Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η επίσκεψη της Χ. Κλίντον στην Τουρκία και "Το αυγό του τουρκικού φιδιού" ... Του Σάββα Καλεντερίδη


Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι και μια "Ανοικτή Επιστολή" προς την κ. Χ. Κλίντον, εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία


Σφαγή του Ουλούντερε: Τα τουρκικά F-16 σκότωσαν 35 παιδιά και η κυβέρνηση Ερντογάν καλύπτει τους ενόχους, γιατί είναι η ίδια ένοχος.
Η Τουρκία, κυρίως μετά την είσοδο στον 21ο αιώνα, είναι γεγονός ότι μπήκε σε μια νέα περίοδο. Τη θέση της ολοκληρωτικής κεμαλικής ιδεολογίας, η οποία στηρίζεται στο φυλετικό εθνικισμό, ήγουν στην ανωτερότητα της τουρκικής φυλής -ας μην ξεχνάμε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν ο ...εμπνευστής της Θεωρίας της «Γλώσσας του Ήλιου»*- πήρε η ιδεολογία του Ισλάμ, με την ήπια μορφή του, όπως θέλουν να πιστεύουν οι υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ερντογάν και της πολιτικής του μετριοπαθούς Ισλάμ στην Ουάσιγκτον.
Η κεμαλική Τουρκία είχε φορτωμένες στην πλάτη της τις γενοκτονίες των χριστιανών (Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων), τις σφαγές και τους εκτοπισμούς των Κούρδων, την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την εθνοκάθαρση των εγκλωβισμένων στα Κατεχόμενα, στην Κύπρο.
Είχε φορτωμένες στην πλάτης της ρατσιστικές θεωρίες που έλεγαν ότι «οι Κούρδοι είναι ορεσίβιοι Τούρκοι», ότι «ο ήχος καρτ-κουρτ” που βγαίνει όταν βαδίζει κανείς στα χιονισμένα βουνά, με την εκφορά του λόγου έγινε “κουρτ” και έτσι δημιουργήθηκε η λέξη “Κούρδος”. Άρα δεν υπάρχει κουρδικό έθνος».
Είχε φορτωμένες στην πλάτη της θεωρίες που ενστερνίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής σουνιτικής κοινωνίας ότι οι Αρμένιοι, οι Έλληνες και οι Αλεβίτες έχουν στις φλέβες τους βρώμικο αίμα,δημιουργώντας την πιο φανατική και μισαλόδοξη κοινωνία στην ανθρωπότητα, μια πραγματική ατομική βόμβα για την ουσιαστική συνεννόηση των λαών και την ειρήνη στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην ευρύτερη περιοχή.
Όλοι πίστευαν, και κυρίως οι υποστηρικτές τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι οι πιστοί υπηρέτες του ...μετριοπαθούς Ισλάμ θα ακολουθούσαν μια διαφορετική πολιτική στα συγκεκριμένα ζητήματα και θα ξεφόρτωναν από την πλάτη της Τουρκίας και του τουρκικού λαού αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, που έγιναν εναντίον της ανθρωπότητος και δεν παραγράφονται.
Όσοι πίστευαν σε κάτι τέτοιο γελάστηκαν οικτρά, γιατί ο Ερντογάν και η ομάδα του από τα κουράν κουρσού και τα θεοκρατικά σχολεία, όπου οι μουλάδες τους έκαναν ανεξίτηλη πλύση εγκεφάλου, απλά μετέτρεψαν τον φυλετικό σε θρησκευτικό ολοκληρωτισμό. Έτσι, αντί να οδηγήσουν σε πραγματικό εκπολιτισμό και εκδημοκρατισμό την τουρκική κοινωνία, την οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ριζοσπαστιοκοποίηση, βάζοντας στην ουσία βόμβα στην ειρήνη και τη συνεννόηση των λαών που ζουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και των λαών που ζουν στις χώρες της περιοχής.
Αντί να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των χριστιανών και τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία εναντίον της ανθρωπότητας, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό στην εξιλέωση, τον αποβαρβαρισμό και τον εξανθρωπισμό την τουρκική κοινωνία, οι νεοοθωμανοί της κυβέρνησής του και ο ίδιος ο Ερντογάν υπερασπίζονται με θρησκευτικό φανατισμό τα εγκλήματα αυτά, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Η πρόσφατη περίπτωση της εν ψυχρώ δολοφονίας 35 νεαρών άμαχων Κούρδων στο Ουλούντερε, χωρίς να λογοδοτήσει κανείς στη δικαιοσύνη, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Απόδειξη επίσης είναι η αταλάντευτη και ανυποχώρητη θέση τους στα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπου η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν δουλεύουν "ψιλο γαζί" την Ουάσιγκτον, τηρώντας πιο σκληρή στάση ακόμα και από αυτήν που θα τηρούσε ο Χίτλερ. Να μην ξεχνάμε δε ότι το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αφορά κυρίως τις ΗΠΑ, αφού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπάγονται εκκλησιαστικά περίπου δυο εκατομμύρια ορθόδοξοι Αμερικανοί πολίτες.
Απόδειξη επίσης αποτελεί η αποσταθεροποιητική και ανθελληνική τους πολιτική στη Θράκη, όπου οδηγούν μέρα με τη μέρα στον πλήρη εκφασισμό τους Έλληνες μουσουλμάνους, με το ελληνικό κράτος να παρατηρεί απλά τη βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των Πομάκων, των Ρομά και των δημοκρατικών στοιχείων της τουρκογενούς κοινότητας της ελληνικής Θράκης.
Απόδειξη επίσης αποτελούν οι σκληρές θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό, όπου οι Τούρκοι συνεχίζουν τη βάρβαρη κατοχή του 40% του νησιού, από το 1974, τότε που τους έβαλαν στο νησί οι ΗΠΑ, όπως ομολόγησε στην ουσία ο άνδρας της κ. Χ. Κλίντον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό, μια συγνώμη χωρίς αντίκρυσμα, αφού και πάλι η Τουρκία συνεχίζει τις άθλιες απαιτήσεις της από την Ελλάδα με τις πλάτες της Ουάσιγκτον.
Απόδειξη αποτελεί η βάρβαρη και ρατσιστική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στο Κουρδικό, που επιμένει να αγνοεί βάρβαρα και ρατσιστικά ένα λαό είκοσι εκατομμυρίων, οδηγώντας στα δικαστήρια ακόμα και τα ....πάρκα, γιατί έχουν κουρδικά ονόματα.
Απόδειξη αποτελεί η φονταμενταλιστική ρατσιστική πολιτική της στην πΓΔΜ, το Κόσοβο, τη Βοσνία και την Αλβανία....
Απόδειξη αποτελεί και η συμμετοχή της στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία εναντίον των χριστιανών και των αλαουιτών από φανατικούς δολοφόνους σουνίτες, τους οποίους φιλοξενεί, εκπαιδεύει και εξοπλίζει η Άγκυρα, με την υποστήριξη μυστικών υπηρεσιών χωρών της Δύσης.
Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ότι το αυγό του φιδιού θα παραμείνει για χρόνια ανοικτό στην περιοχή μας, σκορπίζοντας φυλετικό και θρησκευτικό μίσος.
Τελευταίο παράδειγμα του σουνιτικού εκβαρβαρισμού και εκφασισμού που έχει υποστεί η τουρκική κοινωνία είναι η επίθεση που δέχτηκε οικογένεια Κούρδων αλεβιτών στην κωμόπολη Σουργκού (Sürgü), της επαρχίας Ντογάνσεχιρ του νομού Μαλάτειας. Αξίζει πραγματικά να δούμε πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού ένας τυμπανοκρούστης τριγυρνά στις γειτονίες και ειδοποιεί τους πιστούς για την έναρξη και τη λήξη της ημερήσιας νηστείας. Ένας τέτοιος τυμπανοκρούστης, χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που μπορεί να κάνει τα πάντα εν ονόματι του τουρκικού έθνους και του Ισλάμ, έκανε το έθιμο αυτό στο Σουργκού. Η οικογένεια των Εβλί ζήτησε από τον τυμπανοκρούστη όταν περνάει μπροστά από τα σπίτια τους να μην χτυπάει το τύμπανο, γιατί οι ίδιοι είναι αλεβίτες και δεν υπάρχουν άλλοι σουνίτες εκεί. Ο τυμπανοκρούστης θεώρησε τη σύσταση της οικογένειας των αλεβιτών ως προσβολή στο Ισλάμ και επέστρεψε σε μερικά λεπτά με περισσότερους από εκατό "θιγμένους" μουσουλμάνους (η εκβαρβαρισμένη-εκφασισμένη κοινωνία που λέγαμε), οι οποίοι άρχισαν να πετροβολούν το σπίτι του Εβλί, να σπάνε τα τζάμια και να βάζουν φωτιά στο στάβλο του, κραυγάζοντας θρησκευτικά συνθήματα συνοδευόμενα από τις απαραίτητες ύβρεις, όπως «βρωμοαλεβίτες» και «βρωμοκούρδοι», γιατί οι Εβλί κουβαλούσαν δύο «αμαρτίες».Εκτός από αλεβίτες είναι και Κούρδοι! Τέτοιο θράσος!!!
Ο λιθοβοληθείς Εβλί παραπονέθηκε στον τοπικό δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ως εξής: «Εγώ δεν μπορώ να συγκρατήσω κανέναν. Να φύγετε από δω.».(άλλο παράδειγμα παραδοσιακής λειτουργίας του τουρκικού κράτους)
Ο τοπικός νομάρχης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αντί να αναφερθεί στο γεγονός και να αναλάβει τις ευθύνες του ως εκπρόσωπος της πολιτείας, κατήγγειλε τον τύπο και τα ΜΜΕ για προβοκατόρικη δράση επειδή που ανέδειξαν το γεγονός, ενώ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, που ριζοσπαστικοποείται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρας της ...κρίσεως για το Κουρδικό, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ έκανε λόγο για ευρύτερο σχέδιο προβοκάτσιας εναντίον του ίδίου και του κόμματός του.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος της φυλετικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας που υπάρχει στους κόλπους της τουρκικής σουνιτικής κοινωνίας με τις ολόθερμες ευλογίες του Ερντογάν εν έτει 2012, σας μεταφέρουμε την απάντηση που έδωσε ο τυμπανοκρούστης Μουσταφά Εβσί που προκάλεσε το πογκρόμ εναντίον της οικογένειας Εβλί, σε δημοσιογράφο της Ραντικάλ για το θέμα: «Το θέμα αυτό δεν είναι προσωπικό, είναι η ευθύνη και η αποστολή που έχουμε όλοι μας έναντι του Ισλάμ. Αν χρειαστεί θα δώσουμε εμείς τα χρήματα που χρειάζονται, αυτή η οικογένεια να φύγει απο δω».
Τις ίδιες ημέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, όπου οι Κούρδοι κινούνται για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους, άλλοι αγανακτισμένοι σουνίτες επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων οικοδόμων στο Αγιάζαγα της Κωνσταντινούπολης, εξαναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τη δουλειά και το κατάλυμά τους και να φύγουν, λέγοντάς τους ότι αν δεν φύγουνμ θα χυθεί αίμα!
Τα ίδια έγιναν την 1η Αυγούστου και στην κωμόπολη Νταλιάν της επαρχίας Ορτάτζα του νομού Μούγλων, όπου εκατοντάδες έξαλλοι εθνικιστές σουνίτες επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Popin Restaurant και σε 15 οικοδόμους, όλοι τους κουρδικής καταγωγής, με το αιτιολογικό ότι ανήρτησαν την κουρδική σημαία και έγραψαν πινακίδα που έλεγε ότι «Απαγορεύεται η είσοδος σε Τούρκους». Αυτή τη φήμη διέδωσαν κάποιοι, την οποία υιοθέτησε αβίαστα  ή μάλλον με χαρά η κοινωνία, για να αρχίσει το πογκρόμ. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου γνωρίζουν πολύ καλά τι γράφουμε. 
Η απάντηση του επάρχου σε όλα αυτά ήταν: «Μην ανησυχείτε, θα ακυρώσω την άδεια του εστιατορίου». Κουβέντα για τα στίφη των βαρβάρων.
Αυτή είναι η κατάσταση στην τουρκική κοινωνία, το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν εν έτει 2012.
Γι' αυτό οι υποστηρικτές του Ερντογάν και του ΑΚΡ στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη, οι γειτονικές της Τουκρίας χώρες και ιδιαίτερα εμείς, η Ελλάδα και η Κύπρος, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα, γιατί το αυγό του φιδιού θα συνεχίσει να ξερνά μίσος και αίμα για πολλά χρόνια.
Εκτός κι αν επιτέλους ξυπνήσουμε και κινητοποιηθούμε.

*Gunes Dil Teorisi, Θεωρία της Γλώσσας του Ήλιου: Πρόκειται για εντελώς αβάσιμη επιστημονικά θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα Τουρκικά είναι μια από τις αρχαιότερες γλώσσες και η βάση όλων των γλωσσών του κόσμου. Τη θεωρία αυτή ανέπτυξε προσωπικά ο Μουσταφά Κεμάλ τη δεκαετία του 1930, στηριζόμενος σε 41σέλιδη αδημοσίευτη εργασία με τίτλο «La Psychologie de Quelques Elements des Langues Turques», που είχε κάνει ο σερβικής καταγωγής Αυστραλός γλωσσολόγος Dr. Phil. Hermann Kvergic. Ο Κεμάλ το 1935 έγραψε βιβλίο με τίτλο «Η Τουρκική Γλώσσα από Ετυμολογικής, Μορφολογικής και Φωνητικής Άποψης (Etimoloji, Morfoloji ve Fonetik Bakimdan Turk Dili), αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν σε συνέχειες στην εφημερίδα Ulus (Έθνος).
Η συγκεκριμένη θεωρία του Μουσταφά Κεμάλ υποτίθεται ότι συμπλήρωνε τη θεωρία που είχε εφεύρει ο ίδιος για την ανωτερότητα του τουρκικού έθνους, σύμφωνα με την οποία ο κάθε Τούρκος έχει ιδιαίτερο αίμα, που του δίνει υπερφυσικές ιδιότητες και τον καθιστά ανώτερο από όλους τους άλλους ανθρώπους. Στη θεωρία αυτή στηριζόταν το σύνθημα: «Ένας Τούρκος αξίζει περισσότερο από ολόκληρη την ανθρωπότητα».
Η επιστημονική σοβαρότητα της «Θεωρίας της Γλώσσας του Ήλιου» φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στους φοιτητές του ο καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας Ibrahim Necmi Dilmen, όταν τον ρώτησαν για ποιο λόγο σταμάτησε να διδάσκει τη συγκεκριμένη θεωρία αμέσως μετά το θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, το 1938: «Από τη στιγμή που πέθανε ο Ήλιος, πώς μπορούσε να μείνει ζωντανή η θεωρία του;»
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία

http://www.triklopodia.com/2012/08/blog-post_7286.html

Πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών για το «Eldorado» στις Σκουριές Χαλκιδικής

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού από την καναδική Eldorado Gold. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, αλλά και πλαστικών σφαιρών. Σημειώνεται πως στην περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας για τη δημιουργία των μεταλλείων από την Eldorado Gold και την ΑΚΤΩΡ.
Η πορεία ξεκίνησε από την Ιερρισό με τους διαδηλωτές, όπως αναφέρει το Alterthess, να φωνάζουν συνθήματα όπως «αυτοι μιλάνε για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Ιγγλέση και Γιάννης Σταθάς.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή», δήλωσε η Κατερίνα Ιγγλέζη στο ΑΜΠΕ.

Η πορεία έφτασε μέχρι το Χοντρό Δέντρο, όπου σύμφωνα με το alterthess, κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές. Δικηγόροι και εξαμελείς αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά ζήτησε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του δρόμου.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ενώ σε κάποια σημεία του δάσους ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να καεί ένα αυτοκίνητο και τρία περιπολικά της αστυνομίας.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν και χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία (Φωτογραφίες από το Alterthess). Oι διαδηλωτές αποχώρησαν από την περιοχή λίγο μετά τις 18.00. Οι Επιτροπές Αγώνα Ιερισσού θα κλείσουν το κεντρικό δρόμο από την Ιερισσό προς το Γομάτι και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Στο κάλεσμα της για την κινητοποίηση η «Επιτροπή αγώνα της Ιερισσού ενάντια στα μεταλλεία χρυσού» αναφέρει:

«Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής στην μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1:

Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.

Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, του Μπόμπολα, και του Πάχτα που τα υπηρετεί, δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε το ξεπούλημα της γης μας και το ξεκοίλιασμά της είναι μια απλή αλλαγή χρήσης. Είναι η καταστροφή.»

«Στις σημερινές συγκρούσεις, οι πραιτοριανοί δεν αρκέστηκαν στα χημικά, αλλά άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα Δεν πληρώνω». «Καταδικάζουμε τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους κατά του αγωνιζόμενου λαού με χημικά και όπλα. Καταδικάζουμε τη χρήση της ελληνικής αστυνομίας, την οποία πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, ως ιδιωτικού στρατού από τον Μπόμπολα και τον κάθε Μπόμπολα».


 «Να φύγουν τώρα, οι δυνάμεις κατοχής από τις Σκουριές. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες εξόρυξης χρυσού μέσω των οποίων καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος της χώρας. Πρέπει ο ελληνικός λαός να βάλει στο μυαλό του ότι το χρυσάφι, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας και να εξορυχθούν, θα γίνουν βορρά στους ντόπιους και διεθνείς μεγαλοεργολάβους και πετρελαιάδες.  Ο ελληνικός λαός δε θα βάλει ευρώ στην τσέπη του και στο καθημερινό του εισόδημα, όσο το κράτος και η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των μεγαλοκαρχαριών καπιταλιστών», καταλήγει η ανακοίνωση του «Κινήματος Δεν Πληρώνω».



http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/eldorado.html

Ένοχα μυστικά μιας παράξενης επιστήμης. (Τα ψέματα των καθεστωτικών οικονομολόγων)

Ένοχα μυστικά μιας παράξενης επιστήμης. (Τα ψέματα των καθεστωτικών οικονομολόγων)
Αντιδράσεις σε ΗΠΑ και Γαλλία για τους οικονομολόγους–διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από χρηματιστικούς ομίλους

«Οικονομολόγοι στο μισθολόγιο» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στο τελευταίο τεύχος της γαλλικής επιθεώρησης Le Monde Diplomatique.

«Μια χούφτα οικονομολόγων κατακλύζει τα μίντια και περιορίζει τις εναλλακτικές λύσεις», γράφει ο Ρενό Λαμπέρ στο σχετικό άρθρο και προσθέτει:
«Παρουσιάζονται ως πανεπιστημιακοί και υποτίθεται ότι ενσαρκώνουν την επιστημονική αυστηρότητα στην καρδιά του ιδεολογικού αγώνα. Θα ήταν, όμως, εξίσου αξιόπιστες οι διαγνώσεις των εν λόγω «ειδικών», αν η κοινή γνώμη γνώριζε κάποιες άλλες δραστηριότητές τους;».
Δραστηριότητες πολύ περισσότερο επικερδείς από την ακαδημαϊκή τους ενασχόληση, οφείλει να σημειώσει κανείς..

Π.χ. η Le Monde φιλοξενεί τον Ολιβιέ Παστρέ, «καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Paris-VIII», ο οποίος κατακεραυνώνει τους εκπροσώπους του ανερχόμενου ρεύματος υπέρ της εξόδου από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο «αυτοκτονία». Ωστόσο, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα παραλείπει να σημειώσει ότι στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που του αφήνουν οι πανεπιστημιακές του ενασχολήσεις, ο κ. Παστρέ προλαβαίνει να προεδρεύει της τράπεζας IMBank και να συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας CMP, της Ενωσης Διοικητών Τραπεζών και του Ευρωπαϊκού Χρηματιστικού Ινστιτούτου.

Καρεκλοκένταυρος των τηλεοπτικών πάνελ είναι και ο «πανεπιστημιακός, πρόεδρος του Κύκλου των Οικονομολόγων», Ζαν-Ερβέ Λορενζί, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα και οικονομικός σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ. Οι μιντιακοί οικοδεσπότες του παραλείπουν να αναφέρουν στους τηλεθεατές κάποιες δευτερεύουσες πλευρές της πολυσχιδούς σταδιοδρομίας του: μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών Associes eFinance, Pages Jaunes, AFOM, BNP Paribas Assurance, σύμβουλος των Euler Hermes, BVA, Groupe Ginger και τράπεζας του Ρότσιλντ.

Στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, η διαπλοκή μεταξύ χρηματιστικών εταιρειών και «ειδικών», οι οποίοι πουλάνε σε συσκευασία επιστημονικής ουδετερότητας στενά ταξικές επιλογές, παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ενδεικτική είναι η εισαγωγή σχετικού άρθρου που φιλοξένησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2010 οι New York Times: « Όταν ο καθηγητής Οικονομικών του Στάνφορντ Ντάρελ Ντάφι εξέδωσε βιβλίο για τη μεταρρύθμιση του ελεγκτικού καθεστώτος στη Γουόλ Στριτ, δεν ανέφερε ότι είναι μέλος του Δ.Σ. του οίκου αξιολόγησης Moody’s
Οταν σχολιάζει δημοσίως οικονομικά θέματα η Λόρα Τάισον, πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και καθηγήτρια στο Μπέρκλεϊ, δεν σπεύδει να ενημερώσει ότι είναι διευθύντρια στη MorganStanley. Και ο καθηγητής του Κολούμπια Ρίτσαρντ Κλαρίντα, αξιωματούχος επί υιού Μπους, αποσιωπά ότι είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του γιγαντιαίου χρηματοπιστωτικού ομίλου Pimco».

Αυτό που αποτελούσε ένοχο μυστικό για τους παροικούντες τη χρηματιστική Ιερουσαλήμ έγινε δημόσια αλήθεια χάρη στην πολύκροτη ταινία «Inside Job», η οποία κέρδισε και βραβείο Οσκαρ. Υποδειγματική ανατομία της διεθνούς κρίσης που άρχισε το 2008 από τη Γουόλ Στριτ, το ντοκιμαντέρ του Τσαρλς Φέργκιουσον αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, απάντηση στο εύλογο ερώτημα που διατύπωσε η βασίλισσα Ελισάβετ τον Νοέμβριο του 2008, απευθυνόμενη στην αφρόκρεμα των Βρετανών οικονομολόγων, στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου: «Πώς και κανείς από εσάς δεν κατάλαβε ότι ερχόταν το τσουνάμι της κρίσης;»

Η απάντηση που ευκόλως συνάγεται από την ταινία είναι απλή: Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις! Με καταιγιστικό ρυθμό και εκπληκτικές συνεντεύξεις, ο Φέργκιουσον αποκαλύπτει τα συγκοινωνούντα δοχεία Γουόλ Στριτ – πανεπιστήμια – κυβέρνηση, στα οποία εναλλάσσονται οι πρωταγωνιστές του οικονομικού δράματος.
Μνημειώδης είναι η αυτογελοιοποίηση του Φρέντερικ Μίσκιν, καθηγητή του Κολούμπια και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας επί υιού Μπους. Ο Μίσκιν κιτρινίζει όταν ο σκηνοθέτης τού θυμίζει μελέτη που είχε συντάξει το 2006 εκθειάζοντας το οικονομικό «θαύμα» της Ισλανδίας, μιας χώρας που κατέρρευσε έπειτα από ενάμιση χρόνο, χάνει τα λόγια του όταν ερωτάται γιατί αποσιώπησε ότι η εν λόγω μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τους επιχειρηματίες της Ισλανδίας και καταντά πραγματικό ράκος όταν ο ανελέητος Φέργκιουσον επιμένει: Γιατί ενώ η μελέτη σας είχε τίτλο «Η οικονομική σταθερότητα της Ισλανδίας», στο βιογραφικό σας την καταχωρίζετε με τίτλο «Η οικονομική αστάθεια της Ισλανδίας»; «Το αγνοώ. Ισως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος», ψελλίζει ο δυστυχής «ειδικός».


«Φέσωσε» το Χάρβαρντ

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Λάρι Σάμερς, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών του Μπιλ Κλίντον είχε την κύρια ευθύνη για την απελευθέρωση των διαβόητων «παραγώγων», που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην παρούσα κρίση.
Αυτός ο διάσημος οικονομολόγος έδωσε δείγματα της επαγγελματικής του δεινότητας όταν, ως πρόεδρος του Χάρβαρντ, «φέσωσε» το ιστορικό πανεπιστήμιο με ζημία ενός δισ. δολαρίων, ύστερα από κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στην αγορά παραγώγων.
Αυτόν τον άνθρωπο εμπιστεύθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα ως διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, που έχει και την ευθύνη για τον έλεγχο της Γουόλ Στριτ.
Βλέπετε ο Σάμερς είναι με τους Δημοκρατικούς, κι αν έγραψε άρθρο στους New York Times για τον πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού Μίλτον Φρίντμαν με τίτλο «Ο Μεγάλος Ελευθερωτής», δεν είναι και προς θάνατον.
Σημειωτέον ότι πέραν των μισθών για τις δημόσιες υπηρεσίες του, ο κ. Σάμερς εισπράττει από τις ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες επίσης υπηρετεί, γύρω στα 5,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ για κάθε ομιλία του ζητεί από 120.000 ώς 135.000 δολάρια.

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων προκάλεσε ήδη μια πρώτη σοβαρή εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από δύο μήνες, η ιστορική Αμερικανική Οικονομική Ενωση (ΑΕΑ) -ιδρύθηκε το 1885- ανακοίνωσε ότι κάθε οικονομολόγος που δημοσιεύει άρθρο στα επιστημονικά περιοδικά της υποχρεούται στο εξής να αναφέρει όλα τα «ενδιαφερόμενα μέρη» που τον έχουν χρηματοδοτήσει με ποσό άνω των 10.000 δολαρίων (περίπου 7.600 ευρώ) την τελευταία τριετία.
Ασφαλώς, παρόμοια μέτρα, όπως και η προτεινόμενη καθιέρωση «κώδικα δεοντολογίας» στην οικονομική επιστήμη, δεν αποτελούν πανάκεια.

Μήπως θα βοηθούσε, όμως, η θέσπιση (και στην Ελλάδα) ενός είδους δημόσιου «πόθεν έσχες» για όλους τους «ειδικούς», δημοσιογράφους και πολιτικούς που μοιράζονται το ολιγοπώλιο του δημόσιου λόγου; Δεν δικαιούται ο πολίτης να γνωρίζει ποιοι από τους επαΐοντες ακολουθούν την αμερικανική παροιμία «put your money where your mouth is» (να υποστηρίζεις τα λόγια σου με τα χρήματά σου, γενικότερα με τα έργα σου) και ποιοι κάνουν το αντίστροφο;


Η εξέγερση ενός γιάπη που αποχώρησε αηδιασμένος

Το πιο απροσδόκητο αντικαπιταλιστικό μανιφέστο των τελευταίων χρόνων δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2008. Συντάκτης του ήταν ο 37χρονος Αντριου Λάχντε, μέχρι τότε τυπική περίπτωση goldenboy, διευθυντής κερδοσκοπικού fund της Καλιφόρνιας, το οποίο την προηγούμενη χρονιά είχε αποδώσει στους επενδυτές «εξωγήινα» κέρδη ύψους 866%.

«Αυτό που έμαθα από τη δουλειά μου στα hedge funds είναι ότι τη μισώ», έγραψε στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους επενδυτές ο Λάχντε, ο οποίος προς γενική έκπληξη αποφάσισε να κλείσει το μαγαζί του αηδιασμένος από μια ζωή γεμάτη στρες, πενιχρή σε πραγματική απόλαυση, κενή νοήματος.
«Ο καπιταλισμός λειτουργούσε για δύο αιώνες, αλλά οι καιροί αλλάζουν και τα συστήματα διαφθείρονται», προσέθεσε ο όψιμα εξεγερμένος γιάπης, στηλιτεύοντας τους χρεοκοπημένους ομίλους της Γουόλ Στριτ που «γεμίζουν τα ταμεία και των δύο κομμάτων με αντάλλαγμα την ακύρωση κάθε νομοθετικού σχεδίου που θα μπορούσε να προστατεύσει τον απλό πολίτη».

Ο Λάχντε κερδοσκοπούσε με επιτυχία στην αμερικανική αγορά ακινήτων, έχοντας διαγνώσει έγκαιρα ότι ήταν «φούσκα» η οποία θα έσκαγε σύντομα – κάτι που δεν μπορούσαν να δουν, στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι «ειδικοί» της Γουόλ Στριτ με τα περίπλοκα μαθηματικά εργαλεία τους. Ιδού πώς περιγράφει στην επιστολή του το ποιόν των εν λόγω επιστημόνων:
«Πήρα κι εγώ μέρος στο παιχνίδι του χρήματος. Τα ώριμα φρούτα, δηλαδή οι ηλίθιοι, οι γονείς των οποίων πλήρωσαν για να τους σπουδάσουν στο Γέιλ και το Χάρβαρντ, ήταν εκεί, έτοιμοι να πέσουν από το δέντρο. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι συχνά δεν άξιζαν την εκπαίδευση που έλαβαν ή που υποτίθεται ότι έλαβαν, αναρριχήθηκαν στην κορυφή εταιρειών όπως η AIG, η Bear Stearns και η LehmaBrothers και σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής ιεραρχίας. Ολη αυτή η διαμόρφωση της (χρηματιστικής) αριστοκρατίας το μόνο που απέδωσε ήταν να με διευκολύνει να βρω ανθρώπους αρκετά βλάκες ώστε να χάνουν λεφτά προς όφελός μου. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική»!


Προβλέψεις που θα μείνουν στην Ιστορία

Αντίλογο στην πρωτοβουλία της Αμερικανικής Οικονομικής Ενωσης για διαφάνεια στη χρηματοδότηση των οικονομολόγων αρθρώνει ο νομπελίστας Ρόμπερτ Λούκας, ένας από τους πιο διάσημους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης Σχολής του Σικάγου.
«Το αποφασιστικό για τα Οικονομικά, όπως για κάθε επιστήμη, είναι αν μια εργασία μπορεί να αναπαραχθεί (σ.σ.: Από τα πραγματικά δεδομένα). Είτε είναι αληθινή είτε όχι. Τα κίνητρα έχουν δευτερεύουσα σημασία», σχολίασε στους New York Times.

Η επιχειρηματολογία του Λούκας εκφράζει μια γραμμή σκέψης που αντιμετωπίζει τα Οικονομικά ως ακριβή επιστήμη, παρόμοια με τη Φυσική, όπου η όποια θεωρία έχει αξία εάν καταλήγει σε σαφείς προβλέψεις και κάθε πρόβλεψη επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται από το πείραμα και την παρατήρηση.

Στον αντίποδα του Λούκας, ο Τζον Μέιναρντ Κέινς προειδοποιούσε ήδη το 1936, στη μνημειώδη «Γενική Θεωρία» του:
«Μεγάλο μέρος των σύγχρονων “μαθηματικών οικονομικών” είναι απλές επινοήσεις, τόσο ανακριβείς όσο και οι αρχικές υποθέσεις πάνω στις οποίες βασίζονταν, γεγονός που ωθεί τον συγγραφέα να χάσει από το οπτικό του πεδίο την πολυπλοκότητα και τις αλληλεπιδράσεις του πραγματικού κόσμου σε έναν λαβύρινθο εξεζητημένων συμβόλων χωρίς αξία».

Από την πλευρά του, ο Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ δήλωσε ότι, προκειμένου να διατηρήσει το κύρος του ένας οικονομολόγος, οφείλει «να αποφεύγει τις προβλέψεις, ειδικά για το μέλλον». Μια συμβουλή στην οποία δεν έδωσαν την οφειλόμενη σημασία αρκετοί από τους σημερινούς «ειδικούς» της οικονομικής Ορθοδοξίας.

Στις 17 Αυγούστου του 2007, ενώ μαίνεται ήδη η κρίση στην αμερικανική αγορά ακινήτων, ο Ελί Κοέν (σύμβουλος και αυτός του Φρανσουά Ολάντ σήμερα) γράφει:
«Σε λίγες εβδομάδες, η αγορά θα προσαρμοσθεί και η οικονομία θα συνεχίσει τον δρόμο της, όπως πριν».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο σύμβουλος του Σαρκοζί, Αλέν Μενκ, εκφράζει τον θαυμασμό του για την «απίστευτη ευελιξία του συστήματος» και την πεποίθηση πως «η διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας είναι αρκετά καλή».
Την ίδια περίοδο, ο Νταβίντ Τεσμάρ, στον οποίο μόλις έχει απονεμηθεί το βραβείο του καλύτερου νέου οικονομολόγου, δημοσιεύει άρθρο με τον καθησυχαστικό τίτλο «Το μεγα- κραχ που δεν έγινε». Ο αρθρογράφος εξηγεί ότι πρόκειται απλώς για «περιορισμένη διόρθωση, χωρίς επίδραση στην πραγματική οικονομία» και ότι «ο κίνδυνος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, άρα και η ανάγκη ρύθμισης, δεν είναι τόσο μεγάλος όσο πολλοί φαντάζονται».

Ακρως διδακτική είναι η ιστορία του κερδοσκοπικού «hedge fund» LΤCM (Long-Term Capital Management), αυτού του θεαματικού διάττοντος αστέρα στο στερέωμα της «νέας οικονομίας». Ιδρύθηκε το 1994 και απέκτησε σύντομα παγκόσμια φήμη καθώς απέφερε, για ένα διάστημα, αστρονομικά ετήσια κέρδη, της τάξης του 40% (μετά τους φόρους!) στους επενδυτές. Δύο από τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, οι Μάιρον Σκόουλς και Ρόμπερτ Μέρτον, πήραν το βραβείο Νομπέλ το 1997 για τη «νέα μαθηματική μέθοδο προσδιορισμού της τιμής των παραγώγων».

Η κοινή λογική και η οικονομική ιστορία υπαγορεύουν τη βασική αρχή της κερδοσκοπίας, που λέει ότι τα μεγάλα κέρδη είναι αξεχώριστα από το μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο, οι νέοι αλχημιστές πίστευαν ότι είχαν βρει τη σύγχρονη φιλοσοφική λίθο, που θα μετέτρεπε τα πάντα σε χρυσό χωρίς κανένα ρίσκο, χάρη στα πολύ έξυπνα μαθηματικά τους. Δεν είχαν προλάβει να εισπράξουν το βραβείο Νομπέλ και ήρθε η ρωσική κρίση του 1998, από τις επιπτώσεις της οποίας το LTCM έχασε 4,6 δισ. δολάρια μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, για να κλείσει οριστικά δύο χρόνια αργότερα.


Το Προσωπο: Γκλεν Χιούμπαρντ

Βοηθός υπουργός Οικονομικών επί πατρός Μπους και κύριος οικονομικός σύμβουλος του υιού Μπους, ο Γκλεν Χιούμπαρντ, κοσμήτορας της Οικονομικής Σχολής στο Κολούμπια σήμερα, παρουσιάζεται ως μια από τις πιο έγκυρες φωνές της οικονομικής επιστήμης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Οσοι παρακολούθησαν όμως την ταινία «Inside Job» σχημάτισαν μια λίγο διαφορετική εικόνα.

Αν και επί της ουσίας έντονη, η συζήτηση με τον Τσαρλς Φέργκιουσον κυλάει σε ήρεμους τόνους, καθώς ο ακαδημαϊκός αποφεύγει με διπλωματική ευελιξία κάποιες ακανθώδεις ερωτήσεις ή προσπερνά με έναν συνδυασμό φλέγματος και αοριστίας κάποιες άλλες. Η καταιγίδα έρχεται όταν ο Φέργκιουσον τολμά να τον ρωτήσει για τις εξωπανεπιστημιακές οικονομικές του απολαβές. Ιδού ο διάλογος:
– Φ.: Περιλαμβάνονται και απολαβές από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες;
– Χ.: Πιθανόν.
– Φ.: Δεν θυμάστε;
– Χ.: Δεν δίνω κατάθεση, κύριε. Ημουν αρκετά ευγενής να σας παραχωρήσω χρόνο, βλακωδώς όπως βλέπω τώρα. Αλλά έχετε μόνο τρία λεπτά ακόμη. Φροντίστε να τα χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Εύκολα μπορεί να βρει κανείς στο Διαδίκτυο την απάντηση που δεν έδωσε ο κύριος καθηγητής. Σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι μέλος των Δ.Σ. των εταιρειών MetLife, BlackRock, KKR, ADP, Duke Realty και Ripllewood. Επιπλέον, είναι ο κυριότερος οικονομικός σύμβουλος του επικρατέστερου για το προεδρικό χρίσμα Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα ακούσουμε ξανά γι’ αυτόν.


ΠΗΓΗ

Σπάνια επιστολή του ανιψιού του Χίτλερ


Ο μοναδικός ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ ήθελε διακαώς να πολεμήσει κατά του θείου του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή όμως δεν του επιτρεπόταν να καταταγεί στο στρατό των ΗΠΑ, έστειλε μια συγκινητική επιστολή στον τότε Αμερικανό πρόεδρο, Φραγκλίνο Ρούσβελτ.

Ο Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ εγκατέλειψε τη Γερμανία το 1939, όταν ξέσπασε ο πόλεμος και πήγε να ζήσει σε συγγενείς του στη Νέα Υόρκη.
Αφού η αίτηση κατάταξης στον αμερικανικό στρατό απορρίφθηκε λόγω της οικογενειακής του σχέσης με τον επικεφαλής του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας, ο Ουίλιαμ Πάτρικ έστειλε ένα γράμμα στον Ρούσβελτ, το 1942.
«Είμαι ανιψιός και ο μόνος απόγονος του κακόφημου καγκελάριου και αρχηγού της Γερμανίας, ο οποίος σήμερα προσπαθεί να σκλαβώσει τους ελεύθερους χριστιανικούς λαούς της γης. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θέλω να πολεμήσω και γι' αυτό να με δεχτείτε δίπλα στους φίλους και συντρόφους μου, σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την ελευθερία», γράφει ο ανιψιός.
Η επιστολή έφτασε στα χέρια του Χούβερ, του διαβόητου επικεφαλής του FBI, ο οποίος έδωσε την έγκριση για να καταταγεί.

Ο Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ υπηρέτησε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 1944, αποστρατεύθηκε όμως τρία χρόνια αργότερα λόγω τραυματισμού.

ΠΗΓΗ 
 
http://helleniclegion.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6231.html

Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ



Η Πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει δραστικά κατά τα δύο τελευταία χρόνια . Φαίνεται ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια , δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα πλέον , που θα μπορούσε να κάνει το Ισραήλ για να περιορίσει τις απειλητικές εξελίξεις - από την άνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία - μέχρι την ολική περικύκλωση του … από τα νέα καθεστώτα της λεγόμενης αραβικής άνοιξης ….

From  HEIL GAP ( or mind the GAP )
Ο ευκολότερος τρόπος για να καταστρέψει το ΝΑΤΟ την ανεξάρτητη Συρία θα ήταν να αποκτήσει ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα εξουσιοδοτεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ένα ανελέητο  σφυροκόπημα βομβαρδισμών , και τις επακόλουθες επιδρομές των ειδικών δυνάμεων, που πολλές από αυτές θα  αποστέλλονταν από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και τις υπόλοιπες αντιδραστικές μοναρχίες του περσικού Κόλπου. 


Αλλά ο δρόμος αυτός , έχει αποκλειστεί από τη σθεναρή αντίσταση της Ρωσίας και της Κίνας.

Μια άλλη μέθοδος θα ήταν να σχηματίσουν μια συμμαχία των προθύμων και να προχωρήσει στην επίθεση, όπως έγινε στις περιπτώσεις της Σερβίας και του Ιράκ. Αλλά, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της Ρωσίας προς τη Συρία, η μέθοδος αυτή ενέχει τον κίνδυνο των ρωσικών και κινεζικών αντίποινων …. με τρόπους που η Άγγλο-Αμερικανοί … θα τους έβρισκαν ως εξαιρετικά επώδυνους.

Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ δημιούργησε μια πολυεπίπεδη στρατηγική για την ανατροπή  και καταστροφή του συριακού κράτους , χρησιμοποιώντας μια συγκεκαλυμμένη δράση ειδικών δυνάμεων και κατασκοπείας , εκτός του ορίου των βομβαρδισμών και της εισβολής .
Ανάλυση ψηφίσματος του ΟΗΕ για την καταδίκη αποτυχίας του Σ.Α.  ή όταν υποχωρεί η Δυτική Νομιμότητα …. καλλιεργείται η Δυτική Επιθετικότητα

4 του Αυγούστου του 2012Η ψηφοφορία του ΟΗΕ της Παρασκευής χωρίς καμία αμφιβολία θα παρουσιαστεί από τα κ@θ@ρμ@τ@ των μέσων μαζικής ενημέρωσης , ως μια ηχηρή καταδίκη της Συρίας και ως μια "καθολική" έκκληση για μια «πολιτική μετάβαση» προς την εγκατάσταση στην εξουσία της χώρας ... των σταθερών και επίλεκτων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών .
(Διαβάστε στo  “ exo matia kai vlepo ” ένα άρθρο σχετικό με το «Ινστιτούτου των ΗΠΑ για την Ειρήνη» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, και την άμεση συνεργασία του  με τις ομάδες "αντιπολίτευσης" της Συρίας , « ώστε να διαμορφωθεί μία κυβέρνηση » που θα τεθεί στην εξουσία , εάν και όταν το ΝΑΤΟ , ή οι μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις , επιτύχουν την κατάρρευση της τρεχούσης πολιτικής κατάστασης της Συρίας.)
Ωστόσο, πέρα ​​από το CNN, το BBC, το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ (αυτό το τελευταίο πλέον … με ένα κοινό που συνεχώς συρρικνώνεται )  … και τα δικά μας k@lopaida , ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη θα πρέπει να πειστούν από αυτά τα πρωτοσέλιδα.

Εικόνα: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει γίνει όργανο των εταιρικών συμφερόντων-χρηματοδότησης. Καταχράται την ψήφο των εθνών καθώς μπορεί να περάσει επανειλημμένα "ψηφίσματα", παρόλο ότι έθνη που αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού απέχουν ή ψηφίζουν αρνητικά σε αυτά τα ψηφίσματα.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των Δυτικών που  …. παράγουν αυτά τα "ψηφίσματα" χωρίς την έγκριση του πληθυσμού τους - είναι η ίδια η ενσάρκωση της δυσλειτουργίας που επιφέρει η υπερβολικά συγκεντρωτική, ανεξέλεγκτη υπερεθνική παγκόσμια διακυβέρνηση.

Όντως 133 έθνη ψηφίσαν υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δεσποτικοί  απόλυτοι μονάρχες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι ειρωνικά διεξάγουν
, τόσο στην Σαουδικής Αραβίας όσο και στο γειτονικό Μπαχρέιν , τις δικές τους της βίαιες καταστολές εναντίον των υπηκόων τους – και που παραδέχονται ανοιχτά ότι όντως διοχετεύουν όπλα ακόμη και ξένους μαχητές στη Συρία. ( αυτά φαίνεται δεν υπολογίζονται !)

Σε περίπτωση που κάποιος αναλύσει πραγματικά τον τρόπο που εκπροσωπήθηκαν οι άνθρωποι από τις 133 χώρες που ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, σε σχέση με τα 43 έθνη που δεν το υποστηρίζουν , θα δείτε μια διαφορετική ιστορία.



31 έθνη απείχαν, σε μια υποτονική διαμαρτυρία, με 12 χώρες που ψηφίζουν σταθερά "όχι".
Το σύνολο των πληθυσμών που εκπροσωπούνται από τις αρνητικές αυτές ψήφους αποτελεί την πλειοψηφία της ανθρωπότητας , ενώ οι Δυτικοί  εκπρόσωποι με την ψήφο τους , δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά συναισθήματα του πληθυσμού τους , καθώς γίνεται πλέον εμφανής η περίπτωση μιας στρατιωτικής επίθεσης ....  σκηνοθετημένης μέσα από τις αμέτρητες ψευδείς παραστάσεις , όπως συνέβηκε και στο διαβόητο πόλεμο του Ιράκ .

Στα Έθνη τα οποία δεν υποστήριξαν το ψήφισμα περιλαμβάνονται η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, η Κούβα, το Πακιστάν, η Νότια Αφρική, Ινδία, Βραζιλία, Βολιβία, Βενεζουέλα, το Ιράκ, η Βόρεια Κορέα, τη Λευκορωσία, τη Νικαράγουα, τη Μιανμάρ και τη Ζιμπάμπουε.

Είναι  μια ατελείωτη λίστα που περιλαμβάνει σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ! 

Η Ψηφοφορία ΟΗΕ είναι το σήμα της Δύσης προς μια απροκάλυπτη στρατιωτική επίθεση στην Συρία ! 


Η ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σηματοδοτεί μια ακόμη αλλαγή - από την δήθεν διπλωματία της Δύσης -  ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μίας απροκάλυπτης στρατιωτικής επίθεσης που σχεδιάζεται με γνώμονα την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία .

Την υποχώρηση του Κόφι Ανάν από το αυτό-ακρωτηριασμένο ειρηνευτικό σχέδιο του , ακολουθεί το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποτυχία του να βάλει τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία

Το ειρηνευτικό σχέδιο ήταν ένα τέχνασμα που στόχευε στην ικανοποίηση των προσδοκιών των πολιτών ότι θα δοκιμαστεί η "διπλωματία" πριν ξεκινήσει μια πιο επιθετική στρατιωτική εκστρατεία .

Ο ρόλος της Τουρκίας στη Συρία.


Όποιος έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Συρίας έχει σημειώσει αναμφισβήτητα το ύπουλο ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία. 
Από διπλωματικής απόψεως , η Άγκυρα έχει οδηγήσει στην δαιμονοποίηση του καθεστώτος Άσαντ , κραυγάζοντας ότι « αυτό παραμένει στην εξουσία ενάντια στη θέληση του συριακού λαού » και ότι « σκοτώνει τους δικούς της ανθρώπους ».

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι : η Τουρκία, μαζί με τους συνεργάτες της … τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Λίβανο και τους άλλους …. έχουν κάνει πολύ περισσότερα από ότι θα μπορούσε να κάνει το καθεστώς Άσαντ , ώστε να αναζωπυρώσουν τις φλόγες της βίας και της αστάθειας. 




Πρώτον και κύριον, θα πρέπει να εξετάσει κανείς τη φιλοξενία των διεθνών τρομοκρατών επί του τουρκικού εδάφους και την εμφανή χορηγία των .
Όπως ανέφεραν το Reuters και τα άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία την περασμένη εβδομάδα , η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία μια ολόκληρη βάση τρομοκρατών στα Άδανα, στην περιοχή της βάσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ .

Από αυτή τη βάση (…. και από άλλες φιλαράκια μου , να είστε σίγουροι ….. ) πολλοί από τους τρομοκράτες έχουν διοχετευθεί στη Συρία.
Επιπλέον, οι τρομοκράτες , οι οποίοι δεν είναι κατά ανάγκη και Σύριοι , προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν « τη χώρα τους »
    
          A Free Syrian Army soldier steps on a Syrian flag at the Bab Al-Salam border



Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των τρομοκρατών στην τουρκική βάση είναι από τη Λιβύη, την Τσετσενία, το Κατάρ, και αλλού.
Ουσιαστικά, γίνεται σαφές ότι, η Συρία οδηγείται στην αποσταθεροποίηση της κατ' εντολήν της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των μηχανισμών πληροφοριών της CIA .

Έτσι, θα ήταν δίκαιο εάν πούμε ότι η επιθετικότητα της Τουρκία ενάντια στις γειτονικές της χώρες , βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή , ενεργώντας ως πρόθυμος εταίρος του ΝΑΤΟ αλλά και ως «συνένοχη» στα αμέτρητα και φριχτά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού της Συρίας.

Αυτό που έχει γίνει εμφανές στους πολιτικούς παρατηρητές είναι η ασυμφωνία του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή :
Ενώ η Άγκυρα έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί φαινομενικά ως «η κατεξοχήν ισλαμική δύναμη για την αλλαγή την πολιτική και οικονομική πρόοδο» …. έχει αναλάβει επίσης το ρόλο να γίνει και ένα σημαντικό όπλο στο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ και των δυτικών ιμπεριαλιστών,  ενάντια στα αραβικά καθεστώτα .

Αλήθεια πως σας ακούγεται (;)  

Ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και τα άλλα «καρντασια» λοιπόν …  χρόνια τώρα προσπαθούν να κάνουν την Τουρκία τον περιφερειακό ηγεμόνα που θα καταφέρει να κυριαρχήσει οικονομικά, πολιτικά, όσο και στρατιωτικά επί των γειτόνων της.
Ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν αποτύχει να συνειδητοποιήσουν ότι η ίδια η Τουρκία είναι ένα εύθραυστο κράτος, που δημιουργήθηκε λιγότερο από ό, τι , πριν από έναν αιώνα , και αποτελείται από έναν αριθμό εθνοτικών ομάδων ….. που η κάθε μια βρίσκεται σε αντίθεση με την άλλη.

«Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να έχει υποκύψει σε μια περίεργη μορφή ....  υστερίας της εξουσίας».


Ο συγγραφέας και ιστορικός ο Webster Tarpley επισημαίνει :
"Η Τουρκία έχει εξαγοραστεί από την Άγγλο-αμερικανική ελίτ και δημιούργησε μια κατάσταση όπου τα οφέλη της θα είναι εντελώς δυσανάλογα από τις πιθανότητες των κινδύνων" .
Πράγματι, φαίνεται ότι με αυτή την απόφαση της η Άγκυρας έκανε την παροιμιώδες « συμφωνία με το διάβολο »,  αποφεύγοντας την ορθολογική και υγιή πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" υπέρ της πολιτικής ….. των "ατελείωτων προβλημάτων" που υιοθετήθηκε από το ΝΑΤΟ και τους illuminati της Wall Street. και του City του Λονδίνου.

Πράγματι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι !

Τουρκία διακινδυνεύει αρκετά στην προσπάθειά του να καταστρέψει το καθεστώς του Άσαντ και με αυτό …. το συριακό κράτος. Αναμφίβολα η άμεση επίπτωση από την καταστροφή του γείτονά της θα είναι ότι : τότε θα γίνει πιο δύσκολο για αυτήν να διαχειριστεί πρώτα απ 'όλα την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία, η οποία αποτελεί περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της ….  καθώς οι Κούρδοι …. « ενώνονται με τα ξαδέλφια τους της Συρίας και αρχίζουν να προκαλούν αναταραχές στο εσωτερικό της Τουρκίας » , η οποία εδώ και δεκαετίες , αγωνίζεται κατά του Κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος στις κουρδικές περιοχές της . 



Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) με την καταστροφή της Συρίας, θα ήταν πιθανόν να αναδυθεί ως μια πολύ πιο άμεση απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια της Τουρκίας.


«Ουσιαστικά λοιπόν, θα ήταν αρκετά προβλέψιμο για κάθε λογικό άνθρωπο , ότι η αποσταθεροποίηση της Συρίας , θα τείνει να αποσταθεροποιήσει και την ίδια την Τουρκία».

Την ίδια στιγμή που το χάος και η βία που δημιουργήθηκε στη Συρία έχει αρχίσει να επηρεάζει την σταθερότητα και της ίδιας της Τουρκίας , με τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες …. για τη διάλυση της Συρία και την δημιουργία ενός « Μεγάλου Κουρδιστάν », που θα συμπεριλαμβάνει ενδεχομένως μέρη της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.

Αυτό είναι το πρόβλημα : « Η εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Τουρκίας επιβάλλεται από ξένες δυνάμεις ».
Τι νομίζει όμως ο Ταγίπ Ερντογάν (;) ότι οι δυνάμεις αυτές θα τον υποστηρίξουν (;) 
Μια χώρα θα πρέπει να γνωρίζει ποιος συνέταξε τα σημερινά σύνορα της Μέσης Ανατολής ....
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν νοιάζονται για κανέναν Αλ-Άσαντ … για κανέναν Ταγίπ Ερντογάν ή για κανένα συριακό λαό.
Έχουν στο μυαλό τους ένα νέο χάρτη της Μέση Ανατολή..
Δεν γνωστό εάν η Συρία θα πρέπει να διαιρεθεί σε δυο τρία τέσσερα μέρη … όμως σίγουρα η Τουρκία είναι η χώρα που τώρα παρασκευάζει ….. το δηλητήριο που θα πιει αργότερα . 


Δεύτερον, η Τουρκία κινδυνεύει να καταστρέψει τους μακροχρόνιους και πολύ προσοδοφόρους οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα.
Όσον αφορά τη Ρωσία, η Τουρκία έχει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που όπως γίνεται κατανοητό ….. θα μπορούσαν ….  να τεθούν σε κίνδυνο.
Σημαντικότερο μεταξύ αυτών είναι η προτεινόμενη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου της Μερσίνας , που υπέγραψαν η Μόσχα και η Άγκυρα , αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων .
Αυτή η συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη ρωσική επένδυση εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ομοίως, ο αγωγός South Stream …. και επιπλέον … η αρχή μιας τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας , η οποία πιθανό να εμποδιστεί από την ακατανόητη τρέλα της Άγκυρας στη Συρία.


Τέλος, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει βλέψεις για την ένταξη της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), που κυριαρχείται από τη Ρωσία και την Κίνα. Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και γενικότερα το θολό μέλλον της ΕΕ, η Τουρκία έχει βάλει φρένο στην ενδεχόμενη πλήρης ολοκλήρωση με την Ευρώπη και ….  αντ 'αυτού, επέλεξε να επικεντρωθεί στην SCO

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν εξήγησε ότι η χώρα του αναμένει περισσότερα από την ένταξη στην SCO , αντί της ΕΕ .
Φυσικά, ούτε η Μόσχα ούτε και το Πεκίνο θα επιτρέψουν στην Τουρκία , δηλαδή στο μαντρόσκυλο του ΝΑΤΟ , να ενταχτεί στον "αναπτυσσόμενο κόσμο" των BRICS και της SCO ….. επειδή δεν θα ανεχτούν ποτέ να …. ξεγελαστούν από την Τουρκιά …. ούτε φυσικά από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Καλά, ηρέμησε τώρα Ντ@βουντογλου … και γέμισε μας τον ναργιλέ ….
Τι έκανε λέει  ( ; ) …
Ήπιες όλη εκείνη την παντόφλα που μας έστειλαν από τον Λίβανο (;)
Έτσι μπράβο τρελέ ….  32 ολόκληρες oz μ@υρο (;) 
Ο Άσαντ παρέχει αυτονομία στην κουρδική περιοχή της Συρίας , με αποτέλεσμα να δεχτεί …… απειλές από την Τουρκία !
Ουσιαστικά ο Άσαντ " μόλις έθεσε τις βάσεις για ένα συνασπισμό των Κούρδων της  Συρίας , Τουρκιάς , Ιράν , Ιράκ "


Από σήμερα το PKK θα βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στη βόρεια Συρία .
Ο Πρόεδρος της Συρίας  Μπασάρ Άσαντ, με μια πρόκληση , που εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε διεθνή σύγκρουση , χορήγησε τον έλεγχο τμημάτων της βόρειας Συρίας στους Κούρδους μαχητές , που χαρακτηρίζονται από την Τουρκία ως τρομοκράτες .

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί μια αυτόομη περιοχή Κούρδων στη Συρία, φοβούμενος ότι το αυτονομιστικό κίνημα των Κούρδων στην Τουρκία, θα την χρησιμοποιήσει ως ένα ασφαλές καταφύγιο για την έναρξη των διασυνοριακών επιθέσεων.

Οι απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, δεδομένου ότι έχει πραγματοποιήσει ανάλογες διασυνοριακές επιθέσεις κατά των Κούρδων του Ιράκ , για τους οποίους  υπάρχουν υπόνοιες ότι συνεργάζονται με Κούρδους αυτονομιστές της Τουρκίας , το (ΡΚΚ), και θεωρούνται από την Άγκυρα ότι είναι τρομοκράτες.

Αν η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, συγκρουστεί με την Συρία …. η σύγκρουση  αυτή  θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες,  με άμεση πιθανότητα και μιας επέμβασης των ΗΠΑ.

Παρά τα προβλήματά όμως του συριακού καθεστώτος , μια τουρκική στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας , κινδυνεύει με μια σειρά σκληρών αντιποίνων από το καθεστώς Άσαντ και από τους ισχυρούς συμμάχους της Συρίας.
Αν η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της, και κτυπήσει τα Συριακά στρατεύματα …. θα μπορούσε να εμπλακεί σε σύγκρουση όχι μόνο με τη Συρία, αλλά και με την Ρωσία , το Ιράν και την Κίνα .

Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία να μην εισβάλει στη Συρία !
Η ολοένα αυξανόμενη τουρκική πολεμική διάθεση προς Συρία προφανώς έχει ενοχλήσει το Ιράν το όποιο εξέδωσε «πολύ αυστηρές προειδοποιήσεις» προς την Τουρκία , προειδοποιώντας τους Τούρκους να μην εισβάλλουν στη Συρία.

"Οποιαδήποτε επίθεση σε συριακό έδαφος, θα συναντήσει μια σκληρή απάντηση, καθώς θα ενεργοποιηθεί η Ιρανό-Συριακή αμοιβαία αμυντική συμφωνία,"  δήλωσε η Τεχεράνη .


Η Τουρκία και το Ιράν είχαν σχετικά καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά η Τουρκία είχε μια μακρόχρονη συμμαχία και με τη Συρία , η οποία σήμερα έγινε ερείπια, καθώς η Τουρκία επιθυμεί την επιβολή ενός αραβικού σουνιτικου καθεστώτος στη Συρία …. με την ελπίδα ότι έτσι θα κρατήσει υπό αυστηρό έλεγχο τους Κούρδους της χώρας αυτής  .
Αλλά μια εισβολή στη Συρία - προς επίτευξη του σκοπού αυτού - κινδυνεύει να ανατινάξει όχι μόνο το Κουρδιστάν, αλλά και ολόκληρη η Μέση Ανατολή.

Οι Ρώσοι και Κινέζοι δεν θα επιτρέψουν τη καταστροφή της Συρίας μέσω των "ανθρωπιστικών προσχημάτων" όπως στη Λιβύη.

Κινέζικο αντιτορπιλικό εισέρχεται Μεσόγειο μέσω του Σουέζ!
Τους τελευταίους μήνες οι στρατοί του Ιράν, της Κίνας, της Ρωσίας και της Συρίας σχεδιάζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα . Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση , 90.000 στρατιώτες από τις τέσσερις χώρες θα λάβουν μέρος στα  μεγάλα αυτά θαλάσσια παιχνίδια πολέμου, που θα πραγματοποιηθούν στις ακτές της Συρίας.
Τον Φεβρουάριο, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν κατέπλευσαν μέσω της Διώρυγας του  Σουέζ Αιγύπτου στη Μεσόγειο, και σύμφωνα με τις ιρανικές πηγές , τα πλοία προσέγγισαν την Συρία.
Μόλις τον περασμένο μήνα, η Ρωσία δήλωσε ότι είχε αποστείλει ένα στολίσκο από 11 πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, μερικά από τα οποία θα καταπλεύσουν στη Συρία.
Η Χειρονομία αυτή της Μόσχας , ήταν η μεγαλύτερη επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή , αφ ότου ότι ξεκίνησε η σύγκρουση στην Συρία.
Σχεδόν τα μισά από τα πλοία είναι σε θέση να μεταφέρουν εκατοντάδες πεζοναύτες.

Η Ρωσία Ετοιμάζεται για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της στην Συρία!


Οι μονάδες που ετοιμάζονται για μια παρέμβαση είναι το 76ο τμήμα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων (μια ιδιαίτερα έμπειρη μονάδα του ρωσικού στρατού), η 15η μεραρχία, καθώς και ειδικές δυνάμεις από μια ταξιαρχία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει βάση στην Συρίας το λιμάνι του Ταρτούς .
Οι λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου εκπονήθηκαν από τις ομάδες εργασίας του Οργανισμόυ Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας , στον οποίο ανήκουν τα περισσότερα από τα μετά-σοβιετικά κράτη, καθώς και τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, στον οποίο ανήκουν η Κίνα και η Ρωσία.
Ωστόσο , τα σχέδια προβλέπουν επίσης ότι « τα στρατεύματα θα μπορούσαν να επέμβουν χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ» .
Η ρωσική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιώσει την έκθεση.
Η Ρωσία δεν έχει αποκλείσει μια "πολιτική λύση", δηλαδή, την αργή μετάβαση από το καθεστώς Άσαντ σε άλλη κυβέρνηση. Όμως, το Κρεμλίνο θέλει πάση θυσία να αποφύγει τη βίαιη ανατροπή του Άσαντ από τη Δύση , είτε αυτή θα είναι μέσω της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ ή θα την επιφέρουν οι οπλισμένοι αντάρτες από τη Δύση. Δύο εβδομάδες πριν, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί και να οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων.
 

Από τη σοβιετική εποχή, η Μόσχα και η Συρία διατηρούν στενούς δεσμούς, ειδικά σε στρατιωτικά και οικονομικά θέματα.
Το πιο σημαντικό, όμως είναι ότι , ένας πόλεμος εναντίον της Συρίας σημαίνει αναδιάταξη της επιθετικότητας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επεκτείνει σημαντικά την επιρροή τους στην περιοχή μέσω των πολέμων ενάντια στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Έχουν, επίσης , στρατιωτικές βάσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής: το Πακιστάν, το Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Τουρκμενιστάν, καθώς και κάποια άλλα μικρότερα κράτη.
Έτσι , η Συρία και το Ιράν, που σχεδόν περιβάλλονται από στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ , έχουν γίνει τα τελευταία προπύργια της Ρωσίας και της Κίνας , κατά της επικυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή .
 

Αποκαθιστώντας τη θέση του μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρου της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχασε λεπτό για την αντιμετώπιση των πιο επειγουσών γεωπολιτικών απειλών για τη Ρωσία διεθνώς.
Δεν αποτελεί έκπληξη, στο κέντρο της ατζέντας του είναι η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, και πάνω απ 'όλα η Συρία.
Εδώ Πούτιν προσπαθεί , όπως μπορεί κανείς φανταστεί , για την πρόληψη μιας περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης …. και σε ό, τι θα μπορούσε από εσφαλμένο υπολογισμό εύκολα να οδηγήσει σε άλλο έναν " παγκόσμιο πόλεμο."
Οι δραστηριότητές του κατά τις τελευταίες εβδομάδες συνεπάγονται την ενεργό προσωπική διπλωματία με την κυβέρνηση της Συρίας καθώς και την λεγόμενη αντιπολίτευση " το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας ".
Έντονη διπλωματία με το καθεστώς της Τουρκίας Ερντογάν .
Περιλαμβάνουν επισης την κεκλισμένων θυρών διπλωματία με τον Ομπάμα , και σε ότι αφορά την άμεση διπλωματία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου του Ισραήλ.


Αποκάλυψη 2:09 “Ξέρω και τη βλασφημία αυτών που λένε για τον εαυτό τους ότι είναι Ιουδαίοι, αλλά είναι η συναγωγή τού σατανά”.

Οι ηγέτες του σιωνιστικού Ισραήλ δεν υπηρετούν το λαό του Ισραήλ. Υπηρετούν τους Πεφωτισμένους αφέντες τους . 
Έτσι, εκείνοι που σχεδίασαν την καταστροφή του Ισραήλ έχουν πλέον υπό τον έλεγχο τους το Ισραήλ.
Όμως σίγουρα υπάρχουν και πολλοί λογικοί άνθρωποι στο Ισραήλ.
Καταλαβαίνουν ότι ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην Μέση Ανατολή , με τη Συρία και το Ιράν , θα είναι πιθανότατα και το τέλος του Ισραήλ όπως το ξέρουμε.

Οι προϊστάμενοι ασφάλειας του Ισραήλ συναθροίζονται για να διασκορπίσουν τα πολεμικά σύννεφα με τη Συρία!
από  http://www.debka.com/


Ο Amos Gilead, προϊστάμενος του Υπουργείου Άμυνας σε μια μεγάλης διαρκείας ράδιο-συνέντευξη την Τρίτη, 24 Ιουλίου - που συνεχίστηκε από τον προϊστάμενο του προσωπικού τον υπολοχαγό Gen. Benny Gantz  - ο Gilead είπε ότι οι υπηρεσίες αντικατασκοπίας του Ισραήλ , θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να προετοιμαστούν για όλες τις πιθανότητες στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει ουδεμία  ανάγκη για πανικό.
Ακολούθως ο προϊστάμενος του προσωπικού, όπως και ο ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου άμυνας , « άδειασαν » τον Πρόεδρο Shimon Peres, τον πρωθυπουργό Binyamin Netanyahu και τον Υπουργό Άμυνας Ehud Barak , σχετικά με τα μέτρα ενάντια στην αναγνωρισμένη κατοχή των χημικών όπλων της Συρίας. 

Οι δύο ισραηλινοί προϊστάμενοι ασφάλειας απάντησαν στη προειδοποίηση του συριακού Υπουργείου  Εξωτερικών – ότι η Δαμασκός θα χρησιμοποιούσε τα χημικά όπλα μόνο εάν βρίσκονται αντιμέτωπη με  " εξωτερική επιθετικότητα" καθιστώντας σαφές ότι το Ισραήλ δεν προγραμματίζει να επιτεθεί στη Συρία. Επομένως, ο Bashar Assad δεν έχει κανένα λόγο για να στοχεύσει στο Ισραήλ με τις οποιεσδήποτε μη συμβατικές επιθέσεις και εχθροπραξίες που θα μπορούσε να προγραμματίσει. 




Εικόνες: (Αρχή) FSA μαχητές, ένας στην αριστερή πλευρά φοράει "τζιχάντ" κορδέλα, ένας άλλος στα δεξιά προβάρει μια στρατιωτική μάσκα αερίων , συμφωνά με πληροφορίες φωτογραφήθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας. (Κάτω) έχουν Χημικά όπλα και εξοπλισμός από τη Λιβύη έχουν ανακαλυφθεί σε περιοχές της Δαμασκού μετά την βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας.

Ο Bashar Assad φυσικά δεν χρειάστηκε τις διαβεβαιώσεις τους.
Δεν ανησυχεί για το Ισραήλ , που μετά από να αποχή 17 μηνών , αποφασίζει ξαφνικά να επέμβει στο συριακό εμφύλιο πόλεμο .
Φυσικά …. μέσα σε αυτή την εμφύλιο-πολεμική κατάσταση …  και ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να κάνει οιαδήποτε κίνηση …. ως προς τα υψίπεδα του Γκολάν .

Η Πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει δραστικά κατά τα δύο τελευταία χρόνια . Φαίνεται ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια , δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα πλέον , που θα μπορούσε να κάνει το Ισραήλ για να περιορίσει τις απειλητικές εξελίξεις - από την άνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία - μέχρι την ολική περικύκλωση του ….. από τα νέα καθεστώτα της λεγόμενης αραβικής άνοιξης …. πέρα από την προγραμματισμένη εισβολή στον Λίβανο για την αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ , από την οποία … μάλλον μεγαλύτερη θα είναι η ηθική βλάβη ... παρά το … κέρδος !
Όσον αφορά το Συριακό « Μπααθικο » καθεστώς το οποίο πάντα ανέπτυσσε μια παναραβική πολιτική , παρουσιαζόμενο ως ο υπερασπιστής της αραβικής αντίστασης ενάντια στο κράτος του Ισραήλ , στην ουσία όμως …. η Συρία πάντα πρόσεχε ώστε … « στην πράξη » …  να μην υπερβαίνει ποτέ τις ισορροπίες με το κράτος του Ισραήλ


Αυτό φυσικά ΔΕΝ σημαίνει ότι η Συρία ήταν ένα ακόμη όργανο των αμερικανών , όπως τα αυταρχικά καθεστώτα του κόλπου και η Αίγυπτος επί του Μουμπαρακ ή η Ιορδανία .

Ήταν όμως - εξίσου με το Ισραήλ - ένα εχθρικό καθεστώς προς τους παλαιστίνιους .
Παράδειγμα : το Σεπτέμβριο του 1970 το καθεστώς απαγορεύει την είσοδο στην Συρία όσων παλαιστινίων σφαγιάζονταν στην Ιορδανία , το 1976 η Συρία εισβάλει στο Λίβανο για να υποστηρίξει τους φαλαγγίτες , το 1983 η Συρία υποστηρίζει την σιιτικη οργάνωση Αμαλ του Λιβάνου ενάντια στους παλαιστινίους πρόσφυγες στα στρατόπεδα της Βηρυτού …. και στους βομβαρδισμούς στην Τρίπολη.
(Αμαλ =  το στρατιωτικό σκέλος του σιιτικου κινήματος των “Στερημένων”, στον Λίβανο , που δημιούργησε γύρω στο 70΄ ο κληρικός Σαΐντ Μούσα αλ-Σαντρ , και πολεμούσε τους μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στον νότιο Λίβανο ). 
( ένα μεγάλο μέρος των φτωχών σιιτικών πληθυσμών του Λιβάνου …. «ήταν  μέλη του κόμματος Μπααθ της Συρίας» ….. )


Ουσιαστικά όμως η σημερινή κρίση στην περιοχή της Συρίας άρχισε με την πρόσφατη οικονομική φιλελευθεροποίηση , με τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων  και την πτώση του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης , ασφαλώς από την έλλειψη δημοκρατίας και φυσικά …..  με την βοήθεια των ξένων μυστικών υπηρεσιών .
Κάτι τέτοιο …. δυστυχώς σύντομα αναμένεται και στην χώρα μας .
Μόνο που εμείς …. για την κοινωνική και εθνοτική σύγκρουση , δεν θα έχουμε πλέον την ανάγκη από ξένες μυστικές υπηρεσίες …. 
Έχουμε αρκετούς δοσίλογους πολιτικούς …. που παρεουλα με τους εμπρηστές της marfin ….  και κάποια εκατομμύρια .....  ( ξέρετε τώρα ) … που θα την κάνουν μια χαρά την … "δουλειά ".

Η Συρία , σε αντίθεση με ό, τι διαδίδουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι ένα πολύ-εθνοτικό και ανεξίθρησκο κοσμικό κράτος με μουσουλμάνο Πρόεδρο τον Bashar Al-Assad ( εκ των Αλαουιτών ), παντρεμένο με γυναίκα εκ των σουνιτών.
Η αίρεση των Αλαουιτών είναι μια φιλελεύθερη παραφυάδα του Σιιτικού Ισλάμ , που δεν υποχρεώνει τις γυναίκες τους να φορούν μαντίλες και δεν έχει καμία σχέση με τα  σουνιτικά πρότυπα, ιδίως με τις φονταμενταλιστικές θέσεις κρατών όπως η Σαουδική Αραβία, όπου οι γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγούν.
Όπως σημειώνει το BBC:
Η Συρία κατά το μεγαλύτερο μέρος του αιώνα είχε μια σημαντική χριστιανική μειονότητα, σε ποσοστό τουλάχιστον 10% του πληθυσμού της .
Τα τελευταία χρόνια η Συρία έχει θεωρηθεί μια από τις πιο φιλικές χώρες της Μέσης Ανατολής , ώστε να ζήσουν οι Χριστιανοί , καθώς η εξουσία της συγκεντρώνεται στα χέρια της μειονότητας των Αλαουιτών - την φιλελεύθερη αίρεση σιιτών που αναφέραμε - η οποία όμως , θεωρείται αιρετική από τους μουσουλμάνους των ακραίων μορφών του Ισλάμ .

Ο συνολικός πληθυσμός της Συρίας είναι ένα μείγμα από Αλαουίτες, Δρούζους και Κούρδους, σουνίτες και Αρμένιους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Εάν πέσει το καθεστώς του Αλ-Άσαντ , οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αναδυθούν ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη , οι Σουνίτες της οργάνωσης μουσουλμανική Αδελφότητα ( όπως στην Αίγυπτο ) ….  κάτι που σίγουρα δεν θα είναι ευπρόσδεκτο στο Τελ Αβίβ και σίγουρα … ούτε και στη Ρωσία ή την Κίνα.  

Η Τουρκία ενώ συνθλίβει τους δικούς της επαναστάτες …. υποστηρίζει τους τρομοκράτες του FSA στη Συρία .
Εικόνα: Ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Blackhawk που κατεβαίνει στην επαρχία Χακάρι , ακριβώς βόρεια του Ιράκ , σε επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται εκεί , δείχνει ότι μια άλλη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του κουρδικού πληθυσμού της βρίσκεται σε εξέλιξη  ( αν και πολύ αθόρυβα! )

Η Τουρκία ασκεί μια εξαιρετικά υποκριτική εξωτερική πολιτική  - εξοπλίζει , χρηματοδότει, εκπαιδεύει και στεγάζει τους τρομοκράτες του FSA στην προσπάθειά της να υπονομεύσει τη γειτονική Συρία, προβαίνοντας ταυτόχρονα , κατά τα τελευταία 10 χρόνια , σε βίαιες εκστρατεία εναντίον Κούρδων ανταρτών , σφυρηλατώντας από αέρος τις ύποπτες πόλεις , τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας , όσο και βαθιά μέσα στο βόρειο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η Ουάσιγκτον υποστήριξε την Τουρκία στις μεγάλες αγριότητες στη νοτιοανατολική περιοχή των Κούρδων, αφήνοντας την ύπαιθρο κατεστραμμένη με δεκάδες χιλιάδες σκοτωμένους και εκατομμύρια εκτοπισμένους .

   Ο ελεύθερος συριακός στρατός  “Free Syrian Army” είναι η Al Qaeda:


Η Αλ Κάιντα έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την στρατολόγηση ανταρτών με σκοπό την αποσταθεροποίηση των κυβερνήσεων της
Μέσης Ανατολής.
Οι νέες προσλήψεις από την CIA που διατίθενται προς τον FSA για να καταστρέψει τη συριακή κυβέρνηση …. « και έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία » …. είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αλ-Κάιντα.
Στα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης , η Αλ Κάιντα εξακολουθεί « να φαντάζει » ως μια από τις τρομοκρατικές οργανώσεις …. χωρίς δεσμούς με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τα μέλη του Ελεύθερου συριακού στρατού (FSA), δεν συνδέονται μόνο με την Αλ Κάιντα ….  
Η Αλ Κάιντα είναι η ιδία η CIA , που χρηματοδοτεί τις ισλαμικές τρομοκρατικές ψεύτο-ομάδες .
Σε ένα βίντεο με τα μέλη της FSA, αυτοί οι άνθρωποι κραδαίνουν AK-47 που τους παρέχονται από τη CIA και στο παρασκήνιο έχουν σημαίες της Αλ-Κάιντα.  
                                 Al-Qaeda brigades founded in Syria

 

           
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν,  στηλιτεύει τώρα την συμμετοχή του στην παροχή βοήθειας στη CIA …. αντιλαμβανόμενος ότι έχει δημιουργήσει μια σπασμωδική ανακίνηση της βίας και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρα του.

Μπράβο Ερντογ@ν@κο μου ….  άργησες όμως ….
Ξέρεις τώρα …  σε πίνει , αγόρι μου ! 


Ο Ερντογάν είναι απρόθυμος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη CIA στις εγκαταστάσεις που δημιουργούν "στρατιώτες" για τον FSA, « που θα απελευθερώσουν  τη Συρία μέσω των τουρκικών συνόρων ».
Η περαιτέρω συμμετοχή της Τουρκίας στην προσπάθειά της «ανατροπής Άσαντ» μέσω της χρήσης των πλαστών τρομοκρατικών οργανώσεων που διδάσκονται πώς να υποστηρίζουν συγκεκαλυμμένα το κίνημα των ΗΠΑ προς την αναγκαστική αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία …. έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Τουρκία …. ενώ τα κουρδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης « υποδέχονται » καθημερινως " μεγάλο αριθμό των Κούρδων μαχητών "
HEIL GAP  ( or mind the GAP )


http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters