Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ!!!

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΜΑΛ...ΚΙΑΣ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 
Μιλάμε για το ανώτατο στάδιο της ΠΑΣΟΚικής ξεφτίλας. Κυβερνητικά παπαγαλάκια διέδιδαν μέχρι πριν από λίγο (όχι φυσικά επισήμως) ότι ο άτυχος 53χρονος πήγε για να πιει καφέ στο Ζάππειο(!) και δεν είχε σχέση με τους διαδηλωτές! Υπολόγιζαν βέβαια χωρίς τον...
ξενοδόχο. Ο νεκρός ήταν στέλεχος του ΠΑΜΕ, και είχε συνδικαλιστική θέση. Οικοδόμος στο επάγγελμα, πήγε προς το Ζάππειο γιατί αισθανόταν δυσφορία από τα χημικά... 
 
 
 
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_3307.html

" Ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ"!!! (BINTEO)

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Καταπέλτης ο γιατρός που συμμετείχε στην προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον άτυχο διαδηλωτή. Διαβεβαίωσε ότι ο διαδηλωτής ήταν απόλυτα υγιής και από την εξέταση που έκανε ως καρδιολόγος προκύπτει ότι πέθανε από διακρυγόνο που έσκασε ακριβώς δίπλα του! Τα...
όσα είπε ο καρδιολόγος στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega αποτελούν κόλαφο για τη διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου από το ΠΑΣΟΚ...

BINTEO-NTOKOYMENTO ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_8733.html

Ένα σκηνικό απο σήμερα στο Σύνταγμα 20/10/2011 που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

Μια στιγμή που πραγματικά λίγο έλειψε να βάλω τα κλάματα, για το που έχουμε φτάσει.

Ένας πατέρας, γκρίζα μαλλιά, γύρω στα 50, κουρασμένο πρόσωπο, πετούσες πέτρες στους..
κουκουλοφόρους-αναρχικούς. Έκλαιγε... έκλαιγε από την στεναχώρια και απο τα νεύρα του.

Του λέω:

- Μην πετάς πέτρες, θα φας καμιά και δεν έχεις κράνος. Κάποιος σίγουρα θα σε περιμένει σπίτι.
- Με περιμένουν, αλλα ποιός θα τους ταϊσει. 4 παιδιά έχω ρε φιλε, 4 παιδάκια.... τι να.....
κανω. Να τους πάω μάρμαρα να φάνε;

Του δίνω το κράνος μου που φόραγα καθώς έβγαζα φωτογραφίες.
- Πάρτο, του λέω εγώ έχω γονείς, δεν έχω παιδιά.

Πέρνει το κράνος

Φώναζε καθώς πέταγε μια-μια πέτρα:
-Αυτή για τα 4 ΠΑΙΔΙΑ μου!
-Αυτή για την ΓΥΝΑΙΚΑ μου!
-Αυτή για εμένα.
-Αυτή για το μέλλον ΟΛΩΝ μας!

-Γαμ.... να πεθάνετε μ.......

Δεν τον έβγαλα φωτογραφία. Το έκανε για αυτόν και όχι για να το δούμε όλοι.
Έχουμε φτάσει στον πάτο.
Αν δεν ξυπνήσουμε σύντομα είμαστε τελειωμένοι.
Εκτός και αν........


ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/blog-post_8547.html

TΩΡΑ ; ; "ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ"!!! ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Μετά τη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη ο πρωθυπουργός θα πρέπει αύριο κι όλας, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ στις 20 Ιουνίου 2010 (εδώ), είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 153 βουλευτές. Το...
ρεπορτάζ και η διαρροή δεν διαψεύστηκε ποτέ. Σήμερα που η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει 153 μέλη, για ποιον λόγο παραμένετε πρωθυπουργός κύριε Παπανδρέου;
Fimotro
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/t-153.html

"ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ" (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ!)...



ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ
Με δήλωση που μοίρασε στα ΜΜΕ πριν από λίγο απάντησε στον πρωθυπουργό για τη διαγραφή της η Λούκα Κατσέλη. Την δημοσιεύουμε ολόκληρη : "Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι...
ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους". Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_1869.html
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_4584.html

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ , ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

"ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ"

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ , Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ....
ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ!




ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΨΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ) , Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2012!!!!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ" ΜΙΣΘΟΥ ΉΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !
700¤ ΔΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ..... ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ !
ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 180¤
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 0,90¤ ΤΗ ΜΕΡΑ.
ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ 240¤.
ΚΑΙ ΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ;
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ; ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ; ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ;

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΥΣΣΑΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ!

http://pasokhtefra.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_7488.html

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη η Κατσέλη

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ με την κυβέρνηση να μετράει μια απώλεια, καθώς η Λούκα Κατσέλη έκανε πράξη τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πήραν μέρος 298 βουλευτές, με 154 να ψηφίζουν "ναι" και 144 "όχι".

To άρθρο 37 πέρασε με 153 ψήφους. Το "όχι"...
που είπε η Λούκα Κατσέλη -παρά το... ψηστήρι που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών μέχρι κυριολεκτικά στο παρά πέντε-, κόστισε τελικά τη θέση της στο ΠΑΣΟΚ. H ίδια νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεση της στο συγκεκριμένο άρθρο με την ομιλία της στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει πως "δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά εθνικής ευθύνης για την διαπραγμάτευση που θα κάνουμε" και με την οποία ενημερώνει ότι η Λούκα Κατσέλη "πλέον δεν περιλαμβάνεται στην σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ".

Νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει τροπολογίες για αλλαγές σε επιμέρους ζητήματα.


Κατσέλη: Δεν διαπραγματεύομαι θέματα αρχών και συνέπειας

Την λύπη της για τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας πως το «όχι» που είπε στο άρθρο 37 ήταν θέμα αρχής και συνέπειας.
Η ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη για τη διαγραφή της έχει ως ακολούθως:

Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση. Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Η επιστολή διαγραφής της Λ. Κατσέλη

Θέμα εθνικής ευθύνης χαρακτήρισε την σημερινή ψηφοφορία ο πρωθυπουργός, αιτιολογώντας τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη. 

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού : 

Κύριε Πρόεδρε,
Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες.

Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών. Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο. 

Για το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την ενσωμάτωση αλλαγών και προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους βουλευτές και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την δήλωση και σε εμένα ότι έχει αμετάκλητα αποφασίσει να μην υπερψηφίσει συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, σας ενημερώνω κ. Πρόεδρε, ότι από σήμερα η βουλευτής Λούκα Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Από enet
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8772.html

Διέγραψε Λούκα και παραιτείται ο ΓΑΠ μιας και έλεγε: Εγώ με 153 βουλευτές δεν κυβερνάω!!!

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη, η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Συνεχίζεται η ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά το τέλος της και ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει με 153 βουλευτές ο Γιωργάκης είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσει τα παντελόνια του και θα παραιτηθεί μιας και τον Ιούλιο δήλωνε : 

«Δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές. Δεν θα καθήσω να με εκβιάζουν»
 
 
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/10/153.html

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΝΑΖί, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ....

Μου αρέσει που κάποιοι αμετανόητοι ανόητοι αριστεροί λένε πως πίσω από τους κουκουλοφόρους κρύβονται ασφαλίτες. Όχι κύριοι. Όλοι ακούσαμε τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές. Αλλοδαποί αναρχοναζί ήταν η πλειοψηφία. Αλβανοί και άλλοι λαθραίοι είναι (κρα κάνει η προφορά τους, όσο καλά ελληνικά και να ξέρουν). Είναι οι ίδιοι ουτσεκάδες που έκαψαν την Ελλάδα το 2007 και την έκαναν πλιάτσικο το Δεκέμβρη του 2008. Δεν είναι πολλοί οι αναρχικοί, οι λαθραίοι είναι πολλοί και οι λαθραίοι θέλουν ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ τους έκανε παπανδρέλληνες και το ΠΑΣΟΚ θα διαλύσει την χώρα μας για να την μοιραστούν οι κωλογείτονες μας μαζί με τους σιωνιστές ναζί του τέταρτου Ράιχ, προστάτες  τους.

http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/10/blog-post_20.html

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα - Πως μεθοδεύονται οι κρίσεις χρέους των κρατών και η παγκόσμια ύφεση




Αν κάποιος διαθέτει πολύ χρήμα μπορεί να ασκήσει εξουσία. Αυτό είναι κάτι που όλοι το γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία για να αποδειχτεί. Αν κάποιος διαθέτει όμως ασύλληπτο ποσόχρημάτων, τότε μπορεί να ασκήσει παγκόσμιο έλεγχο, ιδιαίτερα αν η συσσώρευση του πλούτου και ο δανεισμός γίνεται εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια!
Ας δούμε πως λειτουργεί όλη αυτή η απάτη.

Όλο αυτό το κόλπο βασίζεται στη δημιουργία ανύπαρκτου χρήματος καιστο δανεισμό του σε άτομα, επιχειρήσεις και κράτη, με αντάλλαγμα τον τόκο

Αυτό δημιουργεί τεράστια χρέη για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, και τονπληθυσμό και συνεπώς μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο. Για να δουλέψει όμως σωστά το σύστημα, θα πρέπει οι τραπεζίτες να δανείζουν χρήματα που δεν έχουν. Αν εσείς ή εγώ έχουμε ένα εκατομμύριο ευρώ, μπορούμε να δανείσουμε ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν όμως είσαι τράπεζα και έχεις ένα εκατομμύριο ευρώ, μπορείς να δανείσεις όσες φορές θέλεις αυτό το ποσό και
μάλιστα έντοκο!
Σκεφθείτε πως αν ένα μικρό πλήθος καταθετών πήγαινε να αποσύρει τα χρήματά του από μια συγκεκριμένη τράπεζα, η τράπεζα αυτή θα κατέρρεε μέσα σε λίγη ώρα, αφού δεν θα είχαν να δώσουν πίσω τα χρήματα, επειδή πολύ απλά δεν τα διαθέτουν! Τα χρήματα στην τράπεζα είναι απάτη! Όταν πάτε σε μια τράπεζα να πάρετε δάνειο, η τράπεζα δεν τυπώνει, ούτε κόβει κάποιο νόμισμα. Απλώς περνά το ποσό του δανείου στο λογαριασμό σας.
Από εκείνη τη στιγμή πληρώνετε τόκο για κάτι που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αριθμοί που εμφανίζονται σε μια οθόνη. Φυσικά αν δεν μπορέσετε να ξεπληρώσετε το ανύπαρκτο δάνειο, η τράπεζα μπορεί να έρθει και απολύτως νόμιμα, να σας κατασχέσει την περιουσία την υπαρκτή πλέον περιουσία, το σπίτι σας, το οικόπεδο σας, το αυτοκίνητο ή πάσης φύσεωςαγαθό σας, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός που εμφανίζεται στην οθόνη.
Ως συνήθως θα πρέπει να πληρώσετε και κάτι παραπάνω, αφού θα σας «πεθάνουν» και στα έξοδα.
Βέβαια έχουμε φάει μεγάλη πλύση εγκεφάλου για να εμπιστευτούμε το «πλαστικό χρήμα», αφού έτσι διασφαλίζουμε τις συναλλαγές μέσω αριθμών και περιορίζουμε στο ελάχιστο τη διακίνηση πραγματικού χρήματος.
Επιπλέον, επειδή τα χρήματα δεν μπαίνουν σε κυκλοφορία από τις κυβερνήσεις, αλλά από ιδιωτικές τράπεζες που δίνουν δάνεια στους πελάτες τους, οι τράπεζες ελέγχουν επακριβώς πόσο χρήμα κυκλοφορεί. Όσα περισσότερα δάνεια αποφασίζουν να δώσουν, τόσο περισσότερο χρήμα κυκλοφορεί. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μια οικονομική ανάπτυξη και σε μια οικονομική ύφεση είναι το πόσο χρήμα βρίσκεται σε κυκλοφορία. Τόσο απλά. Μέσα απ' αυτό το σύστημα, οι ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες ελέγχονται παγκόσμια από τα ίδια άτομα, αποφασίζουν πόσα χρήματα θα βρίσκονται στην κυκλοφορία. Μπορούν έτσι να δημιουργήσουν οικονομικές ανόδους και υφέσεις, κατά βούληση. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα χρηματιστήρια, μέσα από τα οποία οι ίδιοι αυτοί τύποι διακινούν καθημερινά τρισεκατομμύρια ευρώ, γύρω από τις οικονομικές και τραπεζικές αγορές και αποφασίζοντας αν οι τιμές των μετοχών θα ανεβούν, θα κατεβούν, θα εκτιναχθούν στα ύψη ή θα καταρρεύσουν. Οι καταρρεύσεις των χρηματιστηρίων δεν συμβαίνουν ποτέ τυχαία, αλλά πάντα εσκεμμένα.

Όσο περισσότερο χρήμα, πλαστικό ή μη, βρίσκεται σε κυκλοφορία, τόσο μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα υπάρχει, άρα περισσότερα πρoϊόντα αγοράζονται και πουλιούνται, αυξάνει το εισόδημα του πληθυσμού και φυσικά αυξάνουν και οι θέσεις εργασίας. Υπάρχει όμως ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που χρησιμοποιούν «αυτοί» και δεν είναι άλλο από το να δημιουργούν ανάπτυξη, προσφέροντας πολλά δάνεια και ύστερα μας παίρνουν τη μπουκιά απ’ το στόμα.
Αν ρωτήσετε κάποιον μεγαλόσχημο οικονομολόγο, θα σας πει υπάρχει ένας φυσιολογικός οικονομικός κύκλος που δημιουργεί αυτές τις αυξομειώσεις… Ναι… κι εγώ τώρα κοίταξα έξω από το παράθυρό μου και είδα ένα γάιδαρο να πετάει!
(Και τώρα η συνταγή...)
Ποιός είναι φυσικά ο ρόλος των περιόδων ανάπτυξης; Να βυθιστεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα χρέη!

Η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, σημαίνει πως οι περισσότερες επιχειρήσεις δανείζονται μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράσουν π.χ. καλύτερο εξοπλισμό, για να αυξήσουν την παραγωγή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Ο υπόλοιπος πληθυσμός, οι απλοί εργαζόμενοι, δανείζονται για να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα καλύτερο, ένα καινούριο και πιο ακριβό αυτοκίνητο, επειδή είναι σίγουροι για το μέλλον της οικονομίας, που συνήθως συνοδεύεται και από ψηφοθηρικούς διθυράμβους της όποιας κυβέρνησης για την ικανότητά της. Ύστερα, την κατάλληλη στιγμή, οι μεγάλοι τραπεζίτες, συντονίζονται και αυξάνουν τους τόκους για να μειώσουν τη ζήτηση των δανείων. Ταυτόχρονα αρχίζουν να απαιτούν τα ήδη οφειλόμενα δάνεια, που σύμφωνα με τη νέα «μόδα» του κυμαινόμενου επιτοκίου, ήδη έχουν αυξηθεί ως συνήθως, κάτι τοις. Έτσι εξασφαλίζουν πως θα δώσουν πολύ λιγότερα δάνεια από όσα έδιναν.

Τελικά, με την όποια μορφή έχει το χρήμα, πλαστικό ή μη, αρχίζει να αποσύρεται, άρα αρχίζει η μείωση ζήτησης προϊόντων και οδηγούμαστε στη μείωση των θέσεων εργασίας, αφού δεν κυκλοφορεί πια αρκετό χρήμα για να υποστηρίξει την απαραίτητη οικονομική δραστηριότητα. Έτσι, άνθρωποι και επιχειρήσεις δεν κερδίζουν πια αρκετά για να εξοφλήσουν ή να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους και οδηγούνται αναπόφευκτα στην πτώχευση.
Στη συνέχεια, οι τράπεζες τούς κατάσχουν τις πραγματικές περιουσίες, τις επιχειρήσεις, τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα και τα άλλα αποκτήματά τους, για ένα δάνειο, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την εμφάνιση μερικών αριθμών σε μια οθόνη... Αυτό συμβαίνει χιλιάδες χρόνια, ειδικά όμως τους τελευταίους αιώνες, ο πραγματικός πλούτος των πολλών ξεζουμίζεται και καταλήγει στις τσέπες «εκείνων» που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τα κράτη. Αντί να κόβουν και να εκτυπώνουν το δικό τους άτοκο χρήμα, οι κυβερνήσεις υποχρεωτικά το δανείζονται, από την «κομόρα» των ιδιωτικών τραπεζών και επιστρέφουν εκτός από το κεφάλαιο και τον τόκο, μέσω της φορολόγησης των πολιτών. Το μεγαλύτερο μέρος από τα ποσά που μαζεύει το κράτος μέσω της φορολογίας, πηγαίνουν στην πληρωμή δανείων τα οποία οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να μην έχουν πάρει, αφού θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους χρήμα άτοκα! Γιατί όμως γίνεται αυτό; Μα, επειδή «αυτοί» ελέγχουν τις κυβερνήσεις όπως ελέγχουν και τις τράπεζες. Έχουν φτιάξει πλήθος από οργανισμούς και ελεγκτικές επιτροπές και συμβούλια και άλλα βαρύγδουπα που ελέγχουν για τυχούσες κρατικές παρασπονδίες… Είναι εύκολο να διαπιστώσετε, ποιά κράτη παρεκτράπησαν τα τελευταία χρόνια και ποιά ήταν η κατάληξή τους…
Ακούμε για «ιδιωτικοποίηση», αλλά δεν μας λένε τον πραγματικό λόγο που πρέπει να γίνει. Μας λένε πως πρέπει να περιοριστούν τα κρατικά έξοδα, πως χρειάζεται καλύτερο management και άλλα άσχετα. Ιδιωτικοποίηση, είναι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, δηλαδή της περιουσίας όλων μας, για να αποφευχθεί, για λίγο, η πτώχευση του κράτους που δημιούργησαν τα χρέη στις τράπεζες. Όποια άλλη καραμέλα πιπιλάνε, είναι εκ του πονηρού.
Οι «αναπτυσσόμενες» χώρες (αυτές που λέγαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια Τρίτος Κόσμος) παραχωρούν τον έλεγχο της γης, των πρώτων υλών και του υπεδάφους τους, στις διεθνείς τράπεζες, επειδή δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα αβάστακτα δάνεια που οι τράπεζες με δόλιο τρόπο, τις παρότρυναν να δημιουργήσουν, ώστε να τις παγιδέψουν σε αυτή ακριβώς την κατάσταση.
(Είχα έναν φίλο και πελάτη από το Ζαΐρ, υπάλληλο τότε στη Γαλλική πρεσβεία, που μου έφερνε τεράστιο πλήθος στοιχείων για το τι υπέδαφος έχει αυτή χώρα! Θα μπορούσε να έχει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, αλλά ο κόσμος εκεί λιμοκτονεί… Εγκυκλοπαιδικά και μόνο σας λέω πως τα ορυχεία που υπάρχουν εκεί, χρονολογούνται σε… πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια εξορύξεων!)
Ο κόσμος σε καμία περίπτωση δεν θα ζούσε στη φτώχεια και τη στέρηση αν δεν υπήρχαν αυτές οι μεθοδεύσεις, αυτών των τύπων.

Η οικονομική καταπίεση του κόσμου συντονίζεται σήμερα από τις «κεντρικές τράπεζες» κάθε χώρας που ναι μεν φαίνεται να λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά στην πραγματικότητα συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό τους. Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία δημιουργήθηκε από το Γουλιέλμο της Οράγγης, υπήρξε η αράχνη που δημιούργησε τον παγκόσμιο τραπεζικό ιστό και σε άλλο επίπεδο, από το 1930, το ίδιο ισχύει και για την Τράπεζα Διεθνών Διαφορών της Ελβετίας. Όλες όμως οι τράπεζες δημιουργήθηκαν από τους απογόνους «αυτών» που υπήρξαν οι τραπεζίτες της Γένοβα και της Βενετίας, και των Ναϊτών Ιπποτών που όλοι τους την ίδια περίοδο, χρησιμοποιώντας το σύστημα που περιέγραψα παραπάνω, δημιούργησαν τα θεμέλια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος ήδη από τον 12ο αιώνα.

Απ΄το βιβλίο του Μ.Καλογερά 2012 - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙΣΠηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_3171.html

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ….Προς Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια :

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε , συσκευή τηλεόρασης στα πρώην ανάκτορα του Άνακτος δεν έχετε; Και αν έχετε, δεν βλέπετε τι γίνεται στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος; Και αν βλέπετε , τι κάνετε; Θέλετε να οδηγήσετε τον κόσμο σε εμφύλιο με απρόβλεπτες συνέπειες;
Διότι Πρόεδρος είστε, κάποια αρμοδιότητα θα έχετε και αν δεν έχετε τότε τι σας χρειαζόμαστε;

Προς κ Γεώργιο Παπανδρέου.

Κύριε Παπανδρέου, θα ήθελα πραγματικά να μου απαντήσετε στο εξής. Αν δεν ήσασταν ο εγγονός του Γέρου της Δημοκρατίας, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, πιστεύετε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να γίνετε αρχηγός κόμματος, και να αναλάβετε το αξίωμα του Πρωθυπουργού;
Και κάτι άλλο . Νομίζετε ότι με τις πιέσεις που ασκείτε στους βουλευτές σας (για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη που σας αποδίδουν εντός του κοινοβουλίου, βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης), για να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι ομολογούν ότι είναι απαράδεκτο, ασκείτε δημοκρατική εξουσία;.. Το σχετικό άρθρο του Καταστατικού Χάρτη της Χώρας, το έχετε διαβάσει ποτέ; Ιδού τι γράφει το άρθρο 60 παρ. 1 του Συντάγματος«Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση»...
(Όσο για σας κύριοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας , να χαίρεστε τη συνείδησή σας. Ο λαός σας ευγνωμονεί !!!)

Προς κ. Αντώνιο Σαμαρά

Αν με το τρόπο που αντιπολιτεύεστε και τον τρόπο που επιλέγετε τους συνεργάτες σας, έχετε ως σκοπό και να κυβερνήσετε αυτόν τον τόπο, καλύτερα άστο Πρόεδρε. Θα βρεις το μπελά σου και θα πληρώσεις όλα τα σπασμένα και μάλιστα χωρίς κανένα οίκτο και από κανέναν.
Κάποτε κάποιος, και συγκεκριμένα ο παππούς του νυν πρωθυπουργού, κήρυξε τον ανένδοτο αγώνα κατά των τότε κυβερνήσεων που διόριζε ο ανώτατος άρχων και έβγαζε χιλιάδες ανθρώπων στους δρόμους. Εσύ τι κάνεις; Σε πηγαινοφέρνει ο πρώην συμφοιτητής σου από Μαξίμου  στη Βουλή και σε στήνει σε προκαθορισμένη ώρα συνάντησης και το ανέχεσαι. Μπράβο!

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_9790.html

Βενιζέλος: Τα λεφτά είναι της γυναίκας μου ..

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒ. ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ
ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕ Ο Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ( Πολύ καλά ενημερωμένος και  για το θέμα ) ΣΤΗΝΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ .. ΕΎΓΕ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΎΓΕ !



Θέλω να άρω τις εσφαλμένες εντυπώσεις για το πρόσωπο μου καταλήγει ο κ. Βενιζέλος στο βίντεο.

 Εδώ θα δεις κατι  εσφαλμένες εντυπώσεις που έχουμε για τους πολιτικούς :
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_908.html

DJ
.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_587.html

«Παραιτήσου για το καλό της χώρας»

Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από 1,5 χρόνο, πάει αύριο στον Παπούλια. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι θα του ζητήσει να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ακόμη και να παραιτηθεί αμέσως, ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αρνείται πεισματικά να....
προσφύγει στις κάλπες.
Κατά τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή , όπως άλλωστε έγραψε από προχθές το kentrinews, στην περίπτωση που Παπούλιας και Παπανδρέου εμμείνουν στις θέσεις τους…
“Το καλό της χώρας επιβάλλει να γίνουν άμεσα εκλογές, για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει” σημειώνουν πηγές της Συγγρού, προσθέτοντας πως “είναι η ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του”.

http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_2900.html

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ! ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO


    Αυτό επιβεβαιώνεται και από στρατιωτικές πηγές. Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες ότι ο Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του και είναι νεκρός  το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από επίσημα χείλη...

Νωρίτερα, αξιωματικός του στρατού της μεταβατικής κυβέρνησης είχε δηλώσει στο Αλ Τζαζίρα ότι ο Καντάφι είχε εντοπιστεί και στη συνέχεια εγκλωβιστεί  σε συγκεκριμένο σημείο αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο αν ήταν ζωντανός ή νεκρός. «Συνελήφθη. Είναι τραυματισμένος και στα δύο πόδια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο» ανεφερε ο ανώτερος αξιωματικός της μεταβατικής κυβέρνησης, Abdel Majid....
Έξαλλοι πανηγυρισμοί ακολούθησαν στη Σύρτη με την είδηση.
Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Καντάφι  σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης.
Η είδηση αυτή έγινε γνωστή, μετά και την ανακοίνωση ότι τα στρατεύματα έλαβαν τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του συνταγματάρχη και τελευταίου μεγάλου θύλακα αντίστασης.
Από την πλευρά τους,  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ  δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Πάντως, στη Βεγκάζη  πούς κόσμος έχει ήδη ξεχυθεί στους δρόμους, γιορτάζοντας το γεγονός.
"Έπεσε" η Σύρτη γενέτειρα του Καντάφι
Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταλήφθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς και οι τελευταίες θέσεις των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρα πόλη του, Σύρτη.
"Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Η κατάληψη της Σύρτης επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο αξιωματικό των στρατιωτικών δυνάμεων του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (NTC).
Ανταποκριτής του BBC στα περίχωρα της Σύρτης -περίπου 360 χλμ ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας- δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πτώση της πόλης, μεταδίδοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη.
 
Ζαννέττος/Στυλιανού
http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/video_20.html#ixzz1bKQxBJhj
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/video_20.html

ΗΠΑ και Ρωσία “γύρισαν την πλάτη” στο ΠΑΣΟΚ


Η μοναξιά του "ηγεμόνα" πριν το τραγικό του τέλος...

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφτηκε η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιήσει εκείνη την επίσκεψη που… χρωστούσε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει ένα photo opportunity με τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της στήριξης της υπερδύναμης προς την Ελλάδα, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 23 Οκτωβρίου. Ο Πρωθυπουργός, με παραδοσιακά καλούς «διαύλους επικοινωνίας» με την πέραν του Ατλαντικού όχθη, φέρεται το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται… υπό περιορισμό, από τον Λευκό Οίκο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αναγκαιότητα στήριξης της Ελλάδας, δεν συνδέουν ωστόσο το παραπάνω αίτημα με την υποστήριξη της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τα «καλά λόγια» για το ΠΑΣΟΚ τελείωσαν με την προ μηνών επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα. Έκτοτε, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ορατή δυσκολία να εξασφαλίσει όσα θέλει από την Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς φαίνεται ότι αναβάλλεται και πάλι, ή εφόσον πραγματοποιηθεί, δεν θα περιλαμβάνει κάποια «πολιτική χειραψία» με τον Μπαράκ Ομπάμα ή τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά θα περιοριστεί σε συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Κάποιοι μάλιστα, σπεύδουν να σχολιάσουν ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αφήνει περιθώρια ούτε καν για συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει για τις ΗΠΑ και προ μερικών εβδομάδων, για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα, μετά την ενημέρωση που του έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα στο Eurogroup. Μια «δραματοποίηση», που στόχευσε στον επικοινωνιακό «αφοπλισμό» της εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Δεν είναι όμως μονάχα οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκείνες που μοιάζουν να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η Ρωσία, αν και με την περίπτωση της Μόσχας, μάλλον το ρωσικό κατεστημένο δεν είδε ποτέ με θετικό μάτι την άνοδο στην εξουσία του κόμματος που ήθελε να ακυρώσει τις ενεργειακές συμφωνίες του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι την Αθήνα θα επισκεφτεί ως το τέλος του έτους ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Το πραγματικό «στοίχημα» για την Κυβέρνηση βέβαια θα ήταν η επίσκεψη να αφορά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ακόμη και η παρουσία Μεντβέντεφ στην Αθήνα ωστόσο, θα είχε τη σημασία της.
Μόλις όμως το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα με τις διεθνείς επισκέψεις του Προέδρου Μεντβέντεφ ως το τέλος του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι ο προορισμός «Αθήνα»… απουσίαζε. Ενδεικτικό των αποστάσεων που θέλει να κρατήσει και η Ρωσία.
Η συμπεριφορική στρατηγική των δυο άλλοτε μονομάχων του Ψυχρού Πολέμου, επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ήδη… παρελθόν, στην πολιτική προσέγγιση των διεθνών εταίρων της Ελλάδας.
Δεν θέλουν λοιπόν… να χάνουν χρόνο. Και προχωρούν στον, επώδυνο για το ΠΑΣΟΚ, διαχωρισμό της Ελλάδας από την εκλεγμένη Κυβέρνησή της. Η οποία βέβαια, έχει χάσει προ πολλού την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίησή της.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_6403.html

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ Η ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Στις δύσκολες στιγμές που μας έχει καταδικάσει η κυβέρνηση Τσολάκογλου η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό, ισοδυναμεί για πολλές οικογένειες με αργό... θάνατο. Αρνούμενοι λοιπόν να υποκύψουμε σε αυτούς τους εκβιασμούς βρήκαμε στο διαδίκτυο το παρακάτω βίντεο στο οποίο ένας ηλεκτρολόγος μας εξηγεί πόσο απλό και εύκολο είναι να.... ξανασυνδέσουμε το ρέυμα στο ρολοϊ της ΔΕΗ...



 

http://antikatoxiko.blogspot.com/
/ksipnistere.blogspot.com

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/blog-post_303.html

Η άμυνα της χώρας, στα χέρια των Ελλήνων πολιτών


Συμφωνία τύπου Γερμανίας του 1953: Η λύση!
Η πρόταση- φόρμουλα έχει ξανακουσθεί, αλλά τώρα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, την έφερε στο προσκήνιο ο επικεφαλής του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ.
Η Ελλάδα να διαπραγματευθεί με την Γερμανική Ευρώπη που δημιουργείται μια ανάλογη συμφωνία που επιτράπει στην καταχρεωμένη μεταπολεμική Γερμανία, από τους πιστωτές της, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, το 1953.
Τρεις άξονες – μια διαπραγμάτευση
Στην συμφωνία αυτή περιλαμβάνονταν τρία κύρια σημεία. Πρώτον ένα haircut στο σύνολο του τεράστιου χρέους της ‘ύψους 50%. Δεύτερον ακύρωση των όποιων Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και εμπέδωση της εθνικής της κυριαρχίας καθ΄ όλο το διάστημα αποπληρωμής. Τρίτον συμφωνία η αποπληρωμή του υπόλοιπου 50% του χρέους της, που είχε συμφωνηθεί με πολύ λογικό και μάλλον χαμηλό, για τα δεδομένα της εποχής διεθνή επιτόκια, να γίνεται στη βάση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή όσο μεγαλύτεροι ήταν οι ρυθμοί ανάπτυξης τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό αποπληρωμής των χρεών και των τοκοχρεολυσίων. Όσο μικρότερη, απαραίτητη η αναγκαία προσαρμογή. Οι πιστωτές με την μέθοδο αυτή, ασχολούνταν και ενίσχυαν τους ρυθμούς ανάπτυξης της Γερμανίας, ώστε να πάρουν πίσω τα δάνεια τους.
Το δικαίωμα της «συμμαχικής» Ελλάδος
Εάν αυτά μεταπολεμικά δόθηκαν στην επόμενη ημέρα της ναζιστικής Γερμανίας, είναι παράλογο να υπάρξει αρνητική θέση στην «συμμαχική» Ελλάδα και ενδεχομένως στις άλλες χώρες, από τις ελλειμματικές της ευρωζώνης, από τη στιγμή που τα ελλείμματα του Νότου είναι δομικά εξαιτίας της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και του Ευρώ , ενώ ευρωομόλογο δεν εκδίδεται ως μορφή αναδιανομής των πλεονασμάτων , με ευθύνη της Γερμανίας, που είναι η πλέον ευνοημένη από το Μάαστριχτ και το ευρώ.
Ευρύτερη σύγκλιση Ν.Δ- Αριστεράς
Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο ότι η πρόταση ξεκινά από την Αριστερά, ως «κόκκινη γραμμή», πολύ εύκολα μπορεί να υιοθετηθεί από την αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία, που αποτελεί τον έτερο πόλο αστικής εξουσίας , απέναντι στο καταρρέον πλέον , σε επίπεδα αφανισμού , ΠΑΣΟΚ των Μνημονίων , του Μεσοπρόθεσμου και του πολυνομοσχεδίου εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Ο κόσμος στους δρόμους με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις θα πρέπει να ζητήσει κάτι απλό, σε μια πρώτη φάση. Αποπληθωρισμό ! Δηλαδή μείωση των φόρων και έλεγχο των καρτέλ, σε επίπεδο τέτοιο που να αντιστοιχεί το κόστος ζωής στη μείωση των μισθών και των αμοιβών. Με τον τρόπο αυτό οι επιθετικές ενέργειες Παπακωσταντίνου και Βενιζέλου , υπό τις εντολές της τρόικας , σε βάρος του μέσου νοικοκυριού, θα δημιουργήσουν θετικό δεδομένο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Θα έχει «σπάσει» η «φούσκα» της τελευταίας 15ετιας, με τον πλέον ανώδυνο τρόπο.
Επίσης ο κόσμος στους δρόμους θα πρέπει να μείνει και να ζητήσει εκλογές, άμεσα και άσχετα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Κυριακής , οι οποίες θα ανακοινωθούν από το Βερολίνο στην Ελληνική κυβέρνηση και δεν θα συναποφασισθούν. Άρα η Ελλάδα με την επόμενη κυβέρνηση της και ένα νέο μέτωπο αντιμνημονιακό, από την Κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει αυτή , με προφανή διεθνή στήριξη, μια συμφωνία διεξόδου, αντίστοιχη της μεταπολεμικής Γερμανίας του 1953.
Η σύγκρουση Γαλλίας- Γερμανίας
Κρίσιμο είναι και το πρόβλημα σε εξέλιξη της σύγκρουσης Βερολίνου- Παρισιού για τον EFSF και τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος κατάρρευσης του ευρωπαϊκού και ειδικά του γαλλικού τραπεζικού συστήματος , με καταλύτη την Ελληνική χρεοκοπία.
«Στημένη λεμονόκουπα» ο Παπανδρέου
Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι . ο Γ. Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του, συντεταγμένες στον άξονα της παγκοσμιοποίησης και των διεθνών τραπεζών και funds Ροκφέλερ- Ρότσιλτ- Σόρος , εγκλώβισαν την Ελλάδα και την Ευρώπη στο μοντέλο του ΔΝΤ , της απώλειας εθνικής κυριαρχίας και απεθνικοποίησης των δημόσιων περιουσιών και υποδομών , την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών σχέσεων.
Αποτέλεσμα η σημερινή απόλυτη εξαθλίωση. Τώρα ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί «στημένη λεμονόκουπα» για το σύστημα των Λεσχών της Παγκοσμιοποίησης αλλά και για τους ‘Έλληνες.
Μπορεί να προστατευθεί από τους Ροκφέλερ και τους Ρότσιλντ, πραγματικούς κύριους μετόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ , της FED και πάτρωνες της Ευρώπης του ευρώ, ως τραπεζικοκεντρικής δομής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαφύγει από τη μοίρα που την έβαλε ο τελευταίος της δυναστείας των Παπανδρέου.
Εξέγερση και ανατροπή των δεδομένων
Το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που τώρα πλέον έχουν οι Έλληνες είναι τους εαυτούς τους. Εάν συγκεντρωθούν και δεν επιτρέψουν την παραχώρηση της εθνικής τους κυριαρχίας και δημόσιας περιουσίας, κανείς δεν μπορεί να την επιβάλει μονομερώς από τις «σάλες» της νέας ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας με τον Γερμανικό χαρακτήρα. Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε στρατιωτική κατοχή, αλλά οικονομική και επικοινωνιακή. Οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να έχουν όγκο , αλλά και μήνυμα για μείωση των φόρων όσο και των μισθών και εκλογές άμεσα., δυναμικό και μη αναστρέψιμο.
Να ξαναπάρουμε τη μοίρα της χώρας στα χέρια μας και να επιλέξουμε ελληνικής ταυτότητας διακυβέρνηση. Στην παρούσα φάση είμαστε όμηροι του διεθνούς συστήματος της Παγκοσμιοποίησης και των δομών των τραπεζών. Ανατροπή σε όλα τώρα!!!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_7102.html

24 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 18 τραυματίες σε επιθέσεις του ΡΚΚ! Τουρκική απάντηση με εισβολή στο Ιράκ!


Σοβαρότατες απώλειες μετρούν μονάδες του τουρκικού στρατού, που δέχτηκαν ταυτόχρονη επίθεση στην Τσουκούρτζα και τη Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Σύμφωνα με τον νομάρχη του Χακιάρι, Muammer Türker, οι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε κτίρια του στρατού και της αστυνομίας στις κωμοπόλεις Τσουκούρτζα και Γιουκσέκοβα και προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στο στρατό και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την πλευρά των Τούρκων υπάρχουν 24 νεκροί και 18 τραυματίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί, αφού οι μάχες σε ορισμένα σημεία συνεχίζονται.

Η σημερινή επίθεση του ΡΚΚ θεωρείται η πιο μεγάλης κλίμακας και η πιο πολυαίμακτη επιχείρηση που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια, που έχει αρχίσει ένα καινούργιος κύκλος δράσης της κουρδικής οργάνωσης, μετά τη σύλληψη του ηγέτη της, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Θεωρείται βέβαιο ότι η χθεσινή επίθεση θα δρομολογήσει σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία επίλυσης του Κουρδικού Προβλήματος.

ΡΚΚ: Η Τουρκία θα πληγεί εντονότερα σε περίπτωση επιχειρήσεων εκτός συνόρων της

Ερμπίλ (Ιράκ) - Η Τουρκία κινδυνεύει να χτυπηθεί σκληρότερα αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της, δήλωσε την Τετάρτη ο Ahmed Denis, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο τουρκικός στρατός θα κτυπηθεί σκληρότερα αν προσπαθεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το θάνατο των είκοσι τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών σε πολλαπλές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ,  κατά την Άγκυρα.

Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι αν ξεκίνησουν στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά τους, θα αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση. Εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να διεξαγάγουν μια στρατιωτική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν. Σε περίπτωση που εκτελούν αυτή την επιδρομή, δεν θα μπορούν να ξεφύγουν, συνέχισε ο Denis.

Κατά τον ίδιον, οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Τούρκων ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα όταν ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Ιράκ για να τους καταδιώξει.

Αυτό που συνέβη δεν ήταν προγραμματισμένο από το PKK, είπε.

Η μάχη συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές και υπάρχουν βομβαρδισμοί από πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά οι μαχητές μας τους αντιμετώπισαν, είπε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "τα τουρκικά στρατεύματα ελίτ εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος για να καταδιώξουν τους Κούρδους δράστες, όπως το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο".(Πηγή)

Τουρκική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ με 22 τάγματα 
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως έχει στείλει ήδη στρατιώτες στο Βόρειο Ιράκ προκειμένου να επιτεθούν σε Κούρδους αντάρτες, με σκοπό να απαντήσει στις επιθέσεις της Τετάρτης που προκάλεσαν το θάνατο σε 24 Τούρκους στρατιώτες.
 «Μιας ευρείας κλίμακας επιχείρηση έχει ξεκινήσει σε πέντε διαφορετικά σημεία στο Βόρειο Ιράκ από 22 τάγματα, έχοντας και υποστήριξη από αέρος αποτελούμενη από επιθετικά ελικόπτερα τύπου Cobra αλλά και αεροσκάφη», ανέφερε το γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του.

Τα 22 τάγματα αποτελούνται από μονάδες καταδρομών καθώς και από αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις. Αναλυτές δηλώνουν πως πρόκειται για περίπου 10.000-15.000 στρατιώτες.
Οι φονικές επιθέσεις σε σημεία του στρατού κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, προκάλεσαν το θάνατο 24 Τούρκων στρατιωτών, ενώ οι συγκρούσεις των κούρδων ανταρτών με το στρατό, έχουν κλιμακωθεί από το καλοκαίρι. (πηγή)
http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/24-18.html 

Βελόπουλος - Βουλή ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΗΜΕΡΑ




http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/blog-post_940.html

ο ΓΑΠ και ο Καποδίστριας

Ο  Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έκανε αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια
Θέλοντας να παρομοιάσει τον εαυτόν του  με τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος είπε: «Τον δολοφόνησαν, γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα».
 
Ας του θυμίσουμε τι έλεγε ο Καποδίστριας.
 
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με...........
τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της… εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Οταν λοιπόν οι Υπουργοί και οι βουλευτές κάνουν ότι λέει ο Καποδίστριας τότε και μόνον τότε θα δικαιούται για να ομιλεί ο Πρωθυπουργός
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_9665.html

The Independent: "Δεν θα μείνει άλλη επιλογή για την Ελλάδα εκτός της εξόδου από το ευρώ"


Toυ Hamish McRae
για τη βρετανική εφημερίδα Independent

Οι Έλληνες απεργοί έχουν δίκιο. Εάν κάποιος - ένα πρόσωπο, μια εταιρεία ή μια χώρα - δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη του, είναι προτιμότερο να αποδεχθεί την αλήθεια, να δει τι μπορεί να αποπληρώσει άμεσα, και τέλος να δεχθεί τις όποιες απώλειες που θα προκύψουν ως μέρος ενός πακέτου ανασυγκρότησης των οικονομικών του.

Το πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα προέβλεπε δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν με την προϋπόθεση ότι το ποσό θα αποπληρωνόταν στο ακέραιο. Όταν κατέστη σαφές ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, ήλθε το δεύτερο "σχέδιο διάσωσης", το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Αυτό προέβλεπε μια διαγραφή κατά 20% ενός μεγάλου μέρους του χρέους. Ωστόσο, τώρα έχει καταστεί σαφές ότι ούτε αυτό δεν είναι εφικτό, με αποτέλεσμα να θεωρείται αναπόφευκτη η διαγραφή του χρέους κατά περίπου 50% της ονομαστικής του αξίας.

Αυτό θα μειώσει το ύψος του ελληνικού χρέους, από το 180% του ΑΕΠ περίπου στο 90%, ποσοστό αρκετά υψηλό για τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, αλλά ενδεχομένως βιώσιμο. Η Ελλάδα, ωστόσο, έχει άλλα τρία προβλήματα, πέρα από το μέγεθος του δημόσιου χρέους της. Τα προβλήματα αυτά είναι: το μέγεθος του ελλείμματος του προϋπολογισμού, οι πενιχρές προοπτικές της χώρας για ανάπτυξη, και το ανεπαρκές σύστημα φορολόγησης και διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης.

Το έλλειμμα προϋπολογισμού για το περασμένο έτος ξεπέρασε το 10% του ΑΕΠ. Φέτος, ενώ έχει μειωθεί κάπως, ενδέχεται πάλι να υπερβεί το 9% του ΑΕΠ. Με αυτό το ρυθμό προόδου, ακόμη και με μείωση κατά το ήμισυ του υπάρχοντος χρέους, η Ελλάδα και πάλι θα επιστρέψει σε επίπεδα που υπερβαίνουν το 100% του ΑΕΠ. Kαι οπωσδήποτε, κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να δανείσει στη χώρα τα απαιτούμενα ποσά με ένα αποδεκτό επιτόκιο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, μια δέσμη ακόμη αυστηρότερων δημοσιονομικών μέτρων, που θα προβλέπουν αύξηση της φορολογίας και περικοπές δαπανών, θα βλάψουν τις προοπτικές της χώρας για οικονομική ανάπτυξη.

Ήδη δεν υπάρχει πλέον ανάπτυξη στην Ελλάδα. Υπό κανονικές συνθήκες, οποιαδήποτε χώρα στη θέση της Ελλάδας θα υποτιμούσε το νόμισμά της. Αυτή είναι η κλασική πολιτική, αφού ένα "ασθενέστερο" νόμισμα θα καταστήσει φθηνότερες τις εξαγωγές και ακριβότερες τις εισαγωγές, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για τα εγχώρια προϊόντα. Αναμφίβολα ο τουρισμός ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλλαγές νομίσματος. Ο κόσμος θα προτιμήσει να περνάει τις διακοπές του στην Ελλάδα και όχι, για παράδειγμα, στην Ιταλία ή την Ισπανία. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί ενώ η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ. Το όλο σκεπτικό μας οδηγεί σε εικασίες ότι τελικά η χώρα δεν θα έχει άλλη επιλογή εκτός από το να φύγει από την ευρωζώνη.

Τέλος, υπάρχει το ζήτημα της κακής διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης. Στην Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν εκτεταμένη φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Το τελευταίο μέτρο που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση, της εφάπαξ επιβολής εισφοράς ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, έγινε με το σκεπτικό ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεισφέρουν στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μένει να δούμε εάν θα είναι αποτελεσματικό. Αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης να μειωθούν οι γραφειοκρατικές δαπάνες, οι οποίες τελικά βαραίνουν τους ίδιους τους πολίτες.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και τρίτο πακέτο διάσωσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το εάν θα είναι βιώσιμο ή όχι από οικονομική και πολιτική άποψη είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. 
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/independent.html

Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, Του Πάνου Παναγιώτου

XrimaNews.gr, GSTA Ltd (via tvxs)
του Π. Παναγιώτου

Στη μαύρη επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της 'ελληνικής κρίσης' τα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο δραματικά χειρότερα απ' ότι πριν την κρίση που μπορεί κανείς να κάνει λόγο για δύο εντελώς διαφορετικές χώρες.
Με βάση τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά από τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα αποφάσιζε, ήδη, την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να προετοιμαστεί ένα σχέδιο 'διάσωσης' της. Λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο 'διάσωσης' είχε καταρτιστεί και η Ελλάδα υπέγραψε το Μνημόνιο με την Τρόικα το οποίο θα έλυνε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και θα άνοιγε το δρόμο της ανάπτυξης εντός δύο με τριών ετών. Σήμερα, γνωρίζουμε πως η Ελλάδα όχι μόνο δε σώθηκε αλλά βούλιαξε σε μία βαθιά ύφεση, ενώ υπέστη δραματική χρηματοπιστωτική, χρηματιστηριακή, τραπεζική και κοινωνική βλάβη. 


Αποτελεί, ωστόσο, αυτό μία έκπληξη;Καταρτίστηκε πράγματι ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο απλά δεν εφαρμόστηκε σωστά και έτσι δεν πέτυχε; Η απάντηση την οποία θα δούμε αναλυτικά παρακάτω είναι, μάλλον, αρνητική. Μία σειρά στοιχείων δείχνουν πως στην πραγματικότητα μπορεί να υπήρξε οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Πριν προχωρήσουμε, όμως, σε αυτό και προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος της βλάβης που έχει συντελεστεί στη χώρα στα δύο τελευταία χρόνια, αρκεί να εξετάσουμε το χτες και το σήμερα όσον αφορά στη χρηματοπιστωτική, τη χρηματιστηριακή, την οικονομική, την τραπεζική και την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις στο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα. 
Χρηματοπιστωτικός Τομέας
Η βλάβη που έχει υποστεί η χώρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα είναι ανεπανόρθωτη και η αποχή της από τις αγορές κεφαλαίων για την άντληση δανείων είναι σχεδόν δεδομένη για πολλά χρόνια. Έτσι: 
  • Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με 4,5% σε ορίζοντα δεκαετίας ενώ σήμερα το επιτόκιο 10ετίας ανέρχεται στο 24% (πλέον η χώρα δανείζεται με 4,86% σε ορίζοντα εξαμήνου, περισσότερο απ' ότι για δέκα χρόνια το 2009)
  • Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με 1,28% σε ορίζοντα διετίας και τώρα το επιτόκιο διετίας ανέρχεται στο 76,6%
  • Τα CDS 5 ετών για την Ελλάδα βρισκόταν στις 120 μονάδες βάσεις τον Οκτώβριο του 2009 και έχουν ξεπεράσει τις 6000 μονάδες βάσης σήμερα.
  • Οι πιθανότητες πτώχευσης της Ελλάδας με βάση τα CDS ήταν σχεδόν ανύπαρκτες τον Οκτώβριο του 2009 ενώ αποτιμώνται στο 99,9% σήμερα.
  • Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα βρισκόταν στη κατηγορία Α ως προς την βαθμολογία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης ενώ δύο χρόνια αργότερα έχει βρεθεί στην κατηγορία C με την απειλή να περάσει στην D (πτώχευση).
  • Τον Οκτώβριο του 2009 τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνταν ασφαλή και βρισκόταν στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών και επενδυτικών εταιριών. Σήμερα τα ελληνικά ομόλογα είναι τα πιο τοξικά διεθνώς και οι διεθνείς επενδυτές κάνουν τα πάντα για να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκια τους από αυτά.
  • Οι υποσχέσεις και οι προβλέψεις πολιτικών και Τρόικας πως η χώρα θα επέστρεφε σύντομα στις αγορές αν προσέφευγε στο ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης, αν λάμβανε μέτρα για το έλλειμμα, αν ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κλπ δεν υποστηρίζονταν ούτε τότε ούτε και τώρα από κανένα στοιχείο με βάση τις προηγούμενες κρίσεις (τραπεζικές, οικονομικές, νομισματικές, χρηματοπιστωτικές, οικονομικές και χρέους) και ήταν στην καλύτερη περίπτωση απόλυτα άστοχες εξ αρχής.
Χρηματιστηριακός Τομέας
Η ζημία που έχει υποστεί η χώρα στο χρηματιστηριακό τομέα κάνει το κραχ του 1929 να μοιάζει με πρόσκαιρη πτώση.
  • Το ελληνικό χρηματιστήριο υπέστη συντριβή χάνοντας από τον Οκτώβριο του 2009 το 75% της κεφαλαιοποίησης του (περισσότερα από 110 δις δολάρια).
  • Οι ελληνικές εισηγμένες εταιρίες συρρικνώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό ως προς το χρηματιστηριακό τους μέγεθος και τη χρηματιστηριακή τους αξία.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα στα χαρτοφυλάκια τους βλέποντας τις επενδύσεις τους να εξαερώνονται
  • Το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειες μεταξύ των 82 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων του κόσμου για δεύτερη διαδοχική χρονιά όταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 βρισκόταν στο τοπ 10 των χρηματιστηρίων με τη μεγαλύτερη απόδοση.
  • Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ήταν το 2009 αναπτυγμένη ενώ σήμερα θεωρείται πλέον αναδυόμενη
  • Οι διεθνείς επενδυτές τον Οκτώβριο του 2009 εμπιστεύονταν το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ σήμερα το αποφεύγουν πάση θυσία.
Οι Έλληνες πολιτικοί όχι μόνο δεν προστάτευσαν το ελληνικό χρηματιστήριο, τις εισηγμένες σε αυτό εταιρίες και τους επενδυτές αλλά υποσχόμενοι πως η προσφυγή στο ΔΝΤ θα έλυνε την κρίση, θα προστάτευσε τις τράπεζες και θα προκαλούσε μεγάλη βελτίωση στην οικονομία σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέσυραν τις εταιρίες και τους επενδυτές και τους εμπόδισαν να προετοιμαστούν για τη συντριβή που ερχόταν. Όχι μόνο αυτό αλλά έδωσαν όλο το χρόνο στις τράπεζες και τις εταιρίες του εξωτερικού να ξεπουλήσουν τις μετοχές τους με εταιρίες όπως η BlackRock που σήμερα έχει προσκληθεί να ελέγξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να εμφανίζονται με γιγαντιαία συρρίκνωση ως προς τις θέσεις που είχαν στο ελληνικό χρηματιστήριο πριν και μετά το 2010. 
Οικονομία
Όσον αφορά στην οικονομία τα στοιχεία για τη βλάβη που έχει συντελεστεί μόλις σε δύο χρόνια είναι αποκαρδιωτικά.
  • Η ανεργία απογειώθηκε από σχεδόν 9% τον Οκτώβριο του 2009 σε πάνω από 16% σήμερα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν περίπου κατά 400 με 500 χιλιάδες. Η Ελλάδα μπήκε στο τοπ 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη ανεργία στον κόσμο (μεταξύ των 50 πιο αναπτυγμένων κρατών) ξεπερνώντας χώρες όπως η Ινδία, η Τανζανία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος, η Κολομβία κλπ και προσεγγίζοντας τα επίπεδα ανεργίας της Νιγηρίας (19,70%)
  • Η συρρίκνωση στο ΑΕΠ της χώρας είναι η μεγαλύτερη από το 1975 και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία σε καιρό ειρήνης. Αν η συνολική μείωση του ΑΕΠ μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει η ανάπτυξη υπολογιστεί στο 10% (κατά πάσα πιθανότητα πολύ περισσότερο) και αν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται με 2% σταθερά αμέσως μετά την ύφεση, τότε θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια από το τέλος της ύφεσης για να πλησιάσει το ΑΕΠ του 2008 και στο μεσοδιάστημα θα έχουν χαθεί τουλάχιστον 60 δις ευρώ μόνο από τη μείωση του ΑΕΠ.
  • Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης κατέρρευσε.
  • Το ίδιο και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
  • Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής προσέγγισε τα επίπεδα μετά τη διεθνή κρίση του 2008.
  • Οι δείκτες για τον οικονομικό πόνο τοποθετούν την Ελλάδα μεταξύ των φτωχότερων κρατών της Ευρώπης με το 85% να δηλώνουν πως βρίσκονται σε δεινή ή άσχημη οικονομική κατάσταση (έρευνα Gallup 25/09/11).
Οι πολιτικοί υποσχέθηκαν καλύτερες οικονομικές συνθήκες και ανάπτυξη από το 2011 για να έρθει στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ύφεση διεθνώς μεταξύ των 50 πιο αναπτυγμένων κρατών. 
Τραπεζικός κλάδος
Όσον αφορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, τον Οκτώβριο του 2009 εξακολουθούσε να είναι ο ισχυρότερος των Βαλκανίων και ένας από τους πιο ανθεκτικούς στη διεθνή τραπεζική κρίση και στην κατάρρευση της Lehman Brothers. Οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, κάλυπταν πλήρως τις δανειακές τους ανάγκες, είχαν σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια και απολάμβαναν μεγάλες εισροές κεφαλαίων. Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών στο χρηματιστήριο είχαν ανακάμψει εντυπωσιακά από τα χαμηλά του 2009, η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε αυξηθεί κατά πολύ, οι ελληνικές τράπεζες βρισκόταν στα μεγαλύτερα διεθνή χαρτοφυλάκια. 
Σήμερα η εικόνα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου είναι δραματική.
  • Οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται για τη χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ και από τις εγγυήσεις του ελληνικού κράτους.
  • Η χρηματιστηριακή τους αξία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.
  • Αντιμετωπίζουν την πιθανότητα δραματικών απωλειών από ένα κούρεμα της τάξης του 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.
  • Έχουν δει τα επίπεδα των καταθέσεων σε αυτές να βουλιάζουν με την εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε στα τελευταία 40 χρόνια.
  • Η τεράστια ύφεση, η ανεργία, η αύξηση των ιδιωτικών πτωχεύσεων, η τραγική εικόνα της ελληνικής αγοράς κατοικίας και μία σειρά άλλων προβλημάτων κάνουν αυξάνουν θεαματικά τις επισφάλειες των τραπεζών και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία εικόνα δραματική. 
     
Κοινωνία
Όσον αφορά στην κοινωνική βλάβη θα σταθώ στην ψυχολογία των πολιτών και στα ποσοστά απαισιοδοξίαςπου σήμερα βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα διεθνώς, καθώς οι Έλληνες περιμένουν πως η οικονομική τους κατάσταση θα είναι δραματικά χειρότερη σε πέντε χρόνια απ' ότι σήμερα (στοιχεία Gallup). Προηγούμενες μελέτες που έδειξαν αντίστοιχη μείωση στην εκτίμηση για την ποιότητα ζωής άλλων πληθυσμών, καταγράφηκαν σε χώρες όπου τελικά έλαβαν χώρα εξεγέρσεις, “υποδεικνύοντας ότι τέτοιες εκτιμήσεις αποτελούν ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη της Gallup η οποία καταλήγει πως “οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες πρέπει να εργαστούν ώστε να ενισχύσουν την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αποφύγουν ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα.”
Χρέος
Όσον αφορά στο χρέος, μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 δεν υπήρχε καμία έκθεση από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, διεθνείς τράπεζες, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή οποιαδήποτε άλλο ειδικό όργανο που να υποστήριζε πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο. Σήμερα, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει αυξηθεί με τρομακτικούς ρυθμούς και δεν υπάρχει καμία έκθεση που να θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση. Επιπλέον, οι πολιτικοί υποσχέθηκαν από την πρώτη στιγμή πως η προσφυγή στο ΔΝΤ θα έλυνε το οποιοδήποτε πρόβλημα είχε προκύψει με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θέτοντας ως στόχο το 2012. Σήμερα, οι στόχοι αυτοί μεταφέρθηκαν τόσο μακριά στο μέλλον που δεν αποκλείεται οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που συμμετέχουν στις σημερινές αποφάσεις να μη ζουν για να διαπιστώσουν αν τα 30ετή ή 40ετή πλάνα τους θα στεφθούν τελικά με επιτυχία. 
Έλλειμμα
Όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα η μείωση που πέτυχε η Ελλάδα είναι πράγματι εντυπωσιακή, 'κολοσσιαία' όπως της χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Κολοσσιαίο, ωστόσο, ήταν και το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει η χώρα προκειμένου να πετύχει αυτή τη μείωση και αν κάποιος βάλει στη ζυγαριά τα οφέλη και τις ζημίες θα δυσκολευτεί πολύ να μη θεωρήσει παράλογη την πολιτική η Τρόικα ζήτησε από την Ελλάδα να ακολουθήσει.
Φτάνουμε, λοιπόν, στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή: Υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο απλά δεν εφαρμόστηκε σωστά και έτσι δεν πέτυχε; Θα προσπαθήσω να δώσω την απάντηση όπως αρμόζει, δηλαδή όχι με στοιχεία από το σήμερα αλλά με αυτά που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν λίγο πριν και λίγο μετά την υπογραφή του Μνημονίου και όπου είχε γίνει με σαφήνεια η διαπίστωση πως σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν καταρτίστηκε ποτέ αλλά αντίθετα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για μία οικονομική καταστροφή.
Σε ανάλυση που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή του Μνημονίου, με τίτλο “Το ελληνικό κυνήγι παγκόσμιου δημοσιονομικού ρεκόρ” (όλα τα άρθρα που αναφέρονται περιλαμβάνονται στο βιβλίο 'Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη) είχα παραθέσει στοιχεία από παλαιότερες εκθέσεις του ΔΝΤ που έδειχναν πως οι στόχοι που επρόκειτο να θέσει το Μνημόνιο ήταν, ουσιαστικά, αδύνατο να επιτευχθούν αλλά και πως ακόμη και αν η Ελλάδα κατάφερνε να τους κατακτήσει δε θα έλυνε τα προβλήματα που υποτίθεται πως προσπαθούσε να αντιμετωπίσει.
Σε επόμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε μετά την υπογραφή του Μνημονίου με τίτλο ‘Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της' είχα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, στοιχεία από έρευνες δύο αμερικανικών πανεπιστημίων (το ένα από τα δύο ήταν το Harvard) και μίας αμερικανικής νομικής εταιρίας, που συνδυαστικά κατέληγαν στο εξής διπλό συμπέρασμα: 
Το 90% του ελληνικού χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και είναι ελεύθερο από εμπράγματες ασφάλειες (υποθήκη στη δημόσια περιουσία), γεγονός που αποτελεί ένα μοναδικό διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα, αν θελήσει να το χρησιμοποιήσει, καθώς της επιτρέπει να κάνει ό,τι και άλλες χώρες στο παρελθόν που βρέθηκαν στη θέση της, δηλαδή να τροποποιήσει, μονομερώς, το δίκαιο που διέπει τις συμβάσεις αυτές και να μετατοπίσει χρονικά την αποπληρωμή του χρέους της για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορούν οι δανειστές της να κάνουν οτιδήποτε για να την εμποδίσουν, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, τα αγγλικά και τα αμερικανικά δικαστήρια θα τη δικαιώσουν κατά 99,99%.” 
Σε εκείνο το άρθρο ανέφερα, επιπλέον, τα εξής: “Έτσι, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα της ως διαπραγματευτικό χαρτί και να υποβάλλει μία πρόταση για εθελοντική ανταλλαγή παλιού χρέους με νέο, ώστε από τη μία να αποπληρώσει εις ολόκληρο το χρέος της αποκαθιστώντας πλήρως τη φήμη της και από την άλλη να έχει το χρονικό περιθώριο να το πράξει αυτό χωρίς να εξαντληθεί ψυχολογικά και οικονομικά ο ελληνικός λαός και χωρίς να βλαφτεί ζωτικά η οικονομία της.” 
Η συγκεκριμένη ανάλυση κατέληγε στο συμπέρασμα πως “ενώ πριν τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης η Ελλάδα είχε στα ‘χέρια’ της ένα χρέος διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο και ελεύθερο εμπράγματων ασφαλειών,μετά τη συμφωνία και αφού αυτή εφαρμοστεί στην πράξη, η χώρα θα καταλήξει με ένα χρέος διεπόμενο από το αγγλικό δίκαιο και με εμπράγματη ασφάλεια στη δημόσια περιουσία. Με άλλα λόγια η συμφωνία στήριξης λειτουργεί ως ένας μετατροπέας, μία ‘χρεομηχανή”, που από τη μία πλευρά μπαίνει χρέος με ευνοϊκές συνθήκες για την Ελλάδα και από την άλλη βγαίνει χρέος με ευνοϊκές συνθήκες για τους δανειστές της Ελλάδας.”
Το τρίτο, τελευταίο και πιο αποκαλυπτικό άρθρο από το παρελθόν στο οποίο θα αναφερθώ εδώ ως υποστηρικτικό του ότι δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, τιτλοφορήθηκε “Σχέδιο ΕΕ – ΔΝΤ για την προστασία τραπεζών & δανειστών με θύμα την Ελλάδα” και σε αυτό είχα παρουσιάσει έκθεση τουΚέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον (CERP- cerp.net) που είχε δημοσιευτεί τονΙούλιο του 2010 (στην συμβουλευτική ομάδα του CERP συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένοι με Νόμπελ Οικονομίας Robert Solow και Joseph Stiglitz και άλλοι εξέχοντες οικονομολόγοι) και όπου αναφερόταν 
Στην έκθεση αυτή του CERP αναφερόταν τα εξής: “Η άποψη που επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους είναι ότι το πακέτο στήριξης, παρόλο που προϋποθέτει πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, τελικά θα σώσει την Ελλάδα και την οικονομία της από τους διεθνείς κερδοσκόπους. Στην πραγματικότητα, όμως, τρία χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει ένα ακόμη μεγαλύτερο από το σημερινό της χρέος. Στο μεταξύ, θα έχουν θυσιαστεί δουλειές και οικονομική ανάπτυξη. 
Το μόνο πράγμα που αυτό το πακέτο στήριξης πραγματικά πετυχαίνει είναι μία μεγάλη αλλαγή στην ιδιοκτησία του χρέους. Με το ελληνικό κρατικό χρέος να μεταφέρεται από τους ισολογισμούς των τραπεζών σε αυτούς των ευρωπαϊκών κρατών (και της ΕΚΤ), ο πραγματικός στόχος ολόκληρης αυτής της επιχείρησης είναινα σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με το να απαλλαχτούν από την ιδιοκτησία χρέους το οποίο κινδυνεύει να μην αποπληρωθεί σε περίπτωση μίας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας.”
Η έρευνα του CERP κατέληγε ως εξής:
Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Ελληνικής Διάσωσης: Αλλαγή ιδιοκτησίας του Ελληνικού χρέους ώστε να Σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και οι Πιστωτές της Ελλάδας. Τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ είναι σίγουρο ότι έχουν πραγματοποιήσει τους υπολογισμούς που κάναμε σε αυτήν την έρευνα και αναγνωρίζουν ότι είναι απίθανο το πακέτο σωτηρίας τους να αφήσει την Ελλάδα σε ένα σταθερό οικονομικό δρόμο. Υπό αυτήν την έννοια το πακέτο δε βαδίζει στα πλαίσια ενός τυπικού προγράμματος του ΔΝΤ το οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να είναι δημοσιονομικά αξιόπιστο και έτσι να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Στην περίπτωση της Ελλάδα το ΔΝΤ και η ΕΕ γνωρίζουν πως το πρόγραμμα τους, παρά τα σκληρά μέτρα, δε θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα. Αυτό ίσως εξηγεί την αύξηση του από τα 40 δις στα 110 στην τελική του έκδοση, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εκτός αγορών για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.
Αυτό εγείρει το καίριο ζήτημα που πηγάζει από το αποκαλούμενο πακέτο σωτηρίας: αν η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα δεν αποκατασταθεί και την ίδια ώρα η ελληνική οικονομία ωθείται στην ύφεση, σε διψήφια ανεργία και αύξηση της φτώχειας, ποιο είναι το νόημα του; Ποιος ή τί ακριβώς σώζεται;
Τελικά, ο σκοπός του πακέτου είναι να αποπληρωθούν τράπεζες και επενδυτικά σχήματα που έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος. Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι οι πραγματικοί αποδέκτες του πακέτου στήριξης και όχι η Ελλάδα.
Και η υπάρχει μία ευρωπαϊκή διάσταση σε όλο αυτό το θέμα καθώς το 80% του ελληνικού κρατικού χρέους δεν επιβαρύνει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά τους ισολογισμούς Γερμανικών, Γαλλικών και Βρετανικών τραπεζών. Η Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν παρέχουν φρέσκια ρευστότητα στην Ελλάδα αλλά, πάνω από όλα, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας του ευρωπαϊκού χρηματιστηριακού συστήματος από τα 200 δις απωλειών που μπορούν να προκύψουν από το ενδεχόμενο μίας ελληνικής πτώχευσης. Περιέργως, περίπου το 25% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο Βρετανικό (και το Ιρλανδικό) χρηματιστηριακό σύστημα.”
Ολοκληρώνω την επιχειρηματολογία μου πως δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με την τελευταία φράση της συγκεκριμένης έκθεσης του CERP από τον Ιούλιο του 2010: “Οι προφανείς ευνοημένοι του πακέτου που παρέχεται από τα κράτη της Ευρωζώνης δεν είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι πολίτες που θα υποφέρουν από τις σκληρές περικοπές και από την ύφεση αλλά τα χρηματιστηριακά κέντρα όπως το City του Λονδίνου.”
*Ο Πάνος Παναγιώτου, Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_7193.html#more
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_217.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters