Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣΛαμβάνοντας υπ' όψη την πνευματική στασιμότητα στην οποία βρίσκεται σήμερα το έθνος, που αντανακλά στην πολιτική κατάσταση του, καθιστώντας το ανίσχυρο να αντιπαλέσει τους πολλαπλούς εχθρούς του, χαιρετίζουμε την αναζωπύρωση της Ελληνικής Θρησκείας των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ως ρεύμα πνευματικής αναγέννησης και πολιτικής αναβάθμισης του ελληνισμού.

Σύμφωνα με τις αρχές τις δημοκρατίας και της θρησκευτικής ισότητας που το κράτος οφείλει να έχει προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των νομίμων πολιτών του αλλά και προς αποφυγήν ταραχών που δυνατόν να προέλθουν από την υφιστάμενη αδικία και θρησκευτική ανισότητα, απαιτούμε όπως το κράτος αναγνωρίσει πλήρη δικαιώματα στην Ελληνική Θρησκεία και παραχωρήσει ίση μεταχείριση προς όλες τις θρησκείες.

Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι πάγια θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι η υπεράσπιση του κοσμικού κράτους, ενός κράτους που θα τηρεί ίσες αποστάσεις προς τα θρησκεύματα των πολιτών του.
Η θρησκευτική ανισότητα που επικρατεί σήμερα όπου το κράτος είναι στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας η οποία απολαμβάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές ως και ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία, δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ την ίδια στιγμή να διώκεται και να περιθωριοποιείται η θρησκεία των Ελλήνων που υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος του μεγάλου Ελληνικού πολιτισμού.

Το κράτος πρέπει να έχει μια και μόνη θρησκεία, την υπεράσπιση της ελευθερίας του πνεύματος και του λόγου και να μην υπόκειται σε κανένα δόγμα και σε κανένα ιερατείο. Το κράτος δεν είναι θρησκευτική οργάνωση αλλά η πολιτική οργάνωση του λαού προς επιβολή της δικαιοσύνης και της ισονομίας.


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πηγή: Φιλόστρατος (Απολλώνια Ελληνική Κίνηση)
Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=20696:2010-10-06-110000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz11cSzsc51

Πουλάμε και αμυντική βιομηχανία...στα πλαίσια αποδόμησης του Ελληνικού έθνους!

Διερευνητικές κινήσεις από το ΥΕΘΑ για πιθανή πώληση των αμυντικών βιομηχανιών ή εκχώρηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή. Μήλο της έριδας η ΕΑΒ για την οποία προσφέρεται και η σύμπραξη στην κατασκευή....

νέου μαχητικού αεροσκάφους. Σε λύση-πακέτο για τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες αναμένεται να προχωρήσει τάχιστα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον ετήσιο απολογισμό του έργου στο Υπουργείο.

Μετά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και στις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ καθώς ορίζονται άμεσα από το Υπουργείο σύμβουλοι οι οποίοι όπως δηλώνεται προς κάθε κατεύθυνση,"θα προτείνουν απροκατάληπτα την καλύτερη λύση".
Πάντως ο Ευ.Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι:
"Δεν είπαμε ότι θα γίνουν αναγκαστικά αποκρατικοποιήσεις. Μπορεί να είναι μικτά σχήματα συνεργασίας, μπορεί να είναι μέτοχος μειοψηφίας, μπορεί να είναι κοινοπραξίες. Θα επιλέξουμε το καλύτερο σχήμα" σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες που μόλις αρχίζουν θα οδηγήσουν σε ριζική ανατροπή του τοπίου των εγχώριων αμυντικών εταιρειών.
Μήλον της έριδος για τους γίγαντες της παγκόσμιας βιομηχανίας όπλων αναμένεται να είναι η ΕΑΒ που αποτελεί και το "φιλέτο" των ελληνικών εταιρειών.
Ο νέος ιδιοκτήτης, εφόσον αποφασιστεί η αποκρατικοποίηση, θα είναι σε θέση να λάβει μέρος και στο προνομιακό πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους.
Αλλά και οι διεκδικητές των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ θα διεκδικήσουν αντίστοιχες συμμετοχές στα άλλα μεγάλα αμυντικά προγράμματα της χώρας όπως ο φορητός οπλισμός και τα πυρομαχικά αρμάτων του Στρατού Ξηράς.
greeknation.blogspot

Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ για τον Καρατζαφέρη

Το ΚΟΛΕΓΙΟ τού αφαιρεί την ηγεσία του ΛΑΟΣ.
Και το όνομα αυτού... Βορίδης.
Πολλές φορές καλό είναι να μην βιάζεται κάποιος να βγάζει συμπεράσματα για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, γιατί πιθανότατα θα σφάλει. Είναι καλύτερα να περιμένεις να μάθεις την αλήθεια από αυτούς που, ως άμεσα εμπλεκόμενοι, τη γνωρίζουν στα σίγουρα. Κάτι τέτοιο συνέβη με τον Καρατζαφέρη. Τελικά δεν είναι χοντρός …όπως νομίζαμε …Λάθος κάναμε …Γκαστρωμένος είναι …σύμφωνα με τη δική του δήλωση, που μας έλυσε και τις απορίες. Την αποκάλυψη την έκανε στη Βουλή και συγκεκριμένα στον διάλογο που είχε με τον Κεφαλογιάννη …"Αλλά, ακόμη κι αν βρείτε ανταπόκριση, εγώ θα "γεννήσω" κι άλλους βουλευτές, άξιους, όπως αυτούς που "γέννησα" από την αρχή του κόμματος"
Λίγο τα κιλά από τις προηγούμενες "εγκυμοσύνες", λίγο τα νέα, μπερδευτήκαμε …και μέχρι τώρα νομίζαμε ότι απλά είναι χοντρός.
Αυτά, για να γελάσουμε λίγο με τον Καρατζαφέρη, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες στο μέλλον για να το κάνουμε αυτό. Ο αυτοδίδακτος και παντελώς αγράμματος Δελαπατρίδης ρήτορας θα "σωπάσει" σύντομα. Ο "δαιμόνιος" μέχρι γραφικότητας πολιτικός οσονούπω "τελειώνει". Τα περιστέρια θα πρέπει στις γιορτές και στις αργίες να βρουν άλλα κεφάλια για παρκάρισμα, γιατί θα χάσουν την "άπλα" της καρατζαφέριας κεφαλής. Αυτός, ο οποίος έδινε τις μεγάλες "άρπα-κόλα" λύσεις στα εθνικά μας προβλήματα, είναι θέμα χρόνου να γίνει παρελθόν. Τέλος εποχής όχι μόνον για τη γαλάζια "πολυκατοικία" του Κολωνακίου, αλλά για ολόκληρο τον πολιτικό μας "μαχαλά". Ο γαλατάς, ο οποίος έγινε θυρωρός, ανεβοκατεβάζοντας τους ενοίκους --και κυρίως τον Μητσοτάκη και τη Ντόρα-- στην "πλάτη" του, συνταξιοδοτείται.
"Καλοί μου άνθρωποι" ...ο "μακεδονομάχος" θα εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή της μάχης. Ο "εφευρέτης" της λύσης ΔΝΤ, την οποία πρότεινε στον Γιωργάκη, θα εγκαταλείψει την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. Ο Karatzaferis speaking θα σωπάσει σύντομα. Ήδη πρέπει να αισθάνεται σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι κάτι έχει αλλάξει δραματικά στο πολιτικό σκηνικό εις βάρος του. Κάτι, το οποίο το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος. Το έχει αντιληφθεί και γι’ αυτό έχει αλλάξει συμπεριφορά. Έχει αντιληφθεί αλλαγές, οι οποίες μεθοδεύονται από πολύ "ψηλά". Πιο "ψηλά" ακόμα και από το επίπεδο όπου μπορεί να "παίζει" και το ίδιο το αφεντικό του ο Μητσοτάκης.
Εμείς αυτήν την αλλαγή συμπεριφοράς την καταλαβαίνουμε τόσο από τα λόγια του όσο κι από τα έργα του. Ο μέχρι πριν λίγο καιρό αυτοπροβαλλόμενος και αυτοσυστηνόμενος σαν ο μελλοντικός κάτοχος ολόκληρης της δεξιάς "πολυκατοικίας", τώρα αγωνίζεται να σώσει το ασήμαντο μερίδιο του "οικοπεδούχου". Από τα "κάγκελά" της πιάνεται πλέον, για να μην τον πετάξουν έξω απ’ αυτήν. Για την επιβίωση αγωνίζεται πλέον στον χώρο της δεξιάς παράταξης και όχι για την κυριαρχία. Είναι προφανές ότι έχουν αλλάξει ριζικά οι όροι της μάχης του με τη ΝΔ. Μέχρι τώρα ο Καρατζαφέρης με το πλεονέκτημα του "ανερχόμενου" και του "άφθαρτου" έκανε "κλεφτοπόλεμο" εναντίον της "φθίνουσας" και "φθαρμένης" ΝΔ. Τώρα αγωνίζεται να σωθεί, γιατί οι αλλαγές στη δεξιά παράταξη τον αφήνουν έξω από τις εξελίξεις.
Τι θα πει "κλεφτοπόλεμος"; Πόλεμος φθοράς και εντυπώσεων, χωρίς να υπάρχει μετωπική σύγκρουση. Πόλεμος με μαχαιροπήρουνα δείπνων, ψαλίδια εγκαινίων και τραπεζοκαθίσματα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπου υπήρχε "μυστικό" δείπνο στο "lobby" της "πολυκατοικίας", ο ένας από τους συνδαιτυμόνες ήταν πάντα ο Καρατζαφέρης. Διαρκής επανάληψη του ίδιου έργου …εξαιτίας της οποίας μάλλον έβαζε "κιλά" ο Καρατζαφέρης. Το σενάριο πάντα το ίδιο. Λίγα γεγονότα, καμία είδηση, αλλά άπειρα υπονοούμενα. Πολύ ζουμί, σχεδόν καθόλου "κρέας" …"Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Κιλτίδη" …"Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Ψωμιάδη" …"Ο Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Τατούλη". Όλα τόσο μυστικά, που, αν γίνονταν φανερά, όλο και κάποιος δεν θα τα πρόσεχε.
Ήταν η εποχή κατά την οποία ο Καρατζαφέρης, αισθανόμενος πανίσχυρος, απειλούσε και τρομοκρατούσε την ηγεσία της ΝΔ. Ο πανίσχυρος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν φοβόταν, χαλάει την "πιάτσα", κλείνοντας ραντεβού με βουλευτές αντιπάλου κόμματος, γιατί προφανώς δεν φοβόταν τους δικούς του. Τους δικούς του βουλευτές τους είχε δεδομένους. Ήταν ο ισχυρός του κόμματος, που δεν χρειαζόταν καν να απειλεί τους βουλευτές του. Ο Καρατζαφέρης φταρνιζόταν και οι βουλευτές του ήταν αυτοί, οι οποίοι ανέβαζαν τον πυρετό. Ο Καρατζαφέρης κρύωνε και οι βουλευτές του έβαζαν κομπρέσες.
Όμως, όλα αυτά είναι παρελθόν. Τώρα είναι προφανές πως κάτι άλλαξε. Είναι προφανές πως και ο ίδιος έχει αντιληφθεί "ύποπτες" επαφές και συναντήσεις στελεχών του με στελέχη της ΝΔ. Είναι προφανές ότι φοβάται μυστικές συμφωνίες μεταξύ αυτών των στελεχών και της ΝΔ. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ούτε η προκλητική στάση του Κεφαλογιάννη ούτε η ταπεινή απάντηση του Καρατζαφέρη. Γιατί ν’ αποδεχθεί εμμέσως το γεγονός ότι μπορεί να έχει απώλειες το κόμμα του, παραδεχόμενος την πιθανότητα ν’ αναγκαστεί στο άμεσο μέλλον να "γεννήσει" αντικαταστάτες τους; Άρα έχει γνώση πως κάτι συμβαίνει και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Κεφαλογιάννη να τον "κουρδίζει". Αν όμως αυτά "αποκαλύπτονται" από "άκρες" λόγων, τα ίδια επιβεβαιώνονται και από τις ενέργειές του. Τις βεβιασμένες και γεμάτες αγωνία ενέργειές του.
Μέχρι τώρα η παντοδυναμία του Καρατζαφέρη στο κόμμα του φαινόταν στον τρόπο με τον οποίο έκανε τις επιλογές των προσώπων, που θα διεκδικούσαν τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις εκλογικές μάχες του κόμματος. Η παντοδυναμία του φαινόταν στο ότι δεν "φίλτραρε" τα πρόσωπα σε σχέση με ενδεχόμενες συνέπειες που θα είχαν οι "επιτυχίες" τους απέναντι στον ίδιο. Δεν υπήρχαν τέτοιες συνέπειες. Τον εαυτό του τον τοποθετούσε πέρα και πάνω από την οποιαδήποτε επιτυχία του οποιουδήποτε στελέχους του. "Ένας" ήταν ο αρχηγός. Οι υπόλοιποι απλά θα διαγωνίζονταν για την εύνοιά του. Ως εκ τούτου τα κριτήρια της επιλογής των προσώπων ήταν απλά και πάντα είχαν ως στόχο τους την καλύτερη εκλογική "συγκομιδή" του κόμματος. Ο "καλύτερος" για το κόμμα ήταν αυτός, ο οποίος έφερνε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Γι’ αυτόν τον λόγο ο Καρατζαφέρης εκμεταλλευόταν άμεσα και απόλυτα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Δεν φοβόταν τίποτε και εκμεταλλευόταν ό,τι μπορούσε να βοηθήσει το κόμμα του. Οι δημοσκοπήσεις ήταν για τον Καρατζαφέρη ό,τι η βροχή για το σαλιγκάρι. Ευκαιρία για τροφή. Αυτό έκανε πάντα. Μετά από κάθε δημοσκόπηση έβγαινε για "εισπράξεις". Τα τελευταία χρόνια η πολιτική του ήταν της λογικής …"ό,τι θέλει ο πελάτης", εφόσον πρόβλημα ελέγχου του "μαγαζιού" δεν υπήρχε. Αυτό είναι που άλλαξε τώρα και φαίνεται πλέον καθαρά. Υπάρχει αλλαγή της συμπεριφοράς τού Καρατζαφέρη σ’ ό,τι αφορά τις επιλογές των προσώπων, που θα αντιπροσωπεύσουν το ΛΑΟΣ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Καρατζαφέρης για πρώτη φορά θα "ελιχθεί" με το ανάλογο κόστος για το κόμμα, προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά του συμφέροντα. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ΛΑΟΣ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα το έφερνε ο Βορίδης, παρ’ όλ’ αυτά δεν επιλέχθηκε για να τα φέρει. Ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως αυτός ήταν το καλύτερο "άλογο" για να "τρέξει" στη συγκεκριμένη "κούρσα", εντούτοις δεν αφέθηκε ν’ διαγωνιστεί. Ο "φύλαρχος" τον κατέστησε "προστατευόμενο είδος" …όπως ειρωνικά δήλωσε δημοσίως ο ίδιος ο Βορίδης.
Βλέπουμε λοιπόν να συμβαίνουν δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία μας αποκαλύπτουν εξελίξεις. Το πρώτο έχει σχέση με τη συμπεριφορά της σαμαρικής ΝΔ απέναντι στο μητσοτακικό ΛΑΟΣ και στον αρχηγό του. Για ν’ αλλάξει η τακτική της ΝΔ, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι για κάποιον λόγο αφήνει ο Μητσοτάκης τον Σαμαρά να χτυπάει το ΛΑΟΣ ελεύθερα. Για κάποιον λόγο ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει την ανοχή του Αποστάτη. Για κάποιον λόγο ο Μητσοτάκης είναι "ανοικτός" και δεν θέλει να συνεχίσει τη βεντέτα του με τον Σαμαρά.
Το δεύτερο διαφορετικό στοιχείο, που εντοπίζουμε, έχει σχέση με τη συμπεριφορά του ίδιου του Καρατζαφέρη απέναντι σε συγκεκριμένο στέλεχός του. Η ταυτότητα αυτού του στελέχους μας αποκαλύπτει όχι μόνον το "μέλλον" σ’ ό,τι αφορά την τύχη του ίδιου του ΛΑΟΣ ως κόμμα, αλλά και την ταυτότητα αυτών που το αποφασίζουν. Γιατί άραγε ο Καρατζαφέρης φοβάται τον Βορίδη και όχι κάποιο άλλο εξίσου προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα ο Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το χρίσμα για τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία; Γιατί δεν τον άφησε να θέσει υποψηφιότητα, έχοντας καλές δημοσκοπήσεις, σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις "πληγώνουν" καθημερινά το ΛΑΟΣ;
Για να καταλάβουμε τι συνέβη, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί αυτά είναι αρκετά περίπλοκα …Πάρα πολύ περίπλοκα, προκειμένου ο Καρατζαφέρης να φτάσει στη σημερινή τραγικά δύσκολη θέση. Κατ’ αρχήν είναι βέβαιον ότι, πάνω στον "ενθουσιασμό" της επιτυχίας του, εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πράγματα. Υπερεκτίμησε τη δυνατότητά του να κάνει "κωλοτούμπες" και υποτίμησε τη δυνατότητα αντίληψης του λαού. Θεώρησε πως ήταν ασφαλές να κάνει "τούμπες", γιατί εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πραγματικά δεδομένα. Εδώ βρίσκεται το μοιραίο λάθος του. Δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Νόμιζε ότι είναι ένας από αυτούς, οι οποίοι κάνουν με "ταλέντο" τις πολιτικές τους "τούμπες", αλλά δεν κατάλαβε ότι αυτοί, οι οποίοι στην Ελλάδα συγχωρούνται για τις "τούμπες" τους, είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Οι "ακροβάτες" είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι "συγχωρούνται" για τα λάθη τους στις "πορείες" τους. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν χάνονται, όσα λάθη και να κάνουν, όπως ο Σαμαράς για παράδειγμα. Όπως πιθανόν η Ντόρα --η οποία είναι βέβαιον ότι δεν θα αφεθεί να χαθεί-- και μακροπρόθεσμα είναι βέβαιον ότι θα "συγχωρεθεί" και θα επιστρέψει στη ΝΔ. Όμως, ακόμα και "μικρότεροι" από αυτούς μπορούν να "συγχωρεθούν" και να "διορθώσουν" εσφαλμένες πορείες. Τέτοιος είναι, για παράδειγμα, ο "λεωφορειούχος" Μάνος, ο οποίος, αφού έκανε φασαρίες στη δεξιά "πολυκατοικία", στη συνέχεια "στεγάστηκε" από το ΠΑΣΟΚ. Τέτοιος, για παράδειγμα, είναι ο υβριστής των Ελλήνων Ανδριανόπουλος, ο οποίος, αφού με τον άκρατο φιλελευθερισμό του εξυπηρέτησε όλα τα αφεντικά εντός και εκτός της χώρας, "σώθηκε" από το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ. Τέτοιος, για παράδειγμα, είναι ο "αριστερός" Μπίστης, ο οποίος μια ζωή παρίστανε τον αριστερό ελευθέρας "βοσκής", αλλά, όταν άλλαζε ο καιρός, προστατευόταν από τη "στάνη" του ΠΑΣΟΚ.
Με όλα αυτά τα παραδείγματα μπερδεύτηκε ο Καρατζαφέρης. Νόμιζε ότι είναι "πετυχημένος" και άρα ότι άλλαξε "επίπεδο". Νόμισε ότι είναι όμοιος μ’ αυτούς. Νόμιζε ότι δεν βρίσκεται μακριά από την εξουσία, έχοντας απέναντί του έναν κουτό Γιωργάκη ή έναν αμφισβητούμενο Σαμαρά. Νόμιζε ότι, εξυπηρετώντας ένα ισχυρό αφεντικό, όπως είναι ο Μητσοτάκης, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την ανέλιξή του. Νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο έθετε τις βάσεις για την ανάληψη της διαχείρισης του συνόλου της γαλάζιας "πολυκατοικίας". Έβλεπε ότι είχε τις δυνατότητες. Έβλεπε ποιοι τα κατάφεραν πριν από αυτόν. Δεν ήταν περισσότερο αγράμματος ή λιγότερο μπουλντόζας από τον Έβερτ. Ο Έβερτ ήταν η "σημαδούρα" στην πορεία του Καρατζαφέρη. Ο Έβερτ, ο οποίος έγινε διαχειριστής της γαλάζιας "πολυκατοικίας" με ικανότητες, οι οποίες δεν του επέτρεπαν να ξεχωρίσει ένα γαϊδούρι από ένα τραίνο.
Κάπου εκεί μπερδεύτηκε ο γαλατάς. Νόμισε αφελώς ότι είναι όμοιος με όλους αυτούς. Νόμιζε ότι, επειδή τους έμοιαζε στα κιλά και στην αγραμματοσύνη, είναι όμοιος μ’ αυτούς. Αυτό ήταν το μέγα λάθος του. Αυτός ήταν γαλατάς, ο οποίος "ακροβατούσε" ερασιτεχνικά, επειδή αυτό βόλευε τον Μητσοτάκη, ενώ αυτοί ήταν επαγγελματίες "ακροβάτες", που εκτελούσαν εντολές του συστήματος …Του κεντρικού συστήματος, το οποίο φτάνει μέχρι τις πόρτες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ήταν "ακροβάτες" από τη μεγάλη σχολή των "ακροβατών". Όλοι αυτοί έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό στοιχείο μεταξύ τους. Είναι κολεγιόπαιδες. Είναι απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών.
Αυτοί ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα. Μεταξύ τους αποφασίζουν πώς θα μοιραστούν οι λείες και τα πόστα. Συμμαθητές είναι μεταξύ τους αυτοί, οι οποίοι γίνονται μεγιστάνες ελέω κράτους και αυτοί οι οποίοι κυβερνάνε το κράτος ελέω μεγιστάνων. Μοιράζονται τα πόστα και μοιράζουν λείες. Επειδή παίρνουν μερίδια από τις λείες, ξαναμοιράζουν πόστα. Όλοι "πετυχημένοι" και "έξυπνοι" για όσο διάστημα σέβονται το "στημένο" παιχνίδι του Κολεγίου. Ένα παιχνίδι, το οποίο ξεκινάει από τις τράπεζες, τα πρωθυπουργικά γραφεία και καταλήγει στα ΜΜΕ. Μόνοι τους αποφασίζουν για τα πάντα στην Ελλάδα. Μόνοι τους δημιουργούν το οικονομικό, το πολιτικό, αλλά και το κοινωνικό σταρ σύστεμ.
Δικό τους το μαχαίρι …και δικό τους και το καρπούζι. Δικές τους οι τράπεζες, οι οποίες δανείζουν παράνομα το χρήμα στα κόμματα …και δικά τους τα κανάλια και οι εφημερίδες, που τα "ελέγχουν". Αυτοί είναι τώρα που αποφάσισαν ότι ο Καρατζαφέρης πρέπει να "τελειώσει". Αυτοί τον δημιούργησαν και αυτοί είναι που τώρα δεν τον θέλουν. Ιδιοκτησία τους είναι. Στα δικά τους κανάλια προβλήθηκε ο Καρατζαφέρης. Κολεγιόπαιδες σαν τον Καψή και τον Στραβελάκη τον "ανέκριναν", για να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του. Τώρα δεν τον θέλουν πλέον στο πολιτικό σκηνικό. Δεν τον θεωρούν απλά μη χρήσιμο, αλλά επικίνδυνο. Τι άλλαξε τώρα και βιάζονται τόσο πολύ να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο; Μπήκαμε στο ΔΝΤ. Μπήκαμε στο σφαγείο και αυτοί, οι οποίοι έχουν όφελος να μας οδηγήσουν εκεί, φοβούνται την αντίδραση. Την αντίδραση, η οποία θα μπορούσε ν’ "αδειάσει" τα δύο δικά τους μεγάλα κόμματα. Τα κόμματα των συμμαθητών και φίλων τους. Τα κόμματα του Παπανδρέου και του Σαμαρά.
Για ν’ αποκλείσουν κάθε απειλή, προσπαθούν να κλείσουν όλες τις "διόδους" διαφυγής του κόσμου από τα δύο ιδιόκτητα "μαντριά" τους. Το ΠΑΣΟΚ το προστάτευσαν από τα "αριστερά" με τη διάλυση του Σύριζα. Τώρα, που, λόγω ΔΝΤ, ήταν η ιστορική ευκαιρία της δημοκρατικής αριστεράς ν’ αποκτήσει ακροατήριο --και βέβαια ψηφοφόρους-- την έπιασε η "αυτοκαταστροφική" μανία. Κατά σύμπτωση αυτοί, οι οποίοι την οδήγησαν στην καταστροφή, είναι "υπάλληλοι" του Κολεγίου. Από τον Κωνσταντόπουλο, που τον έβαλε ο Τζίγγερ να μαζεύει τα σπασουάρ των παικτών του Παναθηναϊκού, μέχρι τον Κουβέλη, ο οποίος υπήρξε υπουργός του αποστάτη. Υπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην πιο βρόμική της περίοδο.
Τώρα, που ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς να κατέβει στις εκλογές ως οργανωμένη και έτοιμη "δεξαμενή" είσπραξης της πασοκικής δυσαρέσκειας, ο Κουβέλης θυμήθηκε τα "ιδεολογικά" του. Τώρα, που, λόγω του Γιωργάκη και του ΔΝΤ, ο κόσμος έγινε "γιαούρτι" για την Αριστερά, ο Κουβέλης της πήρε το "κουτάλι" και το έσπασε. Διέλυσε τη "δεξαμενή" σε μικρούς "κουβάδες" …και κανένας δεν μπαίνει σε τέτοιους. Το αποτέλεσμα ήταν να πάψει να υπάρχει διαρροή εξ αριστερών και να σωθεί το "μαγαζί" του Γιωργάκη. Το αποτέλεσμα ήταν να σωθεί το "μαγαζί" του Κολεγίου. Εύγε στον υπάλληλο του Κολεγίου του πολιτικού υπεργολάβου Μητσοτάκη. Χαλάλι τα 17 ακίνητα και τα εκατό εκατομμύρια δραχμές σε καταθέσεις.
Όμως, εκτός από τους γίγαντες του δικομματισμού, ελέγχονται και οι "δορυφόροι" του πολιτικού μας συστήματος. Απλά εδώ έχουμε μια διαφορά, η οποία μέχρι τώρα συνέφερε τον Καρατζαφέρη, ενώ τώρα δεν τον συμφέρει. Τους "δορυφόρους" του πολιτικού μας σκηνικού τους έλεγχε ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως. Χωρίς να θίγει τα δικαιώματα του Κολεγίου, έκανε το "παιχνίδι" μόνος του. Άλλωστε δεν ήταν ξένος. Δικός τους άνθρωπος ήταν. Το μητσοτακέικο ανήκει στο Κολέγιο. Ανήκει σ’ αυτό το "στρατόπεδο". Εκ των βασικών "παικτών" του θα λέγαμε. Βασικών …όσο και ο Σαμαράς. Αν ο Σαμαράς είναι δισέγγονος της Δέλτα-Μπενάκη --των Μπενάκηδων, που ίδρυσαν το Κολέγιο--, ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω.
Ο Μητσοτάκης είναι ανιψιός του Βενιζέλου και κολλητού των Μπενάκηδων και ένας εκ των ιδρυτών του Κολεγίου. Ό,τι "μερίδιο" παίρνει η οικογένεια Σαμαρά από το Κολέγιο, το ίδιο παίρνει και η οικογένεια Μητσοτάκη. Πρόεδρος των αποφοίτων του Κολεγίου ήταν ο αδερφός του Σαμαρά και πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων του Κολεγίου ήταν η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του Κυριάκου, ο οποίος αποφοίτησε από αυτό το σχολείο και το ίδιο θα έκανε και η Ντόρα, αν δεν βρισκόταν στην "εξορία". Τα παιδιά τους όλα βρίσκονται στο κολέγιο. Αυτό τελείωσαν τόσο η "αθηναία" Αλεξία όσο και ο "καρπενησιώτης" αδερφός της. Αυτός ο Μητσοτάκης --και άρα το Κολέγιο-- έλεγχε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΛΑΟΣ.
Το ΚΚΕ το έλεγχε με τους εκβιασμούς των χρημαδοτήσεών του. Ο Μητσοτάκης πάντα το προστάτευε, για να μην ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Να μην μάθει ο κόσμος για τα ξένα χρήματα, που έπαιρνε το χαφιεδομάγαζο του Περισσού …Τα ρώσικα ρούβλια, για να υπηρετεί τη Μόσχα …Τα εβραϊκά χρήματα του Σόρος. για να υπηρετεί τη Νέα Τάξη …Τα ελληνικά χρήματα, που πήρε από το κράτος, για να παίζει τα παιχνίδια του Μητσοτάκη και βέβαια του Κολεγίου. Όλα αυτά τα γνώριζε ο Μητσοτάκης και στην κυριολεξία χειριζόταν το ΚΚΕ σαν ιδιοκτησία του. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος διόρισε την Παπαρήγα στη θέση της Γ.Γ. του κόμματος. Μέχρι και την κόρη της ο Μητσοτάκης την έγραψε στο Κολέγιο.
Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό --και το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα-- πώς το δημιούργησε και πώς το έλεγχε …Με τα κοντέινερ του Τέως δημιουργήθηκε. Απευθείας ανταλλαγή κοντέινερ με οπαδούς. Ο Τέως πήρε την οικοσκευή του από τον Μητσοτάκη και του παρέδωσε τους βασιλόφρονες οπαδούς του. Ο Μητσοτάκης στη συνέχεια αυτό το "ποίμνιο" το παρέδωσε στη διαχείριση του Καρατζαφέρη. Δεν τον συνέφερε --λόγω ΝΔ--, αλλά και δεν μπορούσε --λόγω της "κεντρώας" καταγωγής του-- να το διαχειρίζεται ο ίδιος και γι’ αυτόν τον λόγο το παρέδωσε στον Καρατζαφέρη. Με αυτόν τον κόσμο ως "μαγιά" ξεκίνησε το ΛΑΟΣ και έφτασε στις τελευταίες εκλογές να φλερτάρει με το 8%. Μετά το σώου της "κωλοτούμπας" του Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ "γκρεμίστηκε" από εκείνο το ύψος και τώρα είναι αμφίβολο αν χωρίς "βοήθεια" από το Κολεγιακό Παρακράτος μπορεί να μπει στη Βουλή.
Αυτό το μισοκατεστραμμένο ΛΑΟΣ παραδίδει ο Μητσοτάκης στο Κολέγιο. Όπως συμβαίνει πάντα με τις επιχειρήσεις, όταν αυτές παραδίδονται σε νέες ιδιοκτησίες, υπάρχει αλλαγή και των διαχειριστών. Το ίδιο γίνεται και με το ΛΑΟΣ. Ο Καρατζαφέρης ήταν ο εκλεκτός και έμπιστος του Μητσοτάκη …Διαχειριστής του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Ο νέος ιδιοκτήτης --εφόσον σ’ αυτήν την "εταιρεία" έχει λόγο και ο Σαμαράς-- δεν "εμπιστεύεται" την προηγούμενη διαχείριση. Άρα η αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Ποιον όμως θα τοποθετήσουν σ’ αυτήν τη θέση; Έναν δικό τους άνθρωπο …Τον Μαυρουδή …Τον Μάκη …Τον Βορίδη. Τον απόφοιτο της τάξης του 83. Αυτόν, ο οποίος μάλλον θα χρησιμοποιήσει τον Καρατζαφέρη σαν αποδιοπομπαίο τράγο, προκειμένου ν’ "ανακαινίσει" το "μαγαζί" που θα παραλάβει.
Τζάμπα χτυπιέται τώρα ο Καρατζαφέρης. Τζάμπα έδειξε την αδυναμία του, απαγορεύοντας στον Βορίδη να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές. Προειλημμένες αποφάσεις είναι. Έχει τελειώσει ως πολιτικός και απλά, ως αγράμματος που είναι και δεν γνωρίζει να διαβάζει "σχέδια", θέλει να το παλέψει …Όπως ο αγράμματος, που χτυπάει την τηλεόραση, για να τη "φτιάξει". Αγωνίζεται απελπισμένα να σώσει ό,τι μπορεί, ενώ γνωρίζει πως τίποτε δεν σώζεται πια. Σαν τον γαλατά, του οποίου του χύνεται το γάλα και ενστικτωδώς προσπαθεί να το μαζέψει με τις χούφτες. Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μισεί πραγματικά το αφεντικό του τον Μητσοτάκη. Αυτήν τη φορά όμως πραγματικά και όχι επί πληρωμή, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια της χρυσοπληρωμένης αντιμητσοτακικής ρητορείας του.
Γιατί τον μισεί; Γιατί, αφού τον εξευτέλισε --και μάλιστα στο ζενίθ της πολιτικής του καριέρας--, βάζοντάς τον να κάνει ντορικές και ΔΝΤκές "κωλοτούμπες", τώρα τον αφήνει απροστάτευτο. Τον κατέστρεψε στην καλύτερη στιγμή της προσωπικής του καριέρας. Στην καλύτερη στιγμή του δημιουργήματός του από την ίδρυσή του. Στη στιγμή που ο ίδιος είχε ήδη "αγοράσει" την καλή υστεροφημία του και το κόμμα του είχε μπει σχεδόν μόνιμα στο πολιτικό "κάδρο". Γιατί; Για να σώσει τη Ντόρα. Για να σώσει την "πιατέλα" της Ντόρας, λεηλάτησε τα "ψίχουλα" του γαλατά. Για να μειώσει τις ζημιές των λαθών της Ντόρας, οδήγησε τον Καρατζαφέρη σε ενέργειες, οι οποίες του φορτώθηκαν σαν λάθη, ενώ δεν ήταν δικές του επιλογές. Τώρα είναι φανερό πλέον ότι ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει τον Καρατζαφέρη. Είναι φανερό ότι έχει αποφασίσει να δώσει σε άλλον τα "κλειδιά" του ΛΑΟΣ. Γιατί; Γιατί οι ανάγκες της οικογένειάς του το επιβάλουν.
Ανάγκες μεγάλες και φλέγουσες, για ν’ αναγκάσουν τον Μητσοτάκη ν’ αλλάξει γραμμή πλεύσης. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, γιατί το λάθος του με την εκκωφαντική ήττα της Ντόρας δεν διορθώνεται. Τώρα ο Μητσοτάκης προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται και ο Καρατζαφέρης πλέον δεν τον εξυπηρετεί. Το δήθεν 40% της ΝΔ αποδείχθηκε ένας Κιλτίδης και πέντε-δέκα συγγενείς τους. Βλέποντας λοιπόν ότι δεν έχει τα περιθώρια ν’ ανακτήσει το χαμένο έδαφος, θεωρούμε ότι επέλεξε να συμβιβαστεί. Γιατί; Γιατί δεν θέλει, φεύγοντας από αυτήν τη ζωή, να αφήσει την οικογένειά του "απέναντι" στο Κολέγιο.
Βλέπει ότι δεν έχει μεγάλα περιθώρια ζωής και δεν θέλει ν’ αφήσει την οικογένειά του σε αντιπαλότητα με το Κολέγιο. Μια αντιπαλότητα, η οποία είναι βέβαιη, αν για λόγους εγωισμού επιχειρήσει να "χτυπήσει" το ένα από τα δύο μεγάλα "μαγαζιά" του Κολεγίου, που είναι η ΝΔ. Αν επιχειρήσει να ιδρύσει κόμμα και αλλάξει τις λεπτές "ισορροπίες" του ήδη ετοιμόρροπου πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης. Αλλάζοντας τακτική, αποφεύγει τη σύγκρουση με το Κολέγιο και με αυτόν τον τρόπο ανοίγει εκ νέου την "πόρτα" της ΝΔ για την κόρη του. Επιπλέον, επειδή μιλάμε για τον Μητσοτάκη, πάντα πρέπει ν’ αναζητάμε στις επιλογές του και κάποιο επιπλέον οικονομικό κέρδος. Δεν παραδίδει τίποτε τζάμπα ο Αποστάτης. Ούτε την αρρώστια του. Είμαστε σίγουροι ότι ποσοστά ακόμα και από την κηδεία του θα διεκδικήσει.
Τι υποπτευόμαστε; Ότι κάπου είναι "ανοικτός" και τώρα, είτε μπορεί και τον εκβιάζει ο Σαμαράς είτε ο Μητσοτάκης τον έχει ανάγκη ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάπου έκανε "κουμάντα", υπολογίζοντας ότι η Ντόρα θα είναι η αρχηγός της ΝΔ και επειδή δεν έγινε αυτό, δεν του βγαίνουν τα νούμερα. Μαθαίνουμε ότι ο σύζυγος της Θεοδώρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου επενδύει στα "συρόμενα", όπως είναι το όνομα της Ντόρας …Στις νταλίκες, όπως είναι η Ντόρα. Προφανώς, θεωρώντας δεδομένη την ισχύ της Ντόρας, βιάστηκε και έκλεισε συμφωνίες με την Cosco. Τώρα, με την αναταραχή που έχουν προκαλέσει οι φορτηγατζήδες, πρέπει να έχουν προβλήματα. Πρέπει να είναι ανοικτοί και οικονομικά, αν έχουν δρομολογήσει μεγάλες παραγγελίες σε φορτηγά. Έχουν ανάγκη τους πάντες και άρα και τον Σαμαρά. Κατάλαβε ο Καρατζαφέρης τι λέμε; Στο λιμάνι του Πειραιά μάλλον τον "έριξαν".
Τον "έριξαν", για να σώσουν τη Ντόρα. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι αυτές, οι οποίες επιβάλλουν την άμεση "επιστροφή" της Ντόρας στην ασφαλή και "τζάμπα" ΝΔ. Αφού διαπίστωσε μόνη της το κοινώς γνωστό --ότι η ίδια και όλοι όσοι την πλαισιώνουν είναι "ανθρωποδιώκτες"--, τώρα θέλει να επιστρέψει. Απλά αυτό απαιτεί μια προετοιμασία, για να μην γυρίσει ταπεινωμένη. Μια προετοιμασία μητσοτακικής "καμαρίλας". Από το περιβάλλον του Μητσοτάκη "διαρρέουν" τα διάφορα περί "επιστροφής" του Καραμανλή. Γιατί; Γιατί η οικογένεια έχει εξειδίκευση στην "αντιπαπανδρεϊκή" πολιτική και ρητορεία και αυτό το "χαρτί" είναι που ξέρει να παίζει. Τώρα, με πρόφαση τη νίκη της "Δεξιάς" απέναντι στον "κακό" Παπανδρέου του ΔΝΤ, θα καλέσουν μια "πανστρατιά" της παράταξης. Με αντίπαλο "κάστρο" τον δήθεν παπανδρεϊσμό, θα επιχειρήσουν να "μπουν" μέσα στον "Δούρειο Ίππο" με το όνομα Καραμανλής.
Άρχισαν ήδη οι ψίθυροι "προετοιμασίας". Να επιστρέψει ο Καραμανλής ...αλλά και η Ντόρα, μαζί με τα "εξαπτέρυγά" της τύπου Κιλτίδη, Βουλγαράκη κλπ.. Τον Καραμανλή τον θέλουν όχι για "ίππο", αλλά για "γαϊδούρι" …για να κουβαλήσει στο μητσοτακικό "σαμάρι". Μέχρι και ο Σπηλιωτόπουλος της Ντόρας βγήκε να το υποστηρίξει. Ο νεόπλουτος του Κολωνακίου. Ο Αρούκος, που ακόμα περιμένουμε να μας φέρει τα χαρτιά από το σπίτι που του έδωσε ο παππούς του στην Πάτρα. Αν δεν είχαμε δημοτικές εκλογές, θα έβγαινε και ο Νικήτας στα κανάλια, για να μας περιγράψει τα παραταξιακά του "οράματα", αλλά τώρα δεν θέλει να θυμώσει τους οπαδούς της ΝΔ και σωπαίνει. Οι πάντες θέλουν "πανστρατιά" της Δεξιάς, για να "νικήσουν" δήθεν τον Γιωργάκη. Αναγκαστικά, για να λειτουργήσει αυτή η "πλατιά" --και άρα εκτεταμένη προς το Κέντρο-- "στρατιά", θα απομονωθεί εκ νέου το ΛΑΟΣ. Θα παραμείνει στο "ισόγειο" της "πολυκατοικίας" έτοιμη για κάθε χρήση με τον νέο "διαχειριστή" Βορίδη.
Όλα αυτά μεθοδεύονται από τον Μητσοτάκη και όπως βλέπουμε δεν υπάρχει "χώρος" για τον Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης έκανε το "λάθος" ν’ ανέβει "ορόφους" στην "πολυκατοικία" και αυτοί θέλουν ένα φρέσκο πρόσωπο να "κάθεται" στον "ακάλυπτο" της Ακροδεξιάς και βέβαια στο "ημιυπόγειο" του φασισμού. Ένα δικό τους πρόσωπο με "ωραίο" φασιστικό παρελθόν να μένει στην "αυλή" και να μην ανεβοκατεβαίνει στους "ορόφους" και ενοχλεί τους "ιδιοκτήτες" …Ρόπαλα, σιδηρογροθιές, κλωτσιές και μπουνιές. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς είναι χρήσιμος ο Βορίδης. Μπορεί να εκφράσει τον νέο συντηρητικό και σκληρό "λόγο" του ΛΑΟΣ, που θα γεμίσει με φοβισμένους δεξιούς το "μαγαζί" του συμμαθητή Σαμαρά. Το "μαγαζί" του Κολεγίου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο "πολυσυλλεκτικός" Καρατζαφέρης αναγκαστικά πρέπει ν’ "αποσυρθεί".
Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός. Θα προσπαθήσουν να πολώσουν εκ νέου τον κόσμο, για να βοηθήσουν να επιβιώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και οι "ρυθμίσεις" θα γίνονται από τα φασιστικά άκρα και των δύο πλευρών. Θα προσπαθήσουν να πολώσουν τον κόσμο, για να εμφανίσουν τον δικομματισμό σαν την εγγύηση της κοινωνικής ειρήνης με τη λογική του …μη χείρον βέλτιστον. Από τη μία θα φωνάζει το ΛΑΟΣ τα "γνωστά" του και από την άλλη το ΚΚΕ θα απαντά με τα επίσης "γνωστά" του. Θα εμφανιστούν οι βρικόλακες του εμφυλίου, για να εμφανίσουν σαν μοναδικούς, σίγουρους και πανίσχυρους εγγυητές της δημοκρατίας τα "μαγαζιά" του Κολεγίου. Ό,τι γινόταν σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Δεν έχουν λόγο ν’ αλλάξουν έναν πετυχημένο σχεδιασμό με νέα κόμματα αμφιβόλου βιωσιμότητας ή με ανίερες συμμαχίες των "κεντρώων" της Ντόρας με "ακροδεξιούς" του Καρατζαφέρη και "αριστερούς" του Κουβέλη. Όλοι αυτοί μαζί, όχι κόμμα εξουσίας δεν φτιάχνουν, αλλά δεν γεμίζουν ούτε καφετέρια. Επιπλέον, δεν υπάρχει και λόγος να μπουν σ’ αυτόν τον κόπο. Υπάλληλοι των ίδιων ανθρώπων είναι όλοι τους και δεν υπάρχει λόγος να εκτίθενται χωρίς πρακτικό κέρδος. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουν και χρήματα για νέα κόμματα. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις, που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα είναι παντελώς αποθαρρυντικές για τέτοιου είδους εγχειρήματα.
Τέλος, ακόμα κι αυτά, τα οποία ακούγονται περί συγκυβερνήσεων όλων αυτών με το ΠΑΣΟΚ, είναι λάθος. Γιατί; Γιατί πάντα σε έναν σχεδιασμό αναζητάς το εναλλακτικό σενάριο. Αναζητάς το backup σε περίπτωση αποτυχίας. Αν όλοι αυτοί οι μέχρι τώρα χρήσιμοι ως "σκόρπιοι", που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος, ανεβούν στην ίδια "βάρκα" και αυτή βουλιάξει, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αν ο Γιωργάκης, η Ντορούλα και τα άλλα τα αριστεροδεξιά "παιδιά" των πρεσβειών ανέβουν σε μια "βάρκα" που θα βουλιάξει, θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή των δεδομένων της μεταπολίτευσης. Θα καταστραφεί ο συνολικός σχεδιασμός τους και αυτό είναι βέβαιον ότι δεν το επιθυμούν.
Γι’ αυτόν τον λόγο είναι δεδομένο ότι θα καταφύγουν στην παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του δικομματισμού. Μία ο ένας και μία ο άλλος, για να μην έχει διέξοδο ο λαός. Απλά, αντί να "καεί" η Ντόρα σ’ αυτόν τον επανασχεδιασμό, θα "καεί" ο Καρατζαφέρης. Ηθικό πρόβλημα έτσι κι αλλιώς δεν έχει ο Μητσοτάκης. Ποτέ δεν είχε τέτοια προβλήματα ο μετρ της προδοσίας και της αφιλίας. Πόσο μάλλον σε μια περίπτωση όπως αυτήν του Καρατζαφέρη, όπου δεν έχει να κάνει ούτε με ευεργέτη του ούτε με φίλο του. Το ΛΑΟΣ τού ανήκει και μπορεί να το παραδώσει όπου θέλει. Ο Καρατζαφέρης είναι υπάλληλός του και δικαίωμά του είναι ν’ αποφασίζει για την απόλυσή του. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει απέναντι στον Καρατζαφέρη. Ειδικά απέναντι στον Καρατζαφέρη, τον οποίο ο ίδιος έφτιαξε στην κυριολεξία εκ του μηδενός. Αν δεν ήταν ο Μητσοτάκης, ο Καρατζαφέρης ακόμα γάλατα θα μοίραζε. Μπορεί και να ήταν υπάλληλος του αδερφού του.
Όμως, αυτό, το οποίο ενοχλεί τον Καρατζαφέρη, είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Δεν του δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσει να διασώσει έστω και στοιχειωδώς την υστεροφημία του. Ως "κωλοτούμπας" θα φύγει από την πολιτική. Ως ψεύτης, ο οποίος "πούλησε" τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα που πάντα "φλέρταρε" και ψήφισε υπέρ του ανθρωποκτόνου ΔΝΤ. Ως ο προδότης, που "πούλησε" τα εθνικά θέματα, εμφανιζόμενος στο τέλος της καριέρας του ως απολογητής της Ντόρας.
Αυτή θα είναι η εικόνα που θ’ αφήσει πίσω του και αυτό είναι το πιο τραγικό για τον ίδιο. Το "εξαπτέρυγο" του Γιωργάκη και υπάλληλος του Αποστάτη. Ένα πραγματικό "κομοδίνο" για όλες τις δουλειές του Κολεγίου. Αφού τον εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της "αγίας οικογένειας", τώρα τον εγκαταλείπει στην τύχη του. Μια τύχη, που, εκτός από σκοτεινή, θα είναι και πολύ σύντομη. Τώρα ο Καρατζαφέρης τρέχει και δεν φτάνει. Με τη "μπακαλογαλακτοκομική" του λογική ελπίζει ο Καρατζαφέρης ότι θα αντιστρέψει το κλίμα, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε τι συμβαίνει.
Τώρα παριστάνει την πρόθυμη αρκούδα. Θεωρώντας ότι γνωρίζει το παιχνίδι, δεν περιμένει από τον Μητσοτάκη εντολές. "Πηδάει" μόνος του, νομίζοντας ότι τα "αφεντικά" τον βλέπουν και θα τον διατηρήσουν στη θέση του …Επιμένει να λέει ψέματα για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ …Βλέπει σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της Διαμαντοπούλου, τα οποία θα διαλύσουν την εθνική ανώτατη εκπαίδευση …Είναι φανατικός οπαδός του εθνοκτόνου Καλλικράτη. Τζάμπα εκτίθεται. Οι ισχυροί αποφάσισαν να θανατώσουν την "αρκούδα" και δεν βλέπουν καν τον "χορό" της. Η ευθανασία έχει αποφασιστεί. Σιγά-σιγά ο Καρατζαφέρης θα καταλάβει ότι μέχρι τώρα τον άφηναν να "χορεύει", γιατί "πλήρωνε" ο Μητσοτάκης. Τώρα τζάμπα "στροβιλίζεται", γιατί δεν τον βλέπει κανείς. Τζάμπα ο χοντρός επιχειρεί τα μονά και τα διπλά τούλουπ …όπως θα έλεγε και ο Κωστάλας.
Κακόμοιρε Καρατζαφέρη. Ταπεινή ήταν η πολιτική καταγωγή σου και άδοξος ο θάνατός σου. Εξαιτίας κάποιων κοντέινερ "γεννήθηκες" και εξαιτίας νταλικών, που θα κουβαλάνε κοντέινερ θα "πεθάνεις" …Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι Κουβελονταλίκες στην Αθήνα στα Coscoλίμανα, στους σταθμούς, στην αγορά, ό,τι ψάχνεις στην ...πολιτική να βρεις ...ξέχνα το...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

Περί εξαγγελιών.

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Οι εκάστοτε κυβερνώντες όταν θέλουν να «χρυσώσουν το χάπι» για να μειώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις εξαγγέλλουν κάποια φιλολαϊκά μέτρα αλλά στην ουσία κοροϊδεύουν το λαό...

Για παράδειγμα εξαγγέλλεται ένα έκτακτο βοήθημα για τους ανέργους.

Οι εφημερίδες το γράφουν φαρδιά πλατιά στο πρωτοσέλιδό τους, τα κανάλια πομπωδώς το βροντοφωνάζουν και δυστυχώς και μερικά ιστολόγια ηθελημένα ή παρασυρμένα το εγκυροποιούν.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι άνεργοι τρέχουν να πάρουν το έκτακτο βοήθημα;

Αρχίζει ο Γολγοθάς.

Πρώτα-πρώτα αρχίζει το «χαρτομάνι», πλήθος δικαιολογητικών.

Ύστερα αρχίζουν οι προϋποθέσεις. Δεν έχετε αυτό το πιστοποιητικό, το περσινό σας εισόδημα ήταν μεγάλο, δεν το δικαιούστε γιατί δεν έχετε ανήλικα παιδιά και ένα σωρό άλλα εμπόδια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δικαιούχοι.

Ας ευθυμήσουμε λίγο, κάνει καλό μέσα στη δυστυχία μας.

((Στον ΟΑΕΔ σε λίγο θα μας λένε κύριε είστε ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης και πολύ όμορφος συνεπώς εσείς επιδιώκετε να είστε άνεργος, μπορείτε εύκολα να γίνετε «ζιγκολό» που είναι και της μόδας. Τι μας ζητάτε βοηθήματα με τέτοια προσόντα;

Εσείς κυρία μου πανέμορφη σαν Αφροδίτη γιατί θέλετε να είστε άνεργη; Γυρίστε ένα πορνοβίντεο να ασχοληθούν μαζί σας και τα κανάλια. Είναι πολλά τα λεφτά δεν έχετε ανάγκη τα ψίχουλα του βοηθήματος.

Εσύ νεαρέ με το αθλητικό σώμα γιατί δεν κάνεις μια ληστεία που θα σου αποδώσει σε λίγη ώρα πολλές χιλιάδες ευρώ; Περιμένεις να ζήσεις με τα βοηθήματα και τα επιδόματα ανεργίας; Ντροπή σου.))

Φυσικά αυτά τα λόγια δεν θα τα ακούσουμε απ’ τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ αλλά τέτοια μηνύματα προβάλλονται κατά κόρον απ’ τα ΜΜΕ στις για τα σκουπίδια εκπομπές τους.

Τα ΜΜΕ ποτέ δεν θα αναφερθούν στα εμπόδια που βρίσκουν όσοι θα πάνε να πάρουν το βοήθημα, το επικοινωνιακό κόλπο είναι να μεταδοθεί μόνο η εξαγγελία του κυβερνήτη για τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι άνεργοι που τελικά θα πάρουν το βοήθημα θα είναι πολύ λίγοι αλλά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους ανέργους σφηνώνεται στο μυαλό των πολιτών.

Με τέτοια τερτίπια πολιτεύονται οι εξουσιαστές και εμείς σαν πρόβατα δεχόμαστε τη μοίρα της σφαγής αδιαμαρτύρητα. Μας αξίζει;;;; Θα αντιδράσουμε ποτέ;;;;;;

Σχετικά με τη διδασκαλία της Τουρκικής στα σχολεία μέσης στην Ελλάδα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΤΗΝ Α' , Β', ΚΑΙ Γ' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΥΜΑΝΑΣΙΟΥ.
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
ΕΧΕΙ ΨΙΦΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ .....

(ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ) ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ,
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

http://www.eset.com

Φεύγω εάν δεν υλοποιηθούν τρεις στόχοι εντός εξαμήνου.

«Αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχω διπλογραφικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες των νοσοκομείων, μηχανοργάνωση για τις αποθήκες και τα λογιστήρια των νοσοκομείων σε 3-4 κόμβους στο σύστημα υγείας, και αν δεν έχω λογιστική καταγραφή από έγκυρους διεθνείς οίκους του έχειν των νοσοκομείων, αυτό συγκροτεί για μένα .....

υπαρξιακό θέμα. Κι όταν τα λέω αυτά, σημαίνει πως συνδέομαι με συγκεκριμένα πράγματα. Δεν σημαίνει πως τα είπα και πήγα για ύπνο» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
«Θέλω να προεξοφλήσω με κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υπουργός Υγείας και να παραμείνει στο υπουργείο αυτό, αν μέσα στους επόμενους έξι μήνες δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως ειδικά για την μηχανογράφηση η Ελλάδα έχει αναλάβει υποχρέωση ολοκλήρωσής της μέχρι τον Δεκέμβριο.
Σε σχέση με το σύστημα προμηθειών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως στόχος του είναι η πληρωμή των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο και ενδεχομένως η προκαταβολική πληρωμή για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών, αρχής γενομένης από 1/1/2011 -όπως επίσης και η αποπληρωμή των χρεών του ΕΣΥ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Το σύστημα της κεντρικής προμήθειας θέλει βελτιώσεις, ώστε να γίνεται με άψογο τρόπο και χωρίς υποψίες. Αν δεν πετύχουμε, θα πρέπει να πάρουμε και άλλο εισόδημα από τον πολίτη. Δεν μπορεί, επειδή εμείς δεν καταφέρνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να τα πληρώνει ο κόσμος» ανέφερε ο υπουργός.
Άλλες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας αφορούν την αξιολόγηση όλων των διοικητών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους, με βάση την απόδοσή τους επί των καθορισμένων στόχων και η ίδρυση 17 κέντρων αποτοξίνωσης μέσα σε νοσοκομειακούς χώρους «με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά να καθαρίσει από αυτά τα κουφάρια στους δρόμους, που περιμένουν να ενταχθούν σε μονάδες αποτοξίνωσης και δεν βρίσκουν σειρά».

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται και η ολοκλήρωση της λίστας φαρμάκων, με στόχο να εισαχθούν σε αυτήν 6.500 φάρμακα «τιμαριθμοποιημένα», ενώ η νέα ηγεσία του ΕΟΦ ρυθμίζει ήδη το πώς θα γίνονται τα ιατρικά συνέδρια.
Ακόμη, ο κ. Λοβέρδος διέψευσε τις πληροφορίες περί «συγχώνευσης και κατάργησης νοσοκομείων», τις οποίες απέδωσε στην προεκλογική ατμόσφαιρα.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αντικαπνιστική πολιτική, επιφυλασσόμενος για ενδεχόμενες τροποποιήσεις του πρόσφατου νόμου στο μέλλον, αφού μελετηθεί προσεκτικά η εφαρμογή του.

«Μία ομάδα, νέων σε ηλικία συνεργατών μου, κάνει περίπου κάθε μέρα επίσκεψη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μπαρ, κοιτούν χωρίς να φαίνονται. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις παραβιάζεται η απαγόρευση, κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για μια Πολιτεία. Και στη Βουλή το ίδιο συμβαίνει, απ’ ό,τι μου είπαν. Υποχρέωση μας είναι να δούμε την εφαρμογή του νόμου, πριν αλλάξουμε κάτι. Προσπαθούμε, εν επιγνώσει ότι έχουμε δημοτικές εκλογές και ότι δεν βγαίνουν συνεργεία. Πρέπει να γίνουν και βήματα σε επίπεδο ενημέρωσης, να γίνουν και οι δικοί μας πολίτες κοινωνοί. Σε σχολεία, νοσοκομεία και εστιατόρια πάντως, πάμε πάρα πολύ καλά» ανέφερε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, που θα προβλέπει πρόστιμα για κάπνισμα εντός αυτοκινήτου, παρουσία ανηλίκου.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς υποστήριξε πως η μείωση των δαπανών του ΕΣΥ θεμελιώνεται στην «δραματική» μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων, επικαλούμενος στοιχεία από το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο της Αθήνας και το ΚΑΤ.

Κατήγγειλε επίσης πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τα ανεξόφλητα χρέη των νοσοκομείων έχουν εκτιναχθεί στα 2,4 δισ. ευρώ και πως το Δημόσιο έχει χάσει περίπου 250 εκατ. ευρώ μόνο από προμήθειες που έχουν γίνει από απευθείας αναθέσεις. «Στο προσχέδιο Προϋπολογισμού δεν γίνεται αναφορά στο χρέος αυτό. Όλοι οι διαγωνισμοί είναι στον αέρα και υπάρχει κίνδυνος να δικαιωθούν πολλοί προμηθευτές με τις ενστάσεις που έχουν υποβάλει κατά του παρατηρητηρίου τιμών, την ίδια ώρα που δεν έχει γίνει ούτε ένας διαγωνισμός στο πλαίσιο του ενιαίου προγράμματος προμηθειών» κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ.
.antinews

Aιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια.

Η Mıllıyet στις εσωτερικές της σελίδες και με τον τίτλο «Ριζικές αλλαγές στο Κόκκινο Βιβλίο» γράφει ότι σχεδιάζονται ριζικές αλλαγές στο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο φέρει το χαρακτήρα του χάρτη πορείας και περιέχει τις αρχές....

της Εθνικής Πολιτικής Ασφάλειας της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που είναι γνωστό στην κοινή γνώμη ως «Κόκκινο Βιβλίο» θα συζητηθεί στο τέλος του μηνός στην Σύνοδο του ΣΕΑ και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από το Έγγραφο, αναμένεται να αφαιρεθεί η έννοια της «οπισθοδρομικότητας».

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας είχε αλλάξει τελευταία φορά το 2005 και οι αλλαγές που έγιναν από χθες εστάλησαν στην Προεδρία της Κυβέρνησης, στο Γενικό Επιτελείο και στους άλλους ενδιαφερόμενους θεσμούς του κράτους.
Λέγεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας των 22 σελίδων αυξάνεται σε 48 σελίδες. Τονίζεται πως στο νέο Έγγραφο καταγράφονται οι εξής νέες επικεφαλίδες:
• Οι επιδράσεις των απειλών Κυβερνοχώρου στην Εθνική Ασφάλεια
• Γενικές πολιτικές έναντι των κλιματολογικών αλλαγών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ασταθειών που προέρχονται λόγω αυτών.

• Τα μέτρα που θα ληφθούν έναντι της πιθανότητας μετατροπής της χώρας σε μια χώρα με γηραιό πληθυσμό από το 2049 -ενώ τώρα ο πληθυσμός της χώρας είναι νέος- με αποτέλεσμα να καταστεί δύσκολη η διοίκησή της.
• Η μετατροπή των πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από διάφορα σημεία του κόσμου ως πλεονέκτημα και στην εθνική πολιτική
• Η χρησιμοποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο της τεχνολογίας διαστήματος για τα συμφέροντα της χώρας.

Στο Έγγραφο τονίζεται ότι συνεχίζει να θεωρείται ως αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια.
nationalpride.wordpress

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! ΕΚΕΙΝΗ OI ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΤΩΡΑ:

Του Θύμιου Παπανικολάου
Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008. Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες. Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι «αριστεριστές», οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές!!! Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της «αριστεράς πολυτελείας» ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα «Δεκεμβριανά» σαν τη μεγαλύτερη «εξέγερση» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Διαβάστε ενδεικτικά μόνο κάποια κείμενα εδώ:

Να θυμίσουμε επίσης ότι τα όργανα της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν υμνολογούσαν, απλώς, την «αντικαθεστωτική εξέγερση» (από αυτά τα όργανα διδάχτηκε και ο ΓΑΠ που μας δολοφονεί σήμερα...αντικαθεστωτικά!!!), αλλά και ανέλαβαν την καθοδήγηση των «Δεκεμβριανών», προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να κάνουν...ρεσάλτο στα αστυνομικά τμήματα…Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, ανενόχλητη, στους «εξεγερμένους» επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια.
Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής. Μόνο στάχτες και φωτιές…

Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι «εξεγερμένοι» κατά του καθεστώτος; ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους πείραξε, κανένα στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την «εξέγερση», αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, ΠΟΥ βρίσκονται; ΠΟΥ βρίσκονται όλοι αυτοί οι «επαναστάτες», οι καθοδηγητές και υμνητές τους ΣΗΜΕΡΑ που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των διεθνών κέντρων εξουσίας, σήμερα που τα κυβερνητικά ανδρείκελα δολοφονούν ανελέητα και βάρβαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, λεηλατούν και αποτεφρώνουν την ελληνική κοινωνία.

Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…Στη θητεία αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης έχουν γίνει σημεία και τέρατα, έχουν καεί ακόμα και εργάτες μέσα σε τράπεζα, έχουν εκτελεστεί συσσωρευτικά και πωρωμένα καθεστωτικές κτηνωδίας δίχως ιστορικό προηγούμενο.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΝΗΤΈΣ ΤΩΝ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;
Το κίνημα των φορτηγατζήδων συγκρούεται μετωπικά με το καθεστώς, μαζικά και ρωμαλέα.

ΑΥΤΟΙ που βρίσκονται;

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ…

Και απόντες και κατήγοροι και συκοφάντες των φορτηγατζήδων και κάθε αυθεντικής λαϊκής έκρηξης.
Τα σημερινά γεγονότα αποκαλύπτουν στο ακέραιο και τελεσίδικα το τι ήταν τα «δεκεμβριανά» και ποιος ο ρόλος όλων των καθοδηγητών και υμνητών κείνων των γεγονότων.

http://www.elliniki-grothia.com/?p=4296
http://resaltomag.gr/

Το ΚΙΣ δια μέσω της αριστεράς ζητά την καταπολέμηση του «ρατσισμού» και αντισημιτισμού στην χώρα μας

hellraiser

Είναι προκλητικό σε μια χώρα με άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών (που ξεπερνά πάντως τα 3 εκατομμύρια) και με την εγκληματικότητα στα ύψη, να ζητούν οι εβραίοι στο ελληνικό κοινοβούλιο την καταπολέμηση του. «ρατσισμού»! Σύμφωνα με τα πρακτικά της βουλής λοιπόν, ο αριστερός βουλευτής Αθηνών....

Φ. Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ζητεί την ανάληψη και στήριξη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού κτλ. Το πρώτο μας σχόλιο αφορά την αριστερά και δεν μας προκαλεί ουδεμία έκπληξη το γεγονός ότι το ΚΙΣ επέλεξε «προοδευτικό» βουλευτή για να μεταφέρει την «κραυγή αγωνίας» των εβραίων για τον. αντισημιτισμό(;) στην Ελλάδα.Ας φρόντιζε ο κύριος Κουβέλης πριν ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντα του ΚΙΣ να ρωτήσει πχ πόσους λαθρομετανάστες έχει το «κράτος» του Ισραήλ ή ακόμα καλύτερα τα (φυλετικά) κριτήρια με τα οποία κάποιος μπορεί να γίνει πολίτης του.

Δεύτερον και εις ότι αφορά το αίτημα του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων που βλέπουν τις ζωές τους να χάνονται από τις καθημερινές εγκληματικές ενέργειες εις βάρους τους και που όταν προσπαθούν να προστατεύσουν εκείνους και τις περιουσίες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εχθρικό κράτος που διόλου δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά τους.
Οι Έλληνες - που πληρώνουν φόρους - και είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα. Το ζήτημα του αντισημιτισμού το οποίο αφήσαμε για το τέλος θα πρέπει να απασχολεί πιο σοβαρά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο μιας και τέτοιου είδους παρεμβάσεις (θυμηθείτε και την περίπτωση της διαφήμισης εταιρίας παιδικών παιχνιδιών.) είναι που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα καθώς και η πολιτική των εβραίων σε διεθνές επίπεδο. Εκτός και αν το ΚΙΣ καταδικάζει τις πρακτικές αυτές ή ακόμα και την -φυλετική- ταυτότητα του Ιουδαϊσμού και δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_8537.html

Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ!

Αυτά είναι τα περίεργα παιχνίδια της "υψηλής πολιτικής" που εργάζεται σε βάθος χρόνου... Έτσι δημιουργούνται "έθνη" και "πίστεις" και αδέλφια που σκοτώνουν κάποια στιγμή το ένα το άλλο, επειδή κάποιοι...

διεστραμμένοι έσπειραν φόβο, μίσος και "αιτίες" που να χωρίζουν τους ανθρώπους μεταξύ τους...
Αυτό γινόταν πάντα αυτό γίνεται και σήμερα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τις ελευθερίες τους και όσο υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται το ίδιο δικαίωμα του να είναι οι άνθρωποι περήφανοι για την καταγωγή τους και να εργάζονται ΣΥΝ-δημιουργικά για το μέλλον των ανθρώπων
της Γης... θα βλέπουμε "πολιτικούς άρχοντες" να πράττουν αντίθετα με τη βούληση και τις ανάγκες των λαών... Διαβάστε την επιστολή των Πομάκων Ξάνθης και θα κατανοήσετε για τι πράγμα μιλώ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ.


Την επιστολή έστειλαν στον πρωθυπουργό και την Άννα Διαμαντοπούλου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης, τονίζοντας πως το επίσημο ελληνικό κράτος τους υποχρεώνει να μάθουν τουρκικά, μία γλώσσα που όπως τονίζουν «δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τονίζουν:
«Το ελληνικό κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λοζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική», τονίζουν τα μέλη του συλλόγου και προσθέτουν: «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;».

Οι αλήθειες για τα δημόσια σχολεία στα Πομακοχώρια με αριθμούς
Στην επιστολή του το Δ.Σ. του συλλόγου θυμίζει το παράδειγμα των δημόσιων (μη μειονοτικών) γυμνασίων και λυκείων στα Πομακοχώρια, για τα οποία όπως αναφέρεται, «ενώ ξεκίνησαν με 15 μαθητές και πόλεμο από πολλές πλευρές, τα σχολεία αυτά κατά το σχολικό έτος 2008-9 είχαν:
Γυμνάσιο Σμίνθης 145 μαθητές
Γυμνάσιο Γλαύκης 140 μαθητές
Λύκειο Γλαύκης 150 μαθητές
Τεχνικό Λύκειο Γλαύκης 60 μαθητές
Γυμνάσιο Θερμών 25 μαθητές
με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις τους. Η σιωπηλή ή φανερή, σκόπιμη ή μη σκόπιμη, άρνηση ή αδράνεια του υπουργείου Παιδείας, των αρμοδίων φορέων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και εν τέλει του ελληνικού κράτους της στοιχειώδους δημοτικής εκπαίδευσης των παιδιών μας αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα ή στην ελληνική και στην πομακική ως μητρική τους, αποτελεί στην πραγματικότητα άρνηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων, του δικαιώματός μας στην παιδεία και στην μόρφωση, της αξιοπρέπειάς μας ως πολιτών αυτής της χώρας. Γι' αυτό πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βρει τον τρόπο και τα μέσα να αλλάξει άμεσα αυτήν την κατάσταση και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Δεν αρνούμαστε σε κανέναν από τους Πομάκους της πατρίδας μας το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του στα μειονοτικά σχολεία για να μορφώνονται και στην τουρκική γλώσσα, ακόμη και εάν αυτός δεν την μιλά στο σπίτι του, εφόσον φυσικά επιθυμεί εκπαίδευση και στην τουρκική γλώσσα. Ζητούμε όμως και εμείς από το ελληνικό κράτος, αλλά και από όλους τους συμπατριώτες μας μουσουλμάνους και μη, πομακόφωνους, τουρκόφωνους και ελληνόφωνους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι αισθάνονται φυλετικά Έλληνες, Τούρκοι ή Πομάκοι, να σεβαστούν το δικαίωμά μας να μορφώνονται τα παιδιά μας αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα ή στην ελληνική και στην μητρική μας γλώσσα, την πομακική. Όποια δικαιώματα απολαμβάνουν και ζητούν οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Ελλάδας για την γλώσσα και παιδεία τους, τα ίδια δικαιώματα ζητούμε και εμείς για τους πομακόφωνους μουσουλμάνους της Ελλάδας, μία μεγάλη μερίδα των οποίων εκπροσωπούμε.

Τι ζητούν οι Πομάκοι της Ξάνθης
1. Την ίδρυση δημόσιων, μη μειονοτικών, σχολείων σε όλα τα πομακοχώρια και την παράλληλη λειτουργία τους με τα μειονοτικά. Τελικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι να προσφέρει σε κάθε Πομάκο, ανεξάρτητα του τι αισθάνεται φυλετικά, το δικαίωμα να επιλέξει την γλώσσα στην οποία θα μορφωθεί το παιδί του. Έτσι, όσοι γονείς επιθυμούν αποκλειστικά ελληνική Παιδεία για τα παιδιά τους, θα μπορούν να τα στέλνουν στο δημόσιο σχολείο και όσοι θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά τους και στα τουρκικά, να τα στέλνουν στο υπάρχον μειονοτικό.

2. Την εισαγωγή στα δημόσια δημοτικά σχολεία της Θράκης της διδασκαλίας του Κορανίου για τους μουσουλμάνους μαθητές.

3. Την γενίκευση της προσχολικής αγωγής στην ελληνική γλώσσα, με την ίδρυση παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών και δημόσιων νηπιαγωγείων σε όλα τα πομακοχώρια.

4. Την άμεση λειτουργία των τεσσάρων δημόσιων ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων, που ορθώς έπραξε και ίδρυσε ο προκάτοχός σας στο υπουργείο Παιδείας στα τέσσερα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης. Αναμένουμε από εσάς την υλοποίηση της λειτουργίας των τεσσάρων αυτών σχολείων που έχουν συσταθεί.

5. Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της Μάνταινας, που εκκρεμεί από το 2006, για ίδρυση δημόσιου (μη μειονοτικού) σχολείου.

6. Την δημιουργία πιλοτικών σχολείων, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα (πομακική) και πολιτισμό, παράλληλα με την ελληνική. Η καταγραφή της έχει ήδη προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ σήμερα πλέον υπάρχουν και Πομάκοι, αλλά και μη Πομάκοι (χριστιανοί) εκπαιδευτικοί, με γλωσσολογική παιδεία και επαρκή γνώση της πομακικής γλώσσας, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν το έργο της διδασκαλίας της στα σχολεία, έστω και μέσω πιλοτικών προγραμμάτων. Στα ίδια σχολεία να χρησιμοποιείται η πομακική, παράλληλα με την ελληνική κατά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων.

7. Την επίσημη και συστηματική καταγραφή της πομακικής γλώσσας από το ελληνικό κράτος, από επιτροπή επιστημόνων που διαθέτουν την σχετική παιδεία και γνώση, με την επίσημη καθιέρωση ειδικού αλφαβήτου, με βάση το ελληνικό αλφάβητο, προκειμένου να διδαχθεί στα σχολεία, αλλά και να χρησιμοποιείται δημόσια παράλληλα με την ελληνική, για να καλύψει τις ανάγκες διγλωσσίας. Στην καταγραφή της πομακικής μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν και αρμόδια τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Α.Π.Θ., Δ.Π.Θ., ΕΠΑΘ).

8. Την συνεργασία της ελληνικής Πολιτείας με τον σύλλογό μας για την επίσημη καταγραφή και είσοδο της πομακικής γλώσσας στα σχολεία και στην δημόσια ζωή του τόπου, στην θέση της τουρκικής γλώσσας. Ο σύλλογός μας έχει υπόψη του κατάλληλα εκπαιδευμένα πρόσωπα και μπορεί να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική Πολιτεία για την υλοποίηση του σκοπού αυτού και είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί της, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

9. Τον σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης από το ελληνικό κράτος για την θρησκευτική (και όχι εθνική) μουσουλμανική μειονότητα των Πομάκων της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το άρθρο 40 της συνθήκης προβλέπει: «Οι Τούρκοι υπήκοοι, οι ανήκοντες εις μη μουσουλμανικάς μειονότητας, . θα έχωσι ιδίως ίσον δικαίωμα να συνιστώσι, διευθύνωσι και εποπτεύωσι . σχολεία και λοιπά εκπαιδευτήρια, μετά του δικαιώματος να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των.». Εξάλλου το άρθρο 45 της ίδιας συνθήκης προβλέπει: «τα αναγνωρισθέντα διά των διατάξεων του παρόντος τμήματος δικαιώματα εις τας εν Τουρκία μη μουσουλμανικάς μειονότητας, αναγνωρίζονται υπό της Ελλάδος εις τας εν τω εδάφει αυτής ευρισκομένας μουσουλμανικάς μειονότητας». Μητρική γλώσσα είναι για μας τα πομακικά, και όχι τα τουρκικά, που μας έχουν επιβληθεί. Μέχρι να αρχίσει η διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας δεν επιθυμούμε να την αντικαταστήσει καμία άλλη γλώσσα εκτός από την ελληνική.

Το υπόμνημα που υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης ο πρόεδρος Ταχήρ Κόντε, η γραμματέα Αλιέ Εφέντη και ο ταμίας Χαμδή Εφέντη, κοινοποιήθηκε επίσης στους, αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Θεόδωρο Πάγκαλο, γενική γραμματέα Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, πρόεδρο Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, γεν. γραμματέα ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, πρόεδρο Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, βουλευτή Ν.Δ. Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό, Καπνεργατών.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

elpidablog.blogspot.com

Τους εξευτέλισε αυτοπροσώπως


  • Πρωθυπουργός Τζιαμπάο: “η Κίνα έχει ήδη αγοράσει και κρατάει ελληνικά οµόλογα”
  • Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΥΠΟΙΚ): “Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων είτε ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα”
  • Ο Κινέζος πρωθυπουργός ήρθε αυτοπροσόπως και εξευτέλισε την κυβερνητική πολιτική που με διάφορα τεχνάσματα και άφθονα ψεύδη έριξε την χώρα στον εφιάλτη του μνημονίου ενώ υπήρχαν πολλές εναλλακτικές τις οποίες φρόντισε μεθοδικά να “κάψει”.
Σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι διθυραμβικά, το ίδιο και τα αφιερώματα στα καθεστωτικά μΜέσα Μνημονιακής Εξαπάτησης. Αποκρύπτονται δε επιμελώς οι αυστηρές προειδοποιήσεις του Κινέζου πρωθυπουργού για το συνεχές σαμποτάζ από κυβερνητικούς παράγοντες για τις επενδύσεις που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτό άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος της επίσκεψης.
Με δυό κουβέντες λοιπόν στην Ελληνική βουλή, ο πρωθυπουργός Τζιαμπάο έδωσε αυτοπροσώπος την διάψευση περί “ανυπαρξίας ενδιαφέροντος της Κίνας για τα Ελληνικά ομόλογα”, που ήταν και ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης του μνημονίου για να δείξει πως η υποταγή στο ΔΝΤ ήταν η μοναδική λύση. Όπως επίσης το ότι η Ελλάδα διαθέτει επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, όπως η συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ.
Ο ίδιος ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε και το κύριο όπλο στην φαρέτρα των Ελλήνων για αντιμετώπιση των δυσκολιών: «Τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα είναι δύο χώρες µε αρχαίο πολιτισµό. Η Ελλάδα αποτελεί καλό φίλο της Κίνας. Στέκοµαι εδώ, νιώθοντας σαν να είµαι στο σπίτι µου»
Όταν ο κύριος Παπανδρέου και η κουστωδία συμβούλων εξευτελίζουν την χώρα στο εξωτερικό, μιλώντας για “μεσογειακή δίαιτα και βιομηχανία γάμων”.
H έμπρακτη στήριξη λοιπόν των Κινέζων είναι στήριξη στην Ελλάδα και όχι στην κυβέρνηση την οποία απεχθάνονται όπως και οι Ρώσοι: Ανταπόκριση – Σοκ: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!
Ας θυμηθούμε λοιπόν με λεπτομέρειες, πως το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την Goldman Sachs για να ακυρώσει την Κινέζικη βοήθεια προ της υπογραφής του μνημονίου (όταν απέκρυπταν ακόμα και τις επαφές που είχαν με το ΔΝΤ):
09/05/2010
  • Δείτε βήμα προς βήμα πως οδήγησαν την Ελλάδα στο “ΝΑΙ”. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να λογοδοτήσουν. Η απόδειξη συνεργασίας της Goldman Sachs που είχε ποντάρει στην πτώχευση της χώρας και του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Πως μπήκε η ταφόπλακα στη συνεργασία με την Κίνα και πως εκτινάχθηκαν τα Spreads.
  • Πως εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό αρνούμενοι κάθε εμπλοκή του ΔΝΤ, ενώ ο Σαχινίδης παραδέχτηκε προχθές ότι αυτός ήταν ο στόχος!
Χορός Δισεκατομμυρίων πίσω από τις μεθοδεύσεις.
Παπακωνσταντίνου: Στόχος για άντληση 10 δισ. δολ. από την Κίνα.
Δημοσιεύθηκε: 18:33 – 26/01/10
Διαφοροποιημένο σχέδιο δανεισμού που περιλαμβάνει την πιθανότητα να συγκεντρωθούν έως 10 δισ. δολ. από Κινέζους και άλλους Ασιάτες επενδυτές δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως αναφέρει η “Wall Street Journal”, βασιζόμενη σε τηλεγράφημα του Dow Jones Νewswire. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ηγηθεί αντιπροσωπείας η οποία θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ και στην Ασία για την προώθηση ελληνικών εκδόσεων αξίας τουλάχιστον 1,5 - 2 δισ. δολαρίων σε ευρώ, δολάρια και ίσως γεν.
Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι στο road show, το οποίο περιλαμβάνει στάσεις σε Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, μπορεί να αντληθεί το πενταπλάσιο ποσό.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της “WSJ”, ο Έλληνας υπουργός τονίζει τα εξής: “Γι’ αυτό στην Κίνα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια. Γι’ αυτό και θα περιλάβουμε την Κίνα στο road-show“.
Πρόσθεσε ότι αν πρόκειται να εμπλακούν Κινέζοι επενδυτές, τότε το μέγεθος του ομολόγου “θα πρέπει να είναι μεγάλο… πιθανόν στα 5 - 10 δισ. δολάρια”.
Και η… αυτοδιάψευση μετά τις νουθεσίες της Goldman Sachs και του ΔΝΤ που τότε… δεν υπήρχε!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει πώληση ομολόγων στην Κίνα
Ο υπουργός Οικονομίας κ Παπακωνσταντίνου διέψευσε το δημοσίευμα των FT ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα οι Κινέζοι.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει «εναλλακτικό σχέδιο» για την περίπτωση που το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όταν ερωτήθηκε εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει «Plan B» που προβλέπει την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Όχι, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα το χειριστούμε μόνοι μας».
«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει είναι κατάλληλα», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στην επιτυχία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική δοκιμασία της ευρωζώνης».

Και επρόκειτο για “παρεξήγηση” σύμφωνα με την Καθημερινή:
Παρεξήγηση οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, εκτός από το ότι αναφέρεται πως η Ελλάδα προσπαθεί να διαθέσει έως και 25 δισ. ευρώ σε κινεζικά κεφάλαια, φιλοξενούνται και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το άνοιγμα της Ελλάδας στην Κίνα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την WSJ, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δανειστεί μέσω ομολόγων από 5 έως και 10 δισ. δολάρια από Κινέζους επενδυτές.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος των 5-10 δισ. ευρώ που αναφέρθηκε ως λεγόμενο του κ. Παπακωνσταντίνου, δεν ισχύει. Οπως ανέφεραν, χθες, επρόκειτο για παρερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού από πλευράς του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswire. Ωστόσο, επίσημη διάψευση σαν αυτή για την πώληση 25 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους σε Κινέζους επενδυτές δεν εκδόθηκε από το υπουργείο.
Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί road show από το οικονομικό επιτελείο σε ΗΠΑ και Ασία, με αρκετές στάσεις στην Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη, Χονκ Κονγκ). Στόχος είναι η έκδοση ενός δολαριακού «παγκόσμιου» ομολόγου και πιθανώς ενός ομολόγου σε γιεν για την εσωτερική αγορά της Ιαπωνίας, για την άντληση 1,5-2 δισ. δολαρίων ή και παραπάνω ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη στιγμή στις αγορές.
Που οδήγησε αυτή η κωμωδία; Μα που αλλού; Εκεί που στόχευε ΑΚΡΙΒΩΣ (παρατηρήστε την εμπλοκή της Goldman Sachs):
Η διάψευση για την κινεζική βοήθεια εκτίναξε το spread
Η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό έφτασε ώς τις 373 μονάδες βάσηςΤου Σωτηρη Nικα – Καθημερινή
«Μαύρη» μέρα έζησε χθες η ελληνική αγορά ομολόγων, ως αποτέλεσμα, πρώτον, των ξένων δημοσιευμάτων που θέλουν την Ελλάδα να πουλάει σημαντικό μέρος του χρέους στην Κίνα (έως και 25 δισ. ευρώ) και δεύτερον, της διάψευσης των σεναρίων αυτών. Η διακίνηση του σεναρίου αυτού οδήγησε τη διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό, να σπάσει νέο ρεκόρ από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και έπειτα, καθώς ανήλθε στην περιοχή των 320 μονάδων βάσης, από 299 που ήταν προχθές.
Ωστόσο, ακόμα χειρότερη ήταν η αντίδραση των αγορών, όταν διαψεύστηκαν οι φήμες τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα GoldmaSachs (GS) που θεωρητικώς εμπλέκεται στη φημολογούμενη συμφωνία. Μετά από αυτές τις διαψεύσεις, το spread εκτινάχθηκε ακόμα και στις 373 μονάδες βάσης (74 μονάδες αύξηση σε μία μέρα), ενώ το spread των 5ετών τίτλων έφτασε έως και τις 435 μονάδες από 368 μονάδες την Τρίτη.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, σημαίνει ότι οι επενδυτές θεωρούσαν ως έσχατη λύση σωτηρίας της Ελλάδας, την προσφυγή της στην Κίνα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση υπήρξε για ακόμα μία φορά έντονο κερδοσκοπικό παιχνίδι.
Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των Financial Times (FT) και της Wall Street Journal (WSJ), η Ελλάδα πιέζει την Κίνα να αγοράσει ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, ρόλο διαμεσολαβητή έχει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα GoldmaSachs (GS).
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών και η GS διέψευσαν χθες τα συγκεκριμένα σενάρια, καθώς και το ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων η GS πρότεινε την πώληση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στην Bank of China και στην China Investment Corp. Από την πλευρά της, η Κομισιόν δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Ειδικά για την εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας στο σενάριο των δημοσιευμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο στην Τράπεζα έχει μόλις το 0,5% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η πώληση των συμμετοχών των ταμείων παρουσιάζει σημαντικά νομικά προβλήματα. Οι δύο αυτοί λόγοι καθιστούν σχεδόν ανέφικτο να δοθεί μέρος της ΕΤΕ σε κινεζικές τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού.
Το υπουργείο Οικονομικών, με χθεσινή του ανακοίνωση που εστάλη και στα ξένα μέσα ενημέρωσης, διαψεύδει «κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων είτε ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού». Επίσης, με την ανακοίνωση «διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης».
Παράλληλα, και η GS διέψευσε με τη σειρά της χθες ότι προωθεί την πώληση ποσοστού της ΕΤΕ σε κινεζικές τράπεζες, ενώ πηγή κοντά στην αμερικανική τράπεζα υποστήριξε πως δεν έχει δρομολογηθεί καμία συμφωνία για διάθεση ελληνικών ομολόγων συγκεκριμένα σε Κινέζους επενδυτές. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η GS ήταν ένας από τους 6 αναδόχους της κοινοπρακτικής έκδοσης των 5ετών τίτλων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ενώ η ίδια πηγή υποστήριξε χθες πως η τράπεζα επιθυμεί να έχει περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters