ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 4096 Αθήνα, 2.3.2011
ΠΡΟΣ
1. Γραφείο Προέδρου Δ. Σ.
2. Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου
3. Γενικό Διευθυντή Διοικητικών &
Οικονομικών Υπηρεσιών
4. Γενικό Διευθυντή Ραδιοφωνίας
5. Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης
6. Διευθυντή Γραφείου Γ. Δ. Διοικητικών &
Οικονομικών Υπηρεσιών
7. Διευθυντή Γραφείου Γ. Δ. Ραδιοφωνίας
8. Διευθυντή Γραφείου Γ. Δ. Ενημέρωσης
9. Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού
10. Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών
1 1 . Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
12. ΠΟΣΠΕΡΤ
ΘΕΜΑ: Α.Δ.Σ. 992/1.3.11,0.5°: Πρόσληψη δημοσιογράφων σε σύμβαση
εργασίας ορισμένου χρόνου. βάσει της Α1/2010 προκήρυξης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπ' όψιν το πρακτικό - εισήγηση της
επιτροπής επιλογής - αξιολόγησης, αποφασίζει την πρόσληψη των κατωτέρω
δημοσιογράφων για τον Ρ/Σ Κομοτηνής, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου
χρόνου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Ρ/Σ Κομοτηνής
1 . ΔΕΔΕ Απδουραχίμ ΕΒΡΕΝ
2. ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ Μεχμέτ ΑΪΤΗΝ
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ενός έτους, η πρόσληψη άμεση, οι αμοιβές
τους καθορίζονται σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΕΡΤ
Α.Ε. και ΕΣΗΕΑ, καθώς και τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Η γραμματέας του Δ.Σ.
ισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη
ΕΡΤ Α.Ε. Λεωφ. Μεσογείων 432
153 42 Αγία Παρασκευή, Αθήνα
Τηλ.: 210 606 6481-3
Ρ3χ: 210 606 6482
Σε απάντηση της υπ'αριθμ.6644-24-11-2010 ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη και Κώστα Βελόπουλου με θέμα <<θέσεις δημοσιογράφων>>, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Προκειμένου να συνεχιστεί η εκφώνηση των δελτίων στην τουρκική οι δημοσιογράφοι Αιντιν Μποσταντζη και Εβρέν Ντεντε, που αναφέρονται στην άνω ερώτηση, συνέχισαν, σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους, στις 31/3 και 30/6 αντιστοίχως, καθημερινά πρωινά δελτία ειδήσεων και εκπομπές, στην τουρκική, κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή, αμισθι, Το αυτό ισχύει και για τον επίσης αναφερόμενο στην ερώτηση κ. Φατίχ Ναζίφογλου.

Επιστολή Μ. Ρασούλη στα "Νέα"

Την έντονη πικρία του για τον διωγμό του από την ΕΡΤ εξέφρασε στο γράμμα που είχε δώσει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο σπουδαίος δημιουργός Μανόλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ύστερα από 10 ημέρες από το θάνατο του.
H επιστολή εξηγεί εν μέρει για ποιο λόγο δημιουργός είχε κλειστεί στον εαυτό του με τη θλίψη να τον έχει καταβάλλει.
Στο γράμμα λοιπόν που δημοσιεύει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο Μανόλης Ρασούλης λέει πώς πληροφορήθηκε το κόψιμο της εκπομπής του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ που διατηρούσε τα τελευταία 6 χρόνια.
"Άρτι αφιχθείς από την Αυστραλία όπου πήγα για να αλλάξω παραστάσεις (...) πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες μου έκοψαν την εκπομπή", λέει ο Μανόλης Ρασούλης.
"Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου".
"Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν΄ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις".
"Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Όποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το '84 και από την τότε ΥΕΝΕΔ, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά...".

(Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi)