Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

To βίντεο που έφτιαξαν ΟΝΝΕΔίτες και προκάλεσε την οργή των ΣΥΡΙΖΑίων: "Πάρτα Σύριζα"!

Ένα ανώνυμο σατιρικό βίντεο, έχει κανει εδώ και λίγες ώρες την εμφάνιση του στο youtube και φέρεται να έχει φτιάξει οπαδός της ΝΔ, έχει προκαλέσει την οργή των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχόλια μοιρασμένα. Δείτε το και κρίνετε μόνοι σας...




http://pressarismenos.blogspot.com/2012/06/to_08.html#more


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/to.html

Τρομοκρατική Οργάνωση: «Η Σέχτα του Ευρώ»


 
Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόσμοι πλέον! Ο κόσμος της «τηλεόρασης» και ο πραγματικός κόσμος! Στον πρώτο, η κουστωδία του Ευρώ, έχει επενδύσει στην πλύση εγκεφάλου και στην παραπληροφόρηση! Δύσκολα θα ακούσεις μια εκπομπή που σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η «κρεατομηχανή» των Media, έχει καταφέρει να επικρατήσει στις μεγάλες ηλικιακά μάζες
, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και γνώσεις χειρισμού υπολογιστών, και τους χειραγωγούν με απύθμενα ψέματα, με ανύπαρκτα διλήμματα και τους τρομοκρατούν καθημερινά, αντικαθιστώντας την αλήθεια, με την «εικονική πραγματικότητα» που έχουν συνθέσει!

Η Τηλεόραση, το δημόσιο αυτό αγαθό, έχει διαιρέσει την Ελλάδα! Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών και πόσο αντίθετα ψήφισαν οι ηλικίες 45+ και 45- !

Σήμερα θα επιχειρήσομε να αποδείξουμε ότι το δίλημμα που βάζουν εδώ και καιρό είναι όχι απλά 100% πλαστό αλλά επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο και αποτελεί την εφεύρεση τους για να παρασύρουν του κόσμο, σε μια έσχατη προσπάθεια διατήρησης στην εξουσία του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, που οδήγησε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή και συνεχίζει ακάθεκτο προς τον όλεθρο!

Το δίλημμα λοιπόν που βάζουν είναι:

«δραχμή ή ευρώ» ;

«Ευρώ ή έξοδος από την Ε.Ε»

Η τηλεόραση πλέον αποτελεί φανερά τον πολιορκητικό κριό των Τραπεζιτών, που επελαύνουν στην παρεγκεφαλίδα των Ελλήνων, με σκοπό να πιστέψουμε ότι:

«όποτε έχουν κέρδη αυτά πάνε «στην τσέπη των Τραπεζιτών ενώ όποτε έχουν ζημιές τότε πρέπει να τις πληρώνει ο λαός από την δική του τσέπη»!!!

Εχει δημιουργηθεί λοιπόν μια Τρομοκρατική οργάνωση, η οποία διεκδικεί επάξια την επωνυμία … «Σέχτα του Ευρώ»!!!

Το ιδεολογικό υπόβαθρο της οργάνωσης αυτής, «χτίστηκε» την δεκαετία του 90 από τον Κώστα Σημίτη, και τους «εξυγρονιστές του ΠΑΣΟΚ! Εκτελεστής της οργάνωσης ήταν ο υπ.οικ. Γιάννος Παπαντωνίου και πνευματικοί καθοδηγητές ήταν οι παραφυάδες του Τραπεζικού συστήματος, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γιάννης Στουρνάρας !

Η οργάνωση αυτή, απέκτησε σύντομα το λαϊκό έρεισμα, μιας και μοίραζε πάσης φύσεως δάνεια:

Μετοχοδάνεια
Εορτοδάνεια,
Ρουχοδάνεια
Διακοποδάνεια
Ως και …
Γαμοδάνεια
! (για την κάλυψη των αναγκών των γαμήλιων δεξιώσεων εννοώ)!

Στο τέλος χορηγούσαν βέβαια ΔΑΝΕΙΟδάνεια, για να καλύπτουν οι Ελληνες τα … προηγούμενα δάνεια που λάμβαναν, μιας και ο καθένας είχε το ελάχιστο τρία-τέσσερα από αυτά!

Σήμερα, την ηγεσία της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, διατηρεί ακόμα –όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται- η οικογένεια Παπανδρέου που κατά τα άλλα δεν κυβερνά την χώρα! Απλά παραχώρησε το δικαίωμα της «εκπροσώπησής της» , στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος … νομίζει ότι διοικεί το ΠΑΣΟΚ! Το δικαίωμα της Κυβέρνησης της χώρας, το παραχώρησε με «υποσχετική» στον Λουκά Παπαδήμο και προχώρησε σε μια διεύρυνση της βάσης της, βάζοντας μέσα, αστέρες της δεξιάς αλλά και της άκρας δεξιάς!

Δημιουργήθηκε λοιπόν στα πρότυπα της … 17Ν, μια σύγχρονη τρομοκρατική οργάνωση, που δυστυχώς όμως έχασε την παλιά της αίγλη και ψηφοθηρική διαπεραστικότητα, διότι εκτός της «μπουρζουαζίας», της αριστοκρατίας και γενικώς της τραπεζοκρατίας, ενσωμάτωσε μέχρι και … κλεφτοκοτάδες στις τάξεις της!!!

Κι εξηγούμαι!

Σχεδόν ασταμάτητα στην τηλεόραση –κυρίως- τρομοκρατούν τον λαό λέγοντάς του ότι αν θα φύγουμε από το ευρώ, αρχικά, θα πέσουν στη χώρα ακρίδες! Κατόπιν θα βρέχει ασταμάτητα… βατράχια, τα ποτάμια θα πλημμυρίσουν με αίμα, οι πηγές θα στερέψουν, οι κότες δεν θα γεννάνε αυγά , θα γίνουν σεισμοί 10 ρίχτερ στο Κολωνάκι και θα πέσει η … λαϊκή καφετέρια «Ντα Κάπο», ανεμοστρόβιλοι θα σαρώσουν τη Θεσσαλονίκη και θα ακριβύνει ο φραπές με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Σαλονικιοί να είναι «χαλαρά»!

Και στο τέλος, η χώρα θα δεχτεί επίθεση από τους «Γκλίνγκλον», που θα έρθουν με τα διαστημόπλοιά τους από το «Α Κενταύρου», θα μας πάρουν τις γυναίκες με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η Ελληνική φυλή!

Κι όλα αυτά γιατί θα φύγουμε από το Ευρώ ή τέλος πάντων γιατί τολμούμε και το σκεφτόμαστε ως ενδεχόμενο!!!!

Για να αφήσω τα αστεία και να πάω στο σοβαρό μέρος της υπόθεσης, όσο έχει απομείνει από τις γελοιότητες που εκστομίζει η «Σεχτα του Ευρώ» προκειμένου να μας τρομοκρατήσει!

Κατ αρχάς, ποιος είπε ότι υπάρχει τέτοιο δίλημμα!

Ποιος οικονομολόγος, βάζει επίσημα την υπογραφή του, ότι αν παραμείνουμε στο Ευρώ θα βελτιωθεί έστω στο ελάχιστο το βιοτικό επίπεδο του Ελληνα!

Ας βρεθεί ένας οικονομολόγος που το υπογράφει επίσημα, και κατόπιν συζητάμε! Διότι με ανέξοδες εξαγγελίες καταστροφολογίας, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση! Προσωπικά , υπογράφω ότι αν εγκαταλείψουμε το ευρώ θα βελτιωθεί η κατάσταση στην επόμενη διετία!
Υπάρχει κάποιο στέλεχος της «Σέχτας του Ευρώ» που υπογράφει το αντίθετο; Ότι αν παραμείνουμε στο ευρώ, ΔΕΝ θα χειροτερέψει η κατάσταση; Και πότε αναμένει τελικά την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, μέσα στη ζώνη του ευρώ; Σε πέντε ή σε … πενήντα χρόνια;;;

Η καθαρή , έντιμη , και συνετή οδός της Ελλάδας είναι η άμεση απόφαση για εθελούσια έξοδο από το Ευρώ!

Αυτό δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο και θα έπρεπε να είχε συμβεί από τον Απρίλιο του 2010, για να μην πω καλύτερα από το 2007, οπότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γνώριζαν την κρίση που έρχεται αλλά την απέκρυπταν από τον λαό!

Γιατί λοιπόν εξακολουθούν να βάζουν δίλημμα ή δραχμή ή Ευρώ μιας και η μόνη διέξοδος που έχουμε ως χώρα είναι η άμεση εγκατάλειψη του Ευρώ;

Γιατί το καθυστερούν δύο χρόνια τώρα άραγε, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή που να μας λύνει τα χέρια;

Επιπρόσθετα, το να επιλέξει μια χώρα να φύγει από το ευρώ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι επιστρέφει στο παλιό της νόμισμα!

Γι αυτό λέω ότι το δίλημμα εκτός από ανύπαρκτο είναι ΚΑΙ πλαστό!

Οι επιλογές και οι προτάσεις είναι πολλές!

Παραθέτω μερικές από αυτές πέραν της δραχμής!

Η χρυσή δραχμή! Μια πρόταση που κερδίζει ‘έδαφος και θα την συζητήσουμε σε άλλο άρθρο! Εχει σχέση βέβαια με το χρυσό της χώρας, την ύπαρξη του οποίου, το μέγεθός του, το γνωρίζει ένας μόνο παλιός τραπεζίτης της ΤτΕ και ο Κώστας Σημίτης. Κανένας άλλος!!!

Η Ευρωδραχμή! Ένα νόμισμα στο εσωτερικό και ένα στο εξωτερικό!

Η υιοθέτηση ενός άλλου νομίσματος και η συμπόρευσή του με αυτό, όπως για παράδειγμα το δολάριο!

Το παλιό ECU ως μεταβατικό νόμισμα για μια πενταετία!

Και ένα σωρό άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς! Γιατί σώνει και καλά η δραχμή; Το συζητήσαμε μήπως και καταλήξαμε: Ελαβε γνώση κανείς, κάποια επίσημη πρόταση, την μετρήσαμε με οικονομετρικά μοντέλα και καταλήξαμε τελικά;

Σκοπός μου σήμερα δεν είναι να αναλύσω κάποια τέτοια πρόταση! ΟΧΙ!

Σκοπός μου είναι να υποβάλλω στην τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα του Ευρώ», συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία, δεν πρόκειται να απαντήσουν ποτέ για δύο λόγους!

Πρώτον, δεν τους ενδιαφέρουν, γιατί αισθάνονται απόλυτα σίγουροι ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ μέχρι που αυτό θα καταρρεύσει από μόνο του, με ολέθριες συνέπειες για τον αδύναμο κρίκο της αλυσσίδας!!!

Δεύτερον, η σχέση τους με την οικονομική επιστήμη, αποδεδειγμένα πλέον, είναι παρόμοια με την σχέση που έχει ένας τσαγκάρης, με την πυρηνική φυσική! Ας με συμπαθάνε οι τσαγκάρηδες, διότι πιστεύω ακράδαντα, ότι αν είχαμε υπουργούς οικονομίας, και κεντρικούς τραπεζίτες, πέντε από την συμπαθέστατη αυτή επαγγελματική τάξη, τότε, η οικονομία μας θα ήταν πολύ ευημερούσα και σε καμία περίπτωση δεν θα είχε τα χάλια που την οδήγησαν όλοι οι άσχετοι που έγιναν υπουργοί , επειδή το ζητούσαν κάποιοι εκδότες και καναλάρχες!

Παρόλα αυτά , σήμερα οι ερωτήσεις προς την «Σέχτα του Ευρώ» θα κατατεθούν και θα υπάρχουν καταγεγραμμένες στο αρχείο της Ιστορίας!

Και απευθύνονται τόσο στους πολιτικούς όσο και στους τραπεζίτες!

1.      Γιατί εδώ και τρία χρόνια στην ουσία, οι τράπεζες είναι κλειστές! Εφόσον λένε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι «τραπεζικό» αλλά «δομικό», γιατί οι τράπεζες δεν πουλάνε χρήμα;
2.      Πόσο σίγουροι είναι εκεί στο ΙΟΒΕ, στο ΕΛΙΑΜΕΠ και σε όλους τους συμβουλευτικούς ή κατευθυντήριους οργανισμούς, ότι το Ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα τρία χρόνια! Στην Ευρώπη η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει ότι το ευρώ θα διαλυθεί μέσα στην επόμενη τριετία! Αυτοί γιατί πιστεύουν κι επενδύουν σε αυτό το νόμισμα;
3.      Το μείζων οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι η συσσώρευση πλεονασμάτων στο Βορά και ελλειμμάτων στο Νότο! Το πρόβλημα θα λυνόταν αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λειτουργούσε θεσμικά ως την «FED» της Αμερικής, συγκέντρωνε τα πλεονάσματα και τα διοχέτευε στις «πολιτείες» που έχουν ελλείμματα, κλείνοντας έτσι την ψαλίδα! Αν δεχτώ ότι αύριο το πρωί, συμφωνηθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα πρότυπα των Πολιτειών της Αμερικής, με Ομοσπονδιακή διαχείριση των πλεονασμάτων , αυτό απαιτεί τουλάχιστον μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ, σχεδιασμού των νόμων και της δημιουργίας των ανάλογων Ευρωπαϊκών υπηρεσιών και δομών! Δηλαδή η Ελλάδα, θα υπομένει τον ζυγό αυτό, ΔΕΚΑ χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, για να γίνει η Ευρώπη ένα δίκαιο, ομοσπονδιακού τύπου κράτος;;; Και πόσοι Ελληνες θα πεθάνουν από τηνε πείνα περιμένοντας! Πόσες αυτοκτονίες ακόμη θα αντέξουμε μέχρι να γίνει η Ευρώπη ομόσπονδο κράτος;;;
4.      Το ευρώ αποτελεί διεθνώς μια υπερτιμημένη νομισματική μονάδα και βρίσκεται εκεί, γιατί εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής της να είναι ανταγωνιστική στις εξαγωγές! Παράλληλα, εξυπηρετεί τις Γερμανία - Γαλλία - Ολλανδία, και γενικά την συμμορία των «ΑΑΑ» που τον κύριο όγκο των εξαγωγών τους, τις κάνουν σε δολάρια!!! Πιστεύει κάποιος από την «σέχτα του ευρώ», ότι αυτό θα αλλάξει κάποτε; Η πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα γίνει … εξαγωγική χώρα;
5.      H ένταξή μας στο ευρώ, εκτόξευσε την ακρίβεια στα ύψη! Οσο έδιναν δάνεια οι τράπεζες, ο Ελληνας, δεν παρατηρούσε την ραγδαία αύξηση των τιμών! Η τουλάχιστον δεν τον ενοχλούσε στην καθημερινότητά του. Με το βιοτικό μας επίπεδο να έχει πέσει κατά 35% σε δύο χρόνια, και με δεδομένο ότι το Ευρώ πιέζει πάντα τις τιμές προς τα πάνω, τι τους κάνει να πιστεύουν, ότι σε δυο χρόνια από σήμερα, ο Ελληνας θα μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ μισθό και τις τιμές των προϊόντων ακόμη πιο ακριβές;
6.      Με το ευρώ ως νόμισμα της Ελλάδας, η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει «τουριστικά» την Τουρκία και τις Μεσογειακές χώρες της Αφρικής! Πώς να γίνει ανταγωνιστική η «βαριά» μας τουριστική βιομηχανία μέσα στο ευρώ, όταν γύρω-γύρω υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί, εφάμιλλοι της Ελλάδας, αλλά πολύ φθηνότεροι;;; Πόσα χρόνια παραμονής στο ευρώ θα χρειαστούμε ακόμη για να καταστρέψουμε ΚΑΙ τον τουρισμό;;;
7.      Η Σέχτα λέει ότι την δραχμή την θέλουν αυτοί που έχουν “βγάλει” χρήματα στο εξωτερικό και θέλουν να τα “φέρουν” μέσα και να κερδοσκοπήσουν όταν έρθει η δραχμή! Ξεχνούν μια … λεπτομέρεια όμως: με την επιστροφή σε ένα νόμισμα, ισχύουν όλες οι απαγορευτικές διατάξεις και καταργείται στην ουσία η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων!!! Αρα πως θα τα φέρουν τα ευρώ και θα τα δραχμοποιήσουν οι κερδοσκόποι;;; Άλλο ένα γελοίο επιχείρημα τους!
8.      Η Ελλάδα θα απομονωθεί διακρατικα αν βγει από το ευρώ ! Γιατί τώρα με το ευρώ έχουμε κάποιον «σύμμαχο» και δεν το αντιληφθήκαμε;
9.      Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! Γιατί τώρα είναι … ανθηρές;
10.      Δεν θα έχουμε πετρέλαιο! Μάλιστα το είχε πει ο ίδιος ο Αρχιτραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος! Δεν κατάλαβα όμως! Πετρέλαιο στην Ελλάδα φέρνει το κράτος; Κι ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης τι φέρνουν; Η μήπως εννοούν ότι θα πτωχεύσουν κι αυτοί;;;;
11.      Δεν θα έχουμε φάρμακα! Γιατί τώρα έχουμε; Και από πότε το κράτος αγοράζει φάρμακα και δεν το μάθαμε!
12.      Η Σέχτα λέει ότι η έξοδος από το ευρώ θα μας φτωχοποιήσει! Δεν κατάλαβαν προφανώς ότι έχουμε φτωχοποιηθεί … ήδη!
13.      Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν θα φύγει η Γερμανία πρώτη από το ευρω αν διαπιστώσει ότι δεν έχει κάτι άλλο να «πάρει» από το νεοναζιστικό πλιάτσικο που κάνει στην ευρωζώνη;
14.      Αν Γερμανία και Γαλλία επιβάλουν ΔΥΟ νομίσματα στην Ευρώπη! Ένα για τον βορά κι ένα για το Νότο, τι θα πουν τότε άραγε; Η μήπως κι αυτό δεν το έχουν ακούσει;;;

Στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να λέμε, ότι “τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος”!

Το τραγελαφικό είναι ότι προσωπικά ήμουν πάντοτε υπέρ της εισόδου της χώρας στο ευρώ!

Αλλά σε ποιο ευρώ όμως και σε ποια Ευρώπη!!! Υπάρχει κάτι σήμερα που να θυμίζει την Ευρώπη του Χέλμουτ Κόλ;

Γιατί, με την άνοδο του Τεταρτου ΡΑΙΧ της Μέρκελ, και την Γερμανοποίηση της Ευρώπης, θα ήταν εντελώς παράλογο να συνεχίζω σήμερα να πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ της συμμορίας των «ΑΑΑ»!

Και τελικά, αυτό που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι να απαντήσουν σε κάποιον οικονομολόγο που πίστεψε στην Ευρώπη και στο Ευρώ, όπως κι εγώ προσωπικά:

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΝΤ;;;

Γιατί πρέπει να υποστηρίζω τελικά ΑΥΤΟ το κακέκτυπο της Ευρώπης, όπου κουμάντο κάνουν δύο οίκοι αξιολόγησης εκτός ευρωζώνης και μερικοί εραστές της επανόδου του τετάρτου ράιχ;;;;

Δεν άλλαξα εγώ άποψη για την Ευρώπη και το Ευρώ! Με την είσοδο του ΔΝΤ στα εσωτερικά μας, άλλαξε η ίδια η Ευρώπη καθώς και το ίδιο το ευρώ! Προσωπικά παρέμεινα και παραμένω προσηλωμένος στο ευρωπαϊκό ιδεώδες! Μόνο που αυτό πλέον δεν υπάρχει και έχει αντικατασταθεί από εθελόδουλους πολιτικούς, ένθεν και ένθεν της πολιτικής φαρέτρας, που στην καλύτερη περίπτωση οι χειρισμοί τους στην οικονομία μας, ήταν ατυχείς, στην χειρότερη, ήταν ληστρικοί για τον Ελληνα πολίτη!

Είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να επιθυμούμε την διατήρηση ενός τέτοιου συστήματος και να στιγματιζόμαστε από το σύστημα, όσοι προτάσσουμε την αλήθεια στους κερδοσκόπους και στους τοκογλύφοι;


Και κρίνοντας όπως προείπα εκ του αποτελέσματος, η «Σέχτα του Ευρώ», στην Ελλάδα ΑΠΕΤΥΧΕ !!


Και απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τον Ελληνα και την Ελληνίδα!

Προσωπικά, ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό! Ως απόσταγμα του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού φυσικά! Και θα είμαι ο πρώτος που θα αρθρογραφήσω, αν «οι μαύρες δυνάμεις του ναζισμού» ηττηθούν κάποτε και επανέλθει η ανεξαρτησία και η ηρεμία στην Ευρώπη!

Σήμερα όμως, οι νεοναζί της Μέρκελ έχουν εξαπολύσει έναν ιδιότυπο πόλεμο κατά του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως κατά της Ελλάδας! Όχι με τα όπλα αυτή τη φορά!

Αλλά με το ίδιο το ευρώ! Καταργώντας στην ουσία τα όργανα της Ε.Ε. και την Κομισιόν, αποφασίζουν σε ένα «σαλέ» στη Γερμανία και καλούν πρωθυπουργούς είτε για να τους κατευθύνουν είτε για να τους «μαλώσουν» που δεν εφάρμοσαν τα σχέδιά τους!

Πρόκειται για μια PAX-Germania, που δίνει δυο επιλογές στα κράτη-μέλη!

Η θα δεθούμε στο άρμα της Alemagne ως μια νέοαποικία δουλοπάροικων με βιοτικό επίπεδο Νιγηρίας ή θα μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά!

Και ενώ όλος ο πλανήτης το έχει καταλάβει, όλες οι εφημερίδες στο εξωτερικό το γράφουν φαρδιά πλατιά, εδώ στην Ελλάδα, η «Σέχτα του Ευρώ», επιμένει, ότι … δεν καταστραφήκαμε αρκετά! Ότι μπορούμε να καταστρέψουμε κι άλλο την πατρίδα μας!

Και για να επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή θα πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ!

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα», κι επιμένουν ακόμη και σήμερα, ότι μόνο αν μείνουμε στο ευρώ θα σωθούμε με αυτή την απίστευτα ανόητη οικονομική θεωρία τους , σύμφωνα με την οποία, με νέα μνημόνια, θα έχουμε νέα δάνεια, δηλαδή νέα χρέη, δηλαδή νέα ελλείμματα!!! Κι αυτό το βαφτίζουν οικονομική σωτηρία της χώρας:

Η «Σεχτα του Ευρώ» στην θητεία της οποίας, χάθηκαν από τα ταμεία περίπου 1 τρις ευρώ, τρομοκρατεί με ανύπαρκτα διλήμματα και απειλεί τον Ελληνα ότι θα «καταστραφεί αν φύγει από το ευρώ»!

Λησμονούν όμως, ότι διανύουμε ήδη τον τρίτο χρόνο φτώχειας κι ανεργείας, και δεν κατάφεραν να φέρουν ένα ευρώ σε ξένες επενδύσεις
, γιατί απλά δεν υπάρχει ένας τρελός στην Γη, που θα φέρει έστω κι ένα ευρώ στην Ελλάδα, με αυτή την αλλοπρόσαλλη και άθλια πολιτική, ενώ γύρω-γύρω από την Ελλάδα, υπάρχουν 30 με 40 χώρες που ναι μεν έχουν προβλήματα, αλλά δεν έχουν καταληφθεί από την τρέλα της «Σέχτας του Ευρώ»!

Γνωρίζω ότι αρκετοί από εσάς δεν διαβάζουν μακροσκελή άρθρα, αλλά πιστέψτε με, είχα πάνω από ΕΚΑΤΟ ερωτήματα να θέσω στην Τρομοκρατική Οργάνωση η «Σέχτα του Ευρώ» !

Προσωπικά, πιστεύω, ότι αν μετά τις εκλογές, υπάρξει μια κυβέρνηση της «Σεχτας του Ευρώ», την επόμενη μέρα, θα αρχίσουν πάλι οι συζητήσεις για νέους φόρους νέα χαράτσια , νέες επιδρομές στα υποθηκευμένα ακίνητα του λαού!

Γιατί αυτή είναι η αποστολή τους! Γιατί αυτή είναι η δυνητική τους ικανότητα!

Θα είναι μια κυβέρνηση, που θα έχει αναμμένες τις μηχανές των ελικοπτέρων, για … παν ενδεχόμενο !!! 


 Πηγή

Ο ματωμένος γάμος της Ευρωζώνης.Του Γιάννη Βαρουφάκη

varufakisΚαλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;
- Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;
- Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat); Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;
Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή): Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών  (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές». Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»:

1 Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%.

2 Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεψαλαιοποίησης) - χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφορη παραβίαση των κανόνων του...καπιταλισμού).

3 Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.

Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο... ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός ψορολογούμενος δανείζεται από το EFSF. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.

Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;» .

* Το Παραπάνω κείμενο  δημοσιεύεται στο περιοδικό HOT DOC


Πηγή

Αλβανοί με ΑΚ-47 αιματοκύλισαν ένα ολόκληρο χωριό - Για ποια ασφάλεια μιλάμε;



Όταν στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας μέρα μεσημέρι δύο Αλβανοί με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ μπαίνουν μέσα στο καφανείο του χωριού αρπάζουν τις συντάξεις του χωριού από την ταχυδρόμο και τραυματίζουν βαριά έναν κάτοικο του χωριού και το χειρότερο απ'όλα φεύγουν ανενόχλητοι, ποια είναι η ελπίδα για το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της χωρας;

Και όμως όλα αυτά που περιγράφουμε είναι αλήθεια: Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο, όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι, για να μοιράσει τις συντάξεις.

Ξαφνικά, δύο αλλοδαποί που μιλούσαν αλβανικά, ντυμένοι με στολή, μπήκαν μέσα με Καλάσνικοφ και φώναξαν "Να μην κουνηθεί κανείς», όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού.

Αμέσως μετά, οι Αλβανοί ληστές άρχισαν να γαζώνουν το μαγαζί στα τυφλά πάνω από τα κεφάλια των θαμώνν του αφενείου οι οποίοι προσάθησαν να πέσουν στο εδαφος για να προστατευθούν, αλλά ένας από αυτούς δεν ήταν τυχερός: Η σφαίρα των 7,62 χλστ. διαπέρασε το λαιμό του!
Οι ληστές άρπαξαν τις συντάξεις από την ταχυδρόμο, έριξαν άλλη μία ριπή και έφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει. Όλα αυτά δεν έγιναν στις 12 τη νύχτα, έγιναν στις 12 το μεσημέρι.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη...
Εμείς απορούμε, αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα αντάρτικο στα βόρεια σύνορα π.χ. με τον UCC πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί; Δεν είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις, Όταν δεν μπορείς να συλλάβεις δύο Αλβανούς σε ένα χωριό δίπλα από την Αθήνα, μην προσδοκάς να αντιμετωπίσεις οργανωμένες αντάρτικες μονάδες στα βόρεια σύνορα...


Πηγή

O δημόσιος ξυλοδαρμός, τα οδυνηρά ξυπνήματα και τα μαντρόσκυλα του συστήματος

Παναγιώτης Μαυροειδής

Όποιος ακόμη θεωρεί πως επρόκειτο για ‘’ατυχή’’ συμπεριφορά ψυχοπαθούς ναζιστή ή για ιδιότυπο μάρκετινγκ φασιστικής κοπής για εκλογικούς κυρίως λόγους, κοιμάται ακόμη ύπνο βαθύ και επικίνδυνο.

Με εξαιρετική ορμή και παραστατικότητα, έρχεται στην επιφάνεια  η πραγματικότητα μιας  αναμέτρησης, πρωτόγνωρης σε ένταση, διάρκεια και έκταση, ασυνήθιστης σε βιαιότητα, που δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί και να μπει κάτω από κανένα χαλί.

Οι τραμπουκικές επιθέσεις του ναζιστικού υποκειμένου στις γυναίκες εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τηλεοπτική θέα, δύο μόλις μέρες μετά την κήρυξη ως παράνομης της πολύμηνης απεργίας στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ήρθαν να αφυπνίσουν πολλαπλά και  πολλούς.

Αφενός, φρόντισαν  να μας θυμίσουν ξεχασμένα πράγματα  για την αστική δημοκρατία.
Το γεγονός δηλαδή ότι δε μας κυβερνάει έτσι απλά μια κυβέρνηση, μια βουλή, κάποιοι ουδέτεροι θεσμοί, αλλά ότι υπάρχει κάτι πιο βαρύ που συνέχει όλα αυτά.

Η οικονομική ολιγαρχία, έχει την εξουσία στην παραγωγή και την οικονομία, αλλά είναι  και συγκροτημένη πολιτικά σε ένα κράτος.

Αυτό έχει  τη δύναμη της  μετατροπής  του συμφέροντος της αστικής τάξης σε νόμο, μέτρο, αλλά και αξία της κοινωνίας. Αλλά έχει και το μονοπώλιο της βίας, τους ιδιαίτερους μηχανισμούς καταστολής, που για να μη ξεχνιόμαστε ψηφίζουν και κατά 60% Χρυσή Αυγή.
Αφετέρου, ήρθαν να μας υπενθυμίζουν ότι αυτά που ξέραμε αλλάζουν ταχύτατα, σε αντιδραστική κατεύθυνση.

Το αστικό μπλοκ, δεν έχει πλέον θετικό ελκτικό πρόταγμα ελέω καπιταλιστικής κρίσης, ούτε δυνατότητα  για νέου τύπου κοινωνικές  συμμαχίες και πρακτικές ενσωμάτωσης. Έτσι,  μαζί με την ένταση της επίθεσής  του στα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα, αναπτύσσει στρατηγικές εμφυλίου πολέμου μέσα στο λαό. Και εδώ ο μεγάλος σύμμαχος από κάθε  άποψη είναι ο φασισμός. Όχι μόνο κυρίως  σαν δολοφονική παρακρατική ομάδα τρομοκράτησης. Αλλά περισσότερο,  σαν φιλοσοφικό πολιτικό ρεύμα και πρακτική που θα προτάσσει αντί της κατάργησης της κοινωνικής απόστασης ανάμεσα σε εργασία και κεφάλαιο, την σφαγή μεταξύ των εργαζομένων. Την κατάργηση του εργατικού κινήματος, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Στο όνομα,  κατά περίσταση,  της μάχης κατά των ‘’συνδικαλιστών’’, της πολιτικής ‘’φαυλοκρατίας’’, των ‘’προνομιούχων’’, των ‘’ξένων’’, των μεταναστών. Όλοι στο κάδρο εκτός από τα μεγάλα αφεντικά…

Υπάρχει όμως  ακόμη ένα άλλο πολύ χρήσιμο στοιχείο που παρέχει ο φασισμός  στο σύστημα σε μια στιγμή κρίσης. Το  όλο και πιο υπερ-αντιδραστικό κράτος, σε εθνική και διεθνή κλίμακα,  είναι υποχρεωμένο να υπερβεί τον εαυτό του σε ότι αφορά τη βία που είναι πλέον όλο και πιο απαραίτητη. Όσο αυτή  η μετάλλαξη αναπτύσσεται με ρυθμούς που επιβραδύνονται από τις δημοκρατικές καταχτήσεις, περνούν κατασταλτικές αρμοδιότητες απευθείας σε ανεξέλεκτους (παρα)κρατικούς μηχανισμούς. Και εδώ ο φασισμός είναι πολύ πρόθυμος. Ειδικά αν είναι να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε μια απεργία, ενάντια στο εργατικό κίνημα και φυσικά την αριστερά. Ο αστυφύλακας έχει στολή και διακριτικά και πρέπει να δώσει κάποιο λογαριασμό, ενώ το μαντρόσκυλο απαλλάσσεται εξ ορισμού…

Τα παραπάνω, ενισχύονται μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής απελπισίας, μαζικής ανεργίας και κινηματικής αδυναμίας.

Παροξύνονται εξ αιτίας της στρατηγικής ανημπόριας της αριστεράς να συνδέσει τη μάχη για τα άμεσα συμφέροντα, με μια διαφορετική κοινωνική προοπτική, συλλογική οργάνωση της ζωής ενάντια και έξω από τον καπιταλισμό. Η αριστερά επιμένει να ασκείται αέναα και να ιδροκοπά στο κοινωνικό και πολιτικό σημειωτόν, όταν μια κοινωνία καταβυθίζεται. Προσδοκά στήριξη και εξουσιοδότηση διαχείρισης στη βάση της έκφρασης της ριζοσπαστικής δυσαρέσκειας λόγω της όξυνσης των άμεσων, ζωτικών προβλημάτων, χωρίς σύγκρουση με τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Χωρίς σύνδεση με άλλες συλλογικές αξίες για την κοινωνία, την συνύπαρξη λαών και εθνών, τη συμβίωση των ανθρώπινων πολιτισμών με το περιβάλλον.

Ακόμη χειρότερα, φαίνεται να συμβαίνει το απίστευτο: Ο φασισμός συγκροτείται όλο και περισσότερο μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα ως ένα επιθετικό αντεργατικό και αντικομουνιστικό μέτωπο, απέναντι σε ένα κομμουνιστικό πρόταγμα  που δεν υπάρχει!  Σε μια στιγμή  που η αριστερά απαξιώνει τόσο την έννοια του μετώπου εργατικής πολιτικής και γενικά την έννοια της πολιτικής ως διαπάλης ταξικών κοινωνικών συμφερόντων, όσο και την  ανάγκη ενός σύγχρονου κομμουνιστικού απελευθερωτικού προγράμματος,  που θα απαιτεί κοινοκτημοσύνη των αγαθών, δημοκρατία, ελευθερία, συλλογική ζωή, αλληλεγγύη και διεθνισμό.

Μια ορισμένη αφύπνιση δεν μπορεί να μην υπάρξει. Ωστόσο, τα καλέσματα για ‘’αντιφασιστικά μέτωπα’’, δεν φτάνουν για να απαντήσουν στην ουσία του θέματος. Το φασισμό, περισσότερο από ποτέ τον γεννά και τον χρειάζεται ο καπιταλισμός, η κρίση του, η αντιδραστική απάντηση σε αυτήν με το όπλο του κοινωνικού κανιβαλισμού και της αντιδημοκρατικής στροφής.  Δεν αντιμετωπίζεται ούτε μόνο  ηθικά, ούτε κυρίως  με συμμαχία με τις αστικές δυνάμεις και στη βάση μιας αστικής δημοκρατίας που ξεφορτώνεται όλο και περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα που επέβαλλε το εργατικό κίνημα.

Πολλά μοιάζουν με τα κολασμένα χρόνια 1929-1933. Και τότε και τώρα, το κλειδί της απάντησης  ήταν και είναι αλλού: Στην αντικαπιταλιστική εργατική απάντηση στην κρίση, στην ιδεολογική, πολιτική και κινηματική οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών, στον ξεσηκωμό και την επαναστατική δημοκρατική επιβολή ενός άλλου δρόμου αξιοπρεπούς συλλογικής ζωής  έξω από τη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς και τη μπότα των εθνικών και υπερεθνικών μηχανισμών της. Με άλλα λόγια απαιτείται μια άλλη αριστερά, αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού προσανατολισμού, αλλά και η κοινή δράση όλων των ρευμάτων της στο πεδίο του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Πηγή

Μίλησε κι ο κυρ Κάρολος.....



«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κ. Λιάνας Κανέλλη και της κ. Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο».


Κάρολος Παπούλιας

Μίλησε κι ο κυρ-Κάρολος.....
Αποφάσισε να μιλήσει....

Δεν μίλησε μετά το διάγγελμα του ΓΑΠ στο Καστελλόριζο που μας έχωσε στα τάρταρα και ξεκίνησε την διαδικασία καταστροφής της χώρας μας....

Δεν μίλησε όταν υπογράφηκε αντισυνταγματικώς η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο 1.

Δεν μίλησε όταν η ανεργία έφτασε στο 20%.

Δεν μίλησε όταν μειώνονταν αντισυνταγματικώς οι μισθοί των εργαζομένων του δημοσίου.

Δεν μίλησε όταν επεβλήθει δυσβάστακτη φορολογία στους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.

Δεν μίλησε σε όλους τους προδοτικούς και αντισυνταγματικούς εφαρμοστικούς νόμους και τα μεσοπρόθεσμα που ψηφίστηκαν...

Δεν μίλησε στο Μνημόνιο 2 και στην σύσταση της αντισυνταγματικής συγκυβέρνησης Παπαδήμου.

Δεν μίλησε όταν μειώνονταν αντισυνταγματικώς, οι συντάξεις των συνομηλίκων του.

Δεν μίλησε όταν κοβόταν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν τα χαράτσια.

Δεν μίλησε όταν τα παιδάκια λιποθυμούσαν στα σχολεία από την ασιτία.

Δεν μίλησε όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας αυτοκτονούσαν από απόγνωση.

Δεν μίλησε όταν παρακαλούσαν για το φάρμακό τους οι καρκινοπαθείς.

Δεν μίλησε όταν οι Αλβανοί και οι λοιποί αλλοδαποί εγκληματίες λήστευαν, βίαζαν και έσφαζαν τους ανυπεράσπιστους συμπατριώτες μας.

Δεν μίλησε όταν οι Τούρκοι έκαναν γιορτές μίσους και εορτάζουν τις γενοκτονίες κατά των Ελλήνων μέσα στην ελεύθερη Ελληνική Θράκη.

Δεν μίλησε όταν οι "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι απειλούσαν κι εκβίαζαν σε κάθε ευκαιρία τον λαό μας.

Δεν μίλησε όταν προχθές ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με τα καραγκιοζιλίκια στον ANT1,  ότι χτύπησε κόκκινο η ανεργία φτάνοντας στο 22% και 1.300.000 συμπολίτες μας είναι πλέον άνεργοι....

Ο κυρ-πρόεδρος μίλησε μόνο 2 φορές....
Μιά όταν τον έδιωξαν "κακήν κακώς" οι Θεσσαλονικείς από την παρέλασή τους την 28η Οκτωβρίου 2011.
Και μιά όταν ο Κασιδιάρης σφαλιάρισε την Κανέλη και έλουσε την Δούρου!!!

Κρίμα.

Αυτές όλες οι φορές που δεν μίλησες κυρ-Κάρολε δεν πρόσβαλλες το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού;

Τα συμπεράσματα και οι χαρακτηρισμοί δικοί σας...

ΘΑΝΟΣ
Πηγή

Αντίστροφη μέτρηση για την επικείμενη αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας


Συνέντευξη στο αυστραλιανό δίκτυο Finance News Network , με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Οικονομίας στο Universidad Nacional de General Sarmiento , του Μπουένος Άιρες, καθηγητή Alan Cibils

ΠΗΓΗ: contramee
Μετάφραση: Anne Chardonnay

Απομαγνητοφωνημένη η συνέντευξη στη Lelde Smits

Lelde Smits: Γεια σας είμαι η Lelde Smits από το δίκτυο Finance News Network της Αυστραλίας και έχουμε μαζί μας σήμερα από την Αργεντινή, τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Οικονομίας στο Universidad Nacional de General Sarmiento, καθηγητή Alan Cibils.

Alan, σας καλωσορίζω στο FNN. Έχοντας ζήσει την οικονομική κρίση στην Αργεντινή εδώ και μια δεκαετία, εν συντομία θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε τι συνέβη και γιατί;

Alan Cibils: Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2001/2002 ήταν πραγματικά η λογική συνέχεια των επί δεκαετία εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τίποτε διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει και σήμερα- του ίδιου είδους πολιτικές εφαρμόζονται τώρα στην Ευρώπη. Στην περίπτωση της Αργεντινής, δεν υπήρξε μια νομισματική ένωση, αλλά είχαμε μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία. Η Αργεντινή είχε συνδεδεμένο το νόμισμά της με το δολάριο, στην περίπτωσή μας δια νόμου, και αυτό εμπόδιζε ουσιαστικά την κεντρική τράπεζα να ασκήσει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική.

Lelde Smits: Ποιοι παράγοντες οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία;

Alan Cibils: Η συσσώρευση του χρέους, πράγμα που σημαίνει ότι το οικονομικό σύστημα της Αργεντινής, το σύστημα της Νομισματικής Eπιτροπής συναλλάγματος, ήταν βιώσιμο μόνο μέσω της αύξησης του χρέους. Έτσι, όσο υπήρχαν οι πρόθυμοι να αγοράσουν κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, φαινόταν ότι το σύστημα μπορούσε να επιβιώσει. Όταν έγινε ή μάλλον όταν άρχισε να γίνεται διακριτό ότι το σύστημα δεν ήταν μακροπρόθεσμα βιώσιμο, τα ιδιωτικά κεφάλαια στέρεψαν και τότε τα προβλήματα της Αργεντινής άρχισαν να γίνονται ορατά.

Τότε επενέβη το ΔΝΤ [Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] και είπε
– Εντάξει, θα σας δανείσουμε χρήματα για να συνεχίσετε, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσετε αυτό το πακέτο μέτρων λιτότητας, να περικόψετε τις δημοσιονομικές δαπάνες για να μειώσετε το χρέος σας.
Lelde Smits: Αφού επενέβη το ΔΝΤ γιατί δεν ήταν αποτελεσματική η στρατηγική του;

Alan Cibils: Η στρατηγική του ΔΝΤ δεν ήταν αποτελεσματική, δεν ήταν ποτέ αποτελεσματική, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση για την οποία το ΔΝΤ να μπορεί να καυχηθεί, ότι εστέφθησαν με επιτυχία τα μέτρα λιτότητας που πρότεινε. Και η στρατηγική του ΔΝΤ δεν είναι επιτυχής γιατί βασίζεται σε εσφαλμένα οικονομικά. Ξέρετε, ακόμα και οι πιο συντηρητικές ρεπουμπλικάνικες κυβερνήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλά ότι σε μια ύφεση θα πρέπει να βρουν τη δική τους διέξοδο. Δεν πρέπει να γίνονται περικοπές δαπανών σε περίοδο ύφεσης.

Αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι δεν φαίνεται να έχουν μάθει τίποτα από την Αργεντινή και από άλλες αποτυχίες, και τώρα μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνουν τα ίδια στην Ευρώπη.

Lelde Smits: Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην Ευρώπη, και στην κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα: Τι είναι παρόμοιο με αυτό που γνωρίσατε από την εμπειρία της Αργεντινής;

Alan Cibils: Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Κατ’ αρχήν είναι μια κατάσταση όπου έχει χαθεί ο έλεγχος της εθνικής νομισματικής πολιτικής , λόγω της ένταξης στη ζώνη του ευρώ, όπου η πολιτική ασκείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου υποτίθεται ότι κάθε χώρα μπορεί να διατυπώσει τη γνώμη της, αλλά όλοι ξέρουμε ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους άλλους, δηλαδή κατά κύριο λόγο η Γερμανία και η Γαλλία. Έτσι, υπάρχει ένα άκαμπτο νομισματικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε ελλειμματικές δαπάνες, εφόσον είναι σε ύφεση. Αυτό είναι μια ομοιότητα.

Η δεύτερη ομοιότητα είναι η μεγάλη συσσώρευση του χρέους, που οφείλεται ακριβώς σε μη βιώσιμες μακροοικονομικές πολιτικές μεταξύ των οποίων ένας παράγοντας είναι και οι νομισματικές πολιτικές. Και επίσης υπάρχει το ΔΝΤ που ενισχύει και προτείνει τις πολιτικές αυτές και κάνει τα πράγματα χειρότερα. Και έτσι , όπως λένε , μου φαίνεται ότι παρακολουθούμε την ελληνική κρίση να ξεδιπλώνεται σαν να βλέπουμε τη σύγκρουση μιας αμαξοστοιχίας σε αργή κίνηση. Θέλω να πω ότι στηριζόμενος στο παρελθόν ή τουλάχιστον με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, η ιστορία αυτή φτάνει στο τέλος της .

Lelde Smits: Alan, ανησυχούσατε περισσότερο για την κατάσταση στην Αργεντινή τότε ή για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα;

Alan Cibils: Νομίζω ότι είναι πολύ ανησυχητική η ελληνική κατάσταση σήμερα γιατί βρίσκεται, εν μέσω μιας κρίσης με την ανεργία να αυξάνεται –η οποία είναι ούτως ή άλλως σε πολύ υψηλό επίπεδο- και με τα ποσοστά φτώχειας και όλα τα είδη των κοινωνικών δεικτών, όπως τα ποσοστά αυτοκτονίας κ.ά.,να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ. Όπου και αν έχουν εφαρμοστεί αυτές οι πολιτικές δεν είχαν πουθενά αποτέλεσμα. Με αυτή την έννοια η κατάσταση είναι χειρότερη σήμερα, γιατί γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη συνταγή.

Lelde Smits: Αν οι τρέχουσες στρατηγικές συνταγές απέτυχαν όπως λέτε, τι θα προτείνατε ότι πρέπει να συμβεί για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο;

Alan Cibils: Αν το παράδειγμα της Αργεντινής ή η περίπτωση της Αργεντινής αποτελεί παράδειγμα, φαίνεται να υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν παρέχουν μεγάλη βοήθεια Ένα από αυτά είναι η αθέτηση πληρωμών. Είναι ιδιαίτερα σαφές ότι στην περίπτωση της Αργεντινής, η αθέτηση πληρωμών ήταν αυτό που επέτρεψε στην οικονομία να σταματήσει την ελεύθερη πτώση της, να απελευθερώσει πόρους για την καλύτερη χρησιμοποίησή τους, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Και, τελικά, για να αναδιαρθρωθεί το χρέος -η αθέτηση του χρέους και η αναδιάρθρωσή του νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη-.

Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να ανακτηθεί με κάποιο τρόπο η νομισματική κυριαρχία. Και πιστεύω ότι, δεδομένου του σημερινού θεωρητικού πλαισίου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο μόνος δρόμος είναι η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ.

Lelde Smits: Alan, λέτε ότι η αθέτηση πληρωμών είναι αναπόφευκτη και θα πρέπει να γίνει, τι ποσοστό δίνετε σε αυτή την πιθανότητα της ελληνικής χρεοκοπίας;

Alan Cibils: Νομίζω ότι εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες πολιτικές, αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας, τότε η αθέτηση πληρωμών μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτη. Και νομίζω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο από τα δύο σενάρια, διότι, αν δεν είναι αναπόφευκτη, τότε αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να έχουμε για πολλά χρόνια μια πολύ βαθιά ύφεση. Έτσι, η αθέτηση πληρωμών θα μπορούσε τουλάχιστον να μειώσει τη σημερινή ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας.

Lelde Smits: Υπάρχει πιθανότητα να δούμε μια χρεοκοπία φέτος εκεί;

Alan Cibils: Είναι πολύ πιθανό. Νομίζω ότι είναι απολύτως πιθανό. Και πιστεύω επίσης ότι θα ήταν επιθυμητό να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα, τείνω όμως να πιστεύω ότι είναι ήδη πολύ αργά. Θέλω να πω ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν δηλώσει αδυναμία πληρωμής πριν φτάσουν τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Lelde Smits: Θα σήμαινε δηλαδή μια στάση πληρωμών για την Ελλάδα και έξοδο από την Ευρωζώνη;

Alan Cibils: Δεν εννοώ ότι θα γίνει αυτόματα μια και η απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί εκεί. Νομίζω ότι, δεδομένων των κανόνων της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ελλάδα θα ωφεληθεί από την έξοδο από την Ευρωζώνη, η οποία δεν σημαίνει οπωσδήποτε και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ένα διαφορετικό θέμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πολιτική οντότητα, η Ευρωζώνη είναι μια οικονομική οντότητα, και η Ελλάδα είναι πιθανό να βγει από την Ευρωζώνη χωρίς να βγει από την Ένωση.

Lelde Smits: Πρακτικά μιλώντας Alan, στην περίπτωση που Ελλάδα πάει πίσω στη δραχμή, πιστεύετε ότι θα ήταν ένα σταθερό ή ένα κυμαινόμενο νόμισμα;

Alan Cibils: Νομίζω ότι αν εφαρμοστεί ένα σταθερό νόμισμα, θα καταλήξει αργά ή γρήγορα, στην ίδια κατάσταση. Η Αργεντινή είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, αργά ή γρήγορα καταλήγει να είναι ένας ζουρλομανδύας για την οικονομία. Πιστεύω λοιπόν ότι οι πιο επιτυχημένες πολιτικές συναλλαγματικής ισοτιμίας ήταν οι επονομαζόμενες πολιτικές της ελεγχόμενης διακύμανσης που είναι κάτι ανάμεσα σε μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και μια εντελώς ελεύθερα κυμαινόμενη.

Μια ολοκληρωτικά ελεύθερα κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία δεν είναι ευκταία. Πιστεύω λοιπόν ότι εάν υπάρχει μια συναλλαγματική ισοτιμία που να ασκείται για τις ανάγκες της οικονομικής πολιτικής – τις εξαγωγές, τις εισαγωγές κτλ., τότε νομίζω ότι αυτή είναι η πιο επιθυμητή.

Lelde Smits: Το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130δις € για την Ελλάδα εγκρίθηκε πρόσφατα, αποτρέποντας τη χρεοκοπία. Τι πιστεύετε για τα μέτρα λιτότητας, ήταν μια σοφή κίνηση;

Alan Cibils: Δεν νομίζω ότι τα μέτρα λιτότητας είναι μια έξυπνη κίνηση στην τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας. Νομίζω ότι όλα αυτά που γίνονται είναι για να αναβληθεί αυτό που φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτο.

Lelde Smits: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας για τον ελληνικό λαό;

Alan Cibils: Υποθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει σε αθέτηση πληρωμής του χρέους και θα εφαρμόσει πολιτικές που προσανατολίζονται προς την επανενεργοποίηση της οικονομίας, όπως λέγαμε πριν, με ένα σύστημα ελεγχόμενης ισοτιμίας και άλλου είδους πολιτική, νομίζω ότι μια αθέτηση πληρωμών θα είναι σίγουρα επωφελής για τον ελληνικό λαό και σίγουρα πολύ πιο ευεργετική από τη συνεχή λιτότητα.

Lelde Smits: Αλλά ακόμα και αν η Ελλάδα αθετήσει το χρέος της και επιβιώσει, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ευρώπη;

Alan Cibils: Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, θέλω να πω ότι είναι πιο περίπλοκο ζήτημα και πρέπει να δούμε ποιος κατέχει το ενεργητικό, ποιες είναι οι θέσεις των διάφορων χρηματοπιστωτικών παραγόντων στην Ευρώπη, απέναντι στο ελληνικό χρέος. Έτσι, όσοι είναι πιστωτές θα λάβουν σαφώς ένα χτύπημα και όσο περισσότερο είναι εκτεθειμένοι τόσο μεγαλύτερο θα είναι αυτό το χτύπημα.

Lelde Smits: Έτσι, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Alan Cibils: Το κύριο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια σειρά υπερχρεωμένων χωρών που εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας. Έτσι, αν οι Έλληνες αθετήσουν το χρέος πρώτοι ή δεύτεροι ή τρίτοι, δεν έχει και μεγάλη σημασία, διότι νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι χώρες αναγκάζονται να εφαρμόσουν πολιτικές που δεν λειτουργούν.

Lelde Smits: Alan, για τις εκλογές που αναμένονται, τι αποτέλεσμα προβλέπετε και πώς αυτό θα επηρεάσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας;

Alan Cibils: Τα πιο αριστερά πολιτικά κόμματα και ομάδες στην Ελλάδα, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να συνεργαστούν ώστε να κερδίσουν την πλειοψηφία. Και ακόμα και τότε, είναι ασαφές κατά πόσον θα είναι πρόθυμοι να πουν, εντάξει θα σφίξουμε τα δόντια, θα πάμε για στάση πληρωμών, θα πάνε να πούνε, φτάνει με το ΔΝΤ και αρκετά με αυτές τις λανθασμένες οικονομικές και τρελές πολιτικές.

Lelde Smits: Τελικά Alan, λέτε ότι η Ελλάδα θα περάσει στην αθέτηση πληρωμών το τρέχον έτος και ότι θα πρέπει να το κάνει , όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όμως, παρά τις εκκλήσεις σας, ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο πιθανές εξελίξεις;

Alan Cibils: Είναι δύσκολο να πει κανείς πραγματικά τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά με δεδομένο το παρελθόν, δεδομένης της ιστορίας και των παραδειγμάτων που δόθηκαν από άλλες χώρες αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και το είδος των πολιτικών που προωθούνται και προτείνονται, νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη είτε μια στάση πληρωμών, είτε η επιδείνωση της κατάστασης, έως ότου να είναι αναπόφευκτη μια αθέτηση πληρωμών ή μια ριζική πολιτική αλλαγή.

Lelde Smits: Alan Cibils, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις ιδέες σας .

Alan Cibils: Είστε πάντα ευπρόσδεκτη. Ήταν χαρά για μένα.

Μάρτιος 2012

Για να ακούσετε τη συνέντευξη



http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2271.html

Τα πρώτα ανέκδοτα για Κανέλλη - Κασιδιάρη


1. Εγώ πάντως τον βρήκα πολύ κ@υλ@τον τύπο... Δύο γυναίκες στο πλατό, η μια έφυγε μούσκεμα και η άλλη αναψοκοκκινισμένη!

2. Το νέο σύνθημα που θα ακούγεται πλέον... «ρίξε άλλη μια στη λεσβία ρε Ηλία
ρε Ηλία...»

3. -Σερβιτόρος: γεια σας τι θα πάρετε;
- Κασιδιαρης: ένα Freddo capuchino με καννέλη καλά χτυπημένο..
- Δούρου: εγώ ένα νεράκι ευχαριστώ…!

4. Κάποτε μιλούσαμε για το χαστούκι της Λιανή τώρα μιλάμε για τα χαστούκια της Λιανας... τυχαίο!!!!

5. Αλλη τις τρώει και ζορίζεται (Κανέλλη)
και άλλη τις τρώει και δροσίζεται (Δούρου)...!!

6. Ευτυχώς δεν ήταν πιο δυνατές οι σφαλιάρες, γιατί αν δεν μπορούσε να καπνίσει η Λιάνα μετά, θα κατέρρεε και η καπνοβιομηχανία.

7. Ναι αστυνομία; ΒΟΗΘΕΙΑ! Ο Παπαδάκης είμαι. Στείλτε ΑΜΕΣΩΣ περιπολικό στο στούντιο του ΑΝΤ1. ΤΩΡΑ! Να πάρει την Κηφισίας έχει μπόλικη κίνηση.

8. Πότε ήταν η πρώτη φορά που χέστηκε πάνω του ο Τσακ Νόρις; Όταν σηκώθηκε όρθιος ο Προκόπης Παυλόπουλος!!!

9. Από Δεύτερα ξεκινάει η νέα εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη... ''Πάμε Μπουκέτο''!!!!

10. Αν η Κανέλλη αντί Ριζοσπάστη κρατούσε 5κιλο Βήμα της Κυριακής φουλ έξτρα – Μαντόνα - Βημαγκαζίνο – Βημαγκουρμέ - Βημαψαροντούφεκο θα σας έλεγα…

11. Ο Κασιδιάρης βάρεσε λένε μια γυναίκα... για πια γυναίκα λένε; Την Κανέλλη; χαχαχαχαχαχαχαχαχα...

12. Ax κανελάκι κανελάκι ξύλο που το φας... το χέρι του Κασιδιάρη με ριζοσπάστη μάθε να μην χτυπάς

13. Σαν άλλος σούπερμαν ο Παυλόπουλος σηκώθηκε, έδωσε 3 φάπες στον Κασιδιάρη, έφερε χαρτοπετσέτες στη Δούρου χωρίς να προλάβει να τον δει κάνεις (ούτε ο φακός της κάμερας λ’εμε… ούτε ο φακός…)

14. Πάντως ο Κασιδιάρης πάρα την αντίθεση της Αλέκας κατάφερε να "ΕΝΩΣΕΙ" την Αριστερά...!!!!

15. Ένταλμα σύλληψης Κασιδιάρη---> 5 λεπτά...
Ένταλμα σύλληψης Τσοχατζόπουλου---> 10 χρόνια!!!

16. Ρε 'σείς έχω "φάει" σκάλωμα…
Τα μαλλιά του Παυλόπουλου ήταν πάντα Άσπρα ή Άσπρισαν σήμερα μόλις σηκώθηκε ο Κασιδιάρης...;

17. Μετά την εκπομπή "ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ" της Βίκυς Χατζηβασιλείου, τώρα έχουμε και την εκπομπή "ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΚΕΤΟ "με τον Γιώργο Παπαδάκη!

18. Όπως η Βουγιουκλάκη ερωτευόταν όποιον την χαστούκιζε πλάκα θα χει τώρα και η Κανέλλη να δηλώσει φουλ καψούρα με το Κασιδιάρη....!!!

19. Στο Θιβέτ αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Του ζήτησε συμβουλές ηρεμίας ο Δαλάι Λάμα.

20. Δεν ήταν Ριζοσπάστης αυτό με το οποίο βάρεσε η Κανέλλη τον Κασιδιάρη.
Τα χαρτάκια από τα στριφτά τσιγάρα της ήταν.

21. Αν ανέβουν τα ποσοστά ΚΚΕ μετά το ξύλο του Κασιδιάρη, ο Σαμαράς θα κάνει φάλαγγα στον Παυλόπουλο που δε σηκώθηκε να τις φάει κι αυτός

22. Δεν στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με την Μερκελ; Λέω εγώ τώρα...

23. Αυτή τη στιγμή τσακώνονται μπροστά μου δυο γειτόνισσες . Έχω μείνει… Προκόπης!

24. Δήλωση Παυλόπουλου: "Δεν ξέρω τίποτα για το ξύλο! Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου… που κοιτούσε την Πετροβασίλη!

25. Ναι γεια σας, ΑΝΤ1 εκεί;
- Μάλιστα...
- Τι κάνετε;
- ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ!!!

26. Ο Προκόπης θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα μπει αυτοπροσώπως στο Μαντάμ Τισό... (μουσείο κέρινων ομοιομάτων)

27. Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, δεν κουνιέμαι με τίποτα. Είμαι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

28. Νομίζω ότι ο sensei Πάκης, έφτασε στο υπέρτατο επίπεδο Ζεν. Τρία χτυπήματα απέκρουσε και έδιωξε απ’ το στούντιο με το μυαλό του τον έξαλλο Κασιδιάρη.

29. Μετά το "πετάει ο γάιδαρος, πετάει", τώρα θα έχουμε και το "κινείται ο Προκόπης, κινείται"!!!

Πηγή

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4232.html

Ευελπίδων: Αποθεώθηκε ο νέος που υπερασπίστηκε την μητέρα του και το σπίτι του


Εκατοντάδες κόσμου, ακόμα και από τα παράθυρα των δικαστηρίων, αποθέωσαν τον 24χρονο ήρωα που υπερασπίσθηκε την Μάνα του, την Εστία και την γειτονιά του από τους άξιους απογόνους των συμμάχων του σουλτάνου, του Κεμάλ και του Αδόλφου.

Όχι, το παλικάρι δεν πήρε κανέναν νόμο στα χέρια του, όπως δολίως διαδίδουν αυτοί που θέλουν μία φοβική κοινωνία έρμαιο των παρακρατικών του ΔΝΤ.

 
Το παλικάρι ασκώντας τα νόμιμα και συνταγματικά του δικαιώματα, με μέσα που κατείχε απολύτως νόμιμα, υπερασπίστηκε νομίμως την ζωή, την περιουσία και το Ελληνικό σύνταγμα. Ας αφεθεί λοιπόν άμεσα ελεύθερος και ας αναζητηθούν οι ευθύνες στο κρατικό μηχανισμό ο οποίος δεν προσέφερε υπηρεσίες για τις οποίες έχει ήδη προπληρωθεί από τους πολίτες.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα έχουμε ποινικοποίηση της λαϊκής πρωτοβουλίας που αναπόφευκτα θα επεκταθεί σε κάθε μορφή αυτοοργάνωσης των πολιτών απέναντι στην κρατική και παρακρατική ασυδοσία.

Με την ίδια λογική, θα πρέπει να ποινικοποιηθεί και η Εθνική αντίσταση που συγκρούετο με τον ναζισμό για να προστατεύσει τα χωριά από την θηριωδία τσάμηδων και σκοπιανών που όμως τότε χαρακτηρίζετο "έκνομη" από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο, τον πατέρα Χριστοφοράκο, τον παππού Παπακωνσταντίνου, τον αείμνηστο Λαμπράκη και τόσα άλλα "εκλεκτά" και διαχρονικά μέλη του ελληνόφωνου κράτους.

Δεν αναγνώρισαν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και τον στέλνουν στον ανακριτή

Ναι μεν αναγνωρίσθηκε ότι η ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής, αλλά δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της νόμιμης άμυνας!
Πράγμα που σημαίνει ότι ο νεαρός ήρωας θα μείνει κρατούμενος μέχρι τον ανακριτή.
Δηλαδή δύο κτήνη που βιαιοπραγούν με μαχαίρια και λοστούς εις βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι δεν εκλαμβάνονται ως "απειλή";

Θέλετε τους πολίτες άβουλα όντα και πρόβατα επί σφαγή;
Εξυπηρετείτε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή το Δίκαιο Νόμιμων Τοκογλύφων (ΔΝΤ);

Ελπίζουμε ολόψυχα ο ανακριτής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά την χρονική στιγμή που θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα, λίγο πριν τις εκλογές.


http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4336.html

Eκτός της κατάρρευσης, η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου...


Γράφει ο Κώστας Στούπας

Ένα ερώτημα που με βασανίζει από χθες είναι αν μετά τον ξυλοδαρμό σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση τα ποσοστά της Χ.Α. θα μειωθούν ή θα διπλασιαστούν στις επόμενες εκλογές;

Δεν είμαι σε θέση να συμπεράνω αν ο μάστορας της προπαγάνδας Γκέμπελς, θα έδινε στο θύτη βραβείο ανοιχτής «παλάμης» ή κάποιον σιδηρού σταυρό (ή πως αλλιώς λένε τα πρωτόγονα αυτά βραβεία) οι λάτρεις του ρομαντικού μιλιταρισμού και εχθροί των ποταπών αγορών και της δημοκρατίας τους...

Δυστυχώς το χθεσινό σκηνικό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Φοβάμαι πως η ελληνική κοινωνία πάει πολύ καιρός που δείχνει όλο και μεγαλύτερη ανοχή σε φαινόμενα βίας. Βίας που συχνά έχει χαρακτηριστικά πολιτικής βίας.

Το φαινόμενο δεν περιορίζεται στη Χ.Α. Η τελευταία αποτελεί ίσως την πιο πρωτόγονη μορφή της έκφρασης της πολιτικής βίας εναντίον πολιτικών αντιπάλων ή μεταναστών.

«Επαναστάτες» που αμφισβητούν την καθεστηκυία τάξη και το πολιτικό σύστημα εν γένει δεν είναι μόνο η Χ.Α., αλλά εδώ και δεκαετίες τον πρώτο λόγο έχει ένα σημαντικό κομμάτι της εγχώριας αριστεράς κομμουνιστικής, μετακομμουνιστικής, σταλινικής, μαοϊκής κλπ...

Οι περισσότεροι απ’ όσους με διαβάζουν ή με ακούνε μου λένε πως κάνω λάθος που ταυτίζω την άκρα αριστερά με την άκρα δεξιά. Εγώ πάλι δεν πιστεύω πως υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία και βία εν γένει.

Διακρίνω στα δυο άκρα εντυπωσιακές αρχετυπικές ομοιότητες και ανησυχώ ιδιαίτερα με την διόγκωσή τους. Πόσο μάλλον που εκτιμώ πως τείνουν να αποκτήσουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Έχω αναφερθεί ξανά στη μελέτη της Χάνα Αρεντ, η γέννηση του Ολοκληρωτισμού, που επιχειρηματολογεί πάνω στις εκπληκτικές ομοιότητες του ναζισμού και του κομμουνισμού. Στην Ελλάδα αυτές οι ταυτίσεις μοιάζουν ρηξικέλευθες. Στην Ευρώπη έχουν ορίσει μέρα καταδίκης του ναζισμού και του σταλινισμού.

Η ισχυροποίηση της άκρας δεξιάς δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων εκλογών. Διακρίνω ενδείξεις στερεής οργανωτικής δομής και πηγές κοινωνικής τροφοδότησης που διευρύνονται λόγω της κρίσης. Πρόκειται μάλιστα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημείο αναφοράς της φιλοσοφίας της αριστεράς.

Διακρίνω πως οι σύγχρονοι «προλετάριοι» της μεταβιομηχανικής εποχής της παγκοσμιοποίησης πιο εύκολα προσεγγίζουν την άκρα δεξιά παρά την άκρα αριστερά. Η αριστερά έχει μεγαλύτερη επιρροή στα προνομιούχα στρώματα που «σιτίζονται» στο δημόσιο και τα κοινοτικά προγράμματα. Δεν πιστεύω πως οι ομάδες που ελέγχουν και λυμαίνονται τα πανεπιστήμια σαν φοιτητές ή συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αποτελούν το υποκείμενο της επανάστασης όπως θάλεγε και ο γέρο Μαρξ ή ο μεταμαρξικός αριστερός Τόνυ Νέγκρι.

Για την ανοχή της κοινωνίας σε φαινόμενα βίας και την ανομία η αριστερά φέρνει σημαντική ευθύνη. Πολλά χρόνια την ανέχτηκε, την καλλιέργησε και της έδωσε θεωρητική αιτιολόγηση.

Πριν λίγες εβδομάδες ο δημοσιογράφος του Σκάι, Κ. Μπογδάνος έπεσε θύμα λιντσαρίσματος, επειδή σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για το μνημόνιο.

Προ μηνών κάποιοι θερμοκέφαλοι εισέβαλαν στο Φλοράλ στα Εξάρχεια, όπου γινόταν μια παρουσίαση βιβλίου και γιαουρτώθηκε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου...

Μια άλλη παρουσίαση βιβλίου σε βιβλιοπωλείο του Πειραιά ματαιώθηκε από ακτιβιστές γιατί μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Νομίζω πως κάποια στιγμή και εντός του ΕΜΠ ματαιώθηκε εκδήλωση με φιλελεύθερους ομιλητές, από ομάδες ακροαριστερών που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει... Η υπεράσπιση του ασύλου δεν έχει να κάνει με την ελεύθερη εκφορά ιδεών, αλλά με την απόλυτη κυριαρχία των δικών μας ιδεών;

Σε πολλές πολιτικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν αντισυγκεντρώσεις από ακροαριστερές συνιστώσες στα πρότυπα της παλιά παρακρατικής δεξιάς...

Κάποτε γρονθοκόπησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στο μέσο πορείας και παρότι αναγνωρίστηκαν οι πρωταγωνιστές, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός για την υπεράσπιση των άλλων να υπάρχουν...

Θυμάμαι πάμπολα συμβάντα με αγανακτισμένους και «αγανακτισμένους» με πολιτική ταυτότητα να κυνηγούν να γιαουρτώσουν τον Θόδωρο Πάγκαλο σε διάφορες ταβέρνες του υπολοίπου Αττικής.

Στα χρόνια της χρεοκοπίας προέκυψε ένα μαζικό κίνημα ετερόκλητων αγανακτισμένων και ήταν πολλοί που με πράξεις βίας ή συμβολικής βίας προσπάθησαν να το προσεταιριστούν, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφοι. Τις πρώτες συνέπειες αυτής της αγανάκτησης ζούμε τώρα. Φοβάμαι πως τα χειρότερα ακολουθούν.

Νομίζω πως όλες αυτές οι κραυγές από πολιτικούς τους κοινοβουλίου για πολιτικούς του κοινοβουλίου για δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους δεν βοήθησαν τη χώρα να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να δούμε την πρώτη σύγκρουση των άκρων με νεκρούς.

Όταν τα λέω αυτά στους φίλους μου αριστερούς (... και είναι πολλοί λόγω της εφηβικής μου πολιτικής δραστηριότητας, μερικοί από τους οποίους έχουν εξελιχθεί κορυφαία στελέχη) διακρίνω πως διαθέτουν μια διαφορετική βαθμολόγηση της σημασίας της βίας όταν προέρχεται από την αριστερά, παρά από τη δεξιά...

Προ καιρού κάποιος βουλευτής του ΚΚΕ σηκώθηκε από τα έδρανα και εκσφενδόνισε το μνημόνιο στο βήμα της Βουλής όπου αγόρευε κάποιος «μνημονιακός». Βέβαια στην τηλεοπτική δημοκρατία μπορεί το πλατό και οι ασχήμιες σε αυτό να εκλαμβάνονται σαν σοβαρότερα παραπτώματα από τις ασχήμιες εντός του χώρου εφαρμογής της λαϊκής κυριαρχίας. Εξάλλου το ΚΚΕ επανειλημμένα αφήνει να εννοηθεί πως η τήρηση του Συντάγματος είναι κάτι δευτερεύον μπροστά στην τήρηση των βασικών αρχών του μαρξισμού, λενινισμού και σταλινισμού κλπ.

Υπάρχουν κόμματα που κλείνουν ή υποστηρίζουν όσους κλείνουν τα λιμάνια, τα εργοστάσια, τις εθνικές οδούς, εκμεταλλευόμενα την αδυναμία του κράτους να επιβάλλει την τάξη. Μια αδυναμία που κατά ένα μέρος πηγάζει από ενοχή της πελατειακής τους δομής.

Υπάρχουν πάμπολες περιπτώσεις τραμπουκισμών που έχουν παραβιάσει κατάφορα την ελευθερία της έκφρασης, τα δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών και τους νόμους του κράτους.

Μια μερίδα της κοινωνίας σημαντική τηρεί μια διφορούμενη στάση ανοχής απέναντι σε αυτές, αλλά με ευκολία και ένταση καταδικάζει όσες προέρχονται από αντιπάλους.

Νομίζω πως όλες αυτές οι περιπτώσεις εθισμού της κοινωνίας στην ανομία, επώαζαν τόσα χρόνια τα «αυγά» των "φιδιών". Η κρίση απλά έσπασε τα «τσόφλια» αυτών των «αυγών»...

Εκτιμώ πως οι παραπάνω συμπεριφορές που επώασαν το αυγό του φιδιού πηγάζουν από την ευρεία αναγνώριση που έχουν στην Ελλάδα διάφοροι φιλόσοφοι και ηγέτες ολοκληρωτικών ιδεολογιών.

Αν βγείτε να ρωτήσετε έξω τους περαστικούς τι σημαίνει η λέξη ΛΟΚ, οι 15 στους 10 θα σας πουν Λόχοι Ορεινών Καταδρομών...

Σπάνια θα βρείτε κάποιον να γνωρίζει το φιλόσοφο Τζων Λόκ σε αντίθεση με το Μάρξ, τον Λένιν και το Στάλιν.

Σύμφωνα με τη δεύτερη πραγματεία του Τζων Λοκ, του φιλοσόφου που οικοδόμησε το πολιτικό φιλελευθερισμό, του πολιτικού συστήματος που έκανε τη Δύση να ξεχωρίζει για πολλές δεκαετίες σε ό,τι αφορά την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πρόοδο: Η υποχρέωση υπακοής στην εξουσία εκπηγάζει από το κοινωνικό συμβόλαιο που νομιμοποιεί την άσκησή της, δηλαδή τη συγκατάθεση των κυβερνωμένων.

Δηλαδή αγαπητοί μου αναγνώστες εμείς οι ίδιοι ως κοινωνία για να μην λύνουμε τις διαφορές μας με χαστούκια, γιαούρτια, μολότωφ ή καλάσνικωφ, έχουμε εκχωρήσει την εξουσία αυτή βάσει συντάγματος σε μια Βουλή που ελέγχει μια κυβέρνηση, που ελέγχει το υπουργείο δημοσίας τάξεως, τον αστυνόμο της γειτονιάς ή των ΜΑΤ που φυλάει τη Βουλή ή την Πανεπιστημίου... Την δικαιοσύνη, την αγορά κλπ.

Πολύ ενδιαφέρον έχει επίσης η άποψη πως η πολιτική ανυπακοή, που τόσο διαφημίζεται από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς που αρέσκονται να αμφισβητούν το νόμο και να λύνουν τις διαφορές εκτός δημοκρατικής νομιμότητας, είναι επίσης παράγωγο του φιλελευθερισμού και όχι του Μαρξισμού ή του Ναζισμού.

Ούτε Μάρξ, ούτε Χίτλερ, ούτε Αλλάχ αλλά Βολταίρος: Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα να το λες.

Διαφωτισμός και όχι σκοτάδι πολιτικό ή θρησκοληπτικό. Καλαβρός, Νικηφόρος Γρηγοράς, Κοραής, Ρήγας Φεραίος, Ελευθέριος Βενιζέλος ή Ζαχαριάδης, Ιωάννης Μεταξάς και Πατακός;

Ευρώπη και όχι Αφρική, Βόρεια Κορέα ή Βενεζουέλα...

Οι τερατογενέσεις της δημοκρατίας μπορούν να προσλάβουν διάφορες μορφές, ανάλογα πάντα με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε λαού και φυσικά με τα δεδομένα της εκάστοτε ιστορικής συγκυρίας. Έτσι π.χ. η δημοκρατία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας το 1981 γέννησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και η δημοκρατία της χρεοκοπημένης Ελλάδας το 2012 κυοφορεί τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στις δημοκρατίες οι λαοί είναι ελεύθεροι και να αυτοκτονήσουν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μια αυτοκαταστροφική πλειοψηφία παρασέρνει μαζί της στην άβυσσο και όσες τυχόν μειοψηφίες πρόλαβαν να φωνάξουν: Γκρεμός!

 
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9786.html

Πιέσεις Κομισιόν για λουκέτο στην Αγροτική Τράπεζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα να κλείσει ορισμένες τράπεζες, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της ATEbank, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters...


Σύμφωνα με το πρακτορείο αν και είναι ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα να κλείσει μία εμπορική τράπεζα η ΕΕ έχει επίσης λόγο και στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων αν κρίνει ότι μία διάσωση είναι δαπανηρή μπορεί να την οδηγήσει σε αναγκαστική εκκαθάριση. Η πρακτική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Πηγές της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters δήλωναν ότι αν μία τράπεζα είναι σημαντική για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μίας χώρας μπορεί να διασωθεί αλλιώς θα πρέπει να κλείσει εφόσον βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΑΤΕ θα έπρεπε από καιρό να έχει κλείσει ή να έχει συρρικνωθεί θεαματικά. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι το λουκέτο μίας τράπεζας δεν αποτελεί πρόβλημα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς το πακέτο στήριξης που διοχετεύεται από τη τρόικα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των υπολοίπων τραπεζών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα της έκτασης στης Αγροτικής.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

‘Όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθωσή του. Τα 25 δισ. εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί".
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_4389.html

Με αυτά και με τα άλλα έπνιξαν την μεγάλη είδηση της ημέρας: Τις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ που έρχονται

ΚΑΙ ΕΝΩ δόθηκε εντολή για κατασχέσεις περιουσιών και συλλήψεις μικροοφειλετών, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη
ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr, Αντώνη Κουμιώτη

ΣΥΜΦΩΝΑ με εγκύκλιο που στάλθηκε στις ΔΟΥ όλης της χώρας, από το Υπουργείο Οικονομικών και η οποία άκουσον – άκουσον προβλέπει κατασχέσεις καταθέσεων, αυτοκινήτων, μισθών, ακινήτων, συντάξεων ακόμα και ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων, σε βάρος όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω του “αστρονομικού” ποσού των 3.000 ευρώ και σε βάρος αυτών που χρωστούν πλέον του επίσης “αστρονομικού” ποσού των 5.000 ευρώ ακόμα και ποινικές διώξεις, δηλαδή φυλάκιση… και όμως…

ΚΑΙ ΟΜΩΣ… χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε αυτό καθ’ αυτό το γεγονός της απαράδεκτης επίθεσης Κασιδιάρη εναντίον των δύο γυναικών, τόσο της νεαρής Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιας Ρένας Δούρου, όσο και της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ… Και όμως…, επαναλαμβάνουμε, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του κέντρου και όταν λέμε μεγάλα εννοούμε υπό την έννοια των συμφερόντων που εξυπηρετούν, αντί να προβάλλει πρώτιστα την είδηση που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και να στηλιτεύει ή εν πάση περιπτώση να χειροκροτεί (δεν θα είναι η πρώτη φορά εξάλλου) το υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτήν του τη πρωτοβουλία, ειδικότερα όταν αυτή δίδεται ως εντολή στις ΔΟΥ όλης της χώρας επί των ημερών μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης… και όμως ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ιστορική -πανάθεμά τους- η ευθύνη όλων μας, όλων ημών που δίνουμε καθημερινές εξετάσεις έναντι ενός ολόκληρου λαού, κυρίως όμως έναντι του μέλλοντός μας, που δεν είναι άλλο από μία γενιά που έρχεται, με απαγορευμένο το δικαίωμα στο όνειρο, αφού καθημερινά την βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στον εφιάλτη. Γι’ αυτό και δεν θα κουραστούμε, μέχρι και τις 17 Ιουνίου, να επαναλαμβάνουμε την ίδια και την ίδια, ωστόσο καίρια έρωτηση ακόμα και έναντι των ίδιων μας των εαυτών: Θα νικήσουμε επιτέλους τον φόβο μας; Τίποτε άλλο, μόνον αυτό…!!!

Το ειδαμε ΕΔΩ

Η ‘χρυσή στοά του Αλεξάνδρου’

Aρχαίοι μεταλλωρύχοι αναπαράσταση από αμφορέα 
(Αρχαίοι Θρύλοι του Κιλκίς)

Υπάρχει ένας θρύλος. Ένας μύθος. Λένε πως η ιστορία μεταδόθηκε από πάππου προς πάππου. Από την αρχαία εποχή στο Μεσαίωνα. Από τους...
εντόπιους στους κατακτητές. Κι από αυτούς στους άλλους κατακτητές, στους περαστικούς που διανυκτέρευσαν μια νύκτα στα Κρούσια, στους πρόσφυγες. Μια ισχυρή παράδοση.
Η ιστορία της «Χρυσής στοάς του Αλεξάνδρου», έτσι την ονομάζουν.
Πρόκειται για έναν σκαμμένο χώρο σε αδιευκρίνιστο μέρος κοντά στις αρχαίες Φύσκες.
Όταν ενσωματώθηκε η Κρηστωνία στο μακεδονικό κράτος και διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια ο βασιλιάς τον ορυκτό πλούτο τα έχασε.
Έδωσε τότε εντολή η μεγάλη ποσότητα του χρυσού να μην βγει από το βουνό. Να κρατηθεί σε μια στοά, σε ένα δώμα στα έγκατα των Κρουσίων. Εκεί συγκεντρώθηκε από άλλες στοές ο χρυσός ακατέργαστος. Είχε δοθεί, λένε, εντολή από το βασιλιά (μάλλον θα εννοούν τον Αλέξανδρο τον Α΄) όποιος μιλήσει για αυτό να θανατώνεται αυτοστιγμής. Μόνον αυτός θα έδινε την εντολή για την έξοδό του χρυσού από τη μυστική στοά. Ήταν η κρυφή δύναμη του Μακεδόνα βασιλιά.
Γνώριζαν γι’ αυτό ένας ή δύο έμπιστοί του και φυσικά ορισμένοι ορκισμένοι στο όνομά του, μεταλλωρύχοι. Ώσπου έγινε το απροσδόκητο. Μεγάλος σεισμός. Ταρακουνήθηκε όλη η οροσειρά των Κρουσίων και δεκάδες στοές, εκατοντάδες μέτρα μέσα στο βουνό κατέρρευσαν. Σε μια από αυτές βρισκόταν κρυμμένος
ο πλούτος του βασιλιά.
O Ηρόδοτος εκείνη την εποχή έγραψε για τον ποταμό Ηδωνό ( τον μετέπειτα ονομάζόμενο Εχείδωρο) που πήγαζε από τα υψώματα των Κρουσίων και κατέβαζε ψήγματα χρυσού:
« Ἠδωνός καλούμενος · ό έχων (φησί) δώρα χρυσού γαρ καταφέρων ψήγματα, οί εγχώριοι άρύονται, δέρματα αιγών κείραντες και καθιέντες είς τό ύδωρ”
Πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια.
Ήταν αδύνατο να εντοπίσουν οι μεταλλωρύχοι τη ‘χρυσή στοά’.
Έσκαβαν και προχωρούσαν, συναντούσαν καταποντισμένες στοές, τις άνοιγαν. Τίποτε. Ένας πραγματικός λαβύρινθος με λίγο οξυγόνο, θάνατο και απόλυτο σκοτάδι.
Ξανάγινε κι άλλος σεισμός, ίσως μετασεισμός. Οι στοές κατέρρευσαν πλήρως. Η στοά που οδηγούσε στο χρυσό δώμα χάθηκε. Οι μεταλλωρύχοι καταπλακώθηκαν από τα χώματα.
Ο βασιλιάς πέθανε.
Δεν έμαθε ποτέ για την τύχη του χρυσού του.
Ο Γιώργος Εχέδωρος στη διάρκεια ερασιτεχνικής έρευνας του,
σε μια από τις στοές της οροσειράς των Κρουσίων


Οι μεταλλωρύχοι που έζησαν, πριν πεθάνουν μύησαν τα παιδιά τους στο μεγάλο μυστικό.
Έβαζαν εκατοντάδες δούλους να δουλεύουν μερόνυχτα μέσα στο βουνό για να εντοπίσουν τη μία στοά, τη μοναδική. Η φαντασία οργίαζε. Η χρυσή στοά, λένε, δεν είχε τοιχώματα από βράχο ή χώμα, ήταν όλη ντυμένη με χρυσό. Το μυστικό με τα χρόνια διέρρευσε, από ιστορία, έγινε μύθος, εξελίχθηκε σε παραμύθι και πήρε άλλη τροπή.
Λέγεται πως δεκάδες οικογένειες έμειναν ορφανές, καθώς μέσα στις πολυδαίδαλες στοές χάθηκαν μεταλλωρύχοι αναζητώντας το χρυσό δώμα.
Η «Χρυσή Στοά», έγινε γνωστή στις ορφανευμένες οικογένειες ως «Κατάρα του Αλέξανδρου». Μια ονομασία που απέτρεπε σε μελλοντικούς μεταλλωρύχους να ψάξουν για τον περίφημο πολύτιμο μέταλλο του αρχαίου βασιλιά. Κατόπιν ο λαός το έκανε ένα ωραίο παραμύθι. Όπως όλα τα παραμύθια είχε και αυτό το ηθικό δίδαγμα του: η απληστία πολλές φορές πληρώνεται με τη ίδια τη ζωή.
Αυτή είναι η ιστορία της χρυσής στοάς. Κι αν αρκετοί αναγνώστες (που κυρίως είναι αναγνώστες εκτός Κιλκίς) με μέμφονται ότι απέκρυψα στις τρεις εκδόσεις του έργου μου, την ιστορία αυτή, ομολογώ πως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, πρόκειται για έναν θρύλο, ένα μύθο, ίσως παραμύθι, αφού δεν είναι αποδεδειγμένο ιστορικά.
Ο χρυσός πέρα από το μύθο
Προσωπίδα από φύλλο χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο προέρχεται από την κοίτη του Εχείδωρου ποταμού. Ανακαλύφθηκε στην περιοχή της αρχαίας Σίνδου- εκβολές του ποταμού.
Είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας πως όταν κατέλαβαν οι Μακεδόνες την περιοχή της Κρηστωνίας δεν βιαιοπράγησαν κατά των Κρηστωναίων ούτε τους έδιωξαν από τον τόπο τους, όπως έκαναν σε άλλους λαούς της περιοχής.
Αυτό αναφέρεται από τον Θουκυδίδη, δίχως να δώσει ο ιστορικός κάποια εξήγηση. Η κατάληψη της περιοχής, ανατολικά του Αξιού, από του Μακεδόνες αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξάπλωσή τους. Είχαν τη δυνατότητα, τώρα, να αντλήσουν μεγάλη ισχύ που τους παρείχε αφειδώς η κρηστωνική γη.
Εκμεταλλεύτηκαν τα ορυχεία αργύρου και χρυσού. Τα πολύτιμα μέταλλα έδωσαν μια τεράστια ώθηση για την επεκτατική τους πορεία. Ήταν η πρώτη πηγή πλούτου και ισχύος πριν φθάσουν στον χρυσό του Παγγαίου.
Πιστεύουμε πως ο λόγος που δεν βιαιοπράγησαν και δεν έδιωξαν τους Κρηστωναίους από τη γη τους ήταν σαφώς η πολύτιμος μεταλλοφόρος περιοχή που ζούσαν.
Μπορεί ποτέ κανείς να διώξει ή να σκοτώσει έμπειρους μεταλλωρύχους που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την περιοχή αλλά και την επεξεργασία των ακατέργαστων λίθων όπου βρίσκονταν τα πολύτιμα μέταλλα;
Φυσικά όχι!
Όπως είναι διαπιστωμένο ο χρυσός στην περιοχής της Κρηστωνίας δεν ήτανε συγκεντρωμένος σε μια φλέβα αλλά διασκορπισμένος και προσκολλημένος σε διάφορα πετρώματα, κυρίως βέβαια στο χαλαζία. Έτσι η επεξεργασία αποτελούσε, την εποχή εκείνη, μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία γνωστή μόνον στους έμπειρους Κρηστωναίους. Και γι’ αυτό η συνεργασία με αυτούς από τον Αλέξανδρο τον Α΄ ήταν απαραίτητη για τη γρήγορη εξόρυξή του μετάλλου.
Είναι αυτονόητο πως δεν αναφερόμαστε για τον επιφανειακό χρυσό του Γαλλικού ποταμού αλλά για αυτόν που κρυβόταν στα σπλάχνα του ορεινού όγκου των πηγών του.
Πριν από το 1000 π.Χ. η εκμετάλλευσή του
Η εκμετάλλευσή του άρχισε πριν από το 1000 π.Χ. Ήδη μας είναι γνωστό από την αρχαιολογία πως περί το 900 π.Χ. οι Ευβοείς είχαν εμπορικό κέντρο την αρχαία Σίνδο που βρισκόταν κοντά στη σημερινή Αγχίαλο (μέχρι εκεί έφθανε η θάλασσα και εκεί χυνόταν ο Γαλλικός ποταμός).
Σε αυτό το πανάρχαιο εμπορικό κέντρο βρέθηκαν πάρα πολλά κατάλοιπα της εποχής αυτής, ακόμη και χρυσός από την Κρηστωνία κατεργασμένος με αξεπέραστη δεξιοτεχνία Κύρια πηγή προμήθειας χρυσού των Ευβοειτών, λοιπόν, μέχρι και τον όγδοο αιώνα προ Χριστού, ήταν η αρχαία Κρηστωνία.
Κάτοικος της περιοχής που εργαζότανε το 1959, στην εξόρυξη χρυσού στα Κρούσια, (του οποίου το όνομα δεν επιθυμώ να σημειώσω) ανέφερε, στον γράφοντα, σε σχετική έρευνα που διενέργησε, πως η εταιρία εξόρυξης γνώριζε για το ‘μύθο του Αλεξάνδρου’, μάλιστα περάσανε και από ειδικό ‘σχολείο’ πως να εντοπίζουν μια αρχαία στοά στον ορεινό όγκο των Κρουσίων.
Επί πρόσθετα το έτος που αναφέρθηκε πιο πάνω, κατά τις ανασκαφές που διενεργούσαν για τον εντοπισμό αρχαίων στοών, βρήκαν, ανατολικά της περιοχής του Παλατιανού, αρχαίο νεκροταφείο. Τότε οι αρχαιότητες του Παλατιανού δεν είχαν, ακόμη, εντοπιστεί.
Όπως, μου ανέφερε ο μεταλλωρύχος και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, οι τάφοι ήταν περιποιημένοι και οι σκελετοί έφεραν στα πόδια τους χαλκάδες. Ήταν, δηλαδή, αιχμάλωτοι προφανώς πολέμου που έγιναν δούλοι στα μεταλλεία χρυσού.
Την συγκεκριμένη αυτήν εποχή, πριν από εξήντα περίπου χρόνια, διάφοροι επίδοξοι χρυσοθήρες, κυρίως Γερμανοί και Ιταλοί, που ήρθαν στην περιοχή με τη δικαιολογία να ξαναδούν την περιοχή που είχαν πολεμήσει στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, εντοπίστηκαν από χωρικούς να σκάβουν νύχτα σε ορισμένα σημεία του βουνού που είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά…
Χωρικός που γνώριζε τα γερμανικά, κατάλαβε από τις μεταξύ τους συζητήσεις, πως δεν έψαχναν για λίρες που πιθανόν να κρύφτηκαν στην περίοδο της κατοχής αλλά για κάποιο ‘μεγάλο θησαυρό του Αλεξάνδρου’.
Θα ήθελα να σημειώσω, ως κατακλείδα, πως σκοπός του δημοσιεύματος αυτού δεν είναι για να αναζωπυρώσω το ενδιαφέρον των μελλοντικών χρυσοθήρων. Προσπάθησα περιεκτικά να μεταφέρω ένα θρύλο, ένα μύθο που πολλοί μου καταλογίζουν ότι έχω αποκρύψει σκόπιμα από τα κείμενά μου…
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_3514.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters