Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Β.Μαρκεζίνης: "Πάμε σε νέο εθνικό διχασμό χειρότερο όλων"


Toν "τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945" επέσεισε με δήλωσή του πριν λίγες ώρες ο ακαδημαϊκός Β.Μαρκεζίνης για να περιγράψει την παρούσα κατάσταση και τις απειλές που βιώνει η χώρα. "Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού" σημειώνει και όλα δείχνουν ότι η δήλωση αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. 


Ο Βασίλης Μαρκεζίνης, προχώρησε στην σχετική δήλωση στο antibaro.gr:
Ιδού πως έχει ολόκληρη:
"Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.

    Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί. Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:

    • Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
    • Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
    • Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων

    Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας.

Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται".


http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_3688.html

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες!

Tην ώρα που κόβουν συντάξεις και επιδόματα.
Τη ώρα που δεν πληρώνουν τα φάρμακα και τις θεραπείες των καρκινοπαθών.
Την ώρα που κλείνουν βρεφονηπιακούς σταθμούς και καταργούν το "βοήθεια στο σπίτι"
Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικό πρώτης βοήθειας.

Την ώρα που χαρατσώνουν μέσω ΔΕΗ φτωχούς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Την ώρα που μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξοντώνονται
Την ώρα που κόβουν το ρεύμα στους μη έχοντες...

Τι κάνουν για τους έχοντες και κατέχοντες;
Τι κάνουν για τα αφεντικά τους;

Είναι απλό. Νομοθετούν σκανδαλώδη και χαριστική μείωση !

Είσαι εμπορικό κέντρο, ιδιωτικό νοσοκομείο, τεράστιο πολυκατάστημα ;
Είσαι ένας από αυτούς του μεγάλους που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό;
Είσαι από αυτούς που διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία.

Δεν πληρώνεις!!!

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι.
Μια δράκα που μας αφαιμάζει...

Δηλώσεις της Σοφίας Σακοράφα στην “Πρωινή Ενημέρωση”

http://greki-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9892.html

Δείτε που ήταν ο Φραγκούλης, όταν... αποκάλυπταν την εμπλοκή του με πραξικόπημα > Βίντεο



http://greeknation.blogspot.gr/2012/10/blog-post_484.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

SAMARAS THESNIKI
ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20%

Οργή, αγανάκτηση και ομαδικές έξοδοι από στελέχη, τοπικούς παράγοντες, προέδρους και μέλη ΔΣ Tοπικών Eπιτροπών της ΝΔ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, εφόσον ο Σαμαράς περάσει από την βουλή τα μέτρα σφαγής των Ελλήνων!
Κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην Βορειοανατολική Αττική, δεν διστάζουν να μεταφέρουν στις τοπικές τους κοινωνίες ευθείες προειδοποιήσεις ότι θα προσχωρήσουν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, πάντα, εφόσον ο Σαμαράς ψηφίσει τα μέτρα των 11,6 δις ευρώ.
Η οργή και η αγανάκτηση που έχουν τα στελέχη της ΝΔ είναι συσσωρευμένες. Τοπικός παράγοντας, μέλος τοπικής Επιτροπής της ΝΔ στη Β.Α. Αττική, λέει χαρακτηριστικά:«Δεν αγωνιστήκαμε εμείς στην τοπική μας κοινωνία για να βγάλουμε Πρωθυπουργό τον Σαμαρά που υποσχέθηκε ελάφρυνση των φόρων και επαναδιαπραγμάτευση, για να ετοιμάζεται τώρα να πάρει μέτρα πολύ χειρότερα από του Παπανδρέου! Μας έχουν κάνει ρεζίλι τα ψέματα και η πολιτική απάτη του Σαμαρά. Δεν μπορούμε να αντικρύσουμε τον κόσμο. Εάν ο Σαμαράς φέρει τα μέτρα στην Βουλή θα προσχωρήσω στη Χρυσή Αυγή».
Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής ΝΔ έχει πει σε εμπορικό επιχειρηματία της περιοχής του:«Ως εδώ, δεν πάει άλλο. Έχουμε ευθύνες όλοι για το κατάντημα της Πατρίδος. Τελικά ο Σαμαράς μας κορόιδεψε και τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Αισθάνομαι συνυπεύθυνος. Εάν ο Πρωθυπουργός ψηφίσει τα μέτρα, θα προσχωρήσω αμέσως στη Χρυσή Αυγή»!
Υπάρχει μάλιστα και άλλο στέλεχος της ΝΔ στη Β.Α. Αττική, που φτάνει στο σημείο να δίνει... σύνθημα: «Ήρθε η ώρα να προσχωρήσουμε όλοι στη Χρυσή Αυγή. Ο Σαμαράς πλέον δεν εκφράζει κανέναν Έλληνα παρά μόνο την Μέρκελ και τους δανειστές»!
Δεν ξέρουμε πόσο αυτές οι απειλές για προσχώρηση στη Χρυσή Αυγή λάβουν σάρκα και οστά. Αυτό όμως που μπορούμε να προεξοφλήσουμε με βεβαιότητα είναι ότι, εάν ο Σαμαράς φέρει και θα φέρει τα θανατηφόρα για την Ελλάδα μέτρα στην βουλή, δύο τινά θα συμβούν:
Α) θα υπάρξει εθνικός διχασμός με ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο και
Β) η ΝΔ θα ...εξαφανιστεί ως κόμμα. Θα έχει την ίδια τύχη με το ΠΑΣΟΚ!
makeleio.gr 

http://indobserver.blogspot.gr/
 
 
http://www.triklopodia.com/2012/09/blog-post_769.html 

ΑΥΤA ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ​Σ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙ​ΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤE


Μάριος ΔημόπουλοςΔιατροφολόγος
Μέλος του American Council of AppliedClinical Nutrition

[Αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» δημοσιεύθηκεάρθρο, που αμφισβητεί την αξία των βιταμινών.

Το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται στα.....
 πλαίσια της παγκόσμιας προσπάθειας κατάργησης τωνσυμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων μέσω του Codex Alimentarius.
Ο Codex Alimentarius (Κώδικας Διατροφής) είναι μια ευρωπαϊκή επιτροπήελέγχου του παγκόσμιου εμπορίου και ζητημάτων τροφής.
Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεών της είναι και η κατάργηση των καλήςποιότητας συμπληρωμάτων διατροφής και των βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής,που βασίζονται στις βιταμίνες και στα άλλα συμπληρώματα διατροφής καθώςκαι στα βότανα για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Φυσικά πίσωαπό όλα αυτά κρύβονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αν οι άνθρωποι τρέφονται σωστά, λαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλαθρεπτικά συστατικά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής και αν λαμβάνουν βόταναθα είναι υγιείς και δεν θα χρειάζονται να λαμβάνουν φάρμακα.
Αυτό αποτελεί απειλή για τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικώνεταιρειών.
Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η κυκλοφορία βοτάνων τηςκινεζικής και ινδικής (αγιουρβεδικής) ιατρικής. Σε λίγο θα απαγορευτούνκαι τα καλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και θα επιτρέπονται μόνο(συνθετικές και όχι φυσικές) βιταμίνες και συμπληρώματα πολύ χαμηλώνδόσεων, που ουσιαστικά δεν θα έχουν καμμιά ευεργετική επίδραση στονανθρώπινο οργανισμό.
Πρόκειται για μια από τις πιο σκοταδιστικές ρυθμίσεις στην ιστορία τουπαγκόσμιου πολιτισμού.
Με μια σειρά άρθρων θα αποδείξω με επιστημονικά επιχειρήματα καιεπιστημονικές μελέτες την αξία των βιταμινών και άλλων συμπληρωμάτωνδιατροφής καθώς και...των βοτάνων για την ανθρώπινη υγεία και θακαταδειχθεί ποιοι ωφελούνται πραγματικά πίσω από αυτές τιςσκοταδιστικές ρυθμίσεις.

Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «Χοληστερίνη:Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. EtraPublishing, 2011) και αναφέρεται στηναξία των βιταμινών, των μετάλλων και των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων(ιχθυελαίου) για την καρδιαγγειακή μας υγεία, αποτελώντας έτσι μιαπρώτη απάντηση στο περιοδικό Σπίγκελ, ότι οι βιταμίνες τάχα δενωφελούν].
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ζωτικά θρεπτικάσυστατικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά σας και σας προφυλάσσουναπό καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό;
Έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη Β3 στη μορφή νιασίνης ή καλύτερα inositolhexanicotinateμειώνει την LDL, αυξάνει την HDL, μειώνει τατριγλυκερίδια, αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή καιμακραίνει την επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή;
Γνωρίζετε τι είναι η Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α) και ποιος ο ρόλος της γιατην πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων;
Γνωρίζετε ότι η Lp(a) είναι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου γιακαρδιαγγειακά από ό, τι η χοληστερίνη και ότι η Lp(a) δεν μειώνεται μεφάρμακα, αλλά μόνο με τη λήψη βιταμίνης C και νιασίνης σε υψηλέςδόσεις;
Έχετε ακούσει ποτέ για την ομοκυστεΐνη και για τον ρόλο της στηνπρόκληση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού;
Είναι φυσικό να μην την έχετε ακούσει, διότι η ομοκυστεΐνη δενμειώνεται με φάρμακα, αλλά μόνο με τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύσε υψηλές δόσεις.

Γνωρίζεται τίποτα για την CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη); Η CRP είναι έναςδείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.Αν και μειώνεται με τις στατίνες (τα νεότερα φάρμακα μείωσης τηςχοληστερίνης), μειώνεται επίσης με ένα πιο φυσικό συστατικό, τοιχθυέλαιο. Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Ε σε υψηλές δόσεις προστατεύει τηνκαρδιά σας;
Το μόνο που πιθανώς γνωρίζετε είναι ότι η υψηλή χοληστερίνη μπλοκάρειτις αρτηρίες σας και ότι, για να προστατευτείτε από καρδιακή προσβολήκαι εγκεφαλικό, πρέπει να τρώτε μια δίαιτα με λίγα λίπη και χοληστερίνηκαι, αν αυτό δεν αρκεί, θα πρέπει να λαμβάνετε στατίνες.
Πολλές όμως επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερίνη τωντροφίμων δεν αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος και ότι η υψηλήχοληστερίνη του αίματος δεν προκαλεί αθηροσκλήρωση. Αυτό που επίσηςσκοπίμως σας αποσιωπούν είναι ότι οι στατίνες έχουν τρομερέςπαρενέργειες.
Μπορούν να προκαλέσουν τερατογένεση, ραβδομυόλυση (που μπορεί ναπροκαλέσει τον θάνατο σε ανθρώπους), μυοπάθεια, αμνησία, βίαιησυμπεριφορά, κατάθλιψη και αυτοκτονία, πολυνευροπάθεια, καρκίνο καικαρδιακή ανεπάρκεια.

Είναι απίθανο κάποιος καρδιολόγος να σας συνταγογραφήσει βιταμίνη Β3(inositol hexanicotinate), ιχθυέλαιο, βιταμίνη C, και βιταμίνες Β6, Β12και φολικό οξύ για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Το μόνο που θα σας συνταγογραφήσει είναι στατίνες. Αλλά γιατί, αφούαυτές οι βιταμίνες και το ιχθυέλαιο δεν έχουν παρενέργειες και μειώνουντον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, δεν σας τιςσυνταγογραφεί;
Διότι η πλειοψηφία των καρδιολόγων ενημερώνεται συνέδρια, πουχρηματοδοτούνται από τις εταιρείες παρασκευής στατινών. Ο καρδιολόγοςέχει μάθει να χορηγεί μόνο στατίνες και δεν έχει ενημερωθεί για τηναξία των βιταμινών και άλλων ζωτικών θρεπτικών συστατικών στην πρόληψητης καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού. Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτάτα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες δενθέλουν να γνωρίζετε.
ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ (ΩΜΕΓΑ 3)
Στα πλαίσια μιας μελέτης για το Συμβούλιο Ιατρικών Μελετών 2.000 άνδρεςπου είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ακολούθησαν μία από τρεις δίαιτες.Στο τέλος των τεσσάρων χρόνων εκείνοι των οποίων η δίαιτα περιλάμβανεψάρια με λίπος ή κάψουλες με ιχθυέλαια είχαν λιγότερους θανάτους σεποσοστό ένα τρίτο σε σχέση με εκείνους που ακολούθησαν τη δίαιτα μεχαμηλά λιπαρά ή εκείνη με πολλές ίνες (1).

Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα συμπληρώματα EPA (ιχθυέλαιο) μειώνουντα τριγλυκερίδια και την LDL, αραιώνουν το αίμα και αυξάνουν την HDL,ενώ προστατεύουν τα λίπη του αίματος από την οξείδωση (2, 3).
Ο Dr. Saynor από την Καρδιοθωρακική Μονάδα στο Βόρειο Νοσοκομείο τουΣέφιλντ έδωσε σε εθελοντές 20 ml EPA για πέντε εβδομάδες και παρατήρησεεπίσης πτώση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL. Συνέχισε τη μελέτητου παρακολουθώντας πάνω από 100 ασθενείς με καρδιακά προβλήματα γιαπερισσότερο από ένα χρόνο. Τα συμπληρώματα EPA είχαν ως αποτέλεσμα όλασχεδόν τα άτομα να φτάσουν σε κανονικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σεμεγάλη μείωση της ανάγκης για φαρμακευτική αντιμετώπιση της στηθάγχης(4).
Το EPA παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στατοιχώματα των αρτηριών και στον έλεγχο της αντίστασης στην ινσουλίνη.Το ιχθυέλαιο μειώνει τη C-reactive protein (CRP). Η C-reactive proteinείναι ένας δείκτης φλεγμονής και προάγγελος καρδιακών προσβολών,εγκεφαλικών και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματαωμέγα-3 παρουσιάζουν σημαντική μείωση στους θανάτους από καρδιαγγειακά.Αυτό οφείλεται στο ότι μειώνουν τις αρρυθμίες και προλαμβάνουν τουςθρόμβους. (5).
Γιατί λοιπόν οι γιατροί δεν συνταγογραφούν ιχθυέλαιο, αλλά μόνοστατίνες; Διότι το ιχθυέλαιο είναι μια φυσική ουσία που δενπατεντάρεται σε αντίθεση με τις στατίνες που αποφέρουν εκατομμύριακέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.
ΜΑΓΝΗΣΙΟΌταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου συμβαίνουν σπασμοί στη στεφανιαίααρτηρία. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση ενός αριθμού θυμάτων καρδιακήςπροσβολής, τα οποία στη νεκροψία δεν φαίνεται να έχουν ολική απόφραξητης αρτηρίας.
Είναι γνωστή η σχέση του χαμηλού επιπέδου μαγνησίου με τον υψηλόκίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα θύματα καρδιακής προσβολής έχουν συνήθως30% λιγότερο μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από το κανονικό. Οκαρδιαγγειακός κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος στα μέρη του κόσμου πουείτε η διατροφική πρόσληψη μαγνησίου είτε η περιεκτικότητα του νερού σεμαγνήσιο είναι χαμηλή. Ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων είναι χαμηλότεροςσε περιοχές με σκληρό νερό, το οποίο περιέχει περισσότερο ασβέστιο καιμαγνήσιο.
Ένας από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου, σε συνδυασμό με τοασβέστιο, είναι ο έλεγχος της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών (6).
Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςελέγχοντας την πίεση του αίματος. Κρατά τον ρυθμό της καρδιάς σταθερό,βοηθώντας κατά της αρρυθμίας και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου τουαίματος.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ E
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη E, όταν λαμβάνεται σεμεγάλες ποσότητες, προστατεύει την καρδιά μας.

Οι πρώτες μελέτες για την επίδραση της βιταμίνης E στα καρδιαγγειακάνοσήματα έγιναν τη δεκαετία του 40 και 50 από τουςDrs. Wilfred και EvanShute, οι οποίοι θεράπευσαν 30.000 ασθενείς με καρδιοπάθεια χορηγώνταςτους βιταμίνη E με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας.
Στη μελέτη Nurses Health που περιλάμβανε περισσότερες από 87.000γυναίκες ο Dr. Meir Stampfer και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική ΣχολήτουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard ανέφεραν 41% μείωσηκινδύνου για καρδιοπάθεια ανάμεσα στις νοσοκόμες που λάμβαναν βιταμίνηE (κατά μέσο όρο 200 IU) για περισσότερο από δύο χρόνια. Η κατά μέσοόρο κατανάλωση βιταμίνης E στην ομάδα με τον χαμηλότερο κίνδυνο ήταν200 IU (7).
Στη μελέτη Health Professionals Follow-up Study που περιλάμβανε 40.000άνδρες ο Dr. EricRimm και οι συνάδελφοί του στην Ιατρική Σχολή τουHarvard και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας τουHarvard βρήκαν ότι οι άνδρεςπου λάμβαναν βιταμίνη Ε πάνω από δύο χρόνια είχαν 37% λιγότερο κίνδυνογια καρδιοπάθεια σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν λάμβανανσυμπληρώματα βιταμίνηςE. Η κατανάλωση της βιταμίνης E στην ομάδα με τονχαμηλότερο κίνδυνο ήταν κατά μέσο όρο 400 IU(8).
Η μελέτη CHAOS (Cambridge Heart Anti-Oxidant Study) βρήκε ότι ηκατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμίνης E ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικήστη μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή σε ασθενείς υψηλούκινδύνου. Η βιταμίνη Ε μείωσε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 75%.Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης είπε ότι αυτός θα συνιστούσε «στουςασθενείς με στηθάγχη και σε αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο γιακαρδιοπάθεια να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης Ε σε μεγάλες δόσεις»(9).
Σε μια μελέτη σε 2300 άνδρες στο Quebec οι άνδρες που λάμβανανδιατροφικά συμπληρώματα είχαν 70% μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν απόισχαιμική καρδιοπάθεια και σχεδόν 50% λιγότερο κίνδυνο για έμφραγμα τουμυοκαρδίου. Η βιταμίνη που φάνηκε πιο προστατευτική ήταν η βιταμίνη E(10).
Ερευνητές στην Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση της πρόσληψηςαντιοξειδωτικών στην εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης σε 156 άνδρες που είχανπροηγουμένως υποβληθεί σε εγχείρησηbypass. Αγγειογράμματα έγιναν στηναρχή και ύστερα από δυο χρόνια, για να εξακριβωθεί αν η αθηροσκλήρωσηείχε εξελιχθεί. Οι άνδρες που λάμβαναν 100 IU βιταμίνης E ή περισσότεροείχαν σημαντικά λιγότερη εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης κατά τη διάρκειατης μελέτης (11).
Σε μια μελέτη σε 48 υγιείς άνδρες μη καπνιστές δόθηκαν 60, 200, 400,800 και 1200 IUβιταμίνης E τη μέρα για οκτώ εβδομάδες. Η οξείδωση τηςLDL μειώθηκε στους άνδρες που λάμβαναν 400 IU ή περισσότερο βιταμίνηςE, αλλά όχι σε αυτούς που λάμβαναν μικρότερες δόσεις. Από τη μελέτηαυτή φάνηκε ότι το ελάχιστο ποσοστό της βιταμίνης E που χρειάζεται γιατην αναχαίτιση της οξείδωσης της LDL είναι 400 IU (12).
Μη λαμβάνετε συνθετική βιταμίνη Ε, αλλά φυσική βιταμίνη Ε, που ναπεριέχει και τις τέσσερεις τοκοφερόλες.
ΝΙΑΣΙΝΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β3)
Η νιασίνη είναι μια βιταμίνη που η συμβατική ιατρική θεωρεί ότι είναιφάρμακο.
Στην πραγματικότητα είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο μείωσης τηςχοληστερίνης.
Για τους ανθρώπους που έχουν ήδη μια καρδιακή προσβολή η νιασίνηβελτιώνει την πιθανότητα να μείνουν ζωντανοί καλύτερα από τασυνταγογραφόμενα φάρμακα (13). Αυτό ήταν το συμπέρασμα από μια μελέτη,το Coronary DrugProject, που έβαλαν το συστατικό αυτό να συγκριθεί μεδύο φάρμακα, το clofibrate και τη cholestyramine, για να καθορίσει ποιοκαλύτερα αποτρέπει μια μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή και μακραίνειτην επιβίωση μετά από μια καρδιακή προσβολή.
Μερικά χρόνια μετά που οι θεραπείες είχαν σταματήσει, το ποσοστόθανάτου ήταν χαμηλότερο μόνο σε αυτούς που είχαν πάρει νιασίνη (14).
Η νιασίνη μειώνει την LDL 10-25% και αυξάνει την χαμηλή HDL πάνω από31% (15). Μειώνει την υψηλή Lp(a) (λιποπρωτεΐνη α, η οποία αποτελείανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά), ενώ κανένα φάρμακοδεν υπάρχει για τη μείωσή της. Μειώνει επίσης τα υψηλά τριγλυκερίδιααπό 20-50% (16). Κάνει τα κύτταρα του αίματος λιγότερο κολλώδη και άραμειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων, συνεπώς και καρδιακήςπροσβολής.
Τότε γιατί δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
Διότι η νιασίνη χρησιμοποιήθηκε σαν φάρμακο, η αρμονία του σώματοςαγνοήθηκε και συνταγογραφείτο αρχικά σε υψηλές δόσεις των 3 γραμμαρίωνκαι άνω. Έτσι προκαλούσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σαν τονδιαβήτη, προβλήματα του ήπατος, αύξηση του ουρικού οξέος και κοκκίνισμαστο δέρμα. Αν χορηγείτο όμως αρχικά σε χαμηλές δόσεις και σταδιακάαυξάνονταν, τότε δεν θα υπήρχαν αυτές οι παρενέργειες. Τώρα όμως είναιδιαθέσιμη στο εμπόριο μια νέα μορφή της νιασίνης, η inositolhexanicotinate, που δεν προκαλεί κοκκίνισμα και δεν έχει καμμιάπαρενέργεια. Γιατί λοιπόν δεν τη συνταγογραφούν οι γιατροί;
Η νιασίνη είναι μια απλή βιταμίνη που δεν πατεντάρεται. Οιφαρμακευτικές εταιρείες θέλουν να χορηγούν στατίνες που τους αποφέρουνεκατομμύρια κέρδη.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Η βιταμίνη C εξασφαλίζει την ακεραιότητα του αρτηριακού τοιχώματοςβοηθώντας στον σχηματισμό του κολλαγόνου. Είναι αντιφλεγμονώδης, όπωςφαίνεται από την ικανότητά της να μειώνει τη CRP (C-reactiveprotein)στο σώμα. Η CRP είναι ένας δείκτης φλεγμονής. Η βιταμίνη C προλαμβάνειτον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Μμειώνει τα υψηλά επίπεδα της Lp(a)(λιποπρωτεΐνης α). Έχει θεωρηθεί ότι η Lp(a) και η χοληστερίνηπαρασκευάζονται από το συκώτι, για να επισκευάσουν μικρές ρωγμές στατοιχώματα των γερασμένων αγγείων αίματος.
Και οι δύο αυτές λιποπρωτεΐνες έχουν την ικανότητα να επισκευάζουναυτές τις ρωγμές. Ένας τρόπος να κάνουμε να μην παράγει τόσο πολύ Lp(a)και χοληστερίνη είναι να παρέχουμε το σώμα με αρκετό κολλαγόνο, τοοποίο μπορεί επίσης να επισκευάσει τις ρωγμές.
Ένα κοκτέιλ βιταμίνης C, L-lysine και L-proline παρέχει στο σώμαμεγάλες ποσότητες κολλαγόνου, που βοηθούν να διατηρούνται τα τοιχώματατων αρτηριών καθαρά από Lp(a) και χοληστερίνη και να μειώνονται ταεπίπεδα και των δύο. Η αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης περιλαμβάνει τηνπρόσληψη βιταμίνης C και του αμινοξέος λυσίνη, τα οποία σε συνδυασμόαποτρέπουν την προσκόλληση της Lp(a) στα τοιχώματα των αρτηριών καισυντελούν επίσης στην απομάκρυνση των κατάλοιπων των αρτηριών,εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την αθηροσκλήρωση. Καθημερινή χρήσηβιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια 25% σεσύγκριση με αυτούς που δεν λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C (17).
Η βιταμίνη C μπορεί να κατεβάζει την πίεση του αίματος.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, Β12 ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥΟ συνδυασμός των βιταμινών Β6, Β12 και φολικού οξέος μειώνει τα υψηλάεπίπεδα της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα τοξικό αμινοξύ, ταυψηλά επίπεδα του οποίου προκαλούν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Ήδη το1969 ο Αμερικανός ερευνητής Kilmer McCully πρότεινε ότι ηυπερομοκυστεϊναιμία μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση (18). Βάσισε τηναντίληψή του σε νεκροψίες παιδιών με υπερομοκυστεϊναιμία λόγωδιαφορετικών σύμφυτων προβλημάτων του μεταβολισμού. Πλην των τυπικώνευρημάτων σε αυτά τα παιδιά ο McCully παρατήρησε ότι όλες οι αρτηρίεςτους ήταν τόσο αθηροσκληρωτικές όσο στους ηλικιωμένους ανθρώπους.
Η υπόθεσή του έχει επιβεβαιωθεί με διάφορους τρόπους από άλλουςερευνητές. Για παράδειγμα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλήομοκυστεΐνη είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακήασθένεια και ότι οι άνθρωποι με υψηλή ομοκυστεΐνη είναι πιοαθηροσκληρωτικοί από τους ανθρώπους με χαμηλή ομοκυστεΐνη. Ένα ισχυρόεπιχείρημα είναι ότι ο McCully έχει επιτύχει να παράγει αθηροσκλήρωσησε πειραματόζωα ταϊζοντάς τα ή κάνοντάς τους ένεση με ομοκυστεΐνη.
Στη Physicians’ Health Study αυτοί που ανάμεσα στους 15.000συμμετέχοντες γιατρούς που είχαν επίπεδο ομοκυστεΐνης 15 ή περισσότεροήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή από ό, τι αυτοίμε τα χαμηλότερα επίπεδα.
Αυτοί με επίπεδο 12 ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν καρδιακήπροσβολή σύμφωνα με την έρευνα του Dr. Meir Stampfer και των συνεργατώντου στο Harvard School of Public Health.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ιδιαίτερα το φολικό οξύ, η B6 καιη B12 μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Αλλά οι φαρμακοβιομηχανίεςδεν έχουν κανένα κίνητρο να χρηματοδοτήσουν έρευνα στην ομοκυστεΐνη,διότι αυτή μειώνεται με βιταμίνες και άρα με ουσίες που δενπατεντάρονται.
Σε μια μελέτη του Dr. Daniel Hackam και των συνεργατών του στοSiebens-Drake/RobartsResearch Institute στο Λονδίνο στο Οντάριο οισυμμετέχοντες λάμβαναν 2,5 mg φολικού οξέος, 25mg B6 και 250 mcg B12κάθε μέρα για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι καθυστέρησαν και ακόμααντέστρεψαν τη θρόμβωση των καρωτίδων, που φέρνουν αίμα στον εγκέφαλομειώνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό (19).
Μια Βρετανική μελέτη του 2002 έδειξε ότι η καθημερινή πρόσληψη 800 mcgφολικού οξέος μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια καιεγκεφαλικό (20). Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη η καθημερινή λήψη 2,5 mgφολικού οξέος δεν βοήθησε στην μείωση της επανεμφάνισης των εγκεφαλικώνσε ανθρώπους που είχαν ήδη ένα εγκεφαλικό. Αλλά ο επικεφαλής ερευνητήςσε αυτή τη μελέτη, ο Dr. James Toole, διευθυντής του Stroke ResearchCenter στο Wake Forest Universityστο Winston-Salem στη Βόρεια Καρολίνα,πιστεύει σε μια προληπτική στρατηγική κατά των εγκεφαλικών αρχίζονταςνα παίρνουμε υψηλές δόσεις φολικού οξέος στα τριάντα μας από το ναπεριμένουμε ώς τα εξήντα μας (21).
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝΔεν είναι στην πραγματικότητα η LDL που προκαλεί βλάβη, είναι ηοξειδωμένη από τις ελεύθερες ρίζες LDL. Η οξειδωμένη LDL είναι η LDLπου έχει αντιδράσει με οξυγόνο. Η υπόθεση της οξειδωμένης LDLαναπτύχθηκε, για να εξηγήσει πώς άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα LDLπαθαίνουν καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με τη θεωρία της οξειδωμένης LDL δεν είναι το επίπεδο της LDLπου έχει σημασία, είναι το επίπεδο της οξειδωμένης LDL στην κυκλοφορίατου αίματος που είναι σημαντικό. Έτσι, αν καταναλώνουμε συστατικά πουδρουν ως αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη E, βήτα-καροτίνη και βιταμίνηC,θα σταματήσουμε την LDL να γίνει οξειδωμένη και θα προλάβουμε τηνκαρδιοπάθεια.


http://www.triklopodia.com/2012/09/a-e.html

Βιτάλης προς Σαμαρά: Άκου Αντώνη. Αν καταδικάσεις σε θάνατο γερόντους, γερόντισσες και παιδιά στην παγωνιά, θα φέρω πετρέλαιο από τη Ρωσία.‏



Βιτάλης προς Σαμαρά: Άκου Αντώνη. Αν καταδικάσεις σε θάνατο γερόντους, γερόντισσες και παιδιά στην παγωνιά, θα φέρω πετρέλαιο από τη Ρωσία.
Δημόσια δήλωση του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Σχετικά με την προγραμματιζόμενη εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Σταύρος Βιτάλης, έκανε την παρακάτω δημόσια δήλωση:
«Άκου Αντώνη Σαμαρά.
  • Θες σαν πρώην υποψήφιος βουλευτής σου στην ΠΟΛΑΝ (τότε που μου μίλαγες για φιλότιμο και υπέρβαση).
  • Θες σαν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη συνάντησή σου με τον Μιλόσεβιτς, όταν ήσουν Υπουργός Εξωτερικών.
  • Θες σαν καταδρομέας (Υποστράτηγος Κ.Α.Ε.Α)
Σου δηλώνω πως δεν θα σου επιτρέψω να καταδικάσεις σε θάνατο από κρύο, τα γερόντια μου στο Πάϊκο της Κεντρικής Μακεδονίας και όλα τα γερόντια, τις γερόντισσες και τα ανήλικα στα βουνά της Πατρίδας μας, επειδή σώνει και καλά θες να μαζέψεις φόρους για τους τοκογλύφους που σε κρατάνε αιχμάλωτο.
Σε ενημερώνω – και εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις πως δεν με τρομάζουν ούτε τα ΣΔΟΕ σου, ούτε τα ΜΑΤ σου, ούτε οι φυλακές σου – ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ (ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ).
Φαήλο Κρανιδιώτη και Χρύσανθε Λαζαρίδη. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω χρόνια και προσωπικά. Επιβεβαιώστε στον αρχηγό σας – γνωρίζετε εσείς τι σημαίνει «πόρτα της κόλασης» - πως δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό το έγκλημα.
Σταύρος Βιτάλης». 
Πατριωτικό Μέτωπο
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

http://www.triklopodia.com/2012/09/blog-post_5762.html

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ!!!


(Σχόλιο: Σας δίνουμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη...)
Προβλέπεται άμεσο χάος στην Κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση! Γεγονός που θα λάβει χώρα προσεχώς αποκαλύφθηκε σήμερα (28 Σεπτεμβρίου 2012) όταν ερευνητής που ερευνούσε σχετικά θέματα, κατά λάθος έπεσε πάνω σε κάποιες απόρρητες πληροφορίες που αποφάσισε να στείλει στην δημοσιογραφική μας ομάδα. Ζητώντας μας αυστηρή ανωνυμία...

...ο ερευνητής μας είπε χαρακτηριστικά:

".. και μετά τον λεπτομερή έλεγχο και διασταύρωση που ακολούθησε, ήμουν σίγουρος ότι οι πληροφορίες που είχα στα χέρια μου ήταν πράγματικα αληθινές. Τα στοιχεία και τα πράγματα που αποφάσισα να αποκαλύψω δημόσια, είναι τόσο κοσμογονικά, που αποφάσισα να κρατήσω αυστηρή ανωνυμία για εμένα τον ίδιο, όσο και για της πηγές μου." 

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πηγές που για προφανής λόγους ασφαλείας δεν μας αποκάλυψε ο ερευνητής, οι πληροφορίες προβλέπουν χωρίς καμιά αμφιβολία ότι 
μόνο λίγος χρόνος μένει πριν από την ολική κατάρρευση του υπάρχοντος διαβρωμένου πολιτικού συστήματος και την δημιουργία ενός νέου Ελληνικού Κράτους με Νέο Σύνταγμα και την ανόρθωση της Ελλάδας. 

Ιδού οι απίστευτες προβλέψεις:

Ο ερευνητής αναφέρθηκε πρώτα στους λόγους και τον τρόπο που θα αρχίσει η αλλαγή:


"Ο Λαός σύντομα θα καταλάβει ότι είναι αναπόφευκτο ότι δεν θα μπορέσει να επιβιώσει με τα νέα μέτρα και θα σταματήσει άμεσα και μαζικά να πληρώνει τους φόρους του, με αποτέλεσμα η παρούσα κυβέρνηση να μην μπορέσει να κρατηθεί. Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί άμεσα και το πιό πιθανό είναι να ζητήσει εκλογές." 

Συνεχίζοντας είπε:


"Ο Λαός όμως, αηδιασμένος με το υπάρχον πολιτικό καθεστώς, δεν θα θέλει να ψηφίσει σε κανονικές εκλογές κάτω από αυτό το καθεστώς, και θα συνεχίσει την γενική πολιτική απεργία, μέχρι να πέσει ολόκληρο το καθεστώς σύσσωμο..."
Στην ερώτησή μας για το αν και πως η αντιπολίτευση θα διαχειριστεί την πολιτική κρίση που είναι αναπόφευκτη, μας είπε:


"Η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να κρατήσει με νύχια και με δόντια το υπάρχον σύστημα ζωντανό, με υποσχέσεις για κάθαρση και ανανέωση. Ο λόγος που θα το κάνει είναι γιατί το υπάρχον σύστημα την συμφέρει και θα πιστέψει ότι θα της εξασφαλίσει ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Παρ όλες τις υποσχέσεις της όμως, ο Λαός θα έχει καταλάβει πλέον πολύ καλά ότι και αυτή παίζει το ίδιο παιχνίδι, εφ όσον έχει νομιμοποιήσει την παρούσα δωσιλογική κυβέρνηση, δεν λέει την πλήρη αλήθεια στον Λαό,γιατί θα θέλει να παραμείνει υποχείριο της δικτατορικής Ευρώπης και το τοκογλυφικό Ευρώ. Έτσι, το μόνο αίτημα του Λαού θα συνεχίσει να είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος..."

Και πρόσθεσε:


"Αντί εκλογών, ο Λαός γνωρίζοντας ότι η εξουσία έχει μεταλλαχθεί σε σάπιο κράτος κατοχής και δικτατορίας και έχοντας πάρει στα χέρια του την εξουσία, θα αντισταθεί μαζικότατα μέσω πλήρους και αόριστης στάσης πληρωμών προς αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο 1 (παρ. 2 και 3) και το άρθρο 120 του συντάγματος, θα πιστεύει ακράδαντα ότι ο τρόπος αντίστασης που επέλεξε, είναι απολύτως νόμιμος.  Θα προχωρήσει άμεσα σε συντακτική εθνοσυνέλευση με αποτέλεσμα το επίσημο τέλος της αντιπολίτευσης και ένα νέο Σύνταγμα που θα εγγυάται πραγματική και άμεση Δημοκρατία."

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο ερευνητής μας ανέφερε και τι θα ακολουθήσει. Θα ακολουθήσει απόλυτα νόμιμη άρνηση του ανήθικου χρέους που μας καταστρέφει και είναι τοκογλυφικό αφού οι δανειστές μας ξέρουν πολυ καλά ότι δεν θα πάρουν το χρέος πίσω και ο μόνος λόγος που ζητούν άμεσες πληρωμές είναι για να παραδώσει πλήρως η Ελλάδα κάθε δικαίωμά της για σκοτεινούς σκοπούς. Η άρνηση αυτή θα είναι τόσο προφανέστατα ηθική και νόμιμη, που θα δικαιωθεί ακόμα και μέσω διεθνούς δικαστηρίου, όπως έχει γίνει και πολλές φορές στο παρελθόν με παρόμοια χρέη. 


Συμπληρώνοντας για το θέμα του χρέους, ανέφερε επίσης ότι:

"Ο Λαός θα ξέρει καλά ότι κανένα κράτος που έχει τεθεί κάτω από τέτοια καταστροφικά χρέη δεν έχασε ποτέ μιά τέτοια δίκη. Θα ακολουθήσει μονομερής κατάργηση των μνημονίων, και όλων άλλων παρανόμων συμβάσεων και συμφωνιών. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό θα οδηγηθεί άμεσα στα ειδικά Δικαστήρια και θα λογοδοτήσει πλήρως για τις προδοσίες που έχει διαπράξει, και εφ όσον και όποιοι βρεθούν ένοχοι, θα πληρώσουν και θα καταδικαστούν."

Τέλος ο ερευνητής, επίσης βρήκε αποδείξεις ότι κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν το αναπόφευκτο αυτό γεγονός που προσεχώς θα λάβει χώρα. Όμως, από ότι συμπεραίνει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του,τα Μεγάλα ΜΜΕ θα αγνοούνται πλέον πλήρως από τον Λαό, ο οποίος θα ενημερώνεται απο εναλλακτικά μέσα. Και με βάση τις πληροφορίες, αναφέρει ότι η δύναμη και η ασταμάτητη ορμή του Λαού δεν θα μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν διότι η γνώση της αλήθειας θα τον έχει καταστήσει ήδη κυρίαρχο. Και αυτό γιατί ο Λαός δεν θα εμπιστεύεται κανέναν από τους φορείς του υπάρχοντος διεφθαρμένου συστήματος γιατί θα είναι πλήρως ενημερωμένος για τις τεράστιες προδοσίες που έχουν επιτελεσθεί. Η σειρά των γεγονότων όπως μας την παρουσίασε ο ερευνητής κατά τα λεγόμενά του, είναι λίγο απλοποιημένη αλλά μας είπε ότι ένα είναι σίγουρο: 


"Η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει μόλις ανεξαρτοποιηθεί από τις ξένες εξουσίες και το δωσιλογικό καθεστώς και ανακτήσει την Ελευθερία και ανεξαρτησία της. Ο υπόλοιπος κόσμος σε μερικά χρόνια, θα σταθεί έκπληκτος μπροστά στην πρόοδο που θα ακολουθήσει στην ανεξάρτητη πια Ελλάδα!"

...
...
...

Και τώρα εσείς θα μου πείτε θυμωμένοι (και με το δίκιο σας):

"Τι είναι αυτό το άρθρο, μας κορόιδεψες! Προφανώς είναι φανταστικό! Και με έκανες και να το διαβάσω με τον παραπλανητικό τίτλο σου!"

...

...
...

Η απάντησή μου:

Το αν είναι φανταστικό, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
Τον αν σε κορόιδεψα ότι αυτά πράγματι θα γίνουν, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
Και αν ήμουν παραπλανητικός, σκέψου πόσο παραπλάνηση τρώμε συνέχεια από τα κατοχικά ΜΜΕ... 

Εγώ τουλάχιστον σου έδωσα ένα όραμα που αξίζει και παραδέχομαι ότι ήταν φανταστική ιστορία...

Και κάτι τελευταίο... 


Αν ένιωσες ότι έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα, τότε ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ;;;

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑΡΑ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!!!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ.!!!

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης
epamnt
http://www.triklopodia.com/2012/09/blog-post_3814.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΓΙΝΕ… ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ


Η πολυδιαφημισμένη «αποκάλυψη» του ΒΗΜΑΤΟΣ για το «πραξικόπημα που δεν έγινε», μπορεί να ήταν ιδιαίτερα «θορυβώδης» από το εκδοτικό συγκρότημα που ανέλαβε εργολαβικά να την προμοτάρει, Ωστόσο…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η πιο προσεκτική της ανάγνωση αποκαλύπτει και στον πλέον δύσπιστο αναγνώστη, πως δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο παρά ένα «γραμμάτιο» που έμελε κάποια στιγμή να εξοφληθεί.

Το σκηνικό και τα περιβάλλοντα μέσα στα οποία ενεφανίσθη το εν λόγω "γραμμάτιο" στο πολιτικό ενεχυροδανειστήριο, είναι ομολογουμένως φροντισμένα από τους εγκέφαλους που συνέλαβαν αυτή την πολιτική χοντροκοπιά.
Οι επιλογές τους όμως, ως προς το περιεχόμενο του «αποδεικτικού υλικού» που χρησιμοποίησαν, για τον προσεκτικό αναγνώστη, οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, και στοιχειοθετεί εθνικής βαρύτητας κατηγορητήριο, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που διαχειρίστηκε την πιο καραμπινάτη περίπτωση εθνικής μειοδοσίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στη δυναμική τους σειρά, ιχνηλατώντας πρώτα απ όλα τον πολιτικό καμβά πάνω στον οποίο επέλεξαν να «ζωγραφίσουν» αυτή την διόλου τυχαία επικοινωνιακή αθλιότητα…

Τι θέλησαν???
Το πρώτο που θέλησαν ήταν να αποκαθάρουν από το βαρύτατο φορτίο των πολιτικών και εθνικών ευθυνών, το συνωμοτικό πυρήνα που εν είδει επικίνδυνης παρακυβέρνησης, διαχειρίστηκε την επίμαχη περίοδο κορυφαίες εθνικές υποθέσεις που οδήγησαν τη χώρα στον εναγκαλισμό με δολοφονικές συμπληγάδες, οι οποίες απειλούν πλέον ευθέως την ίδια της την υπόσταση.
(σ.σ: Ο χαρακτηρισμός "συνωμοτικό" αποδίδεται από τα περιγραφόμενα στο ΒΗΜΑ σύμφωνα με τα οποία: "...Εκείνη την ώρα ο κ. Παπανδρέου οριστικοποίησε τις αποφάσεις του σε μυστική συνεννόηση με τον κ. Π. Μπεγλίτη."
Τι φρόντισαν???
Πριν απ όλα φρόντισαν να αποσιωπήσουν αυτό το καταγέλαστο σενάριο κατά τη διάρκεια εκείνης της επίμαχης περιόδου, και η συλλογιστική που επέλεξαν αυτόν και όχι οποιονδήποτε άλλον χειρισμό, είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρη.
Επέλεξαν να ξεδιπλώσουν αυτή την επικοινωνιακή αθλιότητα, μέσα σ ένα περιβάλλον στρατηγικής συνενοχής. Και η καταλληλότερη ευκαιρία δόθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου κατά το οποίο το τρικολόρε έκτρωμα που συγκυβερνά, αποδέχτηκε το ρόλο του συνεχιστή στο ολέθριο έργο του πρωθυπουργού της μνημονιακής πατσαβούρας, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά καθολική συνευθύνη και απόλυτη συνενοχή για το εθνικό έγκλημα που συντελείται με τρόπο προκλητικό σε βάρος του τόπου.

Με λόγια απλά…
Σήμερα που όλοι είναι βουτηγμένοι μέχρι τα μαλλιά στη σκατοχαβούζα του δοσιλογισμού, της υποστολής των εθνικών προτεραιοτήτων και εν τέλει της εθνικής μειοδοσίας αναφορικά με τις κυρίαρχες πολιτικές τους επιλογές, είναι η καταλληλότερη περίοδος να βουτηχτεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ ο ΓΑΠ και το εφιαλτικό πολιτικό έργο του, όχι τόσο για να εμφανιστεί δικαιωμένη μια ομάδα πολιτικών ανδρεικέλων που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή, αλλά για να πλασαριστεί ως επιβεβλημένο - και άρα δικαιωμένο - το σύνολο των κυρίαρχων επιλογών τους που με αφοσίωση ολοκληρώνει η επικίνδυνη πολιτική συγκυβέρνηση των δύο υπογεγραμμένων δηλωσιών και του ενός …πολιτικού μαϊντανού.

Κανείς λοιπόν δεν τολμά να μιλήσει… κανείς δεν τολμά να σκαλίσει το σκατό που πλημμυρίζει από παντού τα έργα και τις ημέρες τους. Και μέσα σ αυτό το κλίμα είναι ιδανικό το περιβάλλον για να επιχειρήσεις να εμφανίσεις ως υπερασπιστή της δημοκρατίας το δήμιο της Συνταγματικής νομιμότητας και της ίδιας της πατρίδας σε τελευταία ανάλυση.

Ας έρθουμε τώρα και στο βαρυσήμαντο των «αποκαλύψεων»…
Παρά και ενάντια στις προθέσεις του υπογράφοντα το δημοσίευμα αναλυτή, και φυσικά του εκδοτικού συγκροτήματος που ανέδειξε αυτή τη θλιβερή ιστορία, η αλήθεια αποκαλύπτεται από τις πρώτες κιόλας γραμμές του εν λόγω δημοσιεύματος.

Την λέμε απλά… Την αναδεικνύουμε ξεκάθαρα.
Το δίδυμο Παπανδρέου – Μπεγλίτης, λειτουργώντας στην ουσία ως συνωμοτική φράξια στ εσωτερικό μιας κυβέρνησης που τρεκλίζει ετοιμόρροπη υπό το βάρος των ολέθριων εθνοκτόνων της επιλογών, αποφασίζει να καλέσει τους αρχηγούς των επιτελείων για να τους ανακοινώσει το «ξήλωμά» τους από την ηγεσία του στρατεύματος. Οι αξιωματικοί που εκλήθησαν είναι: Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και οι αρχηγοί Στρατού Φραγκούλης Φράγκος, Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης (σημερινός υφυπουργός Αμυνας) και Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.
Γι αυτή την απόφαση ταπείνωσης και ντροπής, η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τα ανδρείκελα που τη διαδέχτηκαν, δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν πειστικές απαντήσεις.

Φήμες κύκλων τους αφήνουν να διαρρεύσει πως με αυτή τους την απόφαση οι Παπανδρέου – Μπεγλίτης, απέτρεψαν ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση και απεφεύχθη στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ρωτάμε…
1.Αν οι αξιωματικοί που ξηλώθηκαν ήταν παράγοντες συνομωσίας και αποσταθεροποίησης που οργάνωναν με τη συμμετοχή ή την ανοχή τους πολιτική εκτροπή, γιατί δεν παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο με όλο το κατηγορητήριο που είχαν υπ όψιν τους οι Παπανδρέου – Μπεγλίτης, να δικαστούν και να τιμωρηθούν με βάση τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός την αλήθεια???

2.Με ποιο δικαίωμα δεν οδηγήθηκαν στο στρατοδικείο «επίορκοι» αξιωματικοί με προτροπή και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας που μεθόδευσε το «ξήλωμά» τους από τις ένοπλες δυνάμεις???

3.Αν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί δεν ενέχονται σε σχέδια εκτροπής της Δημοκρατίας, τότε γιατί δεν οδηγήθηκε σε δίκη το επικίνδυνο πολιτικό δίδυμοπου με τη στάση και τους χειρισμούς του έβαλε τον τόπο σε επικίνδυνες πολιτικές περιπέτειες και ταυτόχρονα στοχοποίησε αδίκως μη αναμεμειγμένους ούτε καν με την ανοχή τους σε συνωμοτική δράση αξιωματικούς???

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μιλάμε για απίστευτα επικίνδυνες και πρωτοφανείς εθνικές λαθροχειρίες, από μια τρομαγμένη ομάδα πολιτικών, που τρέμει τις συνέπειες των επιλογών της

Ας πάμε τώρα και λίγο παρακάτω…
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα λοιπόν, αναδεικνύεται μια επικίνδυνη πολιτικά συλλογιστική του τότε πρωθυπουργού.
Επιχειρείται να εμφανιστούν οι καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις εκείνης της περιόδου, που κλιμακώνοντας απ άκρου σ άκρον στην επικράτεια, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις του λαού στη Θεσσαλονίκη που αποδοκίμασε τη θρασύτατη πολιτική ηγεσία και οδήγησε στη ματαίωση της παρέλασης, ως μήτρα μέσα από την οποία θα ξεπηδούσαν πρωταγωνιστές που θα οδηγούσαν τον τόπο σε πολιτική εκτροπή με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Κατάντια και ξεπεσμός για μια τρομοκρατημένη πολιτική ηγεσία με χεσμένα παντελόνια, που υπό το βάρος της εφιαλτικής και πατριδοκτόνου στάσης της, κατέφυγε στο κυνήγι φαντασμάτων και μαγισσών, βιάζοντας την αλήθεια, βιάζοντας την Ελλάδα, βιάζοντας το Σύνταγμα, και αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην αναζήτηση τρόπων προκειμένου να σώσει τα άθλια τομάρια της.

Μέσα σ ένα τέτοιο σκηνικό σήψης και πολιτικής προστυχιάς…
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εφευρεθεί ούτε ο κίνδυνος από τη «συντονισμένη» δράση ακροδεξιών δυνάμεων που αναπαράγει το δημοσίευμα… Ούτε φυσικά και ο «μυστηριώδης» πολιτικός της «εθνικοπατριωτικής δεξιάς» που του «ζητήθηκε να αναλάβει το ρόλο του πολιτικού «σωτήρα».

Εξιλαστήριο θύμα ο Φράγκος…
Στον οποίο αποδίδονται απόψεις «κριτικές» απέναντι σε μια πολιτική τάξη που διαφθείρεται από οικονομικά συμφέροντα και παράλληλα υπαναχωρεί διαρκώς σε ό,τι αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Και συνεχίζει το δημοσίευμα λέγοντας ότι: «Δεν είναι βεβαίως ο μοναδικός στρατιωτικός που πιστεύει ότι οι επεμβάσεις της τρόικας, η υπογραφή δεσμευτικών μνημονίων, η οικονομική και ψυχολογική βία που ασκείται στον ελληνικό λαό καθώς και η συστηματική αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός θέτουν σε νέα βάση τον προβληματισμό για την έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας στο σημερινό ευρωπαϊκό πλαίσιο και αφετέρου καλούν σε αυξημένη επαγρύπνηση για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας»

Με άλλα λόγια, από τη συμμορία του αντεθνικού δωσιλογισμού, κατηγορούνται οι στρατιωτικοί και τους αποδίδονται ευθύνες, γι αυτό που σήμερα είναι πεποίθηση ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η Μαρία Αντουανέτα και ο αβανταδόρος της πολιτικής προστυχιάς…
Ο λιπόψυχος Σαμαράς σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας, δραπετεύει ουσιαστικά από την εθνική του ευθύνη. Αρνείται να κατονομάσει το επικίνδυνο φιάσκο και τους επικίνδυνους πολιτικούς του εμπνευστές, και επιδίδεται σε ένα κρεσέντο υποκρισίας όπου επιχειρώντας να δικαιολογήσει της υπογραφές της ντροπής και την κατοπινή στάση του, αποφεύγει επιδεικτικά να μιλήσει για την ταμπακιέρα, και αρκείται να επικαλεστεί την «εθνική του ευθύνη» που με το σκιάχτρο της δραχμής προσχώρησε στο στρατόπεδο των κοτζαμπάσηδων του Σουλτανάτου.

Και από την άλλη ο τραγικός ΣΥΡΙΖΑ, αναμασώντας την επιχειρηματολογία της συνωμοτικά δρώσας παρακυβέρνησης ισχυρίζεται πως: «σύμφωνα με πληροφορίες που ήταν εν γνώσει της Κουμουνδούρου το «σενάριο εκτροπής» με επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν έτοιμο να ενεργοποιηθεί και στις 18 Ιουνίου 2012 μετά την επιβολή μέτρων περιορισμού αναλήψεων στις τράπεζες σε περίπτωση που κυριαρχούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της προηγούμενης ημέρας».

Οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι ωστόσο, αποκαλύπτοντας γι ακόμη μια φορά το συμπληρωματικό τους ρόλο και την ανοικτή τους προσχώρηση στα γρανάζια των νεοταξίτικων σχεδιασμών, εμφανιζόμενοι ως «παράγοντες του εθνικοπατριωτικού χώρου» (τρομάρα τους), εμφανίζονται να συζητούν το «σενάριο της εκτροπής» (και σχεδόν εύχονται να πραγματοποιηθεί...) εξηγούν στους συνομιλητές τους ότι «οι στρατιωτικοί δεν έχουν ουδεμία πρόθεση να διασώσουν την Ελλάδα από το χάος προκειμένου να γίνουν εξιλαστήρια θύματα και να πεθάνουν στη φυλακή». Επισημαίνουν ότι η επικρατέστερη εκδοχή που συζητείται εντόνως το τελευταίο έτος σε εθνικοπατριωτικούς κύκλους είναι ότι σε περίπτωση εκδήλωσης έκρυθμων καταστάσεων οι επικεφαλής των τριών Όπλων θα εμφανιστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσουν την εντολή να κυβερνήσουν σε συνεργασία με μη πολιτικές προσωπικότητες προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Ξεκαθαρίζουμε ότι: Αυτή τη «θεσμική χορογραφία» τυπικώς προέβλεπε ως δυνατότητα το Σύνταγμα του 1952 (όταν αρχηγός του κράτους ήταν ο βασιλιάς), όχι όμως και το ισχύον Σύνταγμα του 1975.

Συμπεράσματα…
1.Η εξεγερμένη κοινωνία που τόλμησε να αντιμετωπίσει με μίσος και οργή τα προσκυνημένα πολιτικά ανδρείκελα που την εξαπάτησαν και τόλμησαν να βγάλουν την πατρίδα της και την αξιοπρέπειά της στο σφυρί, δεν ήταν μήτρα πολιτικής ανωμαλίας, αλλά ο φόβος και ο τρόμος των χεσμένων υποτακτικών, που υπό το βάρος της στάση τους, τρόμαζαν ακόμη και με τον ίσκιο τους, και δεν ήξεραν την επόμενη κιόλας στιγμή τι τους περιμένει.

2.Αυτό είναι το σύνδρομο του Νενέκου. Όλοι αυτοί οι ξεγάνωτοι τενεκέδες, δε δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για τη δημοκρατία που βίασαν, ούτε για τη νομιμότητα που κουρέλιασαν στην αξιοθρήνητη διαδρομή τους. Φαντασιώνονται «κινήματα» και «πραξικοπήματα» θορυβημένοι για τα άθλιά τους τομάρια που τρέμουν μπροστά στη λαϊκή οργή μην κάποια στιγμή θεριέψει και τα ξεσκίσει.

Και το σημαντικότερο…
Το πραξικόπημα δεν απειλήθηκε… Το πραξικόπημα έγινε. Και οι πραγματικοί υπόλογοι γι αυτό δε βρίσκονται στην ηγεσία ή τα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων.
Πρωτεργάτες… Εμπνευστές… και οργανωτές ήταν η θλιβερή ομάδα μιας παρακυβέρνησης που δε δίστασε να παίξει επικίνδυνο παιχνίδι με τις ένοπλες δυνάμεις, αφού πρώτα κουρέλιασε το Σύνταγμα, τους θεσμούς, και κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας στον τόπο.

Θλιβεροί συνένοχοι, οι συνοδοιπόροι στην κατρακύλα και την εθνοκτόνο πολιτική που στρουθοκαμηλίζουν για να δικαιολογήσουν την ολέθρια πολιτική στάση τους. Οι συνένοχοι στην υποταγή και στη σιωπή απέναντι στο έγκλημα που συντελείται.

Και αφού επέλεξαν με ΔΟΛια μέσα να αναδείξουν αυτή τη θλιβερή ιστορία, θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα έκτακτα δικαστήρια και φυσικά και τα εκτελεστικά αποσπάσματα για όλους εκείνους που δε δίστασαν να χορογραφήσουν επικίνδυνα παιχνίδια και με τη δημοκρατία και με την προοπτική του τόπου μας.
http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_7206.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013 ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ "ΦΟΡΟΥΜ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

 
Των...φρονίμων τα παιδία, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν: Έτσι λοιπόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολιτικών σκανδάλων και νέων μέτρων εξαθλίωσης, ο Πρωθυπουργός μας, που νοιάζεται για μας, σπεύδει να κλείσει...εισιτήριο για την Ουάσιγκτον, όχι για κάτι που θα γίνει σύντομα, αλλά για μια "εκδήλωση" προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή 8 μήνες μετά!


Και τι εκδήλωση;! Το "παγκόσμιο φόρουμ" της AJC (American Jewish Committee), δηλαδή του κατεξοχήν εβραιοσιωνιστικού οργάνου, με το οποίο Σαμαράς - Αβραμόπουλος έχουν αδελφικές σχέσεις!!!
ΑΠΟΡΙΑ: Τι δουλειά έχει ένας Έλληνας Πρωθυπουργός στο "ιουδαϊκό συμβουλευτικό γεγονός της χρονιάς", όπως διαφημίζεται στην ιστοσελίδα των διοργανωτών;
Και γιατί έσπευσε να δηλώσει "παρών" τόσο νωρίς;
Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν, κ. Σαμαρά! Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ βιάζεσαι να κλείσεις θέση σε ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ!!!
Πληροφοριακά, υποτίθεται πως "όλοι" μπορούν να συμμετάσχουν εκεί: Όμως, αν πάει κάποιος εδώ, θα διαπιστώσει πως πρέπει να πληρώσει εκατοντάδες Ευρώ (!!!) για να παρακολουθήσει τις εργασίες του φόρουμ!
Εντάξει, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Είπαμε, εβραϊκό συνέδριο είναι, άρα θα υπάρχει και το αντίστοιχο...κέρδος!
Το θέμα είναι γιατί κάποιοι, θέλουν σώνει και καλά να τρέξουν εκεί για να "προσκυνήσουν" ξανά τα...αφεντικά τους!
Το θέμα είδαμε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ AMERICAN JEWISH COMMITEE ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ"!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/ 

http://www.katohika.gr/2012/10/2013.html

η Ελληνική Γλώσσα και οι Περιπέτειες της


~ «Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».
Νικηφόρος Βρεττάκος
———————–

~ «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα πού ήταν για μένα αρμονική αλλά ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα —μητέρα των εννοιών μας— μου απεκάλυπτε ένα αγνώριστο πρόγονο που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή από τους ήχους της.

Αισθάνθηκα να τα ‘χω χαμένα όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ,
ότι αληθινός μου πατέρας, αληθινή μάννα μου, δεν ήσαν αυτοί, που με είχαν αναστήσει».

~ «Η Ελληνική γλώσσα έχει το χαρακτηριστικό να προσφέρεται θαυμάσια για την έκφραση όλων των ιεραρχιών με μια απλή αλλαγή τού πρώτου συνθετικού.
Αρκεί κανείς να βάλει παν-πρώτο-υπέρ-αρχι- μπροστά σε ένα θέμα.

Αν συνδυάσει κανείς μεταξύ τους αυτά τα προθέματα, παίρνει μία ατελείωτη ποικιλία διαβαθμίσεων.

Τα προθέματα εγκλείονται τα μεν μέσα στα δε σαν μία σημασιολογική κλίμακα ορθωμένη
προς τον ουρανό των λέξεων».
~ «Ίλιγγος λέξεων, που μόνον τα Ελληνικά μπορούν να προσφέρουν,
γιατί μόνον αυτά εξερεύνησαν, κατέγραψαν, ανέλυσαν

τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης όσο καμιά άλλη γλώσσα».
Jacques Lacarrière
IMG_1023
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις. Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως “άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο”.
Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά.
Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει. Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.
Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας των θεών την Ελληνικήν. ( Διάβασε και πως χρησιμοποιούσαν τις λέξεις οι Αρχαίοι Ελληνες Σφεντόνα, ένα όπλο που τσάκιζε κόκαλα στην Αρχαία Ελλάδα. )
~ «Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια».  Μπιλ Γκέιτς, Microsoft
~ Ο Godefroi Herman, ο Γάλλος μεταφραστής των Διονυσιακών του Νόννου, ομολογεί «Πόσες φορές μεταφράζοντας δεν ανέκραξα όπως ο Ρονσάρ: Πόσο είμαι περίλυπος που η γλώσσα η Γαλλική δεν δημιουργεί λέξεις όπως η Ελληνική… ωκύμορος, δύσποτμος, ολιγοφρονείν…»
~ «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.» Βολταίρος
~  «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.» Κάρολος Φωριέλ
~  «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.» Μαριάννα Μακ Ντόναλντ
~ «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.» Έλεν Κέλλερ
~ «Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα.» Ιωάννης Γκαίτε
~ ο γνωστός διάλογος του Γκαίτε με τους μαθητές του.
-Δάσκαλε τι να διαβάσουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ;
-Τους Έλληνες κλασικούς.
-Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαβάσουμε;
-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.
~ «Εάν οι θεοί μιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.» Μάρκος Τίλλιος Κικέρων
~ «Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριβής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άμεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει μερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.»  Χάμφρεϋ Κίττο
~ «Η Ελληνική γλώσσα είναι όμορφη σαν τον ουρανό με τα άστρα.» Ιρίνα Κοβάλεβα
~ «Φυσικά δεν είναι μόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευματική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών. Ακόμα και σήμερα επιστρέφουμε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονομιά για να βρούμε ερεθίσματα και ενθάρρυνση.» R. H. Robins
~ «Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιμένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς. ~ Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργημένων ατόμων. ~ Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.» Φρειδερίκος Σαγκρέδο
~«Επιθυμούσα πάντα με πάθος να μάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοβόμουν πως η βαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα με απορροφούσε τόσο πολύ που θα με απομάκρυνε από τις άλλες μου δραστηριότητες.» Ερρίκος Σλήμαν (Ο Σλήμαν μίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το το να μελετάει τα 2 έπη του Ομήρου)
~ «Αν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς.» Γεώργιος Μπερνάρ Σώ
~ «Σχεδόν φοβάμαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η ομορφιά.»Τζέιμς Τζόυς
~ «Που είναι η γραμματεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει την γραμματεία των Ελλήνων μόνον.» Ίμπν Χαλντούν
~ «Το αλφάβητόν μας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύμης και της Ρώμης. Η Γλώσσα μας βρίθει Ελληνικών λέξεων. Η επιστήμη μας εσφυρηλάτησε μιάν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. Η γραμματική μας και η ρητορική μας, ακόμα και η στίξης και η διαίρεσης είς παραγράφους… είναι Ελληνικές εφευρέσεις. Τα λογοτεχνικά μας είδη είναι Ελληνικα – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το μυθιστόρημα, η πραγματεία, η προσφώνησις, η βιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραμα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.» Will Durant
~ «Η αρχαία Ελλάδα μας προσφέρει μια γλώσσα, για την οποία θα πώ ότι είναι οικουμενική. «Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει Ελληνικά, επειδή η Ελληνική γλώσσα μας βοηθάει πρώτα από όλα να καταλάβουμε την δική μας γλώσσα.» Ζακλίν Ντε Ρομιγύ
~«Η Ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων.» Μπρούνο Σνέλ
~ «Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό.» Φρανγκίσκος Λιγκόρα
~ «Για έναν Ιάπωνα ή Τούρκο, όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές, αλλά ως διάλεκτοι μιάς και της αυτής γλώσσας, της Ελληνικής.» Ο. Βαντρούσκα
~ Οι Έλληνες της Αθήνας του 5ου και του 4ου αιώνος είχαν φθάσει την γλώσσα σε τέτοιο σημείο, ώστε με αυτήν να εξερευνούν ιδέες όπως η δημοκρατία και οι απαρχές του σύμπαντος, έννοιες όπως το θείο και το δίκαιο. Είναι μιά θαυμάσια και εξαιρετική γλώσσα.» Peter Jones
~ «Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε μαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις μιά δόξα, δηλαδή μιά γνώμη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόμη και αν το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει ανθρώπους νομοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύμα των αρχαίων κειμένων και η γλώσσα σε μαθαίνουν να είσαι αφεντικό.» Ντε Γρόοτ
~ «Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μιά σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων.» Gilbert Murray
~ «Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών.» Max Von Laye
~ «Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαμορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραμματική.» E, Norden
~ «Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, μέσα από τα οποία προβάλλουν οι πνευματικές δυνάμεις της δημιουργικής μεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιό ισχυρή και συνάμα η πιό πνευματώδης από όλες τις γλώσσες του κόσμου.» Martin Heidegger
~ «Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο στηριζόμαστε ακόμη στην Ελληνική, για να μιλήσουμε για οντότητες και γεγονότα που βρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.» David Crystal
~ «Η αρχαία Ελληνική Γλώσσα ήτο και είναι ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεοτέρων γλωσσών.» Μάικλ Βέντρις
~ «Η Ελληνική γλώσσα για μένα είναι σαν κοσμογονία. Δεν είναι απλώς μιά γλώσσα…» Luis José Navarro
~ «Οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσμο μία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί με την κλασσική Ελληνική.» Juan Jose Puhana Arza
~ «Η Ελληνική γλώσσα είναι μία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις μιάς γλώσσης διεθνούς… εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισμού… η οποία όχι μόνον δεν υπήρξε ξένη πρός ουδεμία από τις μεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύματος, στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – πρός ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η μήτρα… Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάμεσα σε όλες τις άλλες…» D’Eichtal
~ «Θα ήθελα να δώ να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά, με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύουμε εμείς, και στα Ελληνικά σχολεία.» Ζακ Λάνγκ
~ «Ο Ελληνικός θρίαμβος στον πνευματικό πολιτισμό είναι ότι έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς τομείς. Τα επιτεύγματά τους στον τομέα της γλωσσολογίας όπου ήταν εξαιρετικά δυνατοί, δηλαδή στην θεωρία της γραμματικής και στην γραμματική περιγραφή της γλώσσας, είναι τόσο ισχυρά, ώστε να αξίζει να μελετηθούν και να αντέχουν στην κριτική. Επίσης είναι τέτοια που να εμπνέουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας.» R.H. Robins
~ «Η Ελληνική γλώσσα για μένα είναι σαν κοσμογονία. Δεν είναι απλώς μιά γλώσσα…» Luis José Navarro
~ «Οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσμο μία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί με την κλασσική Ελληνική.» Juan Jose Puhana Arza
8
9
~ Στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον «Ίβυκο» ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι’ αυτό ο καθηγητής Theodore F. Brunner είπε…
~ «Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούμε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων μας και η επαφή με αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας.» Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».
~ Ο προεδρος της εταιριας apple Τζον Σκάλι είπε σχετικώς με την αναγκαιότητα χρήσης της Ελληνικής γλώσσας: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει». Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
~ Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά «επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων». Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως»
~ «Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει  και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό.» Φρανγκίσκος Λιγκόρα
~ Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής. Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.
~ «Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.
~ «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα». Ρωμαίος Οράτιος
~ «Η Ελληνική γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση» Μιχάι Εμινέσκου
2  3
4  5
7  6
~ Αν σας ρωτήσει κανείς, θέλοντας να ελέγξει τις ετυμολογικές γνώσεις σας στην Αγγλική ή στην Ελληνική, αν λέξεις όπως λ.χ. butter «βούτυρο», paper «χαρτί», church «εκκλησία», sketch  «σκαρίφημα – θεατρικό σκετς», bomb «βόμβα», clergy «κληρικός» και clerk «υπάλληλος», chart «χάρτης» και card «κάρτα», calm «νηνεμία, γαλήνη», pain «πόνος», pirate «πειρατής», diploma «δίπλωμα», chanel «δίαυλος», priest «ιερέας», buffalo «βουβάλι», monk «μοναχός», bishop «επίσκοπος» κ.ά. προέρχονται από την Ελληνική ή είναι αμιγώς αγγλικές, μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι δεν σας φαίνονται ελληνικές.
Η πραγματικότητα είναι ότι περνώντας μέσα από διάφορους, συχνά δαιδαλώδεις και σκολιούς, γλωσσικούς δρόμους οι λέξεις αυτές έφτασαν στην Αγγλική, έχοντας ξεκινήσει από την ελληνική γλώσσα. Είναι δάνειες λέξεις τής Αγγλικής από την Ελληνική. Μια ματιά σε έγκυρα λεξικά τής Αγγλικής (Webster, Random House, Longman, Oxford κ.ά.) μπορεί να σας πείσει.
Το αρχ. ελληνικό βούτυρον / βούτυρος (βους + τυρός), μέσω τού λατιν. butyrum, έδωσε το αρχ., αγγλ. butere, απ’ όπου το σύγχρονο αγγλ. butter (και τα γερμ. Butter, γαλλ. beurre, ιταλ. burro κ.ά.). Το αρχ. ελλην. πάπυρος, που δήλωσε την πρώτη μορφή γραφικής ύλης από το ομώνυμο φυτό το οποίο ευδοκιμούσε στην Αίγυπτο, έδωσε το αγγλ. paper (γαλλ. papier, γερμ. Papier κ.ά.) μέσω τού λατιν. papyrum, απ’ όπου το μεσαιων. γαλλ. papier και το μεσαιων. αγγλ. papir.
Πιο σύνθετη είναι η προέλευση τής λέξης που δήλωσε στην Αγγλική «την εκκλησία», τής λ. church. Ξεκίνησε από το ελληνιστ. κυριακόν (δώμα) «ο οίκος τού Κυρίου» (από το Κύριος), το οποίο, μέσω τού αρχ. γερμ. kirihha (απ’ όπου το νέο γερμ. Kirche «εκκλησία») και των αρχ. αγγλ. cirice και μεσαιων. αγγλ. chirche, έδωσε το νέο αγγλ. church. Οι ίδιοι οι Ελληνες χριστιανοί χρησιμοποίησαν το αρχ. εκκλησία (εκκλησία τού δήμου «η συγκέντρωση του λαού / των πολιτών ως θεσμικό όργανο») με νέο περιεχόμενο: χώρος όπου συγκεντρώνονται οι πιστοί για να λατρεύσουν τον Θεό (ενώ οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την λέξη ναός, με την αντίληψη ότι αποτελεί χώρο όπου ναίουν, όπου κατοικούν οι θεοί).
Ενδιαφέρον έχει, για τις περιπέτειές της, η λέξη sketch «σκαρίφημα – θεατρικό σκετς». Ποιος το φαντάζεται, εκ πρώτης όψεως, ότι προέρχεται από την ελλην. λ. σχέδιο; Η αρχαία ελλ. λ. σχέδιον (από το αρχ. σχέδιος που σήμαινε «προσωρινός, αυτοσχέδιος», προερχόμενη από τη λ. σχεδόν κι αυτή από το έχω), μέσω τού λατιν. schedium, έδωσε το ιταλ. schizzo, που πέρασε στα ολλανδικά ως schets, από όπου το αγγλ. sketch. Το περίεργο για τη ζωή των λέξεων είναι ότι το ελλην. σχέδιο επανήλθε στους νεότερους χρόνους στην Ελληνική, δηλ. ως «αντιδάνειο» (ως δάνειο δανείου!…), μέσα από δύο ξένες γλώσσες: από την Ιταλική ως σκίτσο και από την Αγγλική ως σκετς.
Ανάλογη είναι η περίπτωση τού αγγλ. scene «σκηνή». Προέρχεται από το ελλην. σκηνή, μέσω τού λατιν. scaena / scena. Από το υποκοριστικό τού λατιν. scene, από το scenarium, προήλθε το ιταλ. scenario που πέρασε σε διάφορες γλώσσες (αγγλ. scenario, γαλλ. scenario κ.ά.) και επανήλθε στα Ελληνικά ως σενάριο (αντιδάνειο). Από το θέμα σχ- (τού έχω, πβ. κατά-σχ-ω, παρά-σχ-ω, σχ-εδόν) που είδαμε και στο σχέδιο, προήλθε και η λ. σχήμα που έδωσε, μέσω τού λατιν. schema, το αγγλ. scheme.
Μια λέξη που θα ξάφνιαζε ίσως όταν κανείς διαπιστώσει ότι είναι ελληνική, είναι η αγγλική λ. pain «πόνος». Η λέξη αυτή προήλθε από την ελλην. λ. ποινή που σήμαινε αρχικά «τιμή αίματος, εκδίκηση (για έγκλημα)» και μετά «τιμωρία». Μέσω τού λατ. poena, που έδωσε το γαλλ. peine (αρχικά σήμαινε «τα βασανιστήρια των μαρτύρων τής πίστεως»), προήλθε το αγγλ. pain με τη σημ. «πόνος» ως απόρροια των πόνων από τα βασανιστήρια και ως επακόλουθο τής τιμωρίας γενικότερα. Εξίσου ίσως θα ξάφνιαζε και η αγγλική λ. calm «κάλμα, νηνεμία».
Κι αυτή προήλθε από ελληνική λέξη, το αρχ. καύμα, που δήλωνε τον καύσωνα και το θέρος, οδηγώντας συνεκδοχικά στη σημ. τής ηρεμίας τής θάλασσας, τής έλλειψης δυνατών ανέμων. Στην Αγγλική έφτασε η λέξη από το ιταλ. calma που ανάγεται σε όψιμο λατιν. cauma από το καύμα. Οτι η λ. ξαναγύρισε στην Ελληνική μέσω τής Ιταλικής ως κάλμα, δηλ. ως αντιδάνειο, είδαμε ότι αποτελεί συχνό φαινόμενο. Το αρχ. πειρώμαι «προσπαθώ, αποπειρώμαι, τολμώ» έδωσε στη μεταγενέστερη Ελληνική τη λ. πειρατής που προφανώς θα σήμαινε αρχικά αυτόν που αποτολμά παράτολμα και παράνομα εγχειρήματα. Μέσω τού λατιν. pirata η λ. έδωσε το αγγλ. pirate.
Στην εκκλησιαστική γλώσσα μια σειρά από αγγλικές λέξεις προέρχονται από την Ελληνική, χωρίς αυτό να είναι αμέσως αισθητό στον μη ειδικό. Τέτοιες είναι οι αγγλικές λέξεις priest, clergy (και clerc), bishop, monk κ.ά. Συγκεκριμένα το ελλην. πρεσβύτερος (αρχική σημ. «γεροντότερος») έδωσε το όψιμο λατ. presbyter. Από αυτό, με ορισμένες μεταβολές, προήλθε το αρχ. αγγλ. preost και κατόπιν το μεσαιων. αγγλ. preist, που έδωσε το νεότ. αγγλ. priest.
Το ελλην. κληρικός (από τη λ. κλήρος) «αυτός που τού πέφτει ο κλήρος, που τού ανατίθεται ένα έργο» έδωσε το όψιμο λατιν. clericus απ’ όπου τα αρχ. αγγλ. cleric και clerc. Από αυτά προήλθε το αγγλ. clerk «λόγιος» – «υπάλληλος εξουσιοδοτημένος με συγκεκριμένο έργο» – «απλός υπάλληλος». Το αρχ. αγγλ. clerc έδωσε και τον εκκλησιαστικό όρο clergy «κληρικός, ιερωμένος». Το ελλην. επίσκοπος είναι η λέξη απ’ όπου προήλθε το αγγλ. bishop «επίσκοπος», μέσω τού όψιμου λατιν. episcopus, απ’ όπου τα αρχ. αγγλ. bisceop και μεσαιων. αγγλ. bishhop που προηγήθηκαν τού νεότερου αγγλικού bishop.
Ως προς το αγγλ. monk «μοναχός» προήλθε από το μεταγεν. ελλην. μοναχός μέσω τού όψιμου λατιν. monachus, απ’ όπου το αρχ. αγγλ. munuc και μετέπειτα το νεοτ. αγγλ. monk. Το αγγλ. chart «χάρτης» αλλά και το card «κάρτα» προήλθαν από το ελλην. χάρτης. Το bomb «βόμβα» από το αρχ. ελλην. βόμβος. Το «πολύ αμερικάνικο» buffalo από το ελλην. βούβαλος. Το ελλην. δίπλωμα (από διπλώνω, διπλούς) με τη σημ. «επίσημο έγγραφο» έδωσε το diploma και από αυτό το diplomat «διπλωμάτης» κ.ο.κ.
‘Όπως έγινε, ελπίζω, φανερό, ένα πλήθος από ξένες λέξεις, εν προκειμένω αγγλικές, έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική γλώσσα, απευθείας ή, πιο συχνά, μέσω τής λατινικής γλώσσας. Όσα γράφονται εδώ δεν δίδονται για να αποτελέσουν αφορμή κομπασμού αλλά ως νύξεις για γλωσσική αυτογνωσία και περίσκεψη, για το πόσα έχει κανείς να κερδίσει από μια ετυμολογική περιδιάβαση στους δρόμους τής γλώσσας μας.  Γ. Μπαμπινιώτης καθηγητής Γλωσσολογίας στο Παν. Αθηνών.
~ Είναι γνωστό πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες». Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πιο πριν στα εξ ίσου μαύρα χρόνια της βυζαντινοκρατίας. Να τονίσω εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι οι άνθρωποι της πόλεως. Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) χάρη στην μουσικότητά της. ( Δώσε μια ματιά Η Γλώσσα Των Ηλυσίων Πεδίων)
Αυτά λεν οι «ξένοι βάρβαροι» για την ποιητική, μουσική και ουράνια ομορφιά της Ελληνικής γλώσσας. Τι κάνουν οι Έλληνες; Εκφυλίζονται και μετεξελίσσονται σε πιθηκοειδή, μέσα από την εκκλησία, την πολιτική, το ποδόσφαιρο, την τηλεόραση κλπ κλπ ( Ο Σουλεϊμάν, το χαρέμι και η ηλιθιοποίηση των νεο-Ελλήνων ) μαθαίνοντας και εντρυφώντας την Μογγολοτούρκικόπακιστανική ! και μάλιστα με νόμο του κράτους (ΦΕΚ η Τουρκική Γλώσσα, είναι υποχρεωτική για τους Ελληνες) …και δεν θα μιλήσω καν για τα εκτρωματικά γκρίκλς ούτε για τα αίσχη των εκπαιδευτικών βιβλίων !!! Ο νεοέλληνας είναι άξιος της μοίρας του που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου καλή ! Ιων Μαγγος
~ «Πολύ δεν θέλει ο Έλληνας
Να χάσει την λαλιά του
Και να γίνει μισέλληνας
Από την αμυαλιά του.»
Νίκος Γκάτσος
~ «Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας
Πάνω σε καταστρώματα καταλυμένων καραβιών
Μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;»
Γιώργος Σεφέρης


terrapapers


http://www.katohika.gr/2012/10/blog-post_1338.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters