Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Εμπρός φορτηγατζήδες! Σπάστε τον τσαμπουκά του Πασοκικού καθεστώτος

Κανάλια...φτύστε τους
Και ενώ τα ισοπεδώνουν ΟΛΑ, απαιτούν να τα δεχτούμε και ΟΛΑ αδιαμαρτύρητα προβάλλοντας το ''εθνικό συμφέρον''. Και ποιοι μιλούν για ''εθνικό συμφέρον''; Αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα γκρίζες ζώνες, αυτοί που έδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους πακέτο και αυτοί που έβαλαν την Θάλεια Δραγώνα - ''τι ειν' η πατρίδα μας'' (μην ειν' οι κάμποι;) να μαγειρεύει μαζί με την υπόλοιπη πασοκική ληστοσυμμορία τη νέα ιστορία που θα σερβίρουν στις επόμενες γενιές και όπου ήδη σε αυτές τις γενιές έχουν εξασφαλίσει ένα ΜΑΥΡΟ κι ΑΡΑΧΝΟ μέλλον.
Και για να τα δεχτούμε όλα αδιαμαρτύρητα έχουν φτιάξει και την δική τους εικονική πραγματικότητα, εξαπολύοντας εν χορώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιθέσεις λάσπης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας γιατι ακριβώς ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ το εθνικό ΤΟΥΣ συμφέρον, γιατί ΔΗΘΕΝ ασφυκτιά η αγορά.
ΤΟΣΗ ΚΑΟΥΡΑ πια γι' αυτήν την ''αγορά''; ΤΟΣΟ πολύ κόπτονται για τους μικρομαγαζάτορες; ΚΑΛΠΙΚΟΣ ο πόνος τους! Τους μικρομαγαζάτορες τους έχουν ήδη καταδικάσει με οικονομικό θάνατο από τότε που άνοιξαν τα LIDL, τα ατλάντικ και τα διάφορα MALL. Όσο για τους μικροξενοδόχους τους ΕΠΝΙΞΑΝ τα διάφορα Grecotel και τα πακέτα διακοπών. Στους μικρομαγαζάτορες και στους μικροξενοδόχους έχουν κόψει οι κυβερνώντες την πελατεία κόβοντας από τον κόσμο μισθούς και συντάξεις, ξεζουμίζωντάς τον παράλληλα με επαχθή φορολογία. ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να αποτελεί ΚΑΙ το καταναλωτικό κοινό που αν δεν βγαίνει οικονομικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ. Απλά τα πράγματα.
Οπότε ας αφήσουν τα παραμύθια και τους λαϊκισμούς οτι ''πνίγεται η αγορά'' και οι μικροεπιχειρηματίες να σταματήσουν να τσιμπάνε από τα προπαγανδιστικά ψέματα της κυβέρνησης πασόκ.
Και για να μπούμε στο ψητό, επειδή μας έχουν μπουχτήσει με ένα σωρό ΕΠΙΠΛΕΟΝ ψέματα για να στραφεί η κοινωνία ενάντια στους φορτηγατζήδες ας κάτσουμε να σκεφτούμε λογικά κάποια πράγματα. Τους πασόκους δεν τους έπιασε ο πόνος να αποκαταστήσουν την αδικία που δήθεν είχε συντελεστεί με τις άδειες των φορτηγών (οτι τις είχαν πάρει επι χούντας κλπ). Θέλουν να κάνουν ανοιχτό το επάγγελμα των φορτηγατζήδων για να εφαρμόσουν τα ευρωπαϊκά φιρμάνια που σκοπό έχουν να λύσουν τα χέρια των βιομηχάνων που θα απαλλαγούν από τους ''ακριβούς'' φορτηγατζήδες και θα φτιάξουν ΣΤΟΛΟΥΣ μεταφοράς εμπορευμάτων που θα ανεβάζουν επάνω στα οχήματα οδηγούς ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. Και φυσικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πέσουν οι τιμές των προϊόντων. Το μόνο που θα συμβεί είναι να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των βιομηχάνων.
Ανάμεσα στα πολλά γκεμπελικά ψέματά τους, οι πασόκοι ξεφούρνησαν οτι είναι πιο φθηνό να μεταφερθεί ένα κοντεϊνερ από την Μαλαισία στην Ελλάδα, απ' ότι να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με φορτηγό. Και από αυτό βγάζουν το συμπέρασμα οτι φταίνε οι φορτηγατζήδες που είναι ''συντεχνία'' κλπ κλπ Μιλάμε για ΘΗΡΙΩΔΗ πασοκικά ψέματα που δυστυχώς επειδή οι συσχετισμοί δύναμης δεν είναι με το μέρος μας, θα πρέπει ακόμα να απαντάμε με επιχειρήματα αντί να αρχίσουμε να τους λούζουμε με σκατά.
Λοιπόν άθλιοι προπαγανδιστές, δημοσιογραφίσκοι που παντελονιάζετε κονδύλια από τους βρωμοπασόκους και όλοι εσείς οι ΜΑΛΑΚΕΣ που τους πιστεύετε, η αλήθεια είναι απλή. Απο την Μαλαισία σε ένα καράβι ΔΕΝ φορτώνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ κοντέινερ αλλά ΠΟΛΛΑ κοντέινερ ανάλογα την δυναμικότητα του καραβιού, αρα ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΑΙ το κόστος. Αν ΕΝΑ καράβι μετέφερε ΕΝΑ κοντέινερ τότε θα είχαν τα πράγματα όπως τα φτιάχνετε στο μυαλό σας. Και έπειτα βρωμεροί πασόκοι, για να πάει απλά ένα ΙΧ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται πάνω από 80-90 ευρώ. Πόσο θα θέλει ένα φορτηγό που εκ προοιμίου πληρώνει παραπάνω στα διόδια που έχουν ιδιωτικοποιήσει (για το καλό μας) και βάζει παραπάνω καύσιμο που του έχουν φορτώσει επιπλέον τέλη κατανάλωσης (επίσης για το καλό μας); Γιατί αλήθεια δεν εξαιρούν από τα διόδια τα φορτηγά για να μεταφέρουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ τα προϊόντα και ΑΡΑ να καταλήγουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στον καταναλωτή;
Αρκετά με τα ψέματά τους και με όλους αυτούς τους ηλίθιους που βρήκαν στο πρόσωπο του φορτηγατζή τον οικονομικά ευνοημένο και παράλληλα βρίσκουν απόλυτα ρεαλιστικό να υπάρχουν άνθρωποι που κολυμπάνε στον πλούτο.
Αλλά όπως είπα και στην αρχή έχουν φτιάξει την δική τους εικονική πραγματικότητα και μας έχουν υποδείξει κιόλας από ποια σκοπιά πρέπει να εξετάζουμε τα πράγματα. Αυτή η σκοπιά είναι η σκοπιά των συμφερόντων των καναλαρχών, μεγαλοεργολάβων, τραπεζητών, καραβοκύρηδων και του συναφιού τους που δεν έχει απολύτως καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα του απλού Λαού. Και επειδή έχουν την δύναμη των μέσων ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα συμφέροντά τους προβάλλοντας τις απόψεις τους ως τις ΜΟΝΕΣ ''ρεαλιστικές''.
Και απο κάτω τσιμπάει αρκετός κόσμος και ΔΕΧΕΤΑΙ αυτή την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει και ενστερνίζεται απόψεις που είναι ΚΟΝΤΡΑ στα πραγματικά του συμφέροντα για να μπει στην χαρούμενη παρέα των ''ρεαλιστών''.
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι οτι και αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, ρεαλιστές θεωρούνταν.
πηγή

Χρέος: Βόμβα Ηayman. Γιατί απορρίψατε Κ. Παπανδρέου δάνειο 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% ;

Παπανδρέου σκουφάκι
Ντοκουμέντα-φωτιά που αφορούν εμπιστευτικές επιστολές του Private Equity Hayman προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ο επενδυτικός πόλος την επίμαχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010, κοινοποιεί την πρόθεσή του να αγοράσει Ελληνικό χρέος 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor, αποκαλυπτουν διεθνη ΜΜΕ. (http://www.investingcontrarian.com).
Και βέβαια έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας οργανωμένης κερδοσκοπικής επίθεσης και οδηγούνταν εκ των εξελίξεων με μαθηματική ακρίβεια στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και του μηχανισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση απέρριψε επίσημες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση και εν πάσει περιπτώσει θα της έδιναν μια άνεση χρόνου.
Ενώ οι προτάσεις, σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγραφα ηταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος.
Ωστόσο η Ελλάδα για λόγους που ενδεχομένου χρίζουν περεταίρω εξηγήσεων, επέλεξε την λύση που πρότεινε μετά από μακροχρόνιες και επίπονες διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.
Ειδικότερα στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους.
Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση τόσο της "Αξίας" όσο και του "axiaplus.g" που εκείνη την εποχή είχαν φέρει στην δημοσιότητα ρεπορτάζ που ήθελαν διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ.
πηγή

Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ


  Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε".

Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους. Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.

Σε άλλες εποχές μια τέτοια κίνηση θα θεωρούταν αυτονόητη και μάλιστα ιδιαίτερα μετριοπαθής. Στα χρόνια του ληστρικού καπιταλισμού όμως αποτελει αιτία πολέμου. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους «ενσωματωμένους» δημοσιογράφους και αναλυτές που το υπηρετούν θύμιζαν περισσότερο τη ρητορική του Τζορτζ Μπους εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν - ο Όρμπαν αντιμετωπίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως ένας επικίνδυνος αυταρχικός ηγέτης που απειλεί την ασφάλεια της ανθρωπότητας και πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Το τραγελαφικό είναι ότι ενώ τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη φορολογία των τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες και ο διεθνής τοκογλυφικός οργανισμός ήταν οι πρώτοι που καταδίκασαν την απόφαση.

Οι διεθνείς και ντόπιοι καρχαρίες του τραπεζικού συστήματος έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αφού εάν η Βουδαπέστη τα καταφέρει σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία. Συνηθισμένοι σε απόλυτα εξωνημένες και υποτελείς κυβερνήσεις, όπως η Eλληνική, οι αναλυτές του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν είχαν προβλέψει το αυτονόητο - ότι κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει την παντοκρατορία τους.

Προφανώς η στάση της Ουγγαρίας θα έπρεπε να στέλνει μηνύματα όχι μόνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και στην ευρωπαϊκή Αριστερά. Μια κυβέρνηση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακροδεξιά για τα δεδομένα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, έκλεψε πρακτικές και στάσεις που θεωρητικά ανήκουν προνομιακά στο χώρο τη Αριστεράς. Και αν στην Ουγγαρία η Αριστερά είναι εξοστρακισμένη από την πολιτική ζωή λόγω ιστορικών συγκυριών, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει και πολλές δικαιολογίες. Παραμένει άγνωστο πως πιστεύει ότι θα εξηγήσει στις επόμενες γενιές γιατί άφησε την άκρα Δεξιά να γευτεί ανενόχλητη τα σταφύλια της λαϊκής οργής.

Αρης Χατζηστεφάνου
Πηγή...

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«...Ού δή πάτριον(έστί) ήγείσθαι τούς έπήλυδας τών αύτοχθόνων....»...
΄
Ισοκράτoυς, «Πανηγυρικός»

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΟί "τούρκοι" είδον ότι δέν έννοιαζόμεθα πλέον διά τό Βαρδαρινόν("σκοπιανόν") Ζήτημα. Δεν άναγνωρίζομεν το τοιούτον κρατίδιον άπλώς ως Βαρδαρία, ίνα τελειώνωμεν με αύτό το σκοπιανόν αίσχος... Άλλά και διά τούς Έλληνας(Βλαχομακεδόνας, τους όντως Μακεδόνας) τής Πελαγονίας-Δαρδανίας άδιαφορούμεν... Τους όποίους ό Βλάχος Κυριάκος Γρηγορίου(Κύρο Γληγόρωφ) τους άνήγαγε είς τον άριθμόν των 500.000 άτόμων. Και δεν θέτομεν θέμα άποδώσεως είς την Έλλάδα της περιοχής όλης Ήρακλείας (Μοναστηρίου-Βιτωλίων) και Πελαγονίας, Γής Έλλήνων, έκ της όποίας οί «άδελφοί» και «όμόδοξοι έβραιοχριστιανοιί» σέρβοι έδίωξαν έκείθεν τώ 1931 τους Έλληνας ... Καί είμεθα ως έρμαια είς τήν διάθεσιν τών έβραιομερικανών ίθυνόντων τού κυριαρχουμένου άπό μίαν σλαυικήν σπείραν κρατιδίου τών Σκοπίων!... Είμεθα(οί του πολιτικού προσκηνίου) διατεθιμένοι νά έκχωρήσωμεν είς σλαύους άλήτας τό όνομα τής Μακεδονίας μας., άφού έδέχθημεν, έν τη άφροσύνη της διαχειρίσεως των πολιτικών μας πραγμάτων παρά ίουλιανού άποστατήρος, το προκλητικόν έκείνο «Πρώην Γιουγκοσλαυική Δημοκρατία της Μακεδονίας».. Το έν λόγω «κρατίδιον» ούτε «Δημοκρατία» ήτο, ούτε «Μακεδονία»... Άρα, τότε,διατί οί «τούρκοι», να μην ζητήσουν ν΄ άρπάξουν και αύτοί κανέν κομμάτι της έναπομενούσης γής μας, άλλά και μέρος ή όλον της ίστορικής μας μνήμης έλληνικών τόπων;

Δια΄του όρου «τούρκοι» έννοούνται οί το πλείστον μεταλλαγμένοι είς τοιούτους, οί διαπαιδαγωγηθέντες,σκεπτόμενοι και δρώντες με όλην την κακοηθείαν της έκ δυτικής Κίνας προελθούσης, πρό ένδέκα αίώνων, τουρκικής ληστρικής όρδής. Οί το πλείστον όντες γόνοι τών γενιτσάρων τού Παιδομαζώματος τών Έλληνοπαίδων και Ίλλυροπαίδων. Καθώς καί τών έξισλαμισθέντων καί έκτουρκισθέντων Έλλήνων. Ίδία καθ΄ ό,τι άφορά είς τον Έλληνισμόν της Άσιατικής Έλλάδος(Μικρασίας, της κακώς-κάκιστα καλουμένης, και άπό έμάς, «Τουρκίας»), των μικρασιατών Ίώνων-Φρυγών(«Γιουρούκων»)- Καρών- Λυδών- Καππαδοκών- Ποντίων(των ύπέρ τά 3.000.000 Έλληνοφώνων μουσουλμάνων του Πόντου). ΄Επίσης τον Έλληνισμόν της Χέρσου Έλλάδος, ήτοι των Ήπειρωτών (των λατρών μέχρι του 1460 μ.Ά.Τ. του νεωτέρου Θεού του Πανθέου μας Ζαφειρίου), των Βαλααδών-Βλάχων (λατρών μέχρι τώ 1460 μ.Ά.Τ. της Άφροδίτης-Βενέρας). Καθώς και των  Κρητών ("τουρκοκρητικών" -Έλλήνων μουσουλμάνων, των καλουμένων «Καλησπερηδών»), των  Κυπρίων("τουρκοκυπρίων"- Έλλήνων μουσουλμά- νων, των καλουμένων «Λινοβαμβάκων, έξ ών κατήγετο ή μήτηρ του τέρατος Ρ. Ντεκτάς και έξ ών κατάγεται ό νύν δικτατορίσκος των «τουρκοκυπρίων»  Έρόγλου) κ.ά.. Διατί νά μήν έπιχειρήσουν νά άρπάξουν καί αύτοί ένα, καί δή μέγα, μέρος τής Έθνικής μας ζωής καί ίστορίας καί, έτσι, νά περιορίσουν τόν έθνικόν μας όρίζοντα καί τήν προοπτικήν τής άνακτήσεως τής Άσιατικής Έλλάδος, την στιγμήν κατά την όποίαν το πράττουν ήδη άλλοι... έπιτυχώς!;

Μεθοδεύεται έπ΄ έσχάτων ή... μετάλλαξις τού τουρκικού παρελθόντος καί ή άναγωγή τής προελεύσεως τής όρδής, όχι άπό τούς ίουγούρους τής δυτικής Κίνας, άλλά άπό τούς... Ίωνας γόνους τού Θαλού, τού Άναξιμάνδρου, τού Ήρακλείτου καί λοιπών Έλλήνων Φωστήρων τής Διανοήσεως! Διατί νά μήν τό έπιχειρήσουν και πράξουν τούτο οί "τούρκοι"; Έν Έλλάδι έχομεν ποταπά όντάρια, τά όποία έβολεύθησαν είς τά άνδηρα έκτροφής κακοηθεστάτων Έλλήνων (ΕΓΩΠΑΘΩΝ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ) "πανεπιστήμια", τό "κοινοβούλιον", τόν "συνδικαλισμόν", τά γραφεία τελετών άπεργιών, τόν "τύπον", τό "έπιχειρείν"(είς δοσοληψίας με το άπατηλόν χαρτονόμισμα), τό έν γένει "άραλίκιον"... Τά όποία άμελλούν σκοπίμως νά ένασχοληθούν μέ τά ζωτικά έθνικά ζητήματα. Άλλά και το πλείστον να έργασθούν είς την παραγωγικήν οίκονομίαν. Ήτοι τά ύπέρ τά διακόσια άγροτικά έπιτηδεύματα... Διότι έπ΄ έσχάτων, οί τής νέας γεννεάς, άπέκτησαν εύαισθήτους... ρίνας και δεν δύνανται να συναναστρέφωνται μετά οίκοσίτων και άλλων ζώων, τά όποία θυσιάζονται, ίνα έπιβιούμεν ήμείς τά άνθρωποειδή... ΄Αποστρέφονται μετά βδελυγμίας πάσαν προτροπήν και πρότασιν μεθέξεως είς, κοπιώδη ίσως, έργα χειρωνακτών και δή άποχειροβιώτων άγροτικών ... Ύποκρίνονται τους «άνέργους», ένώ είναι κραυγαλέως άεργοι, όταν ή γεωργική παραγωγή δύναται να έξασφαλίση έργασίαν είς πάντας, οί όποίοι θα διάγουν φυσιολογικόν βίον κατά τά Θέσμια των Θεών ήμών Μητρός Δήμητρος, Πατρός Διός Φυταλίου και της Πρωτογόνου Κόρης Περσεφόνης... Άντ΄ αύτών, άδιαφορούντες διά το σάπισμα της έγωρίου γεωργικής παραγωγής είς τους άγρούς και τάς άθρόας είσαγωγάς τοιαύτης ως διατροφικής του πληθυσμού και άπό την Μικρασίαν και το «Ίσραήλ» και το Μαρόκον, κηρύσσουν έαυτούς «άγωνιστές της λεφτεριάς και της θυσίας» είς τάς δημοσίας όδούς με το «φραπεδάκιον» άνά χείρας!... Και φωνασκούν οί άεργοι  ούτοι ύπέρ του ίδίου βολεύματος... Και γνωστοποιούν οί άεργοι τής λούφας καί παραλλαγής είς τον ΟΑΕΔ και τάς παρέας των έτέρων αύτών οίκιών, των καφετεριών, πώς είναι... "άνεργοι", διότι δέν τούς διορίζουν είς τό Δημόσιον, ίνα έξασφαλίσουν έκείσε άμειβομένην ραστώνην... Έξ αύτών προέρχονται και τά κοινωνικά έκείνα παράσιτα, τά όποία παριστάνουν τους δήθεν «άναρχικούς»... Και βαρούν, έν κρυπτώ και παραβύστω, ήτοι άνάνδρως, με έμπρηστικά μέσα, παρασύροντες είς τούτο και  μικρά παιδιά, και με τά πυροβόλα όπλα της μαύρης άγοράς της Όμονοίας Άθηνών όποιον κρίνουν αύτοί πώς...  κρίνει δυσμενώς τάς άνάνδρους πράξεις των... Και πάς τις γνωρίζει πού το έθνικόν τούτων φρόνημα και φιλότιμον είναι γεγραμμένον ...

Οί «τούρκοι» προβαίνουν είς... σταυροδρομίας («κροααζιέρας») με πολεμικά σκάφη, τά όποία άποκαλούν παραπλανητικώς «έρευνητικά» έντός της Έλληνικής ύφαλοκρηπίδος... Μας έμπαίζουν... Και άναμένουν κάποιον Έλληνα ναύτην, όστις θα έξοργισθή άπό την ίταμότητα των τοιούτων είς βάρος μας νέων προκλήσεων, να τους άποστείλη καμμίαν μπαταργιάν, ίνα έκκινήσουν  όλον τον στόλον των είς το Αίγαίον... Τον όποίον στόλον τους έπέτρεψεν ν΄ άποκτήσουν διά δωρεών Γερμανών, Άγγλων και Άμερικανών, ή μειδοτική τακτική του Καραμανλισμού, όταν το 1974, άμοιρος ούτος γνώσεως ίστορίας και πολιτικής, χάριν κομματικού καιροσκοπισμού, έξήγαγεν την Έλλάδα έκ του ΝΑΤΟ... Και έδωσεν την δυνατότητα είς τον Άβραάμ Μπέν Έλεάζαρ ή Χένρυ Κίσσιγκερ, τον έπί διεθνούς πεδίου συνωμότην και άρχιπραξικοπηματίαν  των κατά Έλλάδος (1967), Χιλής (1973) και Κύπρου (1974) έγκληματικών ένεργειών κατά της αύτοκυριαρχίας των κρατών τούτων (έπρεπε ήδη να κηρυχθή έγκληματίας-δοσίλογος διεθνών έγκλημάτων και να δικασθή είς την Χάγην ως τοιούτος), να έξοπλίση τήν είς ύποπλίαν έναντι της Έλλάδος τελούσαν «Τουρκιάν»... Ή όποία ούτε το Διεθνές Δίκαιον σέβεται, ούτε άπό την Κύπρον άπέρχεται, ούτε είς τους λαούς της Μικρασίας είναι διετεθιμένη να άναγνωρίση αύτονομίαν. Τουλάχιστον κοινωνικήν και μορφωτικήν... Ούτε είς τά κατεχόμενα έδάφη των  Ποντίων, Ίβήρων, ΄Ασσυρίων, Συρίων και Άρμενίων είναι είς τάς προθέσεις της  να  άναγνωρίση δικαιώματα  έπιστροφής είς τάς πατρογονικά των έστίας των διωχθέντων άπό τούς γενοκτόνους αύτών «τούρκους». Ίδία, οί Έλληνες Πόντιοι και λοιποί Μικρασιάται και Θράκες, λ.χ., οί όποίοι πρό του 1923 είχον καταφύγει είς Κριμαίαν, ή την Άμερικήν ή την Αύστραλίαν, δεν περιλαμβάνοντο μεταξύ των «άνταλλαξίμων»,κατά τάς «προνοίας» της Συνθήκης της Λωζάννης. Και έχουν πάν δικαίωμα να έπανέλθουν είς τους έθνικούς μας αύτούς βιοτόπους της Καθ΄ ήμάς Άνατολής, διότι ήσαν μετανάσται και όχι «πρόσφυγες»... Αύτά όμως όλα προϋποθέτουν ένα Έλληνικόν Ύπουργείον των Έξωτερικών, το όποίον θα διοικείται άπό άγαπώντας την Έλλάδα. Και δεν θα άποτροπιάζονται ούτοι άκόμη και είς το άκουσμα της λέξεως «Έθνικός»... ΄Αλλωστε Έθνικόν έστί, ό,τι έστί Άληθές... Και άληθές είναι λ.χ. ότι δεν είμεθα άναδέλφον έθνος, ως έλεγον βραχυκυκλωμένοι άπό τον έβραιοχριστιανισμόν κάποιοι  καταστάντες και άρχοντες του κράτους... Άλλά έθνος  Πολύδελφον... Με ύποχρεώσεις πολλάς έναντι έκείνων, οί όποίοι θα έπρεπε νύν να ήσαν έντεταγμένοι είς την Έθνικήν μας οίκογένειαν, λαών και ν΄ άνελάμβανον ούτοι και μέρος της εύθύνης της άντιμετωπίσεως των δυσχερειών του κυρίου έθνικού μας χώρου...

Άντ΄ αύτών, οί πρώην και νύν ίθύντες των πολιτικών μας πραγμάτων περί άλλα τυρβάζουν... Δεν έφιλοτιμήθησαν λ.χ. κάν ν΄ άσχοληθούν με την είσαγωγήν Νόμου Άναγνωρίσεως και της Ύποστάσεως ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Κοινότητος των Έλλήνων Όλυμπιστών Θρησκευτών... Δεν έφιλοτιμήθησαν να ύπερασπισθούν τά της έθνικής γής... Και έπιτρέπουν είς βουλγάρους και κρυπτοσλαυοσκοπιανούς είς Χαλκιδικήν, τούρκους είς Δ. Θράκην και Γερμανούς είς τάς νήσους τάς Έλληνικάς να καθίστανται ούτοι κύριοι έμπέδων και οίκοδομημάτων, πρό των όποίων, μάλιστα, άναφανδόν άναρτούν και τάς... σημαίας των χωρών προελεύσεώς των (λ.χ. βούλγαροι και ρώσσοι είς Χαλκιδικήν κ.ά.)... Δεν έφιλοτιμήθησαν  να προβούν είς ξενηλασίαν όλων έκείνων των παρεισάκτων έπηλύδων, οί όποίοι προσεποιούντο τους... «όμογενείς»  έκ... Ταταρστάν και Καζαχστάν, οί όποίοι ήγόρασαν είς Μόσχαν και Τυφλίδαν «έλληνικάς» πλαστάς «ταυτότητας» ή έλάμβανον πλαστάς «βεβαιώσεις» γραφείων «έλληνοπιήσεων» περί σχέσεων άλλοτρίων και άλλογλώσσων προς το ήμέτερον γένος (100.000 τοιαύται περιπτώσεις μόνον είς Θεσσαλονίκην!)... Ένώ έχάριζον έκατομμύρια είς ρακενδύτους τοιούτους, ύπέρ τά 20.000.000 δραχμών είς έκαστον(!!!), διά άγοράς οίκοπέδων ή οίκιών, είς δε τους έν Άθήναις παρεπιδημούντας πακιστανούς μουσουλμάνους έδωσαν ως δώρα διά... κληρώσεως τάς οίκίας του Όλυμπιακού Χωριού!!!... Ένώ έπιτρέπουν είς αύτούς να πωλούν έν μέση και πληθούση άγορά λαθραία σιγαρρέττα και να... δέρουν άκόμη και άστυνομικούς, οί όποίοι προβαίνουν προς αύτούς είς σχετικάς παρατηρήσεις, κατασχέσεις «έμπορευμάτων» ή συλλήψεις τοιούτων ύπονομευτών του κοινωνικοοικονομικού μας βίου, οί όποίοι φθέγγονται το πλείστον είς τουρκόφωνα ίδιώματα!... Δεν έφιλοτιμήθησαν να προβούν είς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου άπαλλοτριώσεως παρανόμων καταλήψεων ίστορικών περιοχών και μνημείων άπό άλλοτρίους, ήμετέρους και δή... έργολάβους πάσης έργολαβίας, ίνα άναδειχθή το ίστορικόν παρελθόν των βιοτόπων του Έλληνισμού... Ούτω, λ.χ., άντί κρημνίσεως διά έκσκαφέων  του μουσουλμανικού έκείνου τερατουργήματος της πόλεως Θεσσαλονίκης, του «Άλκαζάρ», το όποίον ήτο έτοιμον προς κατάρρευσιν μετά τον σεισμόν του 1978, έκόπη πίστωσις... 1.300.000 εύρέων(!!!), προς... άνακατασκευήν του!!! Ποίον; Το αίσχος αύτό της πόλεώς μας... Το όποίον άνηγέρθη άπό τους μουσουλμάνους, τούς έξισλαμιστάς Μακεδόνων, έπί των έρειπίων του περιωνύμου μέχρι του αίσχρού έκείνου ύπανθρώπου Θεοδοσίου (Ίεχωβαδοσίου) Ναού του Τεμένους του Ήρακλέους... Και έχρησιμοποιήθη άπό τους τουρανούς κυριάρχους ως χώρος κατηχητηρίου είς τον τουρκισμόν των Έλληνοπαίδων του αίσχίστου έκείνου Παιδομαζώματος! Έντός του «Άλκαζάρ» έλάμβανε χώραν ή κατήχησις των άμοίρων παίδων Έλλήνων, οί όποίοι διηρπάγησαν άπό τάς μητρικάς άγκάλας, ίνα στελεχώσουν τον λείψανδρον στρατόν των μογγόλων όθωμανών... Και έφθασεν και ό κ. Γεώργιος-Γιώργος Άνδρέου Παπανδρέου, ως και ό προκάτοχός του Κ. Καραμανλής ό Β΄έπραξεν, να... έκθειάση το τοιούτον άνοσιούργημα, χάριν της... άναδείξεως, ως είπεν, του... πολυπολιτισμικού παρελθόντος  της πολυπάθου πόλεως του Δημητρίου Καβείρου, ίνα «καλοπιάση» την συμμορίαν των «τούρκων»! Ή όποία διοικεί και διώκει τους λαούς της Άσιατικής Έλλάδος, της Μικρασίας...

Ή Θεσσαλονίκη όμως δεν έχει... πολυπολιτισμόν... Διότι,πέραν των, -πολυπληθεστέρων πάντων των έπηλύδων-, ήμετέρων Ύπερελλήνων Βλαχομακεδόνων και των Άρμενίων, οί λοιποί παρείσακτοι, ως οί έβραίοι, οί «βούλγαροι και οί μουσουλμανοποιηθέντες-έκτουρκισθέντες Μακεδόνες, ούδέν είς τον πολιτισμόν της Πόλεως προσέφερον. Ένώ οί έβραίοι, άείποτε μισέλληνες, μόνον διά το «άρμεγμα» των αύτοχθόνων Έλλήνων έμερίμνησαν, ίνα στήσουν το έν αύτή οίκονομικόν των  «κρατίδιον» έντός του κοινωνικού των «γκέττου». Δι΄ αύτό και κατέλαβον τους βασικούς τομείς της οίκονομίας της πόλεως(δομικά ύλικά, ξυλεία, σίδηρος,χάρτης, φάρμακα).

Άγε, λοιπόν, ίδωμεν και...φακιόλιον και φέσιον τουρκικόν πάλιν είς την πόλιν των Πολιούχων αύτής Διοσκούρων και σημαίαν «τουρκικήν» έμπροσθεν του μνημείου της Έθνικής μας Άλλοτριώσεως, του «Άκαζάρ» να κυματίζη... «ύπερηφάνως», ίνα εύφραίνονται αί μαύραι ψυχαί έκείνων των καθαρμάτων της «μονής» Βλατάδων, τά όποία περέδωκαν την πόλιν μας είς τον δείλαιον έκείνον Μουράτ, ίνα σώσουν τά τομάριά των και έξασφαλίσουν... «προνόμια» με τά άργύρια της έθνικής προδοσίας... Ένώ οί σύγχονοι διαχειρισταί των πολιτικών μας πραγμάτων δεικνύονται τόσον μικροί έναντι όλων των προκλήσεων, τάς όποίας δέχεται ό Έλληνισμός, πληττόμενος πολλαχόθεν άπό «φίλους» και έχθρούς...


Διά τό Δ/Σ  τού "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ"

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ-ΓΟΥΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

πηγη

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αυτό σημαίνει την κατάργηση του "Ελληνικού Στρατού". Πλέον θα πρέπει να αποκαλείται "Πολυεθνικός Στρατός" ή "Στρατός ΠΑΣΟΚ".

Αυτές είναι οι κύριες μεταρυθμίσεις που προωθούν οι "περιούσιοι" Παγκοσμιοποιητές σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του ελληνικού κράτους προκειμένου να αλλώσουν την ελληνικότητά του.



Μετά βέβαια και τα συνθήματα των ΟΥΚ(που αμφισβητούνται απο πολλούς ως προς την γνησιότητα των βίντεο), βρήκαν αφορμή να ξεριζώσουν οτιδήποτε το "πατριωτικό" υπάρχει μέσα στο Στρατό.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως μέσα στην αναμπουμπούλα με την οικονομία εκτός απο τις ελληνοποιήσεις , είναι καιρός να τελειώνουμε με τον στρατό και την πατριωτική συνείδηση του. Μια ριζοσπαστική αλλαγή που θα εξοργίσει πολλούς προωθεί "υπογείως" το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραλλήλως με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα.

Το... Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης

Πάει... περίπατο !!!

Από φέτος κιόλας , δικαίωμα εισαγωγής σε όλες τις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν και όλοι οι ελληνοποιημένοι αλλοδαποί !

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος.

Κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (απόδοση ιθαγένειας) ο νόμος πρέπει να καταργηθεί ώς αντισυνταγματικός.

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος.

Έτσι θα τελειώνει η κυβέρνηση και με τα όποια συνθήματα των ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού στρατού αφού πλέον περνάμε σε φάση μισθοφόρων στρατιωτικών υπαλλήλων.

Κατά την κυβέρνηση η πατριωτική συνείδηση στο στράτευμα είναι ενοχλητική και περιττεύει...

Έτσι λοιπόν όλοι οι μετανάστες και τα τέκνα αυτών που αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και μάλιστα προνομιούχοι , αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για μόρια στις εξετάσεις προς στρατιωτικές σχολές.

Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υπολογίζει ότι σε περίπου τέσσερα χρόνια απο σήμερα, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι Αλβανοί , Τούρκοι , Πακιστανοί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!



Είδηση απο http://tiresias-press.blogspot.com

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

(κάντε κλικ για μεγεθυνση)


Coriolanos..
Αναδημοσίευση απο http://economygr.blogspot.com/

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οδηγούν την χώρα στην χρεωκοπία.Ο σκοπός τους είναι να πιέσουν ώστε να περάσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους μετανάστες...

Ακολουθεί αναδημοσίευση απο το fimotro

Ρεπορτάζ : Ευγενία Tζώρτζη
(από την Καθημερινή)


Στα επίπεδα του 4% αναμένεται να κλείσει ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης το 2009, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί ήδη από το πρώτο τρίμηνο για υποχώρηση κάτω από το επίπεδο του 5%. Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τον Νοέμβριο δείχνουν συνέχιση της υποχώρησης του ρυθμού χορήγησης δανείων από τις τράπεζες τόσο προς τα νοικοκυριά όσο και προς τις επιχειρήσεις, το χρέος των οποίων διαμορφώθηκε στα 119,1 δισ. ευρώ και 132,8 δισ. ευρώ...
αντίστοιχα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο χρέος των ελληνικών επιχειρήσεων περιλαμβάνονται και τα εταιρικά ομόλογα, οι εκδόσεις των οποίων ανέρχονται σε 23,5 δισ. ευρώ περίπου.


Συνολικά το χρέος του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται στα 251,9 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 105% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Σε σχέση με το 2008, το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 2,2 δισ. ευρώ (από τα 249,6 δισ. ευρώ), από τα οποία τα 2 δισ. ευρώ είναι δάνεια προς τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης υποχώρησε στο 4,2% από 4,4% τον Οκτώβριο και 15,9% τον Δεκέμβριο του 2008. Η καθαρή μηνιαία χρηματοδότηση, δηλαδή τα νέα δάνεια που χορηγήθηκαν μετά τις αποπληρωμές δανείων, διαμορφώθηκαν στα 703 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής τον Οκτώβριο, κατά 60 εκατ. ευρώ.
Η διαμόρφωση της καθαρής ροής δανείων σε θετικό έδαφος, αποτελεί θετική εξέλιξη και αποδίδεται στη χρονική συγκυρία λόγω της εκπνοής του χρόνου που κορυφώνονται από την πλευρά των νοικοκυριών πρωτοβουλίες όπως η αγορά κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με παλαιότερες περιόδους, που η καθαρή ροή χρηματοδότησης ξεπερνούσε τα 2 δισ. ευρώ.
Οι επιχειρήσεις
Ενδεικτικό της ύφεσης στην οικονομία είναι η συνέχιση του αρνητικού ρυθμού χρηματοδότησης προς τον δεύτερο μεγαλύτερο επιχειρηματικό κλάδο μετά το εμπόριο, τη βιομηχανία. Η πιστωτική επέκταση προς τη βιομηχανία κατρακύλησε για τρίτο συνεχή μήνα σε αρνητικό έδαφος 4% (έναντι 2,3% τον Οκτώβριο και 15,8% τον Δεκέμβριο), και ο συνολικός δανεισμός των βιομηχανικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 23,9 δισ. ευρώ.
Σημαντική υποχώρηση παρουσίασε ο ρυθμός χρηματοδότησης των εμπορικών επιχειρήσεων, ο οποίος μειώθηκε στο 3,1% από 6% τον Οκτώβριο και 19,5% τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα ο συνολικός δανεισμός του εμπορίου να μειωθεί στα 33,2 δισ. ευρώ, ενώ με θετικό ρυθμό 11,4% διαμορφώθηκε ο ρυθμός χρηματοδότησης των λοιπών επιχειρήσεων, ο δανεισμός των οποίων ανήλθε στα 27,3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, με ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς, παρά την επιτάχυνσή τους, κινήθηκε η χρηματοδότηση του κλάδου των κατασκευών, που διαμορφώθηκε στο 3% (έναντι 1% τον Οκτώβριο και 35,2% τον Δεκέμβριο) και της ναυτιλίας, που ανήλθε στο 4% (έναντι 2,7% τον Οκτώβριο και 17,2% τον Δεκέμβριο).
Αντίθετα, με σχετικά υψηλούς ρυθμούς, πολύ πάνω από το δωδεκάμηνο ρυθμό του συνόλου των επιχειρήσεων, κινήθηκαν και αυτό τον μήνα οι δωδεκάμηνοι ρυθμοί ανόδου της χρηματοδότησης προς τους κλάδους ηλεκτρισμού - φωταερίου - ύδρευσης, που διαμορφώθηκαν στο 19,1% και των επικοινωνιών - μεταφορών πλην ναυτιλίας, που ανήλθε στο 24,3%.
Τα νοικοκυριά
Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, τα δάνειά τους προς τις τράπεζες αυξήθηκαν οριακά στα 119,1 δισ. ευρώ έναντι 118,9 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο και η καθαρή ροή χρηματοδότησης, δηλαδή τα νέα δάνεια από τις τράπεζες μείον αυτά που αποπληρώθηκαν διαμορφώθηκε στα 401 εκατ. ευρώ.
Ο ρυθμός χρηματοδότησης για την αγορά κατοικίας, υποχώρησε περαιτέρω στα 3,7% έναντι 4% τον Οκτώβριο και 11,5% τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ τα υπόλοιπα των δανείων στεγαστικής πίστης διαμορφώθηκαν στα 79,9 δισ. ευρώ, έναντι 79,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Στο 2,1% υποχώρησε με τη σειρά του και ο ρυθμός χορήγησης καταναλωτικών δανείων από 2,4% τον Οκτώβριο και 16% τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ το χρέος των νοικοκυριών από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες μειώθηκε οριακά στα 36,1 δισ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα λοιπά καταναλωτικά δάνεια, που στο τέλος Νοεμβρίου ανήλθαν σε 3 δισ. ευρώ περίπου και αφορούν σε ανοιχτά, φοιτητικά δάνεια κ.ά. το χρέος των νοικοκυριών για τη χρηματοδότηση καταναλωτικών αναγκών προσεγγίζει τα 40 δισ. ευρώ.

ΠΩΣ ΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Ο Σημίτης και οι Σημίτες

Πως Διογκώνεται το Δημόσιο Χρέος μιας χώρας...


"Ελληνική Αναγέννηση" - Άρθρο του "Ορφέα

Ευχαριστούμε τον εκδοτικό οίκο «ΑΙΩΡΑ» που μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύσουμε αποσπάσματα από το βιβλίο του John Perkins «Η εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου»
Το δημόσιο χρέος μιας χώρας καταδεικνύει την οικονομική της ανεξαρτησία. Δείχνει σαφώς, την ικανότητά της να σταθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και ειδικότερα σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Είναι φανερό, ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν σταματήσει οι πολεμικές εχθροπραξίες μεταξύ μεγάλων χωρών, μια τακτική που ήταν συνηθισμένη μέχρι τότε. Τι άλλαξε; Τι ήταν αυτό που προσανατόλισε τις κυβερνήσεις στην ειρηνική «ανάπτυξη», αφήνοντας πίσω τις επικίνδυνες, έτσι κι αλλιώς, πολεμικές επιχειρήσεις; Γιατί, όμως, συνεχίζονται αυτές μόνο όταν αντίπαλοι είναι μια δυνατή με μια αδύνατη χώρα;





Ήρθε το βιβλίο του John Perkins «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» των αξιόλογων εκδόσεων «Αιώρα» (προλογίζει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου), για να μας δείξει τα πραγματικά αίτια αυτής της μεταστροφής των πολιτικών κυβερνήσεων όλων των μεγάλων κρατών, αναφερόμενος βασικά στην τακτική που ακολούθησαν οι Η.Π.Α. Το βιβλίο αυτό είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο για τον οποιοδήποτε θελήσει να συλλέξει στοιχεία, σχετικά με τον σύγχρονο, οικονομικό έλεγχο των χωρών και πως αυτές υποδουλώθηκαν εσαεί.


Ο John Perkins, εργάστηκε από το 1971 έως το 1981 στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main, αρχικά ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος τοπικού σχεδιασμού. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου στάθηκαν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Πως δούλευαν οι... οικονομικοί δολοφόνοι (ΟΔ).


Οι ΟΔ, είναι μαριονέτες του συστήματος με αποστολή να κατασκευάζουν ψεύτικες μελέτες γύρω από νέα σύγχρονα έργα «πνοής» για τις χώρες που εποφθαλμιά να ελέγξει το σύστημα, δίνοντας όραμα 25 και πλέον ετών, τονίζοντας τις υποτιθέμενες μακροχρόνια θετικές επιδράσεις που θα έχουν αυτά τα έργα στην κοινωνία των χωρών. Έτσι, πείθουν τις κυβερνήσεις για την κατασκευή των έργων. Επειδή όμως, τα έργα αυτά είναι πολυδάπανα οι ηγέτες των χωρών αναγκάζονται να δανειστούν από τράπεζες της Η.Π.Α.

Οι εταιρίες που αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τα έργα υποδομής είναι θυγατρικές των τραπεζών. «Στην ουσία, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν φεύγει ποτέ από τις Η.Π.Α. Απλά μεταβιβάζεται από τα τραπεζικά γραφεία της Ουάσιγκτον στα τεχνικά γραφεία της Νέας Υόρκης, του Χιούστον ή του Σαν Φρανσίσκο» μας λέει επί λέξει ο John Perkins και συνεχίζει: «Παρά το γεγονός, ότι με τον τρόπο αυτό τα χρήματα επιστρέφονται σχεδόν αμέσως στις εταιρίες-μέλη της εταιρειοκρατίας (με άλλα λόγια στον πιστωτή), η υποχρέωση της χώρας να εξοφλήσει το δάνειο που έλαβε, μαζί με τους τόκους, παραμένει.

Αν ο ΟΔ εκτελέσει την αποστολή του με απόλυτη επιτυχία, τα δάνεια είναι τόσο μεγάλα που ο οφειλέτης μετά από λίγα χρόνια αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις του. Όταν συμβεί αυτό, απαιτούμε κάποιο αντίτιμο, κατά τα πρότυπα της Μαφίας, π.χ. έλεγχο πάνω στην ψήφο της χώρας στον ΟΗΕ, εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων ή πρόσβαση σε κερδοφόρες πρώτες ύλες ή υπηρεσίες, όπως είναι το πετρέλαιο. Φυσικά, ο οφειλέτης εξακολουθεί να μας οφείλει τα χρήματα που έχει δανειστεί – και άλλη μία χώρα προστίθεται στην παγκόσμια αυτοκρατορία μας». Το βιβλίο είναι τόσο ενδιαφέρον που το συνιστώ σε όλους ανεξαιρέτως, να το διαβάσουν.


Η εντύπωση που μένει στον αναγνώστη είναι ότι σίγουρα όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με την ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου.

Όντας φοιτητής, καθηγητές οικονομολόγοι που ζούσαν στην Πάτρα, μας μιλούσαν με αγανάκτηση για την απόρριψη των μελετών τους από την τότε Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, περί ασύμφορης οικονομικά κατασκευής του εν λόγω έργου. Υποστήριζαν δηλαδή, ότι η γέφυρα, παρόλο που θα ανέπτυσσε την περιοχή, δεν θα είχε θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της οικονομίας μιας και ο επικείμενος δανεισμός για την κατασκευή της θα διόγκωνε το χρέος της Ελλάδος, καθιστώντας το έργο τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο John Perkins μας εξηγεί το γιατί τελικά προχώρησε η εκτέλεση του έργου: «...Η εκπαιδεύτριά μου Κλοντίν, μου είχε πει να μην είμαι φειδωλός στις προβλέψεις μου για τα θετικά σημεία του κάθε έργου. Καθώς επίσης, να μην πτοούμαι από τις αρνητικές εκθέσεις των ντόπιων επιστημόνων. Άλλως τε, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε 25 χρόνια! Κι έτσι, επέμενα με ύφος για την ορθότητα των στοιχείων μου...». Ίσως, τώρα να φαίνεται ξεκάθαρα η λογική της διοίκησης της τότε Κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, καθώς και του Κώστα Καραμανλή. Να τα βλέπουν αυτά, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω Πρωθυπουργοί, άφησαν... αναπτυξιακή παρακαταθήκη στην Ελλάδα! Χρέος και μόνο χρέος άφησαν...


Το χειρότερο από όλα τα σενάρια, μετά από μια υποτιθέμενη αποτυχία των ΟΔ, ήταν η εμπλοκή των ανθρώπων της CIA, τα λεγόμενα «τσακάλια». Αυτοί ακολουθούσαν κατά πόδας τους ΟΔ και δε δίσταζαν ακόμα και να δολοφονήσουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Αν δεν πετύχαιναν το σκοπό τους, πράγμα ομολογουμένως σπάνιο, τότε υπήρχε μόνο μία λύση για την επιβολή της κυριαρχίας επί της αδύνατης χώρας. Ο στρατός! Υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να εξηγήσουμε καλύτερα τους πολέμους στο Ιράκ και Αφγανιστάν.


Συμπερασματικά, μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι υπερβολικά υψηλό. Όλα τα έργα υποδομής που έκανε η κατά τα κοινώς λεγόμενα «επιτυχημένη» Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, όπως επίσης και η παρελθούσα Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, «ευθύνονται» για την υπερδιόγκωσή του (όχι ότι πριν δεν υπήρχε χρέος και μάλιστα υψηλό).

Και τίθεται το ερώτημα: «Υπάρχει λύση;» Βραχυχρόνια, προφανώς όχι! Μακροχρόνια όμως, υπό προϋποθέσεις, ναι! Μπορούμε λοιπόν, και να αναπτυχθούμε και να μειώσουμε δραστικά το χρέος. Όλα επιτυγχάνονται με τη πατριωτική διπλωματία, προς το συμφέρον της Ελλάδος. Χρειάζεται δουλειά, και παράλληλα τη δική μας αυτοκριτική. Τη δική μας Αναγέννηση...

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες μειοδοτικές Κυβερνήσεις να ξαναπεράσουν από την πατρίδα μας... Δυστυχώς, οι Έλληνες είμαστε φτερά που πηγαίνουμε όπου μας φυσά ο άνεμος, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα των τελευταίων Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, κάνοντας εμφανές το μέγιστο ελάττωμα της φυλής μας: Τη μνήμη... χρυσόψαρου!


Ορφεύς
Αναδημοσίευση απο το πολύ καλό blog http://elliniki-anagennisi.blogspot.com

Όλιβερ Στόουν: Οι Εβραίοι είναι το πιο ισχυρό λόμπι στις ΗΠΑ και τα ΜΜΕ και το Ισραήλ έχει γαμ*** την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Για αντισημιτισμό κατηγορεί τον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν εβραϊκή οργάνωση.
Για αντισημιτισμό κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν το Κέντρο Σιμόν-Βίσενταλ, λέγοντας ότι «μειώνει τη σημασία του Ολοκαυτώματος» και κάλεσε το Χόλιγουντ να ξεσηκωθεί με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.

Ο Όλιβερ Στόουν είναι «ένας ακόμη παπαγάλος στην αντισημιτική χορωδία» γράφει στην ανακοίνωσή του ο ραβίνος Άμπραχαμ Κούπερ που διευθύνει το Κέντρο, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο Αδόλφος Χίτλερ «έκανε μεγαλύτερο κακό στον ρωσικό λαό απ' ό,τι στους Εβραίους». Ερωτηθείς γιατί η τελευταία του δουλειά, μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «η Κρυφή Ιστορίας της Αμερικής από τον Όλιβερ Στόουν», επικεντρώνεται στο Ολοκαύτωμα, ο Στόουν απάντησε: «εξαίτιας της κυριαρχίας των Εβραίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» .

«Έχουν την τελευταία λέξη σε κάθε σχόλιο, είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον. Το Ισραήλ έχει γ* την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί χρόνια», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του σκηνοθέτη, ο οποίος ωστόσο μετά τις αντιδράσεις αναγκάστηκε να εκδώσει μία απολογητική ανακοίνωση:


«Προσπαθώντας να δώσω μία ευρύτερη εικόνα των θηριωδιών που έπραξαν οι Γερμανοί εις βάρος πολλών λαών, έκανα έναν αδέξιο συσχετισμό με το Ολοκαύτωμα, για τον οποίο λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Στόουν.

«Είναι προφανές ότι οι Εβραίοι δεν ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα εξακολουθεί να παραμένει ένα σημαντικό, ζωντανό και τρέχον θέμα ακόμη και σήμερα οφείλεται πράγματι στην σκληρή δουλειά ενός ευρύτατου συνασπισμού για να διατηρηθεί η μνήμη αυτής της θηριωδίας -και πρόκειται πράγματι για θηριωδία» .

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/07/2010_348396 
 
πηγη

ΕΒΡΑΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ "ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ" ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ

Τον τελευταίο καιρό ακούμε για την προσπάθεια εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας απο την Τράπεζα Πειραιώς, ιδιοκτήτης της οποίας εμφανίζεται ο Σάλλας.
 





Οκ. Σάλλας (μπορεί και "Salah")

Στην αγροτική είναι υποθηκευμένη σχεδόν όλη η αγροτική περιουσία και η Τράπεζα Πειραιώς είχε πάρει πριν λίγο καιρό 3 δισ. περίπου απο το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή για να στηρίξει τις τράπεζες.

 Η "εκλεκτή" Τράπεζα Πειραιώς που πήρε πέρυσι στήριξε 3 δισ. ευρώ απο τον ελληνικό λαό χωρίς να ρωτηθεί ο ίδιος....

Με τα λεφτά που πήραν απο το κράτος θα αγοράσουν την ΑΓΡΟΤΙΚΗ που έχει πολύ περισσότερα αποθεματικά.
Με τα λεφτά μας, μας εξαγοράζουν.

 Ο Σάλλας σε θερμή χειραψία με την Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη. Ουδέποτε οι δήθεν "σοσιαλιστές" τα έβαλαν με τους τραπεζίτες και το τραπεζικό λόμπι. Μπορεί όμως κάποιος να είναι σοσιαλιστής και να συνεργάζεται με τραπεζίτες;

Τι δεν μας είπαν ποτέ τα κατεστημένα ΜΜΕ;

Η Σοφία Στάϊκου-Σάλλα, η σύζυγος του ιδιοκτήτη της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα είναι Εβραία του Βόλου.

 Η Σοφία Στάικου-Σάλλα

Η ίδια έχει δηλώσει οτι στα 18 της χρόνια πήγε στο Ισραήλ εθελοντικά για 2 χρόνια σε κιμπούτς για να αποκτήσει εμπειρίες.

Η αλήθεια είναι οτι σχεδόν όλοι οι Εβραίοι του πλανήτη πάνε για κάποιο διάστημα της ζωής τους στο Ισραήλ για να εκπαιδευτούν είτε σε ειδικές κατασκηνώσεις όπου και γίνεται η "πλύση εγκεφάλου" απο τους σοφούς ραββίνους, είτε στα Κιμπούτς για εθελοντική εργασία.

Η κ. Στάϊκου Σάλλα είναι κουμπάρα της Ολγας Τρέμη. 

Στους κύκλους της ελληνικής "ψωροελίτ" έχουν εισχωρήσει ικανότατοι Εβραίοι και Εβραίες και έχουν καταφέρει να παιρνάνε τις θέσεις τους.

Βέβαια η κ. Στάικου έχει υψηλόβαθμη θέση μέσα στην Τράπεζα Πειραιώς. Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Οπως καταλαβαίνετε προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους την γη των αγροτών με εξαιρετικά ύπουλο τρόπο.

Διαδώστε το, αναδημοσιεύστε το για να γίνει γνωστή η αλήθεια.


Υ.Γ: Ενας αναγνώστης είπε οτι υπάρχουν τα εβραϊκά επώνυμα "Salaz" και "Salah". Δεν ξέρουμε όμως αν συνδέονται άμεσα με τον κ. Σάλλα....

Δείτε σχετικά εδώ


Την είδηση την διαβάσαμε στην εφημρίδα "ΣΤΟΧΟΣ" της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2010 και την εμπλουτίσαμε με προσωπική έρευνα.




http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=8882842
πηγη

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters