Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση βόμβα από την Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ !

Ζητάει αλλαγή ηγεσίας, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία !

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ ζητάει ευθέως να
γίνει Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.

Επιπλέον, η κομμουνιστική Τάση, στο κείμενο που ανέβηκε μετά τη συμφωνία στο Eurogroup στην ιστοσελίδα marxismos.com καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την απόφαση-συμφωνία του Eurogroup.

Αναλυτικά το κείμενο :

«Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση - όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» - αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Τη Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολόγησής τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απρίλη θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφιστάμενων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσης πληρωμών. Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που λήφθηκε το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.

Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από τη χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε τη ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Γενάρη, αλλά και των ίδιων των Προγραμματικών της

Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με τη σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», αποδείχθηκε φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης, μετά και από τη σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επόμενους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από τη χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.

Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας».


http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_7853.html

Μπήκαν οι υπογραφές, έγιναν οι ανακοινώσεις: Έχουμε και πάλι Μνημόνιο !

Κώστας Αλεξανδράκης

Τελικά, o Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα και ο Καμμένος αντί για "Κούγκι" έβαλε την υπογραφή του σε ένα επαίσχυντο Μνημόνιο με τους τροϊκανούς.

O Τσίπρας με τον
Καμμένο κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους «Καστελόριζο». Όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδος στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έτσι και σήμερα ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς εποπτείας από την τρόικα, μόνο που πλέον θα την αποκαλεί «θεσμικά όργανα». Επιπλέον ανακοίνωσε ότι τελικώς έγινε αποδεκτή η τετράμηνη παράταση του μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει ο χρόνος, προκειμένου να αποφασιστεί (από τα «θεσμικά όργανα») το νέο Μνημόνιο.

Τόσο τα αφεντικά της τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), όσο και ο Βαρουφάκης, είπαν ουσιαστικά προς τον Ελληνικό Λαό σε ζωντανή σύνδεση ότι σήμερα αποφασίστηκε η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.  Χαρακτηριστικό της όλης υποθέσεως είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βαρουφάκης, αρνήθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο απλά για έναν φόρο που δεν είναι δίκαιος.
Πάμε, όμως να δούμε, εν τάχει το κείμενο επί του οποίου επήλθε συμφωνία στο Eurogroup, κάνοντας την απαραίτητη «μετάφραση», ώστε να μην δουλεύουν τον κοσμάκη οι συγκυβερνώντες, τα κανάλια, οι φυλλάδες και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Καταρχάς το κείμενο της συμφωνίας κάνει λόγο για «μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων». Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε το Μνημόνιο, με όλα τα παρελκόμενα που ήδη γνωρίζουμε και - επιπλέον - θα υπογράψει (την Δευτέρα) νέες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, δηλαδή θα πάρει νέα μέτρα.

Στην συνέχεια γίνεται απολύτως σαφές το τι θα έχουμε τις ακριβώς επόμενες ημέρες: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου... Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος». Κοινώς, όπως γινόταν και με τη νουδούλα, θα έρθουν στην Ελλάδα οι τροϊκανοί να επιθεωρήσουν, να αξιολογήσουν και να διατάξουν, αλλιώς δόση... δεν έχει.

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς». Εδώ είναι το σημείο που ο Τσίπρας έσκισε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, υποσχόμενος στους διεθνείς τοκογλύφους ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσει το μνημόνιο, αλλά δεν θα καταργήσει ΚΑΝΕΝΑ μνημονιακό μέτρο.
Πλέον το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ξεκάθαρα δύο πτέρυγες. Από την μία μεριά βρίσκεται το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», που αποτελείται από τις δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Από την άλλη μεριά βρίσκεται μονάχα η Χρυσή Αυγή που αποτελεί την μοναδική πηγή αντίστασης στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδας, όντας παράλληλα  το μοναδικό κόμμα που δέχεται την πολιτική ολόκληρου μνημονιακού - κλεπτοκρατικού κατεστημένου, από κανάλια και εργολάβους, μέχρι φυλλάδες και αποκόμματα του Μνημονίου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_6959.html

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ( 1687)

Στα 1685 η Βενετία ήταν μεγάλο κράτος. Ήταν θαλασσοκράτειρα όπως περίπου σήμερα ή Αγγλία. Η Ελλάδα ήταν τότε επαρχία τουρκική, και η Βενετία ήθελε να την κατάκτηση.

Στέλνει λοιπόν η Βενετία στην Πελοπόννησο τον αρχιστράτηγο Μοροζίνη με στρατό 10.000 άνδρες να την κυριέψει. Από το στρατό αυτό 4.000 άνδρες ήταν μισθοφόροι, Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι με αρχηγό τον κόμη Καινιξμάρκ από τη Σουηδία παν φημιζόταν ως άριστος. στρατιωτικός. Η Πελοπόννησος κυριεύεται εύκολα από τον Μοροζίνη, γιατί τον βοήθησαν και οι Έλληνες κάτοικοί της.

Ό Μοροζίνης σταθμεύει με το στρατό του στην Κόρινθο και σκέφτεται, αν πρέπει να προχώρηση στην Αττική. Στα 1686 οι Αθηναίοι στέλνουν στην Κόρινθο κρυφά επιτροπή και προσκαλούν το Μοροζίνη να πάει να καταλάβει την Αθήνα. Τον βεβαιώνουν ότι θα τον συνδράμουν με τρόφιμα και με πολεμιστές. Ό στόλος της Βενετίας μεταφέρει το στρατό του Μοροζίνη κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου και αγκυροβολεί στο Καλαμάκι του Ισθμού.Οι Τούρκοι αγγαρεύουν τους Έλληνες της Αθήνας και επισκευάζουν βιαστικά τα τείχη της Ακρόπολης. Γκρεμίζουν το ναό της Απτέρου Νίκης και με τις πέτρες του χτίζουν πυροβολείο στο ίδιο μέρος.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1687, το πρωί, οι Τούρκοι είδαν από την Ακρόπολη τον βενετικό στόλο στον Πειραιά να αποβιβάζει στρατό και πολεμοφόδια και τους έπιασε φόβος και τρόμος. Τρέχουν με τα γυναικόπαιδα τους με κλάματα στην Ακρόπολη φορτωμένοι με ρούχα και τρόφιμα. Είναι 2.500 ψυχές.
Ο τουρκικός στρατός (500 στρατιώτες), γυρίζει τα χριστιανικά σπίτια και μαζεύει τους Έλληνες για να μεταφέρουν στην Ακρόπολη πολεμοφόδια και τροφές για 3.000 άτομα (2.500 λαό και 500 στρατό )και διάφορα έπιπλα Ως το μεσημέρι είχαν όλα μεταφερθεί. Στην πόλη της Αθήνας έμειναν μόνοι οι Έλληνες κάτοικοί της 7.000- 7.500. ψυχές που έτρεμαν κι αυτοί από το φόβο τους, γιατί περίμεναν από ώρα σε ώρα στρατό τουρκικό από τη Θήβα με το Σερασκέρη, ο οποίος θα στρατοπέδευε στα σπίτια τους. Φοβούνταν ακόμη ότι οι Τούρκοι θα κατέβαιναν από την Ακρόπολη, να λεηλατούν και να σφάζουν όποτε ήθελαν. Έκρυψαν, λοιπόν, οι Αθηναίοι τα πολύτιμα τους πράγματα στο χώμα, σε λάκκους και σε πηγάδια και περίμεναν την τύχη τους.

23 Σεπτεμβρίου 1687 ο στρατός του Μοροζίνη ξεκινά από τον Πειραιά με κανόνια για την Αθήνα. Ό μικρός αυτός στρατός της Βενετίας ο οποίος διαφήμιζε ότι πολεμά για να ελευθέρωση τους χριστιανούς από τους βαρβάρους, έγινε φοβερός, όπως ο μεγάλος στρατός του Ξέρξη.
Ο μεγάλος στρατός του Ξέρξη έκαψε τον εκατόμπεδο του Παρθενώνα.
Ο μικρός στρατός του Μοροζίνη ανατίναξε τον Παρθενώνα.
Ο μικρός στρατός του Μοροζίνη υπερτέρησε το μεγάλο στρατό του Ξέρξη σε βαρβαρότητα!
Την νύχτα ό Καίνιξμαρκ ως αρχηγός της πολιορκίας τοποθετεί στο μεταξύ των λόφων Φιλοπάππου - Πνύκας:
15 κανόνια στη σημερινή εκκλησούλα του Άι - Δημήτρη του Λουμπαρδιάρη.
9 κανόνια λίγο πιό πέρα στην Πνύκα.
3 μεγάλους όλμους τοποθετεί κάτω από τον Άρειο Πάγο κοντά στο σημερινό Αι-Διονύση, και
2 άλλους μεγάλους όλμους κατά το τέρμα της σημερινής, οδού Βουλής και Κυδαθηναίων όπου περίπου ή σημερινή εκκλησία Σωτήρα του Λυκοδήμου.

Οι Τούρκοι είχαν 10 κανόνια επάνω στους τοίχους του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και τοποθετούσαν αλλά στο ναό Απτέρου Νίκης (πού τον είχαν οχυρό) και άλλα στα Προπύλαια.
Ή Ακρόπολη ήταν - στοιβαγμένη από 3.000 Τούρκους, στρατό λαό και γυναικόπαιδα. Τριακόσια περίπου σπιτάκια πού ήταν επάνω στην Ακρόπολη ήταν γεμάτα και το ύπαιθρο γεμάτο από σωρούς επίπλων, ρούχων, τροφίμων, γυναικόπαιδων και δεν μπορούσε να βάδιση άνθρωπος- χωρίς να πατήσει επάνω τους.

Η μπαρούτη και οι αποθήκες των τροφίμων (λάδι, κρασί, στάρι) ήταν κυρίως στον Παρθενώνα και λίγη μπαρούτη στα Προπύλαια, γιατί οι βόμβες δεν μπορούσαν να τρυπήσουν τους τοίχους τους.
Όλη αυτή τη νύχτα (23 Σεπτεμβρίου 1687) οι Τούρκοι κτυπούν με τα 10 κανόνια (του Ωδείου) τους Ενετούς στον "Αι - Δημήτρη Λομπαρδιάρη για να τους εμποδίσουν να στήσουν το κανόνια τους και σκότωσαν 15 στρατιώτες και ένα ταγματάρχη.


24 Σεπτεμβρίου 1687 τα κανόνια των Ενετών αρχίζουν να κτυπούν την Ακρόπολη με ομοβροντίες. Ό αξιωματικός που διευθύνει τις πυροβολαρχίες δεν ξέρει να κανονίσει τη γέμιση των κανονιών και άλλες βόμβες χτυπούσαν χαμηλά στις σκάλες των Προπυλαίων και άλλες ξεπερνούσαν την Ακρόπολη και έπεφταν στα σπίτια της Πλάκας γύρω στο σημερινό Φανάρι του Διογένη.

Άλλοι στρατιώτες και μηχανικοί έφτασαν τη νύχτα στη βορινή, πλευρά της Ακρόπολης στη σπηλιά Ά-γραύλου και άρχισαν να κάνουν υπόνομο στο βράχο της Ακρόπολης για να την ανατινάξουν! Οι Τούρκοι τους κατάλαβαν και σκότωσαν τον διευθυντή μηχανικό τους και πολλούς στρατιώτες. Και η εργασία σταμάτησε ! Οι Ενετοί κανονιοβολούν αδιάκοπα την Ακρόπολη χωρίς να την πετυχαίνουν!

25 Σεπτεμβρίου 1687, κανόνισαν τη βολή τους. Χτυπούν τα Προπύλαια να τα χαλάσουν. Μία βόμβα μπήκε στα Προπύλαια σε διαμέρισμα που ήταν μικρή αποθήκη με μπαρούτη. Ή μπαρούτη πήρε φωτιά και ιδού το πρώτο θύμα: Τεράστιες φλόγες φωτιάς φωτίζουν τον ουρανό και ένα τμήμα των Προπυλαίων γκρεμίζεται. Και ενώ οι τεράστιες φλόγες φωτίζουν την Ακρόπολη και τους γύρω λόφους, οι Ιταλοί στρατιώτες του Μοροζίνη και οι Γερμανοί μισθοφόροι του, τρελοί από χαρά φωνάζουν: "Βίβα λα νόστρα ρεμ-πούμπλικα = Ζήτω ή δημοκρατία μας!". - Νίκη! Ζήτω ο μέγας κόμης Καίνιξμαρκ!".

26 Σεπτεμβρίου 1687, όλες οι πυροβολαρχίες με συγκεντρωτικό πυρ εξακολουθούν να χτυπούν τα Προπύλαια για να τα ρίξουν, για να μπουν από εκεί οι Ενετοί στην Ακρόπολη. Το απόγευμα όμως ή διαταγή αλλάζει και δίνεται νέα με το παράγγελμα: Όλα τα κανόνια "χτυπάτε τον Παρθενώνα!".
Γιατί ή μεταβολή αυτή;
Γιατί πιθανόν κάποιος Έλληνας όμηρος ή Τούρκος στρατιώτης κατέβηκε από την Ακρόπολη κρυφά και πήγε στους Ενετούς και τους είπε ,ότι ο Παρθενώνας; είναι ή γενική αποθήκη της μπαρούτης και των τροφών των Τούρκων.
Ό βομβαρδισμός συνεχίζεται ως το βράδυ. Όλα τα κανόνια και οι όλμοι χτυπούν από τέσσερα μέρη τον Παρθενώνα!

Νύχτωσε. Είναι πανσέληνος, ο ουρανός των Αθηνών αιθριώτατος και ο ορίζοντας διαυγής. Οι γύρω λόφοι και τα βουνά της Αττικής ορατά, μάρτυρες του δράματος πού έμελλε να συμβεί...
Επάνω στον Ιερό Βράχο έστεκε μεγαλοπρεπής και ακλόνητος κυρίαρχος της Ακρόπολης ο Παρθενώνας ο ναός της Παλλάδας Αθηνάς. Ούτε ο μιναρές στη δυτική γωνιά του, ούτε τα γύρω του βρωμερά τουρκικά κτίρια αμαύρωναν την πάλλευκη αγνότητα και μεγαλοπρέπεια του. Οι θεοί του Ολύμπου που τους σκάλισε το χέρι ενός Φειδία, στέκουν γαλήνιοι και ατάραχοι στα αετώματα του.
Δύο χιλιάδες εκατό τριάντα εφτά χρόνια στέκει εκεί επάνω έτσι ο Παρθενώνας, η θεία αυτή δόξα της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας. Κατά το διάστημα αυτό είδε βάρβαρους επιδρομείς Ασίας και Ευρώπης να ρυπαίνουν τους βωμούς του, να τον χτυπούν με μανία, αλλά να μη μπορούν να τον καταστρέψουν!


'Η ώρα ήταν πλέον μισή μετά τα μεσάνυχτα της 26 προς την 27 2επτεμβρίου 1687, όταν από κάποιο φεγγίτη της στέγης του Παρθενώνα, που είχαν ξεχάσει να φράξουν οι Τούρκοι, έπεσε, μία βόμβα μέσα ακριβώς στη μεγάλη αποθήκη της μπαρούτης. Μία φοβερή έκρηξη κλόνισε από τη ρίζα τον Ιερό Βράχο. Το λεκανοπέδιο της Αττικής χόρεψε όλο σαν από μεγάλο σεισμό. Τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από την κορυφή της Ακρόπολης προς τα ύψη και ο ουρανός της Αττικής φωτίσθηκε με λάμψεις κόκκινες σαν κόλαση. Ο Παρθενώνας σκεπαζόταν από τις φλόγες! Οι θεοί του Ολύμπου γίνονταν κομμάτια και έπεφταν με πάταγο από τους αιθέριους θρόνους τους. Ό ναός της Παλλάδας σωριαζόταν κάτω και τα συντρίμματά του έφτασαν μέχρι των στρατοπέδων των Ενετών!

Το θέαμα των φλογών, οι κρότοι των τινασσομένων Ιερών μαρμάρων του Παρθενώνα, οι αλαλαγμοί 2.500 γυναικόπαιδων της Ακρόπολης, ή κόλαση αυτή που παρουσιαζόταν στα μάτια των στρατιωτών του Μο-ροζίνη γέννησε τόσον ενθουσιασμό μεταξύ τους ώστε να αγκαλιάζονται και να φιλιόνται για το ανέλπιδο κατόρθωμα τους και να φωνάζουν: "Ζήτω ή δημοκρατία μας! Ζήτω 6 Καίναξμαρκ!".

Μ. Στασινόπουλος
πηγή
Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.ellinikoarxeio.com/2010/09/1687-venetian-destruction-of-parthenon.html



http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/1687.html

Συλλεκτικό: ΚΑΤΟΧΙΚΟΝ ΔΑΝΕΙΟΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Το βιβλίο τού 1954 του ΣΩΤ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ κατοχικού Υπουργού Συντονισμού – Οικονομικών. Εμπεριέχει στοιχεία για τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Mπορεί να μας προξενεί απέχθεια το να ακούμε τι λέει ένας κατοχικός υπουργός, αλλά αυτός είχε τότε τα στοιχεία και αν πραγματικά αναζητούμε στοιχεία, εδώ είναι πολλά από τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Πάντως το κείμενο είναι μία ευκαιρία για τους μη διδαχθέντες την Ελληνική γλώσσα και γραμματική να πάρουν μία γεύση …Συλλεκτικό !!!
Ρητορική ερώτηση: Μα καλά μία “πατριωτική” εφημερίδα δεν μπορούσε να τα δημοσιεύσει;;;


Σωτήριος Γκοτζαμάνης

Ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης (1885 – 28 Νοεμβρίου 1958) ήταν Έλληνας ιατρός και πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός και
ανακηρύχθηκε Μέγας Ευεργέτης από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, καθώς όταν ήταν υπουργός οικονομικών παραχωρήθηκε έκταση 2.015 τ.μ. κοντά στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, όπου και κτίστηκαν η Εταιρεία και η Αριστοτέλειος Εστία Την περίοδο της κατοχής ίδρυσε την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1885. Σπούδασε ιατρική στην Πάδοβα. Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πόλη όπου και άρχισε παράλληλα να πολιτεύεται. Από το 1919 μέχρι το 1936 είχε εκλεγεί κατ’ επανάληψη βουλευτής Θεσσαλονίκης-Πέλλης, το 1936 ως αρχηγός του Εθνικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος.

Αρχικά, επί κυβερνήσεως Π. Τσαλδάρη (1932-1933), διετέλεσε υπουργός Υγιεινής, Προνοίας και Αντιλήψεως. Κατά τη διάρκεια, όμως, της κατοχής της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα, και σχεδόν από τις πρώτες ημέρες, κηρύχθηκε ανοικτά υπέρ της συνεργασίας με τους κατακτητές, ενώ ο τότε «διορισμένος» πρωθυπουργός, στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου, τον συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση που σχημάτισε στις 30 Απριλίου του 1941, στην οποία και τον διόρισε υπουργό των Οικονομικών. Μετά την παραίτηση του Τσολάκογλου και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο, στις 2 Δεκεμβρίου του 1942, ο Σ. Γκοτζαμάνης ανέλαβε και πάλι το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του Απριλίου του 1943. Όμως λίγο πριν την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, προβλέποντας τις εσωτερικές ταραχές που θα ακολουθούσαν, κατέφυγε στην Ιταλία και κατόπιν στη Γερμανία.

Μετά την απελευθέρωση και σύμφωνα με ειδική συντακτική πράξη που προσδιορίστηκε το “ιδιότυπο αδίκημα” της εθνικής αναξιότητας (Ιανουάριος 1945), κατηγορήθηκε ως δοσίλογος και καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων. Λίγα χρόνια όμως αργότερα έτυχε αμνηστίας οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεχίζοντας και πάλι να πολιτεύεται ως αρχηγός του «Μεταρρυθμιστικού Κόμματος» που είχε δημιουργήσει προπολεμικά. Το 1954 πολιτεύθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στις εθνικές εκλογές του 1958 συμμετείχε με το κόμμα του για τελευταία φορά. Τον ίδιο χρόνο πέθανε από εγκεφαλική συμφόρηση και ουραιμία, στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου, σε ηλικία 73 ετών. Κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη με δαπάνες της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, όπου άφησε και την περιουσία του.

Δείτε σχετικά 

Δημοσθένης Κούκουνας: Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια

18-4-1964 KATA ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ 400.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΔΑΝΕΙΣΕΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ

Jacques Delpla : « L’Allemagne doit 575 milliards d’euros à la Grèce »

Agreement on German External Debts, London, 27 February 1953

1953, le tournant qui a permis à l’Allemagne de rebondir

Economic Historian on Spiegel: ‘Germany Was Biggest Debt Transgressor of 20th Century’

Η διαγραφή χρεών της Γερμανίας και το «οικονομικό θαύμα» (βίντεο)

κείμενα από isxys.blogspot.com και wikipedia, εικόνα από epam-uk.com

το είδα
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/02/blog-post_77.html

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ – ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

10991105_848069525255696_1874538258308814324_n1 

Adrianos Bezouglof ΤΟ 1995 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΩ ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ …
ΟΜΩΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΘΕΛΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ «ΟΙΚΟΠΕΔΟ» ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ.
ΕΝΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑ ΑΠ” ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ …
ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ …. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΧΩΡ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
ΣΗΜΕΡΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ … Ο ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ 3 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ…
Η ΠΡΩΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ – ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ … Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ……
10991340_848078045254844_8071461698996703000_n
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΣΣΟΤΑΝ…
… ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ … ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ … ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΣΤΟΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ … ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ …. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ … ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΜΝΗΜΕΙΟ ΕΝΟΣ ΓΛΥΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ …. ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ … ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ….
11009819_848097595252889_1522238840_o11002498_848097791919536_408513381_o11018124_848098198586162_1911027307_o11000833_848098031919512_2090192803_o11002247_848098601919455_221992025_o

http://alfeiospotamos.gr/?p=12938

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ !!! ΣΥΜΒΑΣΗ Cooper. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940.

ΚΟΥΠΕΡ 

ΟΣΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ… ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΦΕΚ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ…Cooper !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Cooper ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Hellenic Hydro – Electric and Metallurgical Corporation ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Cooper Group , ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !!!

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Cooper ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ… 
Aluminum OreThe Political Economy of the Global Bauxite Industry (Google eBook)
ΤΩΝ  Robin S. GendronMats IngulstadEspen Storli     UBC Press28 Σεπ 2013 - 400 σελίδες
ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ
ΑΝΑΓΚ ΝΟΜΟΣ 2220 1940ΒΙΒΛΙΟ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ-ΚΑΙ-ΤΗΝ-ΣΥΜΒΑΣΗ-ΚΟΥΠΕΡ-1(1)
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Cooper Group
ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ 1
ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940). ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ COOPER GROUP !
10818739_10204245263085334_1483098077_n
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 2220/1940
παραταση προθεσμιων 1
παραταση προθεσμιων 2
Άρα, λόγω του Β” Π. Πολέμου, της Κατοχής και του εμφυλίου, σίγουρα…σιγουρότατα δόθηκε παράταση !!! Οπότε αισίως φτάνουμε στο… 1950 !!! Για δείτε τώρα κάτι… Σύσταση ελληνικής εταιρείας;… Πότε ιδρύθηκε η Δ.Ε.Η. ;;; 
συσταση ελληνικης εταιριας(ΔΕΗ;;;)
Δείτε το ιστορικό της Δ.Ε.Η….

Ίδρυση της ΔΕΗ

Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ υπήρχαν 385 εταιρείες από τις οποίες οι 263 ιδιωτικές με απλή άδεια, οι 54 ιδιωτικές με προνομιακή άδεια και 58 δημοτικές ή κοινοτικές. Υπήρχαν και 10 ιδιωτικές χωρίς άδεια[4]Κατοχικά και μεταπελευθερωτικά τόσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκπονούν μελέτες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγαγωγικών πηγών της χώρας. Μελέτες εκπονεί και η U.N.R.R.A.[5] Το 1948, η EBASCO Services θα υποβάλει έκθεση για το ενεργειακό πρόγραμμα της Ελλάδος: αυτή προέβλεπε την κατασκευή υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, την ενοποίηση του δικτύου και τον καθορισμό ενιαίας τιμής κατaνάλωσης. Όλα αυτά προϋπέθεταν ένα μόνο διαχειριστή. έτσι, με το ΦΕΚ αρ. φ. 169 07/08/1950, Περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού, συστήθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.[6], Η σύσταση της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950, συνιστά πράξη εθνικοποίησης της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας.[7] Είχε το αποκλειστικό προνόμιο της κατασκευής, λειτουργίας και εκμετάλλευσής υδροηλεκτρικών και θερμικών εργοστασίων, της χρήσης κατά προτίμηση εθνικών καυσίμων και της κατασκευής εθνικού δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης το προνόμιο διάθεσης και πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Έπρεπε να έχει οικονομική αυτάρκεια, να παρέχει στη φθηνότερη δυνατή τιμή το ρεύμα στους αγροτικούς και αστικούς πληθυσμούς, να μην κάνει διακρίσεις μεταξύ αστικών και αγροτικών πληθυσμών τόσο στη διανομή όσο και στην τιμολογιακή πολιτική της. Με τη λήξη των συμβάσεων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και στις ιδιωτικές εταιρείες, το προνόμιο της ΔΕΗ επεκτεινόταν και στις περιοχές των εταιρειών αυτών.[8] Το αρχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ σχηματίσθηκε από τα κεφάλαια σε συνάλλαγμα, δραχμές, μηχανήματα, υλικά και υπηρεσίες που παρέχονταν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανόρθωσης της αμερικανικής βοήθειας, από τις ιταλικές επανορθώσεις και από κεφάλαια του κρατικού προϋπολογισμού.[9] Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ το 1950, η κατανάλωση ανά κάτοικο ήταν 88 Kwh το χρόνο, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έφτασε τις 150 Kwh. Αντίστοιχα, το 1950 ο ηλεκτροδοτούμενος πληθυσμός της χώρας ήταν 55% του συνόλου, ενώ το 1955 έφτασε το 59,1 %.[10]
Παντού φάντης μπαστούνης η… «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ», ακόμα και εν μέσω γερμανικής κατοχής… Να δούμε τώρα και την εκχώρηση δικαιωμάτων ίδρυσης βιομηχανιών από την Κούπερ, που δεν ήταν μόνο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας…
προνομια 1
προνομια 2
προνομια 3
προνομια 4
Για να δούμε και τα προϊόντα παραγωγής των διαφόρων βιομηχανιών της προνομιακής σύμβασης Κούπερ… Να ήταν μόνο αυτά; Γιατί η σύμβαση δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να κάνει ό,τι θέλει… ανάλογα με τις διαθέσεις του… «εμπορίου»…
διαθεση προϊοντων 1
διαθεση προϊοντων 2
Και φυσικά, ελεύθερα να διαθέτει κατ” αποκλειστικότητα την παραγώμενη ενέργεια στις δικές της βιομηχανίες… προνομιακά…
σχεση περιοχης Ιτεας
σχεσςη περιοχης Ιτεας 1
Γιατί η Ιτέα και η γύρω περιοχή;… Η περιοχή εκτός από τις σύραγγες, είναι γεμάτη με… ανεμογεννήτριες ! Τι σχέση μπορεί να έχει η… ΠΕΣΙΝΕ ; Ανεξάρτητα από την προέλευση του άρθρου, μας δίνει κάποιες πληροφορίες…
Δείτε και μέχρι πότε ισχύει το ειδικό τιμολογιακό καθεστώς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες της σύμβασης Κούπερ. Μέχρι το…2035 !!!
παραταση ειδικης τιμης ρευματος
Κι εδώ η διάθεση των προϊόντων εντός της Ελλάδος καθ” υπέρβαση… των ορίων, πληρώνεται με τιμές… Λονδίνου και Ν.Υόρκης !!! 
διαθεση προϊοντων σε τιμες Ν.Υ.
Γιατί χρυσή δραχμή;… Τι μπορεί να παίζει εδώ;…
χρυση δραχμη και υπογραφες
Διαβάστε και ψάξτε όλον τον Αναγκαστικό Νόμο 2220/1940 με τον οποίον επικύρωσαν τη σύμβαση Κούπερ…
http://www.scribd.com/doc/211337610/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-cooper-FEK-65-1940-document
……………………………………………………
Η Σύμβαση “Cooper” – Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ… ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ…ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!
ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940). ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ COOPER GROUP !
ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!
…………………………………………………………………………..
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ…



H Σύμβαση COOPER ! Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις – Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010!!!
H σύμβαση Cooper !!! To Γ΄ Μέρος της έρευνας
………………………………………………………………………….

http://alfeiospotamos.gr/?p=12947

Αν και επανέφεραν αθόρυβα την τρόικα στην Ελλάδα: Η «ρωσική τρόικα» πετάει σαν πουλί

Varoyfociprosoible

Μετά την επίκαιρη δανειακή συμφωνία Ελλάδος ΕΕ:… Ο έλεγχος θα συνεχιστεί από τους τρεις φορείς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ)…
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Η λέξη τρόϊκα είναι ρωσική ( γλωσσικό δάνειο από τα Ελληνικά ) που σημαίνει τριμερής, ή τριπλός. Ειδικότερα με την ονομασία τρόϊκα φερόταν παραδοσιακή ιππήλατη άμαξα, συνηθέστερα έλκηθρο
Η «ρωσική τρόικα» πετάει σαν πουλί
21 Φεβρουαρίου 2015 Νατάλια Ραντούλοβα, περιοδικό Ogoniok
Από τα κυριότερα ρωσικά σύμβολα είναι η τριάδα των αλόγων. Η τέχνη της εκπαίδευσης και του χειρισμού των ζώων είναι μοναδική. Ο μετρ αναβάτης, οκτώ φορές πρωταθλητής Ρωσίας, Αντρέι Κορτσάγκιν, αναφέρει ότι αυτός ο τρόπος μετακίνησης σε κάνει να αισθάνεσαι την πραγματική Ρωσία.
Πηγή: Κέντρο ρωσικής τρόικας «Νασλέντιε»
Στο κέντρο ρωσικής τρόικας «Νασλέντιε» (Κληρονομιά), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αντρέι Κορτσάγκιν και του λάτρη των αλόγων Γιούρι Ριμπακόφ, υπάρχουν αληθινοί «αθλητές». Όπως εξηγεί ο Κορτσάγκιν, «για τις τρόικες που ο σκοπός χρησιμοποίησής τους είναι η ενοικίαση προκειμένου να πηγαίνουν βόλτες τα παιδιά, προτιμάται να αγοράζονται καλόβολα άλογα. Εμείς όμως διαθέτουμε 18 “επαγγελματίες”. Εγώ παίρνω εκείνα, τα οποία πετάνε σπίθες».
Πάθος για μια ολόκληρη ζωή
Η βάση του κέντρου βρίσκεται στην περιφέρεια Βλαντίμιρ. Το κέντρο δραστηριοποιείται με την εκπαίδευση αλόγων ιπποδρομίας του Οριόλ για αγώνες με τρόικες, ενώ έχει ανοίξει και σχολή για την εκπαίδευση αθλητών και όσων αγαπούν την ενασχόληση με άλογα δεμένα σε όχημα. Όλα αυτά έχουν γίνει με χρήματα του Ριμπακόφ, και χωρίς κέρδος για την ώρα. Ο ίδιος αναφέρει, ότι ο σκοπός είναι «η διατήρηση των γνήσιων ρωσικών παραδόσεων της πορείας των αλόγων με όχημα». Ονειρεύεται τα πρωταθλήματα με τις ρωσικές τρόικες να γίνουν κάποτε ένα είδος Φόρμουλα-1, το άθλημα να λάβει την υποστήριξη του κράτους και οι πολίτες να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι η τρόικα αξίζει να αποκαλείται το βασικό σύμβολο της Ρωσίας.
Ο Κορτσάγκιν ασχολείται με τα άλογα σχεδόν 30 χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από την εποχή που σπούδαζε στην κτηνιατρική σχολή. «Κάποτε -θυμάται- είδα στο πρωτάθλημα πώς πέρασαν “πετώντας” οι τρόικες και ανατρίχιασα! Τότε πήρα την απόφαση να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτές, μαθαίνοντας όλα τα απαραίτητα». Όσο σπούδαζε τα χρήματα του έφταναν μόνο για τη διαμονή του και για τσάι με παξιμάδια. Ήταν πάντα έτοιμος να υποστεί θυσίες για χάρη της αγαπημένης του ασχολίας. Κάποια φορά έπρεπε να πάει στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε αγώνα τρόικας και καθώς ήταν αναγκασμένος να πληρώσει ο ίδιος το ταξίδι, πούλησε το αυτοκίνητό του. «Και τι έγινε; Λεφτά σήμερα υπάρχουν, και αύριο όχι. Αλλά να συμμετέχεις πρέπει, αφορά το πρεστίζ της Ρωσίας», είναι το σκεπτικό του.
Έχει επικρατήσει η άποψη ότι η ρωσική τρόικα εμφανίστηκε πριν από περίπου 200 χρόνια. Η Ελένα Πέτερσον, επιμελητής του μουσείου που στεγάζεται στον ιππόδρομο της Μόσχας, θεωρεί ότι το τυπικό, μοναδικών χαρακτηριστικών, ρωσικό ιππήλατο όχημα μετρά ιστορία τουλάχιστον 500 χρόνων.
Απρόσμενη ταχύτητα
Η τρόικα είναι η μοναδική στον κόσμο που τα συζευγμένα άλογα έχουν διαφορετικό βηματισμό, αυτό που είναι στη μέση τρέχει μετατοπίζοντας με συγκεκριμένο τρόπο τα πόδια του δίνοντας την κατεύθυνση και πηγαίνοντας λίγο πιο αργά, ενώ τα πλαϊνά μόνο καλπάζουν. Ο Κορτσάγκιν αναφέρει πως «καθένα άλογό μας ξέρει προς τα που να τρέξει. Όχι όπως στην Ευρώπη, όπου στην τετράδα των αλόγων το καθένα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της διάταξης, χωρίς αυτό να αλλάζει τίποτα. Εμείς έχουμε τη δική μας προσέγγιση. Γι’ αυτό επί μήνες μαθαίνω στα άλογα που είναι πιο άνετο και πιο ενδιαφέρον για το ίδιο. Αν κάποιο κλίνει προς τα αριστερά, όπως ο αριστερόχειρας, τότε πρέπει να μπει αριστερά. Τα πλαϊνά βοηθούν πολύ το μεσαίο, διευκολύνουν τη δουλειά του, γι’ αυτό και η τρόικα κάνει και για ταχεία, αλλά και για μακρά διαδρομή. Στο εξωτερικό ακόμη δεν έχουν καταλάβει πώς οι αναβάτες μας διευθύνουν άλογα, τα οποία έχουν διαφορετικό μεταξύ τους βηματισμό», επισημαίνει.
Κάποτε ήρθαν στον Κορτσάγκιν επισκέπτες από την Ευρώπη, για πρακτική. «Έμειναν εδώ δυο εβδομάδες -αναφέρει- και έμαθαν να οδηγούν με όμορφο τρόπο, όπως και να ζεύουν. Από αυτούς μου άρεσε ένας Βέλγος, ο οποίος ήταν έμπειρος αναβάτης. Του πρότεινα να πάρουμε μαζί μέρος στο πρωτάθλημα Ρωσίας, έπρεπε να πάμε στη Βολογκντά. Χάρηκε αφάνταστα! Του έθεσα ένα καθήκον: Να κρατά τα χαλινάρια του πλαϊνού αλόγου που θα αναλάμβανε και μετά να τα δίνει σ’ εμένα. Έγνευσε καταφατικά. Πήγαμε, κάθισε από πίσω μαζί με τη βοηθό μου, όλα καλά. Όταν όμως άρχισε η κούρσα ο Βέλγος έμεινε αποσβολωμένος. Προσπαθώ να του πάρω τα χαλινάρια αλλά αυτός να μην τα δίνει. Φωνάζω στη βοηθό μου, “Βοήθα!”. Πηγαίναμε με το ζόρι, τελικά ήρθαμε δεύτεροι. Ο Βέλγος, κάτωχρος, λέει: “Αυτό συνέβη εξαιτίας μου”. Εμείς τον καθησυχάζαμε, αλλά αυτός ήταν έτοιμος να κλάψει, ομολογώντας ότι φοβήθηκε και ανάσανε μόνο στον τερματισμό. Δεν περίμενε τέτοιες ταχύτητες. Γι’ αυτό οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία της ρωσικής τρόικας. Νομίζουν ότι η τρόικα είναι απλά τρία άλογα το ένα δίπλα στο άλλο. Η τρόικα όμως, είναι ένα πουλί!».
Σήμερα ο Κορτσάγκιν συμμετέχει μαζί με τους συναδέλφους του σε όλες τις ταινίες που χρειάζονται τρόικες. Τον προσκαλούν σε φεστιβάλ, σε γιορτές με άλογα. Πρόσφατα γύρισαν από τη Φιλανδία. «Εκεί διεξάγονταν οι ρωσικές πολιτιστικές ημέρες και μας κάλεσαν μαζί με άλλους επιδέξιους χειριστές. Καθώς, υπάρχει άραγε τίποτα άλλο πιο ρωσικό από εμάς;».
Πηγή…

http://alfeiospotamos.gr/?p=12926

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ


 Η ΠΙΣΤΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ( ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΟΙ ) ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ Ή ΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΡΟΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ή ΕΙΔΕ Ή ΑΝΤΕΛΗΦΘΕΙ Ή ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ
ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΩΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

……………………………………………………


hear_no_evil_2.jpg
ΠΙΣΤΗ
Ετυμολογία
Η πίστη<αρχαία ελληνική πίστις< πίθτις < επιθόμην < β΄αορ. του πείθω
1.εμπιστοσύνη σε κάποιον
2.η βεβαιότητα για την ύπαρξη του θεού
3.η ενεργός ένταξη σε μια θρησκεία
4.η συζυγική πίστη

Συγγενικές λέξεις 

από το θέμα -πισ-  

πιστόςπιστεύωπιστότηταπίστωση

από το θέμα -πεισ- και -ποιθ- πείσμαπεποίθησηπειστήριοπειστικότητα
 
 
Ρήμα 
Πείθωπίθηκος πιστόλι.jpg
κάνω κάποιον να αλλάξει γνώμη, να ακολουθήσει τη γνώμη κάποιου άλλου ή γενικά τον παροτρύνω αποτελεσματικά να προβεί σε μια ενέργεια που αρχικά τον έβρισκε αντίθετο ή αδιάφορο, του αλλάζω γνώμη με επιχειρήματα ή με την άσκηση εντονότερης πίεσης, αλλά όχι με τη χρήση ωμής βίας.

πείθω < θέματα πισ- από πειθ- και πιθ-, ποιθ-
προς τη ρίζα -πειθ- και -πεισ-

πειστικός < πείθω
 
προς τη ρίζα -πιθ- του «επιθόμην» (β΄αόρ) και -πισ-
πιθανός, πιθανότητες, πίθηκος, πίστη, πιστός, πιστώνω, πίστωση, πιστεύω, μπιστικός,
πιστικός < εμπιστεύομαι
προς τη ρίζα -ποιθ- του «πέποιθα» (β΄παρακ.)
 
Έτσι ο πίθηκοι κάνουν σεξ.jpgπιστός έχει τόση βεβαιότητα για την ύπαρξη του θεού (πεποίθηση), αφού τον έκαναν κάποιοι να αλλάξει και να τους ακολουθήσει με αποτελεσματικές παροτρύνσεις σε κάτι  που αρχικά τον έβρισκε αντίθετο ή αδιάφορο, του άλλαξαν γνώμη όχι με επιχειρήματα ,αλλά με την άσκηση εντονότερης πίεσης και με τη χρήση ωμής βίας.Ήταν πράγματι τόσο πειστικά όλα αυτά που κατάντησε με την πάροδο
τόσων αιώνων τόσο πειθαρχημένος αλλά και πεισματάρης που συμπεριφέρεται και αντιδρά όπως ένας πειθήνιος πίθηκος.
 
Δείτε εδώ και εδώ
Δείτε και αυτό το λινκ Είχε δίκιο το φίδι;
 
Όσο για τη βία δείτε ένα μικρό πειστήριο
«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν ( αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα ) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο ( βιβλικό ) θεό ( μας )…
 Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας Exclamation mark αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. 
 
Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών.
 
Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν ( να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα! ) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. 
θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. 
 
Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα ( κλείσιμο σχολών! ), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία ( μάθησης! ) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες
 
Αν ( λοιπόν ) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. 
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10
 
πιθηκάκια γελάνε.jpg
Και δυστυχώς σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων της «ελλαδικής χώρας» (όρος που χρησιμοποιούν οι κατακτητές ρασοφόροι, από την εποχή της Νέας Ρώμης, όπως για παράδειγμα: «ελλαδική εκκλησία») επιβεβαιώνουν αυτό που καυχιόταν
 ο… ΙωάννηςΧρυσόστομος, αφού απέχουν όντως της ελληνικής παιδείας, ενώ γνωρίζουν «απέξω και ανακατωτά» την εβραϊκή ιστορία (βίβλο)…
 
«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα… Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικου­μένη ολάκερη κατέλαβε… και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ” έκαστη λαμπρότερα γίνονται» 
Ι. Χρ ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33
 

http://alfeiospotamos.gr/?p=12898

Οι ΄Ελληνες και… οι άλλοι

10999159_847387845323864_1656509890_o 

Konstantin Valassidis
Μέχρι να κυκλοφορήσει , να το πάρετε είδηση και να το διαβάσετε, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι απολαμβάνετε «μία από τα ίδια», ίσως με κάποιες ιδιαιτερότητες στην συσκευασία, όμως απελπιστικά μια θλιβερή επανάληψη στις πλάτες μας.. Ενδεχόμενα να έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Τα αφεντικά παραμένουν ίδια και ο σκοπός τους ένας «Εξοντώστε τον ΄Ελληνα»….
Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στην επιθυμία-διαταγή του αφεντικού, από τον οποίον είναι εξαρτώμενος ο εκάστοτε αρχηγός της χώρας. Η αλυσίδα στον λαιμό είναι κοντή δεν αφήνει περιθώρια. Να σκεφτείτε μόνον τι πλούτος είναι μαζεμένος για την χώρα μας τον οποίο απαγορεύεται να αγγίξουμε και να πληροφορηθούμε…. Είμαστε καταδικασμένοι σαν τον μυθικό Τάνταλο να τελειώσουμε από ασιτία και δίψα.
Εδώ τελείωσε η πληροφόρηση σας. ΄Ετσι είναι η κατάσταση και θα γίνεται ολοένα και χειρότερη… Ας καταλάβουμε ότι οι σωτήρες μας, τελείωσαν ΚΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ» ΣΩΘΗΚΕ. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Συνειδητοποιούμε την κατάσταση, ξαναθυμόμαστε την ιστορία μας, στης οποίας τις δύσκολες στιγμές πάντοτε «οι΄Ελληνες ενώθηκαν και ενωμένοι νίκησαν τους εχθρούς τους»…. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς την συνένωσή μας θα πρέπει να διαλέξουμε τον άλλον δρόμο τον εύκολο…. Πιάνουμε μια άκρη του δρόμου και ψοφάμε !!!!!!!
΄Οσοι όμως κατορθώσετε να ξυπνήσετε και να καταλάβετε…… τρέξτε να βρείτε τον όμαιμό σας τον αδελφό σας, αυτόν στου οποίου τις φλέβες κυλάει ο «Ιχώρ», θα τον αναγνωρίσετε από το βλέμμα του και θα σταθείτε δίπλα του, δυναμώνοντας την συμπαράταξη των Ελλήνων…. Δίπλα στους παραστάτες μας, που μας περιμένουνε. Ας μην αργούμε. Η αργοπορία μας επιφέρει απώλειες. Η αφύπνισή μας έχει αποφασιστεί…. Ας μην καθυστερούμε άλλο. Ρωτώντας θα μάθετε για τις Ε.ΣΥ (Ελλήνων Συνέλευσις)… Τους άλλους, αυτούς που κοιμούνται αφήστε τους. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…
Αστερίων (ΚΒ)

http://alfeiospotamos.gr/?p=12894

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ (ο δοσίλογος): ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ… (Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943)

 
Ιωάννης Ράλλης ο δοσίλογος
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Έλληνες,
Αι δυνάμεις του Άξονος απεφάσισαν την διά συντόνου και μεγάλης ολκής στρατιωτικής δράσεως εκκαθάρισιν της χώρας μας από τας λυμαινομένας αυτήν συμμορίας, αι οποίαι καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται είτε από υπούλους και εχθρικάς ξένας προπαγάνδας, είτε από επικινδύνους υπονομευτάς του διέποντος ημάς κοινωνικού καθεστώτος, είτε από κοινούς κακοποιούς, είτε ακόμη από άφρονάς τινας ανευθύνους παράγοντας παρασυρθέντας και εμπνεομένους από εκείνους οι οποίοι, εν ευμαρεία και ασφαλεία ζώντες, αδιαφορούν διά τον όλεθρον που επαπειλεί ανά παν λεπτόν τους ελληνικούς πληθυσμούς και συνεπώς αυτήν ταύτην την ελληνικήν φυλήν.
Παν ό,τι απέμεινεν εκ του πλούτου της Ελλάδος μετά ένα αδικαιολόγητον πόλεμον, καταστρέφεται ανοικτιρμόνως. Δημόσια γραφεία, δικαστήρια, ταμεία, εφορείαι, σταθμοί Χωροφυλακής μεθ’όλων των αρχείων των, εγκληματικώς πυρπολούνται.
Δεκάδες εκατομμυρίων του Δημοσίου, των Τραπεζών, των ιδιωτών ληστεύονται υπό ενόπλων συμμοριών. Τρόφιμα στελλόμενα κατόπιν ατρήτων κόπων και θυσιών, εις την ύπαιθρον προς τροφοδοσίαν του πεινόντος ελληνικού λαού δημεύονται και διαρπάζονται.
Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και άνδρες ιδία της Χωροφυλακής, δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων αγρίως δολοφονούνται.
Βιομηχανικαί εγκαταστάσεις, Σιδηροδρομικαί συγκοινωνίαι, σιδηροδρομικόν υλικόν, γέφυραι και ολόκληρα ακόμη οδικά δίκτυα, ανατινάσσονται εις τον αέρα.
Ουδεμία καλλιέργεια της γης δύναται να γίνη, των γεωργών δικαίως διατελούντων εν απογνώσει συνεπεία της αναρχίας.
Φιλήσυχοι αγρόται, μη εξαιρουμένων των γυναικών και των παίδων, απανθρώπως κρεουργούνται. Τέλος ολόκληρα χωρία, χθες ακόμη εν γαλήνη διαβιούντα, μεταβάλλονται προς χάριν των ενόπλων αυτών εις τέφραν και ερείπια, οι δε κάτοικοί των φεύγουν έξαλλοι εκ τρόμου προς τα όρη, όπου ευρίσκουν τρομερόν εκ κακουχιών και πείνης θάνατον. Ιδού το έργον της Ε.Α.Μ. και των συγγενών της οργανώσεων.
Έχων πλήρη αντίληψιν των τρομακτικών κινδύνων εις τους οποίους είναι εκτεθειμένοι οι αγροτικοί πληθυσμοί μας μετά τη δημιουργηθείσαν τοιαύτην κατάστασιν και την απόφασιν των στρατευμάτων κατοχής να θέσουν δι’ αμέσου ενεργείας οριστικόν τέρμα εις αυτήν, εθεώρησα επιβεβλημένον εις εμέ καθήκον να προέλθω εις συνεννοήσεις μετά των Αρχών των Δυνάμεων του Αξονος, όπως αι συνέπειαι της εκκαθαριστικής δράσεως μη πλήξουν τους τόσον ήδη δοκιμαζόμενους φιλήσυχους, αλλά δυστυχείς κατοίκους της υπαίθρου.
Αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι δεινόν διεξάγουν πόλεμον, δεν εδίστασαν νέον να δώσουν δείγμα της προς τον νομιμόφρονα καιφιλήσυχον ελληνικόν λαόν συμπαθείας των και να παράσχουν μεγαλοφρόνως αμνηστείαν, εις εκείνους οι οποίοι εντός δέκα πέντε ημερών από σήμερον, ήτοι μέχρι της 24ης ώρας της 20ής Μαΐου 1943, θέλουν υπακούσει εις την πρόσκλησιν των στρατευμάτων κατοχής.
Καλώ συνεπώς τον λαόν της υπαίθρου να συμμορφωθή προς τους εις τας προκηρύξεις των Αρχηγών των στρατευμάτων Κατοχής τιθεμένους όρους και υπευθύνως δηλώ ότι εφ’ όσον θέλουν γίνει σεβαστοί οι όροι ούτοι, ουδένα απολύτως κίνδυνον θα διατρέξη.
Οι ένοπλοι, οι οποίοι εντός της ταχθείσης προθεσμίας θα προσέλθουν και θα παραδώσουν τα όπλα των, θα τύχουν ανεπιφυλάκτως αμνηστείας.
Οι κάτοικοι των πόλεων, των κωμών και των χωρίων της υπαίθρου, οι οποίοι θα επανέλθουν εις τας εστίας των, εκείνοι οι οποίοι δε θα εγκαταλείψουν αυτάς κατανοούντες ότι τα Στρατεύματα Κατοχής εκτελούν απολύτως έργον προστασίας αυτών έναντι των εγκληματικώς, κατ’ αυτών κυρίως δρώντων ενόπλων, ουδέν έχουν να πάθουν.
Υπόσχομαι ακόμη ότι, εάν τηρηθούν πιστώς οι όροι τους οποίους θέτουν αι δυνάμεις του Αξονος, θα δυνηθώμεν τη βοηθεία αυτών να επισιτίσωμεν τους πεινώντας αγροτικούς πληθυσμούς και να παράσχωμεν πάσαν περίθαλψιν εις τους αστέγους και τους πάσχοντας εξ αυτών και ότι οι αγρόται τη προστασία των Στρατευμάτων Κατοχής θα δυνηθούν εν ασφαλεία να συνεχίσουν την διακοπείσαν ήδη καλλιέργειαν των αγρών των και να επανέλθουν εις τα ειρηνικά των έργα εν γένει.
Έλληνες,
Υπενθυμίζω εις υμάς ότι αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι έχουσαι να αντιμετωπίσουν όλας τας συνεπείας και τας βαρείας υποχρεώσεις του πρωτοφανούς εις έκτασιν πολέμου επέδειξαν εις πάσαν ευκαιρίαν την προς τον ελληνικόν λαόν συμπάθειάν των.
Μη λησμονείτε ότι διά γενναίας χειρονομίας των ηγετών της Γερμανίας και Ιταλίας ο ελληνικός στρατός αφέθη ελεύθερος, μη θεωρηθείς αιχμάλωτος πολέμου.
Μη λησμονείτε ότι ο ελληνικός λαός τελείως εγκαταλελειμμένος και αποκεκλεισμένος πανταχόθεν, θα κατεδικάζετο εις ομαδικόν εξασιτίας θάνατον, αν μη, παρ’ όλας τας τρομακτικάς δυσχερείας και παρ’ όλα τα εγκληματικά σαμποτάζ, επεσιτίζετο η χώρα μας, εκ του υστερήματός των, υπό των Δυνάμεων του Αξονος ως και αν δεν διευκόλυνον αύται τη μεταφοράν δι’ ουδετέρων ατμοπλοίων, φορτίων απαραιτήτου διά την Ελλάδα σίτου και άλλων ειδών.
Μη λησμονείτε ότι δεν εδίστασαν αύται και εμπειρογνώμονας ακόμηνα στείλουν εις τη χωράν μας, διά να σώσουν τον ελληνικόν λαόν από τον εκφυλισμόν εκ της πείνης, ότε είδον την τρομεράν τραγωδίαν του χειμώνος του 1941.
Έλληνες,
Εις χείρας μας έγκειται η σωτηρία μας. Μη ακούετε την ύπουλον φωνήν των επικινδύνων εχθρών μας, των λύκων οι οποίοι έρχονται εν σχήματι προβάτων.
Ακούσατε την φωνήν μου, φωνήν ειλικρινούς πατριωτισμού, φωνήν τιμίας ελληνικής συνειδήσεως και βοηθήσατε να σώσωμεν όλοι μαζί την Μεγάλην και Αγαπητήν μας Πατρίδα και την Ελληνικήν Φυλήν.
Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943.
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ*

*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία.

http://alfeiospotamos.gr/?p=12891

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters