Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ποιος χρηματοδοτεί την δολοφονία των λαών;

H Παγκόσμια Τράπεζα προσέφερε χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οδήγησαν σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη
Νότια Αμερική και στην Ασία, καταγγέλλει η…μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα. Η ΜΚΟ καταφέρθηκε ιδίως εναντίον του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας που συνδέεται με τον ιδιωτικό τομέα, το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (ΔΟΧ), ορισμένα εκ των δανείων που έχει χορηγήσει οδήγησαν σε «σκανδαλώδεις παραβιάσεις», από την αρπαγή γαιών ντόπιων πληθυσμών μέχρι δολοφονίες. «Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι (…) ο ΔΟΧ δεν γνωρίζει πού καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που χορηγεί, εάν προσφέρουν βοήθεια ή προκαλούν κακό» επισήμανε ο Νίκολας Μόμπριαλ, διευθυντής του γραφείου της Oxfam στην Ουάσιγκτον.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ΔΟΧ διαβεβαίωσε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε αυτό το έγγραφο, η Oxfam επισημαίνει ιδίως τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τον ΔΟΧ σε οικονομικούς ή χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες των αναπτυσσόμενων χωρών (τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι…) τα οποία κατόπιν κατανεμήθηκαν σε προγράμματα χωρίς ωστόσο να έχουν υποβληθεί «τα απαραίτητα δικαιολογητικά» σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους σε ανθρώπινο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Η ΜΚΟ αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός δανείου που χορηγήθηκε σε μία εταιρεία στην Ονδούρα για τις οποία υπήρχαν υποψίες ότι εμπλεκόταν σε δολοφονίες και εκδιώξεις χωρικών με στόχο να προστατευτεί μια μονάδα παραγωγής λαδιού από φοίνικα.
Ένας εσωτερικός έλεγχος της Παγκόσμιας Τράπεζας αποκάλυψε αυτές τις παραβιάσεις τον Ιανουάριο του 2014.
Η Oxfam αναφέρεται ακόμη σε παραβιάσεις στα προγράμματα για την ηλεκτροδότηση στην Ινδία ή την κατασκευή φραγμάτων στη Γουατεμάλα που δεν αποτελούν, σύμφωνα με την οργάνωση, παρά μόνο «την κορυφή του παγόβουνου».
«Οι περιπτώσεις αυτές δείχνουν ότι πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς την προσέγγισή όσον αφορά την εποπτεία», είπε μια εκπρόσωπος του ΔΟΧ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την έκθεση της Όξφαμ, τα δάνεια προς ιδιώτες οικονομικούς μεσάζοντες έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο και ανέρχονται στο ποσό των 36 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα μεταξύ 2009 και 2013, δηλαδή ήταν 2 φορές υψηλότερα από τα κεφάλαια που χορηγούνται στους τομείς της υγείας κατά την ίδια περίοδο.
Η Όξφαμ κάλεσε τον ΔΟΧ να ελαττώσει αυτού του είδους τις επενδύσεις όσο δεν διαθέτει «επαρκή συστήματα προκειμένου να διαχειριστεί και να μειώσει αυτούς τους κινδύνους».
Στις αρχές Μαρτίου η Παγκόσμια Τράπεζα είχε αναγνωρίσει το λάθος της και παραδέχθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα αναπτυξιακά σχέδια οδήγησαν σε εκτοπίσεις πληθυσμών.

Πηγή: newmoney
 
http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_854.html

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ο Λευκός Οίκος-άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ο Λευκός Οίκος-άλλες δημόσιες υπηρεσίες
Η εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι πολλά κυβερνητικά κτίρια, όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πολλά μουσεία του ινστιτούτου Σμιθσόνιαν αλλά ακόμη και ο Λευκός Οίκος. Η καθημερινή, τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών σταμάτησε όταν κόπηκε το ρεύμα. Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το κτίριό του καθώς και τα γειτονικά έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή γιατί οι πυλώνες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
`Ενας κυβερνητικός αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.
Το συγκρότημα του Καπιτωλίου ηλεκτροδοτείται χάρη στην εφεδρική γεννήτρια που διαθέτει. Ο Λευκός Οίκος έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικά λεπτά, όμως το καθημερινό μπρίφινγκ αναβλήθηκε λόγω της διακοπής αυτής.
Με γεννήτριες λειτουργούν και ορισμένοι σταθμοί του μετρό, όπως ανέφερε η Αρχή Μεταφορών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσινγκτον. Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν τέσσερα μουσεία του, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.
Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Γουάλας Λο, σε μήνυμά του μέσω του Twitter ανέφερε ότι “υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση” και ότι η Pepco, η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, “εργάζεται για να αποκαταστήσει τη βλάβη”.
Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τι προκάλεσε τη διακοπή, όμως τεχνικοί της εξετάζουν το πρόβλημα. “Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τι προκάλεσε τη διακοπή και θα παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα γνωρίζουμε περισσότερα”, περιορίστηκε να ανακοινώσει η Pepco μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια στην Ουάσιγκτον
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλος μέρος της Ουάσινγκτον οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Προηγήθηκε έκρηξη σε ργοστάσιο της εταιρείας Pepco.
Λόγω της διακοπής αυτής, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο και κτίρια υπουργείων.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο σκοτάδι ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο και κτίρια υπουργείων λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης 
Εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Ουάσινγκτον, βύθισε στο σκοτάδι μεταξύ άλλων τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Την ώρα της διακοπής στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν σε εξέλιξη η τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Στο συγκρότημα του Καπιτωλίου έχουν τεθεί σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες.
Ορισμένοι σταθμοί του μετρό της αμερικανικής πρωτεύουσας επηρεάστηκαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μεταφορών της πόλης.
Η εταιρεία παροχής ενέργειας Pepco δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

mignatiou
http://greeknation.blogspot.gr/2015/04/blog-post_289.html

Μυστηριώδες μπλακ άουτ παραλύει ολόκληρη την Ουάσιγκτον!

ouasikton-black-out
Πανικός επικρατεί στην Ουάσιγκτον έπειτα από διακοπή ρεύματος στο Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρντμεντ...

Πανικός επικρατεί στην Ουάσιγκτον έπειτα από διακοπή ρεύματος στο Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλακ άουτ οφείλεται σε έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της διακοπής ήταν σε εξέλιξη τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στο συγκρότημα του Καπιτωλίου έχουν τεθεί σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες.
Από την διακοπή ρεύματος επηρεάστηκαν ορισμένοι σταθμοί του μετρό της αμερικανικής πρωτεύουσας ενώ η εταιρεία παροχής ενέργειας Pepco δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
BREAKING NEWS: Scattered power outages hit key government buildings in Washington D.C., including: the State Department, White House, U.S. Capitol and Justice Department, news reports say. Stay tuned to Fox News Channel for the latest developments. http://fxn.ws/1CuKGeh
Posted by Fox News on Tuesday, April 7, 2015
 

http://www.pentapostagma.gr/2015/04/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters