Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ"!....ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;


ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.D.
Φαίνεται πως η υπόθεση των ομογενών της E.N.D. δεν ...βρωμάει από την μία μόνο πλευρά αλλά και από την ίδια την Πολιτεία. Η οποία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ.
6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζει ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο. Πρόκειται για τις περίφημες μετοχές της "Τράπεζας της Ανατολής", τις οποίες κατέχει ο Σώρρας, ο φερόμενος δισεκατομμυριούχος της E.N.D. που διατείνεται ότι προσφέρει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του χρέους της χώρας!
Οι αποκαλύψεις που κάνει η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" είναι πολύ σημαντικές, η οποία μάλιστα θέτει ερωτήματα-φωτιά προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία καλείται να απαντήσει. Τα στοιχεία που παρατίθενται εξηγούν και την στάση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έκανε την πάπια όσο διάστημα βρίσκονταν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της E.N.D. ζητώντας του να πάρει θέση. Όταν δηλαδή ο κ. Λαμπράκης, Πρόεδρος της οργάνωσης και ο κ. Παπαδάκης, δικηγόρος της, έλεγαν ότι το υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν τα πάντα για τα 600 δις δολάρια, καλώντας τους να πάρουν θέση, ενδεχομένως έλεγαν αλήθεια. Μόνον όταν το θέμα των ομογενών της E,N.D πήρε μεγάλη δημοσιότητα, το υπουργείο Οικονομιών αναγκάστηκε να μιλήσει, εκδίδοντας όμως μια ανακοίνωση με αντιφάσεις!
Ιδού τι έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικνομικών: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα... Την στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών", που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί». Μπουρδολογίες: από την μια έλεγε ότι "ουδεμία πρόταση ή προσφορά" έλαβε από τους ομογενείς, προσποιούμενο μάλιστα ότι πρόκειται για "600 δις ευρώ" ενώ οι πάντες γνώριζαν για 600 δις δολάρια, αλλά από την άλλη την χαρακτηρίζει "αστειότητα"!!!
Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα!
Σήμερα, μετά την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τα οποία εμφανίζουν το ελληνικό κράτος να έχει αναγνωρίσει τις μετοχές, καθιστώντας τες χρεωστικό ομόλογο, καλείται να πάρει θέση και να μην κρατά το στόμα της κλειστό, όπως συνέβαινε επί καιρό με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" που τώρα αποκαλύπτεται η συνωμοσία.
Η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" αποκαλύπτει για το θέμα:
Εγκυρη-νόμιμη ή όχι η μετοχή;
H "Τράπεζα της Ανατολής", συγχωνεύθηκε με την 147611/1932 σύμβαση εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.. Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση αν και προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί σε δύο χρόνια από την δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο χρόνων από την 31η Δεκεμβρίου του 1932, με δυνατότητα ''παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως'', δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε κάθε μία των 280.000 μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής"- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Aληθεύει ή όχι;
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι των μετοχών είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους κατόχους μετοχών για την ίδια υπόθεση.
Η οικογένεια Σώρρα προχώρησε και σε ένα ακόμη βήμα. Δώρισε 4 μετοχές στην «END» και κατάθεσε την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ. Κατά σύμπτωση, είναι το ποσό... των μέτρων που συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν με σκληρές περικοπές εις βάρος του λαού, τρόϊκα κι ελληνική κυβέρνηση!!!
Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.Ναι,γραφικοί οι -υποθετικά- ''κατέχοντες 600 δισ.'', αλλά πως γίνεται Πρωτοδικείο Ελλάδας (6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) πρόσφατα, να αναγνωρίζει τις ''μετοχές'' τους ως ''έγκυρες''; Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους,επίσημα, το ελληνικό κράτος ΤΙ πραγματικά συμβαίνει (εκτός από την χαζή ανακοίνωση με τις αερολογίες του υπουργείου Οικονομικών).
 indobserver.blogspot.gr.............Το είδαμε στο makeleio.gr

O Μιτ Ρόμνευ ρίχνει την κυβέρνηση Σαμαρά! Εγκαταλείπουν Βενιζέλος και Κουβέλης, στον αέρα τα 31 δις.


Από την Ιόλη Πιερίδη
O Έλληνας πρωθυπουργός αισθάνεται ήδη τη καυτή ανάσα του Μιτ Ρόμνευ.
Το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προς το ΔΝΤ είναι "αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει"-
τίποτε λιγότερο.
Το πιο πιθανό μάλιστα είναι σε περίπτωση νίκης του Ρόμνευ να αποσυρθεί εντελώς το ΔΝΤ από την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Αυτό θα στερήσει από την Ευρωπαική Ένωση και συγκεκριμένα από την Γερμανία την δυνατότητα καταβολής της δόσης των 31 δις.
Το πιο πιθανό είναι να σπάσει σε μικρότερες όπως αποκάλυπτε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" στο ρεπορτάζ για τους διαλόγους Σαμαρά-Μέρκελ στην Αθήνα.
Σ΄αυτή την περίπτωση και όσο παραμένουμε στην Ερωζώνη η σωτηρία της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από την διάθεση της Μέρκελ η οποία έχει εκλογές το Φθινόπωρο του 2013 και την οποία ήδη αποδοκιμάζουν άγρια οι συμπολίτες της για την βοήθεια προς την Αθήνα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παρέμβαση Αλαβάνου για plan B και έξοδο από το ευρώ έχει την σημασία της. Όπως και η άγρια σύγκρουση εγχώριων και ξένων συμφερόντων για τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο Σαμαράς που βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού από δω και στο εξής θα είναι περισσότερο μόνος από ποτέ. Ακόμη και κυριολεκτικά μια και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει σκέψη να σταματήσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να αποχωρήσουν από το σχήμα αφού πρώτα υπερψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή. Όσο για τον Κουβέλη, ήδη τον λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα ότι θα τον ρίξουν εκ τον έσω.
Επαναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ με τους καυτούς διαλόγους Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα.

-Αν θέλετε να σας σώσω μέσα στο ευρώ, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να πάτε τους μισθούς στα 200 ευρώ και να έχετε από κοντά τους Γερμανούς που βρίσκονται στην Αθήνα, όπως ο Ράιχενμπαχ και ο Φούχτελ. Πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε η Γερμανία διαθέτει άπειρα χρήματα για να διασώσει όλο το Νότο...

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο άκουσμα αυτής της πρότασης ένιωσε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του

.Μα θα μας ρίξουν όταν συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Δεν μου αφήνετε περιθώρια...

-Δεν υπάρχουν περιθώρια. Οι Γερμανοί πολίτες δυσφορούν, αρνούνται να πληρώσουν άλλο για σας. Κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα στο εσωτερικό, υπάρχει αντίδραση και δεν θα είναι εύκολο να ζητήσω θετική ψήφο για περισσότερα χρήματα...

.Και τι προτείνετε;

-Θα δώ μήπως η επιμήκυνση που ζητάτε συνδυαστεί με την τμηματική καταβολή της βοήθειας. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να δουλέψουν πάνω σε ένα πλάνο που θα αφορά το σπάσιμο της δόσης των 31 δις σε 3 η 4 δόσεις. Κι αυτές ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνετε...

.Μα αυτό θα γίνει για μας το μαρτύριο της σταγόνας...

-Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και θέλω να λάβετε υπόψη σας ότι από το 2013 δεν θα υπάρχει το IMF. Τους βλέπω να σταματούν να συμβάλουν στην οικονομική βοήθεια προς τη χώρα σας. Πλέον εξαρτάσθε από την καλή διάθεση των Γερμανών πολιτών τα χρήματα των οποίων οφείλω να σέβομαι. Θέλω πολύ να τα καταφέρετε και να μείνετε στο ευρώ αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Αφήστε μας να σας διασώσουμε μέσα από μια διαδικασία αυστηρής λιτότητας από την οποία περάσαμε κι εμείς...

.Είμαστε 3 χρόνια σε ύφεση, οι Έλληνες υποφέρουν...

-Όχι όλοι. Καθημερινά σχεδόν με εημερώνουν για νέα σκάνδαλα διαφθοράς και φοροδιαφυγής στη χώρα σας. Για πολίτες δύο ταχυτήτων και για πολιτικούς με τεράστιες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν θέλετε να σωθείτε φτιάξτε τη χώρα σας. Κάντε μεταρρυθμίσεις, εξορθολογείστε επιτέλους το δημόσιο. Αλλάξτε οι ίδιοι αν θέλετε να έχετε αύριο σαν χώρα...

Οι παραπάνω διάλογοι μεταφέρθηκαν αυτολεξί από τον πρωθυπουργό σε στενό του συνεργάτη ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ...


http://www.triklopodia.com/2012/10/o-31.html

Nick Pope: Η Βρετανία είναι οπλισμένη και έτοιμη για πόλεμο με εξωγήινους

 
Η Βρετανία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία για την καταπολέμηση εξωγήινων μας λέει, πρώην στέλεχος της MOD.  Σε μια συνέντευξη του στο MSN,ο Nick Pope, ο οποίος εργάστηκε για το Υπουργείο Άμυνας 21 χρόνια,
δήλωσε ότι ενώ η Βρετανία δεν έχει ένα σχέδιο πολέμου, είχε σίγουρα αρκετά εξελιγμένα όπλα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.




Η δουλειά ήταν να παρέχει συμβουλές σχετικά με την απειλή που τίθεται από άλλες μορφές ζωής, και δήλωσε ότι σε περίπτωση μιας επίθεσης που αναμένεται, ότι θα "προσαρμοστούν γρήγορα τα σχέδιά μας για τα του σενάρια πολέμου".

Έχουμε πολλά αεροσκάφη πρωτότυπα, και μη επανδρωμένα, και άλλα όπλα που δεν θα δείτε στις ειδήσεις και όλα αυτά τα έχουμε για να αντιμετωπίσουμε μία άγνωστη απειλή ακόμα και αν δεν υπάρχει.

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες από το Taranis, το οποίο είναι ένα πρωτότυπο αεροσκάφος και κατασκευάζεται από την BAE Systems. Φαίνεται ότι για όλο τον κόσμο σαν ένα διαστημόπλοιο


Το πέντε τοις εκατό στις εμφανίσεις UFO παραμένει ανεξήγητο, και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια πιθανή απειλή.

Πώς θα πολεμήσουμε;

Μας είπε επίσης ότι θεωρεί αν μία εξωγήινη εισβολή συμβεί θα μπορούσε πιθανότατα να αναγκάσει τα έθνη του κόσμου να ενωθούν. Είπε: Για εκείνους που πιστεύουν στην παλαιότερη δήλωση από τον Ronald Reagan για το πόσο γρήγορα θα αναιρέσουμε τις διαφορές μας, αν αντιμετωπίσουμε κάποια εξωγήινη απειλή από την άλλη πλευρά.

Γιατί η κυβέρνηση εξετάζει εμφανίσεις UFO; 



Μεταξύ του 1991 και του 1994, η δουλειά μου στο Υπουργείο Άμυνας ήταν η διερεύνηση 200-300  θεάσεων UFO στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάθε χρόνο υπήρχαν ενδείξεις μιας πιθανής απειλής.Ένα από τα πράγματα που ήταν ενδιαφέρον, ήταν ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι είδαν τα UFO αυτά  έκαναν γρήγορους ελιγμούς με εξαιρετική ταχύτητα. Ήταν πολύ πιο γρήγορα από ότι τα στρατιωτικά τζετ μας,και έτσι θα θέλαμε να μάθουμε σχετικά με την τεχνολογία αυτή και αν θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμη.

Οι επιστήμονες της άμυνας ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι θα μπορούσαν να έχουν κάποιο είδος εξωτικών συστημάτων πρόωσης. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι και αλλού στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει ζωή και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι μερικοί από αυτούς πρόκειται να είναι ευφυής. Είμαι ανοιχτόμυαλος για το ενδεχόμενο ότι μερικοί από αυτούς μας επισκέπτεται εδώ κάτω,ενώ από εμάς μόνο τα διαστημικά προγράμματα φτάνουν έξω για να μάθουν τι πραγματικά βρίσκεται εκεί, φαίνεται ότι και άλλες μορφές ζωής θα μπορούσαν να υποκινούνται από το ίδιο πράγμα.


Ο Nick Pope συμμετείχε στο πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης με αποχαρακτηρισμούς αρχείων UFO της MOD με τα Εθνικά Αρχεία. Έφυγε από τη MOD το 2006 και τώρα ζει στην Καλιφόρνια. Διδάσκει σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και εταιρείες για να αναπτύξουν νέες ιδέες.

πηγη

http://www.katohika.gr/2012/10/nick-pope.html

Τι συμβαίνει ; Οι Ρώσοι διπλασίασαν τις συστοιχίες των S-300 στον Καύκασο

Αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τοίχος «έχτισε» η Μόσχα στην Αρμενία τον τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εξονυχιστική μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών της περιοχής του νοτίου Καυκάσου. Νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 έχουν
μεταφερθεί στην Αρμενία πρόσφατα ενισχύοντας την αεράμυνα όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του νοτίου Καυκάσου.

Τα συστήματα αυτά αποτελούν μία ραγδαία αναβάθμιση της αεράμυνας της ευρύτερης περιοχής και αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις εξελίξεις νότια του Καυκάσου τόσο όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακίνησης ισραηλινών μαχητικών στο Αζερμπαϊτζάν ώστε να επιτεθούν στο Ιράν, κάτι που συζητήθηκε έντονα το τελευταίο καιρό, όσο και για οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση της Δύσης στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ που κυκλοφορεί αύριο ειδικός αναλυτής εξετάζει σε μελέτη του το ενδεχόμενο ο Καύκασος να είναι η νέα Συρία.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2008, η Αρμενία διέθετε τρεις πυροβολαρχίες S-300 για την προστασία του Ερεβάν, οι οποίες αντικατέστησαν το παρωχημένο S-125 Neva/Pechora. Δύο χρόνια μετά το 2010, η Ρωσία ανέπτυξε δύο επιπλέον συστήματα S-300 στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν και οι δύο ακόμη πυροβολαρχίες S-300 σε απόσταση 7 χλμ. από τα σύνορα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως δείχνουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Αμπχαζίας και πλησίον των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ νέες πυροβολαρχίες οι οποίες μπορούν να παράσχουν προστασία και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ το Στεπανακέρτ.

Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών στην περιοχή καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό το Ναγκόρνο Καραμπάχ από κάθε πιθανή Αζερική επιβουλή και αποκόπτεται ο Αζέρικος θύλακας του Ναχιτσεβάν από το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν. Ουσιαστικά οι Ρώσοι και οι Αρμένιοι δημιούργησαν ένα σύνθετο υψηλής τεχνολογίας αδιαπέραστο τοίχος στο "μαλακό υπογάστριο" της Ρωσίας που είναι ο Καύκασος, προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για μία πιθανή προβοκάτσια στην περιοχή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για μία νέα «Άνοιξη» αυτή την φορά στον Καύκασο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παναγιωτακόπουλος για Ραγκούση: Δε φταίει αυτός.. Τόσος ήταν!

Ασταμάτητος ο κατήφορος

Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση.

Κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Κατανοώ την αγωνιώδη προσπάθεια να απαλλαγεί από τις ευθύνες που χαρακτηρίζουν την κομματική του διαδρομή αλλά και την κυβερνητική του θητεία.

Κατανοώ την προσπάθειά του να αποσείσει από επάνω του τις ευθύνες για δυόμιση χρόνια κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στο....
απόλυτο τέλμα.

Κατανοώ ότι σαν ενεργός παράγοντας της Κυβέρνησης που έφερε τη χώρα στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, που κατέστρεψε κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών και που οδήγησε την παράταξη στην ανυποληψία θα έχει τύψεις.

Δεν μπορώ όμως παρά να οργιστώ όταν διαβάζω δηλώσεις του τύπου:

«…έχει επέλθει το τέλος του πολιτικού συστήματος όπως εξελίχθηκε από το 1974 έως σήμερα.» ή «Προσωπικά δεν πρόκειται να συμπορευτώ με κανέναν που πρωταγωνίστησε στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης, όπως αναγκάστηκα να κάνω στις κυβερνήσεις που συμμετείχα.»

Ο κ. Ραγκούσης οφείλει να κατανοήσει κάτι πάρα πολύ απλό:

Κατάφερε να είναι όχι απλά παράγοντας της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά κεντρικός υπεύθυνος για πολλές από τις καταστροφικές πολιτικές που ασκήθηκαν τελευταία.

Εκτός και αν δε χρημάτισε σε γραφείο Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, δεν συμμετείχε στα όργανα της Νεολαίας, δεν ζήτησε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγεί Δήμαρχος, δεν επιλέχθηκε για εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, δεν διορίστηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δύο φορές, δεν συμμετείχε στις τελευταίες Κυβερνήσεις, δεν θήτευσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ!

Εκτός και όλα αυτά έγιναν με το ζόρι όπως λέει. Εκτός και αν αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κυβερνητικό σχήμα.

Τελικά μετά από τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ομολογήσω ότι τώρα καταλαβαίνω πόσο απάνθρωπο κόμμα είναι. Τόσο πολύ, που βασανίζει στελέχη του για να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Τόσο πολύ που με το ζόρι βάζει εκπροσώπους τύπου και γραμματείς.

Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο ελαστικές είναι οι συνειδήσεις όσων ευνοήθηκαν, προβλήθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν προεδρικά περιβάλλοντα για να εμφανίζονται σήμερα ως αποτελέσματα πολιτικής παρθενογένεσης.

Κρίμα …ή καλύτερα ντροπή!

Δε φταίει αυτός.. Τόσος ήταν!

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5381.html

Ο Nigel Farage για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ


12 Οκτωβρίου 2012 : Ο Nigel Farage συζητάει στην εκπομπή Daily Politics του BBC την τρελή απόφαση της επιτροπής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης να δοθεί το βραβείο για την ειρήνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καταπίεση της ΕΕ, την αφαίρεση της δημοκρατίας, την κατάργηση του
κράτους δικαίου, σύμφωνα με τα σχέδια των ‘yes-men’ «ηγετών» των κρατών - πειθήνιων οργάνων των Βρυξελλών, την ώρα που μαίνονται οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες της ΕΕ, λόγω των οικονομικών πολιτικών.

 
«Πρωταπριλιάτικο αστείο» η βράβευση της ΕΕ με Νόμπελ λένε ευρωσκεπτικιστές

Βρυξέλλες: Σαν αστείο υποδέχθηκαν ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί στη Βρετανία και τη Γαλλία την είδηση ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 δόθηκε στην ΕΕ, με δεδομένες τις κοινωνικές αναταραχές σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.
Η ΕΕ ανταμείφθηκε «μάλλον για την ειρήνη και την αρμονία στους δρόμους της Αθήνας και της Μαδρίτης», παρατήρησε ο συντηρητικός Βρετανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Κάλαναν.

Χαρακτήρισε δε το βραβείο καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο και «εντελώς άσχετο» ενώ κατηγόρησε την ευρωπαϊκή πολιτική ότι «επιδείνωσε τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και οδήγησε σε άνευ προηγουμένου κοινωνικές αναταραχές εδώ και μια γενιά». Δίνοντας το βραβείο στην ΕΕ, η Επιτροπή των Νόμπελ «υπονόμευσε την εξαιρετική δουλειά των άλλων άξιων νικητών του βραβείου», κατέληξε.

Στο ίδιο πνεύμα ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, σημείωσε ότι η επιλογή αυτή δυσφημεί τα Νόμπελ.

«Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε την αυξανόμενη βία και τους διχασμούς που προκαλούνται στην Ευρώπη από το σχέδιο του ευρώ», δήλωσε για να προσθέσει ότι «η Ισπανία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής βοήθειας· στην Ελλάδα οι άνθρωποι βουτηγμένοι στη φτώχεια πεθαίνουν της πείνας και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους· και δεν περνάει ούτε μία εβδομάδα χωρίς διαδηλώσεις και ταραχές στις μεγάλες πόλεις».

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που η δυτική Ευρώπη έχει ειρήνη από το 1945, αλλά μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΕ τιμήθηκε για αυτό, καθώς η δημοκρατική Γερμανία και η δημοκρατική Γαλλία δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να μπουν σε πόλεμο» τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ο Τζον Ρέντγουντ, ένας από τους πιο μεγαλύτερους ευρωσκεπτικιστές στους κόλπους του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος.

Για τον ίδιο είναι αφύσικο το ότι η ΕΕ παίρνει το Νόμπελ καθώς αυτή είναι η αιτία «τεράστιων εχθρών και φιλονικιών ανάμεσα σε διάφορες χώρες αυτήν την στιγμή».

Τέλος η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» είπε ότι η επιτροπή των Νόμπελ «δυσφημίστηκε για πάντα» μετά την επιλογή της αυτή, η οποία μάλλον ανταμείβει «τον κοινωνικό πόλεμο παρά την ειρήνη».

Η ΕΕ «είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παράγοντας διαίρεσης και αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κατηγορώντας την 27μελή ΕΕ ότι τροφοδοτεί τον άγριο ανταγωνισμό και θυσιάζει την ευημερία παντού.

Το βραβείο, καταλήγει, «ανταμείβει τον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο παντού ανάμεσα στους λαούς, το οποίο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να οδηγήσει στον ίδιο τον πόλεμο.

«Τραγικό λάθος» λέει ο Β.Κλάους

Ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στην αρχή, νόμιζα πραγματικά ότι ήταν φάρσα, ή κάποιο αστείο», είπε ο Κλάους για να προσθέσει ότι «ούτε στα όνειρά μου δεν θα φανταζόμουν πως κάποιος μπορεί να σκεφτεί στα σοβαρά κάτι τέτοιο».

Για τον Κλάους, θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το Νόμπελ σε ένα μεμονωμένο άτομο για κάποια συγκεκριμένη ενέργειά του. «Το να δίνεται (το βραβείο) σε ένα θεσμό και στην περίπτωση αυτή σε έναν γραφειοκρατικό θεσμό, είναι μια διάκριση χωρίς νόημα», τόνισε.

Αντιδράσεις στη Νορβηγία

Ορισμένες από τις πιο έντονες αντιδράσεις στην βράβευση της ΕΕ ήρθαν από τη Νορβηγία, τη χώρα όπου εδρεύει η επιτροπή που απονέμει το βραβείο. Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία υπενθυμίζεται ότι δεν είναι μέλος της ΕΕ και οι πολίτες της τάχθηκαν δύο φορές κατά της ένταξης της χώρας σε αυτή.

«Η Επιτροπή Νόμπελ δείχνει να μην συντονίζεται με τον νορβηγικό λαό» που απέρριψε την ένταξη στην ΕΕ αλλά εμείς την ανταμείβουμε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», δήλωσε ο Άχταρ Τσόντρι, αντιπρόεδρος του νορβηγικού κοινοβουλίου και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο αντιτίθεται στην ένταξη της Νορβηγίας στην ΕΕ.
 
http://www.triklopodia.com/2012/10/nigel-farage.html

Καραμπινάτοι και εξ αντικειμένου προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα Του Σάββα Καλεντερίδη


Όταν πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύτηκε ένα καθόλου αληθοφανές σενάριο για σχέδια και -επιστημονικής φαντασίας- σενάρια πραξικοπήματος που υποτίθεται θα έκανε μερίδα αξιωματικών, η ελληνική κοινή γνώμη αντιμετώπισε το θέμα με σχετική δυσπιστία και ψυχραιμία, με εξαίρεση
κύκλους αριστερών και αριστεριστών, που -αν μη τι άλλο- δεν δίνουν την αξία που πρέπει στη λαϊκή σοφία που λέει «δεν βλέπεις την καμπούρα σου»;
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί προσφεύγουμε στη λαϊκή σοφία.
Πριν από λίγες ημέρες ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, θύματα της θλιβερής και διεφθαρμένης κομματοκρατίας, της οποίας οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και χαρακτηριστικό παράδειγμα, εισέβαλαν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Φυσικά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το επίπεδο ενεργητικής και κυρίως παθητικής ασφάλειας του Υπουργείου, καθώς και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε το όλο θέμα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με τη δεύτερη να παραμένει απλός παρατηρητής και κρυπτόμενη πίσω από τις κουίντες, όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις ...ορδές όχι των βαρβάρων αλλά των εργαζομένων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μείζονα εθνικά ζητήματα, που σχετίζονται με την παραμονή της χώρας, στο ευρώ και αποτελεί ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα για την αντιμετώπιση αυτής της τραγικής κατάστασης. Όμως, το γεγονός ότι δεν απεδόθησαν αμέσως ευθύνες σε υψηλότατο επίπεδο για το γεγονός ότι δεν προστατεύθηκε και καταπατήθηκε το κεντρικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την Εθνική Άμυνα της Ελλάδος, είναι δυνατόν να δώσει λάθος μηνύματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς υπονομευτές της νομιμότητος και της σταθερότητος.
Όσον αφορά στους εξωτερικούς υπονομευτές, δεν είναι ανάγκη να πούμε ή να γράψουμε πολλά, αφού μια απλή αναδρομή στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδος και κυρίως στα γεγονότα που βιώνουμε αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους για το ρόλο που έπαιξαν και που μπορεί να παίξουν, αν αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Υπάρχουν όμως και οι -εν δυνάμει- εσωτερικοί υπονομευτές, στους οποίους έχουμε καθήκον και ευθύνη να αναφερθούμε, παρότι υπάρχει κίνδυνος να δεχτούμε βέλη εκ δεξιών κι ευωνύμων.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν μιλούμε για συνειδητούς αλλά για εξ αντικειμένου και εν δυνάμει υπονομευτές της σταθερότητος και της νομιμοτήτος της πατρίδος μας.
Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν ξένες δυνάμεις οι οποίες κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, σχεδιάζοντας την αποσταθεροποίηση μια χώρας, αυτές αναζητούν τους στρατηγικούς συμμάχους τους στην υπό αποσταθεροποίηση χώρα. Οι στρατηγικοί τους σύμμαχοι είναι τα στοιχεία εκείνα που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να κινητοποιηθούν και να απειλήσουν τη νομιμότητα. Αυτά τα στοιχεία εκμεταλλεύονται, σε τέτοιες ομάδες ή κόμματα βάζουν τους «δικούς τους ανθρώπους» και οδηγούν τα πράγματα εκεί, που θα δικαιολογείται η επέμβαση για την αποκατάσταση της νομιμότητος.
Φυσικά, από την άλλη πλευρά, αυτές οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τους άλλους «δικούς τους ανθρώπους», οι οποίοι ως πραξικοπηματίες ή όπως αλλιώς ονομάζονται, θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη και τη νομιμότητα. Μόνο που όταν γίνει αυτό, η κατάσταση που θα προκύψει την επόμενη μέρα, θα είναι αυτή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων και πάντως όχι του ελληνικού λαού.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά.
Ναι, η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι δραματική και η απελπισία των πολιτών έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να αντιδράσει ο κόσμος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Ναι, το ελληνικό κράτος και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για το δράμα που περνά ο ελληνικός λαός αλλά και για τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα σε εθνικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Ναι, η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη και δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις ενός οικογενειάρχη που έχει να πληρωθεί έξι μήνες ή είναι άνεργος ένα και δυο χρόνια.
Όμως ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι που καθιστά τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, που κινητοποιούν ή είναι δυνατόν να κινητοποιήσουν τις λαϊκές μάζες, ως εν δυνάμει στρατηγικούς συμμάχους ξένων δυνάμεων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αν δεχτούμε ότι υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις.
Εμείς απλά να πούμε ότι γεγονότα όπως αυτά του Δεκεμβρίου του 2008 και η πρόσφατη εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως μια πρόβα, για μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας.
Και, δυστυχώς, το άκρως επικίνδυνο αυτό σκηνικό συμπληρώνει η παρουσία υποτίθεται εξειδικευμένης ομάδας στρατιωτικών που μετατέθηκαν από σχηματισμό του Κιλκίς για να προστατέψουν το Στρατόπεδο που στεγάζει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πράξη που θεωρείται πολιτικά ανόητη ή προβακατόρικη, αφού στην ουσία βάζει το κερασάκι στην τούρτα της ανωμαλίας και της αποσταθεροποίησης, αφού στην ουσία βάζουμε το στρατό να έλθει αντιμέτωπος με τους πολίτες, πράξη απαράδεκτη, με βάση τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελάδα.
Γι’ αυτό, από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η πεφωτισμένη (;) Αριστερά και οι μηχανισμοί επαναστατικής γυμναστικής που χρηματοδοτούνται από κόμματα και λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, θα πρέπει να συνέλθουν και να πράξουν τα δέοντα, ούτως ώστε να διατηρήσουν τη σταθερότητα στη χώρα και να μην συγκαταλεχθούν στους «στρατηγικούς συμμάχους» των ...άλλων.
Είθε...
Κυριακάτικη Δημοκρατία
*Παρεμπιπτόντως, αντί να δημιουργούμε συνθήκες που φέρνουν πιο κοντά μια ενδεχόμενη σύγκρουση στρατού και λαού, αντί να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά -αυτό γίνεται με τη μετάθεση στρατιωτικού τμήματος-, το πρόβλημα ασφάλειας του Υπουργείου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί κάλλιστα με μια ολοκληρωμένη μελέτη ενίσχυσης των μέτρων παθητικής ασφαλείας, που θα γίνει από ειδικούς και όχι από κομματικοποιημένους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ούτως ώστε το Υπουργείο να καταστεί στην κυριολεξία απόρθητο φρούριο από καραμπινάτους ή από εν δυνάμει προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα της πατρίδας μας. Είπαμε, θέλει τρόπο...
 
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_2977.html

Ελληνική Αστυνομία της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου»;

 
Ζαλιζόμαστε τώρα πια με το εύρος και την ταχύτητα των καταγγελιών για τα έργα και τις ημέρες της «Ελληνικής Αστυνομίας» και τον ιδεολογικό και πολιτικό ομφάλιο λώρο που την δένει με τους φασιστικούς -παρακρατικούς μηχανισμούς που δρουν ανεξέλικτα και με άγνωστο προς το παρόν το καθοδηγητικό κέντρο που τους κατευθύνει με σκοπό να κτυπήσει τις αντιστάσεις του κόσμου της εργασίας.

Στην ειλημμένη απόφαση της άρχουσας τάξης να περάσει δια πυρός και σιδήρου την βαρβαρότητα των μέτρων που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας ολόκληρης , δεν της μένει άλλος δρόμος παρά η επιστράτευση ακόμη και των πιο επικινδύνων ακραίων παρακρατικών ομάδων που εκτός από την χρησιμοποίηση τους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό , μπορεί να εμπλέξει την κοινωνία και το λαό σε μισαλλόδοξα και επικίνδυνα παιχνίδια με γειτονικούς λαούς.

Μετά τη σωρεία των καταγγελιών για τραυματισμούς, βασανιστήρια, φωτογραφήσεις και εκβιασμούς αγωνιστών για την απόδοση των στοιχείων τους στην φασιστική συμμορία, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας από συνδικαλιστή γιατρό του "Αγίου Σάββα" που προσήχθη «προληπτικά» πριν τις χθεσινές διαδηλώσεις καταγγελία Εδώ με τη φωτογραφία που παραθέτουμε στην ανάρτησή μας, που παρουσιάζει τον αστυνομικό που τον προσήγαγε να φέρει στους ώμους του «σήμα» της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου».

Δεν ρωτάμε κανένα υπουργό και κανένα υπεύθυνο και ούτε είναι το κυρίαρχο αν ξέρει ή δεν ξέρει .

Για μας όμως όσο δεν βρίσκουμε τους δρόμους και τους τρόπους για να απαντήσουμε στα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα συντομεύει ο δρόμος της ολοκληρωτικής μας συντριβής από το σύστημα και τους μηχανισμούς του.

Κι αυτό η ιστορία θα μας το χρεώσει χωρίς καμία επιείκεια.
Πηγή

http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_6828.html

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκάλυψη-Βόμβα από τον Γιώργο Αδαλή για την σύνθεση των κεφαλαίων που έλαβε ως δάνειο η Ελλάδα... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!

Εύα Σερκίζη 
Η συνέντευξη αυτή απαντά τα ερωτήματα όλων των Ελλήνων, σχετικά με την στάση του Πολ Τόμσεν, της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και του αναπάντεχου ερχομού της Μέρκελ στην Ελλάδα
Ο Γιώργος Αδαλής είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Δημοσιογράφου-αναλυτή Γιώργου Πηλίτσιου, «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης www.gradio.gr(στους 105.8FM) .

Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για την σύνθεση των κεφαλαίων που δανείστηκε η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Χαρακτηρίζει "φούσκα" τα κεφάλαια, τα οποία υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν χρήμα και αναλύει την κατάσταση στη Μ.Ανατολή. Μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα σχολιαστεί μιας και δεν έχει εξηγηθεί από κανέναν!

Επί της ουσίας βάζει για πρώτη φορά ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά στη σύνθεση των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν στην δανειοδότηση της Ελλάδας και αποκαλύπτει την μεγάλη φούσκα που θα σκάσει αν δεν πληρώσει η χώρα μας έστω μία δόση!

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε πέντε μέρες πριν έρθει η Μέρκελ στην Αθήνα κι ίσως εξηγεί πολλές άγνωστες πτυχές, για την υπόθεση του «χρέους της Ελλάδας»!

Το απόσπασμα αυτό που θα ακούσετε, είναι τμήμα μιας 35λεπτης συνέντευξης και αξίζει να την ακούσετε όλοι, γιατί το ζήτημα που αποκαλύπτει ο εκδότης των AegeanTimes.gr, δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, και ίσως αποτελέσει στο μέλλον τον ακρογωνιαίο λίθο των αποκαλύψεων που έρχονται!

Ουσιαστικά η συνέντευξη αυτή απαντά τα ερωτήματα όλων των Ελλήνων, σχετικά με την στάση του Πολ Τόμσεν, της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και του αναπάντεχου ερχομού της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο στην αρχή της σελίδας κι απολαύστε αποκαλύψεις:
 

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


<< Δώστε μου τον έλεγχο του Νομίσματος μιας χώρας, ( σ.σ. δηλαδή το εκδοτικό προνόμιο ) και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους Νόμους ( δηλαδή ποιός Κυβερνά ) Μάγερ Ρότσιλδ Εβραίος Τραπεζίτης ( Φραγκφούρτη 1744- 1822 ). ΟΙ δολοφόνοι των Λαών, επονείδιστοι τοκογλύφοι
τραπεζίτες, της διεθνούς συμμορίας των τοκογλύφων, το μόνο έσοδο ( άκοπα ) πού έχουν, είναι ο Τόκος. Δηλαδή εμπορεύονται το χρήμα, πού δεν είναι τίποτα άλλο αλλά μια απόδειξη συναλλαγής, ένα συναλλακτικό μέσο για την λειτουργία της οικονομίας. Οι απατεώνες αυτοί των Λαών τους κλέβουν την εργασία διότι δημιουργούν τράπεζες ( δυστυχώς και κεντρικές - εκδοτικές ) πού δέχονται το χρήμα (καταθέσεις ) πού αντιπροσωπεύει αξίες από την εργασία των Λαών, και αφού το συσσωρεύσουν, το εμπορεύονται δια του ΤΟΚΟΥ ( δάνεια κ.τ.λ. ). Πέραν όμως αυτού, πού επί αιώνες γίνεται, αποφάσισαν τώρα ( 21ος Αιών ) να κάμουν την μεγάλη οικονομική κρίση (μετά την κρίση του 1929 ) αφού προηγουμένως δια των εγκαθέτων οργάνων τους, πολιτικών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και πάσης φύσεως εξωνημένων προδοτών, έχουν υπονομεύσει τις κοινωνίες. Τα όργανά τους, ασφαλώς προέρχονται και προετοιμάζονται καταλλήλως από τις διαβόητες Λέσχες. Είπαν, οι τρισκατάρατοι : << τώρα επέστη η μεγάλη στιγμή να επικρατήσουμε των Γκογίμ ( κτηνών ), όπως μας αποκαλούν. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία παγκόσμιου νομίσματος. Διαλογίζονται : << αφού πλέον ελέγχουμε τις εκδοτικές Τράπεζες π.χ. fed , Τράπεζα Ελλάδος κ.τ.λ. έχουμε πλέον στα χέρια μας τον έλεγχο του νομίσματος>>
Ρότσιλδ. Θα μπορούσαν εδώ πολλά να γραφούν αλλά δεν είναι
του παρόντος διότι οι καιροί ου μενετοί. Σε λίγες μέρες
έχουμε εκλογές, και τα όργανά τους, διεθνή και εγχώρια, έχουν
<< λυσσάξει >> και παραπλανούν τους πολίτες, φωνάζουν << όχι στην Δραχμή >> ενώ αυτή είναι η μόνη διέξοδος από τον κλοιό πού
μας έβαλε ο Σημίτης. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι,καναλάρχες, και
όλος αυτός ο συφερτός των ανθελλήνων, προπαγανδίζουν ψευδόμενοι
περί καταστροφής , αν φύγουμε από τον θανάσιμο κλοιό του
Ευρώ. Τρέμουν μήπως ξεφύγουμε, αλλά και θα ξεφύγουμε και θα
Νικήσουμε με μια Νέα Πνευματική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ πού θα φωτίσει τον
Κόσμο, γιατί Ελλάς είναι ΦΩΣ. Η καταστροφή τους από την
ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι βεβαία, διότι έχουν Θεία Κατάρα είναι
επικατάρατοι (Συκή ) Ματθ.κα΄στχ. 19.

http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_5370.html

Δείτε γιατί έπαιξαν τη μπλόφα με τις Τράπεζες...

Μέρος 1ο:Παίζουμε τη μπλόφα
Η Τρόικα αμφισβητεί τα 550 εκ. που έχουν εγγραφεί στο προυπολογισμό...
Ζητούν να τα πληρώσουν οι πολίτες...

Μέρος 2ο:Μέσα στη παγίδα
Πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. τους κράζουν και γίνονται ήρωες στη συνείδηση του κόσμου...Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο ότι οι Τράπεζες θέλουν να τα πληρώσουν και έτσι γίνονται "ήρωες" όλοι στη συνείδηση των Πολιτών που τους ακούνε....

Μέρος 3ο:Ο σκοπός πέτυχε:
Όλοι νομίζουν ότι οι Τράπεζες θα το σκάσουν ζεστό το μετρητό...Κοιτάξτε όμως με ποιο τρόπο θέλουν να πληρώσουν:
Aυτή είναι η πρόταση των τραπεζών:

-Αύξηση των τόκων στις εγγυήσεις του Δημοσίου(δηλαδή να πληρώσουν κάποια στιγμή στο μέλλον από τους τόκους των εγγυήσεων που με τη μόχλευση, εγγυάται το κράτος 1 ευρώ λόγου χάρη και δανείζονται 9, για να τα ξαναδανείσουν στο κράτος με επιτόκιο 3 ή και 4%)

-Αύξηση των εγγυήσεων του Δημοσίου(Να τους δώσει το Δημόσιο λεφτά για να του τα επιστρέψουν)

-Επιβολή φόρου για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές(κόστος που θα μετακυλισθεί στους πελάτες τους)

Επίλογος

Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε...Οι Τράπεζες θα το περάσουν να πληρώσουν με έναν με δύο ή και με τους 3 τρόπους που ανέφεραν.Έβγαλαν κακή τη Τρόικα(που τους εξυπηρέτησε),έκαναν ήρωες πολιτικούς και δημοσιογράφους(που τους υπερασπίστηκαν) και δε θα αποχωριστούν τα 550 εκ. από τα ταμεία τους,κάνοντας μας όμως να το πιστεύουμε ότι θα συμβεί...
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_12.html

Αποκάλυψη: Η Τρόικα ολοκληρώνει το ολέθριο σχέδιο Σημίτη για τον αφελληνισμό του Αιγαίου!


Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Το σχέδιο εκκένωσης των νησιών μας δεν είναι καινούργιο φρούτο.
Η ΤΡΟΪΚΑ ανέλαβε την εργολαβία της εκτέλεσης του Β’ μέρους αυτού του σχεδίου, που αφορά την
εκκένωση των ήδη κατοικημένων νησιών του Αιγαίου.
Το Α’ μέρος όμως ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996.
Πρόκειται για ένα ύπουλο σχέδιο για τον περιορισμό της υφαλοκρυπίδας και της ΑΟΖ και για την καθιέρωση γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, που σχεδιάστηκε το 1996, δια χειρός Σημίτη, μετά την κρίση των Ιμίων.
Το σχέδιο της σταδιακής εκκένωσης των μικρών νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου έφαγε μέσα σε μια νύχτα και τον τότε αρμόδιο Υπουργό Μανώλη Μπετενιώτη, ο οποίος ξηλώθηκε επειδή επέμενε στην εφαρμογή του σχεδίου αξιοποίησης και κατοίκησης μικρών
νησιών και βραχονησίδων, που είχε ο ίδιος ξεκινήσει από το 1994. (παρατίθεται στο τέλος του άρθρου)

Το 1994, ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης, πρότεινε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των βραχονησίδων.
Το πρόγραμμα προέτρεπε να δοθούν κίνητρα για να κατοικηθούν βραχονησίδες, στις οποίες θα είχαν τοποθετηθεί, εκτός του κτίσματος στο οποίο θα διέμεναν οι άνθρωποι, ένα εκκλησάκι, ένας ιστός σημαίας, μια δεξαμενή υδάτων και ένα μικρό λιμανάκι, με ταυτόχρονη στήριξη της χλωρίδας και της πανίδας.
Ο Α. Παπανδρέου έδωσε αμέσως το ΟΚ και το συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο εμπνευστής του Μ. Μπετενιώτης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε άμεσα και αφορούσε 18 βραχονησίδες.
Το Υπουργείο Γεωργίας ανέλαβε να φέρει δέντρα, φυτά και πουλιά, με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Αιγαίου.
Ένα ειδικό πλοιάριο του Πολεμικού Ναυτικού περιόδευε στις βραχονησίδες και επιμελείτο τα έργα ανάπλασης.
Από το 1994 μέχρι το 1995, το πρόγραμμα προχωρούσε ταχύτατα και μάλιστα αρκετές βραχονησίδες κατοικήθηκαν.
Οι δε αιτήσεις από Έλληνες και αλλοδαπούς που ήθελαν να ζήσουν στη μέση του Αιγαίου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα Reuters και CNN έκαναν διθυραμβικά ρεπορτάζ για το “πανέξυπνο” αυτό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ΥΕΘΑ, ανέθεσε στο ΥΠΟΙΚ να ζητήσει από την ΕΕ να υπαχθεί το πρόγραμμα στα κοινοτικά προγράμματα στήριξης.
Και η ΕΕ, έδειξε αμέσως προθυμία.
Και τότε φτάσαμε στο 1996.
Ο νέος τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενέδωσε στους εκβιασμούς των Τούρκων και, με αφορμή την κρίση των Ιμίων, αποφάσισε τη διακοπή του προγράμματος, με τη δικαιολογία ότι, άλλα ζητήματα, κρίθηκαν δήθεν σημαντικότερα.
Και για να σταματήσει την εμμονή Μπεντενιώτη να συνεχιστεί το πρόγραμμα, τον ξήλωσε από το Υπουργείο Άμυνας.
Έτσι το πρόγραμμα διακόπηκε οριστικά και η Ελλάδα, εκτός των οικονομικών συνεπειών από τη διακοπή του, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει ένα διαφορετικό status quo στο Αιγαίο, αφού άλλο είναι να μιλάς για ακατοίκητες βραχονησίδες και άλλο για κατοικημένα νησάκια.
Και ταυτόχρονα, χάθηκε η ευκαιρία να είχε καταρρεύσει από τότε και με κοινοτικά κονδύλια, η τουρκική επιχειρηματολογία περί γκρίζων ζωνών και να είχε ήδη ανακηρυχθεί η ΑΟΖ, από τη δεκαετία του 90.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ που ακολουθεί.
Είναι αποκαλυπτικό και λύνει πολλές απορίες σχετικά μη τη νύχτα των Ιμίων.

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!

ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ
http://www.itabloid.gr/?p=5963

Γίνεται πολύς ντόρος από χθες για την “εκκένωση” νησιών που πρότειναν οι Τροϊκανοί στην ελληνική κυβέρνηση. Όπως και γίνεται πολύς λόγος για την ανακήρυξη της ΑΟΖ (ώστε να προχωρήσει η Ελλάδα στην εξόρυξη πετρελαίων που θα μας κάνει -λέμε τώρα- Σαουδική Αραβία) και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, πράγματα που οι Τούρκοι μας απαγορεύουν ρητά. Τι θα λέγατε τώρα αν μαθαίνατε πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα αποτελούσε πρόβλημα σήμερα, εάν ο Κώστας Σημίτης δεν είχε “απαγορεύσει” (“ξηλώνοντας” έναν υπουργό, γι’ αυτό το λόγο) την κατοίκηση και αξιοποίηση νησιών και βραχονησίδων -τα ίδια που σήμερα πωλούνται!!!- από Έλληνες και φιλέλληνες;
Το σημερινό ρεπορτάζ της iTabloid είναι μόνο η αρχή. Και θα χαρούμε αν ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθήσει να διαψεύσει έστω και μία αράδα απ’ όσα θα ακολουθήσουν. Πάμε λοιπόν…

Τη διετία 1994-1995, ένας Έλληνας αξιωματούχος είχε μια φοβερή ιδέα: Ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μανώλης Μπεντενιώτης, πρότεινε στον Ανδρέα Παπανδρέου να κάνει η Ελλάδα ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των βραχονησίδων. Το πρόγραμμα, προέτρεπε να δοθούν κίνητρα να κατοικηθούν βραχονησίδες, επάνω στις οποίες θα είχαν τοποθετηθεί -εκτός του κτίσματος στο οποίο θα διέμεναν οι άνθρωποι: Ένα εκκλησάκι, ένας ιστός σημαίας, μια δεξαμενή υδάτων και ένα μικρό λιμανάκι, με ταυτόχρονη στήριξη της χλωρίδας και της πανίδας. Ο Παπανδρέου (ο Ανδρέας, να μην ξεχνιόμαστε) λέγεται πως ξετρελάθηκε με την ιδέα και έδωσε αμέσως το “ΟΚ”. Το συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε και ο εμπνευστής του.
Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση, ο κ. Μπεντενιώτης κατάφερε να αποσπάσει άμεσα τη συνεργασία των τότε Υπουργείων Εξωτερικών (Κάρολος Παπούλιας), Αιγαίου, Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε άμεσα και αφορούσε 18 βραχονησίδες (αναφέρουμε ενδεικτικά την Ρω, το Φαρμακονήσι, την Ψέριμμο, τη Στρογγύλη). Το Υπουργείο Γεωργίας ανέλαβε να φέρει δέντρα, φυτά και πουλιά που έδιναν ζωή στα νησιά, με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Αιγαίου.
Ένα ειδικό πλοιάριο του Πολεμικού Ναυτικού περιόδευε στις βραχονησίδες και επιμελείτο τα έργα ανάπλασης. Από το 1994, μέχρι το ’95, το πρόγραμμα προχωρούσε ταχύτατα και μάλιστα αρκετές βραχονησίδες κατοικήθηκαν. Οι δε αιτήσεις από Έλληνες, απόδημους Έλληνες, αλλά και εκατοντάδες αλλοδαπούς που ήθελαν να ζήσουν μια ζωή- όνειρο “φυλάσσοντας Θερμοπύλες” στη μέση του καταγάλανου Αιγαίου, έπεφταν βροχή.
Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα Reuters και CNN το “μυρίστηκαν” και έκαναν -διθυραμβικά- ρεπορτάζ για το “πανέξυπνο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης”. Το δε ΥΕΘΑ, ανέθεσε στο ΥΠΟΙΚ να ζητήσει από την ΕΕ να υπαχθεί το πρόγραμμα στα κοινοτικά προγράμματα στήριξης. Η ΕΕ, έδειξε αμέσως προθυμία.
Και τότε, ήρθε το ’96. Πρωθυπουργός πια ο Κώστας Σημίτης, ενδίδει στις πιέσεις των Τούρκων στους οποίους δεν άρεσε η ιδέα και, για να σταματήσει “αναίμακτα” την εμμονή Μπεντενιώτη, Παπούλια και άλλων να συνεχιστεί το πρόγραμμα, “ξηλώνει” τον Μπεντενιώτη από το Υπουργείο Άμυνας και τον τοποθετεί υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας. Παράλληλα, διακόπτει το πρόγραμμα επειδή “άλλα ζητήματα” ήταν σημαντικότερα. Κάπως έτσι, το πρόγραμμα τελειώνει μια για πάντα.
Τι έχασε λοιπόν η Ελλάδα από όλα αυτά; Αναφέρουμε ενδεικτικά:
-Την ευκαιρία για αποκέντρωση
-Την ευκαιρία να δώσει στην οικονομία μια νέα ώθηση και “ανάσα”
-Το να δημιουργήσει νέα μικρά, τουριστικά κέντρα
-Το να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης
-Το να δημιουργήσει διαφορετικό status quo στο Αιγαίο. Άλλο να λες στον -παράλογο- Τούρκο ότι “αυτές οι βραχονησίδες είναι δικές μου” (που είναι) και άλλο να μιλάς για κατοικημένα νησάκια…
-Να έχει προχωρήσει σε άμεση επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12νμ, από το τελευταίο… κατοικημένο νησί
-Να έχει ήδη ανακηρύξει την ΑΟΖ της
-Να μην έχει καν δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να μιλά για “γκρίζες ζώνες”
-Να έχει προλάβει, με κοινοτικά μάλιστα κονδύλια, την κρίση των Ιμίων
Θα επανέλθουμε με περισσότερα. Εν τω μεταξύ, περιμένουμε κάποια αντίδραση από την πλευρά Σημίτη. Θα χαρούμε να μας απαντήσει με επιχειρήματα…

ΥΓ: Σχετικά στοιχεία αναφέρονται και στο βιβλίο των Ιγνατίου- Έλλις “Τα Ίμια”…
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_2388.html

Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει πια ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ 4o


From HEIL GAP ( or mind the GAP )

FREE SYRIAN ARMY: “Θα αναγκάσουμε τη Συρία να γίνει ένα ισλαμικό κράτος … είτε το θέλουν είτε όχι”

Ο Στρατός των τρομοκρατών της Al Qaeda του ΝΑΤΟ , καθώς και των ξένων μισθοφόρων (FSA)
στην Συρία , δηλώνουν ότι οι πύραυλοι που κατέχουν θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν …. με τη βία … ένα Ισλαμικό κράτος στη Συρία,.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα … ευρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μέχρι να …. αναλάβει και εκεί τον έλεγχο.

FSA Terrorist: Thanks to our Rockets, We Will Establish State of Islam in Syria

 
Η Τουρκία , κλιμακώνει την ένταση , αναπτύσσοντας 250 τεθωρακισμένα κοντά στα σύνορα της Συρίας!
από http://www.presstv.ir /, 12 Οκτωβρίου 2012
Η Τουρκία έχει αναπτύξει 250 τανκς κατά μήκος των νότιων συνόρων της με τη Συρία , ανάμεσα στις αυξανόμενες εντάσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού , κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών .
Τα τεθωρακισμένα μαζί με στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μονάδες πυροβολικού και έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού, απεστάλησαν στις νοτιοανατολικές επαρχίες Sanliurfa , Gaziantep και Mardin στα τούρκο-συριακά σύνορα , όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet της Τουρκίας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan προειδοποίησε στις 9 Οκτωβρίου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν απαντώντας σε οποιαδήποτε χτύπημα κατά του τουρκικού εδάφους .
Στις 4 Οκτωβρίου, το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διασυνοριακή στρατιωτική δράση ενάντια στη Συρία …. ” όταν θα κριθεί αναγκαία .”
Είναι σαφές ότι το : “για ανθρωπιστικούς λόγους” της Δύσης , δεν είναι παρά ένα καλά καμουφλαρισμένο πρόσχημα για την απόλυτη καταστροφή της Συρίας , μέσω της σκόπιμης παράταση για όσο το δυνατόν περισσότερο , της βίας και των αποτελεσμάτων της …. που μαστίζουν την χώρα .
Η αποτυχία του διεθνούς δικαίου στη Συρία είναι τώρα εμφανής .
Είναι σαφές ότι εκείνοι που εμπλέκονται σε αυτή την συνωμοσία , η οποία αποδεδειγμένα διεξάγεται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους στον Περσικό Κόλπο, δηλαδή τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, παραδέχονται ότι επιδιώκουν να διαιωνίζουν επ ‘αόριστον τη βία, δίχως να έχουν όρεξη να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης στη Συρία .
Ο ρόλος αυτός για την επίτευξη της ειρήνης ανήκει πλέον μόνο στην ολοένα και αναπτυσσομένη πολυπολική προσπάθεια , η οποία καθοδηγείται από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.
Το «κίνημα αντίστασης», ή οι αυτοαποκαλούμενοι απελευθερωτές της Συρίας, έχουν σαφώς αποτύχει να επικρατήσουν μετά την απροσδόκητη αποφασιστική αντίσταση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
Το ΝΑΤΟ , όπως χαρακτηριστικά λένε πολλοί για την περίπτωση της Συρίας : έβαλε όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι, το καλάθι έσπασε και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κακή ομελέτας .


Έτσι, προχωρούμε τώρα στο επόμενο στάδιο της Συρίας , το τέλος παιχνιδιού :
Μια επίθεση από τους Τούρκους , σε όλη τη συνοριακή γραμμή με τη Συρία, η οποία θα παρουσιάζεται ως η «αναπόφευκτη» συνέπεια των εχθρικών ενεργειών της Συρίας.
Στην αναπόφευκτη απάντηση της Συρίας , η Τουρκία θα επικαλεστεί το συλλογικό άρθρο του Χάρτη του ΝΑΤΟ : « όλοι για έναν, ένας για όλους ».
Μια από τις πιο θεμελιώδεις αρχές της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) είναι και η αρχή της συλλογικής άμυνας, όπου μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός Συμμάχου του ΝΑΤΟ , αποτελεί και επίθεση εναντίον όλων των μελών της συμμαχίας.
Η έννοια αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία σε περίπτωση που ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων αναχωρήσουν από τη Συρία προς την Τουρκία , προκειμένου η Άγκυρα να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να σπεύσει προς βοήθεια της σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού .
Η δυνατότητα αυτή περιγράφεται σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Zaman στην Τουρκία, στην οποία αναφέρεται ότι η πολιτική βούληση των μελών του ΝΑΤΟ , θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας , για το αν ή όχι , γίνει επίκληση του άρθρου 5 , σε περίπτωση όπου η Τουρκία δεν είναι σε θέση να χειριστεί μια προσφυγική κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Στην ουσία …. το θέμα των προσφύγων είναι ένα εμφανές εμπόδιο για την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας κατά μήκος των συνόρων της με την Συρία , γιατί ακριβώς εκεί …. όπως και είναι λογικό …. βρίσκονται τα προσφυγικά στρατόπεδα .
Βέβαια … ο λαγός του Ερντογάν , το “TSIPRASHOW” , (ξέρετε τώρα … ο … της τεκτονικής @ριστερ@ς) , φρόντισε να λύσει τα χέρια του Τουρκικού στρατού , ζητώντας από τον …. τον Δημητράκη … τον υπουργό μας … γνωστό και ως « ο κύριος τίποτα » …. την ελεύθερη είσοδο των Σύρων προσφύγων : « από την Τουρκιά προς την πλέον ξακουστή αποθήκη ψύχων …. την Ελλάδα !»
Φυσικά οι « πρόθυμοι » της Νου-Δούλες δεν έχασαν λεπτό … με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελ@βέκουρα , σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ως “προτεραιότητα την υποστήριξη στις γειτονικές χώρες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ιράκ που αναλαμβάνουν επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης βάρος των προσφύγων» ” ….
( ΚΑΛΑ …. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ; … ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ’ ΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ … ΑΛΛΑ , ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ
(Και για εξήγησε μας κάτι : Τι σχέση αλήθεια μπορεί να έχει η ΕΕ … με το Ιράκ και τον Λίβανο
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ
Όσο για το TSIPRASHOW : αυτό παραμένει πιστό όπως πάντα στο ανθελληνικό δόγμα της τεκτονικής @ριστεράς ….. αλλά επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθούμε παραπάνω με το …. “TSIPRASHOW” , διαβάστε μέσα από την επίσημη εφημερίδα τους την Αυγή το άρθρο : «Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως η μόνη θετική προοπτική για την Ειρήνη » …. και κρίνετε αναλόγως !

Η Τουρκία ανακατευθύνει το ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στη Συρία!
από http://www.turkishweekly.net/ ,
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 2012

Η Τουρκία ανακατευθύνει το ευρωπαϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στη βάση Kurecik κοντά στην πόλη της Μαλάτια στη Συρία, για να παρακολουθεί την κατάσταση στη χώρα, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία να ελέγχει τις εκτοξεύσεις πυραύλων και τις επιθετικές / αμυντικές ενέργειες των στρατευμάτων της συριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση με τη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ , μετά τις επιθέσεις από το συριακό έδαφος , στις 3 Οκτωβρίου , που σκότωσαν πέντε Τούρκους πολίτες.

Η απόφαση για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τουρκία , έγινε κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα το 2010, και η Τουρκία υποστήριξε αρχικά την πρωτοβουλία , η δε συμφωνία για την ανάπτυξη της πυραυλικής άμυνας ραντάρ σε μια στρατιωτική βάση στην Kurecik υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2011.

Τέλος
Με τις αποτυχημένες επανειλημμένες προσπάθειες του ΝΑΤΟ ώστε να πάρει ένα ψήφισμα για τη Συρία μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – που είχαν αποκλειστεί από την Κίνα και τη Ρωσία, υπάρχει μια αυξημένη αίσθηση πλέον : ότι η Τουρκία και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θα παρέμβουν …. « εκτός των Ηνωμένων Εθνών ».
Αυτό συμβαίνει επειδή η συλλογική αρχή της άμυνας του ΝΑΤΟ δεν απαιτεί ένα ψήφισμα από τα Ηνωμένα Έθνη για να επιτρέψει την παρέμβαση …. αν και θα ήταν προφανώς σκόπιμο να είχε και την υποστήριξη του Ο.Η.Ε..
Βέβαια , η απόφαση του ΝΑΤΟ και των εταίρων κρίνεται αποκλειστικά από τη σοβαρότητα της απειλής – δηλαδή να είναι αντιληπτή ή πραγματική.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω εδώ είναι ότι το άρθρο 5 ορίζει η συλλογική άμυνα απαιτεί «ένοπλη επίθεση» και μια προσφυγική κρίση είναι απίθανο να αποτελέσει μια ένοπλη επίθεση.
Μερικοί λένε ότι εάν πρόκειται για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, τότε η Τουρκία δεν θα λάβει πράγματι την πρωτοβουλία, διότι μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά την Τουρκία , δεδομένου των δικών της εσωτερικών προβλημάτων γύρω από το PKK.
Αλλά όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις …. μάλλον το καλύτερο που θα είχε να κάνει τώρα η Τουρκιά , θα ήταν η άμεση απελευθέρωση του «Abdullah Ocalan» και να του επιτραπεί να εισέρθει ομαλά στο τουρκικό κοινοβούλιο , …. ως επικεφαλής του κουρδικού κόμματος ….. διαφορετικά , εάν οι Κούρδοι , με τις εξελίξεις που πήραν τα πράγματα ….. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΧΙΣΘΟΥΝ !
“Η Τουρκία έχει να χάσει πολλά περισσότερα από την νίκη με μια τέτοια παρέμβαση στη Συρία , είπε στην Zaman της Κυριακής ο “ Cagri Erhan ” , καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας στη σχολή των διοικητικών επιστημών .
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ξανοιχθεί πολύ στο παιχνίδι αυτό του πολέμου με την Συρία .
Έχει συμβουλεύει το έθνος του να είναι έτοιμο για πόλεμο με τη Συρία , αλλά δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κανένα ειδικό λόγο εκτός από … χα , χα , χα …. μυστηριώδους βομβαρδισμούς πυροβολικού πέρα από τα σύνορα , διογκώνοντας τις προσκλήσεις ώστε να φτάσει στον πόλεμο …. μη μπορώντας όμως να εξηγήσει το γιατί οι συμπατριώτες του θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια σε μια γειτονική ισλαμική χώρα, με την οποία η Τουρκία έχει απολαύσει μακρόχρονες ειρηνικές σχέσεις .
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν :
Είναι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει … «υποχρεωτικά» την τελευταία «ανθρωπιστική παρέμβαση» του ΝΑΤΟ .
Η συνεργασία του Αμπντουλάχ Γκιουλ (πρόεδρος) και Ερντογάν, των δίδυμων οδηγών της ατμομηχανής της Τουρκία !
Πίσω από το παρασκήνιο, ο Ερντογάν ετοιμάζεται για έναν πόλεμο που είχε αποφασίσει – για τον οποίο Γκιουλ είναι πολύ λιγότερο πεπεισμένος πως αυτός ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος , και επιπλέον σκόπιμος ….. ώστε να μπορέσει η Τουρκία να εκπληρώσει το πεπρωμένο της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Βέβαια όταν ο Γκιουλ του τράβηξε το χαλινάρι στην ρήξη με τον Ασσαντ , ο Ερντογάν απάντησε , απειλώντας τον , ότι θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για πρόεδρος .
Υποψιάζομαι ότι ο Γκιούλ είναι ο ηγέτης του κόμματος της ειρήνης, , αλλά δεν έχει επαρκή στήριξη στο κόμμα του ή το υπουργικό συμβούλιο για να σταματήσει ένα πόλεμο που θα αφορά τη Συρία.
Ο Ερντογάν όμως είναι κατ ‘εξοχήν μάγκας και πονηρός …. εν αντιθέσει με τους καθυστερημένους πολιτικούς μας που φτάνουν στο έσχατο ολίσθημα της μωρίας , ώστε να προσφέρουν καραβάκια στον «Δαβιδογλου» ( sic ), για να αρμενίζει … στο Αιγαίο … και μπορεί στο τελικά ο Τούρκος πρωθυπουργός να γίνει … και η ανατροπή του ιδίου του ΝΑΤΟ σε αυτή την υπόθεση της Συρίας .
Μπορεί τελικά … άλλα να σχεδίαζε το ΝΑΤΟ και αλλά να βρει μπροστά του …. δηλαδή έναν Ερντογάν στην αναζήτηση «μόνο» ενός άλλοθι για να ξεριζώσει και να καταστρέψει το PKK (Κούρδους μαχητές της ανεξαρτησίας, γνωστούς και ως Κουρδικό Εργατικό Κόμμα), που κουρνιάζουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας που συνορεύει με τη Συρία.
Ο Ερντογάν …. που τη μια είναι φίλος και την άλλη εχθρός με το Ιράν …. έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια είναι η θέση του … και ποια θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα.
Ο Ερντογάν … που παίζει πολύ περίπλοκα παιχνίδια με την ψευδό-αυτόνομη κουρδική βόρεια επαρχία.
Στόχος (η κατάλληλη λέξη) του Ερντογάν στη Συρία είναι να αποφασίσει ο ίδιος το αποτέλεσμα.
Δεν θα επιτρέψει μεγάλες αποστολές ξένων στρατευμάτων ώστε να « επιβληθούν » στην Συρία.
Αυτό θα είναι τουρκική «και μόνο» τουρκική δουλειά .
Ούτε αυτός θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας ημι-ανεξαρτήτου κουρδικής επαρχίας, ως μέρος της βαλκανοποίησης της Συρίας μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών φατριών της.
Η Βρετανία αναπτύσσει στρατεύματα στην Ιορδανία .
από presstv
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει το στρατιωτική προσωπικό του στο Βασίλειο της Ιορδανίας, όπου οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις λειτουργίας έχουν προετοιμάσει το έδαφος για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της γειτονικής Συρίας υπό το πρόσχημα της κατάρτισης των δυνάμεων της Ιορδανίας.
Η Ιορδανία έχει επιβεβαιώσει την παρουσία στο έδαφός της, τόσο του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού όσο και αυτού του Ηνωμένου Βασιλείου , υποστηρίζοντας ότι είναι εκεί για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τεχνικές για την προστασία των αμάχων από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Αυτό είναι !!!!!!!!
Ενώ οι διαμαρτυρίες στη Συρία, από την πρώτη στιγμή, ήταν το αποτέλεσμα των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ τώρα οι ίδιες μυστικές υπηρεσίες προσανατολίζονται προς την ενεργοποίηση κοινωνικού χάους, με απώτερο στόχο την απαξίωση της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Άσαντ της Συρίας και την αποσταθεροποίηση της .
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Συρίας διεξάγονται από εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές και ένοπλους συμπεριλαμβανομένων και μισθοφόρων , που είναι επιφορτισμένοι με την αδιάκριτη θανάτωση ανδρών , γυναικών και παιδιών, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει το σχηματισμό της «ένοπλης οντότητας» που λειτουργεί στο εσωτερικό της Συρίας .
Εν τω μεταξύ, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας μέσα από τις ξένες υπηρεσίες κατασκοπείας του Ηνωμένου Βασιλείου MI6 και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι Βρετανοί από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού (SAF), μαζί με τις δυνάμεις των χωρών σύμμαχων, όπως η Γαλλία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, ήδη λειτουργούν στο εσωτερικό της Συρίας σε κατάφωρη παραβίαση των διεθνών νόμων και κανονισμών.
Βρετανοί και Γάλλοι από τις Ειδικές Δυνάμεις ήταν ενεργά μέλη της συγκρότησης του λεγόμενου Ελεύθερου Στρατού της Συρίας (FSA) από μια βάση στην Τουρκία.
Τέλος
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οργανώσουν μια είσοδο από τις βάσεις τους στο Ιράκ, αλλά φαίνεται βέβαιο ότι η Τουρκία θα φέρει το κύριο βάρος της επίθεσης από εδάφους. Έτσι αυτή παγιώνει τη δύναμή της πάνω από τη συμμαχία. Πιστεύοντας ότι η Συρία μετά το παζάρι …. θα αποτελέσει μια τουρκική αποικία.
Ο ίδιος ο Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι ο καλύτερος φίλος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή … η οποία, φυσικά … είναι μια υπολογισμένη προσβολή προς το Ισραήλ.
Αλλά ο Ομπάμα έχει πολύ αιχμηρά δόντια πίσω από το αφοπλιστικό χαμόγελο του.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιλήφθηκε πλέον ότι η δύναμη της Τουρκίας θα αποτελεί και μια σημαντική απειλή για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια στην περιοχή. ( εξ ου και η προχθεσινή αναπάντεχη δωρεάν στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την χώρα μας )
Πίσω από την αυλαία , οι ΗΠΑ έχουν τραβάει τους μοχλούς για την πρόληψη της κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων στην Τουρκίας, επιδιώκοντας έτσι την ίδια στρατηγική ακολουθήθηκε και στον εμπλουτισμό καυσίμου από το Ιράν.
Και όπως γράφαμε και στο Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο !
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/08/blog-post_3453.html
….. Δεύτερον, η Τουρκία κινδυνεύει να καταστρέψει τους μακροχρόνιους και πολύ προσοδοφόρους οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα.
Όσον αφορά τη Ρωσία, η Τουρκία έχει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που όπως γίνεται κατανοητό ….. θα μπορούσαν …. να τεθούν σε κίνδυνο.
Σημαντικότερο μεταξύ αυτών είναι η προτεινόμενη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου της Μερσίνας , που υπέγραψαν η Μόσχα και η Άγκυρα , αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων ……….
Μια πυρηνική Τουρκία είναι αναμφισβήτητα μια υψηλή προτεραιότητα …. όπως έχει πει πολλές φορές ο Ερντογάν.
Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν (και η πλειοψηφία εκ του υπουργικού του συμβουλίου) αναγνωρίζουν τη στρατηγική αναγκαιότητα της ανάπτυξης των πυρηνικών … προκειμένου να αντιμετωπίσουν αργότερα το Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να αποτρέψουν τις δυτικές εταιρείες από τις προσφορές τους προς την ανατολική ακτή του Αιγαίου, ενώ η συμφωνία με τους Ρώσους … ως φαίνεται …. έχει ήδη κρεμάσει.
Η Τουρκία έχει κάποια περιορισμένα αποθέματα ουρανίου, αλλά είναι προικισμένη … ίσως με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του θορίου στον κόσμο, μια σπάνια εναλλακτική λύση στον πυρηνικό κύκλο, που θα της επέτρεπε να είναι ανεξάρτητη από εξωτερικές γραμμές τροφοδοσίας.
Όλα τα άλλα είναι απλώς σαπουνόφουσκες !

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….. HEIL GAP ( or mind the GAP )
 
http://www.triklopodia.com/2012/10/4o.html 

Η Ρωσία ζήτησε να παρελάσουν με τους "Έλληνες αδελφούς" και Ρώσοι πεζοναύτες στη Θεσ/νίκη!

Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350
πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες.

Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.

Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.

Μάλιστα ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη και η πολύ καλή πορεία της ομάδας έχουν δημιουργήσει κλίμα λατρείας στην Θεσσαλονίκη για τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι επιθυμούν να παρελάσουν με το άγημα των πεζοναυτών στην Θεσσαλονίκη. Μένει να δούμε αν τους δοθεί και η άδεια για κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση.

Το μήνυμα που θα περάσει σε μια τέτοια ενέργεια θα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για την χώρας μας και ειδικά για την γείτονα Τουρκία.

http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_8456.html

Η Ρωσία θα χτυπήσει πρώτη την Τουρκία.


Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης,
Πολιτικός Επιστήμων

Ενώ στην Ελλάδα ασχολούνται αποκλειστικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, στον κόσμο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ξεσπάσματος διεθνούς ένοπλης αντιπαράθεσης.
Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να δώσει το «πράσινο φως» για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο,αποδεικνύει περίτρανα τον ρόλο «πυροκροτητή» που έχει αναλάβει οικειοθελώς η Τουρκία,πιστεύοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και 
όχι μόνο.
Ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν στηρίζει στα «τυφλά» την πρόθεση της Τουρκίας, να είναι αυτή που θα ξεκινήσει στην ουσία την επίθεση κατά των Ρώσων (αφού αυτοί αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο για τα δυτικά συμφέροντα). Στην Ουάσινγκτον φαίνεται ότι υπολογίζουν την «Αρκούδα» και δεν επιθυμούν βιαστικές κινήσεις.
Βέβαια ο χρόνος πιέζει: Από την μία την Τουρκία, η οποία απομονώνεται γεωπολιτικά όλο και περισσότερο με το Κουρδικό αυτή την στιγμή να φαντάζει κόλαφος για το επιτελείο του Ερντογάν. Από την άλλη η νίκη του φιλορωσικού κόμματος στις γεωργιανές εκλογές, θα σημάνει λογικά την είσοδο της Γεωργίας από την δυτική στην ρωσική σφαίρα επιρροής. Άρα το «μαξιλάρι» της Γεωργίας χάνεται για Τουρκία και ΝΑΤΟ και οι Ρώσοι θα αγγίζουν πλέον τα σύνορα της γείτονας με αποστολή Ρώσων στρατιωτών στην Γεωργία.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει με όλους τους τόνους Δύση και Τουρκία να μην επιχειρήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Εάν δεν βρεθεί τελικά «φόρμουλα» συνεννόησης σε διπλωματικά πλαίσια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι Ρώσοι θα χτυπήσουν πρώτοι. Η γεωγραφική θέση της αχανούς χώρας της Ρωσίας της δίνει εξαιρετικό πλεονέκτημα έναντι των Αμερικανών. Καλύπτει όλη την Ασία και την μισή Ευρώπη. Έτσι οι Ρώσοι έχουν πρόσβαση σ’ όλες τις περιοχές, χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν. Αντίθετα οι Η.Π.Α. χρειάζονται τις χώρες του ΝΑΤΟ για να δηλώσουν ασφαλή παρουσία σε Ευρώπη και Ασία.
Σε περίπτωση που Συρία και Ιράν «πέσουν» όμως στον έλεγχο των δυτικών συμφερόντων, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δυσχερή για την Ρωσία, διότι τα συμμαχικά στρατεύματα θα είναι πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Επομένως ο ρωσικός στρατός, προκειμένου να προλάβει καταστάσεις, θα κινηθεί προς τα κάτω οδικώς, με σκοπό το περιθώριο ελιγμών προς και από τα σύνορα της Ρωσίας.
http://tolimeri.blogspot.com
http://olympia.gr
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_5469.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters