Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η καταγωγή της Πελασγικής Ελληνικής Φυλής, κατά τον Αριστοτέλη

 
“Δεν προήρχοντο από το σπέρμα, αλλά αντιθέτως το σπέρμα προήλθε από αυτούς» .
(Αριστοτέλης: Μετά τα Φυσικά, 7,30)
 
“Είναι φυτά τ’ ουρανού οι Έλληνες, και όχι της γης, γιατί στον ουρανό Βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά“.
(Πλάτωνας Τίμαιος 23 d – e).
 
Για την δημιουργία και τη λειτουργία του κόσμου, ο Αριστοτέλης θεμελιώνει την δική του επιστημονική άποψη και υποστηρίζει το αιώνιον «γίγνεσθαι».
Δεν έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε την ύλη χωρίς μορφή, ούτε τη μορφή χωρίς ύλη. Η σχέση ύλης – μορφής είναι άμεση. Η ύλη είναι τόσο αγέννητη όσο και η μορφή. Και τα δύο είναι αιώνια.

Ότι γεννιέται ήδη υπάρχει μέσα στο “γίγνεσθαι» και αποτελεί την λειτουργία από μία ύλη και μία μορφή να προκύπτει μία νέα ύλη και μία νέα μορφή. Το “γίγνεσθαι» δηλαδή η συμπαντική μηχανή, είναι η μετάβαση από μία δυνατότητα σε μία πραγματικότητα, μέσω της κίνησης.Όμως όλα αυτά είναι αιώνια.

Η “κινητική αρχή» δεν άρχισε ποτέ, είναι νόμος που υπάρχει από πάντα και έχει σαν ουσία της την καθαρή ενέργεια. Αυτή η “αρχή» είναι εντελώς άϋλη, απόλυτα καθαρή, ολοτελής και πλήρης στον έλεγχο της λειτουργίας του παντός. Αυτή είναι το απόλυτο Πνεύμα που ορίζει την ιδιότητα του Θεού.

Όμως, τι είναι αυτή η αιώνια ενέργεια της “κινητικής αρχής»; Είναι η καθαρή νόησις του εαυτού της. Ο Συμπαντικός «Νους» καταλαβαίνει τον εαυτό του, όταν η Θεότητα “στοχάζεται τον εαυτό της». Είναι “Νόησις Νοήσεως».
Ο Θεός μόνον, το θείον μπορεί να σκέφτεται, μόνον δηλαδή τον Εαυτό του. Ο κόσμος μόνον από το θείον προέρχεται και στο θείον ανήκει. Η ζωή κάθε μορφής ύλης είναι ενέργεια του πνεύματος και ο άνθρωπος είναι το μοναδικό έμψυχο ζώον της φύσεως που μετέχει, στο πνεύμα της δημιουργίας, είναι δηλαδή “μέτοχος Θεού».
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Πιο διαφωτιστικό για την εξωγήινη προέλευση του Έλληνα, αναφέρεται στην ουσία Ιχώρ. Για την ουσία Ιχώρ ( ή Ιγώρ), έχουμε αρκετές αναφορές από τους Έλληνες σοφούς- επιστήμονες, όπως τον Όμηρο και τον Πλάτωνα. Είναι η ουσία που κυκλοφορούσε στο αίμα των Ελλήνων Θεών και τους ξεχώριζε από τους κοινούς θνητούς ώστε να γράψει ο Όμηρος:
“ρέε δ’άμβροτον αίμα θεοίο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν»
(Ιλιάς Ε 340 και Οδύσσεια 405).
Κατά τον Πλάτωνα: “Ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός, της μαύρης και οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητος με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα»! (Πλάτων :Τίμαος,39,3)
Η άποψη πως το Ελληνικό γένος προέρχεται από άλλον πλανήτη δεν είναι καινούρια, αλλά έχει τις ρίζες της στους ένδοξους προγόνους μας, όπου κατά πολλούς ερευνητές είχαν αρκετά πιο προηγμένη τεχνολογία από αυτήν που κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε.
Αναφορές για το γένος των Ελλήνων γίνονται από τον Αριστοτέλη, Πλάτων, Όμηρο αλλά και πολλούς ακόμη μέσα από τα κωδικοποιημένα για πολλούς κείμενά τους. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως με τον όρο Έλληνα δεν εννοούμε τον άνθρωπο όπου είναι γεννημένος στην Ελλάδα, καθώς ο Έλληνας είναι είδος.
Από την απώτερη αρχαιότητα, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουράνιο θόλο και προσπαθούσε να μετρήσει τα αστέρια. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστεριών είναι μεγάλος, αλλά όχι άπειρος, κι ένας παρατηρητής με οξύ μάτι μπορεί να μετρήσει το πολύ 25.000 άστρα, όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές.

Η απεραντοσύνη όμως του ουρανού, ακόμη και κάτω από το φως της σύγχρονης γνώσης, είναι δεδομένη και πάντα προκαλούσε κι εξακολουθεί να προκαλεί δέος στον άνθρωπο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, η γνώση των άστρων και των αστερισμών και η επίκληση τους με συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.
Πολλά από τα ονόματα των αστεριών που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα είναι ελληνικά. Και οι Έλληνες ήταν ίσως οι πρώτοι που έδωσαν ονόματα σε συστάδες αστεριών και δημιούργησαν καταλόγους αστέρων. Για αυτόν το λόγο μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως η ιστορία της αστρονομίας άρχισε στην αρχαία Ελλάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη μυθολογία, ο Έλληνας θεός Ερμής ήταν ο πρώτος που παρατήρησε την τάξη στα πράγματα του ουρανού και υπολόγισε τη διάταξη των άστρων και τα διαστήματα των εποχών. Η πρώτη σαφής αναφορά για την έστω και στοιχειώδη γνώση των ονομάτων κάποιων άστρων και αστερισμών, προέρχεται από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από τα επικά έργα του Ιλιάδα και Οδύσσεια, που γράφτηκαν τον 8ο π.Χ. αιώνα.
Στην Ιλιάδα, περιγράφοντας την ασπίδα του Αχιλλέα, ο Όμηρος κατονομάζει τις Πλειάδες, τις Υάδες, τον Ωρίωνα και τη Μεγάλη Άρκτο. Επίσης, παρομοιάζει την απαστράπτουσα περικεφαλαία και την ασπίδα του Διομήδη με το “φθινοπωρινό αστέρα», δηλαδή το Σείριο. Ο Σείριος, ως “κύων του Ωρίωνος» λόγω της θέσης του κοντά στον αστερισμό αυτό, χρησιμοποιείται και σε παρομοιώσεις που αφορούν τον Αχιλλέα και τον Έκτορα.
Στην Οδύσσεια, υπάρχουν αναφορές σε όλους τους παραπάνω αστέρες και αστερισμούς, π.χ. τον Βοώτη. Επίσης, σε αυτό το έπος συναντάμε και μια σαφέστατη αναφορά στις τροπές του Ήλιου “τροπαί η ελιοιο».

Από τις αναφορές λοιπόν του Ομήρου μπορούμε να συμπεράνουμε πως ήδη τον 8ο π.Χ. αιώνα, κάποιοι αστερισμοί, αλλά και κάποια ουράνια φαινόμενα ήταν γνωστά στους Έλληνες. Διάφοροι αστέρες είχαν κατονομαστεί και μάλιστα θεώρούνταν τόσο οικείοι, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε παρομοιώσεις που αφορούσαν θεούς και ανθρώπους.
Ίσως οι πλανήτες να μην είχαν ακόμη διαφοροποιηθεί, μια και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν και ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ικανές να μας πείσουν όιι η συσχέτιση της κατάστασης του ουρανού και το πέρασμα του χρόνου στη γη ήταν ευρέως γνωστά, βάσει παρατηρήσεων.

Την ίδια εποχή με τον Όμηρο ή λίγο αργότερα, ο Ησίοδος, στο βιβλίο του “Έργα και Ημέραι», αναφέρει πολλούς επίσης αστερισμούς, που ο γεωργός πρέπει να συμβουλευτεί για τις καθημερινές ασχολίες του. Για παράδειγμα, συνιστά να αρχίζει ο θερισμός όταν ανατέλλουν οι Πλειάδες και η σπορά όταν πλησιάζουν σιη δύση τούς.
Ο Ησίοδος κάνει αναφορά σε όλους τους αστέρες και αστερισμούς που είχε κατονομάσει και ο Όμηρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σείριο και στον Αρκτούρο. Στο “Έργα και Ημέραι», υπάρχουν επίσης τρεις αναφορές στα ηλιοστάσια. Μια φήμη μάλιστα λέει, ότι ο Ησίοδος έγραψε κι ένα έργο αποκλειστικά για τους αστερισμούς, που όμως χάθηκε όπως και πολλά άλλα από τα έργα του.
 
Ο Σείριος
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι Σείριος είναι το αστέρι που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου με τα ονόματα Σείριος, Σούρια, Σουρ, Σήειρ, Οσιρις κ.α. Από το Περού και το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Ν. Αφρική, μια παράδοση ζει χιλιάδες χρόνια, παρά τις προσπάθειες εξαλείψεως της, για να θυμίζει στον άνθρωπο την σχέση του με το μακρινό αστέρι και πως οι θεοί – βασιλιάδες εποικιστές, έφεραν το σπέρμα της ζωής στον απόμακρο τούτο πλανήτη του γαλαξία μας.

θα γίνει προσπάθεια συσχετισμού της ζωής της γης με το μυστηριώδες αστέρι, όσο πιο πειστικά, με βάση τα στοιχεία από τις παραδόσεις των λαών της γης. Αυτοί οι λαοί παρά την τεράστια απόσταση του άστρου από την γη, ήτοι κατά τους αστρονόμους 8,8 έτη φωτός ή 83.255.040.000.000 χιλιόμετρα, γνωρίζουν παραδόξως πάρα πολλά γι’ αυτό το άστρο, που αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας των αρχαίων λαών.
Αφετηρία εκκινήσεως, των θεών που εποίκησαν την γη υπήρξε ο Σείριος χωρίς να αποκλείουμε και την συμμετοχή πιο μακρινών άστρων. Αφετηρία των θεών Θεωρείται ο Σείριος και όχι κάποιο άλλο άστρο.

Αυτό δικαιολογείται αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο Σείριος αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, λατρεία που χρονολογείται ταυτόχρονα με την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στην γη.
Παρά την τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα απόσταση, ο Σείριος είναι ένα πολύ κοντινό άστρο για τα συμπαντικά δεδομένα και τους θεούς. Παρακάτω αναφέρονται τα ουράνια σώματα που αποτελούν το αστρικό σύστημα του Σείριου και πληροφορίες που τα αφορούν, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
 
Σείριος Α΄
Είναι ένα άστρο τεραστίων διαστάσεων, ήλιος- γίγαντας σε σχέση με τον ήλιο του ηλιακού μας συστήματος.Είναι ένα πολύ λαμπερό αστέρι. Έχει ακτίνα 1,5 φορά μεγαλύτερη από τον ήλιο, η μάζα του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την μάζα ίου ήλιου και 35,5 φορές φωτεινότερος από αυτόν. Έχει θερμοκρασία επιφανείας 11.200C τόση όση είναι σε χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ Πυραμίδων Χέοπος και Γιουκατάν Μεξικού, αλλά τόση είναι σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η ταχύτητα διαφυγής των σωμάτων από την έλξη της γης.
 
Σείριος Β’
Είναι βαρύ αστέρι, άσπρος νάνος, έχει χρώμα άσπρο και είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό. Ανακαλύφθηκε ΜΟΛΙΣ το 1862 με ισχυρό τηλεσκόπιο και τονίζω το έτος γιατί θα χρειαστεί πιο κάτω. Επί 50 χρόνια καλύπτεται από τον Σείριο “Α» και η ορατή περίοδος του είναι άλλα πενήντα (50) χρόνια. Είναι 65.000 φορές πυκνότερος από τον δικό μας ήλιο και έχει το 95% της μάζας αυτού ενώ είναι 10.000 φορές πιο σκοτεινός από τον Σείριο “Α»
Σείριος Γ’

“Το άγνωστο άστρο». Ο αστρονόμος Φόξ ισχυρίζεται ότι είδε τον Σείριο Γ΄ το 1920. Είναι τέσσερις φορές ελαφρύτερος από τον Σείριο Α΄ και κινείται όπως ο Σείριος Β΄. Έχει έναν δορυφόρο “Ε» που είναι ο πλανήτης του συστήματος που κατοικείται και από αυτόν ξεκίνησε ο εποικισμός της γης.
Ο πλανήτης αυτός επηρεάζεται καθ’ ολοκληρία από τον Συνοδό. Τα πενήντα χρόνια της περιόδου του Συνοδού είναι διάχυτα στην Ελληνική παράδοση.

H ύπαρξη του Σείριου ήταν γνωστή σε αρχαίους πολιτισμούς, ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως μαρτυρούν αρχαία κείμενα και αρχαίες παραστάσεις. Το “περίεργο» της όλης υπόθεσης, έγκειται στο οτι ο Σείριος Β΄ και ο Σείριος Γ΄ δεν φαίνονται με “γυμνό μάτι», γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη φακού, τηλεσκοπίου ή κάποιου άλλου τεχνολογικού επιτεύγματος, για να διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, ή κάποια επαφή των αρχαίων προγόνων μας με εξωγήϊνους και, γιατί όχι(;), την πιθανή καταγωγή τους από αυτούς…
Το Ελληνικό γράμμα “E» υπήρχε στην μετόπη του ιερού του Απόλλωνα, θεού φωτός, στους Δελφούς και συνέδεε την θεϊκή επιλογή του χώρου με την φυλή που τον λάτρευε, την θεϊκή φυλή των Ελλήνων οι ρίζες της οποίας υπάρχουν στον ουρανό στο άστρο E του Σείριου.
Αν πάρουμε την τροχιά του αστερισμού Σείριου Β΄ και την συνδέσουμε με τις τρεις οριακές θέσεις του με τον Σείριο Α΄, το γίγαντα άστρο του συστήματος, τότε έχουμε την εικόνα του Ελληνικού γράμματος “Ε».
Οι τρεις θέσεις που επιλέχτηκαν είναι οριακές θέσεις, ανατολή – δύση – ζενίθ του Σείριου Β΄, επειδή αποτελούν καθοριστικά σημεία της ορατής τροχιάς του γύρω από τον Α’ που διαρκεί 50 χρόνια.

Ο τελευταίος θεϊκός εποικισμός της γης έγινε από τον Δία το 25.000 πΧ και είχε αφετηρία το άστρο E του Σείριου που οι Ντόκον ονομάζουν “Αστρο της Δημιουργίας», (τυχαίο; αδύνατον).
Εάν δεν τους είχε δοθεί, δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στις χίλιες να το γνώριζαν. Η αστρική αποστολή του Δία και η αστροπολιτεία του, έπρεπε να δείχνουν το άστρο εκκίνησης τους και έπρεπε να είναι η κυρίαρχη εικόνα για λόγους ασφαλείας και αναγνώρισης.
 
 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ;

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.


Ορφική Θεογονία: Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του Aιθέρος είναι: διεισδυτικότατος, ταχύτατος, εξ ουρανού προερχόμενος, πυρ καθαρό, φύση ελαφρότατη, άπειρος, κυκλοφορητικός.

Ο Χρόνος γέννησε τον Αιθέρα, το Χάος, το Έρεβος και στην συνέχεια το Κοσμικό Αυγό από το οποίο φανερώθηκε ο Φάνης (Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 1(54)) και το Σύμπαν μας. 

Σημ: πρώτα ο Αιθέρας, δηλαδή ο δεύτερος δημιουργός Νους, ο οποίος  είναι το καθαρό πυρ και πνεύμα, αυτός που  περικλείει τους επτά κύκλους της διπολικής θνητής φύσης με τον καθαρό του Λόγο, και Ομοούσιος στον Λόγο με τον Πατέρα Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων.
Επίσης είναι αυτός που επιφέρει την Αρμονία των κύκλων (σφαιρών) εσωτερικά, με τα δημιουργήματα του τους Διοικητές, την Μοίρα, και την Δικαιοσύνη, και όλα μαζί ονομάζονταιΕΙΜΑΡΜΕΝΗ
είναι αυτός που βρίσκεται επίσης πανταχού παρών, και τα πάντα πληρών, είναι επίσης αυτός που κινείται μέσα στους κύκλους όπως και οι ψυχές,
με τις τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας προερχόμενων εκ του Φωτός.

Μετά είναι το Χάος που είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του Άγιου Λόγου με την σκοτεινή φύση από πυρ και πνεύμα γεννημένη από το σκότος, που υψώθηκε από τα Φωτεινά Πεδία πάνω στην μισογεννημένη φύση, και η ένωση αυτή επέφερε το θνητό διπολικό πυρ και πνεύμα.

Το Έρεβος είναι τόπος διάβασης και συνεπώς δεν συμμετέχει στην κοσμοποιία (Ιλιάδα Π 327, Οδύσσεια Κ 528, Λ 564, Μ 81 κλπ). 

Το δε Χάος αποτελεί το σύνολο του περιεχομένου του Κοσμικού Αυγού (Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 2(55)) 

σημ: πήρε ο δεύτερος Νους δημιουργός (Δίας), το Χάος της σκοτεινής αλλά Αγιασμένης πλέον φύσης, και της έδωσε ζωή. από πυρ και πνεύμα των αντιθέτων, σύμφωνα με τους νόμους της Αρμονίας.

Κατά συνέπεια, ο κόσμος μας και όλο το Σύμπαν μας «υπάρχει» στην αγκαλιά του Αιθέρα. 
«Ο Ζευς ονομάζεται και Αιθήρ» 
Ο ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΖΕΥΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΙΟΝ - ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΛΟΓΟΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. «Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός» (Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

The deal ist … „παραχωρούνται„ 24+2 νησιά του Αιγαίου για 149 χρόνια, έναντι 156,45 δις. € (χρέους) ....! ;;;;;

Στην κατεχόμενη Ελλάδα οι συμπεριφορές των τροϊκανών τα τελευταία έξι χρόνια οφείλοντο απλά και μόνο στην μακροοικονομική προκατάληψη που διακατέχει κάθε Ναζί ή και Σιωνιστή τοκογλύφο, χάριν της οποίας, η λύση, που τελικά θα «προταθεί» στον ολοκληρωτικά „τελειωμένο“ λαό, σχετικά με την οριστική αντιμετώπιση του αέναου χρέους του, θα είναι τόσο μοναδική, εξεφτελιστική και ταπεινωτική που δεν θα έχει άλλη δυνατότητα από το να την επικυρώσει δια της συγκατάθεσής του!
«Κύπρο της Ιβηρικής χερσονήσου» ονομάζει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας λ.χ. το πρότζεκτ «Ανδαλουσία», όπου εξ αρχής, μαζί με τις γερμανικές κρατικές υπηρεσίες συμμετέχουν και 570 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, έχοντας μόνο ένα και μοναδικό στόχο. Την ανεξαρτοποίηση του κράτους της Ανδαλουσίας και την «κοσοβοποίηση» δύο νέων περιοχών της Ισπανίας.

«Χόνγκ Κόνγκ του Αιγαίου» ονομάζεται το νέο πρότζεκτ της Γερμανικής κυβέρνησης, όπου ενεργά συμμετέχει μόνο η ελίτ της Γερμανικής οικονομίας, Βertelsmann, Axel Springer, Siemens, EON, DHL, Lufthansa, Commerzbank, Bayer, RWE,Dt. Post, Allianz, Münchener Rück, Roland Berger και άλλοι.

Η διατεταγμένη σφαγή στην φορολόγηση, στο κόστος ζωής, στα μέσα εισοδήματα, στον τουρισμό, στην κοινωνική συνοχή, στην πρόνοια, στην παιδεία, στην υγεία, στην αστυνόμευση και η επιμελής καταστροφή των υποδομών στις συγκοινωνίες, στην παραγωγή, στις δημοτικές εγκαταστάσεις, στις υπηρεσίες, μαζί με τον καθημερινά στοχευμένο βομβαρδισμό συγκεκριμένων νήσων με μιλιούνια προσφύγων και λαθρομεταναστών δεν συνέβησαν τυχαία αλλά ήταν προ πολλού σχεδιασμένα και πάντα εν γνώση του καθεστώτος των Αθηνών. ( .... γι αυτό αντιπροτάθηκε πρόσφατα η μετατροπή της Καρπάθου σε βάση ....!).

Τα γερμανικά ΜΜΕ πλάθουν πάνω στην εικόνα μιας «χώρας των 1000 νήσων», δίχως να αναφέρονται σε αυτήν με τ’ όνομά της. Μια απρόσωπη φωνή (Alexander Kluge ) συνομιλεί με έναν δήθεν, κατ’ όνομα, «Έλληνα» ( Dr. Ioannis Zelepos …. γέννημα θρέμμα Γερμαναράς του κερατά ) που παρουσιάζεται ως «νεογραικολόγος» και «βυζαντινολόγος». Αυτός είναι ο «Έλληνας», ο made in Hamburg, που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ακριβώς όπως θέλει να τ’ ακούσει ο κάθε μέσος Γερμανός αναγνώστης της Bild Zeitung μαζί με την κάθε Ρεπούση ή τον κάθε Φίλη και τους λοιπούς διεθνιστές ή Τουρκολάγνους που ηδονίζονται όταν βλέπουν την Ελλάδα πεσμένη στα τέσσερα.

Καταργήθηκαν τα Ελληνικά τοπωνύμια, μαζί με το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και την τοπογραφία του τρόμου και αντικαταστάθηκαν μονομιάς από τα αντίστοιχα γερμανοειδή γκρίκλις. Μόνο επί τουρκοκρατίας έζησε λ.χ. η Τριπολιτσά τις δόξες της ή .... μάταια προσπάθησαν οι Βαυαροί να εισάγουν τον πολιτισμό στην χώρα ενώ .... Έλληνας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας «μπάσταρδος» των ρωμαίων, των σλάβων, των αλβανών και των τούρκων που δεν χάνει ευκαιρία χωρίς να προσπαθήσει να ιδιωποιηθεί την ιστορία, την δόξα και τους κόπους των «άλλων», όπως λ.χ. των «Μακεδόνων», των «Χριστιανών» και των «Βυζαντινών». Ο Έλληνας υπήρξε πάντα τέλειος ως δούλος, συνεχίζει ακάθεκτος ο Δρ. Ζελεπός, του Ρωμαίου, του Βυζαντινού, του Αλβανού, του Σλάβου, του Τούρκου ή του Ενετού αφέντη του. Έρχεται ένας «¨Ελληνας» από το Αμβούργο λοιπόν, που σαν καλός Γερμανός, πρώτα υπηρετεί την θητεία του στην Bundeswehr πριν καν σπουδάσει νεογραικολόγος /βυζαντινολόγος, ώστε να διαθέτει το άλλοθι για να δώσει το φιλί της ζωής στην πιο πρόστυχη θεωρία που έγινε ποτέ από «επιστήμονα», στις θέσεις του Jakob Phillip Fallmerayer σχετικά με την εθνογένεση και την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους, μετά την επανάσταση του 1821.

Ο «¨Ελληνας» εξ Αμβούργου, που είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις θέσεις της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και μ’ αυτές της αντίστοιχης βαυαρικής, δηλώνει στην καταγωγή Ικαριώτης, τονίζει μεν με έμφαση ότι το νησί είναι από το 1912 ανεξάρτητο κράτος, ξεχνά όμως να πληροφορήσει το κοινό του ότι η Ικαρία ανήκει στην Ελλάδα. Tην τελική ερώτηση δε, .... ποια συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσαν να αναλάβουν ως ενέχυρο, σε βάθος χρόνου και από κοινού, Ευρωπαϊκή Ένωση και δανειστές μαζί, ο «Έλληνας» Dr. Ioannis Zelepos , φάνηκε πολύ διαβασμένος, απαντώντας εν ριπή οφθαλμού:

« Είναι τα νησιά του Αιγαίου που εμφανίζονται στους ναυτικούς χάρτες των τελευταίων 2.100 χρόνων που έχουν να επιδείξουν μόλις λίγες δεκαετίες υπό Ελληνική διακυβέρνηση. Είναι η Λέσβος, η Χίος και οι Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες ήταν πάνω από 300 χρόνια υπό Ενετική και πάνω από 400 υπό Τουρκική κατοχή. Η Ε.Ε. θα είναι σε θέση να κάνει θαύματα στην περιοχή, αφότου αναλάβει την διακυβέρνησή της. Οι κάτοικοί των νήσων αυτών αναμένεται να αντιμετωπίσουν θετικά μια αλλαγή στην διακυβέρνηση του «τόπου» τους».

Τη γνώμη του Γερμανού Δρ. Ζελεπού συμμερίζονται απόλυτα οι Γερμανοί, δεν το κρύβουν και όπως πάει, θα είναι ικανοί να την υλοποιήσουν στο εγγύς μέλλον εφόσον εμείς, που δηλώνουμε γεννηθέντες εν Ελλάδι, δεν αποφασίζουμε επιτέλους να τους κάνουμε την ζωή «δύσκολη», τα δε σχέδια επί τούτου και την δουλειά που ακολουθεί, μαντάρα.

Λαός και χώρα είναι υπό γερμανική κατοχή.




Νέα Φιλική Εταιρεία



ΥΓ.: .... για τους εξυπνάκηδες, τους άπιστους ή και τους συνωμοσιολόγους: " 10 vor 11 " dctp , RTL TV, 05.01.2016, 00.30 (MEZ) πμ. " Das Land der 1000 Inseln " .... Στα σκαριά ευρίσκονται και άλλες εκπομπές όπου θα συμμετέχουν και άλλοι "δημιουργοί". Εκτός του RTL εκπέμπονται οι ίδιες εκπομπές παράλληλα και στα κανάλια SAT 1, Kabel 1, Pro 7 και VOX.



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο:
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com


- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/paraxorountai-nisia-aigaiou.html#sthash.lvMYvViL.dpuf

ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ. Συγκλονιστικό! Και 3η απόπειρα δολοφονίας του Nigel Farage, του “κακού δαίμονα” για την Ευρώπη του 4ου Ράιχ (ΒΙΝΤΕΟ)

farage-ukip-incidente-aereo
Επέζησε ο Φάραντζ μια απόπειρα δολοφονίας, τον Οκτώβριο του 2015, ως ευρωβουλευτής των ευρωσκεπτικιστών; Αυτήν την δήλωση υποστήριξε η βρετανική εφημερίδα Mail της Κυριακής....

MoS2 Template Master
Αντιθέτως η γαλλική εφημερίδα, Libération, έχει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του.
2FC4925000000578-3382294-image-m-31_1451830468354 2FC5B5BE00000578-3382294-image-a-4_1451854227714
Στις 21 Οκτωβρίου ο Φάρατζ έφυγε με το Volvo V70 από τις Βρυξέλλες για να πάει στο σπίτι του στη νότια Βρετανία. Όταν έφτασε στη γαλλική Δουνκέρκη, παρατήρησε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό του, και σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην πλευρά του δρόμου, έτσι δήλωσε την την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Mail on Sunday. Σύμφωνα με τον Φάρατζ η γαλλική αστυνομία τον πληροφόρησε ότι τα μπουλόνια των τροχών του είχαν ξεβιδωθεί σκόπιμα και ότι κάποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/01/3-nigel-farage-4.html

Αν γινόταν στην Ελλάδα, θάχαμε γεμίσει ... πτώματα. Υπουργός αυτοκτόνησε επειδή κατηγορήθηκε για δωροδοκία… (ΣΚΛΗΡΟ BINTEO)


Κυριολεκτικά σοκάρει την διεθνή κοινότητα η άλογη πράξη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του μπροστά στις κάμερες, επειδή κατηγορήθηκε για δωροδοκία....
 
 Όταν το 1981 ο Ρόμπερτ Μπαντ Ντουάιερ ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών , αποφάσισε να ψηφιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία του κράτους προκειμένου να εντοπίσει τα πλεονάσματα και ελλείψεις.
Αποφάσισε να συνεργαστεί με μία λογιστική εταιρεία που θα αναλάμβανε την εργολαβία της πολιτείας. 
Τότε ξεκίνησε η περιπέτειά του, καθώς βρέθηκε αναμεμιγμένος σε ένα οικονομικό σκάνδαλο που συντάραξε την πολιτεία. Ο Ντουάιερ κατηγορήθηκε ότι έλαβε 300.000 δολάρια προκειμένου να διευκολύνει τον επιχειρηματία να αναλάβει μια εργολαβία της πολιτείας.  
Ο ίδιος ισχυριζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή πως είναι αθώος και έπεσε θύμα πολιτικών αντιπάλων. 
 
Η γνώμη του δικαστή ωστόσο διέφερε και τον ένοχο παθητικής δωροδοκίας. Καταδικάστηκε λοιπόν σε ποινή φυλάκισης 55 ετών και χρηματική ποινή 300.000 δολαρίων. 
 
Το πρωί της 22ης Ιανουαρίου του 1987 ο Ρόμπερτ Μπαντ Ντουάιερ προγραμμάτισε μια συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στην Πενσυλβανία, Χάρισμπεργκ. Όλοι περίμεναν την ανακοίνωση της παραίτησής του, όταν έβγαλε ένα μάγκνουμ μέσα από ένα χάρτινο φάκελο και αυτοκτόνησε μπροστά στους παρευρισκομένους και τους τηλεθεατές!  


 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/01/binteo.html

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!!!! Γιατί οι γαλαζοαίματοι το ΕΚΡΥΨΑΝ;;;

Χάθηκαν οι Ἑλληνίδες;Ἔπρεπε, ὅλως«τυχαίως» καί ὅλως«συμπτωματικῶς» νά εἶναι καί οἱ δύο ΕΒΡΑΙΕΣ;;;Τελείωσαν μήπως οἱ πριγκίπισσες στόν πλανήτη;;..

Χάθηκαν οι Ἑλληνίδες;
Χάθηκαν οἱ Γερμανίδες; Οἱ Ἀγγλίδες;
Τελείωσαν μήπως οἱ πριγκίπισσες στόν πλανήτη;Ἔπρεπε, ὅλως …«τυχαίως» καί ὅλως …«συμπτωματικῶς» νά εἶναι καί οἱ δύο ἑβραῖες;
Καί τοῦ Παύλου καί τοῦ Νικολάου;
Τς τς… Δὲν κάνει… Τί βασιλεῖς καί πρίγκιπες φιλοδοξοῦν νά εἶναι;; Τοῦ Ἰσραῆλ ἤ τῆς Ἑλλάδος;Καὶ καλὰ ἡ μία… Καί οἱ δύο νύφες …«περιούσιες»;
Ἀφορμὴ γιὰ νὰ ἀσχοληθῶ μὲ τὸ θέμα ἦταν κάτι …τυχαῖον.
Κάπου διάβασα κάτι γιὰ κάποιον κύριο Μίλλερ. Ἕναν πολὺ πλούσιο κύριο Μίλλερ…
Λίγη ἀναζήτησις στὸ διαδίκτυο καὶ ἔπεσα στὸν πολὺ πλούσιο μπαμπᾶ τῆς Μαρὶ Σαντᾶλ Μίλερ (Marie Chantal, Crown Princess of Greece), τὸν κύριο Ῥόμπερτ Γουώρεν Μίλερ (Robert Warren Miller).
Ὁ κύριος Ῥόμπερτ Μίλερ εἶναι ἕνας πάρα πολὺ πλούσιος κύριος. Μὰ πάρα πολύ.
Τὸ ὄνομά του συχνὰ ἐμφανίζεται μέσα στὰ ὀνόματα τῶν ἐπενδυτῶν ἐκείνων, μὲ ἤ χωρὶς ἐρωτηματικά, εἰσαγωγικὰ καὶ σχόλια.Στοχεύει, ὁρμᾶ, …ἐπενδύει καὶ ἀφήνει πίσω του …συντρίμια.
Καὶ φυσικά, βάσει αὐτῶν ποὺ διαβάζουμε στὴν βικιπαιδεία, εἶναι ἕνας σκληρότατα ἐργαζόμενος κύριος ποὺ οἱ καλὲς …συγκυρίες καὶ ἡ τύχη καὶ ἡ καλή του καρδιὰ τοῦ χάρισαν κάτι δισεκατομμυριάκια…
(Μόνον σὲ ἐμᾶς δὲν …βγαίνει τόσο παραμυθένια ζωὴ καὶ πληρώνουμε πάντα ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ μάρμαρα, ἰδίως γιὰ κάθε κύριο Μίλλερ…!!!)
Ἐπεὶ δὴ ὅμως οἱ ἐποχές μας εἶναι ὁλίγον …πονηρές…
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ χρῆμα, τὸ πολὺ χρῆμα, δὲν τὸ συναντοῦμε συχνὰ στὰ χέρα μὴ …«περιουσίων», ξεκίνησα τὸ ψάξιμο.
Δυστυχῶς, ὅπως θὰ διαπιστώσετε κι ἐσεῖς, ἐὰν δὲν εἶχε συμπεθερέψη μὲ τοὺς Γλύξμπουργκ κι ἐὰν δὲν εἶχαμε ἐμεῖς, οἱ Ἕλληνες, μία …ὑποψία γιὰ κάθε …«περιούσιο», ὡς λαός, δὲν θὰ εἶχε λόγους ὁ κύριος Μίλλερ νὰ κρύψῃ κάτι. Τὸ ἔγραφε ὁ κύριος Μίλλερ πὼς εἶναι ἑβραῖος, διότι, κατὰ πῶς ἀντιλαμβάνομαι, καμάρωνε γιὰ αὐτό…
Τώρα ὅμως, μὲ βασιλεῖς καὶ πρίγκιπες στὸ συμπεθεριό, δὲν γίνεται… Ἔπρεπε νὰ χαθοῦν τὰ ἴχνη τῆς καταγωγῆς του, διότι δὲν κάνει νὰ γνωρίζουμε ἐμεῖς, οἱ χαχόλοι, πὼς αὔριο ἤ μεθαύριο ἤ τέλος πάντων σὲ κάποιο χρονικὸ διάστημα, ὅταν ὁ Νικόλαος θὰ ὁλοκληρώση τὸ κόμμα του, ἤ ὅταν ὁ Παῦλος θὰ λοξοκυττάξη πρὸς τὰ (πρώην) βασιλικὰ ἀνάκτορα, πρῶτες κυρίες ἀν τὶ Ἑλληνίδων θὰ εἶναι ἑβραῖες…
Ἤ, ἀκόμη χειρότερα, ἐὰν αὐτοὶ δὲν προωθηθοῦν, ἀλλὰ μᾶς φορτώσουν τοὺς διαδόχους τους, ἑβραιόπαιδα ξεκάθαρα πλέον, ὡς ὑποψηφίους κυβερνῆτες στὸ μέλλον, δὲν θὰ πρέπη νὰ γνωρίζουμε πὼς ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ …«περιουσίους».
Τί χαχόλοι θά ἤμασταν ἐάν γνωρίζαμε;
Καὶ φυσικὰ ὁ κύριος Μίλλερ, γιὰ νὰ μὴν …κάψῃ τοὺς συμπεθέρους, τοὺς γαμβρούς του καὶ τὰ ἐγγόνια του, καὶ πάντα γιὰ τὸ …καλό μας, ἔσπευσε νὰ μὲ ἐπιβεβαιώσῃ. Ἀσκεναζὶ στὴν καταγωγή του μέν, κρυμμένη ἡ καταγωγή του δέ… Πιὸ …«περιούσιος» δὲν γίνεται, ἀλλὰ νὰ μὴν τὸ …λὲν καὶ τὸ μάθουμε ἐμεῖς…!!!
 Robert Warren Miller
Κι ἔτσι δικαιολογεῖ κι αὐτὸς τὸ χρῆμα του, ἀλλὰ κι ἐγὼ τὴν …πετριά μου!!!
(Ἀλήθεια; Γιατί ντρέπονται; Γιατί τό κρύβουν;)
Τέλος πάντων…
Ἐφ΄ ὅσον τὴν μία πλευρὰ τὴν εἴδαμε, τὴν καμαρώσαμε, βεβαιωθήκαμε πὼς ὅλα ἔχουν καλῶς καὶ πὼς φιλοδοξοῦν, δίχως προσχήματα, ἑβραῖοι νὰ μᾶς κυβερνήσουν, γιὰ ἀκόμη μία φορά, εἶπα νὰ ἐρευνήσω καὶ τὴν ἄλλην πλευρά. Τὴν Τατιάνα…
Τατιάνα Βπλάτνικ λοιπόν. (Princess Tatiana of Greece and Denmark)
Ἡ Τατιάνα εἶναι καθαρὴ καθαρὴ ἑβραία. Καμαρώνει γιὰ αὐτό.
Καὶ ὁ Νικόλαος δίπλα της φυσικά, ποὺ ἐκτὸς ἀπὸ πρίγκηψ τῆς Ἐλλάδος δηλώνει καὶ πρίγκηψ τῆς Δανίας, μαζὺ μὲ τὴν Τατιάνα του.
Καὶ τὰ παιδάκια τους θὰ πάρουν τῆς μανούλας τους τὸ αἷμα, τὶς ἀρχὲς καὶ τὶς κατευθύνσεις…
Καὶ πολὺ καλῶς θὰ κάνουν…
Ἐμεῖς ὅμως τί φταῖμε;
Δέν μᾶς ἔφθαναν τόσοι …«περιούσιοι» ἔως σήμερα; Ἔπρεπε νά μᾶς τούς φορτώσῃ καί ἡ …βασιλική οἰκογένεια;
Προκαλεῖ ἐντύπωσιν ὅμως ἡ ἐμμονή, ἀνᾲ τοὺς αἰῶνες, στὶς ἐνδογαμίες τους.
Βασιλεῖς, πρίγκιπες, δόγηδες, βαρῶνοι, δοῦκες, λόρδοι μεταξύ τους καὶ μόνον ἀναπαρήγοντο καὶ πολλαπλασιάζοντο…
Τὸ ἴδιο καὶ οἱ ἑβραῖοι, μόνον μεταξύ τους… Μόνον μὲ ἐνδογαμίες πορεύοντο…
Ἔτσι κατάφεραν καὶ οἱ μὲν καὶ οἱ δὲ νὰ κρατήσουν τὸ «αἷμα τους καθαρό». Οἱ μὲν παρέμειναν «γαλαζοαίματοι» καὶ οἱ δὲν …«περιούσιοι»!!!
Τώρα τὸ ἀλλάζουν καὶ μᾶς προκύπτουν ἀνταλλαγὲς γενετικοῦ ὑλικού…
Δῆλα δή, κατὰ πῶς θέλουν νὰ βλέπουμε, οἱ ἐνδογαμίες αἰώνων μᾶς τελείωσαν.
Ἤ μήπως …ὄχι;;;
Ὁπωσδήποτε εἶναι προσωπικὴ ἐπιλογὴ ὁ σύντροφος. Μὰ τὸ νὰ κρατήσουν κρυφὴ τὴν καταγωγή του εἶναι προσβλητικὸ καὶ γιὰ τὴν νοημοσύνη μας ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς ἰδίους.
Τέλος…
Ἐδῶ ποὺ φθάσαμε καὶ μὲ τὸν τρόπο ποὺ ἐξελλίσσονται τὰ γεγονότα, ἕνα ἔχω νὰ πῶ.
Οἱ …«σωτῆρες» μας χαμογελοῦν, χαιρετοῦν, τάζουν, συμπαρίστανται, αὐτοπροβάλλονται, ὀργανώνονται…
Ἀντιλαμβανόμεθα πολλὰ περισσότερα ἀπὸ ὅσα λέγονται ἤ ἀποκαλύπτονται, ποὺ σαφῶς ΔΕΝ εἶναι γιὰ τὸ δικό μας καλό…
Ὅμως…
Θά μποροῦσαν μήπως, ἐφ΄ ὅσον ἔχουν τὰ …μέσα, νά φέρουν τούς συμπεθέρους τους κατά τά μέρη μας, πρό κειμένου νά ῥίξουν πραγματικά χρήματα στήν ἑλληνική ἀγορά; Ὄχι μὲ τὸν τρόπο ποὺ συνηθίζουν νὰ …ἐπενδύουν, ἀλλὰ νά…
…σὰν προσωπικὴ χάρη στὶς φιλόδοξες θυγατέρες τους.
Ἔτσι γιὰ νὰ σᾶς …συγχωροῦμε τὰ ἀποθαμένα σας βρέ.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/01/blog-post_186.html

Ο ΙΧΩΡ… ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχω τονίσει και έχω αναφερθεί πολλές φορές στην Μυθολογία/Μυθοϊστορία των Προγόνων μας…. που είναι ο μέγιστος Παιδαγωγός προς όλους ΕΜΑΣ…..όπου με προτροπή για έρευνα και πλήρη κατανόηση της «κρυφής» αλλά και φανερής Γνώσης…θα βγάλουμε τα εξαγόμενα συμπεράσματα που οδεύουν προς την αλήθεια….
που έχουν έτσι κι αλλιώς από μόνα τους μία διαχρονική αξία και ισχύ…μιας διδασκαλίας του Θείου Φωτός …η οποία διαπαιδαγώγηση....έρχεται από τα παλιά και προέρχεται εκ του Χείρωνος Κενταύρου….υπό του Απόλλωνος(θεού του αμιγούς Φωτός)….όπου ο Χείρων μας συνδέει και πάλι τον ίππο….δηλαδή το ΑΛΟΓΟΝ μέρος της Ψυχής μας….με τη φώτιση του Παιωνίου Προτύπου: «Εν δε Απόλλων». Η δε Παιωνία Αθηνά εναποθέτει μόνον την χείρα της εις την κεφαλή του….δείγμα μεταβιβάσεως των συμβουλευτικών Σοφών και Θεραπευτικών της ιδιοτήτων.


Ο Απόλλων λοιπόν ….είναι ο προστάτης της Υγείας….και κατευθύνει ορθώς τον ιππόμορφο Χείρωνα στην απόκτηση των θείων Του Ιδιοτήτων….δηλαδή της Παιωνίας Θεραπευτικής του Τέχνης….της ΜΟΥΣΙΚΗΣ…δηλαδή την καθ’ ολοκληρίαν Πνευματική επίδοση και μόρφωση…της Μαντικής ικανότητος και της Τοξοβολίας.

Η διαπαιδαγώγηση λοιπόν του Χείρωνος…υπό του Απόλλωνος πραγματοποιείται ΑΔΕΛΦΙΑ…δια της ελεγχόμενης ΛΟΓΙΚΗΣ και ΓΝΩΣΗΣ του ΕΑΥΤΟΥ/ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ….με βάση όμως το κριτήριο και την έννοια της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Όμως παρατηρούμε ότι η φύση σύλληψης και γέννησης του Χείρωνος Κενταύρου….από τα ανεξέλεγκτα ένστικτα των γονιών του Κρόνου και της Φιλύρας…..έρχεται σε αντίθεση με τη Θεία σύλληψη και γέννηση του Απόλλωνος…δια της ομαλής συνεύρεσης Διός και Λητούς. Αυτό σημαίνει Αδέλφια….ότι η σύλληψη του Απόλλωνος είναι μείξη του Λείου Ήθους/ΛΗΤΟΥΣ…..με της ανώτατης Νοημοσύνης του ΔΙΟΣ….χωρίς την παρεμβολή των ίππων.

Ο ίδιος ο Χείρων με πρότυπο πλέον τον Απόλλωνα….και μέσω της καθαρότητος και απελευθέρωσης των δεσμών της άγνοιας…τις οποίες διδάχθηκε από τον Φοίβο Απόλλωνα(Πνευματικού Πατρός)…καθίσταται ΟΝ φωτισμένο και ικανό να αναλάβει την ανατροφή…όχι μόνον των απλών Ανθρώπων…..αλλά και των εξαίρετων τέκνων των Θεών μετά των Θνητών γυναικών και τέκνων των ηγεμόνων τέκνων Θεών.
Ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ....αλλά και ως ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ τους.....ο ΧΕΙΡΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…υπό την καθοδήγηση του Απόλλωνος…προετοιμάζει τα τέκνα να αλλάξουν πεδίο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ….και ως ΗΡΩΕΣ πλέον…αφού δοκιμασθούν στο πεδίο των ΛΑΘΩΝ/ΑΘΛΩΝ….να διέλθουν ΑΔΕΛΦΙΑ….εκ της ΠΥΛΗΣ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ….διότι ο ΧΕΙΡΩΝ…..ων αθάνατος….κατέχει την αρμοδιότητα του ΟΔΗΓΟΥ των ΨΥΧΩΝ….διανοίγοντας σ’ αυτούς την ΠΥΛΗ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.
 

Ο ρόλος του Χείρωνος…είναι πολύ εξαιρετικής σημασίας….διότι δημιουργεί το ΝΕΟ ΓΕΝΟΣ….ΤΟ ΓΈΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ…..το οποίο μαθητεύει μέσω αυτού εις την αόρατον και άφατον Απολλώνιον Γνώση....του Εαυτού.
Αν θυμηθούμε όμως τάχιστα....ο Χείρων Κένταυρος μας δίδαξε με ρώμη, την πολιτική, νομική, πολεμική, κυνηγετική, ιατρική, μουσική , αστρολογική ικανότητα μάθησης εις τους μαθητές του:


ΗΡΑΚΛΗΣ-ΙΑΣΟΝΑΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΠΗΛΕΥΣ-ΝΕΣΤΩΡΑΣ- ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΣ-ΜΕΛΑΝΙΩΝ-ΤΕΛΑΜΩΝ-ΘΗΣΕΑΣ-ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ-ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ-ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΜΕΝΕΣΘΕΥΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ-ΚΑΣΤΟΡΑΣ-ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ-ΑΝΤΙΛΟΧΟΣ ΑΙΝΕΙΑΣ κλπ κλπ….ουκ και ολίγων…..και καθ’ ομοίωσιν ο Χείρων…καθίσταται ο ΙΑΤΡΟΣ των ΘΝΗΤΩΝ…εις το πυκνό και βαρύ Υλικό Πεδίο…όπου δια των χειρών του….ο Χείρων….καθίσταται άριστος ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ.


Η σημασία της λέξεως Χείρων Κένταυρος…..συνθέτει εις ΕΝ τη διττή φύση των μαθητών του….. διδάσκοντας εξ ιδίας πείρας τον τρόπο θεραπείας σώματος και ΑΥΡΑΣ/ΨΥΧΗΣ….!

Δηλαδή… η ΨΥΧΗ ή αλλιώς ΨΥΧΑ... είναι Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΕ ΧΟΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Ο Χείρων Κένταυρος λοιπόν …..δια των χειρών του….κεντάει την Αύρα/Ψυχή….κι όταν λέγω κεντάει Αδέλφια…σημαίνει ότι παρά τη θέλησή του….ο ιππεύς κεντάει και εξαναγκάζει τον ίππο….Αύρα/Ψυχή του Κεντ+αύρου…να τρέξει μακριά και να καλπάσει. Το κέντημα της βελόνας….προωθεί τη κλωστή εκείνη….σ’ εφαρμογή του σχεδίου…δια της ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ των μερών…τα οποία άλλοτε έχουν σχεδιασθεί επί του υφάσματος και άλλοτε όχι…..διότι η ασαφής έννοια του κεντήματος....όπου είναι δυνατόν οι χείρες του Χείρωνος να την κεντήσουν….καθώς είναι μη υπάρχουσα στο χώρο…ασύλληπτος, αυτοκινούμενη, αόρατη…..δηλαδή....ΑΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ….εις το χρόνο... Αθάνατον ΑΥΡΑ του.

Έτσι όπως ο Χείρων Κένταυρος δια των χειρών του ΝΟΗΤΙΚΑ ….και όχι φυσικά….αναλαμβάνει την ΑΥΤΟΙΑΣΙΝ του….κεντώντας την ΑΥΡΑ του…..έτσι κατά παράδειγμα και ο κάθε ΘΝΗΤΟΣ (Θνητός σημαίνει αυτός που με στέρεο Σώμα και Νου θεάται)…έχει την δυνατότητα να καταστεί ΙΑΤΡΟΣ του ΕΑΥΤΟΥ του…..αναλαμβάνοντας δια των ΝΟΗΤΙΚΩΝ του χειρών….την ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΝ του.

Η λέξη αλλά και ουσία Ιχώρ γνωρίζουμε έως τώρα ότι αναφέρεται και από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, τον Ιουλιανό, τον Αριστοτέλη και τον Πυθαγόρα.

Ο Όμηρος μας αναφέρει: στην (Ιλιάδα Ε 340 και Οδύσσεια 405) : «ρέε δ’ άμβροτον αίμα θείο, ιχώρ, οις περ τε ρέει μαχάρεσση θεοίσιν».

Ο Πλάτωνας στον ( Τίμαιο, 39, 3) : «ο ιχώρ, το υγρόν, ο ορός του αίματος είναι απαλός της μαύρης και της οξείας χολής είναι δριμύς, όταν αναμειγνύεται ένεκα θερμότητας με αλμυρά συστατικά, τότε το ονομάζουμε οξύ φλέγμα».


Ο Πυθαγόρας μας αναφέρει περί της «Θείας Ουσίας» στο Αίμα των Ελλήνων που προστατεύει τους φέροντες από αλλοίωση ή μετάλλαξη του γενετικού τους κώδικα. Στην Μυθολογία ακόμη γίνεται λόγος σε μια αναφορά για τον μυθικό φύλακα της Κρήτης....τον Τάλω, που ήταν κατασκευασμένος από χαλκό από τον θεό Ήφαιστο και μέσα του έρεε....ο Ιχώρ.

Η λέξη Ιχώρ....γενική του ( Ιχώρος).....αναφέρεται στο Αίμα των Ολύμπιων Θεών ή το Αίμα (ΙΑΜΑ) των Ελλήνων....καθ’ ομοίωσιν.... ! Είναι μία ουσία ζωογόνος και παραμένει αναλλοίωτη μέσα εις το χωροχρόνο.


Ο ζωντανός … ΚΩΔΙΚΑΣ «ΙΧΩΡ» ισούται λεξαριθμικά :


ΙΧΩΡ=10+600+800+100=1510à1+5+1+0=7..... Ο ΙΕΡΟΣ ΣΕΠΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ...!!!

( Κι όταν λέγω....ότι ο αριθμός ΕΠΤΑ...είναι ΙΕΡΟΣ.....τούτο σημαίνει ότι ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ.....με την ουσία των ΕΠΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ....μας δηλώνει την Μουσική Παρουσία του Απόλλωνος με τις ΕΠΤΑ ΧΟΡΔΕΣ της ΚΙΘΑΡΑΣ-ΛΥΡΑΣ ΤΟΥ....διότι είναι αυτή που καθαρίζει την Διάνοια....όπου με την ΛΥΡΑ του ρέει το Ηλιοφώς που φωτίζει την ΕΝΝΟΙΑ....δηλώνοντας μέσω της ΧΟΡΔΗΣ.....το χώμα, τη Γαία....όπου με ροή και δύναμη δημιουργεί δια του ΤΟΞΟΥ .....την ΕΠΤΑΒΕΛΟΝ δύναμη επάνω εις τα στερεά....μέσω της ενέργειας του ΒΕΛΟΥΣ....ενέργειας Φωτός...μια Ηλιακή Ακτινοβολία Φωτισμού που με φυσική αντίληψη οράται εις τα ΕΠΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ.

Η Ελληνική γλώσσα εξάλλου είναι δομημένη έτσι με βάση τις γνώσεις του Σείριου...ως πνευματική τροφή...εκ του βορά...όπου συμβολικά Ηρακλής και Ιφικλής....μας υπό νοούν τον ΣΕΙΡΙΟ Α! και Β!...όπου η περιφορά του Β! γύρω από τον Α! διαρκεί 49,7 έτη....και εάν το 7....πολλαπλασιαστεί επί του 7.....μας δίδει: 7Χ7=49....όπου 49 είναι οι ετήσιες ακτινοβολίες προς τον πλανήτη Γαία και η ελλείπουσα κόρη...από τις 50 κόρες του Θεσπίου....είναι αυτή που δεν ευρέθει με τον Ηρακλέα....ελλείπουσα χρονική μονάς δηλαδή...που συμβολίζει την επόμενη ημέρα και τον επόμενο χώρο της Δημιουργίας.....καθώς οι 50 κόρες του Θεσπίου εκπροσωπούν μία πλήρη περιφορά του Σείριου Β! ....οπότε ο ΘΕΣΠΙΟΣ (Πυρός Θέασης).... είναι ο ίδιος ο ΣΕΙΡΙΟΣ....ΛΟΓΟΣ ....ο πατήρ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.)

ΙΧΩΡ:


Το γράμμα Ι=10 εκφράζει την κατερχόμενη θεία δύναμη επί της στερεάς Γαίας.....όπου η δύναμη Ι.....δημιουργεί την ισχύ του Πυρός. Η ιερά Τετρακτύς ολοκληρώνει στο γράμμα Ι(ώτα)....από την αρχική δόμηση της εννεάδος.(ΕΝΑΣ-ΝΟΥΣ).=(ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΝΟΟΣ-ΝΟΜΟΥ).

Το γράμμα Χ=600.....εκφράζει το χώμα, τη γη, τη συμπύκνωση ενεργειών επί γήινου χώρου...δηλώνοντας τα χοϊκά στοιχεία....όπως επίσης και την ίδια τη χώρα μας.... ΕΛΛΑΣ.

Το γράμμα Ω=800....εκφράζει την δύναμη της Φύσης επί της Γαίας. Είναι ο απέραντος Ωκεανός...που δηλώνει το υγρό στοιχείο του Ύδατος...και προσφέρεται εις την Γαία....εις ΔΟΞΑ ΑΙΩΝΙΑ.

Το γράμμα Ρ=100.....εκφράζει τον ρου, τη συνεχή ροή της θείας Ουσίας εις τον χώρο της Γαίας....από τη Θεία Πηγή.

Έτσι εάν τώρα δούμε σε συνδυασμό και των δύο λέξεων : ΧΕΙΡΩΝ και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ…..βλέπουμε ότι μας υποδεικνύουν ότι η τέχνη της ιάσεως(θεραπείας) των θνητών είναι στην δικαιοδοσία της ΑΥΡΑΣ/ΨΥΧΗΣ του ίδιου του ασθενή….και ο ίδιος είναι υπεύθυνος με τα δικά του χέρια….ψυχικά πάσχοντας....να προσπαθήσει να αυτοϊασθεί.


Στην κάθε νέα ενσάρκωση της κυκλικής φοράς γύρω από το κέντρο….η Ψυχή αλλάζει το «ένον»…..δηλαδή το παλιό ρούχο με νέο. Η αντιρρόπηση μεταξύ σκοταδιού του Τάφου και του Φωτός της ενόρασης…απαιτεί από τους θνητούς ΟΛΕΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΨΥΧΗΣ ….να είναι ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ…διότι έτσι η Ψυχή αναγνωρίζει τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ στην εναλλαγή των ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ….Ανδρός/Γυναικός…ώστε να υπάρχει αρμονικός συντονισμός των ιδιοτήτων και των δύο φύλων….ως προς τις ιδιότητες…..που προσπαθεί να κατανοήσει….ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσει…οπότε ας είμεθα ολίγον πιο προσεχτικοί ως προς το άλλο φύλο…..διότι πολύ απλώς σε προηγούμενη ζωή….περάσαμε και τη δοκιμασία του άλλου φύλου…εις το γήινο επίπεδο-πεδίο πάντοτε….ώστε να έχουμε τελικώς....μία εναρμονισμένη ισορροπία. Αυτό που λέγεται…ότι έχουμε μια θηλυκή ή ανδρική πλευρά αντίστοιχα….έχει να κάμει ακριβώς….με μνήμες των προηγούμενων ζωών….αλλά το πιο σημαντικό είναι βεβαίως....ότι οφείλουμε να τιμούμε το (άλλο) φύλο…το οποίο έχουμε επιλέξει όντας ενσαρκωμένοι εις τη Γαία και να το υπηρετούμε επάξια….σε σύγκριση πάντοτε με το αντίθετο φύλο που το θεωρούμε ασθενές…διότι εκεί είναι που κρινόμαστε ουσιαστικά. Η Ψυχή μας έτσι κι αλλιώς…ας το έχουμε υπ’ όψιν μας αυτό….δεν έχει φύλο. Κι επειδή η φύση μας παρουσιάζει εις το πεδίο τούτο διάφορα τραύματα διαφορετικής υφής κάθε φορά….έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε και να κατανοήσουμε το τραύμα του Χείρωνος….το λεγόμενο «Χειρώνειον έλκος».


Το Θείο γένος του Κρόνου, του Ιαπετού, του Προμηθέα, του Διός…..κατέρχεται εις το θνητό γένος…..μέσω του Ηρακλέως….και μέσω του διφυούς Χείρωνα…για να μπορέσει να μας διδάξει την όλη λειτουργία και συμπεριφορά της Ψυχής….όταν αυτή διατελεί εντός του θνητού σώματος μας….όπου το χαρακτηριστικό της φύσης του κάθε θνητού είναι.....Ο ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ….τον οποίο η Ψυχή….πρέπει να μάθει να θεραπεύει μόνη της….στον ΕΑΥΤΟ της....αλλά και στους ΑΛΛΟΥΣ.

Στη λέξη ΙΧΩΡ….έχουμε τις έννοιες …..όπου η ανθρώπινη έννοια του ανίατου ΑΛΓΟΥΣ….από το πεπηγμένο αίμα….έναντι της θείας αφθαρσίας του Αιθέριου χυμού…..του ΑΕΙ ΡΕΟΝΤΟΣ….εις τις φλέβες των Θεών….όπου το ΑΛΓΟΣ έναντι μακαριότητος πήζει έναντι της ροής….και έχει φθορά έναντι της αφθαρσίας….όπου και οι τρεις αντιθέσεις ορίζουν τη διαφορά μεταξύ των Αθάνατων Γενών των θνητών…με μια κοινή λέξη….ο ΙΧΩΡ…. (γενική….ιχώρος)….μας επεξηγεί ότι τα γένη Αθάνατο και Θνητό….καταλαμβάνουν έναν ι-διαίτερο χώρο έκαστο… ( Ι- ΧΩΡΟΣ)….δηλαδή ιδιαίτερος χώρος …όπου αναδύεται η ΑΛΗΘΕΙΑ….διότι ΑΔΕΛΦΙΑ….η ιδιαιτερότητα του χώρου είναι και ο ουσιαστικός εκείνος παράγοντας του ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ των ΓΕΝΩΝ. Οπότε τα διαφορετικά γένη έρχονται σε επαφή εντός του ι-δίου χώρου μόνον για ειδικούς λόγους «προόδου» και «επιστροφής» ή «εξελίξεως/ανελίξεως» του Νομοτελειακού Σύμπαντος Σχεδίου.


Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο θεραπευτής Χείρων δεν είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί…αλλά όμως θεραπεύει τις άλλες Ψυχές και τα σώματα των άλλων. Δηλαδή εις το μύθο μέσω του Χείρωνος….βλέπουμε την αντίφαση της Ουσίας του…έναντι της αποστολής του….αν και Αθάνατος….είναι ανίκανος να θεραπεύσει δια των χειρών του το τραύμα του….όμως καθίσταται δια των αόκνων προσπαθειών του….ικανός να θεραπεύει τους άλλους.


Στη λέξη ΧΕΙΡΩΝ….αν προσέξουμε θα δούμε ότι υπάρχει μέσα ο ΙΧΩΡ….πράγματι έχουμε :


ΧΕΙΡΩΝ= ΙΧΩΡ+ΕΝ…όπου στο ΕΝ εμφανίζεται ο Απόλλων....και το επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι η λέξη ΧΕΙΡΩΝ τα περιλαμβάνει όλα τα γράμματα... ΙΧΩΡ….εφόσον φυσικά ο ΙΧΩΡ…ρέει στις φλέβες του….Αθάνατος ών ο ΧΕΙΡΩΝ…..και συγχρόνως το Χειρώνειον έλκος δια του ι-χώρος…σήπτει το αίμα του ο ΧΕΙΡΩΝ….αν και Αθάνατος…μη υποκείμενος εκ του γένους του σε πόνους και άλγη….και είναι ο φορέας των Ψυχικών και των σωματικών τραυμάτων των Θνητών…διότι το τέκνο του Χρόνου/Κρόνου…είναι ο εκπρόσωπος της Ειρωνείας…διότι αν και τέκνον Αθάνατον….υπάρχει εις το χωροχρόνο…ως ένας ΔΕΙΚΤΗΣ της ΑΙΩΝΙΩΣ ΨΥΧΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ ….ταλαιπωρούμενης Ανθρωπότητας.

Εάν προσέξουμε λιγάκι τον μύθο….θα δούμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ….πλήττει τον Χείρωνα…εις το γόνατο…οπότε το πλήγμα αυτό σημειοδοτεί την Ανθρωπότητα…μέσω του Χείρωνος….που βαδίζει εις τον Πολιτισμό…μέσω του Ηρακλή…ο οποίος χειραγωγεί τον ενστικτώδη και συναισθηματικό πρωτόγονο βίο…δια της επικράτησης της ΛΟΓΙΚΗΣ.


Έτσι ο Άνθρωπος/Κένταυρος….υποφέρει κατά την δραματική του εξελεγκτική πορεία…διότι ασφαλώς εξαναγκάζεται με μεγάλο πόνο (πλήγμα στο γόνατο)….δηλαδή γηρατειά….να χειραγωγήσει και να εξημερώσει τα ατίθασα και ανέντακτα μέρη του «Εγώ»….των επιθυμιών και των άγριων ενστίκτων του. Εις τη συνέχεια φυσικά ο εξελισσόμενος Άνθρωπος/ Κένταυρος….διαπαιδαγωγείται από τον Απόλλωνα…και δίνει τα ηνία στο πνευματικό μέρος της υπάρξεως του…οπότε και δεν πρέπει να καταπνίξει επ’ ουδενί λόγω του δώρου της ενορατικής ελάφου του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος….που έντεχνα αναφέρεται εις τον τρίτο άθλο του Ηρακλή…διότι μόνον και τότε κατάφερε ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι ορθοί όροι μιας ομαλής ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ουσιαστικά θα έλεγα ότι υπάρχει η προτροπή καλέσματος του Φωτός...ΕΛΑΦΟΣ …( ΕΛΑ-ΦΩΣ)....όπου η ΕΛΑΦΟΣ....γίνεται το σύμβολο του Πνευματικού Φωτός και δια της ταχύτητας συμβολίζει την ιδιότητα του Φωτός...οπότε ο Ηρακλής στον 3ο του άθλο....κυνηγά την ΕΛΑΦΟ εις τον ποταμό ΛΑΔΩΝΑ.....και ρίχνει τα βέλη του και συλλαμβάνει ως αποδέκτης την Ουράνια ακτινοβολία μέσω των ενεργειακών πεδίων....ως εκπρόσωπος της Ψυχής Κόσμου καθώς και του Έλληνος-Ανθρώπου ...που είναι κατ’ ουσίαν εξελισσόμενος Νους.....ΑΠΟΛΛΩΝ/ΑΠΕΛΛΗΝ.....επίγειος και ΑΡΤΟ-ΤΡΕΦΗΣ....λόγω της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.

Ο ΕΛΛΗΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ.....κυνηγάει να ερευνήσει και να συλλάβει την Νοητική και Διανοητική ΕΛΑΦΟΝ (Ηλίου Φωτισμένη)....όπου θα την παραδώσει στον ΕΥΡΥΣΘΕΑ.....όπου κατόπιν η ΤΑΥΓΕΤΗ (Κόρη Άτλαντος)....προσφέρει την ΕΛΑΦΟ εις την Αρτέμιδα....όπου έχουμε συγκεντρωμένη κάθοδο Γνώσης Αιθέρος. Ο ίδιος ο πατήρ ΑΤΛΑΣ.....συμβολίζει την (Δύναμη Πυρός) και δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι την κυνηγά....όπου η λέξη…ΛΑΔΩΝΑ σημαίνει (Φωτισμένη Διάνοια) και ο ΕΛΛΗΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ....σημαίνει (Φωτεινή Ενέργεια)...όπου την ενέργεια αυτή τη μεταφέρει ο ΗΡΑΚΛΗΣ...ως φωτεινό φορτίο για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ πορεύεται μέσω της ΑΡΚΑΔΙΑΣ...που συμβολίζει την....(Αρχική Δόμηση Δημιουργίας)...επί της Γαίας. Με λίγα λόγια...η ΕΛΑΦΟΣ.....συμβολίζει το ΑΓΝΟ, το ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ της ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΑΣΕΩΣ

Κλείνοντας…το «σύμβολο» ΧΕΙΡΩΝ…αποκτά τρεις όψεις:

Α). Ως ΘΥΤΗΣ….που τραυματίζει και διώκει τους άλλους Κενταύρους….δια της καταπίεσης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ και των ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.

Β). Ως ΘΥΜΑ….από τους οικείους γονείς(Κρόνου/Φιλύρας).

Γ). Ως ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ…..εκπαιδευτής και σωτήρας των ηρώων μαθητών και του Τηλέφου.

Οπότε συμπερασματικά το σύμβολο «ΧΕΙΡΩΝ»….είναι η μοναδική μας ευκαιρία για τη συμφιλίωση των αντιθέσεων της εξισορρόπησης των ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ….μετά της ΛΟΓΙΚΗΣ/ΕΝΟΡΑΤΙΚΗΣ….ικανότητας….όπου έχει την αποστολή της συμφιλίωσης της έννοιας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ / ΚΡΟΝΟΥ….και ΑΛΛΑΓΗΣ / ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ…..ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ…..εγγονού του Κρόνου….κι αυτό είναι ΕΦΙΚΤΟ….εφ’ όσον ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΟΣ.

Ο ΧΕΙΡΩΝ μετέχει κι αυτός….όπως και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ….της Αθανασίας…. κατεστερωθείς υπό του ΔΙΟΣ…..εις τον Αστερισμό του Κενταύρου.

Η Ανθρωπότητα...ΑΔΕΛΦΙΑ...παρότι γνωρίζει την ύπαρξη της ΕΛΑΦΟΥ....μέχρι και σήμερα μόνον τα ίχνη της ακολουθεί. Η ΕΛΑΦΟΣ.....παραμένει αόρατος.....εις τον Ηρακλέα-Έλληνα....καθώς την αναζητεί εις τα πέρατα του Κόσμου....αλλά όμως η ΕΛΑΦΟΣ.....πρόκειται να θεαθεί ΑΔΕΛΦΙΑ.....εις τον ποταμό ΛΑΔΩΝΑ....όπου με τα χρυσά ΚΕΡΑΤΑ....σύμβολο Πνευματικής Φώτισης του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος...ως θεοί Ηλιακού Πνεύματος....που παρακολουθούν την προσπάθεια μας...όπου ΕΜΕΙΣ....εκείνο που μας απομένει πλέον.....είναι να συλλάβουμε και να πιάσουμε την ΕΛΑΦΟ.....από τα ΚΕΡΑΤΑ....για να την παραδώσουμε εις την μνήμη του ΕΥΡΥΣΘΕΩΣ...βασιλιά των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου....ως εσωτερική ΑΝΤΙΛΗΨΗ.


Συνοψίζοντας έχω να τονίσω ότι το ΙΧΩΡ ενώ ρέει μέσα μας….ως κάτι (άυλο) εντούτοις συγχρόνως μας ενεργοποιεί …διότι είναι εκείνο το «καύσιμο»…που μας μεταβιβάζει σε άλλα επίπεδα. Αλλά για να γίνει τούτο…..επειδή λόγω ΛΗΘΗΣ/ΛΗΤΟΥΣ…ο καθείς μας οφείλει να κατανοήσει και να αναλύσει τα Ελληνικά Σύμβολα, αλλά και τα Αρχέτυπα της Ουσίας των θείων Όντων σε ψυχογονικό επίπεδο και να αναγνωρίσει τα σημάδια….ώστε ο Νους του να μπορέσει εμπνευσθεί…..μέσα από τις ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ…δηλαδή...ΜΥΗΣΕΙΣ.

Ο ΑΝΑΞ….Αδέλφια…..Ο ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΕΓΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΠΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.


Τα δε σημαίνοντα διαφέρουν ως προς την προσέγγισή τους, ανάλογα φυσικά με την Πνευματική Ανέλιξη μας, την Μυητική μας ικανότητα…διότι ο καθείς μας αντιλαμβάνεται και κατανοεί διαφορετικά το γεγονότα, αλλά και την υπάρχουσα ζωή του……οπότε λογίζεται ως ΛΟΞΙΟΙ για όσους είναι μη Νοούντες, ως ΠΥΘΙΟΙ για εκείνους που αρχίζουν να ερωτούν, να μαθαίνουν, να ενημερώνονται , ως ΔΗΛΙΟΙ και ΦΑΝΑΙΟΙ για όσους φανερώνεται και διαφαίνονται κάποιες Αλήθειες, ως ΙΣΜΗΝΙΟΙ γι’ αυτούς που γνωρίζουν την αλήθεια και ως ΛΕΣΧΗΤΟΡΙΟΙ σ' εκείνους που μεταχειρίζονται αυτήν την Αλήθεια, Φιλοσοφώντας.

ΑΔΕΛΦΕ-ΑΔΕΛΦΗ….όταν εγκαταλείψεις το κουφάρι σου….και έλθεις εις τον Ελεύθερο Αιθέρα….θα είσαι….Α Θ Α Ν Α ΤΟ Σ.


Συνέχισε….μη φοβάσαι…προχώρα μπροστά….και με ψηλά το κεφάλι…

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/ihor-ellinon.html#sthash.d2fk6lY8.dpuf

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ:…

Artemis Sorras ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ [ ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟΟΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΥΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ] ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ???? ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ???? ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ???? ΕΝΩΣΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
Viky Charalambous ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ: – Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΛ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ / ΒΑΣΙΛΙΑΣ / ΜΟΝΑΡΧΗΣ / ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ , ΕΠΙΣΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ:
Α. ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
1. The United Nation Organization (Το Ηνωμένο Έθνος)
2. The Criminal Court (το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο :- 17 Ανώτατοι Δικαστές)
3. The International Court of Justice ( το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης :- 16 Ανώτατοι Δικαστές)
4. The World Bank Group
5. The Financial Action Task Force
6. C3 – AM – 01 Q- World Custodian
7. ASBLP Group of Companies and Bank
8. Επιτροπή των 300
Β. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
1. The United Nation Capital Development Funds
2. Multilateral Investment Guarantee Agency
3. FOREX-Gain Capital Group
4. BIS- The Bank of International Settlement
5. International Labor Organization
6. United Nation Development Program
7. The World Federation of Exchanges
8. The International Organization of Securities Commission
9. The international Association of Insurance Supervisors
10. UN Department of Economic and Social Affairs
Γ. ΔΙΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ:
1. The Organization of African Union,
2. The Organization of American States,
3. The Asia Pacific Economic Cooperation
4. The Council of the European Union
5. The Association of South East Asian Nation
6. The World Trade Organization
7. The International Association of Prosecutors
8. The Council of International Investigators
Δ. ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
1. The International Organization of Standardization
2. International Chamber of Commerce
3. The International Criminal Police Organization (INTERPOL)
4. The World Intellectual Property Organization
5. International Chamber of Commerce Court of Arbitration
6. Board of Governors of Federal Reserves System
Ε. ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ (FORTITUDE)
1. UN Office of Legal Affairs
2. UN Office of Coordination and Human Affairs
3. UN International Law Commission
4. UN Department of Political Affairs
ΚΑΙ
ΣΤ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΟΥΝΤΑΙ: Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 300
1. The World Bank Group
2. The United Nation Organization
3. The European Central Bank
4. African Development Bank
5. Asian Development Bank
6. The International Monetary Fund (IMF)
7. The International Finance Corporation
8. Inter- American Development Bank
9. New York Stock Exchange
10. The United Nation Organization
11. The Archbishop Celestino Migliore (Holy See)
12. OPEC

The Story Of The Committee Of 300
12487181_10208277784130328_1476760960050860861_o


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙ” ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΧΩ 29 ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 29 ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ

http://alfeiospotamos.gr/?p=19804

Δείτε πώς θα είναι ο «σύγχρονος» Κολοσσός της Ρόδου [Βίντεο]



Μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία έχει δημιουργηθεί για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου.
Περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια μετά την κατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου, ενός εκ των Επτά Θαυμάτων του Αρχαίου Κόσμου, που καταστράφηκε από σεισμό, μια ομάδα αρχιτεκτόνων θέλει να χτίσει μια έκδοση του 21ου αιώνα.

Η μελέτη γεννήθηκε από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες των νέων επαγγελματιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ομάδα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει στη διεύθυνση colossusrhodes.com, αποτελείται από τους κ.κ. Άρης Α. Πάλλας, αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από την Ρόδο, τον Enrique Fernanzes, πολιτικό μηχανικό από την Ισπανία, τον Ombretta Iannone αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από την Ιταλία, τον Matilda Palla Οικονομολόγο από την Ισπανία, τον Erald Dupi πολιτικό μηχανικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Χρήστο Γιαννά, αρχαιολόγο από τη Ρόδο.


Η ομάδα σχεδιάζει να ξαναχτίσει τον Κολοσσό της Ρόδου, αυτή τη φορά πέντε φορές ψηλότερο από το πρωτότυπο, στα 150 μέτρα και ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, του οποίου αποτέλεσε έμπνευση. Ο νέος Κολοσσός θα λειτουργήσει ως τουριστικό αξιοθέατο που θα φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια, ένα μουσείο, μια βιβλιοθήκη, ενώ στην κορυφή του θα λειτουργεί ένας φάρος.

Το «δέρμα» του θεού Ήλιου θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ και οι πλέον σύγχρονες αντισεισμικές τεχνολογίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα «γονατίσει» ποτέ ξανά. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, το κόστος του νέου Κολοσσού θα ανέλθει σε 270 εκατομμύρια δολ.

Σύμφωνα με την ιστορία, τον 4ο αιώνα π.Χ. οι Ρόδιοι απέκρουσαν με επιτυχία την πολιορκία του Μακεδόνα στρατηγού Δημητρίου του Πολιορκητή. Αποδίδοντας τη νίκη τους στην εύνοια του θεού Ήλιου, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους ανεγείροντας τον Κολοσσό, ένα γιγαντιαίο άγαλμα από σίδερο και χαλκό, που υψωνόταν περίπου 33 μέτρα πάνω από το μαρμάρινο βάθρο του.

Πρόκειται για το πλέον βραχύβιο «θαύμα της αρχαιότητας», αφού ένας σεισμός το 226 π.Χ κατέστρεψε το γιγάντιο μνημείο που δέσποζε στην είσοδο του λιμανιού της Ρόδου για μόλις 50 χρόνια μετά την κατασκευή του που διήρκεσε 12 ολόκληρα χρόνια. Παρά την ολέθρια πτώση του, το άγαλμα δεν έπαψε να συγκαταλέγεται στα μεγάλα θαύματα του κόσμου, αλλά και να προσελκύει τους ταξιδιώτες και περιηγητές της αρχαιότητας.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:




apocalypsejohn.com

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/colosus-rhodes-project.html#sthash.shuvn8px.dpuf

Μυστήριο με κεραμικά ηλικίας 20 χιλιάδων ετών στην Κίνα από πρωτόγονους ανθρώπους

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε μια σπηλιά στη νοτιο-ανατολική Κίνα θραύσματα κεραμικών ηλικίας 20 χιλιάδων ετών.
Ένα γεγονός που δείχνει ότι η προέλευση της κεραμικής ανάγεται δεκάδες χρόνια πριν από την ανάπτυξη της γεωργίας και τη μετάβαση του ανθρώπου στην εποχή της μόνιμης κατοίκησης σε μια περιοχή.

Πιστεύεται ότι πολλά από τα βασικά επιτεύγματα του πολιτισμού- η εμφάνιση του τροχού, της γραφής, της κεραμικής- συνδέθηκαν με την εμφάνιση των προβλημάτων κατά τη μετάβαση από τη νομαδική περιπλάνηση στη μόνιμη κατοίκηση μιας περιοχής, με την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η παρουσία περίσσιας τροφής- πέρα από την αναγκαία της καθημερινότητας- απαιτούσε την αποθήκευσή τους.

Η λύση σε αυτό δόθηκε με την κεραμική. Σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, η κεραμική είχε διαδοθεί ευρέως μεταξύ των λαών των αρχαίων πολιτισμών από την 10η χιλιετία π.Χ., όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι αγροτικές κοινότητες.

Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Όφερ Μπαρ Γιόζεφ (Ofer Bar-Yosef) του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ (ΗΠΑ) διεξήγαγε ανασκαφές σε μια σπηλιά στη Νότια Κίνα στο Σουάνζεν στην επαρχία Γιανγκξί, εκατό χιλιόμετρα νότια του ποταμού Γιανγκτσέ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το σπήλαιο αυτό είχε προσελκύσει την προσοχή των γεωλόγων από τη δεκαετία του 1960, όταν Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε αυτό υπήρχαν λείψανα ζώων και φυτών, όστρακα και άλλα ίχνη ανθρώπινης κατοίκησης.

Τα περισσότερα από τα ευρήματα χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο, την τελευταία περίοδο της Λίθινης Εποχής, που ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια.

Ο Μπαρ Γιόζεφ και οι συνάδελφοί τους άρχισαν να ερευνούν στο σπήλαιο από το 2009, προσπαθώντας να υπολογίσουν την ακριβή ηλικία του κάθε στρώματος του ιζήματος στο χώρο που διέμεναν οι αρχαίοι άνθρωποι.

Κατά τις ανασκαφές που έγιναν σταδιακά ανακαλύφθηκαν πολλά κεραμικά θραύσματα σε ιζηματογενή πετρώματα που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου παγετώνα, πριν από περίπου 18 με 21 χιλιάδες χρόνια.

Προφανώς είχαν σπάσει από τα πολύ πρωτόγονα αγγεία και άλλα κεραμικά προϊόντα- χωρίς κάποιο σχέδιο ή παράσταση, που δημιουργήθηκαν με καθαρά πρωτόγονο τρόπο.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα σκεύη αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, αφού ορισμένα από αυτά στη μία πλευρά φαίνονται να έχουν εκτεθεί πάρα πολύ στη φωτιά.

Η ηλικία των οστράκων έγινε με την αναλογία των ισοτόπων του άνθρακα στα οστά που βρέθηκαν μαζί με αυτά. Η ηλικία τους υπολογίσθηκε σε περίπου 20 χιλιάδες χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι στη σπηλιά Σουάνζεν είχαν γνώση της κεραμικής περίπου 2 με 3 χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από άλλα δείγματα πρώιμης κεραμικής που έχουν βρεθεί στην ανατολική Ασία.

Πολλά λείψανα ζώων, όπως από μεγάλα ελάφια, δείχνουν ότι σε αυτό το σπήλαιο κατοικούσαν άνθρωποι που ασχολούνταν με τη συλλογή τροφών και το κυνήγι.
Έτσι, κεραμικά σκεύη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κίνα, περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από την ανάπτυξη της γεωργίας.

Δεν έγινε σαφές για ποιο σκοπό οι αρχαίοι κάτοικοι της Κίνας χρησιμοποιούσαν τα σκεύη αυτά, οι επιστήμονες εντόπισαν σε αυτά ίχνη από ζωικά λίπη, άμυλο και άλλα στοιχεία.

Είναι πιθανόν οι αρχαίοι άνθρωποι να χρησιμοποιούσαν αυτά τα δοχεία για την εξαγωγή του μυελού των οστών και του λίπους από τα σπασμένα οστά, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή χρωμάτων.

Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνεται από τα πολυάριθμα θραύσματα οστών που βρέθηκαν κοντά στα όστρακα.

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/mystery-ceramic-china.html#sthash.gyVHMcsD.dpuf

Άγνωστες Πτυχές του Οιδίποδα

48 Μετά το θάνατο του Αμφίονος παρέλαβε τη βασιλεία (εννοείται στη Θήβα) ο Λάιος. Παντρεύτηκε την Ιοκάστη ή, όπως λένε μερικοί, Επικάστη, θυγατέρα του Μενοικέως, και, ενώ οι χρησμοί του μηνούσαν να μην κάμει παιδιά, γιατί το παιδί που θα γεννηθεί θα τον σκοτώσει, αυτός τύφλα στο μεθύσι πλάγιασε με τη γυναίκα του. Κι όταν γεννήθηκε το παιδί τό ‘δωσε στο βοσκό να το παραπετάξει, αφού πρώτα του τρύπησε τους αστραγάλους με καρφιά.
49 Ο βοσκός λοιπόν απόθεσε το βράφος στον Κιθαιρώνα, το βρίσκουν όμως οι βουκόλοι του Πολύβου, του βασιλιά των Κορινθίων και το πηγαίνουν στη γυναίκα του βασιλιά, την Περίβοια (η βασίλισσα παραδίδεται αλλού και ως Μερόπη. Μια άλλη, πάντως, παράδοση θέλει τον βοσκό να λυπάται το βρέφος και να το παραδίδει ο ίδιος). Εκείνη υιοθέτησε το παιδί (το βασιλικό ζεύγος της Κορίνθου δεν είχε παιδιά), του θεράπευσε τα πόδια και το ονόμασε Οιδίποδα γιατί είχε πρήξιμο στα πόδια απ’ τις πληγές (Οἰδίπους : από το οἰδέω = πρήζομαι και πούς = πόδι).

50 Όταν μεγάλωσε το παιδί οι συνομήλικοί του τον έβριζαν νόθο από φθόνο, γιατί ξεχώριζε απ’ όλους στη δύναμη και το θάρρος. Κι αυτός ρωτούσε και ξαναρωτούσε την Περίβοια για να μάθει την αιτία, αλλά τίποτε. Πηγαίνει λοιπόν κι αυτός στους Δελφούς και ζητά να μάθει για τους γονείς του. Κι ο θεός του απάντησε να μη γυρίσει στην πατρίδα, γιατί θα σκοτώσει τον πατέρα του και θα ζευγαρωθεί με τη μάνα του.

51 Μόλις τ’ άκουσε, νομίζοντας πραγματικούς τους θετούς γονείς του, αφήνει την Κόρινθο και περνώντας με το άρμα του μεσ’ απ΄τη Φωκίδα συναντά σ’ ένα δρόμο στενό το Λάιο που περνούσε πάνω στο άρμα. Κι όπως ο Πολυφόντης, ο κήρυκας του Λάιου, τον διέταξε να παραμερίσει και του σκότωσε μάλιστα το ένα απ’ τ’ άλογά του, επειδή δεν υπάκουσε κι αργοπορούσε, ο Οιδίπους πάνω στο θυμό του σκοτώνει τον Πολυφόντη και το Λάιο μαζί και τραβάει για τη Θήβα.

52 Το Λάιο τον έθαψε ο Δαμασίστρατος, ο βασιλιάς των Πλαταιέων και τη βασιλεία την παίρνει ο Κρέων, ο γιος του Μενοικέως. Επί της βασιλείας του Κρέοντος μεγάλη συμφορά πλάκωσε στη Θήβα. Η Ήρα δηλαδή έστειλε εκεί τη Σφίγγα, ένα τέρας γεννημένο απ’ τον Τυφώνα και την Έχιδνα, που είχε πρόσωπο γυναίκας, στήθος, πόδια και ουρά λιονταριού και φτερούγες πουλιού. Έμαθε λοιπόν απ’ τις μούσες ένα αίνιγμα και θρονιασμένη στο Φίκιο όρος το πρότεινε στους Θηβαίους.

53 Να ποιο ήταν το αίνιγμα : Τί είν’ αυτό που, ενώ έχει μια φωνή, γίνεται τετράπουν και δίπουν και τρίπουν; Υπήρχε χρησμός στους Θηβαίους που έλεγε, ότι τότε θα απαλλαγούν απ’ τη Σφίγγα, όταν λύσουν το αίνιγμα. Γι’ αυτό συγκεντρώνονταν συχνά κι έσπαζαν τα κεφάλια τους να βρουν τί εννοεί το αίνιγμα. Κι όσο δεν τό ‘βρισκαν η Σφίγγα άρπαζε κι έναν και τον καταβρόχθιζε.

54 Κι αφού χάθηκε κόσμος πολύς και τελευταίος κι ο γιος του Κρέοντος, ο Αίμων, βάζει κήρυκα ο Κρέων να φωνάξει, ότι δίνει και τη βασιλεία και τη γυναίκα του Λάιου σ’ όποιον λύσει το αίνιγμα. Μόλις τ’ άκουσε ο Οιδίπους έλυσε το αίνιγμα απαντώντας, ότι είναι ο άνθρωπος. Γιατί, λέει είναι τετράποδος στη βρεφική του ηλικία, καθώς μπουσουλάει με τα τέσσερα, όταν μεγαλώνει γίνεται δίποδος και στα γηρατειά του παίρνει τρίτο πόδι, το ραβδί.

55 Κι η Σφίγγα γκρεμίστηκε απ’ την Ακρόπολη, ενώ ο Οιδίπους παρέλαβε τη βασιλεία, παντρεύτηκε χωρίς να ξέρει τη μητέρα του και γέννησε παιδιά μαζί της, αγόρια τον Πολυνείκη και τον Ετεοκλή, και θυγατέρες την Ισμήνη και την Αντιγόνη. Μερικοί λένε ότι τα παιδιά τά ‘κανε με τη Ευρυγάνεια, θυγατέρα του Υπέρφαντος.

56 Κι όταν αυτά τα φοβερά μυστικά ήρθαν στο φως η Ιοκάστη κρεμάστηκε με το σκοινί κι ο Οιδίπους έβγαλε τα μάτια του κι απομακρύνθηκε απ’ τη Θήβα, αφού καταράστηκε τους γιους τους, που ενώ τον έβλεπαν να διώχνεται απ’ την πόλη, δεν έτρεξαν να τον βοηθήσουν (καταράστηκε τους δυο γιούς του να κατέβουν στον Άδη σκοτώνοντας ο ένας τον άλλο, όπως και έγινε. Αιτία της κατάρας, σύμφωνα με άλλη παράδοση, ήταν το ότι παρέβησαν την εντολή του να μην κάνουν ποτέ χρήση των αρχαίων βασιλικών σκευών και το γεγονός ότι κάποτε, μετά από θυσία, δεν του έδωσαν την ωμοπλάτη, όπως άρμοζε σε βασιλιά). Και φτάνοντας με την Αντιγόνη στον Κολωνό της Αττικής όπου βρίσκεται το τέμενος των Ευμενίδων κάθησε ως ικέτης κι έγινε δεκτός απ’ τον Θησέα με φιλικά αισθήματα. Σε λίγον καιρό πέθανε.


Ψευδο – Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη 3.48 – 56
[Μτφρ. Απόστολου Παπανδρέου : Απολλοδώρου Βιβλιοθήκη, τόμος Β', εκδ. Αφών Τολίδη Ο.Ε., Αθήνα 1984]

archaeographus ,   master-lista

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/oedipus.html#sthash.dReyZUbU.dpuf
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters