Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΔΑ-ΕΛΛΗΝΑ. ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;;;;;





<<....Σήμερα, η Ελλάδα (..Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ε;;??.) είναι μέλος των πέντε όργανων που αποτελούν την ομάδα-Όμιλο Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Ομάδα-Όμιλος Παγκόσμιας Τράπεζας χρηματοδοτεί σχέδια, πολιτικές και προσφέρει προγράμματα για τερματισμό της φτώχειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο....>>" .....Η Ελλάδα έγινε μέλος των πέντε ιδρυμάτων που αποτελούν τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας το Δεκέμβριο του 1945. Ήταν από τις πρώτες χώρες για να πάρει ένα δάνειο για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Πηγή : http://www.worldbank.org/en/country/greece/overview#1
Greece became a member of the five institutions that form the World Bank Group in December 1945. It was among the first countries to get a loan to help rebuild the economy after World War II. Today, Greece is a member of the five institutions that form the World Bank Group. The World Bank Group finances projects, designs policies, and delivers programs to end poverty in the developing world.
Πηγή : http://www.worldbank.org/en/country/greece/overview#1
=======================
Ευάγγελος Ηρακλείδης : ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ "Ε Κ Ν Ο Μ Α".... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ" <<ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ "ΚΑΝΕΝΑΝ"..!!!.>> ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ. ΞΥΠΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΤΟΛΗ-ΔΙΑ ΤΑΓΗ".!!
>>Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: "Αμετάκλητα και άνευ όρων" 
Στις 2 Δεκεμβρίου 2010 εξεδόθη από Τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η παρακάτω ανακοίνωση:
.
«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»
.
Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.
.
Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
.
Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, δηλαδή των δανειστών μας.
.
Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η .
.
ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.
.
Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. 
Τέτοιους όρους, όμως, "ο υ δ έ π ο τ ε" αποδεχτήκαμε.
.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ
ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χ. Παξινός 





Η Φώτό ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1861852824038221&set=a.1613539832202856.1073741914.100006405637501&type=3&theater
Πηγή:http://www.dsa.gr/ν…/ανακοινώσεις/-αμετακλητα-και-ανευ-ορων-
ΑΡΧΕΙΟ pdf : http://www.dsa.gr/…/def…/files/old_site_files/ametaklita.pdf
------------------------------
Η ΜΟΝΗ Α-ΛΗΘΕΙΑ - Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.!!
ΚΙ Ε.ΣΥ ΡΕ ΕΛΛΗΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΥΜΩΣΕΣ;;??
>>Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠ ΤΟ 2010 ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΥ-ΕΦΟΡΙΕΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ) ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΟΪΚΑΝΗ" ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.!! ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.!!!
Fb:https://www.facebook.com/angelo.irakleides/videos/1848914908665346
Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=rUMtRThqMCs
_Ευάγγελος Ηρακλείδης : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ..;;??
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙΣ ΟΠΟΙΑ "ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ" ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ;;?. ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.!!! ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΕΝ ΓΕΝΕΙ..!!! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ <<ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ>> Ο ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ "ΚΡΑΤΟΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ <<ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ>> ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ "ΤΟΥ".. : ΒΟ(Υ)ΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ <<ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ>> ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ... ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΕΘΝΟΣ... ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑ Α-ΔΕΛΦΙΑ.!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.!!!
.
ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ...ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΕΝ ΓΕΝΕΙ..
Πηγη:http://newradiofmb.blogspot.gr/2016/09/blog-post_32.html
.
_ΑΛΦΕΙΟΣ : ΜΙΑ … «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ» … ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ;;; ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΗ Η … Α-όρατη Α-νυπόστατη Δ-ικτατορική Ε-ργολαβία ;;; ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΟΕΣ … ΠΟΙΟΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ;;;
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ» … ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ;;;
ΔΕΣ Πηγή1 : http://alfeiospotamos.gr/?p=23705
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ "ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ-ΔΙΚΑΖΕΙ"??
[ΔΕΙΤΕΠηγή2:http://newradiofmb.blogspot.gr/2016/08/blog-post_23.html]
------------------------------
Ευάγγελος Ηρακλείδης : ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΙΩΠΟΥΝ .... ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ... "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ-ΔΥΝΑΜΙΣ"
>>>> ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ <<ΔΙΑΤΑΓΗ>> ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 09 ΜΑΙΟΥ 2016
[Πηγή : http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/…/…/09-2016-10-2016.html…]
[ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΕΔΩ : http://www.artemis-sorras.gr/]
............................
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ..
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ..
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr/
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr/
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr/
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr/
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr/
=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ."
http://alfeiospotamos.gr/?p=11184
=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
http://alfeiospotamos.gr/?p=17627
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
http://alfeiospotamos.gr/?p=17647
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
http://alfeiospotamos.gr/?p=18373
=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/
http://alfeiospotamos.gr/
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/
http://spametadesma.blogspot.gr/
http://sorraskerkyra.blogspot.gr/
http://sorrasgegonota.wordpress.com/
=======================
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .
http://alfeiospotamos.gr/?p=10768
=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…
==========================
GOOGLE plus:
https://plus.google.com/+artemiossorrasArtemisSorras/posts
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ο σφετερισμός του πλούτου των ΕΛΛΗΝΩΝ από το 1500-2015)

Αρθρο-καταπέλτης του Guardian για την Υγεία στην Ελλάδα -«Ασθενείς που θα έπρεπε να ζουν, πεθαίνουν»

Vasilis Theodoropoulos
ΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ , ΥΒΡΙΖΟΥΝ , ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;  
«Στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν»,
Ενα δημοσίευμα-καταπέλτη για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian.
«Τα ποσοστά θνησιμότητας που ανεβαίνουν, οι απειλητικές για τη ζωή νοσοκομειακές λοιμώξεις που αυξάνονται και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, καθώς η λιτότητα στη χώρα πλήττει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», γράφει στον πρόλογό του ο συντάκτης του άρθρου.
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν -συνεχίζει το δημοσίευμα- αλλά και τις μαρτυρίες γιατρών και εκπροσώπων εργαζομένων, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χαοτική και η χώρα βρίσκεται στο μέσον μιας κατάρρευσης της δημόσιας υγείας. «Στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν», δηλώνει στον Guardian ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ηγείται της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συμπληρώνοντας ότι «τα νοσοκομεία μας έχουν γίνει επικίνδυνες ζώνες».
Και όπως επισημαίνει η εφημερίδα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αποκάλυψαν ότι περίπου το 10% των ασθενών στην Ελλάδα ήταν σε κίνδυνο να αναπτύξουν δυνητικά θανατηφόρες νοσοκομειακές λοιμώξεις, με κατ' εκτίμηση 3.000 θανάτους που αποδίδονται σε αυτές.
Ο ρυθμός εμφάνισης, μάλιστα, ήταν σημαντικά υψηλότερος σε μονάδες εντατικής φροντίδας και θαλάμους νεογνών. Και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα αναφέρονται σε κρούσματα μεταξύ του 2011 και του 2012 -τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία- ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει.
«Για κάθε 40 ασθενείς υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα», λέει στην εφημερίδα ο κ. Γιαννάκος, αναφέροντας την περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε τη ζωή της τον περασμένο μήνα μετά από μια επέμβαση ρουτίνας στο πόδι σε νοσοκομείο της Ζακύνθου. «Οι περικοπές είναι τέτοιες που ακόμα και στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουμε χάσει 150 κρεβάτια», τονίζει.
«Συχνά, οι ασθενείς τοποθετούνται σε κρεβάτια που δεν έχουν απολυμανθεί. Οι εργαζόμενοι είναι τόσο καταπονημένοι που δεν έχουν χρόνο για να πλένουν τα χέρια τους και συχνά δεν υπάρχει αντισηπτικό σαπούνι ούτως ή άλλως», συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος.
Και όπως λέει ο Guardian, κανένας άλλος τομέας δεν έχει επηρεαστεί τόσο έντονα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Από το 2009, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο -πάνω από 5 δισ. ευρώ- σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Μέχρι το 2014, οι δημόσιες δαπάνες είχαν μειωθεί στο 4,7% του ΑΕΠ, από ένα προ κρίσης επίπεδο που ήταν στο 9,9%. Μάλιστα, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί και τα νοσοκομεία πολλές φορές ξεμένουν από φάρμακα, γάντια, γάζες, ακόμα και από σεντόνια.
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Ελληνες έχουν μείνει χωρίς κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης. Οι ελλείψεις ανταλλακτικών είναι τέτοιες ώστε μηχανήματα σάρωσης και άλλες εξελιγμένες διαγνωστικές συσκευές να έχουν γίνει όλο και πιο ελαττωματικές. Μαλιστα, οι βασικές εξετάσεις αίματος δεν γίνονται πλέον στα περισσότερα νοσοκομεία, αναφέρει ο Guardian.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, γιατί όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται», λέει στον Guardian ο γιατρός Γιάννης Παπαδάτος, υπεύθυνος μονάδας εντατικής θεραπείας σε ένα από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. «Φυσικά, υπάρχει και το πρόβλημα του εξοπλισμού και, ανά διαστήματα, η έλλειψη σε πράγματα όπως γάντια και καθετήρες».
Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι συχνές μικρές πράξεις ηρωισμού έχουν καταφέρει να κρατήσουν όρθιο το καταρρέον σύστημα υγείας: οι γιατροί και οι νοσηλευτές εργάζονται υπερωρίες, με τους χορηγούς και τους φιλάνθρωπους να βοηθούν. Και όπως καταλήγει, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν να πάνε μόνο χειρότερα.
Πηγή: The Guardian
Πηγή:  iefimerida.gr

Ο Μέγας Βασίλειος και το Μίσος του για τους Έλληνες

Άγιος Βασίλης O μεγάλος ιεράρχης για τον ελληνικό πολιτισμό:
« οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι γιορτές του διαβόλου»
Ο Λιβάνιος αναφερόμενος στις πολυάριθμες βιαιοπραγίες των χριστιανών μοναχών κατά των ναών των Ελλήνων λέει:
«οι μαυροφορεμένοι φέροντες ξύλα, πέτρες και σίδερα αλλά και με τα χέρια και τα πόδια γκρεμίζουν τις στέγες και τους στύλους των ναών, συντρίβουν τα αγάλματα, ανατρέπουν τους βωμούς ενώ οι ιερείς πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην σιωπή και τον θάνατο»
Γι'αυτές τις βιαιοπραγίες, για τις καταστροφές που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των έργων τέχνης που σήμερα θεωρούνται από την ανθρωπότητα παγκόσμια κληρονομιά, ο Μ. Βασίλειος θριαμβολογεί:
«τα αγάλματα γκρεμίστηκαν, οι βωμοί έπεσαν, τα δαιμόνια έφυγαν»
ενώ στο ίδιο έργο δείχνει για ακόμη μια φορά το πώς σκέφτεται για την παιδεία και τον πολιτισμό των Ελλήνων:
«να μην δειλιάζουμε από τους Ελληνικούς λόγους γιατί αυτοί είναι σαν τους δαυλούς που δεν έχουν πλέον την φωτεινότητα του πυρός αλλά καπνίζουν και μαυρίζουν όσους τους ακουμπούν και δακρύζουν τα μάτια όσων πλησιάζουν» (εις Ησαϊαν 7,196,1-9)
Ο Μεγάλος Ιεράρχης, Βασίλειος και προστάτης της παιδείας των νεοελλήνων, είναι ομολογουμένως ο πλέον μορφωμένος ιεράρχης. Πολλοί είναι αυτοί που επικαλούνται το όνομά του για να δείξουν πως ο χριστιανισμός δεν ήταν υπόθεση μόνον των αμόρφωτων αλλά ούτε και είχε σχέση με το εκδικητικό πνεύμα της Παλαιάς Διαθήκης.
Όμως ό,τι θετικό υπάρχει στα κείμενα του Βασιλείου είναι «δάνεια» από τον πλατωνισμό και τον στωϊκισμό και όχι από τον Μωϋσή που ο ίδιος επικαλείται. Η «σοφία» που αντλεί από τον Μωϋσή φαίνεται στο «εις την αρχή των παροιμιών». Σε αυτό το κείμενο βλέπουμε και τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «παιδεία» ο Βασίλειος:
«όπου κατοικεί ο φόβος εκεί κατοικεί η καθαρότητα της ψυχής...η παιδεία του Κυρίου ανοίγει τα ώτα» (100 Ε)
ο φόβος και η χριστιανική διδασκαλία είναι η παιδεία που ευαγγελίζεται ο προστάτης της νεοελληνικής παιδείας
«...ομοίως συμβαίνει και με τους παρακούοντες την διδασκαλία του Θεού όταν επέλθει σε αυτούς η παιδεία και ο σωφρονισμός γίνεται δεκτή η διδασκαλία...επειδή η τιμωρία νουθετεί όπως έκανε και ο Παύλος με το να παραδίδει στον Σατανά όπως σε δήμιο που βασανίζει και μαστιγώνει δια να δεχθούν την διδασκαλία του Θεού» (101 D-E )
«να δέχεσαι τους πόνους και τις πληγές καθαριζόμενος από όσα αμαρτάνεις και να λέγεις για την γνώση της παιδείας θα υπομείνω την οργή του Κυρίου διότι αμάρτησα»
αυτή είναι η παιδεία του Βασιλείου, φόβος, βασανιστήρια, ταπείνωση. Το τέλειο τρίπτυχο για να διαμορφώνεις υποταγμένες συνειδήσεις κι ανελεύθερα πνεύματα. Να όμως και ποια είναι η μεγάλη ηθική διδασκαλία του Μεγάλου Ιεράρχη.
«αυτός που χρησιμοποιεί πανουργία προς ωφέλεια δική του και των άλλων είναι άξιος επαίνου...ωραία η πανουργία των Εβραίων όταν εξαπάτησαν τους Αιγυπτίους...καλή η πανουργία της Ρεβέκκας...ωραία η πανουργία της Ραάβ και της Ραχήλ...η πανουργία όμως των Γαβαωνιτών κατά των Ισραηλιτών είναι κακή» (108 Α-Β)
καλή λοιπόν η πανουργία των Εβραίων-δηλαδή των πνευματικών πατέρων των χριστιανών-κατά των υπολοίπων λαών και κακή αυτή που στρέφεται κατά αυτών.
Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την πλήρη ταύτιση και των Πατέρων της Ορθοδοξίας με το μισαλλόδοξο και ρατσιστικό πνεύμα της Παλαιάς Διαθήκης, ιδού ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του Βασιλείου από το «κατά οργιζομένων» όπου κι εδώ μας διδάσκει με τα γεμάτα σοφία λόγια του πως υπάρχει καλή και κακή οργή και μαντέψτε εκ μέρους ποιών επιτρέπει ο Θεός τους την οργή, που κατά τα άλλα είναι κακό πράγμα:
«...αυτά είναι η διδασκαλία για να μεταχειριζόμαστε τον θυμό ως όπλο. Γι'αυτό ο Μωϋσής ο πραότατος των ανθρώπων, για να εκδικηθεί την ειδωλολατρεία όπλισε τα χέρια των Λευϊτών για να φονεύσουν τους αδελφούς τους. Και είπε ο Μωυσής: ο καθένας να φονεύσει τον πλησίον του, τον αδελφό του, τον γείτονά του και με τους φόνους αυτούς αγιάστε τα χέρια σας. Φονεύοντας άλλος τον γιό του κι άλλος τον αδελφό του ο Θεός σας ευλόγησε...αλλά και ο Ηλίας ο ζηλωτής 450 ιερείς του αίσχους, ιερείς του άλσους, κυριαρχούμενος από λογικόν και σώφρωνα θυμόν δεν θανάτωσε για το καλό του Ισραήλ;» (89,6 C-D)
Όπως βλέπουμε ο χριστιανισμός όχι μόνον έχει τις βάσεις του σε μισαλλόδοξα και ρατσιστικά κηρύγματα αλλά αυτά τα κηρύγματα τα διαιωνίζει και τα προάγει ως αρετή μέσω των «φωτισμένων» Πατέρων. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει για το ποιοι ήταν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που διέπραξε ο χριστιανισμός στην μακραίωνη ιστορία του;
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος όπως και ο Βασίλειος, οργίζεται με τον δάσκαλό του, τον «ειδωλολάτρη» Λιβάνιο και τον αποκαλεί
«μιαρό,άθλιο και ταλαίπωρο»
(διότι άκουσον, άκουσον ο Λιβάνιος τόλμησε να πει πως την φωτιά στον ναό του Απόλλωνα στη Δάφνη, την έβαλε ανθρώπινο χέρι και όχι ο πανάγαθος θεούλης τους)
και συνεχίζει:
«δεν υπάρχει ώριμος Έλληνας...γιατί όπως κι εκείνος (ο Λιβάνιος) πιστεύουν πως την φωτιά την έβαλε άνθρωπος κι όχι ο Θεός»
Μάλιστα, τέτοια η σοφία των μεγάλων πατέρων!!!
Όπως και ο άλλος μεγάλος ιεράρχης έτσι κι αυτός θεωρεί πνευματική κληρονομιά του το Ισραήλ, ξεχνώντας βεβαίως πως έμαθε να γράφει, να διαβάζει και να σκέφτεται-δηλαδή εξανθρωπίστηκε- από Έλληνες
«ο Θεός βρήκε κάθε επιστήμη και την έδωσε στον Ιακώβ και τον αγαπημένο του λαό, Ισραήλ» (ασπ. Πρίστιλλαν και Ακίλαν)
Το ίδιο επιβεβαιώνει και ένας ακόμη άγιος, ο Τερτυλλιανός ο οποίος θέλοντας να δείξει την ανωτερότητα του Ισραήλ έναντι των Ελλήνων θα ξεστομίσει άθελά του και προς μεγάλη απογοήτευση των σύγχρονων ελληνορθόδοξων, μία μεγάλη αλήθεια, δηλαδή πως ελληνισμός και χριστιανισμός είναι δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί
«τι κοινό μπορεί να έχουν ο φιλόσοφος και ο χριστιανός, ο μαθητής των Ελλήνων και ο μαθητής του Ουρανού, η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ, η στοά του Ζήνωνα και η στοά του Σολωμόντα»
Εξάλλου όπως είδαμε στις «πράξεις Αποστόλων» κεφ Ια της Κ.Δ. αναφέρεται πως οι απόστολοι είχαν ως επιδίωξη να εκχριστιανίσουν τους Ελληνίζοντες Ιουδαίους της διασποράς και να τους επαναφέρουν έτσι στις προγονικές τους (Ιουδαϊκές) παραδόσεις. Βλέπουμε δηλαδή πως οι απόστολοι ήταν ενοχλημένοι που οι Ιουδαίοι είχαν Ελληνική παιδεία! Επίσης και ο Παύλος όπως είδαμε στο «προς Κορινθίους» λέει πως:
 "οι Έλληνες ζητούν σοφία, όμως ο Θεός ήρθε για να ντροπιάσει τους σοφούς!"
Επίσης στην ομιλία Α΄προς Κορινθίους (για να ξαναγυρίσουμε στον Ι. τον Χρυσόστομο), κατανοούμε πλήρως γιατί οι σύγχρονοι ορθόδοξοι θεωρούν την ορθοδοξία συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού:
«...κάποιοι δεν πιστεύουν στην ανάσταση των νεκρών γιατί πάσχουν από την Ελληνική μωρία...»
Μην σπεύσετε αβίαστα να συμπεράνετε πως εννοεί την ειδωλολατρεία γιατί ο Μεγάλος Ιεράρχης της Ορθοδοξίας και προστάτης της Παιδείας θα σας απογοητεύσει με τον χειρότερο τρόπο:
«...κι όλα αυτά προέρχονται από την ανοησία της φιλοσοφίας των Ελλήνων η οποία είναι μητέρα όλων των κακών»
και αποκαλεί τους φιλοσόφους «καθάρματα» κι όμως αυτός ο δυστυχής είναι...προστάτης της παιδείας των νεοελλήνων!!!
Φυσικά είναι απολύτως εναρμονισμένος με το πνεύμα του θεού της Κ.Δ. και του Παύλου ο οποίος στους Κολοσσαείς λέει πως η φιλοσοφία είναι απάτη.
Επίσης στο «εις τον άγιον Ιωάννην τον απόστολο κι ευαγγελιστή» (59,370,7-11) λέει τα εξής εκπληκτικά που δείχνουν την απέχθεια και το μίσος του στον ελληνικό πολιτισμό:
«αν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις τέφρα και σκόνη και τίποτα υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δογματά τους γεμάτα σκουλήκια...εμείς δεν παραιτούμαστε της κατ'αυτών μάχης»
Οι άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας είχαν λοιπόν κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας και του Ελληνικού πολιτισμού. Αυτά που σήμερα όλη η ανθρωπότητα θαυμάζει και χάριν στα οποία υπάρχει σήμερα πολιτισμός, αυτά οι Ιεράρχες τα αποκαλούν πύον και σκουλήκια.
Επίσης στο «εις τον μακάριον Βαβύλον» ξεκαθαρίζει για ποιόν λόγο διεσώθησαν από την μανία των χριστιανών και κάποια ελάχιστα κείμενα των Ελλήνων φιλοσόφων:
«οι φιλόσοφοι (των Ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθη κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D-E)
Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιοι κατέστρεψαν τα βιβλία των Ελλήνων φιλοσόφων και για ποιόν λόγο διέσωσαν κάποια εξ αυτών. Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.
«ο Διογένης ήταν αισχρός και ματαιόπονος όπως και οι άλλοι φιλόσοφοι...σε τι είναι χρήσιμο να γεύεσαι ανθρώπινο σπέρμα όπως ο Αριστοτέλης ή να έχεις σαρκικές σχέσεις με αδελφές και μητέρες όπως νομοθέτησε ο αρχηγός της Στοάς (ο Ζήνων) θα μπορούσα ακόμη να αποδείξω ως αισχρότερους αυτών (των Ελλήνων φιλοσόφων) τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη που μέρος της φιλοσοφίας τους ήταν η παιδεραστία»(549,8 C-D, 9 A-E και 550.9 C)
Τα αφοπλιστικά και γεμάτα σοφία λόγια (που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα) δεν σταματούν εδώ. Ο Μεγάλος Ιεράρχης υπήρξε πράγματι Μέγας, όμως πολέμιος του χορού, του θεάτρου, των τεχνών και ζητούσε από τους χριστιανούς να μην τραγουδούν ούτε να νανουρίζουν τα παιδιά τους γιατί
«αυτά είναι λείψανα της Ελληνικής πλάνης»(κανών ΟΕ΄)
Τα βαθυστόχαστα και γεμάτα σοφία λόγια του μεγάλου Ιεράρχη περί παιδείας, τέχνης και πολιτισμού είναι τόσο σημαντικά για την Ορθοδοξία που τα συμπεριέλαβε στους Κανόνες της Εκκλησίας, το περίφημο «πηδάλιο»:
«να μην πλησιάζει κανείς τα θέατρα γιατί κάνουν τους ανθρώπους μοιχούς, πομπή του σατανά τα θέατρα. Στα θέατρα γεννιέται κάθε πορνεία, ακολασία και ασέλγεια» (Κανών ΚΔ΄)
Το ίδιο και ο Τερτυλλιανός στο τελευταίο κεφάλαιο του έργου του «περί θεαμάτων» επιτίθεται στο θέατρο και τους Τραγικούς ποιητές καγχάζοντας πως τα κλάμματά τους θα αγαλιάζουν τους χριστιανούς όταν θα καίγονται και θα ταπεινώνονται (οι τραγικοί ποιητές) την ημέρα της κρίσης:
«τι θέαμα θα είναι για εμάς σε λίγο η επάνοδος του Κυρίου μας...τι πανηγύρι θα γίνει, ποιο θα είναι το αντικείμενο του γέλωτά μου;...όταν θα καίγονται στην πυρά μαζί με τους μαθητές τους ντροπιασμένοι εκείνοι οι σοφοί φιλόσοφοι...»
Αν τα απωθημένα αυτών των ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων θεωρούνται ακόμη και σήμερα κείμενα ιερά για τους φέροντες καταχρηστικά το όνομα «Έλληνας», τότε μπορούμε με άνεση να ισχυριστούμε ότι οι νεοέλληνες ζούνε ακόμη στον Μεσαίωνα.
Στο ίδιο ύφος ακόμη ένας μεγάλος της ορθοδοξίας ο Μέγας Αθανάσιος στον «Λόγο κατά Ελλήνων» αλλά και στο «περί ενανθρωπήσεως» θα εκφράσει για ακόμη μία φορά τον ρατσισμό των χριστιανών έναντι των Ελλήνων:
«το μυαρόν γένος των Ελλήνων...οι ψευάμενοι Έλληνες»
αλλά και την απέχθειά τους έναντι στην φιλοσοφία:
«των Ελλήνων σοφία ο Θεός κατήργησε...μετά την έλευση του Σωτήρος η σοφία των Ελλήνων καταργήθηκε και η λιγοστή που απέμεινε εξαφανίζεται» 55 (Λόγος περί ενανθρωπήσεως)
Ας μην μας εκπλήσσουν αυτές οι δηλώσεις των αγίων πατέρων αφού είναι απολύτως σύμφωνες με αυτές του Παύλου, οι άνθρωποι εκείνοι ήταν απολύτως συνεπής προς το δόγμα τους, αυτοί που τα έμπλεξαν εντελώς είναι οι σύγχρονοι ορθόδοξοι.
Τα ίδια θα δηλώσει και ο άλλος μεγάλος Ιεράρχης, ο Γρηγόριος στο «λόγοι εις Βασίλειον κθ»,
«η Αθήνα είναι βλαβερή για την ψυχή, πλούσια σε κακό και είδωλα»
Παρ'όλα αυτά όμως και ο τρίτος Μεγάλος Ιεράρχης παρέμενε στην ειδωλολατρική Αθήνα και φοιτούσε στις σχολές της. Όχι βεβαίως για την αγάπη τους προς την φιλοσοφία αλλά γιατί γνώριζε κι αυτός όπως και οι άλλοι Ιεράρχες, πως για να αντιμετωπίσουν τα επιχειρήματα των Ελλήνων και να μπορέσει να σταθεί και θεολογικά ο χριστιανισμός θα έπρεπε να λάβουν μόρφωση. Μόρφωση όμως που είχαν και παρήγαγαν οι ειδωλολάτρες Έλληνες και δεν μπορούσαν να την βρουν οι χριστιανοί από την επιφοίτηση του αγίου Πνεύματος!
Ας μην κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους οι ορθόδοξοι διανοούμενοι όταν υποστηρίζουν πως οι Πατέρες ήταν υπεύθυνοι για την σύγκλιση ελληνισμού και χριστιανισμού. Η προσέγγιση των Πατέρων της Εκκλησίας προς την ελληνική παιδεία έγινε-όπως ήδη είπαμε- για να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν φιλοσοφικά και θεολογικά το άμουσο και άσοφο δόγμα τους αλλά και να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στην σοφία των «ειδωλολατρών» Ελλήνων.
Ο Ι. Χρυσόστομος όπως είδαμε λίγο πριν λέει ξεκάθαρα πως:
«κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους αυτό έγινε για να ξευτιλίζουμε τις πλεκτάνες τους»
Ο Ι. Δαμασκηνός στο «περί ορθοδόξου πίστεως» (iv 27) λέει ξεκάθαρα:
«εξ άλλου αν μπορούμε να αντλήσουμε κάποιο όφελος από τους Έλληνες, αυτό είναι επιτρεπτό...γιατί μπορούμε να πάρουμε από τους Έλληνες πολλά πράγματα που μας ισχυροποιούν απέναντί τους»
αλλά και ο Γενάδιος πολλά χρόνια αργότερα στο ίδιο μήκος κύματος θα πε:
«τα βιβλία των Ελλήνων τα διέσωζαν οι πατέρες μας για χάρη της γλώσσας και για να ελέγχουν τον παραλογισμό των Ελλήνων και να λάμψει η καθαρότητα της χριστιανικής θεολογίας... οι Έλληνες φιλόσοφοι ζούσαν στο σκοτάδι και τις φλυαρίες τους τις ανέτρεψαν θεόπνευστοι άνδρες όπως ο Μωυσής»
Υπάρχει ακόμη η παραμικρή αμφιβολία για ποιο λόγο διέσωσαν έστω και αυτά τα ελάχιστα Ελληνικά κείμενα που δεν κατέστρεψαν οι χριστιανοί Πατέρες της Ορθοδοξίας; Υπάρχει καμία αμφιβολία πως θεωρούσαν πνευματικούς τους πατέρες τον Μωυσή και τους άλλους προφήτες του Ισραήλ;
Δείτε και την γνώμη ενός ακόμη πατέρα της ορθοδοξίας του Ευσέβιου Καισαρείας
«τον φτωχό λαό σήκωσες από την κοπριά των Ελληνικών βδελυγμάτων και κάθισες αυτόν με τους άρχοντες του Ισραήλ, τον όντως αληθινό λαό του Θεού» (Ευσέβιος εκκλησιαστική ιστορία 23,1352, 34-38) 
http://theasis.gr/9-uncategorised/407-megas

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :

ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ 
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ 
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ [ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ] ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ  
ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΗ Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΑΝ ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΔΕΣΟΥΝ Η ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΣΟΥΝ
ΕΓΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ 
ΕΓΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ 
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ 300 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑΑΑΑΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ !!!!!!!!!!

ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ 
ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ 
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ


………………………..
Αλφειός: ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ !



ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 1


Γιάννης Καλογερόπουλος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ 300 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ …..
ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΛΗΡΟ-ΝΟΜΟΙ ………ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ……
ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ……..
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!!!





http://alfeiospotamos.gr/?p=26507

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ

 

Artemis Sorras
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΑ ΟΥΤΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΗ
Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΡΟΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟΥ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΕΝΑ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΙΑΡΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΕΕΙ [ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ]

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ

ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΘΕΟΥ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΘΝΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΕΔΩ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΨΕΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΣ

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΔΩ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΛΙΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΑ ΔΙΑΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΗΡΘΕΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΕΑΝ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΩΝ 1000 ΕΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 Η 400 Η 700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΑΔΕ ΚΕΡΑΤΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΔΟΛΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΜΕΡΑΣ ΜΗΝΑ ΧΡΟΝΟΥ ΩΡΑΣ ΛΕΠΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΦΩΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΓΝΩΣΗ ΠΑΘΟΣ ΣΕΞ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΣΑΝΤΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΟ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΕΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑΡΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΚΙΑ ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΜΙΣΟΣ ΦΘΟΝΟ ΛΗΘΗ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΘΕΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΑΡΩΝ ΜΙΑΣΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ [ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΓΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ]

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙΣ Ε.ΣΥ.
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

Ο υπ. Παιδείας στο άναμμα των πέντε κεριών της Χανουκά (ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ FB)



Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κατόπιν πρόσκλησης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, παρέστη στο άναμμα των πέντε κεριών της Χανουκά, που συμβολίζει την ελπίδα να υπάρχει παντού το φως της αγάπης για όλους και αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος.

Τι είναι το Χανουκά
Σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών:

- Το Χανουκά είναι μια πολύ σοβαρή και γεμάτη από μηνύματα γιορτή.

-Μνημονεύει μια ιστορική στιγμή συνεύρεσης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων κατά την διάρκεια της οποίας ο καθένας για τον δικό του σκοπό έπραξε με το δικό του καλό ή κακό τρόπο και άφησε όλους τους εμπλεκόμενους πλουσιότερους από την γνωριμία νέων ιδεών αλλά και σαστισμένους από τα διλήμματα και τις άλυτες συγκρούσεις που τους περιέβαλλαν και που παραμένουν επίκαιρες μέχρι σήμερα. Το Χανουκά είναι μια γιορτή που καθρεφτίζει με ακρίβεια το πώς είναι η πολιτική, η ιστορία, η ίδια η ζωή.

-H εξάπλωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έφερε πρόοδο και εκσυγχρονισμό στις κοινωνίες που συνάντησε, αναδεικνύοντας την δύναμη της λογικής και την σημασία της ατομικής συνείδησης καθώς και βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής.

-Πολλοί Εβραίοι μεταρρυθμιστές της εποχής αυτής αγκάλιασαν αυτά τα ιδεώδη και θέλησαν να τα ενσωματώσουν μέσα στη δική τους φιλοσοφία και την πίστη τους στον ένα και μοναδικό Θεό.

-H ιστορία του Χανουκά αναφέρεται στα βιβλία Μακαββαίοι 1 και 2 από 2 διαφορετικές οπτικές γωνίες.

-Το ένα βιβλίο περιγράφει την εξέγερση των Μακκαβαίων, εναντίον των Σελευκιδών, κατακτητών της πατρίδας τους, που κατέλαβαν τους ναούς τους και τους υποχρέωσαν να λατρεύουν τους δικούς τους θεούς. Το δεύτερο περιγράφει την εξέγερσή τους απέναντι στους ομοθρήσκους τους που είχαν αφομοιωθεί μέσα στους άλλους λαούς, πολιτισμούς και θρησκείες.

-Η ιστορία με το λάδι που, ως εκ θαύματος, έφτασε για να κρατήσει τα κεριά αναμμένα για 8 ολόκληρες μέρες όταν αποκατέστησαν τον Ναό, προστέθηκε πολλά χρόνια αργότερα από τους Ραββίνους για να δώσουν στην γιορτή, μια θεία διάσταση.


Ετικέτες: Κώστας ΓαβρόγλουΙσραηλιτικη Κοινότητα

https://www.esos.gr/arthra/48135/o-yp-paideias-sto-anamma-ton-pente-kerion-tis-hanoyka 


ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ??????

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ????? 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ] ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ????????? 

ΚΑΙ Ο ΕΝΤΡΟΓΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ???????????? 

ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ [ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ] 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ 
ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥΣ 
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ 
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΠΑΡΑΠΕΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ 
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Ο ΥΠ .ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ....

Vasilis Theodoropoulos
13 Φεβρουαρίου 2015 ·
ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.......
ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (2ΟΣ ΑΙ. Π.Χ.). Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ, Ο ΜΑΤΤΑΘΙΑΣ, ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΛΕΥΚΙΔΩΝ (ΕΛΛΗΝΩΝ) ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ Δ' ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ (167 Π.Χ.).

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΤΤΑΘΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ, ΙΟΥΔΑΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΦΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΚΟ “ΣΤΡΑΤΟ” , ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ «ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ» ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΟ (164/3 π.Χ.) ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΚΑ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΥΡΚΑΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΈΔΡΑΣ» ( ΒΑΤΙΚΑΝΟ) ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο «ΆΓΙΟΣ» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.

ΤΗΝ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ «ΑΓΙΩΝ» ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΣΥΣΣΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ.

ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «PARK EAST SYNAGOGUE»

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΚΑ, ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΝΤΙΟΧΟΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;



Τι είμαστε τελικά;

Είμαστε μόνο σάρκα και οστά; Κι αν ναι, τότε τι είναι αυτό που ορίζει αυτό το σώμα, να είναι ότι είναι και να πράττει όπως πράττει; Και αν υπάρχει κάτι πέρα απ' αυτό
που κατευθύνει όλα αυτά, τι είναι αυτό, αν όχι σώμα, και από πού προέρχεται;
Και αν πάλι είμαστε αυτό που είναι πέραν του σώματος, ποια είναι η ανάγκη του
να βρισκόμαστε σε σώμα;

Ο νους είναι η αρχή (ο λόγος) ύπαρξης κάθε όντος. Ο Πλωτίνος προκειμένου να γίνει αυτό κατανοητό, μας βάζει να φανταστούμε τον νου σαν το κέντρο ενός κύκλου, ένα
σημείο χωρίς μέρη, από το οποίο ξεκινούν και με το οποίο συνάπτονται όλες οι
ακτίνες (οντότητες-ψυχές) και κατευθύνονται προς την κυκλική περιφέρεια,
έλκοντας τη γένεσή τους και την ύπαρξή τους από αυτό το σημείο. Αφού είδαμε
μέσω του παραδείγματος πως ο νους είναι η αιτία ύπαρξης κάθε οντότητας-ψυχής,
ας παρατηρήσουμε επίσης ότι κάθε οντότητα-ψυχή έχει ένα σημείο επαφής με τον
νου, αυτό το σημείο αποτελεί γι' αυτήν την συνείδηση της ύπαρξής της, τον δικό
της νου.

Ας περάσουμε τώρα στην απάντηση που δίνει ο Πλωτίνος όσον αφορά το ερώτημα αν οι ψυχές-οντότητες συνεχίζουν να υπάρχουν ως οντότητες-ψυχές ακόμη και όταν πάψουν να βρίσκονται μέσα σε σώμα. Λέει λοιπόν, ότι κανένα ον δεν καταστρέφεται διότι οι «νόες» που αποτελούν την ύπαρξή τους δεν καταστρέφονται γιατί η φύση τους είναι να υπάρχουν μέσα σε μια ενότητα, δεν είναι σωματικά διαιρεμένοι, αλλά ο
καθένας παραμένει χωριστά στην ετερότητα, έχοντας το ίδιο Είναι. Κατ' επέκτασιν
ούτε και οι ψυχές χάνονται διότι είναι οι λογικές εκφράσεις των νοών και
εξαρτώνται από τον «κάθε νου».

Ο Πλωτίνος συνεχίζει να εξετάζει τις διαφορές και τις ομοιότητες που υπάρχουν
ανάμεσα στην συμπαντική ψυχή και στις ξεχωριστές ψυχές των όντων, κάνοντας
μνεία στον Τίμαιο του Πλάτωνος, στο σημείο εκείνο όπου περιγράφει την
δημιουργία της ψυχής, αναλύει την σκέψη του φιλοσόφου. Αναφέρει λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα λέγονται στον Τίμαιο, ότι ο δημιουργός αφού τελειώσει με τη
δημιουργία της ψυχής του παντός, φτιάχνει τις επιμέρους ψυχές, χρησιμοποιώντας
υλικό από τον ίδιο κρατήρα από τον οποίο προέρχεται και η ψυχή του παντός,
κάνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ομοειδής προς αυτήν και τις άλλες ψυχές, δίνοντάς
τους τη διαφορά με τη χρήση δεύτερης και τρίτης τάξεως συστατικών.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η αναφορά που γίνεται από τον Πλωτίνο, στη μετενσάρκωση. Αφού αναλύει τη διαφορά των ψυχών μεταξύ
τους όσον αφορά τα δεύτερα και τα τρίτα (συστατικά), συνεχίζει λέγοντας πως
οι ψυχές δεν διαφέρουν μόνο στα «σώματα» και στον «χαρακτήρα» αλλά κυρίως στα έργα της διάνοιάς τους, καθώς και στις επιλογές τους ως αποτέλεσμα των βίων που έζησαν προηγουμένως
Παρακάτω μας λέει και πάλι ότι σύμφωνα με τον Πλάτωνα οι επιλογές των ψυχών γίνονται σύμφωνα με τις προηγούμενες ζωές τους.


Ιωαννα Μαρκουιζου, αρθρογράφος του περιοδικού Υπατία (απόσπασμα)


Το πιο ιερό μετά τους Θεούς είναι η ψυχή.


«Από όλα τα πράγματα που κατέχει ο άνθρωπος, το πιο ιερό μετά τους Θεούς είναι η ψυχή.
Ξέρουμε ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από δυο ειδών στοιχεία. Ορισμένα, τα
οποία κυριαρχούν, είναι πιο δυνατά και πιο καλά, ενώ τα άλλα, κατώτερα
και πιο αδύναμα, οφείλουν να υποτάσσονται στα προηγούμενα.

Ο Άνθρωπος πρέπει πάντα να προτιμά εκείνα που κυριαρχούν παρά εκείνα που υποτάσσονται. Έτσι, όταν λέω ότι τόσο μετά τους Θεούς, που είναι κύριοι της μοίρας μας, όσο και μετά τους δαίμονες ή τους ήρωες ο άνθρωπος πρέπει να τιμά την ψυχή του, νομίζω ότι μιλώ σωστά. Σπάνια όμως το πετυχαίνει κάποιος αυτό. Απλά, νομίζει πως το καταφέρνει. Γιατί τίποτα κακό δεν αξίζει να τιμηθεί, αφού η τιμή είναι θείο δώρο.
Οποιοσδήποτε νομίζει ότι εξυψώνει την ψυχή του με λόγια ή δώρα ή υποχωρήσεις και δεν
φροντίζει να την κάνει καλύτερη, φαντάζεται ότι την τιμά αλλά στην
πραγματικότητα δεν κάνει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, κάθε άνθρωπος που
φτάνει στην εφηβεία νομίζει πως τα ξέρει όλα και φαντάζεται ότι τιμά την
ψυχή του με τους επαίνους και με το να την αφήνει να κάνει ότι θέλει.
Σύμφωνα όμως με όσα είπαμε πριν από λίγο, δεν πρόκειται για τιμή αλλά
βλάβη, αφού έχουμε δεχτεί ότι η ψυχή βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά
τους θεούς.

Επίσης, όταν κάποιος πιστεύει ότι η
ευθύνη για τα αμαρτήματα που κάνει δεν είναι δική του αλλά των άλλων,
τους οποίους κατηγορεί για τις συχνές και σοβαρές κακοτυχίες του
θεωρώντας τον εαυτό του ανεύθυνο για αυτά, νομίζει ότι έτσι τιμά την
ψυχή του. Πετυχαίνει όμως ακριβώς αντίθετο. Το ίδιο γίνεται και όταν
ρίχνεται στις απολαύσεις και αδιαφορεί για τις συστάσεις και τις
συμβουλές του νομοθέτη, αφού ντροπιάζει την ψυχή του και τη γεμίζει με
τύψεις και ενοχές.
Ή, για να πάρουμε την
αντίθετη περίπτωση, όταν δεν υπομένει τους κόπους, τους φόβους, τους
πόνους και τις λύπες αλλά τα αποφεύγει από δειλία, όχι μόνο δεν τιμά την
ψυχή του αλλά την ντροπιάζει.

και όταν θεωρεί τη ζωή το μεγαλύτερο αγαθό του Κόσμου. Η σκέψη αυτή
Το ίδιο γίνεται ατιμάζει την ψυχή γιατί πιστεύει ότι όλα όσα υπάρχουν στον Άδη είναι
κακά, ενώ θα έπρεπε να αντιταχθεί σε αυτή την απαίσια ιδέα και να
ηρεμήσει την ψυχή του με την σκέψη ότι δεν ξέρει αν η συνάντηση μας με
τους εκεί θεούς είναι ίσως το μεγαλύτερο αγαθό.

Όταν κάποιος δίνει μεγαλύτερη αξία στο κάλλος παρά στην αρετή, ντροπιάζει
την ψυχή του με απόλυτο και ολοκληρωτικό τρόπο. Ο λόγος γιατί πιστεύει
ότι το σώμα έχει μεγαλύτερη αξία από την ψυχή, κάτι εντελώς λανθασμένος.

Κανένα γηγενές πράγμα δεν είναι εντιμότερο των Ολυμπίων.

Όποιος πιστεύει κάτι το διαφορετικό για την ψυχή δεν κατανοεί πόσο υπέροχο είναι αυτό το αγαθό που περιφρονεί.»

— Βλ. Πλάτων «Νόμοι, 5ο βιβλίο, 726.a.2 – 727.e.3». —
Κεφάλας Δ. Ευστάθιος (Αμφικτύων)

http://platonakademy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_21.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters