Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Αμερικανικές υπηρεσίες, οι εταιρείες ασφαλίζουν δίκτυα μετά από τεράστια παραβίαση που υποπτεύεται ότι διενεργήθηκε από Ρώσους χάκερ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP) - Κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ιδιωτικές εταιρείες έσπευσαν τη Δευτέρα για να εξασφαλίσουν τα δίκτυα υπολογιστών τους μετά την αποκάλυψη μιας περίπλοκης και μακροχρόνιας εισβολής στον κυβερνο-κατασκοπεία που υποπτεύεται ότι διενεργήθηκε από Ρώσους χάκερ.

Η πλήρης έκταση της ζημιάς δεν είναι ακόμη σαφής. Ωστόσο, η πιθανή απειλή ήταν αρκετά σημαντική που η μονάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έδωσε εντολή σε όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό διαχείρισης δικτύου που παραβιάστηκε και χιλιάδες εταιρείες αναμενόταν να κάνουν το ίδιο.

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό για την επιχείρηση ήταν το πιθανό πεδίο εφαρμογής του, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να τρυπήσουν τις κυβερνοάμυνας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε email και εσωτερικά αρχεία στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου και ενδεχομένως αλλού.

Η εισβολή ήταν απόλυτη ένδειξη της ευπάθειας ακόμη και υποτιθέμενων ασφαλών κυβερνητικών δικτύων, ακόμη και μετά από γνωστές προηγούμενες επιθέσεις.

«Είναι μια υπενθύμιση ότι η επίθεση είναι ευκολότερη από την άμυνα και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε», δήλωσε η Suzanne Spaulding, πρώην αξιωματούχος της Αμερικανικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που είναι τώρα ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Η ταυτότητα του δράστη παρέμεινε ασαφής. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω μιας συνεχιζόμενης έρευνας, δήλωσε στο The Associated Press τη Δευτέρα ότι υπάρχουν υπόνοιες για Ρώσους χάκερ.

Η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από χάκερ της ρωσικής κυβέρνησης που πήγαν με τα ψευδώνυμα APT29 ή Cozy Bear και αποτελούν μέρος της υπηρεσίας πληροφοριών του εξωτερικού αυτού του έθνους.

Η εισβολή ήρθε στο φως όταν μια εξέχουσα εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η FireEye, διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί και ειδοποιηθεί ότι οι ξένες κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες είχαν επίσης διακυβευτεί. Η εταιρεία δεν ανέφερε ποιος υποψιάστηκε, αν και πολλοί ειδικοί πίστευαν ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, δεδομένου του επιπέδου δεξιοτήτων.

Ένας ανώτερος αντιπρόεδρος της FireEye, ο Τσαρλς Καρμάκαλ, δήλωσε ότι η εταιρεία γνώριζε «δεκάδες απίστευτα υψηλής αξίας στόχους που έχουν τεθεί σε κίνδυνο» από τους χάκερ και «βοηθούσε ενεργά έναν αριθμό οργανώσεων να ανταποκριθούν στις εισβολές τους».

Είπε ότι αναμένει πολλά περισσότερα να μάθουν τις επόμενες μέρες ότι και αυτοί είχαν παραβιαστεί.

Οι αμερικανικές αρχές αναγνώρισαν ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες επηρεάστηκαν από την παραβίαση την Κυριακή, παρέχοντας λίγες λεπτομέρειες. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την υποδομή, γνωστός ως CISA, είπε σε μια ασυνήθιστη οδηγία ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό δικτύου SolarWinds είχε παραβιαστεί και πρέπει να αφαιρεθεί από οποιοδήποτε σύστημα το χρησιμοποιεί.

Οι εθνικές υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Βρετανίας και της Ιρλανδίας εξέδωσαν παρόμοιες ειδοποιήσεις.

Το SolarWinds χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων εταιρειών Fortune 500 και πολλαπλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι δράστες μπόρεσαν να ενσωματώσουν κακόβουλο λογισμικό σε μια ενημέρωση ασφαλείας που εκδόθηκε από την εταιρεία, με έδρα το Ώστιν του Τέξας. Αν και η SolarWinds υπολόγισε ότι 18.000 πελάτες μολύνθηκαν, το μεγαλύτερο μέρος του κακόβουλου λογισμικού δεν ενεργοποιήθηκε.

Όταν ήταν, οι χάκερ μπορούσαν να πλαστοπροσωπήσουν τους διαχειριστές συστήματος και να έχουν πλήρη πρόσβαση στα μολυσμένα δίκτυα.

Ο Carmakal είπε ότι οι πολύ πειθαρχημένοι χάκερ - αν και έκαναν λίγα λάθη στην κάλυψη της παρουσίας τους σε δίκτυα - επέλεξαν μόνο στόχους με πολύ πολυπόθητες πληροφορίες, επειδή κάθε φορά που ενεργοποιούν το εργαλείο από απόσταση, η πιθανότητα αύξησης της ανίχνευσης.

«Ειλικρινά, η καρδιά μου βυθίστηκε όταν είδα κάποιες από τις λεπτομέρειες, ακριβώς το ποσό των πληροφοριών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν αν διαβάζουν τα μηνύματα του καθενός και έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία σε μέρη όπως το Υπουργείο Οικονομικών ή το Εμπόριο», δήλωσε ο Ben Johnson, πρώην Ο κυβερνο-μηχανικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας που είναι τώρα επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Obsidian.

Η SolarWinds δήλωσε ότι στους πελάτες της περιλαμβάνονται και τα πέντε υποκαταστήματα του αμερικανικού στρατού, το Πεντάγωνο, το υπουργείο Εξωτερικών, η NASA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Λευκός Οίκος, μαζί με τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και λογιστικής των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Ουλίτ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση Τραμπ συνεργάζεται με τη CISA, τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, το FBI και τις κυβερνητικές υπηρεσίες που επηρεάζονται από την εισβολή για να συντονίσουν μια απάντηση.

«Είναι προφανώς απίστευτα σημαντικό και διαδεδομένο», δήλωσε ο Chris Painter, ο οποίος συντονίζει την πολιτική στον κυβερνοχώρο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ομπάμα. «Πόσο διακυβεύτηκε; Πόσο διηθήθηκε; Υπάρχουν πολλές ανοιχτές ερωτήσεις τώρα. "

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν είχε «καμία σχέση με» το χάκερ.

«Για άλλη μια φορά, μπορώ να απορρίψω αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. "Εάν για πολλούς μήνες οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι 'αυτό, τότε, πιθανώς, δεν πρέπει να κατηγορούμε αβάσιμα τους Ρώσους για τα πάντα."

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υπήρξαν από καιρό ελκυστικοί στόχοι για ξένους χάκερ που θέλουν να αποκτήσουν γνώση του προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης και της χάραξης πολιτικής.

Οι χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, για παράδειγμα, μπόρεσαν να εισέλθουν στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2014, μολύνοντάς το τόσο καλά που έπρεπε να αποκοπεί από το Διαδίκτυο, ενώ ειδικοί εργάστηκαν για να εξαλείψουν την προσβολή. Ένα χρόνο αργότερα, μια χαρά στο γραφείο προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης που κατηγορείται για την Κίνα έθεσε σε κίνδυνο τις προσωπικές πληροφορίες περίπου 22 εκατομμυρίων τρεχόντων, πρώην και μελλοντικών ομοσπονδιακών υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων, όπως έρευνες ιστορικού.

Οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας δήλωσαν ότι ο στόχος της μεγάλης διάρκειας προσπάθειας φαίνεται να είναι κατασκοπεία και όχι κέρδος ή ζημιά.

Όσον αφορά μόνο την κλίμακα, η επιχείρηση μοιάζει με την παραβίαση του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού 2105 που οι αρχές κατηγορούν την κινεζική κυβέρνηση, δήλωσε ο Ben Buchanan, ειδικός στον κυβερνοχώρο του Πανεπιστημίου της Τζωρτζτάουν.

«Αυτοί οι χειριστές είναι έμπειροι και ικανοί, έμπειροι στην εύρεση μιας συστημικής αδυναμίας και στη συνέχεια την εκμεταλλεύονται ήσυχα για μήνες», δήλωσε ο Buchanan, συγγραφέας του «The Hacker and The State».

Μέλη του Κογκρέσου πιέζουν την κυβέρνηση για περισσότερες πληροφορίες. «Εάν οι αναφορές είναι αληθινές και οι χάκερ που χρηματοδοτούνται από το κράτος εισήγαγαν επιτυχώς λογισμικό που πλήττεται από κακόβουλα προγράμματα σε πολλά συστήματα ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η χώρα μας υπέστη μια τεράστια αποτυχία εθνικής ασφάλειας που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο γερουσιαστής Ron Wyden, Όρεγκον. Δημοκρατικός που είναι εξέχουσα φωνή σε θέματα κυβερνοχώρου.

Εάν διεξήχθη από ξένη κυβέρνηση και οι ΗΠΑ έχουν την απόδειξη, τότε γίνεται ερώτημα τι να κάνουν γι 'αυτό.

Ορισμένες προφανείς επιλογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την απέλαση διπλωμάτων της προσβαλλόμενης χώρας, την επιβολή κυρώσεων ή την υποβολή ποινικών κατηγοριών για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, μέτρα που έχουν λάβει η Ουάσιγκτον και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας στο παρελθόν.

"Είμαι βέβαιος ότι τα τμήματα όπως η NSA και η Cyber ​​Command έρχονται με επιλογές, ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει επιλογές κυρώσεων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ψάχνει για το πώς θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα", δήλωσε ο Spaulding. "Το αν θα λάβουν έγκριση για όλα αυτά τα πράγματα από τον Λευκό Οίκο παραμένει να δούμε."

Εν τω μεταξύ, η SolarWinds και οι πολλοί πελάτες του ιδιωτικού τομέα εργάζονταν για να κλείσουν τυχόν παραβιάσεις και να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Η εταιρεία δήλωσε σε ένα χρηματοοικονομικό αρχείο ότι πίστευε ότι λιγότεροι από 18.000 πελάτες εγκατέστησαν την παραβιασμένη ενημέρωση προϊόντος νωρίτερα αυτό το έτος.

«Αναμένουμε ότι θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός όταν όλες οι πληροφορίες θα εμφανιστούν», δήλωσε ο John Hultquist, διευθυντής της ανάλυσης απειλών στο FireEye.

___

Ο συγγραφέας του Associated Press Eric Tucker συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Ο Bajak ανέφερε από τη Βοστώνη.


πηγή στα Αγγλικά: https://apnews.com



Η ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ

Ακολουθώντας τη Βρετανία κατά πόδας ήρθε η ώρα και οι ΗΠΑ να εγκρίνουν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης το “εμβόλιο” παρα τις ανησυχητικές παρενέργειες που έδειχνε η έρευνα τους μόλις την προηγούμενη μέρα. Δεν μου φαίνεται και τυχαίο που ήδη το “παγκοσμιοποιητικότατο” cnn προειδοποιήσει τους πολίτες να μην κατηγορήσουν τα εμβόλια αν υπάρξουν θάνατοι στα γηροκομεία τον επόμενο καιρό.

ΗΠΑ: Νέο σοβαρό συμβάν με αλλεργική αντίδραση από εμβόλιο της Pfizer

Οι πρώτες αντιδράσεις οργανισμών από το εμβόλιο της Pfizer έκαναν την εμφάνισή τους, με έναν υγειονομικό υπάλληλο από την Αλάσκα να παρουσιάζει σοβαρή αλλεργική αντίδραση αφού εμβολιάστηκε.

Η αλλεργική αντίδραση παρουσιάστηκε την Τρίτη και το πρόσωπο αυτό είναι σε σταθερή κατάσταση, αφού εισήχθη σε νοσοκομείο.

ΨΕΜΜΑΤΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ !

Είναι αλήθεια ότι η σύλληψη Ομπάμα, που τον τελευταίο καιρό σας προβάλλουν κάποια μέσα, δεν έχει γίνει στ ‘ αλήθεια !

Γιατί ;

Γιατί πολύ απλά, δεν μπορείς να συλλάβεις κάποιον, ο οποίος έχει ήδη εκτελεστεί !

Η χρήση μάσκας προκαλεί βακτηριακή πνευμονία !

Έγγραφα που σοκάρουν, μας εξηγούνε, πως η χρήση μάσκας, ευθύνεται για τους θανάτους, οι οποίοι προέρχονται από την βακτηριακή πνευμονία.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα 3 έγγραφα που αποδεικνύουν, πως η χρήση μάσκας προκαλεί βακτηριακή πνευμονία, η οποία βακτηριακή πνευμονία είναι υπεύθυνη για τους περισσότερους θανάτους, σε πανδημική γρίπη !

Η NASA προειδοποιεί. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;

Viky Charalambous
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΑΓΙΟΥ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 9/ 11, ΟΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ "ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ"..

ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Τον Μάρτιο του 2020 ο Μπέργκα (Πάπας Bergoglio) συνελήφθη μαζί με περισσότερους από 300 σατανιστές επισκόπους, αρχιεπισκόπους και αρχιΠαιδοφιλους σαν αυτόν.

Ο στρατός βρήκε ένα DUMB (Τούνελ) μήκους 1500 μιλίων που φτάνει στην Ιερουσαλήμ.

Τα πρώτα 150 μίλια ήταν σωροί και σωροί από ράβδους χρυσού.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters