Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΝΗΣΚΟΝΤΑ ΟΠΛΙΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΘΝΗΣΚΟΝΤΑ ΟΠΛΙΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ
ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ. ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑ, ΣΤΥΛΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟΣ

Η ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΝΕΟ-ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
 
 
αναρτήθηκε από endymion
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_831.html

Το «δαχτυλίδι του Θησέα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά

Το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950, παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη
φορά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα του Βωμού, στο πλαίσιο της νέας δράσης που λέγεται «Αθέατο Μουσείο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζεται έτσι η συγκεκριμένη δράση μέσω της οποίας θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένες αρχαιότητες από το πλήθος των αντικειμένων που απλώνονται κάτω από τις πολύβουες αίθουσες και δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο ευρύ κοινό.

Το «Αθέατο Μουσείο» προσφέρει την ευκαιρία της προβολής άγνωστων αριστουργημάτων, τα οποία θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες για να εκτεθούν στην Αίθουσα του Βωμού.

Παράλληλα, τη Δευτέρα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων.

«Με την έκδοση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα ιδιότυπο αίτημα φιλίας, διεκδικώντας τον χαρακτήρα του δικού σας μουσείου», αναφέρει η ανακοίνωση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με πρωτότυπους αρχαίους ελληνικούς ύμνους, καθώς και μελοποιημένη αρχαία ποίηση από τον Νίκο Ξανθούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα και τραγούδι), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Αντώνης Μανιάς (βιόλα) και Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο). Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του μουσείου με το αντίτιμο της εισόδου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_992.html

Ο Σωκράτης για τον Θάνατο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
«Εκείνο που στο βάθος όλοι θέλουμε δεν είναι να κάνουμε κάτι, αλλά να είμαστε κάτι.»A.E. Taylor, Πλάτων – Ο Άνθρωπος Και Το Έργο Του
Όταν πια η εκτέλεση του Σωκράτη ήταν σίγουρη και επικείμενη, και αφού αποχαιρέτησε την οικογένειά του, τον επισκέφτηκαν μια τελευταία φορά οι φίλοι του, που εξέφρασαν ξανά τον θαυμασμό τους για την ψύχραιμη στάση του Σωκράτη κατά τη διάρκεια της δίκης του και της αναμονής του θανάτου. Ο δάσκαλός τους εξηγεί πώς ένας φιλόσοφος οφείλει να σκέφτεται για τον θάνατο και γιατί δεν πρέπει να τον φοβάται, αλλά να τον βλέπει σαν ευκαιρία για την ολοκλήρωση του έργου του. Το περιστατικό εξιστορείται από τον Πλάτωνα στον διάλογο Φαίδων.
Για τον Σωκράτη η αυτοκτονία ήταν ανεπίτρεπτη. Γι’ αυτόν, o άνθρωπος είναι ιδιοκτησία του θεού, και μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να τον θανατώσει ή να του ζητήσει να πεθάνει. Όπως λοιπόν στην περίπτωση που ένας είλωτας αυτοκτονούσε χωρίς την άδεια ή την επιθυμία του ιδιοκτήτη του να πεθάνει, ο ιδιοκτήτης θα οργιζόταν και, αν μπορούσε, θα τιμωρούσε τον δούλο, «ίσως λοιπόν υπό αυτήν την έννοια δεν είναι παράλογο που δεν πρέπει κανείς να αυτοκτονεί πριν στείλει ο θεός κάποιαν ανάγκη, όπως αυτή σε μένα τώρα»[1]σελ.77.
Παρόλο λοιπόν που δεν επιθυμεί τον θάνατο ο Σωκράτης, τον καλωσορίζει όταν του τον στέλνουν οι θεοί. Γιατί και ο ίδιος είναι ιδιοκτησία τους, γιατί θα φροντίσουν γι’ αυτόν και μετά τον θάνατό του, και γιατί με την αποχώρηση της ψυχής από το σώμα του, αυτή θα ξεφύγει από τον εγκλωβισμό της, κάτι που όχι απλά δεν πρέπει να αποστρεφόμαστε ή να βλέπουμε σαν μη επιθυμητό, αλλά είναι μια μεγάλη επίτευξη για τον φιλόσοφο, και επιστέγαση των προσπαθειών του. «Όσοι καταπιάνονται σωστά με τη φιλοσοφία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρουν είδηση οι άλλοι ότι το μόνο πράγμα στο οποίο επιδίδονται είναι το να πεθαίνουν και ο θάνατος»[1]σελ.81. Ο στόχος του φιλοσόφου, μας λέει ο Σωκράτης, είναι η απαλλαγή της ψυχής από το σώμα του.
Η ενασχόληση με τις ηδονές, όπως το φαγητό, το ποτό, ο έρωτας, αλλά και οι υπόλοιπες φροντίδες του σώματος (φορέματα, υποδήματα, καλλωπισμοί) δεν είναι γνωρίσματα του φιλοσόφου. Αυτός πρέπει να προσπαθεί να αποδεσμεύει την ψυχή από την επικοινωνία με το σώμα, όσο γίνεται περισσότερο. Το σώμα είναι εμπόδιο αν κάποιος το περιλάβει σαν βοηθό στην αναζήτηση της φρόνησης. Όταν η ψυχή επιχειρεί να εξετάσει κάτι με τη μεσολάβησή του, το σώμα την εξαπατά. «Η ψυχή του φιλοσόφου περιφρονεί τελείως το σώμα, το αποφεύγει, και αναζητά να μείνει μόνη με τον εαυτό της»[1]σελ.87. Μόνο μέσα στο λογισμό βλέπει ολοφάνερα μπροστά της, «όταν κανένα από αυτά δεν την παρενοχλεί, ούτε η ακοή ούτε η όραση ούτε η οδύνη ούτε κάποια ηδονή, αλλά αντίθετα μένει τελείως μόνη με τον εαυτό της, χωρίς να λογαριάζει το σώμα και, στον βαθμό που μπορεί, χωρίς να επικοινωνεί και να έρχεται σε επαφή με αυτό»[1]σελ.87.
Μόνο αυτός που θα ετοιμαστεί στον μεγαλύτερο βαθμό και με τη μεγαλύτερη ακρίβεια να σκεφτεί καθ’ αυτό, ό,τι είναι αυτό που θέλει να εξετάσει, αυτός θα μπορέσει να φτάσει πιο κοντά στο να το γνωρίσει ουσιαστικά. Πώς όμως να το καταφέρει, όταν οι ανάγκες του σώματος τον αποσπούν, τον εμποδίζουν και τον αποτρέπουν από αυτό; «Χιλιάδες ενοχλητικές ασχολίες μας δημιουργεί το σώμα με την ανάγκη για τροφή. Επιπλέον, αν μας βρουν τίποτα αρρώστιες, μας δημιουργούν εμπόδια στο κυνήγι του όντος. Με έρωτες, επιθυμίες, φόβους, με κάθε είδους φαντασιοκόπημα και ανόητη φλυαρία μας πλημμυρίζει, ώστε πράγματι, και είναι απόλυτα αληθινό αυτό που λέγεται, εξαιτίας του δεν μας έρχεται ποτέ η παραμικρή σωστή σκέψη. Γιατί και τους πολέμους, τις επαναστάσεις και τις μάχες δεν τις δημιουργούν παρά το σώμα και οι επιθυμίες του»[1]σελ.91. Αυτός ο αποχωρισμός της ψυχής από το σώμα, το να την συνηθίζει ο φιλόσοφος να ξεσηκώνεται από αυτό για να ζει μόνη με τον εαυτό της αφού λύσει τα δεσμά του σώματος, είναι η κάθαρση, ο τελικός σκοπός του φιλοσόφου. Αυτή η κάθαρση, στην απόλυτη μορφή της, ταυτίζεται με τον (σωματικό) θάνατο. Άρα, η ολοκλήρωση του φιλοσοφικού βίου με τον θάνατο, δεν αποτελεί καταστροφή αλλά επιτυχία.
Γι’ αυτό και είναι γελοίο για κάποιον που σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να προσομοιάσει τον θάνατο, όταν αυτός τελικά πλησιάζει, να δυσανασχετεί και να φοβάται. Και είναι παράλογο να μην πηγαίνει ευχαριστημένος εκεί που φτάνοντας έχει ελπίδα να πετύχει αυτό που ποθούσε μια ζωή (τη φρόνηση) και να απαλλαγεί οριστικά από αυτό που τον εμπόδιζε και αποστρέφονταν (το σώμα). Ο A.E. Taylor παρατηρεί ότι αργότερα, και οι Χριστιανοί μυστικιστές, όπως και ο Σωκράτης, θεώρησαν άριστη τη ζωή της εσωτερικής ενατένισης, όχι της δράσης. Αυτή όμως η κάθαρση του Σωκράτη δεν περιέχει μόνο παθητική αυτοσυγκράτηση, αλλά αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της ζωής, καθώς με την κάθαρση η νόηση γίνεται πιο συγκεντρωμένη και εντονότερη, και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα πιο καθαρά.
Η σωφροσύνη, δηλαδή το να μην παρασύρεται κάποιος από τις επιθυμίες, ταιριάζει σε αυτούς που παραμελούν στον ύψιστο βαθμό το σώμα και ζουν μέσα στη φιλοσοφία. Η σωφροσύνη των άλλων φαίνεται παράλογη. Γιατί είναι σώφρονες μόνο από φόβο μήπως στερηθούν κάποια ηδονή στο μέλλον, μόνο γι’ αυτό απέχουν από κάποιες άλλες ηδονές στο παρών. «Έχουν γίνει σώφρονες προς χάριν της ακολασίας»[1]σελ.99. Οι πιο πολλοί από αυτούς που λέμε ανδρείους θεωρούν τον θάνατο ένα από τα μεγαλύτερα κακά. Αυτοί που τον αψηφούν, όταν τον αψηφούν, το κάνουν από φόβο μεγαλύτερων κακών. Αυτοί λοιπόν από φόβο και δέος είναι ανδρείοι. Αλλά είναι παράλογο να είσαι ανδρείος από φόβο. Αυτοί λοιπόν οι εγκρατείς και αυτοί οι ανδρείοι ανταλλάσσουν ηδονές με ηδονές και φόβους με άλλους φόβους, όπως ανταλλάσσονται τα νομίσματα μεταξύ τους. Ένα είναι όμως το σωστό νόμισμα, η φρόνηση (η σοφία). Με αυτήν πρέπει να ανταλλάσσονται όλα και να πωλούνται και να αγοράζονται η ανδρεία, η σωφροσύνη και η δικαιοσύνη. Όταν αυτά ξεχωρίζονται από τη φρόνηση και υποκαθιστούν το ένα το άλλο, η αρετή γίνεται οφθαλμαπάτη, και στην πραγματικότητα είναι δουλική χωρίς να έχει τίποτα υγιές και αληθινό, ενώ αντίθετα η αληθινή αρετή είναι στην πραγματικότητα η κάθαρση.
Εδώ όμως είναι που και ο Σωκράτης γίνεται παράλογος, καθώς ο συλλογισμός του καταλήγει σε ένα παράδοξο. Γιατί το μόνο που του δίνει θάρρος να αντιμετωπίσει τον θάνατο είναι η ελπίδα ότι ο άνθρωπος συνεχίζει να ζει και αφού αυτός επέλθει. Ο Σωκράτης πιστεύει πως όταν πεθάνει, θα αναχωρήσει σε «άλλον τόπο», εκεί που είναι και όλοι οι άλλοι νεκροί, και θα βρει εκεί τον Ορφέα, τον Ησίοδο και τον Όμηρο, όπου θα συνεχίσει να κάνει όσα έκανε και στην Αθήνα˙ να συζητάει και να ερευνά ποιος από αυτούς είναι πραγματικά σοφός και ποιος νομίζει ότι είναι(«τι μεγαλύτερο καλό θα υπήρχε από αυτό, άνδρες δικαστές;… Εγώ πάντως, πολλές φορές θα ήθελα να πεθάνω αν όλα αυτά αληθεύουν.»[2]σελ.89). «Αν δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω κατ’ αρχάς κοντά σε άλλους θεούς, σοφούς και αγαθούς, κι έπειτα σε ανθρώπους που έχουν τελευτήσει και είναι καλύτεροι από τους εδώ, θα είχα άδικο να μην αγανακτώ με τον θάνατο»[1]σελ.79.
Ο Σωκράτης ανταλλάσσει θάνατο με θάνατο. Τον τελεσίδικο, οριστικό (και άγνωστο) θάνατο –αυτόν δηλαδή που όλοι οι άνθρωποι φοβούνται και απέναντι στον οποίον καλούνται να φανούν θαρραλέοι- με τον σωματικό θάνατο, από τον οποίο επιβιώνει η ψυχή, που σύμφωνα με τα παραπάνω είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Γιατί σε αυτόν τον άλλο τόπο που θα πάει η ψυχή του, θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του ακριβώς όπως και όσο είναι ζωντανός, με τις ίδιες συνήθειες, την ίδια αντίληψη, τις ίδιες μνήμες («Δεν θα ήταν όλα αυτά ανείπωτη ευτυχία;»[2]σελ.91). Θα παραμείνει δηλαδή ζωντανός, απλά αντί να είναι εδώ, θα είναι εκεί.
Πώς μπορούμε να πούμε ότι κάποιος είναι θαρραλέος απέναντι στον θάνατο όταν δεν πιστεύει καν ότι θα πεθάνει; Πώς μπορούμε να μιλάμε για θάνατο αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η ψυχή θα συνεχίσει να ζει και μετά από αυτόν; Τι ενάρετο ή ανδρείο υπάρχει στο να υπομένει κάποιος την εκτέλεσή του με πραότητα μόνο επειδή πιστεύει ότι θα επιβιώσει από τον θάνατό του; Αν υπάρχει κάτι κακό στον θάνατο, αυτό δεν είναι ο αποχωρισμός από την περιουσία και τις απολαύσεις του σώματος (αυτές είναι φευγαλέες έτσι κι αλλιώς) ούτε η απώλεια της ζωτικότητας (αυτή φεύγει και με τα γηρατειά) ή του έρωτα (αυτός μπορεί να ξεφτίσει από μόνος του). Αυτό που είναι κακό, και άρα τρομακτικό, είναι η μονιμότητά του, το ότι δεν μπορεί να αναιρεθεί. Αν δεν ήταν μόνιμος και οριστικός, αν δηλαδή μπορούσαμε να αναστηθούμε και να επανέλθουμε στα επίγεια ή έστω σαν καθαρή νόηση χωρίς την ενόχληση του σώματος και τις ανάγκες που αυτό δημιουργεί, και πόσο μάλλον αν μεταφερόμασταν σε έναν ιδανικό «άλλο τόπο», τι θα είχαμε να φοβηθούμε; Το μόνο που θα μας έμενε θα ήταν να πείσουμε τον εαυτό μας ότι όντως θα γίνει έτσι, κάτι που ο Σωκράτης επιχειρεί να αποδείξει στη συνέχεια του διαλόγου. Δεν ανταλλάσσει λοιπόν φόβο με αρετή, απλά (ουσιαστικά) δεν δέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό δεν είναι θάρρος απέναντι στον θάνατο, αυτό είναι άρνηση ότι ο θάνατος θα έρθει.
Στην Απολογία του λέει ότι αυτός που φοβάται τον θάνατο κάνει αυτό που ο ίδιος θεωρεί το χειρότερο (πνευματικό) έγκλημα. Το να νομίζει πως ξέρει κάτι που δεν ξέρει. Κάτι που δεν μπορεί να ξέρει. Ο φόβος του θανάτου, λέει, πηγάζει από την πίστη ότι ο θάνατος είναι το χειρότερο κακό, κάτι που κανένας δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. «Και δεν είναι αμάθεια αυτό επονείδιστη, το να νομίζει κανείς ότι γνωρίζει εκείνα που δεν γνωρίζει;»[2]σελ.57. Για τον Σωκράτη ο θάνατος είναι ένα από τα δύο: Είτε συμβαίνει κάποια «μεταβολή και μετοίκηση της ψυχής από τον εδώ τόπο σε έναν άλλο»[2]σελ.89 (όπως είδαμε πριν) είτε δεν είναι τίποτα, και απλά όποιος πεθαίνει δεν έχει καμία συναίσθηση του γεγονότος. Έτσι, ο θάνατος μοιάζει σαν ύπνος χωρίς όνειρα, οπότε ολόκληρη η αιωνιότητα φαντάζει μόνο σαν μία νύχτα. Ακόμα και ο «μεγαλύτερος βασιλιάς» θα έβρισκε να διαλέξει πολύ λίγα μερόνυχτα της ζωής του που να συγκρίνονται σε ευχαρίστηση ή ευτυχία με μία μόνο νύχτα του δίχως όνειρα. «Αν κάτι τέτοιο είναι ο θάνατος, εγώ τουλάχιστον νομίζω ότι είναι όφελος»[2]σελ.89.
Στον διάλογο Φαίδων όμως, συνεχίζει με ένα τρίτο ενδεχόμενο (η ασυνέπεια ίσως οφείλεται στο ότι ο Σωκράτης δεν άφησε γραπτά και ο Πλάτων κατέγραφε διαλόγους όπου συχνά δεν ήταν παρόν). Η τρίτη πιθανότητα είναι ημετεμψύχωση. Αν κάποιος, λέει ο Σωκράτης, σε όλη του τη ζωή ασχολείται κυρίως με τις ανάγκες του σώματος, η ψυχή του θα επιθυμεί την ένωση με το σώμα ακόμα και αφού αυτό πεθάνει. Η επιθυμία αυτή ίσως είναι αρκετά δυνατή για να την τραβήξει πίσω στον «κύκλο των γεννήσεων», και το μέγεθος της επιθυμίας (που καθορίζεται από το κατά πόσο ασχολείται ο άνθρωπος με τις σωματικές ανάγκες) θα καθορίσει και τη θέση της αναγεννηθείσας ψυχής στην ιεραρχία των όντων. Οι λαίμαργοι και οι ακόλαστοι θα γυρίσουν σαν γαϊδούρια και κτήνη, ενώ αυτοί που έχουν την κοινή αρετή, δηλαδή αυτοί που ενώ είχαν σαν κίνητρο τον φόβο ή την ηδονή, φέρονταν όμως σαν ανδρείοι και σώφρονες κατά την επικρατούσα ηθική στάση, αυτοί θα επιστρέψουν σαν κοινωνικά όντα, όπως μέλισσες, μυρμήγκια, ακόμα και σαν άνθρωποι. Εν τέλει, σκοπός είναι η πλήρης αποκόλληση της ψυχής από τον κύκλο των γεννήσεων, που θα επιτευχθεί μόνο έχοντας ζήσει τον βίο του φιλοσόφου, και θα οδηγήσει στην θεοποίηση της ψυχής, στην πλήρη απομάκρυνση από το σώμα, και στην μετοίκηση στον «άλλο τόπο» που προαναφέρθηκε.
Ο ίδιος ο Σωκράτης (ή ίσως ο Πλάτωνας;) δεν φαίνεται να πείθεται από τα ίδια του τα επιχειρήματα, αφού στο τέλος του Φαίδων, και όταν στον διάλογο πλέον έχει αποδειχθεί ότι η ψυχή είναι αθάνατη (μετά από μια σειρά επιχειρημάτων πάνω σε κάποιες παραδοχές), συνεχίζει με το να λέει πως η ψυχή είναι και άφθαρτη, χωρίς να το εξηγεί περεταίρω. Δεν χρειάζεται, υποστηρίζει, κάποιο άλλο επιχείρημα, καθώς «ο θεός, φαντάζομαι, και ό,τι άλλο αθάνατο υπάρχει, όλοι θα συμφωνούν ότι δε χάνεται ποτέ»[1]σελ.233. Κι όταν ο Σιμμίας, ένας από τους συνομιλητές, εκφράζει την αμφιβολία του για όσα ειπώθηκαν, ο Σωκράτης όχι μόνο συμφωνεί με τις ενστάσεις του, «αλλά και οι αρχικές υποθέσεις, έστω κι αν είναι πιστευτές, πρέπει να ερευνηθούν αναλυτικότερα.»[1]σελ.235. Αυτές οι αρχικές υποθέσεις όμως (αυτές οι παραδοχές) είναι που τον οδήγησαν στα συμπεράσματά του. Συνεχίζοντας, αναφέρει για ό,τι είπε για τη μεταθανάτια ευδαιμονία του, «είναι, θαρρώ κούφια λόγια, παρηγοριές για σας και συνάμα για τον εαυτό μου»[1]σελ.259. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Σωκράτης αναιρεί όσα είπε μέχρι τώρα, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα μένει συνεπής στην διδασκαλία του και σε αυτά που έλεγε επί χρόνια, και κατά τη διάρκεια της δίκης του. Ότι δεν πρέπει να παριστάνει ότι ξέρει πράγματα που δεν μπορεί να ξέρει. Μπορεί να σκέφτεται για τον θάνατο και να στοχάζεται για την φύση του, και μάλιστα έχει την υποχρέωση να το κάνει αν θέλει να ζήσει σαν φιλόσοφος («ο ανεξέταστος βίος δεν αξίζει να τον ζει άνθρωπος»). Αλλά όπως κανένας δεν έχει δικαίωμα να φοβάται τον θάνατο αφού αυτό θα σήμαινε να παριστάνει πως ξέρει ότι ο θάνατος είναι το χειρότερο από όλα, έτσι κι αυτός δεν έχει δικαίωμα να θεωρήσει χωρίς αποδείξεις και χωρίς ικανοποιητική ακρίβεια ότι με τον θάνατό του θα έχει το μεγαλύτερο δυνατό δώρο που θα μπορούσε να ζητήσει, τη ζωή στον «άλλο τόπο» που οραματίζεται.
Μπορεί όμως να ελπίζει, και μπορεί να δικαιολογεί τον βίο που έζησε και τον οδήγησε να πιει το κώνειο, αποδίδοντας στο άγνωστο του θανάτου όσα πίστευε για τη ζωή (και θα δούμε αλλού πώς αυτό τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την δικιά του θανατική καταδίκη). Ίσως η πρώτη παραδοχή που κάνει, αυτός ο ίδιος ο δυισμός ψυχής-σώματος, να τον οδηγεί αναγκαστικά στην ελπίδα/συμπέρασμα της μεταθανάτιας ζωής (για ποιον άλλο λόγο να εφεύρουμε την ψυχή χωρίς να της χαρίσουμε την ιδιότητα της επιβίωσης του θανάτου;). Αλλά εμείς, σε αντίθεση με τον Σωκράτη, ίσως μπορούμε να φανταστούμε παραπάνω από δύο (ή τρεις) πιθανότητες για το τι μπορεί να συμβαίνει μετά τον θάνατο (αν κάνουμε εξαρχής την ίδια παραδοχή του δυισμού). Μπορούμε να φανταστούμε μεταθανάτια ζωή χωρίς θεό ή/και χωρίς παράδεισο και κόλαση, ή μια αέναη αναγέννηση σε ατελείωτα ανθρώπινα σώματα χωρίς ανταμοιβή ή τιμωρία για τον τρόπο που ζούμε, μπορούμε να θεωρήσουμε την ύπαρξη θεού χωρίς μεταθανάτια ζωή, ή έναν σαδιστή θεό που ανταμείβει τους ηδονιστές και τιμωρεί τους ενάρετους, και μπορούμε να στοχαστούμε για όλα αυτά λες και έχει καμιά σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Σωκράτης αναγνώριζε τα όρια της γνώσης του μέχρι το τέλος. Αμφισβητούσε αυτά που έλεγε, αρνήθηκε να θεωρήσει σαν αξιώματα τις παραδοχές που έκανε, και αναγνώρισε την χρησιμότητα που έχουν οι πεποιθήσεις του (ένδειξη ότι δεν είναι αντικειμενικός όσον αφορά αυτές). Είναι ενδεικτικό εξάλλου, όταν λέει πως αν δεν πίστευε στην μετοίκηση σε άλλον τόπο θα αγανακτούσε, το ότι να αναπτύξει ένα σύστημα ιδεών που την υπερασπίζει είναι προς το συμφέρον του, αφού τον παρηγορεί (και το ήξερε).
Για τους μη δυϊστές, από την άλλη, για τους υλιστές δηλαδή, ίσως αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι αυτό στο οποίο έφτασε ο Επίκουρος. Πως ο θάνατος είναι οριστικός, πως σημαίνει ότι το άτομο παύει να υπάρχει, και άρα δεν χρειάζεται να τον φοβόμαστε αφού όταν έρθει δεν θα είμαστε εδώ για να τον «βιώσουμε», και πριν πεθάνουμε δεν μπορούμε να τον γνωρίζουμε αφού είμαστε ζωντανοί, και άρα δεν μας αφορά. Κι αυτό είναι μια κάποιου είδους παρηγοριά. Και όταν ο Επίκουρος λέει πως ο θάνατος είναι οριστικός, δεν παριστάνει ότι ξέρει κάτι που δεν ξέρει, απλά δεν κάνει την αντίθετη υπόθεση (πόσο μάλλον την παραδοχή), εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να την στηρίζουν.
Πηγές:


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Φωτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Η τουρκική πολεμική αεροπορία αναβαθμίζεται τρία επίπεδα προς τα πάνω και θα έχει πλέον την δυνατότητα να πραγματοποιεί επιχειρήσεις σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και βάθος, όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah. Η αναβάθμιση αυτή σε όλα τα επίπεδα, σίγουρα δεν προοιωνίζει κάτι το θετικό για τις εξελίξεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου όπου εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες διεξάγεται ένας κυριολεκτικά ακήρυχτος πόλεμος, με καθημερινές σχεδόν αεροπορικές εμπλοκές, αλλά και με θύματα και από τις δυο πλευρές. Ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος πραγματικά δεν έχει προηγούμενο πουθενά στην παγκοσμία πολεμική ιστορία και οι προοπτικές να υπάρξει κάποια ύφεση δεν φαίνονται από πουθενά.
Τον προγουμενά χρόνο, το 2014, υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση των τουρκικών παραβάσεων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, κάτι που το επεσήμαναν και τα ελληνικά, αλλά και τα τουρκικά ΜΜΕ με την δική τους φυσικά άποψη. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέσα στο 2014 σημειωθήκαν 1.017 αεροπορικές εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, δηλαδή κατά δυο επίπεδα παραπάνω από το προηγούμενο έτος, 2013. Το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι το προηγούμενο χρόνο έσπαναν ρεκόρ οι…παρενοχλήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών προς τα τουρκικά, που εκτελούσαν… «αθώες» εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Metin Gürcan, το προηγούμενο έτος σημειώθηκαν οι περισσότερες εμπλοκές μεταξύ των αεροσκαφών των δυο χωρών, ενώ σημειώνει πως στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου υπήρξε σοβαρή «παραβίαση» εκ μέρους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών του τουρκικού εναέριου χώρου. Μάλιστα!
Tourkoi Pilotoi
Βέβαια η προϊστορία των τουρκικών παραβιάσεων και εμπλοκών έχει μεγάλο βάθος και αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974. Πραγματικά η Τουρκία πέρασε στη έμπρακτη αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου πολύ νωρίς. Έτσι τον Μάρτιο του 1975 είχαμε τις πρώτες μαζικές παραβιάσεις με τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο. Είναι αξιοσημείωτο εδώ να τονίσουμε ότι τα τουρκικά μαχητικά όταν ξεκινούσαν την πρακτική των παραβιάσεων, λίγο μετά την εισβολή στην Κύπρο, ακολούθησαν την εξής τακτική : α) έμπαιναν στην αρχή στιγμιαία στον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών, β) ποτέ δεν προχωρούσαν στον καθαρά ελληνικό εναέριο χώρο και όταν το έκαναν δεν προχωρούσαν πέραν των έξη μιλίων και, γ) αμέσως απομακρύνονταν. Αργότερα όμως αυτό άλλαξε. Άρχισαν να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υποχρεώνοντας έτσι την ελληνική αεροπορία να τα αναχαιτίζει σχεδόν πάντα με επιτυχία. Έπειτα άρχισαν να πετούν σταδιακά και πέραν των έξη μιλίων, για να φτάσουν από τις αρχές τις δεκαετίας του ενενήντα να πετάνε και πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Είναι χαρακτηριστικό εδώ να αναφέρουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ενδεικτική συζήτηση όπου είχε γίνει στο τουρκικό κανάλι NTV, τον Νοέμβριο του 1998, δηλαδή πριν από δεκαοκτώ χρόνια, στην οποία μίλησαν ανάμεσα στους άλλους και δυο Τούρκοι συνταξιούχοι πλέον αξιωματικοί της αεροπορίας, οι İbrahım İlter και İsmail Meker. Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί, που μετείχαν και στην εισβολή στην Κύπρο, ομολόγησαν ότι την πρώτη περίοδο οι Τούρκοι πιλότοι πετούσαν στο Αιγαίο με μεγάλο φόβο, καθώς ο χώρος ήταν τελείως άγνωστος για αυτούς και δεν ήξεραν τι κίνδυνο θα αντιμετώπιζαν από τους Έλληνες. Σταδιακά όμως και με την αυξανόμενη διείσδυση όλο και περισσότερων πιλότων στο ελληνικό εναέριο χώρο, είχε αυξηθεί η εμπειρία της περιοχής και άρχισαν να βγαίνουν με περισσότερο θάρρος και να πετούν περισσότερες ώρες πάνω από το Αιγαίο, απορρίπτοντας έτσι έμπρακτα τα ελληνικά δεδομένα για τα όρια το ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα ανέπτυξαν την πρακτική των αερομαχιών και των αλλεπάλληλων εμπλοκών, τονίζοντας πως το σημαντικότερο στοιχείο ήταν ο εμβολισμός του αντίπαλου στο πεδίο βολής, πράγμα που αυτόματα εξουδετέρωνε την αντίπαλη παρουσία και ήταν θέμα δευτερολέπτων να ριχτεί η πραγματική βολή για να καταρριφθεί το εχθρικό, (γι’ αυτούς το ελληνικό ), μαχητικό αεροσκάφος.
Η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το τρέχων έτος με άγνωστες συνέπειες γενικότερα για την σταθερότητα της περιοχής. Η τουρκική προκλητικότητα βρίσκει «έδαφος» στην ελληνική ανοχή και στην μειοδοτική ελληνική εξωτερική πολιτική, που δεν δείχνει καμία διάθεση να περιορίσει αυτές τις προκλήσεις. Απομένει να δούμε μέχρι που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση και αν τελικά θα υπάρξει κάποια ελληνική κυβέρνηση να δώσει κάποτε την πρέπουσα απάντηση σε όλο αυτό το όργιο των επικίνδυνων αεροπορικών τουρκικών προκλήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο του ελληνικού Αιγαίου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
www.nikosxeiladakis.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_637.html

Ο Σάββας Αναστασιάδης καλεί τους αρμοδίους να αποτρέψουν την κατάλυση της νομιμότητας από Τούρκους παρακρατικούς στη Βουλή των Ελλήνων

Ομάδα 20 Τούρκων παρακρατικών, υπερασπιστών της πολιτικής της γενοκτονίας που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί η Τουρκία, έρχεται αύριο, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, στην Αθήνα, να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο που τιμωρεί τους αρνητές της γενοκτονίας.
Για την θρασύτατη και προκλητικότατη αυτή πράξη των Τούρκων παρακρατικών, ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, που είναι ο πρωταγωνιστής της προσπάθειας που έκαναν 38 βουλευτές για να συμπεριληφθεί τελικά η γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων στο νομοσχέδιο της 9ης Σεπτεμβρίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
   "Όπως πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα Αϊντινλίκ της Τουρκίας, ομάδα παρακρατικών που συμμετέχει στην «Επιτροπή Ταλάτ Πασά», που ήταν ο σφαγέας που ως υπουργός εσωτερικών διοργάνωσε και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση άρνησης της γενοκτονίας μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να ακυρώσει στην πράξη τον νόμο που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, με βάση τον οποίο τιμωρούνται όσοι αρνούνται σκοπίμως τις γενοκτονίες που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο.
    Επειδή η ενέργεια που σκοπεύουν να κάνουν οι Τούρκοι παρακρατικοί αποσκοπεί στην ακύρωση του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και θίγει στην ουσία και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους και της Ελλάδος, καλώ τις αρχές που είναι αρμόδιες για τη διαφύλαξη της τάξης αλλά και της νομιμότητας στην πατρίδα μας, να πράξουν αυτά που πηγάζουν από τους σχετικούς νόμους, διατάξεις και κανονισμούς."

Αναμένονται οι αντιδράσεις των αρμοδίων αρχών.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_684.html#more

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Διαβάστε τις απίστευτες αποκαλύψεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στην αφάνεια τα ΜΜ»Ε» αλλά και οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος. Νέα αποκάλυψη: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Σπάει η Ομερτά! Επερώτηση – βόμβα από τον Νίκο Νικολόπουλο για τον αδερφό του πρωθυπουργού
Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…
Και την συνέχεια: Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Μάλλον άρχισε ο πόλεμος.
Και μία ενδιαφέρουσα λίστα: Εργάζομαι στα Goody’s αλλά δεν έχω καμμία σχέση με τα hamburgers. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τα Chicky’s.
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2000 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜ»Ε». ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΕΣ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ «ΜΚΟ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία «I4CENSE», του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:
 
Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 
Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο «I4CENSE», το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.
 
Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα «ασφαλές λιμάνι». Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; «Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!»
 
 Posted by olympiada στο Ιουνίου 25, 2011
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/01/blog-post_929.html

To Aπόρρητο email της Τρόικας με τα νέα μέτρα-κόλαφος...Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της Τρόικας, που σακατεύουν τη ζωή σου, έχουν ως εξής
(Το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της κυβερνητικής ηγεσίας όλων αυτών των χρόνων)
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:
*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς  και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Βασικός άξονας αλλαγών, το ασφαλιστικό
Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:
*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.
*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.
*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.
*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.
*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.
*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
*Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και εξίσωση των καταβαλλόμενων εισφορών. Η τρόικα προτείνει την είσπραξη των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με βάση το τζίρο, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα από τη δραστηριότητά τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι 4 «ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»

Βλέπουμε τους κυβερνήτες μας που συσκέπτονται και παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι στην Ουάσιγκτον, χωρίς να σκεφτόμαστε ποιοι πραγματικά τους κινούν τα νήματα. Οι δημοσιογράφοι αναλύουν πολιτικές ίντριγκες, οι δύσπιστοι μιλούν για «θεωρίες συνωμοσίας» αλλά όλοι βλέπουμε να ξεσπούν πόλεμοι. Να δολοφονούνται ηγέτες, και να το πανηγυρίζουν άλλοι ηγέτες. Να ανατρέπονται δεδομένα διακυβέρνησης μιας χώρας επειδή κάποιοι ξένοι αποφάσισαν «καθεστωτική αλλαγή».
Κι όλοι βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Βλέπουμε τις μαριονέτες, ενώ τα νήματα κινούν κάποιοι άλλοι, αφανείς «ήρωες» που αποφασίζουν παρασκηνιακά για τι μέλλει γενέσθαι, οπουδήποτε γης. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, που δεν είναι και τόσο καινούργια… Το κλειδί να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, είναι να καταλάβουμε πως δεν ξεπερνούν τη ντουζίνα οι οικογένειες που είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στον κόσμο.
Δεν θα πέσουμε έξω αν κατονομάσουμε μερικές: Goldman Sachs, Rockefellers, Loebs Kuh και Lehmans στη Νέα Υόρκη τους Rothschilds στο Παρίσι και το Λονδίνο, τους Warburgs στο Αμβούργο, τους Paris και Lazards, Israel, Moses, Seifs στη Ρώμη.
 
Κάθε τόσο ακούμε ότι συνεδριάζουν οι Bilderberg Group, οι Illuminati ή η TrilateralCommission, αλλά όσοι δίνουν σημασία στις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί, χαρακτηρίζονται συνωμοσιολόγοι. Πιστεύουν ότι λαμβάνονται αποφάσεις από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ ή το ΔΝΤ…
Κι όμως αν δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες μετοχές και ελέγχουν τις μεγαλύτερες τράπεζες, θα καταλάβουμε ποιοι είναι εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες στη Γη είναι σήμερα: Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs καιMorgan Stanley.
Ας δούμε τώρα τι ελέγχει η καθεμία ξεχωριστά.
Bank of America: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, JP Morgan, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank της NY, Mellon.
JP Morgan: State Street Corp., Vanguard Group, FMR, BlackRock, T. Rowe, AXA, Capital World Investor, Capital Research Global Investor, Northern Trust Corp. καιBank τηςMellon.
Citigroup: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, Paulson, FMR, Capital World Investor, JP Morgan, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt and Bank τηςNY Mellon.
Wells Fargo: Berkshire Hathaway, FMR, State Street, Vanguard Group, Capital World Investors, BlackRock, Wellington Mgmt, AXA, T. Rowe και Davis Συλλογικοί Σύμβουλοι.
Βλέπουμε λοιπόν πως υπάρχει κι ένας πυρήνας που ελέγχεται από τις μεγάλες τράπεζες είναι ένα γκρουπ που αποτελείται από τέσσερις εταιρίες. Ας πούμε οι «Οι 4 Μεγάλοι» που είναι οι StateStreetCorporation, VanguardGroup, BlackRockκαι FMR (Fidelity) και αποτελούν έναν συνδετικό κρίκο διαπλοκής.
Goldman Sachs: «Οι 4 Μεγάλοι» ,Wellington, Capital World Investors, AXA, Massachusetts Financial Service and T. Rowe.
Morgan Stanley: «Οι4 Μεγάλοι», Mitsubishi UFJ, Franklin Resources, AXA, T. Rowe, Bank της NY Mellon & Jennison Συνεργάτες. Rowe, Bank τηςNY Mellon και Jennison Associates.
Τώρα δεν απομένει στο «δέντρο» να προσδιορίσουμε τα παρακλάδια από τους εταιρικούς μετόχους αλλά και τους μετόχους των μεγάλων «παγκόσμιων» τραπεζών. Και να διαπιστώσουμε πόσο στενά συνδεδεμένοι είναι όλοι αυτοί.
Bank of NY Mellon: Davis Selected, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Dodge, Cox, Southeatern Asset Mgmt. και… «Οι 4 Μεγάλοι».
State Street Corporation (μία από τους 4 Μεγάλους)): MassachusettsFinancial Services, Capital Research Global Investor,
Barrow Hanley, GE, Putnam Investment και… «Οι 4 Μεγάλοι», (που εμφανίζονται ως μέτοχοι κι οι ίδιοι!).
BlackRock (άλλη μία από τους «Οι 4 Μεγάλοι «): PNC, Barclays & CIC.
Ποιος βρίσκεται πίσωαπ από την PNC; Μα, οι FMR (Fidelity), BlackRock, State Street, κλπ.
Και πίσω από την Barclays; Η BlackRock…
Μετά αρχίζουμε μια πολύωρη περιπλάνηση, μέσα από επίγειους παραδείσους στα νησιά Cayman, το Μονακό και στην έδρα των εταιριών της Shell στο Λιχτενστάιν. Βλέπουμε ένα; Δίκτυο από εταιρίες, πάντοτε, αλλά ουδέποτε μαθαίνουμε ονόματα από τις φαμίλιες που τους ανήκουν.
Με λίγα λόγια: οι οκτώ μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες (JPMorgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank της New York Mellon and Morgan Stanley) ελέγχονται100% από δέκα μετόχους και διακρίνουμε πάντοτε τέσσερις εταιρίες παρούσες σε όλες τις αποφάσεις: BlackRock, State Street, Vanguard καιFidelity.
 
Την αμερικανική ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) Federal Reserve, αποτελούν 12 τράπεζες που εκπροσωπούνται από διοικητικό συμβούλιο εφτά προσώπων που συνιστούν την αντιπροσώπευση των «4 Μεγάλων» και που είναι παρόντες σε όλες τις αποφάσεις.
Την FED πάει να πει, ελέγχουν τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες οι Black Rock, State Street, Vanguard and Fidelity. Αυτές οι τέσσερις εταιρίες ελέγχουν τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ (και του κόσμου), χωρίς κάποιον δημοκρατικό έλεγχο από εκλεγμένους αντιπροσώπους. Αυτές οι «4» εταιρίες είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαοί, αλλά ο πλούτος των εταιριών αυτών αυξάνεται.
Αλλά για να δούμε ποιες άλλες εταιρίες ελέγχουν οι «Μεγάλοι 4»:
Alcoa Inc.
Altria Group Inc.
American International Group Inc.
AT&T Inc.
Boeing Co.
Caterpillar Inc.
Coca-Cola Co.
DuPont & Co.
Exxon Mobil Corp.
General Electric Co.
General Motors Corporation
Hewlett-Packard Co.
Home Depot Inc.
Honeywell International Inc.
Intel Corp.
International Business Machines Corp
Johnson & Johnson
JP Morgan Chase & Co.
McDonald’s Corp.
Merck & Co. Inc.
Microsoft Corp.
3M Co.
Pfizer Inc.
Procter & Gamble Co.
United Technologies Corp.
Verizon Communications Inc.
Wal-Mart Stores Inc.
Time Warner
Walt Disney
Viacom
Rupert Murdoch’s News Corporation.,
CBS Corporation
NBC Universal
Οι «Μεγάλοι 4» ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών εταιριών που περιλαμβάνονται στα Χρηματιστήρια. Και φυσικά ελέγχουν απόλυτα μεγάλους οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Παγκόσμια Τράπεζα, χωρίς να μαθαίνουμε ποια είναι τα ονόματα που ελέγχουν τους «4 Μεγάλους»..

styx.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/4_8.html

Βενιζέλος με πλήρη λιπαρά.


Γράφει ο Παναγιώτης Λιακός 
Ελευθέριος ο Κρης ήταν η αποβουτυρωμένη εκδοχή του Βαγγέλη του Μακεδόνα - Φαντάσου πόσα μπορεί να κάνει ο νέος! 
Φίλε αναγνώστη, ξέρεις πως έγινε πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1917; Σου το έχουν πει ποτέ; Σ' το 'χουν κάνει λιανά; Σ' το έχουν αναλύσει;
Αν όχι, μάθε τούτο:...

Στις 3 Νοεμβρίου το 1916 οι Αγγλογάλλοι ζήτησαν από την κυβέρνηση των Αθηνών σχεδόν το σύνολο του πολεμικού υλικού της χώρας! Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αρνήθηκε να υπακούσει. 
Στις 18 Νοεμβρίου έγινε κανονική απόβαση 3.000 Γάλλων και Βρετανών στρατιωτών στο λιμάνι του Πειραιά! Ο στόλος των αγγλο-γάλλων, για να δείξει πόσο αποφασισμένος ήταν και να μας. πείσει να ταχθούμε με το μέρος της Αντάντ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μας έκανε κι ένα «δωράκι»: Βομβάρδισε την Αθήνα και τον Πειραιά.
Ο βασιλιάς είχε θεωρηθεί από τους «συμμάχους» μας «γερμανόφιλος» (επειδή επεδίωκε την ουδετερότητα της Ελλάδας), ενώ ο Βενιζέλος ήταν η προτίμησή τους (επειδή ήθελε ό,τι ήθελαν οι «σύμμαχοι»).
Ο αποθεωμένος από το σύγχρονο ελληνικό κράτος Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο πιστότερος και φανατικότερος υποστηρικτής των απόψεων των Αγγλο-γάλλων, όποιες κι αν ήταν αυτές. Αν έλεγαν οι πρωθυπουργοί της Αντάντ ότι πάντα βρέχει στην Ελλάδα, εκείνος θα κυκλοφορούσε μονίμως με ομπρέλα.
Για να μην τα λέμε και πολλά, ο Βενιζέλος, που είχε κάνει δική του κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και είχε κηρύξει έκπτωτο τον βασιλιά, με τις ευλογίες των ξένων πρεσβειών και τα λόγχες των φαντάρων που βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ελλάδας, έγινε πρωθυπουργός και των Αθηνών τον Ιούνιο του 1917.
Μετά, για να εξυπηρετήσει ορισμένα συμφέροντα (μαντέψτε ποια), έμπλεξε την πατρίδα μας στην μικρασιατική περιπέτεια. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, της θνήσκουσας Πασοκάρας, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Όπως είχαμε γράψει, «ο κυρ αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη «κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην επαναλάβει το λάθος που έκανε το 1920(!) και αυτή τη φορά να ψηφίσει υπέρ του. Βενιζέλου ώστε να μην έρθει μία νέα Μικρασιατική Καταστροφή!»
Αυτό το έκανε επειδή έχει αλαφιάσει ο φουκαράς με το κόμμα του Γιωργάκη. Φοβάται μην φάει πόρτα από τους οπαδούς της δυναστείας Παπανδρέου και παραλληλίζει τον εαυτό του με τον άλλο Βενιζέλο, τον Ελευθέριο, λησμονώντας ότι σ' αυτόν κυρίως οφείλεται η Μικρασιατική Καταστροφή.
Ουαί!
Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_788.html

ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ: Στη φυλακή ο Στουρνάρας;

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ…
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ SWAPS-Ἡ Ἑλλάδα στό ἐκτελεστικό ἀπόσπασμα, παραθέτουμε στοιχεῖα καί τά ἒγγραφα τοῦ νέου ἐγκλήματος, εἰς βάρος τοῦ Ἑλλήνικοῦ λαοῦ!

Αν δεν επέμβει για να σταματήσει την παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία ότι με τον Τσίπρα πρωθυπουργό θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις, οι τράπεζες και η οικονομία της χώρας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για τα χαλκευμένα στοιχεία με τα οποία τροφοδοτείται ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, τις καταθέσεις και παράλληλα απειλούν τη σταθερότητα της οικονομίας. Φαίνεται ότι στους σκοτεινούς διαδρόμους της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχει μαύρη ορχήστρα που παραποιεί στοιχεία για τις ανάγκες της βρόμικης κινδυνολογικής επιχείρησης που έχουν στήσει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
Η μαύρη ορχήστρα των κινδυνολόγων στην εναγώνια προσπάθειά της να διαμορφώσει κλίμα φόβου, έστησε μια σειρά δημοσιευμάτων που εμφάνιζαν αυξημένες εκροές καταθέσεων το μήνα Δεκέμβριο. Τα στοιχεία είχαν δοθεί από ένα περίεργο μηχανισμό της Τράπέζας της Ελλάδος που συνδέεται άμεσα με το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα.
Ο ίδιος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τη σπέκουλα με τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του γνώριζαν πολύ καλά ότι τον Δεκέμβριο οι εκροές είναι πολλαπλάσιες από τους άλλους μήνες, γιατί οι εταιρείες κλείνουν εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των καταθετών βγάζει λεφτά για να καλύψει τα έξοδα διακοπών, τα δώρα, τις πληρωμές τελών κυκλοφορίας και άλλων φόρων που έχουν επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά με εντολή της τρόικας.
Τα παπαγαλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος συνέχισαν και χθες τις διαρροές, τροφοδοτώντας τα στοχευμένα δημοσιεύματα των κινδυνολόγων. Αυτή τη φορά επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό πανικού διαρρέοντας ότι την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές που λειτούργησαν οι τράπεζες αποσύρθηκαν καταθέσεις ύψους εξακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι σίγουρο ότι ο παρακρατικός μηχανισμός που λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα συνεχίσει μέχρι τη μέρα των εκλογών, τις διαρροές για τις ανάγκες της επιχείρησης τρομοκρατίας και φόβου, που έχουν στήσει οι ξένοι τοκογλύφοι μαζί με το πολιτικό προσωπικό των δοσίλογων, που αποσύρεται οριστικά στις 25 Ιανουαρίου στη χωματερή της ιστορίας.

Οι ποινικές ευθύνες για τον θεματοφύλακα της ασφαλείας του τραπεζικού συστήματος είναι δεδομένες και όπως μας αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος της Αντιπολίτευσης θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, τόσο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και κάποιοι άλλοι τραπεζίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο βρόμικο παιχνίδι αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στην οικονομία της χώρας.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, πρόσθεσε η ίδια η πηγή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μαύρη ορχήστρα των ξένων και ντόπιων δοσίλογων παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να προκαλέσουν τον φόβο στον κόσμο.
 Οι διαρροές απ' την Τράπεζα της Ελλάδας ενορχηστρώνονται με στημένα δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο τύπο, καθώς επίσης με δηλώσεις σκοπιμότητας από ορισμένους αξιωματούχους και ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίσουν τις δυνάμεις της τρόικας στην Ελλάδα και να ανακόψουν τη διαφαινόμενη επέλαση του Αλέξη Τσίπρα.
Στρατηγικός στόχος της μαύρης προπαγάνδας, είναι να περιοριστεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια ποσοστά, που να μην του επιτρέπουν να έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Μια τέτοια εξέλιξη θεωρούν ότι θα περιορίσει τη διαπραγματευτική του θέση στην σκληρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος και θα ζημιώσει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Ομιλία Dr. Λαμπράκης: Πολιτικά κόμματα -Σατανισμός - προδοσία Ελλήνων.
 
 
 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΔΩ

Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

πουτιν

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ.  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΡΑΣΙΑ(ΡΩΣΙΑ, ΙΝΔΙΑ , ΚΙΝΑ κλπ). ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 25/1. ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΩΝ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ , ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ , ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΑ, ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΓΚΑΝΚΣΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ) .


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Καθημερινά η Ευρώπη διαπιστώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον της.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τις τραγικές συνέπειες που είχε ο ρωσικός αποκλεισμός στην εγχώρια οικονομία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης. Πλέον το αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε στην εφημερίδα Messaggero ότι «η αδύναμη ρωσική οικονομία είναι εξαιρετικά ασύμφορη για την Ιταλία».

«Οι μειωμένες τιμές στις διεθνείς αγορές ενέργειας ωφελούν τους Ιταλούς καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν φθηνότερα τα καύσιμα, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα η εξασθένιση της οικονομικής κατάστασης των χωρών που διαθέτουν ενεργειακούς πόρους, ιδίως της Ρωσίας, η οποία προκαλείται από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι εξαιρετικά ασύμφορη για την Ιταλία», πρόσθεσε.

«Η μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, θα ρίξουν το ρωσικό ΑΕΠ κατά 5% ετησίως, γεγονός που θα οδηγήσει στην περικοπή των ιταλικών εξαγωγών κατά περίπου 50%», ανέφερε ο Πρόντι .

«Αφήνοντας κατά μέρος τη ματαιότητα ή την εγγύτητα των κυρώσεων, κανείς θα πρέπει να επισημάνει την εξής σαφή ασυμμετρία: ανεξαρτήτως της ισοτιμίας του ρουβλίου/δολαρίου, η οποία έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, οι αμερικανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αυξάνονται, ενώ οι εξαγωγές από την Ευρώπη συρρικνώνονται», συμπλήρωσε.

Με άλλα λόγια, ο πλανήτης αρχίζει να πιάνει «πάτο»: δεν είναι το οικονομικό άνοιγμα προς τη Ρωσία, ούτε η απειλή της εξάπλωσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης που θα κάνει τις χώρες να υποφέρουν.

Είναι κάτι πολύ πιο απλό: η έλλειψη εμπορίου. Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να νομισματοποιούν τα πάντα, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου φούσκα που έστω προσωρινά θα ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών, όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το εμπόριο, τη σημαντική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης!

Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η Ρωσία κατέθεσε μία αναπάντεχη πρόταση στην Ευρώπη: απορρίψτε το εμπόριο με τις ΗΠΑ, το οποίο θα σας «κοστίσει» μία ακόμα χρονιά οικονομικής ύφεσης και ενταχθείτε στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση!

«Η Ρωσία παρουσίασε μια αναπάντεχη πρόταση με στόχο να ξεπεραστούν οι εντάσεις με την ΕΕ: Η ΕΕ θα πρέπει να παραιτηθεί από την συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership- TTIP) και να αναπτύξει μια εταιρική σχέση με τη νεοσύστατη Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τις γειτονικές χώρες θα είχε περισσότερο νόημα από ό, τι μια συμφωνία με τις ΗΠΑ», αναφέρει ο γερμανικός ιστότοπος.

Πλέον η «μπάλα» βρίσκεται στα χέρια της Ευρώπης: θα συνεχίσει την πορεία προς την αυτοκαταστροφή ή θα συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον της επιτάσσει την μετατόπιση της στρατηγικής της και θα εστιάσει το ενδιαφέρον της προς την ανατολή;;;

 

http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/01/blog-post_87.html

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters