Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Να σταματήσει ο «Ξένιος Ζευς» ζητούν οι «υπάλληλοι» του Τζορτζ Σόρος!

Για διακρίσεις και παραβίαση των διεθνών κανόνων κάνει λόγο η οργάνωση που χρηματοδοτείται από τον παγκόσμιο κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος, Human Rights Watch*, η οποία με χθεσινό δελτίο Τύπου κάλεσε την ελληνική αστυνομία να σταματήσει τις επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και τους μαζικούς ελέγχους σε ύποπτους παράνομους μετανάστες.
Από τις 4 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν προσαχθεί στα αστυνομικά τμήματα πάνω από 6.000 αλλοδαποί, ενώ έχουν συλληφθεί περίπου 1.500 παράνομοι μετανάστες με σκοπό την επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους.
«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει τους μεταναστευτικούς της νόμους, και με δίκαιη διαδικασία να απελαύνει όσους δεν έχουν νόμιμο έρεισμα παραμονής στην χώρα. Όμως, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν εγκληματίες ή να εικάζει ότι είναι παράνομοι μετανάστες μόνο από το χρώμα τους ή την εθνικότητά τους», σχολίασε ο ερευνητής της HRW, Benjamin Ward. Η οργάνωση επεσήμανε ότι η εξουσία της ελληνικής αστυνομίας να σταματά και να ανακρίνει προϋποθέτει ότι ο έλεγχος γίνεται για ένα συγκεκριμένο λόγο και όχι απλώς και μόνο λόγω εμφάνισης που μαρτυρά διαφορετική εθνική καταγωγή. Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μην επαναπροωθεί πρόσφυγες στις χώρες τους, εφόσον η επαναπροώθηση συναρτάται με βάσιμο κίνδυνο για την ζωή και προσωπική τους ασφάλεια.
«Η ελληνική αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προστατεύει από την βία όλους τους αλλοδαπούς, όπως και όλους τους Έλληνες. Οι επιχειρήσεις «σκούπα» αποπροσανατολίζουν επικίνδυνα από τα πραγματικά ζητήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η χώρα», ολοκλήρωσε ο Ward.
Είναι λογικό η Human Rights Watch να διαμαρτύρεται, διότι η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» προφανώς χαλάει τους σχεδιασμούς του χρηματοδότη της.
Για τους Σχεδιασμούς του Τζορτζ Σόρος για την Ελλάδα, έχουμε γράψει εδώ: Προφητικό άρθρο από το 2003: Τα σχέδια του Σόρος για την Ελλάδα
Διαβάστε ένα απόσπασμα:
Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:
Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.
Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;
Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;
Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο
Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου
Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου
Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.
 tsantiri


*Η Human Rights Watch είναι η ίδια οργάνωση που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δολοφόνων και των τρομοκρατών στην Συρία!

http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/blog-post_8252.html

Αντιδρά για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» η Διεθνής Αμνηστία

Αντιδρά για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» η Διεθνής Αμνηστία

Την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας, προκάλεσε η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία τονίζει πως «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τη μαζική καταστολή των «παράτυπων μεταναστών» από την αστυνομία και να επιτρέψουν αποτελεσματική πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας».
Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότεροι από 7.500 αλλοδαποί προσήχθησαν στην Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη. Επικαλούμενη στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεθνής Αμνηστία, υπογραμμίζει ότι περίπου 2.000 από αυτούς που συγκεντρώθηκαν βρέθηκαν χωρίς χαρτιά και τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση.
«Ενώ η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει την μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», δήλωσε η Γεζέρτσα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει έντονη ανησυχία, για το γεγονός πως οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα αυξήθηκαν κατά πολύ το τελευταίο έτος στη χώρα μας.
Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, κρατούνται σε συνθήκες συνωστισμού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ή σε άλλα αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα. Άλλοι έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κέντρα κράτησης.
Σύμφωνα με την κ. Τιγκάνι τέτοιες συλλήψεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο απέλασης άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, αλλά δεν είναι σε θέση να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.
Οι αιτούμενοι άσυλο στη Ελλάδα, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία, συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου. Η συντριπτική πλειοψηφία τους αποπειράται να ζητήσει άσυλο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Μόνον ένας μικρός αριθμός αιτήσεων καταχωρούνται από τις αρχές κάθε εβδομάδα.
Μεγάλες ουρές αιτουμένων άσυλο περιμένουν σε απαράδεκτες συνθήκες για δύο με τρεις ημέρες έξω από τη Διεύθυνση για να υποβάλλουν αιτήσεις για άσυλο κάθε Σάββατο πρωί.
Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Μέλη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Αμνηστίας υπήρξαν μάρτυρες των κακών συνθηκών των κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής τους στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφθηκαν έξι χώρους κράτησης στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης της Πέτρου Ράλλη. Ενώ οι πτέρυγες που επιθεωρήθηκαν στην Πέτρου Ράλλη ήταν καθαρές την ώρα της επίσκεψης, διαπιστώθηκε πως οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επιδιορθώσεις. Σε άλλες δύο εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες και εξευτελιστικές.


http://www.triklopodia.com/2012/08/blog-post_3830.html

o «αλάς», το «ιφσάτ» και το «εδνά»: Από τα χαράτσια της Τουρκοκρατίας στον Πακιστανό «Δράκο της Πάρου» και στον «Δράκο του ΔΝΤ»! Τι μας απομένει να δούμε αφού τα έχουμε δει όλα;


Σάββας Παπαδόπουλος

Άλλος ένας ζεστός και υπέροχος Αύγουστος έφτασε και ο περήφανος Ελληνικός λαός απολαμβάνει δικαιωματικά την περίφημη «θερινή ραστώνη» από την στιγμή που άσκησε το Δημοκρατικό του δικαίωμα και έδωσε νωπή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της μεταπολίτευσης (Δεξιά -σοσιαλδημοκρατία – αριστερά). Ως … ‘νοικοκύρης’ ο λαός μας συντάχθηκε με τις «φιλομνημονιακές» δυνάμεις και έδωσε ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι έλληνες δεν είναι αναξιόχρεοι, -μπαταχτσήδες δηλαδή- για να χρησιμοποιήσω και μια συνώνυμη τουρκικής προελεύσεως νεοελληνική λέξη!!!
Το μαρτυρά και η ιστορία μας , από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους άλλωστε, όλα μας τα δάνεια τα εξυπηρετούμε και με το παραπάνω. Υπάρχουν έρευνες στους aegeantimes που αναφέρονται στην Δανειακή Ελληνική ιστορία που κανένα από τα σχολικά βιβλία ιστορίας δεν μας δίδαξε, και που καταμαρτυρούν το πως μια απλή δημοσιογραφική έρευνα μπορεί να μεταλλαχτεί σε ιστορική ανασκαφή στοιχείων που δεν είδαν το φώς χρόνια τώρα.
Όπως και πολλά άλλα δεν διδαχθήκαμε , πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι η κυρία Ρεπούση και η ιστορικές της προσεγγίσεις δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη και ότι σίγουρα υπήρξαν … πρόγονοί της στην συγγραφή της νεοελληνικής ιστορίας .
Το σίγουρο είναι ότι τα ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό μας σύστημα μας έχουν καταστήσει λαό με μικρή μνήμη!
Καλό είναι να αναφέρω και επειδή τις ημέρες αυτές διεξάγεται και το «LONDON 2012» ότι στον σύγχρονο ‘‘ελεύθερο’’ κόσμο αυτό όπως διαμορφώθηκε από την Βρετανική αυτοκρατορία και μετά , χώρες όπως η δική μας πληρώνουν σύγχρονους φόρους υποτέλειας με την μορφή δανείων, εξοπλισμών και εκχωρήσεων φυσικού πλούτου με αντίτιμο την εθνική τους ανεξαρτησία.
Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να δώσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας στους λαούς με την προϋπόθεση ότι πληρώνουν απρόσκοπτα και εφόσον μπορούν να αυτοδιοικηθούν ενάρετα και παραγωγικά να αποφασίσουν μόνοι τους για το πολίτευμα τους και για την ποιότητα της λαϊκής τους κυριαρχίας δηλαδή την ενδοταξική κατανομή του εναπομείναντα πλούτου της χώρας.
Οι γενικοί κανόνες του παιχνιδιού είναι αυτοί και κανένας άρχοντας του παιγνίου τούτου δεν μας ερωτά εάν μας αρέσουν ή όχι και επειδή είναι παγκόσμιο το παιχνίδι υπάρχουν πλείστες εκδοχές με βασικούς διαχωρισμούς ιστορικούς, φυλετικούς , θρησκευτικούς ,γεωγραφικούς, κυρίως όμως πλουτοπαραγωγικούς.
Σε αντιδιαστολή με την βαρβαρότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας που επέβαλε τον ατιμωτικό κεφαλικό φόρο ή χαράτσι όπου ανάλογα με την τάξη του ο χριστιανός πλήρωνε για την πρώτη τάξη τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή για την δεύτερη δύο και για την η τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.
Το χαράτσι του πρώτου βαθμού αφορούσε τους έμπορους και τους πλούσιους, και ονομάζονταν «αλάς», του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιοτέχνες και οι τεχνίτες, και λεγότανε «ιφσάτ» και το χαράτσι τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς και λεγότανε «εδνά».
Σε διεθνή επίπεδο η συζήτηση μέσα ή έξω από το ευρώ ενώ παραμένει επίκαιρη στο εσωτερικό έχει ατονήσει ελαφρώς ,οι Τροΐκάνοι τα «βρήκαν» με την Τροΐκοκυβέρνηση Σαμαρά , η εκταμίευση της δόσης του Δανείου θα γίνει για πολλοστή φορά, ο εκβιασμός για νέα μέτρα που μειώνουν το εισόδημα του νομοταγή πολίτη περνά για άλλη μια φορά και η ύφεση θεριεύει και αποτελειώνει και τις εναπομείναντες παραγωγικές μονάδες της χώρας.
Η αισιοδοξία που με διακατέχει εκ πεποιθήσεως για τα μελλούμενα τρώει τα μούτρα της στον τοίχο που υψώθηκε από την κατ’αρχήν διαφωνία του Ε. Βενιζέλου του ‘‘άλλου’’ ΠΑΣΟΚ και του Στουρνάρα με το καλημέρα του καινούργιου υπουργού οικονομικών.
Ενοχλήθηκε από ότι κατάλαβα ο πρόεδρος του κινήματος της αλλαγής, της νέας Ελλάδας ,του εκσυγχρονισμού ,της πράσινης ανάπτυξης ,του «Ναι γίνεται», από τα αντιλαΐκά μέτρα που οδηγούν στην ύφεση που είχε νομοθετήσει ο ίδιος και θα εφαρμόσει αναγκαστικά τώρα ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Τροΐκοκυβέρνησης Σαμαρά διότι τι σοσιαλιστής είναι άλλωστε ;
Ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών την εποχή που συντάχθηκε η Ελλάδα με τους ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ βομβαρδισμούς της Σερβίας και εναντίον του Μιλόσεβιτς ,ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συντάχθηκε πλήρως με την πολιτική της Χίλαρι Κλίντον εναντίoν του κοσμικού καθεστώτος της Συρίας και του Άσαντ επιβεβαιώνοντας ξανά τους φόβους μου για την ανυπαρξία στόχων της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Σε ένα όνειρό μου, είδα λέει, ότι είχε σθεναρά διαπραγματευτεί και είχε επιτύχει την διαβεβαίωση του Αμερικάνικου παράγοντα και της Τουρκίας ότι η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ γινόταν πλήρως αποδεκτή, λόγω της συμμαχικής διάθεσης που επέδειξε στο Συριακό ο μεγάλος αυτός διπλωμάτης και πολιτικός που έβγαλε η χώρα μας. Τον ευχαρίστησαν και του έκαναν και ανδριάντα μάλιστα ,οι φίλοι και σύμμαχοι τούρκοι επειδή μεσολάβησε στην απελευθέρωση τούρκων αξιωματικών που όλως τυχαίως ανακατεύθηκαν με τις επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας και αιχμαλωτίστηκαν από τους κακούς κυβερνητικούς στρατιώτες .
Θέλησαν να στήσουν ανδριάντα και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο για την άνετη υποδοχή και εγκατάσταση 100.000 Σύρων πολιτικών μεταναστών με δαπάνες του υπουργείου εθνικής Αμύνης, που αδυνατούσε το Τουρκικό κράτος να περιθάλψει, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά για να μην στεναχωρήσει τον Δένδια … επειδή απείλησαν οι Τούρκοι ότι σε αυτόν δεν θα κάνουν … ανδριάντα επειδή αντιλήφθηκε ότι ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης είναι ζήτημα Εθνικής επιβίωσης και έστειλε γι’ αυτό χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Θράκη και αυτό διατάραξε την … μειονοτική αναλογία με συνέπεια να απειλούνται οι λόγοι ύπαρξης του προξενείου της Κομοτηνής!!!
Μετά ξύπνησα και είδα το πρόσωπο του Στρoς Καν του βιαστή της καμαριέρας και άρχισα να αναρωτιέμαι πώς να είναι το πρόσωπο του πακιστανού δράκου της Πάρου ,αλλά η υφιστάμενη Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει την δημοσίευση της εικόνας και τον εξευτελισμό του συλληφθέντα πριν δικαστεί εκτός εάν είναι ο Μπέος και ο Ψωμιάδης για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και συλληφθούν τυχαία πριν ακριβώς την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Χάρηκα επειδή οι νόμοι στην Ελλάδα είναι και πιο ανθρώπινοι από αυτούς στην Αμερική και εφαρμόζονται κατά γράμμα ειδικά τώρα που η … ΔΗΜ.ΑΡ είναι στην Εξουσία!!!!
Όμως όλα δείχνουν ότι μετά το επερχόμενο φιάσκο της Τροικοκυβέρνησης Σαμαρά που δημιουργήθηκε μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της συν-κυβέρνησης Παπαδήμου που εντέχνως με την απειλή του δημοψηφίσματος της παρέδωσε την εξουσία ο Γ. Α. Παπανδρέου, αφού δεν μπόρεσε να κρατηθεί μετά την ψήφιση πέρυσι το καλοκαίρι του μεσοπρόθεσμου ούτε μισό χρόνο και με διαπραγματευτή υπουργό Οικονομικών τον τεράστιο σε … πασοκικό πολιτικό μέγεθος τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, για να συνεχίσει την προδιαγεγραμμένη πορεία προς της απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που κατά κάποιους ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2009 όλα τα τρικ εξαγοράς χρόνου τελειώνουν.
Τι μας απομένει να δούμε αφού τα έχουμε δει όλα;
Τον Τσίπρα να επιστρέφει μαυρισμένος από τις καλοκαιρινές του διακοπές με γεμάτες τις μπαταρίες του και ως ένας από τους πιο επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης κατά κάποια δημοσιεύματα να αναλαμβάνει την σύνταξη επιτέλους του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του .
Ήδη δέχεται πιέσεις όπως ακριβώς είχε δεχθεί πριν ένα χρόνο και ο Σαμαράς που τότε αυτός ήταν αντιπολίτευση ,αλλιώς τάχαμου δόση δανείου δεν βλέπουμε.
Μανώλη Γλέζο έχει ,έξυπνος είναι ,στελεχιακό δυναμικό από καταρτισμένους ανθρώπους διαθέτει, στοιχειώδη λογική χειρισμού των κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα επιδείξει;
Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και μεταναστευτική, είναι και εξωτερική και είναι και κρίση θεσμών.
Και η αντιμετώπιση της χρειάζεται ενάρετα και παραγωγικά πολιτικά στελέχη που να διαθέτουν στοιχειώδη λογική .

Οι AegeanTimes

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/08/09/to-2/

Τουρκοϊσλαμοφασίστες: «Δεν θα ανεχτούμε ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»!

   Αυτό – αλλά και έτερα άκρως προκλητικά – δηλώνει ο τουρκόψυχος δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης«Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερήφ. Αυτή τη φορά βέβαια οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης, όπου φαίνεται πως (και) ο λεγάμενος έχει μάθει πολύ καλά πλέον το…σκονάκι που του έχουν δώσει τα αφεντικά του από το τούρκικο ΥΠΕΞ. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν (και πάλι) πόσο έχουν ξεσαλώσει όλες αυτές οι πρακτοράντζες (ψευτομουφτήδες, βουλευτίδια, δημαρχίδια, πολιτευτές, αυτοδιοικητικά σούργελα, κλπ) και με πόση απροκάλυπτη αλαζονεία πλέον συμπεριφέρονται, μια που κανείς δεν διανοείται καν ότι θα μπορούσε έστω να αποπειραθεί να τους συμμαζέψει.

     Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η προξενοφυλλάδα «Μπιρλίκ»(μετάφραση tourkikanea.gr), «τα εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης…διατηρούν πάντα την επικαιρότητα τους και αναμένουν την συντομότερη δυνατή επίλυση τους… Μάλιστα η Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα.

    «Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν»

    Επισκεφτήκαμε ως εφημερίδα Μπιρλίκ τον δήμαρχο Αρριανών για να πάρουμε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος και είπε πως δέχεται στα νηπιαγωγεία δίγλωσση εκπαίδευση και ποτέ δεν πρόκειται να δεχτεί το αντίθετο.

     Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη – με υπογραφές από τους κηδεμόνες – ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση. Όπως τόνισε, «σε αυτά τα σχολεία, καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας, πάντα τους το λέμε. Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα, είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο».

    Τούρκικος δήμος, απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, έμμεσα τελεσίγραφα για τα νηπιαγωγεία, απειλές πως δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν, αν δεν είναι τουλάχιστον δίγλωσσα. Σαν να λέμε δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ότι μας σηκωθεί (και μας σφυρίξει το αφεντικό από το προξενείο) κι όσο για το ελληνικό κράτος σας και τους νόμους του, τα έχουμε γραμμένα κανονικά! Έβγαλε η (τουρκο)μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο; Προδήλως και αναντιρρήτως, αλλά μακάρι βέβαια το θέμα να ήτανε τόσο απλό…

Προξενείο ΣΤΟΠ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Η Frontex ανοίγει την κερκόπορτα φτιάχνοντας με την άδεια μας μισθοφορικούς στρατούς!

 

Πατριώτες εδώ γίνονται σημεία και τέρατα! Ποιος ο ρόλος της Frontex;

Απίστευτα και όμως αληθινά, ο ρόλος της είναι αντίθετος από αυτόν που επικαλούνται, δηλαδή μονιμοποιεί τους μισθοφόρους εγκληματίες στην πατρίδα μας!

Σκεφτείτε λίγο καλύτερα αυτά που κάνουν δήθεν αυτοί της Frohtex, δεν μπορούν να το κάνουν και οι δικοί μας;

Τους συλλαμβάνουν τους καταγράφουν σαν Έλληνες λαθρομετανάστες επίσημα τους δίνουν τα εισιτήρια και ένα χαρτάκι  νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα και τους αφήνουν ελεύθερους στην Αθήνα!

Καταλάβατε τίποτα;

Κανονικά ο ρόλος τους θα έπρεπε να διαπιστώνουν μέσα από ανάκριση την προέλευση τους και να τους στέλνουν πίσω με τα επιστροφής!

Αντίθετα αυτοί τους νομιμοποιούν σε βάρος της Ελλάδος!

Να φύγουν τώρα οι  μισθοφόροι προδότες που θεωρούν τα σύνορα ευρωπαϊκά μόνο σε ότι τους συμφέρει!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr/

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνει έκκληση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Δεκάδες καρκινοπαθείς φεύγουν από τα νοσοκομεία περιμένοντας να πεθάνουν γιατί δεν έχουν λεφτά, ενώ δεκάδες έγκυοι μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του περιγράφει την δραματική κατάσταση στην δημόσια υγεία και απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι «η ανθρωπιστική κρίση σε μερικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα εδώ και τώρα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ακόμα:

«Δύο στους δέκα ασθενείς από αυτούς που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρήζουν νοσηλείας για χειρουργική επέμβαση.

Θεατές στην ανακοίνωση της διάγνωσης, πρόθυμοι αλλά ανύμποροι να βοηθήσουν, όλοι οι εθελοντές γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που υπηρετούν με ζέση την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο ηθικό, επιστημονικό και κοινωνικό.

Οι ανασφάλιστοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με προβλήματα που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, τι θα απογίνουν στο επόμενο βήμα αφού δεν έχουν τα χρήματα να χειρουργηθούν;

Καρκινοπαθείς ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκαν αντιμετωπίσιμοι χειρουργικά όγκοι σε πρώιμο στάδιο, δε χειρουργήθηκαν ποτέ διότι δεν είχαν χρήματα.

Κάναμε έκκληση στον Υπουργό Υγείας, κο Λοβέρδο και παράλληλα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αναλάβουν κάποια ζωτικής σημασίας περιστατικά και να τα χειρουργήσουν. Η απάντηση ενός υπαλλήλου του ΥΥΚΑ ήταν, ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: «οι ανασφάλιστοι πληρώνουν…. ας βγάλουν βιβλιάριο απορίας…!!!» όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο απορίας!!!

Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση με άλλη ευαισθησία..

Τι ειρωνία! Οι λειτουργοί υγείας να είναι θεατές σε όλα τα ογκολογικά περιστατικά που διαγιγνώσκουν: Σε ορισμένα δε περιστατικά πια, ο καρκίνος έγινε ανεγχείρητος και τώρα περιμένουμε όλοι μαζί απλά να πεθάνουν επειδή δεν είχαν λεφτά να χειρουργηθούν.

Καταρράκτης: το 30% των οφθαλμολογικών περιστατικών μας είναι ασθενείς με καταρράκτη που έχουν 1/10 όραση. Άνθρωποι ηλικιωμένοι που κινδινεύουν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο δρόμο γιατί δε βλέπουν. Γιατί; επειδή δε μπορούν να κάνουν εγχείρηση καταρράκτη… ποιος θα πληρώσει το φακό και τα νοσήλια αφού είναι ανασφάλιστοι;…

Εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου: Έγκυο με δίδυμη κύηση υψηλού κινδύνου και ένα ανάπηρο έμβρυο δεν τη ανέλαβε κανένα τμήμα καμιάς κλινικής επειδή δεν είχε να πληρώσει. Η πιθανότητα να χαθεί η ζωή των δύο εμβρύων είναι 70% και η δική της 15%.

Καθημερινό δράμα οι έγκυοι που προσέρχονται γιατί πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή και δεν έχουν τα χρήματα.

Η απόγνωση φαίνεται στα πρόσωπά τους.

Πρόκειται για περιστατικά που απαγορεύεται να γεννήσουν φυσιολογικά ή με επείγουσα καισαρική τομή που θα δικαιολογούσε τα νοσήλια της ανασφάλιστης

Πρόκειται για περιστατικά που κινδυνεύει το έμβρυο να βγει ανάπηρο και κινδυνεύει και η ζωή της εγκύου από μαζική αιμορραγία αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα σε τμήματα τοκετών υψηλού κινδύνου.

Αυτές οι γυναίκες μένουν να γεννήσουν στο δρόμο με το ρίσκο να ζήσουν ή να πεθάνουν ή να έχουν μία ζωή ένα ανάπηρο παιδί…επειδή δεν έχουν τα 800 ευρώ για να γεννήσουν

Το Παράδοξο της Ελληνικής Νομοθεσίας

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η ολιγωρία στην ελληνική νομοθεσία που δικαιολογεί τα νοσήλια ανασφάλιστων πολιτών σε κατεπείγουσες καταστάσεις!!!

Δηλαδή, ένας ασθενής που πάσχει από χολολιθίαση και πρέπει να χειρουργήσει τη χοληδόχο κύστη, δε μπορεί αν δεν έχει χρήματα: πρέπει να πληρώσει για να νοσηλευτεί. Αν ο αθσενής αυτός μείνει ανεγχείρητος, κάποια στιγμή η χοληδόχο κύστη με τις πέτρες θα σπάσει και θα προσκαλέσει επείγουσες επιπλοκές στον άρρωστο, οι οποίες απειλούν σαφώς τη ζωή του. Σε εκείνο το στάδιο της κατεπείγουσας αντιμετώπισης, αναλαβάνει η Ελληνική Πολιτεία τα έξοδα του ανασφάλιστου πολίτη, που σε αυτό όμως πια το ύστατο σημείο 1) μπορεί να χαθεί η ζωή του ασθενή και 2) τα νοσήλια είναι πολύ περισσότερα λόγω της αυξημένης ιατρικής φροντίδας σε μονάδες εντατικής.

Έτσι, με το υπάρχον σύστημα και η Ελληνική Πολιτεία πληρώνει και ο Ασθενής τις περισσότερες φορές χάνει τη ζωή του, ενώ ένα στάδιο πριν και η ζωή του θα είχε κερδηθεί και η δαπάνη του ελληνικού κράτους θα ήταν μικρότερη.

Λύση μπορούν να δώσουν όλες οι κλινικές αν ακολουθήσουν το πρότυπο της Ογκολογικής Κλινικής του κου Συρίγου, στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» που αναλαμβάνει ορισμένες τις χημειοθεραπευτικές αγωγές καρκινοπαθών ανασφάλιστων πολιτών κάθε εβδομάδα.

Απέναντι σε αυτό το θέαμα της ανθρωπιστικής κρίσης, κάνουμε κάλεσμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς όλα τα νοσοκομεία να αναλάβουν τα έξοδα των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων και της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών, προκειμένου να σωθούν κάποιες ανθρώπινες ζωές.

Γιατί κάθε ανθρώπινη ζωή για μας έχει αξία.. »

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

http://www.arxaiaithomi.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΖΗΝΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΖΗΝΟΣ;

Δημοκράτες και απαξάπασες οι δημοκρατικές δυνάμεις που κατακεραυνώνετε κάθε είδους «πογκρόμ», αρκεί τα θύματά του να μην είναι Έλληνες, γιατί δεν εφαρμοζετε στο σπίτι σας τη φιλοξενία που απαιτείτε να δείξουν οι άλλοι;

Προς όλους του επαγγελματίες της επιλεκτικής πονοψυχίας που δεν άκουσαν και δεν έχουν να πουν λέξη για το δικαίωμα της Μυρτούς και της κάθε Μυρτούς να κάτσει στα βραχάκια μιας παραλίας της πατρίδας της και να ακούσει τη μουσικούλα της κοιτάζοντας τη θαλασσίτσα, χωρίς να κινδυνεύει να της πολτοποιήσει το πρόσωπο και να την βιάσει ημιθανή κάποιος καημένος μετανάστης.

Ο Ξένιος Ζευς, κύριοι, δεν κατοικεί σε ξέφραγα αμπέλια, ο Ξένιος Ζευς δεν έχει σχέση με τα κωλοχανεία στα οποία επικρατεί χάος, έγκλημα, βρωμιά και αναρχία.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί σε σπίτια νοικοκυραίων, που σέβονται, αγαπούν και τιμούν τον εαυτόν τους και τον χώρο τους.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί εκεί που οι άνθρωποι αισθάνονται ευγνωμοσύνη και τιμή για τη γη που τους γέννησε, και για όσα τους δίνει.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί εκεί που η φιλοξενία αιτείται και δίδεται, όχι εκεί που μπαίνει ο μπουκαδόρος και κατσικώνεται με το έτσι θέλω.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί εκεί που ο φιλοξενούμενος σέβεται τον οικοδεσπότη και τιμά την φιλοξενία του.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί εκεί που ο ξένος τιμά το χώμα που τον φιλοξενεί και δεν το βάφει με το αίμα του νοικοκύρη, ούτε με τα ούρα του.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί σε τιμημένους χώρους κι όχι σε χεσμένους και κατουρημένους.

Ο Ξένιος Ζευς κατοικεί στην ευταξία στην καθαριότητα στην καλαισθησία, στην στάση ζωής που τιμά τον άνθρωπο.

Ο Ξένιος Ζευς έφυγε από την Ελλάδα όταν κυριάρχησε η προπαγάνδα του μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε, όταν θεωρήθηκε επιβεβλημένο πολυπολιτισμικό στοιχείο η ανοχή στην λεηλασία, στη βρωμιά, στο έγκλημα αρκεί να διαπραττονται από την ελιτ και από τους λαθρομετανάστες.

Ο Ξένιος Ζευς έφυγε όταν κυριάρχησε η προπαγάνδα της αριστερίστικης μηδενιστικής ανωτερότητας που επέβαλε ως πολιτικώς ορθό να μην αντιμετωπίζονται οι λαθρομετανάστες σαν άνθρωποι υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις προθέσεις τους, αλλά σαν χαριτωμένα pets που ό,τι κι αν κάνουν το παραβλέπουμε γιατί είναι χαριτωμένα… με μοναδικό κριτήριο ότι έχουν μπει λαθραία στη χώρα!

Δεν έχω δει μεγαλύτερη μείωση ανθρώπινης υπόστασης απ’ αυτήν την μεθοδευμένη στάση.
Κι όλοι εσείς ιδεολόγοι που ξαναθυμηθήκατε τον Ξένιο Ζευ, αντί να λέτε στην κοινωνία τι να κάνει με ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις και να παριστάνετε τη «Μάρθα Κλάψα» σε μια ταινία που δεν συγκινεί πια κανέναν, ούτε ως σενάριο ούτε ως η υποκριτική τέχνη, γιατί δεν μας δείχνετε κάνοντας στο σπίτι σας αυτό που ζητάτε από την Ελλάδα;

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ

Γιατί να υπάρχει πόρτα στο σπίτι; Η πόρτα εκφράζει μια διάκριση.
Είναι από μόνη της μια δήλωση “Πίσω απ’ αυτό το ξύλο ο χώρος είναι δικός μου τον ορίζω εγώ κι εγώ θα πω αν θα μπεις ή όχι. Θα διακρίνω αν μου αρέσεις και σε θεωρώ κατάλληλο να σε βάλω στο χώρο μου. Αν δεν θέλω δεν μπαίνεις”

Πόρτα σημαίνει ΔΙΑΚΡΙΣΗ!

Να καταργηθούν λοιπόν! Αφού ζητάτε «ανοιχτή κοινωνία» ανοίξτε πρώτοι εσείς τα σπίτια σας!Ανοικτά Σπίτια! Χωρίς πόρτες! Να μπει ο Ξένιος Ζευς να κατοικήσει… στο πρόσωπο όποιου περνάει απ’ έξω.

Όποιος θέλει να μπαίνει την ώρα που κοιμάστε, που είστε στο μπάνιο και κατουράτε, ή λείπετε, να βολτάρει στο χώρο σας, να κάνει ό, τι θέλει. Να κάτσει, να ξαπλώσει με τα παπούτσια στον καναπέ σας, να ανοίξει το ψυγείο σας, τα συρτάρια σας… να τα ψάξει έτσι για να γουστάρει, αν βρει κάτι που του αρέσει δεν πειράζει να το πάρει… Φυσικά δεν χρειάζεται να πάρει την άδειά σας. Αν του αρέσει πολύ ο χώρος σας να φωνάξει κι άλλους από την οικογένειά του και να εγκατασταθούν.

Όταν θα επιστρέψετε θα τους βρείτε εκεί, αλλά ο προοδευτικός ανώτερος άνθρωπος που θέλει τον Ξένιο Ζευ δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό, έτσι δεν είναι; Να ενωθούν κι οι οικογένειες, βρε αδελφέ, να μην νοιώθει μόνος μαζί σας.

Ε… κι αν κάτι δεν τους αρέσει στο σπίτι σας ή προσβάλει τα ήθη και τα έθιμά τους θα το βγάλετε αμέσως, εννοείται!

Κι αν θέλει να προσθέσει κάτι που μπορεί να μην σας αρέσει ή να μην σας ταιριάζει -φυσικά δεν μιλάμε ότι μπορεί να σας προσβάλει, η έννοια της προσβολής για σας απλώς δεν ισχύει- θα πρέπει να μάθετε επιτέλους, να δείχνετε ανοχή σε στοιχεία άλλης πολιτισμικής ή θρησκευτικής κουλτούρας στον προσωπικό σας χώρο!

Αν επίσης ο τρόπος που κυκλοφορούσατε ή ντυνόσασταν ως τώρα τους ενοχλεί ή προσβάλει το θρησκευτικό τους συναίσθημα ή την ηθική τους, θα αλλάξετε ντύσιμο και συνήθειες και θα προσαρμοστείτε, γιατί τώρα το σπίτι σας θα είναι πολυπολιτισμικό, ελέω του Ξενίου Ζηνός που επικαλείστε…

Φυσικά με την απόφαση να εγκατασταθεί στο σπίτι σας, ο όποιος κι αν είναι αυτός, θα πάρει κι ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του μέχρι τώρα χώρου σας και πάνω σε ό,τι άλλο σας ανήκει και θα συναποφασίζετε πλέον, για το τι θα κάνετε στο σπίτι σας και στα άλλα κοινά σας, πλέον, περιουσιακά στοιχεία!

Α! κι εξηγήστε και στις κόρες σας και στους γιους σας ότι ο Ξένιος.. επιβάλει όταν έχουν ορεξούλες οι φιλοξενούμενοι να μην αντιδρούν, γιατί τους εξοργίζουν κιόλας.

Αν κάποια φορά ή και περισσότερες παραφερθούν λιγάκι θα κάνετε ότι δεν έγινε τίποτα, είναι άλλωστε τόσο χαριτωμένο να παραφέρονται, και σίγουρα αν σηκώσουν χέρι εσείς θα φταίτε που κάτι κάνατε και το προκαλέσατε. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ λεπτοί και διακριτικοί σχεδόν σαν να μην υπάρχετε.

Αφού αυτό το απαιτείτε για όλους τους άλλους, αρχίστε να το εφαρμόζετε στην προσωπική σας ζωή και στα σπίτια σας και μετά αφού δούμε όλοι τα οφέλη και εμπνευστούμε από το παράδειγμά σας, αφήστε μας να κρίνουμε, μεγάλοι δημοκράτες, αν είμαστε άξιοι να ζήσουμε κι εμείς αυτήν τη μεγαλειώδη εμπειρία ή να την αφήσουμε για λίγους εκλεκτούς κι ανώτερους όπως εσείς..

Επιτρέψτε μας μεγάθυμοι, πολυχρονεμένοι αγιατολλάχ της Νέας Τάξης να τον τιμήσουμε τον Ξένιο Δία, όπως καταλαβαίνουμε εμείς, γιατί μ’ αυτόν εμείς είμαστε πολύ παλιοί γνώριμοι, ενώ εσείς δεν είχατε ποτέ σχέση μαζί του…

Αν θελήσει κάτι θα μας το πει ο ίδιος.

Δεν χρειαζόμαστε ιερατείο πράσινων περικοκλάδων και μπορντωροδοπορτοκαλί μεσαζόντων!
πηγή http://e-citymap.gr/news/για-λαθρομεταναστεσ-καταργηστε-τισ-π/, εικόνα από http://enhmerwths-pa-sy-a.blogspot.com/2012/07/blog-post_3393.html

ΣΧΟΛΙΟ : 
Μας λένε συνεχώς ότι οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα

εικόνα http://ntsoukalis.blogspot.gr/2012/03/blog-post_28.html

1. Ναι. Οι μετανάστες έχουν πρόβλημα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να τους την λύσει Και τότε γιατί τους καλεί εδώ μέσω της απίστευτης και πρωτοφανούς  σε παγκόσμιο επίπεδο νομοθεσίας ;;;; ( δείτε σχετικά Μεταναστευτικό: Άλλο πράγμα η ιθαγένεια, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η άδεια παραμονής !)

2. Δεν είναι μετανάστες αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ τους οποίους η κυβέρνηση  αφήνει να μπουν στην χώρα και μετά αβέρτα κουβέρτα νομιμοποιεί

3. Κύριοι της κυβέρνησης, εσείς δεν μπορείτε να φροντίζετε τους νόμιμους εργοδότες σας , τους Έλληνες δηλαδή. Τότε πως θαρρείτε ότι είσαστε σε θέση να φροντίζετε τους ξένους;;; Και με ποιανού έγκριση και χρήματα έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα το κάνετε;;;

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5541.html

Μέτρα σοκ στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ - Εφεδρεία, απολύσεις υπαλλήλων, κατάργηση δώρων (Χριστουγέννων - Πάσχα) και του επιδόματος αδείας!


Εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκ περιτροπής απασχόληση στο Δημόσιο, κατάργηση δώρων (Χριστουγέννων- Πάσχα) και του επιδόματος αδείας, μείωση του εφάπαξ, είναι λίγα μόνο από τα μέτρα – σοκ που περιλαμβάνονται στο «πακέτο» των 11,5 δις. ευρώ.
Το πακέτο αυτό πρόκειται να οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο όταν η Τρόικα θα ξανάρθει στην Αθήνα για την εξειδίκευση των μέτρων.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά αναμένεται να αποστείλει στους δανειστές τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τις περικοπές έως 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια, την ρύθμιση των 7 δόσεων για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος και την αποζημίωση σε αγρότες – κτηνοτρόφους.

Όπως όλα δείχνουν, μόνο για φέτος δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια. Το μέτρο αφορά: γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, αλλά και όλους τους ένστολους .
Το «πακέτο» των 11,5 δις. ευρώ της επόμενης διετίας είναι δύσκολο να κλείσει με τα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η κυβέρνηση στην τεχνική αντιπροσωπεία των ξένων. Από το πακέτο αυτό, 3,5 έως 4 δισ. ευρώ εξακολουθούν να βρίσκονται «στον αέρα», καθώς αφορούν περικοπές που δεν έχουν κριθεί ικανοποιητικές από τους δανειστές μας.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρο τους δημοσίους υπαλλήλους και ζητούν νέες μειώσεις στους μισθούς τους αλλά και την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Η συνολική δημοσιονομική εξοικονόμηση που απαιτεί η τρόικα από τις περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου ανέρχεται στα 1,637 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το οποίο συνέταξαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και έχει ήδη αποκαλύψει το «bankingnews».

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τέτοιες παρεμβάσεις, αλλά είναι σαφές πως η τελική έκβαση των πραγμάτων θα εξαρτηθεί από τις περικοπές δαπανών που θα μπορέσουν να επιτύχουν τα υπουργεία στους προϋπολογισμούς τους.

Στο μεταξύ, δεδομένες θεωρούνται οι κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις, το «μαχαίρι» στα εφάπαξ και τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για συνταξιοδότηση πριν από τα 65 έτη.

Οι εμπειρογνώμονες της τριμερούς μαζί με τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και των υπουργείων επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα σε ένα αδιάκοπο «γράψε- σβήσε», για να εξειδικεύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους επικεφαλής από ΕΕ. και ΔΝΤ οι οποίοι έχουν αναλυτική ενημέρωση σε καθημερινή βάση για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δις. ευρώ περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Συντάξεις: Κλιμακωτές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές: Τα σενάρια που βρίσκονται στο μικροσκόπιο κυβέρνησης και τρόικας είναι πολυάριθμα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Το σενάριο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες, προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις επί του συνόλου των αποδοχών από κύριες και επικουρικές συντάξεις: α) 3% για συνολικές συντάξεις 1.000 έως 1.300 ευρώ, β) 5% για συνολικές συντάξεις 1.300 έως 1.800 ευρώ και γ) έως 15% για συνολικές συντάξεις άνω των 1.800 ευρώ.

Αν υιοθετηθεί το μοτίβο αυτό, το πλαφόν των 2.760 ευρώ που ισχύει σήμερα για μία σύνταξη –αλλά δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη– μπορεί να παραμείνει ανέπαφο. Στο τραπέζι παραμένει και μια άλλη φόρμουλα, η οποία προβλέπει την επιβολή πλαφόν επί του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών, με πιθανό ανώτατο όριο μεταξύ των 2.000 και 2.400 ευρώ, και παράλληλο «ψαλίδισμα» των κύριων συντάξεων. Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, έχει πέσει και η πρόταση να οριστεί ότι δεν θα υπερβαίνουν ένα ποσοστό της κύριας σύνταξης (π.χ. 20%).

2. Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης: Ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος ορίζει ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2015, προτού το όριο συνταξιοδότησης φθάσει στα 65 έτη, με 40 χρόνια εργασίας. Το μεταβατικό αυτό στάδιο ενδεχομένως να καταργηθεί από 1ης/1/2013, επηρεάζοντας 100.000 εργαζόμενους οι οποίοι, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των υφιστάμενων ευνοϊκών διατάξεων, ενδέχεται να αναγκαστούν να παραμείνουν περισσότερο στην υπηρεσία τους. Υπάρχουν εισηγήσεις και για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή ακόμα και στα 67 έτη, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την υιοθέτησή τους.

3. Εφάπαξ: Η άμεση περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22% αλλά και η περικοπή του εφάπαξ όλων ανεξαιρέτως των ταμείων έχει δρομολογηθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν ακόμα και το 40%. Το τελικό ύψος του εφάπαξ που θα χορηγείται στο εξής θα εξαρτηθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για το κάθε ταμείο. Το μέτρο αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ, συνεπώς θα θιγούν ακόμα και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις καταβολής εφάπαξ και η ικανοποίηση της αίτησής τους εκκρεμεί.

4. Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης: Το μέτρο θεωρείται πως έχει «κλειδώσει», ούτως ώστε να περικοπούν κονδύλια 506,1 εκατ. ευρώ.

5. Συντάξεις ΟΓΑ: Η πρόταση για μείωση της κατώτατης σύνταξης που χορηγεί ο οργανισμός από τα 360 στα 330 ευρώ μηνιαίως απομακρύνεται, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί εντελώς. Το μέτρο αυτό αφορά 820.000 συνταξιούχους και υπολογίζεται ότι θα απέφερε δημοσιονομικό όφελος 350 εκατ. ευρώ.

6. Μισθοί Δημοσίου. Η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) πρότεινε «καταιγίδα» 48 μέτρων για την εξοικονόμηση 1,724 δισ. ευρώ από τους μισθούς του Δημοσίου. Μεγάλο μέρος των εισηγήσεων αυτών βαίνει προς υιοθέτηση, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό όφελος 1,2 δισ. ευρώ. Ορισμένες από τις προτεινόμενες μειώσεις που αφορούν την πολιτική ηγεσία και την κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης (γενικοί γραμματείς υπουργείων, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.λπ.) έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της εφαρμογής με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Πέραν αυτών, το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

- Ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες κ.ά.): Η διάσωσή τους μπορεί να θεωρείται δεδομένη μόνο για φέτος. Η τρόικα έχει ζητήσει η κατά 12% να τεθεί σε ισχύ από το 2013. Άλλωστε οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για περικοπές 10%-20% στις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από τους ελεγκτές της τριμερούς.

 Ακολούθησε νέα πρόταση για οριζόντια περικοπή των καταναλωτικών δαπανών του κράτους κατά 0,5%-0,8% το τελευταίο πεντάμηνο του 2012, με στόχο να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, και αυτή η ιδέα συνάντησε τις ενστάσεις των δανειστών μας, οι οποίοι αντέτειναν ότι το μέτρο θα στερούσε χρήματα από την αγορά. Βεβαίως, η τρόικα δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία απέναντι στην αγορά όταν η κυβέρνηση ζητά να εκταμιευθεί το ταχύτερο ένα τμήμα της επόμενης δόσης, ώστε να καλυφθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Οι οφειλές αυτές έφθασαν τα 6,62 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση στα ειδικά μισθολόγια ενδεχομένως να αποτραπεί για τη φετινή χρονιά, αλλά θα είναι πολύ δυσκολότερο να γίνει το ίδιο από το 2013 και μετά. Περισσότερες πιθανότητες διάσωσης έχουν οι ένστολοι (και δη όσοι απασχολούνται σε μάχιμες θέσεις).

- Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ: Το εν λόγω μέτρο, σε συνδυασμό με τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών, την αναδιάρθρωση ή και την ιδιωτικοποίησή τους, εκτιμάται ότι θα αποφέρει πάνω από 1 δισ. ευρώ από φέτος έως το 2016. Από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου προϋπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 352 εκατ. ευρώ ως το 2015.

- Αναδρομικά των δικαστών: Η πληρωμή τους «σπρώχνεται» για μετά το 2016, με στόχο να εξοικονομηθούν 280 εκατ. ευρώ.

- Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων: Το ΚΕΠΕ έχει προτείνει ακόμα και κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια.

7. Υγεία. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί περικοπές 600 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014, αλλά η δυστοκία στο κλείσιμο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ οδηγεί σε υπερτριπλασιασμό του ποσού αυτού. Ο πήχης έχει ανέβει πια στα 2 δισ. ευρώ.

8. Κοινωνικά – προνοιακά επιδόματα. Με εξαίρεση το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ, τα 89 διαφορετικά είδη επιδομάτων θα μπουν στην «πρέσα», με όχημα την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή τους. Το ύψος των κριτηρίων αυτών αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης.

Μία από τις πιθανότητες είναι να συνεχιστεί η χορήγηση των επιδομάτων αυτών μόνο για όσους βρίσκονται στο όριο της φτώχειας (περίπου 7.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος ή 15.000 ευρώ οικογενειακού). Ο στόχος είναι να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ, την ώρα που σήμερα δαπανώνται περί τα 4,8 δισ. ευρώ. Η τρόικα έχει ζητήσει «μαχαίρι» ακόμα και στα βοηθήματα των εποχικά ανέργων (ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.λπ.). Η περικοπή ζητείται να αποφέρει εξοικονόμηση 80 εκατ. ευρώ το 2013, άλλο τόσο το 2014 και επιπλέον 50 εκατ. ευρώ το 2015.

9. Απολύσεις υπαλλήλων – εφεδρεία: Έως τον Δεκέμβριο του 2012 να έχουν απομακρυνθεί 30.000 εργαζόμενοι από Υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και Οργανισμοί του Δημοσίου προκειμένου να υλοποιηθεί η Μνημονιακή δέσμευση για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας παραμένουν αμετακίνητοι στο θέμα της δραστικής μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο.

Ο αριθμός των 150.000 απολύσεων δεν μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα 100.000 άτομα ως το 2015. Εκτός των απολύσεων η Τρόικα ζητά την άμεση εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας , έτσι ώστε να εξοικονομηθούν τα 240 εκατ. ευρώ από αυτό το μέτρο.

10. Εκ περιτροπής απασχόλησης στο Δημόσιο (Paid furlough: Σε περίπτωση που η εργασιακή εφεδρεία δεν προχωρήσει όπως ορίζει το Μνημόνιο τότε να εφαρμοσθεί το σενάριο της εκ περιτροπής απασχόλησης στο Δημόσιο (Paid furlough). Μέτρο το οποίο θα μειώσει αισθητά το μέγεθος της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο αφού ένας υπάλληλος θα δουλεύει λιγότερες μέρες στην υπηρεσία, στον Οργανισμό ή στον δημόσιο φορέα στον οποίο έχει διορισθεί. Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος βρίσκει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και η άποψη της Τρόικας είναι πως όσα μέτρα εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να ισχύουν και για το Δημόσιο.




Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/115_9.html

Βοήθεια, μας καίνε αυτοί που φιλοξενούμε με την ανοχή της κατοχικής τρόικας!

Καίνε την ελληνική παραγωγή ότι έχει απομείνει για να μας εκβιάζουν με την διατροφή, θα κάνουν την Ελλάδα ορυχεία με αλλόθρησκους! Ξυπνάτε επιτέλους!

Σε κατάσταση συναγερμού:

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αρκαδία, Κορινθία, Άγιο Όρος.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στο Άγιο Όρος, όπου επιχειρούν από αέρος 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα 30 οχήματα 72 πυροσβέστες 40 πεζοπόροι, 3 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και 7 υδροφόρες από τις μονές.

Συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μονοξυλίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.

Ο οικισμός της Ουρανούπολης δεν φαίνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν, αν και εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και ξενοδοχεία. Ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν από τον οικισμό λόγω του πυκνού καπνού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, μιλώντας στο kathimerini.gr, είπε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον οικισμό, ενώ δεν χρειάστηκε καν οι αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση. Αν και χαρακτήρισε την κατάσταση ως δύσκολη, δήλωσε αισιόδοξος όσον αφορά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού που βρίσκονται στην περιοχή και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τους εκδρομείς και τους τουρίστες.

«Ο οικισμός της Ουρανούπολης προς το παρόν δεν κινδυνεύει. Έχει δοθεί μερική εκκένωση και κάποιοι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα έχουν φύγει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης.

Το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 25 χιλιόμετρα και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες με επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τις φλόγες.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται προς τις περιοχές, όπου εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΑΔΚΜ), η κίνηση των οχημάτων διεκόπη στους δρόμους που οδηγούν στους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων. Ταυτόχρονα, γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις ρυθμίσεις των τροχονόμων που βρίσκονται σε καίρια σημεία των οδικών αρτηριών που οδηγούν στις παραπάνω περιοχές.

Από νωρίς, η ΓΑΔΚΜ είχε απευθύνει έκκληση στους οδηγούς -προληπτικά- να μην κινούνται προς την Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Αρκαδία, η οποία συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο.

Το σοβαρότερο μέτωπο εστιάζεται στην περιοχή Μαλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σε όλη την έκταση που έχει καεί, σημειώνονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Από το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη PZL, δύο Canadair και δύο ελικόπτερα Erickson κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού, συνδράμοντας το έργο των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων που αριθμούν τους 200 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας και εθελοντικών ομάδων, που επιχειρούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

www.kathimerini.gr

 

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/08/09/boitheia-mas-kaine-autoi-pou-filoxenou/#more-4465

Θλιβεροί κομπάρσοι - Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το αδιέξοδο της συγκυβερνώσας τριανδρίας.

Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των δανειστών, ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης δηλώνει: «Αν πάμε σε ύφεση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%». Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Όμως, ποιος νοιάζεται; Αν η διεθνής τοκογλυφία απαιτεί «εδώ και τώρα» 11,5 (συν 3, συν άλλα 3) δισ. ευρώ, ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα τα βρουν. Απολύοντας, κατα­δικάζοντας συνταξιούχους, υπαλλήλους, Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση. Έστω και με γκρίνιες, δι­αφωνίες, φόβους για την εύθραυστη συνοχή των κομμάτων τους, εν τέλει θα συναινέσουν. Διότι ο δρόμος που διάλεξαν δεν έχει γυρισμό. Το γνωρί­ζουν όλοι πολύ καλά, ανεξάρτητα από τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Έτσι, δεν βγάζουν τσιµουδιά για την εξαλλοσύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εισβάλλει σε ιδι­ωτικές επιχειρήσεις για να καταστείλει απεργίες και πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές σε δημόσιο χώρο στη Χαλκιδική προς υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων - σαν σε πρόβα για τον καυτό επερχόμενο χειμώνα...

Εκφέρουν µόνο επικοινωνιακές διαφωνίες για όσα τελικά θα προσυπογράψουν ώστε να μην χρεω­θούν την κυβερνητική κατάρρευση. Ο Βενιζέλος αντιπολιτεύεται τα μέτρα που ο ίδιος συνδιαμόρφωσε ως ΥΠΟΙΚ του Παπαδήμου. Και καλεί τον Σαμαρά να κάνει τη διαπραγμάτευση που ο ίδιος δεν έκανε. Ο Κουβέλης γκρινιάζει για τις απολύσεις που ο ίδιος ο Μανιτάκης - υπουργός της επιλογής του - είχε αναγγείλει στις αρχές Ιουλίου, στο συνέ­δριο του «Economist».

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το αδιέξοδο της συγκυβερνώσας τριανδρίας, η οποία - παγιδευμένη στις επιταγές των δανειστών - συγκροτεί τελικά έναν περιοδεύοντα θίασο, ορχούμενο στο κακοστημένο σκηνικό της τρόικας, που απειλεί ευθέως πως η επόμενη - βέβαιη - αποτυχία δεν θα συγχωρη­θεί. Άλλωστε η Γερμανία και το ΔΝΤ μελετούν τα σενάρια της επόμενης (άγνωστο πόσο... ελεγχόμε­νης!) χρεοκοπίας. Με τη συγκυβέρνηση θλιβερό κομπάρσο...




to pontiki

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2183.html

Την ώρα που ο Έλληνας κάνει τις βουτιές του οι τρεις δωσίλογοι φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του !!!

Μας παίρνουν… και τα εσώρουχα!!!

Η εξαθλίωση του λαού δεν έχει τέλος. Για να εξοικονομήσουν οι κυβερνόντες τα 4 δις που απαιτεί η τρόικα δέχτηκαν να περικοπούν ο 13ος και 14ος μισθός κι ότι περίσσεψε από τα δώρα των συντάξεων. Επειδή δεν έβγαινε ο λογαριασμός το τσεκούρι… των συντάξεων θα γίνει από 600 ευρώ και πάνω και όχι από 1.400 που είχε αποφασιστεί προχθές. Οι μνημονιακοί κυβερνόντες συμφώνησαν ακόμη να μειωθούν έως 35% οι μισθοί των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και να κόψουν τα ειδικά μισθολόγια εκτός των μάχιμων στρατιωτικών κατά 12%.
Η κυβέρνηση της Τρόικας αποφάσισε να κάνει αποδεκτές όλες τις απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να βρεθούν τα 4 δις που υπολείπονται και έτσι παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές που η ίδια είχε θέσει.
Επανέρχεται η αποτυχημένη μέθοδος της εφεδρείας και όπως ομολόγησε ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα βγουν στην εφεδρεία 45 χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τώρα και θα απολυθούν 25 χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας ομολόγησε ότι το σχέδιο της εφεδρείας όχι μόνο επανήλθε στην διαπραγμάτευση αλλά ήδη τέθηκε υπόψιν της Τρόικας πριν αναχωρήσει για να το επεξεργαστεί καθώς είναι σαφής όπως είπε η βούληση των πολιτικών αρχηγών να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.
Η πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην χθεσινή σύσκεψη συμφώνησαν με όσα απαίτησε ο συνομιλητής της Τρόικα Γιάννης Στουρνάρας παρόλο ότι μετά την έξοδό τους από την σύσκεψη διαφοροποιήθηκαν δήθεν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.
Για παραπλάνηση της κοινής γνώμης διέρρευσε ότι στη σύσκεψη δήθεν έγιναν μαλλιά κουβάρια Στουρνάρας, Κουβέλης και Μανιτάκης για το θέμα της εφεδρείας.
Ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Ρωμανίας αποκάλυψε εχθές, στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του EXTRA ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία και θα ακολουθήσουν και άλλα πολύ χειρότερα. Ο κ. Ρωμανιάς επικαλέστηκε πηγές από το ΔΝΤ και την Κομισιόν.
Τρικλοποδιά

http://parapona-rodou.blogspot.com/

 

http://www.arxaiaithomi.gr

Πως τολμάτε να επιδεικνύεστε σήμερα, με τον πλούτο από τα ρημαγμένα κρατικά ταμεία;

Πως τολμάτε να επιδεικνύεστε σήμερα, με τον πλούτο από τα ρημαγμένα κρατικά ταμεία;

Ένας "ψαράς" από την Κίτρινη Θάλασσα της Κίνας κι' ένα "άγαλμα με βερμούδα" από κότερο στον Ινδικό [ΦΩΤΟ], φταίνε που ο κοσμάκης -λόγω ένδειας- ψήνεται τώρα στην Ελλάδα -σαν τοστ- ανάμεσα στα λαβρόκαφτα μπετά των πόλεων.

Λαβρόκατο και το "μελτεμάκι" -λες και η φύση "συμμάχησε" εναντίον των φτωχών- καίει τα πάντα, ανθρώπους, δέντρα, καλλιέργειες, κτήνη και κάποια απ' αυτά έχουν την πολυτέλεια να εξορκίζουν το 40ντάρια της θερμοκρασιακής κλίμακας, βρέχοντας και λιάζοντας τ' αχαμνά τους, στις πισίνες των πολυτελών τουριστικών ξενοδοχείων, των παραθαλάσσιων ιδιωτικών καταλυμάτων και στα κότερα.

Οι άνεργοι, οι πεινασμένοι, οι απερίθαλπτοι, οι άστεγοι, τα παιδιά, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, βρίζουν τη μοίρα τους κι' αυτούς που τους οδήγησαν ως εδώ.

Περίσσεψαν η φτώχεια, η αρρώστια, η ανέχεια, ο εκπατρισμός και το ξερίζωμα των νέων.

Καταραμένος φόβος, σαν ίσκιος από πέταγμα πεινασμένου όρνιου με -στριγκιά φωνή- αγκαλιάζει θανατικά τη χώρα.

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό της κόλασης, πως έχετε διάθεση, κέφι και ....θράσος, να κάνετε όπως πάντα, όπως παλιά, σαν να μην τρέχει τίποτε, τις "μπουκωμένες" με τις κουτσομούρες και τα μπαρμπουνάκια ο ένας και τις αστακομακαρονάδες και τα κοκορέτσια ο άλλος, διακοπές σας;

Αυτή η χώρα είναι πτωχευμένη εξ αιτίας σας, δεν το γνωρίζετε;

Πως τολμάτε να επιδεικνύεστε σήμερα, με τον πλούτο από τα ρημαγμένα κρατικά ταμεία;

Είστε "εγκληματίες" το ξέρετε;
Ο Θεός και η ιστορία σας έχουν δικάσει, σειρά έχει ο λαός.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3370.html

Ραμαζάνι στην Αθήνα! Τυχαίο; Δε νομίζω! (Όλα τα χε η Μαριωρή!)

Όλα τα χε η Μαριωρή, ο φερεντζές της λείπει!
Ραμαζάνι στην Αθήνα λοιπόν και μάλιστα με τη συναίνεση μιας κυβέρνησης με κυρίαρχο στοιχείο τον κεντροδεξιό όπως αυτοαποκαλείται κορμό.

Μετά τη συμπροσευχή στα Προπύλαια πριν λίγα χρόνια, τώρα το μουσουλμανικό στοιχείο ζητά το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Η πολιτεία έδωσε το ok δίχως να το πολυσκεφθεί.


του Στρατή Μαζίδη

Προσωπικά από την πλευρά μου θα ήθελα να θέσω ορισμένα ζητήματα προς γενικότερο προβληματισμό:

> η πληροφορία -μολονότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία- πως οι μουσουλμάνοι επιδιώκουν να προβούν σε μια επίδειξη δύναμης με παρουσία 150.000 πιστών, αξιολογήθηκε από την πολιτική ηγεσία;

> το γεγονός ότι συμπίμπτει με την Κοίμηση της Θεοτόκου συνυπολογίστηκε;

> οι άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν το παρόν, είναι νόμιμοι στη χώρα, το οποίο σημαίνει: εισήλθαν νόμιμα; Φορολογούνται;Έχουν ασφάλιση; Δικαιούνται να εγείρουν αξιώσεις; Τι άλλο θα ζητήσουν στη συνέχεια;

> στις χώρες τους ήταν το ίδιο δημοκράτες; Διότι εκεί γνωρίζουμε πως με το παραμικρό ή δέχεσαι βροχή από πέτρες ή μια σφαίρα σου διαπερνά το κρανίο.

> ο κος Κουβέλης πιέστηκε πολύ από τον πρόεδρο των Αλγερινών και τον ομόλογό του των Πακιστανών με τους οποίους συνέτρωγε προ της 6ης Μαΐου;

> η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι Ελληνες πολίτες είναι σύμφωνοι με την ενέργεια αυτή;

> υπάρχει σχέδιο καταστολής ή αντιμετώπισης πιθανών παρεκτροπών από πλευράς των μουσουλμάνων που προσωπική μου άποψη είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παράνομοι;

> είμαστε που είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί διογκώνουμε τα προβλήματα μας αντί να τα επιλύουμε;

Τελικώς, όλα τα ‘χε η Μαριωρή, ο φερεντζές της λείπει. Αλλά όπως πάμε, σε λίγα χρόνια θα της επιβληθεί κι αυτός. Διαφορετικά θα καταλήξει με ένα τσουβάλι πέτρες από πάνω της.



 http://freepen.gr/?p=7351

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9825.html

Ανοικτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό.

Ανοικτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό.
Αρχικά θα ήθελα να γνωριστώ σε όλους σας, θεωρώντας σαν δεδομένο ότι όσοι δεν με γνωρίζουν… ίσως με παρεξηγήσουν.

Ο γράφων λοιπόν αποφάσισε πριν από πολλά χρόνια να καταταγεί στο Πολεμικό μας Ναυτικό ως αξιωματικός του, αποδεχόμενος πλήρως τους νόμους και τις διατάξεις που απέρρεαν από την επιλογή αυτή.

Παρέμεινα ως Ναυτικός Δόκιμος επί τέσσερα συναπτά έτη στο Βασάνειο Ίδρυμα, δηλαδή τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, αντιμετωπίζοντας και αποδεχόμενος όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από την επιλογή αυτή.

Αποφοιτώντας από την Σχολή έδωσα, όπως όλοι οι ένστολοι έναν όρκο και μια υπόσχεση, αρχικά στον εαυτό μου και στη συνέχεια στην Πατρίδα μας και τον Ελληνικό λαό.

Ο όρκος που δώσαμε, όλοι οι ένστολοι, είναι ο ίδιος και στα τρία όπλα των Ενόπλων δυνάμεων τις πατρίδας μας στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό μας Ναυτικό και στην Πολεμική μας Αεροπορία και μας δέσμευε με πίστη στην πατρίδα, υποταγή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, της Ελλάδας μας και σεβασμό στον λαό της. Και δόξα το Θεό καταφέραμε και τον τηρήσαμε με απόλυτη πίστη και αφοσίωση.

Για να πάρετε μια γεύση γι όλα αυτά που σας εξιστορώ, σας παραθέτω επισυναπτόμενη στο παρόν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση που αφορά όλους του Έλληνες και τους δίνει μια μικρή αλλά ουσιαστική γεύση για τη ζωή και τις συνθήκες εργασίας όλων των ενστόλων και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, της ΕΛΛΑΔΑΣ μας:



Σαν παλιός Αξιωματικός του ΠΝ λοιπόν, θεωρώ ελάχιστο καθήκον μου ακόμα και τώρα πια σαν απόστρατος μεν, ...αλλά πιστέψτε με, ακόμα απόλυτα μάχιμος και σε άμεση ετοιμότητα αν χρειαστεί για την Πατρίδα μας την ΕΛΛΑΔΑ μας, γιατί ο όρκος που δώσαμε μας δεσμεύει ακόμα για πίστη στην Πατρίδα μας και τον Ελληνικό λαό …και αν ακόμα χρειαστεί θα τον υπηρετήσουμε ξανά.

Βέβαια ωραία και παλικαρίσια ακούγονται όλα αυτά, αλλά εγώ προσωπικά έχω μια απορία, ίσως λίγο αφελή, αλλά απόλυτα λογική.

Οι στρατιωτικοί δώσαμε μια φορά τον όρκο στην πατρίδα μας και το λαό της και τον τηρήσαμε. Οι πολιτικοί αυτού του τόπου, της χώρας μας της Ελλάδας, έχουν δώσει κατά συρροή και κατ’ επανάληψη όρκους πίστης στην πατρίδα και το λαό της. Πότε τους τήρησαν; Πότε τους κάνανε πράξη; Ή πότε ενημέρωσαν τον λαό για κάτι που δεν προήγαγε τα συμφέροντά του;

Απορίας άξιον λοιπόν είναι πια είναι η πίστη των πολιτικών στην Πατρίδα; Πια η πίστη τους στον λαό; Πια η πίστη τους στο Σύναγμα της Ελλάδος;

Όταν κάθε μέρα διαπιστώνεται ρε αδερφέ… από τον ίδιο τον λαό η κατά συρροή απαράδεκτη σκιώδης συμπεριφορά των πολιτικών, στους νόμους, τα άρθρα του Συντάγματος και στον ίδιο το λαό που τους ψήφισε, που τους ταΐζει, που τους πληρώνει, που τους υπηρετεί τελικά, που συνεχίζει ακόμα και τώρα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει να τους υπακούει τελικά και να πληρώνει κεφαλικούς φόρους, να αποδέχεται το κόψιμο των συντάξεων, των μισθών, και όλων των δεδουλευμένων, που…, που…, που…

Ίσως θα μου πείτε οι πολιτικοί θεωρητικά και πρακτικά, δεν είναι ένστολοι υποτελείς όπως εγώ, αλλά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την παραπλάνηση, εξαπάτηση και παγίδευση του λαού. Είναι οι προύχοντες του τόπου για την εκπόνηση νόμων διατάξεων και άρθρων υπέρ τους και πάντα κατά του λαού, του απλού εργαζόμενου πολίτη αυτής της χώρας, της Πατρίδας μας της Ελλάδας.


Αν πράγματι, είναι έτσι τα πράγματα, τότε δικαίως οι πολιτικοί, αντιμετωπίζουν έτσι τον λαό.

Αν όμως ο προαναφερθείς όρος δεν είναι αληθής, …τότε ίσως ο λαός πρέπει να αναθεωρήσει νόμους, πιστεύω και αποφάσεις του, προκειμένου να βάλει τα πράγματα στην θέση που τους αρμόζει.

…όχι αγαπητοί μου δεν είμαι ο Ρήγας Φεραίος ο Βελεστινλής, ούτε ο Γέρος του Μωριά ο ηρωικός Ταγός της Πατρίδας μας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ούτε καν ο ηρωικός Δάσκαλος της πατρίδας μας ο Μαρίνος Αντύπας που κατάφερε και ξεσήκωσε από το Κιλελέρ, τους αγρότες, εναντίον των τσιφλικάδων της Θεσσαλίας. …Ούτε με ενδιαφέρουν τίτλοι και αξιώματα. Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι εσείς, οι φίλοι και συμπατριώτες μου, ένας άνθρωπος που σημειολογικά παρακολουθώ όπως όλοι τα κακώς τεκταινόμενα στην πατρίδα μας αλλά τολμάω να τα λέω όχι μόνο να τα σκέφτομαι.

…αφού, αγαπητοί μου βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους, επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα μας και λέω, γιατί να μη βλέπουμε τα καλύτερα, όταν διαπιστώνουμε καθημερινά, να μας πάνε με όλα τούτα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, από τα λαμόγια τους πολιτικούς, πολλές δεκαετίες χρόνια πίσω; …θα πρέπει λοιπόν να ανασυνταχθούν οι παλλαϊκές δυνάμεις του τόπου, να βρεθεί ένας κατάλληλος Ταγός ένας Ηγέτης, (Είθε ο Θεός να δώσει), δεν ξέρω αν θα είναι ένας πεφωτισμένες πολίτης, ή ένας ιερωμένος, ή ένστολος, αλλά πρέπει να αγαπά, να σέβεται και να πονά την ΕΛΛΑΔΑ μας, να αναθεωρηθούν και να εκπονηθούν νέες κατευθυντήριες απόψεις και να γίνει ο λαός μια σιδερένια γροθιά που θα πέσει δυνατά και αλύπητα, στο σαγόνι, όλων αυτών που επιβουλεύονται το μέλλον της Ελλάδας μας, εφαρμόζοντας πιστά, τα προβλεπόμενα στο θεσμοθετημένο και εκπονημένο με πολύ ιδρώτα και πατριωτικό αίμα Ελλήνων, Σύνταγμα της Πατρίδας μας.

Ίσως θα έπρεπε αρχικά να αναθεωρηθεί η ποινή για τους προδότες δοσίλογους πολιτικούς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρθηκαν κατά του λαού και των κεκτημένων δικαιωμάτων του, καθόσον το Σύνταγμα της Πατρίδας μας τους αποκαλεί υπηρέτες του λαού, όλοι τους όμως όχι μόνο δεν υπηρέτησαν τον λαό, αλλά φρόντισαν με κάθε δυνατό τρόπο να τον εξαπατήσουν, να τον εκμεταλλευτούν και να τον καθυποτάξουν μόνο για ίδιον όφελος…

Βέβαια για όλα αυτά απαιτείται λαϊκή ομοψυχία, σθένος και πατριωτικό μένος.
Επειδή όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι απευθύνομαι ακόμα μια φορά δυνατά και Ελληνικά σε όλους σας και λέω …ή τώρα, ή ποτέ!!!

…αν το 1453 στο Βυζάντιο ξέρανε ότι θα μένανε σκλαβωμένοι για τετρακόσια ολόκληρα χρόνια, αυτοί και τα παιδιά τους, θα αντιδρούσαν σίγουρα αλλιώς, δεν θα κάνανε το παν για να αποφύγουν τη στράτευση, ή την υποχρέωση της φύλαξης των συνόρων της Πατρίδας, και οι Άρχοντες της Πόλης εξαναγκάζονταν έτσι να φέρνουν ξενόφερτους για την υποστήριξή της…

Αδέρφια, συμπατριώτες, συνέλληνες, δεν υποτιμώ κανέναν… θεωρώ πως αυτά που λέω και επανειλημμένως γράφω, ότι τα έχετε σκεφτεί και εσείς, τα έχετε σταχυολογήσει και πολλαπλώς διασταυρώσει με σκέψεις και απόψεις άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σας δίνουν ελπίδες, ότι και καλά τα πράγματα θα στρώσουν και ότι δεν είναι τα πράγματα τόσο μαύρα που μερικοί σας λένε… δημιουργώντας έτσι, μέσα σας την ελπίδα ότι τα πράγματα για την Πατρίδα μας θα φτιάξουν.

Πιστέψτε με όμως την μαυρίλα που ζούμε και που έρχεται ραγδαία για όλους τους Έλληνες, δεν την έχει γνωρίσει ποτέ ανθρώπου μάτι. Δεν την είδαν ούτε στην Αργεντινή, ούτε πουθενά αλλού σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

…και ξέρετε γιατί αυτό το μένος εις βάρος του λαού μας, εις βάρος όλων μας; …μα είναι απλό, είμαστε Έλληνες είμαστε ό λαός που όλοι μας φθονούν για την σφαιρικότητα της σκέψης μας, για την πανανθρώπινη και ισόνομη αντιμετώπιση όλου του κόσμου εκ μέρους μας…

…ας μην ξεχάσουμε ποτέ τι είπε για την Ελλάδα και του Έλληνες ο μέγας ανθέλληνας Αμερικανοεβραίος Χένρυ Κίσινγκερ κατά τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον το Σεπτέμβριο του 1994:

…«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ»

…αδέρφια ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός μας τις τύχες του, στα χέρια του. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν ή τώρα, ή ποτέ…

Το Σύνταγμα της χώρας μας, αποκαλεί τους πολιτικούς του τόπου, υπηρέτες του λαού και σας καλώ να σκεφτείτε, πότε κάποιος από αυτούς έκανε κάτι θετικό υπέρ των Ελλήνων χωρίς πριν και πάνω απ’ όλα να εξασφαλίζει ίδιον όφελος; Πότε και σε ποιόν από σας έκανε κάποιος από τους πολιτικούς αυτού του τόπου ρουσφέτι χωρίς να διασφαλίζει πριν και πάνω απ’ όλα την υποτέλεια όλης της οικογένειάς σας υπέρ του;

Αδέρφια, συμπατριώτες, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, σας θυμίζω το Άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Αν πιστέψουμε ότι κάποιος από την παρεούλα των λαμογιών πολιτικών αυτής της χώρας θα φέρει την άνοιξη στο λαό, σε εμάς τους Έλληνες, γελιόμαστε οικτρά… Το μόνο που θέλουν είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής μας να τους δίνουμε, ότι ζητούν, αγόγγυστα και χωρίς καμιά αντίδραση…

…αδέρφια, συμπατριώτες, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, παλέψτε τώρα που μπορείτε σε λίγο …πιστέψτε με όχι μόνο δεν θα μπορούμε, αλλά θα πουλάμε όσο-όσο τα σπίτια μας για να επιβιώσουμε για μερικές μέρες ακόμα, …ίσως σας φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά αυτό θα γίνει με όλους αυτούς τους δοσίλογους και επανειλημμένα και κατά συρροή …ατιμώρητους λαμογιοπολιτικούς που μπλέξαμε…

Έλληνες ξεσηκωθείτε και παλέψτε Δυνατά, παλληκαρήσια και όπως όλοι ξέρουμε …ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! Αν δεν το κάνουμε εμείς για να καθαρίσουμε την Πατρίδα μας απ’ αυτούς, θα το κάνουν αυτοί για εμάς, για τον Ελληνικό λαό, εις βάρος μας, …δεν το βλέπετε; δεν το αντιλαμβάνεστε; δεν το αφουγκράζεστε; …όλα τα σημάδια γύρω μας αυτό δείχνουν, αυτό εξακοντίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις…

Έλληνες μη πιστεύετε πια τα λεγόμενα των λαμογιοπολιτικών μας, …προσπαθούν ακόμα και τώρα να μας παραμυθιάσουν. Αφουγκραστείτε τα γεγονότα, διασταυρώστε τις πληροφορίες, δείτε τι έγινε σε άλλες χώρες που βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όπως η Ελλάδα μας και προσπαθήστε να σκεφτείτε απλά λαϊκά και Ελληνικά.

Ευτυχώς δεν ανήκουμε στους πλουτοκράτες ή στη λαμογιοκατάσταση των εχόντων και κατεχόντων, …ότι δημιουργήσαμε στο διάβα της ζωής μας το δημιουργήσαμε με πολύ ιδρώτα και μόχθο, ή το βρήκαμε από τους πατεράδες μας, που ομοίως στερήθηκαν τα πάντα για να το φτιάξουν…

Πιστέψτε με λοιπόν, σαν λαός οργανωμένος και οριοθετημένος, πολλά μπορούμε να κάνουμε!!! Αρκεί να αφουγκραστούμε την συνείδησή μας και να αντιδράσουμε δυναμικά, τακτικά και οργανωμένα, …να αντιδράσουμε σαν πειθαρχημένοι και πιστοί στρατιώτες, στο μέτωπο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, της ΕΛΛΑΔΑΣ μας.

Αυτή μας η αντίδραση μην ξεχνάμε ότι θα είναι το παράδειγμα και το πρότυπο για τα παιδιά μας, θα γραφεί στην Ιστορία του τόπου μας της ΕΛΛΑΔΑΣ μας, και αυτή την αντίδραση του Ελληνικού λαού είναι που τρέμουν όλα τα λαμόγια διεθνή και ντόπια.

Με βαθιά εκτίμηση για τον απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και ιδιαίτερα για την ΕΛΛΑΔΑ μας


Αργύρης …ένας εξ ημών.

Τα "Γομάρια" και οι "Ελεεινοί"


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Λοιπόν εγώ, όποτε πω να γράψω, δεν είναι για καλό. Και πως να είναι, όταν βλέπω και διαβάζω τόσα ασύλληπτα, τραγελαφικά και...ελληνικά, που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Χτές είχαμε τον ...Κασιδιάρη και τη παρέα του, σήμερα έχουμε (πάλι) τον ...Αντωνάκη! Και τον Βύρωνα. Και την εκλεκτή τους παρέα. Ολα τα καλά παιδιά σε γαλάζιο φόντο.

Τις προάλλες, ήταν ο Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην - προσέξτε, πρώην!- πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ...πρόεδρος της μίας μέρας!

Ηταν τότε στις πρώτες εκλογές, τον Μάη, που η Βουλή δεν έβγαλε κυβερνήτη (και...σκάσαμε απ τη στενοχώρια μας) και επειδή έπρεπε να ξαναπάμε σε εκλογές, η Βουλή έκανε μία και μόνη συνεδρία, κατα την οποία ορκίστικαν οι εκλεγμένοι, ορίστηκε προεδρείο κλπ κλπ κατα τις επιταγές του Συντάγματος και μετά... διαλύθηκε η ομήγυρις, σχόλασε το πανηγύρι κι ο καθείς...πήρε τα αναμνηστικά του, έκανε τις δηλωσούλες του και ..πήγε σπίτι του. Ολοι; Οχι ασφαλώς! Γιατί κάποιοι...εφρόντισαν πρίν απ αυτούς, για ...άλλους! Και επι το ακριβέστερον, ο πολύς Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος είχε την - πολύ μεγάλη τύχη - να εκλεγεί πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, γιατί αυτός ΔΕΝ πήγε σπίτι του, όπως οι άλλοι, αλλά...έπιασε στασίδι κανονικό στο "παλάτι", "νοίκιασε" μια γραφειάρα νά! (μετά συγχωρήσεως) - εφ΄ όσον το δικαιούται το παιδί - και δεν έφτανε μόνο αυτό, α, όχι, προσέλαβε και ...ιδιαιτέρα! Α, βέβαια, τι λέτε εκεί, κοτζαμάν ...πρώην προεδράρα, άνευ γραμματέως, τι λές εκεί! Θα μας πάρουν με τις πέτρες!

Ο "κύριος" αυτός λοιπόν, εν μέσω ...όχι εθνικής κρίσης, αλλά θυέλλης 12 μποφώρ, επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο όχι μόνο με την απολύτως περιττή παρουσία του, αλλά προσθέτει και άλλον! Κι αυτός ο άλλος, δεν είναι άλλος απ την ιδια του τη κόρη!!!! Και αντί αυτό το παχύδερμο, αυτό το πολιτικό όρθιο γουρούνι, αντί να βάλει την ουρά κάτω απ τα σκέλια όταν τον ...έκραξε (λέμε και καμια μ@λ@κία να περνά η ώρα ε;) ο Αντωνάκης αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, βγήκε χτές και είπε οτι "Δεν αντιλαμβάνομαι τον θόρυβο που έγινε για το θέμα, το γραφείο το δικαιούμαι, όπως δικαιούμαι και τη γραμματειακή υποστήριξη! Και έπελεξα το καλύτερο, δηλαδή τον απόλυτα δικό μου συνεργάτη που είναι η κόρη μου, η οποία μιλάει τέσσερις γλώσσες, έχει πέντε πτυχία, εμπειρία κλπ κλπ!" Σα να λέμε, δικό του είναι το μαγαζί, όποιον θέλει ...βάζει! Και μάλιστα, σε κατάσταση πλήρους μονιμότητας πρόσληψη! Που σημαίνει δηλαδή, οτι η...κοπελιά, θα ...πάρει σύνταξη απ τη Βουλή ως υπάλληλος του...μπαμπά της! Οσο για μισθό, αφήστε τα καλύτερα, γιατί θα σας σηκωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη σηκωμένες τρίχες σας.

Και δεν πρόλαβε να στεγνώσει το...σάλιο του Πολύδωρα απ τις ..βαρύγδουπες δηλώσεις, να σου ο Αντωνάκης, ο πρωθυπουργός ντε, αυτός που...κόπτεται για περικοπές, "να σώσουμε την οικονομία παιδιά" και άλλα τέτοια ηρωικά και...διορίζει τον...κουμπάρο του, Γιώργο Αντωνίου στη ...γενική διεύθυνση της ...ΕΡΑ! Δηλαδή, εαν είμαστε πολιτικοί και δή...πρωθυπουργοί ή βουλευτές ή αρχηγοί κόμματος, όποιος είναι γίος μας, κόρη μας, αδερφός μας ή ξάδερφος, κουμπάρος μας, μπατζανάκης μας, θείος μας ή ανηψιός μας, έχει κάνει τη...τύχη του! Έλυσε το πρόβλημά του δια βίου! Ποιό λόττο και ποιό "πάμε στοίχημα", αυτό είναι όλα τα λεφτά!
Είσαι στην Ελλάδα, συγγενής πολιτικού ή πρωθυπουργού; Ελυσες το πρόβλημά σου! Δεν είσαι; Καλύτερα να μεταναστεύσεις για να δείς Θεού πρόσωπο!

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν την ώρα που η κρίση βρίσκεται στο ζενίθ της, την ωρα που ο κόσμος στενάζει και βαρυγγομά απο τα υπέρμετρα βάρη απο την πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο σκληρότητα και φορολογική αναλγησία, την ώρα που οι άστεγοι πληθαίνουν και οι αυτοκτονίες πολιτών είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας. Σκέψου λοιπόν τι φαγοπότι γινόταν ΠΡΙΝ την κρίση. Τι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ακόμη και τι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μάθουμε.

Ε, λοιπόν εγώ αγαπητοι "κύριοι" πρωην πρόεδροι και νύν πρωθυπουργοί σας πετάω τη γλώσσα έξω γιατί εγώ, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου, ζούμε σε μια καθ όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ χώρα, την Αυστραλία, μια χώρα που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το ...απέραντο μπορντέλλο που έχετε καταντήσει τη πατρίδα μου. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. 
Και γιατί δεν έχει σχέση το ...μπορντέλο με την Αυστραλία;
Διότι, βάσει του Συντάγματος και των πολιτειακών Νόμων περί Δημόσιας Διοίκησης, εαν ένα απο αυτά γινόταν και βεβαιωνόταν κιόλας δια στόματος ...κρινόμενων, κάποιοι θα βρίσκονταν την επόμενη μέρα στις Φυλακές του Near Chill, παρέα με όλα τα κατακάθια της κοινωνίας. 
Σαν τη Βίκυ και τον Ακη ενα πράμα. 

Και για να τα πώ πιο αναλυτικά, όταν είσαι ΠΡΩΗΝ κυβερνητικός, είτε πρωθυπουργός είτε βουλευτής είτε οτιδήποτε, είσαι ΠΡΩΗΝ. Τελεία και παύλα. ΠΡΩΗΝ. Παίρνεις τα μπογαλάκια σου και πας σπίτι σου. ΕΝΤΕΛΩΣ. Που σημαίνει, οτι παίρνεις μια σύνταξη της τάξεως των 2.500 δολλαρίων ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, γιατι ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΞΕΧΝΑ ΤΟ, καθώς και το...όνομά σου που άφησες ως κυβερνών. Θέλετε να σας δείξω το σπίτι της κυρίας Γκίλλαρντ, της εν ενεργεία πρωθυπουργού της Αυστραλίας στη Μελβούρνη; Πολύ ευχαρίστως!

To σπίτι της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλλαρντ στη Μελβούρνη
Aυτό εδώ είναι στη φώτο αριστερά, το σπίτι της κυρίας Γκίλλαρντ! Σε μια απο τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Μελβούρνης, την Altona. 
Οπως λέμε...Ανω Λιόσια στην Αθήνα!
Εδώ στην ιστοσελίδα που σας παραθέτω, που είναι ιστοσελίδα απο real estate, μπορείτε να δείτε και τη σημερινή τιμή του αν πουληθεί! Εκεί θα πάει να μείνει η κυρία Γκίλλαρντ, όταν με το καλό τα "μαζέψει" απο το Goverment House της Καμπέρα. Χωρίς ούτε ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ παραπάνω απο αυτά τα οποία ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ σαν σύνταξη "τιμής ένεκεν", χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ να τη φυλάει ή να της κουβαλάει τα ψώνια, χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟ που θα τον πληρώνει το Αυστραλέζικο Δημόσιο, ΤΙΠΟΤΕ!
ΝΟΤΗΙΝG, που λένε και οι Αγγλοσάξονες. 

Εαν τώρα, για να πάμε στο ..."δια ταύτα", κάποιος κυβερνητικός, βουλευτής, υπουργός ή δε ξέρω τι άλλο, διανοούνταν να ...προσλάβει κάποιον ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ή να είναι συγγενής με αυτόν μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας, εαν αυτό αποκαλυπτόταν τότε:
1) Θα επενέβαινε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ο πολιτειακός Εισαγγελέας.
2) Ο πολιτικός που θα έκανε την πράξη αυτή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ! Και να δηλώσει ΕΝΩΠΙΟΝ των ΜΜΕ δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ!
3) Θα σχηματιζόταν ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ εντός 50 ημερών απο τη στιγμή που έγινε γνωστή η παράβαση  και εαν προέκυπταν κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τον πολιτικό του βίο, ο χρόνος σχηματισμού δικογραφίας θα παρατεινόταν κατά 3 μηνες.
4) Ο πολιτικός θα ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΤΑΝ μαζί με τον ή την "ευνοούμενό/ή" του
5) Η καταδίκη του στο δικαστήριο θα ήταν σίγουρη, με ποινή ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ απο 5 μέχρι 10 ετών!!!!
Διότι, με βάση τη μεγάλη ΧΑΡΤΑ του συντάγματος της Αυστραλίας, οι πράξεις και οι παραλείψεις πολιτικών προσώπων, τιμωρούνται ΟΛΕΣ με την ποινή της ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ. Κι ας είναι πλημμελήματα ή πταίσματα. Κι αυτό, διότι οι νομοθέτες ήθελαν να δώσουν έμφαση ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και στο γεγονός πως οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ για να εμπνέουν το λαό.
Εσείς τι είστε;
Ασε καλύτερα να μη πώ τι είστε, σας το λέει έτσι κι αλλιώς καθημερινά ο ελληνικός λαός, οι συμπατριώτες μου.

Θέλετε κι άλλα; Να σας πώ όσα θέλετε.

Λοιπόν, ο Δημόσιος Τομέας στην Αυστραλία, χωρίζεται σε 2 μέρη: Ο κυβερνητικός, ο οποίος είναι ένας ΑΚΡΩΣ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ τομέας, και ο ευρύτερος, ο οποίος περιλαμβάνει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία.

Για να μπείς εκεί, είναι τόσο εύκολο, όσο και εξαιρετικά δύσκολο. Εύκολο διότι πρόσβαση έχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, καμμιά απολύτως διάκριση ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Εξαιρετικά δύσκολο όμως, διότι μπαίνουν ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ και φεύγουν με το ...παραμικρό παράπτωμα! Α, μη φοβάστε, δεν υπάρχουν τετοια πράγματα όπως εξετάσεις, παραεξετάσεις, πράματα και θάματα. Τα πράματα είναι πολύ απλά. Κάνεις την αίτησή σου, επισυνάπτεις πτυχία, παραπτυχία, ό,τι έχεις τέλος πάντων και περνάς απο ...συνέντευξη που θα σου πάρει ο προιστάμενός σου. 1.000 άτομα έκαναν αίτηση; Θα επιλεγούν τα 50 απο τα χίλια, βάσει προσόντων που θα έχει το βιογραφικό τους κι απο κεί και μετά, ξεκινάνε οι συνεντεύξεις. Εκεί, ο προιστάμενος θα κρίνει τον υποψήφιο με βάση:
1) Τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο
2) ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ που θα επιδείξει
3) Τον χαρακτήρα του!
Εαν σε αυτά τα τρία συγκεντρώσει μια βαθμολογία τέτοια που να δικαιολογεί την πρόσληψή του, το άτομο αυτό ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ. Μα θα μου πείτε, εάν ο προϊστάμενος είναι...το γνωστό μας μέσον, αν σε ξέρει, αν είσαι ωραία γκόμενα και του γυάλισες, εάν εάν εάν, και σε προσλάβει με ΠΛΗΜΜΕΛΗ κριτήρια επιλογής, τι θα γίνει; Θα τον πάρει χαμπάρι κανείς; Αμ θα τον πάρει! 

Διότι, αυτός ο προιστάμενος μέχρι που εσύ να προσαρμοστείς στην εργασία σου και να αρχίσεις να αποδίδεις τα προσδοκώμενα, θα έχει χάσει 20 κιλά από το άγχος και το στρές και θα βλέπει καθημερινά ΕΦΙΑΛΤΕΣ στον ύπνο του! Γιατί; Μα φυσικά για τον λόγο οτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εκάστοτε επιθεωρητές που αξιολογούν το προσωπικό θα διαπιστώσουν το ΕΛΛΕΙΠΕΣ ή την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του προσώπου που προσελήφθη με ΠΛΗΜΜΕΛΗ κριτήρια. Και θα πάνε ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ στον προιστάμενο που έκανε την πρόσληψη. Και θα τον ρωτήσουν απλά και ευγενικά το "γιατί". Και εαν οι εξηγήσεις που θα πάρουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, το άτομο αυτό θα ΑΠΟΛΥΘΕΙ. Με συνοπτικότατες διαδικασίες. Και όχι μόνο αυτό. Εχει και συνέχεια. Το άτομο αυτό, ο πρώην προϊστάμενος δηλαδή, ο επίορκος, θα χρειαστεί να βρει αλλού δουλειά. Αμ δε που θα βρεί! Διότι ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα πάρει από τους επιθεωρητές, που θα λέει με πολύ απλά και ευγενικά λογάκια, οτι υπήρξε ΕΠΙΟΡΚΟΣ. Και δεν θα τον προσλαμβάνει ΟΥΔΕΙΣ.

Eν ολίγοις, το άτομο αυτό ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. Αξίζει τον κόπο λοιπόν να διακινδυνέυσει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά; Οι Αγγλοσάξονες θα απαντήσουν με ένα I don't think so!

Eτσι λειτουργεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ένα πραγματικα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, αγαπητά...ελληνόφωνα "γομάρια". "Αγαπητοι" σκερβελέδες και ελεεινοί τεμπελοκαρεκλοκένταυροι και δήμιοι του λαού. Ετσι θωρακίζεται μια ευνομούμενη κοινωνία, έτσι προχωράει μπροστά μια κοινωνία. Οταν βασίζεται στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

Τ΄ακούς εθνοσωτήρα Αντωνάκη, εγγονέ της μεγάλης Πηνελόπης Δέλτα; Τ΄ ακούς γομάρι που ακούς στο όνομα Βύρων Πολύδωρας; Τ΄ ακούτε όλοι εσείς οι κλόουν του "παλιατσοστάν" που λέγεται Ελλάδα;
ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ "αγαπητά" μου ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, που δεν έχετε ούτε τσίπα πάνω σας, ούτε μια στάλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ στις φλέβες σας. Είστε ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει ποτέ η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Οχι η Ελλάδα, η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Και σας το λέω εγώ, ένας μετανάστης, που με διώξατε απ την ίδια μου τη χώρα, ένας ΠΡΩΗΝ μή ευνοούμενος πολίτης σας.

Γι αυτό σκύβετε το κεφάλι σε κάθε Raus που θα ξεστομίσει η απόγονος των Ούννων, Αγγέλα Μέρκελ.
Γι αυτό τρέμετε στη θέα τριών καθαρμάτων και κοινών οικονομικών δολοφόνων που αποκαλείτε "τρόικα".
Γι αυτό σκύβετε και γυρνάτε τον κώλο σας σε κάθε νεύμα του απόγονου των ...Ζουλού, Μπαράκ Ομπάμα.
Γι αυτό σκύβετε ταπεινά το κεφάλι σε κάθε μούγκρισμα του απόγονου των Μογγολών και τουρκμένων Ταγίπ Ερτογάν και του Νταβούτογλου.
Για να ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ αυτό το μοναδικό ΠΡΟΝΟΜΙΟ που πήρατε ετσιθελικά, μόνοι σας, να απομυζείτε το πλούτο και τη περιουσία ενός λαού και μέσω αυτού να δημιουργείτε τη κλίκα που σας στηρίζει και σας ψηφίζει.
Γιατί εαν παραδειγματιζόσασταν απο όλα αυτά τα παραπάνω, εαν είχατε έστω και μια στάλα αίμα ελληνικό στις φλέβες σας, τότε το Εθνος μας θα μεγαλουργούσε, γιατί αυτά που εφαρμόζουν οι ...βάρβαροι Αγγλοσάξονες της Αυστραλίας, δεν είναι τίποτε άλλο απο μια προσαρμογή του πολιτειακού μοντέλου που χάραξε κάποτε ο πρόγονός σας ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, γομάρια.

Κι αυτοί οι ...πρώην αγροίκοι, που δεν χορεύουν το συρτάκι και δεν φωνάζουν "ωπα!" σε κάθε γύρα, αυτοί που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να γλεντήσουν τη ζωή τους και δουλευουν σαν σκυλιά απ το πρωί μεχρι το βράδυ, αυτοί που δεν ΕΜΑΘΑΝ να εχουν το "ευ ζήν" στη ζωή τους, που είναι κρυοκωλοι, αγέλαστοι, ανέραστοι, που δεν έχουν καρδιά αλλα λογική, αυτοί εν ολιγοις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελληνες, αυτοί σας έβαλαν τα γυαλιά και σας εξεπέρασαν. Γιατί εσείς, ΟΙ ...ΑΞΙΕΣ (μη χέσω) ΚΕΦΑΛΕΣ αυτού του τόπου, δεν ήσασταν τίποτε άλλο παρα οι γόνοι 10 γενεών ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΩΝ πολιτικάντηδων. Εσείς μας κυβερνούσατε πάντα, εσείς μας μάθατε να σκεφτόμαστε έτσι, εσείς μας κάνατε σα τα μούτρα σας. "Εικόνα σου είμαι εξουσία και σου μοιάζω".

Αλλά εσείς, ειδικά εσείς, είστε η τελευταία γενιά.
Οι αληθινοί Ελληνες θα ξεπηδήσουν μέσα απο αυτή τη κρίση και θα σας λιώσουν. Θα σας εξαφανίσουν απο προσώπου γής. Το "Ψευτορωμέικό" σας θα πεθάνει. Ηδη πνέει τα λοίσθια. Και τότε θα πάρουν την εξουσία οι Αξιοι. Και θα μάθουν αυτοί τον λαό να ζεί όπως οι πρόγονοί του. Δεν θα ζώ εγώ για να το δώ αυτό, το ξέρω. Θα ζούν όμως τα παιδιά μου γομάρια. Αυτά θα ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ. Και τότε δεν θα χουν "που τη κεφαλή κλίναι" ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Γιατί τα παιδιά σας είναι το ίδιο ΑΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΟΜΑΡΙΑ όπως εσείς. Ανάξιοι γονείς, ανάξια και τα παιδιά τους. Ανάξια και τα παιδιά των παιδιών τους.

Ού να μου χαθείτε, λέρες. Στα τσακίδια.

Ελεεινοί.

http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/blog-post_5307.html

Οι 13 «κροίσοι» δημόσιοι υπάλληλοι !

Το σκάνδαλο της διαφθοράς με το «μαύρο» χρήμα που έρεε άφθονο από τις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύφθηκε όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) άνοιξαν τους επίμαχους λογαριασμούς των 13 ατόμων, ύστερα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.

Οι 13 περιπτώσεις των κροίσων υπαλλήλων

* Δικαστική υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 7.965.234,64 ευρώ που της επιβλήθηκε ποινή παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα της "αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας"

* Συνταξιούχος υπάλληλος υπουργείου στην πρωτεύουσα με αδικαιολόγητα 8.923.506,59 ευρώ

* Τελωνιακός υπάλληλος με αδικαιολόγητα 923.554,67 ευρώ

* Υπάλληλος Πολεοδομίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητα 1.563.355 ευρώ. Η εφορία τον κάλεσε να πληρώσει φόρους 330.651,47 ευρώ

* Πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητα 609.82 ευρώ που του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία. Η Εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις 877.832,06 ευρώ, ενώ το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα

* Προϊστάμενος Πολεοδομίας στη Δυτική Ελλάδα με αδικαιολόγητα 607.637 ευρώ

* Προϊστάμενος Πολεοδομίας σε δήμο της Αττικής με αδικαιολόγητα 353.971,6 ευρώ

* Υπάλληλος Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα με αδικαιολόγητα 61.296,10 ευρώ, χρήματα που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)

* Πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού με αδικαιολόγητο 1.014.791,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ. Αν και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τη Δικαιοσύνη, το αρμόδιο όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή εξέδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο

* Πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητες καταθέσεις 88.200 ευρώ

* Υπάλληλος του ΟΑΕΔ με αδικαιολόγητες καταθέσεις 675.615,28 ευρώ

* Προϊστάμενος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων με αδικαιολόγητες καταθέσεις 506.059,02 ευρώ

* Πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα με αδικαιολόγητες καταθέσεις 600.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης.


zougla

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/13.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters