Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς η... Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων!

σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το, εκτυπώστε το και διαδώστε το παντού να το μάθουν όλοι!
Να μάθουν ότι οι γερμανοί και το πιόνι τους, η κατάρα της Ασίας, οι τούρκοι, μαζί μάς έσφαξαν.
Όλα τα Ράιχ μας μίσησαν και μας πολέμησαν.
Το πρώτο στο Βυζάντιο,
το δεύτερο με τις σφαγές στην Μικρασία,
το τρίτο με τους ναζί
και το τέταρτο σήμερα.    

του Σταύρου Παπαντωνίου

Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία! 

Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία, είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β', να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση, με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαική προοτπική της χώρας.

Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα, που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε με νόημα : «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση", αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Η έρευνα από ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες, έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στα πλαίσια του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ένεργεια τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο - οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού». Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας».

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης,στο βιβλίο "πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας". Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank
 

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προίόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοικές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία. Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα, αφού η Πανισλαμική πολιιτκή είναι τέκνο της Παγγερμανικής». Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

του Σταύρου Παπαντωνίου


http://www.parapolitika.gr/
http://mlagananews.blogspot.gr/2013/05/deutsche-bank.html
http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2013/05/deutsche-bank.html

http://sfondilos.blogspot.gr/2013/05/deutsche-bank.html 
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/05/deutsche-bank.html

ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Μα... είναι "Φίλοι" μας. Κοριοί των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. 12 πράκτορες της NSA μπήκαν στα ασφαλή δίκτυα VPNs και παρακολουθούσαν τα πάντα

images
Το δικηγορικό γραφείο του Νίκο Χάρτινγκ στην Chausseestrasse, στο Βερολίνο, θεωρείται από τα καλύτερα στη Γερμανία, αναλαμβάνοντας μεγάλες υποθέσεις.  Εγινε όμως γνωστό από τις μηνύσεις που κατέθεσε ο ίδιος ο Χάρτινγκ κατά της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, BND, καθώς διαπίστωσε πως παρακολουθούσε ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Ιντερνετ πελατών του, ακόμη και Ελλήνων! Το δικαστήριο έγινε, ο ίδιος υποστήριξε πως  δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να «σκανάρουν» ακόμα και τον ίδιο, ωστόσο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. 
Το περιοδικό «Der Spiegel» έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, όμως δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την ηλεκτρονική κατασκοπεία (εξαιτίας του Εντουαρντ Σνόουντεν), ειδικά όταν υπάρχει και συμμετοχή της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA)!...

 
Στο τελευταίο τεύχος, έφερε εκ νέου στο φως καινούργια στοιχεία για την κατασκοπεία μέσω Ιντερνετ (όχι μόνο), ωστόσο περιέλαβε και την Ελλάδα, αφού αποκάλυψε πως 12 στελέχη (πράκτορες) της NSA έσπασαν τα συστήματα κρυπτογράφησης των δικτύων VPN (Virtual Private Networks), δηλαδή εικονικών ιδιωτικών δικτύων, της ελληνικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν τα πάντα (ακόμα και την επικοινωνία του Μαξίμου με τα υπουργεία)! 
Και όλα αυτά όταν ακόμα και σήμερα το δίκτυο VPN θεωρείται η ασφαλέστερη οδός μυστικής επικοινωνίας.
korioi-ton-ipa-sto-megaro-maximoy

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δημόσια τηλεπικοινωνιακή υποδομή, όπως το Διαδίκτυο, και δίνει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένα γραφεία ή σε χρήστες που ταξιδεύουν να έχουν πρόσβαση σε ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο. 

Ενα VPN συνήθως απαιτεί από τους απομακρυσμένους χρήστες του δικτύου πιστοποίηση και συχνά ασφαλίζει τα δεδομένα με τεχνολογίες κρυπτογράφησης, προκειμένου να εμποδιστεί η διάδοση των ιδιωτικών πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, τα VPNs χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο από κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες για τη διακίνηση απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο σήμερα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες που θέλουν ένα αυξημένο επίπεδο ασφαλείας στις επικοινωνίες τους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. 

Συνήθως αυτή τη «μεθοδολογία» τη χρησιμοποιούν τράπεζες, εταιρείες, πανεπιστήμια, ακόμη και. ιδιώτες που δεν θέλουν να αφήνουν τις συναλλαγές τους εκτεθειμένες σε ενδεχόμενες παρακολουθήσεις. 

Επιπλέον, η ύπαρξη των VPNs και το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί ακόμα ο τρόπος παραβίασής τους (επίσημα) δημιουργούσαν σημαντικές δικλίδες ασφαλείας και ενάντια στο κοινό έγκλημα ή και σε πιο σοβαρές απειλές και επιθέσεις μέσω Διαδικτύου. 
Ολα αυτά ίσχυαν μέχρι το. δημοσίευμα του «Spiegel». 

Στο πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης της NSA έχουν αναφερθεί με πολλά ρεπορτάζ o «Guardian» και οι «New York Times», τονίζοντας πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθεί «επιθετικά» να «σπάσει» όλες τις διαδεδομένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης στο Διαδίκτυο, ακόμα και επ' ωφελείαν της, ώστε και εκείνη να μην απειληθεί από κατασκοπευτικό λογισμικό!
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/12-nsa-vpns.html

Le Monde: «Η Ευρώπη ναρκοθετημένη από την Ελλάδα και τον αποπληθωρισμό;»

«Το 2015, δεν θα μπορούσε να είχε χειρότερο ξεκίνημα, από οικονομικής απόψεως, για την ευρωζώνη»
Με τίτλο «Η Ευρώπη ναρκοθετημένη από την Ελλάδα και τον αποπληθωρισμό;» η εφημερίδα Le Monde, υπογραμμίζει επιγραμματικά στο πρωτοσέλιδο της τα οικονομικά δεδομένα των ημερών: Tην πτώση του ευρώ, την ανησυχητική μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και στην ευρωζώνη, και την ταραχή που προκαλεί στις αγορές η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας και σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ευρωζώνης» η Monde υποστηρίζει ότι «το ενιαίο νόμισμα έπεσε στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον Μάρτιο του 2006, με την εμφάνιση του σεναρίου για το "Grexit"».

«Ο ελληνικός κίνδυνος τρομάζει εκ νέου την Ευρώπη», υπογραμμίζει η συντάκτης Μαρί Σαρέλ, τονίζοντας ότι «οι εντάσεις αυτές συμβαίνουν σε μια περίοδο που η ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με μια άλλη απειλή: τον αποπληθωρισμό».

Το 2015, δεν θα μπορούσε να είχε χειρότερο ξεκίνημα, από οικονομικής απόψεως, για την ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα, δίνοντας στοιχεία από τις πτώσεις που υπέστησαν τα χρηματιστήρια.

Για τη Monde, η υπόθεση ενός Grexit που ταράσσει σήμερα τα πνεύματα, προωθήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο από το Spiegel, με τη δημοσίευση ότι η Ανγκελα Μέρκελ θεωρούσε «αναπόφευκτη» την έξοδο της Ελλάδας στην περίπτωση ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την Ελλάδα, ένας άλλος κίνδυνος είναι ο αποπληθωρισμός, ο όποιος στη Γερμανία έπεσε στο 0,2% τον Δεκέμβριο, που είναι η χαμηλότερη τιμή του μετά τον Οκτώβρη του 2009.

«Αν δεν δράσει, η ΕΚΤ στη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου ρισκάρει να απογοητεύσει», υποστηρίζουν οι αναλυτές στη Saxo Banque.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αγοράσει ομόλογα από την Πορτογαλία, την Ιταλία και κυρίως την Ελλάδα, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης της ανόδου των επιτοκίων.

Παρ' όλα αυτά κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μάριο Ντράγκι μόνος του μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης.

Οσο για την Αθήνα, μεταξύ 2015 και 2047 πρέπει να αποπληρώνει από 4 δις μέχρι 18 δις ευρώ το χρόνο στους πιστωτές της, πέρα από την αποπληρωμή των τόκων, ποσά που θα απορροφήσουν όλο το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας κάτι που θα δεν θα επιτρέψει να γίνουν επενδύσεις για το μέλλον της χώρας. 

Γι' αυτό ο Α. Τσίπρας ζητά διαγραφή χρέους, τονίζει η συντάκτης, αναφέροντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως επιμήκυνση των δανείων. 

«Η Αθήνα όμως θα έχει δυσκολία να διαπραγματευθεί αν δεν συνεχίσει τη δημοσιονομική πειθαρχία» καταλήγει η Monde.

Σε ένα άλλο ρεπορτάζ που έχει τίτλο τη δήλωση του οικονομολόγου Κώστα Μελά: «Το παιχνίδι του Βερολίνου είναι επικίνδυνο», η Μοντ αναφέρεται στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στη χώρα η έξοδος από το ευρώ.
Με ρεπορτάζ στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας η συντάκτης Α. Γκιγιό μεταφέρει την ανησυχία των επιχειρηματιών ιδιαίτερα όσων έχουν εμπορικές σχέσεις με το εξωτερικό.

Κατά την άποψη του καθηγητή της Παντείου Κώστα Μελά, το σενάριο του Grexit είναι «απίθανο και καθαρή πράξη πολιτικής χειραγώγησης για την υποστήριξη των συντηρητικών στην Ελλάδα».

«Το πολιτικό παιχνίδι του Βερολίνου, να διατηρήσει πάσει θυσία τη γραμμή λιτότητας στην Ευρώπη, η οποία δέχεται επικρίσεις και από άλλες χώρες εκτός Ελλάδας και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα επικίνδυνο παιγνίδι» καταλήγει ο Κ. Μελάς.
ΒΗΜΑ
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/le-monde.html

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;;;

Άραγε, σε ποιον άγιο πρέπει να τάξουν οι υποψήφιοι για να βγουν βουλευτές. Υπάρχει αρμόδιος εκπρόσωπος του θεού με αρμοδιότητες επί των πολιτικών φιλοδοξιών ή, πρέπει να απευθυνθούμε και πάλι στις υπηρεσίες του πατρός θεού, του Χριστού και της Παναγίας, έτσι γενικώς και αορίστως. Υπάρχει, βεβαιώνει η Εκκλησία που έχει φροντίσει έγκαιρα για την αποκέντρωση των θεικών παροχών, μοιράζοντας τις αρμοδιότητες των αγίων κατά επαγγελματικό κλάδο και ειδικότητα. Οι υποψήφιοι βουλευτές, λοιπόν, μπορούν να απευθύνονται στον Άγιο...
Ιωσήφ, τον από Αριμαθαίας ευσχήμονα βουλευτή, που είναι ο προστάτης του κλάδου. Όπως είναι γνωστό, ο Ιωσήφ έκανε το πρώτο μετά Χριστόν ρουσφέτι μεσολαβώντας στους Ρωμαίους για να παραδοθεί το άψυχο σώμα του Ιησού στους οικείους του για την ταφή. Έκτοτε το ρουσφέτι πήρε διαστάσεις μυσταγωγίας και εξ αυτού του λόγου ο άγιος Ιωσήφ, από απλός βουλευτής εν ζωή, έγινε μετά θάνατον υπουργός προστάτης των ρουσφετολόγων.
Χρειάζεται, όμως προσοχή στα τάματα, καθώς υπάρχει καί άλλος άγιος Ιωσήφ. Είναι ο μνήστωρ, όπως λέγεται, της Παρθένου Μαρίας, προστάτης των ξυλουργών που γιορτάζει την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.
Πάντως, οι υποψήφιοι βουλευτές για να είναι απολύτως σίγουροι για την εκλογή τους μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια και των αγίων που είναι προστάτες του επαγγελματικού τους κλάδου. Οι δημοσιογράφοι του Αγίου Μηνά, του Καλλικέλαδου που γιορτάζει στις 10 Δεκεμβρίου, οι ηθοποιοί του αγίου Πορφύριου που γιορτάζει στις 15 Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του αγίου Φιλογονίου που γιορτάζει στις 2 Δεκεμβρίου και οι δικαστικοί του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου που γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου.
Να προσέξουν ιδιαίτερα οι ...κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου. Ο άγιος προστάτης τους είναι ο Κόνων που γιορτάζει στις 5 Μαρτίου. Μη μπερδευτούν με τον προστάτη των ανθοπωλών, που εν ζωή ήταν συνάδελφος τους, δηλαδή κηπουρός. Να ξέρουν είναι ένας άγιος με ονοματεπώνυμο. Μιχαήλ Πακνανάς, Αθηναίος νεομάρτυς, που γιορτάζει στις 9 Ιουλίου.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_256.html

Ο Σαμαράς παραδιδει τη Θράκη με αντάλλαγμα τη διάσωση του [του Γεωργίου Μιχαήλ]

Προσεξτε το αυτο! 
Η Ελλάδα βγαίνει στα σκλαβοπάζαρα των εθνων. Και με την ψηφο μας...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή (και ακόμη περισσότερο στο παρασκήνιο) της Θράκης και συγκεκριμένα στους δύο «φλέγοντες» νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Ενώ τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με κινήσεις που δεν εκθέτουν την Ελληνικότητα της Θράκης, δείχνει πως έναντι του κομματικού οφέλους (και την προσωπικής πολιτικής διάσωσης του Αντώνη Σαμαρά) η έννοια της λέξης πατρίδα «συμπιέζεται» δημιουργώντας πλείστα όσα τεράστια προβλήματα στο μέλλον της Ελληνικής Θράκης.
Έτσι, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας ενημερώνουν πως στο ν. Ροδόπης η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα τουρκοφρόνων (KIEΦ – DEB) και θα συμπεριλάβει υποψήφιο τουρκόφρονα στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Στο νομό Ξάνθης τόσο η υποψηφιότητα Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ενός ακόμη μουσουλμάνου στη Νέα Δημοκρατία (δικηγόρος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΚΙΕΦ – DEB και ήταν ένας εκ των τριών που κατέθεσε στον Άρειο τα έγγραφα νομιμοποίησης του κόμματος των τουρκοφρόνων), αποτελούν «στρατηγικές» κινήσεις τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας του «πατριώτη» Σαμαρά, όσο και από την πλευρά του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που με
αυτόν τον τρόπο διεκδικεί ξεκάθαρα 5 έδρες (επί συνόλου 6) στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να εκπροσωπούνται ΜΟΝΟ από μουσουλμάνους, εάν κατορθώσει το ΠΑΣΟΚ να μπει στη Βουλή και εάν γίνει κατορθωτός ο απόλυτος διαμοιρασμός ψήφων από το τουρκικό προξενείο.

Είναι πλέον προφανέστατο πως η ανάγκη ψήφων, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, σε επιλογές υποστήριξης των τουρκικών σχεδιασμών, δημιουργώντας το πρωτοφανές, δηλαδή την αγαστή συνεργασία του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, με την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να χαρακτηριστούν επισήμως (και με τη βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης) ως... "τουρκικοί"!!!

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, γίνεται, πλέον απολύτως κατανοητό πως για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τους «υπεύθυνους» της Νέας Δημοκρατίας (τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο) η προστασία του κόμματος υπερτερεί από το καθήκον προς την πατρίδα.
Από την πλευρά μας, θεωρούμε πως σε αυτές τις εκλογές (και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο) θα πέσουν πολλές μάσκες... 

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους

το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/01/blog-post_87.html

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Βήλος και Δαναΐδες

 
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Βηλος, που ηγεμόνευσε στη Χέμμη της Θηβαϊ­δας ήταν γιος της Λιβύης από τον Ποσειδώνα και δίδυμος αδελφός του Αγηνορα . Η σύζυγος του Αγχινόη, κόρη του Νείλου, του έκανε δίδυμα, τον Αίγυπτο και τον Δαναό, καθώς και έναν τρίτο γιο, τον Κηφέα (1).
β. Στον Αίγυπτο δόθηκε για Βασίλειο η Αραβία, ,αλλά αυτός, υπέταξε και τη χώρα των Μελαμποδων, που της έδωσε το όνομα του, την είπε Αίγυπτο.
Ο Αίγυπτος απέκτησε πενήντα γιους από διάφορες μητέρες που προέρχονταν από τη Λιβύη, από την Αραβία και από άλλου . Ο Δαναός, που στάλθηκε να ηγεμονεύσει στη Λιβύη, είχε πενήντα κόρες, που λέγονταν Δαναΐδες, γεννημένες επίσης από διάφορες μητέρες: Ναϊάδες, Αμαδρυάδες, Αιγύπτιες ηγεμονίδες από την ΕλεφαντΙνη και τη Μέμφιδα, Αιθιοπί­δες και τα παρόμοια.
γ. Με το θάνατο του Ήλου οι δίδυμοι ήρθαν σε ρήξη για την κληρονομιά, και εν Ίδη χειρονομίας συμφιλίωσης ο Αίγυπτος πρότεινε τον ομαδικό γάμο ανάμεσα στους πενήντα ηγεμονόπαιδες και στις πενήντα ηγεμονίδες. Ό Δαναός, υποπτευόμενός σκευωρία, δεν συναίνεσε, και όταν χρησμός του επιβεβαίωσε τους φόβους του ότι ο Αίγυπτος είχε κατά νου να σκοτώσει όλες τις Δαναΐδες, ετοιμάστηκε για να το σκάσει από τη Λιβύη (2).
δ. Με τη βοήθεια της Αθηνάς ο Δαναός ναυπήγησε πλοίο για λόγου του και τις θυγατέρες του – το πρώτο διπρωρο πλοίο πού αρμένισε στη θάλασσα – και όλοι μαζί σαλπάρισαν για την Ελλάδα μέσω Ρόδου. Εκεί ο Δαναός αφιέρωσε άγαλμα στην ‘Αθηνά, μέσα σε ναό που έχτισαν οι Δαναΐδες, τρεις από τις οποίες πέθαναν κατά την παραμονή τους στο νησί: τα ονόματα τους πήραν ΟΙ πόλεις Λίνδος, Ιαλυσός και Κάμειρος (3).
ε. Από τη Ρόδο ο Δαναός και οι κόρες του σαλπάρισαν για την Πελοπόννησο και αποβιβάστηκαν κοντά στη Λερνη, όπου ο Δαναός ανάγγειλε ότι είχε εκ θεού επιλέγει για να βασιλέψει στο ‘Άργος . Ο βασιλιάς του Αργους Γελάνωρ γέλασε φυσικά μ’ αυτόν τον ισχυρισμό άλλα οι υπήκοο του συνάχτηκαν το ίδιο εκείνο βράδυ για να συζητήσουν το ζήτημα. Χωρίς αμφιβολία, ο Γελάνωρ θα είχε διατηρήσει το θρόνο του παρά τη δήλωση του Δαναού ότι είχε την υποστήριξη της , Αθηνάς, αν οι Αργειοι δεν ανέβαλλαν την απόφα­ση τους ως το πρωί, όταν ένας λύκος κατέβηκε παράτολμα από το βουνό, ρίχτηκε σ’ ένα κοπάδι βόδια που έβοσκαν κοντά στα τείχη της πόλης και σκότωσε τον μπροστάρη ταύρο. Το γεγονός αυτό οι Άργειοι το ερμήνευσαν σαν οιωνό ότι ο Δαναός, αν συναντούσε αντίσταση, θα έπαιρνε το θρόνο με τη βία, και έτσι έπεισαν τον Γελάνορα να παραιτηθεί ειρηνικά.
ζ. Πεπεισμένος ότι ο λύκος ήταν ο Απόλλων μεταμ­φιεσμένος, ο Δαναός αφιέρωσε το φημισμένο Ιερό στον Λύκειο , Απόλλωνα στο Άργος, και έγινε τόσο ισχυρός ηγεμόνας ώστε όλοι οι Πελασγοί της Ελλάδας αυτοαποκλήθηκαν Δαναοί. Οικοδόμησε επίσης ο Δαναός την ακρόπολη του Αργούς, και οι κόρες του έφεραν από την Αίγυπτο τα Μυστήρια της Δήμητρας, τα λεγόμένα Θεσμοφόρια, και τα διδάξαν στις γυναίκες των Πελασγών. Αλλά από την εισβολή των Δωριέων και ύστερα τα Θεσμοφόρια δεν τελούνται πλέον στην Πελοπόννησο, παρεκτός από τους , Αρκάδες (4).
η. Ο Δαναός είχε βρει την Αργολίδα να υποφέρει από παρατεταμένη ξηρασία, δεδομένου ότι ο Ποσειδών, χολωμένος με την απόφαση του Ίναχου ότι ο τόπος άνηκε στην Ήρα, είχε ξεράνει όλα τα ποτάμια και τα ρέματα. Ό Δαναός, έστειλε τις κόρες του σε αναζήτηση νερού, με την εντολή να εξευμενίσουν τον Ποσειδώνα με όποιο μέσο γvωριζαν . Μια απ’ αυτές, ονόματι Αμυμώνη, καθώς κυνηγούσε ένα ελάφι στο δάσος, έτυχε να ενοχλήσει ένα σάτυρο που κοιμόταν. Ό σάτυρος πετάχτηκε απάνω και επιχείρησε να τη βιάσει αλλά η , Αμυμώνη επικαλέστηκε τον Ποσειδώνα κι αυτός εξακόντισε κατά του σάτυρου την τρίαινα του , ο σάτυρος το έσκασε και γλίτωσε, η τρίαινα καρφώ­θηκε παλλόμενη σ’ έναν βράχο, και ο Ποσειδών πλάγιασε με την Αμυμώνη, η οποία καταχάρηκε που μπόρεσε να διεκπεραιώσει την εντολή του πατέρα της με τρόπο τόσο ευχάριστο. Πληροφορουμενός το αίτημα της ο Ποσειδών έδειξε την τρίαινα του και είπε στην Αμυμώνη να την τραβήξει από το βράχο. ‘Όταν η ‘Αμυμώνη το έκανε αυτό, από τις τρεις τρύπες των δοντιών της τρίαινας πετάχτηκαν τρεις κρουνοί νερό, Η κρήνη αυτή, που τώρα λέγεται ‘Αμυμώνη, είναι η πηγή του ποταμού Λέρνη, ο οποίος ουδέποτε στερεύει, ούτε και στα μέσα του καλοκαιριού (5).
θ. Στην Αμυμώνη, κάτω από έναν πλάτανο, η ‘Έχιδνα γέννησε την τερατώδη Ύδρα . Η Ύδρα ζούσε στην παρακείμενη λίμνη Λερνη, όπου οι δολοφόνοι πηγαίνουν για καθαρμό – εμού η παροιμία: «λερνη κακών» (6).
ι. Ο Αίγυπτος τώρα στέλνει τους γιους του στο ‘Άργος απαγορεύοντας τους να επιστρέψουν αν δεν τιμωρήσουν τον Δαναό και όλη την οικογένεια του. Φτάνοντας αυτοί εκλιπαρούν τον Δαναό να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση του και να τους αφήσει να παντρευτούν τις θυγατέρες του ­σκοπεύοντας πάντοτε να τις δολοφονήσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους. ‘Όταν ο Δαναός αρνήθηκε πάλι, αυτοί πολιόρκησαν το ‘Άργος. Αλλά στην ακρόπολη του ‘Αργούς δεν υπάρχουν πήγες, και μολονότι αργότερα οι Δαναΐδες επινόησαν την τέχνη να ανοίγουν πηγάδια, και εφοδίασαν την πόλη με κάμποσα από δαύτα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα Ιερά, την επίμαχη στιγμή η πόλη δεν είχε νερό, βλέποντας ότι η διψά θα μπορούσε γρήγορα να τον κάνει να παραδοθεί, ο Δαναός υποσχέθηκε να κάνει αυτό πού του ζητούσαν οι γιοι του Αιγύπτου αμέσως μόλις αυτοί θα έλυναν την πολιορκία (7).
κ. Κανονίστηκε να γίνει ομαδικός γάμος, και τα αντρό­γυvα τα ζευγάρωσε ο Δαναός: σε μερικές περιπτώσεις η εκλογή του οφειλόταν στο γεγονός ότι νύφη και γαμπρός είχαν μητέρες της ίδιας κοινωνικής τάξης, σε άλλες στο γεγονός ότι τα ονόματα τους έμοιαζαν – έτσι η Κλειτη, η Σθενελη και η Χρυσίππη παντρεύτηκαν τον Κλειτο, τον Σθενελο και τον Χρύσιππο – αλλά στις περισσότερες ο Δαναός τράβηξε κλήρο μέσα από ένα κράνος (8).
λ. Κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γεύματος ο Δαναός μοίρασε κρυφά στις κόρες του μυτερές βελόνες πού αυτές τις έκρυψαν μέσα στα μαλλιά τους και τα μεσάνυχτα η καθεμία τους κάρφωσε το σύζυγό της στην καρδιά. Μόνον ένας επέζησε ακολουθώντας τη συμβουλή της Άρτεμης , η Υπερμήστρα έσωσε τη ζωή του Λυγκέα, επειδή αυτός είχε σεβαστεί την παρθενιά της, και τον βοήθησε να το σκάσει από την πόλη και να πάει στη Λυγκεία, εξήντα στάδια μακριά. Ή Υπερμήστρα παρακάλεσε τον Λυγκέα να ανάψει έναν πυρσό, σύνθημα ότι είχε φτάσει σώος, και ανέλαβε κι αυτή την υποχρέωση να απαντήσει με άλλον πυρσό από την ακρόπολη και οι Αργειοι εξακολουθούν κάθε χρόνο να ανάβουν πυρσούς σε ανάμνηση αυτής της συμφωνίας. Το πρωί ο Δαναός πληροφορήθηκε την ανυπακοή της κόρης του, και η . Υπερμήστρα πέρασε από δική διατρέχοντας τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή της αλλά οι δικαστές του Αργους την αθώωσαν. Κατόπιν η Υπερμήστρα αφιέρωσε στο ναό του Λυκείου Απόλλωνα ξόανο της Αφροδίτης Νικηφόρου, όπως αφιέρωσε επίσης ιερό στην Άρτεμη Πειθώ (9).
μ. Τα κεφάλια των δολοφονημένων ανδρών τα παράχω­σαν στη Λερνη, και τα σώματα τους τα κήδεψαν με όλες τις τιμές κάτω από τα τείχη του ‘Άργους μολονότι όμως η Αθηνά και ο Έρμης, με την άδεια του Δία, εξάγνισαν τις Δαναΐδες στη λίμνη Λέρνη, οι Κριτές των Νεκρών τις έχουν καταδικάσει στο αιώνιο καθήκον να κουβαλούν νερό σε πιθάρια τρύπια σαν κόσκινα (10).
v. Ο Λυγκεύς και η Υπερμήστρα ενώθηκαν πάλι, και ο Δαvαος, αποφασισμένος να παντρέψει τις άλλες κόρες του όσο πιο σύντομα μπορούσε πριν από το μεσημέρι της ημέρας του καθαρμού τους, κάλεσε μνηστήρες. προκήρυξε γαμήλιων αγώνα δρόμου με αφετηρία από το δρόμο που σήμερα λέγετε Αφέτα: Ο νικητής θα διάλεγε πρώτος νύφη, και οι άλλοι θα διάλεγαν σύμφωνα με τη σειρά όπου θα τερμάτιζαν στον αγώνα . Ο Δαναός όμως δεν μπόρεσε να βρει αρκετούς άνδρες να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους παίρνοντας για συζύγους τους φόνισσες, και έτσι διαγωνίστηκαν ελάχιστοι’ αλλά όταν η πρώτη νύχτα του γάμου πέρασε χωρίς οι καινούργιοι γαμπροί να πάθουν κανένα κακό, εμφανίστηκαν και άλλοι μνηστήρες, και την επόμενη μέρα έγινε κι άλλος αγώνας . Όλοι οι γόνοι αυτών των γάμων συγκαταλέγονται στους Δαναούς και οι Αργειοι εξακολουθούν να τελούν αυτόν τον αγώνα με τα λεγόμένα Ύμέναιά τους. Αργότερα ο Λυγκευς σκότωσε τον Δαναό και βασίλευσε στη θέση του. Αν οι Αργειοι του το είχαν επιτρέψει, ευχαρίστως θα σκότωνε και τις κουνιάδες του την ίδια στιγμή, για να εκδικηθεί τους δολοφονημένους αδελφούς του (11).
ξ. Εν τω μεταξύ ο Αίγυπτος είχε έρθει στην Ελλάδα, αλλά όταν πληροφορήθηκε την τύχη των γιων του, έφυγε στην Αρόη, όπου πέθανε, και ενταφιάστηκε στην Πάτρα, σε ιερό του Σάραπη (12).
ο. Ο γιος της Αμυμώνης από τον Ποσειδώνα, ο Ναυπλιος., διάσημος θαλασσοπόρος, ανακάλυψε την πλοήγηση με τη Μεγάλη Άρκτο και ίδρυσε την πόλη Ναύπλιο, όπου εγκατέστησε το πλήρωμα των Αιγυπτίων που είχαν ταξιδέψει μαζί με τον πάππου του. Ήταν πρόγονος εκείνου του Ναυπλίου που παρέσυρε τα εχθρικά πλοία στο θάνατο ανάβοντας απατηλούς πυρσούς
 

hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_60.html

To Τουρκικό Ναυτικό κυκλώνει το Καστελλόριζο

Στρατιωτική κύκλωση του συμπλέγματος της Μεγίστης κυρίως από υποβρύχια κάνει το 2015 η Τουρκία καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για συνέχιση των παράνομων ερευνών του «Barbaros» πάνω από τα κυπριακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση subnote με την οποία δεσμεύει μία περιοχή από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο έως την ανατολική Κρήτη και δυτικά της Κύπρου προκειμένου να διεξάγει από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου με σκοπό την εκτέλεση ναυτικών γυμνασίων και ειδικότερα ασκήσεων υποβρυχίων. Πέντε τουρκικά υποβρύχια θα συνεργαστούν με με πλοία επιφανείας, φρεγάτες ή κορβέτες, καθώς επίσης και με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Είναι από τις λίγες φορές που δεσμεύεται μία τόσο μεγάλη περιοχή και ένα διάστημα ενός μήνα για άσκηση υποβρυχίων. Πληροφορίες αναφέρουν πώς στην άσκηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε τουρκικά υποβρύχια, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστούν και με πλοία επιφανείας, φρεγάτες ή κορβέτες, καθώς επίσης και με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Είναι από τις λίγες φορές που δεσμεύεται μία τόσο μεγάλη περιοχή και ένα διάστημα ενός μήνα για άσκηση υποβρυχίων.
Η ενέργεια αυτή της Άγκυρας προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στην ΓΕΕΘΑ καθώς οι Τούρκοι ξεδιπλώνουν με μία άσκηση όλα τους τα σχέδια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που συνδέονται σαφώς με το «παιχνίδι» διεκδίκησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται σε ετοιμότητα την περίοδο της τουρκικής άσκησης ενισχύοντας και τις ναυτικές τους δυνάμεις στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου, αφού θα βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Ετοιμότητα πάντως υπάρχει και αυτές τις ημέρες, των εορτών, καθώς οι Τούρκοι συνηθίζουν να στήνουν ένα επεισόδιο.
Οι προθέσεις της Άγκυρας φαίνονται και από τη μη απομάκρυνση του ερευνητικού σκάφους «Barbaros» από την κυπριακή ΑΟΖ. Μετά τη λήξη της NAVTEX στις 30 Δεκεμβρίου το πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και επρόκειτο να βγει και πάλι για έρευνες στις 5 Ιανουαρίου, αφού σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρις» έχει εκδοθεί νέα NAVTEX για έρευνες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου στην ΑΟΖ της Κύπρου. Δυστυχώς η πολιτική υποχωρητικότητας που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, πιστεύοντας πώς έτσι θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ αποδείχθηκε πώς είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα. Όσο δίνεις χώρο στην Τουρκία αυτή θα τον εκμεταλλεύεται και θα ζητάει ακόμη περισσότερο. Δώσε θάρρος στο χωριάτη… λένε.
 
 http://www.katohika.gr/2015/01/to-tourkiko-nautiko-kikloni-to-kastelorizo.html

ΣΑΜΑΡΑΣ: Οι επιθανάτιοι σπασμοί ενός ανδρείκελου

Γράφαμε το Σεπτέμβρη του 2013 μεταξύ άλλων:
«Στην ελληνική ιστορία, αλλά και στην παγκόσμια, δύσκολα συναντάς κυβερνητικά ανδρείκελα σαν αυτά που μας καταδυναστεύουν σήμερα, στα πλαίσια ενός ιδιόρρυθμου κοινοβουλευτικού καθεστώτος ΚΑΤΟΧΗΣ…
Φιγούρες σαν τον ΓΑΠ, το Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, τον Στουρνάρα, τον Άδωνι (ΟΛΕΣ οι φιγούρες του συνολικού συναινετικού κυβερνητικού συνονθυλεύματος), δεν θα τις βρεις να «συνωστίζονται», σε καμία ιστορική περίοδο…

…Στο Σαμαρά συμπυκνώνονται και αποτυπώνονται, πιο αλαζονικά και μοχθηρά, ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά των ανδρείκελων-πρωθυπουργών: Το ασύστολο ψεύδος, οι λεονταρισμοί, η πραξικοπηματική αυθάδεια, οι συχνότατες θεατρικές παλινωδίες (κωλοτούμπες), η αβυσσαλέα υποκρισία και...
οι «βρυχηθμοί» κάθε είδους…».
Οι επιθανάτιοι σπασμοί αυτής της κυβερνητικής συμμορίας έχουν προσδώσει στα παραπάνω ΠΑΓΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ χαρακτηριστικά των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αποκρουστικές και υστερικές διαστάσεις: Ιδιαίτερα παρανοϊκή και γελοία είναι η καταστροφολογία και η κινδυνολογία του Σαμαρά και των «μπράβων» του (πολιτικών και δημοσιογραφικών).
Αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η κατακλυσμιαία κινδυνολογική πλύση του εγκεφάλου μας, δεν είναι παρά αυτά τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά, όλων αυτών των χρόνων, τα ΠΑΓΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ της κυβερνητικής συμμορίας, ανυψωμένα σε μανιακή μοχθηρία…
Απλώς οι προεκλογικές ανάγκες των ανδρεικέλων και ο επιθανάτιος ρόγχος του Σαμαρά, δίνουν σ’ αυτά τα φαιά χαρακτηριστικά τις υστερικές μορφές της φρενοβλάβειας…
Φυσικά δεν τρομάζουν τον ελληνικό λαό, ούτε πείθουν κανέναν: Όλα αυτά τα έχει ζήσει ο ελληνικός λαός, σε μακάβρια σώου, όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα από το Σαμαρά…
Ο Σαμαράς επαναλαμβάνεται και απλώς ανεβάζει τις στροφές της επιθανάτιας, προεκλογικής αγωνίας του….
ΟΧΙ μόνο δεν τρομάζει πλέον κανέναν, αλλά αντίθετα αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό διαφημιστή του ΣΥΡΙΖΑ…
Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα παλιότερο άρθρο μας:
«Σαμαράς: H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου»
Βρίσκεται, με πολλά άλλα σχετικά κείμενα εδώ:
Σαμαράς: H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου 
Στην ελληνική ιστορία, αλλά και στην παγκόσμια, δύσκολα συναντάς κυβερνητικά ανδρείκελα σαν αυτά που μας καταδυναστεύουν σήμερα, στα πλαίσια ενός ιδιόρρυθμου κοινοβουλευτικού καθεστώτος ΚΑΤΟΧΗΣ…

Φιγούρες σαν τον ΓΑΠ, το Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, τον Στουρνάρα, τον Άδωνι (ΟΛΕΣ οι φιγούρες του συνολικού συναινετικού κυβερνητικού συνονθυλεύματος), δεν θα τις βρεις να «συνωστίζονται», σε καμία ιστορική περίοδο…

Το φαινόμενο ενός τέτοιου «συνωστισμού» ανδρεικέλων και δωσίλογων βυθοκορημάτων έχει την εξήγησή του, αλλά δεν αποτελεί αντικείμενο αυτού του άρθρου.

Εδώ θα περιοριστούμε στην πρωθυπουργική συνισταμένη του φαινομένου και πιο συγκεκριμένα στον Αντώνη Σαμαρά.

Στο Σαμαρά συμπυκνώνονται και αποτυπώνονται, πιο αλαζονικά και μοχθηρά, ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά των ανδρείκελων-πρωθυπουργών: Το ασύστολο ψεύδος, οι λεονταρισμοί, η πραξικοπηματική αυθάδεια, οι συχνότατες θεατρικές παλινωδίες (κωλοτούμπες), η αβυσσαλέα υποκρισία και οι «βρυχηθμοί» κάθε είδους…

Ο Σαμαράς είχε την ιστορική ατυχία να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να αναρριχηθεί σ’ αυτήν στο μέσον του τρικυμισμένου πελάγους της κατοχής μας, στην κορύφωση του καθεστωτικού δωσιλογισμού.

Γι αυτό άλλα έλεγε τη μία μέρα και άλλα την επόμενη…

Γι αυτό, κράζει σαν κουρδισμένο μηχανάκι, από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός: «Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη και για να ξεχρεώσει η χώρα»!!!

Γι αυτό πανηγυρίζει, με επαρμένο δωσιλογισμό, για «ανάπτυξη» σε κάθε νέα τοκογλυφική αλυσίδα . Μιλάει για «δρόμο της ανάπτυξης» την ίδια ώρα που βαθαίνει η χρεοκοπία της χώρας και του ελληνικού λαού και σφυρηλατούνται νέες αλυσίδες ΥΠΟΤΑΓΗΣ μας στους τραπεζίτες και τοκογλύφους…

Θα «στολίσουμε», λοιπόν, μέσα από συνοπτικές σταχυολογήσεις παλιών μας κειμένων, το σημαιοφόρο της δωσίλογης αχρειότητας και γελοιότητας…
 6 Νοεμβρίου 2011, στο άρθρο:
«Παίζουν την κολοκυθιά γύρω από την υπογραφή του θανάτου μας»:
«Το παιχνίδι της κολοκυθιάς του Σαμαρά είναι το κραυγαλέο χαρακτηριστικό που αποκαλύπτει, και στους πλέον αφελείς, και το δικό του δωσίλογο ρόλο (για μας καμία απολύτως έκπληξη…).
Ο Σαμαράς ξεκίνησε από το ότι δεν συζητάει με τον «τυχοδιώκτη» και «επικίνδυνο» Παπανδρέου, απαιτούσε την άνευ όρων παραίτησή του, μετά πέρασε στη θέση: «αν παραιτηθεί από πρωθυπουργός, όλα είναι ανοικτά»…
Και το παιχνίδι της κολοκυθιάς κατέληξε: Στη συνάντηση του Σαμαρά με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και σε συμφωνία Συγκυβέρνησης!!!!
Δηλαδή ο «ντούρος» Σαμαράς δεν αποδέχτηκε και δεν νομιμοποίησε ΜΟΝΟ τον «τυχοδιώκτη» και «επικίνδυνο», αλλά θα συγκυβερνήσει μαζί του…».
Βρίσκεται, μαζί με άλλα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6082

23 Νοεμβρίου 2011, στο άρθρο: 
«Η ξετσιπωσιά των ανδρεικέλων δεν έχει όρια, ούτε αναστολές…»:

"Αυτή η «ωραία» μάσκα-λίφτινγκ της ΝΔ θρυμματίστηκε με το εκλογικό πραξικόπημα και την κυβέρνηση ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ και αποκαλύφτηκε το πρόσωπό της και οι γεροντικές ρυτιδώσεις της: Οι ίδιες και απαράλλακτες με αυτές των πράσινων ανδρεικέλων και της «πονηρής» καρατζαφέρειας μοχθηρίας…
Γι αυτό η ΝΔ και ο αρχηγός της ζούνε και το μεγαλύτερο δράμα και γελοιοποιούνται, χειρότερα και από τον «επαγγελματία» κωλοτούμπα…
Ο Σαμαράς, μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκανε κωλοτούμπες οβιδικών παλινωδιών: Από το «δεν συζητάω με τον ΓΑΠ» και οι «μάσκες έπεσαν», έφτασε σε συνεννόηση με το ΓΑΠ, στη συγκρότηση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου και στην ΑΜΕΡΙΣΤΗ στήριξή της.
Και ο «κατήφορος» δεν έχει τέλος: Στέλνει επιστολές προς όλες τις κατευθύνσεις των Ευρω-δικτατόρων και σε όλους τους μηχανισμούς («επιτελεία») των διαταγών τους για να δηλώσει την στήριξή του στην αποικιοκρατική κυβέρνησή τους: Την κυβέρνηση Παπαδήμου…».

Μαζί με άλλα σχετικά κείμενα, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6118

29 Νοεμβρίου 2012, στο άρθρο:
H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»! 
«Η Ελλάδα έχει πετύχει έναν ιστορικό άθλο: Μέσα σε μια τετραετία, περίπου κυβερνήθηκε από τρεις πρωθυπουργούς ανδρείκελα: ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς (ο ένας χειρότερος από τον άλλο)!!!
Και δύο κυβερνήσεις συναινετικής, τοκογλυφικής κακουργίας: Την Παπαδήμια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ) και τη σημερινή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η μία χειρότερη από την άλλη!!!
Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε κυβέρνησης και κάθε πρωθυπουργού ήταν τούτο: Να ξεπεράσει τους προηγούμενους στους ρυθμούς λεηλασίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της χώρας, να τους ξεπεράσει στη βαθμολογία του ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ…
Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να τους κερδίζει όλους στη …στροφή. Είναι τέτοια η φόρα που έχει πάρει που τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Ελλάδας τον ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ σαν ΑΦΕΤΗΡΙΑ της ύπαρξής της!!!
Το νέο ευρηματικό σποτάκι του είναι: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!!!
ΤΩΡΑ που δίνει τη χαριστική βολή στο λαό της Ελλάδας και στην ελληνική κοινωνία «ΞΕΚΙΝΑΕΙ» η Ελλάδα: Τέτοια παράκρουση δωσίλογης αυθάδειας…
Ο Σαμαράς, σαν κουρδισμένο μηχανάκι, κράζει: «Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη και για να ξεχρεώσει η χώρα»!!!
Και όμως συνεχίζουν να πανηγυρίζουν, με επαρμένο δωσιλογισμό, τα κυβερνητικά ανδρείκελα για τη νέα δόση, η οποία θα ανοίξει το «δρόμο της ανάπτυξης»(!): Το ίδιο που λένε για κάθε δόση και αντί για «ανάπτυξη» βαθαίνει η χρεοκοπία και σφυρηλατούνται νέες αλυσίδες ΥΠΟΤΑΓΗΣ μας στους τραπεζίτες και τοκογλύφους…».

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7081

Αυτά τα αποσπάσματα αρκούν για το «πορτρέτο» του πρωθυπουργού που μα κυβερνάει ακόμα, ενώ σε άλλες εποχές θα τον είχε καταπιεί το μαύρο σκοτάδι…

Θα αναρτήσουμε αύριο ένα συνθετικό κείμενο:
Αντώνης Σαμαράς: «Μωρίας εγκώμιο»…
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_896.html

Το Βιβλίο των Καταραμένων

 
«Είναι η άποψή μας, ότι δεν υπάρχουν θετικές διαφορές, ότι όλα τα πράγματα είναι σαν ένα ποντίκι και ένα έντομο που έχουν εισχωρήσει τρώγοντας, μέσα στην καρδιά ενός κεφαλιού τυρί. Ένα ποντίκι κι ένα έντομο, δυο πράγματα που δεν θα μπορούσαν να φαίνονται πιο διαφορετικά. Είναι εκεί μέσα, μια βδομάδα, μέσα στο τυρί και τρώνε ή θα μείνουν εκεί μέσα ένα μήνα. Τότε και τα δύο, είναι μονάχα μεταβολές, μεταποιήσεις, μεταλλάξεις του τυριού. Το τυρί μεταμορφωμένο σε κάτι άλλο, μέσα στον εαυτό του. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι ποντίκια κι έντομα και δεν είμαστε παρά οι διαφορετικές εκφράσεις ενός τυριού που περικλείει τα πάντα.»
«Πίσω από όλα τα πράγματα και τα φαινόμενα κρύβεται ένα ανείπωτο σύνολο, μια μυστική ενότητα που δεσπόζει παντού. Άρα η πολιτισμένη σκέψη του 19ου αιώνα που χαρακτήρισε την εποχή μας και ο κόσμος της ξερής δυαδικής λογικής, αντιπροσωπεύουν το δυϊσμό, που δεν κατανοεί τα πράγματα αλλά απλώς τα ξεχωρίζει σύμφωνα με τις ιδιότητές τους.
Ο Φορτ πίστευε στη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας διανοητικής δομής. Αυτή λοιπόν ήταν η τρέλα που έβγαινε από το μικρό φτωχικό δωμάτιο στο Μπρονξ, για να εναντιωθεί στην στειρότητα και την μονοπωλιακή φαυλότητα της επιστήμης και του ορθολογισμού και ενάντια στην ίδια την δομή της σκέψης.
Αυτός πίστευε σε μια άλλη μορφή ευφυΐας που τη θεωρούσε αναγκαία, μια μυστική ευφυΐα, αφιερωμένη στην κατάκτηση του συνόλου, της ολότητας. Από εκεί και πέρα θα ανακαλύψει και θα εξερευνήσει και άλλες μεθόδους γνώσης. Η προετοιμασία γι’ αυτήν την αλλαγή, θα γίνει μέσα από ένα ταρακούνημα της ίδιας της σκέψης μας κι έλεγε “θα σας στείλω σε πόρτες που ανοίγουν για αλλού” Λουί Πάουελς

Το Βιβλίο των Καταραμένων
«Λευκά κοραλλένια νησιά σε μια σκοτεινή μπλε θάλασσα. Η φαινομενική ευκρίνειά τους, η φαινομενική ατομικότητά τους, οι διαφορές μεταξύ τους. Όμως, όλα τους δεν είναι παρά προβολές από το ίδιο τέρμα του βυθού της θάλασσας. Η διαφορά μεταξύ θάλασσας και στεριάς, δεν είναι θετική. Σε όλο το νερό υπάρχει ξηρά, σε όλη τη στεριά υπάρχει νερό.
Τότε, όλα τα φαινομενικά πράγματα, δεν είναι καν πράγματα, αν όλα είναι συνεχή, περισσότερο απ’ ότι αν το πόδι ενός τραπεζιού είναι ένα πράγμα από μόνο του, είναι μονάχα μια προβολή από κάτι άλλο. Ούτε ένας από εμάς δεν είναι ένα αληθινό πρόσωπο, αν είμαστε βέβαια η συνέχεια του περιβάλλοντος, αν, φυσικά, δεν υπάρχει τίποτε σε μας παρά μόνο εκφράσεις της σχέσης με το περιβάλλον.
Όλα τα πράγματα που φαίνονται να έχουν μια ταυτότητα δική τους, είναι μονάχα νησιά που είναι προβολές ή προεκτάσεις από κάτι που υπάρχει από κάτω και δεν έχουν αληθινά περιγράμματα από μόνα τους. Η κορυφή του παγόβουνου. Όμως, όλα τα πράγματα, αν και μονάχα προβολές, αγωνίζονται να αποδράσουν, να ξεφύγουν από τον δυνάστη τους, από αυτό που βρίσκεται από κάτω, το οποίο τους αρνείται να έχουν τη δική τους ταυτότητα.
Συνέλαβα ένα υπερ-συνεχές πλέγμα, ένα δίκτυο, που σ’ αυτό και απ’ αυτό όλα τα φαινομενικά πράγματα είναι πολλές και διαφορετικές εκφράσεις του, αλλά στο οποίο όλα τα πράγματα εκεί μέσα είναι οι διαφορετικοί προσδιορισμοί μιας προσπάθειας τους να αποδράσουν και να γίνουν αληθινά πράγματα, ή να ιδρύσουν οντότητα, ή θετική διαφορά, ή τελική οριοθέτηση, ή ακαθόριστη ανεξαρτησία, ή προσωπικότητα ή ψυχή, όπως την αποκαλούμε στα ανθρώπινα φαινόμενα.
Αν δεν δράσουν έτσι, δεν μπορεί να φανεί ότι υπάρχει.Είναι η άποψη μας, ότι η ροή ανάμεσα σ’ αυτό που είναι και σ’ αυτό που δεν είναι και σ’ αυτό που δεν θα είναι, ή εκείνη η κατάσταση που συνήθως απαράδεκτα ονομάζεται Ύπαρξη, είναι ένας ρυθμός κολάσεων και παραδείσων που εναλλάσσονται. Είναι η άποψή μας ότι το καταραμένο δεν θα παραμείνει καταραμένο, ότι η λύτρωση προηγείται της καταστροφής.
Είναι η άποψή μας ότι τίποτε δεν μπορεί να επιχειρήσει να υπάρξει, εκτός αν επιχειρήσει να αποκλείσει κάτι άλλο. Ότι αυτό που κοινώς ονομάζεται Οντότητα, είναι μια κατάσταση που έχει κατασκευαστεί λίγο πολύ συμμετρικά με την εμφάνιση της θετικής διαφοράς ανάμεσα σ΄ αυτό που περικλείεται και σ’ αυτό που αποκλείεται.
Όμως, είναι η άποψή μας, ότι δεν υπάρχουν θετικές διαφορές. Ότι όλα τα πράγματα είναι σαν ένα ποντίκι και ένα έντομο που έχουν εισχωρήσει τρώγοντας, μέσα στην καρδιά ενός κεφαλιού τυρί. Ένα ποντίκι και ένα έντομο. Δύο πράγματα δεν θα μπορούσαν να φαίνονται πιο διαφορετικά. Είναι εκεί μέσα, μια βδομάδα, μέσα στο τυρί και τρώνε, ή θα μείνουν εκεί μέσα ένα μήνα. Τότε και τα δύο, είναι μονάχα μεταβολές, μεταποιήσεις, μεταλλάξεις του τυριού.
Το τυρί μεταμορφωμένο σε κάτι άλλο, μέσα στον εαυτό του. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι ποντίκια και έντομα και δεν είμαστε παρά οι διαφορετικές εκφράσεις ενός τυριού που περικλείει τα πάντα.
Το κόκκινο δεν είναι θετικά διαφορετικό από το κίτρινο. Ότι είναι ακόμα ένας βαθμός μιας δόνησης (όποια δόνηση κι αν είναι αυτή που το κίτρινο θα ήταν ένας βαθμός της). Ότι το κόκκινο και το κίτρινο είναι συνεχή, ή ότι καταδύονται στο πορτοκαλί. Έτσι λοιπόν, αν πάνω στην βάση της «κιτρινότητας» και της «κοκκινότητας» η επιστήμη επιχειρήσει να κατατάξει όλα τα φαινόμενα, περικλείοντας όλα τα κόκκινα πράγματα ως «αληθή» και αποκλείοντας όλα τα κίτρινα πράγματα ως «ψευδή» ή «αυταπάτες» η οριοθεσία αυτή θα πρέπει να είναι λανθασμένη και αυθαίρετη. Διότι τα πράγματα που είναι χρωματισμένα πορτοκαλί, που συνιστούν μια Συνέχεια, θα ανήκουν και στις δύο πλευρές αυτής της αυθαίρετης συνοριακής γραμμής.
Καθώς διαλογιζόμαστε πάνω σ΄ αυτό, θα εντυπωσιαστούμε με το εξής, ότι καμιά βάση κατάταξης, ή περικλεισμού και αποκλεισμού, δεν έχει ποτέ συλληφθεί, πιο εύλογη από αυτήν της κοκκινότητας και της κιτρινότητας. Η επιστήμη, με έφεση σε διάφορες βάσεις, περικλείει ένα πλήθος πληροφορίας. Αν δεν το έκανε αυτό, δεν θα υπήρχε τίποτε με το οποίο να φαίνεται ότι κάτι υπάρχει. Η επιστήμη, με έφεση σε διάφορες βάσεις, έχει αποκλείσει ένα πλήθος πληροφορίας.
Τότε, αν η κοκκινότητα είναι συνεχής με την κιτρινότητα, αν κάθε βάση αποδοχής είναι συνεχής με κάθε βάση αποκλεισμού και μη-αποδοχής, τότε η επιστήμη των ανθρώπων έχει αποκλείσει κάποια πράγματα που βρίσκονται σε απόλυτη συνέχεια με αυτά που έχει αποδεχθεί. Με το παράδειγμα του κόκκινου και του κίτρινου, που βυθίζονται στο πορτοκαλί, αποτυπώνουμε όλα τα πειράματα, όλα τα στάνταρτ, όλα τα συστήματα, όλα τα μέσα που σχηματίζουν μια γνώμη. Ή έστω, ότι οποιαδήποτε θετική γνώμη πάνω σε ένα οποιοδήποτε θέμα, είναι μια αυταπάτη, κατασκευασμένη πάνω στην λανθασμένη αντίληψη ότι υπάρχουν θετικές διαφορές με τις οποίες μπορείς να κρίνεις κάτι.
Ότι η αναζήτηση όλης της ανθρώπινης διανόησης έγινε για κάτι, ένα γεγονός, μια βάση, μια γενικότητα, ένα νόμο, μια φόρμουλα, μια κύρια πρόταση που είναι θετική, ότι το καλύτερο που έγινε ποτέ, έγινε για να πούμε τελικά ότι κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα, αν και με την λέξη απόδειξη εννοούμε την υποστήριξη από κάτι άλλο. Ότι αυτή είναι η μεγάλη αναζήτηση. Αλλά δεν τελείωσε ποτέ ή δεν άρχισε ποτέ. Αλλά η επιστήμη έδρασε, κυβέρνησε, αποφάνθηκε και καταράστηκε, σαν να είχε γίνει αυτή η αναζήτηση.
Νομίζω πως ανήκουμε κάπου. Πιστεύω πως η Γη, σε κάποιες άλλες εποχές, ήταν μια έρημη χώρα και κάποιοι άλλοι ήρθαν εδώ πριν από εμάς, την εξερεύνησαν, την αποίκισαν, έφτιαξαν μεταλλάξεις και στο τέλος άρχισαν μεταξύ τους ένα μεγάλο πόλεμο. Τώρα πια, κάτι πολύ περίεργο κατέχει την Γη, που έγινε η αιτία να φύγουν όλοι οι άποικοι. Ίσως να είμαστε προορισμένοι να μας χρησιμοποιούν, έχοντας την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της δημιουργίας, ίσως να υπάρχει κάποιος κανονισμός που να διαχωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Κάτι έχει πάνω μας νόμιμο δικαίωμα, κάτι μας εξουσιάζει, αφού πρώτα πλήρωσε το αντίτιμο για να πάρει την ιδιοκτησία που παλιότερα ανήκε αλλού.
Αυτή η συναλλαγή, ήταν γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες, σε πολύ λίγους από εμάς, οι οποίοι θα ήταν πιστοί μιας πολύ μυστικής λατρείας, ή κάποιας μυστικής εντολής και τα μέλη αυτής της ομάδας μας κατευθύνουν στο επίπεδο των αποδεκτών γνώσεων και μας προσανατολίζουν προς αυτήν τη μυστηριώδη λειτουργία και χρήση μας.»
Charles Fort  «The Book of the Damned»


http://www.terrapapers.com/?p=12206&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29

AYTO ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ Η CIA... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ...

Η CIA βλέπει πολλά και βλέπει... μπροστά. Πόσο «καθαρά» όμως; Εύκολα να το διαπιστώσει κανείς. Πριν από 15 χρόνια η υπηρεσία είχε κάνει τις προβλέψεις της για το πώς θα είναι ο κόσμος μας το 2015. Τώρα, είναι η ώρα να διαπιστωθεί σε πόσες από αυτές έπεσε μέσα.
Πρόκειται για μία αναφορά 70 σελίδων, που είχε κάνει η CIA το 2000 και την είχε δημοσιεύσει τότε η Telegraph. Τώρα, το Businesss Insider πήρε αυτές τις προβλέψεις και διερεύνησε το πόσες ήταν επιτυχείς.
Πρόβλεψη
Οι διεθνείς σχέσεις θα καθορίζονται περισσότερο από μεγάλους και ισχυρούς οργανισμούς και λιγότερο από κυβερνήσεις. Ετυμηγορία: Πιθανότατα σωστό KATOXIKA NEA: ΣΤΗΜΕΝΟ Κάποιες φορές είναι δύσκολο να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε κρατικούς και μη κρατικούς φορείς, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην περίπτωση του Ισλαμικού κράτους.
Πρόβλεψη
Από τώρα έως το 2015 οι τακτικές των τρομοκρατών θα γίνουν ολοένα και πιο εξελιγμένες και σχεδιασμένες έτσι ώστε να προκαλούν μαζικές απώλειες. Ετυμηγορία: Σωστό KATOXIKA NEA: ΚΑΡΑ ΚΑΡΑ ΣΤΗΜΕΝΟ Δυστυχώς, αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε μέσα σε μόλις μερικούς μήνες
Πρόβλεψη
Το Ιράκ και το Ιράν θα αναπτύξουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο άμεσο μέλλον. Το Ιράν ενδεχομένως να δοκιμάσει τέτοια όπλα ακόμη και τον επόμενο χρόνο και πυραύλους Cruise ως το 2004. Ετυμηγορία: Σωστό και λάθος KATOXIKA NEA: ΣΤΗΜΕΝΟ Το Ιράν σίγουρα δουλεύει πάνω σε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, αλλά θα τον δοκιμάσει την επόμενη χρονιά.
Πρόβλεψη
Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί κατά ένα δισεκατομμύριο και θα φτάσει τα 7,2 δισ. Ετυμηγορία: Σωστό
Πρόβλεψη
Οι ενεργειακοί πόροι θα είναι αρκετοί για να καλυφθεί η ζήτηση. Ετυμηγορία: Σωστό KATOXIKA NEA: ΣΤΗΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Εταιρείες ακυρώνουν τα πλάνα τους για την εξόρυξη φυσικού αερίου, καθώς το πετρέλαιο είναι άφθονο αυτή τη στιγμή.
Πρόβλεψη
Η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί και θα ξεπεράσει την Ευρώπη για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά θα παραμείνει μετά από εκείνη των ΗΠΑ. Ετυμηγορία: Εν μέρει σωστό KATOXIKA NEA: ΣΤΗΜΕΝΟ Σε κάποιες παραμέτρους, η οικονομία της Κίνας είναι πλέον μεγαλύτερη από εκείνη των ΗΠΑ.
Πρόβλεψη
Η Ευρώπη δεν θα πετύχει απόλυτα το όνειρο της ισότητας με τις ΗΠΑ, ως διαμορφωτής του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ετυμηγορία: Σωστό KATOXIKA NEA: ΣΤΗΜΕΝΟ Η αναφορά ήταν πολύ επιθετική απέναντι στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία «πηγαίνει στο πουθενά» αυτές τις ημέρες.
Πρόβλεψη
Το AIDS, η πείνα και οι συνεχιζόμενες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές θα μειώσουν τον πληθυσμό σε πολλές αφρικανικές χώρες. Ετυμηγορία: Λάθος Ο πληθυσμός της Αφρικής αυξήθηκε από 800 εκατομμύρια που ήταν το 2000 σε 1,1 δισεκατομμύρια πέρυσι.


iefimerida.gr
stoxos
http://www.katohika.gr/2015/01/provlepsis-cia-i-to-stisimo-ton-gegonoton.html

Τι αγοράζαμε με ένα χιλιάρικο. Σύγκριση με το ευρώ...

Τι αγοράζαμε με ένα χιλιάρικο το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.


Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
 
Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.

Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.

Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.

Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν. Success story με τα όλα του.
 
 
http://ideopigi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_64.html

AΡΧΑΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ!!!!

Όταν πρώτο άκουσα, για αυτό το ενδεχόμενο, στο να υπάρχουν στην γη αρχαία εξωγήινα οπλικά συστήματα αναχαιτησμού εναέριων ΑΤΙΑ πραγματικά έμεινα έκπληκτος. Όχι δύσπιστος αλλά
έκπληκτος με το τι μπορεί να... σημαίνει αυτό αλλά και για το τι μπορεί να δείξει σε εμάς το παρελθόν!!!! Αυτά τα όποια θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο ίσως σας φανούν απίστευτα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα. Η Τάιγκα της Σιβηρίας είναι μια τεράστια έκταση κυρίως άγονη από δάσος κωνοφόρων, όπως παρθένα και ανεξερεύνητη όσο και η ζούγκλα του Αμαζονίου, και περισσότερα από 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη δυτική Yakutia είναι εντελώς ακατοίκητα.

Στερείται κάθε είδους διαδρομές, το έδαφος είναι ως επί το πλείστον από πυκνό δάσος θάμνων και γεμάτο από ξεριζωμένα δέντρα, αμέτρητους βάλτους και σμήνη εκατομμυρίων κουνουπιών.

Με λίγα λόγια, είναι ένα αρχαίο δάσος ένα ιδανικό σκηνικό για τους μύθους και τους θρύλους γύρω από παράξενα πλάσματα και ανώμαλες ζώνες όπου συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ακόμη και η τοπική άγρια θηλυκιά άνθρωπος – Chuchuna απέχει πολύ από το πιο συναρπαστικό μυστήριο απ ‘όλα, όπου είναι ένας παράξενος μύθος( για την Ρωσική << Κοιλάδα του Θανάτου >>.
Παραδόσεις υπάρχουν πολλές, από νομάδες, κυνηγούς, από την νομαδική φυλή των Evenks ( Έβενκς ) αλλά και οι Yakutians ( Γιουκάτιανς ) που περιφέρονται σε αυτές τις κοιλάδες εδώ και 5000 χρόνια. Και οι δυο νομαδικές αυτές φυλές αλλά και άλλες της περιοχής έχουν ιστορίες πολλές να αφηγηθούν για τα ( kheldyu –Κχέλντιγιου ) τα σιδερένια θολωτά σπίτια των θεών όπου βγαίνουν αενάως από το παγωμένο έδαφος και τα οποία ξανά μπαίνουν από εκεί που βγήκαν.

Αυτοί οι λείοι, κοκκινωποί σχηματισμοί έχουν συχνά ένα άνοιγμα στην κορυφή, με μια σκάλα που οδηγεί κάτω σε μια κυκλική στοά με πολλά δωμάτια όπου είναι φτιαγμένα από << μέταλλο >>. Παρά τις θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου έξω, οι εσωτερικοί χώροι λέγεται ότι είναι ευχάριστα θερμοί. Οι παλαιότεροι Yakutians δεν γνωρίζουν την προέλευση αυτών των << σπιτιών >> ή σε ποιον ανήκουν αλλά έχουν διάφορες ιστορίες για αυτά.
Τα συνδέουν αόριστα με τους αρχαίους δαίμονες της Τάιγκα, Niurgun Bootur ( Νιαργκούν Μπουτούρ )και Tong Duurai ( Τόνγκ Ντάραϊ ) (βλ. θρύλοι των Yakutian, παρακάτω). Αυτές οι μυστηριώδεις δομές που οι ντόπιοι επίσης τις αναφέρουν ως olguis ( Όλγκϊσς ) , ή ανάποδα << καζάνια >> – λέγεται ότι έχουν σφυρηλατηθεί από έναν άγνωστο μέταλλο, είναι απίστευτα σκληρά και με ευκρινείς άκρες. Κανείς δεν έχει ποτέ του καταφέρει να κόψει ακόμη και ένα κομμάτι.

Μέσα στην πάροδο του χρόνου, η Yakutians έχουν παρατηρήσει ότι κάποια << καζάνια >> σταδιακά βυθίζονται στο παγωμένο έδαφος και εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τους μεγάλες κυκλικές κηλίδες όπου και ξεχωρίζουν στην βλάστηση περίεργα. Αυτές οι κηλίδες είναι επικίνδυνες για όλα τα όντα. Αν κάποιος μείνει πάρα πολύ ώρα θα νιώσει ένα μεγάλο πονοκέφαλο και θα επιτευχθεί από μια άγνωστο θανατηφόρα ασθένεια. Για το λόγο αυτό, από τους πρεσβύτερους των φυλών εδώ και πολύ καιρό οι περιοχές αυτές είναι απαγορευμένες κάποιος να πάει ή να τις διαβεί, δηλώνοντας ότι τους καταράστηκαν οι αρχαίοι θεοί. Η περιοχή ονομάζεται Uliuiu Cherkechekh ( Ουλιούιου Τσερκετσέκχ – η Κοιλάδα του Θανάτου ).
Σε αυτό το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι το αν πρόκειται για οπλικά συστήματα ενός αρχαίου πολιτισμού ο οποίος ήταν ποιο εξελιγμένος τεχνολογικά από ότι είμαστε εμείς σήμερα και το άλλο είναι ότι μπορεί να ήταν οπλικά συστήματα ενός εξωγήινου πολιτισμού όπου είχε φτιάξει μια βάση εδώ στην γη!!!! Το πιο είναι το σωστό δεν μπορώ να το γνωρίζω ώστε να αποφανθώ, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι σε ένα μέρος στην Βόρια κεντρική Ανατολική Σιβηρία υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Το 1854 ο γεωλόγος-γεωγράφος ερευνητής νέων επιστημών Ρίτσαρντ Κάρολμακ ο οποίος για λογαριασμό του Ρώσικου Νάσιοναλ Τζεογράφικ ερεύνησε την εν λόγο περιοχή και ανέφερε ότι υπήρχαν μεταλλικά σχήματα, σε τύπου ημισφαιρίου χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις όπλων. Αυτά τα είδε στην περιοχή Yakutia ( Γιακούτια ) στην Σιβηρία όπου οι ντόπιοι την κοιλάδα στην οποία εμφανίζονται από το έδαφος τα μεταλλικά αυτά αντικείμενα την έχουν ονομάσει η << κοιλάδα του θανάτου >>!!!! Οι ντόπιοι οι τα ονομάζουν Κόλντρεν βρήκε λοιπόν αυτά τα Κόλντρεν και τα σκιτσογράφησε. Αυτά όμως που σκιτσογράφησε ήταν από καιρό χωρίς λειτουργία και μισάνοιχτα όπως μια αχιβάδα…
Οι ντόπιοι από την γύρω περιοχή δεν πατάνε πλέον εκεί, αλλά και κανείς από αυτούς δεν μιλά για το τι υπάρχει εκεί πλέον δείχνοντας έναν υπέρτατο τρόμο της κατάστασης που επικρατεί. Αν και οι πρώτες αναφορές για την ύπαρξη αυτών των παράξενων αστραφτερών τύπου οβάλ μεταλλικών κατασκευών είναι γνωστό από την εποχή των τσάρων κανείς δεν είχε δώσει σημασία ιδιαίτερη πιστεύοντας ότι είναι δεισιδαιμονίες των ντόπιων!!!! Μια από τις φυλές των ντόπιων ονόματι Γιάτσκου λέει ότι σε εκείνη την περιοχή κατοικεί το υπέρτατο κακό και το αποφεύγουν όσο τίποτα άλλο στην ζωή τους!!!! Μιλάνε για αιθερικούς δαίμονες όπου μπορεί κάποιος να τους δει το βράδυ να μάχονται αναμεταξύ τους. Αυτές οι ερμηνείες είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχουν εδώ και τέσσερεις αιώνες, μια από τις βασικές τους ιστορίες για τον τόπο αυτή είναι η εξής:

<< Πάνε χιλιάδες χρόνια πίσω, η γη εδώ δεν ήταν κρύα όπως είναι τώρα. Ήταν ζέστη και ο ήλιος έλαμπε τόσο που έδινε ζωή χαρισάμενη σε όλους. Στην γύρω περιοχή υπήρχε μια μεγάλη χώρα όπου όλοι τους ήταν θεοί! Όλα ήταν αυτόματα και εξυπηρετούσανε τους θεούς στα πάντα. Επειδή βαριόντουσαν να πετάνε πλέον οι θεοί είχαν φτιάξει αυτόματες μηχανές που έμπαιναν μέσα και τους πήγαιναν όπου έλεγαν οι θεοί να τους πάνε. Όλα πήγαιναν καλά στην θεϊκή αυτή πόλη ώσπου μια μέρα οι δαίμονες θεοί ήρθαν ιπτάμενοι και αυτοί με αυτόματες ιπτάμενες μηχανές θέλοντας να διεκδικήσουν την θεϊκή πόλη. Έγιναν σφοδρές μάχες για χρόνια μεταξύ των θεών και των θεϊκών δαιμόνων ώσπου ένα πρωί ένας τεράστιος ήλιος εμφανίστηκε με ένα τεράστιο θόρυβο! Όσοι τον κοίταξαν έστω και από πολύ μακριά τυφλώθηκαν αμέσως. Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού σηκώθηκε με μιας και έκρυψε τον ήλιο για μέρες!
Ο θεός ήλιος εξοργίστηκε μαζί τους και έπεσε πάνω τους με ορμή και τους έκαψε όλους του θεούς κακούς και καλούς και η θεϊκή πόλη χάθηκε για πάντα. Από τότε είναι καταραμένη από τα φαντάσματα των θεών αυτή η περιοχή και των δαιμόνων και όποιος περάσει από εκεί αρρωσταίνει βαριά σε σημείο να του πέφτουν τα μαλλιά και να σαπίζει η σάρκα του μέχρι που πεθαίνει. Ο θεός Ήλιος όμως ήξερε ότι θεϊκοί δαίμονες τα είχαν αρχίσει όλα αυτά και αποφάσισε να μην καταστρέψει τα << χωνευτά >> όπλα της γης! Αυτά είναι αυτόματα και φτιαγμένα έτσι όταν έρχονται οι θεϊκοί δαίμονες να βγαίνουν από την γη και να ρίχνουν τις ακτίνες του Θεού Ήλιου πάνω τους για να τους καταστρέφουν! Μετά ξανά χάνονται στο έδαφος, είναι γυαλιστεροί σαν τον άργυρο. Αλλά δεν κάνουν ξεχωρησμούς στους απλούς ανθρώπους. Όχι ότι τους καίει η ακτίνα τους αλλά ξερνάνε την αόρατη ασθένεια με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι άνθρωποι φρυχτά. Έτσι αποφεύγουμε να πάμε σε αυτό το σημείο… >>.
Μια ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα από πολλές πλευρές μα ας γυρίσουμε στο θέμα μας:

Υπάρχουν σύγχρονες ιστορίες ταξιδιωτών, οι οποίοι και βρήκαν τα καζάνια Τάιγκα κατά λάθος. Ο Μιχαήλ Koρέτσκι από το Βλαδιβοστόκ έγραψε στην εφημερίδα Trud ( Τράντ ):

Είχα πάει στην Κοιλάδα του Θανάτου τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 1933, όταν ήμουν 10 χρονών. Η δεύτερη το 1937! Και τελικά το 1947 με μερικούς φίλους. Είδα συνολικά επτά από τα μεταλλικά << καζάνια >>! Όλα φαινόταν μυστηριώδης τα μέτρησα και είχαν 6-9 μέτρα σε διάμετρο. Η βλάστηση γύρω τους ήταν περίεργη, πιο πλούσια από ό, τι τα γύρω φυτά, με φύλλα γιγάντιας κολλιτσίδας, με μακριούς μίσχους και παράξενο γρασίδι δύο φορές τόσο ψηλό όσο ένα άτομο.

Από την τελευταία επίσκεψη, του Korecky και των συντρόφων του πέρασαν τη νύχτα σε ένα από τα μεταλλικά << καζάνια >>!!!! Αν και τίποτα το δραματικό δεν συνέβη εκείνο το βράδυ, ένας φίλος του έχασε όλα του τα μαλλιά μέσα σε ένα μήνα και ο Korecky ανέπτυξε δύο μικρές φλύκταινες στο μάγουλό του, που ποτέ δεν θεραπεύτηκαν.

Το 1936, ένας γεωλόγος που επισκέπτονται την Olguidakh ( Όλγκαντακχ ) ποταμό (ή την χώρα με το ένα μεταλλικό καζάνι), βρήκε ένα << καζάνι >> που δεν ήταν εντελώς βυθισμένο. Ένα ομαλό ημισφαίριο του μετάλλου 2 εκατοστά πάχος και με ευκρινείς άκρες, με κοκκινωπό χρώμα. Μόλις το ένα πέμπτο του ήταν πάνω από το έδαφος και το άνοιγμα στο θόλο του ήταν προσιτό σε ένα άτομο όπου κάθεται πάνω σε ένα τάρανδο. Ο γεωλόγος έστειλε την περιγραφή του στην πρωτεύουσα Yakutsk, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία έρχεται από ένα Evenki ( Εβένκι) κυνηγό ο οποίος ήξερε πολύ καλά την περιοχή. Το 1971, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει βρει ένα μεταλλικό << καζάνι >> στο έδαφος στο οποίο είδε μέσα σε αυτό τα σώματα των skinny ( Σκίννοι-δαιμόνων ), μαύρα, μονόφθαλμα όντα τα οποία ήταν ντυμένα με << κοστούμια σιδήρου >>. Κανείς δεν τον πίστεψε, παρά την προθυμία του να τους δείξει το σημείο σε όποιον ενδιαφερόταν. Δυστυχώς, σήμερα δεν είναι στην ζωή να δείξει το μέρος.

Η πρώτη σοβαρή αρχαιολογική αποστολή έγινε το 1979 στο Γιάκουτσκ. Παρά το γεγονός ότι είχε έναν οδηγό ένα παλιό οικιστή που είχε δει τα μεταλλικά << καζάνια >>, στα νιάτα του η αποστολή απέτυχε να τα εντοπίσει. Η περιοχή όπου πήγανε ο οδηγός είπε ότι είχε αλλάξει δραματικά στα χρόνια που μεσολάβησαν. Η βλάστηση είχε αυξηθεί τόσο πολύ και είχε γίνει τόσο πυκνή που κανείς δεν μπορούσε να δει περισσότερα από 10 βήματα μπροστά.

Οι Ρώσοι ουφολόγοι έχουν πει ότι τα << καζάνια >> αυτά είναι τα συντρίμμια των ΑΤΙΑ, όπου έπεσαν από κάποιο ατύχημα ή μια αρχαία εναέρια μάχη. Ο Ρώσος ερευνητής Δρ Valerey Uvarov ( Βαλερέϊ Ουβάροβ ο οποίος υποστηρίζει, ότι συνδέονται μόνο με μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που βρίσκεται βαθιά μέσα στη Γη, μιλάει για ένα όπλο όπου προστατεύει τον πλανήτη μας από τους κινδύνους από τον διαστημικό χώρο!!!!

Εξωγήινοι τα φτιάξαμε στα αρχαία χρόνια, λέει, και τώρα λειτουργούν αυτόματα, αφού κατέρριψαν το μετεωρίτη της Τουνγκούσκα το 1908, ή ακόμα και τον ονομαζόμενο Chulym ( Τσαλούμ ) μετεωρίτη το 1984, και πιο πρόσφατα, τον μετεωρίτη Vitim ( Βίτιμ ) το 2002. Σήμερα, ο ίδιος ισχυρίζεται, τα επίπεδα ακτινοβολίας στην περιοχή αυξάνονται και πάλι και η άγρια ζωή αφήνει τα δάση σαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κάποια επικείμενη εκδήλωση στην κοιλάδα!!!!

Η ελάχιστα γνωστή και ακόμα ποιο γνωστό είναι το άλυτο μυστήριο της Yakutia κοιλάδας του Θανάτου αλλά και τα μεταλλικά << καζάνια >> όπου έχουν σαγηνέψει πολύ κόσμο. Ήταν φυσικοί σχηματισμοί; Ποιοι τα κατασκεύασαν και για ποιο σκοπό; Οι παράξενες ασθένειες από εκείνους που παραμένουν κοντά στα << καζάνια >>, έχουν αυξημένα επίπεδα της ραδιενέργειας για ποιο λόγο; Προσωπικά εμένα μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο λίγοι αποτόλμησαν την αναζήτηση τους, τον προσεχή Μάιο έχω κανονίσει να κάνω μια αποστολή έρευνας εκεί όπου και όταν γυρίσω θα φέρω φωτογραφικά στοιχεία αλλά και βίντεο από την περιοχή στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε κάποια από αυτά τα μεταλλικά καζάνια.

Η έλλειψη της πραγματικής πληροφόρησης και της απόστασης της περιοχής πρόσθετη περισσότερο κίνδυνο. Αλλά, για να εξερευνήσω την επίφοβη κοιλάδα του θανάτου και βρω, αν βρω, τα μυστηριώδη μεταλλικά καζάνια πριν εξαφανιστούν όλα βαθιά κάτω από τη γη, θα πρέπει να είμαι σίγουρος για το που πάω. Αν βέβαια δεν έχουν όλα βυθιστεί. Η ομάδα μου πιστεύουν στα ΑΤΙΑ ή τα μαύρα, μονόφθαλμα όντα και είναι ενθουσιασμένοι από τώρα:

Το πρώτο μας μέλημα ήταν να ανακαλύψουμε αν πραγματικά τα μεταλλικά καζάνια υπήρχαν, και αν ναι, που ήταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας θα είναι το πώς θα τα εντοπίσουμε τα μεταλλικά αυτά καζάνια, στην αδιαπέραστη τιτάνωσης σε μέγεθος Τάιγκα. Θα ξεκινήσουμε με τις καλύτερες πληροφορίες που είχαμε σχετικά με την τοποθεσία όπου ήταν μια αόριστη έννοια ότι βρίσκονται κάπου κατά μήκος του ποταμού Olguidakh, ένας παραπόταμος του Viliuy, βαθιά στην Τάιγκα. Αυτόπτες μάρτυρες θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν εκεί όπου έχουν βρεθεί. Η άσκοπη περιπλάνηση με τα πόδια θα ήταν βέβαιο ότι θα είναι μια παταγωδώς αποτυχία. Η μόνη βιώσιμη λύση θα είναι με μια εξερεύνηση σε μια εποχή του έτους, όταν το χιόνι έχει λιώσει.. Λένε ότι η Κοιλάδα του Θανάτου είναι πραγματικά μια ολόκληρη αλυσίδα γύρω από τις κοιλάδες και όχθες ποταμών. Για να διερευνήσουμε το σύνολο 200 χιλιομέτρων του ποταμού, θα το χωρίσουμε σε διάφορα μέρη. Στο καθένα από αυτά θα σταματάμε για λίγες μέρες και, αν οι κατάφυτες, βαλτώδης περιοχές θα επιτρέπουν, θα ξεκινήσουμε τις αποστολές. Θα σας διηγηθώ την αποστολή μια φιλικής ομάδας όπου και έκανε έρευνα την περιοχή το 2010 είναι Ρώσοι και δεν θα αναφέρω τα ονόματα τους γιατί μου ζήτησαν να μην το κάνω διότι ετοιμάζουν ένα βιβλίο για την εν λόγο περιοχή εκτός από έναν όπου και είμαστε πολύ καλοί φίλοι, καλοί μου φίλοι σας εύχομαι κάθε επιτυχία!!!!

Αφήγηση από μέλος της ομάδας με γράμμα σε μένα:

….. Ανεβήκαμε ένα χαμηλό λόφο, με το GPS συνέχεια στο χέρι, μέσα από χιονισμένες συστάδες σε ένα ξέφωτο στην κορυφή και σταματήσαμε απότομα…… Ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν το πολυπόθητο, ομαλό, προεξέχοντα ημισφαίριο μεταλλικό καζάνι, αλλά μια κυκλική λίμνη περίπου 50 μέτρα σε διάμετρο. Στο κέντρο του ήταν μια κυκλική σκληρή επιφάνεια της γης περίπου 30 μέτρα σε διάμετρο. Δεν μοιάζει με ένα φυσικό σχηματισμό!!!! Ήταν ένα δαχτυλίδι με ένα άνοιγμα στο κέντρο της, επίσης πλημμυρισμένο με νερό. Χρησιμοποιήσαμε δύο μεγάλα κλαδιά για να ελέγξουμε κάτω από αυτό ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν ήταν μια ύπουλη τέλμα, ο ….. αψήφησε το παγωμένο νερό και άρχισε να εργάζεται προς την κατεύθυνση με το χιονισμένο δακτύλιο όπου ήταν αυτή η μικρή λίμνη. 
Κάτω από το χιόνι και ένα λεπτό στρώμα λάσπης, χτύπησε κάτι το στέρεο. Ήταν πάγος; Προσεκτικά, συνέχισε στο κέντρο του κύκλου, μια ανάσχεση μπροστά από το άνοιγμα. Το σχεδόν 3 μέτρα μακρύ κοντάρι εξαφανίστηκε κάτω από την επιφάνεια. Τι θα μπορούσε να είχε γίνει; Εάν το ημισφαίριο ήταν από πάγο, το ζεστό ρεύμα αέρος θα το είχε λιώσει. Θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο << καζάνι >>, όπου τώρα είναι σχεδόν εντελώς βυθισμένος στην παγωμένη γη; Το χιόνι έλιωσε και ήμασταν τυχεροί και πάλι. Λίγα χιλιόμετρα κατάντη, βρήκαμε μια παρόμοια θέση. Σε μια τέλεια κυκλική λιμνούλα, αυτή τη φορά μόνο 10 μέτρα σε διάμετρο, ήταν ένα μαλακό, στερεό, γιγαντιαίο και ελαφρώς με κυρτό θόλο, που καλύπτεται ένα στρώμα λάσπης. Με τη βοήθεια, του ενός πόλου, εμείς αναρωτιόμασταν για το σχήμα του, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε τον εξοπλισμό. Θα έπρεπε να αδειάσουμε το νερό και να αφαιρέσουμε την λάσπη . Και για αυτό θα χρειαστεί ένας καλύτερα εξοπλισμός και χρηματοδότηση για αυτήν την εκστρατεία και για αυτό γράφουμε το βιβλίο αυτό.

Τότε, ξαφνικά, αρχίσαμε να έχουμε περίεργα προβλήματα υγείας που εκδηλώθηκαν μετά από μια νύχτα που περάσαμε κοντά στο ένα βυθισμένο καζάνι!!!! Την επόμενη μέρα, σχεδόν όλοι ξαφνικά μας έπιασε ξαφνική ζάλη που μας οδήγησε σε λιποθυμία, σε πλήρη απώλεια της ισορροπίας, πνιγμού και ρίγη … ακριβώς όπως λένε οι παλαιοί θρύλοι των Yakutian. Δεν άντεχα, και μου ήταν αδύνατο να φάω ή να πιω τίποτα. Η κρίση διήρκεσε όλη την ημέρα, οι σκηνές θάφτηκαν από το χιόνι. Μετά από μια ξαφνική χιονοθύελλα, ήμασταν όλοι μούσκεμα. Ήταν σαν οι κακοί δαίμονες της Τάιγκα να συνωμότησαν εναντίον μας ως καταπατητές. Αλλά, δεδομένου ότι ήμουν ο μόνος που επηρεάστηκα ποιο πολύ από την αρρώστια, δεν θα κατηγορήσουμε για κάποια αρχαία κατάλοιπα ακτινοβολίας ενώ οι άλλοι ήταν μια χαρά πλέον.
Όταν η κατάσταση μου δεν βελτιώθηκε την επόμενη ημέρα, επιβιβαστήκαμε στη σχεδία και περάσαμε όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα παρασυρόμενοι από τον ποταμό, δραπετεύοντας από την Κοιλάδα του Θανάτου όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Ενώ δεν βρήκαμε οποιαδήποτε απόδειξη του θρυλικού μεταλλικού καζανιού, δεν φύγαμε με άδεια χέρια. Είχαμε ανακαλύψει κάτι άλλο, κάτι εξίσου σημαντικό . Κατά τη διεξαγωγή όπου και κάναμε ποιο μπροστά με εναέρια αναζήτηση για τα << καζάνια >>, είχαμε βρει ακόμη μια περίεργη θέση ένα τέλεια κυκλικό τομέα από καφέ σκουριασμένους ογκόλιθους όπου η βελόνα της πυξίδας μας τρελάθηκε.
Ένα μαγνητικό βουνό; Πιθανώς Saman. Από γεωλογική άποψη, ολόκληρη η περιοχή είναι περίεργη. Εμείς προχωρήσαμε σε ανθεκτικές, πύρινες κορυφές της Σιβηρίας που προέρχονταν από την αρχαία εποχή. Κατά τόπους, οι κορυφές ήταν διάτρητες από οπές που ήταν γεμάτες με αδαμαντοφόρα κοιτάσματα ορυκτών. Το μεγαλύτερο ορυχείο διαμαντιών βρίσκεται στην πόλη της Mirnyj ( Μίρνιβτζ ) όπου και έχεις επισκεφτεί με αυτόν το περίεργο φίλο σου Saman και πατριώτη μας όπου ερευνούσατε τα χημικά μονοπάτια, και εσύ είχες τρελάνει τους ντόπιους στις ερωτήσεις για τους Λυκάνθρωπους…. Συγγνώμη Λυκάωνες. Για να καταλάβεις αυτό ήταν το περιφερειακό κέντρο από το οποίο είχαμε ξεκινήσει την αποστολή μας στην Τάιγκα. Όταν φτάσαμε πίσω στην Πράγα, δείξαμε ένα δείγμα βράχου σε γεωλόγο. Επιβεβαίωσε ότι ήταν μαγνητίτης και ιλμενίτης, ένα μετάλλευμα σιδήρου και τιτανίου. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να πουλήσω τις συντεταγμένες του για τους Ρώσους επιχειρηματίας χαλυβουργικής για μια πολύ ευνοϊκή τιμή. Αυτή η ενέργεια της αποστολής μας προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Λεγόταν μάλιστα ότι ήμασταν φοβισμένοι μακριά από την Κοιλάδα του Θανάτου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη χρηματοδότησης είναι το πραγματικό εμπόδιο για την επιστροφή μας για να κυνηγήσουμε τα << καζάνια >>. 
Έχουμε ενημερώσει ήδη δύο διαφορετικές ομάδες εξερεύνησης βασιζόμενες στο Mirnyj. Ένας από αυτούς, είναι ο παλιός σου φίλος επικεφαλής Αντρέι Γεβτέγεβ, θα πάρουνε μαζί τους μια αντλία νερού για να στραγγίξουν την κεντρική λίμνη και στη συνέχεια να βγάλουν την λάσπη. Η άλλη ομάδα, με επικεφαλής τον ………, μάλλον θα καθοριστεί την επόμενη άνοιξη και θα είναι ευτυχώς γεγονός αν έρθεις και εσύ μαζί μας. Γνωρίσαμε ασυνήθιστους γεωλογικούς σχηματισμούς όπως ο ροζ σίδηρος, μπάλες λάβας, γιγάντιοι σφαιρικοί λίθοι, και γεώδη. Τι θα συμβεί αν ο θρύλος του << cauld Rons >> είναι ένας άγνωστος γεωλογικός σχηματισμός; Ενώ οι περιγραφές του εσωτερικού για τις σκάλες, στοές και δωμάτια θα μπορούσε να τα είχαν φανταστεί δεισιδαίμονες κυνηγοί και να διανθίζεται από φαντασμένους και ουφολόγους, είναι σαφές ότι η Τάιγκα της Σιβηρίας κρύβει μεγάλο πλούτο, καθώς και πολλά μυστικά, συμπεριλαμβανομένης της φύσης της ιστορίας των μεταλλικών << καζανιών >> ένα ανησυχητικό μυστήριο που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα Saman. Θυμάμαι τότε όταν είχες έρθει που μας μίλησες για αυτά ….αν και τα είχαμε ακούσει δεν είχαμε ευαισθητοποιηθεί να τα ψάξουμε… .χμμμ ποιος ξέρει γιατί, έπρεπε να μας το πεις εσύ…., θυμάμαι τα λόγια σου σαν τώρα Saman:

<< Εγώ που είμαι Έλληνας ξέρω ποιο πολλά πράγματα για τα μεταλλικά καζάνια από ότι εσείς που μένετε μόνιμα εδώ!!!! Τι περιμένετε να έρθουν όπως στην χώρα μου οι << ξένοι μαλάκες >> για να ανακαλύψουν κάτι που θα κλέψει την δόξα από εσάς!;! Αν έχετε την ευκαιρία ας είναι και ψέματα η φαντασία αρχίστε να ψάχνετε και ας μην καταφέρετε τίποτα, ποτέ κανείς δεν ξέρει!!!! Έτσι έλεγαν για την Τροία ότι ήταν φαντασία του Όμηρου και να που ένας αρχαιοκάπηλος ο Σλήμαν κατάφερε και τους το απέδειξε και το ίδιο έκανε και με τον τάφο του Αγαμέμνονα…. >>

Πόσο δίκιο είχες, ας μην βρούμε τίποτα από αυτά που λένε οι νομάδες, αν και κάτι έχουμε βρει το οποίο και θα δούμε την ερχόμενη άνοιξη. Σε περιμένουμε καλέ μας φίλε Saman να έρθεις οπωσδήποτε. Να περνάς καλά… …φιλικά… .ο ….. >>

Τελικά τι είναι τα μεταλλικά << καζάνια >>; Υπάρχουν; Αν υπάρχουν είναι αμυντικά αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα ενός χαμένου αρχαίου εξελιγμένου πολιτισμού; Η ενός εξωγήινου πολιτισμού όπως λένε πολλοί ουφολόγοι όπου τα τοποθέτησαν στην γη για να την προστατεύει από οποιαδήποτε τυχόν επίθεση από το διάστημα από ΑΤΙΑ και μετεωρίτες; Ποιος μπορεί με σιγουριά να πει για το τι πρόκειται από την στιγμή που κανείς από τους ερευνητές δεν τα έχει δει; Το μόνο που πιστοποιεί την ύπαρξη τους είναι οι ιστορίες των νομάδων που ζουν στην περιοχή και των διαφόρων ταξιδιωτών όπου πέρασαν καταλάθος από αυτά τα μέρη, τα είδαν τα σκίτσαραν και τα έκαναν γνωστά στον κόσμο!!!! Αλλά κάτι υπάρχει το οποίο λέει ότι κάτι είναι εκεί έξω όπως αυτές οι κυκλικές παράξενες μικρές αφύσικες λίμνες όπου κάτι κρύβουν μέσα στην λάσπη!!!!

Είναι σίγουρο ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω και δεν είναι ένα αλλά πολλά, μήπως είναι τελικά μεταλλικά κομμάτια τα οποία διασπάστηκαν από μια έκρηξη κάποιου διαστημοπλοίου το οποίο είχε μπει στον εναέριο χώρο αυτό από το διάστημα; Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το τι είναι… .οι ειδικοί πλέον επιστήμονες μετά την ανακάλυψη της << ομάδας >> που προανέφερα λένε ότι κάτι σίγουρα υπάρχει και οι Ρώσοι το έχουν πλέον λάβει σοβαρά το όλο ζήτημα και δεν πρόκειται να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο…… το θέμα βέβαια είναι το πότε θα αρχίσουν να το ερευνούν σοβαρά.

Η εν λόγω περιοχή μπορεί να περιγραφεί ως μια συμπαγή μάζα των βάλτους, που εναλλάσσονται με σχεδόν αδιάβατοι την Τάιγκα, που καλύπτουν πάνω από 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μερικές περίεργες φήμες έχουν γίνει να επισυνάπτονται στην περιοχή σχετικά με μεταλλικά αντικείμενα άγνωστης προέλευσης που βρίσκονται σε όλη την έκταση της.

Για να ρίξει φως σε ό, τι ήταν ότι, υπάρχουν μόλις αισθητά μαζί μας, έδωσε αφορμή για αυτές τις φήμες, θα έπρεπε να πάει στην αρχαία ιστορία της περιοχής αυτής να ανακαλύψουν τις πεποιθήσεις και τους μύθους του. Καταφέραμε να αναδημιουργηθούν ορισμένα στοιχεία της τοπικής palaeotoponymy και αυτά ταιριάζουν σε ένα εκπληκτικό τρόπο το περιεχόμενο των αρχαίων μύθων.

Όλα δείχνουν ότι οι θρύλοι και οι φήμες αναφέρονταν σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

Στην αρχαιότητα, η Κοιλάδα του Θανάτου ήταν μέρος μιας νομαδικής διαδρομής που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους Evenk, από το Bodaibo ( Μπονταϊμπο ) μέσω Annybar ( Άννιμπαρ ) ως και στην ακτή της θάλασσας Laptev ( Λαπτέβ ).

Το δικαίωμα να χρησιμοποίει το δρομολόγιο αυτό μέχρι το 1936, ήταν ένας έμπορος ονόματι Savvinov ( Σαββίνοβ ) όπου και διαπραγματευόταν το δρομολόγιο αυτό με άλλους έμπορους της εποχής εκείνης. Όταν εγκατέλειψε την επιχείρηση, οι έμποροι εγκατέλειψαν σταδιακά αυτά τα μέρη. Τέλος, ηλικιωμένος πλέον πια έμπορος μαζί με την Ζήνα την εγγονή του αποφάσισε να μετακομίσει στο Siuldiukar ( Σιαλντιουκάρ ). Κάπου ανάμεσα σε δύο ποταμούς που είναι γνωστή ως Kheldyu ( που σημαίνει κατά κυριολεξία << σιδερένια σπίτια >> στην τοπική γλώσσα), ο γέρος έμπορος την οδήγησε σε ένα μικρό, ελαφρώς πεπλατυσμένο κοκκινωπό αψιδωτό λόφο όπου, πέρα από ένα πέρασμα σαν σπιράλ, εκεί έξω υπήρχε ένας αριθμός από υπόγειους μεταλλικούς θαλάμους όπου στη συνέχεια πέρασαν τη νύχτα. Ο παππούς της Zήνα της είπε ότι ακόμα και στους πιο σκληρούς παγετούς ήταν ζεστό όπως και το καλοκαίρι μέσα στους θαλάμους.

Ο γέρο έμπορος που ήξερε τα μέρη αυτά σαν τα δάχτυλα του είπε στην εγγονή του ότι πολλοί κυνηγοί είχαν περάσει τις κρύες νύχτες τους σε τέτοιους θαλάμους όπου είναι διάσπαρτοι στην κοιλάδα του θανάτου και οι ποιο πολλοί από αυτούς αρρώσταιναν ή ακόμα και είχαν πεθάνει μέσα σε αυτούς από μια παράξενη αρρώστια.

Είπε ότι ο τόπος ήταν << πολύ κακός, ελώδης, και ότι τα ζώα δεν πάνε πότε εκεί >>. Η θέση όλων αυτών των κατασκευών ήταν γνωστή μόνο στους γέροντες σαμάνους των νομάδων που τους είχαν οδηγήσει οι κυνηγοί στα νιάτα τους και είχαν επισκεφθεί συχνά αυτά τα μέρη. Έζησαν μια νομαδική ζωή και τη γνώση τους για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής είναι αξιοθαύμαστες. Οι απόγονοί τους πλέον έχουν εγκαταλείψει τη νομαδική ζωή, έτσι καθιστώντας αυτή τη γνώση από το παρελθόν να έχει χαθεί.

Προς το παρόν, τα μόνα πράγματα που δείχνουν την ύπαρξη αυτών των κατασκευών είναι τα αρχαία τοπωνύμια που επιβίωσαν εν μέρει και μέσα από κάθε είδους φήμες.

Αλλά κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει εκατοντάδες τοπωνύμια, αν όχι χιλιάδες, των τετραγωνικών χιλιομέτρων ……

Το 1853, R. Maak, όπου ιστορικά έχει σημειωθεί ως εξερευνητής της περιοχής, έγραψε:

<< Σε ένα Suntar [ Yakut οικισμός] μου είπαν ότι στον άνω παρά ποταμό Viliuy υπάρχει ένα ρεύμα που ονομάζεται algy timirbit ( Αλτζί Τιμιρμπίτ ) το οποίο μεταφράζεται ως << το μεγάλο βυθισμένο καζάνι >> που ρέει μέσα από τον παραπόταμο Viliuy. Κοντά στο άνοιγμα του στο δάσος εκεί είναι ένα τεράστιο καζάνι από χαλκό. Το μέγεθός του είναι άγνωστο, καθώς μόνο το χείλος είναι ορατό πάνω από το έδαφος, αλλά αρκετά δέντρα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα μέσα σε αυτήν … >>

Το ίδιο πράγμα καταγράφηκε από N.Ν. Αρχίποφ, ένας ερευνητής για τους αρχαίους πολιτισμούς της Yakutia:

<< Μεταξύ του πληθυσμού της λεκάνης Viliuy υπάρχει ένας μύθος από την αρχαιότητα για την ύπαρξη στον άνω παρά πόταμων για τα χάλκινα << καζάνια >> ή olguis. Αυτός ο μύθος αξίζει την προσοχή ως οι περιοχές που είναι η υποτιθέμενη θέση των μυθικών καζανιών, επειδή η περιοχή περιέχει πολλά ρέματα στους παραποτάμους ορίστηκε με την επωνυμία << ρεύμα των Καζανιών >> Olguidakh. >>

Σε μια επιστολή του, ο Koretsky όπου και προανέφερα πιο πάνω τονίζει ότι το 1933 ο Yakut οδηγός του τουείπε ότι:

<< … Πέντε ή δέκα χρόνια πριν, είχε ανακαλύψει πολλά σφαιρικά καζάνια (ήταν απολύτως στρόγγυλα), και προεξείχαν ψηλά ( από ό, τι ένα άτομο) από το έδαφος. Τα εξέτασε και ήταν ολοκαίνουργια. Αργότερα ο κυνηγός όταν τα ξανά συνάντησε ήταν σπασμένα και διάσπαρτα παντού. >>

Ο Koretsky επίσης, να σημειωθεί, ότι όταν επισκέφτηκε ένα “καζάνι” για δεύτερη φορά, στα ενδιάμεσα χρόνια είχε βυθιστεί αισθητά στο έδαφος.

ο Α. Gutenev ( Α. Γκουντένεβ ) και Yu. Mikhailovsky ( Γιου. Μικχαιλόβσκι ), δύο ερευνητές που έζησε στην πόλη της Mirny στην Yakutia, ανέφεραν ότι το 1971 ένας παλιός κυνηγός που ανήκει στο λαό των Evenk είχε πει ότι στην περιοχή ανάμεσα σε δύο ποταμούς γνωστούς ως Niugun Bootur και Atadarak , υπάρχει κάτι που βγαίνει έξω από το έδαφος, είναι το ίδιο το πράγμα που έδωσε στον τόπο το όνομα του-ένα << πολύ μεγάλο >> τριών πολύπλευρο σιδήρου-καμάκι, ενώ στην περιοχή μεταξύ των δύο ποταμών γνωστή ως Kheliugur, υπάρχει ένα σιδερένιο λαγούμι στο οποίο βρίσκονται οι λεπτοί, μαύροι, μονόφθαλμοι άνθρωποι με ρούχα που μοιάζουν να είναι του σιδήρου όπου και προανέφερα πιο πάνω.

Ένα ακόμα από αυτά τα αντικείμενα φαίνεται να ήταν, κατά τα φαινόμενα, μετά την κατασκευή του φράγματος στον Viliuy, ελαφρώς κάτω από το Erbiie ( Έρμπϊε ). Σύμφωνα με τον απολογισμό ενός από τους οικοδόμους της Viliuy στο υδροηλεκτρικό έργο, όταν κατασκευάστηκε ένα κανάλι εκτροπής και στράγγισε το κύριο κανάλι ανακαλύφθηκε σ ‘αυτό ένα κυρτό μεταλλικό << καζάνι >>. Οι προθεσμίες παράδοσης πίεζαν και μετά από μια σύντομη επιθεώρηση του, οι διαχειριστές του έργου έδωσαν εντολή να συνεχιστούν οι εργασίες. Υπάρχει μια σειρά από ιστορίες από ανθρώπους που ήρθαν σε παρόμοιες κατασκευές από ατύχημα, αλλά χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν και πάλι σε αυτό το καταθλιπτικό μονότονο τοπίο.

Κάποιοι γέροντες σαμάνοι είπαν για το μέρος που λέγεται Tong Duurai ( Τόνγκ Ντουράϊ ) όπου είναι ένα ρεύμα που ονομάζεται Ottoamokh ( Οττοαμόκχ << τρύπες στο έδαφος >>) και ότι γύρω από αυτό υπάρχουν απίστευτα βαθιά ανοίγματα γνωστό ως << το χαμογελαστό χάσμα >>. Το ίδιο όνομα επίσης έχει δοθεί σε καλλιέργειες από θρύλους που δηλώνουν ότι αυτή είναι η κατοικία ενός φλογερού γίγαντα που καταστρέφει τα πάντα γύρω του ( !!!! ).

Περίπου κάθε έξι ή επτά αιώνες, μια τερατώδες “βολίδα” ξεσπά από εκεί και πετάει είτε κάπου στο βάθος και (κρίνοντας από τα χρονικά και τους μύθους άλλων λαών) εκρήγνυται εκεί, ή εκρήγνυται ακριβώς πάνω από την έξοδο του σημείο-όπως το αποτέλεσμα της οποίας, η περιοχή για εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω έχει μειωθεί δασικά ως μια καμένη έρημο με σπασμένα δένδρα, ( Ας μην ξεχνάμε ότι στην κοιλάδα του θανάτου βρίσκεται και η περιβόητη περιοχή << Τουνγκούσκα >> όπου κανείς δεν ξέρει τι προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη κιλοτόνων ατομικής ενέργειας τον καιρό εκείνο το 1908, παρά μόνο εικασίες γίνονται το τι μπορεί να ήταν, αλλά και στην ίδια περιοχή η δεύτερη έκρηξη που προήρθε από την πρώτη στην περιοχή Sovono ( Σοβόνο ) όπου και εκεί υπέστη την ίδια ζημιά η φύση δείχνοντας ότι αυτό δεν ήταν κάποια δοκιμή βόμβας όπως λένε κάποιοι μα κάτι που έπεσε από τον ουρανό-διάστημα και διασπάστηκε σε κομμάτια δείτε το διάγραμμα παρά κάτω, αλλά και άλλες τρεις εκρήξεις πιο μικρού μεγέθους το ίδιο καταστρεπτικές οι οποίες όταν λέμε μικρού μεγέθους φανταστείτε μέγεθος σαν την Πελοπόννησο!!!! ).

Η τελευταία φωτογραφία που βλέπετε κάποιοι λένε ότι είναι ΑΤΙΑ, τραβήχτηκε μια μέρα πριν την περιβόητη έκρηξη και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι αυτά τα δυο αντικείμενα έκαναν βόλτες όλη νύχτα γύρω από την περιοχή όπου ακτίνες από την γη σαν του Ήλιου τα χτύπησαν και έπεσαν με αποτέλεσμα τις εκρήξεις αυτές που ξέρουμε σήμερα!!!! Αν ήταν μετεωρίτης όπως λένε πολλοί ερευνητές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ηλεκτρικές εκκενώσεις στις εναέριες εκρήξεις που είδαν προτού πέσουν στο έδαφος, αλλά οι μάρτυρες λένε για πολλές εκκενώσεις όπως οι αστραπές!!!! Αργότερα, στις έρευνες που έκαναν οι ερευνητές σημείωσαν ότι όσο πιο κοντά πήγαν στο επίκεντρο των εκρήξεων, τα περισσότερα δέντρα που βρήκαν είχαν χτυπηθεί από κεραυνό.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ανακαλύψεις που έγιναν από τους επιστήμονες από το Νοβοσιμπίρσκ απέδειξαν ότι το αρχικό ξερίζωμα των δέντρων προκλήθηκε από μια ακτινική έκρηξη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό από έναν οργανισμό των δένδρων όπου είχε καεί με γραμμικές διαστάσεις το οποίο σημαίνει εκρήξεις με γραμμικές διαστάσεις όπου δεν ήταν περισσότερο από μερικές δεκάδες μέτρα και ότι ήταν μόνο οι επόμενες εκρήξεις που θολώνουν την εικόνα της αρχικής ακτινικής εκδήλωσης.

Ειδικοί έχουν εκτιμήσει ότι οι ηλεκτρικές εκκενώσεις έγιναν στον αέρα για δύο έως και 15 λεπτά, δημιουργώντας την ακουστική εντύπωση του πυροβολικού, ενώ όλο αυτό το διάστημα η πηγή τους παρέμεινε πάνω από το επίκεντρο και δεν κινείτο με ταχύτητα. Με άλλα λόγια, το σώμα έφθασε, σταμάτησε και επηρέασε την τοποθεσία κάτω από αυτό σε μια σειρά από τρόπους, π.χ., με την ακτινοβολία, χρονική στρέβλωση, μεταλλάξεις …

Το μεγαλύτερο μέρος της Τουνγκούσκα καταστράφηκε πάνω από το σημείο Kulik, αλλά ένα κομμάτι “δραπέτευσε” και πέταξε για άλλα 120 χιλιόμετρα πριν πέσει στη γη. Η μεθοδική καταστροφή των πάντων, που ανήκε στον μετεωρίτη θα πρότεινα ότι μετέφερε κάποια βακτήρια ή ιούς επικίνδυνη για τη ζωή στη Γη…..

Ως εκ τούτου, έπεσε στο έδαφος, και, για τον λόγο πριν τελειώσει από τα υπολείμματα του ρίχνοντας τα στην Tunguska, προκάλεσε ισχυρό σεισμό. Το αποτέλεσμα ήταν ένας γιγαντιαίος κρατήρας στον τελικό τόπο προορισμού του μετεωρίτη- ΑΤΙΑ , μια τρύπα 200 μέτρα σε διάμετρο και 20 μέτρα βάθος, που αργότερα ονομάστηκε ως ο << κρατήρας Βορονόβ >>. Ο Vakulin ( Βακουλίν ), ο επικεφαλής της Nizhne-Ilimsk ( Νίζνε – Ιλίμσκ ) ταχυδρομική υπηρεσία, αναφέρεται σε μια επιστολή με ημερομηνία στις 28 Ιουλίου 1908:

<< Την Τρίτη 17 Ιουνίου, περίπου οκτώ , σύμφωνα με έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής παρατήρησαν αρχικά στα βορειοδυτικά μια μπάλα φωτιάς φθίνουσα σε μια γωνία στον ορίζοντα από την ανατολή στη δύση, η οποία καθώς πλησίαζε το έδαφος μετατρέπεται σε έναν από τους πυλώνες της φωτιάς και αμέσως εξαφανίστηκε. Μετά την εξαφάνισή της, ένα σύννεφο καπνού άρχισε να αυξάνεται από το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά από λίγα λεπτά, υπήρχε ένας δυνατός θόρυβος στον αέρα με μακρινές θαμπές εκθέσεις όπως της βροντής. Αυτά τα κτυπήματα ήταν δυνατά, ακολούθησαν οκτώ δυνατά κτυπήματα, όπως του πυροβολικού. Η τελευταία έκρηξη συνοδεύτηκε από σφυρίγματα και ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα το έδαφος και τα κτίρια να τιναχτούν άτσαλα …

Ορισμένοι μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη έκανε τους ανθρώπους να χάσουν την ισορροπία τους και να πέσουν…. Πολλοί έχασαν τις αισθήσεις τους και δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους για μέρες. Η έκρηξη χτύπησε τα άλογα στα γόνατά τους, δείχνει ότι τα ζώα ήταν άσχημα χτυπημένα και φοβισμένα. Σε ορισμένες περιοχές, εμφανίστηκαν ρωγμές στο έδαφος…. >>

Περαιτέρω υποστήριξη για την ιδέα ότι ο μετεωρίτης είχε καταστραφεί μεταφέροντας επικίνδυνους μικροοργανισμούς είναι η απόδειξη ότι μετά την καταστροφή της εμφανίστηκαν άγνωστες ασθένειες όπου δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτές αλλά και όταν πέρασε η κρίση δεν ξανά εμφανίστηκαν από τότε.

Οι μάρτυρες ανέφεραν παρατηρώντας τις φωτεινές σφαίρες να πετούν πάνω από το σημείο πρόσκρουσης μέχρι το βράδυ της 30ης Ιουνίου!

Αυτές οι σφαίρες ή φώτα λένε ότι ήταν οι << δευτερεύουσες μετεωρίτες >>, όπως έχουν ερμηνευθεί από τους ερευνητές-παρατηρήθηκαν κατά περίπου το ήμισυ του συνόλου των παρατηρητών.

Yakut θρύλοι περιέχουν πολλές αναφορές για εκρήξεις, φλογεροί ανεμοστρόβιλοι και απίστευτες σφαίρες που αυξάνονται στον αέρα. Και όλα αυτά τα φαινόμενα είναι κατά κάποιο τρόπο που συνδέονται με τις μυστηριώδη μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Θανάτου, πριν την μεγάλη έκρηξη αλλά και μέχρι σήμερα. Μερικά από αυτά είναι μεγάλα, στρογγυλά, πετάνε σε πολλά πλευρικά σχήματα. Δεν έχουν ούτε παράθυρα ούτε πόρτες, μόνο ένα φως στην κορυφή του θόλου όταν δεν είναι τελείως φωτεινά.

Μοιάζουν με τα σιδερένια << καζάνια >> όπου κάποια από αυτά έχουν βυθιστεί σχεδόν πλήρως εντός του εδάφους, με μόνο μία μόλις αισθητή τοξοειδή-σαν προεξοχή να παραμένει στην επιφάνεια. Μάρτυρες οι οποίοι είναι άγνωστοι μεταξύ τους περιέγραψαν αυτό το << ηχηρό σπίτι από μέταλλο >> με τον ίδιο τρόπο. Άλλα αντικείμενα διάσπαρτα σε όλη την περιοχή είναι τα μεταλλικά καπάκια ημισφαιρικού τύπου που καλύπτουν κάτι άγνωστο.

Οι Θρύλοι τωνYakut λένε ότι οι μυστηριώδης αυτές απίστευτες σφαίρες παράγουν από το << στόμιο του μεταλλικού καζανιού καπνό και φωτιά >> με ένα << καπάκι να ανοίγει και να βγαίνουν παράξενες ακτίνες ακόμη και φώτα >>.
Αυτή είναι η πηγή για τους πύρινους ανεμοστρόβιλους που από τις περιγραφές ακούγεται πολύ παρόμοια με τα αποτελέσματα της σημερινής ατομικής εκρήξεις αλλά πολύ μικρότερης κλίμακας.

Περίπου έναν αιώνα πριν από κάθε έκρηξη ή σειρά εκρήξεων, πετούν πύρινες σφαίρες που βγήκανε από το << στόμιο του σιδερένιου καζανιού >> και, χωρίς να προκαλούν μεγάλη ζημιά, εκτινάσσονται προς τα πάνω, με τη μορφή μιας λεπτής στήλη φωτιάς ( φωτογραφία πιο πάνω ). Στην κορυφή αυτού, μια πολύ μεγάλη βολίδα εμφανίζεται. Συνοδευόμενη από τέσσερις κεραυνούς στην σειρά, αυξάνονται ακόμη σε μεγαλύτερο ύψος και πετάνε μακριά, αφήνοντας πίσω τους ένα μακρύ << μονοπάτι του καπνού και φωτιάς >>. Στη συνέχεια, ένας κανονιοβολισμός εκρήξεων ακουγόταν στο βάθος …


Στη δεκαετία του 1950, η σοβιετική στρατιωτική μηχανή ρίχνει μια ματιά σε αυτή την περιοχή, προφανώς λόγω της εξαιρετικά αραιό κατοικούμενης περιοχής στις βόρειες παρυφές του, και πραγματοποίησε μια σειρά από ατομικές δοκιμές εκεί. Μία από τις εκρήξεις που έγιναν δεν ήταν από τις πυρηνικές τους δοκιμές όπου έκανε τότε το σοβιέτ να παραμιλάει, και τους ξένους ειδικούς να εξακολουθούν να κάνουνε εικασίες σχετικά με αυτό μέχρι και σήμερα.

Δεδομένου, ο Γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός Deutsche Welle αναφέρει τον Σεπτέμβριο του 1991 ότι, << όταν μια 10-κιλα πυρηνική συσκευή που δοκιμαζόταν το 1954, για άγνωστους λόγους δεν έγινε, αντίθετα σε ένα άλλο σημείο μια έκρηξη έγινε όπου το μέγεθος της έκρηξης υπερβεί τους υπολογισμούς από έναν παράγοντα 2.000 έως 3.000, φθάνοντας 20-30 μεγατόνους , όπως καταχωρήθηκε από τα σεισμικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. >>

Η αιτία μιας τέτοιας σημαντικής δύναμης έκρηξης παραμένει ασαφής. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS τίθεται με μια ανακοίνωση ότι μια συμπαγές βόμβα υδρογόνου είχε δοκιμαστεί σε συνθήκες αέρος, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτό ήταν λάθος.

Μετά τις δοκιμές, απαγορευμένες ζώνες καθορίστηκαν στην περιοχή και μια μυστική εργασία πραγματοποιήθηκε για μερικά χρόνια.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε στο μακρινό παρελθόν, όπως αντικατοπτρίζεται στην επική ποίηση του λαού της περιοχής. Καθώς οι θρύλοι διαδίδονται από στόμα σε στόμα μαρτυρούν, στην απομακρυσμένη περίοδο όταν ξεκίνησαν όλα, η περιοχή κατοικήθηκε από ένα μικρό αριθμό νομάδες ονόματι Τουνγκούς.

Μια φορά κι έναν καιρό, οι μακρινό γείτονές τους είδαν ότι η γη τους ήταν ξαφνικά τυλιγμένη σε αδιαπέραστο σκοτάδι και η γύρω περιοχή είχε συγκλονιστεί από ένα εκκωφαντικό βρυχηθμό. Ένας τυφώνας με αόρατη δύναμη προέκυψε και η γη διασπάστηκε από ισχυρά χτυπήματα. Μια τεράστια αστραπή διέσχισε τον ουρανό προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όταν όλα ηρέμησαν και το σκοτάδι διασκορπίστηκε, ένα άνευ προηγουμένου θέαμα συνάντησε τα μάτια των νομάδων . Στη μέση της καμένης γης, λαμπερό σαν τον ήλιο ήταν ένα ψηλό φωτεινό αντικείμενο με κάθετη δομή που ήταν ορατή σε μια απόσταση από το ταξίδι πολλών ημερών ( φωτογραφία δίπλα ).

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δομή έδωσε τις δυσάρεστες, αυτό-διαχωρισμό με θορύβους και σταδιακά μειώθηκε σε ύψος μέχρι να εξαφανιστεί κάτω από το έδαφος. Στη θέση της ψηλής αυτής φωτεινής δομής υπήρχε ένα τεράστιο, κάθετο << άνοιγμα >>. Στα παράξενα λόγια από τους θρύλους, λέγεται ότι είναι ότι είναι αυτό που αποτελείται από τρία επίπεδα όπως το << χαμογελαστό χάσμα >>. Στα βάθη της δήθεν, περιείχε μια υπόγεια χώρα με το δικό του ήλιο που είχε αρχίσει να μειώνεται!!!!

Μια δυσωδία αυξήθηκε από το στόμιο, αποπνικτική, και έτσι κανείς δεν ξανά πλησίασε κοντά σε αυτό. Από απόσταση, μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να δουν μια << εκ περιτροπής-νησί >> να εμφανίζεται πάνω από το άνοιγμα, και αυτό στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είναι ένα σιδερένιο << καζάνι >>. Εκείνοι που είχαν μπει στον πειρασμό από περιέργεια να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά δεν επέστρεψε ποτέ.

Αιώνες πέρασαν. Η ζωή συνεχίστηκε όπως πριν. Κανείς δεν ανέμενε τίποτα το εξαιρετικό, αλλά μια μέρα έγινε ένας μικρός σεισμός και ο ουρανός είχε τρυπηθεί από μια λεπτή << πύρινη λαίλαπα >>. Στην κορυφή του έγινε κάτι απίστευτο, μια εκθαμβωτική βολίδα εμφανίστηκε.

Συνοδεύτηκε από << μια διαδοχή τεσσάρων βροντών >> αφήνοντας πίσω ένα ίχνος φωτιάς, η σφαίρα αυτή είχε κατά μήκος μιας ρηχά πτωτική τροχιά και, μετά την εξαφάνιση του πέρα από τον ορίζοντα, εξερράγη. Οι νομάδες ήταν διαταραγμένοι αλλά δεν εγκαταλείψαν τα εδάφη που είχαν στο σπίτι τους, αφού ο << δαίμονας >> δεν τους προκάλεσε καμία ζημία, αλλά είχε εκραγεί πάνω από τα εδάφη της γειτονικής εχθρική φυλής >>.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο:

Η βολίδα πέταξε μακριά προς την ίδια κατεύθυνση και πάλι καταστράφηκε μόνο ΠΑΝΩ τους γείτονές τους. Προφανώς αυτό ο << δαίμονας >> ήταν κατά κάποιο τρόπο προστάτης τους και άρχισαν να δημιουργούν μύθους γι ‘αυτό, χαρακτηρίζοντάς Niurgun Bootur, << φλογερός προστάτης >>.

Αλλά κάποια στιγμή αργότερα, έγιναν απίστευτα γεγονότα φρικιαστικά και στα πιο απέραντα μέρη. Μια γιγαντιαία βολίδα προέκυψε από το άνοιγμα με εναν εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά και με εκκωφαντικό βρυχηθμό εξερράγη πάνω από το κεφάλι τους δεξιά!

Ένας τεράστιος σεισμός ακολούθησε. Μερικοί λόφους κόπηκαν κάνοντας μια ρωγμή πάνω από 100 μέτρα βάθος.

Μετά την έκρηξη, μια << φωτιά μαινόταν στη θάλασσα >>, συνέχισε περίπου με ένα δίσκο που μοιάζει με << εκ περιτροπής νησί >> πάνω από αυτό. Τα αποτελέσματα της έκρηξης επεκτείνονταν πέρα από μια ακτίνα μεγαλύτερη από χίλια χιλιόμετρα!!!!

Οι νομαδικές φυλές που επιβίωσαν στις άκρες της περιοχής κατέφυγαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, επιδιώκοντας να αποστασιοποιηθούν από το μοιραίο σημείο, αλλά αυτό δεν τους έσωσε από το θάνατο. Όλοι υπέκυψαν σε κάποιου είδους παράξενης ασθένειας. Ωστόσο, άφησαν πίσω τους ακριβείς λογαριασμούς από ό, τι είχε συμβεί, επί τη βάσει των οποίων οι Yakut παραμυθάδες άρχισαν να συνθέτουν όμορφους, εξαιρετικούς τραγικούς θρύλους.

Πέρασαν πάνω από 600 χρόνια. Πολλές γενιές των νομάδων είχαν να έρχονται και να παρέρχονται. Τα διδάγματα των προγόνων εξ αποστάσεως είχαν ξεχαστεί και οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν και πάλι την περιοχή.

Στη συνέχεια, η ίδια η ιστορία επαναλαμβάνεται … Η βολίδα του Niurgun Bootur εμφανίστηκε πάνω από ένα φλογερό ανεμοστρόβιλο και πέταξε μακριά ώστε και πάλι να εκραγεί πέρα από τον ορίζοντα. Μερικές δεκαετίες αργότερα, μια δεύτερη βολίδα διέσχισε τον αέρα (τώρα λεγόταν Kiun Erbiie Κιουν Ερμηιε ) ή << εναέρια αστραφτερός κήρυκας ή αγγελιοφόρος >>).

Στη συνέχεια ήρθε μια άλλη καταστροφική έκρηξη που οι μύθοι και πάλι πήραν καινούρια τροπή.

Δόθηκε το όνομα UOT Usumu Tong Duurai ( Ουτ Ουσούμου Τόνγκ Ντουαράϊ ), η οποία και μπορεί να μεταφραστεί κατά προσέγγιση ως << ο ποινικός ξένος που διαπέρασε τη γη και έκρυψε στα βάθη γνώσεις, καταστρέφοντας όλα με μια πύρινη λαίλαπα >>.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι την παραμονή της πτήσης του αρνητικού ήρωα Tong Duurai, εμφανίστηκε στον ουρανό ο αγγελιοφόρος του ουράνιου-Dyesegei με τον πρωταθλητή Kiun Erbiie που διέσχισε το στερέωμα ως ένα << αστέρι που πέφτει >> ή << τολμηρή αστραπή>> έτσι ώστε να προειδοποιούν το Bootur Niurgun από την επόμενη μάχη.

Η πιο σημαντική εκδήλωση στους μύθους ήταν όταν ο Tong Duurai σκάει από τα υπόγεια βάθη για να κάνει μάχη με τονNiurgun Bootur. Αυτό έγινε περίπου ως εξής:

<< πρώτον, ένα φίδι-διακλαδωμένο, ένας φλογερός ανεμοστρόβιλος ξέσπασε από το << άνοιγμα >>, στην κορυφή του οποίου εμφανίστηκε και πάλι μια βολίδα γιγαντιαίου μεγέθους, όπου η οποία, μετά από αρκετούς βρυχηθμούς της βροντής, εξεράγει ψηλά στον αέρα. Συνοδεύονταν κατά την πτήση με την ακολουθία του, << ένα σμήνος θανάσιμων αιματηρών ανεμοστρόβιλων >> που προκάλεσαν τον όλεθρο στην περιοχή.

Αλλά υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες αντιμετώπισε ο Tong Duurai Niurgun Bootur πάνω από τον τόπο όπου απογειώθηκε!!!! Και μετά από αυτά, η περιοχή παρέμεινε νεκρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια μελέτη των στρωμάτων εδάφους υποδεικνύει ότι το διάστημα μεταξύ των εκρήξεων δείχνει ότι δεν υπερβαίνει τα 600-700 χρόνια διαφορά.

Οι μύθοι αντανακλούν έντονα σε αυτά τα γεγονότα, αλλά η απουσία της γραπτής παράδοσης σημαίνει ότι δεν έχουν εγγραφεί σε μορφή ντοκιμαντέρ.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτό το κενό αντισταθμίζεται από τα ιστορικά χρονικά των άλλων λαών.

Συνολικά, κατά προσέγγιση των χρονικών διαστημάτων από 600-700 χρόνια, αρκετές εκρήξεις ή, μάλλον, ένα ολόκληρο συγκρότημα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των πρόδρομων, πραγματοποιήθηκε.

Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν καταγραφεί σε κόπο επικής ποίησης παραδόσεις, και θρύλους. Είναι ένα περίεργο γεγονός ότι παρόμοια μύθοι προέκυψαν στην ισημερινή ζώνη του πλανήτη, όπου εκρήξεις ή << γιγάντιες φωτεινές μπάλες >> ξαφνικά εμφανίστηκαν στον ουρανό και κατέστρεψαν πολλά κέντρα των αρχαίων πολιτισμών.

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών που διεξάγονται στην περιοχή Άνω Viliuy από Fedoseyeva Α.Ε., η διαλείπουσα, σαν κύμα διευθέτηση αυτής της περιοχής μπορούν να αναχθούν περίπου στην τέταρτη χιλιετία π.χ.. Στην πρώτη χιλιετία μ.Χ., η γραμμή της ιστορικής εξέλιξης διακόπτεται και αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την πιθανή ημερομηνία για την τελευταία ιστορική έκρηξη από τον Σεπτέμβριο του 1380. Το σύννεφο που έθεσε καθάρισε τον ήλιο πάνω από την Ευρώπη για αρκετές ώρες. Πολλές γεω-ενεργές ζώνες εκείνης της εποχής, πραγματοποιήθηκαν ισχυροί σεισμοί.

Το γεγονός αυτό καταγράφεται σε γραπτές πηγές. Στα Ρωσικά χρονικά, συνέπεσε με την Μάχη του πεδίου Kulikovo ( Κουλίκοβο ):

“… Η κατήφεια ήταν διασκορπισμένη μόνο στο δεύτερο μισό της ημέρας. Ένας άνεμος φύσηξε τέτοια δύναμη, όπως ένα βέλος από ένα τόξο δεν θα μπορούσε να πετάξει από το …”

Αυτός ο παράγοντας συνέβαλε θετικά στη ρωσική νίκη.

Ωστόσο, οι εκρήξεις περιγράφονται στα θρύλους Tungus πολύ πιο έντονα από ό, τι σε άλλες πηγές. Κρίνοντας από τους Θρύλους, ήταν πολλές φορές χειρότερη από τα σύγχρονα πυρηνικά όπλα.

Αν λάβουμε το 1380 ως ημερομηνία έναρξης και πάμε πίσω στο παρελθόν, μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες στιγμές. Το 830, για παράδειγμα, ο πολιτισμός των Μάγιας οι οποίοι κατοικούσαν στην χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, καταστράφηκε. Πολλές από τις πόλεις τους είχαν μετατραπεί σε ερείπια από μια έκρηξη του τερατώδους δύναμης.

Μερικά χωρία της Αγίας Γραφής έχουν παρόμοιους θρύλους με τους Yakut, π.χ., η περιγραφή των πληγών της Αιγύπτου και τη διάλυση των Σοδόμων και Γομόρρων. Σε μία από τις οάσεις της Αραβικής Χερσονήσου, μια αρχαία πόλη καταστράφηκε και κυριολεκτικά έγινε στάχτη. Σύμφωνα με το μύθο, αυτό έγινε όταν μια τεράστια βολίδα όπου εμφανίστηκε στον ουρανό εξερράγη.

Στο Μοχέντζο Ντάρο στην ινδική υποήπειρο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια κατεστραμμένη πόλη από πυρηνικά μόνο που αυτή η πόλη είχε καταστραφεί χιλιάδες χρόνια πριν, μπορείτε να βρείτε πάμπολλες πληροφορίες στα άρθρα μου ( ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ).

Παρόμοια γεγονότα περιγράφονται επίσης σε κινεζικά χρονικά από τις 14 ου αιώνα. Λένε ότι, μακριά στα βόρεια, ένα μαύρο σύννεφο αυξήθηκαν πάνω από τον ορίζοντα και καλύπτει το μισό του ουρανού, σκορπώντας μεγάλα τμήματα πέτρας. Πέτρες όπου έπεσαν από τον ουρανό στη Σκανδιναβία και τη Γερμανία, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε αρκετές πόλεις!!!! Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι ήταν αρκετά συνηθισμένες πέτρες, και υπέθεσαν ότι ένα ηφαίστειο είχε εκραγεί κάπου.

Ίσως η αιτία αυτών των ατυχιών ήταν πραγματικά ο Tong Duurai που έχει εκραγεί έξω, από κάτω από το έδαφος για πολλούς αιώνες; Ενώ Niurgun Bootur καθάρισε το μισό του ουρανού στην εμφάνισή του, Tong Duurai τον ξεπέρασε τον σημαντικά σε μέγεθος και, ανεβαίνοντας στους ουρανούς, εξαφανίστηκε εντελώς από την γη.

Σημειώνω ότι στην Κοιλάδα του Θανάτου της Σιβηρίας, μια αύξηση στην ακτινοβολία υποβάθρου παρατηρείται σε ορισμένα τακτικά χρονικά διαστήματα ένα φαινόμενο που οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/a_6.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters