Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Είναι απερίγραπτος ο Ανθελληνισμός των Αριστερών, που βρίσκονται σε όλα τα πόστα: Ενώ η Ελλάς διαλύεται και οι εισβολείς Λαθρομετανάστες μάς δολοφονούν και μάς ληστεύουν καθημερινά, στο Εθνικό Θέατρο παίζονται αυτήν την στιγμή δύο μονόπρακτα («Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου και «Άουστρας» της Λένας Κιτσοπούλου) που καταγγέλλουν τον Ρατσισμό των Ελλήνων προς τους Ξένους Μετανάστες!.. Το φοβερό είναι ότι τα δύο έργα τα παρήγγειλε το ίδιο το Εθνικό Θέατρο στους δύο αναρχοαριστερούς συγγραφείς, προκειμένου να ενσωματωθούν στην Ελληνική Κοινωνία οι Αλλοδαποί!.. Κι όπως γράφει το ίδιο το Εθνικό Θέατρο στην ιστοσελίδα του… «τα δύο μονόπρακτα θέλουν να δείξουν την στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης»!.
Έχετε ξαναδεί μεγαλύτερο Μαζοχισμό; Οι Αλλοδαποί Εισβολείς να μάς δολοφονούν μέσα στα σπίτια μας, να θησαυρίζουν πουλώντας ναρκωτικά στα παιδιά μας και το Εθνικό μας Θέατρο να προσπαθεί να τους αγκαλιάσει. Πώς; Καταγγέλλοντας τους Ρατσιστές Έλληνες ότι εκμεταλλεύονται τους Ξένους Μετανάστες, γι’ αυτό αντιδρούν έτσι αυτές οι ψυχούλες που διψούν για Αγάπη!.. Και η πλάκα είναι πως ουδείς εχέφρων Έλλην μπορεί να επισκεφθεί την ανακαινισμένη (με πολλά εκατομμύρια) Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, διότι απέξω οι Λάθρο κατουράνε, χέζουν και ληστεύουν. Γι’ αυτό τα δύο αντιρατστιστικά μονόπρακτα παίζονται σε έναν χώρο στην Πλάκα, μπάς και ξεγελαστεί κανένας χριστιανός και μπεί μέσα να τα δεί και να αισθανθή ένοχος, επειδή δεν φέρεται αρκετά καλά στους αυριανούς φονιάδες του…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ" (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ", 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_1827.html

Βαρουφάκης: “Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! “



Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία’ μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.
Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. 

Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.
Στάση πληρωμών λοιπόν!
Τώρα!
 
Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)

*Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_1433.html

H ιστορία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα

Πριν από περίπου 4 χρόνια, συζητούσα με κάποιον φίλο στο γραφείο του,
κάπου *στην* Κεφαλονιά, για την ζωή του Ιωάννη Μεταξά (ο οποίος ήταν
θείος της μητέρας μου), ώσπου φτάσαμε και στο θέμα Τεκτονισμός.


Μιλήσαμε για την προσπάθεια του Μεταξά να καταστρέψει την μασονία και τις
αποφάσεις που είχε πάρει. Σιγά - σίγα, καταλήξαμε να μιλάμε για την
ιστορία του ελληνικού Τεκτονισμού.
 Τότε ήταν που του αποκάλυψα αυτά που
είχα μάθει από τις προσωπικές μου έρευνες. Με παρότρυνε να γράψω ένα
βιβλίο για το θέμα. Αν και βρήκα την ιδέα του ενδιαφέρουσα, σκόνταψε
*στην*....
πρώην σύζυγο, η οποία τρομοκρατημένη με αποθάρρυνε να προβώ σε
μία τέτοιου είδους ενέργεια. Το θέμα παρέμεινε όμως *στην* άκρη του
μυαλού μου και συνέχισα τις έρευνές μου για τον ελληνικό τεκτονισμό
παράλληλα και με τις υπόλοιπες έρευνες που έχω κάνει. Τελικά, αποφάσισα
να γράψω λίγα λόγια για το θέμα και να τα δημοσιεύσω. Αν μπορούσα να
συγγράψω όλα τα στοιχεία που έχω *στην* διάθεσή μου, θα χρειαζόμουν
χρόνια συνεχούς συγγραφής και αρκετά χιλιόμετρα χαρτί.


Ο Τεκτονισμός, αποτελεί μία από τις πιο αμφισβητούμενες «οργανώσεις»
παγκοσμίως. Πολλά έχουν ειπωθεί από πολλούς κύκλους, εκκλησιαστικούς,
συγγραφικούς, ερευνητικούς, κ.ο.κ., εκ των οποίων άλλα δείχνουν
πραγματικά και άλλα θα λέγαμε ότι ανήκουν *στην* σφαίρα της φαντασίας.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον
Τεκτονισμό, δεν επιτρέπει να φανούν ούτε οι πραγματικότητες ούτε οι...
«φαντασίες». Ωστόσο, για κάποιον ερευνητή παραμένει «δώρο Θεού» κάποιος
πρώην Τέκτονας που θα αποφασίσει να αποκαλύψει τα μυστικά που γνωρίζει.
Δυστυχώς, αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, δεδομένου ότι από αυτούς που
αυτομολούν άλλοι φοβούνται να αποκαλύψουν κι άλλοι δεν εμπιστεύονται
κανέναν, πράγμα που είναι λογικό δεδομένων των όρκων που καλούνται να
δώσουν οι υποψήφιοι Τέκτονες. Όρκους ισχυρούς, μερικούς από τους οποίους
θα δούμε *στην* συνέχεια του κειμένου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κι εκείνοι
που αυτομολούν και δεν φοβούνται. Λίγοι με «μικρά μυστικά». Οι
περισσότεροι που αποχωρούν από τον Τεκτονισμό είναι χαμηλόβαθμοι. Αυτό
σημαίνει ότι τα μυστικά που κατέχουν είναι μεν σημαντικά, αλλά δεν μας
παρέχουν τις απαραίτητες «υψηλόβαθμες» πληροφορίες που θα μας οδηγούσαν
στο... ποθούμενο: τα μυστικά του 33ου βαθμού.


Να δούμε λίγο τον Τεκτονισμό στα βασικά του στοιχεία.


Ο«Ελευθεροτεκτονισμός», ιδρύθηκε επίσημα στις 24 Ιουλίου 1717 (παλαιό
ημερολόγιο). Οι ρίζες του όμως φαίνεται να είναι βαθύτερες. Αν κι η
επίσημη εκδοχή είναι ότι οι πρώτες Τεκτονικές σέκτες δίνουν την ίδρυση
του σε μία ομάδα αρχιτεκτόνων, φαίνεται πως πάει βαθύτερα στο παρελθόν.
Παρόμοιες ομάδες είχαν εμφανιστεί και επί Σταυροφόρων και επί Ναϊτών
Ιπποτών.


Αν και πολλοί ανάγουν την καταγωγή του Τεκτονισμού σε αυτές τις
σέκτες, *στην* ουσία δεν υπάρχει καμία σύνδεση εκτός από μερικά στοιχεία
που έχει δανειστεί ο Ελευθεροτεκτονισμός. Δεν έχει ωστόσο ξεκαθαριστεί
ποιος ήταν ο ιδρυτής του. Κατά τις δικές μου πληροφορίες, δεν είναι
έ-νας ο ιδρυτής και δεν είναι Άγγλος. Κατά το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου
βαθμού της Μεγάλης Εν Ελλάδι Ανατολής, «ο ελευθεροτεκτονισμός έχει διττή
καταγωγή, πρώτον μεν από τα σωματεία των λιθοτόμων του Μεσαίωνα, τα
οποία κατά πάσα πιθανότητα ανάγονται γενεαλογικώς στα αρχιτεκτονικά
ρωμαϊκά σωματεία και κατά δεύτερον από κάποια φιλοσοφικά ή θρησκευτικά
σωματεία τα οποία μπόρεσαν να επιβιώσουν παρά τους διωγμούς από την
Εκκλησία και διετήρησαν τις παραδόσεις κάποιων αιρέσεων της ανατολής.»
Φυσικά δεν κατονομάζονται ούτε ποιες είναι αυτές οι «αιρέσεις», αλλά
ούτε και ποιας «ανατολικής φιλοσοφίας» οι διδαχές διασώθηκαν μέσω του
Τεκτονισμού.


Μέσα όμως από την «αφρόκρεμα» του 33ου βαθμού, εμφανίστηκε μία άλλη
ισχυρή ομάδα. Η λεγόμενη LUFT, της οποίας μέλος τυγχάνει και ο
Γουλανδρής. Τα επίλεκτα μέλη της LUFT εισέρχονται σε μία πιο ισχυρή
ομάδα, τους Illuminati (πεφωτισμένοι). Οι Illuminati, είναι πιστό
αντίγραφο της ομάδας του αποκαλούμενου «γέρου του βουνού», Χασάν Ιμπν
Σαμπάχ. Ο Ιμπν Σαμπάχ, έφτιαξε μια δήθεν θρησκευτική σέκτα, *στην* οποία
προσηλύτισε φτωχά άτομα.


*Στην* συνέχεια, εξ αιτίας της άριστης ικανότητας λόγου που διέθετε, 
κατάφερε να εισχωρήσει στα μεγαλύτερα
«σαλόνια» Ευρώπης και Ασίας. Το κυριότερο όπλο του ήταν τα οπιούχα
ναρκωτικά και οι εθισμένοι του... πράκτορες. Κατάφερε να βάλει δικούς
του ανθρώπους στις διάφορες κυβερνήσεις και στα διάφορα βασίλεια,
εξόντωνε όποιον του αντιστέκονταν και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει
ποιοι ήταν οι κατάσκοποί του. Με αυτόν τον τρόπο ήλεγχε σχεδόν τα πάντα.
Ανάλογα λειτουργούν και οι Illuminati. Μόνο που τα ναρκωτικά που
χρησιμοποιούν είναι πολύ πιο επικίνδυνα, δεδομένου ότι έχουμε πλέον να
κάνουμε με πλύση εγκεφάλου και ψυχοτρόπα ναρκωτικά.


Ο Τεκτονισμός *στην* Ελλάδα, έμελλε να πληγεί από μία εσωτερική διαμάχη
που είχε ως αποτέλεσμα η διάσπαση. Το 1895, η Μεγάλη εν Ελλάδι Ανατολή
χωρίστηκε σε:


α) Μεγάλη εν Ελλάδι Ανατολή με Μέγα Διδάσκαλο τον Δαμασκηνό. Η σχέση της
με την Μεγάλη εν Γαλλία Ανατολή ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη.


β) Εθνική των Ελλήνων Στοά, με Μέγα Διδάσκαλο τον Φιλήμονα. Η Στοά αυτή,
διατήρησε την σχέση της με την Αγγλική Μητρική Στοά.
Ο βασιλέας Παύλος ήταν εκείνος που έκανε τα πάντα για να προωθήσει τον
ελευθεροτεκτονισμό ακόμη περισσότερο. Το 1923, υπέγραψε διάταγμα με το
οποίο αναγνώριζε επίσημα την Τεκτονική Στοά, ως φιλανθρωπικό σωματείο.
Οι αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή του η απόφαση στους Εκκλησιαστικούς
και λαϊκούς κύκλους, τον ανάγκασε μετά από λίγους μήνες να ανακαλέσει το
αρχικό διάταγμα. 


*Στην* συνέχεια, φρόντισε να φέρει την διάλυση *στην*
Εκκλησία της Ελλάδος, με την εισαγωγή του νέου (Γρηγοριανού)
ημερολογίου. Ακολούθησε ένας απίστευτος χαμός τόσο *στην* Εκκλησία όσο
και στις λαϊκές τάξεις, με αποτέλεσμα να μην προσέξει κανείς την δεύτερη
νομιμοποίηση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» το 1927, επί υπουργίας
Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1924 λοιπόν, ο Τεκτονισμός βρίσκει έδρα και
*στην* Ελλάδα με την Μεγάλη Εν Ελλάδι Ανατολή. Η διάβρωση της ελληνικής
κυβέρνησης συνεχίζεται με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτού,
αποτελεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος όταν κυβέρνησε για πρώτη φορά
την Ελλάδα ήταν Τέκτονας 18ου βαθμού. Εδώ έγκειται και η ένταση μεταξύ
Ελευθερίου Βενιζέλου και Ιωάννη Μεταξά.


Ο Ίθακας πολιτικός, δεν μπορούσε να δεχτεί την τεκτονική 
επιρροή στο εν Ελλάδι τεκταινόμενα. Πριν γίνει
κυβερνήτης, εισήλθε *στην* Μεγάλη εν Ελλάδι Ανατολή, έμαθε κάποια
μυστικά, πρόσωπα και καταστάσεις και όταν έγινε κυβερνήτης εξαπέλυσε
διωγμό κατά του τεκτονισμού, συνελήφθησαν πολλοί με την κατηγορία της
εσχάτης προδοσίας αλλά και έκλεισε η Στοά. Μαύρες εποχές για τον
ελευθεροτεκτονισμό, ο ο-ποίος είχε ήδη μία καταδίκη - αφορισμό από την
Εκκλησία της Ελλάδος το 1933, την εποχή που η Εκκλησία της Ελλάδος είχε
μόλις καταφέρει να ορθοποδήσει.


*Στην* συνέχεια, ήρθε η κατοχή. Οι Ιταλοί Τέκτονες που βρίσκονταν σε
άμεση συνεργασία με τους υπό διωγμόν Έλληνες «αδελφούς» τους, έδρασαν
μετά τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά. *Στην* αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος
και *στην* συγκεκριμένη περίπτωση... *στην* αναμπουμπούλα του πολέμου
ανανεώθηκε ο ελληνικός τεκτονισμός. 


Πράγματι, το 1947, με ορμητήριο την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο
oι ελληνικές Στοές, αναγεννήθηκαν από τις στάχτες
τους και το 1949, έγινε αντικατάσταση στο προϋπάρχον καταστατικό. *Στην*
συνέχεια και μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κανένας Έλληνας
κυβερνήτης δεν ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο χωρίς την Τεκτονική
στήριξη. Τριγμοί όμως εμφανίστηκαν και πάλι *στην* ιστορία του ελληνικού
Τεκτονισμού. 


Το 1969, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίζει ότι ο
Τεκτονισμός δεν είναι φιλοσοφικό ρεύμα, αλλά θρησκευτικό κίνημα με
σκοτεινούς και ύποπτους σκοπούς, που καλύπτονται από ένα πυκνό μανδύα
μυστικότητος, αντικείμενο στα χρηστά ήθη και την δημόσια τάξη. Στο
μεταξύ, ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, τέως βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,
δημοσιεύει εγκύκλιο κατά την οποία η ιδιότητα του Τέκτονος αντίκειται
*στην* ιδιότητα του πολιτικού. 


Αυτή η εγκύκλιος ήρθε ακριβώς την στιγμή
που ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης εν Ελλάδι Ανατολής, Χρήστος Μανέας,
εμφανίζεται να συνδέεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου ειδικώς και με το
ΠΑ.ΣΟ.Κ. γενικώς. Οι δικαστικές διαμάχες συνεχίστηκαν. Ακόμη πιο έντονες
όμως ήταν οι φημολογίες γύρω από το φοβερό αυτό «τέρας» που διέβρωσε την
πολιτική ζωή του τόπου.


Σ’ όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και το σκάνδαλο της Propaganda Due, Ρ2.


Το 1976, ξέσπασε φοβερό σκάνδαλο που έκανε ολόκληρη την Ιταλική
κυβέρνηση του Σύλβιο Μπερλουσκόνι να καταρρεύσει. Η Ρ2, έχοντας απλώσει
παντού τα δίχτυα της κι όχι μόνο *στην* Ιταλία, είχε αποθρασυνθεί
πλήρως. Με αποκορύφωμα την υπόθεση Banco Ambrosiano, *στην* οποία
εργαζόταν ο Roberto Calvi. Ο Calvi, «αποκαλούνταν ο τραπεζίτης του
Θεού», δεδομένου ότι είχε αναλάβει όλη την τραπεζική διαχείριση της
Αγίας Έδρας στο Βατικανό.


Η δολοφονία του δημοσιογράφου Mino Pecorelli,
αλλά και η οικονομική κατάρρευση του Michele Sindona, έφεραν στο φως τις
υπόγειες διασυνδέσεις του Βατικανού με την Ρ2, της οποίας μέλη ήταν
σχεδόν όλη η κυβέρνηση Berlusconi, χωρίς φυσικά να εξαιρείται κι ο ίδιος
ο Berlusconi, ο οποίος έμελλε να γίνει αργότερα και πρωθυπουργός της
Ιταλίας. Το ντόμινο των αποκαλύψεων, έφτασε και στις 3εις μυστικές
υπηρεσίες της Ιταλίας, όπου και αποκαλύφτηκε η σχέση των επικεφαλών τους
με την Στοά. Αυτή η κατάσταση, ξύπνησε ένα «κυνήγι μαγισσών» τόσο *στην*
Ιταλία, όσο και *στην* Βραζιλία, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη όπου
και είχε παραρτήματα η Ρ2. Κάποιοι από τους φυγόδικους τέκτονες, ζήτησαν
καταφύγιο σε άλλες χώρες. 


Τότε, η Μεγάλη εν Ελλάδι Ανατολή, ανέλαβε την
διαφυγή τους, μέσω Κέρκυρας με ιδιωτικό σκάφος. Αν και δεν έγινε
επισήμως γνωστό για το ποιος ήταν ο εφοπλιστής που έδωσε το σκάφος του
για αυτήν την επιχείρηση, οι έρευνες μου έχουν δείξει δύο πιθανούς
υπόπτους (σ.σ. χρησιμοποιώ αυτήν την λέξη, διότι έχουμε να κάνουμε με
υπόθαλψη φυγόδικου που συνιστά νομικό παράπτωμα) εκ των οποίων ο ένας
διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό. Ο άλλος έχει ήδη πεθάνει.


Τα σοκ διαδέχονται το ένα το άλλο. Φτάνουμε στο 1974, όπου ετοιμάζεται η
επέλαση του «Αττίλα» *στην* μαρτυρική Κύπρο. Την εποχή εκείνη, η Κύπρος
είχε επτά τεκτονικές στοές, όλες αγγλόφωνες. Όταν πραγματοποιήθηκε η
επέμβαση, οι Κύπριοι κι οι ΕΛΔΥΚάδες έριξαν τους Τούρκους *στην*
θάλασσα. Ξαφνικά διατάζεται υποχώρηση. Όλοι έμειναν άναυδοι. Η πράξη
αυτή έγινε κατανοητή από την τεκτονική Στοά της Κέρκυρας, όπου ένας εκ
των μελών ζήτησε από τον Μέγα Διδάσκαλο του Περιστυλίου να παρέμβει
*στην* Μητρική Αγγλική Στοά προκειμένου να σωθεί η νήσος. Η απάντηση του
Διδασκάλου ήταν κοφτή, σκληρή και οργίλη: «εδώ πατείτε επί Αγγλικού
εδάφους και καλά θα κάνετε να μην το ξεχνάτε αυτό!» 


Γίνεται εμφανές ότι
οι Άγγλοι ήταν εκείνη που *στην* ουσία έδωσαν την Κύπρο *στην* Τουρκία,
με απώτερο σκοπό την μελλοντική δημιουργία του πρώτου αεθνικού κράτους,
όπως δήλωσε και γνωστός τούρκος δημοσιογράφος.


Όλα αυτά έκαναν την Μεγάλη Ανατολή να διασπαστεί και πάλι. Το 1986, ο
Χρήστος Μανέας, αποδείχτηκε ο ισχυρός Μέγας Διδάσκαλος της,
αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Οι προσπάθειες του Ε. Λιακόπουλου να «ρίξει» τον
Μανέα, απέφεραν νέα διάσπαση. Ο Λιακόπουλος ιδρύει την Στοά του Τάγματος
της Υόρκης, η οποία συνδέθηκε με την ομώνυμη αμερικανική Στοά. Ο
εμφύλιος πόλεμος διήρκεσε περίπου επτά χρόνια. Από ‘κει και πέρα η
αυτονομία της Στοάς του Τάγματος της Υόρκης ήταν γεγονός. Όπως ήταν
φυσικό, η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Δόγματος αρνήθηκε να
αναγνωρίσει το νέο αυτό Περιστύλιο, που όμως αναγνωρίστηκε τόσο από τη
Γαλλική, όσο κι από την Αμερικανική Μεγάλη Ανατολή.


Αυτό δεν πτόησε τονΧρήστο Μανέα, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε την υποστήριξη της «μητέρας»
Αγγλικής Στοάς. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διάσπασης
που ενυπάρχει στον Τεκτονισμό.


Δηλαδή, ο Σκωτικός Τύπος (με 33εις
βαθμούς «τελειότητας»), έχει χωριστεί σε: α) Αποδεδεγμένο και β)
Μεταρρυθμισμένο. Επίσης, υπάρχουν: i) το Δόγμα της Υόρκης (ιδρύθηκε το
1717 και έχει 14εις βαθμούς «τελειότητας»), ii) το Γαλλικό Δόγμα
(ιδρύθηκε το 1786 και έχει 14εις βαθμούς «τελειότητας»), iii) το Δόγμα
Σβέντεμπορκγ (ιδρύθηκε το 1767 και έχει 7 βαθμούς «τελειότητας»), iv) το
Τάγμα των Μαρτινιστών (ιδρύθηκε το 1780 και έχει 7 βαθμούς «τελειότητας»
και v) το Τάγμα Μισραΐμ (ιδρύθηκε το 1782 κι έχει 70 βαθμούς «τελειότητας»).


Οι αντιδράσεις περί του Τεκτονισμού *στην* Ελλάδα όμως, είχαν ήδη
ξεκινήσει από το 1777, όταν καταδικάστηκε με Πατριαρχική Εγκύκλιο, η
οποία επαναλήφθηκε το 1793. Το 1815, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ.κ.
Κυπριανός καταδικάζει με αφορισμό τόσο τον Τεκτονισμό, όσο και τους
Τέκτονες. Το 1839, ο Θ. Καΐρης, Καταδικάζει κι αυτός με την σειρά του
τον Τεκτονισμό, ενώ το 1887 καθαιρείται ο ιερεύς Ιωάννης Στρατής ως
μετέχων σε Στοά. Γίνεται και πάλι αποδεκτός κατόπιν υποβολής λιβέλου
πίστεως και καταδίκη - αφορισμό του Τεκτονισμού. Το ίδιο συνέβη και με
τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Ευγένιο Δεπάστα, ο οποίος έγινε Μητροπολίτης
αφού πρώτα αποκήρυξε τον Τεκτονισμό και έθεσε λίβελο πίστεως.


Το 1897, ο Μητροπολίτης Πατρών Ιερόθεος, καταδικάζει τον Τεκτονισμό. 
Αφορμή στάθηκε η διαμάχη του με τον Τέκτονα Ανδρέα Σαρρή. Η διαμάχη τους αυτή, είχε
ταράξει το Εκκλησιαστικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την Παρέμβαση του
ίδιου του Πατριάρχου Κων/πόλεως με αφορισμό του Τεκτονισμού. Μετά τα
γεγονότα της διάσπασης της Εκκλησίας της Ελλάδος σε παλαιό και νέο
ημερολόγιο, συνεκλήθη Πανορθόδοξος διάσκεψη στο Άγιο Όρος, όπου από
κοινού οι 20 Ιερές Μονές με Ορθοδόξους ιεράρχες, καταδικάζουν τον
Τεκτονισμό ως σύστημα αντιχριστιανικό και πεπλανημένο. Το θέμα τέθηκε
και *στην* Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Δ.Ι.Σ.) κι από
εκεί *στην* Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σ.Ι.Ε.Ε.) με
αποτέλεσμα την καταδίκη του με αναθεματισμό το 1933. Την ίδια εποχή, η
Θεολογική Σχολή Αθηνών, βρίσκεται σε μία διαμάχη. 


Η πρυτανεία της Σχολής
με απόφασή της αναγνωρίζει μεν τον Τεκτονισμό ως «μη θρησκεία» αλλά
ωστόσο προτρέπει την απομάκρυνση των μελών του από την ζωή της
Εκκλησίας. Σε αυτήν την μάλλον μετριοπαθή στάση, έρχεται να αντιταχθεί
ένας εκ των μεγίστων καθηγητών της Σχολής, ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης
(1889-1982) ο οποίος ανακηρύσσει τον Τεκτονισμό ως «υπερθρησκεία» και
ζητεί από την Εκκλησία να αποκηρύξει παντελώς τα μέλη της. Σ’ αυτό το
καθεστώς διαμάχης, η Σ.Ι.Ε.Ε. αναγκάζεται εσπευσμένα να εκδώσει
καταδικαστική απόφαση, *στην* οποία όμως δεν αφορίζει τον Τεκτονισμό.


*Στην* συνέχεια, η Θεολογική Σχολή, αναιρεί την πρώτη της γνωμοδότηση
του 1932 και με νέα αποφασίζει ότι πρόκειται περί θρησκείας «μυστικής
και αποκρύφου». Η Πανεπιστημιακή Σύγκλητος, υποκινούμενη από την Μεγάλη
εν Ελλάδι Ανατολή, απαγορεύει πλέον *στην* Θεολογική Σχολή να
γνωμοδοτήσει περί του θέματος, με την δικαιολογία ότι η ανάθεση δεν
έγινε από την Σύγκλητο. Η απαγόρευση αυτή δεν καταγράφηκε επίσημα. Η
απόφαση όμως της Σ.Ι.Ε.Ε., έκανε τον Μέγα Διδάσκαλο Τζαζόπουλο να
«εκραγεί» ωρυόμενος εναντίον της φωνάζοντας πως η Σ.Ι.Ε.Ε. δεν έχει το
μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Σαν απάντηση, η Σ.Ι.Ε. Κρήτης, καταδικάζει τον
Τεκτονισμό ως απόκρυφη θρησκεία. Την απόφαση αυτή, ακολουθεί εκ νέου και
η Εκκλησία της Κύπρου η οποία ανανεώνει τον αναθεματισμό της. Τέλος, από
όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, η μόνη που έχει καταδικάσει με
αναθεματισμό τον Τεκτονισμό είναι η Κυπριακή Εκκλησία.


*Στην* Ελλάδα, οι «Φιλοσοφικοί βαθμοί τελειότητος», είναι 33εις (όπως
είναι του Σκωτικού Δόγματος και χωρίζονται σε 7 τάξεις:




Τάξη Βαθμοί
*1.* 1 - 3
*2.* 4 - 14
*3.* 15 - 16
*4.* 17 - 18
*5.* 19 - 30
*6.* 31 - 32
*7.* 33




Ο αποκρυφισμός είναι το ιδιαίτερο στοιχείο όχι μόνο κατά την μύηση ανά
βαθμό αλλά και στο εσωτερικό της Στοάς. Οι Στοές (Περιστύλια)
διακοσμούνται με γεωμετρικά σύμβολα αλλά και αποκρυφιστικά, τύπου 5Α,
στύλους που εμφανίζονται όλως παραδόξως και στις τράπουλες Ταρώ,
«ιερούς» αριθμούς και ιουδαϊκά σύμβολα. Τα Περιστύλια, είναι απομιμήσεις
ιουδαϊκών ναών. 


Η Μεγάλη Εν Ελλάδι Ανατολή του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου
Σκωτικού Δόγματος, έχει απομακρύνει εντελώς την χριστιανική θεολογία -
φιλοσοφία από τις τάξεις της κινούμενη σ’ ένα αντιχριστιανικό πρότυπο,
σε αντίθεση με την διασπασθείσα Στοά του Τάγματος της Υόρκης η οποία
κινείται γύρω από την χριστιανική φιλοσοφία, όχι όμως στον απόλυτο
βαθμό, δεδομένου ότι η ύπαρξή της δεν θα ήταν απαραίτητη ως μυστική
κοινωνία, αλλά ως μία χριστιανική ομάδα διαπραγματευόμενη το
χριστιανισμό καθ’ ολοκληρίαν, ανοιχτή σε όλους. Αντιθέτως, παραμένει
«κλειστή», γεγονός που την αποξενώνει εαυτόν από το χριστεπώνυμο πλήρωμα
της Εκκλησίας. Η αυστηρά τυπική διαδικασία των «τελετών» αλλά και η
αυστηρή τήρηση της ιεραρχίας, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του
Τεκτονισμού. 


Ο Μέγας Διδάσκαλος, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και οι
αποφάσεις του τηρούνται κατά γράμμα, εκτός αν αυτές παραβαίνουν τις
αρχές και τα πρωτόκολλα του Τεκτονισμού, οπότε και τίθεται θέμα
ασφαλείας της Αδελφότητος. Αυτό σημαίνει παραπομπή στο Ύπατο Συμβούλιο
με το ερώτημα της απομάκρυνσης ή της τιμωρίας. Οι αποφάσεις που αφορούν
τα χαμηλότερης βαθμίδας μέλη (1ου - 18ου βαθμού), λαμβάνονται εντός της
Στοάς που ανήκουν, από το ορισθέν Συμβούλιό της. Τα υψηλότερα μέλη (19ου
- 30ου βαθμού) «δικάζονται» από το Ύπατο Συμβούλιο της Μεγάλης Ανατολής.
Οι του 31ου και 32ου, από το Ύπατο Συμβούλιο των Μεγάλων Διδασκάλων και
τέλος οι του 33ου βαθμού, έχουν να απολογηθούν στο Ύπατο Συμ-βούλιο της
Μητρικής Στοάς που ανήκουν.


Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Τεκτονισμό χωρίς να αναφερθούμε στον
σκοπό και τον στόχο της ύπαρξής τους. Αν και οι Τέκτονες διατείνονται
ότι είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο, οι πράξεις τους έχουν αποδείξει το
αντίθετο. Για λόγους βιτρίνας, κάθε χρόνο πραγματοποιούν εθελοντική
αιμοδοσία και προσφέρουν ένα πόσο (αμελητέο σε σχέση με τα έσοδα) σε
ιδρύματα που όμως ελέγχονται από τους ίδιους. Εκτός από αυτά,
προσφέρεται κι ένα ελάχιστο ποσό σε σχολεία ή πανεπιστήμια ή κολέγια. Το
ποσό όμως είναι τόσο αμελητέο (πλησιάζει το 1 - 2% του συνόλου των
εσόδων) που πλέον γίνεται λόγος καθαρά για «δωρεά βιτρίνας». 


Είναι βέβαια απορίας άξιον το πως εκφράζεται αυτός ο ελιτισμός που παρουσιάζει
η Τεκτονική κοινότητα, σε αντίθεση με τις «φιλανθρωπίες». Θα περίμενε
κανείς να προσφέρουν υπέρογκα ποσά σε διάφορα ιδρύματα, αλλά το μόνο
ίδρυμα που έχει επωφεληθεί από τις προσφορές τους, είναι... η Μεγάλη Εν
Ελλάδι Ανατολή...! Όλα αυτά βέβαια, έρχονται σε αντίθεση με το Φ.Ε.Κ.
του 1924, βάσει του οποίου μεταξύ των άλλων σκοπών του Τεκτονισμού είναι
η ίδρυση νοσοκομείων, σχολείων, γηροκομείων, βρεφοκομείων και άλλων
ευαγών ιδρυμάτων. Γεγονός είναι πως αν οι Τέκτονες είχαν προβεί σε μία
τέτοια ίδρυση, θα το είχαν διατυμπανίσει προκειμένου να «επιδιορθώσουν»
το κατεστραμμένο τους «προφίλ». 


Βάσει του Γενικού Κανονισμού του Υπάτου
Συμβουλίου της Ελλάδος, σκοπός του Τεκτονισμού είναι η συνένωση πάντων
των «δεδοκιμασμένων» ανθρωπίνων αρετών προς έρευνα της αληθείας, μελέτη
της ηθικής, άσκηση της αρετής και της αλληλεγγύης, εργασία για την ηθική
και πνευματική βελτίωση του ανθρώπου, αμοιβαία ανοχή, απόλυτη συνείδηση
της ελευθερίας και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας. Εδώ όμως υπάρχουν
όρια! Και τα όρια αυτά περικλείουν μόνο τα Τεκτονικά πλαίσια. Δηλαδή,
όλα αυτά αφορούν μόνο τους εν Τεκτόνοις πεφωτισμένους. Οι υπόλοιποι
θεωρούνται «ρυπαροί» και αδαείς. Άτομα σε εμβρυϊκή κατάσταση «λουσμένοι»
από το απόλυτο σκοτάδι της άγνοιας. 


Για τους Τέκτονες, ο μόνος δρόμος
που οδηγεί *στην* γνώση, περνάει μέσα από την Στοά τους. Αυτό το «φως
της γνώσης» δίδεται στους εκλεκτούς από τον Μ.Α.Τ.Σ. (Μέγα Αρχιτέκτονα
του Σύμπαντος), για τον οποίο θα μιλήσουμε *στην* συνέχεια.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον Τεκτονισμό υπάρχει μία συνώθηση
φιλοσοφιών και αντιλήψεων που αν κι αντικρουόμενοι, συνυπάρχουν.


Ο Ιησούς Χριστός, εξισώνεται με τον Βούδδα, τον Κομφούκιο, τον Ζωροάστρη,
τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Μωυσή, τον Πλάτωνα και τον Μωάμεθ (!!!).
Αποκαλείται Μέγας Διδάσκαλος των Ιουδαίων σε δύσκολες για τον τεκτονισμό
εποχές. Επομένως, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζεται το γεγονός της
προΰπαρξης του Τεκτονισμού από την επίσημη ημερομηνία ίδρυσής του. Η
ιερή λέξη που χαρακτηρίζει τον 18ο βαθμό του Τεκτονισμού (σ.σ. όταν
αναφερόμαστε πλέον στον Τεκτονισμό, αναφερόμαστε στα ελληνικά δρώμενα
του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Δόγματος και όχι απαραίτητα στο
σύνολο της Τεκτονικής Αδελφότητας) είναι η J.N.R.I. που προέρχεται από
την Λατινική επιγραφή στον Σταυρό του Μαρτυρίου του Ιησού Χριστού και
αποτελεί αρκτικόλεξο της φράσης: Jesus Nazareus Rex Judaeorum (Ιησούς
Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων). 


Ωστόσο, συχνά μπορεί να την βρούμε και
παραφρασμένη ως: I.N.R.I. Igne Natura Renovatur Integra (άπασα η φύσης
δια πυρός αναγεννάται). Παρόλα αυτά, γίνεται σαφές από τις μαρτυρίες των
«αποστατών» ότι ο Τεκτονισμός όχι μόνο είναι απόκρυφος θρησκεία, αλλά
επίσης αμφισβητεί το Τριαδικό δόγμα με τον υποβιβασμό του δευτέρου
Προσώπου της Αγίας Τριάδος Ιησού Χριστού σε μύστη. Ο Μ.Α.Τ.Σ., έρχεται
να συμπληρώσει το κενό που αφήνει η απόρριψη του Θεού από τα Περιστύλια.


Μιλάνε για ένα «Υπέρτατο Ον» το οποίο είναι υπεύθυνο για την δημιουργία
του Σύμπαντος κόσμου. Το σύμβολο του Μ.Α.Τ.Σ. είναι η χωρίς κορυφή λευκή
πυραμίδα πάνω από την οποία υπερίπταται ο «οφθαλμός του Μ.Α.Τ.Σ.»
θυμίζοντας το χριστιανικό συμβολισμό του «Ἔστιν δίκης ὀφθαλμός ὅς τά
πανθ’ ὁρᾶ». Όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά *στην* ουσία. Η
λευκή Πυραμίδα του απεικονίζεται στον συγκεκριμένο συμβολισμό (ο οποίος
συναντάται και στο αμερικανικό μονοδόλλαρο) είναι απεικόνιση της Λευκής
Πυραμίδος που βρίσκεται *στην* έρημο της Τάκλα Μακάν. *Στην* κορυφή της
Πυραμίδος υπήρχε ο ναός του Βάαλ ο οποίος και καταστράφηκε ολοσχερώς από
τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έκτοτε δεν ξαναχτίστηκε. Το
μάτι πάνω από την Πυραμίδα, είναι ο «οφθαλμός του Βάαλ» ο οποίος
επιστατεί την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Novus
Ordo Seclorum).


Οι Τέκτονες από την άλλη, θέλοντας να τονίσουν την... «ελληνική
καταγωγή» του Τεκτονικού Σώματος της Ελλάδος, παραπέμπουν στις
αρχαιοελληνικές μυστικές κοινότητες των Καβείρων, η καταγωγή των οποίων
έχει διχάσει πολλούς αρχαίους συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το θέμα. Οι
περισσότεροι συμφωνούν όμως ότι πρόκειται για μία συντεχνία Πελασγών
μεταλλουργών με έδρα την Σαμοθράκη και «προστάτη» τον Ήφαιστο. Ως μέλη
της αδελφότητας των Καβείρων, εμφανίζονται οι Αργοναύτες, ο Κάδμος (γιος
του βασιλιά της Φοινίκης Αγήνορα, αδελφός της Ευρώπης, ιδρυτής των
Θηβών), ο Αγαμέμνων (βασιλιάς των Μυκηνών, αρχιστράτηγος των Ελλήνων
στον πόλεμο εναντίον της Τροίας), ο Οδυσσέας και αρκετοί άλλοι. Όμως,
εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά με μία θρησκευτική ομάδα (όπως τουλάχιστον
μας διασώζονται τα στοιχεία από τους συγγραφείς επί του θέματος αλλά και
από τον Όμηρο) με τα ανάλογα τελετουργικά. 


Η φήμη των Καβείρων, έφτασε
σε όλα τα άκρα της γης, με αποτέλεσμα πολλοί να μυηθούν σε αυτήν την
κοινότητα χωρίς να είναι Έλληνες. Το μόνο κοινό που θα μπορούσαν να
έχουν οι Τέκτονες με τους Καβείρους, είναι η μυστικότητα κι ο
αποκρυφισμός και τίποτε άλλο. Άλλωστε, οι Κάβειροι απολάμβαναν τον
σεβασμό σε αντίθεση με τους Τέκτονες οι οποίοι απολαμβάνουν καχυποψία.
Η ουσία είναι, πως η Τεκτονική ιδιότητα δεν μπορεί να συνάδει και με
αυτήν του δικαστικού, του πολιτικού, του στρατιωτικού, του αστυνομικού,
του δημοσιογράφου, του ιδιοκτήτη Μ.Μ.Ε. ή του δικηγόρου. Ο λόγος είναι
απλός: η αλληλεγγύη μεταξύ των αδελφών των Στοών, από όποια χώρα κι αν
προέρχονται, όποια εθνικότητα, όποια θρησκεία. 


Πως είναι λοιπόν δυνατόν
ο Τέκτονας δικαστής να δικάσει και να καταδικάσει τον πελάτη του
«αδελφού» του δικηγόρου; Πως ο πολιτικός θα μπορέσει να καταψηφίσει
αντιτεκτονικό διάταγμα ή διάταγμα το οποίο να αντιτίθεται στα δεδομένα
του Τεκτονισμού; Πως ο στρατιωτικός θα πολεμήσει τον Τέκτονα εχθρό που
θα βρεθεί απέναντί του; Πως ο Τέκτονας αστυνομικός θα συλλάβει τον
Τέκτονα εγκληματία; Πως ο Τέκτονας δημοσιογράφος θα γράψει ή θα μιλήσει
εναντίον του όποιου Τέκτονος όταν προκύπτει ρεπορτάζ; Πως ο ιδιοκτήτης
Μ.Μ.Ε. δεν θα προωθήσει τα Τεκτονικά «ιδεώδη» μέσα από το μέσο του; Πως
ο Τέκτων δικηγόρος θα σταθεί στο δικαστήριο απέναντι σε Τέκτονα
κατηγορούμενο ή πελάτη άλλου Τέκτονος δικηγόρου; Όλα αυτά, φέρουν όχι
μόνο μία κοινωνική ομάδα, αλλά ολόκληρη την κρατική μηχανή σε
προβληματισμό. Ποιος να στηρίξει ποιον και ποιος να κατηγορήσει ποιον...
 
 
http://okloios.blogspot.com/2012/02/h.html

Κοινοί εκβιαστές: "Κλειδώνουν" πετρέλαιο, φυσικό αέριο & χρυσό σε ειδικό λογαριασμό!

Τα χρήματα από την πώληση των υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου), αλλά και τα έσοδα από τα τελωνεία σε λιμάνια και αεροδρόμια, όπως επίσης από τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ θα είναι η «προίκα» του «κλειδωμένου λογαριασμού» που θα περιλαμβάνεται μέσα στην δανειακή σύμβαση και από τον οποίο θα πληρώνονται οι τόκοι και τα δάνεια των ξένων!

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης  «Το συγκεκριμένο άρθρο είναι έτοιμο και θα εκχωρεί όλα αυτά τα έσοδα για την αποπληρωμή των χρεών. Πρόκειται για τα βέβαια έσοδα της χώρας, αφού οι φόροι θεωρούνται επισφαλείς από τους ξένους, οπότε προτιμούν τα βέβαια έσοδα των υδρογονανθράκων, των αποκρατικοποιήσεων κλπ» κατέληξε η σχετική πηγή.

Πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση αρπαγής του δημόσιου πλούτου, ο οποίος σε συνδυασμό με το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει τη νέα σύμβαση, θα δίνει σοτυς ξένους αυτό που έχουμε γράψει: Ακόμα και την ένοπλη αρπαγή του ελληνικού πλούτου!

Στο σημείο αυτό να αποκαλύψουμε και ένα άλλο θέμα, αυτό του ελληνικού χρυσού: Ο ελληνικός χρυσός, αυτός που έχει μείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου μετά την διάθεση μιας τεράστιας ποσότητας το 2001 για να μειωθεί το δημόσιο χρέος από την πώλησή του, βρίσκεται σε θησαυροφυλάκιο του Βελγίου και ήδη έχει διατυπωθεί εμμέσως πλην σαφώς η απειλή ότι «Θα κατασχεθεί αν δεν υπάρξει άμεση υπογραφή της δανειακής σύμβασης»!

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε: Η χώρα να εκβιάζεται για να δώσει και τα τελευταία χρυσαφικά της από τους υποτίθεται εταίρους της. Και να τίθενται ερωτήματα όπως η ίδιας η σκοπιμότητα παραμονής στην Ε.Ε…

Δεν πρέπει να εκφεύγει ότι τέτοια αλήτικη συμπεριφορά που επιφυλάσσουν στην Ελλάδα οι Μερκοζί επικρίθηκε σφοδρά από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σήμερα ζήτησε το μοναδικό που μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση «να προχωρήσουν στην πιο έντιμη λύση, την χρεοκοπία και την διαγραφή όλων των χρεών και εν συνεχεία με ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ να μπορέσει να αναστηθεί η χώρα»…

Αυτά που γράφουμε από αυτές εδώ τις στήλες εδώ και 18 μήνες…


 Tμήμα Ειδήσεων DefenceNet
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_8766.html

ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ δήλωση ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ


Αξιότιμοι κύριοι:
Αν και χριστιανή, απευθύνομαι σ’ εσάς τους Αθέους να σάς ενημερώσω για το εξής: Πρίν από λίγο (μεσημέρι Τετάρτης 8-2-2012, ο Τουρκαλβανός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκλεισε με το «έτσι θέλω» το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 Fm, γιατί του στοίχιζε πολλά. Μένουν άνεργοι 87 συνάδελφοι.
Και τί είπε ο άθλιος ο Ιερώνυμος στην σημερινή Σύνοδο; Ότι προτιμάει να ταΐζει τους λαθρομετανάστες, παρά να πληρώνει τους τεμπέληδες Έλληνες εργαζόμενους στον 89,5! Πιό πολύ πονάει ο Τουρκαλβανός Ιερώνυμος τους Λάθρο από εμάς τους Έλληνες!..
Δουλεύω τηλεφωνήτρια στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας 8 χρόνια, είμαι χωρισμένη μητέρα 2 παιδιών και βρίσκομαι σε απόγνωση αυτή την στιγμή. Τρελαθήκανε οι Δεσποτάδες μας, αγαπητοί κύριοι; Αυτό δίδαξε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός; Να φροντίζουμε τους Αλλόθρησκους και Αλλόφυλους, και να πετάμε στον δρόμο τα δικά μας παιδιά; Πάρτε θέση, σάς παρακαλώ, εσάς που σάς διαβάζουν πολλοί χριστιανοί, γιατί το πράγμα είναι πολύ σοβαρό.
Κάντε μιά σχετική ανάρτηση, γιατί σάς διαβάζει όλη η Θεολογική Σχολή και τους πονάει ό,τι γράφετε. Μπας και φιλοτιμηθούν και κάνουν πίσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παναγιώτα Πεπόνη
Εργαζόμενη του 89,5 FM
ΠΗΓΗ
Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού θα το δείτε εδώ.

Το! Σκάνδαλο: Η «κρυφή» τροπολογία των Παπαιωάννου και Βενιζέλου αθωώνει, ανάμεσα σε άλλους...

ΟΛΟΥΣ όσους απέφυγαν την στρατιωτική τους θητεία με πλαστά πιστοποιητικά και ΟΛΟΥΣ όσους έκαναν παρανομίες καρτέλ…


Στις 30-12-2011, μια ημέρα πριν την Πρωτοχρονιά, οι κ. Παπαιωάννου και Βενιζέλος κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, με την οποία παραγράφουν όλα τα αδικήματα που θα γίνουν έως και την δημοσίευση του νέου νόμου και για τα οποία ο νόμος ορίζει ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματικό πρόστιμο.

Αναζήτησα στον Ποινικό Κώδικα τα….. αδικήματα που παραγράφει ο νέος νόμος του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπαιωάννου. Η έρευνα δεν επεκτάθηκε σε κάθε νόμο που ισχύει πέραν του Ποινικού Κώδικα.

Όμως από τα συμπεριλαμβανόμενα στον Ποινικό Κώδικα αναρωτιέμαι αν η τροπολογία αυτή πραγματικά θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια ή έχει στόχο να εξυπηρετήσει κάποιους κατηγορούμενους.
Όπως για παράδειγμα:
  1. ΟΛΟΥΣ όσους κατηγορούνται για καρτέλ (πλούσιοι και επιφανείς πολίτες της Κοινωνίας μας),
  2. ΟΛΟΥΣ όσους κατηγορούνται για χρήση πλαστών πιστοποιητικών για την αποφυγή στράτευσης (επίσης επιφανείς πολίτες της Κοινωνίας μας, άρθρο ΚΠΔ 204-205),
  3. ΟΛΟΥΣ όσους κατηγορούνται για δυσφήμηση και συκοφαντική δυσφήμηση (ΜΜΕ),
  4. ΟΛΟΥΣ όσους κατηγορούνται για θέματα απεργιών σε δημόσιες υπηρεσίες
Διαβάστε τι αδικήματα παραγράφει ο νέος νόμος των κ. Βενιζέλου και κ. Παπαιωάννου. Τα αδικήματα αυτά, ακόμα και αν συμβούν τις επόμενες ημέρες (έως την δημοσίευση του νέου νόμου στο ΦΕΚ, περίπου σε 2 μήνες) θα παραγραφούν και δεν θα τιμωρηθούν οι δράστες. Είναι ντροπή για ευνομούμενη Πολιτεία να «καλεί» τους πολίτες να παρανομήσουν με δεδομένη την ατιμωρησία τους.

Τονίζουμε ότι τα ίδια τουλάχιστον αδικήματα που είχαν γίνει από το 1997-2005 παραγραφτήκανε τον νόμο 3346/2005 άρθρο 31. Δηλαδή τα αδικήματα αυτά παραμένουν ατιμώρητα για 15 χρόνια.

Ανάμεσα στα αδικήματα που παραγράφει ο «δημοκρατικός νόμος» είναι:

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ
Νόμος 703/77 όπως ίσχυε, άρθρο 29 ποινικές κυρώσεις για τα καρτέλ

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Άρθρο 142 έκθεση του Κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων ή διατάραξη σχέσεων με άλλο κράτος από αμέλεια

Άρθρο 149 παράνομη είσοδος σε στρατόπεδα

Άρθρο 155 καταστροφή σημαίας ξένου κράτους

Άρθρο 158 νοθεία εκλογών σε νομαρχιακό, δημοτικό, κοινοτικό συμβούλιο

Άρθρο 160 διατάραξη συνεδρίασης νομαρχιακού, δημοτικού συμβουλίου

Άρθρο 173 απόδραση φυλακισμένου ή κρατούμενου

Άρθρο 175 αντιποίηση Αρχής

Άρθρο 182 παραβίαση περιορισμών στην διαμονή που επιβάλει το δικαστήριο

Άρθρο 191 διασπορά με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας από αμέλεια

Άρθρο 193 όποιος διαπράττει πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ακόμα και άνω τους ενός έτους υπό την επήρεια μέθης

Άρθρο 204-205 παράνομη αποφυγή στράτευσης

Άρθρο 208+210 αποδοχή και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων ως γνήσια

Άρθρο 217 χρήση πλαστού εγγράφου

Άρθρο 221 χρήση ψευδών πιστοποιητικών για εξαπάτηση δημόσιας υπηρεσίας ή ασφαλιστικής εταιρείας

Άρθρο 240 παραβάσεις υπαλλήλων στην εκτέλεση ποινών

Άρθρο 247 δημόσιοι υπάλληλοι και απεργία

Άρθρο 257 χρήση χρημάτων από δημόσιο υπάλληλο για δικό του όφελος, χωρίς να τα καταχραστεί τελικά

Άρθρο 281 κατασκευή, επεξεργασία τροφίμων, φαρμάκων, ποτών που προκαλούν βλάβη στον άνθρωπο από αμέλεια

Άρθρο 284 διάδοση μολυσματικής ασθένειας από αμέλεια

Άρθρο 292 παρεμπόδιση συγκοινωνιών από αμέλεια

Άρθρο 293 παρεμπόδιση λειτουργίας ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ από αμέλεια

Άρθρο 308+308Α πρόκληση ελαφριάς σωματικής βλάβης

Άρθρο 324 αφαίρεση ανηλίκου από τους γονείς του

Άρθρο 333 πρόκληση τρόμου σε τρίτο με βία η άλλη παράνομη πράξη

Άρθρο 334 παράνομη εισβολή στο σπίτι ή στην εργασία

Άρθρο 337 προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (χειρονομίες ή προτάσεις)

Άρθρο 348 κατ’ επάγγελμα διευκόλυνση της ασέλγειας μεταξύ άλλων (πορνεία)

Άρθρο 353 βάναυση προσβολή της αιδούς άλλου με ακόλαστη πράξη που ενεργείται ενώπιόν του (πχ επιδειξίας)

Άρθρο 359 εγκατάλειψη γυναίκας εγκύου αβοήθητης από αυτόν που την κατέστησε έγκυος

Άρθρο 360 παραμέληση εποπτείας ανήλικου και αξιόποινες πράξεις από αυτόν ή πορνεία

Άρθρο 361 δυσφήμηση

Άρθρο 364 δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας

Άρθρο 365 προσβολή μνήμης νεκρού

Άρθρο 370 παραβίαση απορρήτου επιστολών, κλειστών εγγράφων, κλειστού χώρου, ξένων απορρήτων (αντιγραφή, φωτοτυπηση)

Άρθρο 370Γ παράνομη αντιγραφή λογισμικού, παράνομη χρήση στοιχείων απ

Άρθρο 371 παραβίαση του απόρρητου από Κληρικούς, δικηγόρους και κάθε είδους νομικούς παραστάτες, συμβολαιογράφους, γιατρούς, μαίες, νοσοκόμους, φαρμακοποιούς

Άρθρο 377 κλοπή ή υπεξαίρεση πράγματος ευτελούς αξίας

Άρθρο 381 με πρόθεση καταστροφή πράγματος ευτελούς αξίας

Άρθρο 394 Όποιος με πρόθεση αποκρύπτει, αγοράζει, λαμβάνει ως ενέχυρο ή με άλλον τρόπο δέχεται στην κατοχή του πράγμα ευτελούς αξίας που προήλθε από αξιόποινη πράξη ή μεταβιβάζει σε άλλον την κατοχή τέτοιου πράγματος ή συνεργεί σε μεταβίβαση ή με οποιονδήποτε τρόπο ασφαλίζει την κατοχή του σε άλλον

Άρθρο 403 παραπλάνηση ανηλίκων σε χρέη

Άρθρο 409 προώθηση σε επαιτεία ή αλητεία ανηλίκων και διανοητικώς καθυστερημένων παιδιών

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
Αφού το 2005 και πάλι «αποσυμφορήσατε» την Δικαιοσύνη, γιατί προέκυψε και πάλι η ανάγκη να την αποσυμφορήσετε μόλις 6 χρόνια μετά;
Άραγε πόσες δικογραφίες «εξαφανίστηκαν» με τον προηγούμενο νόμο ώστε να μην «αποσυμφορηθεί» η Δικαιοσύνη;
Μάλλον ελάχιστες και μάλλον δικογραφίες που ευνόησαν κάποιους συγκεκριμένους στο όνομα της αποσυμφόρησης της Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Μπορείτε να την δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ, δείτε σελίδα 6 τελευταία παράγραφος (1)

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ -ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


http://diaggeleas.wordpress.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_1328.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters