων μετανόει (Όταν σφάλλεις, να μετανοείς)
Οφθαλμού κράτει (Να κυριαρχείς των οφθαλμών σου)
Βουλεύου χρήσιμα (Να σκέπτεσαι τα χρήσιμα)
Φιλίαν φύλασσε (Να φυλάττεις τη φιλία)
Ευγνώμων γίνου (Να είσαι ευγνώμων)
Ομόνοιαν δίωκε (Να επιδιώκεις την ομόνοια)
Άρρητα μη λέγε ( Να μην λες τα άρρητα)
Έχθρας διάλυε (Να διαλύεις τις έχθρες)
Γήρας προσδέχου ( Να αποδέχεσαι το γήρας)
Επί ρώμη μη καυχώ (Να μην καυχιέσαι για τη δύναμή σου)
Ευφημίαν άσκει (Να επιδιώκεις καλή φήμη)
Απέχθειαν φεύγε (Να αποφεύγεις την απέχθεια)
Πλούτει δικαίως. (Να πλουτίζεις δίκαια)
Κακίαν μίσει. (Να μισείς την κακία)
Μανθάνων μη κάμνε (Να μην κουράζεσαι να μαθαίνεις)
Ους τρέφεις αγάπα ( Να αγαπάς αυτούς που τρέφεις)
Απόντι μη μάχου (Να μην μάχεσαι αυτόν που είναι απών)
Πρεσβύτερον αιδού (Να σέβεσαι τους μεγαλύτερους)
Νεώτερον δίδασκε (Να διδάσκεις τους νεότερους)
Πλούτω απόστει (Να αποστασιοποιείσαι από τον πλούτο)
Σεαυτόν αιδού (Να σέβεσαι τον εαυτό σου)
Μη άρχε υβρίζων (Να μην κυριαρχείς με αλαζονεία)
Προγόνους στεφάνου ( Να στεφανώνεις τους προγόνους σου)
Θνήσκε υπέρ πατρίδος (Να πεθάνεις για την πατρίδα σου)
Επί νεκρώ μη γέλα ( Να μην περιγελάς τους νεκρούς)
Ατυχούντι συνάχθου (Να συμπάσχεις με το δυστυχή)
Τύχη μη πίστευε (Να μην πιστεύεις την τύχη)
..... Εάν έφτασες έως εδώ και διάβασες όλα τα παραγγέλματα....σημαίνει ότι ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ...για τις οι αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σου .....στα λεπτοφυέστερα, Αιθερικά σώματα και η αλλαγή του DNA σου.....θα εναρμονισθεί σε πλήρη μετάβαση....για την 4η και την 5η διάσταση... !!! ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.....!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
 
 
http://www.katohika.gr/2013/03/i-allagi-stin-zoi-mas-zeiste-tin.html

Κρίση στο Αιγαίο 1987: 26 χρόνια μετά μια ανάλυση του Κ.ΜΑΡΔΑ που θα συζητηθεί

Η ελληνοτουρκική κρίση άρχισε να κυοφορείται από τις 19 Φεβρουαρίου του 1987, όταν ο υπουργός Βιομηχανίας Αναστάσιος Πεπονής ζήτησε, σύμφωνα με το άρθρο 106 του Συντάγματος, να συμμετάσχει αναγκαστικά το ελληνικό Δημόσιο στην κοινοπραξία των ξένων εταιρειών που, με επικεφαλής την καναδική «Ντένισον», εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια της Θάσου.
Και αυτό γιατί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Δημοσίου προγραμμάτιζε, στο τέλος εκείνου του Μαρτίου, τη διενέργεια γεωτρήσεων στη θέση Μπάμπουρας της Θάσου, στα 10 μίλια, έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, πάνω όμως στην θεωρούμενη ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η εταιρεία, βάσει της σύμβασης του 1976, εδικαιούτο να κάνει γεωτρήσεις. Η ΝΔ δήλωσε πως ήταν αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει έρευνες σ’ εκείνη τη περιοχή που ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί από την Τουρκία. Ο Καναδός αντιπρόεδρος του Κονσόρτσιουμ Πάρμελι ζήτησε ακρόαση από τον πρωθυπουργό. Το αίτημα απορρίφθηκε. Την άλλη μέρα, ο Καναδός κάλεσε τους Έλληνες δημοσιογράφους και τους ξένους ανταποκριτές σε συνέντευξη Τύπου. Ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία είχε κυρωθεί με το νόμο 98/1975, έδινε το δικαίωμα ερευνών μέχρι την 1η Απριλίου του 1987. Επιπλέον επικαλέσθηκε το προεδρικό διάταγμα 678/1976, που όριζε ότι οι όροι της σύμβασης δεν θα μπορούσαν να τροποποιηθούν σε καμιά περίπτωση δι’ άλλου νόμου στο μέλλον. Σημειωτέον ότι η καθημερινή παραγωγή στον Πρίνο ήταν 28.000 βαρέλια προς 15 δολάρια έκαστον.
«Την τελευταία δεκαετία συνεργάσθηκα με δεκάδες υπουργούς και μπορώ να επιζήσω με μερικούς ακόμα», είπε ο Καναδός επιχειρηματίας. Απέδωσε την κυβερνητική εισήγηση για εξαγορά σε «υποχθόνιες δυνάμεις που δρουν μέσα στην κυβέρνηση». Χαρακτήρισε «σαχλαμάρα» την πρόταση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου να αγοράσει το μερίδιο της καναδικής εταιρείας «Ντένισον» έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την εξαγορά λέγοντας ότι δεν θα άφηνε μια ξένη εταιρεία να επιλέξει εκείνη πότε θα προκαλούσε την Τουρκία. Η Άγκυρα αμφισβητούσε το δικαίωμα ερευνών, επικαλούμενη τη Συμφωνία της Βέρνης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνιόταν την ισχύ των δεσμεύσεων της Βέρνης ισχυριζόμενη ότι υπήρχε χρονικός περιορισμός αποχής ερευνών με βάση την φράση …«η οποία πράξη θα ηδύνατο να παρενοχλήση τη διαπραγμάτευση». Εφόσον δεν διεξαγόταν διαπραγματεύσεις, οι έρευνες ήταν ελεύθερες.
Οι υποψίες των Τούρκων –ότι η Ελλάδα θα ξεκινούσε έρευνες πετρελαίου- είχαν πολλαπλασιαστεί, γιατί, μετά το 1981, στην περιοχή γύρω από τον Πρίνο γίνονταν έρευνες χωρίς να έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρει ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής στο βιβλίο του Οι 3 μέρες του Μάρτη, είχε δεχθεί αρκετές διαμαρτυρίες από τον Τούρκο πρεσβευτή Ναζμί Ακιμάν, «ο οποίος υποστήριζε ότι είχαμε κάνει έρευνες άλλοτε στον Θερμαϊκό ή τον Στρυμώνα κι άλλοτε στο Μυρτώο Πέλαγος». Ο υφυπουργός απαντούσε στερεότυπα ότι η Ελλάδα δεν αναγνώριζε ως ενεργό το Πρωτόκολλο της Βέρνης, ότι «επί του παρόντος» δεν υπήρχε πρόγραμμα ερευνών στο Αιγαίο αλλά ούτε ο Θερμαϊκός Κόλπος ούτε ο Στρυμωνικός Κόλπος ούτε το Μυρτώο Πέλαγος ήταν… Αιγαίο. «Δικολαβικό επιχείρημα που βόλευε και τις δυο πλευρές» σημειώνει ο Γιάννης Καψής. Συνεχίζοντας παραδέχεται:
«Το κονσόρτιουμ επέμενε, σε εφαρμογή των όρων της σύμβασης, να επεκτείνει τις έρευνες στη θέση Μπάμπουρας. Κι είχε δίκιο, απ’ την πλευρά του, να επιμένει».
Ο Γιάννης Καψής ισχυρίζεται επίσης πως πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την απόφαση του υφυπουργού Βιομηχανίας Αναστασίου Πεπονή για υποχρεωτική εξαγορά των μετοχών της κοινοπραξίας από το ελληνικό Δημόσιο: «Παγώσαμε όλοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν μια δραματική απόφαση που είχε παρθεί και είχε εξαγγελθεί χωρίς καμιά προσυνεννόηση μαζί μας, χωρίς μεθόδευση, χωρίς προετοιμασία, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά». Πάντως, το υπουργείο Βιομηχανίας, ήδη από τις 9 Δεκεμβρίου του 1986, σε συνάντηση στο Τορόντο του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου Α. Σιβένα με τον πρόεδρο του κονσόρτιουμ Στηβ Ρόμαν, είχε εξηγήσει ότι λόγω της χρόνιας ελληνοτουρκικής διαφοράς για το Αιγαίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να δώσει άδειες ανατολικά της Θάσου και γι’ αυτό η εκχώρηση της Κοινοπραξίας θα παρέμενε «παγωμένη ιδιοκτησία» (frozen property). H Eλλάδα, είχε προσθέσει, ήταν πρόθυμη να αγοράσει τις μετοχές της «Ντένισον» για να μην θιγούν τα συμφέροντά της. Ο πρόεδρος της «Ντένισον» εξέφρασε τις υποψίες του λέγοντας ότι μόλις η ΔΕΠ αγόρασε τα δικαιώματα του κονσόρτιουμ, η κυβέρνηση θα άρχιζε γεωτρήσεις. Ο Έλληνας διαπραγματευτής διαβεβαίωσε τον Ρόμαν ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα δεν ήθελε να προκαλέσει την Τουρκία, γι’ αυτό και στο Πρωτοδικείο της Καβάλας, όπου η ΔΕΠ υπέβαλε αίτηση αναστολής των ερευνών, ο τοπικός δικηγόρος είχε επικαλεσθεί λόγους «ανωτέρας βίας».
Σημειωτέον ότι οι επενδύσεις της «Ντένισον» στηρίζονταν από δεκάδες Τράπεζες, οι οποίες είχαν εγκρίνει πιστώσεις, αφού επρόκειτο για τη μεγαλύτερη καναδική επένδυση στην Ελλάδα.
Παρέμβαση υπέρ της εταιρείας έκανε ο Καναδός υφυπουργός εξωτερικών Στάφορντ. Συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρεσβευτή Ρόμπερτ Κήλι επισκέφθηκε τα υπουργεία Εξωτερικών και Βιομηχανίας μεταφέροντας μήνυμα του πρωθυπουργού Μαλρούνι υπέρ της «Ντένισον».
Τις ελληνικές θέσεις για τις έρευνες ανέπτυξαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Βιομηχανίας Αναστάσιος Πεπονής και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής. Ο τελευταίος επανέλαβε το σλόγκαν: «Το εάν, το πότε και το πού θα κάνουμε γεωτρήσεις αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας». Η διατύπωση αυτή επέτεινε την τουρκική καχυποψία, γιατί δεν ήταν σύμφωνη με με τις δεσμεύσεις του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, που όριζε αποχή από τις έρευνες.
Ο Τούρκος πρεσβευτής Ναζμί Ακιμάν, στις 27 Φεβρουαρίου του 1987, έσπευσε στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Καψή «προσπαθώντας να αποσπάσει μια ρητή διαβεβαίωση ότι θα τηρούσαμε τα συμφωνηθέντα στη Βέρνη –ότι δεν θα κάναμε γεωτρήσεις». Όπως γράφει ο τότε υφυπουργός, «απέφυγα επιμελώς μια τέτοια δήλωση που οι Τούρκοι την επεδίωκαν πεισματικά 6 ολόκληρα χρόνια κι έφερα το θέμα στην πρότασή μας για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης και στη σύναψη συνυποσχετικού. Αυτή τη φορά ο Ναζμί Ακιμάν δεν απέκλεισε κάθε συζήτηση».
Ο Τούρκος πρεσβευτής ρώτησε αν μπορούσε να εκφράσει την τουρκική άποψη της Χάγης στον διευθυντή των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο υφυπουργός του απάντησε θετικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ελληνικές θέσεις θα παρέμεναν αμετακίνητες.
Μια παρέμβαση του παρισταμένου αρμόδιου πρεσβευτή Κώστα Ζέππου φαίνεται ότι ήταν καθοριστική για την περαιτέρω πορεία του θέματος. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Γιάννης Καψής στο σχετικό βιβλίο του, «φανερά ικανοποιημένος ο Άκιμαν, σηκώθηκε να φύγει. Αλλά την ώρα που σηκώθηκε επιχείρησε μια ακόμη προσπάθεια να επανέλθει στο θέμα των γεωτρήσεων, οπότε παρενέβη ο Κώστας Ζέππος λέγοντας: «Γιατί να συνεχίζουμε την συζήτηση αυτή, κ. πρέσβη; Ξεκινάτε εσείς και ο κ. υπουργός από τελείως διαφορετικές θέσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο – καμιά χώρα δεν πρόκειται να κάνει, στο προβλεπτό μέλλον, γεωτρήσεις». Ήταν μια παρατήρηση για την οποία διαφώνησα, φιλικά, με τον Ζέππο, από το φόβο μήπως παρεξηγηθούμε σαν… ενδοτικοί. Κι όμως ήταν μια σωτήρια παρατήρηση, που δεν επέτρεψε στην Άγκυρα να ισχυρισθεί –όπως αποπειράθηκε προς στιγμή- ότι έγινε κακή συνεννόηση. Δεν επέτρεψε την επανάληψη της τακτικής των εξλαστηρίων θυμάτων».
Ο Τούρκος πρεσβευτής, δίνοντας έμφαση στην «διάψευση» του υφυπουργού στα καθησυχαστικά λεχθέντα του πρεσβευτή Κ. Ζέππου, μετέφερε στην Άγκυρα την ανησυχητική εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις έρευνες. Το μήνυμα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερα ανησυχία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο επόπτευε την τουρκική κυβέρνηση, μιας και ο πρωθυπουργός Τουρκούτ Οζάλ είχε μεταβεί στο Χιούστον των ΗΠΑ για να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Το «Πίρι Ρέις» πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο στις 19 Μαρτίου του 1987 ανοιχτά της Ίμβρου, συνοδευόμενο από δυο πολεμικά του τουρκικού Ναυτικού. Έπλεε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων ακολουθώντας το δρομολόγιο Ίμβρος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Άθως-ανατολικά της Σκύρου – Ελλήσποντος.
Το πλοίο βρισκόταν υπό την άγρυπνη παρακολούθηση ελληνικών πολεμικών σκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Οι κυβερνήτες των πλοίων είχαν εντολή να εφαρμόσουν τους κανόνες αυτοάμυνας. Το «Πίρι Ρέις» κράτησε 5 φορές στα διεθνή ύδατα, ρίχνοντας καλώδια ερευνών, χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών. Τα ελληνικά πλοία τού διαμήνυσαν να αποφύγει τις κρατήσεις πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και με επιδέξιες κινήσεις το ανάγκασαν να συνεχίσει τον πλου στα διεθνή ύδατα.
Την ίδια μέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε έντονη διαμαρτυρία προς τον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα επικαλούμενο παρενόχληση του «Πίρι Ρέις» από ελληνικά πολεμικά.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της.
Στις 23 Μαρτίου του 1987 ο μόνιμος διπλωματικός αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Ολτέρ Τουρκμέν έστειλε στον γενικό γραμματέα έγγραφο καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, επικαλούμενος δήλωση του Παρμελί ότι η εταιρεία ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει στη διενέργεια γεωτρήσεων μέχρι το τέλος του Μαρτίου, όπως όριζε η σύμβασή της με το ελληνικό Δημόσιο. Ο Ολτέρ Τουρκμέν υποστήριξε επίσης ότι τον Μάρτιο του 1982 η ελληνική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει γραπτώς πως δεν θα έκανε έρευνες. Η αλήθεια ήταν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, σε απάντηση τουρκικού διαβήματος, είχε δηλώσει τότε ότι «τη στιγμή αυτή –a ce moment- η Ελλάδα δεν έχει σε εφαρμογή ερευνητικό πρόγραμμα στο Αιγαίο». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ερμήνευσε τη διατύπωση εκείνη ως επιβεβαίωση των συμφωνηθέντων στη Βέρνη για αμοιβαία αποχή ερευνών. Απαντήσεις στους τουρκικούς ισχυρισμούς έδωσε εγγράφως ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μιχαήλ Δούντας.
Διαμαρτυρία προς τον γενικό γραμματέα το ΝΑΤΟ λόρδο Κάρινγκτον υπέβαλε ο Έλληνας αντιπρόσωπος στη Συμμαχία Χρήστος Ζαχαράκης. Την επομένη ο λόρδος Κάρινγκτον κάλεσε τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας ζητώντας τους να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κρίσης.
Ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Γεώργιος Παπούλιας επισκέφθηκε τον Αμερικανό υφυπουργό Άρμακοστ, ο οποίος απέφυγε να πάρει θέση, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι θα συνιστούσε στην Άγκυρα αυτοσυγκράτηση.
Τις αποφάσεις της Άγκυρας ανέπτυξε στους πρεσβευτές του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ ο υφυπουργός Εξωτερικών Καντεμίρ. Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο με χάρτες και έγγραφα ισχυριζόταν ότι η Ελλάδα οχύρωσε παρανόμως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ότι διεκδικούσε το εναέριο χώρο 10 μιλίων, ότι ήθελε να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Ο Καντεμίρ προειδοποίησε τους συμμάχους ότι η Τουρκία θα προχωρούσε σε αντίμετρα επί διμερούς επιπέδου.
Στις 25 Μαρτίου του 1987 συνήλθε στην Άγκυρα το υπουργικό συμβούλιο και ενέκρινε απόφαση χορήγησης αδειών για έρευνες έξω από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Η τουρκική κυβέρνηση παρεχώρησε στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ (Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi) τέσσερις περιοχές του βορείου Αιγαίου για τη διεξαγωγή ερευνών.
Οι παραχωρήσεις αυτές ήταν οι ακόλουθες:
1.Παραχώρηση με α/α 2640 για 1.822 τ.χιλ. που περικλείει την Σαμοθράκη αφήνοντας ένα μικρό δίαυλο στη δυτική πλευρά.
2. Παραχώρηση με α/α 2641 για 2.881 τ.χιλ. που εκτείνεται σε όλο το νοτιοανατολικό τμήμα της Λήμνου.
3. Παραχώρηση με α/α 2642 για 3.633 τ.χιλ. που καλύπτει την περιοχή μεταξύ Σκύρου και Λέσβου.
4. Παραχώρηση με α/α 2643 για 1.245 τ.χιλ. που καλύπτει την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Και οι τέσσερις ερευνητικές παραχωρήσεις έπαυαν την 26η Σεπτεμβρίου του έτους 2003. Σε όλες τις περιπτώσεις άρχιζαν ακριβώς αμέσως μετά την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη των 6 μιλίων. Η εικόνα των παραχωρήσεων σε χάρτη του Αιγαίου έδειχνε τον πλήρη σχεδόν εγκλωβισμό της Λέσβου και της Σαμοθράκης (ερώτηση στη Βουλή Στ. Μάνου, 10/10/88). Η απόφαση δημοσιεύθηκε την άλλη μέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι τουρκικές εφημερίδες πρόβαλαν το γεγονός, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Περλ, ευρισκόμενος σε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα δήλωσε: «Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει κουταμάρες. Ο Οζάλ έχει καλές προθέσεις αλλά ο Α. Παπανδρέου έχει σκληρές θέσεις».
Στις 11 το πρωί της 26ης Μαρτίου ανακοινώθηκε επισήμως ο απόπλους του «Πίρι Ρέις» («Σισμίκ») γι έρευνες στα διεθνή ύδατα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι αν το σκάφος παρενοχλείτο από την Ελλάδα η Τουρκία θα αντιδρούσε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, φτάνοντας από το Χιούστον των ΗΠΑ στο Λονδίνο. Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών σερ Τζέφρι Χάου, δηλώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θορυβούσε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Στις Βρυξέλλες συνεδρίασαν εκτάκτως οι αντιπρόσωποι των χωρών-μελών ανήσυχοι για το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ δύο κρατών της Συμμαχίας. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας στρατηγού Εβρέν, συνεδρίασε εκτάκτως, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Καγιά Ερντέμ, ο οποίος αντικαθιστούσε τον εγχειρισμένο πρωθυπουργό. Στην ανακοίνωση, μετά το πέρας της συνεδρίασης, αναφερόταν ότι, με τη σύμφωνη γνώμη του Τουρκούτ Οζάλ, η Τουρκία θα προχωρούσε σε έρευνες εφόσον το ίδιο θα έκανε η Ελλάδα. Ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστράτηγος Γκουβέν Εγκεντλάν, κάλεσε τους Τούρκους και ξένους δημοσιογράφους διαβάζοντας τις θέσεις που αποφάσισε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία:
«Αύριο το Σισμίκ θα βγει στο Αιγαίο με κατεύθυνση τα διεθνή ύδατα», δήλωσε. «Θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία. Ο στρατός βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Λόγω των ενεργειών της Ελλάδας στο Αιγαίο, που είναι αντίθετες με τις διεθνείς συμβάσεις, η κυβέρνηση έθεσε σ’ εφαρμογή μέρος των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας με σκοπό την διασφάλιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας. Καθορίσθηκαν προς την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίων περιοχές για έρενες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Αποφασίσθηκε, εκτός αυτού, το Σισμίκ 1 να βρίσκεται στο Τσανακαλέ (Ελλήσποντο) όπου συμπληρώνει τις διαδικασίες διοικητικές μερίμνης (ανεφοδιασμό). Αύριο το πρωί το σκάφος θα κατευθυνθεί στο Αιγαίο. Με την ανακοίνωση των εθνικών αυτών ενεργειών και για τη διασφάλιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ξηράς θάλασσας και αέρα, βρίσκονται σε επιφυλακή και παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλλουν οι περιστάσεις.
Ο υποστράτηγος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε ότι αν παρεμποδιζόταν το πλοίο, τα τουρκικά πολεμικά που το συνόδευαν θα απαντούσαν, αφού η «ελληνική επίθεση θα χαρακτηριζόταν αιτία πολέμου». Είπε επίσης ότι η καθιερωμένη τον Μάρτιο μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» θα παρατεινόταν.
Σε πολιτικοστρατιωτική σύσκεψη που έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί προσδιορίστηκε η στρατηγική και τακτική στάση της Ελλάδας. Ο υφυπουργός Γιάννης Καψής καταγράφει τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την εκτίμηση της κατάστασης από τον αρχηγό τους ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Νίκο Κουρή: «Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους πάντες. Αλλά να τους κάνεις σαφές ότι αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν γεώτρηση, θα χτυπήσουμε. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τις ευθύνες τους. ΝΑΤΟϊκοί, Κοινοτικοί, όλοι. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι προειδοποιήσεις μας δεν ήταν μόνο λόγια. Κυρίως οι Αμερικάνοι. Αν δεν παρέμβουν να συγκρατήσουν τους Τούρκους, κάλεσε τον Κήλι και πες του ότι κλείνουμε τη βάση της Νέας Μάκρης, όπως προβλέπει η συμφωνία του ’83».
Εκείνη τη μέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών τροφοδότησαν όλες τις πρεσβείες με το ιστορικό της κρίσης, τα ελληνικά επιχειρήματα και την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα απαντούσε δυναμικά μόλις η Τουρκία αποτολμούσε να χτυπήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Παράλληλα άρχισαν να καταφθάνουν στο υπουργείο οι ξένοι πρεσβευτές. Είχαν κληθεί με την πολιτικογεωγραφική σειρά: Κοινοτικοί, ΝΑΤΟϊκοί, Άραβες, Ανατολικοί. Ο Γ. Καψής κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή Ναζμί Ακιμάν και του υπαγόρευσε την εξής δημόσια δήλωση: «Η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας καλεί την κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας να αποδεχθεί όπως, με αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
Η τοποθέτηση αυτή –η οποία απείχε από το σλόγκαν «εάν, πού και πότε θα κάνει γεωτρήσεις, αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας»- εντυπωσίασε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Περέζ ντε Γκουεγιάρ, ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απορούσαν γιατί η Τουρκία αρνιόταν την παραπομπή στη Χάγη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συντόνιζε όλες τις κινήσεις παραμένοντας στο γραφείο του επί 24ωρου βάσεως.
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
 
http://www.katohika.gr/2013/03/krisi-sto-aigaio.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters