Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σε πανικό οι τράπεζες: Ο Ντράγκι θα υπολογίσει την πραγματική αξία των ακινήτων, όχι τις αντικειμενικές τιμές

draghi_0
 

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ είναι γνωστό και κατέδειξε πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αυτοπαγιδεύτηκε στην πονηριά να αρπάξει όσο πιο πολλά μπορεί από αυτούς που δεν πρέπει. Τώρα ετοιμάζουν νέα εκκαθαριστικά και μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, πέρα από τις ενδογενείς αδυναμίες και αδικίες του, στηρίχθηκε στις λεγόμενες «αντικειμενικές τιμές» που θα ισχύσουν μέχρι το 2016, κόντρα σε μια ζοφερή πραγματικότητα με τις πραγματικές τιμές 40-50% κάτω από την κρατική διατίμηση.
Η γκάφα των αντικειμενικών «διορθώθηκε» για τα κρατικά ταμεία με μια θεσμική αλητεία: νομοθέτησαν πλειστηριασμούς ακινήτων των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο με «τιμές εκκίνησης» στο 1/3 των αντικειμενικών αξιών!.. Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Μα για τις τράπεζες. Διότι οι «ισολογισμοί» των τραπεζών στηρίζονται στα χαρτοφυλάκια των ακινήτων, εταιρειών και ιδιωτών, που έχουν υποθηκεύσει.
Όσο ισχύουν οι πλασματικές αντικειμενικές τιμές το σύστημα κρατιέται στα χαρτιά, τουλάχιστον μέχρι το 2016 (που είναι κανονικά οι επόμενες εκλογές ή που λήγει η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ). Όμως,  προέκυψε στο μεταξύ η Ενοποίηση του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος, από το οποίο απορρέουν τα νέα τεστ αντοχής (stress test) από τα οποία θα περάσουν 194 συστημικές τράπεζες της ΕΕ και τα οποία θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το μείζον θέμα για όλη την ευρωτραπεζική πιάτσα είναι πως θα είναι αυτά τα τεστ, πού θα δίνουν βάρος στον κίνδυνο των δανείων κλπ. Και ξαφνικά σκάει η πληροφορία ότι τα στεγαστικά χαρτοφυλάκια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο! Ανατριχίλα στην Αθήνα, καθώς αυτό σημαίνει ότι ο Ντράγκι δεν θα λάβει υπόψη του τις αντικειμενικές τιμές, αλλά τις πραγματικές τιμές της αγοράς… Πανικός στους τραπεζίτες.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» έγραψε πως οι ελληνικές τράπεζες μάλλον θα χρειαστούν μεγαλύτερη στήριξη μετά από την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή τους, καθώς τα «κόκκινα δάνεια» φτάνουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ. Προφανώς είχε κατά νου  τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, τα οποία η Αθήνα τρέμει, πρώτον γιατί δεν είναι ακόμη γνωστό το περιεχόμενό τους, δεύτερον γιατί οσμίζεται πως τα τεστ θα έχουν εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες, και τρίτον, γιατί φοβούνται ισχυρή υποτίμηση των στεγαστικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών μας.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που απασχολούν την Αθήνα. Η Credit Suisse θεωρεί τις ελληνικές τράπεζες «ακριβές» καθώς είναι δύσκολη η επιστροφή τους σε διψήφια κερδοφορία εξ αιτίας των πιέσεων στα επιτόκια χορηγήσεων, τα οποία έπεσαν για τα νέα δάνεια κατά 54 μονάδες βάσης, στο 4,92%. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που και η Bank of America υποβάθμισε τη σύσταση  για ελληνικές τράπεζες σε «neutral» από «buy». Υπό αυτή την πίεση, οι τράπεζες υποχρεώνονται να εκποιούν στρατηγικούς τομείς εξωστρέφειας, όπως η Εθνική η οποία πουλάει τώρα για 500 εκατ. δολ. την NBGI Private Equity του Λονδίνου στην Goldman Sachs και την Deutsche Bank. Ακολούθησε το μίνι κραχ στο χρηματιστήριο.
Συνεπώς, το όλο success story εξακολουθεί να τελεί υπό μεγάλο κίνδυνο. Η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από Caa1σε Caa3 δεν είχε καμία θετική επίπτωση στην επιφυλακτικότητα με την οποία την αντιμετωπίζουν οι ξένοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες. Το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, ο εμφανής στραγγαλισμός της λειτουργίας του κράτους σε όλα τα επίπεδα, το σκάσιμο της φούσκας των εξαγωγών, η υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος, η πτώση του δείκτη του χρηματιστηρίου αποτελούν μια εύλογη εξήγηση, ενώ ακόμη δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις από τις αντι-κυρώσεις της Ρωσίας στα αγροτικά και τον τουρισμό. Οι νταλίκες γύρισαν από τα ρωσικά σύνορα με τα νεκταρίνια και τα ροδάκινα. Μόνο οι σαμπάνιες της Μυκόνου (που είναι εισαγωγής), πάνε καλά.
Ακόμη και ο «φιλέλληνας» πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κράτησε πισινή τις προάλλες στην Αθήνα και μιλώντας για «το εύθραυστο της κατάστασης», για «έκτακτα και απρόοπτα» γεγονότα, εξήγησε ότι «δεν έχουμε βγει από το τούνελ και δεν έχουμε αφήσει όλα τα δεινά πίσω μας, όμως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος»…
πηγή:koutipandoras.gr
SBBCNEWS.COM

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ (βίντεο-παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων)

pagkosmio katapisteyma
Χρήστος Μπαλαντίνας: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;;!!!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=8808

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕ ΣΤΥΛΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!


 

Επί ώρες δεμένος σ΄ένα στύλο, απ΄τους πολίτες της Μάτα Γράντε της πολιτείας Αλαγόας, στη Βραζιλία. 
Είναι ο πολιτικός Μαρσονόλιο Μέντεζ ντα Κόστα, κατηγορούμενος, για κλοπή δημοσίου χρήματος. 
Η αθώωση του από το διεφθαρμένο δικαστήριο προκάλεσε αυτή την οργισμένη αντίδραση
των κατοίκων !!! 

Αντε και στα δικά μας !!!
ΠΗΓΗ
skeftomasteellhnika

Η εξαφάνιση Valentich μπορεί να συνδέεται με UFO

Ένας αγρότης μπορεί να κατέχει το μυστικό που θα ρίξει φως στην εξαφάνιση του πιλότου Fred Valentich τον Οκτώβριο του 1978.
Στης 28 Οκτωβρίου 1978 ο 20χρονος πιλότος Frederick Valentich πέταγε προς το King island από το αεροδρόμιο Moorabin της Μελβούρνης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Valentich ανέφερε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Steve Robey ότι ένα άγνωστο αεροσκάφος βρισκόταν και αιωρούταν επικίνδυνα κοντά πάνω από το δικό του , τύπου Cessna 182
Καθόλη τη διάρκεια του περιστατικού βρισκόταν σε επικοινωνία με το πύργο ελέγχου. Ωστόσο, μετά από μερικά δευτερόλεπτα η μετάδοση διεκόπη και ο πιλότος δεν βρέθηκε ποτέ, παρά την εκτενή έρευνα στην περιοχή.
Τριάντα έξι χρόνια μετά, μια ερευνητική ομάδα για εξωγήινους που διερευνά την υπόθεση, εξετάζει την ιστορία ενός αγρότη από την Αδελαΐδα, που υποστηρίζει ότι εκείνο το πρωί της εξαφάνισης είχε δει στην ιδιοκτησία του ένα ιπτάμενο αντικείμενο περίπου 30 μέτρα να πετά λίγο πιο πάνω από το σπίτι του.
Μάλιστα ο αγρότης ανέφερε επίσης ότι είχε δει επίσης και ένα αεροπλάνο τύπου Cesna, ακριβώς το ίδιο με του εξαφανισμένου πιλότου, να είναι κολλημένο δίπλα στο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο με ίχνη από πετρέλαιο.
Μάλιστα, κατέγραψε και τον αριθμό του αεροπλάνου, αλλά αποφάσισε να μην μοιραστεί τόσο καιρό την πληροφορία γιατί οι φίλοι του τον περιγελούσαν.
Τώρα, οι ειδικοί ψάχνουν να βρουν τον αγρότη για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας
Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, το περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές. Πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοθέτημα, που ποινικοποιεί την σκέψη και την έκφραση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το πεδίο στους ανθέλληνες, να ασχημονούν, αρνούμενοι τις Γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έκρινε ότι «υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως π.χ. «παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος.», που επιτρέπουν στο νομοσχέδιο να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, όντας χρήσιμο μόνο για πολιτική κατανάλωση και όχι ως νόμος του Ελληνικού Κράτους.
Πέραν, όμως, των παραπάνω σημαντικών, διότι επιτρέπουν την λογοκρισία του οποιουδήποτε δεν συμφωνεί με την άποψη της κυβερνήσεως, υπάρχει και μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος στο εν λόγω νομοθέτημα. Υπάρχει ειδική διάταξη περί της ποινικοποίησης  της άρνησης ή  εγκωμιασμού εγκλημάτων γενοκτονίας. Η διάταξη αυτή, κατόπιν διαταγής Ερντογάν και σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, δεν περιλαμβάνει την Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Αντιγράφουμε, σχετικώς, απόσπασμα άρθρου του Σάββα Καλεντερίδη:

 «Δηλαδή, επί της ουσίας, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι όταν το Μάιο του τρέχοντος έτους επιχειρήθηκε να κατατεθεί το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ότι τιμωρείται ο εγκωμιασμός, η επιδοκιμασία και η κακόβουλη άρνηση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής απέστειλε ηλεκτρονικό σημείωμα σε συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητούσε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προβληματική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με την άποψή της, θα μπορούσε να έχει στη χώρα μας πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους!
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βουλευτής του ιδίου κόμματος συναντήθηκε τότε με τον πρέσβη της ενδιαφερόμενης χώρας, για να συντονίσουν τη δράση τους και να μην ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων»

Η Χρυσή Αυγή έχει σταθεί πολύ πριν από την είσοδό της στην Βουλή στο πλευρό των Ποντίων και Μικρασιατών αδελφών μας, έχοντας μάλιστα καταθέσει πρόταση νόμου στην οποία αναφερόταν ρητά ότι «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ».
Αυτό που τίθεται σε αμφισβήτηση από το επαίσχυντο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη μέσα στο καλοκαίρι, είναι η Εθνική μας Μνήμη. Είναι το δικαίωμά μας να μην ξεχάσουμε τα εγκλήματα που βίωσαν οι πρόγονοί μας. Είναι το δικαίωμα μας στην Ύπαρξη, την Αξιοπρέπεια και την Μνήμη. Είναι το δικαίωμά μας να είμαστε Έλληνες!
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_323.html

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: 
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ… ΑΦΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ., ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ… «ΑΣΥΛΙΑ» ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 100 δις ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ 15/5/2014 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ;;; 

ΤΧΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
………………………………………………
Γιάννης Καλογερόπουλος  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΩΝΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΧΣ !!!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ !!! ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!!! ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΧΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΧΑΖΑΡΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!! …..
ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ………ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ !!!! ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 63 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ !!!! ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ …. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ !!!! ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΩΣ !!!! ….
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ .,…. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!! ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!! …. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ !!!! ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ….. ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ [ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ] …. ΛΗΞΑΝΕ .. ΓΙΑΤΙ ΛΗΞΑΝΕ … ΠΟΥ “ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΛΗΞΑΝΕ ….. ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΠΟΥ ΛΗΞΑΝΕ !!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ !!!! ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΝΥΣΗ …… ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ !!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ;; ….. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΧΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ … ΑΜΕΣΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ …. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΕΟN !!! ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΜΕΣΩΣ !!!!
ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 28-6-2013
ΑΥΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ!!!!!!!
ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ
ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΑΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
… ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ….ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ……..
ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ …..
Τελική επικύρωση του δικηγορικού γραφείου στην Νέα Υόρκη όπου καταθέτει το πόρισμα ότι έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία επικύρωσης και ότι έχει διεκπεραιωθεί με επιτυχία χωρίς να φέρει οιανδήποτε ένσταση η Αμερικάνικη Κυβέρνηση,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ;;;; ΟΕΟ ..
.
..ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ TRUST ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ;;;
….. ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ;;;;;;
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΤΗΝ ….
….• Νομοθεσία του πως επικυρώνεται ο λογαριασμός που είναι καταχωρημένος στον UCC1 λογαριασμό της Αμερικάνικης Κυβέρνησης
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΤΟΝ
• Λογαριασμός που είναι καταχωρημένο το όνομά του Αρτέμη Σώρρα στην οθόνη του UCC1,
• Απόδειξη κατάθεσης από τον κηδεμόνα όπου φαίνεται ο κηδεμονευόμενος λογαριασμός στην τράπεζα του Καναδά (με επικυρωμένα σφραγισμένα έγγραφα που κλείδωσαν παρουσία του Γενικού τραπεζίτη και με αποδείξεις),
• Πληρεξούσιο και όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα που συνοδεύουν τους τίτλους αυτούς, Συμφωνίες κτλ,
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΣΠΟΡΟΧΑΖΑΡΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
…………………………………………………
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ «ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ«…  ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ…
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Κανείς δε σας παίρνει τη περιουσία… απο φόρους ή πρόστιμα !!! Αααννν….. κάνουν αυτά που πρέπει οι Δικηγόροι …. και σας εκπροσωπούν όπως πρέπει…!!!!

Στρασβούργο, στις 13 Μαΐου 2004
Ακριβές αντίγραφο του μόνου πρωτοτύπου στην αγγλική και την γαλλική, που έχει κατατε-θεί στα Αρχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στρασβούργο, 20 Ιουλίου 2004
Ο Γενικός Γραμματέας Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης
1625492_720900371264656_429360436_n

http://alfeiospotamos.gr/?p=8812

Φορωνίς το αρχαιότερο έπος που χάθηκε

Προς τιμήν του Φορωνέως γράφτηκε το αρχαιότερο έπος με τίτλο «Φορωνίς», από άγνωστο ποιητή, που χάθηκε. Αυτό το έπος χρησιμοποίησαν ως πηγή τους οι λογογράφοι Ακουσίλαος και Ελλάνικος και από αυτούς οι μεταγενέστεροι, από τους οποίους παίρνουμε μια εικόνα από το περιεχόμενό του.
Ο Αργείος διθυραμβοποιός Ελλάνικος, με πρότυπο αυτό το πρώτο έπος, έγραψε δέκα βιβλία με τίτλο «Φορωνίς» που πραγματεύονταν περί της βασιλείας και των έργων του.
Η «Φορωνίς» ιστορούσε τον κατακλυσμό του Ωγύγου και την ευεργετική βασιλεία των Ιναχιδών, που δεν επεδίωξε πολέμους, αλλά στα χρόνια αυτά που ανέτειλε η αυγή του πολιτισμού, συνέβαλε στην καλλιέργεια των εγχωρίων σπερμάτων του.
Σ’ αυτό ο Φορωνεύς θεωρείται ως φορέας του ανθρώπινου πολιτισμού και αποκαλείται «πατήρ θνητών ανθρώπων και πρώτος άνθρωπος»:
«Υπάρχει δε και αυτή η παράδοσις: Πως ο Φορωνεύς σε τούτη τη χώρα ήταν ο πρώτος κάτοικος και ο Ίναχος δεν ήταν άνθρωπος αλλά ποταμός και πατέρας του Φορωνέα»
Σύμφωνα ακόμη με το έπος αυτό ο Φορωνεύς μετά τον κατακλυσμό, αποφάσισε να συγκεντρώσει σε έναν τόπο τους απογόνους του και μαζί και τους άλλους και να προστατεύσει το άοπλο και ανυπεράσπιστο ανθρώπινο γένος, γιατί καθώς ζούσαν σκορπισμένοι και απομονωμένοι, κινδύνευαν ν’ αφανιστούν, από τα θηρία και τους άλλους εχθρούς.
Τότε ο Δίας που βασίλευε σε θεούς και ανθρώπους, με την προτροπή της Ήρας του παραδίδει την εξουσία και ο Φορωνεύς γίνεται ο πρώτος θνητός βασιλιάς.Η Ήρα τον συμπαθούσε γιατί ίδρυσε το πρώτο ιερό της στο Άργος και καθιέρωσε τις θυσίες προς τιμήν της, αλλά και γιατί στη διαμάχη της με τον Ποσειδώνα είχε πάρει το μέρος της.
Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ερμής σκόρπισε τους ανθρώπους σε διάφορες πολιτείες πάνω στη γη, αφού δεν χωρούσαν όλοι σε μια πόλη. Όμως προέκυψαν καινούργια προβλήματα. Ενώ στην αρχή οι άνθρωποι είχαν μία γλώσσα, τώρα μιλούσαν διαφορετικές.Αυτή η σύγχυσις γλωσσών, έγινε αιτία ερίδων και πολέμων.
Για να ζουν οι άνθρωποι με δικαιοσύνη και αρμονικά, ο Φορωνεύς συνέταξε τους πρώτους νόμους και ίδρυσε τα πρώτα δικαστήρια. Επινόησε επίσης τα όπλα, δίδαξε στους υπηκόους του η χρήση τους για να προστατεύονται από τα άγρια θηρία, να τρέφονται από το κυνήγι, αλλά και να τα χρησιμοποιούν όπου δεν επιβαλλόταν ο νόμος.
Από την Ωκεανίδα Μελία (ή Αργεία) ο Ίναχος απέκτησε τον Φορωνέα, τον Αιγιαλέα και την Ιώ. Ως παιδιά του αναφέρονται ακόμη ο Φηγεύς, ο Πελασγός, ο Άργος και η Μυκήνη. Ο Φορωνεύς που διαδέχτηκε τον Ίναχο, θεωρείται ο γενάρχης της Πελασγικής φυλής. Η βασιλεία του συνέπεσε με τον μεγάλο κατακλυσμό του Ωγύγου:
«Πρώτος παρ’ Αθηναίοις μνημονεύεται Ώγυγος καθ’ όν Έλλησιν ο μέγας και παλαιός ιστορείται κατακλυσμός. Τούτο λέγεται συγχρονίσαι Φορωνεύς ο Ινάχου, Αργείων βασιλεύς».
Ο Παυσανίας διασώζει πληροφορίες από το αρχαιότερο έπος Φορωνίς, σύμφωνα με το οποίο ο Φορωνεύς μετά από αυτόν τον κατακλυσμό, ήταν ο πρώτος που συγκέντρωσε τους ανθρώπους σε έναν τόπο, και τους δίδαξε τον τρόπο του κοινωνικού βίου, ιδρύοντας έτσι την πρώτη πόλη:
«Ο Φορωνεύς δε ο γιος του Ινάχου είναι εκείνος που πρώτος συγκέντρωσε τους ανθρώπους σε κοινότητες, ενώ πριν κατοικούσαν σκόρπιοι ο καθένας μόνος του στα δάση και στα βουνά. Και γι αυτό το μέρος που για πρώτη φορά μαζεύτηκαν ονομάσθηκε «Φορωνικόν»
Προηγουμένως ζούσαν σκόρπιοι και απομονωμένοι όπως οι Κύκλωπες, για τους οποίους ο Όμηρος γράφει:
«Δεν έχουν προεστών βουλές, μήτε από νόμους ξέρουν
και κατοικούνε στων βουνών κατακόρυφα τις ράχες,
μέσα σε βαθουλές σπηλιές και τα παιδιά του ορίζει
καθείς και τη γυναίκα του και δεν ψηφάει τους άλλους»
Ακόμη για χάρη των ανθρώπων ο Φορωνεύς μεταφέρει τη φωτιά από τον ουρανό με τη συναίνεση του Δία και διδάσκει τους ανθρώπους να την χρησιμοποιούν, κυρίως για να προσφέρουν θυσίες:
«Πιο πέρα από το ομοίωμα (του Βίτωνος) υπάρχει ένας τόπος όπου καίνε φωτιά, που τη λένε φωτιά του Φορωνέα, γιατί οι Αργείοι δεν παραδέχονται πως ο Προμηθεύς έδωσε στους ανθρώπους τη φωτιά, αλλά αποδίδουν την εύρεσή της στο Φορωνέα».
Την φωτιά αυτή διατηρούσαν οι Αργείοι άσβεστη στον ναό του Λυκίου Απόλλωνος και την ονόμαζαν Φορωνικόν πυρ. Ακόμη, όπως γράφει ο Παυσανίας, οι Αργείοι πρόσφεραν θυσίες στον τάφο του Φορωνέα, μέχρι τα δικά του χρόνια.Από τον Φορωνέα και τη νύμφη Τηλεδίκη γεννήθηκαν ο Άπις και η Νιόβη.
Στο μικρό χρονικό διάστημα που βασίλεψε στο Άργος ο Άπις, όλη η Πελοπόννησος ονομαζόταν Απία και οι κάτοικοί της Απιδόνες. Η Νιόβη ήταν η πρώτη θνητή γυναίκα με την οποία έσμιξε ο Δίας.
Από την ένωση αυτή γεννήθηκαν ο Πελασγός και ο Άργος. Από αυτόν τον γιό του Δία και της Νιόβης η πολιτεία αλλά και όλη η Πελοπόννησος μετονομάστηκε από Απία σε Άργος.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/08/forwnis-arxaiotero-epos-pou-xathke.html

Έλληνες το 3% των καλύτερων επιστημόνων παγκοσμίως


0108s16gre1-thumb-largeΟ ελληνισμός διαθέτει περίπου το 3% των επιστημόνων κορυφαίας εμβέλειας παγκοσμίως, αν και ο πληθυσμός της Ελλάδας ή των Ελλήνων διεθνώς αντιστοιχεί μόνο στο 0,15% ή 0,20% από τα 6,92 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Κι όμως, παρά τη σημαντική παραγωγή Ελλήνων επιστημόνων, το 85% εκείνων με ισχυρή επιρροή δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης -τακτικός καθηγητής Πρόληψης Νοσημάτων, Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, όπως και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ- στο τελευταίο βιβλίο του «Παραλλαγή πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο Ριτσερκάρ» (Κέδρος 2014) περιλαμβάνει δεδομένα που περιγράφουν μία πραγματικότητα με δύο όψεις: Τιμά τους Eλληνες επιστήμονες και ερευνητές, αλλά αναδεικνύει και τα προβλήματα του ελληνικού κράτους και του συστήματος οργάνωσης των ελληνικών πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη:
• Για την καταγραφή των δεδομένων που παρουσιάζονται στο βιβλίο χρησιμοποιήθηκε η βάση Google Scholar που έχει το πλεονέκτημα να καλύπτει το ευρύτερο δυνατό φάσμα των επιστημών (θετικών, βιοϊατρικών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών, επιστημών πληροφορικής κ.λπ.) και αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ διαφορετικών πεδίων. Η διαδικασία αναζήτησης χρησιμοποίησε επίσης τις βάσεις Web of Science, Scopus και Microsoft Academic Search, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πληρότητα της εντόπισης επιστημόνων υψηλής απήχησης.
• Με βάση τις αναφορές που κάνουν άλλοι επιστήμονες στο έργο ενός τρίτου επιστήμονα, συνολικά 336 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα περιλαμβάνονται στους πλέον κορυφαίους επιστήμονες, ως προς την επιρροή τους στη διεθνή βιβλιογραφία. Κριτήριο είναι ένας επιστήμονας να έχει πάνω από 10.000 αναφορές και τουλάχιστον μια δημοσίευση ή βιβλίο (ως πρώτος/τελευταίος/μόνος συγγραφέας), να έχει πάνω από 500 αναφορές ή 4.000 έως 10.000 αναφορές, αλλά τουλάχιστον μια δημοσίευση ή βιβλίο (ως πρώτος/τελευταίος/μόνος συγγραφέας) με πάνω από 1.000 αναφορές. Τα κριτήρια διασφαλίζουν τον μεγάλο συνολικό όγκο αναφορών, δίνοντας και έμφαση στο να υπάρχουν και συγκεκριμένες δημοσιεύσεις ή βιβλία εξαιρετικά υψηλής εμβέλειας.
• Oμως το 85% από τους κορυφαίους 336 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα βρίσκεται σήμερα στο εξωτερικό. Ακόμη και οι λίγοι που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν κάνει τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο μέρος του σημαντικού τους έργου εκτός Ελλάδας και πολλοί από αυτούς φεύγουν πάλι τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, περίπου το 95% του δημοσιευμένου έργου των 336 έχει γίνει εκτός Ελλάδος.
«Οι καλύτεροι Eλληνες επιστήμονες έχουν μαζικά εξοριστεί από την Ελλάδα. Μια φθίνουσα μειονότητα εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα, συχνά σε συνθήκες σκληρής εσωτερικής εξορίας. Η έλλειψη χρηματικών πόρων, υποδομών και υποστήριξης για την επιστήμη και την έρευνα είναι βέβαια πασιφανής, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος γι’ αυτήν τη φυγή του καλύτερου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Θεωρώ ότι ακόμη χειρότερος λόγος είναι η έλλειψη συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της αριστείας και η εκτεταμένη επικράτηση των μετρίων στον ακαδημαϊκό, πολιτικό, και ευρύτερο κοινωνικό βίο που οδηγεί σε απαξίωση και μιζέρια. Αν και οι 336 αυτοί επιστήμονες είναι παγκοσμίως γνωστοί και διάσημοι, στον ελλαδικό χώρο, οι περισσότεροι είναι άγνωστοι, ενώ ακούγονται και επικρατούν κατά κόρον τα ονόματα μόνο διαφόρων ασήμαντων, φιλόδοξων και πολιτικά/συνδικαλιστικά/παραθρησκευτικά/ποδοσφαιρικά κ.λπ. δικτυωμένων» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Ιωαννίδης. Και πρόσθεσε: «Εξίσου ασήμαντοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι και οι περισσότεροι που δρουν στο εξωτερικό, αλλά αναγνωρίζονται κατά καιρούς ως διακεκριμένοι από ελλαδικούς θεσμούς. Το ελλαδικό σύστημα έχει κατασκευάσει μια ανυπόστατη τεχνητή πραγματικότητα ακόμη και για τους Eλληνες του εξωτερικού. Η δεξαμενή μετριοτήτων ανατροφοδοτεί εσαεί τη μετριότητα σε θέσεις ισχύος».   
http://greeksurnames.blogspot.gr/2014/08/3.html

Γιάννης Καλογερόπουλος ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ .... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΒΙΤΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΑΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ !!!


ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΩΝΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΧΣ !!!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ !!!
ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!!!
ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΧΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΧΑΖΑΡΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ !!!
..... ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΗΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ .
........ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ !!!!
ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 63 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ !!!!
ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ .... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ !!!!
ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΩΣ !!!!
.... ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ .,.... ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!!
ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ !!!!
.... ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ !!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ..... ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ [ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ] .... ΛΗΞΑΝΕ .. ΓΙΑΤΙ ΛΗΞΑΝΕ ... ΠΟΥΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΛΗΞΑΝΕ ..... ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΠΟΥ ΛΗΞΑΝΕ !!!
ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ [ΙΒΟΕ ] ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΚΑ ΜΕ 1% ΕΤΗΣΙΩΣ !!! Η ΗΜΗΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΞΩΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΞΩΦΛΗΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΕΞΩΦΛΕΙ !!!!
ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ... ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ !!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ !!!!
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ .... ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΝΥΣΗ
...... ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ !!!
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ;;
..... ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 63 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΧΣ.....
ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ..
. ΑΜΕΣΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ .
... ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΧΣ !!!..
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ !!!
ΑΥΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ....
.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!!
ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΕΟΝ !!!
ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΜΕΣΩΣ !!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ 50αρια ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ
...., ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ !!!
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΞΑΝΑ !!!
ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...... ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΛΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!!
ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 63 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ !!!!
ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ .... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ !!!!
ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΩΣ !!!!
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_46.html

Μέγας Αλέξανδρος: Ο θάνατος-μυστήριο του Έλληνα βασιλέα των βασιλέων - Τι λένε οι θρύλοι για την ταφή του

Έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση της πιθανής εύρεσης του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αρχαία Αμφίπολη Σερρών.

Ήδη αποτελεί κύρια είδηση στο BBC, και στο newsobserver, και έπεται συνέχεια. Αλλά ποιες είναι στ’ αλήθεια οι πιθανότητες ο τύμβος στην Αμφίπολη να είναι πράγματι ο τάφος του μεγάλου στρατηλάτη που το όνομα του έχει γίνει συνώνυμο της Δόξας....
και της Αθανασίας παγκοσμίως;

Πώς πέθανε, και πού και υπό ποιες συνθήκες θάφτηκε πραγματικά; Πώς και γιατί έχουν σήμερα χαθεί τα ίχνη της σορού του Αλεξάνδρου, την οποία σύμφωνα με αναφορές αρχαίων ιστορικών επισκέφθηκαν και «προσκύνησαν» προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, επομένως μέχρι και τότε, δηλαδή τέλη του 1ου αιώνα π.Χ ήταν γνωστό το μέρος της ταφής του;

Τι λένε οι θρύλοι και τι υποστηρίζουν οι αρχαίοι ιστορικοί; Ποιες οι πιθανότητες ο μαθητής του σπουδαίου Αριστοτέλη να έπεσε τελικά θύμα δολοφονίας;

Ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, Βασιλεύς Μακεδόνων, Ηγεμών (Στρατηγός Αυτοκράτωρ) της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, διάδοχος των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, οι κατακτήσεις του οποίου αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο των βασιλείων των Διαδόχων του, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς.

Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασσικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς στην ιστορία του έθνους, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνας π.Χ.).

Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β' στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών.

Βασιλιάς της Μακεδονίας, συνέχισε το έργο του πατέρα του, του Φιλίππου Β'. Ο Φίλιππος Β' ήταν ιδιαίτερα ικανός στρατηγός, πολιτικός και διπλωμάτης, αναμορφωτής του μακεδονικού στρατού και του μακεδονικού κράτους.

Ο Αλέξανδρος, ολοκλήρωσε την ενοποίηση των αυτόνομων ελληνικών πόλεων-κρατών της εποχής, και κατέκτησε σχεδόν όλο τον γνωστό τότε κόσμο (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

Ο Αλέξανδρος επέστρεψε στη Βαβυλώνα  μετά τις απέραντες κατακτήσεις του, και άρχισε να οργανώνει τον περίπλου της Αραβίας και την εξερεύνηση των ακτών της Βόρειας Αφρικής.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την Αραβία, στις 2 προς 3 Ιουνίου 323 π.Χ. συμμετείχε σε συμπόσιο έπειτα από το οποίο εκδήλωσε πυρετό, που διήρκεσε και τις επόμενες ημέρες αναγκάζοντάς τον να μεταθέσει την ημερομηνία αναχώρησης.

Μετά από μια σύντομη βελτίωση της υγείας του κατέρρευσε ξανά, χωρίς να μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει.

Η φήμη ότι είχε ήδη πεθάνει ανάγκασε τους στρατηγούς του να επιτρέψουν σε όλους τους στρατιώτες του να περάσουν από τον κρεβάτι του για να τον χαιρετίσουν. Μετά από δύο ημέρες πέθανε, στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ..

Λίγο πριν πεθάνει ρωτήθηκε σε ποιόν αφήνει την βασιλεία του και απάντησε «τῷ κρατίστῳ»,δηλαδή «στον δυνατότερο». Σύμφωνα με ένα θρύλο, μουμιοποιήθηκε και θάφτηκε σε ένα γυάλινο φέρετρο γεμάτο μέλι. Για πολλούς ο Αλέξανδρος δολοφονήθηκε, δεν ε΄χει αποδειχθεί αλλά ταλανίζει ακόμα τους ερευνητές της ιστορίας.
 Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι αν έγινε αυτό, το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Ακολουθεί η θαυμάσια μελέτη από το ellinondiktyo.blogspot.gr.

 Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του. Σ’ αυτούς δηλαδή που με την παραμικρή παράλειψη καθήκοντος την ώρα της μάχης, στις οποίες σημειωτέον ο Αλέξανδρος διεκδικούσε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαν αναρίθμητες φορές να επιφέρουν τον θάνατο του ακατάβλητου στρατηλάτη απ’ την Μακεδονία.

Κάποτε μάλιστα, όταν ο στρατηγός του Παρμενίων, του έγραψε να προσέξει τον φίλο και προσωπικό του γιατρό Φίλιππο, ως πιθανό προδότη και δηλητηριαστή του, αυτός πρώτα διάβασε το γράμμα και με το ένα χέρι παρέδωσε στον γιατρό του Φίλιππο την... επιστολή που τον κατηγορούσε για προδοσία και με το άλλο πήρε απ’ τα χέρια του το φάρμακο και το ήπιε μπροστά σ’ όλους, χωρίς φυσικά να βλαφτεί.


Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν τον Αλέξανδρο, είχαν απόλυτη συναίσθηση, της ανεπανάληπτης ιστορικής εποποιίας που ζούσαν κοντά του και γνώριζαν ότι τα ονόματά τους θα γραφούν για πάντα στο φωτεινότερο στερέωμα της ιστορίας.

Στην απεγνωσμένη όμως αναζήτηση μιας πιθανής σκευωρίας κατά της ζωής του Αλεξάνδρου, πολλοί ιστορικοί κατέληξαν σε κάποιες πιθανές εκδοχές.

Ο Πλούταρχος αναφέρεται σε διάφορα πιθανά σενάρια ενοχής, με βασικότερα, αυτό της διχόνοιας που υποκίνησε η μητέρα του Αλέξανδρου Ολυμπιάδα με τον διοικητή της Ευρώπης στρατηγό Αντίπατρο, και τον γιο του Κάσσανδρο.

Στις συνωμοσίες δηλητηριασμού εμπλέκουν, τους δύο οινοχόους του Αλεξάνδρου τον Μήδιο και Ιόλλα (γιο του Αντίπατρου), αλλά και τον δάσκαλό του, τον άριστο άνθρωπο και πανεπιστήμονα Αριστοτέλη.


Ασφαλώς και κάποια σενάρια δολοφονίας του Αλεξάνδρου απ’ την πλευρά των Ελλήνων, δεν στερούνται ενδείξεων, αλλά ο τρόπος της θανάτωσης του Αλεξάνδρου, είναι που μας παραπέμπει έντονα σε χαλδαιο-περσικό τρόπο δολοπλοκίας, κάτι που αδικαιολόγητα σύμφωνα με το ellinondiktyo.blogspot.gr παραβλέπουν οι ιστορικοί.

Φυσικά δεν φιλοδοξούμε εδώ, να λύσουμε τον γρίφο, ποιος σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αλλά είναι νομίζω μέσα στα πλαίσια της μελέτης μας, να υπογραμμίσουμε την εξαιρετική πιθανότητα ανάμειξης του χαλδαιικού ιερατείου, στην δολοφονία του Αλεξάνδρου και την ενδεχόμενη παρουσία του μαγγανευτή δόλου, στα σημαντικότερα σταυροδρόμια της ιστορίας.

Ο Αλέξανδρος μετά την εκπληκτική νίκη του κατά του Δαρείου πρώτα στον Γρανικό μετά στην Ισσό και κατόπιν στα Γαυγάμηλα, έφτασε στην Βαβυλώνα το 331 π.Χ. όπου και του παρέδωσαν την πόλη αμαχητί.

Επτά χρόνια μετά το τέλος της εκστρατείας στα βάθη της Ασίας και την Ινδία, το 324 π.Χ. επέστρεψε στην Βαβυλώνα κατακτητής «ολόκληρης» της Ασίας, με δεδηλωμένη την πρόθεσή του, να κάνει την Βαβυλώνα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του.

Να λοιπόν η άλλη πλευρά των γεγονότων, που ποτέ δεν φωτίζεται αρκετά: «Με τον τερματισμό του πολέμου (με τους ορεσίβιους Κοσσαίους) ο Αλέξανδρος βάδιζε πλέον με βραδύ ρυθμό προς την Βαβυλώνα.


Ενώ απείχε τριακόσια στάδια απ’ την Βαβυλώνα, οι λεγόμενοι Χαλδαίοι, αστρολόγοι με μεγάλη φήμη, που συνήθιζαν να προλέγουν τα μέλλοντα, με αρχηγό τους κάποιον Βελεφάντη, μήνυσαν στον Αλέξανδρο, ότι προείδαν τον επικείμενο θάνατό του στην Βαβυλώνα.

Πρόσταξαν δε να ειδοποιήσουν τον βασιλιά για τον κίνδυνο που τον απειλούσε και τον συμβούλεψαν με κανένα τρόπο να μην εισέλθει στην πόλη.

Είπαν δε πως μπορεί να διαφύγει τον κίνδυνο (του θανάτου) αν αναστηλώσει τον τάφο του Βήλου, τον γκρεμισμένο από τους Πέρσες, παραιτηθεί απ’ την είσοδό του στην Βαβυλώνα και δεχθεί να προσπεράσει δίπλα απ’ την πόλη.

Όταν ο Αλέξανδρος έμαθε για την προφητεία των Χαλδαίων κατεπλάγη και αναλογιζόμενος την οξύνοια και την φήμη αυτών των ανθρώπων ταράχθηκε. Τότε έστειλε μεν στην πόλη πολλούς απ’ τους φίλους του, αλλ’ αυτός αλλάζοντας δρόμο παρέκαμψε την Βαβυλώνα και στρατοπέδευσε σε απόσταση διακοσίων σταδίων απ’ αυτήν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε γενική κατάπληξη κι αμέσως τον επισκέφθηκαν πολλοί άλλοι Έλληνες και μεταξύ των φιλοσόφων και ο Ανάξαρχος.

Αυτοί όταν έμαθαν την αιτία του πράγματος, εξάντλησαν όλη τους την πειστική δύναμη με επιχειρήματα απ’ την φιλοσοφία και τον μετέπεισαν σε τέτοιο βαθμό που καταφρόνησε κάθε μαντική τέχνη και περισσότερο αυτή των περίφημων Χαλδαίων.

Έτσι ο βασιλιάς σαν να ήταν ψυχικά λαβωμένος και θεραπεύθηκε από τους λόγους των φιλοσόφων, εισήλθε τελικά μετά δυνάμεως στην Βαβυλώνα».

Στο θέατρο της ιστορίας, οι ιερείς της Βαβυλώνας μασκαρεμένοι σε αυτόκλητους σωτήρες, έφερναν στον Αλέξανδρο δώρο μια ευκαιρία διαφυγής, από αφανισμό που… οι ίδιοι είχαν επινοήσει!

Σωτηρία υπήρχε… αλλά μόνο εάν και εφόσον ο μεγαλειώδης Έλληνας, δεχόταν να παραιτηθεί απ’ την πορεία του! Η πιο πονηρή «αλεπού» της ιστορίας, το χαλδαιικό ιερατείο, ξάφνιασε το πιο ρωμαλέο λιοντάρι της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο!

Ο στρατηλάτης με το ένστικτο του αήττητου ηγέτη, διαισθάνθηκε τον κίνδυνο και κοντοστάθηκε αναστατωμένος. Οι «παντογνώστες» όμως «σοφοί» συνοδοί του, με αρχηγό τους κάποιον Ανάξαρχο, έσπευσαν να τον καθησυχάσουν και το πέτυχαν!

Η ασφάλεια του Αλέξανδρου, ήταν στα χέρια ανθρώπων που είχαν παντελή άγνοια της χαλδαιικής πανουργίας. Κατά φαντασία φιλόσοφοι, κατ’ ουσία αφελείς καθησυχαστές, δεν κατάφεραν ούτε υποθετικά να αναγνωρίσουν στα λόγια των Χαλδαίων, κάποια έμμεση απειλή κατά της ζωής του Αλεξάνδρου!

Οι ανάξιοι αυτοί φύλακες της ζωής του μεγάλου βασιλιά, δεν γνώριζαν τίποτε για τους άθλους των Χαλδαίων, αγνοούσαν εντελώς το αόρατο οπλοστάσιο και τα απίθανα υλικά της δηλητηριο-μαγγανείας.

Δεν γνώριζαν τα αναρίθμητα προσωπεία του χαμογελαστού δόλου, του αυτόκλητου σωτήρα, την θεατρική δουλοπρέπεια, την υποκριτική φιλία και τις αλάνθαστες συνταγές σεξουαλικής σαγήνης χάριν διείσδυσης στο περιβάλλον του προεπιλεγμένου στόχου-θύματος.

Στην πραγματικότητα δεν είχαν ιδέα για τα ύπουλα, αποτελεσματικά όπλα της Ανατολής. Ήταν λοιπόν φυσικό, να μην μπορούν ούτε το μέγεθος ούτε τον τύπο της αντιπαλότητας να υποθέσουν.

Ανίκανοι να συλλάβουν έστω και αμυδρά την έμμεση απειλή των Χαλδαίων κατά της ζωής του Αλεξάνδρου, πνιγμένοι μέσα στην ίδια τους την φιλοσοφική φλυαρία, δεν είδαν την ιστορική ευκαιρία να ανταποδώσουν τις απειλές των μάγων.

Χρησιμοποιώντας την ίδια θεολογική γλώσσα, θα μπορούσαν να απειλήσουν τους Μάγους λέγοντας για παράδειγμα ότι κάποια ήθη, έθιμα ή προφητείες των Μακεδόνων απαιτούσαν τον θάνατο όλων εκείνων, που ανακοινώνουν τέτοιες απειλητικές προβλέψεις κατά της ζωής του μεγάλου βασιλέως.

Στην περίπτωση μάλιστα, που μετά τις προφητείες εναντίον του, απειλήσει πράγματι οτιδήποτε την ζωή του Αλεξάνδρου, με βάση αυτά τους τα έθιμα, οι πρώτοι που θα θανατωθούν, θα είναι εκείνοι που έφεραν την απειλητική προφητεία στον βασιλιά.

Μια τέτοια έντεχνη αντιστροφή της απειλής, διατυπωμένη μάλιστα στην δική τους γλώσσα των θεολογικών υπαινιγμών, θα έβαζε τα αναμένα κάρβουνα ξανά πίσω στα δικά τους χέρια και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολύ καλά πριν αποπειραθούν να κάνουν πράξη με οποιονδήποτε τρόπο τις απειλητικές τους «προφητείες».

Μια τέτοια ξεκάθαρη προειδοποίηση μάλλον θα ανάγκαζε τους μάγους να σκεφτούν όλους τους δυνατούς τρόπους για να προστατέψουν την ζωή του Αλέξανδρου γιατί η επιβίωσή τους θα είχε άρρηκτα δεθεί με την δική του.

Η Ελληνική σοφία, δεν ήταν σε θέση να υποθέσει ότι για τους μάγους, η πρόγνωση θανάτου ήταν ξεκάθαρη δήλωση δολοφονικής πρόθεσης.

Η συλλογιστική ήταν και παραμένει απλή: κανένας μάγος δεν θα ήθελε να αστοχήσουν οι προβλέψεις του, κατά συνέπεια όλοι οι προφήτες θα έκαναν το παν για να επαληθευθούν, άρα ο μηχανισμός επαλήθευσης των προφητειών είναι οι ίδιοι οι προφήτες.


Όμως, αγνοώντας εντελώς τον αντίπαλο η Ελληνική σοφία δεν κατάφερε να αντιτάξει την παραμικρή αντιπανουργία. Αντιθέτως, διέλυσαν τους φόβους του Αλέξανδρου, τον αφόπλισαν εντελώς από κάθε επιφύλαξη και τον οδήγησαν απροστάτευτο στην Βαβυλώνα, ανάμεσα στους ονομαστούς, αλλά γερασμένους, ανίσχυρους και ακίνδυνους όπως νόμισαν μάγους.

Απόδειξη της παντελούς αδιαφορίας απέναντι στις προειδοποιήσεις των μάγων αλλά και της σοβαρής έλλειψης αυστηρής περιφρούρησης του Αλεξάνδρου ήταν το εξής ενδεικτικό γεγονός: «ένας απ’ τους ντόπιους (σκλάβους) που ήταν δεμένος λύθηκε και χωρίς να γίνει αντιληπτός απ’ τους φρουρούς πέρασε την αυλή και τις θύρες του παλατιού και μπήκε μέσα χωρίς να τον εμποδίσει κανείς.

Πλησίασε τον βασιλικό θρόνο, φόρεσε την βασιλική στολή και το διάδημα, κάθισε στον θρόνο (του Αλεξάνδρου) και έμεινε εκεί ησυχάζων.

Όταν το έμαθε ο Αλέξανδρος εξεπλάγη δια το παράδοξον… θυσίασε στους αποτρόπαιους θεούς, αλλά ήταν όλος αγωνία και έφερε στο νου του την προφητεία των Χαλδαίων και τους φιλοσόφους που τον έπεισαν να μπει στην Βαβυλώνα κατέκρινε την δε τέχνη των Χαλδαίων και την αγχίνοια εθάυμαζε και βλαστημούσε όσους με ευφυολογήματα περί πεπρωμένου μίλησαν».

Την άνοιξη του 323 π.Χ. εφτά χρόνια μετά την πρώτη του είσοδο στην Βαβυλώνα, ο Αλέξανδρος επέστρεψε σ’ αυτήν φορτωμένος χαλδαιο-περσικά στρατεύματα υπηρετικό προσωπικό και νύφες, αποφασισμένος να κάνει την πάλαι ποτέ ένδοξη πόλη του Ναβουχοδονόσορα πρωτεύουσά του.

Με γιορτές και παραστάσεις υποδέχεται 3.000 καλλιτέχνες και πρέσβεις απ’ την Ελλάδα και άλλα μέρη της αυτοκρατορίας του. Η Βαβυλώνα βρισκόταν πράγματι στο θεωρητικό κέντρο της αχανούς αυτοκρατορίας του. Οι προθέσεις του αυτές αρχίζουν πλέον σταθερά και υλοποιούνται.

Στην θέση του ονομαστού πύργου της Βαβυλώνας, υπήρχε πια μόνο ένα βουνό από πηλό και πλίθες που έπρεπε να παραμεριστούν, για να μπορέσει να θέσει τα νέα θεμέλια του. Ο Αλέξανδρος αρχίζει την ανοικοδόμηση της Βαβυλώνας, διατάζοντας την απομάκρυνση των χωμάτων.

Σύμφωνα με τον Στράβωνα: «με τον παραμερισμό των ερειπίων ασχολήθηκαν 10.000 άνθρωποι για δύο μήνες». Ήταν πια φανερό, ότι ο Αλέξανδρος θα ανάσταινε εκ βάθρων την Βαβυλώνα!

Η ανοικοδόμηση όμως του πύργου, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε λόγω του πρόωρου θανάτου του Αλεξάνδρου, μετά από επίμονο πυρετό δώδεκα ημερών.

Οι συνθήκες του θανάτου περιγράφονται ὡς εξής: «στις δε εφημερίδες αυτά είναι γραμμένα περὶ της νόσου... στον λουτρώνα μισοκοιμόταν (καθηύδε) με πυρετό, αφού δε λούστηκε, στου Μήδιου πήγε διακινδυνεύοντας (την εξέλιξη της υγείας του) και διημέρευε.

Αργά ξαναλούστηκε... με ισχυρό πυρετό δίψασε σφόδρα και ήπιε οίνο... έφαγε, και την νύχτα ὁ πυρετός του χειροτέρεψε». Σημειώνεται εδώ ότι ὁ Αλέξανδρος είχε ήδη πυρετό, πριν βρεθεί στο σπίτι των οινοχόων του, Μήδιου και Ἰόλλα.


Ὁ Διόδωρος ὁ Σικελιώτης γράφει πως αμέσως μετά την τριήμερη ταλαιπωρία του στους βάλτους της Βαβυλώνας και ενώ ακόμα ευχαριστούσε με θυσίες τους θεοὺς για την διάσωσή του, «προσεκλήθη από τον οινοχόο του Μήδιο.

Προς τιμήν του θανάτου του Ηρακλή ήπιε πολύ κρασί (ένδειξη μεγάλης δίψας, όπως και στην περίπτωση του Ηφαιστίωνα;). Ξαφνικά αναστέναξε με δυνατή κραυγή από έναν πόνο που τον διαπέρασε και υποβασταζόμενος από φίλους μεταφέρθηκε στο δωμάτιό του.

Όλοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, το πάθος όμως χειροτέρευε. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τού προσφέρουν βοήθεια.

Οι πόνοι χειροτέρεψαν, και χάνοντας κάθε ελπίδα να σωθεί, έβγαλε το δακτυλίδι του και ερωτηθείς σε ποιόν να το παραδώσουν απάντησε: “Τῷ κρατίστῳ”.

Έτσι πέθανε ὁ Αλέξανδρος, αφού βασίλεψε δώδεκα χρόνια και εφτὰ μήνες και επιτέλεσε τα μεγαλύτερα κατορθώματα απ’ όλους τους βασιλείς, όχι μόνον απ’ αυτοὺς που έζησαν πριν απ’ αυτόν άλλα και απ’ τους μεταγενέστερους μέχρι των ημερών μας.

Επειδή κάποιοι ιστορικοί διαφωνούν περί (της αιτίας) του θανάτου του Αλεξάνδρου και υποστηρίζουν ότι δια φαρμάκου θανασίμου αυτός επήλθε, κρίνομε αναγκαίο να μην παραλείψουμε την άποψη τους αυτήν».

Οι Χαλδαίοι ιερείς αποδεδείχθηκαν πέρα για πέρα αληθινοί. Κατάφεραν να προβλέψουν και προφανώς να επιβάλουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου.

Οι Έλληνες άργησαν πολύ να σκεφτούν το ενδεχόμενο δηλητηριασμού του βασιλιά τους: «Τα περισσότερα απ’ αυτά κατά λέξιν στις εφημερίδες (του Αλεξάνδρου) ήταν γραμμένα. Φαρμακείας (δηλητηριασμού) υποψία ουδείς είχε πάραυτα».





Ὁ Αρριανὸς γράφει ότι μόνον ὁ Αλέξανδρος είχε κάποιες υποψίες στην σωστή κατεύθυνση, στις οποίες όμως κανείς, ούτε καν αργότερα, δεν έδωσε οποιαδήποτε συνέχεια «κάτι ύποπτο υπήρχε σ’ αυτό απ’ τους Χαλδαίους, οι οποίοι όχι από μαντεία άλλα μάλλον για δική τους ωφέλεια εμπόδιζαν την είσοδο του Αλεξάνδρου (στην Βαβυλώνα)... ὁ Αλέξανδρος είχε κατά νου την ανοικοδόμηση (των ναών και γενικότερα της Βαβυλώνας), όταν όμως αυτός αποχώρησε (για την εκστρατεία των Ινδιών), αυτοὶ (οι ιερεῖς) μαλθακῶς (με αδιαφορία) ἀνθήψαντο (απέφυγαν) του έργου... και επειδή οι Χαλδαῖοι τα του θεού ενέμοντο, ύποπτοι ήσαν στον Αλέξανδρο, ότι δεν ήθελαν να εισέλθῃ στην Βαβυλώνα, για να μη στερηθούν ούτε προς ολίγον (λόγῳ των επισκευών) των χρημάτων την ωφέλεια».

Να ένα τυπικό παράδειγμα: "Οι ιερεῖς τις Βαβυλώνας προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Αλέξανδρο να μπει στην πόλη, προβάλλοντας κάθε σκοτεινή προφητεία, (επειδή) ἡ ανοικοδόμηση του ναού Ἐσαγίλα και του πύργου Ἐτεμενάκι δεν είχε γίνει και τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί (απ’ τον Αλέξανδρο) για τον σκοπό αυτόν (πριν φυγή για την εκστρατεία της Ινδίας), δεν τα διέθεσαν οι ιερεῖς για τοὺς θεοὺς αλλά για την δική τους τσέπη.






Οι ιερεῖς δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον Αλέξανδρο, κι αυτός μπήκε στην πόλη. Και τότε συνέβη αυτό που είχαν φοβηθεί οι ιερεῖς, ὁ κυρίαρχος Αλέξανδρος διέταξε την έναρξη των έργων και την παράδοση του δέκατου της περιουσίας του ναού στο βασιλικό ταμείο. Γεμάτος ενέργεια ὁ Αλέξανδρος αρχίζει τις προετοιμασίες για νέες μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτσι σχεδιάζει τον περίπλου της Αραβίας και για τον σκοπό αυτόν δημιουργεί λιμάνι κοντά στην Βαβυλώνα και ναυπηγεί έναν τεράστιο στόλο από χίλια πλοία. Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα, και την άνοιξη του 323 π.Χ. διοργανώνονται ασκήσεις με τριήρεις. Ὁ Αλέξανδρος ήταν πολύ αισιόδοξος, όμως οι χρησμοί και τα ωροσκόπια των αστρολόγων προμηνύουν συμφορά".

Αν και ὁ Αλέξανδρος υποψιάστηκε οικονομικά κίνητρα πίσω απ’ την απόπειρα απομάκρυνσής του απ’ την Βαβυλώνα, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι υπήρχε ακόμα ένας λόγος που δεν μπορούσε να τον υποθέσει, κι αυτός ήταν ὁ σημαντικότερος: ἡ Βαβυλώνα ήταν καταραμένη: «και ἡ Βαβυλώνα, ἡ δόξα και το καύχημα των Χαλδαίων, σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα που κατέστρεψε ὁ θεός θα γίνει.


Δεν θα την κατοικήσουν ποτέ πια, ούτε και θα κατασκηνώσει κανείς εκεί στοὺς αιώνες... μόνο θεριά της ερήμου, σειρήνες,δαιμόνια και ονοκένταυροι (;!) θα κατοικούν εκεί, και εχίνοι (σκαντζόχοιροι θα) νεοσσοποιήσουσιν στις οικίες αυτών». «Κι εσύ Βαβυλώνα, γρήγορα θα καταστραφείς και μακάριος όποιος σου ανταποδώσει όσα έκανες.

Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα βρέφη 16 σου στον βράχο». Απ’ την εποχή του Ἠσαΐα λοιπόν ἡ Βαβυλώνα ήταν καταραμένη να παραμείνει στην αφάνεια.

Ἡ κατάρα αυτή του αιώνιου αφανισμού της ήταν ἡ ιστορική απάντηση του “θεού” (ιερατείου) της Βίβλου σ’ αυτοὺς που ισοπέδωσαν τον ναό της λατρείας του και την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ. Με την ανάδειξή της σε υπέρλαμπρη παγκόσμια πρωτεύουσα από τον Αλέξανδρο, κάθε έννοια εκδίκησης και ανταπόδοσης θα γινόταν ιστορικός περίγελος.

Ὁ Αλέξανδρος λοιπόν, αυτός ὁ αμετάπειστος Μακεδόνας αυτοκράτορας, που ήθελε την Βαβυλώνα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του, έπρεπε να πεθάνει τώρα, πριν προλάβει να ανοικοδομήσει την καταραμένη Βαβυλώνα, την μοναδική πόλη της ιστορίας που χρεώθηκε την έως εδάφους συντριβή της Σιών, της ιερής πόλης του Γιαχβέ.

Ποια μπορεί όμως να ήταν μία πιθανή αιτία θανάτου του Αλεξάνδρου; Και γιατί γίνεται λόγος για δηλητηριασμό του, αφού “κανένα” απ’ τα συνηθισμένα δηλητήρια δεν παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού;

Για να γίνει κατανοητή στην πραγματική της έκταση ἡ φθοροποιός μαγγανεία, πρέπει στα υλικά της όπλα να συμπεριλάβουμε και τα μολυσματικά υλικά. Με τα γνωστά σε μας συμπτώματα ὁ τυφοειδής πυρετός (typhoid fever) είναι μία εξαιρετικά πιθανή αιτία θανάτου για τον Αλέξανδρο.

Ἡ μικροβιακή μολυσματική πρώτη ύλη είναι εύκολο να βρεθεί κατά τοὺς καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, αφού: «ὁ βάκιλος (του Eberth) πολλαπλασιάζεται σε μολυσμένα νερά από τα κόπρανα και τις εκκρίσεις ανθρώπου που έχει νοσήσει.

Συχνά όμως ακόμα και στα κόπρανα ανθρώπων που δεν έχουν νοσήσει υπάρχει ὁ βάκιλος του τυφοειδούς πυρετού και αναπτύσσεται σε υγρούς και σκιερούς αποχετευτικούς τόπους».


Για όσους είχαν ενδεχομένως τον νου τους σε μολυσματική υπονόμευση της υγείας του Αλεξάνδρου και φυσικά πρόσβαση στα τρόφιμα του Αλεξάνδρου το πράγμα δεν παρουσίαζε καμία ιδιαίτερη δυσκολία: «η επιμόλυνση γίνεται κυρίως δια της πεπτικής οδού και οι κυριότεροι τρόποι μετάδοσης είναι ὁ ραντισμός φρούτων και λαχανικών με μολυσμένο νερό και φυσικά το ίδιο το νερό».

Ὁ Αλέξανδρος πέθανε το καλοκαίρι στις 13 Ιουνίου 323 π.Χ. Και αυτό ακόμα το στοιχειό ταιριάζει απολύτως με την εκδοχή του τυφοειδούς πυρετού: «ἡ έξαρση της νόσου παρατηρείται τούς ζεστούς μήνες του καλοκαιριού». Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε υποφέροντας καρτερικά τα φρικτά συμπτώματα του εμπύρετου αφανισμού.

Οι στρατιώτες του πέρασαν όλοι από μπροστά του, για να αποχαιρετήσουν στερνή φορά τον κατάκοιτο ηγέτη τους, που ακόμα και στην προθανάτια εξουθένωσή του εύρισκε το κουράγιο να τούς αποχαιρετήσει μ’ ένα ανεπαίσθητο κούνημα των οφθαλμών και της κεφαλής.

Έφυγε σε ηλικία 33 ετών, καρφωμένος απ’ την θανατηφόρα σφήνα του δόλου, σαν άλλος Προμηθέας, αφήνοντας πίσω του τεράστιες πολιτισμικές επιρροές σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο.

Κανείς δεν έκανε σκοπό της ζωής του την ανακάλυψη των ενόχων. Κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόωρου και περίεργου θανάτου του. Γιατί; Γιατί μάλλον αυτή είναι ἡ μοίρα των μεγάλων της ιστορίας.

Το άλυτο αίνιγμα του ανεκδίκητου θανάτου σαν στοιχειωμένη σφίγγα τον κρατάει είκοσι τρεις αιώνες τώρα αλυσοδεμένο με άσπαστα δεσμά στον Καύκασο της παγερής ιστορικής μας αδιαφορίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Μ.Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Εκεί οι νεκροί κατά τους Ηρόδοτο, Στράβωνα και Στοβαίο δεν μουμιοποιούνταν ούτε καίγονταν αλλά θάπτονταν τοποθετημένοι μέσα σε μέλι ή κερί.

Το ίδιο έγινε, όπως προκύπτει και για τη σορό του Μ. Αλεξάνδρου που ενώ προοριζόταν να ταφεί στη Μακεδονία οδηγήθηκε το 321π.Χ. από τη Δαμασκό κατά τρόπο βίαιο από τον Πτολεμαίο Α' στην Αίγυπτο (Παυσανίας, Αρριανός, Αιλιανός).

Εκεί κατά τις επικρατέστερες πληροφορίες τάφηκε στην ιερή πόλη Μέμφη "σύμφωνα με το Μακεδονικό νόμο ο οποίος προέβλεπε καύση των νεκρών" (Παυσανίας, Πάριον Χρονικόν, Κούρτιος Ρούφος).


Μία άλλη άποψη ότι μεταφέρθηκε αμέσως στην Αλεξάνδρεια όπου και τάφηκε (Διοδ. Σικελιώτης) κρίνεται ως αδύνατη για το λόγο ότι ήταν ανέφικτο τεχνικώς να ετοιμασθεί το μεγαλοπρεπές μαυσωλείο που προοριζόταν για την ταφή του και για άλλους ακόμα λόγους.

Η βασίλισσα Ρωξάνη με το βρεφικής ηλικίας παιδί της "αφίχθηκαν τον ίδιο χρόνο στη Μακεδονία και το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη και τα οστά τους διασκορπίστηκαν". Η πόλη Αμφίπολη είναι σχετικά κοντά στη Βεργίνα και ήταν εύκολη η μεταφορά τους στους βασιλικούς τάφους.

Η πραγματοποιηθείσα πρώτη καύση του νεκρού Αλέξανδρου στη Μέμφη επιβεβαιώνεται μεταξύ των άλλων και από το γεγονός ότι κατά τον καθ. Ανθρωπολογίας, Α. Μπαρτσιώκα "... ο σκελετός του νεκρού του τάφου ΙΙ αποτεφρώθηκε στεγνά (ξηρά), απαλλαγμένος από τις σάρκες του".

Αν είναι ακριβές αυτό, τότε σημαίνει ότι στη Βεργίνα έχουμε πιθανότατα μία επαναταφή του ίδιου βασιλιά.

Μια άλλη ακόμα σοβαρή ανθρωπολογική διαπίστωση για τα οστά του ιδίου τάφου αποτελεί το γεγονός ότι κατά τον καθ. Ανθρωπολογίας, Ν.Ι. Ξηροτύρη, "ο σκελετός αυτός ήταν σχεδόν ολοκληρωμένος, ακόμα και τα πολύ μικρά τεμάχια είχαν συλλεγεί.

Τα οστά είχαν προσεκτικά πλυθεί και είχαν καθαριστεί οι στάχτες. Τα υπόλοιπα τεμάχια των οστών ταξινομήθηκαν με βάση το μέγεθος και το μήκος και τοποθετήθηκαν ανατομικά ορθά στη λάρνακα.

Στο ανώτερο στρώμα βρέθηκαν τα τεμάχια του κρανίου, στο μέσο στρώμα τα μικρά οστά του μετακρανιακού σκελετού και στο κατώτερο στρώμα τα μακρά οστά των άκρων τοποθετήθηκαν διαγωνίως" (Ελληνική Αρχαιολογική Εφημερίδα, 1981).

Αντίθετα, κατά τον ίδιο πάλι, τα γυναικεία οστά του προθαλάμου του ίδιου τάφου "ήταν λιγότερα και λερωμένα με στάχτες και δεν μπορούσαν να επαναδομηθούν ολοκληρωτικά".

Αυτό κατά τη γνώμη μου ερμηνεύεται ότι τα λείψανα αυτά μεταφέρθηκαν και τάφηκαν στη Βεργίνα από δυο διαφορετικούς τόπους όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Μ. Αλεξάνδρου και της γυναίκας του βασίλισσας Ρωξάνης της οποίας τα οστά όπως αναφέρεται παραπάνω "είχαν διασκορπισθεί" και ήταν επόμενο να μην είχαν συλλεγεί όλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, όλα τα προσωπικά ενθυμήματα του Μ.Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης καθώς και τα όπλα του ακολούθησαν επί Αντίγονου Γονατά, μετά το 274 π.Χ., τη βασιλική οικογένεια στους τάφους της Βεργίνας, όπου και βρέθηκαν.

Αποτελούσε ιερή παράδοση για τους Έλληνες στην αρχαιότητα η μετακομιδή στη γενέτειρα γη των οστών των βασιλέων που πέθαιναν σε ξένους τόπους και από την παράδοση αυτή δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσουν εξαίρεση τα λείψανα του Μ.Αλεξάνδρου.

Όπως προκύπτει επίσης, οι αρχαίοι Μακεδόνες "ύστερα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, το 321 π.Χ " πέτυχαν τελικά να αφαιρέσουν πιθανότατα από τη Μέμφη- τα λείψανα του Μ.Αλεξάνδρου.

Αυτό, όπως πιστεύω, έγινε πριν μεταφερθούν μετά διετία από τον Πτολεμαίο Α' ή και περισσότερα χρόνια από τον Πτολεμαίο Β' στην Αλεξάνδρεια, (Παυσανίας) αντικαθιστώντας τα με άλλα ξένα λείψανα ή με είδωλο (ομοίωμα) του Αλεξάνδρου που είδαν, αν είδαν αργότερα Ρωμαίοι αυτοκράτορες.

Λέμε είδωλο (μούμια) γιατί όπως έχει προαναφερθεί η Σορός του Μ.Αλέξανδρου δεν είχε μουμιοποιηθεί αλλά κάηκε προηγουμένως και επομένως η μούμια που είδαν δεν μπορούσε να ήταν πραγματική.

Η Αίγυπτος ήταν γνωστή από την αρχαιότατη εποχή ως χώρα κατασκευής καταπληκτικών ειδώλων. Μια γνώμη για το θέμα αυτό μπορεί να σχηματίσει κανείς από το βιβλίο του Αιγυπτίου αρχαιολόγου Abbas Chalaby στο οποίο περιλαμβάνονται καταπληκτικά είδωλα Αιγυπτίων πριγκίπων και βασιλέων.

Η ανακάλυψη το 1887 στη Σιδώνα του Λιβάνου της λεγομένης "Σαρκοφάγου του Μ.Αλεξάνδρου" φρονώ ότι ίσως να μην είναι άσχετη με την περιπέτεια των λειψάνων του. Δεν βρέθηκε βέβαια κανένα αρχαίο κείμενο το οποίο να αναφέρεται στην επαναταφή του Μ.Αλεξάνδρου από την Αίγυπτο στις Αιγές (Βεργίνα).

Αναφέρονται εν τούτοις από τους: Αρριανό, Πλούταρχο, Στράβωνα και άλλους ιστορικούς ότι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς έγραψαν μεταξύ των άλλων για "το θάνατο και την ταφή του Μ.Αλεξάνδρου", αλλά όλα αυτά χάθηκαν όπως και το 7ο βιβλίο του Στράβωνα, το οποίο αναφερόταν στην Μακεδονία.

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος κα Σουλβατζή προσέφερε με το συγγραφικό της έργο, την ευκαιρία να μάθουμε όλοι εμείς δωρεάν το ιστορικό των ανασκαφών του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου στην έρημο Σίβα.

Ήλθε σε επαφή με ανθρώπους που μπορούσαν να δώσουν ό,τι πληροφορίες μπορούσαν για την περιοχή και το πέρασμα του Μ. Αλεξάνδρου, επιλέγοντας την τοποθεσία αυτή ως την τελευταία του κατοικία.

Ενός ανθρώπου που έδωσε στην υφήλιο την αγάπη, που ήξερε να τιμά τους σωστούς και ακέραιους ανθρώπους, τους έχοντες ανδρεία και τόλμη, ενώ τιμωρούσε σκληρά τους χαμερπείς και δόλιους. Σαν αυτούς που μεταχειρίστηκαν με τον πιο απεχθή τρόπο μετά από 2323 χρόνια την ύπαρξη των τόσο σοβαρών ευρημάτων.

Θρύλοι που ακολουθούν επί αιώνες και που δεν παραλείπουν την ύπαρξη της ιέρειας και φίλης του Μ.Α. της Χαμίσα, ο τάφος της οποίας δεσπόζει στην περιοχή περιμένοντας την επιστροφή του καλού της.

Άλλος θρύλος κάνει αναφορά για τις επτά αδελφές ιέρειες του ιερού του ‘Αμμωνος Ρα, οι τάφοι των οποίων βρίσκονται αντίστοιχα στους επτά λόγους που ανυψώνονται προστατεύοντας τριγύρω την περιοχή.

Ένας θρύλος λέει πως ο θεός Αμμωνας Ρα έστειλε δύο φίδια να υποδείξουν την περιοχή στον Μ. Αλέξανδρο, όπου με πείσμα και επιμονή η αρχαιολόγος ξεκίνησε το έργο της, αφού πρώτα είχε μάθει τους θρύλους, τα τοπικά ήθη και έθιμα των κατοίκων, από τους οποίους επιλέχθηκαν οι μετέπειτα εργάτες.

Καταγράφει πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές αυτών των εθίμων. Και να η πρώτη κραυγή μετά την εύρεση του πρώτου λέοντα, που τον άφησαν να στεγνώσει στον ήλιο.

Όταν έγινε γνωστό, όλοι έτρεξαν με δώρα και προμήθειες να θαυμάσουν τα πρώτα ευρήματα. Αρχίζει ο Γολγοθάς των ανασκαφών, η χαρά των ευρημάτων και των επιγραφών με τα Ελληνικά γράμματα, ανάγλυφες κεφαλές και κεφαλές αγαλμάτων που δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την στάση τους. Από τα 12.000 τ.μ ανασκάφτηκαν τα 5.000 τ.μ. μόνον.

Τα εμπόδια όμως μέχρι την οριστική απομάκρυνση της αρχαιολόγου ήταν αμέτρητα. Γι αυτό να μην ξεχάσουμε ποτέ το όνομα του Έλληνα τότε πρέσβη στην Αίγυπτο που ακούει στο όνομα Βιδούρης, ο οποίος ουδέποτε πάτησε το πόδι του και ουδέποτε σεβάστηκε την Ελληνική αποστολή, ομοίως και του (αντι)μορφωτικού συμβούλου Μοσκώφ, που δεν υπάρχει στην ζωή πλέον. Ξέρεις τι είναι οι κλέφτες των Εθνών να φωνάζουν υπέρ του πολιτισμού ;

Δεν παράγεται πολιτισμός με εγκλήματα, γιατί έγκλημα δεν είναι αυτό που μπορεί να παραχθεί με όποιο μέσο μόνον αφαιρώντας ζωή. Οι ηγέτες που επιλέγουν οι λαοί δεν είναι άλλοι από αυτούς που τους έχουν πείσει για κάποια υποτιθέμενη ασφάλεια, αφού κάποιος άλλος λαός είναι ο εχθρός.

Ο έποικος δεν είναι ο πλούσιος που αφήνει τα καλά του αγαθά, για να πάει να κτίσει αλλού νέα. Είναι ο φτωχός που του εκμεταλλεύονται την φτώχεια του για να επιστρατεύσει τα προσωπικά του συμφέροντα εις βάρος άλλων, των γηγενών, πιστεύοντας εκείνος πως αφού του έδωσαν αυτό το δικαίωμα, γίνεται τότε ένας νόμιμα καλυμμένος εγκληματίας.

Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι είναι διπλά προδομένοι και διπλά τυφλοί. Διότι ουδέποτε θα ανήκει σε αυτούς ή σε όποιον κλέβει τον πολιτισμό του άλλου, δικαιώματα σε αυτά που τους έδωσαν ή που έκλεψαν.

Στρατιώτης δεν σημαίνει στυγνός δολοφόνος. Σημαίνει προασπιστής του δικαίου και της ειρήνης. Όταν όμως εκπαιδεύεται ως δολοφόνος, ούτε έχει Εθνική συνείδηση, ούτε πανανθρώπινη. Το μόνον που είναι ικανός να κάνει είναι να βγάζει ό,τι κόμπλεξ σε στιγμή υπεροχής, κρύβοντας ουσιαστικά την δειλία του.

Δηλαδή η δουλειά του στρατιώτη είναι να πολεμά στρατιώτες και όχι άμαχους ή όποιους προσπαθούν να αντισταθούν σε δολοφόνους ψυχών και σωμάτων. Ο πραγματικός στρατιώτης δεν διαπράττει γενοκτονίες, λεηλασίες, πλιάτσικο, ούτε εξειδικεύεται σε πολιτικές δολοφονίες.

Εκπαιδεύεται με ήθος για να αντιμετωπίσει με ήθος και ανδρεία έναν αντίστοιχό του και μετά το πέρας της μάχης, ο νικητής θα αποδώσει τιμές στον αντίπαλό του, προστατεύοντας παράλληλα τους επιζήσαντες ομοίους του.

Ο αρχιτέκτων των ανασκαφών λεγόταν Παιδέας. Η συγγραφέας με πολύ γλαφυρό τρόπο διηγείται όλες τις περιπέτειες , τις δυσκολίες, τους κινδύνους, τους τραυματισμούς, αλλά και τις υπέροχες στιγμές, γιορτές και νύχτες που πέρασαν με τους κατοίκους.

Σε κάποιο σημείο αναφέρει πως η περιτομή ίσχυε στην Φαραωνική Αίγυπτο. Τα βράδια τον μόνον σταθμό που μπορούσαν να πιάσουν στην έρημο ήταν η ΕΡΑ 3.

Στα σπίτια οι κάτοικοι βάζουν κέρατα κριού, τα οποία έχουν αποτροπαϊκή ιδιότητα στο να απομακρύνουν κάθε αρνητική ενέργεια. Η πρώτη επιγραφή που βρήκαν ξεκινούσε με την λέξη Αλέξανδρος.

Ο Τάφος είναι Δωρικού ρυθμού και δεν έχει συληθεί ποτέ. όμως έχει κατακρημνιστεί από ισχυρούς σεισμούς. Είναι κτισμένος σε βράχο και από κάτω υπάρχει τεράστιο ορυχείο χρυσού, που έκλεισε ή μπαζώθηκε σε μερικά σημεία για να διευκολυνθεί το κτίσιμο στην περιοχή.

Να λάβουμε υπ’ όψιν μας πως η άμμος και το αλάτι καταστρέφουν τα πάντα σε αυτόν τον τόπο. Άλλο εύρημα ήταν προτομή του Άμμωνα Ρα θεού ήλιου πλαισιωμένος από δύο κόμπρες.


Συμβολισμοί Ευρημάτων


ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ τα οποία συνδέονται με την δύναμη του Διός, όπως αυτή πηγάζει από το παλαιότερο μαντείο στον Ελλαδικό χώρο, το μαντείο της Δωδώνης, το οποίο γεννήθηκε από το μαντείο του Άμμωνος.

ΛΩΤΟΣ χρώματος μπλε, που συμβολίζει το άπειρο διάστημα που παρέχει τα πάντα. Είναι η έκφραση της Αναγέννησης. Η ψυχή που γεννάται από τα ύδατα. Υπήρχε κάποια τελετή που ονομαζόταν ψυχοστία. Δηλαδή η κρίση της ψυχής εν όσον το άτομο είναι εν ζωή.

ΑΣΠΙΔΕΣ, η προστασία που παρέχει στον νεκρό καθώς και η στρατιωτική δύναμη.

ΛΕΟΝΤΕΣ οι οποίοι συνδέονται με τον θεό ήλιο ΡΑ. Συμβολισμός για βασιλείς.

Υπήρχε τελεστήριο όπου τελούντο μυστικές ιεροτελεστίες προς τιμήν του Θεού Αλέξανδρου, απρόσιτες στους μυημένους. Ο πατέρας Φίλιππος, η μητέρα Ολυμπιάδα ιέρεια των Καβείριων μυστηρίων και ο Αλέξανδρος, όλοι μυημένοι σε αυτά, για τα οποία έχω εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις μου κατά το παρελθόν, αλλά δεν έχουν σημασία στο παρόν. Η ιδρύτρια τους υπήρξε η θεά Δήμητρα. Μυστήρια που είχαν σχέση με τον κάτω και πάνω κόσμο.

ΡΟΜΒΟΙ που σημαίνει ψυχή (δύο τρίγωνα μαζί) που κινείται ελεύθερη εκτός σώματος και βρίσκεται παντού.

Το σχήμα Τ (ταφ) που είναι η κεντρική ζώνη του διαδρόμου του τάφου σημαίνει : Η κάθετη γραμμή είναι το δένδρο της ζωής, η κάθοδος του πνεύματος μέσα στην ύλη. Ενώ η οριζόντια είναι η γήινη, η λογική και παθητική δύναμη.

ΟΦΘΑΛΜΟΣ που αντιπροσωπεύει την ενέργεια του ήλιου και στα Ορφικά από την εγκυκλοπαίδεια του Πασσά διαβάζουμε « Ζευς γαρ έδωκε ζώα τ’ εγέννησεν και ΖΗΝ αυτόν καλέουσιν και ΔΙΑ τ’ ηδ’ ότι δη δια τούτου άπαντα τέτυκται εξ ου και ο ήλιος»

ΠΥΡΑ δημιουργός της ο θεός Διόνυσος ή ήλιος, πατέρας της Γης και της Θάλασσας. Η χρήση της συμβολίζει την αντίθεση αλλά και την κατανόηση του Φωτός με το σκοτάδι. Για να εισέλθει κανείς στον χώρο αυτό, το σώμα πρέπει να πάρει την θέση του εμβρύου.

ΚΛΙΜΑΚΑ επτά βαθμίδων, συμβολίζουν την επικοινωνία του νεκρού με τον θεό Όσιρι. Βρέθηκε σχετικό αγαλματίδιο.

Η περιοχή κάποτε ήταν κατοικημένη. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει πως εκεί κατοικούσε λαός «….έπειτα βάδισε (ο Μ. Αλέξανδρος) εκατό στάδια και πέρασε δίπλα από τις πόλεις του Άμμωνος, όπως λέγονται».

Δυστυχώς το παλάτι του θεού στην περιοχή είναι κατεστραμμένο, κατοικείται και άλλα μέρη του έχουν γίνει αποθήκες. Γιατί…, περνά κανείς εύκολα από κει για να γίνει ευρέως γνωστό το έγκλημα ;

ΟΚΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΡΟ που περιβάλλεται από το σχήμα του ρόμβου και συμβολίζει την Αιωνιότητα της Ανωτέρας Δυνάμεως. Οι ζυγοί αριθμοί είναι μεταβλητοί και ανήκουν στην γη, ενώ οι περιττοί ονομάζονται ουράνιοι.

Σύμφωνα με την πνευματική έννοια, ο αριθμός οκτώ (8) συμβολίζει το Τέλος, με την έννοια της Τελειότητας για τον μυημένο. Πριν την δημιουργία του κόσμου, 8 οκτώ θεοί κυβερνούσαν τις πρωταρχικές δυνάμεις του Χάους. Χθόνιες θεότητες, που οι μεν αρσενικές συμβολίζοντο ως βάτραχοι και οι θηλυκές ως όφεις.

ΒΩΜΟΙ τόποι προσφορών όπως: κρασί, γάλα, νερό, λάδι, καρποί, μικρά ψωμιά, σπόροι και θυμίαμα.

Κανένας από τους συγγραφείς και ιστορικούς της εποχής δεν άφησε περιγραφή των χαρακτηριστικών του Μ. Αλεξάνδρου, επομένως οι απεικονίσεις είναι καθαρά συμβολικές. (έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς όμως συγγράμματα όπως θα δούμε παρακάτω).

Βρέθηκε προτομή του (δεν έχει βρεθεί πουθενά αλλού) και είναι η μόνη που θα μπορούσε να δώσει στοιχεία του προσώπου του. Τριγύρω υπήρχαν και άλλα κτίσματα, όπως οχυρωμένος στρατιωτικός καταυλισμός, τμήμα φρουρίου και στάβλοι.

Οι αυτοκράτορες Αύγουστος και Τραϊανός υπήρξαν οι συνεχιστές του έργου του. Ο δεύτερος ίδρυσε πολλά ιερά προς τιμήν του. Οι Έλληνες ονομάζοντο επίσης και Ρουμ (Ρωμαίοι).

Ο Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε από τους αντιπάλους του, οι οποίοι έστειλαν το δηλητήριο από την Μακεδονία, όπως κατέγραψε ο ιστορικός Ιερώνυμος της Καρδίας 323 πχ – 272 πχ.

Η μία επιγραφή είχε τα γράμματα : Υ ΜΞΧΕΙΡΛ

Υ = 400.000
Μ = 50.000
Ξ = 60.000
Λ = 30.000 (ιερός αριθμός των πεζών στρατιωτών που πήρε μαζί του)

Από τα γράμματα ξεχωρίζει η λέξη : ΧΕΙΡ που μπορεί να υποδηλώνει τους πολεμιστές, πλήθος. Πρωτότυπη λέξη ΧΑΩ = πιάνω

Μερικά από τα πολύ σημαντικά συγγράμματα που μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν όπως προείπαμε είναι : «Αλεξάνδρου πράξεις» του Καλλισθένη, ο οποίος πέθανε είτε από κακουχίες είτε από απαγχονισμό.

Ο θάνατος του ψύχρανε τις σχέσεις του Αλεξάνδρου με τον Αριστοτέλη, επίσης μυημένος στα Καβείρια μυστήρια. «Αλεξάνδρου ανάβαση» του στρατηγού του Αριστόδουλου, όπως το ίδιο συνέβη με το έργο του Πτολεμαίου «η πραγματική ιστορία του Αλεξάνδρου» και πολλά άλλα.

 Η έρημος είχε κάποτε λίμνη με πολλούς φοίνικες και εξαιρετικό γόνιμο έδαφος, βάσει των ευρημάτων της περιοχής.

Υπάρχει επίσης περιοχή με το ονομασία ΑΤΗ που σημαίνει καταστροφή, δικαστική τυφλότης αποστελλομένη υπό των θεών, όλεθρος, ταραχή, λέξη που χρησιμοποιεί ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Στον τόπο αυτό δεν φυτρώνει τίποτα εξ αιτίας της υψηλής ποσότητας αλατιού που καταστρέφει τα πάντα.


Οι γηγενείς χρησιμοποιούν Ελληνικές λέξεις ως έχουν όπως : Αντλία, Δημοκρατία, ίσα, λαλιά, Μαράκι.

Μαράκι λέξη τοπωνύμιο του τάφου του Μ. Αλέξανδρου η οποία προέρχεται από την Ελληνική λέξη «μειράκιον», δηλαδή: νεαρός άνδρας που έχασε την ζωή του ή δούλος όπως ο Αλέξανδρος που ανήκει πλέον στον θεό Άμμωνα και όχι στους στρατηγούς και διαδόχους του.

«Μπαμπαλίς» σημαίνει βουβαλίνες, αλλά και ονομασία σε ένα μικρό νησάκι όπου άφησαν ελεύθερα τα ιερά ζώα μετά την ταφή του Αλεξάνδρου.

Το βιβλίο συνεχίζει με τιμητική αναλυτική αναφορά σε όλους όσους εργάστηκαν, κυρίως στους εργάτες χάριν των οποίων ήλθαν στο φως όλα αυτά τα απίστευτα σημαντικά Ελληνικά και ιστορικά ευρήματα.

Έτσι όπως θα έπρεπε να τιμά και να σέβεται καθένας που έχει ανθρώπους στην δούλεψή του, αντί να ακούγονται να λένε «εσύ που έφαγες ψωμί από μένα» λες και δεν έφαγε εκείνος το πολλαπλάσιο ψωμί από την εργασία του εργαζόμενου. Όνειδος και μικροψυχία.

 Όποτε ανακάλυπταν κάτι, έκαναν μαθήματα ιστορίας στους εργάτες, έτσι ώστε να μπορούν να εκτιμούν αυτό που έβρισκαν καθώς και την τεράστια σημασία του. Αυτό έκανε όλους να αγαπούν και να σέβονται την δουλειά τους.

Αισθάνονταν ευτυχισμένοι και υπερήφανοι όταν τα ξανά έβλεπαν την επομένη ή ένοιωθαν πραγματική χαρά σε κάθε νέο εύρημα. Απλοί άνθρωποι που έβγαζαν τον καλλίτερο εαυτό τους σε ανθρώπους που τους τιμούσαν, τους πρόσεχαν και τους σέβονταν, ενώ άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν τα πιο ποταπά συναισθήματα και ένστικτα.


Τώρα μας προέκυψε άλλη μια τοποθεσια που φιλοδοξεί να είναι αυτή που σκεπάζει τη σωρό του Μέγιστου Βασιλιά και αυτή βρίσκεται στην Αμφίπολη. Να είναι αλήθεια; Αν είναι πάντως η χώρα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Θα βρει ξανά μεγάλο μέρος της χαμένης λάμψη της.

http://www.anti-ntp.net/2014/08/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters