Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώνεται το σχέδιο περικύκλωσης της Mακεδονίας, καταργούνται ολόκληρες στρατιές των Ε.Δ και ανοίγουν αεροδρόμια για Τούρκους

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας στην οποία περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κούτσοβας, ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του ...
Μπεράτ, νοτιο-ανατολικά του Ελβασάν (40.7719°N 19.9019°E) με κωδικό κλήσης LAKV, Έχει μήκος διαδρόμου 2.853 μέτρα και η συμφωνία αφορά την επέκτασή του μέχρι τα 3.500 μέτρα και την αναβάθμιση του συνόλου των ραδιοβοηθημάτων, ραντάρ τροσέγγισης κλπ.
Το κρίσιμο στοιχείο είναι πως απόλυτα έγκυρες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε πρωτόκολλο που δεν κοινοποιήθηκε στην αλβανική Βουλή, προβλέπεται η χρήση του αεροδρομίου και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!
Πρακτικά και από την στιγμή που η τουρκική παρουσία θα είναι μόνιμη στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια τουρκική αεροπορική βάση από την οποία στην καλύτερη για εμάς περίπτωση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. ως σημείο εξόρμησης ελικοπτέρων ομάδων ειδικών δυνάμεων για διενέργεια επιδρομών στα μετόπισθεν της κύριας ελληνικής αμυντικής γραμμής.

Δύο τουρκικά ελικόπτερα εφόδου UH-60 που θα έχουν φτάσει ημέρες πριν την διενέργεια της επίθεσης μπορούν μέσα σε 30' από την αεροπορική βάση της Κούτσοβα να φτάσουν στα ενεργειακά πεδία της Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη και Φλώρινα να αποβιβάσουν ομάδες κομμάντο και να αποχωρήσουν υπό την κάλυψη του σκότους με πλήρη σφάλεια, αφού πρώτα θα έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα καταστρέφοντας τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής!
Να πούμε ότι στον πόλεμο των Φόκλαντς το 1982 οι Βρετανοί εκτέλεσαν ανάλογες επιχειρήσεις σε αεροπορικές βάσεις των Αργεντινών εξορμώντας από την Χιλή και αποστερώντας από πολύτιμα αεροσκάφη Super Etentard την αργεντινή Αεροπορία.

Αιφνιδιάζοντας τους πλήρως...
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει προσαρμοσή στη νέα απειλή, όπως αντίστοιχη προσπάθεια προσαρμογής κάνει και το Πολεμικό Ναυτικό λόγω της υπαρκτής απειλής στα "μετόπισθεν" του ΠΝ στο Ιόνιο, από την βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο που έχουν κατασκευάσει οι Τούρκοι...
Επίσης η αλβανική Βουλή χθες ψήφισε την αποδοχή οικονομικής βοήθειας ποσού εκταομμυρίων υρώ για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού στην Τουρκία.
πηγη

kerberos-hellas

Τι εορτάζει σήμερα η εγγονή του Παπούλια η Λεϊλά ;Όλο αυτό το σκηνικό περί Μεταξάδων , Ναζιστών, Κομμουνιστών είναι σκηνοθετημένο. Δεν χρειάζεται πλέον να είναι κανείς μάντης, για να καταλάβει την πουστιά. Οι άνθρωποι του καθεστώτος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλους τους συνωμοτικούς κανόνες,προκειμένου να ολοκληρώσουν… το μεγάλο τους σκοπό που δεν είναι άλλος από το φοβερό και τρομερό ξεπούλημα. Δεν είναι άλλος από το πλιάτσικο… Κάνουν στημένες φασαρίες πλασάροντας φόβο στην μάζα. Όλα αυτά είναι υποχρεώσεις για να γεμίσουν οι τσέπες τους από το ξεπούλημα. Θέατρο με θεατή έναν λαό μπερδεμένο και βραχυκυκλωμένο. Θέατρο όπως και η δήθεν διαπραγμάτευση-αντίσταση Σαμαρά με την Μερκελ… Θέατρο είναι και η κόντρα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα με τους εναπομείναντες βλαμμένους ΠΑΣΟΚΟΥΣ πριν τρέξουν προς Σύριζα. Όλα ένα σικέ Θέατρο όπως και οι δηλώσεις Κουράκη (ο αγαπημένος εβραίων και παπάδων- δεν μπορούν να δούνε τα αρχίδια τους από τις κοιλιές ) για κατάργηση των παρελάσεων. Μια ζωή προβοκάτορες οι Συριζαίοι....τώρα θα σταματήσουν που έρχεται η εξουσία με το χαμόγελο ενός εξαφανισμένου Καραμανλή;;

Κοροϊδεύουν αισχρά τουςbloggers….και μαζί με τους bloggers και τον λαό που τους διαβάζει… ΜΠΙΝΕΔΕΣ!

Στόχος του υποκόσμου είναι η δημόσια-ιδιωτική περιουσία. Να λεηλατήσουν τα πάντα σε βαθμό κατάκτησης Το πρόβλημά τους,είναι η αντίδραση του κόσμου. Τους τρομοκρατεί φέροντάς του λιποθυμικές τάσεις η αντίδραση του ψαγμένου απλού λαού ( έστω μιας μειοψηφίας) που τσακίζεται από την ανεργία. Τρέμουν στην ιδέα ενός μεγάλου μπαμ…(oι Εβραίοι τοκογλύφοι έχουν λόγους για ν’ ανησυχούν) που θα σαρώσει τα πάντα. Για αυτό άλλωστε ο γέρο Παπούλιας μίλησε για τυφλωμένη νεολαία… για σβάστικες και μαλακίες φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη. Εχθρός η νεολαία για τα πλούσια ραμολιμέντα της μεταπολίτευσης. Οι εγγονές που ζούνε στην Γερμανία γιατί δεν τις παίρνει ένα τηλέφωνο να του πουν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου;; Χαζός είναι να πάρει;; Θητεία και πλάκα κάνει το άτομο..σε μια λεηλατημένη χώρα με μαλάκες πολίτες που ακόμα και σήμερα εντελώς ηλίθια αναζητάνε Παπανδρέες… το βλέπουμε και στα blogs. Μιλάμε για ηλίθιους και λοβοτομημένους. Καμία λογική, καμία σφαιρικότητα, όλα αποσαθρωμένα. Διανοητική σκλαβιά μέχρι αηδίας…και όποιος αντέξει...
Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες του παράνομου ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά ΟΛΑ τα δημόσια κτίρια… αυτό φοβούνται. Το ξύπνημα! Το ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομο και ξεπουλά τα πάντα χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση.. Μετά την δημόσια περιουσία σειρά έχει και η ιδιωτική. Τα κοράκια περιμένουν το πράσινο φως…. Μια γεύση πήραμε πρόσφατα με τους υιούς Σούφα του Καραμανλή, τα γνωστά πιράνχας των κατασχέσεων… Ας φανταστεί ο αναγνώστης που μπλέξαμε…και για ποιο λόγο κάνουν σαματά… οι άθλιοι….

Ξημερώνει28η Οκτωβρίου και κυβερνά η ηλιθιότητα μαζί με την σήψη.
dogs in space
 
kerberos-hellas

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΤΙ; ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΪΛΑ;;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 Ο.Ε.Α ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ!

ΑΥΤΟΣ (ΣΑΜΑΡΑΣ) ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΟΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΗ...
 ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ. ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟ-ΣΤΟΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΟ-ΣΤΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟ-ΣΤΟΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ (Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ)

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΓΕΝΗ (ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ), ΤΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΧΩΡΕΜΗ Ή ΜΠΕΝ-ΧΙΡΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΝΝΑ.

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ "ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ", ΔΗΛΑΔΗ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΞΕΒΡΑΙΣΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Ή ΖΑΝΝΑ Ή ΜΠΕΝΑΚΗ ΧΩΡΕΜΗ Ή ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΣΤΟΑΣ - ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ - ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ-ΜΙΝΕΙΚΟ-ΡΑΝ-ΤΑΝ-ΠΛΑΝ.
Επισης,σε μασωνικη στοα ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ.


ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΟΕΣ, ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ.Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΟΧΛΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΑΙΩΝ) ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΓΓΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΛΕΪΛΑ ΚΑΙ ΑΪΣΕ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΜ-ΚΙΠΟΥΡ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΛΕΪΛΑ".


ΒΛΕΠΕ: ΤΙ ΚΛΑΙΣ ΡΕ ΓΛΑΣΤΡΑ; ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ; ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΟΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΓΙΛΜΑΖ!

http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2011/11/blog-post_08.html

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ KUCOVA/BERAT > ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΑΛΒΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΡΙΚΗ ΒΑΣΗ KUCOVA/BERAT ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑ ΑΛΒΑΝΙΑ/ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΛΒΑΣΑΝ.

*Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ Ή ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ.

 
*ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΙG-17 KAI MIG-19 ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΟΤΕ 4030 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΜΗΝΟΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ.Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ-ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 3000Μ.
 

*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ -ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΓΓΕΝΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ-ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ, ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ-ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ -Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΜΕΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ, ΣΤΟ ΔΥΡΑΧΧΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΣΑΣΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΒΑΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
 

*ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ KUCOVA/BERAT-LAKV ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΔ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Α ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΣ 15ΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η 8Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ/ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Ή ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….Ή ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ….ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ…
 

*Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΣ/ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2010/ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ-ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Α ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΓΓΥΤΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΠΡΟΣΕΧΩΣ …ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…….ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΝΩ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ….

 
*ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΕΡΝΤΕΜΠΕΙ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ, ΕΝΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΙΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΚΡΟΑΤΙΑΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ISAF/NATO ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ KUCOVA/BERAT.ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΠΟΛΛΑ….ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ , ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΛΠ.Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 3 ΣΥΜΜΑΧΩ ΚΡΑΤΩΝ/ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΣΗ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΓΚΛΑΤΣΙΝΕΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ-ΥΠΕΡΚΑΥΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

drougos


kerberos-hellas

1940 ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ!

ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΣΩΝ

 

Ανθυπολοχαγός Βλάχος Γεώργιος ή Απόστολος,Υπολοχαγός Διάκος Αλέξανδρος,Λοχαγός Αποστολίδης Θεόδωρος,Ταγματάρχης Μαντούβαλος Παναγιώτης,Αντισυνταγματάρχης Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος:Αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι οι πρώτοι πεσόντες το '40.Γιατί τιμούν τον Εβραίο Μαρδοχάϊ Φριζή ως πρώτο πεσόντα...έναν έφεδρο αξιωματικό;Γιατί;;

(Αι απώλειαι του Συντάγματος ανήλθον εις 2 αξιωματικούς νεκρούς εξ ών ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Συντάγματος Αντισυνταγματάρχης Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος και 2 οπλίτας νεκρούς ...;.", ΔΙΣ σελ. 61Αντισυνταγματάρχης
Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 21ή Νοεμβρίου στο Βράνεστε.
Ταγματάρχης
Μαντούβαλος Παναγιώτης του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
Λοχαγός
Αποστολίδης Θεόδωρος του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
Υπολοχαγός
Αλέξανδρος Διάκος του 4ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στην Τσούκα.
Ανθυπολοχαγός
Βλάχος Γεώργιος ή Απόστολος του 33ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στο Βέρνικ.)
Αυτοί οι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν οι ΠΡΩΤΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ κατά την ΔΙΟΘΕΛΗΤΗ ΑΜΥΝΑ της Ελλάδος!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Δείτε τα... Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, Μαρδοχαίου Φριζή

Διαβάστε,με προσοχή όμως,αν θέλετε πράγματι να βγάλετε ακριβές συμπέρασμα...!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παπούλιας έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου ΦριζήVideo

Ο Μαρδοχαίος Φριζής γεννήθηκε το 1893 στη Χαλκίδα σε πολύτεκνη οικογένεια. Το όνειρό του ήταν να γίνει αξιωματικός. Έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Ευελπίδων αλλά εγκατέλειψε τη σχολή. Γι' αυτό υπάρχουν δύο...
εκδοχές, α) ότι θεώρησε υποτιμητικό το ότι δεν ήρθε πρώτος [2] και β) ότι εξαιτίας του ιουδαϊκού θρησκεύματος δεν έγινε δεκτός[3]. Έδωσε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και πέτυχε στη Νομική. Την περίοδο εκείνη συνδέθηκε με τον Κονδύλη, στον οποίο εκφράζει την επιθυμία του «να γίνει στρατιώτης». Μπήκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, από την οποία αποφοίτησε το 1916. Έλαβε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία στην Ουκρανία, και στη μικρασιατική εκστρατεία, όπου, κατά την υποχώρηση, πιάστηκε αιχμάλωτος στη Σμύρνη. Άλλοι Εβραίοι πληροφορήθηκαν το γεγονός, και συγκέντρωσαν χρήματα για να τον απελευθερώσουν, εκείνος όμως αρνήθηκε λέγοντας «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για όλους». Ένα χρόνο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αξιωματικούς. Το 1936 μετατέθηκε στην Κρήτη και του ανατέθηκε ο τομέαςλογοκρισίας επί του Τύπου. Μετατέθηκε στο Δελβινάκι με την αιτιολογία ότι «δεν έκανε σωστά τη δουλειά του». Στο Δελβινάκισυνδέθηκε με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, ο οποίος τον επισκεπτόταν συχνά για σκάκι.
...

Ο θάνατός του

Στις 5 Δεκεμβρίου, βορειοανατολικά της Πρεμετής, ο Φριζής και οι άντρες του δέχθηκαν επίθεση από ιταλικά αεροπλάνα. Ο Φριζής έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να πέσουν στα χαρακώματα, παρ' όλα αυτά, για να μην υπάρξει πανικός στους στρατιώτες, ο ίδιος παρέμεινε καβάλα στο άλογό του και συνέχισε να τους εμψυχώνει. Ως καβαλάρης έγινε εύκολος στόχος για τα εχθρικά αεροπλάνα. Στην αρχή τον γάζωσαν και έπειτα μία βόμβα τον αποτελείωσε. Σύμφωνα με αφήγηση του εγγονού του, επίσης Μαρδοχαίου Φριζή, [4] ο ιερέας του στρατεύματος του έκλεισε τα μάτια με την επιθανάτια εβραϊκή προσευχή: «Άκουσε Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός σου, ο Κύριος είναι ένας».
Η δράση του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο
διαβάστε περισσότερα στη Βικιπαίδεια

Για να δούμε αν πράγματι είναι έτσι... 

Άλλο ένα ψέμα των Εβραίων αποκαλύπτεται!

 
Εδώ αρχίζει το παραμύθι

« ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ
Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2002
Με αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας έφτασαν στις 5μμ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τα οστά του ήρωα Ελληνοεβραίου συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, του πρώτου ανώτερου αξιωματικού που έπεσε μαχόμενος στην Αλβανία στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941.
Το οστεοφυλάκιο, καλυμμένο με την ελληνική σημαία, τοποθετήθηκε από αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας σε νεκροφόρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ τιμές απέδωσαν στρατιωτική μπάντα και άγημα της πολεμικής αεροπορίας.
Στην σεμνή αλλά συγκινητική τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ, ο γιος και ο εγγονός του συνταγματάρχη Ιάκωβος και Μαρδοχαίος Φριζής, ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντρέας Αθενς, ο νεοεκλεγής νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή μέρα για την Ελλάδα και για τους Ελληνες Εβραίους, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ. κλπ ...;
...; ...;Τόνισε, δε, ότι η ιστορία του Μαδροχαίου Φριζή, που πέθανε ζητώντας από τους συμπολεμιστές του να πάνε μπροστά για την Ελλάδα, αποτελεί δείγμα της αφοσίωσης ομόθρησκων του στην πατρίδα ...;
...;..Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ ανέφερε ότι στον πόλεμο του 1940-41, 12.898 Εβραίοι Έλληνες εντάχτηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας τους. Οι απώλειές τους ανέρχονται σε 513 νεκρούς και 3.743 τραυματίες. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης μνημείου προς τιμήν τους, στο χώρο του νεκροταφείου της.
Ο γιος του συνταγματάρχη, Ιάκωβος Φριζής, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και υπογράμμισε ότι δεν θα ξεχάσει τη σημερινή μέρα όσο ζει, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δικαιώνεται ο αγώνας των Εβραίων που πρόσφεραν τόσα στην Ελλάδα.
Περαιτέρω, επισήμανε ότι ο πατέρας του δεν πρόσφερε μόνο την πρώτη νίκη στην Ελλάδα, αλλά και τη πρώτη νίκη των συμμάχων κατά των δυνάμεων του άξονα.
Από την πλευρά του, ο εγγονός του συνταγματάρχη Μαρδοχαίος Φριζής, ανέφερε ότι η ιστορία του παππού του δίνει απάντηση στους αντισημίτες...
...; ...;.Προτομές του έχουν τοποθετηθεί έξω από το Πολεμικό Μουσείο στην γενέτειρά του Χαλκίδα καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» ...;.
...; ...;.ΠΡΟΤΟΜΗ του ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ στη Θεσσαλονίκη
Φόρο τιμής στον Μαρδοχαίο Φριζή, έναν από τους 12.898 Έλληνες Εβραίους που πολέμησαν στο Αλβανικό Μέτωπο, απέτισαν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης και ο Ελληνικός Εβραϊσμός. Στις 8.6.07 έγινε η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια προτομής του συνταγματάρχη Φριζή, που τοποθετήθηκε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης...

Κι' εδώ αρχίζει η αποκάλυψη της αλήθειας!!!

ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
α.μ.κ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τ.Θ. 19788
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54012
ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
http://www.hellasarmy.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΦΡΙΖΗΣ

Σχετικά με την ιστορία του Συνταγματάρχου Μαρδοχαίου Φριζή και την δράση του στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 παρατηρούμε μία προσπάθεια χαλκεύσεως ή παραποιήσεως της Ιστορίας εκ μέρους κατ' αρχάς των απογόνων του μαχητού Μαρδοχαίου Φριζή και του συνόλου της εβραϊκής παροικίας ακολούθως.
Για αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και ενημέρωση επί του θέματος σας πληροφορούμε ότι ...;
1 ...;ο Μαρδοχαίος Φριζής, έπεσε υπέρ Πατρίδος την 5η Δεκεμβρίου 1940 στην Πρεμετή, μαχόμενος από την πρώτη ημέρα του πολέμου ως ΑΝΤΙσυνταγματάρχης. Μετά τον θάνατό του έλαβε τιμητικώς τον βαθμό του Συνταγματάρχου. Επομένως, αναφερόμενοι στην πολεμική δράση του Ανδρός μιλάμε πάντα για τον Αντισυνταγματάρχη Φριζή κι όχι Συνταγματάρχη.
2 ...;ο ΠΡΩΤΟΣ πεσών μαχόμενος ανώτερος αξιωματικός ήτο ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού. Έπεσε την 21η Νοεμβρίου του 1940 στο Βράνεστε.
Για τις συνθήκες θανάτου του ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ διαβάζουμε από τις εκδόσεις Ιστορίας Στρατού: " ...;το 18ον Σύνταγμα Πεζικού, ανατρέψαν κατόπιν αγώνος τας εις περιοχήν Μπαμπάν εχθρικάς αντιστάσεις, προωθήθη μέχρι του υψώματος 1211, όπερ και κατέλαβε την 18.00, εκτοπίσαν τον πεισμόνως αντισταθέντα εχθρόν, συλλαβόν 7 αξιωματικούς μετά του διοικητού του τάγματος και 50 οπλίτας αιχμαλώτους. Αι απώλειαι του Συντάγματος ανήλθον εις 2 αξιωματικούς νεκρούς εξ ών ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Συντάγματος Αντισυνταγματάρχης Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος και 2 οπλίτας νεκρούς ...;.", ΔΙΣ σελ. 61
3 ...;για την ιστορική μνήμη να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι ανά βαθμό πεσόντες αξιωματικοί ήσαν ...;
Αντισυνταγματάρχης
Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 21ή Νοεμβρίου στο Βράνεστε.
Ταγματάρχης
Μαντούβαλος Παναγιώτης του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
Λοχαγός
Αποστολίδης Θεόδωρος του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
Υπολοχαγός
Διάκος Αλέξανδρος του 4ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στην Τσούκα.
Ανθυπολοχαγός
Βλάχος Γεώργιος ή Απόστολος του 33ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στο Βέρνικ.
4 ...;Οι πρώτοι Ιταλοί αιχμάλωτοι - Αλπινιστές της ΤΖΟΥΛΙΑ
Διαβάζουμε από τις εκδόσεις Ιστορίας Στρατού " ...;Κατά την νύκτα 28ης προς 29ην Οκτωβρίου, οργανωθείσα υπό του υποτομέως (ΣΗΜ. δεξιό πλευρό αποσπάσματος Πίνδου του Σ/χου Δαβάκη) επιδρομή κατά του κατεχομένου υπό των Ιταλών χωρίου Γράμμος, είχεν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 11 Αλπινιστών και ενός βαρέως τραυματία αξιωματικού." ΔΙΣ, σελ123.

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Αντισυνταγματάρχου ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΑΛΠΙΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑ
(σε κατά το δυνατόν εκλαϊκευμένη μορφή)
Η άμυνα του μετώπου Ηπείρου είχε ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην 8η Μεραρχία. Η γραμμή αμύνης άρχιζε στα αριστερά από τα παράλια σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας και στα δεξιά στηριζόταν στον Σμόλικα.
Η διαταγή της 23ης Σεπτεμβρίου του 1940 καθόριζε ότι η Μεραρχία απεφάσισε να παρασύρη τον αντίπαλο επί της οργανωμένης άριστα τοποθεσίας Ελαία-Καλαμά κι από εκεί με αντεπιθέσεις να τον απορρίψη πέραν των συνόρων. Το σχέδιο ώριζε ότι οι μονάδες προκαλύψεως θα εκτελούσαν μαχόμενες υποχωρητικούς ελιγμούς μέχρι την γραμμή αμύνης παρασύροντας στην υποχώρησή τους τον εχθρό. Εκεί, οι μονάδες προκαλύψεως θα περνούσαν στα μετόπισθεν σαν εφεδρείες. Τονίζουμε ότι η 8η Μεραρχία ήταν την 27η Οκτωβρίου πανέτοιμη και πλήρως επιστρατευμένη. Μάλιστα δε το 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου είχε προεπιστρατευθή και επορεύετο προς την Ήπειρο για να ενταχθή στην 8η Μεραρχία ενώ την 28η Οκτωβρίου ήταν στο Αγρίνιο.
Για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πολεμικών αναγκών, το μέτωπο Ηπείρου, στην γραμμή ανασχέσεως Ελαίας-Καλαμά όπου θα εδίδοντο οι αποφασιστικές μάχες, διαιρέθηκε σε 3 τομείς και Προκάλυψη. Ο Μαρδοχαίος Φριζής ήταν διοικητής μίας εκ των μονάδων προκαλύψεως των οποίων η αποστολή περιγράφεται λεπτομερώς στην οδηγία του ΓΕΣ της 5ης Οκτωβρίου 1940. Συγκεκριμένα η οδηγία διέταξε:
"ΑΓΩΝ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. Η πραγματοποιουμένη ήδη επιστράτευσις και συγκέντρωσις των μαχίμων στοιχείων της Μεραρχίας πρό της ενάρξεως των επιχειρήσεων, απαλλάσσει την προκάλυψιν ουσιώδους μεταβολής, τουτέστι της καλύψεως της συγκεντρώσεως και της παροχής του αναγκαιούντος προς τούτο χώρου. Η αποστολή συνεπώς της προκαλύψεως περιορίζεται εις το να δώση τον απαιτούμενον χρόνον συναγερμού και καταλήψεως της τοποθεσίας αντιστάσεως και εις το να κερδίση τον δυνατόν χρόνον δια της επιβραδύνσεως του αντιπάλου άνευ όμως φθοράς των μέσων της. Το τελευταίον τούτον είναι ουσιώδες ...;.", Αρχείον ΔΙΣ Φ. 760/ΙΑ/2.
Ο ρόλος των μονάδων σαν του Φριζή ήταν λοιπόν υποχωρητικός και αρκετά επιτυχής διότι γενικά η προκάλυψη σε όλο το μέτωπο, όπου επετέθησαν οι Μεραρχίες Φερράρα και Κενταύρων, κράτησε 2 ημέρες και έφερε τους Ιταλούς στις οχυρωμένες θέσεις Ελαίας-Καλαμά σύμφωνα με το σχέδιο. Σχετικά με τις φθορές πρέπει να αναφέρουμε την εκδήλωση πανικού κατόπιν σφοδρού κανονιοβολισμού, την 29η Οκτωβρίου, σε διμοιρία του 2ου Τάγματος του 42ου Συντάγματος Ευζώνων, το οποίο ανήκε στον τομέα του Μαρδοχαίου Φριζή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους Ιταλούς οι πρώτοι 70 Έλληνες Εύζωνοι αιχμάλωτοι. Την κατάρρευση έσωσε ο διοικητής του τομέως Καλαμά, Συνταγματάρχης Γιατζής, ο οποίος με αντεπίθεση αναπροώθησε τους Ευζώνους στις θέσεις τους. Το ίδιο βράδυ οι μονάδες προκαλύψεως Φριζή και Παπαδημητρίου περνούν στις θέσεις άμυνας και εφεδρείας για ανασυγκρότηση.
Ενώ όλα εξελίσσοντο βάσει των σχεδίων στην 8η Μεραρχία έως την 30ή Οκτωβρίου, στον Τομέα Πίνδου του Δαβάκη, δηλαδή δεξιά της 8ης Μεραρχίας, εδημιουργήθη σοβαρή κατάστασις. Οι 1.800 άνδρες του Δαβάκη αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν υπό την πίεση των 11.000 ανδρών της ΤΖΟΥΛΙΑ. Η ΤΖΟΥΛΙΑ επετέθη με δύο έμβολα γύρω από τον Σμόλικα. Από την ΒΑ πλευρά επετέθη με το 75% των δυνάμεών της (ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ) ενώ το υπόλοιπο (ΝΟΤΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ) επετέθη ΝΑ του Σμόλικα.
Η δράσις του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ της ΤΖΟΥΛΙΑ εάν επετύγχανε θα απέκοπτε τον στρατό Ηπείρου με κίνδυνο κυκλώσεως της 8ης Μεραρχίας. Για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Κατσιμήτρος διατάζει, την 31η Οκτωβρίου το βράδυ, τον Υποτομέα Αώου (Τάγμα Προκαλύψεως Κονίτσης) να συμπτυχθή νοτίως του Αώου βόρεια από το Βρυσοχώρι και να συνδεθή με το Απόσπασμα Μετσόβου το οποίο από τώρα ανήκει στην 8η Μεραρχία. Έτσι, την 31η Οκτωβρίου το βράδυ, ο Υποτομέας Αώου και το Απόσπασμα Μετσόβου μαζί, αποτέλεσαν το Απόσπασμα Αώου του οποίου διοικητής ετέθη ο Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής με στόχο την παρεμπόδιση του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ της ΤΖΟΥΛΙΑ να κυκλώση την 8η Μεραρχία περνώντας τον Αώο.
Τα γεγονότα των επομένων ημερών συνοπτικά είναι:
Στις 2 Νοεμβρίου, μία φορά το πρωί και μία στις 11.00 το βράδυ, οι Αλπινιστές του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ που κατείχον το Παλαιοσέλιον και Πάδες προσπάθησαν να διαβούν τον Αώο αλλά απέτυχαν.
Στις 3 Νοεμβρίου επανέλαβαν την προσπάθεια διαβάσεως του Αώου και μερικά τμήματα το πέτυχαν αλλά οι Έλληνες, με σφοδρή αντεπίθεση τους απώθησαν... Ο Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής διατάζεται να "επιδείξη άκραν δραστηριότηταν κατά του πλευρού και των νότων του διεισδύσαντος εις την κοιλάδα του Αώου εχθρού και να επιτηρή τας εις το δεξιόν πλευρόν της Μεραρχίας αγούσας οδεύσεις". Αρχείον ΔΙΣ/Φ. 692/Α/Ι. Σελ. 28. H I Μεραρχία ανακατέλαβε την Σαμαρίνα.
Στις 4 Νοεμβρίου το Απόσπασμα Αώου δεν είχε δράση ενώ στην Πίνδο, την Γραμπάλα, το Καλπάκι, τον Καλαμά κλπ εμαίνετο ο πόλεμος και διεξάγοντο σφοδρότατες μάχες. Το απόγευμα, συνδέθηκε το Απόσπασμα Αώου με τα πρώτα τμήματα της Μεραρχίας Ιππικού (Ουλαμός της Ι Επιλαρχίας του 3ου Συνάγματος Ιππικού έφθασε στο Βρυσοχώρι) η οποία είχε αρχίσει να προωθείται στο μέτωπο. Η εμπλοκή στον πόλεμο της Μεραρχίας Ιππικού και της Ι Μεραρχίας Πεζικού ήσαν η χαριστική βολή στην ΤΖΟΥΛΙΑ της οποίας ο κύριος όγκος με το Βόρειο Συγκρότημα είχε καταλάβει την Σαμαρίνα και μέσω Διστράτου κάποια τμήματα έφθασαν ως την Βωβούσα. Την ίδια μέρα οι επερχόμενες δυνάμεις της Μεραρχίας Ιππικού μέ το 2ο Τάγμα του 4ου Συντάγματος και με τον 3ο Λόχο του 51ου Συντάγματος ανέτρεψαν τις δυνάμεις αλπινιστών και ανακατέλαβαν την Βωβούσα όπου βρήκαν 36 νεκρούς αλπινιστές. 6 χιλιόμετρα βόρεια της Βωβούσας έλαβε θέση Τάγμα Αλπινιστών ενώ η Διοίκηση της ΤΖΟΥΛΙΑ ήταν λίγο πιό πάνω στο Δίστρατο.
Εν τω μεταξύ, ο βόρειος υποτομέας Πίνδου, συνέλαβε στο Κάντζικο 85 αιχμαλώτους Αλπινιστές.
ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ το Απόσπασμα Αώου δεν είχε δράση ενώ το Ιταλικό Αρχηγείο του Αρχιστρατήγου Πράσκα ανακοινώνει επισήμως τις ιταλικές απώλειες. νεκροί 371, τραυματίες 1199, αγνοούμενοι 658. Ο Ελληνικός Στρατός είχε συλλάβει ως τώρα εκατοντάδες Ιταλούς αιχμαλώτους.
Η Μεραρχία Ιππικού αγωνίζεται σκληρά στο Δίστρατο εναντίον των Αλπινιστών.
Η 1η Μεραρχία εσχημάτισε την εντύπωση ότι η εφεδρική Μεραρχία Μπάρι σπεύδει για βοήθεια της ΤΖΟΥΛΙΑ και επισπεύδει τις κινήσεις και προωθήσεις πολλών μονάδων γύρω απ' τον Σμόλικα. Το Απόσπασμα Φριζή διατάζεται να διαβή τον Αώο και να μεταβή στο χωριό Ελεύθερο.
Στις 6 Νοεμβρίου η Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ανακοινώνει ότι οι συλληφθέντες από την Μεραρχία Αλπινιστές αιχμάλωτοι είναι 7 αξιωματικοί, 5 υπαξιωματικοί και 293 οπλίτες.
Σκληρές μάχες δίνει η Μεραρχία Ιππικού εναντίον των Αλπινιστών. Οι Ιταλοί μάχονται απεγνωσμένα ώστε να μην κυκλωθούν. Η ΤΖΟΥΛΙΑ αναγκάζεται να συμπτύξη τα δύο συγκροτήματά της σε μία δύναμη με μέτωπο στο Πάδες.
Το Απόσπασμα Μαρδοχαίου Φριζή τίθεται υπό τις διαταγές της Μεραρχίας Ιππικού
Στις 7 Νοεμβρίου, οι σκληρές μάχες συνεχίζονται με τους Έλληνες να ενισχύονται συνεχώς και τους Αλπινιστές να αδυνατίζουν αλλά να μάχονται γενναία. Το Απόσπασμα Φριζή καταλαμβάνει την περιοχή νότια από το Παλαιοσέλιον.
Η Ι Μεραρχία με το Απόσπασμα Κετσέα κατέλαβε την διάβαση Κλέφτης και συνέλαβε 70 Αλπινιστές αιχμαλώτους. Η Μεραρχία προωθεί την ΙΧ και Χ Ομάδες Αναγνωρίσεως, το 1ο Τάγμα του 2ου Συντάγματος και το 1ο Τάγμα του 4ου Συντάγματος εις Πεκλάρι για κύκλωση της ΤΖΟΥΛΙΑ.
Το Γενικό Στρατηγείο διατάζει έντονα το Β' Σώμα Στρατού να ξεμπερδεύει με την Τζούλια. Έτσι, ο διοικητής του Β' Σώματος Στρατού, Υποστράτηγος Β. ΒΡΑΧΝΟΣ εκδίδει ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Αρ. 148, Αρχείον ΔΙΣ Φ. 681α/Α/83) για την επομένη ημέρα (8η Νοεμβρίου 1940) προς την Μεραρχία Ιππικού της οποίας η αποστολή θα είναι "η μεραρχία καλυπτομένη εκ των κατευθύνσεων Δίστρατον-Παλαιοσέλιον-Σαμαρίνας θα ολοκληρώση την κατάληψιν του συγκροτήματος Κλέφτη και θα προσπαθήση δια ταχυκινήτων μέσων Ιππικού να καταλάβη την διάβασιν Πεκλάρι ίνα εμποδίση και αιχμαλωτίση τα δια της διαβάσεως ταύτης διαρρέοντα εχθρικά τμήματα". Διατάζεται δηλαδή η περικύκλωσις της ΤΖΟΥΛΙΑ
Στις 8 Νοεμβρίου κατελήφθη από τμήματα της Ταξιαρχίας Ιππικού το Δίστρατο. Οι διαταγές για συντριβή της ΤΖΟΥΛΙΑ είναι πιεστικές.
Στις 9 Νοεμβρίου οι Αλπινιστές του 9ου Συντάγματος πολεμούν το βράδυ με απελπισία χωρίς εφοδιασμό για 4 ημέρες, ώστε να ανοίξουν την διάβαση Κλέφτης και να διαφύγουν αλλά δεν το πετυχαίνουν. Το 4ο Σύνταγμα με πυροβολικό προωθείται προς Πάδες. Η Μεραρχία Ιππικού θεωρείται υπεύθυνη της καθυστερήσεως εκκαθαρίσεως της κοιλάδος του Αώου. Αρχείον ΔΙΣ Φ. 715/Α/4. Σελ. 29
Στις 10 Νοεμβρίου Στην διάβαση Κλέφτης οι Αλπινιστές του 9ου Συντάγματος απελπισμένοι και εξουθενωμένοι παραιτήθηκαν του αγώνος κι σκορπίστηκαν προς Νότον αφού εγκατέλειψαν κάθε είδους πολεμικό υλικό, νεκρούς και την σημαία του 3ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος Αλπινιστών. Η Χ Ομάδα Αναγνωρίσεως κατεδίωξε τα απομεινάρια του 1ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος όπου έπεσε μαχόμενος ο διοικητής του 9ου Συντάγματος της Τζούλια. Δεκάδες Αλπινιστές σκόρπιοι πεινασμένοι παρεδίδοντο όλη μέρα σε τμήματα της Μεραρχίας Ιππικού. Το Απόσπασμα Σπηλιωτοπούλου συνέλαβε 60 αιχμαλώτους. Ο Μαρδοχαίος Φριζής, υλοποιώντας κατά κάποιον τρόπο την διαταγή του Β' Σ.Σ. της 7ης Νοεμβρίου για περικύκλωση της ΤΖΟΥΛΙΑ, διέταξε μία Ημιλαρχία της 1ης Επιλαρχίας του 3ου Συντάγματος Ιππικού να καταδιώξη τα πεινασμένα απομεινάρια του 8ου Συντάγματος της ΤΖΟΥΛΙΑ προς Κόνιτσα ενώ ο 2ος Λόχος του Τάγματος Κονίτσης θα τους περίμενε στο ύψωμα Σουσνίτσα κοντά στο χωριό Ελεύθερο. Οι Αλπινιστές αιφνιδιάστηκαν από την ενέδρα και είχαν 300 νεκρούς. 700 αλπινιστές από το 8ο Σύνταγμα παρεδόθησαν. Οι υπόλοιποι Αλπινιστές που ξέφυγαν, περίπου 7.500 άνδρες πέρασαν στην Κόνιτσα κι από εκεί, μαχόμενοι και με μεγάλες απώλειες, για ανασυγκρότηση στην Πρεμετή όπου στις 15 Νοεμβρίου ήσαν πάλι ετοιμοπόλεμοι υπό τον Στρατηγό Νάσσι.
Τα περί διαλύσεως της ΤΖΟΥΛΙΑ είναι παραμύθια. Πρόκειται ασφαλώς για μεγάλη νίκη από την οποία το μόνο που δεν έλλειψε ήταν οι ΗΡΩΕΣ-επώνυμοι και ανώνυμοι.
Προς τι η καπηλεία;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τίποτε δεν έχει εκθέσει περισσότερο σε κίνδυνο και δεν έχει προκαλέσει μεγαλύτερο όλεθρο απ' ότι η αλλοίωση των ψυχοπνευματικών σταθερών του ανθρώπου μέσω της προπαγάνδας.
Στρέφεται πανίσχυρη εναντίον της λογικής, της κρίσεως, τη αλήθειας, της πραγματικότητος, της θελήσεως, των συμφερόντων, της ελευθερίας, των αξιών, του βίου, των ιερών και οσίων του ανθρώπου και αυτός "δρα" όχι μόνο αδιαμαρτύρητα αλλά και ενθέρμως εναντίον του εαυτού του.
Το άκρον άωτον της αρνητικής δυναμικής που καθιστά το άτομο αυτενάντιο.
Η ιστορία της Ανθρωπότητος, δομημένη κυρίως με μεθόδους προπαγάνδας, αποτελεί σαν παροντική δομή έκτρωμα έτοιμο να αυτεκραγή και με διαρκείς επαπειλουμένους κινδύνους για την εν γένει απανθρωπότητα.
Οι προπαγανδιστές(Σιωνισμός) θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της καταστάσεως απ' όπου κι άν προέρχονται και φυσικά ως μεγαλύτεροι εγκληματίες της αρμονικής εξελίξεως της ανθρωπότητος. Αυτό δεν απαλλάσσει τους νωθρόνοες από την ανάλογη ευθύνη αδιαφόρως αν αποτελούν θύματα αυτόβουλα.
Οι διαστάσεις της προπαγάνδας, ως γνωστόν, ποικίλουν όσον αφορά τον "χώρο" ή τον χρόνο. Αν για κάθε άνθρωπο υπάρχουν ορισμένες δικαιολογίες γι' αυτή την συμπεριφορά, για τον Έλληνα υπάρχουν ελαχιστότατες ή μάλλον μηδενικές. Γνωστό γιατί ...;.
Όμως, ιδού ο νεοέλλην! ο το πάλαι ποτέ αυτομέδων, σήμερα ...;αυτοζήμιος, αυτοασεβής, αυτόδετος, αυτοθήρευτος, αυτοκατάθετος, αυτοκατήγορος, αυτοκτόνος, αυτοπαράχρηστος, αυτοστόνος, αυτότυπος, αυτόφθονος, απαθής και ηττοπαθής ...; ...;..

...;..Άρα το ψέμα των εβραίων πάει σύννεφο. Ο «πατέρας» της νίκης ήταν ο Κατσιμήτρος, τον οποίο οι εβραίοι τον αγνοούν εντελώς. Η προπαγάνδα δουλεύει άριστα και σε λίγα χρόνια στα σχολεία θα διδάσκεται ότι αυτός που κατατρόπωσε τους Ιταλούς, ήταν ο Φριζής.
Ο Φριζής ήταν -κατά τη γνώμη μου- ένας πανέξυπνος και ικανότατος αξιωματικός, ο οποίος εκτέλεσε επακριβώς τις διαταγές που του ανατέθηκαν. Κατά πάσα πιθανότητα (δεν έχω διαβάσει κάτι διαφορετικό, αλλά η προπαγάνδα των συμπατριωτών του με κάνει κάπως επιφυλακτικό) βρήκε ηρωικό θάνατο και αν είναι έτσι τα πράγματα, ήταν ήρωας. Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Υπάρχουν άλλοι 784 Αξιωματικοί που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας, αλλά δυστυχώς το Ελληνικό κράτος θέλει να ξέρουμε μόνο αυτόν που στο κάτω- κάτω πολέμησε μόνο υπέρ πατρίδος. Αγνοούνται Ανώτατοι Αξιωματικοί που αυτοκτόνησαν γιατί δεν ήθελαν να παραδοθούν, αγνοούνται Ανώτεροι αξιωματικοί που τους βρήκε ο θάνατος ενώ οι ίδιοι χειριζόντουσαν πολυβόλα, αγνοούνται εκατοντάδες άλλοι αξιωματικοί που είχαν παρόμοια δράση με του Φριζή και σκοτώθηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Όλοι ήταν ήρωες, αλλά το κράτος επειδή θέλει να υπηρετήσει τα «αφεντικά» του, ξεχωρίζει μόνο τον εβραίο. Γιατί;
Στο διαδίκτυο αν πληκτρολογήσεις το όνομα Φριζής σου παρατίθενται 700 θέματα και σε όλες τις επικεφαλίδες διαβάζεις «ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που σκοτώθηκε κλπ». Αν διαβάσεις τα κείμενα τα περισσότερα αναφέρουν ότι είναι ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός νεκρός. Βεβαίως αυτός που δεν διαβάζει με λεπτομέρεια, του μένει η εντύπωση-διαβάζοντας μόνο τις επικεφαλίδες- ότι ο πρώτος αξιωματικός που σκοτώθηκε στο πόλεμο ήταν εβραίος. Βεβαίως λένε ψέματα διότι όπως διαβάσαμε παραπάνω, τον πρόλαβε άλλος.
Όπως και άθλιο ψέμα είναι ότι ο βασιλιάς και ο Μεταξάς τον προήγαγαν έπ' ανδραγαθία όταν βρισκόταν στη ζωή. Η προαγωγή του βεβαίως ήρθε μετά το θάνατό του όπως γίνεται με όλους τους πεσόντες σε περίοδο πολέμου, Αξιωματικούς και Οπλίτες.
Μια ερώτηση έχω να κάνω στους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, εβραίους:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΦΡΙΖΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Γιατί δεν το αναφέρετε σε κανένα site σας και αφήνετε μόνο να αιωρείται το πόσο ήρωας ήταν ο Φριζής; Εσείς δε μας λέτε ότι πολέμησαν 343 αξιωματικοί; Που είναι; Τόσο κομανταράδες ήταν, ή τόσο τυχεροί για να μη σκοτωθεί άλλος; Μήπως δεν ήταν στο μέτωπο αλλά στα μετόπισθεν; Για ένα αξιωματικό νεκρό, κάνετε δηλώσεις του τύπου «η απάντηση μας στους αντισημίτες». Μα είναι δυνατόν; Λες και έδωσαν το αίμα τους για τη πατρίδα καμιά μεραρχία. Ρε δε ντρέπεστε λίγο ...;.Πλαστογράφοι ...; ...; ...;..
(ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΙΖΗWink.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ....
.....Ολόκληρο C-130 για τον Φριζή. Προσπάθησα να βρω κάποια πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των τεράστιων αεροσκαφών που διατέθηκαν για να μεταφερθούν οστά άλλων πεσόντων το 1940, αλλά δε βρήκα πουθενά.
Γιατί ρε κράτος για έναν αξιωματικό εβραϊκής καταγωγής, διαθέτεις ολόκληρο «θηρίο» για να μεταφέρεις το οστά του και στους υπόλοιπους νεκρούς, τίποτα. Αυτός μήπως ήταν απ' το Κολωνάκι ή ήταν πρώσος αριστοκράτης; Οι υπόλοιποι 15.556 νεκροί ;;;
Ούτε τα οστά τους δεν έχεις μαζέψει ακόμα να τα τοποθετήσεις σε ένα νεκροταφείο. Αν βρεθούν τα οστά ενός Έλληνα Αξιωματικού σήμερα, θα τα μεταφέρουν με αεροπλάνο ή θα διατεθεί μπάντα και άγημα ; Όχι βέβαια. Αν όμως το 50% των πεσόντων ήταν εβραίοι, μάλλον θα το είχες κάνει, ε!!!
Δε κατάλαβα, αυτός κέρδισε το πόλεμο και του κάνεις τέτοιες τιμές; Νομάρχες, πρέσβεις, πρόεδροι, όλοι εκεί, να δώσουν το παρόν και παράλληλα να γλύψουν τους εβραίους ...;Ρε!!! Δε ντρέπεστε λίγο ρε!!!

Έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, «Αγώνες και νεκροί του Ελληνικού Στρατού 1940-1945» και νομίζω ότι όλες οι εκδόσεις που προέρχονται από αυτήν την υπηρεσία, είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστες. Το συγκεκριμένο βιβλίο στη κυριολεξία, το έχω «ξεψαχνίσει». Θα σας ενημερώσω για τα πραγματικά νούμερα που δίνει ο Στρατός κι όχι τις ανακρίβειες που δίνουν οι εβραίοι.
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, έπεσαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», 15.556 ένστολοι άνδρες και μία γυναίκα. Ανάμεσα στους νεκρούς και εξαφανισμένους, περιλαμβάνονται 70 Μουσουλμάνοι από τη Δυτική Θράκη, 21 Αρμενικής καταγωγής, 7 Μουσουλμάνοι από την Ήπειρο (Τσάμηδες), πολλοί καθολικοί από τις Κυκλάδες και αρκετοί «Σλαβομακεδόνες». Οι εβραίοι που «πολέμησαν» δεν ξέρω πόσοι είναι(δεν πιστεύω τα νούμερα που δίνουν για 12.898 που πολέμησαν, γιατί αν το πάρουμε αναλογικά δεν μπορεί η Ελλάδα του 1940 των 7.344.860 κατοίκων να επιστράτευσε περίπου 300.000 και οι 70.000 εβραίοι-τόσους δίνει ο Κοέν στην ιστοσελίδα του- να μάζεψαν 13.000-φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία δεν πολέμησε, επιστρατεύτηκαν θέλει να πει), αλλά οι νεκροί τους είναι οι εξής:
Νεκροί
Αξιωματικοί 1
Ανθυπασπιστές 1
Έφεδροι Ανθυπασπιστές 1
Λοχίες 2
Δεκανείς 10
Υποδεκανείς 2
Στρατιώτες 176

Καταγόμενοι από τη Θεσσαλονίκη 166, από τα Ιωάννινα 5, από τη Κέρκυρα 3, από τη Βέροια 3, από τη Λάρισα 3, από τη Ξάνθη 1, από τις Σέρρες 1, από τη Φλώρινα 3, από την Άρτα 1, από το Βόλο 1, από τη Κομοτηνή 1, από τη Καβάλα 1, από τα Τρίκαλα 1, από τη Ζάκυνθο 1 , από τη Χαλκίδα 1 και 1 που δεν αναγράφεται ο τόπος καταγωγής τους.
Σύμφωνα με την περιγραφή του θανάτου των παραπάνω, οι 6 σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια κάποιας μάχης, οι 47 σε νοσοκομείο, οι 20 από το κρύο, 5 από αεροπορικές επιδρομές, 15 σε χειρουργεία, 1 από πολεμικά τραύματα, 2 σε αιχμαλωσία, 2 από εξάντληση, 2 πέθαναν ενώ 93 αναγράφεται ότι φονεύθηκαν και μάλλον εννοείται σε μάχη. Από τους παραπάνω μόνο 1 σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης, 2 κατά την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του '41 και οι υπόλοιποι 189 στην Πίνδο.
Εξαφανισμένοι
Δεκανείς 3
Στρατιώτες 19
Καταγόμενοι από τη Θεσσαλονίκη 19, από τα Ιωάννινα 1, από τη Κέρκυρα 1 και 1 που δεν αναγράφεται ο τόπος καταγωγής του.
Σύνολο νεκρών και εξαφανισμένων 193 + 22= 215 ...;.(Επίσης βρήκα 3 με Ποντιακά επίθετα που τα ονόματα και τα πατρώνυμά τους είναι του τύπου Ιωσήφ, Αβραάμ κλπ αλλά δεν ξέρω αν είναι εβραίοι).
Τα παραπάνω στοιχεία τα παραθέτω με κάθε επιφύλαξη, διότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι εβραίοι που άλλαξαν τα ονόματά τους σε Γιώργο, Γιάννη, Μήτσο κλπ..
Τώρα που βρήκαν 513 νεκρούς οι εβραίοι, δεν ξέρω. Ας πάρουν τα επίσημα στοιχεία του Στρατού κι ας μας πουν ποιους «βάφτισαν» νεκρούς ...;.Άλλο ψέμα ...;
Τέλος πάντων. Όλοι οι παραπάνω για μένα θεωρούνται ήρωες, γιατί τους ντύσανε Έλληνες και τους είπαν να πολεμήσουν γι αυτήν(Πάλι με επιφύλαξη, νομίζω ότι μόνο δύο Συντάγματα το 50ο και το 67ο που απαρτιζόταν από εβραίους, χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι σε βοηθητικές υπηρεσίες, λόγω της κακής φήμης που είχαν). Μόνο και μόνο που παρουσιάστηκαν και επιστρατεύτηκαν, τους αξίζουν συγχαρητήρια(βέβαια η μη παρουσίασή τους, σήμαινε θάνατος-αυτό ίσχυε βεβαίως και για τους υπολοίπους). Δεν έχει καμία σημασία αν σκοτώθηκαν ηρωικά ή από αρρώστιες ή άλλους λόγους. Στην ουσία σκοτώθηκαν για την Ελλάδα. Μπράβο σ' όλα αυτά τα 20χρονα, 30χρονα παιδιά κλπ Έλληνες, Κύπριους, Αρμένηδες, Μουσουλμάνους, εβραίους, Τσάμηδες, που πέθαναν ή ακρωτηριάστηκαν για την Ελλάδα. Αλλά να τιμούνται όλοι το ίδιο. Οι εβραίοι έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση «διαστρέβλωση της ιστορίας του '40» με σκοπό τους τον παραμερισμό των αλλοθρήσκων τους και την «ραμποποίηση» των δικών τους. Αυτό δείχνουν οι ενέργειές τους.
Το Ελληνικό κράτος έχει κατασκευάσει σε όλη την χώρα διάφορα μνημεία για να τιμήσει όλους αυτούς που πολέμησαν για τη πατρίδα τους και ειδικότερα αυτούς που θυσιάστηκαν γι αυτήν. Παντού αναγράφονται οι όροι πεσόντες, στους ήρωες, στους συμμετέχοντες κλπ. Πουθενά δεν αναγράφεται στους Χριστιανούς Ορθόδοξους, στους καθολικούς, στους Αρμένιους. Το κράτος δε ξεχώρισε κανένα, γιατί όλοι πολέμησαν για ένα σκοπό: Για την Ελλάδα. Οι εβραίοι κατασκεύασαν μνημεία τιμώντας μόνο τους εβραίους πεσόντες. Εάν αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, τότε τι είναι ρατσισμός. Δε μου λέτε κύριοι. Εκεί που φτιάξατε τα μνημεία σας, αν κατασκευαστούν δίπλα στα δικά σας άλλα μνημεία που θα αναγράφουν: «Στους Έλληνες χριστιανούς ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος το 1940» τι θα πείτε; Θα μου πείτε ποιος θα τολμήσει. Την ίδια μέρα θα πέσει η κυβέρνηση, θα μας βγάλουν απ' την Ευρωπαική Ένωση, απ΄το ΝΑΤΟ και γενικά από παντού γιατί μόνο ρατσιστές κάνουν τέτοιες πράξεις. Το CNN το BBC θα δείχνουν το μνημείο και θα μας φτύνουν όλοι οι ξένοι γιατί προσβάλαμε τους εβραίους μας. Τι θα πουν οι φίλοι μας οι εβραίοι αν η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατασκευάσει ένα μνημείο που να αναγράφεται «στους χριστιανούς πεσόντες του '40 γιατί οι εβραίοι έκαναν δικό τους μνημείο»;
Ο Νομός Θεσσαλονίκης εκτός από τους εβραίους πεσόντες, είχε 40 Αξιωματικούς και περίπου 400 Οπλίτες νεκρούς. Ο Ψωμιάδης και ο Παπαγεωργόπουλος που ήταν πρώτες μούρες στις εκδηλώσεις για το Φριζή (όπως είπαμε για γλείψιμο στ' αφεντικά τους) με τη παρουσία τους και τη ζωηράδα τους, μας έδειξαν ότι εγκρίνουν το διαχωρισμό των πεσόντων, ανάλογα με το θρήσκευμά τους. Τους ρωτώ λοιπόν: «Κύριοι γι' αυτούς τους νεκρούς χριστιανούς τι κάνετε; Πόσο τους τιμήσατε εσείς προσωπικά; Μπορεί να τιμήσατε γενικά τους πεσόντες, αλλά για τους χριστιανούς τι κάνετε; Γιατί δε φτιάχνετε ένα μνημείο που να αναγράφει: «Στους πεσόντες του 1940 πλην εβραίων» ή «Στους Χριστιανούς πεσόντες του 1940»; Τι φοβάστε; Μα βέβαια φοβάστε την απόλυσή σας από τη καρέκλα σας. Εσείς κύριε Παπαγεωργόπουλε δε προτείνατε τη κατασκευή και τη τοποθέτηση της προτομής του Φριζή στη Θεσσαλονίκη; Για τους υπόλοιπους 40 Αξιωματικούς που καταγόταν από τη πόλη σας και που και αυτοί έδωσαν τη ζωή τους για τη πατρίδα τους-όπως κι ο Φριζής- τι γίνεται; Στα παπάρια σου έτσι. Πόσες προτομές έχεις φτιάξει και πολλούς δρόμους τους έχεις μετονομάσει με τα ονόματά τους. Κανένα. Αλλά τι λέω! Αυτοί δεν σου δίνουν εξουσία και λεφτά. Μόνο με τους εβραίους ασχολείσαι, οι άλλοι είναι μούλοι έτσι; Ρε δε ντρέπεστε λίγο , ξεδιάντροποι ...;.Όλοι σας εβραιόδουλοι ...;
Και να κλείσω με δυο ερωτήσεις που απευθύνω στο γιό του Φριζή:
Αν-υποθετικά- υπήρχε το 1940 κράτος του Ισραήλ και -πάλι υποθετικά- γινόταν πόλεμος μεταξύ της πατρίδας σου (όπως λες) Ελλάδας και του Ισραήλ. Τότε θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής απλό ερώτημα: « Ο πατέρας σου με ποια χώρα θα συντασσόταν»;
Αν -υποθετικά- σήμερα γινόταν πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εσύ και τα παιδιά σου και όλοι οι όμοιοι σου, με ποια χώρα θα πολεμούσατε»;
Μη κουράζεσαι...
ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΕΒΑΙΑ!

Πηγή

 

Ύψωμα 731

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/10/1940-prwtoi-pesontes-ellhnes-kai-to-protektorato-prosferei-times.html

Γιατί o George Soros και άλλοι ξένοι επενδυτές αγοράζουν Ελλάδα και σε ποιες μετοχές τοποθετούνται

Σε εξέλιξη η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Οι τρεις «ομάδες» θεσμικών που τοποθετούνται στο ταμπλό. Πώς κινούνται και τι τους ανησυχεί.

Από τους Ηλία Γ. Μπέλλο, Νίκο Χρυσικόπουλο

Τράπεζες, κυκλικές μετοχές και εταιρείες υπό αποκρατικοποίηση αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών που τοποθετούν σημαντικότατα κεφάλαια. Ενδιαφέρον που όμως διαχέεται,
πέραν των 8 υποψήφιων μετοχών για τον MSCI Greece των αναδυομένων, και στην υπόλοιπη αγορά, αδιακρίτως συγκριτικών αποτιμήσεων. Και αυτό, διότι τώρα οικοδομούνται θέσεις ενώπιον ενός από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην πρόσφατη ιστορία των διεθνών αγορών: της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, και μάλιστα σε βαθμό υψηλότερο των επίσημων εκτιμήσεων. Ως προεξοφλητικός μηχανισμός, το Χρηματιστήριο λειτουργεί αυτήν την ώρα με ακριβώς αυτόν τον τρόπο.

Όπως επισημαίνεται στον μεγάλο αριθμό εκθέσεων που έχουν εκδώσει και συνεχίζουν να εκδίδουν οι ξένοι οίκοι για τα επόμενα βήματα, αφού ολοκληρωθεί αυτό το πρώτο κύμα εισροών, όλα θα κριθούν ανάλογα με την πρόοδο στο μέτωπο της οικονομίας, της ευρωπαϊκής συνεννόησης για τη διευθέτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και των αποκρατικοποιήσεων. Ήδη, πάντως, η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτήν τη φάση τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες των ξένων που εμφανίζονται εξαιρετικά δραστήριοι:

Στην πρώτη κατηγορίαεντάσσονται τα παθητικά διαχειριζόμενα funds που παρακολουθούν τους δείκτες της MSCI. Η μετάταξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στα τέλη Νοεμβρίου στις αναδυόμενες αποτελεί τον καταλύτη ροών πουενδέχεται να αγγίξουν βραχυπρόθεσμα το 1 δισ. και μεσοπρόθεσμα τα 2 δισ. ευρώ, αν βασιστεί κανείς στους υπολογισμούς που κάνουν γι΄ αυτό το θέμα οίκοι όπως η HSBC και η Citi.

Οι εισροές αυτές εκτιμώνται από μεγάλους ξένους οίκους ότι μπορεί να ανέλθουν από 500 εκατ. ευρώ άμεσα έως και 1,5 δισ. ευρώ μεσοβραχυπρόθεσμα. Η HSBC υπολογίζει τις εισροές στα 827 εκατ. δολάρια (611 εκατ. ευρώ), εν όψει της ένταξης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στον MSCI, με τις μετοχές που θα πρωταγωνιστήσουν, λόγω της ένταξής τους στον δείκτη της χώρας, να είναι ο ΟΠΑΠ, η Εθνική, η Jumbo, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η Folli Follie, η ΔΕΗ και η Alpha Bank.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα ενεργητικά διαχειριζόμενα funds που δεν δεσμεύονται από τους δείκτες, αλλά βλέπουν την προοπτική που αφενός η μετάταξη διαμορφώνει, αφετέρου η βελτίωση των οικονομικών δεικτών στην Ελλάδα επιτείνει.

Μεταξύ αυτών και ο Mark Mobius, εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group, που ήρθε στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα και δήλωσε πως...

...«διακρίνουμε κάποια αμυδρά σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως η δύσκολη οικονομική δοκιμασία που περνά η Ελλάδα φτάνει σε ένα σημείο καμπής και αναζητούμε τις ευκαιρίες επένδυσης. Το "κλειδί", φυσικά, είναι να βρούμε μετοχές οι οποίες πληρούν τα κριτήρια ποιότητας που θέτουμε». Όπως αποκάλυψε, η ομάδα των αναλυτών που έχει επιφορτιστεί με την ελληνική αγορά εξετάζει 41 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους της ανάπτυξης ακινήτων, των τυχερών παιχνιδιών, της τεχνολογίας, του εμπορίου και από τον τραπεζικό κλάδο, μεταξύ άλλων.

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται πολύ πιο επιθετικά κεφάλαια hedge funds και μεγαλοεπενδυτές, που μπορεί κανείς να διακρίνει εύκολα μεταξύ των βασικών συναλλασσομένων στα warrants των ελληνικών τραπεζών αλλά και στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Μεταξύ αυτών είναι ο John Paulson, που επιβεβαίωσε προ ημερών πως το fund συμφερόντων του, Paulson & Co., έχει χτίσει μεγάλες θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Στη λίστα των ξένων funds που επενδύουν επιθετικά στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, βρίσκονται και τα Baupost, Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, York Capital, Och-Ziff, Wellington Capital, Farallon Capital, QVT Financial, Fidelity, θεσμικοί όπως η Paramount Services και πιο παραδοσιακά ονόματα, όπως τα Fortress, Sal. Oppenheimer, Rockefeller & Co., Capital Group, Third Point και Soros Fund Management.

«Φρέσκο χρήμα»
Ήδη περισσότερα από 1 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, σε αγοραστικές τοποθετήσεις ξένων χαρτοφυλακίων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επενδύθηκε σε τραπεζικές μετοχές και σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης του Large Cap 25. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει εισέλθει στο Χ.Α από το 2007 και στηρίζει την εκτίμηση πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά στοιχήματα διεθνώς, τόσο για τα κερδοσκοπικά κεφάλαια όσο και τους μακροχρόνιους θεσμικούς.

Πηγή: Κεφάλαιο μέσω analystsforchange

Θεαματικό ξέσπασμα στον Ήλιο [Βίντεο]Μια αψίδα φωτιάς, αρκετά μεγάλη για να δρασκελίσει την απόσταση Γης-Σελήνης, σκίζει την ατμόσφαιρα του Ήλιου και τινάζεται στο διάστημα.

Η ΝASA δημοσιοποίησε το θεαματικό βίντεο μιας έκρηξης που θα έκανε τη Γη να μοιάζει μυγάκι στον άνεμο.

Ο Ήλιος δεν αποτελείται βέβαια από φωτιά αλλά από πλάσμα: αέριο τόσο καυτό ώστε τα ηλεκτρόνια αποσπώνται από τα άτομά του.

Η κίνηση αυτών των φορτισμένων σωματιδίων δημιουργεί μαγνητικά πεδία, τα οποία παρασύρουν το διάπυρο υλικό και σχηματίζουν πίδακες, βρόχους και συστραμμένες γραμμές που τελικά εκρήγνυνται βίαια.

Ερευνητές στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA δημιούργησαν το βίντεο συνδυάζοντας παρατηρήσεις που καλύπτουν ένα διάστημα δύο ημερών.

Το βίντεο ξεκινά με την απότομη εμφάνιση ενός νήματος πλάσματος που υψώνεται σαν τόξο πάνω από το ηλιακό στέμμα -την ατμόσφαιρα του άστρου- και έχει μήκος 320.000 χιλιόμετρα, περίπου όσο η απόσταση Γης-Σελήνης.

Συγκριτικά, η Γη έχει διάμετρο μικρότερη από 13.000 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι η αψίδα έχει άνοιγμα όσο 23 πλανήτες αυτού του μεγέθους.

Η αψίδα τελικά εκρήγνυνται και το πλάσμα που συγκρατούσε εκτινάσσεται προς τα έξω. Στο στέμμα όμως εμφανίζεται ένα αποτύπωμα κάτω από την αψίδα, ένας σχηματισμός που η NASA περιγράφει ως «φαράγγι φωτιάς».

Το φαράγγι αυτό είναι στην πραγματικότητα τα αποτυπώματα των γραμμών του μαγνητικού πεδίου, οι οποίες επεκτείνονται καθώς το νήμα τις τραβάει προς τα πάνω.

Τα δεδομένα του βίντεο προήλθαν από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) ένα διαστημικό όργανο που κρατά τα μάτια του μονίμως στραμμένα στον Ήλιο και τον παρατηρεί σε πολλά μήκη κύματος.

Οι κόκκινες αποχρώσεις στις εικόνες αντιστοιχούν σε πλάσμα θερμοκρασίας γύρω στους 50.000 βαθμούς Κελσίου και, όπως εξηγεί η NASA, είναι χρήσιμες για την παρατήρηση τέτοιου είδους νημάτων. Τα κίτρινα μπαλώματα δείχνουν υλικό που κινείται κατά μήκος των μαγνητικών γραμμών σε θερμοκρασία 500.000 βαθμών Κελσίου.

Οι καφετί εικόνες στην αρχή του βίντεο δείχνουν θερμοκρασίες 1 εκατ. βαθμών Κελσίου και αντιστοιχούν στα μήκη κύματος στα οποία εμφανίζεται πιο έντονο το «φαράγγι φωτιάς»


Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης, news.in.gr
 apocalypsejohn 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 1940.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ... 2009/10/27(ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ενδιαφέροντα την Ελλάδα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,Ευάγγελου Αποκορίτου,Υποστρατήγου ε.α.)
Η απόρρητη διαταγή του Παπάγου προς τον Διοικητή της Μεραρχίας Ηπείρου να αμυνθεί παντί τρόπω και να κάνει επιστράτευση...


Και δείτε τους πραγματικούς κατακτητές και ιδιοκτήτες της Ελλάδος,να γλύφουν τον Χίτλερ...Όλα τα αιδοιόπανα προδίδουν πάντα και θα προδώσουν πάλι ό μη γένοιτο αν κινδυνεύσει η...περιουσία τους!

Σκοπιανοί,Βούλγαροι,Αγιορείτες,όλοι μαζί με τους Ναζί!!!

 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/gegonota-symfwnies-symmahies-olwn-twn-ehthrwn-ths-ellados-pro-to.html

Σκοπιανοί,Βούλγαροι,Αγιορείτες,όλοι μαζί με τους Ναζί!!!

____________________________________________________________________
Στη φωτογραφία οι Βουλγαροσκοπιανοί,αγκαλιά με τους Ναζί!!!
Και από κάτω οι καλόγεροι του Αγίου Όρους,πουλάνε εκδούλευση στον Χίτλερ!!!!!
Ποία η διαφορά μεταξύ των μεν και των δε;;;
Ότι οι καλόγεροι δεν έβγαλαν φωτογραφία αγκαλίτσα με τους Ναζί!!!
Και μια δεύτερη,ότι οι καλόγεροι ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ,όσοι ήταν Έλληνικής καταγωγής την εποχή εκείνη!!!!!
____________________________________________________________________

«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (…) Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (…). Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως». Η επιστολή που διαβάσατε έχει συνταχθεί «Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941» και απευθύνεται «Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον»…
Ναι, πρόκειται για την επιστολή που έστειλαν προς τον Χίτλερ - μια μέρα πριν (!) η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα - οι μονές του Αγίου Ορους (μεταξύ αυτών και το Βατοπέδιο) «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!
Το σημειώνουμε γιατί εκτός από «χρυσόβουλα» βυζαντινών αυτοκρατόρων, φιρμάνια Σλάβων φυλάρχων και χοτζέτια σουλτάνων, δεν αποκλείεται οι «Αγιοι Πατέρες» να διαθέτουν και διατάγματα του …Χίτλερ που να «αποδεικνύουν» τα ιδιοκτησιακά τους «δικαιώματα» επί λιμνών, βουνών, θαλασσών και κυρίως οικοδομικών «φιλέτων» της ελληνικής επικράτειας…
Πρώτη δημοσίευση 2008/09/21 http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2008/09/blog-post_21.html

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ.....ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ!

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Dina Demu
 


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2984.html#more

ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ- Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Ποιος επωφελείται από την ταύτιση Ελλάδος-Βυζαντίου; Ασφαλώς το αδύναμο πολιτισμικά και ιδεολογικά Βυζάντιο και όχι η Ελλάς.
Γράφει ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Ελληνική φυλή, δεν σε έσωσε ο Χριστιανισμός, αλλά ο Ελληνισμός σου
Αν αρνηθούμε να αποδώσουμε στο Βυζάντιο τον χαρακτήρα του κληρονόμου της Ελλάδος, θα καταρρεύσει το ψευδεπίγραφο κύρος του και μαζί μ' αυτό το δόγμα «εξ Ανατολών το φως» που τόση σύγχυση επιφέρει στους Έλληνες σήμερα.
Η ανθρωπότητα ανά τους αιώνες βυθίστηκε πολλές φορές στο σκοτάδι της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας από τους δυνάστες που την επιβουλεύτηκαν. 
Στην συνέχεια του κειμένου, θα γίνει αναφορά σε μια καλά κρυμμένη αλήθεια, άγνωστη στους πολλούς, για να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες «αγκάλιασαν» τη θρησκεία της «αγάπης».
Φυσικά, αυτά δεν διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία, γιατί εκεί η ιστορία σταματάει μέχρι το σημείο που οι κακοί Ρωμαίοι καταδιώκουν τους αγαθούς χριστιανούς. Η ιστορία που αφορά τους κακούς χριστιανούς στον ρόλο αυτή τη φορά του διώκτη των Ελλήνων και γενικά των αλλόθρησκων, αποσιωπάται ...
Όπως αποσιωπάται το αίσχος της Σκυθόπολης.  
Στα μέσα λοιπόν του +4ου αιώνα, στην Σκυθόπολη της Συρίας (σημερινό Beit She'an στο Ισραήλ), παλαιά πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Δεκαπόλεως, λειτουργούσαν «στρατόπεδα θανάτου», οργανωμένα δηλαδή κέντρα βασανισμού και θανατώσεως των καταδικασθέντων Εθνικών (κυρίως ελληνόθρησκων) που αρνήθηκαν να ασπασθούν το χριστιανισμό.
Εμπνευστής και οργανωτής του σφαγείου αυτού ήταν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμμιανού Μαρκελλίνου (Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου Χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Β΄, κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι πιο αποτρόπαιοι διωγμοί εναντίων των Ελλήνων), ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Γεώργιος, το οποίο υλοποίησε ο Κωνστάντιος ο Β, δευτερότοκος γιός του "Μεγάλου" Κωνσταντίνου
Στο 11ο κεφάλαιο του 17ου τόμου του έργου του, ο Αμμιανός αναφέρει ότι: «ο Γεώργιος με τη συμμορία του προχωρούσε στους δρόμους των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας κομματιάζοντας ανθρώπους και καίγοντας τα πάντα και είχε αναρριχηθεί στη θέση του επισκόπου εξοντώνοντας πολλούς ανθρώπους». Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο ιστορικός: « ...και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Αυτοκρατορίας σέρνονταν δεμένοι με αλυσίδες αμέτρητοι πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξεως. Και από αυτούς πολλοί πέθαιναν στη διαδρομή ή στις ανά τόπους φυλακές. Και όσοι κατόρθωναν να επιζήσουν, κατέληγαν στη Σκυθόπολη, μία απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης, όπου είχαν στηθεί τα όργανα των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων», ενώ στο ίδιο σημείο της συγγραφής του (ΙΘ, 12) τονίζει ότι «αρκούσε να κατηγορηθεί κάποιος από κακόβουλο ρουφιάνο ότι φορούσε αποτρεπτικό φυλακτό ή ότι κάποιος τον είδε να κάθεται κοντά σε αρχαίους τάφους ή ερείπια για να καταδικασθεί σε θάνατο ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντης».
Στα «στρατόπεδα θανάτου» της Σκυθοπόλεως θ' «ανδραγαθήσουν» οι ιεροεξεταστές Μόδεστος (αντικαταστάτης του Επάρχου Πραιτωρίου Ερμογένους του Πόντου, ο οποίος είχε κριθεί ...«ελαστικός» και ...«ανεκτικός») και Παύλος «Ταρταρεύς» (ένας εξαιρετικά αιμοδιψής χριστιανός, πρώην εκπαιδευτής μονομάχων). Σε εκείνους ακριβώς τους τρομερούς καιρούς θα βασανισθούν ή εξορισθούν, ανάμεσα σε άλλους, και οι Σιμπλίκιος Φιλίππου (πρώην Έπαρχος Αιγύπτου και Ύπατος), Παρνάσιος ο Αχαιός (Έλλην εκ Πατρών, πρώην Έπαρχος Αιγύπτου), καθώς και ο υπέργηρος φιλόσοφος Δημήτριος Κύθρας (
με την κατηγορία ότι απλώς θυσίαζε στους Θεούς). Σύμφωνα με τον χριστιανό χρονογράφο Σωζομενό, τον οποίο φυσικά, δύσκολα μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος ως συκοφαντούντα τους ομοθρήσκους του, μαθαίνουμε ότι «των ελληνιστών μικρού πάντες κατ' εκείνο διεφθάρησαν, και οι μεν πυρί, οι δε ξίφει απολέσθαι προσετάχθησαν. Παραπλησίως δε δια την αυτήν αιτίαν διεφθάρησαν οι ανά πάσαν την αρχομένην λαμπρώς φιλοσοφούντες. Αλλά και εις μη φιλοσόφους, εσθήτι δε τη εκείνων χρωμένους εχώρει ο φόνος -ως μηδέ τους τα- άλλα επιτηδεύοντας κροκωτοίς τριβωνίοις αμφιένυσθαι, δι υπόνοιαν κινδύνου και δέος» (Ερμ. Σωζομενού, «Εκκλ. Ιστορ.», βιβλ. Στ', κεφ. 35). Αντιλαμβάνεστε τι λέει ο χριστιανός Σωζομενός; Η τρομοκρατία είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα που οι άνθρωποι φοβόντουσαν τι ρούχα θα φορέσουν για να μην τους περάσουν για φιλόσοφους!
Ο αριθμός των θυμάτων των σφαγών αυτών, που έλαβαν χώρα στη Σκυθόπολη και διήρκεσαν σχεδόν για μια εικοσαετία, είναι ανυπολόγιστος, αλλά μετριέται τουλάχιστον σε εκατοντάδες χιλιάδες. Βέβαια, οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί δεν παραδέχονται τις σφαγές της Σκυθόπολης, ή αυτοί που τις παραδέχονται, επικαλούνται «πολιτικούς λόγους» και «συνωμοσίες εναντίον του αυτοκράτορα», και ότι εν πάση περιπτώσει οι Εθνικοί δεν ήταν ο μοναδικός στόχος και αυτοσκοπός. Ακόμα κι αν είναι έτσι, το μόνο που διδάσκεται κάποιος απ' αυτή την εκδοχή, είναι ότι το «ου φονεύσεις» μπορεί να έχει και τις εξαιρέσεις του, ή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Κοντολογής, για τους χριστιανούς φαίνεται ότι όταν ο φόνος διαπράττεται από την πλευρά τους εις βάρος κάθε είδους «αντιφρονούντα», δεν είναι χριστιανικό αμάρτημα ... Και επειδή τα «γραπτά μένουν»,
 παρατίθενται μερικά αποσπάσματα από τον Θεοδοσιανό και τον Ιουστινιάνειο Κώδικα ΕΔΩ που αποτυπώνουν γλαφυρά την «καλοπέραση» των Ελλήνων και κατ' επέκταση των Εθνικών, στα χέρια των χριστιανών-Βυζαντινών ομοεθνών τους και μη, όταν τολμούσαν να «διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού»!
Πηγή:http://www.pare-dose.net/         Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8923.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters