Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? - Τα χω πάρει κρανίο. ΒΙΝΤΕΟ

 

Πόλη των ΗΠΑ άλλαξε το όνομά της προς τιμήν της Ελλάδας !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.φωτο


Στις ΗΠΑ βρέθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να παρευρεθεί σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης, όπου η πόλη Σαουθάμπτον μετονομάστηκε σε Ελλάδα.

«Ήταν μία παράλειψη πολλών δεκαετιών. Η πόλη Σαουθαμπτον που βρίσκεται βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το 1821-22, μόλις οι τότε κάτοικοί της έμαθαν ότι ξέσπασε στην Ελλάδα η Επανάσταση της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, ομόφωνα άλλαξαν την ονομασία τους σε Ελλάδα, η οποία είναι και η μοναδική πόλη στον κόσμο που φέρει αυτό το όνομα» ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόξενος στη Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του HANC, εκπρόσωποι των 1.100 ελληνικής καταγωγής – κυρίως πρώτης γενιάς – οικογενειών της περιοχής, όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης, τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Η χορωδία των ελληνόπουλων της ενορίας του Ευαγγελισμού και η χορωδία του σχολείου Αθηνά τραγούδησαν αντίστοιχα τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στον Τέρενς Κουίκ ο δήμος της Ελλάδας παρέδωσε αναμνηστικά δώρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που διάβασε ο Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, σας απευθύνομαι στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής. Η επίσκεψη του υπουργού κ. Τέρενς Κουίκ στην πόλη Ελλάδα των Ηνωμένων Πολιτειών μού δίνει την ευκαιρία να τονίσω την ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά της πόλης σας, ενός τόπου – σύμβολο των στενών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς μας. Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, που μία πόλη με το όνομα Ελλάδα βρίσκεται στην Αμερική. Οι ιδρυτές της Ελλάδας, ως γνήσιοι Φιλέλληνες, εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι θερμά ειρήνη και ευημερία».

Μετά το τέλος της επίσημης τελετής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ξεναγήθηκε στα σχολεία της πόλης, που όλα φέρουν ελληνικά ονόματα, όπως Αθηνά, Αρκαδία, Ολυμπία κ.λπ.
Ξεναγήθηκε, τέλος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, η οποία με την ευκαιρία της επίσκεψης του εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας, είχε ειδικά αφιερώματα στον Μέγα Αλέξανδρο, με σειρά δεκάδων σχετικών βιβλίων και με την προτομή του στη μέση της κυρίας αίθουσας, που είναι δώρο του δήμου της Ρόδου, με την οποία η πόλης της Ελλάδας είναι αδελφοποιημένη από τη δεκαετία του '90.


http://www.altsantiri.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
http://serresnews.blogy.gr/post/3460-poli-ton-ipa-allakse-to-onoma-tis-pros-timin-tis-elladas-!!!-thelei-na-legetai-elladafoto

Όπου και να σκάψεις ανά το κόσμο βρίσκεις ΕΛΛΗΝΕΣ! ΦΩΤΟ

Screen Shot 2016-04-23 at 8.20.23 AM.png
-του συνεργάτη μας Μανώλη Χατζησάββα, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ
Screen Shot 2016-04-23 at 8.22.48 AM.png
Τα νέα σήμερα από την Αντιόχεια ΝΝΑ Τουρκία όπου αποκαλύφθηκαν, μετά από ανασκαφές ένα ηλικίας (κατ ’εκτίμηση) 2.400 χρόνων ψηφιδωτά που λέει στην συριζοδημοτική «απολαύστε τη ζωή σας». Και δείχνει ένα σκελετό ξαπλωμένο με ένα μπολ στο χέρι, μια κανάτα κρασί και ψωμί (Μιλάμε για πολύ Ελπήνορας ο τύπος που το καλλιτέχνησε, και μετά το θάνατο καλοπερασάκηδες οι Ελληνες και όπως πρέπει…). Το ψηφιδωτό, το οποίο φέρεται να είναι από τον 3ο αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012, όταν συνεργείο του δήμου εκτελούσε εργασίες για να χτίσει ένα...
τελεφερίκ στην Αντιόχεια και έτσι βρέθηκαν τα πρώτα αρχαία ερείπια.
Μετά από αυτό ξεκίνησαν οι ανασκαφές και στην ευρεία περιοχή για περισσότερα ερείπια με αποτέλεσμα να βρεθούν αυτά τα 2.400 χρ. ψηφιδωτά. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Demet Kara του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χατάι, το ψηφιδωτό είναι ένα μέρος της αρχαίας ελληνικής και αργότερα ρωμαϊκής πόλης της Αντιόχειας και έχει μια αρχαία ελληνική επιγραφή λέγοντας «Να είστε χαρούμενοι, απολαύστε τη ζωή σας.»
Screen Shot 2016-04-23 at 8.20.15 AM.png
Ο Kara σημειώνει επίσης ότι το μωσαϊκό με τον «σκελετό» ανήκε στην τραπεζαρία σπιτιού ιδιοκτήτη που ανήκει στην ανώτερη τάξη τότε.
Για να μην ξεχνάμε Η αρχαία πόλη της Αντιόχειας ιδρύθηκε από έναν τους στρατηγούς- του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υιό του δεύτερο στην τάξη στρατηγό Παρμενίων, ο Νικάνωρ,-τον 4ο π.Χ. αιώνα.
Είναι γνωστό στην παγκόσμια Ιστορία για την Ελληνιστική περίοδο ότι είναι το πρώτο μέρος όπου οι οπαδοί του Ιησού αναφέρονται ως Χριστιανοί…!
Αγαπητοί, το γενικότερο συμπέρασμα και αποδεδειγμένη ομολογία ότι οι Ελληνες ανέκαθεν ξέραν την σημασία της απόλαυσης της ζωής, και αυτό είναι που φθονούν μέχρι σήμερα όλοι οι βάρβαροι, και ας ονομάζονται Ευρωπαίοι, όταν θέλουν το κακό μας για μένα Βάρβαροι.
Να έχετε ένα καλό Σ/Κο
-Μανώλης
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/04/blog-post_583.html

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό!

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/03/vouli-1.jpg
 Μην έχετε καμία αμφιβολία, πως θα το ψηφίσουν... 
ΕΚΤΟΣ ΑΝ...

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ Γ@#$$@ΜΕ ΤΟ ... ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ...


ΘΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ή ΩΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;

Καλλιόπη Σουφλή


Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως όλα δείχνουν από
M. Δευτέρα θα ενταχθεί στις αρμόδιες Επιτροπές προς συζήτηση ενώ αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Μαΐου.


Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής με τίτλο: «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων»


Δείτε εδώ την Αιτιολογική Έκθεση
Δείτε εδώ τις Τροποποιούμενες ή Καταργούμενες Διατάξεις
Δείτε εδώ το Νομοσχέδιο
Δείτε εδώ τη Γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Δείτε εδώ την Έκθεση του ΓΛΚ


Πηγή

Γιατί ο ΔΙΑΣ, ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ακόμα

Ζευς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Το τελευταίο διάστημα αρχίζει και πάλι στο διαδίκτυο να ανακινείται το θέμα διαφόρων προφητειών που τάχα προέρχονται από αρχαία ελληνικά κείμενα και δήθεν προβλέπουν την έλευση του Ιησού και την πτώση του Δία, ή αναφέρονται σε προ Χριστού χριστιανούς Έλληνες φιλόσοφους.


Εκτιμούμε πως όλα αυτά είναι αδιανόητες και ανυπόστατες σκέψεις, που σκοπό έχουν να συνδέσουν τον χριστιανισμό με το αρχαιοελληνικό πνεύμα, ώστε το δεύτερο να είναι η απόλυτη φυσική συνέχεια του πρώτου.

Οι θεωρίες αυτές στηρίζονται και θεμελιώνονται πάνω σε μία βασική «προφητεία», την οποία και θα προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε:
«Κι όμως μ’ όλη την έπαρση του νου του ο Δίας, κάποτε θα γίνει ταπεινός καθώς ετοιμάζεται να κάνει γάμο, που από τον θρόνο του άφαντο θα τον γκρεμίσει […]» (Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης 907-910).

Στην συγκεκριμένη τραγωδία, οι συγκεκριμένοι στίχοι θεωρήθηκαν ως προφητεία ή η προαναγγελία της έλευσης του Ιησού, φυσικά, με την προϋπόθεση πως υπάρχει η πτώση του Δία.

Δυστυχώς, η επόμενη τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Λυόμενος» δεν έχει διασωθεί για να γίνει γνωστό τι εννοούσε ο Αισχύλος δια στόματος Προμηθέα.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν άλλα κείμενα που επαναλαμβάνουν τα κομμάτια που μας ενδιαφέρουν και που, φυσικά, ανατρέπουν την θεωρία της προφητείας:

«Κι ο Ζεύς θα με λύση (λέει ο Προμηθέας) ανταποδίδοντας εκδούλευση που θα του κάνω, όχι μικρή». (Λουκιανός, Προμηθεύς ή Καυκάσιος 21). Και λέει ο Προμηθέας στον Δία: «να μην κοιμηθείς μαζί με την κόρη του Νηρέα, γιατί αν κυοφορήσει από σένα, τότε το παιδί που θα γεννηθεί, θα κάνει σε σένα ό,τι έκανες κι εσύ (στον πατέρα σου τον Κρόνο)» (Λουκιανός, Θεών Διάλογοι, Προμηθέως και Διός, 2).

«Μια πρόβλεψη για την Θέτιδα, την Νηρηίδα, ήταν ότι ο γιος της θα γινόταν μεγαλύτερος/σπουδαιότερος από τον πατέρα του. Κανείς άλλος δεν το ήξερε αυτό παρά μόνο ο Προμηθέας. Επίσης ήξερε ότι ο Δίας επιθυμούσε να ξαπλώσει μαζί της. Έτσι, ο Προμηθέας αποκάλυψε το μυστικό στον Δία με αντάλλαγμα να τον απελευθερώσει από τις αλυσίδες του. Ο Δίας συμφώνησε. Δεν κοιμήθηκε με την Θέτιδα, αλλά την πάντρεψε με τον Πηλέα (κι αργότερα έκαναν τον Αχιλλέα). Ο Δίας έστειλε τον Ηρακλή να σκοτώσει τον αετό και να ελευθερώσει τον Προμηθέα από το μαρτύριό του» (Υγίνου, Μύθοι LIV).

Κατά συνέπεια, ο Δίας δε έχασε ποτέ το θρόνο του. Κανείς άλλος θεός δεν τον έριξε. Κανείς άλλος θεός δεν τον αντικατέστησε. Κανείς άλλος θεός δεν τον κατέκτησε.

Το μόνο που κατακτήθηκε, αντικαταστάθηκε και έπεσε με την βία και «επί ποινή θανάτου» είναι η γνώση και η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων γύρω στο 390 μ.Χ. (και ευρύτερα), από τους χριστιανούς και την χριστιανική τους πίστη.
Όλα έγιναν από ανθρώπους εις βάρος άλλων ανθρώπων.



diadrastika.com

Ελισάβετ: Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν έχει έρθει ως βασίλισσα στην Ελλάδα;


Γενέθλια σήμερα για την πλέον διάσημη βασίλισσα του πλανήτη, την Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας η οποία έφθασε αισίως τα 90 καθώς γεννήθηκε την 21η Απριλίου 1926. Αν μιλήσουν τα γονίδια ( η βασιλομήτωρ «έφυγε» σε ηλικία 101) και η σημερινή της φυσική κατάσταση μάλλον έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Από τον Ιούνιο του 1953 οπότε και εστέφθη βασίλισσα έχει ταξιδεύσει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Σύμφωνα με την Mirror η Ελισάβετ έχει επισκεφθεί 120 κράτη επί συνόλου 196.

Έχει επισκεφθεί την κομμουνιστική Κίνα το 1986, την Γιουγκοσλαβία του Τίτο το 1972, μετά την πτώση του Ανατολικού μπλοκ 10 κράτη που ανήκαν σε αυτό μεταξύ των οποίων και την Ρωσία, και ακολουθεί μία τεράστια λίστα χωρών που ξεκινάει από την Ζιμπάμπουε και φθάνει στην Ισλανδία. Από τον χάρτη της λείπουν χώρες κυρίως της Λατινικής Αμερικής. Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ δύο σημαντικές χώρες όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Εκείνο όμως που παραξενεύει ιδιαίτερα είναι ότι ως βασίλισσα της Αγγλίας δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, αν και ο σύζυγος της Φίλιππος έφερε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας. Στις βρετανικές εφημερίδες αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες (σ.σ. τις οποίες θα παραθέσουμε στην συνέχεια) αποκρύπτεται όμως μία βασική που δεν είναι άλλη από την στάση της στο Κυπριακό ζήτημα. Άλλωστε η Κύπρος, μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, είναι επίσης ένα από τα κράτη που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ (σ.σ. κάτι που επίσης δεν αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες).
Untitled+3
Δύο χρόνια μετά την στέψη της, στις 14 Νοεμβρίου 1955 η νεαρή Ελισάβετ θα απαντήσει αρνητικά στο αίτημα απονομής χάρης στον 22χρόνο αγωνιστή του ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Καραολή οδηγώντας τον στην αγχόνη χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την δράση του.
Το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις την εποχή με τον γνωστό Γάλλο συγγραφέα και φιλόσοφo, Albert Camus να υποστηρίζει ανοικτά το αίτημα του Καραολή. Για να κάνουμε την μεγάλη ιστορία μικρή η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί «κόκκινο πανί» όχι μόνο για τους Κύπριους που επιθυμούσαν την ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα αλλά σχεδόν για το σύνολο των Κυπρίων.

Ποιες είναι τώρα οι υπόλοιπες θεωρίες. Η πρώτη έχει να κάνει με την εκδίωξη του πρίγκιπα Ανδρέα, πατέρα του συζύγου της Ελισάβετ Φίλιππου, από την Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Με αφορμή τα δικά του 90α γενέθλια πριν από πέντε χρόνια όταν είχε ρωτηθεί τι καταγωγής είναι, ο Φίλιππος είχε δώσει μισή απάντηση «well, i’m Greek, but…». Μετά το «but» δεν υπήρχε συνέχεια για να μάθουμε πως ακριβώς σκέφτεται για την χώρα μας σχεδόν 100 χρόνια μετά την εκδίωξη του πατέρα του.

Ο ίδιος φυσικά ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή τους γάμους του Κωνσταντινου και της Άννας Μαρίας όχι όμως συνοδευόμενος από την Ελισάβετ η οποία ήταν έγκυος. Η αντιμετώπιση που είχε το ελληνικό κράτος στον Κωνσταντίνο μετά το δημοψήφισμα του 1975 φέρεται να είναι ένας ακόμη πιθανός λόγος που η Ελισάβετ κρατάει αποστάσεις από την χώρα μας.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο βασιλικές οικογένειες έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους. Αρχικά ο Κωνσταντίνος βρήκε στέγη στο Λονδίνο ενώ υπάρχει και «κουμπαριά» καθώς ο Κωνσταντίνος είναι ο νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ και η Ελισάβετ νονά της κόρης του Κωνσταντίνου Θεοδώρας.

Πέρα από τις εικασίες μπορεί όμως να υπάρχει κάτι ουσιαστικό που να σχετίζεται με την πρώτη υπόθεση, δηλαδή την στάση της Ελισάβετ στο Κυπριακό: Ότι κανείς Έλληνας ηγέτης δεν την έχει καλέσει να επισκεφθεί την χώρα μας.

Πάντως γεύση από Ελλάδα η Ελισάβετ έχει πάρει πριν από 66 χρόνια όταν ως διάδοχος του θρόνου είχε επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Δεκεμβρίου του 1950.

Η περιοχή του πλανήτη Άρη που ονομάζεται Ελλάδα!!!

Ο κόκκινος πλανήτης έχει πλέον εξερευνηθεί αρκετά και πολλά σημεία του έχουν πάρει ονόματα πόλεων, νησιών, χωρών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων.
Έτσι στα τοπωνύμια του Άρη δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα, καθώς δίνει το όνομά της στη μεγαλύτερη κοιλάδα του Άρη και έχει ονομαστεί από τον μεγάλο Ιταλό αστρονόμο Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, «Hellas Planitia».
 
H «Hellas Planitia» έχει έκταση 2300 χιλιόμετρα και σχηματίστηκε από την πτώση μεγάλου αστεροειδούς πριν 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια. Η διαφορά ύψους από τις παρυφές μέχρι τη βάση είναι περίπου 9 χιλιόμετρα ενώ λόγω του μεγέθους της είναι το πλέον ευδιάκριτο σημείο στον πλανήτη Άρη.
Τα ιζηματογενή πετρώματα της κοιλάδας έχουν προκαλέσει εντύπωση στους ερευνητές καθώς υποδηλώνουν ότι υπήρχε στην περιοχή μεγάλη θαλάσσια έκταση πριν από 3,5-4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, μία χρονική περίοδο που, για πολλούς επιστήμονες, οι συνθήκες στον Άρη ήταν πολύ πιο ευνοϊκές για την εξέλιξη της ζωής απ’ ότι ήταν στη Γη.
Εκτός όμως από την κοιλάδα η Ελλάδα φιγουράρει και στον «Όλυμπο», το υψηλότερο βουνό του Άρη και σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα.
Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό βουνό ύψους 27 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές ψηλότερο από το Έβερεστ. Το σύμπλεγμα της καλντέρας του έχει πλάτος 85 και βάθος 3 χιλιόμετρα, ενώ η βάση του βουνού έχει μήκος 550 χιλιόμετρα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters