Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος έγινε πολυεκατομμυριούχος σε 2 χρόνια;…

Ο άνθρωπος που πέτυχε να 50πλασιάσει τα χρήματα του σε 2 χρόνια!
Γράφει ο Δευκαλίωνας
  
Από αυτήν εδώ την στήλη έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τα «καταραμένα CDS» επί των Ελληνικών Ομολόγων. Αυτά τα περιβόητα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι Ελληνικής χρεοκοπίας. Τις προηγούμενες λοιπόν ημέρες, όταν μαίνονταν επικοινωνιακά η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, οι τιμές των CDS επί των Ελληνικών Ομολόγων εκτοξεύθηκαν στο διάστημα διαμορφώνοντας αστρονομικές τιμές μεγαλύτερες από τις 5.000 μονάδες βάσης. Σε πάρα πολύ απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά: Εάν κάποιος είχε ποντάρει 1 ευρώ σε ένα CDS επί Ελληνικού Ομόλογου τον Νοέμβριο του 2009 (όταν άρχιζε η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση) και ρευστοποιούσε αυτό το ποντάρισμα την προηγούμενη Παρασκευή ή Δευτέρα, θα έπαιρνε πίσω 50 ευρώ. Δηλαδή σε ακόμα πιο απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά: Το 1.000.000 ευρώ τοποθετημένα τον Νοέμβριο 2009 σε CDS επί Ελληνικών Ομολόγων, έχουν μετατραπεί τον Σεπτέμβριο 2011 σε 50.000.000 ευρώ και πάει λέγοντας τα 10.000.000 ευρώ έχουν γίνει 500.000.000 ευρώ κοκ.
Δηλαδή, όποιος πρόβλεψε σωστά και αγόρασε τον Νοέμβριο 2009 CDS επί Ελληνικών Ομολόγων, έχει γίνει σήμερα πάμπλουτός αφού μέσα σε περίπου 2 χρόνια 50πλασίασε τα χρήματα του.
Ας θυμηθούμε για μία ακόμα φορά ποιος έχασε την ευκαιρία να γίνει πάμπλουτος.
Η νέα, τον Νοέμβριο του 2009, ΠΑΣΟΚική διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πούλησε ως γνωστόν CDS επί Ελληνικών Ομολόγων. Η επίσημη δικαιολογία: Δεν μπορούμε να κρατάμε στο χαρτοφυλάκιο μας επενδυτικά προϊόντα που στοχεύουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Ξεκάθαρα πολιτική θέση Αληθοφανής και Σοβαρή, εάν είχε...
συνδυασθεί και από καταγγελία της προηγούμενης διοίκησης (της ΝΔ) που τα είχε αγοράσει. Δεν συνέβη όμως τίποτε τέτοιο. Η υπόθεση πνίγηκε εκείνη την εποχή στον ορυμαγδό των οικονομικών γεγονότων.
Σήμερα όμως θα ήταν χρήσιμο να μας πληροφορήσει η νυν (και την επίμαχη περίοδο) διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πόσες ζημιές θα γράψει από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εάν και όποτε γίνει. Και πόσες από αυτές τις ζημιές θα κάλυπτε εάν είχε κρατήσει εκείνα τα CDS και τα πουλούσε τις τελευταίες ημέρες. Έτσι για το φιλότιμο και το γαμώτο, μιας και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει εισαγγελέας που θα θελήσει να διερευνήσει εκείνη την επιχειρηματική απόφαση, καθώς και το ποιος αγόρασε εκείνη την επίμαχη παρτίδα CDS.
Για να εξηγούμαστε, τις επιχειρηματικές αποφάσεις δεν πρέπει να τις κρίνουν οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια αλλά οι μέτοχοι. Στην περίπτωση όμως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι μέτοχοι της πλειοψηφίας είμαστε όλοι εμείς, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο εκπροσωπείτε από την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του η οποία διόρισε και την νυν διοίκηση. Άρα καλοπροαίρετα το Υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου (του Ελληνικού Δημοσίου) θα πρέπει να σχολιάσει την συγκεκριμένη απόφαση της νυν (και τότε) διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και θα πρέπει να το κάνει σύντομα αφού σε αρκετές χώρες της ΕΕ φουντώνει η δημόσια συζήτηση για το τι έγινε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο με τα CDS επί Ελληνικών Ομολόγων.
Εμείς ως γνωστό διαφωνούμε σε όλα τα ζητήματα πολιτικής με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε μαζί του σε τίποτε αφού τον θεωρούμε ορκισμένο υπηρέτη της σύγχρονης μάστιγας του ανθρώπινου πολιτισμού που ακούει στο όνομα Νεοφιλελευθερισμός. Παρ’ όλα αυτά επειδή είμαστε εθνικά αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν μας αρέσει το όνομα του οποιουδήποτε Έλληνα Πρωθυπουργού να κυλιέται στις λάσπες της Ευρωπαϊκής Μικροπολιτικής και κουτσομπολιού. Δεν πάει βρε αδερφέ να ταυτίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον οποιοδήποτε κερδοσκόπο εναντίον της ίδιας του της πατρίδας. Δεν φτάνει όμως η δική μας η άποψη και θέση.
Πρέπει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να βγει και να ξεκαθαρίσει, όχι με αφορισμούς αλλά με πράξεις, την θέση του. Να πάρει δηλαδή δημόσια θέση για την προαναφερόμενη πράξη της ΠΑΣΟΚικής διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εξ’ άλλου κατά κυριολεξία ο ίδιος ή πολύ δικοί του άνθρωποι διάλεξαν τον κ. Κλέονα Παπαδόπουλο σαν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και δεν βρήκαν τον κ. Κ. Παπαδόπουλο σε κάποια κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου. Ο κ. Κ. Παπαδόπουλος εξ άλλου δεν ήταν τακτικός επισκέπτης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (για να μην κυριολεκτήσουμε και πούμε πως δεν ήξερε ούτε καν που ήταν).
Κάπου μεταξύ Λονδίνου και Ελβετίας έγινε η επιλογή, μιας και ο κ. Κ. Παπαδόπουλος εκεί δραστηριοποιούνταν πριν έρθει στην Ελλάδα και αναλάβει τις τύχες ενός εύρωστου κατά κοινή ομολογία τραπεζικού ιδρύματος όπως ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τώρα αν ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήσει και πληροφορηθεί από τον κ. Κ. Παπαδόπουλο και τον αγοραστή της επίμαχης παρτίδας CDS, ώστε να ανακοινώσει το όνομα του και στον Ελληνικό Λαό, τότε θα είμαστε πανευτυχείς. Διότι τότε μέσα στην φτώχεια μας και την δυστυχία μας θα ξέρουμε τον άνθρωπο που πέτυχε να 50πλασιάσει τα χρήματα του σε 2 χρόνια!
 
Από το "Στοχασμός-Πολιτική" μέσω "Σίβυλλα
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/09/2.html

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν
Πολύ κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την ελληνική οικονομία, σε αντίθεση με τις προηγούμενες 650 μέρες που ήταν ανέμελες και λαμπερές. Οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας έφτασαν το 98% αλλά, αν δεν φτάσουν στο 1.500%, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – άλλωστε, χρεοκοπήσαμε πρόπερσι, πάλι θα χρεοκοπήσουμε; Ο ....
χρεοκοπημένος την χρεοκοπία δεν την φοβάται.
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί. Κάποια ανακοίνωση, μάλλον, έχουν να του κάνουν, γιατί, διαφορετικά, δεν υπήρχε λόγος να φάνε ξανά στη μάπα την ηλίθια σκατόφατσά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βέρμαχτ, η Άγκελα Μέρκελ θα διατάξει τον Γιώργο Παπανδρέου να φορολογήσει το περπάτημα στα πεζοδρόμια, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί θα απαιτήσει να μπει ειδικό τέλος στις τουαλέτες των σπιτιών και οι Έλληνες να σκάνε 3 ευρώ κάθε φορά που τραβάνε το καζανάκι.
Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί θα απαιτήσουν ακόμα να κάνουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα, μέχρι η χώρα μας να ξεπληρώσει το χρέος της.
Γάλλοι και Γερμανοί θα μένουν στα σπίτια των Ελλήνων και οι Έλληνες θα κοιμούνται έξω –αφού πρώτα μαγειρέψουν, καθαρίσουν, σιδερώσουν, πλύνουν και σερβίρουν τους κατακτητές- ενώ οι Γαλλογερμανοί θα έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να ξεπαρθενεύουν τις κόρες και τους γιους του ιδιοκτήτη ή να πηδάνε ακόμα και τη γυναίκα του, αν είναι καλοστεκούμενη και δεν έχει γίνει εντελώς μπακατέλα.
Την ώρα που οι Γαλλογερμανοί θα πηδάνε τις κόρες, τους γιους και τις γυναίκες, οι περήφανοι Έλληνες πατεράδες θα είναι υποχρεωμένοι να τους κάνουν αέρα.
Μέρκελ και Σαρκοζί θα εξηγήσουν στον Γιώργο Παπανδρέου πως -μετά τον ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια- έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να εφαρμόσει τον κανόνα «ένα παιδί ανά οικογένεια».
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Σόιμπλε, αν η Ελλάδα είχε εφαρμόσει την πολιτική του ενός παιδιού –όπως έκανε η Κίνα-, δεν θα είχε σήμερα κανένα οικονομικό πρόβλημα, αφού οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα έχωναν στο Δημόσιο και τα τρία παιδιά του κυρίου και της κυρίας Λαμογιοπούλου αλλά μόνο τη μοναχοκόρη τους, την πεντάμορφη, την χιλιοπαινεμένη, που τράβαγε τους βύζους της και ήταν αναμμένη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αντιδράσει έντονα στο γαλλογερμανικό αίτημα για ένα παιδί ανά οικογένεια, υποστηρίζοντας πως, αν τα Ελληνόπουλα δεν έχουν αδέλφια, δεν θα μάθουν τι σημαίνει η υπέροχη λέξη «αδελφός», ενώ θα επικαλεστεί και το ατράνταχτο επιχείρημα πως τα παιδιά δεν θα μπορούν να λένε πια στα άλλα παιδιά «αν με χτυπήσεις, θα φωνάξω τον μεγάλο μου αδελφό και θα σε κάνει κομματάκια», οπότε θα τα κάνουν μπαούλο στο ξύλο τα άλλα μοναχοπαίδια.
ΠΗΓΗ: pitsirikos.net

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_2250.html

Καστελόριζο

Καστελόριζο,2009…….

Θυμηθείτε!

Από κει ξεστομίστηκε η κατοχή μέσω ΓΑΠ!....

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Καστελόριζο,2011…….


Από κει θα επιχειρηθεί η συνέχεια της κατοχής!......

Τυχαίο; Όχι! ήρθαν με σχέδιο οι κατακτητές, δεν δουλεύουν στην τύχη….

Μα …..ο βλάξ;; όχι βέβαια! Όχι αυτός ούτε η συμμορία του!

Οι αιώνιες «μεγάλες δυνάμεις», τα «αφεντικά»…..

….μαύρο φίδι που μας έφαγε….

Οι ικανοί, οι άριστοι, να’ ναι μακριά, άφαντοι απ’ τη χώρα, υπόδουλοι κι αυτοί, να δουλεύουν στο εξωτερικό, …..για τα αφεντικά……

Κι εδώ μόνη η σημαδεμένη πολιτική τράπουλα , να έχει διαλύσει τα πάντα,

να έχει κλείσει κάθε πόρτα, κάθε χαραμάδα,

που θα άφηνε την Ελλάδα να αναστηθεί……

Δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, παραγωγική ικανότητα, οικονομία, ένοπλες δυνάμεις, …όλα….

Ο εχθρός ήρθε καλά διαβασμένος, καλά προετοιμασμένος, επίμονος, μεθοδικός……

Ας μην οικτίρουμε εαυτούς,

δεν είχαμε και δεν έχουμε προς το παρόν τη δύναμη να νικήσουμε τέτοιο θεριό!....

Αναγνώστης

 http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_6922.html

''Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή.Μας έχουν για μπανανία'' – Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που ''ξηλώθηκε'' από τον Βενιζέλο

- ''Μας ήρθε έτοιμο-μαγειρεμένο από τους Γερμανούς το έλλειμμα του 2009''
- ''Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας.Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός''
- ''Ο Παπακωσταντίνου μας παραπλάνησε.Μου είπε μη μιλάς εδώ δεν είναι Σύγκλητος''
- ''Τρύπια η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Πάνω από ένα χρόνο έχουμε να συνεδριάσουμε.Μας προσέλαβαν όλους γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ''
- Ώρα 14.00 Διαβάστε πως απαντάει στις καταγγελίες ο Γ.Παπακωσταντίνου
Καταγγελίες που σοκάρουν, και αν ισχύουν τινάσσουν τα πάντα στον αέρα, από το στόμα της Ζωής Γεωργαντά, που ανήκει στα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Ε.Βενιζέλο.
Ο υπουργός Οικονομικών ξήλωσε όλα τα μέση της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από τον πρόεδρο, τον οποίο η Ζωή Γεωργαντά καταγγέλει για....

''φίμωση'' της αρχής.

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τα κίνητρα των σοκαριστικών αυτών καταγγελιών, δηλαδή έπρεπε να εκδιωχθεί η κυρία Γεωργαντά για να αποκαλύψει , μιλώντας σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ότι ουσιαστικά μεθοδεύτηκε υπαγωγή μας στο Μνημόνιο και η εξόντωση μας με μέτρα λιτότητας. Η ίδια ισχυρίζεται πως έχει ενημερώσει με επιστολή της προσωπικά τον πρωθυπουργό αλλά και τη Βουλή, στην οποία υπάγεται η ΕΛΣΤΑΤ.

Προσέξτε τώρα τι καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά.

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γ.Παπακωσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι ''πέρασαν'' και ''περνάνε'' τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή.Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov.Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ


Διαβάστε πως, πάντα κατά την κυρία Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μιά νύχτα το έλλειμμα του 2009

"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ".
"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ"
''Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα''.
"Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"
"Ο κ. Ραντερμάχερ, της Eurostat δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, μας έχουν για μπανανία, ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πραγματικό έλλειμμα του 2009''.


Όπως δηλώνει η καθηγήτρια Οικονομετρίας την φίμωσε ο ίδιος ο Γ.Παπακωσταντίνου, τότε τσάρος της οικονομίας."Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα".

Η κυρία Γεωργαντά αποκαλύπτει τις εντολές αποσιώπησης που πήρε από τον Γ.Παπακωσταντίνου:"Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε".

Ανατριχίλα προκαλεί άλλη μία δήλωση της, που η ίδια φέρει την ευθύνη της τεκμηρίωσης της.
''Τόσο εγώ όσα και οι υπόλοιποι γίναμε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ υποτίθεται μέσω της διαδικασίας του opengov.Η αλήθεια είναι ότι μας επέλεξαν επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ''.

Μετά από όλα αυτά ενημέρωσε, όπως λέει, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη καθώς και τα πολιτικά κόμματα.


Αν αληθεύουν όσα λέει η κυρία Γεωργαντά τότε έχουμε μπροστά μας μία βόμβα που απειλεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, μια και η ίδια ισχυρίζεται πως τους έχει ενημερώσει ΌΛΟΥΣ.

Συνεπώς και χωρίς περιστροφές ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ μία άμεση και πειστική απάντηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη Βουλή.

ΠΗΓΉ

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_4314.html

Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ σοβαρά!


  • Δεν είναι δυνατόν να φανταζόμαστε πως η τουρκική ηγεσία έχει αποφασίσει ξαφνικά να… αυτοκτονήσει
Τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο μας φανερώνουν, πως οι προβλέψεις αρχίζουν να γίνονται σιγά-σιγά πραγματικότητα. Όσα διαβλέπαμε στον ορίζοντα να πλησιάζουν (βλέπε εδώ) αρχίζουμε να τα νιώθουμε τώρα στη ραχοκοκαλιά μας…
Το ερώτημα όμως που εύλογα ανακύπτει είναι, αν έχουμε να κάνουμε για εξελίξεις βάσει σχεδίου ή μήπως έχουμε να κάνουμε με …έκτατα περιστατικά. Διότι η ιστορία δεν έχει γραφτεί βάσει σχεδιασμών επί χάρτου αλλά μάλλον από κάποιους καθοριστικούς ελιγμούς της τελευταίας στιγμής.
Άλλο είναι όμως να διαβάζεις ιστορία και άλλο να την ζεις, διότι όλα δείχνουν πως στις ημέρες αυτές γράφονται νέες, πολύ σημαντικές, σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.
Το άλλο παράδοξο επίσης είναι, πως οι μεγάλες ιστορικές στιγμές δεν είχαν δώσει τον χρόνο και την ευκαιρία να γίνουν οι επιλογές των πρωταγωνιστών. Πολλές φορές μάλιστα, αυτοί που «κατόπιν εορτής» χαρακτηρίστηκαν ήρωες ή Εφιάλτες ίσως να μην είχαν καν επιλεγεί για οποιεσδήποτε θέσεις ευθύνης ή να είχαν κεντρίσει ιδιαίτερα την προσοχή, αλλά οι περιστάσεις και οι στιγμές τελικά τους ανέδειξαν..
Οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις καθώς τα όσα είδαμε να δρομολογούνται αναφορικά με τη χώρα μας, τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, δείχνουν, πως βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι τυχαίο ή αν υπάρχει κάποιος άλλος συγκεκριμένος λόγος, αλλά γεγονός είναι πως καλούμαστε για μια ακόμη φορά να ανέβουμε στη διεθνή σκηνή και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει αναλάβει τα καθήκοντά της με συγκεκριμένη αποστολή αυτό έχει γίνει πλέον πασιφανές, χάρη στον ερασιτεχνισμό και τα χονδροειδή λάθη των συμμετεχόντων στην «αποστολή». Έχω λόγους όμως να πιστεύω πως έχουν προκύψει τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό της «αποστολής», κι αυτό λόγω του ότι υπάρχουν –όπως πάντα υπήρχαν- και ορισμένοι οι οποίοι κινούνται εκτός σχεδιασμού και προέρχονται μάλιστα όχι από το εχθρικό στρατόπεδο, αλλά από τους θεωρούμενους «συμμάχους». Εδώ αναφέρομαι για μια ακόμη φορά στους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν θέσει ως φαίνεται σε δράση ένα σχέδιο Β, μέσω του οποίου επιχειρούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να επωφεληθούν από την κρίση.
Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν τους ισχυρισμούς αυτούς υπερβολικούς και άτοπους, αλλά επισημαίνω, πως και ο Καίσαρας αιφνιδιάστηκε όταν είδε ανάμεσα στους συνωμότες τον… Βρούτο.
Η Τουρκία, η οποία έχει αποδείξει ότι κινείται πολύ μεθοδικά και έχει δώσει αποδείξεις άριστης εξωτερικής πολιτικής, είναι βέβαιο ότι έχει εξασφαλισμένα τα νότα της. Δεν είναι δυνατόν να φανταζόμαστε πως η τουρκική ηγεσία έχει αποφασίσει ξαφνικά να …αυτοκτονήσει. Δεν είναι δυνατόν να φανταζόμαστε ότι είναι δυνατόν να θέσει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο τα όσα με τόσο κόπο κατάφερε να πετύχει τα τελευταία δέκα χρόνια. Εξάλλου, οι τελευταίες κινήσεις τους δεν αποτελούν κάτι παράδοξο. Είναι απλά η συνέχεια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια.
Αυτό που πυροδότησε τις τελευταίες ακραίες κινήσεις, είναι ο στρατηγικός ελιγμός του Ισραήλ, δηλαδή η συμμαχία με Κύπρο και Ελλάδα και η απόφαση συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία είχε δώσει το στίγμα της εδώ και καιρό. Άρα δεν έχει αιφνιδιάσει κανέναν. Το μόνο σημάδι αιφνιδιασμού είναι Η ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ.
Έχω την εντύπωση πως κάποιοι είχαν αμφιβολίες για το αν θα τολμήσει τελικά να κάνει αυτό που έδειχνε ότι επιδιώκει. Τι είναι όμως αυτό που επέτρεψε στην Τουρκία να προχωρήσει χωρίς δισταγμό; Πως είναι δυνατόν να τα βάζει με όλους και με όλα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις διεθνείς συμβάσεις, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ;
Χωρίς πολλές περιστροφές, χωρίς περίτεχνες αναλύσεις και χωρίς δισταγμό, έρχομαι να κρούσω για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, και να δείξω τον σύγχρονο ΒΡΟΥΤΟ που είναι η Γερμανία.
Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν, πως η Γερμανία είναι η πλάτη της Τουρκίας όπως είναι και του Ιράν. Δεν προκαλεί εντύπωση η ξαφνική ηρεμία του νευρωτικού Αχμαντινεζάντ;
Άρα, θα ήταν πιστεύω συνετό να είμαστε άγρυπνοι, ώστε να μη φτάσουμε να πούμε και εμείς σε κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον: Κι εσύ τέκνον Βρούτε;
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_6631.html

Χτύπημα της Τουρκίας στο Καστελόριζο περιμένει η κυβέρνηση


Σε εφαρμογή το στρατιωτικό δόγμα Ελλάδας - Ισραήλ εναντίον Τουρκίας
Η έγκυρη ισραηλινή ιστοσελίδα για θέματα άμυνας και διπλωματίας Depka file δημοσιεύει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι χθες, 14/9, και κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπ.Νετανιάχου, ετέθη σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το σύμφωνο αυτό είχε υπογραφεί την 4/9 - με την άφιξη του Έλληνα Υπουργού Αμύνης κ.Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ.
Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο λόγος που ετέθη χθες σε εφαρμογή το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ είναι οι απειλητικές κινήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου κράτησε πολλή ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο, όσο και στο ότι τις τελευταίες 48 ώρες πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο κατασκοπευτικά τουρκικά αεροπλάνα συνοδευόμενα από τουρκικά μαχητικά.
Το δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας αναφέρει ότι από ελληνικής πλευράς εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα θελήσει είτε να επιτεθεί στο νησί είτε να το πλήξει και να το ελέγξει. Από ισραηλινής πλευράς εκφράζονται ανάλογοι φόβοι - ότι δηλαδή μία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καστελορίζου θα δόσει το έναυσμα για περαιτέρω τουρκική στρατιωτική δράση στην περιοχή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κυπριακή και Ισραηλινή ΑΟΖ.
Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα, στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να ξαφνιάσει την Ελλάδα, επιτιθέμενη συγχρόνως και σε άλλους ελληνικούς στόχους στο Αιγαίο.
Οι επιμέρους όροι του συμφώνου στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας δεν ανακοινώθηκαν επισήμως ούτε από την Αθήνα ούτε από την Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι όροι που αφορούν την ισραηλινή πλευρά προβλέπουν τη στάθμευση ισραηλινών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικές στρατιωτικές βάσεις καθώς επίσης και την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.
Οι τουρκικές απειλές για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισραήλ σε περίπτωση που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες στην περιοχή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ισραηλινή και Κυπριακή ΑΟΖ, διοχετεύθηκαν μέσω του τουρκικού Τύπου στις 12/9.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, εάν : 1) ισραηλινά πολεμικά πλοία εμποδίσουν τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και 2) εάν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία εξέλθουν εκτός των ισραηλινών χωρικών υδάτων, που εκτείνονται στα 12 ναυτικά μίλια, τότε τουρκικά πολεμικά πλοία θα προσεγγίσουν τα ισραηλινά φθάνοντας σε απόσταση έως και 100 μέτρων, με σκοπό να τα αδρανοποιήσουν. Δεδομένου ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται πέραν των 60 ναυτικών μιλίων από τις ισραηλινές ακτές, το παραπάνω σενάριο τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής σύγκρουσης ισχύει και στην περίτπωση των κοιτασμάτων.
Το εκτενές δημοσίευμα αναφέρει ότι επίσημοι κύκλοι στην Ιερουσαλήμ προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ή μη ασυνήθιστης τουρκικής στρατιωτικής κινητικότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Νετανιάχου.
Επίσημοι κύκλοι στην Ιερουσαλήμ πάντως συστήνουν αυτοσυγκράτηση προτείνοντας στην πολιτική ηγεσία "να αφήσουμε τους Τούρκους λίγο χρόνο να ξεθυμάνουν". Άλλη πλευρά ισραηλινών εμπειρογνομώνων επιβεβαίωσε ότι οι άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ αλλά και Ελλάδας και Κύπρου, και έχουν δοθεί τα κατάλληλα μηνύματα στην κυβέρνηση Ερντογάν να μην προβεί σε στρατιωτική εμπλοκή στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το δημοσίευμα καταλήγει ότι θεωρείται βέβαιο ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη δώσει το πράσινο φως τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ιερουσαλήμ για να προχωρήσουν στην έναρξη ισχύος αυτής της σημαντικής από κάθε άποψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_6769.html

Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.

Image
 

Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100. 
Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.
Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).
Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…
Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η  οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:
ZCZC FA23
150739 UTC SEP 11
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR: 604/11
DEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY BY M/V BERGEN SURVEYOR, M/V SHARONA, M/V GLOMAR VENTURE AND THOR BEAMER. BETWEEN 15 SEP - 15 NOV IN AREA BOUND BY.
34 30.85N 029 29.50E
53 53.37N 029 32.53E
36 14.83N 030 15.51E
36 08.47N 030 25.18E
36 75.70N 030 41.20E
36 45.97N 031 18.50E
36 30.55N 032 01.22E
36 04.18N 032 28.78E
35 35.93N 032 41.08E
35 16.00N 032 00.00E
34 23.13N 031 41.83E
5 NM WIDE BERTH ADVISED.
NNNN
---
NGİLİZCE    15.09.2011
Saat : 00:50   15.10.2011
Saat : 20:50   ANTALYA
Εκεί είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…
Στο Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση αδειών μέχρι νεοτέρας».
Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν» «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε ικανοποιητική κατάσταση.
Στις μονάδες της «πράσινης γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3 που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω απ’όλα υψηλό ηθικό.
Γενικά η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άρθρο-κόλαφος στους F.Times:Η Ελλάδα θα τα κατάφερνε, αν έπαυε η ανθελληνική υστερία της Γερμανίας!


Image

Η εφημερίδα Financial Times φιλοξενεί ένα αφοπλιστικό άρθρο του Jeffrey Sachs, ο οποίος υπήρξε ο νεότερος σε ηλικία καθηγητής Οικονομικών στο Harvard, ενώ στη συνέχεια η καριέρα του εκτοξεύτηκε ως σύμβουλος σε κυβερνήσεις του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου και εφάρμοσε θεραπείες-σοκ.
Ο Sachs υποστηρίζει ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με καταστροφή, εάν η Γερμανία συνεχίσει το ανθελληνικό της παραλήρημα και εάν η Τρόικα μονίμως απαιτεί από την Ελλάδα λιτότητα (!)
 Ιδού το άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα μπορεί, οι Γερμανοί την εμποδίζουν!"
Τα γερμανικά tabloid και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Ευρώπη φαίνεται πως έχουν εμμονή με την Ελλάδα, την οποία πλέον μεταχειρίζονται ως αντικείμενο χλευασμού. Δεν δίνουν σημασία στο ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σκληρά μέτρα λιτότητας εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων. Αυτή ακριβώς η επιθετική συμπεριφορά, όμως, δημιουργεί και τον μεγαλύτερο άμεσο κίνδυνο για το ευρώ.
Παρά την έκκληση της κ. Angela Merkel για ηρεμία, κοντόφθαλμοι Γερμανοί πολιτικοί αποφαίνονται ότι η Γερμανία θα ευνοηθεί εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε χρεοκοπία ή εάν εκδιωχθεί από τη ζώνη του ευρώ. Η απόσταση από την αλήθεια είναι τεράστια. Η Γερμανία κινδυνεύει με τη δική της καταστροφή και διακυβεύει την ευρωπαϊκή οικονομική ευεξία, εάν εξακολουθήσει να αγνοεί την αλληλεξάρτηση των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Είναι προς τιμήν της κ. Angela Merkel, λοιπόν, που αυτήν την εβδομάδα τάχθηκε εναντίον των θερμοκέφαλων συναδέλφων της. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν παρωπίδες στη γερμανική μακροοικονομική νοοτροπία. Η Ελλάδα προχωρά σε μία τολμηρή μετάβαση, από ένα μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα το 2009 σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Η αποστολή είναι σημαντική. Και ναι, υπήρξαν κάποια ολισθήματα, τα οποία όμως απορρέουν από τη βαθιά ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, οι επικριτές οικειοθελώς αγνοούν ότι ο πανευρωπαϊκός χρηματοοικονομικός πανικός έχει κατακλύσει όλες τις γραμμές πίστωσης και τις καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξανεμίζοντας και την ικανότητα των τραπεζών να δανείζουν. Κατά συνέπεια, η ελληνική οικονομία λυγίζει υπό το βάρος της ασφυκτικής πιστωτικής στενότητας, που τροφοδοτείται από τις πρόσφατες συζητήσεις περί χρεοκοπίας.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι η ηγεσία της Γερμανίας και της Ε.Ε. αντιδρά σε όλη αυτήν την κατάσταση με απαιτήσεις νέας λιτότητας. Η Ελλάδα αναγκάστηκε εκ νέου το σαββατοκύριακο να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα λιτότητας. Πρέπει, όμως, πλέον να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής αστάθειας. Νέες περικοπές θα τη σπρώξουν στον γκρεμό, τερματίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, εντείνοντας τις χρηματοοικονομικές πιέσεις και τα τύμπανα του πολέμου όσων την ωθούν εκτός ευρωζώνης.
Είναι όμως απολύτως αφελές να πιστεύει κανείς ότι τα προβλήματα θα σταματήσουν στην Ελλάδα. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ακόμη και η Γαλλία ενδέχεται να ακολουθήσουν την ίδια τύχη, καταστρέφοντας όλο το οικοδόμημα της νομισματικής συνεργασίας.
Σε αυτήν τη φάση είναι απόλυτη η ανάγκη για ευρωπαϊκή ηγεσία. Ίσως να πρέπει να περιμένουμε λίγο, μέχρις ότου ο κ. Jean-Claude Trichet αντικατασταθεί από τον κ. Mario Draghi στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η παραίτηση του κ. Juergen Stark, αν και οι αγορές την αντιμετώπισαν αρνητικά, δίνει την ευκαιρία για πιο ρεαλιστική νοοτροπία στην ΕΚΤ.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποφύγουμε την άβυσσο είναι ξεκάθαρα. Η Ελλάδα χρειάζεται κεφάλαια κίνησης, με τη στήριξη της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να αποφύγει την έκρηξη που θα προκαλέσει πανικό. Επιπλέον, η Ελλάδα και οι εταίροι της θα πρέπει να εφαρμόσουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον Ιούλιο, βάσει της οποίας ο EFSF θα χρηματοδοτήσει μέρος των αναγκών της Ελλάδας, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν ελληνικά ομόλογα τα ανταλλάσσουν με 30ετείς τίτλους.
Παράλληλα, η Γερμανία θα πρέπει να προχωρήσει σε πολιτική προληπτικών κινήσεων, αν μη τι άλλο για να καθησυχάσει τις αγορές. Η κ. Merkel θα δυσκολευτεί να κάνει τους συναδέλφους της να σωπάσουν και να πείσει τους Γερμανούς να στηρίξουν την ευρωζώνη. Επιπλέον, όμως, θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις και σε άλλους στην ευρωζώνη να επικυρώσουν τη συμφωνία για την επέκταση του EFSF και να ενθαρρύνει τόσο τις Βρυξέλλες όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους για τη χρηματοδότηση του 2012, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι η Ελλάδα θα λάβει μερικά ακόμη δισεκατομμύρια ώστε να αντιμετωπίσει τη βαθιά ύφεση. Καλό θα ήταν να ενθαρρύνει επίσης την ΕΚΤ να συμπεριφερθεί ως κεντρική τράπεζα και όχι ως εμπoρική τράπεζα, ενεργώντας ως έσχατος πιστωτής για τις τράπεζες που πλήττονται από τον χρηματοοικονομικό πανικό.
Η συμφωνία του Ιουλίου μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τα περιθώρια που χρειάζεται, κλειδώνοντας σε χαμηλά επίπεδα τα πραγματικά επιτόκια και παρέχοντας χρηματοδότηση για την αναδιάρθρωση των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών. Βεβαίως, η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη, καθώς πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όμως, θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να το πετύχουν και να μη μαλώνουν τους Έλληνες για μικρά ολισθήματα. Η Ελλάδα, οι πιστωτές της και η ΕΚΤ πρέπει να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα, μακροοικονομική σύνεση και ωριμότητα. Η Ελλάδα το κάνει. Θα πρέπει να το πράξει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιπτώσεις για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία θα είναι φοβερές. Βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη φάση. Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24022&Itemid=157

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: Τώρα ανοίγουν τους τάφους μας!!!

Ισοπέδωσαν με βίαιη μοχθηρία την Ελλάδα…
Βγάζουν στο σφυρί το έδαφος και το υπέδαφος της χώρας…
Έγδαραν ζωντανό τον ελληνικό λαό…

 
Θανατώνουν κυνικά το μισθωτό, το συνταξιούχο, κάθε νοικοκυριό και ιδιαίτερα τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα με κανιβαλιστική κτηνωδία…
Δολοφονούν ανελέητα τη μνήμη της βλάστησης, τις συνειδήσεις, κάθε ανθρώπινη αξία:Τα Πάντα τα έχουν βρωμίσει και αποτεφρώσει…
Ωθούν και αυτούς που ζούνε ακόμα στην τρέλα…
Τώρα αφού κατασκεύασαν το φέρετρο του ελληνικού λαού ανοίγουν τους τάφους…
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…
Πρέπει ταχέως να ξεφύγουμε από την ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΡΓΗ και τη λεκτική εκτόνωσή της και να μετατρέψουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΟ σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ!!!

ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργήσουμε ΑΜΕΣΑ οργανωτικά σπέρματα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και δικτυώσεις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ…

Σε ατομικό επίπεδο ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται…

ΟΥΤΕ με αγελαίες «εξεγέρσεις»:Η «μαζική» όψη της ατομικής οργής…

ΠΡΕΠΕΙ να ζωντανέψει ΞΑΝΑ το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΓΩ: Ο «κοινοτικός» και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ αγώνας και οι ηρωικές παραδόσεις και ΑΞΙΕΣ αυτών των αγώνων…

Διαβάστε τη συνοπτική περιγραφή του εφιάλτη, τον κτηνώδη μαλθουσιανισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, από το Νίκο Μπογιόπουλο:

Αυτό είναι «βία»;
Γράφει:
Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6440726&publDate=16/9/2011


Να σου έχουν λεηλατήσει το μισθό.
Να σου έχουν στερήσει τη σύνταξη.

Να σου έχουν αυξήσει τα εισιτήρια στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό (που τα τρένα του κινούνται πλέον ανά μισάωρο!) κατά 40%.
Να σου λένε ότι η ανεργία σου δεν είναι δυστυχία, αλλά κάτι σαν εκδρομή στο λούνα παρκ της «εργασιακής εφεδρείας».
Να σου λένε ότι στόχος τους είναι στην οικογένειά σου να υπάρχει... ένας εργαζόμενος.
Να σου λένε ότι δίπλα στα υπόλοιπα έξοδα για τη «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία θα πρέπει να πληρώσεις και για τα... βιβλία - φωτοτυπίες των παιδιών.
Να σου δίνουν τα ψίχουλα των 517 ευρώ για μηνιάτικο και να σου ζητάνε - γι' αυτά τα ψίχουλα - να πληρώσεις φόρο εισοδήματος.
Να σου κόβουν το μεροκάματο στο μισό και ταυτόχρονα να σου έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα με απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.
*
Και μετά από όλα αυτά κι από τόσα άλλα, να έρχονται - σε σένα που σε χρεοκοπήσανε, που σε πτωχεύσανε, που σου διέλυσαν κάθε προγραμματισμό, που σου τσακίσανε τη ζωή - και να σου λένε:
*
Με τα λεφτά που σου έχουνε απομείνει
(σ.σ.: που όμως δεν έχει απομείνει τίποτα, γιατί τα πήρανε όλα!)
αν δεν μας πληρώσεις το νέο τρισβάρβαρο χαράτσι που θα σου στείλουμε με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένεις
(σ.σ.: για το σπίτι που στο έχουν φορολογήσει χίλιες φορές, που το πληρώνεις τοκογλυφικά στην τράπεζα μια ζωή και που ζεις με την ελπίδα ότι κάποτε θα το ξεχρεώσουν τα... παιδιά σου)

τότε εμείς
οι «σοσιαλιστές», οι «αντιεξουσιαστές», «οι σωτήρες», οι «πατριώτες»:
*
Πρώτον, θα σου κόψουμε το ρεύμα.

Δεύτερον, θα αφήσουμε εσένα και την οικογένειά σου στο σκοτάδι.

Τρίτον, θα σου στερήσουμε ακόμα και τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα.

Τέταρτον, θα σε υποχρεώσουμε να ζεις εσύ, τα παιδιά σου και οι γέροντες γονείς σου στο κρύο και στη νύχτα.

Πέμπτον, αφού σου κόψουμε το ρεύμα, θα στείλουμε τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, θα σε κυνηγήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα εφαρμόσουμε εις βάρος σου όλες τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
*
Απευθυνόμαστε στους κάθε λογής ευαίσθητους της «δημοκρατίας».
Προς τους πάσης φύσεως εισαγγελείς που βαφτίζουν «βία» τις λαϊκές διαμαρτυρίες.
Προς τους κατηγόρους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να καταγγέλλουν την «ανομία» των απεργιών και των εργατικών κινητοποιήσεων.

*
Και ρωτάμε:

Αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;

Να απειλείς τον χρεοκοπημένο, τον απολυμένο, τον άνεργο, τον κατεστραμμένο, τον λεηλατημένο (αυτόν που εσύ λεηλάτησες)
εκδίδοντας χοτζέτι και λέγοντάς του ότι «ή θα τα βρεις να μου τα δώσεις ή θα σε αφήσω χωρίς καλοριφέρ και χωρίς φως μέσα στο χειμώνα»,
αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;

*
Προφανώς, είναι παραπάνω από «βία». Είναι «πόλεμος». Αυτή τη λέξη, άλλωστε, χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη:
*
«Πόλεμος».
*
Μόνο που σ' αυτόν τον «πόλεμο» δεν υπάρχει «εξωτερικός αντίπαλος». Υπάρχει μόνο «εσωτερικός εχθρός»: Ο λαός!

Πρόκειται για εκείνον τον ανελέητο και αμείλικτο ταξικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο λαό οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καπιταλιστές.

Εναν «πόλεμο» που τον διεξάγουν για λογαριασμό της πλουτοκρατίας ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, έχοντας στο πλευρό τους τον Καρατζαφέρη του μνημονίου, τη ΝΔ του «άλλου μείγματος», την Μπακογιάννη, τους «ενσωματωμένους» στην ΕΕ.
*

Ο ταξικός πόλεμος, για τον οποίο το ΚΚΕ προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή,
η βαρβαρότητα που τον εξανδραποδίζει,
τα διαδοχικά εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του,
θέτουν πλέον το λαό μπροστά στο ιστορικό δίλημμα:


'Η θα διαλέξει τις «αλυσίδες» ή θα τους ανατρέψει.
'Η θα υποκύψει στη βία που του ασκούν και θα αποδεχτεί τον αφανισμό του
ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, ανοίγοντας το δρόμο για μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας.





http://resaltomag.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_7403.html

Από το πρωϊ τα ΜΜΕ στηρίζουν με πάθος το χαράτσι

Από το πρωϊ τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν πιάσει δουλειά και προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και τις αντιδράσεις που δημιουργεί η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα.

Με έντεχνο τρόπο και με στημένα «σκηνικά» συζητήσεων με διάφορους μόνιμους «μαϊντανούς», αποσπούν την προσοχή του κόσμου από το βασικό θέμα που είναι αυτή ταύτη η ενέργεια της κυβέρνησης και η νομιμότητά της και αναλώνονται επίτηδες σε
περιπτωσιολογίες επιβολής αυτού του αντισυνταγματικού εκτρώματος. Αποσπούν δηλαδή την προσοχή του πολίτη από το κεντρικό θέμα. Εστιάζουν επίτηδες, στους ανέργους, στους πολύτεκνους, στους ανάπηρους κ.λ.π., με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσουν την Κοινή Γνώμη και να την ακυρώσουν. Παρουσιάζουν δαιδαλώδεις πίνακες υπολογισμών, σε ένα στημένο θέατρο, για να έρθει μετά ο καλός ηγέτης και να βάλει κάποιες ελαφρύνσεις για να δείξει το σοσιαλιστικό του πρόσωπο.

Καλούν με τις ώρες εκπροσώπους της πολιτικής ολιγαρχίας και κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και αφού δήθεν αρχικά τους επιτίθενται, για να εκπροσωπήσουν και να υποκαταστήσουν πλήρως το λαϊκό αίσθημα και να εκτονωθεί η αγανάκτηση, στη συνέχεια και πάλι δήθεν μαλακώνουν για να βγει το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτικού που δήθεν απελπισμένα προσπαθεί και έτσι αθωώνεται η εξουσία.
Ταυτόχρονα ρίχνουν και βέλη κοινωνικού αυτοματισμού...
Επιστημονική δουλειά....

Τελικά, εκεί που ο αγανακτισμένος πολίτης περιμένει από τα ΜΜΕ να τον εκνευρίσουν και να τον ενώσουν μαζί με τους άλλους πολίτες, σε μια κοινή αντίσταση, για να σωθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και η περιουσία του, ξαφνικά αισθάνεται πάλι μόνος και απομονωμένος, η δε κυβέρνηση αθωώνεται μπροστά στις συνθήκες «πολέμου» που διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια ότι βρισκόμαστε και μην ξεχνάμε και ότι ο καλός Ομπάμα από Αμέρικα, πίεσε την κακιά τρόϊκα και βοήθησε να πάρουμε τη δόση που έτσι κι αλλιώς 1000% θα την παίρναμε.

Βασικό πρόβλημα του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή λοιπόν, είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που αντί να τον βοηθούν να αντισταθεί, τον παραπληροφορούν, τον υποσκάπτουν εκ των έσω και τον ακυρώνουν.
Ενώ οι περιουσίες των πολιτών χάνονται, η κοινωνική συνοχή διαλύεται, η μεσαία τάξη καταστρέφεται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, αντίθετα τα ΜΜΕ φροντίζουν για την καταστολή της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που τα κρατικοδίαιτα παράσιτα αυξάνουν τα πλούτη τους, από τους δικούς μας φόρους.
Μια τεράστια μεταφορά πλούτου συντελείται.
Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Μην το ξεχνάτε…
Είναι το σύνθημα αυτής της κυβέρνησης…

πηγη

Μπορεί να εξοφληθεί μόνο η ΔΕΗ, χωρίς να καταβληθεί το χαράτσι;;;;

Κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί περιείχε μέσα και δικαιώματα υπέρ της ΕΡΤ. Πριν δύο μήνες, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος (συνταγματολόγος) είπε πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν φόροι μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική, έτσι κι αλλιώς, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παράνομες τόσο η ενσωμάτωσή της μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και η απαράδεκτη απειλή ότι θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές, αλλά και κινδύνους σωματικών βλαβών, ακόμα και θανάτων σε καταναλωτές που θα στερηθούν αναίτια τη χρήση του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας είπαν (και το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αποφυγής…. της καταβολής αυτής της έκτακτης εισφοράς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μας είπαν λοιπόν πως:

1) Αν η κυβέρνηση βάλει μέσα στο φάκελο που θα αποστείλει η ΔΕΗ, σε ξεχωριστό χαρτί την έκτακτη εισφορά, τότε ο πολίτης μπορεί να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για να μην του κοπεί το ρεύμα και να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, εφόσον δεν το επιθυμεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει τότε η κυβέρνηση είναι αφενός να μην χορηγεί φορολογική ενημερότητα στον πολίτη και αφετέρου να βάλει την αρμόδια ΔΟΥ να βγάλει το σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη στον πλειστηριασμό, αν έχει φυσικά τα κότσια. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, οι προσφυγές που θα ασκήσουν οι πολίτες εναντίον των πράξεων των αρμόδιων ΔΟΥ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, θα ματαιώσει στην πράξη την είσπραξη.

2) Αν όμως η κυβέρνηση βάλει στο ίδιο χαρτί τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και εκείνα που αφορούν την έκτακτη εισφορά και εφόσον η ΔΕΗ αρνείται να εισπράξει μόνο τα χρήματα που την αφορούν (και μάλιστα αυτό θα συμβεί και για πρακτικούς λόγους, δεδομένου ότι στα κομπιούτερ της ΔΕΗ θα φέρεται ο καταναλωτής χρεωμένος και με την ενσωματωμένη εισφορά, σε ενιαίο ποσό, οπότε δεν θα μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να κάνει διάκριση) τότε ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο ΤΠΔ και να παρακαταθέσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον, κοινοποιώντας στην ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Αυτή, όπως μας είπαν, είναι, με βάσει τον νόμο, νόμιμη καταβολή της αντιπαροχής για την γενόμενη από την ΔΕΗ παροχή. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα και με τον προσήκοντα τρόπο, όλα της τα δικαιώματα που αφορούν την ίδια.

Αν παρόλα αυτά, η ΔΕΗ προχωρήσει παράνομα στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, για όποια ζημιά υποστεί εξ αιτίας της παράνομης διακοπής.

Μετά από αυτή τη νόμιμη λύση, την οποία η κυβέρνηση και ο συνταγματολόγος υπουργός της, την γνωρίζουν και την φοβούνται, μόνο μια επιλογή έχει η κυβέρνηση. Να περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, διάταξη που να λέει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν εξοφληθεί η ΔΕΗ, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τότε θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος. Θα έχει απλά μετατρέψει την ΔΕΗ σε όργανο αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_4910.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters