Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το Χρυσόμαλλο Τέρας

Στείλαμε το Χρυσόμαλλο Τέρας στην Ουκρανία να δώσει λύση για τα όσα συμβαίνουν με επίκεντρο την Ταυρίδα. Ως νέος Ορέστης έβαλε το μανδύα της 350 τ.μ φάρδος και έδωσε την καλύτερη λύση για το πρόβλημα της Ουκρανίας: «Η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία με την τεχνογνωσία της στα....
Οικονομικά». Τινάχθηκαν οι αγωγοί φυσικού αερίου στον αέρα από τα γέλια. Χωρίς να καταλάβει ότι έχει πει το ανέκδοτο του αιώνα πήρε ύφος σοβαρό και πήγε να καταθέσει στεφάνι στο τόπο που οι ακροδεξιοί έχυσαν το αίμα τους για μία νέα ναζιστική Ουκρανία με τη βοήθεια πάντα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ξαφνικά θυμήθηκε την ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και ο «αριστερός» Τσίπρας. Μέχρι προχθές σιωπούσε επιδεικτικά διότι το μέλημά του, ως Ευρωπαίος, δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα αλλά πώς να εκμεταλλευθείς την αφορμή για να βγάζεις προεκλογικούς λόγους. «Ο κύριος Βενιζέλος συνομιλεί με την ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας». Η κυβέρνηση έγινε ναζιστική από την ώρα που μιλάει μαζί της ο πολιτικός του «αντίπαλος», μέχρι χθες σφύριζε αδιάφορα μη και χαλάσει την σχέση του με την ΕΕ και ποιος θα τον σπρώχνει μετά;

Βάλθηκαν όλοι οι Ουκρανολόγοι να μιλούν για τα χάλια της Ουκρανίας αλλά για τα χάλια της Ελλάδας ουδείς ομιλεί. Οι σημαίες σηκώνονται από όλα τα μέτωπα όταν ο πόλεμος είναι μακριά από τον δικό τους κώλο. Όταν ο πόλεμος καίει τον κώλο των συμπολιτών τους τότε αρχίζουν το γνωστό πιγκ-πογκ μέσω δελτίων τύπου και με τετριμμένους λόγους γραμμένους από κειμενογράφους της κακιάς ώρας.
Ο Βενιζέλος είναι φιλοναζιστής αποδεδειγμένα μετά τις επαφές του στην Ουκρανία και μετά την τιμή στους νεκρούς του Κιέβου, αλλά ποιος αντιπολιτευόμενος είπε κατάμουτρα ναζιστή τον ίδιο τον Βενιζέλο και την κυβέρνηση που στηρίζει; Κανείς, γιατί όταν είσαι μέσα σε ένα δήθεν συνταγματικό και δημοκρατικό τόξο τότε αυτές οι κουβέντες είναι ναρκοπέδιο. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης με το 3% που εκλογικού ποσοστού (μικρότερο από τους ναζιστές της Ουκρανίας)  που κουβαλά καταστρέφει έναν ελληνικό λαό αποδεχόμενος όσα επιβάλλει η ναζιστική ΕΕ εκπροσωπώντας την πλέον ως αντιπρόεδρος της προεδρίας. Επειδή δεν έχει φωτογραφία του Χίτλερ στο γραφείο του και επειδή και δεν χαιρετά ναζιστικά αυτό τον κάνει λιγότερο ναζιστή; Δεν έχουν περάσει 10 ημέρες που πήρε την γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο της Βουλής για τις γερμανικές επανορθώσεις και την έριξε στον κάλαθο των αχρήστων ως μη σωστά νομικά βασισμένη. Έβγαλε απόφαση ο χιτλερίσκος ότι όλοι είναι άχρηστοι στα νομικά εκτός από αυτόν που δεν έχει ποτέ ασκήσει το επάγγελμα του νομικού.

Όσο για την αντιπολίτευση τι φοβάται και δεν λέει τα πράγματα ως έχουν; Βέβαια αν πει την κυβέρνηση κατοχική τότε είναι υποχρεωμένη να παραδεχθεί ότι και αυτή είναι μια κατοχική αντιπολίτευση, διότι δεν μπορείς μέσα στον ναζιστικό ναό να μιλάει ο Γκέμπελς και εσύ, ως αριστερός, να περιμένεις να ανταπαντήσεις. Από την ώρα που συνομιλείς με ναζιστές είσαι ναζιστής και ο ίδιος, απλά δεν σε παίρνει να το παραδεχθείς διότι η μαμά Ε.Ε σε έχει εκεί για να κάνεις την δουλειά σου ως αντιδραστικός μη και φανεί όλος ο κώλος της ναζιστοκρατίας που έχει πέσει η Ελλάδα.

Κι ενώ δεξιοί, φασίστες, αριστεροί, δημοκράτες, κεντρώοι, ποταμίσιες πέστροφες και ελιές θρούμπες  (ναζιστές όνομα και πράγμα όλοι) κανονίζουν πώς θα πάρουν θέση στο Ευρωπαϊκό Ναζιστικό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα ως Ιφιγένεια θυσιάζεται για να φυσήξουν οι ούριοι άνεμοι της ανάπτυξης βλέποντας το χρυσόμαλλο τέρας να πηγαινοέρχεται ακονίζοντας όλο και πιο πολύ το λεπίδι που θα της πάρει τελειωτικά το κεφάλι.-http://lazarouyiannis.blogspot.gr/

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Ουκρανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία και ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία συζήτησαν τηλεφωνικά απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.
«Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι, παρά τις επιθετικές ενέργειες των ριζοσπαστικών και εξτρεμιστικών δυνάμεων του Μαϊντάν, στην Κριμαία θα γίνει κατορθωτό να διασφαλιστεί η διεθνική και διαθρησκευτική ειρήνη και ηρεμία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με την αναφορά στην Μαϊντάν η Μόσχα αναφέρεται στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, εστία των διαδηλώσεων εναντίον του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι Β. Πούτιν και Ρ. Τ. Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους ως προς το ζήτημα αυτό, καταλήγει στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες διπλωματικές επαφές, με πιο πρόσφατη την τηλεφωνική επικοινωνία των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Γκριγκόρι Καράσιν και Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Επικαλούμενα τον τουρκικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κατά τα συμφωνηθέντα την 19η Απριλίου 1783 για την Κριμαία μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Ρωσικής Αυτοκρατορίας υπό την Αικατερίνη Β΄ η χερσόνησος τίθεται υπό ρωσική διοίκηση και δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητα, διαφορετικά θα μπορούσαν να εκδηλωθούν δικαιώματα επί της κυριαρχίας στην Κριμαία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ή τους διαδόχους της.
Καθημερινή
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4366.html

KΡHTHKO DNA ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ...

Ακούγεται ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που πέρασαν τον Ατλαντικό, δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαν τα τοπικά ορυχεία χαλκού
Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη. Κάτι τέτοιο, το ασύλληπτο, διηγούνται τα βράχια Σκανδιναβίας και Β. Αμερικής: ότι οι πρόγονοι των Κρητών «έκοβαν βόλτες» στον Ατλαντικό, αρμέγοντας τα πλούτη Βαλτικής και Αμερικής, 40 ολόκληρους αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»! Το πώς και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι κάτι που η κοινή λογική εύκολα θα κατέτασσε στην παραεπιστημονική φιλολογία και στην εθνικιστική μυθοπλασία. Ομως, προτού υποκύψετε στο εύκολο της απόρριψης, ρίξτε μια ματιά στα συσσωρευόμενα αποδεικτικά στοιχεία. «Το Βήμα» τα ιχνηλάτησε για εσάς.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια αφότου πρωτάκουσα - από τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αντώνη Κονταράτο, συγκεκριμένα - για το ενδεχόμενο αρχαίοι Ελληνες να είχαν φθάσει στην... Αμερική, ψάχνοντας για νέες πηγές μετάλλων. Ομολογώ ότι χαμογέλασα τότε, σκεπτόμενος όλα τα υπόλοιπα απίθανα που είχα διαβάσει για αρχαίους Ελληνες στη Ν. Αμερική, την Αυστραλία ή την Ιαπωνία. Και θα κρατούσα στο απωθημένο αυτή τη θεωρία αν δεν μάθαινα για ένα πρόσφατο βιβλίο - το The Lost Empireof Atlantis του Gavin Menzies - που επανέφερε παταγωδώς το θέμα και ανακίνησε σωρεία συζητήσεων στο Διαδίκτυο.
Στο βιβλίο του ο Menzies ακολουθεί αρχικά τα ίχνη των Μινωιτών στη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ινδία και την Κεϊλάνη - όπου τα έπη Sangam των Tamil μιλούν ακόμα για «τα υπέροχα πλοία των Ελλήνων που φέρνουν χρυσό και φεύγουν φορτωμένα πιπέρι...». Εκπληκτος από τα μουσειακά ευρήματα που δικαίωναν τον Στράβωνα και τον Πτολεμαίο, ο συγγραφέας αναλογίστηκε όχι μόνον τα μυστικά ναυσιπλοΐας που πρέπει να κατείχαν οι Μινωίτες, αλλά και το πού έβρισκαν όλες εκείνες τις ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν.
Η Κύπρος με τα μεταλλεία χαλκού γνωρίζουμε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει καν στις απαιτήσεις των Φαραώ. Κι όμως, οι Μινωίτες τους έδωσαν χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσίτερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους... Καταπώς βρέθηκε γραμμένο στα αρχεία του βασιλιά Σάργκον των Ακκαδίων, τα μινωικά πλοία έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία. Κι έπειτα, εκείνο το απίθανο εύρημα του 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης από πού ήρθε; Lasioderma serricorne, δηλαδή κάμπια των φύλλων καπνού! Ναι, του καπνού που όλοι γνωρίζαμε ότι πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο. Οπότε, ο Menzies στράφηκε τώρα δυτικά, ψάχνοντας να βρει κατά πόσο - και πώς - εκείνοι οι ατρόμητοι ναυτικοί είχαν όχι μόνον διαβεί τις Ηράκλειες Πύλες, αλλά και είχαν φθάσει στον Νέο Κόσμο.
Μινωίτες και Μυκηναίοι στις ακτές του Ατλαντικού
Το αρχαιότερο πλοίο των ακτών των Βίκινγκς, το Hjortspring, έχει τη μορφή των πετρόγλυφων μινωικών καραβιών
Ο μίτος που ξετύλιξε στο υπόλοιπο του βιβλίου του αυτός ο 72χρονος πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας δεν ήταν πρωτόγνωρος: Πριν από δύο χρόνια, τόσο στο κανάλι της ΝΕΤ όσο και στα «Νέα» (βλ.www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4557236), ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος είχε υποστηρίξει την ιδέα ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν εξερευνήσει τις παράκτιες περιοχές της Ισπανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιρλανδίας ψάχνοντας για μέταλλα και ίσως είχαν φθάσει στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και την Αμερική.
Αναλυτικά, το σκεπτικό του ο κ. Μαριολάκος το παρέθεσε σε μία εργασία που θα βρείτε δημοσιευμένη στο Διαδίκτυο (www.ekke.gr/estia/Cooper/Mariolakos/New_Mariolakos_greek.pdf). Εκεί, ενημερώνει αρχικά για το πώς και ασχολείται με τέτοιο θέμα ένας γεωλόγος: «Η γεωμυθολογία είναι ένας κλάδος των γεωεπιστημών που ασχολείται με τις φυσικογεωλογικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της μυθολογικής εποχής και, μέσω αυτής της ανάλυσης, βρίσκει την αμοιβαία σχέση μεταξύ γεωλογίας και μυθολογίας. Η δική μου εμπειρία, ως γεωλόγου ο οποίος έχει περάσει τη ζωή του μελετώντας τη γεωλογία της Ελλάδας, έδειξε ότι (...) στην ελληνική μυθολογία περιλαμβάνονται και φυσικογεωλογικές διεργασίες που εξελίσσονται σε πολύ μακρινές περιοχές, όπως στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού και αλλού». Και αναλύει έπειτα διεξοδικά τις αρχαίες πηγές που εξέτασε, όπως το έργο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης».
Τα «ύποπτα» ορυχεία
Δύσπιστος ων, τον αναζήτησα για να μου δώσει «πειστήρια». Από τα όσα μου είπε συνήγαγα ότι υπήρξαν δύο κλειδιά που ξεκλείδωσαν την υπόθεση των «Ελλήνων στην Αμερική». Το ένα ήταν ένα μεταλλουργικό ανεξήγητο: οι αρχαιολόγοι των ΗΠΑ έχουν βρει 5.000 ανοιχτά ορυχεία χαλκού (σχεδόν απόλυτα καθαρού) στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά, απ' όπου έχουν εξαχθεί κάπου 500.000 τόνοι μεταξύ 2470 - 1050 π.Χ., που... κανένας δεν γνωρίζει πού πήγαν! Συγκεκριμένα, οι τότε Ινδιάνοι των περιοχών αυτών ζούσαν στη Λίθινη Εποχή και μόνο μετά το 1500 π.Χ. αρχίζουν να χρησιμοποιούν περιορισμένες ποσότητες χαλκού - κι αυτές μόνο για κοσμήματα. Ποιος λοιπόν ήταν ο «κλέφτης» κι από πού και πώς ήρθε;
Δεδομένου ότι η Μεσόγειος και η Μεσοποταμία ήταν εκείνες που τότε διέρχονταν την Εποχή του Χαλκού (και ο χαλκός ήταν τότε ακριβότερος κι από το χρυσάφι), οι υποψίες στρέφονται προς τα εκεί. Κατά εντυπωσιακή μάλιστα συγκυρία, οι μυστηριώδεις μαζικές εξορύξεις χαλκού τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ισπανία και τη Βρετανία σταμάτησαν γύρω στο 1350 π.Χ. - την εποχή που το ηφαίστειο της Θήρας καθόρισε τη μοίρα των Μινωιτών. Και οι Ελληνες που παρέλαβαν τη σκυτάλη (Αχαιοί Μυκηναίοι αρχικά, Δωριείς και Ιωνες στη συνέχεια) είναι οι μόνοι που διηγούνται ταξίδια από παλιά στην Ωγυγία (Ισλανδία), το Κρόνιο Πέλαγος και τις δυτικότερες ακτές.
Για το πώς πήγαν, η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο με το κλειδί που λέγεται γνώση των ωκεάνιων ρευμάτων - των ρευμάτων του ωκεανού που ο Ομηρος περιέγραφε ως βαθύρροο και βαθυδίνη. Το ρεύμα του Κόλπου του Mεξικού, το περίφημο Gulf Stream, στριφογυρνά στον Ατλαντικό και διακλαδίζεται σε βρόγχους που εισχωρούν στη Μεσόγειο και στη Βαλτική. Οποιος γνωρίζει αυτές τις υδροτσουλήθρες και τοποθετεί κατάλληλα το σκαρί του επάνω τους «πετάει». Για παράδειγμα - λέει ο κ. Μαριολάκος - ο Πλούταρχος αποφαίνεται πως ένα σκαρί σαν την «Αργώ» μπορούσε να διανύσει τα 900 χλμ. απόστασης Βρετανίας -Ισλανδίας σε 5 ημέρες (4-5 μίλια/ ώρα).
Μινωικές κρουαζιέρες στο Κρόνιο Πέλαγος
Μινωικές λέξεις και σκίτσα πλοίων περιμένουν την εξήγησή τους στα βράχια των ακτών της Βαλτικής
Τα επιχειρήματα του καθηγητή Μαριολάκου ήταν εντυπωσιακά και μου φαίνονταν λογικά. Το δυσθεώρητο όμως του επιτεύγματος δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί παρά μόνο με αποδείξεις για το ότι αρχαϊκά πλοία σαν την «Αργώ» μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά - πόσω μάλλον τα ακόμα αρχαιότερα μινωικά. Θυμήθηκα ένα δημοσίευμα του 2010, από νορβηγική εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο είχαν βρεθεί μυστηριώδη γράμματα της περιόδου 1800 - 1000 π.Χ. σκαλισμένα σε γρανίτη. Τα γράμματα αυτά αποκρυπτογράφησε ως μινωικά ο νορβηγός γλωσσολόγος και ακαδημαϊκός Kjell Aartun και τιμήθηκε γι' αυτό με το χρυσό μετάλλιο του βασιλιά. Κατά τον Aartun, οι μινωικές λέξεις μεταφράζονταν «Μαλακός και καθαρός», αναφερόμενες στο μεγαλύτερο κοίτασμα αργύρου όλης της Ευρώπης που είχαν εντοπίσει στο Kongsberg του Οσλο αυτοί οι απίστευτοι κυνηγοί θησαυρών. Αλλά μήπως είχαν αφήσει και άλλα ίχνη πίσω τους;
Ρώτησα σχετικά τον δρα Μηνά Τσικριτσή, που πρότινος είχε εντοπίσει τον «πήλινο υπολογιστή ναυσιπλοΐας» των Μινωιτών (βλ. www.tovima.gr/science/research/article/?aid=391944). Κατά την επικοινωνία μας αμφισβήτησε την ερμηνεία του Aartun, αλλά ήταν βέβαιος για το ότι επρόκειτο για Μινωίτες, καθώς μια πρόσφατη μελέτη του προσέθεσε υποστηρικτικά στοιχεία στη θεωρία του καθηγητή Μαριολάκου για πέρασμα στην αντίπερα όχθη του ωκεανού. Μου είπε συγκεκριμένα:
Ο Πλούταρχος περί... Καναδά
Μία από τις παράλιες φλέβες χαλκού στη λίμνη Superior των ΗΠΑ, με τα πανάρχαια ίχνη εξόρυξης
- «Ο Πλούταρχος γράφει: "Οσο για τη μεγάλη ήπειρο, από την οποία η μεγάλη θάλασσα περιέχεται σε κύκλο, από τα άλλα νησιά απέχει λιγότερο, από την Ωγυγία όμως γύρω στα πέντε χιλιάδες στάδια ταξιδεύοντας με πλοία με κουπιά. (...) Από την ηπειρωτική γη τα κοντινά μέρη κατοικούν Ελληνες, γύρω από κόλπο όχι μικρότερο από την Μαιώτιδα (λίμνη), του οποίου το στόμα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμα της Κασπίας θάλασσας". Οι αποστάσεις μεταξύ Γροιλανδίας, Νέας Γης και νησιού Baffin του Καναδά είναι περίπου 1.140 χλμ., ενώ μεταξύ Νέας Γης και νησιού Baffin είναι περίπου 1.300 χλμ. Η αναφορά ότι γύρω από τον κόλπο κατοικούν Ελληνες μας φανερώνει μια αποικία στον κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου.
Το σημαντικό όμως στην περιγραφή αυτή είναι ότι μας παρέχει γεωγραφικές πληροφορίες οι οποίες είναι σωστές. Πράγματι, ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου μοιάζει με τη Μαιώτιδα λίμνη (Αζοφική Θάλασσα, στον Εύξεινο Πόντο) και είναι λίγο μεγαλύτερος. Οσο για την πληροφορία ότι το στόμιο του κόλπου είναι στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας, κοιτώντας στο Google Earth εύκολα διακρίνουμε ότι τα δύο στόμια βρίσκονται σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 47ο, άρα στην ίδια ευθεία. Αυτή η πληροφορία είναι και η μοναδική αναφορά στην αρχαία γραμματεία που μας δείχνει ότι μπορούσαν εκείνη την εποχή να προσδιορίζουν το γεωγραφικό πλάτος ενός τόπου. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη στον Πλούταρχο που θεωρώ απόδειξη αληθείας για τα ταξίδια στην Αμερική».
- Δηλαδή... τι;
- «Μας λέει: "Οταν λοιπόν ο αστέρας του Κρόνου, τον οποίο εμείς αποκαλούμε Φαίνοντα ενώ εκείνοι Νυκτούρο, φτάσει στον Ταύρο μετά από περίοδο τριάντα ετών, αφού προετοιμάσουν επί χρόνο πολύ τη θυσία... (ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής)". Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε αστρονομικά την περίοδο που πιθανόν έγινε το συγκεκριμένο ταξίδι που εξιστορεί. Ο Πλάτωνας είχε κατατάξει τους πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, σε σειρά από έξω προς τα μέσα ως προς τη Γη, με τα εξής ονόματα: Φαίνοντας (ο Κρόνος), Φαέθοντας (ο Δίας), Πυρόεντας (ο Αρης), Εωσφόρος (η Αφροδίτη), Στίλβοντας (ο Ερμής), Ηλιος και Σελήνη. Το όνομα Φαίνοντας ετυμολογικά σημαίνει αυτόν που γίνεται ορατός, ενώ η λέξη Νυκτούρος σημαίνει αυτόν που είναι τελευταίος στη νύκτα.
Με χρήση ειδικού προγράμματος αστρονομίας έλεγξα στις γεωγραφικές συντεταγμένες του Καναδά για την εποχή του Πλουτάρχου (1ου αι. μ.Χ.) σε ποια χρονολογία και σε ποιον μήνα ο πλανήτης Κρόνος βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου πριν ανατείλει ο Ηλιος. Επιβεβαίωσα ότι κάθε 30 σεληνιακά χρόνια εμφανίζεται όντως το φαινόμενο να ανατέλλει ο Κρόνος στον Ταύρο. Επειτα, πάλι, ο Πλούταρχος λέει: "Τα νησιά που βρίσκονται πέρα κατοικούνται από Ελληνες και βλέπουν τον Ηλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα επί τριάντα μέρες. Και η νύχτα εκεί έχει ελαφρύ σκοτάδι και λυκαυγές που φέγγει από τη δύση". Εφόσον το ταξίδι επιστροφής ξεκινούσε αρχές Ιουνίου, τότε πρέπει να ελέγξουμε πού έβλεπαν τον Ηλιο να κρύβεται λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες. Με κατάλληλο πρόγραμμα βρήκα ότι την εποχή του 1ου αι. π.Χ. στη Γροιλανδία (60ο βόρεια) ο Ηλιος έδυε μία ώρα μεταξύ 4-5 π.μ. και αυτό συνέβαινε για χρονικό διάστημα ενός μήνα, από 9/6 ως και 9/7. Η ταύτιση αυτή δηλώνει ότι αρχικά ταξίδευαν βόρεια, φθάνοντας κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, όπου τη θάλασσα ονόμαζαν Κρόνιο Πέλαγος. Στην περιοχή αυτή η νύχτα έχει όντως λυκαυγές και ελαφρύ σκοτάδι. Η αστρονομική σύνδεση, σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές γνώσεις των δύο τόπων που έχουν ίδιο γεωγραφικό πλάτος, καταδεικνύει ότι το ταξίδι που περιγράφει ο Πλούταρχος - από την Αμερική στην Καρχηδόνα, το 86 μ.Χ. - όντως συνέβη.
Ο συλλογισμός ήταν συγκλονιστικός, αλλά με συγκρατούσε το ότι μετρούσαμε τα δεδομένα ενός ταξιδιού στη ρωμαϊκή πλέον εποχή - μια εποχή που ίσως οι ταξιδιώτες να είχαν και Μηχανισμό των Αντικυθήρων εν πλω». Τι στοιχεία είχαμε ότι πλοία της μινωικής εποχής κατόρθωναν το ταξίδι; Οι εκπλήξεις από τη χώρα των Βίκινγκς (βλ.ένθετο) έδωσαν ίσως την απάντηση.
Ιχνη και ίντριγκες στον Νέο Κόσμο
Απίστευτη συλλογή στρατιωτών και αρμάτων στο Ιλινόι, αλλά είναι αληθινή;
Απέμενε το να βρει κανένας αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία στις ακτές του Αγίου Λαυρεντίου ή της λίμνης Superior για να δεχτεί ως πιθανό το απίθανο των Μινωιτών στην Αμερική. Ο Menzies ανέφερε ως τέτοια «1.200 περίπου μινωικά ευρήματα γύρω από τη λίμνη Superior». Βάλθηκα λοιπόν να τα βρω.
Προέκυψε ότι ευρήματα υπάρχουν όντως πολλά: τα πρώτα στοιχεία μη ινδιάνικης εξόρυξης βρέθηκαν σε φλέβες χαλκού, στη χερσόνησο Keweenaw της λίμνης Superior - κοντά σε ένα χωριό που ονομάζεται... Λαύριο (Laurium). Εκεί βρέθηκε και το πετρόγλυφο ενός άκρως συμβολικού μινωικού πλοίου (βλ.http://megalithicresearch.blogspot.com/2009/12/petroglyph-of-sailing-boat-copper.html). Επίσης, στο Newberry του Μίσιγκαν, είχαν ήδη από το 1896 βρεθεί τρία αγαλματίδια και μία πινακίδα με «περίεργη γραφή». Κανένας δεν μπορούσε να την ερμηνεύσει τότε, αλλά όταν ο Εβανς προχώρησε στις ανασκαφές της Κνωσού - το 1900 - έγινε προφανές ότι η γραφή συγγένευε με τη Γραμμική Α. Η πληθώρα όμως των «απεικονιστικών στοιχείων» που παραπέμπουν στη Μεσόγειο βρέθηκε στη συνέχεια σε χέρια ιδιωτών, με τα περισσότερα να καταλήγουν σε άγνωστους συλλέκτες και πολλά - χρυσά και ασημένια - να φημολογείται ότι έχουν λιωθεί από τους άπληστους θηρευτές τους. Τα περισσότερα είχαν βρεθεί το 1925, από έναν αγρότη του Ιλινόις, τον Orville Lowery, και το 1982 από έναν τυχοδιώκτη, ονόματι Russ Burrows, που ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα ιερό και 13 ασύλητους τάφους σε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων, επίσης στο Ιλινόις.
Εν κατακλείδι και συνοπτικά, τα παρατιθέμενα στο Διαδίκτυο ευρήματα επί αμερικανικού εδάφους περιλαμβάνουν πάμπολλες πέτρες με χαραγμένες επάνω τους μορφές στρατιωτών με στολές που θυμίζουν Μινωίτες, Φιλισταίους, Μυκηναίους, Φοίνικες και Αιγυπτίους, αρκετά πετρόγλυφα με μινωικού και αιγυπτιακού τύπου πλοία, και επιγραφές που άλλες θεωρούνται κυπρομινωικής γραφής και άλλες σύμμεικτες με ετρουσκικές, λατινικές και ελληνικές λέξεις. Το πιο εύγλωττο όμως οπτικά στοιχείο (εφόσον αποδειχθεί και αυθεντικό) είναι ένα μετάλλιο που βρέθηκε στο Cleveland του Οχάιο το 2006, με τον μινωικό πέλεκυ στη μία πλευρά και στην άλλη τον Πρίγκιπα των Κρίνων, που γνωρίζουμε από την τοιχογραφία στο ανάκτορο της Κνωσού (1690 π.Χ.)!
Αυτόκλητοι αρχαιολόγοι - μεσσίες
Σιωπηλοί μάρτυρες αυτές οι πέτρες του Μίσιγκαν, με μινωικά και μυκηναϊκά πλοία χαραγμένα πάνω τους
To θέμα περιπλέχθηκε περισσότερο όταν τους «Ιντιάνα Τζόουνς του Χαλκού» προσέγγισαν «στρατευμένοι αρχαιολόγοι», εκ μέρους της Εκκλησίας των Μορμόνων, οι οποίοι πάσχιζαν να δικαιώσουν τα ρηθέντα υπό του προφήτη τους ότι την Αμερική είχαν εποικίσει... Ιουδαίοι, γύρω στο 2000 π.Χ. Εκτοτε έχει στηθεί ένα απίστευτο γαϊτανάκι, με κάθε είδους ερμηνείες των ευρημάτων να ξεφυτρώνουν στο παραεπιστημονικό περιοδικό Ancient American (www.ancientamerican.com/), ενώ η επίσημη αρχαιολογία απέχει. Αυτή η παράδοξη κατάσταση έχει οδηγήσει σε αδυναμία διασταύρωσης της αλήθειας των ισχυρισμών και στην έκφραση ακραιφνών θεωριών. Για παράδειγμα, ένας επιγραφολόγος ονόματι Paul Schaffranke ισχυρίστηκε σε διάλεξη του 1995 (βλ. www.youtube.com/watch?v=ZO9OstWDAac) ότι αποκρυπτογράφησε τη σύμμεικτη γραφή των αρχαίων πινακίδων και ότι αυτή διηγείται ένα απίστευτο ρέκβιεμ των πρώτων εκείνων αποίκων της Αμερικής: ότι Ελληνες της Αλεξάνδρειας - φυγάδες της χριστιανοκρατούμενης πλέον Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας - κατέφυγαν στο τελευταίο προπύργιο των Φοινίκων, στη Μαυριτανία, κι από εκεί έφθασαν όλοι μαζί στις Μεγάλες Λίμνες, για να χτίσουν το μεικτό και τελευταίο τους βασίλειο!
Κρητικό DNA στους Ινδιάνους!
Το μόνο επιστημονικό που έχουμε προς υποστήριξη όλων των σεναρίων αποίκισης από τη Μεσόγειο είναι η γενετική μελέτη «Origin and Diffusion of mtDNA Haplogroup X», του 2003 (βλ.www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1180497/). Σε αυτήν εντοπίστηκε ότι το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής! Σε παρόμοιο «ευρασιατικό συμπέρασμα» είχε καταλήξει και η κρανιακή συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Old World sources of the first New World human inhabitants: a comparative craniofacial view», του 2001 (βλ.www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11481450). Επειτα, το 2008, η εργασία μιας ομάδας ερευνητών από πανεπιστήμια της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσίας και της Τουρκίας, υπό τον καθηγητή του Αριστοτελείου Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, έστρεψε τον προβολέα της γενετικής ιχνηλάτησης ακόμα πιο πίσω: αποφάνθηκε βάσει DNA ότι οι Μινωίτες είχαν εγκατασταθεί στην Κρήτη προερχόμενοι από την Ανατολία - τα μέρη που τη 2η χιλιετία π.Χ. κατέλαβαν οι Χετταίοι.
Και τότε θυμήθηκα ότι ο Μίνωας είχε παντρευτεί τη μάγισσα πριγκίπισσα των Κόλχων, Πασιφάη. Να ήταν η Κολχίδα το αδελφό βασίλειο των εκπατρισμένων Μινωιτών; Το σενάριο ταιριάζει πολύ με το ότι Γεωργιανοί επιγραφολόγοι επιμένουν πως η γλώσσα του Δίσκου της Φαιστού είναι στην ιερατική γραφή της αρχαίας Κολχίδας (βλ. www.tovima.gr/science/article/?aid=251116). Και παίρνουν νέο νόημα για την έκταση της μινωικής θαλασσοκρατίας τα όσα είχε πει στα «Αργοναυτικά» ο Ορφέας, για διαφυγή των Αργοναυτών στη Βαλτική μέσω του Βορυσθένη (Δνείπερου) και κατέβασμα ως το νησί της αδελφής της Μήδειας, Κίρκης, στα ανοιχτά της Μαυριτανίας...
Θα ξαναγράψουμε τα βιβλία;
Είναι όμως αυτά αρκετά για να γράψουμε ξανά τα βιβλία της Ιστορίας, να ξεχάσουμε το «ο Κολόμβος ήταν Χιώτης» και να αποδυθούμε στο «ο Τελευταίος των Μοϊκανών ήταν πατριωτάτσι»; Οχι ακόμα. Κάποιες μούμιες που βρέθηκαν τόσο στην περιοχή «αποίκησης» της Αμερικής όσο και στη γειτονιά του Stonehenge στην Αγγλία ίσως φωτίσουν καλύτερα την υπόθεση. Αλλά σιγουριά θα έχουμε μόνον αν αποφανθούν επίσημα οι αρχαιολόγοι.
«Γιατί», ρώτησα τον καθηγητή Μαριολάκο, «εφόσον είστε και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), δεν στέλνετε μια αρχαιολογική αποστολή στη λίμνη Superior;». «Θα έπρεπε, καθόσον τώρα έχουν εντοπιστεί και βυθισμένα λιμενικά έργα στην περιοχή» μου απάντησε. «Από επιστημονική άποψη, οι έλληνες επιστήμονες μπορούν να φέρουν σε πέρας το ερευνητικό έργο - και μέσα σε ένα με δύο χρόνια θα είχαμε τις απαντήσεις. Ομως, το ΚΑΣ είναι ένα γνωμοδοτικό Συμβούλιο, που δεν διαμορφώνει την ερευνητική πολιτική του υπουργείου και, συνεπώς, δεν μπορεί να πάρει αυτό την απόφαση. Πέραν του υπουργείου, βέβαια, υπάρχουν και τα αρχαιολογικά τμήματα του Πανεπιστημίου. Αλλά, για να γίνουν αυτά, πρέπει αφενός να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και αφετέρου να το θέλουν και να το ζητήσουν οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι μας» συμπλήρωσε με νόημα.
ΥΓ.: Εκτός των προαναφερθέντων βιβλίων και μελετών στο κείμενο, ενδιαφέρουσες πηγές είναι και οι εξής:
* «Cultural Interactions in Europe and the Eastern Mediterranean During the Bronze Age (3000-500 BC)».
* «The Early Minoan Colonization of Spain», W. Sheppard Baird - στο www.minoanatlantis.com/Minoan_Spain.php
* «Minoans and Phoenicians» στο www.phoenician.org/minoans_phoenicians_paper.htm
Για τον αντίλογο των αμερικανών αρχαιολόγων στην ερασιτεχνική αναζήτηση αρχαίων αποίκων, διαβάστε το www.csicop.org/si/show/civilizations_lost_and_found_fabricating_history_-_part_one_an_alternate_re/
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ
Μινωικά πλοία ...; στη Νορβηγία
Αναζήτησα εικόνες μινωικών πλοίων στο Διαδίκτυο, εστιάζοντας στις σκανδιναβικές πηγές προέλευσης, κι άρχισα να πέφτω από έκπληξη σε έκπληξη: τα νότια παράλια της Νορβηγίας (Oestfold) και της Σουηδίας (Bohuslan), αλλά και ένα νησί της Δανίας καταμεσής της Βαλτικής (Bornholm), είναι διάσπαρτα με πετρόγλυφα μινωικών πλοίων της Εποχής του Χαλκού! Μάλιστα, το 2005, δύο σουηδοί καθηγητές Αρχαιολογίας (ο Kristian Kristiansen του Πανεπιστημίου του Gothenburg και ο Thomas B. Larsson του Πανεπιστημίου Umea) εξέδωσαν στο Cambridge University Press βιβλίο με τίτλο «Η αυγή της κοινωνίας της Εποχής του Χαλκού» (The Rise of Bronze Age Society), στο οποίο εξηγούν ότι η πληθώρα αυτών των ευρημάτων - αλλά και επιγραφών τόσο σε Γραμμική Α όσο και σε Γραμμική Β - δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά με πολιτισμική επαφή των Μινωιτών και Μυκηναίων με τη Σκανδιναβία. Σημειώνουν δε ότι πρώτα έφθασαν στη σημερινή Νότια Γερμανία και τη Δανία, όπου έχουν βρεθεί σπαθιά και διαδήματα.
Επειτα, κάτι ακόμη πιο χειροπιαστό υπέπεσε στην αντίληψή μου: το αρχαιότερο σκάφος της Βόρειας Ευρώπης είναι το «Hjortspring» του 350 π.Χ., που τώρα εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας. Οπως μπορείτε να διαβάσετε στη Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Hjortspringboat) ήταν μήκους 21 μέτρων και μετέφερε ως 23 οπλισμένους άνδρες. Κατασκευαστικά είναι ο πρόγονος των Drakkar των Βίκινγκς, αλλά «παραμένει ανεξήγητη η ιδιορρυθμία πλώρης και πρύμνης». Μία ιδιορρυθμία εμφανώς υπαρκτή και σε πολλά από τα χαραγμένα σε γρανίτη «σκίτσα» πλοίων της Εποχής του Χαλκού! Δηλαδή, έχουμε το ενδεχόμενο όχι μόνον να έφθασαν ως εκεί τα πλοία του Μίνωα, αλλά και να μεταλαμπάδευσαν την τεχνογνωσία που έφερε τους Βίκινγκς στη Γροιλανδία και τη Νέα Γη 35 αιώνες αργότερα...
Για όσους εκ των αρχαιολόγων μας επιθυμούν να ψάξουν το θέμα, υπάρχει το σχετικό βιβλίο «A Pre-Roman Iron-Age Warship in Context», που εξέδωσαν το Viking Ship Museum και το Εθνικό Μουσείο της Δανίας, με την επιμέλεια των Ole Crumlin-Pedersen και Athena Trakadas (!) Για εμάς τους υπόλοιπους, ίσως αρκεί το ότι ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης επανέλαβε αργότερα αυτό το ταξίδι, τον 4ο αι. π.Χ. και περιέγραψε πρώτος και με ακρίβεια το εμπόριο κασσίτερου στην Κορνουάλη, τις παλίρροιες που συναντούσε περιπλέοντας τη Βρετανία, τις διαστάσεις των βρετανικών νησιών, το φιόρδ της Χριστιανίας στη Νορβηγία, τους Γότθους στο νησί Bornholm της Δανίας, τα νησιά Faroe (μεταξύ Σκωτίας και Ισλανδίας, όπου και σήμερα ένα νησάκι ονομάζεται... Mykines) και, τέλος, την Ισλανδία, που τότε πια ονομαζόταν Εσχατη Θούλη.
(ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ -tovima.gr)
http://www.katohika.gr/2014/02/kritiko-dna-stous-indianous-tis-amerikis-kai-posa-akoma-mas-krivoun.html

Έρχεται μπόρα δυνατή, Ανάσταση όμως ακολουθεί!

Ήταν κάποτε μια κόρη….
Από όλες τις άλλες κόρες ήταν η πιο γλυκιά, η πιο ωραία: ήλιος τα μαλλιά της και θάλασσα τα πόδια της. Κατάλευκα βουνά τα στήθη της και πράσινες πεδιάδες η κοιλιά της.
Δεν ήταν πολύ ψηλή, αλλά όσο μπόι της έλλειπε τόσο θράσος και τσαγανό κουβαλούσε. Πρώτη στο γλέντι, στον καυγά και μάστορας στην πονηριά. Μα και την ίδια στιγμή, πονόψυχη πολύ όταν κάποιος ζητούσε τη βοήθειά της και εργάτισσα σκληρή όταν έπρεπε.
Έκανε πολλά παιδιά, κι όλα σαν την μάνα: ατίθασα, λίγο πονηρά, ψυχωμένα, φωνακλάδικα, θαρραλέα, λίγο τρελά μα καλόψυχα, πονόψυχα και πάνω από όλα τρυφερά.
Όλα τους αγαπούσανε την μάνα τους πολύ, κι όλα θα πέθαιναν γι’ αυτήν. Ζούσαν για την Δόξα, την Τιμή και την Οικογένειά τους, όλα τ’ άλλα τους αδέλφια, μεγαλύτερα και μικρότερα, πρότερα και μεταγενέστερα.
Η μάνα τους έδωσε διάφορα ονόματα, κάθ’ όνομα και χάρη, ξεχωριστή στην ανθρώπινη την πλάση.
Κάποιον τον είπε Περικλή και έχτισε μια πόλη. Άλλον τον είπε Θεμιστοκλή και ήταν ναυτικός. Άλλον τον έλεγαν Σωκράτη και δίδαξε πολλούς, άλλον Αριστοτέλη και Πλατωνή και φώτισαν λαούς. Άλλον τον είπανε Πραξιτέλη και άλλον Φειδία και ήταν καλλιτέχνες, άλλον Αισχύλο, Σοφοκλή, Αριστοφάνη και Ευριπίδη και ήταν ποιητές. Ο Θαλής, ο Σωσιγένης κι ο Ευκλείδης ήταν μαθηματικοί και βάλαν αριθμούς στη φύση, κατανόησαν τους ουρανούς βάζοντας σχήματα στους αριθμούς.
Πολλά παιδιά λατρέψανε τις νίκες κι οδηγήσανε στον πόλεμο πολλούς: ο Αριστείδης με τον Θεμιστοκλή ταπείνωσαν τους Πέρσες. Ο Μιλτιάδης με τον Θεμιστοκλή, μονίμως στα μαχαίρια ενώ ο Επαμεινώνδας κι ο Πελοπίδας πήρανε την Θήβα ένα χωριό και την κάναν οχυρό!
Ο Λεωνίδας και τρεις εκατοντάδες κράτησαν χιλιάδες μόνο με το δόρυ, και ο Οδυσσέας πιο παλιά, με το μυαλό μονάχα κατέκτησε μια πόλη!
Τον Αλέξανδρο τον είπαν Μέγα γιατί κατέκτησε τα πάντα, ήτανε δεν ήτανε κοντά τριάντα!
Μα και τα νεότερα παιδιά, δόξα λαμπρή στην Πατρίδα, συνέχεια χαρίζαν!
Ο Κωνσταντίνος ήταν Άγιος και Μέγας, την μάνα ένωσε με τον Χριστό και ευλόγησε το σπιτικό.
Ο Ιουστινιανός ο Αυτοκράτωρ πρόσθεσε την αίγλη, ο Βατάτζης αγίασε το στέμμα, κι ο Κωνσταντίνος ο τελευταίος, έγραψε τον θρύλο μ’ αίμα.
Χιλιάδες Αγίασαν, πολλαπλάσιοι Μαρτυρήσανε κι εκατομμύρια άλλοι αίμα, πόνο και νιάτα χαρίσαν, μα Πίστη και Πατρίδα ποτέ δεν παραδώσαν. Ο Αη-Κοσμάς μόρφωσε δύο κράτη και ο Μακρυγιάννης εδίδαξε της πατρίδας την αγάπη!
Ο Καποδίστριας οργάνωσε τα πάντα, μετά από τετρακόσια χρόνια. Ο Θεόδωρος και ο Γιώργης πάνω σ’ ένα άλογο νυχτώνανε για τη Λευτεριά, κι ο Αθανάσιος μια σούβλα επροτίμησε από την σκλαβιά. Ο Κανάρης με την Μπουμπουλίνα πνίξανε πολλούς, Πατρίδα και Πίστη ετιμήσαν αντί για τα αργυρία, ενώ ο Παύλος ο Μελάς πέθανε για τη Μακεδονία.
Ο Ίων ο Δραγούμης λάτρεψε Ελλάδα, κι ο Ελευθέριος την οραματίστηκε μέχρι την Ανκάρα.
Όλα της Ελλάδος τα παιδιά, λέοντες, τίγρεις και αετοί!
Πότε δεν υποχωρήσανε, ποτέ δεν σταματήσαν μήτε και λυγίσαν. Πόλεμο δεν χάσανε, όπλα δεν αφήσαν, πνεύμα δεν λυγίσαν.
Της κόρης τα παιδιά, δεν ήταν γατάκια ούτε σαύρες με ουρά. Λάσπη δεν γνωρίσαν γιατί δεν γλυστρίσανε σε αυτήν. Με δύναμη πατούσαν απάνω στη γη και από ψηλά πετούσανε σαν σταυραετοί. Άγγελοι συνόδευαν τα φτερά τους, και φωτιά ξερνούσε η ματιά τους.
Δεν είχαν σκύψει σε κανέναν κι ούτε υποχώρηση χαρίσαν, μόνο αίμα. Από παλιά μαθαίνανε Tιμή, Πίστη και Πατρίδα. Αθανασία προτιμούσαν παρά το βόλεμα και τη διπλωματία.
Τα χρόνια όμως περάσανε και οι αετοί προσγειωθήκανε, αφήσαν τις χιονοκορφές και με έτοιμη τροφή αποζημειωθήκανε. Οι τίγρεις μπήκαν στις σπηλιές και με φαγητό πολύ γεμίσαν τις κοιλιές. Οι λέοντες ξαπόστασαν και παραδώσανε τα σκήπτρα, στις επόμενες γενιές με απαράβατη εντολή να σέβονται το «εν τούτω νίκα».
Είπανε πως κάνανε πολλά και πρέπει να αλλάξουν, πως τα παλιά με τόσα που γενήκανε δεν πειράζει να ξεχάσουν.
Τότε τους πείσανε οι οχτροί ότι η μάνα γέρασε πολύ, είναι άρρωστη και θέλει γιατρειά, να πάει σε γιατρούς να την κάνουνε καλά. Πως ξέρουν οι γιατροί τι φάρμακα να δώσουν, ας κάτσουν τα παιδιά στην άκρη να την σώσουν.
Η μάνα είπαν πάσχει από «Τεμπελίαση» και «Ανατολισμό», είναι οπισθοδρομική και πρέπει να αναλάβουν πιο σοφοί, με κύρος και σωστό σχεδιασμό, να την κάνουν πάλι νέα με στυλ Ευρωπαϊκό! Φέρανε πολλούς με «σοβαρότητα» πολύ, ότι είναι, είπαν, ειδικοί στην πρόοδο και στον εκσυγχρονισμό!
Στην αρχή βάλανε άρχοντα που ‘ρθε από την Γαλλία, κι ας μιλούσε είπανε ψευδά και λίγο αστεία. Μετά δώσανε τη θεραπεία στον Αντρέα που χε επαναστατικό πουλόβερ, μεγάλη ιδέα και μια ροπή στην εξωγαμία, λεφτά θα χάριζε πολλά κι ας ήτανε κλεμμένα και από δανεικά ταμεία. Μετά ανέλαβαν γιατροί που τους λέγαν «Κώστα»: Στην αρχή ένας ψηλός από την Κρήτη, κι ας νομίζαν οι πιο πολλοί πως ήταν από τη .. Ρουμανία. Μετά ένας κοντός από τη Γερμανία, αυτός που πούλησε εδάφη, σημαία και έφερε ένα νέο «φάρμακο» που το λέγανε Ευρώ. Μετά έναν άλλον που έτρωγε σουβλάκια αλλά ήταν από τζάκι, είπανε, παραδοσιακό!
Ήρθε μετά ο Γιώργος ο μωρός που δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έκανε απροκάλυπτα τα πάντα, να χαρίσει σ’ όλους αιώνια ευθανασία. Μετά απ’ αυτόν ένας συμμαθητής που τον λένε Αντώνη, του πρώτου το σχέδιο εκτελεί και το ονομάζει «ευημερία».
Μαζί με αυτούς, γιατρουδάκια πολλά, μαθητευόμενοι μάγοι που κάνουν πειράματα και τα ονομάζουνε σωτηρία. Αδιαφορούν για την πατρίδα, το μόνο που τους μέλει είναι μια καρέκλα και να χουν κουστωδία. Αρπάζουν ότι μπορούν από την περιουσία της πατρίδας, να βεβηλώσουν ότι μπορούν να πεθάνει γρήγορα η μάνα, για να μην έρθει η τιμωρία.
Άλλοι πάλι σιγοντάρουν, κρατούν μικρόφωνο και τους γιατρούς δοξάζουν. Έχουν κι αυτοί πολύ συμφέρον από το μεδούλι της μάνας της γριάς, κοκκαλάκια να αρπάζουν, με λίγα συμβιβάζονται οι πονηροί!
Αυτά είδαν οι οχτροί και λένε θα πεθάνει, ζωή η μάνα δεν έχει πια πολύ, όπου να’ναι τα μέλη της θα μοιράσουμε και νέα σύνορα θα χαράξουμε. Ας πάρουμε κομμάτια, λένε, ο καθένας ό,τι μπορεί, τα παιδιά δεν είναι όπως παλιά κι αλλού έχουνε τα μάτια. Χαζέψανε οι Έλληνες θαρρούν, δεν είναι όπως παλιά, από αξιοπρέπεια και Τιμή, αρκούνται πια σε ξεροκόμματα και σόου στην Τιβί.
Μαζεύτηκαν οι γύπες, τα πεινασμένα όρνια, ο καθένας δική του γλώσσα ομιλεί κι όλοι μαζί απ’ ένα κομμάτι από την πατρίδα ονειρεύονται οι δειλοί. Θράκη, Ήπειρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Κρήτη, Κύπρος και νησιά, αλίμονο Ελλάδα, δεν σου αφήσαν ούτε μια χαρά.
Όπου να’ ναι, νάτη πεθαίνει η πατρίδα, τα παιδιά της δεν υπάρχουν πια, τον Χριστό τον διώξαμε, ζήτω το Ισλάμ. Τουρκία, Αμερική και Γερμανία σκυλεύουν ότι βρουν, έτσι ορίσανε να γίνει τα παιδιά του Αβραάμ.
Κάνουνε ήδη γιορτή στην μνήμη της Ελλάδας, αυτή η ρημάδα μάνα να μην υπάρξει πια, ούτε γλώσσα αν’ είναι δυνατόν σ’ εκείνη τη γωνιά.
Μα κάνουνε ένα λάθος σοβαρό τα όρνια τα πολλά, τους οδηγεί η λαιμαργία και η πολύ αλαζονεία. Υπάρχει ένα μυστικό που δεν ξέρουν πολλοί, ένα στοιχείο μοναδικό στου κάθε Έλληνα το αίμα. Είναι μια δύναμη μυστική που τα μάτια τα φλογίζει και την καρδιά πάντα τη ζεσταίνει, υπάρχει ρίζα δυνατή που έχει ατέρμονη σοδειά και βγάζει συνέχεια λέοντες, τίγρεις και αγέρωχα σκυλιά.
Υπάρχει δέντρο ευλογημένο απ’ ευθείας από το Θεό που όσα σχέδια κι αν κάνουν της μάνας οι εχθροί, πάντα ανάμεσα στους γιους θα υπάρχει δύναμη που άνεμος σηκώνεται με δύναμη σφοδρή.
Τέτοιον Τιτάνα δεν θα ξαναδούν της μάνας οι εχθροί και οι υπάλληλοι ψευτο-γιατροί, αλίμονο στην ώρα εκείνη που ο τυφώνας θα τους βρει. Διότι την ώρα που θα νομίσουνε πως όλα πια τελιώσαν, τότε θα δουν η μήτρα πως ξερνά Λεβέντες και Αητούς, πως γίνονται οι Θερμοπύλες και Ιστορία γράφεται σε πάπυρους χρυσούς.
Ο Έλληνας δεν πεθαίνει, πολλοί το σχεδιάζουνε χιλιάδες χρόνια συνεχώς, προσπαθούν τη φλόγα του να σβήσουν πάντα ανεπιτυχώς.
Σύντομα θα δεις, αγαπητέ μου αδελφέ, αίμα πορφυρό στις φλέβες πως υπάρχει νικητή, πως η πατρίδα από ψηλά βλογλήθηκε και στη Δόξα της Ελλάδος σφραγίδα μπήκε Βασιλική.
Λίγο κουράγιο κάνε και μην σε πολύ-νοιάζει, άσε τα δικά τους οι οχτροί να λένε και με τους ντόπιους τους να τα συμφωνάνε. Μέτρα να βρεις τις ρίζες σου εντός, βάλε τις αξίες τις παλιές στην ψυχή εμπρός, κι άσε τ’ άλλα να τα κανονήσει ο ίδιος ο Θεός.
Πίστη να χεις δυνατή αγαπητέ μου αδελφέ, και σύντομα τελειώνει η δοκιμασία αυτή, έρχεται η Άνοιξη και μαζί γιορτή. Λίγες κακουχίες μείνανε – ίσως και βαριές – μα είναι σύντομες πολύ και γρήγορα περαστικές. Μια μπόρα θα ναι δυνατή, μα αμέσως μετά Ανάσταση ακολουθεί!
Θυμίσου όσα σου’ πα, αξία εσύ πρεσβεύεις, αθάνατες ψυχές μέσα μας κατοικούν για να μας οδηγούν, πως έχουμε όνομα βαρύ και ισχυρή καταγωγή και σύντομα η λάμψη μας θ’ αστράψει σαν την Ανατολή.
Θα δεις Πατρίδα μεγάλη, πλούσια και τρανή, κι εκεί που όλα είχανε τελιώσει, θα δεις πως θ’ ανοίξουνε οι Ουρανοί. Έλληνες και Άγγελοι θα ενωθούν, Πατρίδα και Θεό θα υμνούν κι η Ελλάδα έως τ’ άστρα θ’ ακουστεί.
Κι η Πατρίδα η μικρή, η πολύ ταπεινωμένη, εκείνη που νεκρή την θέλουνε και τα παιδιά της σκλάβους σε παζάρια εμπορικά, θα διδάξει πάλι σε λαούς θρησκεία, πολιτισμό και ανθρωπιά!
Αετός
olympia.gr
 http://www.katohika.gr/2014/02/erxete-mpora-dynati-anastasi-omos-aklolouthei.html

Μοιάζει με μια συνηθισμένη Αμερικανική γειτονιά - Τι κρύβεται όμως από κάτω;

Μοιάζουν φωτογραφίες από μια συνηθισμένη γειτονιά των προαστίων, στην ουσία όμως πρόκειται για καμουφλάζ για αυτό που κρύβεται από κάτω της.
Κάτω από την ήσυχη γειτονιά κρύβεται μια στρατιωτική βάση! Η αεροπορική βάση “Burbank’s Lockheed Air Terminal” που είναι τώρα γνωστή ως “Bob Hope Airport” χρειάστηκε να καμουφλαριστεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Φεβρουάριο του 1942, ένα ιαπωνικό υποβρύχιο εντοπίστηκε ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο. Όταν ένα δεύτερο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη Σάντα Μπάρμπαρα, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προστατεύσει τις ζωτικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της κατά μήκος της ακτογραμμής του Ειρηνικού.
Για την αεροπορική βάση Lockheed αποφάσισαν να καμουφλάρουν ολόκληρη τη βάση έτσι που να μοιάζει με επαρχιακή γειτονιά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά πειστικό.
Μοιάζει με μια φυσιολογική επαρχιακή γειτονιά, σωστά; Δεν είναι. Να πώς ήταν η περιοχή πριν. Ήταν η αεροπορική βάση Lockheed.
Ο συνταγματάρχης Τζον Φ. Όχμερ, ειδικός στο καμουφλάζ και τις τακτικές αποπροσανατολισμού, ανέλαβε την ευθύνη να καταστρώσει τη στρατηγική που θα ακολουθούσαν στην Καλιφόρνια.
Σχεδιαστές, ζωγράφοι, αρχιτέκτονες τοπίου, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων, ξυλουργοί, φωτιστές και υπεύθυνοι σκηνικών από κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, όπως τα Metro-Goldwyn-Mayer, Disney Studios, 20th Century Fox, Paramount, Universal Pictures κ.ά. βοήθησαν στην μεταμφίεση της βάσης.
Ένα ειδικό “δίχτυ” τοποθετήθηκε πάνω από όλη τη βάση με δέντρα και σπίτια επάνω του.
Για να μοιάζει με πραγματική γειτονιά, ο στρατός έπρεπε επίσης να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση δραστηριότητας στην επιφάνειά του. Πλήρωναν λοιπόν κόσμο για να κάνει βόλτες με ποδήλατο πάνω στο δίχτυ.
Το “δίχτυ” αυτό προστάτευε αεροπλάνα, στρατιώτες και τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που ζούσαν στη βάση.
Μοιάζει πραγματικά απίστευτο αλλά από τον αέρα η αεροπορική βάση έμοιαζε με μια φυσιολογική γειτονιά.
 
 
http://www.apocalypsejohn.com/2014/02/moiazei-me-mia-synhthismenh-amerikanikh-geitonia-ti-krybetai-omws-apo-katw.html

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ! Μια υπόθεση που έχει προβληματίσει πολύ τους αρχαιολόγους όπου πιστεύουν ότι πρόκειται για Αιγυπτιακό πολιτισμό όπου άνθησε στην περιοχή!!!!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό αλλά δεν είναι, αλλά λόγου ότι δεν έχουν απάντηση για τα εν λόγο ευρήματα δίνουν μια λύση στον αέρα!!!! Το άλλο αινιγματικό θέμα στην όλη υπόθεση είναι ότι παρότι έχει ανακαλυφθεί από 1909 δεν το έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά όπου και θα έσπαγε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στον κόσμο για κάτι τόσο αρχαίο. Αντί αυτού ο στρατός φυλά καλά το μέρος σαν να πρόκειται για κάτι το πολύ σημαντικό…. ας ξεκινήσω το άρθρο
Στο Phoenix Gazette στις 5 Απριλίου 1909 βρέθηκαν αξιόλογα ευρήματα που δείχνουν ότι ίσως κάποιοι αρχαίοι άνθρωποι μετανάστευσαν από την Ανατολή, Ιστορικό από μια από την εφημερίδα εκείνης της εποχής:

"Οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την πρόοδο των εξερευνήσεων, τι θεωρείται σήμερα από τους επιστήμονες; ως όχι μόνο την παλαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη στις Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά ένα από τα πιο πολύτιμα αρχαία μνημεία στον κόσμο, το οποίο αναφέρθηκε πριν από λίγο καιρό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ, ο GE Kinkaid, ο εξερευνητής που βρήκε την μεγάλη υπόγεια ακρόπολη κατά τη διάρκεια του ταξιδίου που έκανε στο Grand Canyon όπου ήταν ένα ταξίδι από το Green River, στο Ουαϊόμινγκ, στο Κολοράντο, μέσα σε μια ξύλινη βάρκα, πριν από αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με την ιστορία που σχετίζονται με την εφημερίδα ο κ. Kinkaid, οι αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Smithsonian, ο οποίος χρηματοδοτεί τις αποστολές, έχουν γίνει ανακαλύψεις που σχεδόν με βεβαιότητα θέλει να αποδείξει ότι η φυλή που κατοίκησαν αυτό το μυστηριώδες σπήλαιο, λαξευμένη στο βράχο έγινε από τα ανθρώπινα χέρια, και ήταν ανατολικής προέλευσης, πιθανώς από την Αίγυπτο, από την εποχή του Ραμσή". 

Στο βουνό φαίνεται να έχει γίνει ανθρώπινη επέμβαση σε όλο του το μεγαλείο!!!!
Από εδώ κανείς λένε ότι μπορεί να κατέβει ή να ανέβει για να μπει σε αυτό το αινιγματικό σπήλαιο!!!!
Σπήλαιο των Χόπι που δείχνουν οι οδηγοί για το απίστευτο αινιγματικό σπήλαιο!!!!

Εάν οι θεωρίες τους επιβεβαιώνεται από την μετάφραση των δισκίων που βρέθηκαν χαραγμένα με ιερογλυφικά, πιστεύουν ότι θα λυθεί το μυστήριο των προϊστορικών λαών της Βόρειας Αμερικής και την αρχαία τέχνη τους, όποιοι και να ήταν και το από πού ήρθαν θα πρέπει να επιλυθεί. 
Ο Νείλος και η Αίγυπτος, η Αριζόνα και το Κολοράντο δείχνει να συνδέεται με μια ιστορική αλυσίδα που τρέχει πίσω στις αρχαίες ηλικίες, που κλιμακώνει την πιο άγρια φαντασία του κάθε συγγραφέα. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Α.Ε. της Ιορδανίας , το Ινστιτούτο Smithsonian είναι τώρα τα πιο ενδελεχή οι εξερευνήσεις, η οποίες θα συνεχιστούν μέχρι να εξερευνηθεί και ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδα. Σχεδόν ένα μίλι υπόγειο, περίπου 1480 πόδια κάτω από την επιφάνεια, το κεντρικό μεγάλο πέρασμα έχει βυθιστεί, αλλά υπάρχει ένας άλλος θάλαμος μαμούθ από την οποία εκπέμπει χιλιόμετρα διαδρόμων, όπως οι ακτίνες του τροχού. 
Εκατοντάδες δωμάτια έχουν ανακαλυφθεί, που επιτεύχθηκε από περάσματα όπου ξεκινάνε από την κύρια δίοδο, ένα από αυτά έχει διερευνηθεί είναι 854 πόδια και κάποια άλλα 634 πόδια. Τα πρόσφατα ευρήματα περιλαμβάνουν , τα γραπτά σε παπύρους και δισκία τα ποία δεν έχουν γίνει ποτέ γνωστά ως μητρική γλώσσα σε αυτή τη χώρα και αναμφίβολα είχαν την προέλευσή τους από την Ανατολή. Βρέθηκαν όπλα πολέμου, όργανα χαλκού, απότομες – γωνίες και σκληρές όπως ο χάλυβας, να έχουν επεξεργαστή με άγνωστη τεχνολογία όπου δείχνουν την υψηλή κατάσταση του πολιτισμού που επιτεύχθηκε από αυτούς τους παράξενους ανθρώπους όπου και το έφτιαξαν.

Έτσι οι επιστήμονες, οι προετοιμασίες που προετοιμάζουν και που γίνονται είναι για να εξοπλίσουν το πεδίο για εκτεταμένες μελέτες, και η δύναμη να αυξηθούν σε τριάντα ή σαράντα άτομα.


“Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στο σπήλαιο, πρέπει να γίνουν καλύτερες εγκαταστάσεις για φωτισμό, γιατί το σκοτάδι είναι πυκνό και αδιαπέραστο αρκετά για τον μέσο φακό. Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια, τα καλώδια γίνονται αρμαθιές από την είσοδο σε όλους τους διαδρόμους που οδηγούν απευθείας στους μεγάλους θαλάμους. Πόσο μακριά εκτείνεται αυτή η σπήλαιο κανείς δεν μπορεί να μαντέψει, αλλά τώρα είναι η πεποίθηση πολλών ότι αυτό που έχει ήδη διερευνηθεί είναι απλώς οι "στρατώνες". Ο αερισμός του σπηλαίου, δείχνει ότι δεν έχει άλλη διέξοδο προς την επιφάνεια.“

Ο κ. Kinkaid ήταν το πρώτο λευκό παιδί που γεννήθηκε στο Αϊντάχο και υπήρξε ένας εξερευνητής και κυνηγός όλη του τη ζωή, τριάντα χρόνια που ήταν στην υπηρεσία του Ινστιτούτου Smithsonian. Ακόμα αν και εν συντομία αφηγήθηκε την ιστορία του, ακούγεται υπέροχη, σχεδόν τραγελαφική:
"Κατ ‘αρχάς, θα ήθελα χωρίς να σας εντυπωσιάσω ότι το σπήλαιο είναι σχεδόν απρόσιτο, Η είσοδος είναι 1.486 πόδια κάτω από το καθαρό τείχος του φαραγγιού. Βρίσκεται σε εδάφη της κυβέρνησης και κανένας επισκέπτης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να πηγαίνει εκεί κάτω.. αλλά να υπάρχει και μεγάλη προσοχή αν τυχόν κάποιος πάει εκεί (πράγμα και το οποίο και έχει γίνει από τότε).”
Η επιθυμία του επιστήμονα να εργαστεί ανενόχλητος, χωρίς το φόβο των αρχαιολογικών ευρημάτων να ενοχλούνται από λαθροκυνηγούς και τουρίστες. Η ιστορία για το πώς βρήκα το σπήλαιο έχει σχέση, αλλά σε μια παράγραφο:

"Ταξίδευα κάτω από το ποταμό Κολοράντο με μια βάρκα, μόνος, ψάχνοντας για ορυκτά. Σαράντα δύο μίλια μέχρι τον ποταμό El Tovar στο φαράγγι Κρίσταλ, είδα τον ανατολικό τοίχο, λεκέδες μεγάλους στον ιζηματογενή σχηματισμό περίπου 2.000 μέτρα πάνω από την κοίτη του ποταμού. Δεν υπήρχε μονοπάτι σε αυτό το σημείο, αλλά έφτασα τελικά με μεγάλη δυσκολία. Πάνω από ένα πλάτωμα, το οποίο ήταν αθέατο από τον ποταμό, ήταν το στόμιο της σπηλιάς. Υπάρχουν σκαλοπάτια που οδηγούν από αυτή την είσοδο περίπου τριάντα μέτρα σε αυτό ό,τι ήταν, την εποχή που το σπήλαιο κατοικήθηκε, δείχνει ότι το επίπεδο του ποταμού ήταν εκεί. Όταν είδα τα σημάδια σμίλης στον τοίχο μέσα από την είσοδο, άρχισα να ενδιαφέρομαι, εξασφαλίζοντας το όπλο μου πήγα μέσα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, πήγα πίσω αρκετές εκατοντάδες μέτρα κατά μήκος του κεντρικού περάσματος μέχρι που έφτασα στην κρύπτη και ανακάλυψα τις μούμιες. Μία από αυτές την σήκωσα και φωτογραφήθηκε από τον φακό μου ( Δυστυχώς η φωτογραφία αυτή δεν υπάρχει αλλά ούτε και δημοσιεύτηκε από τότε!!!! ). Μάζεψα μια σειρά από κειμήλια, όπου θα τα αποστείλω στην Ουάσιγκτον με τις λεπτομέρειες της ανακάλυψης. Μετά από αυτό, η εξερευνήσεις έγιναν ποιο πολλές".
Σχέδια για το πώς είναι μέσα στο σπήλαιο αλλά και ένας χάρτης της εποχής του 1903 της περιοχής!!!!

”Η κύρια δίοδος είναι περίπου 12 μέτρα πλάτος, μειώνετε σε εννέα πόδια προς το τέλος ποιο μακρύτερη περίπου 57 πόδια. Από την είσοδο, η πρώτη πλευρά-πέρασμα προς τα δεξιά και αριστερά, κατά μήκος του οποίου, και στις δύο πλευρές , είναι μια σειρά από δωμάτια για το μέγεθος των απλών σαλονιών του σήμερα, αν και μερικά είναι 30 με 40 τετραγωνικά πόδια. Αυτά είναι φτιαγμένα από οβάλ πόρτες και αερίζονται από αέρα γύρω από τους χώρους μέσα από τους τοίχους. Οι τοίχοι είναι περίπου τρία πόδια έξι ίντσες σε πάχος. Οι δίοδοι είναι λαξευμένοι όσο πιο ευθεία γίνεται το οποίο και δείχνει ότι γινόταν επίβλεψη από πολιτικό μηχανικό. Τα ανώτατα όρια του σπηλαίου όπου πολλά από τα δωμάτια δείχνουν να συγκλίνουν σε ένα κέντρο. ”
“Τα πλευρικά περάσματα κοντά στην είσοδο λειτουργούν σε μια απότομη γωνία από την κύρια αίθουσα, αλλά προς τα πίσω, και φτάνουν σταδιακά σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση για το ιερό. ” Το ιερό “.
Πάνω από εκατό μέτρα από την είσοδο είναι η σταυροειδής αίθουσα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά στην οποία βρίσκεται το είδωλο, εικόνα ή , του θεού των ανθρώπων που ζούσαν τότε εκεί μέσα, κάθεται σταυροπόδι, με άνθος λωτού ή κρίνο σε κάθε χέρι. Το καστ του προσώπου είναι ανατολίτικο, το σκάλισμα δείχνει ένα επιδέξιο χέρι, και ολόκληρο το αντικείμενο είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένο, όπως είναι τα πάντα σε αυτό το σπήλαιο “.
“Το είδωλο μοιάζει σχεδόν με τον Βούδας, αν και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι η θρησκευτική λατρεία του αντιπροσωπεύει. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, είναι πιθανό ότι αυτή η λατρεία να μοιάζει περισσότερο με τους ανθρώπους του Θιβέτ ( προσέξτε τι παρατήρησε και το πόσο διαφορά έχει το Θιβέτ με την Αίγυπτο πράγμα που σημαίνει ότι δεν πλησίαζε σε κάτι το Αιγυπτιακό ).”

Οι Μούμιες!!!


Οι πολλαπλές μούμιες μέσα στο μεγάλο θάλαμο!!!Η γαλαρία προς το είδωλο του θεού!!!Ένα από τα είδωλα των θεών!!!! Σας θυμίζει κάτι το Αιγυπτιακό!;!

Πολεμιστής που βρέθηκε στο σύμπλεγμα με τα όπλα του…… θυμίζει πολύ έντονα πολεμιστή της Μεσοποταμίας …..Ανουννάκι…. Σουμέριοι!!!!


”Γύρω από αυτό το είδωλο είναι τοποθετημένες μικρότερες εικόνες από αγάλματα, μερικά πολύ όμορφα σε μορφή!. Αλλά έχουν στραβό λαιμό και παραμορφωμένα σχήματα, συμβολικά ίσως, του καλού και του κακού Υπάρχουν δύο μεγάλοι κάκτοι με προεξέχοντα τα όπλα, μία σε κάθε πλευρά των εξέδρων στις οποίες είναι τοποθετημένες οι καταλήψεις των θεοτήτων. Είναι φτιαγμένα από ένα πέτρωμα που μοιάζει με Ελληνικό μάρμαρο. Στην απέναντι γωνία της σταυροειδής-αίθουσας βρέθηκαν εργαλεία, κατασκευασμένα από χαλκό. “

“Αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν αναμφίβολα την χαμένη τέχνη της σκλήρυνσης του μέταλλου, το οποίο έχει ψαχτεί από χημικούς για αιώνες χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει ακόμα κάρβουνο που δείχνει ότι εκεί φτιάχνανε κάποια από τα όπλα τους τα οποία ήταν από χαλκό, σίδερο, χρυσό ασήμι και ατσάλι. Υπάρχει επίσης σκωρίας και παρόμοια πράγματα με ματ, δείχνοντας ότι οι αρχαίοι τα έλιωναν τα μεταλλεύματα αυτά , αλλά μέχρι στιγμής, κανένα ίχνος από το πού και πώς αυτό γινόταν δεν έχει ανακαλυφθεί, ούτε η φόρμουλα του μεταλλεύματος. ”

”Μεταξύ των άλλων ευρημάτων, είναι δοχεία ή βάζα και φλιτζάνια χαλκού και χρυσού, με πολύ καλλιτεχνικό σχεδιασμό. Το έργο περιλαμβάνει κεραμικά σκεύη εμαγιέ και εφυαλωμένα αγγεία. Ένας άλλος διάδρομος οδηγεί για τις σιταποθήκες, όπου βρίσκονται στην ανατολική πλευρά από τον ναό. Περιέχουν τους σπόρους διαφόρων ειδών. Μία πολύ μεγάλη αποθήκη δεν έχει ακόμη καταχωρηθεί, όμως είναι δώδεκα μέτρα ύψος και μπορεί να επιτευχθεί μόνο από το παραπάνω σημείο. Δύο άγκιστρα χαλκού εκτείνονται στην άκρη, γεγονός που δείχνει ότι κάποιο είδος σκάλας υπήρχε εκεί. Ένα Γκρι μεταλλικό ραβδί βρέθηκε επίσης σε αυτό το σπήλαιο, το οποίο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τίποτα για το μετάλλευμα αυτό. Μοιάζει με πλατίνα. “
“Ετερόκλητα σκορπισμένα στο πάτωμα παντού είναι αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν << μάτια γάτας >>, μια κίτρινη πέτρα που δεν έχει μεγάλη αξία. Κάθε ένα από αυτά είναι χαραγμένο με ιερογλυφικά σχεδόν όπως τα Αιγυπτιακά”.

Σε όλα τα δοχεία, ή τοίχους πάνω από τις πόρτες, αλλά και πέτρινες πλάκες που βρέθηκαν υπάρχουν τα μυστηριώδης ιερογλυφικά, όπου και είναι ( το κλειδί για την οποία το Ινστιτούτο Smithsonian το οποίο και υπάρχει μέχρι τις μέρες μας ελπίζει ακόμα να ανακαλύψει ). Η χάραξη των δισκίων έχει μάλλον να κάνει με τη θρησκεία των ανθρώπων. Παρόμοια ιερογλυφικά έχουν βρεθεί στη νότια Αριζόνα. Μεταξύ των εικονογραφικών γραπτών, βρίσκονται μόνο δύο ζώα. Μία είναι προϊστορικού τύπου. ”
Ο τάφος ή κρύπτη στην οποία η μούμιες βρέθηκαν είναι μία από τις μεγαλύτερες, οι θάλαμοι, τα τοιχώματα είναι λοξά προς τα πίσω σε μία γωνία περίπου 35 μοιρών. Στις βαθμίδες αυτές είναι τοποθετημένες μούμιες, η κάθε μια καταλαμβάνει ένα ξεχωριστό λαξευμένο ράφι. Κάθε ένα είναι ένας μικρός πάγκος, επί των οποίων βρίσκονται κύπελλα χαλκού και κομμάτια από σπασμένα σπαθιά. Μερικές από τις μούμιες είναι καλυμμένες με πηλό, και όλες είναι τυλιγμένες σε ύφασμα από φλοιό. Οι λάρνακες ή φλιτζάνια στις χαμηλότερες βαθμίδες είναι χοντρά, ενώ μόλις στα υψηλότερα ράφια, τα δοχεία είναι λεπτότερα στο σχεδιασμό, δείχνει ένα μεταγενέστερο στάδιο του πολιτισμού. ”
“Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι μούμιες που εξετάστηκαν μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι άνδρες, χωρίς παιδιά ή γυναίκες να είναι θαμμένοι εδώ. Αυτό οδηγεί στην πεποίθηση ότι αυτή η ενότητα ήταν οι στρατώνες των πολεμιστών >>. Μεταξύ των ευρημάτων, δεν υπάρχουν οστά ζώων. Πολλά από τα δωμάτια είναι γυμνά ένα δωμάτιο, περίπου 40 με 700 πόδια, ήταν ίσως η κύρια τραπεζαρία, γιατί μαγειρικά σκεύη βρίσκονται εδώ “.“500.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν ζήσει στο σπήλαιο αυτό άνετα. Μία θεωρία είναι ότι οι σημερινές φυλές Ινδιάνων που βρέθηκαν στην Αριζόνα είναι απόγονοι των δουλοπάροικων ή σκλάβοι των ανθρώπων, που κατοικούσαν σε αυτήν τη σπηλιά. Αναμφίβολα πριν χιλιάδες χρόνια πριν από τη χριστιανική εποχή ένας λαός που ζούσε εδώ είχε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού. Η χρονολογία της ανθρώπινης ιστορίας είναι γεμάτη από κενά. ”

Ο Καθηγητής της Ιορδανίας έχει πολύ ενθουσιασμό από τις ανακαλύψεις και πιστεύει ότι το εύρημα θα αποδειχθεί ανυπολόγιστης αξίας στον αρχαιολογικό κόσμο.
“Για ένα πράγμα δεν έχω μιλήσει, μπορεί να είναι ενδιαφέρον. Υπάρχει ένας θάλαμος, πέρασμα το οποίο δεν αερίζεται, και όταν πλησίασα ένα θανάσιμο αέριο, φιδίσια μυρωδιά κόντευε να μας σκοτώσει. Το φως μας δεν μπορούσε να διαπεράσει το σκοτάδι, και μέχρι να έχουμε ισχυρότερο φως, δεν θα ξέρουμε τι περιέχει ο θάλαμος. Μερικοί λένε ότι τα φίδια γεννάνε εκεί, αυτή την ιδέα δεν τι πιστεύω, πιστεύω ότι μπορεί να περιέχει ένα θανατηφόρο αέριο ή χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τους αρχαίους. Δεν ακούγονται ήχοι, αλλά μυρίζει όπως το φιδίσιο δηλητήριο ακριβώς το ίδιο. ”
“Όλη η υπόγεια εγκατάσταση δίνει ένα τόνο περίεργο. Η κατήφεια είναι σαν ένα βάρος στους ώμους μας, και οι φακοί και τα κεριά μας κάνει μόνο το σκοτάδι πιο μαύρο. Η Φαντασία μπορεί να απολαμβάνει, σε εικασίες και ασεβείς ονειροπολήσεις στα βάθη των αιώνων που πέρασαν μέχρι τώρα στο χώρο αυτό. ”
Υπάρχει ένας ινδιάνικος μύθος σε σχέση με την αυτή η ιστορία, είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των Ινδιάνων Χόπι η παράδοση λέγεται ότι οι πρόγονοί τους ζούσαν κάποτε σε ένα υπόκοσμο στο Γκραντ Κάνυον μέχρι που προέκυψε διαφωνία μεταξύ του καλού και του κακού, οι άνθρωποι που είχαν μία καρδιά και τους ανθρώπους με τις δύο καρδιές. Ο Machetto, ο οποίος ήταν αρχηγός τους, τους συμβούλευσε να αφήσει το κάτω κόσμο, αλλά δεν υπήρχε διέξοδος. Ο επικεφαλής έκανε αυθυποβολή σε ένα υπόγειο δέντρο για να μεγαλώσει και να τρυπήσει την οροφή του υποκόσμου, και τότε οι άνθρωποι με την μια καρδιά αναρριχήθηκαν έξω…. Έστειλαν ένα μήνυμα στο ναό του Ήλιου με έναν αγγελιοφόρο, ζητώντας την ευλογία της ειρήνης, της καλής θέλησης και τη βροχή για τους ανθρώπους με την μια καρδιά.
Αυτό αγγελιοφόρος δεν επέστρεψε ποτέ, αλλά σήμερα στα χωριά των Χόπι τη δύση του ηλίου μπορεί να δει τους γέροντες της φυλής από τις σκηνές τους ατενίζοντας προς τον ήλιο, ψάχνουν για τον αγγελιοφόρο. Όταν επιστρέψει, τα εδάφη τους και ο αρχαίος τόπος κατοικίας θα επανέλθει σε αυτούς. Αυτή είναι η παράδοση. Ανάμεσα στα χαρακτικά των ζώων στο σπήλαιο υπάρχει η εικόνα μιας καρδιάς πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται…..
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση των Αιγυπτίων. Το ένα είναι ότι ήρθαν από την Ασία!!!! Ένα άλλο ότι η φυλετική βάση ήταν στην άνω περιοχή του Νείλου. Ο Heeren, αιγυπτιολόγος, πίστευε στην ινδιάνικη καταγωγή των Αιγυπτίων. Οι ανακαλύψεις του Grand Canyon μπορεί να ρίξει περισσότερο φως στην ανθρώπινη εξέλιξη και την προϊστορική εποχή.
Αν και τα χρόνια έχουν περάσει, ποτέ δεν έγινε γνωστό το τι έχει ανακαλυφθεί εκεί μέσα, είναι σχεδόν άγνωστο το τι υπάρχει εκεί μέσα. Είναι το πιο απόρθητο αρχαιολογικό εύρημα στον κόσμο που ακόμα και οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν τι γίνεται εκεί. Αρχαιολόγοι υπάρχουν μα είναι ειδικευμένοι από το κράτος και ασχολούντο μόνο με αυτό και τίποτα άλλο. Πολλοί κάνουν λόγο για εξωγήινο πολιτισμό ή ακόμα και για εσωγήινο. Αυτό γιατί το 1933 από τον αρχαιολόγο Τομ Άντριου όπου και εξερεύνησε για λίγο το σπήλαιο είχε πει:

<< Μακάρι να μπορούσα να τραβήξω φωτογραφίες για να σας δείξω το τι υπάρχει εκεί μέσα, φαίνεται να είναι μια υπόγεια πόλη όπου φιλοξενούσε σχεδόν 1.000.000 κόσμο! Υπάρχουν πολλοί διάδρομοι οι οποίοι και προχωρούν προς το εσωτερικό για εκατοντάδες μίλια και συνέχεια βρίσκουμε ευρήματα! Δεν θα συμφωνήσω με την Αιγυπτιακή εξήγηση τα ιερογλυφικά μοιάζουν μα δεν είναι Αιγυπτιακά και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό, το να λένε ότι είναι Αιγύπτιοι αυτοί που ήταν εδώ μέσα! Τα αγάλματα τα οποία απεικονίζουν τους θεούς δεν έχουν να κάνουν με τίποτα με τους Αιγυπτιακούς θεούς…. είναι κάτι άλλο, θυμίζει κάτι μεταξύ Ανατολής ( βουδισμού ) και Αιγυπτίων σαν να έχουν γίνει ένα! Το ποιο αξιοπερίεργο από όλα είναι ότι το όλο υπόγειο σύμπλεγμα που κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο είναι έχει φτιαχτεί από μέσα προς τα έξω! Υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα τα οποία οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα το τι μέταλλο είναι, αλλά υπάρχουν και κάποια αγάλματα που δείχνουν από την δομή τους να μπορούσαν να περπατούν! Ένα από τα ποιο αινιγματικά ερωτήματα είναι πως φωταγωγούσαν όλο αυτό το υπόγειο σύμπλεγμα το οποίο και δεν δείχνει να σταματά πουθενά. Επίσης κάποιοι από τους αρχαιολόγους αλλά και βοηθούς έχουν νιώσει κάτι να τους παρακολουθεί στενά χωρίς ποτέ να το δουν. Έχουν ακούσει επίσης από τα βάθη του υπόγειου συμπλέγματος διάφορες ομιλίες ή έτσι τους φάνηκε. Βλέπετε άμα κάτσεις καιρό εκεί μέσα το μυαλό φτιάχνει την δικιά του φαντασία! Τα λέω αυτά διότι το FBI μου απαγόρεψε να τα αναγγείλω λόγο κρατικού μυστικού. Για μένα στην αρχαιολογία δεν υπάρχει κρατικό μυστικό πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει για κάθε αρχαίο πολιτισμό ακόμη και για αυτούς που είναι άγνωστοι όπως αυτός εδώ. Εγώ σαν αρχαιολόγος δεν θα σταματήσω να δίνω πληροφορίες…. >>
Λένε ότι αυτά είναι σκίτσα που έκανε ο εξαφανισμένος πλέον αρχαιολόγος και δείχνει την μια πόλη που βρήκαν μέσα κάπου βαθιά αλλά και άλλοι θάλαμοι με μούμιες!!!!
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε κανείς, μετά από αυτό χάθηκε και δεν ξανά βρέθηκε ποτέ. Αυτήν την μικρή και σύντομη συνέντευξη την έδωσε σε μια τότε τοπική εφημερίδα ……. Το αξιοσημείωτο είναι ότι κανείς τότε αλλά και μέχρι σήμερα δεν ξέρει το όνομα του αλλά και σαν αρχαιολόγο….. ή εξαφάνισαν καλά τα στοιχεία του ή δεν ήταν αρχαιολόγος. Μα αν δεν ήταν τότε τι ήταν!;

Από τότε κανείς δεν έχει δώσει παρά πάνω στοιχεία για αυτό το μέρος εκτός από κάποιες φωτογραφίες από μέσα από το υπόγειο αυτό βασίλειο. Εγώ παρότι βρέθηκα στην περιοχή και προσπάθησα να προσεγγίσω το σημείο, όχι για να μπω μέσα πράγμα που θα λάτρευα να κάνω μα για να δω το μέρος με σταμάτησαν δυο Δασονόμοι και μου είπαν ότι είναι απαγορευμένη περιοχή για να πλησιάσω. Όταν τους ρώτησα γιατί. Μου απάντησαν ευγενικά ότι έτσι έχει αποφασιστεί από την Αμερικανική κυβέρνηση εδώ και 70 χρόνια!!!! Μου πρότειναν να πάω να δω άλλα μέρη από το Γκραντ Κάνυον όπου και είναι ποιο τουριστικά από εκεί που ήμουν.
Αν και προσπάθησα από ντόπιους να μάθω κάτι παρά πάνω ο καθένας μου έλεγε ότι το μόνο που ήξεραν είναι ότι ήταν ένας υπόγειος θάλαμος Αιγυπτίων που τους παρέσυρε η θάλασσα από την Μεσόγειο και τους έφτασε εκεί!!!! Έτσι τους λένε εδώ και καιρό και αυτό πιστεύουν. Όχι!!!! Δεν τα βάζω με τον απλό τον κόσμο αλλά ότι τους σερβίρουν το πιστεύουν ίσως γιατί δεν το ψάχνουν παρά πάνω.

Ωραία λοιπόν!!!! Ας υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο και οι Αιγύπτιοι κατάφεραν και φτάσανε στην Αμερική που δεν αμφιβάλω ότι μπορεί και να έχει γίνει, γιατί δεν φτιάξανε πυραμίδες όπως στην Αίγυπτο και να ανθήσει ένας Αιγυπτιακός πολιτισμός εκεί στα παράλια!;! Μα προτίμησαν να φτάσουν στην ενδοχώρα και σε αυτά τα άγρια μέρη να φτιάξουν κάτι το οποίο απαιτούσε εκατοντάδες χιλιάδες χέρια για να γίνει…… δηλαδή μιλάμε για χιλιάδες πλοία από την Αίγυπτο να φύγουν και να πάνε στην Αμερική!!!! Κάποιοι λένε ότι οι ινδιάνοι φύγανε και φτιάξανε το Αιγυπτιακό έθνος και για αυτό είναι και τόσο ερυθρόμαυροι ( !!!! ). Δεν ξέρω πότε να γελάσω με αυτές τις θεωρίες που πολύς κόσμος πραγματικά πιστεύει, πιστεύει με ότι << χαρούπι >> τους σερβίρει το κάθε αρχαιολογικό ινστιτούτο όπως το Smithsonian!!!!

Η πλάκα είναι ότι έχει γίνει δεκτή αυτή η γνώμη από πολλούς αρχαιολόγους χωρίς να δουν το πότε άνθισε το πιο αινιγματικό αρχαιολογικό υπόγεια-πολιτεία-σύμπλεγμα στον κόσμο!!!! Αλλά άμα το λέει ο τάδε γνωστός και βραβευμένος αρχαιολόγος έτσι θα είναι και δεν σηκώνουν συζήτηση….. άρε ζώα!!!!

Το ξέρω ότι γίνομαι κυνικός, αλλά δεν μπορώ γιατί όσοι έχουν εναντιωθεί σε τέτοια ινστιτούτα έχουν χάσει τις δουλείες τους αμέσως και γίνονται οι περίγελοι του κόσμου. Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία να σας δώσω, ότι και να σας πω ή να σας πουν παρά πάνω θα είναι ψέμα. Όμως Η Αμερική όπως θα είδατε και στους χάρτες έχουν ονομάσει τις περιοχές με Αιγυπτιακά ονόματα θεών αλλά έχουν φτιάξει και χάρτες πάνω σε αυτό!!!! Τραγελαφικό μια και δεν μπορεί κανείς να πάει στο σημείο αυτό. Υπάρχουν όμως οδηγοί που για 220 δολάρια θα σας πάνε μέσω ποταμού και θα σας δείξουν τα ερείπια των Χόπι αλλά και τις σπηλιές τους για αυτά τα οποία νομίζατε ότι θα δείτε…… χε χε χεχε Αμερικάνοι….. μια χαρά!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/ta-apistefta-evrhmata-tou-grand-canyon-stis-hpa.html

ΗΠΑ και Γερμανία δεν μπορούν πλέον να τα βάλουν με τη Ρωσία

ΗΠΑ και Γερμανία υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό από την αντίδραση της Ρωσίας, στις μεθοδεύσεις τους στην Ουκρανία. 

Νόμισαν ότι ο Πούτιν θα έτρεχε στον ΟΗΕ, στα διεθνή δικαστήρια και σε άλλα διεθνή fora, δηλαδή στα δικά τους όργανα. Δεν εκτίμησαν όμως σωστά τα πράγματα, όταν επέτρεψαν να καταπατηθεί η συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς – αντιπολίτευσης και να ανατραπεί πραξικοπηματικά ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας από νεοναζιστικά στοιχεία. Μόλις τελείωσαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες στο Σότσι, ο Πούτιν απάντησε κεραυνοβόλα και απροειδοποίητα με ωμή στρατιωτική επέμβαση, ρίχνοντας ευθέως το πολεμικό «γάντι» στις ΗΠΑ. Μετά το πρώτο σοκ, ο μεν «πλανητάρχης» αποπειράθηκε να ψελλίσει κάτι για οικονομικά αντίμετρα, οι δε άλλοτε λαλίστατοι Μέρκελ και Σόϊμπλε, έχωσαν το κεφάλι «κάτω από το νερό» σε μία απόλυτη «μούγκα».

Στις οικονομικές απειλές που ψέλλισαν οι ΗΠΑ, απάντησε αμέσως η Ρωσία απειλώντας εκείνη με χρηματοοικονομική κατάρρευση τις ΗΠΑ και με ενεργειακό αποκλεισμό της Γερμανίας. Ταυτόχρονα η Κίνα ζήτησε αμέσως εγγυήσεις σε χρυσό από τις ΗΠΑ, για το χρέος των ΗΠΑ που έχει στα χέρια της, σε περίπτωση που οι τελευταίες θελήσουν να έχουν στρατιωτική εμπλοκή με τη Ρωσία. Και αυτό γιατί γνωρίζει πως μια τέτοια εμπλοκή πιθανότατα θα καταστρέψει οικονομικά τις ΗΠΑ και η Κίνα θα χάσει τα χρήματά της.

Εννοείται ότι οι ΗΠΑ θα υποχωρήσουν και απλά θα φοβερίζουν για την διεθνή «τιμή των όπλων». Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούν οι σημερινές ΗΠΑ να αναμετρηθούν τώρα πλέον με τη Ρωσία, που θα σημάνει μια θανάσιμη γι’ αυτές οικονομική αιμοραγία. Οι καιροί παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Η δε Γερμανία, παριστάνει την ισχυρή και την αυστηρή, μόνο εκεί που την παίρνει. Δηλαδή σε κάτι ψοφοδεή ξενόδουλα κατασκευάσματα, όπως το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα κ.λ.π.
Όποιος θέλει να διαπιστώσει τις δυνατότητες των σημερινών ΗΠΑ και της σημερινής Γερμανίας, απέναντι στη Ρωσία και στην Κίνα, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο on line παγκόσμιο ρολόϊ του χρέους των κρατών του κόσμου του Economist (εδώ). Συγκρίνοντας λοιπόν, τις τέσσερις αυτές χώρες θα διαπιστώσει τα εξής:
ΗΠΑ, δημόσιο χρέος 13,273 τρισεκατομμύρια δολάρια, 81,6% του ΑΕΠ, 41.930 δολάρια κατά κεφαλήν χρέος.
Γερμανία, δημόσιο χρέος 2,75 τρισεκατομμύρια δολάρια, 84% του ΑΕΠ, 34.214 δολάρια κατά κεφαλήν χρέος.
Κίνα, δημόσιο χρέος 1,571 τρισεκατομμύρια δολάρια, 16,6% του ΑΕΠ, 1.174 δολάρια κατά κεφαλήν χρέος.
Ρωσία, δημόσιο χρέος μόνον 196 δις δολάρια, 8,1% του ΑΕΠ, 1.388 δολάρια κατά κεφαλήν χρέος.

Δεδομένου ότι η Γερμανία εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία και δεδομένου ότι η Ρωσία έχει βρεθεί με ολόκληρο το πυρηνικό κ.λ.π. οπλοστάσιο της πρώην ΕΣΣΔ στα χέρια της, χωρίς εξωτερικά χρέη και την κεντρική τράπεζα κρατική και όχι ιδιωτική, δεν μπορούν ούτε Γερμανία, ούτε οι υπερχρεωμένες ΗΠΑ να στραφούν στρατιωτικά εναντίον της Ρωσίας. Εκτός και αν εκείνο που θα θελήσουν θα είναι πραγματικά έναν παγκόσμιο πόλεμο για να καταφέρουν να σκάσουν την τεράστια φούσκα χρέους που έχουν στα χέρια τους, πάνω στα εκατομμύρια των αθώων ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν. 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1456.html

Έσωσε (πάλι) και άλλους Έλληνες ο Βαγγέλης! (Φτάνει πια, δεν κουράστηκε;)

Αφού έσωσε τους Έλληνες της Ελλάδας ο Βενιζέλος πήγε στη Ουκρανία να σώσει και τους Έλληνες της Μαριούπολης. Τους υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί θα κάνουν ό,τι πρέπει για να τους προστατεύσουν. Μετά από αυτό, είναι προφανές ότι οι ομοεθνείς νιώθουν ανακουφισμένοι και σε απόλυτη ασφάλεια. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έσφιξε το χέρι που λίγες μέρες πριν είχε χαιρετήσει δημοσίως ναζιστικά. Η χειραψία του με τον δοτό Ουκρανό πρωθυπουργό είναι προσφορά στους Έλληνες της...
Μαριούπουλης, στην Ουκρανία και – περισσότερο – στη Δημοκρατία
(Φυσικά, η Δημόσια Τηλεόραση έσπευσε να διευκρινίσει ότι φασιστικός χαιρετισμός τού Γατσενιούκ ήταν κάτι σαν οφθαλμαπάτη, ένα παιχνίδια του φωτογραφικού φακού και της γωνίας από τη οποία έγινε η λήψη. Την πιστεύουμε!)
Από harddog
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9996.html

Του έκοψαν την ασφάλιση... επειδή είναι ζωντανός!

Με το τεκμήριο ότι ... ζει και αναπνέει έκοψαν την ασφάλεια σε έναν Ηρακλειώτη χρόνιο ασθενή που διαπίστωσε ότι το βιβλιάριο του δεν ισχύει πια και ο ίδιος δεν θα μπορεί να κάνει πλέον τις εξετάσεις που έχει ανάγκη σε δημόσιο νοσοκομείο.
Ο άνθρωπος που είναι άνεργος από το 2009 ενημερώθηκε ότι πλέον το βιβλιάριο ασθενείας του δεν ισχύει αφού βάση της...
φορολογικής του δήλωσης ξεπερνά το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ επειδή διαθέτει ένα αυτοκίνητο και είναι ... ζωντανός, τεκμήριο το οποίο κοστολογείται 3.500 ευρώ !
Ο ίδιος με επιστολή του στους βουλετές της Κρήτης εξηγεί την κατάσταση ζητώντας την παρέμβασή τους.
Στην επιστολή αναφέρει:
Κυριοι,
εξ ανάγκης οδηγούμενος,  σας παρουσιάζω το πρόβλημα που πρόσφατα ήρθε για μένα και στην πορεία ανακάλυψα ότι απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας.
Είμαι χρόνια ασθενής και έχω ανάγκη από μόνιμη φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία. Έως πρόσφατα τα αναγκαία για την ασθένεια μου φάρμακα όπως και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις μου τα παρείχε το τμήμα πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου ,στα κρατικά νοσοκομεία με το βιβλιάριο ασθενείας.
Δυστυχώς όπως με ενημέρωσαν από το τμήμα πρόνοιας το βιβλιάριο μου δεν μπορεί πλέον να ισχύει επειδή έχω υπερβεί τα εισοδηματικά όρια των 6000 ευρώ.
Είμαι άνεργος από το 2009,μεγαλωνω ένα ανήλικο παιδί, έχω ένα παλιό αυτοκίνητο 11 ετών και 0 ευρώ πραγματικό εισόδημα. Το αυτοκίνητο κοστολογείται 4000 ευρώ και επειδή ζω και αναπνέω ακόμα, τεκμήριο διαβίωσης 3500 ευρώ .Σύνολο 7500 ευρώ , άρα για τον νόμο δεν δικαιούμαι πλέον να έχω ασφάλιση,
Αυτό είναι εν συντομία το θέμα.
Παρακαλώ για τις θετικές σας ενέργειες.
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2805.html

Παράξενα Χαρακτηριστικά ανθρώπων με υψηλό δείκτη EQ

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.
Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης;
Όπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», μιλώντας στο Huffington Post, υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό EQ
1. Είναι περίεργοι να γνωρίσουν ανθρώπους που δε ξέρουν
Αυτό δείχνει ότι το άτομο έχει έναν ορισμένο βαθμό ενσυναίσθησης, ένα από τα κύρια συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τα Άτομα με Υψηλή Ενσυναίσθηση (HEPS) – εκείνοι που είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, και να ενεργούν με τρόπο που να είναι ευαίσθητη στις ανάγκες αυτές – έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: Είναι πολύ περίεργος για τους ξένους και πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους άλλου
2. Είναι γεννημένοι ηγέτες
Σύμφωνα με τον Γκολμαν, οι εξαιρετικοί ηγέτες συχνά έχουν ένα πράγμα από κοινού. Εκτός από τις παραδοσιακές απαιτήσεις για την επιτυχία, διαθέτουν μοναδικό ταλέντο, ισχυρή ηθική εργασίας και φιλοδοξία, στοιχεία που σηματοδοτούν υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης.
3. Γνωρίζουν τις ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες τους
Ένα άτομο με υψηλό EQ, μαθαίνει να εντοπίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του και να αναλύει πώς αυτές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε αυτό το πλαίσιο. Αυτή η συνειδητοποίηση γεννά την ισχυρή αυτοπεποίθηση, που είναι ένας βασικός παράγοντας της συναισθηματικής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Γκολμαν.
4. Ξέρουν και επιλέγουν πότε θα προσέξουν κάτι
Η ικανότητα να αποφεύγουμε τους περισπασμούς και να επικεντρωνόμαστε στο έργο μας είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη, αναφέρει ο Γκολμαν.
5. Όταν συγχύζονται ξέρουν ακριβώς το λόγο
Όλοι βιώνουν μια σειρά από συναισθηματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά δεν χρειάζεται καν καταλάβουμε τι προκαλεί ένα κύμα οργής ή θλίψης. Αλλά μια σημαντική πτυχή της αυτογνωσίας και του υψηλού EQ είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε από που πηγάζουν τα συναισθήματα σας προέρχεται από και να ξέρουμε ακριβώς γιατί αισθανόμαστε έτσι.
6. Τα πάνε καλά με τον περισσότερο κόσμο
Το να έχεις ειλικρινείς, εκπληρωμένες και αποτελεσματικές σχέσεις είναι σημάδι υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Γκολμαν.
7. Τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να είναι καλοί και ηθικοί
Μια πτυχή της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η «ηθική ταυτότητα», η οποία έχει να κάνει με το βαθμό στον οποίο θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας ως ηθικά και νοιαστικά άτομα. Εάν είστε κάποιος που νοιάζεται για την δημιουργία αυτής της πλευράς του εαυτού σας ανεξάρτητα από το πώς έχετε ενεργήσει κατά στο παρελθόν σε ηθικές καταστάσεις, μπορεί να έχετε ένα υψηλό EQ.
8. Νοιάζονται και βοηθούν τους άλλους
Αν καθυστερείτε τις δραστηριότητες σας προκειμένου να δώσετε προσοχή σε άλλους ή να τους βοηθήσετε και ξεστρατίζετε για να πείτε γεια σε κάποιον ή να βοηθήσετε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο μετρό, έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη σύμφωνα με τον Γκολμαν.
9. Είναι καλοί στο να διαβάζουν εκφράσεις του προσώπου
Η ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς τα συναισθήματα του άλλου απλώς κοιτάζοντας το πρόσωπο του είναι δείγμα υψηλού EQ
10. Είναι καλοί στο να κρίνουν χαρακτήρες
Εάν η διαίσθηση σας για κάποιο άτομο σπάνια πέφτει έξω τότε αυτό είναι δείγμα υψηλού EQ.
11. Εμπιστεύονται το ένστικτο τους
Ένας συναισθηματικά έξυπνος άνθρωπος είναι κάποιος που αισθάνεται άνετα να ακολουθεί τη διαίσθησή του, εξηγεί ο Γκόλμαν. Εάν είστε σε θέση να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας, τότε διαθέτετε υψηλό EQ.
12. Μπορούν και αυτενεργούν συχνά
Είστε πάντα φιλόδοξοι και εργατικοί, ακόμα και όταν δεν ανταμείβεστε για αυτό; Αν έχετε προσωπικό κίνητρο και μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή και την ενέργειά σας για την επιδίωξη των στόχων σας τότε είναι πιθανό να έχετε ένα υψηλό EQ.
13. Ξέρουν πότε να πούνε «όχι»
Η αυτοσυγκράτηση, ένα από τα βασικά συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης και σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε ανθυγιεινές συνήθειες. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι γενικά μπορούν να διαχειριστούν σωστά το άγχος και να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, σύμφωνα με τον Γκολμαν.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/paraksena-xarakthristika-anthrwpwn-me-ypshlo-deikth-eq.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters