Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η νέα ταινία STAR WARS, οι Αρκάδες και ο Σείριος - Τι κρυπτογραφείται στο Hollywood;

The force awakens

May the force be with you
Οι ταινίες StarWars που εως τώρα έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται να κρύβουν πολλά μυστικά, κρυμμένα σε κοινή θέα, όπως λέμε που λίγοι μπορούν να τα κατανοήσουν εάν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Έτσι, λοιπόν, έχουμε μία εκπληκτική σύλληψη σκέψης που μας αποκαλύπτει πολλά και που, ίσως, προ-βλέπουν ή προ-ετοιμάζουν κάτι σημαντικό...
Ο Λυκάων Απόλλων-Ήλιος το Star wars και o luc skywalker....και ο πλανήτης Τατουίν με τους δύο Ήλιους (όπως ο Σείριος-δύο Ήλιοι)

Βλέποντας την ταινία η επιστροφή των Τζεντάι(να το θυμηθώ),για να δω το καινούργιο......έκανα διάφορους συνειρμούς...που έχω την εντύπωση ...ότι δεν είναι καθόλου..τυχαίοι. μπορεί φυσικά να λέω και βλακείες...

Σε αυτήν την ταινία υπάρχει ένα άστρο θανάτου...σε έναν πλανήτη σαν την Γη ,το οποίο άστρο θανάτου μοιάζει με την Σελήνη (ο αυτοκράτορας το ονομάζει "ιερά Σελήνη")....οι κάτοικοι του πλανήτη μοιαζουν με αρκούδες .....

πάμε τώρα

1) Οι Αρκάδες(αρκούδες)...είναι βάση της μυθολογίας
προ-Σέ ληνες-Έλ ληνες.... δηλαδή πριν την Σελήνη,άρα οι αρκουδίτσες συμβολικά είναι οι Αρκάδες

2) luc skywalker...δηλαδή στα Ελληνικά λουκ σημαίνει ο φωτεινός..εξού και Λυκ-Λυκάων=ο μύστης('οπως οι τζεντάι).Σκαιγουοκερ σημαίνει ο περιπλανώμενος του Ουρανού...άρα ένα ουράνιο σώμα ...άρα ο ήλιος.(φυσικά ξέρουμε ότι ο ήλιος είναι σταθερός..όμως οι αρχαίοι νόμιζαν ότι ο θεός Απόλλωνας-ήλιος ήταν αυτός που κινείται στο ουράνιο στερέωμα)...άρα το luc skywalker=Λυκάων Ήλιος...δηλαδή Απόλλωνας

3) ο Τατούιν ,ο πλανήτης που μεγάλωσε ο Λουκ,έχει δυο Ήλιους....το ίδιο όμως συμβαίνει και στον Σείριο....έχει δύο ήλιους.....ο λεγόμενος και μέγας Κύνας-σκύλος....ΛΥΚΑΩΝ!!!Θέλω να αναφέρω πως στην επίσημη σελίδα ενός άλλου scyfy σειράς..... του star trek ....ο Πλανήτης των Βουλκάνιων με τα σκυλίσια αυτιά...είναι στον αστερισμό του Σείριου!!
τυχαίο????? 

Μπαμπης Σιμωνιδης




- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/star-wars-sirius-arcades-lycaon.html#sthash.iOhT7xKw.dpuf

Υποσυνείδητα Μηνύματα: Πως Λειτουργούν και Πως Μας Επηρεάζουν


Οι υποσυνείδητες πτυχές του κάθε τι που μας συμβαίνει μπορεί να φαίνεται πως παίζουν πολύ μικρό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Αλλά αυτές είναι οι σχεδόν αόρατες ρίζες των συνειδητών μας σκέψεων.
~ Carl Jung
Ο ανθρώπινος νους χωρίζεται σε δύο μέρη, στον συνειδητό και στον υποσυνείδητο νου. Ο συνειδητός νους λειτουργεί όταν είμαστε ξύπνιοι και συνειδητοί. Το υποσυνείδητο από την άλλη μεριά, είναι πάντα ενεργοποιημένο, ρυθμίζοντας τα πάντα στο σώμα μας, τον χαρακτήρα μας, την ομιλία μας και λαμβάνοντας πληροφορίες, άσχετα με το τι κάνουμε.

Σκεφτείτε τον νου σας ως ένα παγόβουνο. Το συνειδητό μέρος είναι η κορυφή του παγόβουνου που βλέπετε στην επιφάνεια της θάλασσας, ας πούμε το 5% του συνολικού μέρους του παγόβουνου, ενώ το υπόλοιπο μέρος που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα είναι το υποσυνείδητο. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο ισχυρό είναι.

Ένας άλλος απλός τρόπος περιγραφής είναι να το δείτε ως κασετόφωνο, το οποίο παίζει διαρκώς τις «κασέτες» που εγκαταστήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας –συναισθήματα, σκέψεις, πρότυπα. Το υποσυνείδητο λαμβάνει πληροφορίες για τις οποίες δεν έχουμε επίγνωση και τις αποθηκεύει. Εάν λάβει πληροφορίες με τον κατάλληλο τρόπο και σεμεγάλη ένταση και συχνότητα, τότε οι πληροφορίες εγκαθίστανται στον νου και γίνονται ένα σημαντικό μέρος αυτού που είμαστε. 

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί «γκουρού» και λάτρεις της αυτοβοήθειας και της προσωπικής ανάπτυξης, επισημαίνουν και επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη δύναμη του υποσυνείδητου. Διότι, εάν τοποθετήσουμε σ’ αυτό άλλη «κασέτα», τότε το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Ο ειρμός των σκέψεων αλλάζει, κάνοντάς μας να λειτουργούμε διαφορετικά, και έτσι, αναπόφευκτα τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Όπως γράφει ο Dr. Joseph Murphy στο βιβλίο του, «Η Δύναμη Του Υποσυνείδητου», «άλλαξε τις σκέψεις σου, και θα αλλάξεις το πεπρωμένο σου» [1].

Πως Λειτουργούν Τα Υποσυνείδητα Μηνύματα;

Τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι μηνύματα (φράσεις και εικόνες) τα οποία λειτουργούν κάτω από το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης και παραδίδονται με τρόπο ώστε να γίνονται αντιληπτά απ’ τον υποσυνείδητο νου. Μπορεί να είναι ακουστικά μηνύματα και φυσικά, οπτικά.

Για παράδειγμα, μπορούμε να πάρουμε τη φράση «έχω αυτοπεποίθηση» και να την ενσωματώσουμε σε ένα μουσικό κομμάτι όπου ο συνειδητός νους δεν θα την ακούει ξεκάθαρα ή σε ένα βίντεο όπου θα εμφανίζεται για κλάσματα του δευτερολέπτου, με αποτέλεσμα ο συνειδητός νους δε θα προλαβαίνει να την επεξεργαστεί λογικά. Και στις δύο περιπτώσεις, η φράση γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτή απ’ τον υποσυνείδητο νου.

Η συνεχής επανάληψη αυτής της φράσης ή άλλων παρόμοιων βοηθάει στην επανακαλωδίωση (δημιουργία νέων νευρικών οδών) μακροχρόνιων μοτίβων σκέψης στον εγκέφαλο και στο να σκεφτεί κάποιος πιο θετικά, να χάσει βάρος, να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση κλπ.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα υπάρχουν ως τεχνολογία εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μπορούν να παράγουν ικανοποιητικά και διαρκή αποτελέσματα, από το σταμάτημα ανεπιθύμητων συνηθειών έως τη βελτίωση της απόδοσης. Αυτή η τεχνολογία είναι επιτυχημένη, διότι προσφέρει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει τον«φύλακα» του υποσυνείδητου, δηλαδή την ανάλυση και επεξεργασία του λογικού, συνειδητού νου.

Η Επιστήμη Και Πως Μας Επηρεάζουν

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας των υποσυνείδητων μηνυμάτων.
Ο Martijn Veltkamp (PhD-student), απέδειξε ότι μπορείς να ωθήσεις τους ανθρώπους να κάνουν κάποια πράγματα τα οποία ήδη είχαν την πρόθεση να τα κάνουν, μέσω οπτικών υποσυνείδητων ερεθισμάτων [2]

Σύμφωνα με τον καθηγητή Benjamin B. Wolman, συγγραφέα περισσότερων των 40 βιβλίων στην ψυχολογία, η συνειδητή σκέψη μπορεί να επηρεαστεί από ερεθίσματα εκτός της συνειδητής επίγνωσης. Προσθέτει, με αναφορά στον Silverman (1967), πως η μελέτη συνείδησης του Freud «υποθέτει πως η είσοδος υποσυνείδητης πληροφορίας, αυξάνει το επίπεδο ενεργοποίησης των υφιστάμενων ασυνείδητων κινήτρων» [3]

Ο Dr. Norman Dixon, ψυχολόγος στο University College of London, έκανε εκτεταμένη έρευνα στην υποσυνείδητη εκμάθηση. Στο ακαδημαϊκό του έργο «Προσυνείδητη Επεξεργασία» (Preconscious Processing), παραθέτει 748 αναφορές σε μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της υποσυνείδητης επικοινωνίας, με πάνω από 80% θετικά αποτελέσματα [4]

Ο Dr. Erdon Taylor, διευθυντής της «Έρευνας Προοδευτικής Επίγνωσης» (Progressive Awareness Research) και συνάδελφος στο American Psychotherapy Association, πιστεύει ακράδαντα ότι οι υποσυνείδητες πληροφορίες επεξεργάζονται, διατηρούνται και ενεργούν, όταν παρουσιάζονται με τον κατάλληλο τρόπο [5]

H έρευνα του Dr. Bahador Bahrami, νευροεπιστήμονα στο University College of London, χρησιμοποιώντας σαρωτές εγκεφάλου, έδειξε πως ο εγκέφαλος απορροφάει τα υποσυνείδητα μηνύματα όταν δεν είναι πολύ απασχολημένος [6]
Αρκετές έρευνες επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα χρήσης υποσυνείδητων μηνυμάτων ώστε να παραχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα:

Ακαδημαϊκή απόδοση

Ένα άρθρο στο Περιοδικό Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Journal of Counseling Psychology) [7], αναφέρει μία έρευνα από τον Dr.Kenneth Parker, ψυχολόγο στο Queens College in New York. Ο Dr.Kenneth Parker διεξήγαγε μία έρευνα για να διαπιστώσει εάν τα υποσυνείδητα μηνύματα μπορούν να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή απόδοση. Η προσεκτική στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων της υποσυνείδητης διέγερσης, έδειξε σημαντική βελτίωση στην ακαδημαϊκή απόδοση των φοιτητών.

Χάσιμο βάρους

Δύο ομάδες υπέρβαρων γυναικών συμμετείχαν σε μία σειρά μαθημάτων για την απώλεια βάρους, όπου η μία ομάδα δέχτηκε ηχητικές υποσυνείδητες υποβολές, ενώ η άλλη ομάδα όχι. Τα άτομα της ομάδας που είχε εκτεθεί στις υποσυνείδητες υποβολές έχασε περισσότερο βάρος, ενώ η διαφορά βάρους συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης [8].

Διακοπή καπνίσματος

Ο ψυχολόγος Dr. Lloyd H. Silverman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μελέτησε πάνω από 40 ομάδες καπνιστών. Οι μισοί από κάθε ομάδα είχαν εκτεθεί σε υποσυνείδητα ηχητικά μηνύματα, και οι άλλοι μισοί όχι. Μέσα σε έναν μήνα, το 66% των ατόμων που εκτέθηκε σε υποσυνείδητα μηνύματα διέκοψε το κάπνισμα, σε σύγκριση με το 13% των υπολοίπων. Αυτό οδήγησε τον Silverman στο να συμπεράνει πως τα υποσυνείδητα μηνύματα καθιστούν 4 φορές πιο πιθανό να διακόψει κάποιος το κάπνισμα [9].

Είναι προφανές το γεγονός ό,τι τα υποσυνείδητα μηνύματα έχουν τη δυνατότητα να μας επηρεάζουν και να γίνονται μέρος των πεποιθήσεών μας. Αποτελούν ένα χρήσιμο και ισχυρό εργαλείο για να αλλάξει κάποιος τον εαυτό του. Οι εφαρμογές τους μπορεί να είναι άπειρες, από το να εξαλείψουμε τις φοβίες και το άγχος μέχρι την αύξηση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης ή άλλων νοητικών ικανοτήτων.

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα παράδειγμα οπτικών υποσυνείδητων μηνυμάτων:


[1] Η Δύναμη Του Υποσυνείδητου, Murphy, Joseph, Εκδόσεις Διόπτρα.
[2] http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090630163523.htm
[3] Wolman, Benjamin B. Handbook of General Psychology. Prentice Hall; 1st Edition, June 1973.
[4] Dixon, N. Preconscious Processing. John Wiley & Sons, January 1982.
[5] Taylor, E. “Subliminal Information Theory Revisited: Casting Light on a Controversy”. Annals of the American Psychotherapy Association. (2007).
[6] http://www.theguardian.com/science/2007/mar/09/neuroscience.medicineandhealth
[7] Parker, Kenneth A., “Effects of Subliminal Symbolic Stimulation on Academic
Performance.” Journal of Counseling Psychology, Vol. 29 (1), 1982.
[8] Silverman, L.H., Martin, A., Ungaro, R., and Mendelsohn, E. “Effect of Subliminal Stimulation of Symbiotic Fantasies on Behavior Modification Treatment of Obesity.” Clinical Psychology – http://psycnet.apa.org/psycinfo/1979-13876-001.
[9] Silverman, L.H. “Effects of Subliminal Stimulation of Symbiotic Merging Fantasies on Behavioral Treatment of Smokers.” The Journal of Nervous and Mental Disease

thesecretrealtruth
  ,   conspiracy feeds  ,  master-lista

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/yposyneidita-minimata-pos-leitourgoun-epireazoun.html#sthash.6rkvbWgl.dpuf

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ -ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

Η εορτή των Θεοφανίων περικλείει πολλές εκδηλώσεις που αποτελούν διαιώνιση αρχαίων ελληνικών εθίμων. Ο Αγιασμός στη χώρα μας έχει και την έννοια του καθαρμού, του εξαγνισμού των ανθρώπων, καθώς και της απαλλαγής του από την επήρεια των δαιμονίων. Η τελευταία αυτή έννοια δεν είναι αυστηρά χριστιανική, αλλά έχει τις ρίζες της στην αρχαία λατρεία.

Η κατάδυση του Σταυρού, κατά τη λαϊκή πίστη, δίνει στο νερό καθαρτικές και εξυγιαντικές ικανότητες. Οι κάτοικοι πολλών περιοχών μετά τη κατάδυση τρέχουν στις παραλίες ή στις όχθες ποταμών και λιμνών για να πλύνουν τα αγροτικά τους εργαλεία, ακόμη και εικονίσματα. Κατά τη λαϊκή δοξασία, ακόμη και τα εικονίσματα με το πέρασμα του χρόνου χάνουν την αρχική δύναμη και αξία τους, που την αποκτούν όμως εκ νέου από το αγιασμένο νερό. Αυτή ακριβώς η διαδικασία δεν αποτελεί παρά επιβίωση της αρχαίας αθηναϊκής γιορτής των «Πλυντηρίων».

Εν πομπή μετέφεραν στην ακτή του Φαλήρου το άγαλμα της Αθηνάς, όπου το έπλεναν με θαλασσινό νερό για να το εξαγνίζουν και για να αποκτήσει εκ νέου θαυματουργές δυνάμεις.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή των Θεοφανίων ως αρχαία πανήγυρης μάλλον στην Αντιόχεια τη Μεγάλη, και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί Βασιλειδιανοί.

"Καλλυντήρια και Πλυντήρια"

Τα Καλλυντήρια ήσαν Αθηναϊκή εορτή προς τιμήν της Πολιάδος Αθηνάς. Η εορτή αυτή συνδέεται αναπόσπαστα μετά της συναφούς εορτής των Πλυντηρίων, αμφότερες δε είχαν ως σκοπό τον καθαρισμό του ιερού και του ξοάνου της θεάς.Οι εορτές αυτές γίνονταν κατά τον μήνα Θαργηλιώνα, ήτοι τον Μάιο, μεγάλη όμως επικρατεί αοριστία περί του ποια προηγείται της άλλης. Κατά τον λεξικογράφο Φώτιο, τα Καλλυντήρια τελούνταν την 19ην του μηνός, τα δε Πλυντήρια την 29ην. Αλλά η ετυμολογική έννοια των δύο λέξεων θέτει εν αμφιβάλω την τοιαύτη χρονική τάξη, διότι λογικό είναι να παραδεχθεί κανείς ότι πρώτον πλένεται κάτι και ύστερα καλλύνεται. Κατά της λογικής, εν τούτοις, αυτής ερμηνείας διαφόρων ερμηνευτών και μάλιστα των ιστορικών Schoeman και Petersen, αντεπεξέρχεται ο ιστορικός Mommsen ο οποίος, συμφωνώντας προς τον λεξικογράφο Φώτιο, εξηγεί, ότι τα μεν Καλλυντήρια ήσαν ή προπαρασκευαστική εορτή του καθαρισμού του ιερού της Πολιάδος Αθηνάς επί της Ακροπόλεως, και, ως τοιαύτη, προηγούνταν, τα δε Πλυντήρια ήσαν η τελετή του λουτρού του ξόανου της θεάς, και, ως τέτοια, είπετο.

Η διεξαγωγή των τελετών τούτων γίνονταν, κατά τους αρχαίους συγγραφείς και τις επιγραφές, ως εξής: Κατ’ αρχάς καθαρίζονταν και εξαγνίζονταν ο ναός της Πολιάδος Αθηνάς, ο επί της Ακροπόλεως. Κατά το χρονικό τούτο διάστημα, το Ιερόν απεμονούτο δια σχοινίων. Οι λειτουργοί του ναού, οι επιφορτισμένοι τότε τον καθαρισμό, ήσαν παρθένοι, ονομαζόμενοι λουτρίδες και πλυντρίδες, ως και πρόσωπο τι καλούμενο κατανίπτης, επιφορτισμένος ειδικώς να επιμελείται του αγάλματος της θεάς. Και η προπαρασκευαστική αυτή εργασία αποτελούσε την εορτή των Καλλυντηρίων. Έπειτα άρχιζε η μεγάλη ήμερα των Πλυντηρίων. Κατά ταύτη το κυριώτατο μέρος έπαιζαν οι λεγόμενες Πραξιεργίδες, όμιλος, δηλαδή, ιερειών, οι οποίες ήσαν τεταγμένες να ετοιμάζουν το άγαλμα προς λουτρό, γδύνοντας, πρώτα, αυτό των ενδυμάτων του και των κοσμημάτων και καλύπτοντάς το δια πέπλου, και έπειτα, μετά το λουτρό, στολίζοντας πάλι αυτό ως και πριν. Και τότε άρχιζε η πομπή, υπό την εποπτεία των νομοφυλάκων. Το άγαλμα της θεάς, ετοιμασμένο ως ανωτέρω, φέρονταν επισήμως προς την θάλασσα του Φαλήρου, βαπτίζονταν δε τότε εντός της θαλάσσης και παρέμενε εκεί όλη την ημέρα. Η ημέρα αυτή θεωρείτο στην Αθήνα ως αποφράς, διότι η πόλις στερούνταν, κατά το χρονικό τούτο διάστημα, της προστασίας της πολιούχου θεάς, και προς τούτο κατέπαυε πάσα εργασία, ήταν δε επιβεβλημένη και επίσημη αργία προς την εσπέρα, η συνοδεία επανέρχονταν στην Αθήνα, εν μέσω εφήβων, οι οποίοι κρατούσαν δάδες αναμμένες, και των Πραξιεργίδων. Και τότε το άγαλμα, καθαρισμένο δια του λουτρού, τίθετο και πάλι επισήμως στο ναό.

Και ταύτα μεν περί των Καλλυντηρίων και των Πλυντηρίων. Αλλά και η γένεση των εορτών τούτων δεν είναι λιγότερο αόριστος. Και ναι μεν η εορτή ήταν, πράγματι, προς τιμήν της πολιάδος Αθηνάς, άλλα, ταυτοχρόνως, και η Άγλαυρος, η κόρη του Κέκροπα, κατείχε, κατά πολλά κείμενα, σημαντική θέση στις εορτές αυτές. Ο αυτός λεξικογράφος Φώτιος αναφέρει, ότι τα Καλλυντήρια προήλθαν εκ του ότι η Άγλαυρος ήταν η πρώτη ιέρεια της Αθηνάς, επιφορτισμένη να πλύνει και να στολίζει το άγαλμα της θεάς και ότι τα Πλυντήρια τελούνταν προς ανάμνηση του γεγονότος, καθ’ ο τα ενδύματα της θεάς έμειναν άπλυτα επί ένα έτος, μετά τον θάνατον του Αγλαύρου. Ταύτα επαναλαμβάνει και ο Ησύχιος. Ταύτα επιβεβαιώνει και ο Αρποκρατίων, αναφέροντας την παράδοση, κατά την οποία η Άγλαυρος ταυτίζονταν με την Αθηνά. Οι μαρτυρίες, εν τούτοις, των συγγραφέων τούτων είναι προφανώς λανθασμένες, διότι η παράδοση αναφέρει ότι η Αθηνά αφαίρεσε διά βιαίου θανάτου την ζωή της Αγλαύρου, διότι η Άγλαυρος είχε ανοίξει, παρά την απαγόρευση της θεάς, το κιβώτιο του Εριχθονίου. Και κατά λογική συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ετιμάτο, κατά τις εορτές αυτές, και η Άγλαυρος. Ο Mommsen εξετάζοντας εμβριθέστερα τις αντιφάσεις αυτές, έτσι ερμηνεύει την αρχή των εορτών αυτών. Η Αθηνά αναχωρεί σε ταξίδι, εμπιστευόμενη στις Κεκροπίδες την φροντίδα της διατηρήσεως και του καθαρισμού του ιερού της, διότι αυτές ήσαν οι ιέρειες της λατρείας της. Και ιδού η πρώτη πράξη του δράματος, την οποίαν υπενθυμίζουν και συμβολίζουν τα Καλλυντήρια. Ταυτοχρόνως όμως εμπιστεύεται σε αυτές και τον Εριχθόνιο, απαγορεύσε σε αυτές να ανοίξουν το κιβώτιο. 

Φαίνεται όμως ότι η απουσία της θεάς διήρκεσε πολλές ημέρας, και οι Κεκροπίδες παραβίασαν την ιερή διαταγή. Η Αθηνά, επανελθούσα, αντιλαμβάνεται την απείθεια των υπηρετριών της και τους επιβάλλει την τρομερά ποινή της θανατικής εκτελέσεως. Και ιδού η δευτέρα πράξη του δράματος, την οποίαν υπενθυμίζουν και συμβολίζουν τα Πλυντήρια δια του καθαρισμού του κατασπιλωθέντος ιερού και του λουτρού της θεάς στα κύματα της θαλάσσης. Και έτσι καλλίτερα εξηγείται και το ότι οι Αθηναίοι θεωρούσαν την ημέρα αυτήν, κατά την μαρτυρία των συγγραφέων, «έν ταίς μάλιστα των αποφράδων».

ΠΗΓΗ ,  autochthonesellhnes

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/athena-plyntiria-kallyntiria-theofania.html#sthash.xnFV3UT1.dpuf

Τα Άγια Θεοφάνια και το Άγνωστο Μυστικό πίσω από το «Άνοιγμα των Ουρανών»

Είναι ελάχιστα γνωστό, ότι εκτός από τον συμβολικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα που υποκρύπτει το «Άνοιγμα των Ουρανών» στην πραγματικότητα υποκρύπτεται ένα ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Σύμφωνα με την παράδοση τα μεσάνυχτα της εορτής των Αγίων Θεοφανίων “ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ» 

Τί θα μπορούσε όμως να σημαίνει αυτή η τόσο αινιγματική φράση;
Είναι ελάχιστα γνωστό, ότι εκτός από τον συμβολικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα που υποκρύπτει το “Άνοιγμα των Ουρανών» στην πραγματικότητα υποκρύπτεται ένα ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που έχει σχέση με την κίνηση του Ηλίου μας.

Όπως γνωρίζουμε ο Ήλιος μας αποτελεί το κέντρο του Πλανητικού μας συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Πλανήτες, εκτός από την κίνηση γύρω από τον άξονά τους, περιστρέφονται ταυτοχρόνως και γύρω από τον Ήλιο.
Ένα γεγονός όμως, που συνήθως περνάει εντελώς απαρατήρητο, είναι ότι όπως και η γη μας περιστρέφεται περί τον άξονά της εντός 24 ωρών, έτσι και ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από τον άξονα περιστροφής του και μάλιστα κατά την “ορθή φορά» δηλαδή από την δύση προς την ανατολή.

Βεβαίως, η περιστροφή του Ηλίου περί τον άξονά του, είναι αδύνατον να γίνει αντιληπτή από εμάς τους «κοινούς θνητούς» χωρίς την χρήση ειδικών οργάνων, διότι ο δίσκος του Ηλίου είναι τόσο φωτεινός που είναι αδύνατον να αντιληφθούμε αυτήν την περιστροφή.

Υπάρχει ωστόσο ένας σχετικά απλός τρόπος που μας επιτρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Ήλιος μας περιστρέφεται και αυτός είναι η παρατήρηση των κηλίδων του. Το γεγονός ότι οι κηλίδες που εμφανίζονται κατά καιρούς στην επιφάνεια του Ηλίου διατηρούνται ως και 30 ημέρες, μας προσφέρει την δυνατότητα να υπολογίσουμε τόσο την φορά όσο και την ταχύτητα περιστροφής του.

Αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε λίγο ακόμα με το θέμα της περιστροφής και των κινήσεων του Ηλίου μας, δεδομένου ότι όπως θα αντιληφθούμε στην συνέχεια, οι κινήσεις αυτές σχετίζονται απολύτως με την εορτή των Αγίων Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου και το «άνοιγμα των ουρανών»

Γνωρίζουμε ότι το μέγεθος του Ηλίου μας είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος της Γης, όπως επίσης και ότι η σύστασή του δεν είναι στερεή αλλά αεριώδης. Ενώ λοιπόν κατά την διάρκεια της περιστροφής της γης, όλα τα σημεία της επιφάνειάς της περιστρέφονται κατά τον ίδιο χρόνο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση της περιστροφής του Ηλίου. Αντιθέτως, στην περίπτωση της περιστροφής της αεριώδους επιφάνειας του Ηλίου συμβαίνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο.

Η περιοχή του Ισημερινού του Ηλίου περιστρέφεται ταχύτερα, ενώ όσο μετακινούμαστε προς τους πόλους, η ταχύτητα της περιστροφής όλο και επιβραδύνεται!

Έτσι λοιπόν ο χρόνος περιστροφής στον Ισημερινό περιορίζεται στις 25 ημέρες περίπου, ενώ κοντά στις περιοχές των πόλων πλησιάζει τις 36 ημέρες.

Επομένως, όταν αναφερόμαστε στην ταχύτητα περιστροφής του Ηλίου περί τον άξονά του, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον ΜΕΣΟ ΟΡΟ ταχύτητας που προκύψει από την γωνία περιστροφής του Ηλίου στο πλάτος των 45 μοιρών, η οποία σύμφωνα με τους αστρονομικούς υπολογισμούς είναι περίπου 28,5 ημέρες.

Η διαπίστωση αυτή είναι άκρως σημαντική, διότι όπως είναι γνωστό τον ίδιο ακριβώς χρόνο, περίπου 28,5 ημέρες χρειάζεται και η Σελήνη για μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά της!

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα δύο “φώτα» του Ουρανού, τα δύο βασικά Ουράνια Σώματα τα οποία είναι υπεύθυνα για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη μας, ΤΟΣΟ Ο ΉΛΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Βεβαίως, το αξιοπερίεργο είναι ότι εμείς από την γη, δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα αυτήν την περιστροφή, αφού αν παρατηρήσουμε δια γυμνού οφθαλμού, τόσο την Σελήνη την νύχτα, όσο και τον Ήλιο την Ημέρα, είναι αδύνατον να δούμε αυτήν την περιστροφή περί τους άξονές τους, αφού και τα δύο σώματα, το κάθε έναγια διαφορετικούς λόγους,εμφανίζεται στον ουρανό εντελώς ακίνητο.

Παρατηρούμε λοιπόν, ότι είναι απαραίτητη μία διεύρυνση της αντιληπτικότητάς μας, ένα “ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ“ μας, που θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε την πραγματικότητα όχι όπως εμφανίζεται, όχι όπως υποκειμενικά νομίζουμε εμείς ότι είναι, αλλά αντιθέτως να καταφέρουμε να κατανοήσουμε κάποιες αόρατες καταστάσεις, από τις οποίες συντίθεται η αντικειμενική πραγματικότητα, σαν έκφραση του Θεού.

Η ημέρα των Αγίων Θεοφανίων μας δίνει αυτήν την δυνατότητα, για έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο.

Η θέση του άξονα περιστροφής του Ηλίου ως προς την γη μας, δεν είναι κάθετος. Σχηματίζει μία γωνία η οποία ισούται με 7 μοίρες και 25 πρώτα λεπτά της μοίρας. 

Συνέπεια αυτής της κλίσης είναι για 6 μήνες του έτους, να είναι ορατός προς την γη μόνο ο βόρειος πόλος του άξονα περιστροφής του Ηλίου, ενώ για τους υπόλοιπους 6 μήνες να είναι ορατός προς την γη μόνο ο νότιος πόλος του.
Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής του Πλανητικού μας συστήματος, δεν μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη θέαση των δύο πόλων του άξονα του Ηλίου, παρά μόνο 2 ημέρες τον χρόνο, που η τροχιά της γης διέρχεται από τον Ηλιακό Ισημερινό.

Συνέπεια αυτής της κλίσης του άξονα περιστροφής του Ηλίου, είναι ότι οι ηλιακές κηλίδες, κινούμενες επί του ηλιακού δίσκου να διαγράφουν τόξα και όχι ευθύγραμμα τμήματα.

Μόνο όταν η Γη βρίσκεται σε τέτοια θέση της τροχιάς της, ώστε να είναι δυνατό να βλέπουμε και τους δύο πόλους του άξονα περιστροφής του Ηλίου, μόνο τότε βλέπουμε τις κηλίδες να διασχίζουν τον Ήλιο με κίνηση ευθύγραμμη.

Αυτό συμβαίνει 2 φορές κάθε έτος:

Στις 9 Ιουνίου και στις 9 Δεκεμβρίου.

Από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιουνίου τα τόξα που γράφουν οι κηλίδες στρέφουν τα κοίλα προς τα κάτω, προς το νότιο πόλο δηλαδή του άξονα του Ηλίου, ενώ από τις 10 Ιουνίου μέχρι της 8 Δεκεμβρίου είναι στραμμένα προς τα άνω, δηλαδή προς τον βόρειο πόλο του άξονα του Ηλίου.

Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη περίπτωση δεν βλέπουμε ποτέ από την Γη τον βόρειο ηλιακό πόλο, αλλά μόνο τον νότιο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση δεν βλέπουμε ποτέ τον νότιο ηλιακό πόλο. Ανεξαρτήτως της πραγματικής κλίσεως του ηλιακού άξονα, ως προς την τροχιά της γης ως προς την εκλειπτική, εμείς από την γη βλέπουμε τον άξονα αυτόν να σχηματίζει διάφορες γωνίες με τον ορίζοντα, αναλόγως της θέσης που έχει η γη επί της τροχιάς της.

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ.

Μπορούμε τώρα να κατανοήσουμε ότι στις 6 Ιανουαρίου, η ημέρα των Αγίων Θεοφανίων, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ που θα μπορούσε να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο κατά τον οποίον “ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ“ και εμφανίζεται η Αγία Τριάδα.


Πηγή: «Λαϊκή Αστρονομία» Κ.Σ. Χασάπη, αστρονόμου του αστεροσκοπείου Πεντέλης Αθήνα 1957
Πηγή: astrology.gr, Γιώργος Χαραλαμπίδης

apocalypsejohn.com

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/theofania-anoigma-ouranon.html#sthash.ffjg5jDt.dpuf

Το 666, ο Αιθήρ και η Μεταμόρφωσή μας στο Γήινον Πεδίον

Η μεταμόρφωση μας έχει να κάνει με το φαινόμενο της μεταπτώσεως όπου η σημασία του αριθμού έξι (6) σχετίζεται με τον άνθρακα και μας δείχνει ότι ο Ήλιος μετατρέπει τον Άνθρακα 12 της φύσης…σε άνθρακα 7.

Ο Άνθρακας C σχηματίζει τρία φυσικά ισότοπα:

-τον άνθρακα 12 ( 6 C στη 12η)
-τον άνθρακα 13 ( 6 C στη 13η)
-τον άνθρακα 14 ( 6 C στη 14η)

Οπότε μαζί με τους μαζικούς αριθμούς αντίστοιχα 12, 13, 14 και αριθμό νετρονίων:

12-6=6 / 13-6=7 / 14-6=8

Από αυτά...τα δύο πρώτα ισότοπα του άνθρακα 12 και του 13 είναι σταθερά με φυσική αναλογία 98,93% και 1,07%. Τώρα το τρίτο ισότοπο ο άνθρακας 14 είναι ραδιενεργός και τον βρίσκουμε σε ίχνη, καθώς έχει μεγάλη περίοδο ζωής...γύρω στα 5.700 έτη και χρησιμοποιείται για τη ραδιοχρονολόγηση διαφόρων υλικών.
Ο άνθρακας 12 ( 6 C στη 12η ) είναι το πιο άφθονο εις τη φύση ισότοπο, το οποίο φέρει τον ίδιο ακριβώς αριθμό πρωτονίων, νετρονίων και ηλεκτρονίων (δηλαδή 6), οπότε σχηματίζεται ο αριθμός 666.

Ο άνθρακας 7 είναι ένα ισότοπο με 6 ηλεκτρόνια, 6 πρωτόνια και 1 νετρόνιο, οπότε έχουμε τον αριθμό 661. Δηλαδή έχουμε μία μετάπτωση ή αλλιώς μεταμόρφωση από τον αριθμό 666 στον αριθμό 661...που σημαίνει ότι ο Ήλιος ουσιαστικά δημιουργεί αυτό το χρονικό διάστημα εις την Γαία….το ισότοπο του άνθρακα 7, οπότε και επιφέρει αλλαγές και κατά κύριο λόγο...αλλαγές συνειδησιακές….! Ο άνθρακας 7 έχει τη μοναδική ικανότητα να κρατάει γύρω του πεδία Ανώτερων Διαστάσεων, όπως το πεδίο της Σκέψης, οπότε ενισχύει τη Σκέψη….καθώς και άλλα πεδία Ανώτερων Διαστάσεων.

Αυτή η μεταμόρφωση από το τρίτο επίπεδο που είμαστε τώρα...εις το τέταρτο και πέμπτο αντίστοιχα ...όπου αναμένουμε….για όσους φυσικά είναι έτοιμοι για την ενεργοποίησή τους...ώστε να λάβουν τον Αιθέρα του Σύμπαντος….Κόσμου. Έτσι με φυσικό τρόπο και όχι με τεχνητό….δημιουργείται αυτή η αλλαγή μετάπτωσης/μεταμόρφωσης, ώστε οι πιο έτοιμοι Πνευματικά να εξελιχθούν σε μια πιο υψηλή Συνειδητοποίηση...που γίνεται πιο συχνά εμφανής σε νοητικές συλλήψεις καθώς θα πραγματώνονται οι καταστάσεις της ζωής μας, ώστε να δούμε με διαφορετικά μάτια….την συνέχεια της ζωής μας. Αυτό κανονικά θα μπορούσε κάποιος (...αν έχει την ικανότητα) να δει τα κεφάλια μας...δηλαδή την αύρα μας…σε πλεονάζοντα νετρόνια που παρήχθησαν….όταν ο άνθρακας 12 μεταμορφώθηκε μέσα εις τον εγκέφαλο μας….σε άνθρακα 7. Παρ’ όλα αυτά όμως ο άνθρακας 7 αποσυντίθεται γρήγορα….σε άλλες πιο σταθερές μορφές της ύλης και σχεδόν είναι αδύνατον να ανιχνευτεί μέσα εις το ανθρώπινο σώμα.

Οι νέες Πνευματικές Διαστάσεις, οι νέες Σφαίρες Ύπαρξης θα λειτουργήσουν ΑΔΕΛΦΙΑ....ενισχυτικά για τον καθένα μας ξεχωριστά… (όποιος είναι έτοιμος)…. για την αλλαγή, ώστε αλλάζοντας πεδίο θα αποκτήσουμε και άλλες ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτό δεν θα γίνει σε μία ημέρα....όπως λαθεμένα πιστεύουν μερικοί….όπως κάποιοι ίσως να περιμένουν με αγωνία και ανυπόμονα...διότι μετά από την 21/122012 που πέρασε....μιας και ήταν η ημερομηνία έναρξης αλλαγής συχνοτήτων…κάθε μέρα να είμαστε σε ετοιμότητα και πληρότητα για τις καινούριες συνθήκες. Βασική προϋπόθεσις είναι να έχει γίνει καθαρμός της ψυχής μας, μέσω των τεσσάρων στοιχείων (γης-ύδατος-αέρος-πυρός) ...ώστε να αισθανθούμε τον ΑΙΘΕΡΑ μέσα μας. Η έκθεση εις τον Ήλιο και ο σωστός βραδινός ύπνος σε πλήρη σκοτάδι, ενισχύουν την διαδικασία , ώστε να λάβουμε τις ακτινοβολίες και να τις κρατήσουμε το βράδυ ενεργές.

Η λεγόμενη αντήχηση Schumann αντιπροσωπεύει ακριβώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προκλήθηκαν από τις διάφορες ηλιακές εκλάμψεις που γίνονται στην ατμόσφαιρα της Γαίας και ταλαντώνεται σε πολύ χαμηλές συχνότητες, δημιουργώντας έτσι ακριβώς ένα είδος «παλμού» ή αλλιώς «καρδιακού παλμού» στον πλανήτη Γαία. Αυτή η αντήχηση Schumann είναι μια από τις πρώτες ανακαλύψεις που μας οδήγησαν στην να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη του ενεργειακού πλέγματος – πεδίου της Γαίας. Το κύμα παλμών της Γαίας ήταν σταθερό στα ακριβώς 7.8hz από τότε που ο φυσικός Γουίνφριντ Όττο τις προέβλεψε μαθηματικά το 1952 και οι Balser και Wagner τις μέτρησαν πειραματικά το 1963. Οι πρώτες καταγεγραμμένες παρατηρήσεις των παγκόσμιων ηλεκτρομαγνητικών απηχήσεων έγιναν από τον Νίκολα Τέσλα στο εργαστήριο του στο Κολοράντο Σπρινγκς το 1899. Αυτή η παρατήρηση μας οδήγησε σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με τις ηλεκτρικές ιδιότητες της Γαίας, οι οποίες έθεσαν και τις βάσεις για την ιδέα του για το ασύρματο δίκτυο. Όμως διαπιστώθηκε ότι η αντήχηση αυτή έχει αυξηθεί ελαφρώς από το έτος 1980 και πιο σημαντικά από το 1995 και μετά….και μέχρι το έτος 2013 βρισκόμασταν ήδη στα 12Hz και ο ρυθμός αυτός έφθασε τα 13Hz….και συγκεκριμμένα τον Ιούνιο του έτους 2014 οι καταγραφείς στον Ρωσικό Σταθμό Παρατήρησης του Διαστήματος δείξανε μια ξαφνική αύξηση....που ακόμη φτάνει μερικές φορές και τα 16 Hz. Άρα αφού αυξάνει η ένταση στη Γαία….θα αυξάνει και στον άνθρωπο… αφού και ο ανθρώπινος εγκέφαλος πάλλεται κι αυτός με την ίδια συχνότητα με της αντήχησης της Γαίας. Μήπως ακριβώς για αυτό το λόγο νιώθουμε σήμερα ότι ο χρόνος μας….κυλάει όλο πιο γρήγορα και οι αλλαγές στην ζωή μας είναι πιο ξαφνικές; 

Γνωρίζουμε επίσης ότι η συχνότητα των 7,83 Hz είναι ακριβώς ανάμεσα στην Άλφα και στην Θήτα κατάσταση. Οι συχνότητες 8,5 και 16,5 Hz φεύγουν από την Θήτα κατάσταση. Τις βρίσκουμε λοιπόν Άλφα κατάσταση όταν είμαστε πιο ξύπνιοι….αλλά γαλήνιοι. Οι σκέψεις μας είναι πιο καθαρές και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ζώντας το παρόν σε μια λιγότερο ονειρική κατάσταση. Άρα αφού η Γαία αλλάζει την συχνότητα της δόνησής της…άρα ακολουθάμε κι εμείς στον ίδιο ρυθμό.

Αυτή η προσαρμογή δεν είναι εύκολη διαδικασία για τον καθένα μας….αλλά όμως είναι ένα μέρος της μοναδικής μας προσωπικής αφύπνισης. Το τι θα βιώσει ο καθένας μας είναι δική του εμπειρία...και υπόθεση...και ορισμένοι που βρίσκονται εις το ίδιο επίπεδο/σημείο ...θα βιώσουν φυσικά κάτι παρόμοιο. Επειδή η περίοδος αυτή είναι περίοδος που προσπαθούν να μας χαμηλώσουν τις συχνότητες....ώστε να μην μπορούμε να βρισκόμαστε εις την ανάλογη διαδικασία....και γινόταν αλλά και γίνεται πιο έντονα ακόμη αυτό τα τελευταία χρόνια...με τους συνεχόμενους ψεκασμούς, τα εμβόλια, τα μεταλλαγμένα προϊόντα, αλλά και τα οικονομικά άσχημα μέτρα.....ώστε να προκαλούν τον φόβο και την ανασφάλεια….με σκοπό επειδή ακριβώς είμαστε ενεργειακά όντα...και εκπέμπουμε κι εμείς εις την συχνότητα της Γαίας...η οποία μαζί με εμάς....αυξάνεται ολοένα και περισσότερο...κι αυτό είναι φυσικά καλό...διότι έτσι συντελείται η Μεταμόρφωσή μας....για τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία. Παρότι βρισκόμαστε εις την δυσχερή σχέση....και μας προπαγανδίζουν συνεχώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης....εμείς οφείλουμε να είμαστε ήρεμοι...γαλήνιοι και να μην μας προβληματίζει το αόρατο….αύριο.
Το ζώδιο των Ιχθύων έληξε.. και απεικονιζόταν από τα δύο συνδεδεμένα δια κοινού λώρου:

1). Εις το Ουράνιον στερέωμα….όπου ο ένας κατευθύνεται προς τα πάνω και ο άλλος ακολουθεί την οριζόντιον φορά. Ο ανερχόμενος έχει την τάση της ενοράσεως. Ο ακολουθών την οριζόντια φορά διατρέχει το ζωδιακό κύκλο των ενσαρκώσεων.
2). Εις το Αστρολογικό σύμβολον οι δύο Ιχθείς ακολουθούν αντιθετικές κατευθύνσεις ακινητοποιώντας ο ένας τον άλλον )( ...βάλτε και την οριζόντια γραμμή --- ανάμεσα...ώστε να δείτε….το διπλό έψιλον.

Αμφότεροι λοιπόν είναι όντα βουβά και δεν έχουν να αντιτάξουν Λόγον εις την Λογική της κεφαλής του κερασφόρου Κριού. Έτσι αποφεύγουν οποιαδήποτε διαλεκτική επαφή, εφ’ όσον δεν κατέχουν την ολοκληρωμένη γνώση. Ο εγκέφαλος έτσι ήταν λίαν περιορισμένος (εκτός εξαιρέσεων...που δεν είναι του παρόντος) και διακατέχονταν από το άνευ κριτικής ικανότητας συναίσθημα που εκπροσωπούνταν από το ύδωρ. Τώρα με την λήξη του Ζωδίου των Ιχθύων επέρχεται η μετάβαση, αλλαγή….περνώντας εις το επόμενο ζώδιο του Υδροχόου. 

Η νέα αυτή εποχή και η αλλαγή του ζωδίου θα γίνει σταδιακά και προς το παρόν η αέρινος φύση του νέου Ζωδίου....καθώς επίσης και ό άξονας του Πόλου της Γης το πλησιάζει, φέροντας την διάχυση των ιδεών σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γαίας ...μέσω της έντονης πληροφόρησης του διαδικτύου αλλά και των υπόλοιπων μέσων. Μην ξεχνάτε ότι πριν μερικά χρόνια...δεν ακουγόταν «τσικ»...για τα ελληνικά ιδεώδη....και τώρα έχουμε μία μεταστροφή...προς την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία....που γίνεται πρωταρχική ανάγκη....μιας και καταρρέουν όλα τα υπάρχοντα θρησκευτικά δόγματα και πολιτικά συστήματα. Θα έρθουν αρκετοί κλυδωνισμοί μιας και το σημερινό σύστημα παρακμής των αξιών και των προτύπων καταρρέει. Γι’ αυτό υπάρχει μία συσσωρευμένη άσχημη κατάσταση...η οποία έχει να κάμει με τα τελευταία 2.000 χρόνια και...δηλαδή γίνεται μία υπερφόρτωση των όσων μας έχουν συμβεί εις τις προηγούμενες ζωές προσθετικά...καθώς υπάρχει αυτή η ορμητικότητα….η οποία επιμένει να αναδυθεί από την Λήθη…εις την οποία είχε καταποντιστεί εντός των Υδάτων επί 2.000 χρόνια περίπου κατά τα οποίαν ο Ήλιος διήνυσε εις την φαινομενική του πορεία…εις το ζώδιο των Ιχθύων.


ΑΔΕΛΦΙΑ...ολοένα και πιο περισσότερο θα γίνονται αισθητά….η ανθρωπιστική μας διάθεση και αλληλοβοήθεια και θα υπάρχει αμερόληπτο ενδιαφέρον από τον κόσμο....ώστε να υπάρχει εις τη συνέχεια μία περισσότερη ευημερία των όντων εις τη Γαία. Εις την ουσία αυτό που κάνουν...μας ενώνουν...μιας και βρισκόμαστε όλο και περισσότεροι εις την ίδια μοίρα…..! Οφείλετε όμως να γνωρίζετε ότι τα ύδατα της ΓΝΩΣΕΩΣ…εις τα οποία διαχέεται από την Υδρία του….το σύμβολο του Υδροχόου...δεν είναι κυματιστά....διότι δεν αναφέρονται εις το συναισθηματικό κόσμο του Όντος. Είναι ΠΑΛΜΙΚΑ....και ομοιάζουν με το σύμβολο του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ....δηλαδή….της διάχυσης του ΦΩΤΟΣ/ΓΝΩΣΕΩΣ. Έχουμε δηλαδή δύο παράλληλους σχηματισμούς του συμβόλου, όπου συνοδοιπορούν συνδέοντας το ΠΑΡΕΛΘΟΝ με το ΜΕΛΛΟΝ. Η κάτω γραμμή αλληγορεί εις το Παρελθόν, στηρίζει την πάνω γραμμή του Μέλλοντος...διότι χωρίς την στήριξη της κάτω γραμμής...η έκρηξη της τεχνολογικής προόδου....θα παραμείνει χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τον άνθρωπο. Ο καθένας από εσάς ως Ελεύθερος στοχαστής θα λάβει από τον Λόγο....τη θεία Γνώση.....ενώ ο δογματικός/πιστός που του έχουν εντρυφήσει οι εκάστοτε θρησκευτικές φατρίες οι οδηγούμενες από σκοτεινές αντιλήψεις ...το μόνο που θα κάνει είναι να απομακρυνθεί αδιάφορα, αμφισβητώντας το ΘΕΙΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ. Αν έχετε τα πνευματικά ΕΡΓΑΛΕΙΑ.....τότε θα δημιουργήσετε και ΛΕΙΑ ΕΡΓΑ


ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Πηγή: Ioannis Stogiannos , ellaniapili

- See more at: http://www.diadrastika.com/2016/01/666-aether-metamorfosi-giino-pedio.html#sthash.At0oSpTf.dpuf

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ !!!!!

Sorras T.V AΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 05-01-2016

Τι είναι η αντήχηση Schumann της Γης και γιατί αυξάνεται αναπάντεχα

 
της Dr. Kathy Forti

Στα αρχαία Ινδικά κείμενα βρίσκουμε την συχνότητα του ΟΜ να είναι 7,83 Hz.
7.83 Hz τυχαίνει επίσης να είναι το ‘καρδιοχτύπι’ της Γης, ή αλλιώς αντήχηση Schumann.
7,83 Hz είναι και η συχνότητα που πάλλεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην καλύτερη του κατάσταση (τα λεγόμενα κύματα Alpha).

Τι είναι η αντήχηση Schumann;
Σύμφωνα με την Wikipedia: Η αντήχηση Schumann αντιπροσωπεύει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προκλήθηκαν από τις ηλιακές εκλάμψεις στην ατμόσφαιρα της Γης και ταλαντώνεται σε πολύ χαμηλές συχνότητες, δημιουργώντας έτσι ένα είδος "παλμού" ή "καρδιακού παλμού" του πλανήτη Γη’.

Η αντήχηση Schumann είναι μια από τις πρώτες ανακαλύψεις που οδήγησαν στην συνειδητοποίηση της ύπαρξης του ενεργειακού πλέγματος – πεδίου της Γης. Εν ολίγοις, κάθε ηλεκτρομαγνητική διαταραχή, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν π.χ. πέσει ένας κεραυνός στην Αθήνα, η ηλεκτρομαγνητική ηχώ του κεραυνού κάνει οκτώ φορές τον γύρο του πλανήτη, σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Όταν παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά οι αντηχήσεις Schumann, έγινε αμέσως κατανοητό ότι ο πλανήτης μας συμπεριφέρεται σαν ένα τεράστιο ηλεκτρικό κύκλωμα, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει κάθε πληροφορία σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Η ροή αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας στην ατμόσφαιρα είναι αδιάκοπη, γιατί σε ολόκληρο τον πλανήτη συμβαίνουν κάθε στιγμή πάνω από 1.000 ηλεκτρικές καταιγίδες.

 


Η συχνότητα της αντήχησης Schumann αυξάνεται
Το κύμα παλμών της Γης είναι σταθερό στα 7.8hz από τότε που ο φυσικός Γουίνφριντ Όττο τις προέβλεψε μαθηματικά το 1952 και οι Balser και Wagner τις μέτρησαν πειραματικά το 1963 (Οι πρώτες καταγεγραμμένες παρατηρήσεις των παγκόσμιων ηλεκτρομαγνητικών απηχήσεων έγιναν από τον Νίκολα Τέσλα στο εργαστήριο του στο Κολοράντο Σπρινγκς το 1899.Η παρατήρηση οδήγησε σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με τις ηλεκτρικές ιδιότητες της Γης, οι οποίες έθεσαν τις βάσεις για την ιδέα του για το ασύρματο δίκτυο).

Η αντήχηση αυτή όμως έχει αυξηθεί ελαφρώς από το 1980 και πιο σημαντικά από το 1997 και μετά. Μέχρι το 2013 βρισκόμασταν στα 12Hz και ο ρυθμός αυτός αναμενόταν να φθάσει τα 13Hz. Τον Ιούνιο του 2014 οι καταγραφείς στον Ρωσικό Σταθμό Παρατήρησης του Διαστήματος δείξανε μια ξαφνική αύξηση. Η αντήχηση Schumann είναι μέρες που φτάνει και τα 16 Hz. Στην αρχή νομίζανε ότι έχουν πρόβλημα οι καταγραφείς, αλλά αποδείχτηκε ότι οι καταγραφείς λειτουργούσαν κανονικά.

Και όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτή ξαφνική αύξηση της αντήχησης;
Και αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος πάλλεται με την ίδια συχνότητα με της αντήχησης της Γης, τι γίνεται τώρα που αυξάνεται η συχνότητα; Μήπως γι΄ αυτό νιώθουμε τώρα ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα και οι αλλαγές στην ζωή μας είναι πιο ξαφνικές;

Ας δούμε όμως τι είναι οι συχνότητες αυτές.
Όλες οι συχνότητες αντήχησης της Γης είναι άμεσα συσχετιζόμενες με την κυματική λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου. Η συχνότητα των 7,83 Hz είναι ανάμεσα στην Άλφα και στην Θήτα κατάσταση. Ήρεμη και ονειρική, κάπως αδρανής, περιμένοντας κάτι να γίνει. Οι συχνότητες 8,5-16,5 Hz φεύγουν από την Θήτα κατάσταση. Τις βρίσκουμε στην Άλφα κατάσταση όταν είμαστε πιο ξύπνιοι αλλά γαλήνιοι. Οι σκέψεις μας είναι πιο καθαρές και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ζώντας το παρόν σε μια λιγότερο ονειρική κατάσταση.
Η μητέρα Γη αλλάζει την συχνότητα της δόνησής της και ίσως να την ακολουθούμε.

Οι επιστήμονες λένε ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης (το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αντήχηση Schumann) αποδυναμώνεται αργά αλλά σταθερά τα τελευταία 2000 χρόνια και πιο γρήγορα τα τελευταία χρόνια. Κανένας δεν έχει δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση. Ένας σοφός Ινδός μου είπε κάποτε ότι τα μαγνητικό πεδίο της Γης τοποθετήθηκε από τους Αρχαίους Θεούς, με τρόπο που να εμποδίζει τις αρχέγονες μνήμες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Αυτό έγινε ώστε οι ψυχές να μπορούν να μάθουν από μια κατάσταση ελεύθερης βούλησης, χωρίς να έχουν τις μνήμες του παρελθόντος. Είπε ότι οι αλλαγές που γίνονται τώρα στο μαγνητικό πεδίο της Γης απελευθερώνουν μνήμες και μπορούμε να δούμε αλήθειες που πριν δεν τις βλέπαμε. Το πέπλο φεύγει. Αρχίζουμε να βλέπουμε. Αν αυτό είναι αλήθεια, γεννιούνται άπειρες ερωτήσεις.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η επιτάχυνση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι, να έχετε ζαλάδες και γενικά να μην νιώθετε πολύ καλά. Άλλοι, που έχουν ανεβάσει την προσωπική τους συχνότητα και είναι πιο συγχρονισμένοι με αυτή της Γης, ίσως να νιώθουν υπέροχα, πρωτόγνωρα ή περίεργα. Η προσαρμογή δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά είναι μέρος της μοναδικής προσωπικής σας αφύπνισης.

 trinfinity8
Mετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος

http://spiritscience.gr/index.php/34-2015-01-31-16-40-01/331-antixisi-souman
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters