Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Με οδυνηρή έκπληξη παρατηρώ εδώ και πολλούς μήνες την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζετε τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Κοινωνία, η οποία καλείται να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ για να αντιμετωπιστούν οι ανομίες του Πολιτικού Συστήματος της Χώρας, του οποίου υπήρξατε ΕΝΕΡΓΟ στέλεχος.
Σας ενόχλησαν οι σημερινές αντιδράσεις των....
πολιτών, όμως δεν σας ενόχλησε το γεγονός ότι οι Έλληνες οδηγούνται σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία. Δεν σας προβλημάτισε η δυσαρμονία μεταξύ Λαϊκής Βούλησης και σύνθεσης της Βουλής? Δεν σας προβλημάτισε ο εξευτελισμός του ελληνικού Λαού? Δεν σας προβληματίζει το πώς μπορεί να επιβιώσει ο συνταξιούχος των 300 ευρώ (το μήνα, για να μην μπερδευτείτε), ο οικογενειάρχης των 700 ευρώ, ο παγιδευμένος σε δάνεια και υποχρεώσεις πολίτης, ο πολίτης που του «έφαγαν» τις οικονομίες στο Χρηματιστήριο χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, ο ασφαλισμένος που του «έφαγαν» την σύνταξή του σε «δομημένα ομόλογα» χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, τα σκάνδαλα που μονίμως παραγράφονται ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Λυπάμαι και ντρέπομαι για την επιλεκτική ευαισθησία σας.
Λυπάμαι και ντρέπομαι γιατί θα περίμενα, σε ένδειξη ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον πολύπαθο λαό που επί δεκαετίες σας έχει εξασφαλίσει όχι ψωμί αλλά ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, την παραίτησή σας ώστε ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει την μοίρα του……………..αλλά από ότι φαίνεται ΚΑΙ εσείς εξαργυρώνετε γραμμάτια.
Στις Δημοκρατίες (όπως γνωρίζετε) δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Δεν δικαιούσθε πλέον να υπονοείτε άγνοια για τις διαθέσεις του Ελληνικού Λαού. Δεν χρειαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε υποκίνηση κανενός πολιτικού μηχανισμού για να εκφράσουμε την οργή και την πλήρη αντίθεσή μας στο παρόν και το μέλλον που αποφασίζεται χωρίς την συναίνεσή μας.
Δεν χρειαζόμαστε διακοσμητικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας («ΓΛΑΣΤΡΑ» στην καθομιλουμένη), αλλά Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ακούει την κραυγή αγωνίας του δοκιμαζόμενου Λαού.
Δεν μας περισσεύει το παχυλό μηνιάτικό σας την στιγμή που τα παιδιά μας δεν έχουν βιβλία στα σχολεία, παγώνουν από το κρύο γιατί δεν υπάρχει πετρέλαιο για την θέρμανσή τους, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους γιατί δεν περισσεύουν κονδύλια για την μεταφορά τους στο σχολείο.
Υπήρξαμε μέχρι τώρα ιδιαίτερα πολιτισμένοι προς το σύνολο των πολιτικών που ρήμαξαν την ζωή μας. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε και από εδώ και πέρα θα βρίσκεστε αντιμέτωποι σε κάθε σας βήμα με τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεων σας. Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες (αν νομίζατε ότι μας είχατε κοιμίσει, λάθος υπολογίζατε).
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Δεν αποτελείτε κομμάτι ούτε της Πατρίδας, ούτε της Δημοκρατίας μας! Αποτελείτε ένα ακόμη θλιβερό κομμάτι του σάπιου πολιτικού μηχανισμού που διέλυσε την χώρα και εντελώς ξεδιάντροπα την παρέδωσε σε τέτοια επέτειο σε αυτούς που δεν κατάφεραν με τα όπλα να την υποτάξουν πριν από 70 χρόνια!
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011 σας βροντοφωνάζουμε
ΟΧΙ δεν σας ανεχόμαστε άλλο!

Χωρίς καμία εκτίμηση
Ντίνα Στυλιανού
Ελληνίδα, μάνα, κόρη, επιστήμονας, εξαπατημένη πολίτης, εξοργισμένη, εξεγερμένη! 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_3352.html

ΗΔΗ ΤΡΕΜΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Απίστευτο μένος κατά των πολιτών και χολή χύνουν από το πρώτο λεπτό τα δελτία ειδήσεων. Πληγώθηκαν όλοι τους για τα συνθήματα κατά του Προέδρου, λένε άθλια ψέματα ότι η παρέλαση ματαιώθηκε, όπως είπαμε πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πολιτικών, ενώ χαρακτηρίζουν μικρές μειοψηφίες τους Θεσσαλονικείς που εξέφρασαν την οργή τους και στρέφουν τα
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_5687.html βέλη τους σε κόμματα της αριστεράς.
Είναι όμως τόσο γελοίοι που στο....
επόμενο ακριβώς θέμα παρουσιάζουν τις χιλιάδες των αγανακτισμένων πολιτών σε κάθε πόλη της χώρας που αντέδρασαν σήμερα με τον ίδιο τρόπο εναντίον κάθε προδότη που έβλεπαν…
Ποιες είναι οι μειοψηφίες λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι;
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, του Βόλου, της Πάτρας, της Δράμας, της Βέροιας, της Καβάλας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, της Νάουσας, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Άρτας, των Ιωαννίνων, και τόσων ακόμη πόλεων που οι πολίτες τους διώχνουν τους πολιτικούς που τους πρόδοσαν;
Όλοι αυτοί είναι ακραίοι και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε όποιο άλλο κόμμα νομίζετε;
Αυτό που συνέβη σήμερα είναι η αρχή του τέλους και του παρόντος πολιτικού συστήματος, αλλά και το δικό σας αφού θα σας πάρει μαζί σας στην κατάρρευσή του…
Τρέμετε στην ιδέα ότι δεν μπορείτε να χειραγωγήσετε τον λαό πλέον και γι΄ αυτό τον βρίζετε, τον εκφοβίζετε μήπως και τον κρατήσετε σε καταστολή. Λέτε ψέματα αλλά σας κόβετε η ανάσα όταν βλέπετε τον κόσμο να κυνηγάει μοσχοαναθρεμένα σας πολιτικά τέκνα και να ζητάει να γίνει παρέλαση με παλλαϊκή συμμετοχή, τραγουδώντας το “ πότε θα κάνει ξαστεριά”!
Τρέμετε που δεν μπορέσατε να κάνετε τους Έλληνες να αλληλοεξοντωθούν, αλλά τους ενώσατε εναντίον σας!
Δείτε τώρα το τέλος του σάπιου συστήματός

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_5687.html

Και ξαφνικά δημοσιογράφοι και πολιτικοί μιλάνε για... εμφύλιο!!!


  • Τι εννοούν όταν αναφέρονται σε εμφύλιο οι πολιτικοί;
  • Μήπως εισάγουν νέα μορφή κυβερνο-τρομοκρατίας;
Μόλις ο λαός έσφιξε τον κλοιό γύρω τους, ω του θαύματος! το σύστημα συσπειρώθηκε, ενώθηκε και… από κοινού καταδίκασε την οργή του λαού, φροντίζοντας να διανθίσει με ολίγη τρομοκρατία περί… εμφυλίου!!!

Πού τον είδατε κύριοι τον εμφύλιο; Εντάξει, εσείς είστε ένα… μαζί τρώτε, μαζί πίνετε και –όπως έχετε μάθει- βάζετε τα κορόιδα (δηλαδή εμάς) να πληρώνουν.
Και μόλις είδατε πως κινδυνεύετε να σας πάρουν στις φάπες, μόλις ο Ελληνικός λαός μπόρεσε και βρήκε το βήμα του και προχώρησε προς το μέρος σας, τότε εσείς συνταχθήκατε και βάλατε τα παπαγαλοειδή σας (ξέρετε, αυτά που σας «σπρώχνουν» στα ΜΜΕ), αλλά και τους βολευτάδες σας, να μιλάνε για… εμφύλιο!!!

Πώς ακριβώς τον αντιλαμβάνεστε τον εμφύλιο αγαπητοί πολιτικοί;
Για πείτε μας, να γνωρίζουμε κι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι…!
Τι εννοείτε;
Μήπως ότι θα γίνουν προβοκάτσιες τέτοιες που θα τοποθετήσουν Έλληνα απέναντι σε Έλληνα;
Ή μήπως εννοείτε πως θα βάλετε τις καθεστωτικές – πραιτωριανές δυνάμεις ασφαλείας να χτυπήσουν στο «ψαχνό»;

Γιατί κι αυτό το είδαμε σήμερα...
Η Νέα Δημοκρατία να κάνει συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ πως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά και να αποτρέψει την διαμαρτυρία των πολιτών, ενώ το ΛΑΟΣ έκανε παρόμοιες συστάσεις περί σωστής αντιμετώπισης του πλήθους...!!!
Τόση ήταν η συσπείρωση, δηλαδή, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση στάλθηκε για... φροντιστήριο περί αντιμετώπισης των πολιτών από την... αντιπολίτευση!!!

Όσο δεν ξεκαθαρίσετε, κύριοι πολιτικοί, τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για εμφύλιο, τότε θα βρίσκεστε ενώπιον ολοένα και σκληρότερου κοινού μετώπου των πολιτών εναντίον σας.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανέναν σκοπό να στραφούν ο ένας κατά του άλλου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε καταβάλει ρίχνοντας στην «αρένα» τους δημοσίους υπαλλήλους.
Οι Έλληνες έχουν μόνο έναν σκοπό: Να επαναφέρουν την δημοκρατία και να καταστείλουν οριστικά και αμετάκλητα την κλεπτοκρατία…

Εκτός και αν φροντίσετε να στήσετε κι έναν εμφύλιο... μέσα σε όλα τα άλλα που έχετε στήσει...


http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/1_28.html

"Αυτό είναι το ευχαριστώ των Ελλήνων; Να λένε ναζί τη Μέρκελ";

ΑΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ BILD
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΑΡΟ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ- ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Η γερμανική εφημερίδα Bild, μέρα που είναι, δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της άρθρο με τον....
τίτλο «Οι Έλληνες συγκρίνουν την Μέρκελ με τους Ναζί» και δένεται φωτογραφικά με αφίσα που αναρτήθηκε σε αθηναϊκό αρτοπωλείο με την Μέρκελ να φορά τη στολή των Ναζί.
«Σε μια αφίσα που αναρτήθηκε σε ένα αρτοποιείο στο κέντρο της Αθήνας, οι Έλληνες παρουσιάζουν την Καγκελάριο να φοράει μια ναζιστική στολή με τη σβάστικα και να κρατάει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο μέσα στα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» γράφει το άρθρο ενώ συνεχίζει «Τι προσβολή! Αυτό είναι το ευχαριστώ για την βοήθεια στην Ελλάδα;»
Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι και οι Έλληνες διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή είχαν πλακάτ με την Μέρκελ να φέρει εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, ενώ σε άλλα σημεία το άρθρο αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που αναφέρουν πως το Μνημόνιο φέρνει τα γερμανικά τανκ στην Ελλάδα.
Όμως, μην ανησυχείτε: Υπάρχει απάντηση. Αν οι κύριοι της Bild νοιώθουν προσβεβλημένοι, τότε τι θα έπρεπε να κάνει ένας ολόκληρος λαός, όταν αυτοί τον χαρακτήριζαν κλέφτη και τεμπέλη; Και μάλιστα, ενώ του χρωστούν και από πάνω; Όλα θα τα εξηγήσουμε και θα δείτε ότι δεν έχουμε άδικο. Γιατί δεν πρέπει να είναι η Ελλάδα ευγνωμονούσα στη Γερμανία, αλλά το αντίθετο. Γιατί, όπως έχει πει και Γερμανός πανεπιστημιακός "αν οι Έλληνες μας ζήταγαν αυτά που τους χρωστάμε, θα μας έπαιρναν και τα σώβρακα".
Δεν
θα επεκταθούμε σε μια σύγκριση ως προς το ποιος είναι ο κλέφτης και ο τεμπέλης. Σίγουρα, δεν είναι ο Έλληνας που, βάσει του ΟΟΣΑ δουλεύει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα και δεν είναι ο Έλληνας που προκάλεσε τα σκάνδαλα της Siemens, των υποκλοπών, των υποβρυχίων, της Daimler (να μη συνεχίσουμε, γιατί δεν τελειώνουμε) κ.α.
Θα επεκταθούμε όμως στο ποιος πραγματικά χρωστά σε ποιόν. Γιατί παρεξηγούνται οι Γερμανοί όταν οι αγανακτισμένοι Έλληνες "φοράνε" στην Καγκελάριό τους ναζιστική στολή; Απαρνήθηκε ή καταδίκασε ποτέ αυτή και αυτοί τα ναζιστικά έκτροπα στην Ελλάδα; Η αλήθεια είναι πως όχι. Και, αν το πάμε και προσωπικά, δημοσιογραφικά, οι ρεπόρτερς της Bild, ή φασίστες είναι, ή ανεπαρκείς στη δουλειά τους, ή ημιμαθείς. Ας εξηγήσουμε γιατί.
Η Γερμανία, αρνείται πεισματικά μέχρι και σήμερα να καταβάλλει πολεμικές αποζημιώσεις για τα δεινά που προκάλεσε η κατοχή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Αρνείται να αναγνωρίσει γενοκτονίες (όπως στο Δίστομο), εκτελέσεις, βασανισμούς και λεηλασίες (όπως στη Βασιλική Καλαμπάκας και σε ολόκληρη την Ελλάδα), ακόμα και να ζητήσει συγνώμη για τη θηριωδία που κόστισε τουλάχιστον 500.000 νεκρούς από πείνα μόνο στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα, καμία γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της κ. Μέρκελ, δεν έχει δεχθεί να συζητήσει καν το ενδεχόμενο αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Ναζί. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει ζητήσει καν συγνώμη για τα όσα προκάλεσε στον ηρωικό λαό που, όπως παραδέχθηκαν και οι Σοβιετικοί, καθυστέρησε αρκετά τις δυνάμεις του Άξονα ώστε να καταρριφθεί ο φασισμός και να απαλλαγούν οριστικά και οι ίδιοι οι Γερμανοί από αυτόν.
Όμως, αυτό είναι το λιγότερο: Το να αποζημιώσεις τα ορφανά που άφησαν πίσω οι παππούδες σου, είναι πραγματικά το λιγότερο. Γιατί είναι θράσσος να λένε οι Γερμανοί ότι τους χρωστάμε "ευχαριστώ" όταν οι ίδιοι χρωστάνε στην Ελλάδα ποσό που, ίσως να φτάνει και το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ. Όπως προκάλεσε σε εσάς ίλιγγο το ποσό, έτσι προκαλεί και στους Γερμανούς. Και σκεφθείτε ότι δεν συνοπολογίζεται ο χρυσός που σήκωσαν οι ναζί από τα υπόγεια της ΤτΕ, ο πληθωρισμός που προκάλεσαν τυπώνοντας ανεξέλεγκτα χρήμα στην κατοχή και τα αρχαία που εκλάπησαν και δεν επεστράφησαν ποτέ. Πρόκειται μόνο για ένα δάνειο που χορήγησε η Ελλάδα στη Γερμανία και, μέχρι σήμερα, δεν έχει αποπληρωθεί.
Πρόκειται για αναγκαστικό δάνειο που χορήγησε στις 14-3-1942 η Ελλάδα στη Γερμανία, το οποίο αν πληρωνόταν σήμερα με τους τόκους, θα έφτανε το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ. Χωρίς αυτούς, τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ. Και νομικά, η Ελλάδα το δικαιούται ακόμη. Διαβάστε :

Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14.3.1942 από τους
πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα
Άλτενμπουργκ και Γκίτζι. Η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί και δεν ήταν
παρούσα. Στην Ελλάδα την ανακοίνωσε μετά από εννιά μέρες ο Άλτενμπουργκ
με την ρηματική διακοίνωση 160/23.3.1942” και ο Γκίτζι με το σημείωμά
του Νο4/6406/461/23.3.1942.
Σύμφωνα μ’αυτήν.
• Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ. (άρθρο 2).
• Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής ΤΕ), άνω του ποσού
αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας ως
άτοκο, σε δραχμές δάνειο της Ελλάδας προς αυτές (άρθρο 3).
• Η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα (αρθ. 4).
• Η συμφωνία είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942 (άρθρ. 5).
Η δανειακή σύμβαση αποτελούσε μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας
που επιβαλλόταν στην Ελλάδα υποχρεωτικά εκτελεστή (αναγκαστική). Οι
δανειακές αναλήψεις θα είχαν την μορφή μηνιαίων προκαταβολών, το ύψος
και η διάρκεια των οποίων δεν προσδιοριζόταν. Επίσης δεν προσδιοριζόταν
πότε θα άρχιζε η εξόφληση του, ενώ προσδιοριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε
δραχμές.
Με το εμπιστευτικό έγγραφο 409/2.4.1942 ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
έδινε εντολή στην ΤΕ να συμμορφωθεί με τη ρηματική διακοίνωση του
Αλτενμπουργκ και να αρχίσει να καταβάλει τις δανειακές προκαταβολές13.
Την αρχική αυτή αναγκαστική σύμβαση ακολούθησαν τρεις τροποποιήσεις με
κοινή βούληση των συμβαλλομένων. Αυτές μετατρέπουν την αρχική
αναγκαστική σύμβαση σε συμβατική. Δηλαδή το δάνειο παύει να είναι
αναγκαστικό και μεταπίπτει σε κοινό συμβατικό δάνειο.
Με την πρώτη τροποποίηση (2.12.1942) ορίζεται ότι τα δανειακά ποσά
είναι αναπροσαρμοζόμενα και θα αρχίσουν να επιστρέφονται από τον
Απρίλιο του 1943 (άρθρο β, παράγραφοι 2 και 3).
Μάλιστα κατέβαλαν και δύο εξοφλητικές δόσεις του δανείου και στη
συνέχεια σταμάτησαν την επιστροφή του, οπότε μεταπίπτει σε έντοκο λόγω
υπερημερίας. Δηλαδή το δάνειο είχε μετατραπεί σε σταθερού νομίσματος
και έντοκο.
Το ύψος του δανείου κατά την ΤΕ ανέρχεται (δίχως τους τόκους) σε
227.940.201 εκ. δολ. το 194414 και κατά τον Αλτενμπουργκ 400 εκ.
μετακατοχικά μάρκα 15 . Με τις αναπροσαρμογές και τους τόκους ανέρχεται
σε κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ.
Επομένως το κατοχικό δάνειο είναι συμβατικό και όχι αναγκαστικό,
σταθερού νομίσματος και από τον Απρίλιο του 1943 έντοκο. Αποτελεί
συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας και όχι
επανορθωτική. Ως τέτοια δεν εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου 1953
που αναστέλει την καταβολή των επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
Γ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Η Ελλάδα στη διάσκεψη των επανορθώσεων του 1945, στη διάσκεψη των
Παρισίων το 1946 και στη διάσκεψη των υπεξ των τεσσάρων Μ.Δ. το
Νοέμβριο του 1947, διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις
και ζητούσε την επιστροφή του16 .
Η Ελλάδα ουδέποτε έπαψε να διεκδικεί το κατοχικό δάνειο17 .
• Το 1964 με τον Αγγελόπουλο, ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.
•Το 1965 με τον Α. Παπανδρέου.
• Στις ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα το 1966.
Τότε η Γερμανία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι του δανείου είχε παραιτηθεί
εγγράφως ο Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε προφορική
παραίτηση Καραμανλή, πράγμα που διέψευσε ο Κ. Καραμανλής. Τέλος με τη
ρηματική της διακοίνωση στις 31.3.1967, η Γερμανία δεχόταν ότι δεν
υπήρξε παραίτηση Καραμανλή.
• Το 1974 το ανακίνησε ο Ζολώτας.
• Στις 18.4.1991 το έθεσε ανεπίσημα και προφορικά ο τότε υπεξ Α. Σαμαράς στο Γερμανό ομόλογό του.
• Στις 14.11.1995 το έθεσε η Ελλάδα με ρηματική διακοίνωση.
Η Γερμανία σταθερά το απορρίπτει, με τα επιχειρήματα.
• Το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου.
• Από το δάνειο παραιτήθηκε ο Κ. Καραμανλής. Το επανέλαβε και μετά το 1990 παρά τη ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου 1967.
• Υστερα από 50 χρόνια δεν μπορεί να εγείρονται τέτοιες απαιτήσεις. (Η Ελλάδα το διεκδικεί από το 1945).
Το μόνο που δηλώνουν αυτά τα επιχειρήματα είναι έλλειψη επιχειρημάτων.
Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990 έχει εκλείψει και το τυπικό
επιχείρημα που θα μπορούσε να προβληθεί, εκείνο του χωρισμού της
Γερμανίας. Επομένως είναι άμεσα διεκδικήσιμο και πολιτικά και συμβατικά
(νομικά). Μπορεί να το διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της
Ελλάδος ή οποιοσδήποτε μέτοχος της (πάνω ενός ορίου μετοχών), όπως και
ο ελληνικός λαός μέσω των συντεταγμένων πολιτειακών θεσμών του. Τέλος
την ελληνική διεκδίκηση ενισχύει το προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας και
της Πολωνίας στις οποίες η ναζιστική Γερμανία είχε επιβάλλει παρόμοια
κατοχικά δάνεια και τα οποία μετακατοχικά η τότε Δ. Γερμανία
επέστρεψε18 (αντίστοιχα το 1956 και 1971).
Η σημερινή Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι δανείσθηκε από το ελληνικό
κράτος κατά παράβαση του άρθρου 49 της σύμβασης της Χάγης του 1909 και
το οποίο ισχύει και σήμερα. Δανείσθηκε από ένα κράτος που η ίδια η
ναζιστική Γερμανία είχε χαρακτηρίσει ακατάλυτο και ότι οι ναζί όχι μόνο
δεν αμφισβήτησαν ουδέποτε το δάνειο αλλά και άρχισαν την αποπληρωμή
του, ενώ και ο καγελλάριος Ερχαρντ, το 1964, είχε δεσμευθεί για την
επιστροφή του μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι η γερμανική κατοχή είναι υπόλογος
για το οικονομικό ελληνικό ολοκαύτωμα της περιόδου 1940-44. Ενδεικτικά
και μόνο είναι υπόλογος για το ότι στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αυξήθηκε
15,3 εκατομμύρια φορές και ότι μόνο την Ελλάδα υποχρέωσε η τότε
Γερμανία να της καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτό το ολοκαύτωμα το
αναγνώρισαν οι Ιταλοί ναζί: “Η Ελλάδα είναι στημμένη σαν λεμόνι”, έλεγε
ο Γκίτζι19. Αποκορύφωμα ο Μουσολίνι, που έλεγε ότι “... οι Γερμανοί
άρπαξαν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών
τους...”20. Αλλά και ο Γερμανός υπ. Οικονομίμας, Φουνκ, τον Ιούνιο του
1943 έγραφε σε άρθρο του ότι, “η Ελλάς δοκίμασε τα δεινά του πολέμου,
όπως ίσως καμία αλλη χώρα της Ευρώπης”21.
Για την επανόρθωση η Ελλάδα θα χρειαζόταν 33 φορές το εθνικό εισόδημα
του 1946. Αυτό μετακατοχικά η Ελλάδα θα το αναζητούσε στον εξωτερικό
δανεισμό.
Από την άλλη πλευρά αυτή που αμφισβητεί και αρνείται την επιστροφή του
κατοχικού δανείου είναι η μετά το 1990 ενωμένη και δημοκρατική Γερμανία.
Αυτή όμως η συμπεριφορά, εκτός των άλλων, πλήττει βάναυσα τα
μετακατοχικά φιλογερμανικά αισθήματα, όπως τα χαρακτήρισε ο
καγκελλάριος Κολ, του ελληνικού λαού και γι’αυτό ακέραια την ευθύνη
φέρει η γερμανική κυβέρνηση.

http://athenapost.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_630.html

Ύβρεις, επεισόδια και ματαιώσεις παρελάσεων σε όλη τη χώρα

Σε κλοιό διαδηλωτών εορτάσθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Αυγά, ντομάτες, μάυρα περιβαραχιόνια και μαντήλια, αποδοκιμασίες, συνθήματα και πανό με τους πολιτικούς να φυγαδεύονται ήταν μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά του φετινού εορτασμού.  Όλες οι παρελάσεις στη χώρα ήταν σε κλοιό αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι σε αρκετές πολείς έδιωξαν τους πολιτικούς από τις εξέδρες των επισήμων. Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά μετά απο συνεχείς αποδοκιμασίες πολιτών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος και αποχώρησε.
Συμπλοκές στο Περιστέρι Επεισόδια μεταξύ μελών αριστερών οργανώσεων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Περιστέρι όπου η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε καθώς ο γγ Ναυσιπλοίας, Θανάσης Χριστόπουλος, δήλωσε ασθένεια. Να σημειωθεί ότι και οι οργανώσεις ΠΑΣΟΚ δεν κατεθεσαν στεφάνι.
Ένταση και στην παρέλαση στον Πειραιά, όπου πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Ένταση και στον Πειραιά

Επιπλέον ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Διαμαντίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις -μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς- κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες από αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοστικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό.

Χάος στην Πάτρα - Φυγαδεύτηκε ο Σπηλιόπουλος

Χωρίς την παρουσία επισήμων και εκπροσώπων αρχών και φορέων ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση η παρέλαση στην Πάτρα, στην οποία πήραν μέρος μόνο οι μαθητές.

Προηγουμένως επικράτησε ένταση όταν ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ειδικότερα την ώρα που ο Κώστας Σπηλιόπουλος έφθανε στον μητροπολιτικό ναό για να παραστεί στην δοξολογία, πολίτες που ήσαν συγκεντρωμένοι στο απέναντι πεζοδρόμιο, άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Το ίδιο έπραξαν και κατά την έξοδο του υφυπουργού από τον ναό, ενώ στην συνέχεια τον ακολούθησαν φωνάζοντας συνθήματα μέχρι την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου επρόκειτο να ψαλεί τρισάγιο και να κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων.

Οι αποδοκιμασίες προς τον Κώστα Σπηλιόπουλο συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων, ενώ η ομάδα των πολιτών αποδοκίμασε ακόμη και τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Αντιθέτως χειροκροτούσαν και επιδοκίμαζαν, όταν κατέθεταν στεφάνια, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των εφέδρων αξιωματικών, των απόστρατων, καθώς επίσης τον διοικητή του κέντρου εκπαίδευσης τεχνικού του στρατού και τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας κατευθύνθηκε πεζός και υπό την προστασία της Αστυνομίας προς την πλατεία Τριών Συμμάχων για να παρακολουθήσει την παρέλαση, αλλά τελικά αποφασίστηκε να αποχωρήσει. Και τούτο διότι είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων του Αιγίου οι οποίοι φώναζαν συνθήματα. Στην συνέχεια οι πολίτες που διαμαρτύρονταν ζήτησαν από τους επισήμους και τους εκπροσώπους αρχών και φορέων να αποχωρήσουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γινόταν η παρέλαση. Τελικά αποχώρησαν και ξεκίνησε η παρέλαση, ενώ στην εξέδρα των επισήμων κάθονταν μόνο πολίτες. Μετά το τέλος της παρέλασης σχηματίστηκε πορεία με επικεφαλής μέλη της μπάντας του δήμου και αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο δημαρχείο παιανίζοντας τον εθνικό ύμνο υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών.
Αβγά στο Ηράκλειο

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα. Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχώρήσουν οι επίσημοι.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα, η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει, με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό. Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά, ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν! Επικράτησε μεγάλη αμηχανία, ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Αποδοκίμασαν τον Όθωνα

Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση. Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

Υβριστικά συνθήματα στην Τρίπολη - Φυγαδεύτηκε ο Παπαϊωάννου

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, βρίσκονταν ομάδες διαδηλωτών από το εργατικό κέντρο, την ΔΕΗ, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα κυρίως στον υπουργό, αλλά και στους λοιπούς επισήμους, ενώ η μεγάλη αστυνομική παρουσία ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξαγόταν η παρέλαση, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και τα υβριστικά συνθήματα δεν σταμάτησαν καθόλου.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της,
αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Γρονθοκόπησαν τον Λιντζέρη στα Τρίκαλα

Διακόπηκε σήμερα στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

Αγανάκτισαν οι μαθητές στη Λάρισα

Σε ήρεμους σχετικά τόνους εξελίχθηκε η παρέλαση της Εθνικής Επετείου στην Λάρισα, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη. Ανάμεσα στους πολίτες που παρακολουθούσαν υπήρχαν ορισμένοι οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

 
Επίσης ένας από τους σημαιοφόρους φτάνοντας στους επισήμους έστρεψε την ανοιχτή του παλάμη απέναντι τους, ενέργεια για την οποία χειροκροτήθηκε από ορισμένους εκ των παριστάμενων πολιτών, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.

Αποδοκίμασαν τον Γ. Μανιάτη στο Ναύπλιο

Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Αποδοκιμασίες και στην Σπάρτη
Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στην Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.

«Στα χέρια» αγανακτισμένοι - επίσημοι στην Καλαμάτα

Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και πολίτες.
Διακοπή και στη Ρόδο

Διεκόπη, λίγο μετά την έναρξη της η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ρόδο. Μια μεγάλη ομάδα διαμαρτυρομένων διέσπασε τον κλοιό της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η παρέλαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της Ν.Δ Μίκα Ιατρίδη, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι παραμένουν στον χώρο έξω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Οι μαθητές των σχολείων, ωστόσο παρέλασαν μπροστά από την άδεια από επισήμους εξέδρα και σε μία χαώδη κατάσταση.

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Βέροια

Ματαιώθηκε η παρέλαση στην πόλη της Βέροιας. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Αποδοκιμασίες στις Σέρρες

Την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι των Σερρών ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γενική γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μαρία Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών να απομακρύνουν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων. Παρούσα έμεινε μόνο η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Κόλλια, που δέχθηκε φραστικές επιθέσεις. Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες και την κυρία Κόλλια.

Ένταση και στην Κερκυρα

Για περισσότερο από μισή ώρα επικρατεί ένταση στην πλατεία της Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Γ.Γ. Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού. Ομάδες "αγανακτισμένων", εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο χώρο. Έντονη είναι και η παρουσία της Αστυνομίας.
Προβλήματα στην παρέλαση του Βόλου

Στο κέντρο της πολης και ενώ η μαθητική παρέλαση βρισκόταν υπό εξέλιξη, οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησαν να διακόψουν την παρέλαση των μαθητών για να διαμαρτηρηθούν οι ίδιοι.
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_1250.html

Η φασιστική Αριστερά ξαναχτυπά


Απο τη μια, ο ανικανότερος πρωθυπουργός που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα, απ' την άλλη, το διαχρονικό αγκάθι της ελληνικής δημοκρατίας, η παλαβή Αριστερά. Το αληταριό αυτό που εκφυλίζει εδώ και σαράντα χρόνια τους υγιείς ιστούς της ελληνικής κοινωνίας.

Η ιδεολογία της ήσσονος προσπάθειας, της....
αντιπαραγωγικότητας, της ψευτό-προόδου, του ανελληνισμού εχεί απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε δημιουργικο, παραγωγικό, πνευματικό κομμάτι της κοινωνίας μας και το έχει βάναυσα αλώσει.Τόσο οι παλαιοημερολογίτες του σταλινικού Περισσού όσο και η ξεδιάντροπη Αριστερά της Οπισθοδρόμησης, με ηγετή, τον εξ' απαλών ονύχων, επαναστάτη Αλέξη Τσε Τσίπρα, <<σοδομίζουν>> το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι αυτοί που ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που κλειδώνουν καθηγητές στα γραφεία τους ενίοτε χτίζουν με τούβλα τις πόρτες τους, που δουλεύουν μία μέρα και απεργούν τέσσερεις, που καταστρέφουν περιουσίες με τις <<δημοκρατικές>> διαδηλώσεις τους, που επιθυμούν, επικροτούν και προκαλούν την αναρχία και το χάος. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουν το θράσος οι επικίνδυνοι αυτοί φασίστες, να νομίζουν ότι με τις πράξεις τους εκπροσωπούν το κοινό αίσθημα του λαού.

Αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να οδηγήσουμε στο περιθώριο αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που εμφωλεύουν στην κοινωνία μας. Άλλωστε, εκεί ανήκουν.

http://sermyli.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_4833.html

Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΤΗΚΕ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ
Είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία του Έθνους που αποχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από παρέλαση...
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με επαρχιακές πόλεις μας αναφέρουν ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που παρέλασαν όταν έφταναν στους ''επίσημους'', είτε γυρνούσαν το κεφάλι αντίθετα, είτε απλώς δεν τους κοίταζαν.
 
Ο κόσμος που ήταν κοντά και κυρίως απέναντι από τις εξέδρες των ''επισήμων'' όταν έβλεπε τα παιδιά να γυρνάνε τα κεφάλια τους αντίθετα, χειροκροτούσε και επεφημούσε τους μικρούς αντιστασιακούς.

"ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!" Φώναζε ο κόσμος με ενθουσιασμό.
"ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ!" Φώναζαν άλλοι και σιγά-σιγά πήρε θάρρος περισσότερος κόσμος και άρχισαν να ακούγονται συνθήματα όπως... 
"ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ!'' 
"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ"

Στα Χανιά της Κρήτης μάλιστα αφού παρέλασαν τα σχολεία και μερικά σώματα του στρατού, οργισμένοι πολίτες και κυρίως ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου απώθησαν τα ΜΑΤ και κινήθηκαν προς την εξέδρα των ''επισήμων'' με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να σπρώχνονται για το ποιος θα φύγει πρώτος. Μερικοί ασφαλίτες ανέβηκαν στην εξέδρα και άρχισαν να φυγαδεύουν τους πολιτικούς.
"ΛΑΓΟΙ!!!"
"ΚΟΤΕΕΕΣ" Φώναζε ο κόσμος και ένα ποτάμι κόσμου άρχισε να παρελαύνει γιουχάροντας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατοχής.

Πολύ νωρίτερα οι υπεύθυνοι της παρέλασης είχαν κόψει τον ήχο από τα ηχεία στους δρόμους της παρέλασης για να μην ακούγονται τα γιουχαρίσματα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου απέναντι από την εξέδρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_7133.html

Γουατεμάλα κ ΔΝΤ: Εαν δεν υπάρξει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ....ΙΔΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !!!


Το συγκεκριμένο βιντεο ειναι απο την εκπομπη ΕΞΑΝΤΑ της ΝΕΤ. Στο site της ΝΕΤ το διέγραψαν. Δεν συμφερει βλεπεις κανεναν αφου το προπαγανδιστικο συστημα του ΔΝΤ είναι παντου.

Λοιπον σε αυτο το βίντεο διχνει την Γουατεμαλα οπου το ΔΝΤ καταφερε να μπει το 1984 και καταφερε να παει την οικονομια σε υψηλα επιπεδα. Μικρο πληθωρισμο , εξαγωγες και ευημερια μακροοικονομικων.

Ομως ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. Το χρημα το διακινουν 10-20 οικογενειες. Ολοι οι κατοικοι υποσυτιζονται και τα παιδια μεγαλωνουν αγραμματα. Πως θα ξεσηκωθουν ? Το μονο που κανουν ειναι να δινουν μαχη να ειναι ζωντανοι......


Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα του ΔΝΤ απο το εγκυρο ντοκυμαντερ ΕΞΑΝΤΑΣ. Το βιντεο δεν ξερω ποσο καιρο θα μεινει ακομα επανω στο youtube..

Απο το 1984 μεχρι τωρα περασαν χοντρα χοντρα 30 χρονια . Αυτο ηταν το προγραμμα των νεοταξικων που εφαρμοστηκε σε χωρες που δεν ανηκαν σε αυτο που αποκαλουσαμε αναπτυγμενες χωρες της δυσης τοτε.

Το τωρινο νεοταξικο προγραμμα που βλεπουμε οτι ξεκινα το 2010 απο την Ελλαδα , την χωρα που δημιουργησε τον πολιτισμο πριν χιλιαδες χρονια , θα εχει τουλαχιστον 30 χρονια εφαρμογη με την συμμετοχη βεβαια και αλλων χωρων με “ασθενη οικονομια” την οικονομια βεβαια που ιδιοι προκαλεσαν και ανηκουν στον αναπτηγμενο πλεον δυτικο κοσμο.

Η χωρα που ξεκινησε τον πολιτισμο την δημοκρατια πριν χιλιαδες χρονια θα ειναι η αφορμη και το μοντελο να υποδουλωσει και αλλα κρατη στην νεα μορφη πολιτισμου. Τον “πολιτισμο” των ΜΚΟ οπου καθε ομαδα ανθρωπων  θα μπορει να εχει φωνη προς την μοναδικη κυβερνηση του κοσμου.

Ετσι ΜΚΟ (μη κυβερνητικες οργανωσεις) θα παιζουν το ρολο τους στο αυριανο πολιτικο συστημα αφου τον σημερινο ρολο τους τον εχουν πετυχει. Δηλαδη τον ρολο της αποσταθεροποιησης. Ετσι θρησκειες , ιδεες κλπ θα εχουν την σταμπα των ΜΚΟ. ΟΙ ΜΚΟ θα ειναι οι αντιπρωσωποι μας σαν “πολιτες”.

Ο κοσμος αλλαζει το σχεδιο εφαρμοζετε . Καθεστωτα πεφτουν με σχεδιο (λιβυη, αφρικη, κλπ ).αφου πλεον δεν τα χρειαζονται,  εχουν ετοιμο καινουρια μορφη καθεστωτως. Γιατι δεν τα χρειαζονται τωρα? Μηπως δουμε και καποιο παρακλαδι του ΔΝΤ και εκει ?

Παντως στο μελλον αυτοι που βοηθουν τον μηχανισμο τουΔΝΤ (δημοσιογραφοι πουλημενοι πολιτικοι μεγαλοοικογενειες εφοπλιστων εργολαβων κλπ) θα εχουν ενα κεραμμυδι στο κεφαλι τους εμεις οι υπολοιποι θα εχουμε μερικα email να θυμομαστε.

Η τωρινή μεταναστευτικη πολιτικη (δεν υπαρχει) μπατε σκυλοι αλεστε ειναι και αυτο με σχεδιο .

Αλοιωση βιωτικου επιπεδου, παιδειας κλπ. Αυτοι δεν εκπαιδευονται . Το μονο που κανουν ειναι να παλευουν να ζησουν και να γεννανε. Δινοντας τους δικαιωμα αυριο μεθαυριο να ψηφιζουν τοτε τελιωσαμε. ΟΧΙ επειδη θα ψηφιζουν αλλα επειδη δεν θα είναι μωρφωμενοι και δεν θα εχουν κριση.

Το κανανε με τις δημοτικες εκλογες.

Οποιος πιστευει οτι ολα αυτα είναι απλά “θεωριες συνομωσιας” τοτε ας το λαβει σαν ενα καλο μυθιστορημα……..!!!!

Καλο ειναι και αυτο.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/blog-post_992.html

Σαύρα κατέλαβε τον θρόνο του Μίνωα.


Το ειδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ενα σαυροειδές να κάθετε καμαρωτό καμαρωτό στον θρόνο του βασιλιά Μίνωα , στα ανάκτορα της Κνωσού.
Η αίθουσα του θρόνου την οποία βλέπετε στην φωτογραφία είναι εδώ και πολλά χρόνια κλειδαμπαρωμένη και δεν μπορουν οι επισκέπτες  να την δούν.
Φυσικά κάποιοι επισκέπτες μπορούν , όπως αυτή η σαύρα που βλέπετε η οποία είναι λέει πρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής  της Κίνας και λεγεται Τζία Τσινκλίν.
Με απύθμενο θράσος στρογγυλοκάθησε στον θρόνο του Έλληνα Μινωϊτη βασιλιά και τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό από την συμβολική κατάληψη της εξουσίας των Ελλήνων από τα σαυροειδή σαν και του λόγου του.
Και άλλοι ¨υψηλοί επισκέπτες¨ βρέθηκαν όπως ο Κάρολος της Αγγλίας , στην συγκεκριμένη αίθουσα ,κανείς τους όμως δεν τόλμησε να ποζάρει όπως στην παραπάνω φωτογραφία.
Το μήνυμα που μας στέλνει με αυτήν την φωτογραφία είναι ξεκάθαρο , εμείς το πήραμε; και έχουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό ;
http://www.enserres.gr/kontopoulos/?p=332

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΘΡΥΝΗΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΙ ΚΑΤΑΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΕΣ ΣΑΥΡΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΘ'ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΑΙΜΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΘΡΥΝΗΤΟΙ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ....
Α ΝΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ,ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ:
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΝΤΑ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Η/Υ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΝΕΥΡΑ.


 
 
 
http://innoutworld2.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

Πολιορκούν τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κρήτη - Πόσο στοίχισε στους Έλληνες πολίτες η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να ασχοληθούνε με την "Αραβική Άνοιξη";

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο που γίνεται η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Ηράκλειο της Κρήτης με προεδρεύοντα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Άνδρες των δυνάμεων της Αστυνομίας έχουν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το κτίριο. Τις δυνάμεις της Αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν αποσταλεί από την Αθήνα ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση καθώς μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.
Η αστυνομία έχει απωθήσει τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος που ασχολείται με την ... Αραβική Άνοιξη! Να δούμε πότε θα ασχοληθούν με την ΅Ελληνική Άνοιξη"...

Α, και μία απορία: Πόσο στοίχισε στους Έλληνες πολίτες η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να ασχοληθούνε με την "Αραβική Άνοιξη";
defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_5617.html

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!

 Και βέβαια ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ο Παπούλιας!!!

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς...

Από την εποχή που πρόδιδε την Ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών;

ή μέχρι τις μέρες μας με όλα τα....
αίσχη που ακόμη ανέχεται;

δεν φταίει που αφήνει μια προδοτική κυβέρνηση να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο;

δεν φταίει όταν αφήνει να παίρνονται αντεθνικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι;

δεν φταίει για την εισβολή και <<νομιμοποίηση>> των λαθρομεταναστών;

δεν φταίει που δεν αντιδρα στο ξεπούλημα της χώρας στο ΔΝΤ και τους ΝεοΤαξίτες;

γιατί δεν παραιτείται ώστε να πάμε σε εκλογές;

διότι του αρέσουν τα πολλά χρήμματα που λαμβάνει; ΟΧΙ, διότι απλά αποτελεί και αυτός μέρος του συστήματος. Μέρος της Νέας και τρισάθλιας Τάξης του Εωσφόρου...

Αναγνωστης

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_4472.html

Ποιος Ελληναράς πολιτικός Αρχηγός δεν βρέθηκε σε καμία παρέλαση σήμερα;

Ποιος πολιτικός Αρχηγός δεν βρέθηκε σε καμία παρέλαση σήμερα ούτε εξέδωσε κάποια δήλωση στα ΜΜΕ;

Μα φυσικά ο ......


Αντωνης Σαμαράς

Είναι ο Πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν βρέθηκε σε καμία παρέλαση.

Αντωνάκη έτσι αγαπάς την πατρίδα;
Και άρρωστος που είπαν οτι εισαι, ΕΠΡΕΠΕ να πας...
Ακολουθείς τα χνάρια του συγκάτοικου σου...

 
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters