Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Αφού έβγαλαν τον ελληνικό λαό οικονομικό εγκληματία τώρα καταργούν το αυτόφωρο για όσους χρωστούν στην εφορία

Συνειδητοποιούν στην κυβέρνηση ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει ανεξάρτητα αν τον κλέινουν στη φυλακή ή όχι.

Σχέδια για διαγραφή χρεών 25-50 δισ. ευρώ στην Εφορία.Νέα «σεισάχθεια» για χρέη στο Δημόσιο
σχεδιάζουν στην κυβέρνηση. Η απόφαση θεωρείται ήδη ειλημμένη και αποτελεί προτεραιότητα για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για γενική διαγραφή δισεκατομμυρίων ευρώ από οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Εφορία.

Ωστόσο κυβέρνηση και τρόικα ερίζουν ως προς το πόσο βαθύ πρέπει να είναι το «κούρεμα». Πιο ένθερμοι μάλιστα για να σβηστούν οι οφειλές εμφανίζονται να είναι οι δανειστές!

Εκθεση της Ομάδας Δράσης του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, την οποία έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών και αποκαλύπτει το «business stories», υποδεικνύει στην κυβέρνηση ότι από τα 67,5 δισ. των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο πρέπει να διαγραφούν τουλάχιστον τα 50 δισ. ευρώ! Τόσα υπολογίζουν πως είναι «αέρας κοπανιστός» από πρόστιμα που είναι γραμμένα και βεβαιωμένα στα βιβλία της Εφορίας αλλά δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Από την άλλη, κυβερνητικός παράγοντας που μίλησε στο «b.s.» εκτιμά ότι μόνο τα 25 από τα 67,5  δισ. είναι τα πρόστιμα που μπορούν να διαγραφούν. «Θέλουμε να διαγραφούν τα πρόστιμα, όχι οι φόροι που χρωστούν οι φορολογούμενοι», είπε η ίδια πηγή.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Το θέμα συζήτησαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Ράιχενμπαχ.

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται έτσι να δώσουν λύση σε δύο κατευθύνσεις:

α) Να μειωθούν οι ποινές και οι προσαυξήσεις που θα επιβάλλονται στο μέλλον για χρέη και παραβάσεις στην Εφορία. Το «ποινολόγιο» θα αλλάξει, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για πολύ μεγάλες μειώσεις.

Αυτό που εκτιμάται πως μπορεί να μειωθεί κάπως είναι οι τόκοι υπερημερίας, με τους οποίους επιβαρύνεται το χρέος στο Δημόσιο όταν καταστεί ληξιπρόθεσμο (περίπου 7,5% ετησίως). Και αυτοί, όμως, μόνο μετά από πολλές δεκαετίες μπορεί να αυξηθούν υπέρογκα.

Και ως προς τα πρόστιμα, πάντως, αρμόδια πηγή θύμιζε ότι «για εικονικές συναλλαγές είναι πια στο 50%. Πόσο μπορεί να μειωθούν ακόμα; Στο 10%; Τότε θα συμφέρει κάθε απατεώνα να κάνει 10 απάτες και αν τον πιάσουν, να πληρώνει μόνο τη μία»!

Και έτσι, όμως, οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να ισχύσουν πριν από το 2015, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι ίδιες παραβάσεις εφόσον έγιναν μέσα στην ίδια φορολογική περίοδο (στο 2014 δηλαδή).

β) Αμεσα όμως θα σβηστούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη σωρευτεί και επιβαρύνουν τα παλαιά χρέη στην Εφορία. Αυτά τα υπολογίζουν σε περίπου 25 δισ. ευρώ και προέρχονται κυρίως από το μακρινό παρελθόν (εκτοξεύτηκαν προ 20ετίας στα ύψη επί Γιάννου Παπαντωνίου, όταν είχαν ισχύσει ποινές έως 500% που δεν απέδωσαν τίποτε και εν συνεχεία μειώθηκαν).

 «Δεν γίνεται αλλιώς», λένε οι ίδιοι παράγοντες, εξηγώντας ότι «ήδη τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται 1 δισ. τον μήνα και από τον Αύγουστο θα τα δούμε να φτάνουν στο 1,2 δισ. ευρώ κάθε μήνα! Πού θα φτάσουν τα χρέη αυτά μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα το 2015; Στα 100 δισ. ευρώ;».

Αν και δεν έχουν ακόμα καταλήξει ποιοι θα ευνοηθούν και ποιοι θα αποκλειστούν από το μέτρο, το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών του είναι πως «αν ο άλλος βουλιάζει ήδη στα χρέη γιατί δεν πλήρωσε τους φόρους του, τότε παρατάει κάθε προσπάθεια να πληρώσει και αυτούς που έρχονται». Θεωρούν δηλαδή πως 2,8 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν τα 67,5 δισ. ευρώ έχουν βγει πια «εκτός μάχης» και δεν υπάρχει προοπτική να πληρώσουν ξανά φόρους.  Σκέφτονται ήδη όμως και δικλίδες ασφαλείας για όσους μπορεί να έκαναν κατάχρηση του μέτρου: «Αν κάποιος έχει βουλιάξει την εταιρεία του και έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, το χρέος θα αναβιώνει όταν δει η Εφορία ότι τα έχει φέρει ξανά στη χώρα για να αγοράσει, π.χ., ακίνητα», λένε οι ίδιες πηγές.

Με εντολή Ράιχενμπαχ και ΔΝΤ

Οχι άλλα «τρελά» πρόστιμα είναι και η εντολή της ομάδας Ράιχενμπαχ. Τα ειδικά κλιμάκια της τεχνικής βοήθειας ερεύνησαν το θέμα των προστίμων και των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω στο οποίο παίχτηκε μεγάλος πολιτικός τζόγος σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις των περασμένων δέκα ετών στη χώρα μας.

Η έρευνα οδήγησε τους ειδικούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στο συμπέρασμα ότι χρόνο με τον χρόνο τα πρόστιμα αυξάνονται πολύ περισσότερο απ’ όσο οι απλήρωτοι φόροι, αφού επιβάλλονταν στα τυφλά, χωρίς να εξετάζεται το σε ποιους και το γιατί, ούτε όμως και αν πλήρωσε ποτέ κανείς τίποτε από όλα αυτά.

Με στοιχεία που βρήκαν στην 7η έκθεση αξιολόγησης της φορολογικής διοίκησης, αποκαλύπτουν ότι ενώ στην πενταετία 2000-2004 τα πρόστιμα και οι τόκοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 50% των χρεών στην Εφορία, το 2012 έφτασαν στο 73% - με τάσεις ανόδου το 2013 και 2014!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

- Το 2004, από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία, τα 10 δισ.  (ή 48% του συνόλου) ήταν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
- Το 2009 που τα χρέη έφτασαν στα 30 δισ. ευρώ, τα πρόστιμα εκτινάχθηκαν στα 21,5 δισ. ευρώ (72% του συνόλου).
- Το 2012 τα ληξιπρόθεσμα έφτασαν στα 50 δισ. ευρώ, αλλά παρά την άγρια υπερφορολόγηση, μόνον τα 11 δισ. (22% του συνόλου) ήταν απλήρωτοι άμεσοι φόροι εισοδήματος. Ο απλήρωτος ΦΠΑ ήταν μόλις 2 δισ. ευρώ (4% του συνόλου), ενώ τα πρόστιμα (παρότι προσωρινά είχαν μειωθεί το 2010 με τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας που εφάρμοσε τότε η κυβέρνηση) εκτινάχθηκαν τελικά στα 36,5 δισ. ευρώ ή 73% του συνόλου!

Με τα νεότερα δεδομένα, όμως, ακόμα και τα στοιχεία αυτά ξεπεράστηκαν! Με τα μαζεμένα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν στο β’ εξάμηνο του 2014 οι φορολογούμενοι (εκκαθαριστικά φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, τρέχουσες δηλώσεις ΦΠΑ, παλαιότερες δόσεις χρεών στο Δημόσιο κ.λπ.) το ποσοστό των προστίμων στα ληξιπρόθεσμα εκτιμάται ότι ξεπερνά ήδη το 75% (τα 50 από τα 67,5 δισ. ευρώ) και οδεύει στο 80% τους επόμενους μήνες!

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην έκθεσή της η κοινή ομάδα ΔΝΤ και Ε.Ε. επικρίνει ανοιχτά την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά πιο αποφασιστικά στη μαζική διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ενώ μετά πολλών βασάνων θεσμοθετήθηκε η διαγραφή χρεών (τον Απρίλιο του 2013), η διαδικασία παραμένει δυσκίνητη και χρονοβόρα και δεν λειτουργεί. Κάνουν συστάσεις για την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης των διαδικασιών διαγραφής οφειλών, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να εκλαμβάνεται ως «λογιστική διευθέτηση» και όχι ως απώλεια εσόδων, επειδή δεν υπάρχουν τέτοια αφού δεν εισπράττονται. Δεσμεύονται μάλιστα ότι θα παρακολουθούν στενά το θέμα και θα προβούν εκ νέου στην αξιολόγηση των διαδικασιών.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_3134.html

Ο συγκλονιστικός θρήνος της μητέρας του Δαρείου για το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου

Στις μέρες μας, όπου μετά από 2.400 χρόνια η ανθρωπότητα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην πιθανή μεγάλη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αξίζει να
γνωρίζει κανείς πώς θρήνησαν το χαμό του μεγάλου αυτού ανδρός, όχι απλά η μητέρα του ή η γυναίκα και οι συγγενείς του, αλλά η ίδια η μητέρα του μεγαλύτερου εχθρού του: του ηττημένου Πέρση βασιλέα Δαρείου.

Η μητέρα του Δαρείου, η Σισύγαμβρις, θρήνησε τόσο πολύ το θάνατο του Αλεξάνδρου, ώστε πέθανε λίγες μόλις μέρες αργότερα από τη θλίψη της!

Λέγεται ότι η Βασιλομήτωρ και όλη η οικογένεια των Αχαιμενιδών θρήνησαν τον Αλέξανδρο ως μέλος της οικογένειάς τους.

Για την Σισύγαμβρη λένε επίσης ότι όταν πληροφορήθηκε το θάνατό του, λυπήθηκε τόσο πολύ, ώστε κλείστηκε στο διαμέρισμά της και αρνήθηκε την τροφή κι ότι πέθανε μέσα στο θρήνο και στον πόνο της γι’ αυτόν που τους είχε υποτάξει.

Μετά το θάνατο του βασιλιά Αλέξανδρου, η Σισύγαμβρις, η μητέρα του Δαρείου, θρήνησε πικρά για το θάνατο του Αλεξάνδρου και εγκατέλειψε τα εγκόσμια και στα τελευταία της ζωής της αρνήθηκε την τροφή και μετά από πέντε ημέρες έδωσε τέλος στη ζωή της προτιμώντας τον οδυνηρό θάνατο από την άσημη (άδοξη) ζωή της.

Όταν η μητέρα του Δαρείου Σισύγαμβρη έμαθε τη συγκλονιστική είδηση του θανάτου του Αλεξάνδρου πένθησε με τον πιο βίαιο τρόπο. Έσκισε με ορμή τα ρούχα που φορούσε και ντύθηκε στο πένθος.

Έπεσε στο έδαφος κι άρχισε να ξεριζώνει τα μαλλιά της. Δίπλα της καθόταν μια εγγονή της. Φορούσε πένθιμα ρούχα γιατί είχε χάσει πρόσφατα τον άνδρα της, τον Ηφαιστίωνα.

Η γενική θλίψη της θύμιζε τον προσωπικό της πόνο. Όμως μόνον η Σισύγαμβρη ένιωθε τα δεινά που αγκάλιαζαν όλη την οικογένειά της.

Η Σισύγαμβρη έκλαιγε και για την δική της κακή προσωπική κατάσταση αλλά και για εκείνη των εγγονών της. Ο καινούριος πόνος της θύμιζε τους παλιούς.

Της φαινόταν σαν να είχε πεθάνει τώρα πρόσφατα ο Δαρείος και σαν να είχε θάψει δυο γιους η φτωχή γυναίκα. Και για τους ζωντανούς και για τους νεκρούς έκλαιγε το ίδιο.

Τώρα αναλογιζόταν ποιος θα ενδιαφερόταν για τα κορίτσια της; Ποιος μπορούσε να γίνει ένας δεύτερος Αλέξανδρος; Αυτό σήμαινε μια δεύτερη αιχμαλωσία και απώλεια της κοινωνικής της θέσης.

Μετά το θάνατο του Δαρείου είχαν βρει προστάτη τον Αλέξανδρο, αλλά μετά απ’ αυτόν κανείς ασφαλώς δεν θα νοιαζόταν γι’ αυτήν και για την οικογένειά της. Καθώς έκανε αυτές τις σκέψεις η Σισύγαμβρη θυμήθηκε τα οκτώ της αδέλφια, τα οποία σκότωσε την ίδια μέρα ο Ώχος, ο πιο βάρβαρος βασιλιάς.

Και ότι στη σφαγή τόσων γιων προστέθηκε κι ο θάνατος του πατέρα. Κι από τα επτά παιδιά που είχε γεννήσει ζούσε μόνον ένα, αλλά η ευτυχία του Δαρείου υπήρξε τόσο λιγόχρονη και πόσο φριχτός ήταν ο θάνατός του;

Στο τέλος η Σισύγαμβρη βούλιαξε μέσα στη λύπη της. Το κεφάλι της το σκέπασε, το πρόσωπό της το απέστρεψε από την εγγονή και τον εγγονό της και σταμάτησε ταυτόχρονα να τρώει και αποτραβήχτηκε στα σκοτεινά. Μετά από πέντε μέρες πέθανε.

Ο θάνατος της Σισύγαμβρης είναι μια ισχυρή απόδειξη για το πόσο ευγενικά της συμπεριφερόταν ο Αλέξανδρος και γενικά για τη δικαιοσύνη που απέδιδε σε όλους τους αιχμαλώτους.

Η Σισύγαμβρη, που μπόρεσε να ζήσει μετά το θάνατο του Δαρείου, του γιου της, το θεώρησε ντροπή να ζει μετά το θάνατο του Αλέξανδρου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_3697.html

Είστε ελεεινοί! Τόσοι Έλληνες με πτυχία και περγαμηνές στην ανεργία και εσείς στέλνετε στην Ευρωβουλή αγράμματους κηφηνες!

Αν ειναι δυνατόν! Η πλέμπα της Ελλάδας στηρίζει πλέον την συγκυβέρνηση και προωθείται απο αυτη…
21 Έλληνες ευρωβουλευτές κατέθεσαν 30 αιτήσεις για διορισμούς στην ευρωβουλή έγραφαν τα sites πριν απο λίγες μέρες για τους ευρωβουλευτές μας που διορίζουν στην
ευρωβουλή γιούς, κόρες, αδέρφια, ξαδέρφια, ερωμένες, συζύγους και όποιον άλλο γουστάρουν χωρίς να ελεγχουν αν εχουν τουλάχιστον τα απαραίτητα προσόντα καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε καν ορθογραφία.
Έτσι στο επίσημο account του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Ελλάδα (το οποίο είναι και πιστοποιημένο με το γνωστό σηματάκι απο το twitter) διαβάζουμε tweets με ορθογραφικά λάθη όπως αυτό που έλεγε «Είσαι διακοπές; Μοιράσου της φωτογραφίες σου με το #europeansummer στο @instagram!» ο συντάκτης του οποίου δεν ξέρει οτι το σωστό άρθρο είναι τις και όχι της όταν γράφουμε στον πληθυντικό! ( Έπίσης δεν ξέρει οτι δεν κολλάμε και άλλους χαρακτήρες στα mentions όπως το ! που κόλλησε μετά το @instagram )
Hellasforce.com

Άλλο πράγμα ο θεός





Σας λέω λοιπόν, Ιουδαίοι και χριστιανοί, ότι θεός και παιδί θεού, ούτε κατέβηκε ούτε μπορεί ποτέ να κατεβεί στη γη. Κι αν εννοείτε κάποιους αγγέλους, τι λέτε πως είναι αυτοί, θεοί ή άλλο γένος; Γιατί, φυσικά, άλλο πράγμα ο θεός και άλλο οι δαίμονες.
Με τους Ιουδαίους τώρα, είναι κανείς να απορεί που από τη μια λατρεύουν τον ουρανό και τους αγγέλους κι από την άλλη αδιαφορούν για τα πιο μεγαλοπρεπή και ισχυρά μέρη του, τον ήλιο και τη σελήνη και τους άλλους αστέρες, και τους πλανήτες και τους απλανείς.
Θαρρείς και είναι δυνατόν, το μεν όλον να είναι θεός τα δε μέρη του να μην είναι θεϊκά• ή πάλι, λατρεύουν απόλυτα εκείνα τα όντα που, καθώς λένε, ενσκήπτουν σε ανθρώπους τυφλωμένους από τα σκοτάδια της μαγείας ή σε ανθρώπους που βλέπουν στον ύπνο τους φαντάσματα.
Ενώ τους άλλους που τόσο ξεκάθαρα και διάφανα προλέγουν τα μελλούμενα, και που χάρη σ’ αυτούς εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται οι άνθρωποι τις βροχές και τη ζέστη του ήλιου και τα σύννεφα και τις βροντές -τις οποίες οι Ιουδαίοι προσκυνούν— τους καρπούς και όλα τα γεννήματα, και μέσω αυτών φανερώνεται ο θεός, τους επιφανέστερους κήρυκες των επουράνιων, τους πραγματικούς αγγέλους του ουρανού -αυτούς τους νομίζουν τιποτένιους.


Ακόμη, είναι ανόητο να πιστεύουν ότι όταν ο θεός θα ρίξει φωτιά -θαρρείς κι είναι κανένας μάγειρας- τότε όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος θα κατακαεί και μόνο αυτοί θα απομείνουν, όχι μόνο οι ζωντανοί αλλά κι οι πεθαμένοι από καιρό που θα έχουν βγει από τη γη με κείνες τις ίδιες τους τις σάρκες -μια ελπίδα που πραγματικά ταιριάζει σε σκουλήκια.
Γιατί ποια ανθρώπινη ψυχή θα μπορούσε ακόμα να ποθεί ένα σώμα σαπισμένο; Αφού ακόμα κι από σας κάποιοι και από τους χριστιανούς μερικοί, δεν ασπάζονται τούτο το δόγμα, χώρια που τους είναι αδύνατο αλλά και αηδιαστικό να επιχειρηματολογούν και να δικαιολογούν την απίστευτη αυτή χυδαιότητα. Ποιο σώμα, αλλοιωμένο εντελώς, μπορεί να επανέλθει στην αρχική του φυσική κατάσταση και στην ίδια εκείνη σύσταση; Μη μπορώντας να απαντήσουν τίποτα, καταφεύγουν στην πιο παράλογη υπεκφυγή, λέγοντας ότι «ο θεός όλα τα μπορεί.»
Όμως ο θεός τα επονείδιστα δεν τα μπορεί και αυτά που αντιβαίνουν στη φύση δεν τα θέλει.
Κι αν εσύ επιθυμήσεις κάτι το αηδιαστικό επειδή είσαι φαύλος, δεν πρέπει να πιστεύεις ότι ο θεός θα το μπορέσει κιόλας και ότι θα γίνει αμέσως. Γιατί ο θεός είναι το πρώτο αίτιο της ορθότητας και δικαιοσύνης των νόμων της φύσης κι όχι αρχηγέτης της ελαττωματικής επιθυμίας ούτε της πλανημένης αταξίας. Και βέβαια θα μπορούσε να παράσχει την αιώνια ζωή της ψυχής- «ενώ οι νεκροί», λέει ο Ηράκλειτος, «είναι πιο απεχθείς κι από τα περιττώματα».
Το να ανακηρύξει -παράλογα- αιώνια τη σάρκα -που ‘ναι γεμάτη πράγματα που ούτε να τα λες δεν είναι ωραίο- ούτε θα το θελήσει ο θεός ούτε θα το μπορέσει. Γιατί αυτός είναι ο Λόγος, που ορίζει όλα τα όντα• τίποτα λοιπόν παράλογο δεν μπορεί να πράξει• και τίποτα ενάντια στον εαυτό του.
Κέλσος – Αληθής Λόγος
***
Τι εννοεί ο Παύλος λέγοντας ότι «παρέρχεται η μορφή του κόσμου τούτου;» Και πώς είναι δυνατό, «οι έχοντες να είναι ωσάν να μην έχουν» και οι «χαίροντες ωσάν να μην χαίρουν», [Προς Κορινθ. Α' 7.30], και όλες οι υπόλοιπες μωρολογίες του να γίνουν πιστευτές; Γιατί, πώς μπορεί ο έχων να γίνει ως μη έχων; Και πώς να γίνει πιστευτός ο χαίρων που θα συμπεριφέρεται ως μη χαίρων; Κι ακόμα, πώς είναι δυνατό να παρέλθει η μορφή του κόσμου ετούτου;
Ποιος θα τον με­ταβάλει και για ποιο λόγο; Αν τον μετέβαλλε ο Δημιουργός, θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι διαταράσσει μια σταθερή και ασφαλή τάξη. Αν, πάλι, μεταβάλει το σχήμα του κόσμου προς το καλύτερο, κατηγορείται ότι δεν γνώριζε ποιο ήταν το κατάλληλο και πρέπον σχήμα του κόσμου όταν τον δημιουρ­γούσε, και ότι του ‘λείπε η ανώτερη σκέψη, με αποτέλεσμα να φτιάξει έναν κόσμο γεμάτο ατέλειες.
Πώς, λοιπόν, μπο­ρούμε να ξέρουμε ότι η φύση του κόσμου θα καταλήξει στο καλό, χάρη σε μετατροπές εκ των υστέρων; Και ποια θα είναι η ωφέλεια, αν μεταβληθεί η φυσική τάξη; Γιατί αν ο ορατός κόσμος είναι θλιβερός και αιτία για να λυπόμαστε, θα του τα ψάλλουμε για τα καλά του Δημιουργού και θα τον ζαλίσουμε με τις εύλογες επικρίσεις μας, ότι έχτισε ένα θλιβερό κόσμο που διαταράσσει τη λογική φυσική τάξη, και κατόπιν μετά­νιωσε κι αποφάσισε να αλλάξει τα πάντα.
Μπας κι είναι αυτός ο λόγος που ο Παύλος δασκαλεύει τους έχοντες να σκέφτονται ως μη έχοντες, αφού και ο Δημιουργός του κόσμου, ενώ τον έχει, είναι σα να μην τον έχει και γι’ αυ­τό πάει να του αλλάξει τη μορφή; Κι όποιον χαίρεται, του λέει να μη χαίρεται, γιατί ο Δημιουργός δεν χαίρεται βλέπο­ντας το κομψό και λαμπρό δημιούργημά του, πόσο μάλλον που επειδή στεναχωριέται πολύ, πήρε απόφαση να το αλλά­ξει και να το μετατρέψει ολωσδιόλου. Ας της χαρίσουμε λοι­πόν ένα συγκρατημένο γέλιο ετούτης της φρασούλας του Παύλου.
Ας δούμε άλλο ένα ανόητο και γεμάτο πλάνες σόφισμα του Παύλου, όπου ισχυρίζεται ότι, «εμείς που θα βρισκόμαστε ακόμα ζωντανοί κατά την έλευση του Κυρίου, δεν θα προηγηθούμε των νεκρών, διότι ο ίδιος ο Κύριος με παράγγελμα, με φωνή αρχαγγέλου και υπό τον ήχο σάλπιγγας Θεού, θα κατέβει από τον ουρανό και οι νεκροί εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτοι. Στη συνέχεια, εμείς οι ζώντες, ταυτό­χρονα με τους νεκρούς θα αρπαχτούμε μέσα σ’ ένα σύννεφο, ώστε να συναντηθούμε με τον Κύριο στον αέρα, έτσι θα βρε­θούμε πλάι στον Κύριο για πάντα.» [Προς Θεσσαλονικείς 4.15-17].
Αυτό το κυριολεκτικά ουρανομήκες, ψηλοκρεμαστό και υπερμεγέθες ψεύδος, ξεπερνά σε μπόι κάθε άλλο.Ακόμα και σε ζώο να το ξεφουρνίσεις, αυτό σε απάντηση θ’ αρχίσει να βε­λάζει και να κράζει δυνατά, άπαξ και καταλάβει ότι γίνεται λόγος για ανθρώπους με σάρκα και οστά ιπτάμενους σαν τα πουλιά ή πιασμένους από ένα σύννεφο!
Πόση ματαιοδοξία κρύβει όλος αυτός ο θόρυβος, για ζωντανά πλάσματα που μ’ όλο το βάρος του σώματος τους αποκτούν φυσικές ιδιότητες πουλιών με φτερά και διασχίζουν τον αέρα θαρρείς και ταξι­δεύουν σε θάλασσα, έχοντας για όχημα τα σύννεφα! Μα και να μπορούσε να γίνει αυτό, θα ήταν τερατώδες και ξένο προς τους νόμους της φύσης.
Γιατί η δημιουργός φύση από την αρ­χή ακόμα όρισε για τα πλάσματα της χώρους που να τους αρμόζουν και κατάλληλους τόπους διαμονής, τη θάλασσα για κείνα που ζουν μες στο νερό, τη στεριά για τα χερσαία, τον αέρα για τα πτηνά και τον αιθέρα για τα ουράνια σώμα­τα. Ένα απ» αυτά αν βγάλεις από τον τόπο διαμονής του, θα αφανιστεί μόλις βρεθεί σε ξένο χώρο. Ένα πλάσμα του νερού αν θελήσεις να το βάλεις με το ζόρι να ζήσει στη στεριά, το δίχως άλλο θα ψοφήσει, ένα στεριανό ζώο αν το βουτήξεις μες στο νερό θα πνιγεί και το πουλί δεν θα αντέξει αν του στερήσεις τον αέρα κι ένα ουράνιο σώμα δεν μπορείς να το μετατρέψεις σε γήινο.
Ποτέ μέχρι τώρα η ενεργός δράση του θείου Λόγου δεν το διέπραξε ούτε και πρόκειται να το πρά­ξει, παρ’ όλο που ο θείος Λόγος έχει τη δύναμη να αλλάζει τη μοίρα των πλασμάτων. Γιατί οι πράξεις κι η θέλησή του δεν καθορίζονται από το τι μπορεί, αλλά είναι σύμφωνες με τη διατήρηση της αρμονίας και τη διαφύλαξη της φυσικής τά­ξης του κόσμου.
Ούτε, λοιπόν, τη στεριά, δεν θα την κάμει πλόιμη, αν βέβαια δεχτούμε ότι το μπορεί κάτι τέτοιο, ούτε τη θάλασσα τέτοια που να οργώνεται και να καλλιεργείται, ούτε την αρετή, όσο και να μπορεί, δεν πρόκειται να τη με­τατρέψει σε κακία και αντιστρόφως, ούτε στον άνθρωπο πρό­κειται να σώσει τα μέσα να γίνει πτηνό, ούτε θα φέρει τον ου­ρανό με τ άστρα και τη γη τα πάνω κάτω. Είναι λοιπόν ανόητο το να λες ότι οι άνθρωποι θα αρπαχτούν στον αέρα.
Μα εκεί που το ψέμα του Παύλου γίνεται καταφανές, είναι όταν λέει, «Εμείς οι ζωντανοί». Πέρασαν τριακόσια χρόνια από τότε που το είπε, και κανείς πουθενά, ούτε ο Παύλος ού­τε κανείς άλλος δεν αναλήφθηκε στους ουρανούς. Αλλά ας αφήσουμε να τις σκεπάσει η σιωπή τούτες τις ανόητες κουβέ­ντες του Παύλου.
ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Νεοπλατωνικός Κατά Χριστιανών
terrapapers
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΙΟ «ΠΛΑΤΩΝΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ 109 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Ο Πλάτωνας είναι ενα ενσωματωμένο χωριό στο βορειοδυτικό Τέξας, στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται περίπου 20 μίλια βορειοδυτικά του Χιούστον, Μισσούρι και ο πληθυσμός του ήταν 109 άτομα στην απογραφή του 2010 .


Η Αθέατη γνώση μετά από έρευνα, βρήκε ορισμένα στοιχεία για αυτή την κοινότητα που ιδρύθηκε το 1874 και έχει πάρει το όνομά της από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα.

Είναι μια γραφική και αγροτική κοινότητα σε ένα έθνος που, σύμφωνα με την απογραφή του 2010 οι κάτοικοί του ολοένα και λιγοστεύουν, καθώς οι περισσότεροι μετακινούνται σε αστικές περιοχές, κυρίως στα προάστια.

Ξεχάστε τα φώτα στη μεγαλούπολη και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Στον Πλάτωνα μπορείτε να οδηγήσετε μέσα στην πόλη σε 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και το όριο ταχύτητας θα είναι 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι άνθρωποι στον Πλάτωνα δεν μοιάζουν με το υπόλοιπο της Αμερικής. Το χωριό είναι ως επί το πλείστον λευκό σε μια εποχή της διαφορετικότητας.

Από τους 109 κατοίκους του Πλάτωνα, μόνο οι δύο είναι μαύροι, δύο είναι Ινδιάνοι, και κάποιος είναι αυτό που η Απογραφή χαρακτηρίζει ως "από κάποια άλλη φυλή." Το υπόλοιπο είναι Καυκάσιοι, που αν και δεν αναφέρεται, πολύ πιθανόν με ελληνική καταγωγή- βάση την ελληνική ονομασία του χωριού και τη συστηματική μετανάστευση Ελλήνων προς τις ΗΠΑ που άρχισε κατά το β΄ μισό του 19ου αι.

Την εποχή εκείνη, οι Έλληνες εισέρχονταν στις ΗΠΑ από τη Μικρά Ασία και από ελληνικά νησιά. Μέχρι το 1880, οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ δεν ξεπερνούσαν τις 2.000. Η κοινότητα όπως αναφέραμε ιδρύθηκε το 1874.

Ο Πλάτων αισθάνεται πάρα πολύ διαφορετικός από τα άλλα μέρη. Εδω κανείς δεν βιάζεται. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την «επίσκεψη» ως ένα ρήμα που αναφέρεται στην πράξη ως μια κουβέντα με τους γείτονες.

Οι ντόπιοι αρέσκονται να λένε ότι «είμαστε 30 μίλια από όλα," κυριολεκτικά. Το πλησιέστερο κατάστημα ειδών παντοπωλείου ή το σινεμά είναι μια ώρα μακριά. Οι τοπικοί δρόμοι είναι ως επί το πλείστον με χαλίκι ή χώμα, και θολές ουρές σκόνης και καπνού ακολουθούν τα οχήματα.

Ρωτήστε τους ανθρώπους στον Πλάτωνα για την πόλη τους και σύντομα θα θέσουν επί τάπητος την προέλευση του ονόματος. "Είναι ο Πλάτων, όπως ο φιλόσοφος," θα πουν, και ακτινοβολούν.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/109.html

Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους - Θα αγοράσουν μέχρι και τους ανέργους

Μεθοδευουν την είσοδο εισπρακτικής εταιρείας για τις οφειλές στο ΙΚΑ και ψάχνουν επενδυτές για ΟΑΕΔ-Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας
Με θολές μεθοδεύσεις σκέφτονται να
«πουλήσουν» κομμάτια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ σε ιδιώτες επενδυτές. Επί της ουσίας δηλαδή βάζουν την ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει από αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε κοινωνική πρόνοια. Για όσους δεν κατάλαβαν το τονίζουμε απλά για να γίνει ευκόλως αντιληπτό:

- Ξένοι επενδυτές θα διαχειρίζονται τα προγράμματα απασχόλησης, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Οι αόριστες διαψεύσεις δεν πείθουν κανέναν. Ούτε βέβαια και οι κανονικές διαψεύσεις αφού είναι γνωστό ότι και στο παρελθόν η κυβέρνηση διέψευδε αρκετές από τις απαιτήσεις της τρόικα, οι οποίες τελικώς εφαρμόστηκαν και με το παραπάνω.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όχι μόνο δεν προβάλει καμία αντίσταση στην τρόικα, αλλά αντίθετα ακολουθεί πιστά όλες τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.
Μυρίστηκαν χρήμα από τα προγράμματα της απασχόλησης

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δανειστές μυρίστηκαν προφανώς χρήμα, άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ.
Η υπόθεση με τον ΟΑΕΔ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικό δημοσίευμα της Bild όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα τεμαχιστεί σε κομμάτια και κάποια από αυτά θα δωθούν σε ιδιώτες επενδυτές.

Κατά πολύ περίεργο τρόπο το δημοσίευμα διαψεύστηκε από το… ΠΑΣΟΚ!!! Ναι καλά διαβάσατε, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ούτε το Μαξίμου, ούτε το υπουργείο Εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας χαρακτηρίζεται ανυπόστατο και το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνει ότι δεν πωλείται ο ΟΑΕΔ. Το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο μυαλό είναι: Από πού κι ως που απαντά το ΠΑΣΟΚ; Είναι γνωστό πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και επειδή ο «φιλέλληνας» και φιλέσπλαχνος κ. Γιούνκερ προσφάτως υποσχέθηκε πάνω από 300 δισεκ. Ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη αντιλαμβάνεστε ότι τα λεφτά είναι πολλά!

Τα χρήματα που κατ΄ αναλογία θα έρθουν στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι προφανές ότι θα περάσουν μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αυτά τα προγράμματα πρέπει πάση θυσία να τα διαχειριστούν ιδιώτες για προφανείς λόγους. Συνεπώς γίνεται κατανοητό για ποιους λόγους η τρόικα πιέζει για τον τεμαχισμό του ΟΑΕΔ!

Θέλουν να δαγκώσουν... τις συντάξεις

Για παρόμοιους λόγους που έχουν να κάνουν με το κέρδος οι δανειστές ζητούν επιτακτικά τη ν ανάθεση των οφειλών που έχουν επιχειρηματίες και ιδιώτες σε εισπρακτικές εταιρείες.

Το σενάριο αυτό είναι καταστροφικό αφού ο επενδυτής δεν θα έχει καμία απολύτως κοινωνική ευαισθησία ούτε για την ασφάλιση, ούτε για την περίθαλψη, ούτε για το ποσό της σύνταξης που θα δικαιούσαι. Κάτι τέτοιο βέβαια αγγίζει τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας αφού η σύνταξη είναι εγγυημένη από το κράτος όπως ορίζει ο Συνταγματικός νομοθέτης.

Η κυβέρνηση, λένε, αμύνεται περί πάτρης. Προσπαθεί, λένε, να πείσει την τρόικα πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αξίζει όμως να σημειώσουμε πως όσες φορές η κυβέρνηση αρνήθηκε για κάποια εμμονή της τρόικα, τελικά η πρόταση πέρασε.
Πάντως είναι προφανές πως όσοι έλεγαν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, μάλλον έχουν δίκιο. Κρατηθείτε γιατί θα δούμε πολλά ακόμη! Το τέλος του κράτους πρόνοιας είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/08/blog-post_9705.html

Άνιστον: Δεν κάνω μπότοξ γιατί έχω ελληνικά γονίδια! (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν οι χρήστες του ίντερνετ και των Social Media τις δηλώσεις της Τζένιφερ Άνιστον η οποία τάχθηκε κατά του μπότοξ.
Όπως είπε: «Υπάρχει η τάση στο Hollywood να παραμένει κανείς αγέραστος. Νομίζω ότι αυτό στο οποίο ήμουν μάρτυρας είναι να βλέπω γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν νέες με ό, τι πάνε και κάνουν.  Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω από τα λάθη τους, γιατί δεν βάζω αυτά τα σκ...στο πρόσωπό μου», τόνισε η Άνιστον σε συνέντευξή της στο Yahoo!Beauty.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι της μόδας θα πρέπει να αρχίσουν να ενσωματώνουν στις σελίδες τους πρόσωπα όλων των ηλικιών, όχι μόνο 20χρονα τέλεια πρότυπα ή μόνο για διαφημίσεις αντιρρύπανσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, κληθείσα να αποκαλύψει το μυστικό της ομορφιάς της, η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, σημείωσε με νόημα: «Ο μπαμπάς μου είναι 100% Έλληνας. Είναι 81 ετών και έχει μόλις μια ρυτίδα. Το ίδιο και η γιαγιά μου, που ήταν 95 χρονών όταν πέθανε», προσθέτοντας ότι διατηρεί τη γραμμή της καταναλώνοντας ελληνική σαλάτα, προτρέποντας όλους να τη δοκιμάσουν.
kontranews.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters