Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η Τροφική Νέα Τάξη Πραγμάτων

Η Τροφική Νέα Τάξη Πραγμάτων
    
 Η Απάτη / Προπαγάνδα του αιώνα – Τροφές και φάρμακα

Τα τελευταία εκατό+ χρόνια, το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση. Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 35%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 25%. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Γνωρίζετε ότι:

*Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά;

*Κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων;

*Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ;

*Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες στην υγεία σας;

*Περισσότερα από 3.000 συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στις τροφές χωρίς να έχουν ελεγχθεί για την διαδραστικότητα και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό;

*Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται ως φυσικά, είναι συνθετικές χημικές ουσίες, ξένες κι επικίνδυνες προς αυτό που διαφημίζουν;

*Περισσότερες από 55.000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 2% και είναι επίσης επικίνδυνες για την υγεία;

*Εννέα από τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης;

*Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος;

Πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμα ηλίθιες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν [φαινομενικότητα] πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, στην ουσία [πραγματικότητα] απειλούν την ίδια του την επιβίωση! Είναι γνωστό ότι σπάνια στον πολιτισμό των τσιμεντουπόλεων του ανθρώπινου ζώου, η φαινομενικότητα ταυτίζεται με την πραγματικότητα. Αυτή η ανικανότητα διαφοροποίησης είναι κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Οργανικών Πυλών ή Επιτυχημένων Ψυχοπαθών.

“Ας κάνουμε ένα τραπέζι”

Αποφασίζετε να παραθέσετε δείπνο στο σπίτι σας και να μαγειρέψετε για μισή ντουζίνα φίλους, γείτονες ή συγγενείς. Ας πούμε ότι επιλέγετε ένα κλασικό μενού: ψητό κρέας, τηγανητές πατάτες, γλυκές πιπεριές γεμισμένες με τυρί, σπανάκι σαλάτα, ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη, και τάρτα ροδάκινο για επιδόρπιο. Όσο για τα ποτά, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παγωμένο τσάι και σόδα.

Επιφανειακά, το γεύμα που ετοιμάζετε θα έχει υπέροχη εμφάνιση και μυρωδιά και γεύση και θα δείχνει εξαιρετικά θρεπτικό. Αλλά ας πούμε ότι είστε κι εσείς ξένοι σε μια ξένη χώρα και θέλετε να δείτε τι υπάρχει πίσω απ’ αυτήν την πανδαισία, φτάνοντας μέχρι το επίπεδο των μορίων. Δεν θέλετε να γίνετε νευρωσικοί . απλά θέλετε να ξέρετε. Έτσι αρχίζετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις, να ερευνάτε το θέμα, και να τι βρίσκετε:

Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.

Πίνετε Τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος – μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες. Οι καλεσμένοι σας προσθέτουν στο τσάι τους ένα τεχνητό γλυκαντικό, που περιέχει ασπαρτάμη. Η χημική αυτή ουσία εμφανίζεται και σε όλα τα άλλα αεριούχα ποτά. Περισσότερα για την δολοφονική ασπαρτάμη.

Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων. Όσο για κείνες τις γλυκές πιπεριές που σερβίρετε, περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων. Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.

Το κρέας που όλοι απολαμβάνουν, προέρχεται από ένα ζώο που μεγάλωσε σε ένα γιγαντιαίο εκτροφείο, όπου χιλιάδες αγελάδες συνωστίζονται και τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, διεγερτικά της όρεξης, αντιβιοτικά και ηρεμιστικά, χημικές ουσίες που το ζώο κουβαλάει στο σώμα του. Η τροφή τους έχει εμπλουτιστεί εκούσια και με άλλες χημικές ουσίες, και έχει μολυνθεί ακούσια με κατάλοιπα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έτσι το ζώο που τρώτε περνάει – άθελά του – ένα μέρος του χημικού του φορτίου σε σας.

Το ψωμί που σερβίρετε περιέχει αλεύρι που ο παρασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, για να το κάνει να σιτέψει. Το χλώριο ρίχτηκε στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και κάποια μόρια χλωρίου επέζησαν της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία είναι μία από αυτές, έχουν απαγορεύσει εδώ και μισό αιώνα τη χρήση του χλωρίου ως οξειδωτικού παράγοντα στο ψωμί, φοβούμενες τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η μαργαρίνη που απλώνουν οι καλεσμένοι σας στο παραπάνω ψωμί περιέχει trans λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη και συντελούν στις καρδιοπάθειες. Ένα παραπροϊόν της διαδικασίας υδρογόνωσης της μαργαρίνης είναι τα υπολείμματα τοξικών μετάλλων, όπως νίκελ και αλουμίνιο, που μένουν στο έτοιμο προϊόν. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας την επίδραση της μαργαρίνης στο σώμα σας, απλά αφήνοντας ένα κομμάτι στον πάγκο της κουζίνας για κάμποσους μήνες, δεν θα μουχλιάσει, ούτε θα την αγγίξουν έντομα ή τρωκτικά. Εάν χρησιμοποιείτε στο ψωμί σας βούτυρο, αντί για μαργαρίνη, τρώτε μια από τις πιο μολυσμένες τροφές, γιατί οι αγελάδες ξεφορτώνονται ένα μέρος των τοξινών που κουβαλάνε στο σώμα τους διοχετεύοντάς τις μέσα στο γάλα τους.

Βγάζετε την τάρτα ροδάκινου από το ψυγείο και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Η τάρτα είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και όσο το γλυκό ζεσταίνεται, το σκεύος απελευθερώνει τη χημική ουσία DEHA, η οποία εισχωρεί στην τάρτα. Το DEHA είναι ένας πλαστικοποιητής, που η ΕΡΑ θεωρεί ότι μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείτε ροδάκινα μολυσμένα από υπολείμματα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων, που έχουν διεισδύσει στο φλοιό.

Κανένας δεν ξέρει τι συνέργιες δημιουργούνται όταν η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου ενώσει τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων με τα μεταναστεύοντα μόρια των πλαστικών. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια κουταλιά βανίλια στην τάρτα, πιθανόν να εισάγετε στον οργανισμό σας διοξίνη, μια βιοσυσσωρευτική τοξική ουσία, που βρίσκεται μερικές φορές στα παγωτά σε επίπεδα έως και 200 φορές υψηλότερα από εκείνα που η ΕΡΑ θεωρεί ασφαλή.

Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε μοσχαρίσιο κρέας αντί για βοδινό, το ζώο θα έχει μεγαλώσει με τροφές σχεδιασμένες για να το κρατούν αναιμικό αλλά ζωντανό και γεμάτες αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, δυο από τα οποία είναι το nitrofurazone (γνωστό καρκινογόνο) και το chloramphenicol (που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο αίμα ορισμένων ανθρώπων). Κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τις συνεργικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος φορτωμένου με τόσες χημικές ουσίες.

Εάν σερβίρατε κοτόπουλο, δεν θα περιορίζατε και πολύ τους κινδύνους. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1976 στο Scientific American σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνετε, τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό.

Εάν είχατε επιλέξει ψάρι για το γεύμα, θα είχε χρειαστεί να αποφύγετε τον καρχαρία, τον ξιφία, το σκουμπρί και το tilefish, επειδή έχει βρεθεί ότι αυτά τα είδη ψαριών κουβαλάνε το μεγαλύτερο φορτίο τοξικών μετάλλων.

Αν επιλέγατε χοιρινό; Ο Τζον Ρόμπινς, αυθεντία σε θέματα διατροφής, γράφει στο βιβλίο του “Δίαιτα για μια Νέα Αμερική” πόσο η εκτροφή γουρουνιών βασίζεται σε μια σειρά από συνθετικές χημικές ουσίες, όπως η XLP-30, ένα πρόσθετο για τη γονιμότητα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία πετρελαίων Shell Oil και δίνεται στα θηλυκά γουρούνια για να γεννάνε περισσότερο. Ένα στέλεχος της Shell παραδέχτηκε το βάθος της συλλογικής μας άγνοιας, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, λέγοντας, «Δεν ξέρουμε γιατί φέρνει αυτό το αποτέλεσμα».

Η Τροφική Απάτη του αιώνα

Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σοβαρές ασθένειες εκδηλώνονταν την ίδια χρονική περίοδο, που αρχίζαμε να διαπιστώνουμε απότομη πτώση στη θρεπτική αξία των τροφών μας. Επίσης, δεν είναι σύμπτωση το ότι η περίοδος αυτή συνέπιπτε με τη έκθεσή μας σε μια μεγάλη γκάμα επεξεργασμένων τροφών.

Αυτού του είδους οι συμπτώσεις είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψέματος του Αιώνα. Ας το αναλύσουμε, αρχίζοντας από τα συμπτώματα μιας ασθένειας.

Στο θέμα της τροφής, φαίνεται να ανταλλάξαμε την ασφάλεια, μακροπρόθεσμα, της υγείας μας με τις χαμηλότερες τιμές και την ευκολία – μολονότι ακόμα και το κίνητρο του χαμηλού κόστους μπορεί να είναι τελικά μια ψευδαίσθηση, αν λάβουμε υπ’ όψη τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψουμε στους γιατρούς, εξαιτίας της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων.

Το βιβλίο αυτό θα δείξει ότι η συνεχής εξάπλωση επεξεργασμένων προϊόντων διατροφής (αυτή τη στιγμή, φιγουράρουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ περισσότερα από 300.000), τα φάρμακα που δίνονται κατόπιν ιατρικής συνταγής (ξεπερνούν τις 30.000) και τα φάρμακα που πωλούνται ελεύθερα (τουλάχιστον 200) δημιουργούν μια εγγενή τοξική συνέργια.

Έχουμε [ή μας έχουν] εισάγει χιλιάδες χημικές ουσίες στη δίαιτά μας. Τι επίδραση θα έχει η καθεμιά; Και πώς θα αλληλεπιδράσουν μέσα στον οργανισμό μας; Η μελέτη της συνέργιας – οι απροσδόκητοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιδράσουν τα χημικά – είναι ένα νέο πεδίο στο οποίο οι ερευνητές κάνουν τώρα ανησυχητικές ανακαλύψεις. Συνδυάστε την τροφή και τα φάρμακα με την τοξική ζύμωση συνθετικών χημικών, που διοχετεύονται διαρκώς στο φυσικό περιβάλλον, και θα έχετε μια συνταγή μαζικής καταστροφής του ανοσοποιητικού συστήματος και μια κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Η θεμελιώδης πρόταση, επάνω στην οποία στηρίχτηκε η σύγχρονη ιατρική, ο όρκος του Ιπποκράτη και ο όρος του, “να μην προκαλείς ποτέ κακό” [6] μοιάζει να μην ενδιαφέρει τους κατασκευαστές φαρμάκων ή τις υπηρεσίες υγείας – παρά μόνο σαν δευτερεύουσα σκέψη, για να αποφύγουν τις μηνύσεις. Διαβάστε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τον ευρημάτων που συγκέντρωσαν έγκυρες πηγές, σχετικά με το τι υπάρχει πραγματικά στις τροφές μας, στο νερό, στις βιταμίνες, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στα καλλυντικά και στα σπίτια μας.

Όταν διαβάζετε στο κάτω μέρος μιας ετικέτας «φτιαγμένο από φυσικές αρωματικές ουσίες», είναι πολύ πιθανό να σας εξαπατούν, διότι οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχον συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά.

Στα μεγάλα ζωοτροφεία, το 100 τοις εκατό των ζώων τρέφονται με πέντε η περισσότερες ορμόνες ανάπτυξης φύλου, όπως προγεστερόνη και τεστοστερόνη, οι οποίες επιταχύνουν τους ρυθμούς αύξησης του βάρους, και οι ορμόνες αυτές είναι γνωστό ότι προκαλούν αναπαραγωγική δυσλειτουργία και καρκίνο στους ανθρώπους.

Κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γάτων, που έχουν θανατωθεί με ένεση ευθανασίας σε κτηνιατρικές κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν το φως στοιχεία σύμφωνα τα οποία οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο και παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ. Η εμφάνιση των ασθενειών αυτών έχει αυξηθεί δραματικά, σε αναλογία με την αυξανόμενη χρήση των εν λόγω συνθετικών γλυκαντικών.

Τουλάχιστον το 70 τοις εκατό των επεξεργασμένων τροφών στο σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς σας, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες που μπορεί να προκαλεί στην υγεία σας.

Περισσότερα από τρεις χιλιάδες συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στα προϊόντα διατροφής των ΗΠΑ, και κανένα σχεδόν δεν έχει ελεγχθεί ως προς τις συνέργιες (διαδραστικότητα) και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται στις ΗΠΑ και ψευδώς διαφημίζονται ως φυσικά, είναι στην πραγματικότητα συνθετικές χημικές ουσίες που περιέχουν πίσσα, συντηρητικά, τεχνητό χρώμα και μια τεράστια γκάμα από άλλα επιβλαβή συστατικά.

Περισσότερες από 55.000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά που πουλιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η τοξικότητα και η ασφάλεια των συστατικών αυτών έχει ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 2%.

Τα περίπου εννέα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, όπως υδράργυρο, αλουμίνιο, MSG και φορμαλδεΰδη, που ενοχοποιούνται για ένα πλήθος διαταραχών – από βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα μέχρι αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης.

Ωραία έτσι; Θα μου πείτε “ενταξει φίλε το καταλάβαμε και τώρα τι κάνουμε;”

Ο Μέγας Άρχοντας Yaldabaoth, οι Επικυρίαρχοι και τα λοιπά ζούδια, μια χαρά τακτοποιούν το ανθρώπινο κοπάδι τους, αφού αυτό είναι η τροφή τους, το πρόβατο όμως τι κάνει; Κατά κανόνα τίποτα δεν κάνει, απλά περιμένει να περάσει από το πάγκο του χασάπη. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για την υγεία μας και τον εαυτό μας.

Ο κανόνας των κανόνων είναι: Σελήνιο το μοναδικό

*Δυνατό ανοσοποιητικό δηλ. Σ Ε Λ Η Ν Ι Ο σε συμπλήρωμα διατροφής, μόνο ελεγμένα καλών εταιριών.

Τα υπόλοιπα θα τα βρεις μέσα στο terrapapers.com αναζήτησε τους συνδέσμους και σε άλλα προσεκτικά επιλεγμένα σάιτ, πληροφορίες διατροφής και σχετικά με την υγεία σου θα βρεις στην www.diatrofologiki.gr ενημέρωσε ότι παίρνεις από το terrapapers για να έχεις και την ανάλογη έκπτωση.

Επίσης μην ξεχνάς το βασικό μας Αξίωμα:

“ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ” για την υγεία σου, την ζωή σου, την ψυχή σου [αν έχεις] Κανείς δεν νοιάζεται, εκτός φυσικά από τους Επικυρίαρχους, αφού είσαι η τροφή τους, ενεργειακά και υλικά.

***

Περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο “Ας κάνουμε ένα τραπέζι”

                           
http://terrapapers.com/?p=28723

Χοντρά παιγνίδια με την διατροφή μας

Χοντρά παιγνίδια με την διατροφή μας
         
 Όχι, δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που κάνει το κρέας ψάρι. Χιλιάδες τρόφιμα κυκλοφορούν ανάμεσα μας που είναι κάτι άλλο από αυτό που περιγράφουν. Αν είμαστε ότι τρώμε, θα μπορούσαμε να είμαστε από σκαθάρια μέχρι κι άλογα. Το ότι φυσικά κάποιοι άνθρωποι είναι «γαϊδούρια» και λειτουργούν «ά-λογα» δεν είναι εντελώς τυχαίο.
Τα δομικά μας υλικά τα παίρνουμε από τη διατροφή μας. Και κάποιες συνθήκες έχουν επιτρέψει να δημιουργηθούν δίκτυα που διακινούν τρόφιμα άλλοτε ανεπίτρεπτα κι άλλοτε εντελώς ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Στο σκανδαλιστικό βιβλίο μου Παρά Φύση βρίσκεται ό,τι βάζει ο νους σας … μέσα σε τρόφιμα ακόμη και μαζικής κυκλοφορίας.

Από τα δύο μεγάλα σκάνδαλα αλογίσιου κρέατος στην Ευρώπη που παρουσιαζόταν ως βοδινό ή χοιρινό, με το δεύτερο μάλιστα να αφορά άλογα που η εταιρία Sanofi χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωα για την ανάπτυξη ορών κατά ασθενειών, μέχρι φωσφορίζουσες μπριζόλες, καρπούζια βόμβες και ψάρια μαϊμούδες, τα διατροφικά σκάνδαλα ήρθαν για να μείνουν.

Μην νομίζετε ότι ποτέ δεν σας αφορούν. Κάποιοι τυχεροί από εσάς είχαν την μοναδική ευκαιρία εν αγνοία τους να δοκιμάσουν στα ΙΚΕΑ εκείνες τις λαχταριστές παρτίδες από σουηδικά κεφτεδάκια και λουκάνικα που χλιμίντριζαν. Ποιες είναι αυτές οι συνθήκες που οδηγούν στην αύξηση των διατροφικών σκανδάλων σήμερα; Ας τις αναλύσουμε μια προς μια:

Α) Η αμερικανοποίηση της διατροφής

Η Αμερική, μέχρι πρότινος η μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη, δεν χρησιμοποιεί μόνο τις στρατιωτικές βάσεις της για να κυριαρχεί. Επιδιώκει και συχνά τα καταφέρνει να έχει και πολιτισμική επιβολή, καθώς στοιχεία του πολιτισμού έχουν σαφέστατο και εμπορικό χαρακτήρα. Ένα από αυτά είναι οι διατροφικές συνήθειες: Τις τελευταίες δεκαετίες η Αμερική προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της απαίσιο κι ανθυγιεινό μοντέλο. Από τα μεταλλαγμένα μέχρι τα αναψυκτικά και τις αλυσίδες ταχυφαγίας, οι ΗΠΑ επιχειρούν διαρκώς να κάνουν τον κόσμο σαν τα μούτρα τους. Ευτυχώς, όχι με πλήρη ακόμη επιτυχία.

Και λέμε ευτυχώς γιατί το διατροφικό επίπεδο των ΗΠΑ μόνο με αυτό του Τρίτου Κόσμου μπορεί να συγκριθεί. Όπως γράφω στο «Παρά Φύση»: «Η «κοιτίδα» των τροφικών δηλητηριάσεων στον αναπτυγμένο κόσμο είναι μάλλον οι ΗΠΑ, πατρίδα άλλωστε και του έτοιμου φαγητού. Ενδεικτικά για το διάστημα από το 2000-2007 τα περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ εκτιμώνται με το αστρονομικό νούμερο των 48.000.000 ετησίως, νούμερο που αντιστοιχεί στο 15% του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, ένας στους 7 αμερικανούς κάθε χρόνο πέφτει θύμα της βιομηχανίας τροφίμων.

Στη Γαλλία όπου υπάρχει κουλτούρα διατροφής, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά: Το ετήσιο νούμερο κρουσμάτων είναι 750000, ποσοστό κοντά στα 1,2%.

Ένας στους 7 αμερικανούς πέφτει θύμα της τροφής του κάθε χρόνο ενώ περίπου 1 στους 100 Γάλλους θα βρεθεί με τροφική δηλητηρίαση. Η διαφορά στα νούμερα των κρουσμάτων ανάμεσα σε Αμερική και Γαλλία είναι αβυσσαλέα και μας οδηγεί σε μια αδυσώπητη ετυμηγορία: Η έτοιμη τροφή αρρωσταίνει.»

B) Η αλλαγή της κουλτούρας στον έλεγχο των τροφίμων

Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού όχι μόνο ενθαρρύνει τον επιχειρηματία των τροφίμων να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι για να μειώσει το κόστος παραγωγής και να είναι «πιο ανταγωνιστικός» θαρρώντας πως τα διατροφικά σκάνδαλα και οι τροφικές δηλητηριάσεις θα αυτορυθμιστούν, αλλά και στραγγαλίζει οικονομικά τα κράτη επιτρέποντας λιγοστούς πόρους για τη δημιουργία εκτεταμένων τεχνικών κλιμακίων που θα ελέγχουν την τροφή από το σημείο παρασκευής της μέχρι το σημείο πώλησής της. Η απότομη διεύρυνση της ΕΕ επίσης, που σχετίζεται πάλι με τη λογική των αγορών κι όχι των πολιτών, χαλάρωσε τους διασυνοριακούς ελέγχους και στα τρόφιμα.

Γ) Οι διατροφικές κουλτούρες άλλων λαών

Τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα της εποχής μας δημιουργούν παράλληλες αγορές τροφίμων που δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα στη Δύση είτε που η κυκλοφορία τους δεν επιτρέπεται στη Δύση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη δημιουργία μιας αγοράς που ενίοτε έχει χαμηλότερα από τα θεμιτά ή επιτρεπτά ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και τη δημιουργία λαθρεμπορίου τροφίμων. Έτσι βλέπουμε στην επιχείρηση Opson, στην οποία θα αναφερθούμε αργότερα, να εντοπίζονται κάμπιες προς διακίνηση! Φυσικά, η τρίτη αιτία διατροφικών σκανδάλων είναι πολύ λιγότερο σημαντική από τις προηγούμενες δύο, ο περιορισμός των οποίων θα μας άφηνε με μια αρκετά ασφαλή αγορά τροφίμων.

Η ΕΕ, αναγνωρίζοντας ότι το κακό είχε παραγίνει, αποφάσισε στις αρχές αυτής της δεκαετίας να δημιουργήσει μια συνεργασία ανάμεσα στην Europolκαι την Interpol για τον έλεγχο και τον εντοπισμό διατροφικών σκανδάλων, τη λεγόμενη επιχείρηση Opson. Η λέξη Opson προέρχεται απευθείας από την αρχαία ελληνική λέξη όψον, το προσφάι, ό,τι δηλαδή άλλο έτρωγαν οι αρχαίοι μας εκτός από το ψωμί, ενώ από αυτήν προέρχεται και η λέξη ψάρι.

Τι βρήκε λοιπόν η Opson;

Και τι δε βρήκε: Μόνο η OpsonIVπου διεξήχθη απ το Δεκέμβρη του 2014 μέχρι το Γενάρη του 2015 βρήκε χιλιάδες τόνους παράνομου και πλαστού φαγητού όπως μοτσαρέλας, φραουλών, μαγειρικών ελαίων και αποξηραμένων φρούτων και 270000 τόνους πλαστών ποτών, κυρίως αλκοολούχων. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν 31 τόνοι θαλασσινών στην Ιταλία που πωλούνταν ως φρέσκα ενώ ήταν κατεψυγμένα και είχαν υποστεί επεξεργασία με ουσία που περιείχε κιτρικό οξύ, φωσφορικό άλας και υπεροξείδιο του υδρογόνου για να πείθουν. «Makeup» και στα κατεψυγμένα λοιπόν.  Στην Ουγγαρία εντοπίστηκε παράνομο σφαγείο και στη Νορβηγία πλαστά μπουκάλια νερού. Η φετινή Opson, η OpsonV, είχε ακόμη μεγαλύτερο εύρος κι ξετρύπωσε 10000 τόνους και ένα εκατομμύριο λίτρα πλαστών και παρανόμων φαγητών και ποτών. Στην Ελλάδα της κρίσης ανακαλύφθηκαν 3 παράνομα εργοστάσια αλκοόλ με συνολικά 7500 φιάλες.

Στη Μ. Βρετανία κατασχέθηκαν 10000 λίτρα πλαστού και νοθευμένου αλκοόλ. Στη γειτονική μας Ιταλία βρέθηκαν 85 τόνοι ελιών που για να πάρουν χρώμα είχαν βουτηχτεί σε θειικό χαλκό. Στη Γαλλία βρέθηκαν 20 κιλά καμπιών και 11 κιλά ακριδών: Μα ποιος τέλος πάντων τρώει τις πληγές του Φαραώ; Στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Λιθουανία και τη Ρουμανία βρέθηκαν πλαστές σοκολάτες και γλυκά. Στην Ουγγαρία πάλι βρέθηκαν δύο τόνοι κρέατος πάπιας που προορίζονταν για πώληση ως φουά γκρα χήνας. Έχουμε δει πολλούς εγκληματίες να κάνουν την πάπια. Τώρα είδαμε κι αυτούς που κάνουν την πάπια χήνα. Στο Βέλγιο πάλι, κατασχέθηκαν αρκετά κιλά κρέατος μαϊμούς. Όχι, αλήθεια. Κρέας από μαϊμούδες. Εκτιμώ πως η επόμενη Opson θα είναι ακόμη χειρότερη.

Όσο απαραίτητες είναι οι επιχειρήσεις Opsonγια να απομακρύνουν από την αγορά επικίνδυνα τρόφιμα, τόσο μη απαραίτητες κι επικίνδυνες είναι οι συνεργασίες τους με μεγάλες εταιρίες έτοιμου φαγητού και ροφημάτων που υποβαθμίζουν ούτως ή άλλως τη διατροφική ποιότητα των πολιτών του κόσμου. Στα αλήθεια. Συνεργάτες της Interpol και της Europol είναι η Coca Cola, η Mars και η Nestle, εταιρίες που παράγουν θερμιδικές βόμβες. Μπορείτε να διαβάσετε στο «Παρά Φύση» για αυτές τις καλές κυρίες εταιρίες που μας αγαπάνε. Αυτούς, ποιος θα τους σταματήσει; Πάντως σίγουρα όχι η Opson.

Θανάσιμες Θεραπείες

Είναι επίσημο: Η Ιατρική είναι η Τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Και αυτή δεν είναι ακριβής εκτίμηση. Γιατί με τα στοιχεία που έχουμε είναι πιθανόν, σήμερα, η ιατρική να είναι πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ! Θα ξεκινήσουμε με την περιγραφή μιας ανάλυσης που δημοσιεύτηκε μόλις πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση BMJμε τίτλο «Ιατρικό σφάλμα, η τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ». Η ανάλυση εξετάζει στοιχεία ερευνών μετά το 1999 καθώς ο εκτιμώμενος αριθμός θανάτων από ιατρικά σφάλματα υπολογιζόταν από τον αρμόδιο οργανισμό για χρόνια κοντά στις 90.000 ετησίως. Η εκτίμηση των στοιχείων κατάληξε σε 251.454 θανάτους από ιατρικά σφάλματα!

Το ιατρικό σφάλμα αφορά ευρύ φάσμα της θεραπευτικής και μπορεί να είναι διαγνωστική, χειρουργική, κλινική, συμβουλευτική αστοχία, σφάλμα, ατύχημα, παράβλεψη, αμέλεια που επιδεινώνει αχρείαστα την υγεία του ασθενούς οδηγώντας ή όχι στο θάνατο του. Οι αναλυτές δηλώνουν ευθαρσώς πως το νούμερο στο οποίο κατέληξαν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό αριθμό των θανάτων καθώς το νούμερο της ανάλυσης στηρίζεται σε καταγεγραμμένα αρχεία υγείας και αφορούσε μόνο τους νοσηλευόμενους.

Η κατάρτιση της ετήσιας λίστας με τους αριθμούς θανάτων ανά αιτία θανάτου ετησίως γίνεται από τον αρμόδιο οργανισμό, το CDCμε βάση τα στοιχεία που περιέχονται σε πιστοποιητικά θανάτου, τα οποία συμπληρώνουν γιατροί, ιατροδικαστές και ιατρικοί ερευνητές. Όπως ορθότατα δηλώνει η ανάλυση, τα πιστοποιητικά αυτά ελάχιστα προβλέπουν την περιγραφή ιατρικών σφαλμάτων ως αιτιών θανάτου.

Επίσης, δεν παραμετροποιείται καθόλου η πρόθεση και η επιδίωξη συγκάλυψης ιατρικών λαθών από αυτούς που εκδίδουν τα πιστοποιητικά καθώς, η έγγραφη παραδοχή θανάσιμου ιατρικού λάθους αποτελεί ομολογία ενοχής για όποιον θέλει να κινηθεί νομικά κατά του θεράποντα και του νοσοκομείου. Με άλλα λόγια, το 251.454 αποτελεί κλάσμα μόλις του πραγματικού αριθμού θανάτων από ιατρικά σφάλματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2013 στο Journal of Patients Safety με τίτλο «A new evidence based estimate of patient harms associated with hospitalcare» επιδίωξε να εκτιμήσει όχι μόνο τα σφάλματα που καταγράφονται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας αλλά και αυτά που έχουν αναφερθεί μετά την έξοδο από το νοσοκομείο και δεν έχουν καταγραφεί στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς. Χρησιμοποιώντας τον πολύ μετριοπαθή συντελεστή του Χ 2, το νούμερο που προκύπτει τελικά είναι 440.000 θάνατοι από ιατρικά σφάλματα ετησίως μόνο στις ΗΠΑ!

Έχοντας κατά νου ότι οι θάνατοι από καρδιαγγειακά και καρκίνους έχουν διαμορφωθεί στους 611.000 και 585.000 αντιστοίχως, ένας πιο τολμηρός συντελεστής θα ανέβαζε τους θανάτους από ιατρικά λάθη αυτόματα στην πρώτη θέση των αιτιών θανάτου! Αλλά δεν χρειάζεται να προβούμε σε τόσο τολμηρά βήματα για να στοιχειοθετήσουμε ότι η Ιατρική είναι μάλλον η πρώτη αιτία θανάτου. Οι παραπάνω μελέτες αναφέρονται μόνο σε ιατρικά σφάλματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα θανάσιμα ιατρικά σφάλματα. Γιατί λάθος διαγνώσεις, λάθος και άλλοτε δόλιες συνταγογραφήσεις και υπερσυνταγροφήσεις με ανταλλάγματα από φαρμακευτικές γίνονται και σε ιατρεία ενώ αυξάνονται και οι υπερδιαγνωστικές τάσεις, ενίοτε επικίνδυνες.

Έχουμε μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα για σπείρες γιατρών και φαρμακευτικών που συνταγογραφούσαν εκτός ενδείξεων φάρμακα σε γηροκομεία ενώ γνωστό είναι και το περιστατικό που κυκλώματα ψυχιατρικοποιούσαν παιδιά σε ιδρύματα για να τους πληρώνει η ασφάλεια τα φάρμακά τους. Επιπλέον συντελεστής θανάτων είναι και οι μαζικοί εμβολιασμοί νέων και αχρείαστων εμβολίων αλλά μάλλον το νούμερο αυτών των ιατρογενών θανάτων είναι μικρό.

Ας μην πειράξουμε όμως το 450.000 νεκρούς που εκτίμησε η μελέτη με αυθαίρετους συντελεστές. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πεθαίνουν καταγεγραμμένα 120.000 άνθρωποι από φάρμακα. Ας αφαιρέσουμε από αυτό το νούμερο τον αριθμό που περιέχεται στους 450.000 νεκρούς που πέθαναν από ιατρικά σφάλματα κατά την διάρκεια νοσηλείας και η αιτία θανάτου ήταν τα φάρμακα που έλαβαν, περίπου 40.000, μας μένουν 80.000. Ας υποθέσουμε ότι τα 3/4 από αυτούς τους θανάτους οφείλονται σε ιατρικά λάθη ή/και δόλο και ας αποδώσουμε τους υπολοίπους σε λάθη αποκλειστικά των χρηστών.

60.000 νεκροί.

Ας χρησιμοποιήσουμε τώρα τον συντελεστή του Χ2 καθώς το αρχικό νούμερο των θανάτων δεν είναι το πραγματικό αλλά αντιστοιχεί μόνο στους καταγραμμένους θανάτους από φάρμακα. Εικάζουμε λοιπόν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι τουλάχιστον διπλάσιοι, επειδή πολλοί θάνατοι όχι μόνο δεν καταγράφονται καθώς πολλές παρενέργειες και θάνατοι από αυτές δεν γνωστές παρά μόνο όταν οι θάνατοι αρχίζουν να είναι μαζικοί όπως συνέβη με το VIOXμε τους 40000 νεκρούς και καθώς πολλές φορές δεν αναφέρεται από τους συγγενείς κάποια συσχέτιση ανάμεσα στη φαρμακοληψία και το θάνατο. Πάμε έτσι στους 120.000 νεκρούς.

450.000 νεκροί συν 120.000, σύνολο 570.000 νεκροί δηλαδή 570.000 ιατρογενείς θάνατοι στις ΗΠΑ μόνο κάθε χρόνο.

Υπολογίζεται πως για κάθε έναν ιατρογενή θάνατο υπάρχουν δεκαπλάσιες έως εικοσαπλάσιες περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές επιδεινώσεις υγείας από ιατρικά σφάλματα. 570.000 Χ 10 = 5.700.000 «τραυματίες» κάθε χρόνο. Αν πολλαπλασιάσουμε επί 20 έχουμε 11.700.000 σοβαρά και λιγότερο σοβαρά τραυματίες, κάθε χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. Αν πάρουμε τους μέσους όρους 570.000 νεκροί, 8.000.000 τραυματίες. Αυτό δεν είναι ιατρική. Αυτό είναι πόλεμος και μάλιστα μεγάλης κλίμακας.

Επαγγελματίας υγείας μού επισήμανε πως σε αυτά τα ιλιγγιώδη πλέον νούμερα θα έπρεπε να αναφερθεί ως κινητήριος μοχλός και η απληστία κάποιων οικογενειών που στοχοποιούν γιατρούς και νοσοκομεία για να πάρουν παχυλές αποζημιώσεις. Υπάρχει όντως αυτή η τάση και από μόνη της συμβάλλει κάπως στην αύξηση των ιατρικών σφαλμάτων καθώς οι γιατροί λειτουργούν με μεγαλύτερο στρες και τείνουν να υπερδιαγνώσκουν για να μην υποστούν κάποια μήνυση. Η τάση όμως αυτή είναι μικρή, δεν είναι αυξητική. Από τους οχτώ εκατομμύρια τραυματίες της ιατρικής στις ΗΠΑ μόνο κάθε χρόνο, μόνο οι 75.000 καταθέτουν μήνυση. Από αυτές τις μυνήσεις μόνο οι 15.000 κερδίζονται από τους ασθενείς ή τις οικογένειες τους.

Θα βελτιωθεί όμως αυτό το όνειδος;

Όχι. Όπως περιέγραψα στο βιβλίο μου «Τι δεν σας λένε οι Γιατροί», τα συστήματα φαρμακοεπιτήρησης είναι τρύπια. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, καθώς, όπως περιγράφω στο βιβλίο μου «Θανάσιμες Θεραπείες» αρχίζει να κυριαρχεί πλέον το fasttracking σε δοκιμές κι εγκρίσεις εμβολίων και τα υπόλοιπα φάρμακα θα ακολουθήσουν, ενώ παγκόσμιοι οργανισμοί σκαρφίζονται ανύπαρκτες πανδημίες για να αυξήσουν οι φαρμακευτικές την πελατεία τους, σε υγιείς πλέον πληθυσμούς.

Και όπως περιέγραψα στο βιβλίο μου «Παρά Φύση» δεν το κάνουν αυτό μόνο με τα φάρμακα: Η ιατρική βιομηχανία ανοίγει νέους δρόμους προς υγιή τμήματα του πληθυσμού, όπως φανερώνει και το παράδειγμα της AngelinaJolieπου έκανε τη μαστεκτομή επιδημία.  Συνδυάστε όλα αυτά με τις πιέσεις που ασκεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα στα δημόσια συστήματα υγείας, με ελλείψεις υλικού και μηχανημάτων, με υγειονομική επιβάρυνση, με τεράστια κόπωση και φθορά στους επαγγελματίας υγείας. Προσθέστε τώρα και την εγκατεστημένη πλέον απελπισία των ανθεκτικών στα φάρμακα παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν να μετατρέψουν τα λιγότερο φροντισμένα νοσοκομεία σε επιδημικές εστίες.

Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί. Θα επιδεινωθεί: Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα. Οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν καν την έννοια του ιατρικού λάθους ή της κακής ιατρικής άσκησης και ανενημέρωτοι και φοβισμένοι, θάβουν τους νεκρούς από τους γιατρούς τους και μαζί με αυτούς και τα ιατρικά εγκλήματα. Η ασυδοσία κυριαρχεί.

Η κρίση καταστρέφει τα νοσοκομεία: Η ιατρική είναι πρώτη ή σχεδόν πρώτη αιτία θανάτου. Δεν μιλάμε πλέον για ένα κόσμο απλά διεστραμμένο. Μιλάμε για ένα κόσμο πλήρως αντεστραμμένο. Και αν συνεχίσουμε έτσι, μάλλον σύντομα κατεστραμμένο.

terrapapers.com_thanasimes therapies

Ζίκα: Μια ακόμη επιδημία κακής επιστήμης

Ας υποθέσουμε ότι περάσατε από μια περιοχή όπου έγιναν μαζικά εγκλήματα. Δεν είστε φυσικά ο μόνος που πέρασε από την περιοχή και η περιοχή προφανώς δεν είναι ακατοίκητη αλλά την επομένη βρίσκεστε με ένταλμα της Ίντερπολ να εκκρεμεί εις βάρος σας. Θα αναρωτηθείτε ανάμεσα σε άλλα πως είναι δυνατόν μια σοβαρή υπηρεσία να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον εγκληματικά πρόχειρο τρόπο, χωρίς να εξετάζει τα κίνητρά σας, το πάνλευκο ποινικό σας μητρώο και τον υποτιθέμενο τρόπο δράσης σας.

Ε λοιπόν, έτσι ακριβώς λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO). Μάλιστα εκδίδει συναγερμούς για εγκλήματα που δεν έχουν ακόμη γίνει, χαρακτηρίζοντας ανθρωποφάγους κάποιους ιούς χωρίς σοβαρά στοιχεία. Αφού λοιπόν ο ιός Ζίκα δεν είναι νοήμων ωσάν άνθρωπος οφείλουμε να κάνουμε τον δικηγόρο του Ζίκα. Θα ξεκινήσουμε την υπεράσπισή μας από εκεί που πρέπει: από τα στοιχεία κι όχι από τις επιβληθείσες από τον ΠΟΥ εικασίες.

Α) Το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένη περιοχή της Βραζιλίας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη κρούσματα μικρεγκεφαλίας. Νεογνά γεννιούνται κατά εκατοντάδες με υπανάπτυκτα κρανία και εγκεφάλους.

Β) Ο ιός Ζίκα που η κύρια οδός μετάδοσής του είναι συγκεκριμένο είδος κουνουπιών βρίσκεται και στη Βραζιλία αφού κι αυτά βρέθηκαν στη Βραζιλία κι όχι μόνο.

Γ) Ο Π.Ο.Υ .συνέδεσε αυτά τα δύο στοιχεία και εξέδωσε συναγερμό για τον ιό.

Δ) Η Βραζιλία, σε προετοιμασία για τους δικούς της ολυμπιακούς, κατέβασε τον στρατό για να αντιμετωπίσει τον ιό. Μη σας ξενίζει. Μπορεί ο στρατός να μην μπορεί να πυροβολήσει τα κουνούπια όπως είναι φυσικό, αλλά όπως έχουμε περιγράψει στο βιβλίο μου «Θανάσιμες Θεραπείες», επιδημικοί κίνδυνοι είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για την επιβολή στρατιωτικών νόμων και τον περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Ε) Ο ιός Ζίκα δεν είναι καινούριος. Απλά ήταν από τους ακίνδυνους ιούς. 8 στους 10 που προσβάλλονται από αυτόν δεν δίνουν απολύτως κανένα σύμπτωμα ενώ ακόμη και αυτοί που νοσούν νιώθουν να περνάνε μια ηπιότατη γρίπη.

Στ) Είναι δύσκολο να διαγνωστεί και να διαφοροδιαγνωσθεί από τη γρίπη λοιπόν. Κι είναι δύσκολο να διαφοροδιαγνωσθεί από τον δάγκειο πυρετό, καθώς τα κουνούπια φορείς του μεταφέρουν και το παθογόνο του δάγκειου πυρετού. Κι είναι ακόμη πιο δύσκολο να διαγνωστεί λόγω της ανεπάρκειας των διαγνωστικών εργαλείων και του γεγονότος ότι ο ιός Ζίκα εξαφανίζεται πλήρως από το σώμα σε μερικές μόλις μέρες. Με άλλα λόγια ψάχνουμε να βρούμε ψήλους-φαντάσματα ανάμεσα σε ψείρες στα άχυρα. Για αυτό κι από τα εκατοντάδες κρούσματα μικρεγκεφαλίας, ελάχιστα ήταν αυτά που επιβεβαιώθηκαν κλινικά πως είχαν πρόσφατα Ζίκα.

Ζ) Κανένας μηχανισμός παθογένειας δεν έχει περιγραφεί για τον Ζίκα σε σχέση με την μικρεγκεφαλία. Απολύτως κανένας. Ο Ζίκα είναι τόσο πιθανό να προκαλεί μικρεγκεφαλία όσο οποιοσδήποτε μικροοργανισμός και οποιοδήποτε τοξικό στη Βραζιλία.

Η) Η προηγούμενη επιδημία Ζίκα στη γαλλική Πολυνησία προκάλεσε τον εξής σπουδαιότατο αριθμό κρουσμάτων μικρεγκεφαλίας: Μηδέν!

Οι επιστήμονες οφείλουν να μας αιτιολογήσουν πώς κάτι που έχει προκαλέσει μηδέν κρούσματα στη γαλλική πολυνησία, προκαλεί εκατοντάδες κρούσματα στη Βραζιλία.

Πέντε είναι οι υποθέσεις που θα δικαιολογούσαν μια τέτοια ανακολουθία: Οι πολυνήσιοι έχουν μια γενετική ιδιαιτερότητα που δεν επιτρέπει στο Ζίκα να τους προκαλέσει μικρεγκεφαλία ή οι βραζιλιάνοι έχουν μια ιδιαιτερότητα που κάνει τον Ζίκα να τους προκαλεί μικροεγκεφαλία ή πως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος συμπαράγοντας στη Βραζιλία που συνδυαστικά με το Ζίκα προκαλεί μικρεγκεφαλία ή πως ο Ζίκα της Βραζιλίας έχει μεταλλαχθεί και το γονιδιώμα του πλέον είναι ικανό να προκαλέσει μικρεγκεφαλία. Το χειρότερο και κατά την εκτίμησή μου το πιθανότερο σενάριο για το πώς ο Ζίκα συνδέεται με μικρεγκεφαλία, είναι πως ο Π.Ο.Υ. με τον ζόρι τον συνέδεσε ωσάν βοσκός που για μία ακόμη φορά φωνάζει λύκος και πως οι μικρεγκέφαλοι του Π.Ο.Υ. για να υπηρετήσουν για μια ακόμη φορά τα μεγάλα κεφάλαια αφήνουν το πραγματικό αίτιο της μικρεγκεφαλίας να αλωνίζει ελεύθερο. Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο μου «Παρά Φύση» για να μάθετε για τις επιδημίες κακής επιστήμης που προκαλεί ο Π.Ο.Υ. με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος για όλες τις χώρες του Πλανήτη.

Θ) Με το άκουσμα πιθανής συσχέτισης Ζίκα/μικρεγκεφαλίας οι μετοχές τριών εταιριών που ασχολούνταν με τον Ζίκα, της Intrexonπου κατασκευάζει γενετικά μεταλλαγμένα κουνούπια που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, της Cerusκαι της Inovioπου ανακοίνωσε την παρασκευή εμβολίου Ζίκα, εκτοξεύτηκαν. Πολλά κονδύλια ακόμη θα ξοδευτούν για εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και ψεκασμούς, δημιουργώντας επιπλέον αρρυθμία στα ήδη δεινοπαθούντα συστήματα υγείας.

Ι) Αργεντινοί επιστήμονες πρότειναν πως η μικρεγκεφαλία προκαλείται από παρασιτοκτόνο που στοχεύει στους αναπτυξιακούς μηχανισμούς των παρασιτικών οργανισμών. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τα εντομοκτόνα για τα κουνούπια όχι απλά δε θα βοηθούσαν σε τίποτε, το αντίθετο, εκτός από την γενική τους επικινδυνότητα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την «επιδημία μικρεγκεφαλίας».

Αλλά αυτά είναι απλά υποθέσεις που πρέπει να διερευνηθούν στο έπακρο.

Όπως συμβαίνει και με τον Ζίκα και τη μικρεγκεφαλία: Είναι απλά μια υπόθεση. Μια υπόθεση που αναβαθμίστηκε από τον ΠΟΥ σε επιδημία. Μια επιδημία μάλλον κακής επιστήμης, μια ακόμη επιδημία κακής επιστήμης. Αυτή η εκτίμηση μου δεν αποκλείει φυσικά το να είναι ο Ζίκα ο αιτιακός παράγοντας της μικρεγκεφαλίας. Αλλά αυτό οφείλει να αποδεχτεί, κλινικά κι εργαστηριακά και να προταθεί μια θεωρία μηχανισμού δράσης. η οποία οφείλει κι αυτή να αποδεχτεί.

Για μια ακόμη φορά η προτεραιότητα του Π.Ο.Υ.δεν είναι η παγκόσμια δημόσια υγεία αλλά τα κέρδη των φαρμακευτικών. Υποθέσεις εμφανίζονται ως πραγματικές επιδημίες, τεράστια ποσά ξοδεύονται για την «αντιμετώπισή» τους κι όταν το πανηγύρι τελειώνει !

Finito la mu-zika, passato la fiesta…

@ Πέτρος Αργυρίου: κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Τι δεν σας λένε οι γιατροί», 2009, «Θανάσιμες Θεραπείες. 2011» και «Παρά Φύση», 2014



http://terrapapers.com/?p=41057
                               

ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ...ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ !!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΝ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΥ 3691-05.08.2008 ΠΕΡΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ <<ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !! Ε.ΣΥ;;??>>






 Αθανασία Γεωργοσοπούλου (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

T o K.E.A.O. έχει απόλυτη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια. Που σημαίνει ότι έχει οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια απ το Ι.Κ.Α και επομένως και από το Ελληνικό Δημόσιο ...Άρα το Ι.Κ.Α και το Ελληνικό Δημόσιο δεν ασκούν κανένα έλεγχο είτε στην βεβαίωση ,είτε στην είσπραξη , είτε στην απόδοση των ασφαλιστικών μας εισφορών...
Αυτό το καταλάβαμε.
Αυτό που δεν μας λέει το εν λόγω άρθρο είναι εν τέλει στον έλεγχο ποίου υπόκειται το ΚΕΑΟ ,αφού δεν ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο..Ποιός μας βεβαιώνει τις εισφορές , ποιός τις εισπράττει, που αποδίδονται αυτές λογιστικά , ποιός προχωρά σε κατασχέσεις των ακινήτων μας και των κινητών μας????
Μήπως και οι ασφαλιστικές μας εισφορές βεβαιώνονται , εισπράτονται και αποδίδονται στους ''δανειστές '' μας????
Έλληνα ,ξύπνα.
Κατάλαβε ότι το Κράτος ''Ελληνική Δημοκρατία'' έχει μετατραπεί σε εταιρεία , με Α.Φ.Μ. και έδρα της εταιρείας την Νέα Υόρκη... Αφού λοιπόν το Κράτος ως Κεντρικός Μηχανισμός έχει μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία , όλες του οι Υπηρεσίες , όλοι του οι μηχανισμοί βεβαίωσης , διαχείρισης , απόδοσης λογιστικών και οικονομικών στοιχείων έχουν περάσει ήδη σε ιδιώτες Έλληνες , αντιληφθείτε ότι και το ΚΕΑΟ ,ως ''ανεξάρτητη αρχή'' , ήτοι ως ιδιωτικός εισπρακτικός μηχανισμός δεν λειτουργεί πια για την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου , αλλά για το κέρδος των ιδιωτών ,που κρύβονται πισω του.
Αντιληφθείτε , ότι και τις ασφαλιστικές μας εισφορές ιδιώτης τις εισπράττει , και αυτός προβαίνει σε κατάσχεση των ακινήτων μας , ή στην δέσμευση των λογαριασμών μας !!!!!!!!

Οι ίδιοι που μας οδήγησαν στο χαλκευμένο χρέος, οι ίδιοι ρυθμίζουν τι χρωστάμε , οι ίδιοι τα εισπράττουν ,οι ίδιοι μας κατάσχουν την περιουσία και δεσμεύουν τις ζωές μας..Οι ίδιοι μας γενοκτονούν.
Αν ότι καταγγέλω είναι ψευδές , αν διασπείρω ψευδείς ειδήσεις προκαλώ την Προισταμένη Αρχή του ΙΚΑ να με μηνύσει ως έχουσα έννομο συμφέρον ,ή να δημοσιεύσει το καταστατικό του ΚΕΑΟ ,προκειμένου να διαπιστώσουμε την νομική μορφή , υπό την οποία αυτό    λειτουργεί , την Προισταμένη του Αρχή, το Διοικητικό ου Συμβούλιο κ.λ.π                                                                        
 Ξύπνα Ελληνάκο. Ορθώσου. Σε σκοτώνουν !!!!!!!!




Πάνος Σώζος

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ??? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ??? ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ....ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΛΟΙ !!! Ή ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ Ή ΘΑ ΦΑΝΕ ΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ....ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ !!! ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ .....ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.!!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΝΟΜΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΎΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΈΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ 600 Ή ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..... 

ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΛΕΟΝ....ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ !!!


                              Άκου !! τι παίζει... http://radionewfm.com/


ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤO & ΤΑΒLET  ★  ☆  ★ 
http://newradiofmb.blogspot.gr/2016/10/blog-post_45.html

Κτηνώδης Σχιζοφρένεια: OHE, E.E. & ISIS/Daesh

Κτηνώδης Σχιζοφρένεια: OHE, E.E. & ISIS/Daesh

  Η Γερμανία αγοράζει τη Monsanto και πλασάρει την ΤΤΙΡ στην Ευρώπη

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Βερολίνο εγκρίνει την εξαγορά της Monsanto από τον γερμανικό αγρο-φαρμακευτικό γίγαντα, την Bayer. Ή μήπως πρόκειται για άλλη μια απόκρυφη στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου, για να προωθήσει αυτή την καταστροφική για την Ευρώπη ΤΤΙΡ (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου), όσο δεν πάει άλλο στον ευρωπαϊκό πληθυσμό;

Παρά το γεγονός ότι τα διεφθαρμένα Δυτικά συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης που υποκινούνται από τους γκλομπαλιστές κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν σε άγνοια όσο γίνεται τους πολίτες, η αλήθεια σιγά-σιγά αποκαλύπτεται. Πάνω από το 90% των Γερμανών αντιτίθενται στο ζιζανιοκτόνο Glyphosate της Monsanto (με εμπορική ονομασία «Roundup»), το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά από πολλές μελέτες, έχει κατατάξει ως καρκινογόνο. Μεγάλο ποσοστό Γερμανών αντιτίθεται επίσης στους ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) στα τρόφιμα.

Σύμφωνα με τη μυστική διαπραγμάτευση για την ΤΤΙΡ, εταιρείες όπως η Monsanto θα υπερισχύουν της Κοινής Γνώμης. Οι νόμοι των πολυεθνικών, που συνοδεύονται από το δικό τους ιδιωτικό σύστημα δικαιοσύνης, θα είναι υπεράνω των εθνικών δικαστηρίων των «κυρίαρχων» κρατών-μελών της Ε.Ε. Ουσιαστικά, κάθε δημόσια διαδήλωση θα καταστέλεται βίαια από την αστυνομία και τις στρατιωτικές δυνάμεις απολύτως «νόμιμα», επειδή μια υπογεγραμμένη και εγκεκριμένη ΤΤΙΡ θα επιβάλει τον νόμο της, με απαίτηση να εκτελείται ακόμα και με στρατιωτικό νόμο, αν είναι απαραίτητο, ενάντια στην θέληση των πολιτών.

Η εξαγορά της Monsanto από τη γερμανική Bayer για 62 δισ. δολάρια δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη εξαγορά αγροφαρμακευτικής εταιρείας στην ιστορία, αλλά είναι η πιο κερδοφόρα και, ταυτόχρονα, η πιο καταστροφική για την Ανθρωπότητα. Ιδιαίτερα τώρα, που ο ΠΟΥ δηλώνει ότι το Glyphosate προκαλεί καρκίνο – κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το γνώριζαν από τις πολλές προηγούμενες μελέτες που είχαν γίνει από φημισμένα ερευνητικά ιδρύματα στη Γαλλία, στη Γερμανία, ακόμα και στις ΗΠΑ (http://www. theguardian.com/environment/20 75/jul/15/ weedkiller-suspected-of-causing-cancer- deemed-safe). Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες τροφίμων έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, μεταξύ των οποίων και καρκίνο.

Δεν είναι έκπληξη, συνεπώς, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν το Glyphosate και οι ΓΤΟ στην Ευρώπη. Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλά χρήματα – όχι δισεκατομμύρια, αλλά τρισεκατομμύρια. Οπότε η τιμή εξαγοράς της Monsanto από την Bayer (στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου), στα 62 δισ. δολάρια, δεν είναι παρά ψίχουλα.

Για να υπερασπιστεί τη θέση της, η Γερμανία άρχισε τη συνήθη κινδυνολογία περί “απώλειας θέσεων εργασίας” εάν δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευση αυτή. Το επιχείρημα αυτό, είτε είναι αλήθεια είτε ψέμα, λειτουργεί πάντα, και ιδιαίτερα σε κάθε χώρα που διέπεται από νεοφιλελεύθερες απόψεις. Πού ήταν η Μέρκελ, όταν η Ουάσιγκτον υποχρέωσε τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες κόστισαν στη γερμανική βιομηχανία τουλάχιστον 300.000 έως 400.000 θέσεις εργασίας;

Εντέλει, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει τα ΓΤΟ και τα δηλητήρια της Monsanto/Bayer. Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι μετά τις «κυρώσεις απαγόρευσης εξαγωγής προϊόντων της Ε.Ε.», η ρωσική γεωργία κινητοποιήθηκε και κατέκτησε γρήγορα την αυτάρκεια, σε σημείο που η Ρωσία μπορεί πλέον να προμηθεύει την Ευρώπη με βιολογικά τρόφιμα για όσους θέλουν να αποφύγουν τα ΓΤΟ. To Glyphosate και οι ΓΤΟ αποτελούν βασικά στοιχεία των αντιδράσεων κατά της ΤΤΙΡ. Εάν η Γερμανία κατέχει τη Monsanto και τις πολλές επιβλαβείς για την Ανθρωπότητα πατέντες της, η γερμανική κυβέρνηση λογικά θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας, δηλαδή η Γερμανία θα γίνει η κινητήρια δύναμη για την ΤΤΙΡ.

Δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για να αγοράσει η Bayer τη Monsanto. Σύμφωνα με το περιοδικό ASEED Ευρώπη (Δράση για την Αλληλεγγύη στην ισότητα του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας) της 21ης Οκτωβρίου 2013: «Η Bayer είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές φυτοφαρμάκων και σπόρων. Μια τρέχουσα έρευνα για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι, από την άποψη του αριθμού των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ΓΤΟ; η Bayer έρχεται πραγματικά πρώτη. Καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, κριθάρι, σόγια, βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, κράμβη, πατάτες, καπνός, τομάτες, σταφύλια – ο κατάλογος των “διαγονιδιακών” φυτών, των οποίων τις πατέντες κατέχει ο “αγροεπιστημονικός” τομέας της Bayer, είναι μεγάλος.

»Η εταιρεία έχει πάρει ακόμα πατέντες για γενετικώς τροποποιημένα δέντρα, π.χ. λεύκες, πεύκα και ευκαλύπτους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας από την Coalition Against Bayer Dangers (Συνασπισμό κατά των Κινδύνων από την Bayer) και το No Patents on Seeds! (Όχι Πατέντες στους Σπόρους) για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) στο Μόναχο (Γερμανία). Οι οργανώσεις αυτές εξέτασαν εξονυχιστικά όλες τις αιτήσεις για πατέντες που υποβλήθηκαν από την Bayer τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία κατέχει 206 από ένα σύνολο 2.000 πατεντών σε διαγονιδιακά φυτά που έχουν εκδοθεί στην Ευρώπη. Αυτό θέτει την Bayer στην πρώτη θέση – πιο πάνω και από την Pioneer (με 179), την BASF (με 144), τη Syngenta (με 135) και τη Monsanto (με 119)».

Οι άνθρωποι δεν μετράνε απέναντι στα κέρδη

Εάν η Γερμανία συμφωνήσει και για την ΤΤΙΡ, η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει. Αυτό είναι το δόγμα. Εάν δεν λειτουργήσει αυτό, υπάρχουν πάντα οι “false flags”, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που δικαιολογούν τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των κατά τόπους δυνάμεων ασφαλείας. Όταν οι άνθρωποι κυριαρχούνται από τον φόβο, δεν έχουν το κουράγιο να πολεμήσουν ενάντια στην επιβαλλόμενη εμπορική συμφωνία. Απλώς θέλουν να είναι ασφαλείς από την πανταχού παρούσα, επινοημένη από τη Δύση, τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: η Ουάσιγκτον δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για τις συμφωνίες ΤΤΙΡ και ΤΡΡ (Συμφωνία Συνεργασίας Ειρηνικού). Είναι μέρος του Μεγάλου Σχεδίου για την παγκόσμια ηγεμονία, όπως και η «αλλαγή καθεστώτος» σε χώρες με ανεπιθύμητες κυβερνήσεις, με αριστερούς ηγέτες, ή ηγέτες που υπερασπίζονται την κυριαρχία των χωρών τους, όπως η Συρία, η Βενεζουέλα, το Ιράν, η Βολιβία, ο Ισημερινός – και ας μην ξεχνάμε την Κίνα και τη Ρωσία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει το τερατώδες χταπόδι των πολυεθνικών, που καθοδηγείται από το οικονομικό και νομισματικό σύστημα της Ουάσιγκτον είμαστε όλοι εμείς, οι πολίτες κάθε χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτον, όλες αυτές οι αδέσμευτες χώρες πρέπει να πέσουν «αλλαγή καθεστώτος» με κάθε μέσον. Το ίδιο σχέδιο εφαρμόζεται πεισματικά και για τις απεχθείς εμπορικές συμφωνίες, τις ΤΤΙΡ και ΤΡΡ, που πρέπει να επιβληθούν δια της βίας στους πληθυσμούς των ευρωπαϊκών και ασιατικών πληθυσμών των χωρών που συμμετέχουν. Τα μέλη αυτών των 40 χωρών-εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ΡΡΡ). Ωστόσο, οι εμπορικές ανταλλαγές που προβλέπονται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και ασιατικών συμφωνιών θα είναι όλες προς όφελος του «ηγεμόνα» και δεσμευτικές για τους εταίρους του. Η υστεροφημία του Ομπάμα μπορεί να εξαρτάται από αυτές τις συμφωνίες.

Οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι συνέβη στο Μεξικό, στο πλαίσιο της NAFTA που προώθησε ο Κλίντον, την οποία ακολούθησε η συμφωνία του Ελεύθερου Εμπορίου στην Κεντρική Αμερική, CAFTA-DR. Για δεκάδες χιλιάδες από αυτούς, οι NAFTA και CAFTA ήταν και εξακολουθούν να είναι η καταδίκη τους στη φτώχεια. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο στην απόφαση υπέρ ή κατά της ΤΤΙΡ, είναι ενθαρρυντικά τα όσα γράφει ο Guardian: «Παρά τη συντονισμένη πίεση της κυβέρνησης Ομπάμα να τελειώσει τόσο η ΤΤΙΡ και όσο και η ΤΡΡ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η υποστήριξη για αυτές τις εμπορικές συμφωνίες παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση στο εσωτερικό των ΗΠΑ: μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι την ΤΤΙΡ στηρίζει μόνο το 18% των πολιτών, σε σύγκριση με το 53% το 2014». Θα λάβει τελικά υπ’ όψιν του το Κογκρέσο των ΗΠΑ τη γνώμη των πολιτών απέναντι στις συμφωνίες ΤΡΡ και ΤΤΙΡ; Το παρήγορο σημείο σ’ αυτή τη σκοτεινή προοπτική που επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη είναι ότι οι άνθρωποι αφυπνίζονται στις ΗΠΑ. Πρέπει και όλοι οι Ευρωπαίοι να ξυπνήσουμε – και μάλιστα γρήγορα. Με συντονισμένες προσπάθειες και «τσαγανό», μπορούμε να νικήσουμε το τέρας.

@Peter Koenig, Global Research, 25/05/2016

propaganda-illuminati_control_over_mind-tpp-786x524

Κτηνώδης Σχιζοφρένεια: Ο OHE, η E.E. και ο ISIS/Daesh

Αν θεωρήσουμε ότι, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα κονδύλια για την έρευνα στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες προσανατολίζονταν στη μελέτη του «ολοκληρωτισμού» (δηλαδή την ταύτιση ναζισμού και σταλινισμού), αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11 ης Σεπτεμβρίου 2001 αναπροσανατολίστηκαν προς την ισλαμική «τρομοκρατία». Ξαφνικά, εμφανίστηκαν χιλιάδες εμπειρογνώμονες, οι οποίοι χρηματοδοτούντο για να δικαιολογήσουν, εκ των υστέρων, την επίσημη εκδοχή των νατοϊκών επιθέσεων, τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και την ανακήρυξη του Patriot Act στις ΗΠΑ.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, το φαινόμενο αυτό επαναλήφθηκε με την ευκαιρία της ανακήρυξης του Χαλιφάτου από τον ISIS- Daesh. Δεν επρόκειτο πλέον για την καταπολέμηση μιας αόριστης τρομοκρατικής απειλής, αλλά για εμπλοκή σε πόλεμο εναντίον ενός πραγματικού -αν και μη αναγνωρισμένου- κράτους και τη διαδικασία της μεταφοράς όπλων, χρημάτων και μαχητών που θα χρειαστεί.

Δύο διακυβερνητικοί οργανισμοί, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτέλεσαν μια κολοσσιαία εργασία, τον καθορισμό μιας στρατηγικής για την «πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού» και την καταπολέμηση του ISIS-Daesh. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα εξετάσει το έργο αυτό στις 30 Ιουνίου και την 1 η Ιουλίου. Προφανώς, κάποιοι μπορεί να φοβούνται ότι η «πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού» δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια δικαιολογία για την καταστολή κάθε μορφής αντιπολίτευσης.

Όταν διαβάσει κανείς τα σχετικά έγγραφα -(1) του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ (2) της Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής του ΟΗΕ (ψήφισμα 1373) (3) της Ομάδας αναλυτικής υποστήριξης και παρακολούθησης των κυ¬ρώσεων και (4) της Υπηρεσίας Δράσης στο Εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης- παθαίνει ίλιγγο με αυτό που μοιάζει περισσότερο με επεξεργασία μιας πολιτικά ορθής ρητορικής.

Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. στηρίζονται αποκλειστικά στις Δυτικές πηγές, που απέχουν πολύ από το «πεδίο μάχης» και όχι μόνο δεν αναφέρουν πουθενά τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το Ιράκ, τη Συρία και τη Ρωσία, αλλά φαίνεται να αγνοούν και το γεγονός ότι υπάρχουν καν. Και όμως, αυτές παραδόθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τους πρεσβευτές Mohamed Ali Alhakim, Bachar Ja’afari και Vital· Tchourkine. Τα έγγραφα αυτά έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Η Συρία και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, το Ιράκ, έχουν δώσει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων, όπλων και τζιχαντιστών, ενώ η Ρωσία εξέδωσε πέντε θεματικές εκθέσεις σχετικά με:

1. Το παράνομο εμπόριο υδρογονανθράκων

2. Την πρόσληψη των ξένων τζιχαντιστών μαχητών

3. Τη διακίνηση αρχαιοτήτων

4. Τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών

5. Τα συστατικά που προορίζονται για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλα αυτά τα έγγραφα εμπλέκουν άμεσα τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία.

To Daesh εξυπηρετεί τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ: την υποδαύλιση εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Σουνιτών και των Σιιτών στο Ιράκ, το σχέδιο για τη διχοτόμηση του Ιράκ σε τρία ομόσπονδα μέρη, το σχέδιο της διακοπής του δρόμου που συνδέει το Ιράν με Λίβανο και το πρότζεκτ για την ανατροπή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Εδώ μπορούμε να σκεφθούμε ότι, αν δεν υπήρχε το Daesh, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να το εφεύρει.

Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι η αγνόηση των παραπάνω εγγράφων είναι αποτέλεσμα προκαταλήψεων κατά του Ιράκ, της Συρίας ή της Ρωσίας. Και Δυτικές πηγές, δημόσιες και ιδιωτικές, που υποστηρίζουν τα ίδια στοιχεία, έχουν επίσης αγνοηθεί. Αντίθετα, ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. προσεγγίζουν το ζήτημα του Daesh με έναν σαφή και a priori τρόπο: αυτό το κράτος αναδύθηκε αυθόρμητα, χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Η τύφλωση του ΟΗΕ είναι τέτοια, ώστε ο Γενικός Γραμματέας του, Ban Ki-moon, αποδίδει στη Διεθνή Συμμαχία, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, τις νίκες που επιτυγχάνονται με τις θυσίες του Ιρακινού και του Συριακού Στρατού, της λιβανέζικης αντίστασης, καθώς και με τη μαζική συμμετοχή του Ρωσικού Στρατού. Η Αλ Κάιντα πέρασε αθόρυβα, από το καθεστώς της «απειλής», στο καθεστώς του «συμμάχου», ανάλογα με την κατάσταση. Ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει το ΑΚΡ στην Τουρκία, να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην ανατροπή του Καντάφι στη Λιβύη και να κάνει «καλή δουλειά» στη Συρία, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να μας εξηγήσει αυτή την εξέλιξη και, τελικά, αυτή την αντίφαση. Δεν έχει σημασία πια, δεδομένου ότι ως «εχθρικό» καθεστώς χαρακτηρίζεται πλέον το Daesh.

Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχουμε παρακολουθήσει το Δυτικό στρατόπεδο να αναπτύσσει τη δική του θεωρία για την 11/9 και την απειλή της Αλ-Κάιντα. Δεδομένου ότι, αυτή τη φορά, η αντίθετη άποψη στηρίζεται εξ αρχής από πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων και δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας -Ρωσία και Κίνα- δεν θα τους αφήσουμε να μας κάνουν σχιζοφρενείς για άλλα δεκαπέντε χρόνια, με τον «κίνδυνο του Daesh»!

@Thierry Meyssan, Reseau Voltaire, 06/06/2016

the-mark-of-islamic-state-14

Από τον Πολ Ποτ στον ISIS: Το Αίμα Ποτέ Δεν Στέγνωσε

Ο Χένρυ Κίσινγκερ το 1969, μεταφέροντας τις εντολές του προέδρου Νίξον για μαζικούς βομβαρδισμούς της Καμπότζης, είχε πει: «Οτιδήποτε πετάει ενάντια σε ό,τι κινείται». Σήμερα, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε τον έβδομο πόλεμό του κατά του μουσουλμανικού κόσμου από τότε που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, και ο Φρανσουά Ολλάντ υπόσχεται μια «χωρίς έλεος» επίθεση στα ερείπια της Συρίας, νοσταλγεί κανείς την … δολοφονική τιμιότητα του Κίσινγκερ.

Ως μάρτυρας των συνεπειών της αεροπορικής βαρβαρότητας στον πληθυσμό -όπως ο αποκεφαλισμός των θυμάτων, με τα μέλη τους να διασκορπίζονται στα δέντρα και στα χωράφια- δεν εκπλήσσομαι με την περιφρόνηση της μνήμης και της ιστορίας, για άλλη μια φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άνοδος στην εξουσία του Πολ Ποτ και των «Κόκκινων Χμερ», που είχαν πολλά κοινά με το σημερινό Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS). Και εκείνοι ήταν ανηλεείς σκοταδιστές που ξεκίνησαν σαν μια μικρή σέκτα – προϊόντα μιας άλλης «Αποκάλυψης» made in USA, τότε στην Ασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πολ Ποτ, το κίνημά του είχε «λιγότερο από 5.000, με φτωχό εξοπλισμό, αντάρτες αβέβαιους για την στρατηγική, την τακτική και την ηγεσία τους». Τα αμερικανικά αεροπλάνα έριξαν στην αγροτική Καμπότζη, κατά την πενταετία 1969- 1973, βόμβες που αντιστοιχούσαν σε πέντε Χιροσίμα. Ισοπέδωσαν το ένα χωριό μετά το άλλο, κατέστρεψαν τις σοδειές και την αγροτιά, και επέστρεφαν για να ξαναβομβαρδίσουν τα ερείπια και τα πτώματα. Μια φινλανδική αποστολή είχε περιγράφει τους βομβαρδισμούς ως «το πρώτο στάδιο μιας δεκαετούς γενοκτονίας». Αυτό που κατάφεραν οι ΗΠΑ ήταν οι Χμερ του Πολ Ποτ να γίνουν ένας τρομερός στρατός 200.000 ανδρών!

Ο ISIS έχει μια ανάλογη πορεία. Η εισβολή των Μπους και Μπλαιρ στο Ιράκ το 2003 έφερε τους θανάτους τουλάχιστον 700.000 ανθρώπων, σε μια χώρα που δεν είχε ίχνος τζιχαντισμού στην ιστορία της. Η συνύπαρξη Κούρδων, Σουννιτών και Σιϊτών, παρ’ όλες τις διαφορές τους, ταξικές και εδαφικές, ήταν μέσα στα πλαίσια του διαλόγου και οι γάμοι μεταξύ τους ήταν κάτι συνηθισμένο. Πάνω απ’ όλα, ήταν Ιρακινοί πολίτες υπερήφανοι για τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους.

Πριν από 45 χρόνια, ο βομβαρδισμός της Καμπότζης που διέταξαν οι Νίξον και Κίσινγκερ έδωσε ζωή στο τέρας των «Κόκκινων Χμερ». Σήμερα, τα εγκλήματα των Μπους-Μπλερ και της «συμμαχίας των προθύμων» στη Μέση Ανατολή δημιούργησαν το έκτρωμα του ISIS. Οι Μπους και Μπλερ τα τίναξαν όλα στον αέρα. Το Ιράκ είναι σήμερα μια φωλιά τζιχαντιστών. Η Αλ Κάιντα (όπως οι «τζιχαντιστές» του Πολ Ποτ) εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που της δόθηκε από την καταστροφή και την εξόντωση που έφερε το Σοκ και Δέος και ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε.

Η «επαναστατημένη» Συρία της πρόσφερε ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις, με την CIA και τα αραβικά κράτη του Κόλπου να εξασφαλίζουν τις γραμμές εξοπλισμού της και με την Τουρκία να της παρέχει τα χρήματα και τα logistics. Η άφιξη ξένων στρατολογημένων τζιχαντιστών ήταν λογική συνέπεια.

Ο ISIS το έκτρωμα όλων αυτών στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι, οι οποίοι, συνωμοτώντας για να καταστρέψουν το Ιράκ. την Συρία και τη Λιβύη, διέπραξαν ένα τεράστιων διαστάσεων έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Όπως ο Πολ Ποτ και οι Κόκκινοι Χμερ, έτσι και ο ISIS, είναι μεταλλάξεις της Δυτικής κρατικής τρομοκρατίας που απορρέει από μια παραδόπιστη ελίτ που δεν έχει καμία αναστολή για τις συνεπούς των πράξεών της, τις οποίες αποφασίζει από μεγάλη απόσταση και με πλήρη άγνοια για την κουλτούρα των ντόπιων πληθυσμών.

Έχουν περάσει 23 χρόνια από τότε που άρχισε το ολοκαύτωμα του Ιράκ, αμέσως μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, όταν οι ΗΠΑ κα η Βρετάνια εξαπάτησαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και εφάρμοσαν εμπάργκο για χρόνια, το οποίο έπληξε άμεσα τον ιρακινό λαό και δυνάμωσε τον Σαντάμ. Σχεδόν όλα όσα είναι απαραίτητα για τη συντήρηση ενός σύγχρονου κράτους εξαφανίστηκαν από την αγορά – από τη χλωρίνη, που έκανε τα υδάτινα αποθέματα πόσιμα, μέχρι τα σχολικά μολύβια (για να μην μπορούν να γράφουν τα παιδιά) και τα απαραίτητα φάρμακα, παυσίπονα για βαριές περιπτώσεις καρκίνων, που είχαν προκαλέσει οι ίδιοι με το απεμπλουτισμένο ουράνιο που είχαν ρίξει στην έρημο.

Τα Χριστούγεννα του 1999, το Υπουργείο Εμπορίου στο Λονδίνο εμπόδισε την εξαγωγή των εμβολίων διφθερίτιδας και κίτρινου πυρετού στο Ιράκ, που είχαν παραγγελθεί για να προστατευθούν τα παιδιά του Ιράκ απ’ αυτές τις αρρώστιες. Η αιτιολογία των υπευθύνων του Φόρεϊν Όφφις: «Τα παιδικά εμβόλια μπορούν να γίνουν όπλα μαζικής καταστροφής». Η αναλγησία των Δυτικών ελίτ αποτυπώθηκε ζωντανά σε μια συνέντευξη της Μαντλίν Ωλμπράιτ, τότε πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όταν απάντησε στην ερώτηση του ρεπόρτερ, αν άξιζε όλο αυτό, λέγοντας κυνικά: «Πιστεύουμε ότι, ναι, άξιζε το τίμημα». Σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Βόρεια Ιρλανδία μέχρι το Ιράκ και το Νεπάλ, οι αδίστακτες Δυτικές ελίτ με τις αεροπορικές επιθέσεις, τους μισθοφόρους, τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά, διαπράττουν γενοκτονίες.

Και δεν επιτρέπουν να βρεθούν πολιτικές λύσεις, αντιθέτως, ξεκινά αμέσως ένα σχεδόν παρανοϊκό παραλήρημα από τον Κάμερον, τον Ολάντ, τον Ομπάμα και τη συμμαχία «των προθύμων» που τους πλαισιώνει, και όλοι μαζί προτείνουν ακόμα περισσότερη βία από αέρος, σε μέρη όπου το αίμα από τα προηγούμενα «κατορθώματά» τους δεν έχει ακόμα στεγνώσει. Το 2013, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρολάν Ντυμάς, αποκάλυψε ότι «δύο χρόνια πριν την Αραβική Άνοιξη», του είχαν πει στο Λονδίνο ότι ένας πόλεμος στη Συρία «είναι στα σκαριά». Οι αναφορές έγιναν από ανώτατους Βρετανούς αξιωματούχους, οι οποίοι του εκμυστηρεύθηκαν ότι προετοίμαζαν κάτι στη Συρία, «μια εισβολή εξεγερμένων», όπως είπε.

Οι μόνοι, εν κατακλείδι, αληθινοί και αποτελεσματικοί αντίπαλοι του ISIS είναι οι «δαίμονες» της Δύσης: Συρία, Ιράν, Χεζμπολλάχ και, τώρα, Ρωσία. Το ΝΑΤΟ, αν υποστηρίξει την Τουρκία στις μακροχρόνιες φιλοδοξίες της για περιφερειακή ηγεμονία, ανατρέποντας τον Άσσαντ, θα έχουμε γενικευμένο συμβατικό πόλεμο και τον φρικτό διαμελισμό των περισσότερο εθνικά «πολύχρωμων» κρατών της Μέσης Ανατολής. Πάνω από 40 χρόνια πριν, ο βομβαρδισμός της Καμπότζης που διέταξαν οι Νίξον- Κίσινγκερ προκάλεσε ένα κύμα πόνου, από το οποίο η χώρα αυτή ποτέ δεν συνήλθε. Το ίδιο ισχύει για το έγκλημα Μπλερ-Μπους στο Ιράκ, και για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας στην Συρία και τη Λιβύη. Μόνο αν αναγνωριστούν αυτά τα εγκλήματα πολέμου και αποκαλυφθεί όλη αλήθεια στους ανθρώπους, θα αρχίσει να στεγνώνει το αίμα.

@ John Pilger, 17/11/2015, Counter- Punch

sharia-in-europe

Έρευνες δείχνουν να βυθίζεται το «όραμα» των ελίτ της Ευρωκρατίας

Η αντίθεση των πολιτών στις ευρωπαϊκές χώρες μεγαλώνει συνεχώς απέναντι στην Ευρωένωση και αυτό καταγράφεται παντού -και στον Νότο, και στον Βορρά. Στη συνείδηση των Ευρωπαίων, η «Βρυξελλαρία» έχει απονομιμοποιηθεί εξαιτίας της καταστροφικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης χρέους και του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος από τους διορισμένους γραφειοκράτες της Κομισιόν.

Στις 20 Απριλίου, το European Political Strategy Centre, ένα εσωτερικό think-tank της Κομισιόν, που αναφέρεται απευθείας στον Γιούνκερ, πρότεινε τη δημιουργία μιας Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία θα είναι στα πρότυπα της CIA και θα είναι υπό τον έλεγχο των γραφειοκρατών της Ε.Ε. Ιδού ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που οι Ευρωπαίοι μαζικά γυρίζουν την πλάτη στο «όραμα» της «Ενωμένης Ευρώπης», που έχει γίνει πλέον ο χειρότερος εφιάλτης των ημερών, όπως κατέγραψε μια πανευρωπαϊκή έρευνα (Euroskepticism Beyond Brexit) μόλις δύο εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία:

Το μεγαλύτερο μέρος της δυσαρέσκειας προς την Ε.Ε. μεταξύ των Ευρωπαίων αποδίδεται στον χειρισμό του προσφυγικού ζητήματος από τις Βρυξέλλες. Σε κάθε χώρα που έγινε η έρευνα, μεγάλες πλειοψηφίες είναι εναντίον της πολιτικής των Βρυξελλών. Χαρακτηριστικά, το 94% των Ελλήνων, το 88% των Σουηδών και το 77% των Ιταλών απορρίπτουν τη φιλομεταναστευτική πολιτική των Βρυξελλών. Σε Ουγγαρία και Πολωνία, τα ποσοστά απόρριψης της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι 72% και 71% αντίστοιχα, στη Γαλλία 70% και στη Γερμανία 67%.

Η διαχείριση της κρίσης χρέους είναι μια άλλη τεράστια πηγή δυσαρέσκειας προς τις Βρυξέλλες. Περίπου οι 9 στους 10 Έλληνες (92%) διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. αντιμετώπισε την οικονομική κρίση και τα μέτρα που εφαρμόζονται. Σχεδόν τα 2/3 των Ιταλών (68%), οι Γάλλοι σε ποσοστό 66% και οι Ισπανοί (65%) επίσης αποδοκιμάζουν το κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε.

Η πλειοψηφία στη Σουηδία (59%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (55%) επίσης απορρίπτουν τον τρόπο που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τις οικονομικές προκλήσεις. Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών λένε ότι επιθυμούν να επιστραφούν από τις Βρυξέλλες οι όποιες εξουσίες ξανά στις εθνικές κυβερνήσεις. Αυτός ο ευρωσκεπτικισμός διαχέεται παντού. Οι Έλληνες, κατά 68%, θέλουν ισχυρή εθνική κυβέρνηση, ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς (47%), τους Ολλανδούς (44%) και τους Γερμανούς (43%).

Κατά μέσον όρο, το 42% των Ευρωπαίων σε δέκα χώρες που ερωτήθηκαν λένε ότι θέλουν να επιστρέφουν κάποιες εξουσίες στη χώρα τους. Μόλις το 19% ζητά μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό εξουσιών στις Βρυξέλλες. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ μιας ακόμα στενότερα συνδεδεμένης Ευρώπης είναι μόλις 34% και αφορά τη Γαλλία. Υπάρχει πολύ λίγη διάθεση για τη συγκέντρωση της εξουσίας στις Βρυξέλλες με μια ομοσπονδοποίηση. Μόνο το 6% των Βρετανών, το 8% των Ελλήνων και το 13% των Σουηδών το επικροτούν.

Η ικανοποίηση από την Ε.Ε. είναι μειωμένη σε 5 από τα 6 κράτη που ερωτήθηκαν τόσο το 2015, όσο και το 2016. Υπήρξε διψήφια πτώση στη Γαλλία (17 εκατοστιαίες μονάδες κάτω) και Ισπανία (16 μονάδες) και μονοψήφια μείωση στη Γερμανία (8 μονάδες), το Ηνωμένο Βασίλειο (7 μονάδες) και την Ιταλία (6 μονάδες). Οι νεώτεροι άνθρωποι, οι ηλικίες 18 έως 34 ετών, που έχουν υποστεί τη μαζική πλύση εγκεφάλου από τα μίντια του Σόρος, του Βερολίνου και των Βρυξελλών, βλέπουν ευνοϊκότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ ό,τι οι ώριμες ηλικίες από 50 και άνω, που έχουν μνήμες για να συγκρίνουν με την παλιά καλή εποχή της Ευρώπης.

Το χάσμα των γενεών είναι πιο εντυπωσιακό στη Γαλλία (25 εκατοστιαίες μονάδες), όπου το 56% των νέων είναι υπέρ, ενώ μόνο το 31% των μεγαλυτέρων έχουν θετική γνώμη για την Ε.Ε. Ανάλογα χάσματα γενεών εμφανίζονται και σε άλλες χώρες, όπως: 19 μονάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 16 μονάδες στην Ολλανδία, 14 μονάδες στην Πολωνία, και 13 μονάδες στην Ελλάδα. Είναι λίγο εξωφρενικό, βέβαια, το ότι οι νέοι Ευρωπαίοι συμπαθούν σε μεγάλο βαθμό το τερατούργημα των Βρυξελλών, όταν ο δείκτης της ανεργίας των νέων είναι τόσο υψηλός, σχεδόν στο 50% σε ορισμένες χώρες. Χρειάζεται να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς έχει μεθοδευτεί μια τεράστια ευρωκεντρική προπαγάνδα στην εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα πανεπιστήμια.

Στις 31 Μάίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με το Facebook, το Twitter, το YouTube και τη Microsoft, παρουσίασε έναν «κώδικα δεοντολογίας» για την online καταπολέμηση της εξάπλωσης της «παράνομης ρητορικής μίσους» στην Ευρώπη. Οι επικριτές λένε ότι η πρωτοβουλία ισοδυναμεί με επίθεση στην ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη, διότι ο ορισμός της «ρητορικής μίσους» και «υποκίνησης σε βία» της Ε.Ε. είναι τόσο ασαφής, ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει σχεδόν οτιδήποτε θεωρείται πολιτικά μη ορθό από τις ευρωπαϊκές Αρχές, όπως η κριτική κατά της μαζικής μετανάστευσης, του ευρώ ή ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 4 Μαΐου, ο Γιουνκέρ προειδοποιεί ότι οι χώρες της Ε.Ε. που δεν «έδειξαν αλληλεγγύη», αρνούμενες να δεχθούν μετανάστες, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 250.000 Ευρώ ανά μετανάστη. Στις 15 Δεκεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Κομισιόν αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής που θα μπορεί να παρεμβαίνει παντού στην Ε.Ε., ακόμα και χωρίς την άδεια των εθνικών αρχών.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde, ο «πολύς» κύριος Γιουνκέρ απείλησε τους Βρετανούς ότι, εάν φύγουν από την Ε.Ε. θα αντιμετωπιστούν ως “deserters” (λιποτάκτες). Σε μια συνέντευξή του, όμως, στην Telegraph, ο Giles Merritt, διευθύνων του think-tank «Φίλοι της Ευρώπης» έδωσε την πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από αυτές τις απειλές: «Οι Ευρωπαίοι είναι σε πανικό. Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν BREXIT, το σοκ θα είναι τόσο τρομακτικό, ώστε θα αναγκαστούν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να αγνοούν τις δημοκρατικές απαιτήσεις των πολιτών. Αναγκαστικά θα διαλυθεί αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή θα προσπαθήσουν να ξαναφέρουν πίσω τους Βρετανούς και επειδή φοβούνται ότι ολόκληρη η πολιτική τάξη θα σαρωθεί»

@Soeren Kern, Gatestone Institute, 09/06/2016

Αναζητήστε τα άρθρα: ΤΡΡ το «Υπερ-Μυστικό» και Αποκωδικοποίηση της Ατζέντας 2030


http://terrapapers.com/?p=41024

Γεώργιος Βούρης, o πρωτοπόρος νεοέλληνας Αστρονόμος


Ο φυσικός και αστρονόμος Γεώργιος Βούρης (1802 – 1860) ήταν από τους ανθρώπους που έπεισαν τον Γεώργιο Σίνα για τη δημιουργία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, του οποίου έγινε ο πρώτος διευθυντής (1846 – 1855).

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης φιλοσοφία και νομικά, αλλά σύντομα στράφηκε στα μαθηματικά και την αστρονομία. Μελέτησε υπό την επίβλεψη των καθηγητών των μαθηματικών Andreas von Ettingshausen και Joseph Johan von Littrow, διευθυντή του Αστεροσκοπείου της Βιέννης. Στη Βιέννη έγινε διευθυντής του εκεί Ελληνικού Σχολείου και την ίδια περίοδο (1834) υπέβαλε στο αστεροσκοπείο της Βιέννης την εργασία του για τον υπολογισμό της τροχιάς του κομήτη Μπιέλα. Με τη σύσταση του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών διορίστηκε, στις 14 Απριλίου 1837, τακτικός καθηγητής των μαθηματικών και της μαθηματικής φυσικής, ενώ το 1844 του ανατέθηκε και η διδασκαλία της αστρονομίας. Για πρώτη φορά, μετά από αιώνες, Έλληνας αστρονόμος είχε τη δυνατότητα να εκτελεί αστρονομικές παρατηρήσεις και να παράγει σημαντικό επιστημονικό έργο βασιζόμενο σε αυτές.


Ο Γεώργιος Βούρης υπήρξε ο εμπνευστής και πρώτος διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το έργο του ήταν διεθνώς αναγνωρισμένο. Δημοσίευσε αρκετές εργασίες, αστρονομικές και μετεωρολογικές παρατηρήσεις στα περιοδικά Astronomische Nachrichten[Ειδήσεις Αστρονομίας] και Αθηνά, αλλά μεγάλο μέρος του έργου του, όπως ο κατάλογος των θέσεων περίπου 1000 αστέρων («Περί του εντελούς προσδιορισμού των αστέρων, οίτινες ιδιάζουσιν εις την Ελλάδα») και το «Περί της θέσεως του Αστεροσκοπείου Αθηνών», παρέμεινε αδημοσίευτο. Ο Βούρης προσδιόρισε τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Αστεροσκοπείου, οι οποίες αποτέλεσαν την βάση για τη χαρτογράφηση της Ελλάδας. Εξέδωσε επίσης πεντάτομο, πλήρες σύστημα μαθηματικών υπό τον τίτλο Σειρά μαθηματικών. Παρά τη γενναιοδωρία του Σίνα και τον επιστημονικό ζήλο του Βούρη, το Αστεροσκοπείο δεν έτυχε της δεούσης κρατικής συνδρομής, για να μπορέσει να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί επαρκώς στον εθνικό και επιστημονικό προορισμό του. Ολόκληρο το προσωπικό του ιδρύματος αποτελούνταν κατά τα πρώτα έτη μόνον από τον διευθυντή του!



Το κτίριο του Αστεροσκοπείου Αθηνών (σχέδιο του 1842).
Πίσω αριστερά διακρίνεται η Ακρόπολη και στα δεξιά είναι ο Λόφος Νυμφών.

Ο λόγος του Γεωργίου Βούρη το 1842, στην τελετή της θεμελίωσης του Αστεροσκοπείου, αποτελεί ένα πρώτο μανιφέστο της επιστημονικής ερευνητικής δραστηριότητας σε μια χώρα που προσπαθεί να θέσει τις προτεραιότητες για τις δημόσιες λειτουργίες της. Μεταξύ άλλων, σ’ αυτή την ομιλία αναφέρθηκε και στον Μέτωνα: «…Βρισκόμαστε εδώ σε τόπο αφιερωμένο στην Αστρονομία, επειδή ακριβώς εδώ στην Πνύκα, όπου πρόκειται να κτιστεί το πρώτο Αστεροσκοπείο της νέας Ελλάδας, ο Μέτων πριν 2200 χρόνια είχε το Αστεροσκοπείο του, και σ’ αυτόν τον ιερό τόπο πραγματοποίησε τις παρατηρήσεις του. Ο περίφημος αυτός Έλληνας αστρονόμος, εκτός των άλλων ευρημάτων του, επινόησε κατά το έτος 433 π.Χ. και τον γνωστό σεληνιακό κύκλο. Αυτή η εφεύρεση φάνηκε τόσο αξιόλογη και σπουδαία στους τότε Αθηναίους, ώστε χάραξαν με χρυσά γράμματα τους υπολογισμούς του για το θέμα αυτό. Οπότε και μέχρι σήμερα η συνήθης επονομασία του κύκλου αυτού είναι η του χρυσού αριθμού …»

Το έτος 1845 στη μέση του εξαμήνου του αφαιρέθηκε ξαφνικά η έδρα της Φυσικής – κι αυτό μόνο και μόνο γιατί την ήθελε κάποιος άλλος για τον εαυτό του – και αντ’ αυτής του φόρτωσαν αυθαίρετα το μάθημα των μαθηματικών αντί πενιχρού μισθού. Για τα λεγόμενα δίδακτρα υπέρ του καθηγητή δεν γινόταν λόγος στην Ελλάδα. Όλες οι παραδόσεις ήταν δωρεάν. Ο μέχρι πρότινος καθηγητής των μαθηματικών παραμερίστηκε τελείως. Μετά από αυτές τις μεθοδεύσεις ο Γ. Βούρης θα είχε χωρίς αναβολή παραιτηθεί τελείως από το ελληνικό δημόσιο, αν δεν ήταν ήδη τότε το Αστεροσκοπείο στα σκαριά. Μόνο αυτό τον συγκράτησε. Χωρίς την συγκατάθεση όλων των πλευρών της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως λόγω της ενεργού επιρροής του βαρώνου Prokesh d’ Osten, του Αυστριακού τότε υπουργού στο παλάτι, κατάφερε ο Γ. Βούρης να ιδρύσει στην Ελλάδα Αστεροσκοπείο. Η τοποθέτηση των οργάνων με τα οποία εξοπλίστηκε το Αστεροσκοπείο ήταν πέρα ως πέρα έργο του Γ. Βούρη.



Πηγή: anemourion.blogspot.com

Η κατασκευή του Αστεροσκοπείου είχε σχέση με τις ανάγκες της τότε ναυσιπλοΐας, μέσω της ακριβούς μέτρησης του χρόνου και του προσδιορισμού του στίγματος των πλοίων, αλλά αποτελούσε ταυτόχρονα και έναν πολύ φιλόδοξο στόχο για τα χαρακτηριστικά μιας υπό διαμόρφωση κοινωνίας. Ήταν μια γέφυρα προς την Ευρώπη, μέσω της επιστήμης και της έρευνας , που θα αξιοποιούσε παράλληλα το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της Διασποράς.

Μετά την επιτυχή τοποθέτηση των οργάνων, ο Γ. Βούρης άρχισε τις αστρονομικές παρατηρήσεις κατά το τέλος του έτους 1847 και τις έφερε εις πέρας εντελώς μόνος για 7 συναπτά έτη με απερίγραπτη προσπάθεια, ανεξάντλητη αντοχή και με διαρκή αγώνα, παρά τους εξαιρετικά ενάντιους και ανασταλτικούς εξωτερικούς παράγοντες. Εντέλει όμως κατέρρευσαν οι φυσικές του δυνάμεις, συνέπεια μιας παλιότερης πολυετούς ελονοσίας, που οφειλόταν στις κλιματικές αλλαγές και τις ακατάπαυστες προσπάθειες στο Αστεροσκοπείο. Έπεσε βαριά άρρωστος κατά το τέλος του έτους 1854 και γι αυτό μεταφέρθηκε σε ιαματικά λουτρά στη Γερμανία.

Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Βιέννη. Εκεί παρά την κλονισμένη υγεία του και τις οικονομικές δυσχέρειες – 300 δραχμές ήταν η μηνιαία σύνταξή του – επεδόθη στη συγγραφή διαφόρων μαθηματικών και αστρονομικών εργασιών, μέχρι τον θάνατό του στις 16 Ιουλίου του 1860.

Τα 663 βιβλία και τα χειρόγραφα του Βούρη, απεστάλησαν στην αδελφή του, την μοναδική κληρονόμο του, η οποία τα παραχώρησε στο Αστεροσκοπείο αντί 1500 δραχμών. Ο τότε διευθυντής του Αστεροσκοπείου Ιούλιος Σμιτ με έγγραφό του στο υπουργείο Παιδείας πρότεινε να δοθεί ένα μεγαλύτερο ποσό στην φτωχή εκείνη κληρονόμο, για να τιμηθεί κατ’ αυτό τον τρόπο έστω και εμμέσως η μνήμη του Βούρη και για να του γίνει έστω και εν μέρει η αναγνώριση εκείνη, η οποία δεν του έγινε στην Ελλάδα.



Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com

Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ιδεολάτρες!

ideolatria
Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26 & 1029a.20  & 1036a.23», η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.

Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18»  &  «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα «ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.

Στην Γη κυριαρχεί δύναμη δημιουργός των τελικών μορφών της ύλης, η Εντελέχεια (βλ. Αριστοτέλης «Μετά τα Φυσικά, 1092a.3, 1050a.22»), η οποία εξωτερικώς εκδηλώνεται κατά την σχέση των συστατικών στοιχείων προς άλληλα και εσωτερικώς ως ψυχή των έμβιων όντων.

Θρεπτική εις τα φυτά, αισθητική και κινητική στα ζώα και νοητική στον άνθρωπο, στον οποίο αθάνατος και θείος είναι ο ποιητικός νους, όστις προέρχεται, ως θείον δώρο, έξωθεν (θύραθεν) και είναι αληθώς θείος : είναι το καθαρό Λογικό, ο Νους. Ο θείος ούτος ξένος παρέχεται αφ’ εαυτού στον άνθρωπο, κατά την διάρκεια της ζωής και όταν το σώμα διαλύεται μετά την κυρίως ειπείν ζωή επιστρέφει προς τον καθολικό Νου, όστις είναι ο θεός και εν τω οποίο απορροφάται, κατά τον Αριστοτέλη στο «Περί ψυχής, 430a.17»  & «Περί γενέσεως και φθοράς, 736b.27»!

Εν τη λειτουργία του σύμπαντος σκοπός της κοσμικής ύλης είναι το Είδος και του σώματος η ψυχή, ήτις είναι εντελέχεια η πρώτη σώματος φυσικού δυνάμει ζωή έχοντος.
Ο Κόσμος είναι ενιαίο και καλώς διατεταγμένο σύνολο και μεταβαίνει ολονέν σε ανώτερα στάδια εξέλιξης. Η προϊούσα αυτή εξέλιξη αποτελεί τον σκοπό της φύσεως, στον οποίο υπηρετούν όλοι οι επιμέρους σκοποί, διότι έκαστον ον δεν είναι μόνον σκοπός εαυτού, αλλά και μέσο προς πραγματοποίηση ανώτερων σκοπών, επί των οποίων πάλι στηρίζονται άλλοι έτι υψηλότεροι, ούτως ώστε πάντες συνεργάζονται προς πραγματοποίηση του ενός μεγάλου σκοπού, όστις είναι ο Κόσμος ως όλον. Ούτω ολόκληρο το σύμπαν αποτελεί ιεραρχία σκοπών, εν τη οποία τόσο και επί μέρους όσον και το όλον τελεί εις διαρκεί εξέλιξη προς αεί ανώτερους σκοπούς.

Αλλά ποιος είναι ο ύψιστος και έσχατος σκοπός, προς τον οποίον κατατείνει ο Κόσμος ;;
Τούτο μανθάνουμε, λέγει ο Αριστοτέλης, εάν εξετάσουμε την σχέση Είδους και ύλης κατά τα διάφορα στάδια της προς ανώτερους σκοπούς εξελίξεως.

Η ύλη υποχωρεί ολονέν περισσότερο όσο ανώτεροι είναι οι εκάστοτε πραγματοποιούμενες μορφές!
Συμβαίνει ότι και περί το έργο του καλλιτέχνη. Η ύλη από την οποία πλάττει τον ανδριάντα ή το άγαλμα, υποχωρεί αναλόγως προς το βαθμό της εμφανίσεως της μορφής/είδους/ιδέας, έως ότου δεν βλέπουμε πλέον εν τω μάρμαρο την ύλη, αλλά το καθαρό Είδος/Ιδέα/Μορφή!!

Κατά αυτήν την έννοια, θα πούμε εμείς, οι αρχαίοι Έλληνες  δεν ήταν ποτέ ειδωλολάτρες παρά μόνον ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ!!

Κεφάλας Ευστάθιος 

Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com/

Οι 14 φύλακες που κρατούν τα 7 μυστικά «κλειδιά» του διαδικτύου!...


Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι το σύνολο του διαδικτύου βρίσκεται στα χέρια μόλις 14 ατόμων; Δεκατεσσάρων ατόμων που αποτελούν τους φύλακες των «επτά κλειδιών του internet»; Αναμφίβολα ακούγεται σαν ιστορία βγαλμένη από μυθιστόρημα. Μήπως όμως δεν είναι;

Την περασμένη εβδομάδα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του διαδικτύου κατέρρευσε όταν χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους σέρβερς της εταιρείας Dyn που αποτελεί σημαντικό φορέα παροχής ηλεκτρονικών διευθύνσεων (Domain Name System ή DNS).

Οι χάκερς αύξησαν τόσο πολύ την κίνηση που διακομιστές της Dyn δεν μπορούσαν να την αντέξουν.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν για λίγο σελίδες όπως η Amazon, το Twitter, το Github, το Spotify και πάρα πολλές ακόμη.

Κι αυτό ενώ η Dyn είναι μία μόνο πάροχος DNS και παρότι οι χάκερς δεν απέκτησαν ποτέ ουσιαστικά τον έλεγχο του δικτύου της. Αν μια τέτοια επίθεση μπορεί να ρίξει το μισό διαδίκτυο αυτό σημαίνει ότι όποιος μπορέσει να ελέγξει όλα τα DNS, μπορεί να ελέγξει και όλο το διαδίκτυο.


Οι «κρύπτο-φύλακες»

Για αυτό και τα DNS έχουν τους «σωματοφύλακές» τους. Σύμφωνα με το Business Insider, πρόκειται για μια χούφτα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τους crypto officers. Θα μπορούσαμε να τους πούμε «μυστικούς αξιωματικούς» ή «κρύπτο-φύλακες».

Από το 2010 και περίπου κάθε τρεις μήνες μερικοί από αυτούς συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν μια τελετή που είναι γνωστή ως «η τελετή των κλειδιών». Σε αυτή τα «κλειδιά» του διαδικτύου επαληθεύονται και ενημερώνονται. 



Οι άνθρωποι που παρευρίσκονται σε αυτή την τελετή δουλεύουν για την «Εταιρεία του Διαδικτύου για την εκχώρηση Ονομάτων και Αριθμών» (ICANN). H ICANN είναι υπεύθυνη για την ανάθεση των αριθμητικών διαδικτυακών διευθύνσεων σε ιστοσελίδες και υπολογιστές.

Αν κάποιος μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο της βάσης δεδομένων της ICANN, θα μπορούσε να ελέγξει το διαδίκτυο. Για παράδειγμα θα μπορούσε να στέλνει τους χρήστες του διαδικτύου σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας αντί για την αυθεντική.

Η ICANN για να προστατέψει τα DNS προσπάθησε να τα ασφαλίσει χωρίς να αναθέσει πολύ μεγάλο έλεγχο σε κάποιο πρόσωπο. Επέλεξε επτά άτομα σαν «κλειδοκράτορες» και έδωσε σε κάθε έναν από αυτούς ένα κλειδί για το διαδίκτυο. Επέλεξε ακόμη επτά ανθρώπους που αποτελούν τους φύλακες των αντιγράφων ασφαλείας των κλειδιών. Στο σύνολό τους οι «μυστικοί αξιωματικοί» ή «κρύπτο-φύλακες» είναι λοιπόν 14.

Σε κάθε τελετή που γίνεται απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον τριών καθώς τρία είναι τα κλειδιά που απαιτούνται για να ξεκλειδώσει ο εξοπλισμός που προστατεύει τα DNS.

Τι είναι τα «κλειδιά του internet»

Τα κανονικά κλειδιά που κρατούν οι 14 «κρύπτο-φύλακες» ξεκλειδώνουν απλώς κάποια χρηματοκιβώτια. Μέσα σε αυτά βρίσκονται κάποια «έξυπνα κλειδιά» - κάρτες. Χρειάζονται πολλές από αυτές για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή που αποτελεί το «κλειδί του διαδικτύου».

Αυτό το «κλειδί» είναι στην πραγματικότητα ένας κωδικός. Ένα password, με μορφή κώδικα, που μπορεί να σου δώσει πρόσβαση στην βάση δεδομένων της ICANN. Αυτό το «κλειδί» ενεργοποιεί πολλά άλλα «κλειδάκια» που ελέγχουν και προστατεύουν επιμέρους κομμάτια του Διαδικτύου.

Το τελετουργικό

Τα μέτρα ασφαλείας που περιβάλλουν τις «τελετές των κλειδιών» είναι τεράστια. Οι συμμετέχοντες περνούν μέσα από μια σειρά κλειδωμένες πόρτες τις οποίες ανοίγουν με ειδικούς κωδικούς και σαρωτές χειρός και καταλήγουν σε ένα δωμάτιο όπου καμιά ηλεκτρονική επικοινωνία δεν είναι εφικτή.

Μέσα στο δωμάτιο, οι φύλακες βρίσκονται μαζί με κάποιους αξιωματούχους της ICANN και τυπικά ορισμένους παρατηρητές. Η τελετή γίνεται με μεγάλη σχολαστικότητα, καταγράφεται και ελέγχεται. Τα ακριβή βήματα είναι προσδιορισμένα με ακρίβεια εκ των προτέρων. Υπάρχει ειδικό σενάριο το οποίο οι συμμετέχοντες απομνημονεύουν και ακολουθούν κατά γράμμα. Έτσι αν υπάρξει οποιαδήποτε απόκλιση γίνεται εμφανής αμέσως.

Όσο ασφαλές - ή και όχι - κι αν φαίνεται όλο αυτό, το διαδίκτυο δεν παύει να είναι μια ανοιχτή τεχνολογία που δεν ανήκει σε καμιά ενιαία οντότητα. Η ICANN επιτρέπει σε όλους να παρακολουθήσουν την τελετή μέσω ζωντανής μετάδοσης από το διαδίκτυο. Δημοσιεύει επίσης τα σενάρια για κάθε τελετή.

Ένα βίντεο από την πρώτη τελετή το 2010: 




Η επόμενη τελετή θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου και θεωρείται ιστορική. Γιατί για πρώτη φορά θα αλλάξει το κεντρικό κλειδί πάνω στο οποίο είναι «χτισμένο» το σύνολο της ασφάλειας των DNS. Είναι γνωστό ως Root Zone Signing Key.


Διαβάστε το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2016/10/14-7.html#.WA_POxKiMqQ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters