Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Δώσαμε 8.101.422€ στο CERN!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Δώσαμε 8.101.422€ στο CERN!Λεφτά υπάρχουν… Πολλά λεφτά!!!! Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε 8.101.422,59 ευρώ (πρώτη δόση)ως εισφορά της χώρας μας για το 2010 στο CERN (EUROPEAN ORGANIZATION FOR NUCLEAR RESEARCH). Εμείς σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι είναι πεταμένα λεφτά, αντιθέτως υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει σε όλα αυτά! Αλλά έχουμε μια απορία: λεφτά -τελικά- υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Να μας δουλεύουν δεν θέλουμε, να μας πούνε την αλήθεια θέλουμε… Και όχι να κόβουν μισθούς και συντάξεις έτσι, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!!!! Τα λεφτά που διαχειρίζονται είναι δικά μας, όχι δικά τους!!!!!


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/8101422-cern.html

Ο Παπανδρέου καταστρέφει τη χώρα και όχι το ΔΝΤ

Ενώ ο ίδιος ο Παπανδρέου προεκλογικά, έλεγε πως η αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει στον φαύλο κύκλο της κατάρρευσης, και είχε καταφέρει μέχρι τώρα να πείσει τον κόσμο, ότι το ΔΝΤ μας ανάγκασε να αυξήσουμε τον ΦΠΑ... ο Dominique τον διάψευσε κατηγορηματικά λέγοντας πως...


Το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗΝ ΤΟΥ, ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΝΤ

Αυτό είναι και μια απάντηση σε εκείνους που λένε, ότι η ΤΡΟΙΚΑ μας επιβάλλει τα διάφορα μέτρα. Αμ δε. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ. ΌΧΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...


area51gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_7659.html

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ...


Το μεγάλο «ταμπού» της ευρωζώνης έσπασε! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε χθες ο πρώτος κορυφαίος αξιωματούχος στην Ευρώπη, που μίλησε όσο πιο ανοικτά μπορεί να μιλήσει ένα πρόσωπο με τέτοιο αξίωμα για το ενδεχόμενη άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Την ίδια στιγμή ακριβώς, που ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραδεχόταν (μιλώντας στους “Financial Times”) ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012, ενώ από διαρροές από την Κομισιόν ανέβαζαν πάνω από το 40% το απαιτούμενο «κούρεμα» του χρέους!

Μιλώντας στη γερμανική Die Welt (η πλήρης συνέντευξη δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο), ο Σόιμπλε άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί με απόλυτη σαφήνεια, ότι οι αποφάσεις για μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας είναι πολύ πιθανό να ληφθούν τον Ιούνιο και όχι το μακρινό 2013, όταν θα λειτουργήσει ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, πλαισιωμένος από τις ρυθμίσεις για τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες στην ευρωζώνη.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ότι ο Σόιμπλε συνέδεσε ευθέως τη στάση της Γερμανίας στη συζήτηση που θα γίνει τον Ιούνιο, δηλαδή το αν θα προτείνει το Βερολίνο «άλλες λύσεις» για το ελληνικό πρόβλημα, με την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα παραδώσουν η Κομισιόν και η ΕΚΤ στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Στην άκρη το ΔΝΤ…

Και είναι ενδιαφέρουσα αυτή η επισήμανση, γιατί σε όλες τις εκθέσεις αξιολόγησης της τρόικας για την Ελλάδα περιλαμβάνονται εκτενείς αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, που σταθερά δείχνουν ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξυπηρετηθεί το ελληνικό χρέος χωρίς προβλήματα.

Ξαφνικά, όμως, ο Σόιμπλε εμφανίζεται να… πετάει στα σκουπίδια αυτές τις αναλύσεις του ΔΝΤ και να στρέφεται προς την Κομισιόν και την ΕΚΤ, οργανισμούς που επηρεάζονται ευθέως από τη γερμανική κυβέρνηση, για να ζητήσει το δικό τους πόρισμα για το ελληνικό χρέος, το οποίο μάλιστα φαίνεται να θεωρείται από το Βερολίνο ως πιο σημαντικό από τις αντίστοιχες αναλύσεις του ΔΝΤ, που κατά τεκμήριο έχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα.

Ο Σόιμπλε αποφεύγει να απαντήσει στην κρίσιμη ερώτηση, δηλαδή τι θα προτείνει αν το πόρισμα είναι αρνητικό για την Ελλάδα (λέει απλώς ότι «κάτι θα πρέπει να γίνει»). Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όμως, αναφέρεται στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας με νόημα, ότι αν συμβεί πριν από το 2013 θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση, δηλαδή εφόσον συμφωνήσουν οι πιστωτές.

Όπως τονίζουν αναλυτές, αυτή η αναφορά του Γερμανού υπουργού έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί για πρώτη φορά δείχνει το δρόμο παράκαμψης μιας δήλωσης της Άνγκελα Μέρκελ, που αποτελεί ως τώρα οδηγό για όλους τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων. Η Μέρκελ είχε τονίσει, όταν συζητούσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τις προτάσεις της για πλαίσιο ελεγχόμενων χρεοκοπιών από το 2013, ότι πριν από το 2013 δεν θα υποχρεωθούν οι επενδυτές να δεχθούν ζημιές από κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης.

Με τις δηλώσεις του Σόιμπλε, όμως, για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος για να παρακαμφθεί αυτή η δέσμευση προς τις αγορές, με ένα τρόπο που αναμφίβολα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις τις επόμενες ημέρες: οι επενδυτές δεν θα υποχρεωθούν να δεχθούν ζημιές, όπως ακριβώς είχε πει και η Μέρκελ, αλλά αν τις δεχθούν εθελοντικά, μια αναδιάρθρωση χρέους μπορεί να προχωρήσει και πριν το 2013. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με ένα ανόητο παιχνίδι με τις λέξεις, όμως, όπως επισημαίνουν αναλυτές, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση του κύρους της γερμανικής κυβέρνησης, εάν επιχειρήσει μια τόσο σημαντική αλλαγή τακτικής στο ευαίσθητο θέμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Κούρεμα» ως 50%!

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων Σόιμπλε, από την Κομισιόν έγινε μια «πονηρή» διαρροή, η οποία μοιάζει να προκαταλαμβάνει το πόρισμα που περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, για να καθορίσει τη στάση του έναντι της Ελλάδας. Στελέχη της Κομισιόν, που μίλησαν «ανώνυμα» στο Reuters, άφησαν να διαφανεί ότι ήδη έχουν κρίνει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, τονίζοντας ότι το «κούρεμα» που θα απαιτηθεί για να αποκατασταθεί η φερεγγυότητα της χώρας θα πρέπει να φθάσει σε ποσοστό 40% ή και 50%!

Ο συνδυασμός, λοιπόν, αυτών των δηλώσεων, φαίνεται να δείχνει καθαρά το δρόμο προς την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο καλοκαίρι, ανεξάρτητα από τα μέτρα που θα ανακοινώσει την Παρασκευή η κυβέρνηση. Ακόμη και ο συνήθως αισιόδοξος, Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει στους “Financial Times”, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών, για να αντλήσει τα 25 δις. ευρώ που χρειάζεται το 2012 να συγκεντρώσει με εκδόσεις ομολόγων, σύμφωνα με το μνημόνιο. Δεδομένου ότι η στάση του Σόιμπλε δείχνει απόλυτη απροθυμία της Γερμανίας να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα από το EFSF το 2012, με αγορές ομολόγων από την πρωτογενή αγορά, προφανές είναι ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε «άλλη λύση» εντός του 2011.

Ιστορικό λάθος το μνημόνιο;

Γιατί η Γερμανία σπάει τώρα το «ταμπού», προκρίνοντας αναδιάρθρωση πριν το 2013; Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την αλλαγή γραμμής πλεύσης φαίνεται ότι είναι πολιτικοί και οικονομικοί:

  • Η γερμανική κυβέρνηση, έχοντας κατοχυρώσει ότι οι τράπεζες της χώρας δεν θα υποστούν μεγάλες ζημιές από ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά και εκτιμώντας ότι περιορίζονται οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, αφού η Ισπανία ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη, δεν συμμερίζεται πλέον τις ανησυχίες της ΕΚΤ για το πιθανό κόστος μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης. Αντίθετα, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως φαίνεται ότι εκτιμούν στο Βερολίνο, θα προστάτευε τη χώρα από τον κίνδυνο να υποχρεωθεί να προσφέρει αλλεπάλληλα πακέτα δανείων στην Ελλάδα, ενώ θα δημιουργούσε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για τα τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της Γερμανίας, να κλείσουν μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα από θέση ισχύος.
  • Σε πολιτικό επίπεδο, ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας φαίνεται ότι θεωρεί απαγορευτικό το κόστος μιας συνεχούς εξάρτησης της Ελλάδας από χρηματοδοτικά «πακέτα», που θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσουν από τη Βουλή, να γίνουν αποδεκτά από την κοινή γνώμη και να μην αποδειχθούν ολέθρια για την Μέρκελ στις εκλογές του 2013. Άλλωστε, ακόμη και οι Σοσιαλδημοκράτες, που ως τώρα υποστήριζαν την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα «λυγίζουν», υπό το βάρος του ενδεχομένου να χρειασθεί η χώρα μας αλλεπάλληλα πακέτα χρηματοδοτήσεων, που θα προκαλούσαν την οργή των ψηφοφόρων. Επιπλέον, ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα επέτρεπε στην Μέρκελ να εμφανισθεί συνεπής με τις διακηρύξεις της, ότι για την κρίση πρέπει να πληρώσουν και οι τραπεζίτες, όχι μόνο οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Σε αυτή την φάση, όπως τονίζουν πολλοί αναλυτές, το πρόβλημα της Ελλάδας έχει πολύ μικρότερη βαρύτητα για τη γερμανική κυβέρνηση, από όσο είχε τον Μάιο του 2010, όπου μια αναδιάρθρωση χρέους θα προκαλούσε πραγματικά βαριές συνέπειες για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα και θα δημιουργούσε ένα «ντόμινο», που θα έθετε σε κίνδυνο το ευρώ, άρα και τη γερμανική εξαγωγική επιχειρηματικότητα. Ο χρόνος που δόθηκε με την εφαρμογή, έστω πλημμελή, του μνημονίου, επιτρέπει πλέον στην Γερμανία να επιλέξει για διαχειριστεί με «λυμένα χέρια» το ελληνικό πρόβλημα, κάνοντας πράξη αυτό που είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Ότμαρ Ισινγκ, Γερμανός πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ: «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, αλλά θα πρέπει να γίνει σε πιο ήρεμη εποχή».

Η στάση της Γερμανίας δημιουργεί, πάντως, σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί με «νύχια και δόντια» να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους. Όχι μόνο γιατί στα μάτια των περισσότερων πολιτών οι θυσίες του μνημονίου θα φανεί, δίκαια ή άδικα, ότι έγιναν χωρίς αντίκρισμα και θα ενταθούν ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά και γιατί ίσως δικαιωθούν όσοι υποστήριζαν, ότι η Ελλάδα έχασε το 2010 μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει την αναδιάρθρωση χρέους με καλύτερους όρους, αφού η χρεοκοπία της χώρας θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ευρωζώνη, αλλά τελικά δεν θα την αποφύγει και μάλιστα θα κληθεί να τη διαπραγματευθεί από ακόμη πιο ασθενή θέση.

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_9056.html

Tα ελληνικά δικαστήρια δεν μπορούν να δικάσουν το Βρετανικό Μουσείο…λόγω παραγραφής των αδικημάτων κλεψιάς του Λόρδου Έλγιν!

Η συγγραφέας ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΕΠΑ που τόλμησε.. να μηνύσει
το Βρετανικό Μουσείο.ΤΖΙΦΟΣ όμως!

Αυτό κι αν είναι είδηση. Τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν μήνυση κατά του βρετανικού μουσείου… ,για την άμεση επιστροφή των Μαρμάρων της Ακροπόλεως, …λόγω αναρμοδιότητας …και παραγραφής των αδικημάτων!!!

Ως γνωστόν η αισθαντική συγγραφέας αλλά και ιέρεια της θρησκείας των Αρχαιοελλήνων κ. Ντορέτα Πέπα υπέβαλε μήνυση κατά του Βρετανικού Μουσείου για την άμεση επιστροφή των Ελγινείων μαρμάρων, ως έχουσα έννομο συμφέρον (διότι τα μάρμαρα αποτελούν ιερά της αρχαίας των....
Ελλήνων θρησκείας).
Τα ελληνικά δικαστήρια εξέτασαν ενδελεχώς την υπόθεση και με βούλευμα απεφάνθησαν … αναρμοδιότητα να εκδικάσουν την υπόθεση με το αιτιολογικό ότι τα αδικήματα του Έλγιν …έχουν παραγραφεί! Συνέστησαν δε στην συγγραφέα, που είναι και η μόνη, ως γνωστόν, που τόλμησε να εγκαλέσει το κλεπταποδόχο βρετανικό μουσείο , να απευθυνθεί στα διεθνή δικαστήρια…ως αρμοδιότερα!

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην συγγραφέα προ εικοσαημέρου κι από τις πληροφορίες μας, η κ. Πέπα δεν φαίνεται να απευθύνεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, λόγω του μεγάλου κόστους που συνεπάγονται τέτοιες προσφυγές...
Θα μπορούσε εν τούτοις τέτοιες ενέργειες να τις κάνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως καθεύδει χρονίως, περιοριζόμενη να δουλεύει τον ελληνικό λαό, με θεατρινισμούς και παραστάσεις χαβαλέ ενδιαφέροντος....όπως είναι η αποστολή ανωδύνων επιστολών ή οι αστείες κινητοποιήσεις του πόπολο που ουδένα συγκινούν!


Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ιδία κ. Ντορέτα Πέπα, έχει μηνύσει και το Γερμανικό περιοδικό FOCUS για προσβολή ιερών συμβόλων της αρχαίας θρησκείας. Ως γνωστόν η Αφροδίτη, που γελοιοποίησε το FOCUS ήταν... θεά.
Η μήνυση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ανακρίσεως απ΄όπου παρελαύνουν δεκάδες προσωπικότητες ως μάρτυρες κατά του γερμανικού περιοδικού… Αναμένουμε τα αποτελέσματα

http://hellenicrevenge.blogspot.com/


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/t_14.html

Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Μεγάλες διαστάσεις αρχιζει να παίρνει η υπόθεση του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό, το οποίο αν και είχε προγραμματιστεί να κλείσει στο πλαίσιο του "χακί Καλλικράτη" παραμένει ανοιχτό επειδή -όπως λένε οι πληροφορίες- το ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο αλλά η νοοτροπία και η πρακτική του ΥΕΘΑ σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ο "χακί Καλλικράτης" με το συμμάζεμα των μονάδων και το κλείσιμο εκατοντάδων στρατοπέδων θα απελευθερώσει σημαντικά ποσά που χρόνια τώρα αλλά και σήμερα δαπανώνται για την συντήρηση "στρατοπέδων-φαντασμάτων". Τα οποία υποτίθεται ότι συντηρούν οικονομικά τοπικές κοινωνίες,αλλά ούτε αυτό τελικά το κάνουν!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με περισσή ευκολία -και ελαφρότητα- κλείνει σχολεία σ΄ όλη τη χώρα,αδιαφορώντας για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών,στο θέμα του κλεισίματος των στρατοπέδων δείχνει μια εξαιρετικά ανεξήγητη ραθυμία! Μετά από 18 μήνες συζητήσεων το ΥΕΘΑ κατόρθωσε να παρουσιάσει μία λίστα επτά Κέντρων Νεοσυλλέκτων τα οποία πάνε για κλείσιμο! Αμέσως πήρε πίσω το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό,κατόπιν αιτήματος του κ.Πετσάλνικου,όπως διέρρευσε και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ...


Το Onalert έχει στη διάθεσή του όλη τη λίστα των στρατοπέδων της χώρας. Δεν την δημοσιεύει αυτούσια,καθώς πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι οι τοποθεσίες στρατιωτικών μονάδων δεν είναι σωστό να δημοσιοποιούνται. Στην απίθανη περίπτωση που η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν την έχει ,πολύ ευχαρίστως να την προωθήσουμε αρμοδίως!




Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει στη διάθεσή της ολοκληρωμένο σχέδιο για το κλείσιμο τουλάχιστον 300 άχρηστων στρατοπέδων! Άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό των στρατοπέδων φαντασμάτων στα 400! Στρατόπεδα με ελάχιστη δύναμη και ανύπαρκτη αποστολή τα οποία πλέον δεν εξυπηρετούν ούτε τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που τα φιλοξενούν. Για παράδειγμα στο Άργος Ορεστικό:

•το κέντρο νεοσυλλέκτων το οποίο ο κ.Πετσάλνικος φέρεται να επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του, υποδέχεται 200 έως 250 νεοσύλλεκτους,οι οποιοι παραμένουν εκεί για τρεις εβδομάδες χωρίς δικαίωμα εξόδου.Ορκίζονται και φεύγουν για τις μονάδες τους. Συνεπώς οι μόνοι που "στηρίζονται οικονομικά" είναι όσοι προμηθεύουν με τρόφιμα το στρατόπεδο και ουδείς άλλος.

Μπορεί ένας σύγχρονος στρατός του ΝΑΤΟ να λειτουργεί με τέτοια αστεία κριτήρια; Ασφαλώς όχι. Μπορεί μία χώρα που οικονομικά βουλιάζει,βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ ,με στρατό κάτω από 100.000 (σ.σ στα χαρτιά) να διατηρεί σε λειτουργία 850 στρατόπεδα; Γιατί δεν προχωρά λοιπόν ο "χακί Καλλικράτης"; Μα γιατί δεν υπάρχει τόλμη και αποφασιστικότητα,από αυτούς που έχουν κληθεί να τον εφαρμόσουν. 

ON ALERT 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/04/blog-post_9417.html

Εταιρείες – κλώνοι θα διαχειριστούν τα ασημικά της πατρίδας


Η αποκάλυψη του αίσχους

Tην εταιρεία συμβούλων, που θα αναλάβει το έργο των αποκρατικοποιήσεων 50 δις;
Ένας Έλληνας του Λονδίνου πήγε μια βόλτα στα κεντρικά γραφεία της CC&C Advisors LTD. Leather Lane 100. Και ιδού τι (δεν) είδε:

Πριν μερικές εβδομάδες ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επιλογή μιας “εταιρείας-φάντασμα” που αναλαμβάνει χρέη συμβούλου αποκρατικοποιήσεων. Μετά από δημοσιογραφική έρευνα και επερωτήσεις στην Βουλή αποκαλύφηκε ότι η εταιρεία CC&C Advisors LTD με έδρα το Λονδίνο είναι νεοσύστατη, με μετοχικό κεφάλαιο 1 (!) λίρα και με έναν εργαζόμενο που εκτελεί χρέη διευθυντή. Πρόκειται για τον 31χρονο Christopher J. Uregian, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κηφισιά και έχει έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ως βοηθός του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας. Επίσης έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ένας Έλληνας του Λονδίνου πήγε μια βόλτα στα κεντρικά γραφεία της CC&C Advisors LTD. Leather Lane 100. Και ιδού τι (δεν) είδε. ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!



Αυτό είναι το κτίριο όπου υποτίθεται ότι στεγάζονται τα γραφεία της CC&C Advisors LTD.


Άποψη του πρώτου ορόφου όπου υποτίθεται ότι στεγάζεται η http://www.blogger.com/img/blank.gifεπιχείρηση
Όπως αναφέρει, κανένα κουδούνι δεν έγραφε την επωνυμία της εταιρείας. Χτύπησα, γράφει, το appartment 1, που είναι δηλωμένο ως έδρα, και η κυρία που μου απάντησε μου είπε ότι δεν υπάρχει εταιρία με τέτοιο όνομα. Έτσι, πήγα απέναντι και έφαγα ένα σαντουιτσάκι…, σημειώνει με χιούμορ.
Το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, δεν αρνείται ότι προσέλαβε την εν λόγω ανύπαρκτη εταιρία, συνεχίζει όμως την ανακοίνωση: «Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες…». Υπονοεί δηλαδή ότι ολόκληρη η εταιρία είναι ένα στέλεχος. Με μεγάλη σοβαρότητα ξεκίνησαν οι αποκρατικοποιήσεις…


Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_5014.html

Παραίτηση – ράπισμα Βουλέλη από το ΑΠΕ

  
Μιλάμε για τον Νικόλα Βουλέλη, που μετά από πολλά χρόνια σε θέσεις κλειδιά, παραιτήθηκε εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανηθικότητα, κατασυκοφάντηση και εσκεμμένη προσπάθεια απαξίωσης.

Για να τα λέει αυτά ο Νικόλας Βουλέλης και να σιωπά επιδεικτικά ο κύριος Πεταλωτής μετά από 12 επερωτήσεις, κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει στο ΑΠΕ. (κλικ για την επιστολή – φωτιά)


http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_7435.html

Το μνημόνιο είναι συνειδητή πράξη εσχάτης προδοσίας της χώρας


Το υπογραφέν από την παράνομη κυβέρνηση της μειοδοσίας Μνημόνιο, το οποίο ξεπούλησε την Ελλάδα στους τοκογλύφους, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας. Πέρα από αυτή την πράξη, για την οποία πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι που το ψήφισαν, το ίδιο, ως έχει συνταχθεί, από τα λίγα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στον υποτελή Ελληνικό λαό, είναι άκυρο.
Η Σύμβαση αυτή, η οποία παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού κράτους σε ξένους, έπρεπε να εισαχθεί στη Βουλή και να λάβει τα 3/5 των ψήφων της Βουλής, δηλαδή 180 ψήφους. Τέτοια διαδικασία ποτέ δεν έγινε. Και δεν έγινε διότι, η κυβέρνηση της εσωτερικής κατοχής γνώριζε ότι, παρά την κομματική πειθαρχία που επιβάλλεται στους βουλευτές-αριθμούς, σ’ αυτά τα άβουλα όργανα της κομματοκρατίας, δεν ήταν εύκολο να πεισθούν 180 να ψηφίσουν.
Η βουλευτική ασυλία, αυτό το αισχρό εφεύρημα για την κάλυψη των βουλευτών, ακόμα και σε υποθέσεις διαμάχης με τους συζύγους τους, όπως έγινε προσφάτως με υφυπουργό της παράνομης κυβέρνησης της εσωτερικής κατοχής, προστατεύει απολύτως τους βουλευτές για την ψήφο που δίνουν σε νόμους και αποφάσεις στη Βουλή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο φόβος είναι έντονος. Οι νομικοί γνωρίζουν ότι, οι πράξεις που συνθέτουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν θα ήταν εύκολο να καλυφθεί από την βουλευτική ασυλία, σε περίπτωση κάποιας βίαιης αλλαγής. Καί δεν είναι.
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κασιμάτης, σε πρόσφατη ομιλία του, επιτέθηκε με πρωτοφανή δριμύτητα κατά της κυβέρνησης και του υποτιθέμενου πρωθυπουργού προσωπικώς, για την υπογραφή του Μνημονίου, ανέλυσε με ενάργεια την παράνομη σύστασή του και το χαρακτήρισε παράνομο, απαράδεκτο και νομικώς άκυρο. Να σημειωθεί ότι, ο κ. Κασιμάτης, ήταν νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν και εκείνος ασκούσε την εξουσία σε βάρος της χώρας.
Φωνές και από άλλους νομικούς άρχισαν, ευτυχώς, να ακούονται και να στηλιτεύουν την εχθρική προς τη χώρα μας πράξη, η οποία έγινε συνειδητώς υπό δύο ανθρώπων, του Γεωργίου Παπανδρέου και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου. Δεν αφίστανται της ευθύνης και τα υπόλοιπα αλαλάζοντα κύμβαλα της παράνομης κυβέρνησης.
Τον Ιανουάριο του 1949, κάπου κοντά στις Πρέσπες, συνήλθε η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ, η οποία πήρε την απόφαση, για μία ακόμα φορά, για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Η πράξη εκείνη θεωρήθηκε, και ήταν, πράξη εσχάτης προδοσίας κατά της χώρας. Όσοι συμμορίτες συλλαμβάνονταν υπό των Ελληνικών Αρχών, ακόμα και εκείνοι που δεν μετέσχον στις Συμμορίες αλλά καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποστήριζαν αυτές, παραπέμπονταν στα έκτακτα ή τακτικά στρατοδικεία. Κατ’ αρχήν τους ρωτούσαν οι στρατοδίκες αν συμφωνούσαν με την απόφαση της 5ης Ολομέλειας. Όσοι συμφωνούσαν, και πρέπει να ειπωθεί ότι, οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τι ήταν και τι έλεγε η απόφαση εκείνη, καταδικάζονταν σε θάνατο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτελέστηκαν.
Η απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ του 1949, όπως και εκείνη του 1924 που υπογράφηκε στη Μόσχα, παραχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ξένες χώρες. Η Σύμβαση με τους διεθνείς τοκογλύφους, που ονομάστηκε Μνημόνιο, και υπέγραψαν οι ασκούντες την προσωρινή κατοχή της Ελλάδος, ως είναι διατυπωμένη, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας.
Εάν υπήρχε αντιπολίτευση, η οποία να ενδιαφέρεται πράγματι για τα συμφέροντα της χώρας, όχι να συμπράττει στις παράνομες πράξεις της κυβέρνησης της εσωτερικής κατοχής, θα μπορούσε να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο και να ζητήσει την ακύρωση της Σύμβασης, δηλαδή του Μνημονίου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται την παράνομη κυβέρνηση, τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, δείχνει συνενοχή. Η Νέα Δημοκρατία, έχει γίνει ανύπαρκτη. Στην περίπτωση ετούτη, που ξεπούλησαν την Ελλάδα ο Παπανδρέου και οι υποτακτικοί του, έπρεπε να είχε χαλάσει τον κόσμο.
Έπρεπε, με δυναμισμό και με σαφή τρόπο, να ενημερώσει τον λαό για τις παράνομες και εγκληματικές σε βάρος της χώρας πράξεις της κυβέρνησης της εσωτερικής κατοχής, να εξαναγκάσει την παράνομη κυβέρνηση σε παραίτηση και να ζητήσει, στη συνέχεια, να σχηματισθεί κυβέρνηση από όλες τις τάξεις, έστω και αν έπαιρνε πλειοψηφία σε εκλογές. Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, που παρ’ ότι είχε την πλειοψηφία, εντούτοις παρεχώρησε το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης στον Θεμιστοκλή Σοφούλη, έπρεπε να καθοδηγεί εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το συμφέρον της χώρας. Δεν το βλέπω.
Τα υπόλοιπα Κόμματα, δεν έχουν καμία ελπίδα να μετάσχουν στην άσκηση της εξουσίας, εκτός εάν κάποιος τους πετάξει κανένα κόκαλο, όπως έκανε ο Μητσοτάκης το 1989, με τη λεγόμενη οικουμενική κυβέρνηση της αποτυχίας.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο λαός πρέπει να αφυπνισθεί και να καταλάβει τι έγινε σε βάρος της χώρας του από τους παράνομους κυβερνήτες. Να καταλάβει ότι, συντελέστηκε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και να ενεργήσει αναλόγως. Μπορεί ο καθένας να υποβάλει μηνύσεις κατά του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου και γενικώς, κατά όλων εκείνων που ψήφισαν τη Σύμβαση με την οποία ξεπούλησαν την Ελλάδα.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μην περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα και εμείς να καθόμαστε. Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Τα μέτρα που λαμβάνονται, δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη μοίρα της χώρας. Ο συνεχής δανεισμός, ξεπουλάει και το τελευταίο κομμάτι γης, αν έμεινε έξω από το Μνημόνιο. Ο φαύλος κύκλος διευρύνεται. Η σπατάλη στο Δημόσιο όχι μόνο δεν περιορίστηκε, ως έπρεπε να γίνει, αλλά επεκτάθηκε. Κανένα πρόγραμμα για ανάπτυξη δεν έχει καταρτισθεί. Τίποτε δεν παράγουμε. Όλα τα τρόφιμα τα εισάγουμε. Πώς και από πού θα πληρώσουμε τα χρέη μας; Όλοι ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε. Οι ξένοι εξασφαλίστηκαν. Θα πάρουν τις πόλεις μας, τα νησιά μας, τα χωριά μας, τα αεροδρόμιά μας, τα λιμάνια μας, τα πάντα. Γι’ αυτό έφεραν τον Παπανδρέου και την παρέα του στην εξουσία. Και το έγκλημα συνεχίζεται…

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_6934.html

ΙΔΟΥ η ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ της ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη - Σύμφωνα με τις στατιστικές που έχει κάνει ο ΕΟΜ (εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων) έχουμε 6 δωρητές οργάνων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Και τι μας ζητούν χάριν αυτών των έξι (6) δηλωμένων δωρητών οργάνων; Να πάμε οι υπόλοιποι 994 χιλιάδες άνθρωποι να δηλώσουμε ότι δεν επιθυμούμε να μας αφαιρέσουν τα όργανα κατά το προθανάτιο στάδιο. Αυτή είναι η ευφυής (βλακώδης) λογική του εντεταλμένου οργάνου της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης κυρίου Λοβέρδου! Οι 994 χιλιάδες άνθρωποι να υποταγούν στους έξι (6) δηλωμένους δωρητές και να υποβάλλουν τα στοιχεία τους: Όνομα, επίθετο, διεύθυνση κλπ., ώστε να μη τους αφαιρέσουν τα "δώρα" λίγο πριν ξεψυχήσουν. Βεβαίως, υπάρχουν και οι περισσότερον ευφυείς της ιδιωτείας.

Tην προθανάτια εικασία θέλουν να μας την κάνουν ενσυνείδητο βίωμα και συναλληλία προς τον πλησίον μη πάσχοντα, επί του παρόντος, αλλά κάποτε σοβαρώς ασθενούντα. Αλλά και αυτό είναι εικασία. Και μάλιστα, εικασία θανάτου όχι μόνο του σωματοψυχικού, αλλά και αυτού ακόμη του πνευματικού-συνειδητού βίου.
Διότι ο μελιζόμενος "νεκρός" διαιρείται και κόβεται σε κομμάτια ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες οργάνων:
Άλλος θα πάρει το νεφρό, άλλος τον πνεύμονα, άλλος την καρδιά, προς δόξαν του "μελιζομένου και μη διαιρουμένου" Θεού. Πλήρης δηλαδή αφανισμός και ολοσχερής διαστροφή της προς τον πλησίον συναλληλίας.
Η "Λοβέρδιος" λογική μετά των ομοίων και ομοφρόνων εικάζουν, ότι ... αυτό εικάζει, εκείνος που βραδέως απέρχεται του ματαίου τούτου βίου και παραμένει στη ζωή χάριν των μηχανημάτων.
Τα οποία ανακαλύφθηκαν για να μας θεραπεύουν κι εμείς τα θέλουμε για να κρατάμε στη ζωή τους εικάζοντες ό,τι εμείς εικάζουμε.
Ποιος ο λόγος να κρατάς στα μηχανήματα έναν που έχει τινάξει τα μυαλά του στον αέρα (περίπτωση εκτελέσεως Κινέζων θανατοποινιτών) ή παρουσιάζει έκχυση της εγκεφαλικής ουσίας μετά από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση; Η παραφροσύνη σε πλήρη ανάπτυξη.

apotixisi
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_7600.html

"Eξηγήσαμε στον ειδικό διαμεσολαβητή τις θέσεις μας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων"


Παραθέτουμε τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος, στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο του Greek American News Agency, ξεκαθαρίζοντας έτσι το τοπίο για τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση του με τον Μάθιου Νίμιτς, και τα οποία δεν μεταφέρθηκαν ορθώς στα διάφορα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της συνάντησης.
Ο ιατρός Δρ. Αντώνης Παπαδόπουλος, νεοεκλεγείς  πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, με αφορμή την συνάντηση της ιστορικής οργάνωσης με δράση που καταγράφεται από τα τέλη της 10ετιας του 1949 και σελίδες λαμπρές στο ενεργητικό της,  με τον ειδικό διαμεσολαβητή του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς στις 11 Μαρτίου στο γραφείο του τελευταίου στην Νέα Υόρκη, τις δηλώσεις της Παμμακεδονικής μετά την άτυπη  συνάντηση και την τοποθέτηση του κ. Νίμιτς σε κανάλι των Σκοπίων περί μακεδονικής γλώσσας αποσαφηνίζει τι συζητήθηκε σε εκείνη την συνάντηση.  Δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση τα όσα συζητήθηκαν σε εκείνη την συνάντηση, ή σε οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν δεν έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Ο νέος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Δρ. Παπαδόπουλος άξιος διάδοχος της Νίνας Γκατζούλη, και βαθύς γνώστης του ζητήματος συναντήθηκε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Δρ. Παναγιώτη Μπαλτατζή και τον Ύπατο γραμματέα Δημήτρη Χατζή, με πρόθεση, όπως χαρακτηριστικά λέει, «να αποφύγουμε τα τετριμμένα». Τα θέματα που έθεσε η Παμμακεδονική και συζητήθηκαν ήταν το ΝΑΤΟ και η προσφυγή της πΓΔΜ στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, η αρχαιοποίηση της κοινωνίας των Σκοπίων, η σλαβική καταγωγή και τα χαρακτηριστικά του λαού της πΓΔΜ, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας, σύνθετης με γεωγραφικό προσδιορισμό, την μακεδονική ταυτότητα και γενικότερα τον όρο μακεδονικός.

Για το ζήτημα του ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδόπουλος, όπως μας είπε, εξήγησε στον Μ. Νίμιτς ότι η Ελλάδα δεν έβαλε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση της βορειοατλαντικής συμμαχίας ότι η πρόκληση στην πΓΔΜ θα υπάρξει, αφ’ ης στιγμής λυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής επισήμανε τον προβληματισμό του στον ειδικό διαμεσολαβητή αν παρ’ ελπίδα υπάρξει μια απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε βάρος της Ελλάδας και γίνει αποδεκτή εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Πώς, δηλαδή, η συμμαχία θα αποδεχτεί μια απόφαση Διεθνούς δικαστηρίου εναντίον μέλους του από κράτος που δεν ανήκει στην συμμαχία, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο ένα διεθνές νομικό προηγούμενο.

Αναφορικά με την αρχαιοποίηση της σκοπιανής κοινωνίας, -κάτι που η Παμμακεδονική θεωρεί γελοία και καθόλα ανιστόρητη- η προσπάθεια οικειοποίησης των αρχαίων μακεδονικά ελληνικών συμβόλων θεωρήθηκε και από τον κ. Νίμιτς, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στην συνάντηση, σφάλμα των Σκοπιανών, ενώ περί σλαβικής καταγωγής (που αποτέλεσε και το ζήτημα για τις επίμαχες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή στο κανάλι των Σκοπίων), ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πράγματι ο κ. Νίμιτς παραδέχτηκε ότι είναι σλάβοι («they are Slavic people»).

Για το ζήτημα του ονόματος, ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ της Παμμακεδονικής και του κ. Νίμιτς, ναι διάσταση απόψεων που διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά στην συνάντηση αυτή η Παμμακεδονική δια του προέδρου της εξέφρασε στον Μάθιου Νίμιτς  την διαφωνία της –προβάλλοντας τα αντίστοιχα επιχειρήματα- περί του γεωγραφικού προσδιορισμού (αντικατοπτρίζοντας τις θέσεις και της ομογένειας και του ελληνικού λαού), όταν από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής επέμεινε στην πρόταση αυτή, ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο erga omnes.

Σχετικά με την «Μακεδονική ταυτότητα», και όσα ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί ιδιοποιούμενοι ιστορία και εθνολογικά στοιχεία που δεν τους ανήκουν,  ο κ. Παπαδόπουλος ανέλυσε τον Ελληνικό όρο στον ειδικό διαμεσολαβητή, με τις προεκτάσεις που έχει, χωρίς ωστόσο να παραπέμπει στην ελάχιστη εδαφική διεκδίκηση, κάτι που ωστόσο έρχεται σε αντιδιαστολή με την χρήση του συγκεκριμένου όρου –εθνολογικά- από τους 2 εκατομμύρια Σλάβων των Σκοπίων, κάτι που αποτελεί απειλή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής, για την Ελλάδα. Υπογραμμίζοντας τις σχέσεις κάκιστης γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το πρώτο και βασικό είναι να γίνει αποδεκτό –προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα και να υπάρξει πρόοδος - ότι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση που αφορά την διεκδίκηση του Μ. Αλεξάνδρου και της Αρχαίας Μακεδονίας, με δεύτερο βήμα να μην χρησιμοποιούνται τα μακεδονικά αρχαία σύμβολα και το τρίτο και πολύ σημαντικό βήμα είναι να μην γίνεται χρήση του όρου μακεδονικός ως επιθετικός προσδιορισμός για τον λαό τους, τη γλώσσα ή το στρατό τους.

Για τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής, όπως ακριβώς ελέχθη προς τον κ. Νίμιτς, αναλύοντας την επιχειρηματολογία, η χρήση του όρου μακεδονική γλώσσα εκ μέρους των Σκοπίων αποτελεί  τον δούρειο ίππο προκειμένου να αναγνωριστούν οι ίδιοι (σ.σ. οι Σκοπιανοί) σαν λαός. Με την επισήμανση ότι ήδη τρεις μεγάλοι οργανισμοί στα επίσημα έγγραφά και δηλώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ, OECD) δεν χρησιμοποιούν τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδόνας» πολίτης, στρατιώτης, πολιτικός, ή  «μακεδονική» γλώσσα αλλά πολίτης της FYROM κοκ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε στον κ. Νίμιτς ότι αυτό αποτελεί μια πολύ καλή αρχή ότι ήδη οι τρεις οργανισμοί έχουν υιοθετήσει την μη χρήση του όρου μακεδονικός και ότι αυτό πρέπει να επεκταθεί παγκοσμίως. Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής ξεκαθαρίζει και κάνει σαφές ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής ούτε υιοθέτησε την συγκεκριμένη σκέψη, αλλά ούτε και την απέρριψε, λέγοντας επακριβώς ότι «είναι ένα ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση» ( “It’s an interesting idea to talk about”).  Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός διότι είναι πρώτη φορά που ο κ. Νίμιτς δεν διαφώνησε, δεν πήρε θέση, αλλά το είδε υπό το πρίσμα μιας θέσεως προς συζήτηση.

Από τα όσα ακολούθησαν μετά την συνάντηση της Παμμακεδονικής με τον κ. Νίμιτς, τις δηλώσεις του τελευταίου στο σκοπιανό κανάλι, ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει και αναλύσει στην συνέχεια ότι «ο ειδικός διαμεσολαβητής δεν διέψευσε τίποτε».

Πέρα από την συνάντηση της Παμμακεδονικής Ένωσης με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο κ. Παπαδόπουλος, κληθείς να απαντήσει για το πού βρίσκεται στην πραγματικότητα το θέμα, και αν υπάρχει ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία της οργάνωσης με το Υπουργείο Εξωτερικών εντός ενός πλαισίου με στρατηγικό σχεδιασμό, θέτει ως αφετηρία την πλήρη διάσταση απόψεων της οργάνωσης με τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών , απόψεις που απορρίπτουν την σύνθετη ονομασία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η θέση της Παμμακεδονικής συμφωνεί με τις θέσεις του ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος. Παρόλα αυτά ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα  να προωθεί την πολιτική που θέλει, το ίδιο δικαίωμα έχει αντίστοιχα και η Παμμακεδονική να διαφωνεί.  Αναφερόμενος στο αίτημα της οργάνωσης για δημοψήφισμα περί της ονομασίας στην Ελλάδα, ώστε να φανεί τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι έλληνες πολίτες, αδυνατεί να κατανοήσει την άρνηση της εκάστοτε κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ μια απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα, ενώ αναλύει διεξοδικά εκ νέου την χρήση του όρου «μακεδονικός», καθώς και τι ζητήθηκε εκ μέρους της Παμμακεδονικής από το κέντρο, προκειμένου να τονιστεί η χρήση του όρου, φέροντας το παράδειγμα της Βουλγαρίας, η οποία ναι μεν αναγνώρισε τα Σκόπια υπό το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά όχι σαν μακεδονικό έθνος.

Τέλος ερωτηθείς αν πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, ο κ. Παπαδόπουλος, με μια πολύ μετρημένη απάντηση, χωρίς κορώνες, λέει χαρακτηριστικά ότι «εμείς, ως αμερικάνικος οργανισμός δεν μπορούμε να ζητήσουμε σε κανένα, ούτε να παραιτηθεί, ούτε να μην παραιτηθεί. Εκφράζουμε τις απόψεις μας και ευελπιστούμε ότι όποιος κυβερνά θα σεβαστεί τις απόψεις και την θέληση του ελληνικού λαού». 


Ακούστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Greek American News Agency


 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/04/e.html

Και έγκλημα και λάθος


Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας

Μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημονίου που κάποιοι αβασάνιστα υπέγραψαν και αντισυνταγματικά ψήφισαν, δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια ξανασυμβεί.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υπάκουα βουτηγμένη ως το λαιμό στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της τρόικας με πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ελαφρότητα κλείνει ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, για να ακολουθήσουν και άλλα στη συνέχεια σαν συγχωνεύσεις η ότι άλλο, διαλύοντας έτσι βασικές δομές του ΕΣΥ κάτω από το άγχος της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων, αδιαφορώντας τελείως για τον κοινωνικό πόρο του δημόσιου αγαθού της υγείας, που ιδιαίτερα σήμερα έχει καταστεί πολύτιμος.

Και ακόμα χειρότερα επιτρέπει πολλά άλλα νοσηλευτήρια, όπως και τα δικά μας εδώ στην Πάτρα και την Δ. Ελλάδα, να κλυδωνίζονται και να παραπαίουν, όχι μόνον από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και από σοβαρά προβλήματα στα αναλώσιμα υλικά και στα φάρμακα, με αποτέλεσμα πολλοί νοσηλευόμενοι να βασανίζονται κάτω από συνθήκες προσβλητικές ενίοτε για την αξιοπρέπεια τους και ανασφαλείς για την υγεία και τη ζωή τους, παρά τις φιλότιμες έως και ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτριών, αλλά και τις όποιες καλές προθέσεις των διοικήσεών τους.

Επειδή όμως αυτή η γραφή έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα και εύκολα μπορεί να κριθεί για αντικυβερνητικό φανατισμό, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ούτε και με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκεί που θα έπρεπε οι συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας.

Σε αυτό όμως το χάλι της σημερινής πραγματικότητας που έχουν φτάσει τα πράγματα, επί εποχής μάλιστα των έστω και μεταλλαγμένων «σοσιαλιστών» που κάποτε καμάρωναν για το ΕΣΥ «τους», δεν έχει υπάρξει ανάλογο εφιαλτικό προηγούμενο.

Και φυσικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αλλάξει αμέσως.

Όσον αφορά τέλος τον συμπαθή και συντοπίτη μας υπουργό της υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που άλλοτε με το «δεν υπάρχει σάλιο», άλλοτε με την…κραυγή του «να πούμε επιτέλους την αλήθεια στον λαό» (και μετά απόλυτη σιωπή) και άλλοτε με το φασίζοντα νεολογισμό περί «εικαζόμενης συναίνεσης»!!! για τις μεταμοσχεύσεις μας έχει μαυρίσει τους ορίζοντες, του οφείλουν μια τελευταία κουβέντα σαν παραίνεση αυτές οι σκέψεις.

Αλλάξτε ΤΩΡΑ πολιτική κύριε υπουργέ, γιατί η δημόσια υγεία και το κοινωνικό της αγαθό δεν μπορεί να λογαριάζεται με αριθμούς και λογιστικές ασκήσεις επί χάρτου—έστω και γραμμένες από ακριβά mont blanc, αλλά με τους φτωχούς ανθρώπους λογαριάζεται που φοβούνται και προσεύχονται στις δύσκολες στιγμές τους στα δημόσια νοσοκομεία.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_5558.html

ΆΜΕΣΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟ!!!


ΆΜΕΣΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟΞεδιάντροποι ανθέλληνες θάβουν το βωμό, παρά την εκκρεμότητα των ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν από χτες. Ενώ είναι γνωστό στη διοίκηση του ΗΣΑΠ και του υπουργείου Πολιτισμού, ότι εκκρεμούν κατά υψίστη εκκρεμότητα τα ασφαλιστικά μέτρα δεκαπέντε (15) τουλάχιστον Ελλήνων πολιτών, για να διατηρηθεί ο βωμός στην επιφάνεια της γης, ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν το ρόλο και την ευθύνη τους διοικητές και δημόσια πρόσωπα, επισπεύδουν την παράνομη κατάχωση με προκλητικό και ανθελληνικό τρόπο.



Παρά τις επανειλημμένες σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εκκλήσεις και διαμαρτυρίες δεκάδων υπευθύνων Ελλήνων πολιτών και τις συνεχείς προσπάθειες του πληρεξούσιου δικηγόρου μας Γ. Κόκκα, με παραστάσεις του στο αρμόδιο Α.Τ., στα γραφεία της διοίκησης του ΗΣΑΠ και της νομικής του συμβούλου και στην αρμόδια εποπτεύουσα της εφορίας αρχαιοτήτων, όλοι, όχι απλώς κωφεύουν, αλλά συνειδητά επισπεύδουν την άμεση κατάχωση του βωμού, ώστε να καταστούν στην πράξη, τα ζητούμενα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα άνευ αντικειμένου.
Τους παραδίδουμε όλους στη χλεύη και την απαξίωση του ελληνικού λαού και όλων των πολιτισμένων ανθρώπων.
Συνέλληνες! Ελάτε άμεσα όλοι σήμερα στο βωμό και αύριο 9.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 5) για να αντιδράσουμε μαχητικά στους βαρβάρους που πλέον απροκάλυπτα απειλούν τα πάντα στη ζωή μας!
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Δήμος Ελεύθερων πολιτών
aitisi-asfalistikon-01
aitisi-asfalistikon-02
aitisi-asfalistikon-03
aitisi-asfalistikon-04
aitisi-asfalistikon-05
aitisi-asfalistikon-06
aitisi-asfalistikon-07
aitisi-asfalistikon-08
aitisi-asfalistikon-09
aitisi-asfalistikon-10
aitisi-asfalistikon-11
aitisi-asfalistikon-12

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=43915:2011-04-14-090000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1JUDh0mTt
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters