Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Στις φλόγες το Παρίσι: Καίγονται κτίρια & αμάξια στα Ηλύσια Πεδία – Κλιμακώνεται η βία στις διαδηλώσεις – Σφοδρές συγκρούσεις

Κλιμακώθηκε η βία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα» και τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης. Πυροσβέστες πραγματοποίησαν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία, ενώ από τις άγριες συγκρούσεις ενενήντα δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 11 αστυνομικοί. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 224 συλλήψεις. 
Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν έκλεισαν τις πόρτες δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων, ενώ την ίδια ώρα πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ η βία εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Επίσης, διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ζωντανή εικόνα από το Παρίσι:
Τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι έκλεισαν καθώς βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα” και των δυνάμεων της αστυνομίας εξαπλώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV. 
Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη. Σημειώνεται ότι οι ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους. 
Οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να στήσουν οδοφράγματα είτε ξηλώνοντας τις μεταλλικές προστασίες γύρω από τα δένδρα είτε κουβαλώντας τα κοντραπλακέ με τα οποία πολλοί καταστηματάρχες είχαν προφυλάξει τις βιτρίνες τους. Τα βίαια επεισόδια είχαν σαν συνέπεια δεκάδες τραυματισμούς και περισσότερες από 100 συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα. 
Μερίδα διαδηλωτών έστησε οδοφράγματα στις γύρω περιοχές, έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτων, ενώ πυρπόλησαν δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός περιπολικού. Παράλληλα, στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα εστιατόριο. 
Οι λιγότερο θερμόαιμοι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, τραγουδώντας τη «Μασσαλιώτιδα» και φωνάζοντας «Μακρόν, παραιτήσου». 
Οι συγκρούσεις δεn περιορίστηκαν μόνο στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις, όπως η Ναντ, η Τουλούζη, η Σαρβίλ Μεζιέ και η Αβινιόν. 65 τραυματίες, 107 συλλήψεις 
Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, τουλάχιστον εξήντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ενημέρωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 11 αστυνομικοί. 
Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (BFMTV), η αστυνομία συνέλαβε σήμερα πάνω από 107 διαδηλωτές στις διαμαρτυρίες, ενώ κάλεσε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι εξέφραζαν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεισδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής. 
Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων. 
Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 
Σε μια απ’ αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος. 
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η αστυνομία έκανε έλεγχο στοιχείων, αλλά και τσαντών που είχαν οι διαδηλωτές, καθώς έφταναν στην περιοχή των διαδηλώσεων.

Δείτε εικόνες & βίντεο:



These are the violent scenes in Paris right now - as police clash with protesters rallying against rising taxes.

At least 65 people have been injured and 140 more arrested.

216 people are talking about this


Tear gas floats in the air near the Arc de Triomphe as protesters rally against higher diesel taxes, demonstrate in Paris

See munware alam nirjhor's other Tweets



Απίστευτο βίντεο: Ένας Έλληνας κάνει βόλτα με MIG 29 στην στρατόσφαιρα

Ένας Έλληνας ο Γρηγόρης Αλεξάτος πήγε στην Ρωσία και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.. να πετάξει με ένα ρώσικο MIG 29 στην στρατόσφαιρα.
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό καθώς αποτυπώνει με ρεαλισμό ολόκληρη την πτήση, σαν να είμασταν και εμείς μέσα.
Όπως γράφει ο Γρηγόρης νοίκιασε την πτήση από μια ιδιωτική εταιρία.

ΣΟΚ στην Ευρώπη: Γαλλικό δικαστήριο αθώωσε «μετανάστη» βιαστή, βασιζόμενο στο Κοράνι

Πρωτόγνωρα πράγματα στην Ευρώπη, η οποία οδηγείται στο σκοτάδι!
Διαβάζουμε στο Sputnik:
Γαλλικό δικαστήριο αθώωσε πρόσφυγα από το Μπαγκλαντές για βιασμό 16χρονης μαθήτριας, με την οποία πήγαινε στο ίδιο σχολείο στην πόλη Σεντ-Λο, μετά την τοποθέτηση του δικηγόρου του ότι ο κατηγορούμενος είχε «διαφορετικούς πολιτιστικούς κανόνες» που ίσως οδήγησαν σε παρεξήγηση της συμπεριφοράς ή της εμφάνισης του κοριτσιού. Ο ίδιος πρόσφυγας κατηγορήθηκε επίσης για επίθεση σε άλλο κορίτσι, την ίδια χρονιά, το 2015.

Χρόνος και Αιωνιότητα

ΑΙΩΝΙΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
“Τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει. Τίποτα δεν έγινε μέσα στο χρόνο ούτε θα γίνει στο μέλλον… Όλα τα όντα είναι αόρατα πριν γεννηθούν και μετά το θάνατο γίνονται και πάλι αόρατα.
Είναι θεατά ανάμεσα σε δύο αθέατα. Γιατί σε πικραίνει αυτή η αλήθεια, ω Αρτζούνα;” Μπαγκαβάτ Γκίτα

Ο Κρόνος ήταν ο έβδομος και ο μικρότερος από τους Τιτάνες, γιους του Ουρανού και της Γαίας. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Κρόνος (ο πατέρας Χρόνος) κατά τη διάρκεια της μάχης για την απελευθέρωση των Κυκλώπων, ευνούχισε με το δρεπάνι τον πατέρα του Ουρανό κι έτσι απέκτησε την εξουσία στην Ελλάδα.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΕΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Εχθροί 15χρονων πατριωτών

Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι φασισμός, μίσος. Η πρόθεση να κρεμάσεις όσους την υπερασπίζονται είναι δημοκρατία, αγάπη 

Αν προσέξετε καλά τη φωτογραφία, θα δείτε δύο συνθήματα: ένα το οποίο βρίσκεται στο βάθος, μέρος του οποίου καλύπτει μια κυρία με κόκκινο μπουφάν. Διακρίνεται καθαρά, όμως: «Κρεμάλα στους φασίστες». Υπάρχει και δεύτερο σύνθημα στην εικόνα. Βρίσκεται σε ένα μικρό πλακάτ, το οποίο κρατά διαδηλωτής. Κι αυτό είναι σαφές και έχει και μια πινελιά «παιδική»: «Φασιστάκι φασιστάκι ξύλο που θα το φας». 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters