Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Κομάντος» έκαψαν την Ελλάδα το 2007!

Συγκλονιστικά συμπεράσματα σε υπό έκδοση βιβλίο δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής!Τις σκοτεινές πτυχές των φονικών πυρκαγιών του 2007 αναδεικνύουν, ύστερα από πολυετή έρευνά τους, δύο επιφανή στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Παραθέτοντας γνωστά αλλά και άγνωστα στοιχεία από τα πορίσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ο Ιωάννης Π. Σταμούλης και ο Νικόλαος Γ. Διαμαντής, πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος, αντίστοιχα, της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 δεν ήταν μια τυχαία σύμπτωση, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο με πολλούς εκτελεστές.

Οι δύο συγγραφείς τού (υπό έκδοση) βιβλίου «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα», στοιχεία του οποίου αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», βασίζουν το σκεπτικό τους στη συνέπεια με την οποία «χτυπούσαν» οι εμπρηστές, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως με κινητό τηλέφωνο και πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2007 στην ελληνική ύπαιθρο. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, ωστόσο, σε ένα φαινόμενο που προκάλεσε τόσο τον πανικό όσο κυρίως τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής τον Αύγουστο του 2007, όταν οι πυρκαγιές κατέκαψαν την Πελοπόννησο και κυρίως την Ηλεία.Σύμφωνα με τη μελέτη των δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εκείνες τις ημέρες οι Αρχές δέχονταν πλήθος τηλεφωνημάτων για νέες εστίες πυρκαγιάς, πτώσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, ακόμη και νεκρούς ή τραυματίες. Οπως στη συνέχεια αποδείχθηκε, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των «πληροφοριών» που έδιναν οι καλούντες ήταν ψευδές και σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αναταραχή, αλλά και να σπαταλούν άσκοπα τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικά με τα κίνητρα του οργανωμένου, όπως εκτιμούν, δικτύου εμπρηστών, οι δύο συγγραφείς μελετητές παραθέτουν σειρά ερμηνειών. Μεταξύ αυτών, η εκδοχή ότι οι εμπρησμοί έγιναν από πυροτρομοκράτες, πράκτορες ξένων κρατών (ΗΠΑ, Τουρκία, ΠΓΔΜ κ.ά.), με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας εν όψει των εκλογών που τον «πύρινο» Αύγουστο του 2007 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (για τις 16 Σεπτεμβρίου 2007), τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά και με αφορμή την ταχέως προωθούμενη, τότε, στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας. Σε αυτή την κατεύθυνση οδήγησαν τους ερευνητές και οι δηλώσεις γνωστών εμπειρογνωμόνων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που χαρακτήριζαν τις πολλές ταυτόχρονες εστίες και την ένταση των πυρκαγιών πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Κατά τους συντάκτες επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο με πλήθος εκτελεστών, που δεν θα δίσταζαν να αφαιρέσουν μαζικά ανθρώπινες ζωές για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Η ένταση της «επίθεσης» έφερε σε τέτοια θέση τη χώρα, που, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η ελληνική Πολιτεία αναγκάστηκε να απαντήσει με μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου.

Οπως αναφέρεται στα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρατίθενται στο υπό έκδοση βιβλίο, επιστρατεύτηκαν 7.130 πυροσβέστες, 3.000 στρατιώτες, 200 εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, 21 αεροσκάφη τύπου Canadair και 21 αεροσκάφη PZL και Grumman, δύο ελικόπτερα Super Puma, τρία ελικόπτερα ΒΚ-117, καθώς και 20 αεροσκάφη μισθωμένα από άλλους οργανισμούς και ιδιώτες. Παράλληλα, η Ελλάδα δέχτηκε ενισχύσεις σε εναέρια μέσα και ανθρώπινο δυναμικό από 21 χώρες.

Παρά την υπερπροσπάθεια όμως το μαρτυρικό τρίμηνο του 2007, συνολικά 74 άνθρωποι (εκ των οποίων εννέα πυροσβέστες και δύο πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών) τη ζωή τους, ενώ κάηκαν 1.500 κτίσματα και 6.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με την Ελλάδα να χάνει περίπου 2.700.000 στρέμματα πρασίνου.
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/2007_7.html

Ο Πούτιν έχει γενέθλια και ένθερμοι υποστηρικτές του παρουσίασαν τους 12... άθλους του [εικόνες]-Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣΣτη Μόσχα με αφορμή τα γνέθλια του προέδρου Πούτιν, μια έκθεση παρουσιάζεται με τη μορφή ζωγραφικών απεικονίσεων των «δώδεκα άθλων του Πούτιν» : Ο Ρώσος πρόεδρος απεικονίζεται να στραγγαλίζει έναν τρομοκράτη ή αντιμετωπίζει με ξίφος και ασπίδα τη Λερναία Ύδρα, τα κεφάλια της οποίας –Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδάς ή Ιαπωνία– φτύνουν «κυρώσεις» . 
 
Στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μέχρι 100.000 σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα αρκετά μπλουζάκια κυκλοφορούν με τη φωτογραφία του ρώσοτ προέδρου ή με χιουμοριστικά συνθήματα που απαντούν στις δυτικές κυρώσεις.
 
«Αυτή η ήπια και μεταμοντέρνα μορφή προσωπολατρείας διαρκεί εδώ και δέκα χρόνια», συνοψίζει ο Σεργκέι Μεντβέντεφ, πολιτειολόγος στην Ανώτατη Σχολή Οικονομίας της Μόσχας.
 
Ο εκπρόσωπός του Ρώσου προέδρου , Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν δίνει στον εαυτό του ρεπό την ημέρα των γενεθλίων του. Δεν βρίσκεται όμως στο Κρεμλίνο ούτε στην κατοικία του στο Σότσι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους βρίσκεται κάπου στη σιβηριανή τάιγκα, «300 ή 400 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό» προκειμένου να «αναπαυθεί» διευκρίνισε ο Πεσκόφ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η άλωση της Αθήνας: Επίσημα 1 στους 6 κατοίκους είναι λάθρο - Ανεπίσημα οι 4 στους 10!

 
Στοιχεία-σοκ για την πληθυσμιακή αλλοίωση της πρωτεύουσας της Ελλάδας και "καρδιάς" της χώρας, της Αθήνας, αποκαλύπτει επίσημη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας: Ενας στους έξι κατοίκους της Αθήνας, περίπου το 15% είναι ξένοι εκτός ΕΕ, πρώην λαθρομετανάστες οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα και καταμετρήθηκαν!
Το τραγικό είναι ότι αυτό το ποσοστό προκύπτει από τους επίσημα καταμετρηθέντες ξένους. Δεν περιλαμβάνονται οι λάθρομετανάστες που δεν ήταν δυνατόν να καταμετρηθούν γιατί απλά δεν βρέθηκαν.
Πηγές της ΕΛΑΣ υπολογίζουν ότι για κάθε νόμιμα διαβιούντα πρώην λάθρο που έχει πάρει άδεια παραμονής, αντιστοιχούν άλλοι δύο παράνομοι μετανάστες οι οποίοι απλά δεν καταμετρώνται!
Αρα το ποσοστό των ξένων λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα νόμιμα ή παράνομα είναι στην καλύτερη περίπτωση το 45% των κατοίκων της! Οχι ότι και το 15% θα ήταν μικρό νούμερο.
Αυτό το ποσοστό εξηγεί πολλά για την επικράτηση  του Γ.Καμίνη στις δημοτικές εκλογές τόσο εφέτος όσο και το 2010, ενώ εφέτος ο δεύτερο ήταν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε σε μια Αθήνα δηλαδή που θα ελέγχεται πλήρως από ξένους και βέβαια, όχι Γάαλλους, Βέλγους, Ιταλούς, Ισπανούς κλπ, αλλά από Πακιστανούς, Σύρους ισλαμιστές, Μπαγκλαντεσιανούς, Λίβυους, τυνήσιους, Κονγκολέζους κλπ.
Αλλό ένα ποσοστό 3,3% είναι υπήκοοι από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που υπάρχει σε όλες τις χώρες τις ΕΕ.
Στην ίδια έρευνα η πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων στον πληθυσμό της είναι το ... Λουξεμβούργο με 63,8%, αλλά όλοι αυτοί είναι Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλλανδοί κλπ.
Ακολουθούν φυσιολογικά οι Βρυξέλλες με 33,8%, αφού εκεί βρίσκεται και κτυπά η καρδιά της Ευρώπης με σύνθεση αυτού του ποσοστού σχεδόν αποκλειστικά από Ευρωπαίους.
Ακολουθεί η Ρίγα με 26%, οι οποίοι έχουν ρωσικά διαβατήρια, και η Βιέννη με το 20,1% των συνολικά 1,765 εκατομμυρίων του πληθυσμού της, να μην έχει αυστριακή υπηκοότητα, αλλά να αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από Ευρωπαίους υπηκόους.
Σε έξι πρωτεύουσες το ποσοστό των ξένων στο συνολικό πληθυσμό τους είναι κάτω από 5% και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία (0,6%), Σόφια (1%), Βίλνιους (1,4%), Μπρατισλάβα (3,1%), Βουδαπέστη (3,3%) και Βαλέτα (4,1%).
Το ερώτημα είναι "Που πάμε;". Γιατί τα κύματα των λάθρο απειλούν να πνίξουν το ελληνικό Γένος και τα κόμματα της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς διαγκωνίζονται ποιος θα τους δώσει περισσότερα δικαιώματα και ποιος θα τους κάνει πιο άνετη την διαμονή τους στην Ελλάδα.
Διαβάστε τις σχετικές θέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού που αναφέρονται σε άλλη ανάρτηση (διαβάστε σχετικά εδώ) και θα καταλάβετε.
Ηδη οι λάθρο ή οι πρώην λάθρο, αλλοιώνουν εκλογικά αποτελέσματα και εκλέγουν σε εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές υποψηφίους οι οποίοι καταψηφίζονται από τους γηγενείς Ελληνες.
Με ξεκίνημα τις εκλογές του 2000, όταν το ποσοστό με το οποίο εξελέγη το ΠΑΣΟΚ ισοδυναμούσε με τον αριθμό των ελληνοποιηθέντων ξένων των προηγούμενων μηνών οι οποίοι ψήφισαν κατά 90%  το ΠΑΣΟΚ σε εκείνες τις εκλογές και επικράτησε με διαφορά μόλις 1,1%.
Και το ερώτημα είναι πρέπει να απαντηθεί επειγόντως και οι γηγενίς κάτοικοι θα πρέπει να αντιδράσουν. Οχι κατά των λάθρο, αλλά κατά αυτών που στηρίζουν την έλευση και  την παραμονή τους στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να διατυπώνουν θέσεις ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. οι οποίες είναι ευθέως αντίθετες με την εθνική πληθυσμιακή ομοιογένεια, την συνέχεια του Γένους, την ασφάλεια των Ελλήνων κλπ και να μην υπάρχει π.χ. κατάθεση μηνύσεων και αγωγών. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...
Κάπως, κάποιοι πρέπει να αντιδράσουν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/10/1-6-4-10.html?zx=3553171176c6bbfb

Θρίλερ: Συνελήφθη ο πρώτος Τσετσένος τζιχαντιστής στη Ελλάδα

Θρίλερ: Συνελήφθη ο πρώτος Τσετσένος τζιχαντιστής στη Ελλάδα

Είναι πλέον επίσημο.
Συνελήφθη ο πρώτος τζιχαντιστής που προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστης στις Οινούσες.
Τώρα το θέμα που εξετάζουν οι αρχές είναι αν ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και να ενεργοποιήσει δίκτυα τζιχαντιστών στην χώρα μας και να προκαλέσει τρομοκρατικό χτύπημα ή αν ήθελε να περάσει από την χώρα μας με τελικό προορισμό κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο στις Οινούσσες προσπαθώντας να περάσει μαζί με άλλους 46 μετανάστες από την Συρία.
Από τον έλεγχο που έγινε και σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές αποκαλύφθηκε ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τσετσενία, και τέτοιες είναι μόνο οι ακραίες μουσουλμανικές τρομοκρατικές ομάδες.
Μην ξεχνάτε ότι το φονικό τάγμα των Τσετσένων τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ, ευθύνεται για τα πιο φρικτά εγκλήματα και είναι αυτοί που τώρα πολιορκούν την Κομπάνι.
Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε δεν είναι ένα απλό μέλος αλλά κατηγορείται από την Ρωσία και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για τρομοκρατική επίθεση στην οποία συμμετείχε.
Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας σύμφωνα με την αστυνομία.
Όλη η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Ρωσίας (Τσετσένος), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσής του στις Ρωσικές Αρχές
Την 05/09/2014, στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με (46) επιβαίνοντες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν υπήκοος Ρωσίας (Τσετσένος), ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol , ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας (Τσετσένο), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.
Ο ανωτέρω από το έτος 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές.
 

tribune.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_133.html

Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις ως σημείον αντιλεγόμενον


 
Οι τελευταίες αρχαιολογικές προσπάθειες στην Αμφίπολη και στο ναυάγιο των Αντικυθήρων εύλογα αποτελούν, και θα αποτελούν για πολύ καιρό ακόμα, θέματα συζήτησης, διαλόγου και αντιπαραθέσεων. Προσωπικά, μου φαίνεται ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμα και μια τέτοια δραστηριότητα δεν διακρίνεται από σύμπνοια ή ταύτιση απόψεων. Κάποιοι θεωρούν αυτές τις ανακαλύψεις ως μία εκπληκτική ευκαιρία να έρθουν στο φως ακόμα περισσότεροι πολιτιστικοί θησαυροί. Κάποιοι άλλοι τα λαμβάνουν ως αρχαιολογικά ευρήματα με ιδιαίτερη, πρωτίστως, επιστημονική αξία. Κάποιοι άλλοι αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους (οπωσδήποτε, βέβαια αμφισβητούν και την ίδια τη σημασία της αρχαιολογικής επιστήμης), κάποιοι άλλοι υπερθεματίζουν, αποδίδοντας σ’ αυτές τις ανακαλύψεις εξαιρετική πολιτική και εθνική σημασία, ενώ αντίθετα άλλοι ειρωνεύονται αυτές τις αποδόσεις, μη διστάζοντας ακόμα και να συγκρίνουν την πολιτιστική τους αξία με τη σύγχρονη πολιτιστική βιομηχανία τύπου «Λαίδη Γκάγκα».
Είναι ίσως δύσκολο να εξηγήσει κάποιος την αρχαιολογική – επιστημονική σημασία αυτών των ανακαλύψεων. Αν δεν διαθέτεις τέτοιου είδους κατάρτιση, δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό για την εξέλιξη αυτής της επιστημονικής γνώσης είναι τέτοιου είδους ανακαλύψεις. Γι’ αυτό και δε θα σταθώ σ’ αυτές. Εξάλλου και ο ίδιος δεν τυγχάνω αρχαιολόγος. Θα σταθώ όμως στην πολιτιστική σημασία τους.
Εκτός αν κάποιος ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει καμία απολύτως σημασία, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να αντιληφθούν ότι η ανθρώπινη ιστορική διαδρομή κάθε πολιτισμού, αποτελεί οδοδείκτη για το παρόν και το μέλλον, ενώ και η παιδευτική της σημασία, ήδη αντιληπτή από τους Αρχαίους Έλληνες, είναι τεράστια. Όμως, η ιστορία δεν είναι μόνο τα γραπτά μνημεία. Η ιστορία, ένα τουλάχιστον σημαντικό κομμάτι της, βασίζεται στα τεχνουργήματα και κατασκευάσματα των ανθρώπων κάθε εποχής: κτίρια, ναοί, έργα τέχνης, ακόμα και είδη καθημερινής χρήσης, όσα δηλαδή η αρχαιολογική έρευνα φέρει στο φως. Ο λόγος είναι απλός: οι άνθρωποι διέπονται πάντα από την ανάγκη να αφήνουν πίσω τους μνημεία που αποδεικνύουν όχι μόνο την ύπαρξή τους, αλλά και το μεγαλείο του πολιτισμού τους, τη σημασία της δράσης τους (προσωπικής και συλλογικής) σ’ αυτήν την εφήμερη ζωή. Ακόμα κι ένας τάφος, ένα εντυπωσιακό μαυσωλείο είναι ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο ή τον ηγέτη που αναπαύεται σ’ αυτόν.
Σ’ έναν πολιτισμό όπως ο Ελληνικός, η σημασία του οποίου αναγνωρίζεται από κάθε εχέφρονα και πολιτισμένο άνθρωπο σήμερα, αυτού του είδους τα μνημεία αποτελούν, εκτός από πολιτιστικά μνημεία, και ένα στοιχείο υπόμνησης προς την παράδοση του λαού που τα δημιούργησε. Είναι το είδος αυτό της περηφάνιας για την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι το είδος αυτό της μέθεξης που πετυχαίνουμε αντικρίζοντας αυτά τα ασύγκριτα δημιουργήματα που, ακόμα και σήμερα, προξενούν θαυμασμό.
Για όλους τους παραπάνω λόγους (και για πολλούς ακόμα), δεν μπορώ να συμφωνήσω με αφορισμούς που διατύπωσε ο κ. Τσόκλης περί «σεβασμού στους υποτιθέμενους προγόνους», περί «τυμβωρυχίας», περί «εμπορευματοποίησης των μνημείων» κ.ο.κ. Η σημασία που δίνουμε στη σημερινή μας ύπαρξη εξαρτάται και από την πολιτιστική μας παράδοση και από την ταυτότητά μας. Λαϊκή παρθενογένεση, πολιτιστικός tabula rasa δεν υφίσταται στη σημερινή μας εποχή. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο δικός μας λαός έχει μια παράδοση χιλιετιών και κάποιοι προσπαθούν αυτή την παράδοση να την ξεφτίσουν, ενώ άλλοι λαοί δεν έχουν παράδοση ούτε μισής χιλιετίας και εμφανίζονται να διεκδικούν τις πολιτιστικές δάφνες σήμερα, σαν να… ανακάλυψαν πρώτοι το διάστημα!
Το να θαυμάζω τα έργα των προγόνων μου και να τα εκθέτω προς παίδευσιν, προς αναγνώριση του μεγαλείου τους, προς επήκοον και άλλων λαών, ακόμα και προς παραμυθία του δικού μου λαού που σήμερα τελεί υπό παρακμή, δεν σημαίνει ότι ζω εις βάρος τους. Αντιθέτως, τους θέτω πρότυπο. Μα τα πρότυπα σήμερα είναι άλλα. Γι’ αυτό εκπλήσσομαι με τη στάση ανθρώπων, όπως ο κ. Τσόκλης. Θα περίμενα σιγή ιχθύος από όλους αυτούς που, συνήθως κομπάζουν ότι ως διανοούμενοι είναι οι μπροστάρηδες της εποχής τους – εποχής, όμως που έχει αποδειχθεί μια ατέλειωτη κατρακύλα ηθών, πνευματικών επιτευγμάτων, καλλιτεχνικής δημιουργίας. Κι αυτή η κατρακύλα είναι τόσο πασιφανής! Αρκεί να συγκρίνεις τα δικά τους δημιουργήματα με τα μεγαλειώδη επιτεύγματα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Δεν είναι, εν τέλει το πρόβλημα η σύληση του ενός ή του άλλου μνημείου. Το πρόβλημα είναι το ξέφτισμα ενός πολιτισμικού προτύπου, η εύκολη και εύπεπτη, αλλά τόσο κατώτερη δημιουργία του σήμερα που καταντά άτεχνη, ο φθόνος για την υπεροχή του παλιού κόσμου έναντι του σύγχρονου πολιτισμού που ρέπει προς την παρακμή, καθώς ολοένα και περισσότερο αφαιρεί κάθε ανθρωπιστικό περιεχόμενο από την ανθρώπινη δράση εν γένει…

Δημήτρης Ε. Γκίκας,
Φιλόλογος, Μ.Α.,
Υπ. Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας Ιονίου Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα: http://politikiskepsi.webnode.gr/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.webnode.com

Μαρδοχαίος Φρίζης, άλλο ένα ψέμα των Εβραίων αποκαλύπτεται!


 Μια ερώτηση έχω να κάνω στους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, εβραίους:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΦΡΙΖΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;
[5/10/2014 8:42:16 μμ] TASOS KRITIKOS: (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΙΖΗ;).ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ....


.....Ολόκληρο C-130 για τον Φριζή. Προσπάθησα να βρω κάποια πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των τεράστιων αεροσκαφών που διατέθηκαν για να μεταφερθούν οστά άλλων πεσόντων το 1940, αλλά δε βρήκα πουθενά.
Γιατί ρε κράτος για έναν αξιωματικό εβραϊκής καταγωγής, διαθέτεις ολόκληρο «θηρίο» για να μεταφέρεις το οστά του και στους υπόλοιπους νεκρούς, τίποτα. Αυτός μήπως ήταν απ’ το Κολωνάκι ή ήταν πρώσος αριστοκράτης; Οι υπόλοιποι 15.556 νεκροί ;;;


Εδώ αρχίζει το παραμύθι
« ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ
Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2002
Με αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας έφτασαν στις 5μμ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τα οστά του ήρωα Ελληνοεβραίου συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, του πρώτου ανώτερου αξιωματικού που έπεσε μαχόμενος στην Αλβανία στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941.
Το οστεοφυλάκιο, καλυμμένο με την ελληνική σημαία, τοποθετήθηκε από αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας σε νεκροφόρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ενώ τιμές απέδωσαν στρατιωτική μπάντα και άγημα της πολεμικής αεροπορίας.
Στην σεμνή αλλά συγκινητική τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ, ο γιος και ο εγγονός του συνταγματάρχη Ιάκωβος και Μαρδοχαίος Φριζής, ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντρέας Αθενς, ο νεοεκλεγής νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή μέρα για την Ελλάδα και για τους Ελληνες Εβραίους, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ. κλπ…
……Τόνισε, δε, ότι η ιστορία του Μαδροχαίου Φριζή, που πέθανε ζητώντας από τους συμπολεμιστές του να πάνε μπροστά για την Ελλάδα, αποτελεί δείγμα της αφοσίωσης ομόθρησκων του στην πατρίδα…
…..Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντέιβιντ Σαλτιέλ ανέφερε ότι στον πόλεμο του 1940-41, 12.898 Εβραίοι Έλληνες εντάχτηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας τους. Οι απώλειές τους ανέρχονται σε 513 νεκρούς και 3.743 τραυματίες. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης μνημείου προς τιμήν τους, στο χώρο του νεκροταφείου της.
Ο γιος του συνταγματάρχη, Ιάκωβος Φριζής, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και υπογράμμισε ότι δεν θα ξεχάσει τη σημερινή μέρα όσο ζει, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δικαιώνεται ο αγώνας των Εβραίων που πρόσφεραν τόσα στην Ελλάδα.
Περαιτέρω, επισήμανε ότι ο πατέρας του δεν πρόσφερε μόνο την πρώτη νίκη στην Ελλάδα, αλλά και τη πρώτη νίκη των συμμάχων κατά των δυνάμεων του άξονα.
Από την πλευρά του, ο εγγονός του συνταγματάρχη Μαρδοχαίος Φριζής, ανέφερε ότι η ιστορία του παππού του δίνει απάντηση στους αντισημίτες...
…….Προτομές του έχουν τοποθετηθεί έξω από το Πολεμικό Μουσείο στην γενέτειρά του Χαλκίδα καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών»….
…….ΠΡΟΤΟΜΗ του ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ στη Θεσσαλονίκη
Φόρο τιμής στον Μαρδοχαίο Φριζή, έναν από τους 12.898 Έλληνες Εβραίους που πολέμησαν στο Αλβανικό Μέτωπο, απέτισαν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης και ο Ελληνικός Εβραϊσμός. Στις 8.6.07 έγινε η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια προτομής του συνταγματάρχη Φριζή, που τοποθετήθηκε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης...

Κι' εδώ αρχίζει η αποκάλυψη της αλήθειας!!!
ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
α.μ.κ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τ.Θ. 19788
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54012
ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
http://www.hellasarmy.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΦΡΙΖΗΣ


Σχετικά με την ιστορία του Συνταγματάρχου Μαρδοχαίου Φριζή και την δράση του στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 παρατηρούμε μία προσπάθεια χαλκεύσεως ή παραποιήσεως της Ιστορίας εκ μέρους κατ' αρχάς των απογόνων του μαχητού Μαρδοχαίου Φριζή και του συνόλου της εβραϊκής παροικίας ακολούθως.
Για αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και ενημέρωση επί του θέματος σας πληροφορούμε ότι…
1…ο Μαρδοχαίος Φριζής, έπεσε υπέρ Πατρίδος την 5η Δεκεμβρίου 1940 στην Πρεμετή, μαχόμενος από την πρώτη ημέρα του πολέμου ως ΑΝΤΙσυνταγματάρχης. Μετά τον θάνατό του έλαβε τιμητικώς τον βαθμό του Συνταγματάρχου. Επομένως, αναφερόμενοι στην πολεμική δράση του Ανδρός μιλάμε πάντα για τον Αντισυνταγματάρχη Φριζή κι όχι Συνταγματάρχη.2…ο ΠΡΩΤΟΣ πεσών μαχόμενος ανώτερος αξιωματικός ήτο ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού. Έπεσε την 21η Νοεμβρίου του 1940 στο Βράνεστε.
Για τις συνθήκες θανάτου του ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ διαβάζουμε από τις εκδόσεις Ιστορίας Στρατού: "…το 18ον Σύνταγμα Πεζικού, ανατρέψαν κατόπιν αγώνος τας εις περιοχήν Μπαμπάν εχθρικάς αντιστάσεις, προωθήθη μέχρι του υψώματος 1211, όπερ και κατέλαβε την 18.00, εκτοπίσαν τον πεισμόνως αντισταθέντα εχθρόν, συλλαβόν 7 αξιωματικούς μετά του διοικητού του τάγματος και 50 οπλίτας αιχμαλώτους. Αι απώλειαι του Συντάγματος ανήλθον εις 2 αξιωματικούς νεκρούς εξ ών ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Συντάγματος Αντισυνταγματάρχης Κεφαλόπουλος Χαράλαμπος και 2 οπλίτας νεκρούς….", ΔΙΣ σελ. 61
3…για την ιστορική μνήμη να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι ανά βαθμό πεσόντες αξιωματικοί ήσαν…
ΑντισυνταγματάρχηςΚεφαλόπουλος Χαράλαμπος του 18ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 21ή Νοεμβρίου στο Βράνεστε.
ΤαγματάρχηςΜαντούβαλος Παναγιώτης του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
ΛοχαγόςΑποστολίδης Θεόδωρος του 50ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 17η Νοεμβρίου στον Μόραβα
ΥπολοχαγόςΔιάκος Αλέξανδρος του 4ου Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στην Τσούκα.
ΑνθυπολοχαγόςΒλάχος Γεώργιος ή Απόστολος του 33ού Συντάγματος Πεζικού, έπεσε την 1η Νοεμβρίου στο Βέρνικ.
4…Οι πρώτοι Ιταλοί αιχμάλωτοι - Αλπινιστές της ΤΖΟΥΛΙΑ
Διαβάζουμε από τις εκδόσεις Ιστορίας Στρατού "…Κατά την νύκτα 28ης προς 29ην Οκτωβρίου, οργανωθείσα υπό του υποτομέως (ΣΗΜ. δεξιό πλευρό αποσπάσματος Πίνδου του Σ/χου Δαβάκη) επιδρομή κατά του κατεχομένου υπό των Ιταλών χωρίου Γράμμος, είχεν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 11 Αλπινιστών και ενός βαρέως τραυματία αξιωματικού." ΔΙΣ, σελ123.


Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Αντισυνταγματάρχου ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΑΛΠΙΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑ
(σε κατά το δυνατόν εκλαϊκευμένη μορφή)
Η άμυνα του μετώπου Ηπείρου είχε ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην 8η Μεραρχία. Η γραμμή αμύνης άρχιζε στα αριστερά από τα παράλια σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας και στα δεξιά στηριζόταν στον Σμόλικα.
Η διαταγή της 23ης Σεπτεμβρίου του 1940 καθόριζε ότι η Μεραρχία απεφάσισε να παρασύρη τον αντίπαλο επί της οργανωμένης άριστα τοποθεσίας Ελαία-Καλαμά κι από εκεί με αντεπιθέσεις να τον απορρίψη πέραν των συνόρων. Το σχέδιο ώριζε ότι οι μονάδες προκαλύψεως θα εκτελούσαν μαχόμενες υποχωρητικούς ελιγμούς μέχρι την γραμμή αμύνης παρασύροντας στην υποχώρησή τους τον εχθρό. Εκεί, οι μονάδες προκαλύψεως θα περνούσαν στα μετόπισθεν σαν εφεδρείες. Τονίζουμε ότι η 8η Μεραρχία ήταν την 27η Οκτωβρίου πανέτοιμη και πλήρως επιστρατευμένη. Μάλιστα δε το 39ο Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου είχε προεπιστρατευθή και επορεύετο προς την Ήπειρο για να ενταχθή στην 8η Μεραρχία ενώ την 28η Οκτωβρίου ήταν στο Αγρίνιο.
Για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πολεμικών αναγκών, το μέτωπο Ηπείρου, στην γραμμή ανασχέσεως Ελαίας-Καλαμά όπου θα εδίδοντο οι αποφασιστικές μάχες, διαιρέθηκε σε 3 τομείς και Προκάλυψη. Ο Μαρδοχαίος Φριζής ήταν διοικητής μίας εκ των μονάδων προκαλύψεως των οποίων η αποστολή περιγράφεται λεπτομερώς στην οδηγία του ΓΕΣ της 5ης Οκτωβρίου 1940. Συγκεκριμένα η οδηγία διέταξε:

"ΑΓΩΝ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. Η πραγματοποιουμένη ήδη επιστράτευσις και συγκέντρωσις των μαχίμων στοιχείων της Μεραρχίας πρό της ενάρξεως των επιχειρήσεων, απαλλάσσει την προκάλυψιν ουσιώδους μεταβολής, τουτέστι της καλύψεως της συγκεντρώσεως και της παροχής του αναγκαιούντος προς τούτο χώρου. Η αποστολή συνεπώς της προκαλύψεως περιορίζεται εις το να δώση τον απαιτούμενον χρόνον συναγερμού και καταλήψεως της τοποθεσίας αντιστάσεως και εις το να κερδίση τον δυνατόν χρόνον δια της επιβραδύνσεως του αντιπάλου άνευ όμως φθοράς των μέσων της. Το τελευταίον τούτον είναι ουσιώδες….", Αρχείον ΔΙΣ Φ. 760/ΙΑ/2.
Ο ρόλος των μονάδων σαν του Φριζή ήταν λοιπόν υποχωρητικός και αρκετά επιτυχής διότι γενικά η προκάλυψη σε όλο το μέτωπο, όπου επετέθησαν οι Μεραρχίες Φερράρα και Κενταύρων, κράτησε 2 ημέρες και έφερε τους Ιταλούς στις οχυρωμένες θέσεις Ελαίας-Καλαμά σύμφωνα με το σχέδιο. Σχετικά με τις φθορές πρέπει να αναφέρουμε την εκδήλωση πανικού κατόπιν σφοδρού κανονιοβολισμού, την 29η Οκτωβρίου, σε διμοιρία του 2ου Τάγματος του 42ου Συντάγματος Ευζώνων, το οποίο ανήκε στον τομέα του Μαρδοχαίου Φριζή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους Ιταλούς οι πρώτοι 70 Έλληνες Εύζωνοι αιχμάλωτοι. Την κατάρρευση έσωσε ο διοικητής του τομέως Καλαμά, Συνταγματάρχης Γιατζής, ο οποίος με αντεπίθεση αναπροώθησε τους Ευζώνους στις θέσεις τους. Το ίδιο βράδυ οι μονάδες προκαλύψεως Φριζή και Παπαδημητρίου περνούν στις θέσεις άμυνας και εφεδρείας για ανασυγκρότηση.
Ενώ όλα εξελίσσοντο βάσει των σχεδίων στην 8η Μεραρχία έως την 30ή Οκτωβρίου, στον Τομέα Πίνδου του Δαβάκη, δηλαδή δεξιά της 8ης Μεραρχίας, εδημιουργήθη σοβαρή κατάστασις. Οι 1.800 άνδρες του Δαβάκη αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν υπό την πίεση των 11.000 ανδρών της ΤΖΟΥΛΙΑ. Η ΤΖΟΥΛΙΑ επετέθη με δύο έμβολα γύρω από τον Σμόλικα. Από την ΒΑ πλευρά επετέθη με το 75% των δυνάμεών της (ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ) ενώ το υπόλοιπο (ΝΟΤΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ) επετέθη ΝΑ του Σμόλικα.
Η δράσις του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ της ΤΖΟΥΛΙΑ εάν επετύγχανε θα απέκοπτε τον στρατό Ηπείρου με κίνδυνο κυκλώσεως της 8ης Μεραρχίας. Για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Κατσιμήτρος διατάζει, την 31η Οκτωβρίου το βράδυ, τον Υποτομέα Αώου (Τάγμα Προκαλύψεως Κονίτσης) να συμπτυχθή νοτίως του Αώου βόρεια από το Βρυσοχώρι και να συνδεθή με το Απόσπασμα Μετσόβου το οποίο από τώρα ανήκει στην 8η Μεραρχία. Έτσι, την 31η Οκτωβρίου το βράδυ, ο Υποτομέας Αώου και το Απόσπασμα Μετσόβου μαζί, αποτέλεσαν το Απόσπασμα Αώου του οποίου διοικητής ετέθη ο Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής με στόχο την παρεμπόδιση του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ της ΤΖΟΥΛΙΑ να κυκλώση την 8η Μεραρχία περνώντας τον Αώο.
Τα γεγονότα των επομένων ημερών συνοπτικά είναι:
Στις 2 Νοεμβρίου, μία φορά το πρωί και μία στις 11.00 το βράδυ, οι Αλπινιστές του ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ που κατείχον το Παλαιοσέλιον και Πάδες προσπάθησαν να διαβούν τον Αώο αλλά απέτυχαν.
Στις 3 Νοεμβρίου επανέλαβαν την προσπάθεια διαβάσεως του Αώου και μερικά τμήματα το πέτυχαν αλλά οι Έλληνες, με σφοδρή αντεπίθεση τους απώθησαν... Ο Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής διατάζεται να "επιδείξη άκραν δραστηριότηταν κατά του πλευρού και των νότων του διεισδύσαντος εις την κοιλάδα του Αώου εχθρού και να επιτηρή τας εις το δεξιόν πλευρόν της Μεραρχίας αγούσας οδεύσεις". Αρχείον ΔΙΣ/Φ. 692/Α/Ι. Σελ. 28. H I Μεραρχία ανακατέλαβε την Σαμαρίνα.
Στις 4 Νοεμβρίου το Απόσπασμα Αώου δεν είχε δράση ενώ στην Πίνδο, την Γραμπάλα, το Καλπάκι, τον Καλαμά κλπ εμαίνετο ο πόλεμος και διεξάγοντο σφοδρότατες μάχες. Το απόγευμα, συνδέθηκε το Απόσπασμα Αώου με τα πρώτα τμήματα της Μεραρχίας Ιππικού (Ουλαμός της Ι Επιλαρχίας του 3ου Συνάγματος Ιππικού έφθασε στο Βρυσοχώρι) η οποία είχε αρχίσει να προωθείται στο μέτωπο. Η εμπλοκή στον πόλεμο της Μεραρχίας Ιππικού και της Ι Μεραρχίας Πεζικού ήσαν η χαριστική βολή στην ΤΖΟΥΛΙΑ της οποίας ο κύριος όγκος με το Βόρειο Συγκρότημα είχε καταλάβει την Σαμαρίνα και μέσω Διστράτου κάποια τμήματα έφθασαν ως την Βωβούσα. Την ίδια μέρα οι επερχόμενες δυνάμεις της Μεραρχίας Ιππικού μέ το 2ο Τάγμα του 4ου Συντάγματος και με τον 3ο Λόχο του 51ου Συντάγματος ανέτρεψαν τις δυνάμεις αλπινιστών και ανακατέλαβαν την Βωβούσα όπου βρήκαν 36 νεκρούς αλπινιστές. 6 χιλιόμετρα βόρεια της Βωβούσας έλαβε θέση Τάγμα Αλπινιστών ενώ η Διοίκηση της ΤΖΟΥΛΙΑ ήταν λίγο πιό πάνω στο Δίστρατο.
Εν τω μεταξύ, ο βόρειος υποτομέας Πίνδου, συνέλαβε στο Κάντζικο 85 αιχμαλώτους Αλπινιστές.
ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ το Απόσπασμα Αώου δεν είχε δράση ενώ το Ιταλικό Αρχηγείο του Αρχιστρατήγου Πράσκα ανακοινώνει επισήμως τις ιταλικές απώλειες. νεκροί 371, τραυματίες 1199, αγνοούμενοι 658. Ο Ελληνικός Στρατός είχε συλλάβει ως τώρα εκατοντάδες Ιταλούς αιχμαλώτους.
Η Μεραρχία Ιππικού αγωνίζεται σκληρά στο Δίστρατο εναντίον των Αλπινιστών.
Η 1η Μεραρχία εσχημάτισε την εντύπωση ότι η εφεδρική Μεραρχία Μπάρι σπεύδει για βοήθεια της ΤΖΟΥΛΙΑ και επισπεύδει τις κινήσεις και προωθήσεις πολλών μονάδων γύρω απ' τον Σμόλικα. Το Απόσπασμα Φριζή διατάζεται να διαβή τον Αώο και να μεταβή στο χωριό Ελεύθερο.
Στις 6 Νοεμβρίου η Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ανακοινώνει ότι οι συλληφθέντες από την Μεραρχία Αλπινιστές αιχμάλωτοι είναι 7 αξιωματικοί, 5 υπαξιωματικοί και 293 οπλίτες.
Σκληρές μάχες δίνει η Μεραρχία Ιππικού εναντίον των Αλπινιστών. Οι Ιταλοί μάχονται απεγνωσμένα ώστε να μην κυκλωθούν. Η ΤΖΟΥΛΙΑ αναγκάζεται να συμπτύξη τα δύο συγκροτήματά της σε μία δύναμη με μέτωπο στο Πάδες.
Το Απόσπασμα Μαρδοχαίου Φριζή τίθεται υπό τις διαταγές της Μεραρχίας Ιππικού
Στις 7 Νοεμβρίου, οι σκληρές μάχες συνεχίζονται με τους Έλληνες να ενισχύονται συνεχώς και τους Αλπινιστές να αδυνατίζουν αλλά να μάχονται γενναία. Το Απόσπασμα Φριζή καταλαμβάνει την περιοχή νότια από το Παλαιοσέλιον.
Η Ι Μεραρχία με το Απόσπασμα Κετσέα κατέλαβε την διάβαση Κλέφτης και συνέλαβε 70 Αλπινιστές αιχμαλώτους. Η Μεραρχία προωθεί την ΙΧ και Χ Ομάδες Αναγνωρίσεως, το 1ο Τάγμα του 2ου Συντάγματος και το 1ο Τάγμα του 4ου Συντάγματος εις Πεκλάρι για κύκλωση της ΤΖΟΥΛΙΑ.
Το Γενικό Στρατηγείο διατάζει έντονα το Β' Σώμα Στρατού να ξεμπερδεύει με την Τζούλια. Έτσι, ο διοικητής του Β' Σώματος Στρατού, Υποστράτηγος Β. ΒΡΑΧΝΟΣ εκδίδει ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Αρ. 148, Αρχείον ΔΙΣ Φ. 681α/Α/83) για την επομένη ημέρα (8η Νοεμβρίου 1940) προς την Μεραρχία Ιππικού της οποίας η αποστολή θα είναι "η μεραρχία καλυπτομένη εκ των κατευθύνσεων Δίστρατον-Παλαιοσέλιον-Σαμαρίνας θα ολοκληρώση την κατάληψιν του συγκροτήματος Κλέφτη και θα προσπαθήση δια ταχυκινήτων μέσων Ιππικού να καταλάβη την διάβασιν Πεκλάρι ίνα εμποδίση και αιχμαλωτίση τα δια της διαβάσεως ταύτης διαρρέοντα εχθρικά τμήματα". Διατάζεται δηλαδή η περικύκλωσις της ΤΖΟΥΛΙΑ
Στις 8 Νοεμβρίου κατελήφθη από τμήματα της Ταξιαρχίας Ιππικού το Δίστρατο. Οι διαταγές για συντριβή της ΤΖΟΥΛΙΑ είναι πιεστικές.
Στις 9 Νοεμβρίου οι Αλπινιστές του 9ου Συντάγματος πολεμούν το βράδυ με απελπισία χωρίς εφοδιασμό για 4 ημέρες, ώστε να ανοίξουν την διάβαση Κλέφτης και να διαφύγουν αλλά δεν το πετυχαίνουν. Το 4ο Σύνταγμα με πυροβολικό προωθείται προς Πάδες. Η Μεραρχία Ιππικού θεωρείται υπεύθυνη της καθυστερήσεως εκκαθαρίσεως της κοιλάδος του Αώου. Αρχείον ΔΙΣ Φ. 715/Α/4. Σελ. 29
Στις 10 Νοεμβρίου Στην διάβαση Κλέφτης οι Αλπινιστές του 9ου Συντάγματος απελπισμένοι και εξουθενωμένοι παραιτήθηκαν του αγώνος κι σκορπίστηκαν προς Νότον αφού εγκατέλειψαν κάθε είδους πολεμικό υλικό, νεκρούς και την σημαία του 3ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος Αλπινιστών. Η Χ Ομάδα Αναγνωρίσεως κατεδίωξε τα απομεινάρια του 1ου Τάγματος του 9ου Συντάγματος όπου έπεσε μαχόμενος ο διοικητής του 9ου Συντάγματος της Τζούλια. Δεκάδες Αλπινιστές σκόρπιοι πεινασμένοι παρεδίδοντο όλη μέρα σε τμήματα της Μεραρχίας Ιππικού. Το Απόσπασμα Σπηλιωτοπούλου συνέλαβε 60 αιχμαλώτους. Ο Μαρδοχαίος Φριζής, υλοποιώντας κατά κάποιον τρόπο την διαταγή του Β' Σ.Σ. της 7ης Νοεμβρίου για περικύκλωση της ΤΖΟΥΛΙΑ, διέταξε μία Ημιλαρχία της 1ης Επιλαρχίας του 3ου Συντάγματος Ιππικού να καταδιώξη τα πεινασμένα απομεινάρια του 8ου Συντάγματος της ΤΖΟΥΛΙΑ προς Κόνιτσα ενώ ο 2ος Λόχος του Τάγματος Κονίτσης θα τους περίμενε στο ύψωμα Σουσνίτσα κοντά στο χωριό Ελεύθερο. Οι Αλπινιστές αιφνιδιάστηκαν από την ενέδρα και είχαν 300 νεκρούς. 700 αλπινιστές από το 8ο Σύνταγμα παρεδόθησαν. Οι υπόλοιποι Αλπινιστές που ξέφυγαν, περίπου 7.500 άνδρες πέρασαν στην Κόνιτσα κι από εκεί, μαχόμενοι και με μεγάλες απώλειες, για ανασυγκρότηση στην Πρεμετή όπου στις 15 Νοεμβρίου ήσαν πάλι ετοιμοπόλεμοι υπό τον Στρατηγό Νάσσι.
Τα περί διαλύσεως της ΤΖΟΥΛΙΑ είναι παραμύθια. Πρόκειται ασφαλώς για μεγάλη νίκη από την οποία το μόνο που δεν έλλειψε ήταν οι ΗΡΩΕΣ-επώνυμοι και ανώνυμοι.

Προς τι η καπηλεία;

ΕΠΙΛΟΓΟΣΤίποτε δεν έχει εκθέσει περισσότερο σε κίνδυνο και δεν έχει προκαλέσει μεγαλύτερο όλεθρο απ' ότι η αλλοίωση των ψυχοπνευματικών σταθερών του ανθρώπου μέσω της προπαγάνδας.
Στρέφεται πανίσχυρη εναντίον της λογικής, της κρίσεως, τη αλήθειας, της πραγματικότητος, της θελήσεως, των συμφερόντων, της ελευθερίας, των αξιών, του βίου, των ιερών και οσίων του ανθρώπου και αυτός "δρα" όχι μόνο αδιαμαρτύρητα αλλά και ενθέρμως εναντίον του εαυτού του.
Το άκρον άωτον της αρνητικής δυναμικής που καθιστά το άτομο αυτενάντιο.
Η ιστορία της Ανθρωπότητος, δομημένη κυρίως με μεθόδους προπαγάνδας, αποτελεί σαν παροντική δομή έκτρωμα έτοιμο να αυτεκραγή και με διαρκείς επαπειλουμένους κινδύνους για την εν γένει απανθρωπότητα.Οι προπαγανδιστές(Σιωνισμός) θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της καταστάσεως απ' όπου κι άν προέρχονται και φυσικά ως μεγαλύτεροι εγκληματίες της αρμονικής εξελίξεως της ανθρωπότητος. Αυτό δεν απαλλάσσει τους νωθρόνοες από την ανάλογη ευθύνη αδιαφόρως αν αποτελούν θύματα αυτόβουλα.
Οι διαστάσεις της προπαγάνδας, ως γνωστόν, ποικίλουν όσον αφορά τον "χώρο" ή τον χρόνο. Αν για κάθε άνθρωπο υπάρχουν ορισμένες δικαιολογίες γι' αυτή την συμπεριφορά, για τον Έλληνα υπάρχουν ελαχιστότατες ή μάλλον μηδενικές. Γνωστό γιατί….
Όμως, ιδού ο νεοέλλην! ο το πάλαι ποτέ αυτομέδων, σήμερα…αυτοζήμιος, αυτοασεβής, αυτόδετος, αυτοθήρευτος, αυτοκατάθετος, αυτοκατήγορος, αυτοκτόνος, αυτοπαράχρηστος, αυτοστόνος, αυτότυπος, αυτόφθονος, απαθής και ηττοπαθής……..

…..Άρα το ψέμα των εβραίων πάει σύννεφο. Ο «πατέρας» της νίκης ήταν ο Κατσιμήτρος, τον οποίο οι εβραίοι τον αγνοούν εντελώς. Η προπαγάνδα δουλεύει άριστα και σε λίγα χρόνια στα σχολεία θα διδάσκεται ότι αυτός που κατατρόπωσε τους Ιταλούς, ήταν ο Φριζής.
Ο Φριζής ήταν -κατά τη γνώμη μου- ένας πανέξυπνος και ικανότατος αξιωματικός, ο οποίος εκτέλεσε επακριβώς τις διαταγές που του ανατέθηκαν. Κατά πάσα πιθανότητα (δεν έχω διαβάσει κάτι διαφορετικό, αλλά η προπαγάνδα των συμπατριωτών του με κάνει κάπως επιφυλακτικό) βρήκε ηρωικό θάνατο και αν είναι έτσι τα πράγματα, ήταν ήρωας. Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Υπάρχουν άλλοι 784 Αξιωματικοί που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας, αλλά δυστυχώς το Ελληνικό κράτος θέλει να ξέρουμε μόνο αυτόν που στο κάτω- κάτω πολέμησε μόνο υπέρ πατρίδος. Αγνοούνται Ανώτατοι Αξιωματικοί που αυτοκτόνησαν γιατί δεν ήθελαν να παραδοθούν, αγνοούνται Ανώτεροι αξιωματικοί που τους βρήκε ο θάνατος ενώ οι ίδιοι χειριζόντουσαν πολυβόλα, αγνοούνται εκατοντάδες άλλοι αξιωματικοί που είχαν παρόμοια δράση με του Φριζή και σκοτώθηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Όλοι ήταν ήρωες, αλλά το κράτος επειδή θέλει να υπηρετήσει τα «αφεντικά» του, ξεχωρίζει μόνο τον εβραίο. Γιατί;
Στο διαδίκτυο αν πληκτρολογήσεις το όνομα Φριζής σου παρατίθενται 700 θέματα και σε όλες τις επικεφαλίδες διαβάζεις «ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που σκοτώθηκε κλπ». Αν διαβάσεις τα κείμενα τα περισσότερα αναφέρουν ότι είναι ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός νεκρός. Βεβαίως αυτός που δεν διαβάζει με λεπτομέρεια, του μένει η εντύπωση-διαβάζοντας μόνο τις επικεφαλίδες- ότι ο πρώτος αξιωματικός που σκοτώθηκε στο πόλεμο ήταν εβραίος. Βεβαίως λένε ψέματα διότι όπως διαβάσαμε παραπάνω, τον πρόλαβε άλλος.

Όπως και άθλιο ψέμα είναι ότι ο βασιλιάς και ο Μεταξάς τον προήγαγαν έπ’ ανδραγαθία όταν βρισκόταν στη ζωή. Η προαγωγή του βεβαίως ήρθε μετά το θάνατό του όπως γίνεται με όλους τους πεσόντες σε περίοδο πολέμου, Αξιωματικούς και Οπλίτες.
Μια ερώτηση έχω να κάνω στους διαστρεβλωτές της Ιστορίας, εβραίους:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΦΡΙΖΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Γιατί δεν το αναφέρετε σε κανένα site σας και αφήνετε μόνο να αιωρείται το πόσο ήρωας ήταν ο Φριζής; Εσείς δε μας λέτε ότι πολέμησαν 343 αξιωματικοί; Που είναι; Τόσο κομανταράδες ήταν, ή τόσο τυχεροί για να μη σκοτωθεί άλλος; Μήπως δεν ήταν στο μέτωπο αλλά στα μετόπισθεν; Για ένα αξιωματικό νεκρό, κάνετε δηλώσεις του τύπου «η απάντηση μας στους αντισημίτες». Μα είναι δυνατόν; Λες και έδωσαν το αίμα τους για τη πατρίδα καμιά μεραρχία. Ρε δε ντρέπεστε λίγο….Πλαστογράφοι………..
(ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΙΖΗ;).ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ....
.....Ολόκληρο C-130 για τον Φριζή. Προσπάθησα να βρω κάποια πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των τεράστιων αεροσκαφών που διατέθηκαν για να μεταφερθούν οστά άλλων πεσόντων το 1940, αλλά δε βρήκα πουθενά.
Γιατί ρε κράτος για έναν αξιωματικό εβραϊκής καταγωγής, διαθέτεις ολόκληρο «θηρίο» για να μεταφέρεις το οστά του και στους υπόλοιπους νεκρούς, τίποτα. Αυτός μήπως ήταν απ’ το Κολωνάκι ή ήταν πρώσος αριστοκράτης; Οι υπόλοιποι 15.556 νεκροί ;;;

Ούτε τα οστά τους δεν έχεις μαζέψει ακόμα να τα τοποθετήσεις σε ένα νεκροταφείο. Αν βρεθούν τα οστά ενός Έλληνα Αξιωματικού σήμερα, θα τα μεταφέρουν με αεροπλάνο ή θα διατεθεί μπάντα και άγημα ; Όχι βέβαια. Αν όμως το 50% των πεσόντων ήταν εβραίοι, μάλλον θα το είχες κάνει, ε!!!
Δε κατάλαβα, αυτός κέρδισε το πόλεμο και του κάνεις τέτοιες τιμές; Νομάρχες, πρέσβεις, πρόεδροι, όλοι εκεί, να δώσουν το παρόν και παράλληλα να γλύψουν τους εβραίους…Ρε!!! Δε ντρέπεστε λίγο ρε!!!

Έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, «Αγώνες και νεκροί του Ελληνικού Στρατού 1940-1945» και νομίζω ότι όλες οι εκδόσεις που προέρχονται από αυτήν την υπηρεσία, είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστες. Το συγκεκριμένο βιβλίο στη κυριολεξία, το έχω «ξεψαχνίσει». Θα σας ενημερώσω για τα πραγματικά νούμερα που δίνει ο Στρατός κι όχι τις ανακρίβειες που δίνουν οι εβραίοι.Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, έπεσαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», 15.556 ένστολοι άνδρες και μία γυναίκα. Ανάμεσα στους νεκρούς και εξαφανισμένους, περιλαμβάνονται 70 Μουσουλμάνοι από τη Δυτική Θράκη, 21 Αρμενικής καταγωγής, 7 Μουσουλμάνοι από την Ήπειρο (Τσάμηδες), πολλοί καθολικοί από τις Κυκλάδες και αρκετοί «Σλαβομακεδόνες». Οι εβραίοι που «πολέμησαν» δεν ξέρω πόσοι είναι(δεν πιστεύω τα νούμερα που δίνουν για 12.898 που πολέμησαν, γιατί αν το πάρουμε αναλογικά δεν μπορεί η Ελλάδα του 1940 των 7.344.860 κατοίκων να επιστράτευσε περίπου 300.000 και οι 70.000 εβραίοι-τόσους δίνει ο Κοέν στην ιστοσελίδα του- να μάζεψαν 13.000-φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία δεν πολέμησε, επιστρατεύτηκαν θέλει να πει), αλλά οι νεκροί τους είναι οι εξής:
Νεκροί
Αξιωματικοί 1
Ανθυπασπιστές 1
Έφεδροι Ανθυπασπιστές 1
Λοχίες 2
Δεκανείς 10
Υποδεκανείς 2
Στρατιώτες 176


Καταγόμενοι από τη Θεσσαλονίκη 166, από τα Ιωάννινα 5, από τη Κέρκυρα 3, από τη Βέροια 3, από τη Λάρισα 3, από τη Ξάνθη 1, από τις Σέρρες 1, από τη Φλώρινα 3, από την Άρτα 1, από το Βόλο 1, από τη Κομοτηνή 1, από τη Καβάλα 1, από τα Τρίκαλα 1, από τη Ζάκυνθο 1 , από τη Χαλκίδα 1 και 1 που δεν αναγράφεται ο τόπος καταγωγής τους.
Σύμφωνα με την περιγραφή του θανάτου των παραπάνω, οι 6 σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια κάποιας μάχης, οι 47 σε νοσοκομείο, οι 20 από το κρύο, 5 από αεροπορικές επιδρομές, 15 σε χειρουργεία, 1 από πολεμικά τραύματα, 2 σε αιχμαλωσία, 2 από εξάντληση, 2 πέθαναν ενώ 93 αναγράφεται ότι φονεύθηκαν και μάλλον εννοείται σε μάχη. Από τους παραπάνω μόνο 1 σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης, 2 κατά την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του ’41 και οι υπόλοιποι 189 στην Πίνδο.
Εξαφανισμένοι
Δεκανείς 3
Στρατιώτες 19
Καταγόμενοι από τη Θεσσαλονίκη 19, από τα Ιωάννινα 1, από τη Κέρκυρα 1 και 1 που δεν αναγράφεται ο τόπος καταγωγής του.
Σύνολο νεκρών και εξαφανισμένων 193 + 22= 215….(Επίσης βρήκα 3 με Ποντιακά επίθετα που τα ονόματα και τα πατρώνυμά τους είναι του τύπου Ιωσήφ, Αβραάμ κλπ αλλά δεν ξέρω αν είναι εβραίοι).
Τα παραπάνω στοιχεία τα παραθέτω με κάθε επιφύλαξη, διότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι εβραίοι που άλλαξαν τα ονόματά τους σε Γιώργο, Γιάννη, Μήτσο κλπ..
Τώρα που βρήκαν 513 νεκρούς οι εβραίοι, δεν ξέρω. Ας πάρουν τα επίσημα στοιχεία του Στρατού κι ας μας πουν ποιους «βάφτισαν» νεκρούς….Άλλο ψέμα…
Τέλος πάντων. Όλοι οι παραπάνω για μένα θεωρούνται ήρωες, γιατί τους ντύσανε Έλληνες και τους είπαν να πολεμήσουν γι αυτήν(Πάλι με επιφύλαξη, νομίζω ότι μόνο δύο Συντάγματα το 50ο και το 67ο που απαρτιζόταν από εβραίους, χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι σε βοηθητικές υπηρεσίες, λόγω της κακής φήμης που είχαν). Μόνο και μόνο που παρουσιάστηκαν και επιστρατεύτηκαν, τους αξίζουν συγχαρητήρια(βέβαια η μη παρουσίασή τους, σήμαινε θάνατος-αυτό ίσχυε βεβαίως και για τους υπολοίπους). Δεν έχει καμία σημασία αν σκοτώθηκαν ηρωικά ή από αρρώστιες ή άλλους λόγους. Στην ουσία σκοτώθηκαν για την Ελλάδα. Μπράβο σ’ όλα αυτά τα 20χρονα, 30χρονα παιδιά κλπ Έλληνες, Κύπριους, Αρμένηδες, Μουσουλμάνους, εβραίους, Τσάμηδες, που πέθαναν ή ακρωτηριάστηκαν για την Ελλάδα. Αλλά να τιμούνται όλοι το ίδιο. Οι εβραίοι έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση «διαστρέβλωση της ιστορίας του ’40» με σκοπό τους τον παραμερισμό των αλλοθρήσκων τους και την «ραμποποίηση» των δικών τους. Αυτό δείχνουν οι ενέργειές τους.
Το Ελληνικό κράτος έχει κατασκευάσει σε όλη την χώρα διάφορα μνημεία για να τιμήσει όλους αυτούς που πολέμησαν για τη πατρίδα τους και ειδικότερα αυτούς που θυσιάστηκαν γι αυτήν. Παντού αναγράφονται οι όροι πεσόντες, στους ήρωες, στους συμμετέχοντες κλπ. Πουθενά δεν αναγράφεται στους Χριστιανούς Ορθόδοξους, στους καθολικούς, στους Αρμένιους. Το κράτος δε ξεχώρισε κανένα, γιατί όλοι πολέμησαν για ένα σκοπό: Για την Ελλάδα. Οι εβραίοι κατασκεύασαν μνημεία τιμώντας μόνο τους εβραίους πεσόντες. Εάν αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, τότε τι είναι ρατσισμός. Δε μου λέτε κύριοι. Εκεί που φτιάξατε τα μνημεία σας, αν κατασκευαστούν δίπλα στα δικά σας άλλα μνημεία που θα αναγράφουν: «Στους Έλληνες χριστιανούς ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος το 1940» τι θα πείτε; Θα μου πείτε ποιος θα τολμήσει. Την ίδια μέρα θα πέσει η κυβέρνηση, θα μας βγάλουν απ’ την Ευρωπαική Ένωση, απ΄το ΝΑΤΟ και γενικά από παντού γιατί μόνο ρατσιστές κάνουν τέτοιες πράξεις. Το CNN το BBC θα δείχνουν το μνημείο και θα μας φτύνουν όλοι οι ξένοι γιατί προσβάλαμε τους εβραίους μας. Τι θα πουν οι φίλοι μας οι εβραίοι αν η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κατασκευάσει ένα μνημείο που να αναγράφεται «στους χριστιανούς πεσόντες του ’40 γιατί οι εβραίοι έκαναν δικό τους μνημείο»;
Ο Νομός Θεσσαλονίκης εκτός από τους εβραίους πεσόντες, είχε 40 Αξιωματικούς και περίπου 400 Οπλίτες νεκρούς. Ο Ψωμιάδης και ο Παπαγεωργόπουλος που ήταν πρώτες μούρες στις εκδηλώσεις για το Φριζή (όπως είπαμε για γλείψιμο στ’ αφεντικά τους) με τη παρουσία τους και τη ζωηράδα τους, μας έδειξαν ότι εγκρίνουν το διαχωρισμό των πεσόντων, ανάλογα με το θρήσκευμά τους. Τους ρωτώ λοιπόν: «Κύριοι γι’ αυτούς τους νεκρούς χριστιανούς τι κάνετε; Πόσο τους τιμήσατε εσείς προσωπικά; Μπορεί να τιμήσατε γενικά τους πεσόντες, αλλά για τους χριστιανούς τι κάνετε; Γιατί δε φτιάχνετε ένα μνημείο που να αναγράφει: «Στους πεσόντες του 1940 πλην εβραίων» ή «Στους Χριστιανούς πεσόντες του 1940»; Τι φοβάστε; Μα βέβαια φοβάστε την απόλυσή σας από τη καρέκλα σας. Εσείς κύριε Παπαγεωργόπουλε δε προτείνατε τη κατασκευή και τη τοποθέτηση της προτομής του Φριζή στη Θεσσαλονίκη; Για τους υπόλοιπους 40 Αξιωματικούς που καταγόταν από τη πόλη σας και που και αυτοί έδωσαν τη ζωή τους για τη πατρίδα τους-όπως κι ο Φριζής- τι γίνεται; Στα παπάρια σου έτσι. Πόσες προτομές έχεις φτιάξει και πολλούς δρόμους τους έχεις μετονομάσει με τα ονόματά τους. Κανένα. Αλλά τι λέω! Αυτοί δεν σου δίνουν εξουσία και λεφτά. Μόνο με τους εβραίους ασχολείσαι, οι άλλοι είναι μούλοι έτσι; Ρε δε ντρέπεστε λίγο , ξεδιάντροποι….Όλοι σας εβραιόδουλοι…
Και να κλείσω με δυο ερωτήσεις που απευθύνω στο γιό του Φριζή:
Αν-υποθετικά- υπήρχε το 1940 κράτος του Ισραήλ και –πάλι υποθετικά- γινόταν πόλεμος μεταξύ της πατρίδας σου (όπως λες) Ελλάδας και του Ισραήλ. Τότε θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής απλό ερώτημα: « Ο πατέρας σου με ποια χώρα θα συντασσόταν»;
Αν –υποθετικά- σήμερα γινόταν πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εσύ και τα παιδιά σου και όλοι οι όμοιοι σου, με ποια χώρα θα πολεμούσατε»;
Μη κουράζεσαι...

ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΕΒΑΙΑ!
 
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_31.html

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας κος Γιοβανόπουλος Κώστας, κατέθεσε ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών μαζί με τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαϊας κ. Νταβρή Γεώργιο σχετικά με την υπόθεση ¨Αρτέμης Σώρρας & ΕΙ-ΕΝD"


Ανταποκρίθηκε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας κος Γιοβανόπουλος Κώστας, στις εκκλήσεις τις δικές μου αλλά και πολλών άλλων συνελλήνων, σχετικά με την υπόθεση ¨Αρτέμης Σώρρας & ΕΙ-ΕΝD" και κατέθεσε ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών μαζί με τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαϊας κ. Νταβρή Γεώργιο. Εύχομαι να ακολουθήσουν και οι άλλοι τρεις Βουλευτές Ημαθίας και να ζητήσουν από τον Υπουργό, να δώσει υπεύθυνες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Εύχομαι επίσης οι Ημαθιώτες, να απαιτήσουν από τους κυβερνητικούς βουλευτές Ημαθίας να συνυπογράψουν την κατατεθειμένη ερώτηση.
http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2014/10/%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97.jpg
http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2014/10/%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%A4%CE%97-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97-1.jpghttps://www.facebook.com/groups/335284286614132/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters