Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ;

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.


Ορφική Θεογονία: Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του Aιθέρος είναι: διεισδυτικότατος, ταχύτατος, εξ ουρανού προερχόμενος, πυρ καθαρό, φύση ελαφρότατη, άπειρος, κυκλοφορητικός.

Ο Χρόνος γέννησε τον Αιθέρα, το Χάος, το Έρεβος και στην συνέχεια το Κοσμικό Αυγό από το οποίο φανερώθηκε ο Φάνης (Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 1(54)) και το Σύμπαν μας. 

Σημ: πρώτα ο Αιθέρας, δηλαδή ο δεύτερος δημιουργός Νους, ο οποίος  είναι το καθαρό πυρ και πνεύμα, αυτός που  περικλείει τους επτά κύκλους της διπολικής θνητής φύσης με τον καθαρό του Λόγο, και Ομοούσιος στον Λόγο με τον Πατέρα Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων.
Επίσης είναι αυτός που επιφέρει την Αρμονία των κύκλων (σφαιρών) εσωτερικά, με τα δημιουργήματα του τους Διοικητές, την Μοίρα, και την Δικαιοσύνη, και όλα μαζί ονομάζονταιΕΙΜΑΡΜΕΝΗ
είναι αυτός που βρίσκεται επίσης πανταχού παρών, και τα πάντα πληρών, είναι επίσης αυτός που κινείται μέσα στους κύκλους όπως και οι ψυχές,
με τις τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας προερχόμενων εκ του Φωτός.

Μετά είναι το Χάος που είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του Άγιου Λόγου με την σκοτεινή φύση από πυρ και πνεύμα γεννημένη από το σκότος, που υψώθηκε από τα Φωτεινά Πεδία πάνω στην μισογεννημένη φύση, και η ένωση αυτή επέφερε το θνητό διπολικό πυρ και πνεύμα.

Το Έρεβος είναι τόπος διάβασης και συνεπώς δεν συμμετέχει στην κοσμοποιία (Ιλιάδα Π 327, Οδύσσεια Κ 528, Λ 564, Μ 81 κλπ). 

Το δε Χάος αποτελεί το σύνολο του περιεχομένου του Κοσμικού Αυγού (Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 2(55)) 

σημ: πήρε ο δεύτερος Νους δημιουργός (Δίας), το Χάος της σκοτεινής αλλά Αγιασμένης πλέον φύσης, και της έδωσε ζωή. από πυρ και πνεύμα των αντιθέτων, σύμφωνα με τους νόμους της Αρμονίας.

Κατά συνέπεια, ο κόσμος μας και όλο το Σύμπαν μας «υπάρχει» στην αγκαλιά του Αιθέρα. 
«Ο Ζευς ονομάζεται και Αιθήρ» 
Ο ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΖΕΥΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΙΟΝ - ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΛΟΓΟΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. «Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός» (Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters