Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Απαγόρευση εμπορευματοποίησης βοτάνων


Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέλει την απαγόρευση της εμπορευματοποίησης των περισσότερων βοτάνων της φύσης, βρίσκει κάθετα αντίθετη την ελληνική κοινωνία που η ζωή της είναι άρρηκτα δεμένη με τα παραδοσιακά «γιατροσόφια» όπως το τσάι του βουνού, το χαμομήλι... και τα διάφορα άλλα βότανα της ελληνικής φύσης. Έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε άλλες χώρες, (Γερμανία, Γαλλία κ.ά.) ενώ στην Ελλάδα δεν έγινε και τόσο γνωστή, παρά μόνο στους κύκλους των ανθρώπων που ασχολούνται με την παραγωγή τους, τη μεταποίησή τους και το εμπόριό τους.
Και πιστεύουν ότι η αρχή εφαρμογής της οδηγίας θα σημάνει το τέλος της εμπορίας βοτάνων και σκευασμάτων εναλλακτικών φαρμακευτικών θεραπειών, αφού σύμφωνα με αυτή, όλα τα βότανα θα θεωρούνται φάρμακα και ως τέτοια θα πρέπει να παίρνουν τη σχετική έγκριση από τους αντίστοιχους οργανισμούς και να πωλούνται μόνο στα φαρμακεία.
Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα απαγορεύεται πια να διαθέτει κανείς τα βότανα ή τα φυτά του, που έχουν κάποια φυσική φαρμακευτική ιδιότητα, χωρίς αντίστοιχη άδεια. Να σημειωθεί ότι σήμερα τα βότανα αλλά και τα φυτικά σκευάσματα που παράγονται από αυτά, διατίθενται από καταστήματα βιολογικών τροφίμων, ενώ ως βότανα τα βρίσκουμε και στις λαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία T.H.M.P.D. της Ε.Ε. (Traditional Herbal Medical Product Directive), θα σημάνει το τέλος για πολλά συμπληρώματα διατροφής καθώς και για τα θεραπευτικά βότανα (παραδοσιακά φαρμακευτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης) και απαιτεί τα φυσικά προϊόντα να χαρακτηρισθούν σαν ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και στη συνέχεια να παίρνουν άδεια για διάθεση σαν τέτοια.Βέβαια η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να χρησιμοποιήσει ένα
«παραθυράκι» της οδηγίας που της δίνει το δικαίωμα να διαχωριστεί μεταξύ των άλλων χωρών: συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από τα βότανα εξαιρούνται αυτά που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια επί 30 χρόνια εκ των οποίων τα 15 τουλάχιστον είναι στην Ευρώπη.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα που χει πανάρχαια παράδοση στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας, με τη χρήση βοτάνων και τα περισσότερα της ελληνικής φύσης της, χρησιμοποιούνται όχι μόνο εδώ και 30 χρόνια αλλά επί αιώνες, μέχρι σήμερα, θα μπορεί να τα διαθέτει χωρίς περιορισμούς.Για παράδειγμα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το τσάι βουνού, τα χαμομήλι κ.ά., τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στην αρχική μορφή τους χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των... απαγορευμένων.
Απ' την άλλη όμως όσον αφορά στην παραγωγή νέων σκευασμάτων από αυτά τα βότανα, δυστυχώς δεν θα μπορούν να βγουν στο εμπόριο, χωρίς τη «σφραγίδα» του φαρμάκου.Να σημειωθεί δε ότι ο ευρωπαϊκός νόμος κάνει διάκριση ενάντια στα μη ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως εκείνα που ανήκουν στην αγιουρβεδική και παραδοσιακή κινέζικη ιατρική καθώς και σε άλλες παραδόσεις, ανεξάρτητα με το αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες ακόμη και αιώνες.Το αποτέλεσμα είναι ότι πάρα πολλά από αυτά τα προϊόντα θα εξαφανιστούν από τα ράφια, όπως π.χ. το γνωστό τζίνσεγκ και ό,τι άλλο παράγεται από αυτό.Πάντως, επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπόριο φυσικών σκευασμάτων και βοτάνων, πιστεύουν ότι επειδή έχει ξεσηκωθεί μια παγκόσμια αντίδραση, θα είναι δύσκολο να περάσει σε κάθε χώρα και να εφαρμοσθεί αυτή η οδηγία της Ε.Ε. ΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ Μάλιστα η είδηση της οδηγίας της Ε.Ε., έρχεται σε μια περίοδο που αρκετός κόσμος επιστρέφει στη χρήση των φαρμακευτικών φυτών -βοτάνων, καθώς παρατηρείται ότι είναι σταθερά αυξανόμενη η ζήτησή τους στα ειδικά καταστήματα πώλησης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που αρχίζουν να τα φυτεύουν σε γλάστρες στα μπαλκόνια τους ή στους κήπους τους, όχι απλά ως καλλωπιστικά φυτά, αλλά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν.
Διαπιστώνεται ότι αρχίζουν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις πρακτικές ιατρικές συνταγές του παρελθόντος και να εισχωρούν όλο και πιο βαθιά στη γνώση της χρήσης αυτών των φυτών, τολμώντας να φτιάχνουν ειδικά παρασκευάσματα από αυτά και να τα χρησιμοποιούν ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις τους ή απλώς για να επιτύχουν μέσω της κατανάλωσής τους καλή φυσική κατάσταση και την καλή λειτουργία του οργανισμού τους.
Λένα Κισσάβου
Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Στο Μουσείο Βαγδάτης κατέστρεψαν χιλιάδες ελληνικά χειρόγραφα!


Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Τά δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί.
(Μένανδρος -Αθήνα, 342-292 π.Χ.)
Γράφει ο *Αμφικτύων
Η Δύση βαίνει ολοταχώς σε πτώση και παρακμή. Κανένα ανάχωμα δεν την σώζει πιά. Και μαζί της πέφτει και η λευκή φυλή. Η πτώση της έχει ήδη συμβεί με τον άκρατο δανεισμό. Τώρα βιώνει τα επακόλουθα της πτώσης.  Η Δύση δεν ξέφυγε από το Μεσαίωνα. Ακόμη τον ζει. Τώρα ένας νέος πολιτισμός ανέτειλε  στην Ασία , στα αρχαία κράτη της Κίνας και Ινδίας. Τα αίτια της πτώσης :


α/ Η διακοπή της Ελληνικής Αναγέννησης  στην Ευρώπη που άρχισε δειλά-δειλά  να διαλύει τον μαύρο Μεσαίωνα της Ιουδαιοχριστιανικής  Βίβλου.
β/ Η πρόσφατη πλήρης υποδούλωση της Δύσης (πρώτα της Αμερικής και μετά της Ευρώπης) στον υλιστικό τρόπο σκέψεως του διεθνούς Σιωνισμού , μιας  δηλητηριώδους δογματικής ιδεολογίας  χωρίς αρχές, χωρίς συμπαντικό πνεύμα, χωρίς ανθρωπισμό, χωρίς λογική, χωρίς δημοκρατική αντίληψη, χωρίς  οικολογική  αρμονία,   στηριζόμενη στην θεοκρατική  αντίληψη και  στην αύξηση του υλιστικού πλούτου  και της ισχύος των ολίγων, με σκοπό την παγκόσμια επικράτηση και δικτατορία επί των πολλών.
Η παρούσα οικονομική και νομισματοπιστωτική κρίση της Δύσης δεν είναι το αίτιο της πτώσης , αλλά τα επακόλουθα μιας μακράς φθίνουσας  πορείας . Στέρεψαν οι πνευματικοί φάροι    που ανέδιδαν το Ελληνικό Φως σε Βρετανία , Γαλλία, Γερμανία ,  Ιταλία,  ΗΠΑ κλπ . Ήδη η Αμερική  ζει σε μόνιμο κώμα το οποίον θα διαρκέσει επί μακρόν, ενώ η Γερμανία είναι βυθισμένη στην υπαρξιακή αγωνία της ότι λίαν συντόμως θα ξεπερασθεί η τεχνολογία της από την Κινεζική και Ινδική, οπότε θα βρεθεί σε χειρότερη μοίρα και από την Ελλάδα. Γι’ αυτό κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να  ελέγξει τον Ελληνικό πλούτο. Η Ευρώπη  έχει θρυμματισθεί και ο καθένας  εφαρμόζει: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»  Η Δύση έχασε τον Ελληνικό πολιτιστικό της χαρακτήρα  που τις έδινε το πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας, εφευρετικότητος, ενότητος  και  ελεύθερης βούλησης, έναντι της αυταρχικής και δογματικής Ανατολής και Ασίας, η οποία όμως διαθέτει πανάρχαια φιλοσοφία για την βγάλει στο προσκήνιο της ιστορίας .  Η Δύση υποδουλώθηκε στην διεθνή κλίκα της πλουτοκρατικής μαφίας των Ασιατών Εβραιοχαζάρων Ασκενάζι και των ομοίων τους.
Αλλά από αλλού ξεκίνησα και αλλού θέλω να καταλήξω: Είναι γνωστόν ότι ο ελληνολάτρης χαλίφης Αλ Μαμούν τον 8ον αιώνα , είχε συγκεντρώσει στη Βαγδάτη όλα τα Ελληνικά συγγράμματα για να τα σώσει από την καταστροφή των Βυζαντινών χριστιανών αυτοκρατόρων. Από το βιβλίο «Οι Προάγγελοι του Ιησού Χριστού» του κ. Χάρρυ Σκαρλακίδη, πληροφορούμεθα ότι μετά την νικηφόρα μάχη του Χαλίφη  Αλ Μαμούν επί του αυτοκράτορος του  Βυζαντίου Μιχαήλ Β’, μέσα στους όρους ανακωχής  έβαλε και την  παράδοση αντιγράφων  όλων των Ελληνικών συγγραμμάτων της Βιβλιοθήκης  Κωνστ/πόλεως.  Γύρω στα 850μ.Χ  έχουν ήδη μεταφρασθεί στην Αραβική γλώσσα τα περισσότερα ελληνικά συγγράμματα  της φιλοσοφίας, ιατρικής, αστρονομίας και των μαθηματικών. Όλος αυτός ο πνευματικός και πολιτιστικός πλούτος βρισκόταν έως το 2003 στην Βιβλιοθήκη της Βαγδάτης .  Όχι όμως και σήμερα!
«Το σύνολο αυτού του ανεκτίμητου θησαυρού γνώσης….απετέλεσε τη μεγάλη λεία για τα Αμερικανικά στρατεύματα κατά την εισβολή τους στη Βαγδάτη τον Απρίλιο του 2003. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής και  λεηλασίας της Βιβλιοθήκης (όπως και του αρχαιολογικού Μουσείου   της Βαγδάτης), ώστε σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή της Βιβλιοθήκης , δεν διασώθηκαν  ούτε τα μικροφίλμ στα οποία ήταν αποτυπωμένα τα χιλιάδες χειρόγραφα»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης, όπου εφυλάσσετο πληθώρα Βαβυλωνιακών και Ελληνικών έργων τέχνης,  βομβαρδίσθηκε αγρίως το 2001 και 2003 από τους Αμερικανούς  και κατεστράφησαν αρκετοί θησαυροί.  Και να σκεφθεί κανείς –όπως δηλώνει ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης –στα υπόγεια υπήρχαν ακόμη αταξινόμητα και ανέκδοτα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και καταλήγει ο συγγραφέας κ. Χ. Σκαρλακίδης: «ο πόλεμος στο Ιράκ δεν έγινε μόνον για τον έλεγχο του πετρελαίου , αλλά και τον έλεγχο της Παγκόσμιας  Γνώσης από τους Αμερικανούς σιωνιστές».  Η ιστορία επαναλαμβάνεται . Η Δύση δεν βγήκε ακόμη από τον μαύρο Μεσαίωνα της. Η καταστροφή των Βιβλιοθηκών Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Μιλήτου , Περγάμου , Κωνστ/πόλεως και Αθηνών του 4ου αιώνος  επαναλαμβάνεται τον 21ον αιώνα από τους ιδίους ανθρώπους, της ίδιας θρησκείας,  που  διαπνέονται  από το ίδιο σύστημα υλιστικών και δογματικών  ιδεοληψιών. Αυτό που οδήγησε τον κόσμο  στην καταστροφή  των παγκόσμιων πολέμων, των κρίσεων , της κλεπτοκρατίας,  αδικίας , του διαίρει και βασίλευε, του αυταρχισμού, ναζισμού  κ.α 

Επομένως,  αν  η Δύση δεν αλλάξει πορεία και δεν ασπασθεί εκ νέου το Ελληνικό Πνεύμα και  την  Ελληνική πολιτιστική της παράδοση , οδεύει προς την  Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://www.greatlie.com/ellinismos/diogmoi-ellinon/2224-ssto-mouseio-tis-bagdatis-katestrepsan-xiliades-ellinika-xeirografa-tou-k-konstantinidi.html

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/08/blog-post_4456.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters