Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ Δέκα μυστηριώδη αρχαιολογικά μνημεία


 
Ο κόσμος είναι γεμάτος με αρχαία μνημεία που χτίστηκαν για να τιμήσουν βασιλείς, θεότητες και θρησκευτικές προσωπικότητες. Για τα περισσότερα από αυτά χάρη στην σκληρή δουλειά αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών γνωρίζουμε αρκετά.
Υπάρχουν όμως και κάποια μνημεία που ακόμη και σήμερα διχάζουν την επιστημονική κοινότητα για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν… Δείτε παρακάτω 10 απ΄τα πιο διάσημα ιστορικά μνημεία εξακολουθούν να βασανίζουν τους ανθρώπους που τα μελετούν μέχρι σήμερα:
1. Sacsayhuaman
diaforetiko.gr : sacsayhuaman use at end 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Όχι πολύ μακριά από την περίφημη πόλη των Ίνκας Μάτσου Πίτσου, βρίσκεται το Sacsayhuaman, ένα παράξενο ανάχωμα από τεράστιους πέτρινους βράχους. Τα εντυπωσιακά τείχη, κοντά στην παλιά πρωτεύουσα Cuzco, είναι τόσο καλά οικοδομημένα που ούτε η λάμα ενός μικρού μαχαιριού δεν χωρά να περάσει μέσα στις ενώσεις. Ο αμφιθεατρικός σχεδιασμός του σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική τελειότητα της κατασκευής δεν επέτρεψε ποτέ στους Ισπανούς κονκισταδόρ να λεηλατήσουν τη πόλη-οχυρό των Ινκας.
Πολλοί ερευνητές είναι εντυπωσιασμένοι με την τελειότητα των μνημείων και την τεχνογνωσία που κατείχαν οι Ινκας, οι οποίοι, δίχως να γνωρίζουν τη χρήση του τροχού και του σιδήρου, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν για 3.680 χλμ. πάνω στα υψίπεδα των Άνδεων.
Το μνημείο είναι σε εκπληκτικά καλή κατάσταση για την ηλικία του, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκεται πάνω σε μια περιοχή που συχνά πλήττεται από σεισμούς. Γύρω από το μνημείο έχουν ανακαλυφθεί πολλές υπόγειες κατακόμβες που ονομάζονται chincanas, που χρησιμοποιούνταν σαν συνδετικές διόδους σε άλλα κτίρια των Ίνκας στην περιοχή.
Το μυστήριο: Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι το Sacsayhuaman κατασκευάστηκε ως ένα οχυρωματικό έργο, άποψη που όμως έχει αμφισβητηθεί έντονα από κάποιους. Το περίεργο σχήμα και οι γωνίες του τείχους έχουν οδηγήσει αρκετούς να εικάζουν ότι μπορεί να είχε μια πιο συμβολική λειτουργία. Για παράδειγμα το τείχος δίπλα στο Cuzco από ψηλά, σχηματίζουν το σχήμα του κεφαλιού ενός πούμα. Ακόμα πιο μυστηριώδες όμως από τη χρήση του μνημείου, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.
Όπως και τα περισσότεροι έργα των Ίνκας χτίστηκε με μεγάλες πέτρες που ταιριάζουν μεταξύ τους με εκπληκτική ακρίβεια. Πώς οι Ίνκας κατάφεραν να το κατασκευάσουν ή ακόμη περισσότερο πως μετέφεραν τους τεράστιους βράχους στην περιοχή παραμένει εως σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο. Ίσως τελικά να είχαν δίκιο οι Ίνκας όταν έλεγαν στους Ισπανούς κατακτητές ότι δεν ήταν αυτοί που έκτισαν το Sacsayhuamαn, αλλά «οι γίγαντες».
2. Το μυστηριώδες «Νησί του Πάσχα»
diaforetiko.gr : easter island 2 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό, μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής και η ύπαρξή του είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς ηφαιστειακών εκρήξεων, ενώ ήταν κατοικήσιμο μόνο από πουλιά και λιβελούλες της θάλασσας για εκατομμύρια χρόνια. Οι απότομες πλαγιές του νησιού, κατοικήθηκαν αρχικά από μια ομάδα πολυνησιακών ναυτικών..
Οι πρώτοι άποικοι βρήκαν ένα πλούσιο σε βλάστηση νησί, γεμάτο με γιγαντιαίους φοίνικες, που χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τις βάρκες και τα σπίτια τους. Διάφορες κοινότητες διαμορφώθηκαν καθώς ο πληθυσμός αυξανόταν και διάφορα πληθυσμιακά κέντρα δημιουργήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Ένα πράγμα τους έδενε όλους μαζί, η κατασκευή αγαλμάτων και η λατρεία που διαμόρφωσαν γύρω από αυτά.
Είναι ασαφές γιατί οι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα κατασκεύαζαν αγάλματα σε τέτοιο μεγάλο βαθμό. Το πως κατασκευάζονταν, είναι σχεδόν γνωστό. Κάθε άγαλμα φτιαχνόταν στο λατομείο. Η μαλακή ηφαιστειακή τέφρα ήταν το απόλυτο υλικό για τη χάραξη και κατασκευή των αγαλμάτων. Χρησιμοποιούσαν μία σκληρότερη ηφαιστειακή πέτρα, για να σκαλίσουν το άγαλμα στον βράχο.
Τελικά όταν ένα άγαλμα τελείωνε, αποκόπτονταν από τον βράχο και το μετακινούσαν προσεκτικά χρησιμοποιώντας τους γιγαντιαίους κορμούς των φοινίκων για να τα κυλούν στο έδαφος. Αυτή είναι και μία βασική άποψη για την παντελή έλλειψη δένδρων στο νησί. Ένα στοιχείο της μεγάλης δυσκολίας της μετακίνησης των αγαλμάτων, είναι τα κατά μήκος των αρχαίων μονοπατιών σπασμένα και εγκαταλελειμμένα αγάλματα.
Πρόσφατες προσομοιώσεις υπολογιστών έχουν εμφανίσει ότι ένα μέσο άγαλμα θα μπορούσε να μετακινηθεί από το λατομείο σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, σε λιγότερο από 5 ημέρες, χρησιμοποιώντας περίπου 70 άτομα. Οι θεωρία αυτή, τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή δοκιμής σε ένα επιτυχές πείραμα για να μετακινήσουν ένα αντίγραφο αγάλματος. Μόλις γινότανε η μετακίνηση, το άγαλμα τοποθετούνταν επάνω σε μεγάλες πλατφόρμες, με μία απίστευτη ακρίβεια στις συναρμολογήσεις των πετρών.
Το Μυστήριο: Είναι ένα από τα ποιο μεγάλα μυστήρια το γιατί έφτιαχναν αυτού του είδους αγάλματα. Ακόμα και ο τρόπος που είναι στραμμένα, (όλα σε μία κατεύθυνση κοιτούν) αποτελεί ένα μυστήριο.

Όταν τα βλέπεις μεμονωμένα ή και σε σειρές, σου δίνουν την εντύπωση πως κάτι περιμένουν από τον ουρανό ή την θάλασσα.
3. Στόουνχεντζ
diaforetiko.gr : stonehenge 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Το Στόουνχεντζ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα μεγαλιθικά μνημεία στον κόσμο. Οι λόγοι για τους οποίους κατασκευάστηκε είναι άγνωστοι, αν και οι υποθέσεις που υπάρχουν είναι πολλές. Βρίσκεται τοποθετημένο στην πεδιάδα Salisbury τρία χιλιόμετρα από την πόλη Wiltshire στην νοτιοδυτική Αγγλία.
Η κατασκευή του χωρίστηκε σε τρία μέρη και χρειάστηκαν συνολικά 25 γενιές για να ολοκληρωθεί. Η πρώτη φάση της κατασκευής του έγινε την περίοδο 2950-2900 π.Χ. όπου δημιουργήθηκε ο κύκλος της κατασκευής, διαμέτρου 100 μέτρων και τοποθετήθηκαν ξύλα σε 56 τρύπες που δημιουργήθηκαν γύρω από την περιφέρεια του κύκλου. Η δεύτερη φάση κάλυψε την περίοδο 2900-2400 π.Χ. όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτες πέτρες και δημιουργήθηκε και το κέντρο του μνημείου με την τοποθέτηση ξύλων. Τέλος στην Τρίτη φάση που διήρκεσε μεταξύ 2550-1600 τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιπες πέτρες και πήρε την σημερινή του μορφή.
Υπάρχουν συνολικά 60 πέτρες όπου η μεγαλύτερη από αυτές έχει ύψος 7 μέτρα πάνω από τη γη και 2,4 κάτω από αυτή. Το βάρος τους φτάνει μέχρι και τους 45 τόνους.
Το μυστήριο:Από όλα τα διάσημα μνημεία του κόσμου, κανένας δεν έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη φήμη για το μυστήριο που το περιβάλλει. Το Στόουνχεντζ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ατέλειωτων συζητήσεων μεταξύ μελετητών, επιστημόνων και ιστορικών από τον Μεσαίωνα. Υπάρχουν πάμπολλες μυθικές ιστορίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τη ύπαρξη του. Μια τέτοια ιστορία αναφέρει ότι οι πέτρες είναι διέξοδοι από το μέρος απ’ όπου προήλθαμε. Κάποια άλλη θέλει ένα δαίμονα, να αγοράζει μαγικούς λίθους από μία Ιρλανδή γυναίκα, να τις μεταφέρει δια μέσου του αέρα στην πεδιάδα Σόλσμπερι και στη συνέχεια να προκαλεί τους κατοίκους να υπολογίσουν τον αριθμό τους. Ο μοναχός του χωριού, του απάντησε ότι είναι πάρα πολλές για να υπολογιστούν και ο δαίμονας εξοργίστηκε τόσο πολύ που έριξε πάνω του μία από τις πέτρες με αποτέλεσμα να τον πετύχει στην φτέρνα. Παρόλο που ο μοναχός δε χτυπήθηκε πολύ, η πέτρα έκανε ένα βαθούλωμα και από τότε ονομάστηκε Πέτρα της Φτέρνας (Heel Stone).
Ο πιο διαδεδομένος όμως μύθος είναι αυτός του βασιλιά Αρθούρου. Σύμφωνα με αυτόν ο βασιλιάς των Βρετανών Αυρήλιος Αμβρόσιος θέλησε να χτίσει ένα μνημείο προς τιμή 300 περίπου άγγλων ευγενών που σφαγιάστηκαν τον 5ο αιώνα από τον προδότη αρχηγό των Σαξόνων Χένγκεστ. Ο βασιλιάς Αμβρόσιος, πατέρας του Αρθούρου, ζήτησε τη βοήθεια του μάγου Μέρλιν για το που μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο μνημείο. Ο μάγος του είπε να κοιτάξει σε ένα ιρλανδικό βουνό όπου τοποθετούταν ένας κύκλος από συμπαγείς πέτρες, το Δαχτυλίδι ου Γίγαντα. Πίστευαν ότι αυτές οι πέτρες είχαν θεραπευτικές ιδιότητες κι είχαν ονομαστεί έτσι επειδή η μεταφορά τους από την Αφρική όπου βρίσκονταν, είχε γίνει από γίγαντες πολύ καιρό πριν.
Ο βασιλιάς Αυρήλιος και ο στρατός του προσπάθησαν να αποσυναρμολογήσουν τις πέτρες αυτές ανεπιτυχώς. Ο Μέρλιν βοήθησε για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας τη δική του συλλογή από μηχανές και τεχνάσματα για να γίνει η μεταφορά του μνημείου.
Άλλοι μύθοι συσχετίζουν το Στόουνχεντζ με του Δρυίδες. Οι Δρυίδες πράγματι είχαν σχέσεις με το μνημείο αυτό, καθώς το είχαν ως τόπο λατρείας, παρόλα αυτά όμως δε μπορούμε να τους αποδώσουμε την κατασκευή του. Σύγχρονοι μελετητές, με τη χρήση μοντέρνων τεχνολογικών μηχανημάτων, αποδεικνύουν ότι αυτοί που έχτισαν το Στόουνχεντζ το ολοκλήρωσαν 1000 χρόνια προτού κατοικήσουν οι Κέλτες στην περιοχή αυτή, αποκλείοντας έτσι και του Δρυίδες.
Φυσικά η παρουσία των εξωγήινων σχετικά στο χτίσιμο του μεγαλιθικού αυτού μνημείου δε θα μπορούσε να λείπει από τη σύγχρονη μυθολογία -όπως άλλωστε και σε πολλά άλλα τέτοια μεγαλειώδη οικοδομήματα…
4. Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας
diaforetiko.gr : The Great Sphinx of Giza 2 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο και μέσα στη διάσημη Νεκρόπολη της.
Με μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Είναι επίσης το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου, και θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 – 2532 π.Χ.
Το μυστήριο:Παρά τη φήμη του ως ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της αρχαιότητας, λίγα πράγματα έχουν γίνει ως σήμερα γνωστά για τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. Οι Αιγυπτιολόγοι μπορεί να γνωρίζουν κάποια πράγματα για τον λόγο για τον οποίο χτίστηκε το άγαλμα αλλά το πότε και από ποιον παραμένει ένα μυστήριο.
Σύμφωνα με την επίσημη σκοπιά των σύγχρονων Αιγυπτιολόγων, η Σφίγγα χτίστηκε γύρω στο 2500 π.Χ. από τον φαραώ Χεφρήνο, στον οποίο πιστώνεται επίσης και η δεύτερη μεγάλη πυραμίδα. Ορισμένοι Αιγυπτιολόγοι και γεωλόγοι όμως έχουν κατά καιρούς διαφωνήσει με την πεπατημένη θεωρία κατασκευής και ταυτοποίησης της Σφίγγας. Οι πρώτοι Αιγυπτιολόγοι και εκσκαφείς του συγκροτήματος της Γκίζα πίστευαν ότι τόσο η Σφίγγα όσο και τα υπόλοιπα οικοδομήματα στη περιφέρειά της, ήταν προγενέστερα της θεωρούμενης χρονολογίας κατασκευής τους ενώ ο ιδρυτής του Αρχαιολογικού Μουσείου του Καΐρου, Αύγουστος Μαριέτ, το 1857 έφερε στο φως μια στήλη απογραφής εμπορευμάτων. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, αναφέρεται ότι ο Φαραώ Χέοπας βρήκε τυχαία το άγαλμα το οποίο ήταν ήδη μισοθαμένο στην άμμο.
Η θεωρία της ύπαρξης της Σφίγγας πριν από τον Φαραώ Χεφρήνο μπορεί να έχει λίγους σύγχρονους οπαδούς, αλλά αν αληθεύει αυτό θα σημαίνει ότι η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι ακόμα πιο μυστηριώδης από ότι πίστευαν παλαιότερα.
5. Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας
diaforetiko.gr : ff guidestones f 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Οι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας» (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Συχνά αναφέρεται και ως το «Αμερικάνικο Στόουνχεντζ», στην πραγματικότητα είναι ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά.
Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν έξι μετρά ύψος (είκοσι πόδια) και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά.
Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα, είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευή, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντηρίων Λίθων».
Το μυστήριοΗ δημιουργία του επιβλητικού αυτού κατασκευάσματος καλύπτεται από αρκετό μυστήριο. Κατασκευάστηκε στις 22 Μαρτίου 1980, όπως αναφέρει η επεξηγηματική πλάκα, δίπλα απ’ αυτό. Οι μοναδικές πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με την κατασκευή του, αναφέρουν ότι τον Ιούνιο του 1979 μετέβη στην περιοχή ένας άνθρωπος ονόματι R.C. Christian, όνομα το οποίο αποτελούσε ψευδώνυμο, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος. Προσέγγισε την εταιρεία φινιρίσματος γρανίτη Elberton και ζήτησε την οικοδόμηση ενός μνημείου το οποίο θα μεταβίβαζε ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Όπως ο ίδιος είχε πει, αντιπροσώπευε μια ομάδα ατόμων που ήθελαν να προσφέρουν οδηγίες στην ανθρωπότητα.
Ένα μήνυμα, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο δέκα κατευθυντήριων γραμμών ή αρχών, είναι χαραγμένο στους «Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας» σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, καθεμιά στη μεγάλη πλευρά των τεσσάρων λίθων. Ξεκινώντας από βόρεια και με κατεύθυνση προς τα δεξιά, οι γλώσσες αυτές είναι: Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αραβικά, Αρχαία Κινέζικα, και Ρώσικα.
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την μετάφραση του μηνύματος από τα Αγγλικά:
-Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
-Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
-Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
- Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
-Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
-Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ” ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
-Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
-Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
-Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
-Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη – Αφήστε χώρο για τη φύση – Αφήστε χώρο για τη φύση.
Ένα μικρότερο μήνυμα εμφανίζεται στις τέσσερις κάθετες επιφάνειες της κορωνίδας λίθου, σε διαφορετική γλώσσα και γραφή σε κάθε πλευρά. Στο ανατολικό της μέτωπο το μήνυμα στα Αρχαία Ελληνικά αναφέρει: «Οἴτε οί λίθοι την ὀδών δεικνύντων οἰῶνοι σωφροσύνης».
Οι υπόλοιπες τρεις νεκρές γλώσσες του συγκεκριμένου μηνύματος είναι: Βαβυλωνιακή Σφηνοειδής (στα βόρεια), Σανσκριτικά (στα νότια), και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά (στα δυτικά).
Η έλλειψη πληροφοριών δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστήριου η οποία αφήνει χώρο σε πολλές εκδοχές. Ομάδες όπως οι Ροδόσταυροι και οι Μασόνοι θεωρούνται κατά πολλούς οι πιθανοί κατασκευαστές του. Το RC στο ψευδώνυμο του μυστηριώδη κυρίου “Christian RC” από πολλούς εξηγείται σαν «Rosicrucian”, δηλαδή «Ροδόσταυρος».
Επίσης αυτό το οποίο προκαλεί τρομερή εντύπωση, είναι η αναφορά στον έλεγχο του πληθυσμού και συγκεκριμένα στην μείωση του σε κάτω από 500.000.000, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι περίπου το 80% του πληθυσμού θα πρέπει να πεθάνει. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί αποκαλούν το μνημείο «ταφόπλακα της ανθρωπότητας».
Επίσης, με αναφορά σ” αυτό το περίεργο μνημείο ξεκινάει και τελειώνει η ταινία-ντοκιμαντέρ «Endgame: Blueprint for global enslavement», του ανεξάρτητου Αμερικάνου δημοσιογράφου Alex Jones, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2006.
6. Circle Goseck
diaforetiko.gr : goseck circle 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Ένα από τα πιο μυστηριώδη μνημεία στη Γερμανία είναι το Circle Goseck, ένα μνημείο φτιαγμένο από χώμα, χαλίκι, και ξύλινα περιφράγματα που θεωρείται ως ένα παράδειγμα πρωτόγονου «ηλιακού παρατηρητηρίου.» Ο κύκλος αποτελείται από μια σειρά από κυκλικά αυλάκια και ένα υπερυψωμένο ανάχωμα στο κέντρο. Τα περιφράγματα έχουν τρία ανοίγματα ή πύλες, προς νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και βόρεια. Πιστεύεται ότι το μνημείο χτίστηκε γύρω στο 4900 π.Χ. από λαούς της Νεολιθικής εποχής, και ότι τα τρία ανοίγματα αντιστοιχούν προς την κατεύθυνση προς την οποία ο ήλιος ανατέλλει για το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Το μυστήριο:Προσεκτική κατασκευή του μνημείου έχει οδηγήσει πολλούς επιστήμονες να πιστεύουν ότι ο Κύκλος Goseck χτίστηκε για να χρησιμεύσει ως ένα είδος πρωτόγονου ηλιακού ή σεληνιακού ημερολογίου, αλλά η ακριβής χρήση του εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί πηγή συζήτησης. Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι η λεγόμενη «ηλιακή λατρεία» ήταν διαδεδομένη στην αρχαία Ευρώπη. Αυτό έχει οδηγήσει στην άποψη ότι ο κύκλος χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες, ίσως ακόμη και σε ανθρώπινες θυσίες. Αυτή η υπόθεση δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, αλλά οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει πολλά ανθρώπινα οστά, όπως ένα ακέφαλο ανθρώπινο σκελετό, ακριβώς έξω από το περίφραγμα.
7. Οι Γραμμές της Νάσκα
diaforetiko.gr : nazca lines 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Οι Γραμμές της Νάσκα είναι μία σειρά αρχαίων γεωγλυφικών στην έρημο Νάσκα του Περού. Καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών μέτρων, ανάμεσα στις πόλεις της Νάσκα και της Πάλπα και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Παρόλο που μερικά από τα γεωγλυφικά μοιάζουν με χαρακτηριστικά σχέδια της φυλή Παράκας, οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι Γραμμές της Νάσκα δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάσκα γύρω στο 200π.κ.χ – 700κ.χ. Οι εκατοντάδες ξεχωριστές μορφές που σχηματίζονται από τις γραμμές, ποικίλουν από τα πιο απλά γεωμετρικά σχήματα, μέχρι σχέδια λάμα, αραχνών, καρχαριών, μαϊμούδων κ.α.
Οι γραμμές δημιουργήθηκαν σκάβοντας την κοκκινωπή επιφάνεια της ερήμου, έως ότου φανεί το ασπριδερό στρώμα άμμου που βρίσκεται από κάτω. Υπάρχουν εκατοντάδες απλές γραμμές ή γεωμετρικά σχήματα, και περισσότερα από 70 σχέδια ζώων, πτηνών, ιχθύων και ανθρώπων. Οι μεγαλύτερες φιγούρες έχουν μήκος μεγαλύτερο των 200 μέτρων.
Το μυστήριο:Η σημασία των γραμμών αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα μέχρι σήμερα για τους επιστήμονες. Μια υπόθεση είναι ότι ο λαός Νάσκα τις δημιούργησε για να τις βλέπουν από ψηλά οι θεοί. Οι Kosok και Reiche πρότειναν έναν πιθανό σκοπό δημιουργίας σχετικό με την αστρονομία και την κοσμολογία: οι γραμμές είχαν ως στόχο να διατελέσουν ως είδος παρατηρητηρίου, που να δείχνει προς το μακρινό σημείο του ορίζοντα όπου ανατέλλουν ή δύουν ο ήλιος και άλλα ουράνια σώματα κατά τα ηλιοστάσια. Πολλοί προϊστορικοί πρωτόγονοι πολιτισμοί στην Αμερική και σε άλλα μέρη κατασκεύαζαν έργα με τη γη που συνδύαζαν την αστρονομική παρατήρηση με την θρησκευτική κοσμολογία τους, όπως έγινε με τον πολιτισμό του Μισισίπι στην Καχόκια των σημερινών Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και στο Στόουνχετζ της Αγγλίας.
Οι Gerald Hawkins και Anthony Aveni, επαΐοντες στην αρχαιοαστρονομία, έφτασαν το 1990 στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία για την υποστήριξη μιας τέτοιας αστρονομικής αιτιολόγησης είναι ανεπαρκή.
Η Reiche υποστήριξε πως κάποιες ή και όλες οι φιγούρες αναπαριστούσαν αστερισμούς. Ως το 1998, η Phyllis B. Pitluga, μία προστατευόμενη της Reiche και ανώτερη αστρονόμος του Πλανηταρίου Άντλερ (Adler Planetarium) στο Σικάγο, κατέληξε ότι οι φιγούρες ζώων αποτελούσαν «αναπαραστάσεις ουράνιων μορφών». Υποστήριξε όμως ότι δεν ήταν σχήματα αστερισμών αλλά αντί-αστερισμών όπως θα αποκαλούσε κανείς αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα ακανόνιστου σχήματος στη λαμπυρίζουσα άκρη του Γαλαξία.» Ο Aveni επέκρινε το έργο της για την αδυναμία να αιτιολογήσει τις λεπτομέρειες στο σύνολό τους.
Το 1985 ο αρχαιολόγος Johan Reinhard δημοσίευσε αρχαιολογικά, εθνογραφικά και ιστορικά δεδομένα που υποδείκνυαν ότι στη θρησκεία και οικονομία της φυλής Νάσκα, από την αρχαία περίοδο ως και πιο πρόσφατα, ήταν κυρίαρχη η λατρεία των βουνών και άλλων πηγών νερού. Διατύπωσε τη θεωρία ότι οι γραμμές και οι μορφές ήταν μέρος θρησκευτικών πρακτικών που περιελάμβαναν τη λατρεία θεοτήτων σχετιζόμενων με τη διαθεσιμότητα νερού, που με τη σειρά της σχετίζεται άμεσα με τις επιτυχημένες και παραγωγικές σοδειές. Επεξήγησε τις γραμμές ως ιερά μονοπάτια που οδηγούν σε μέρη λατρείας αυτών των θεοτήτων. Οι φιγούρες όπου τα σύμβολα αναπαριστούν ζώα και αντικείμενα είχαν ως στόχο την επίκληση βοήθειας των θεών για την παροχή νερού. Όμως, η ακριβής έννοια πολλών ξεχωριστών γεωγλυφικών παρέμεινε ασαφής ως και το 2012.
Ο Henri Stierlin, ένας Ελβετός ιστορικός τέχνης εξειδικευμένος στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, δημοσίευσε ένα βιβλίο το 1983 που συνέδεε τις Γραμμές Νάσκα με την παραγωγή αρχαίων υφασμάτων που οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι περιτυλίγουν μούμιες στον πολιτισμό των Παράκας. Υποστήριξε ότι οι λαοί μπορεί να χρησιμοποίησαν τις γραμμές και τα τραπέζια ως γιγάντιους, πρωτόγονους, αργαλειούς, ώστε να υφάνουν τις εξαιρετικά μεγάλου μήκους κλωστές και ευρέως πλάτους τμήματα υφασμάτων που είναι συνήθη στην περιοχή. Βάσει της θεωρίας του, τα σχήματα μορφών (μικρότερα και λιγότερο συνήθη) προορίζονταν μόνο για τελετουργικούς σκοπούς. Αυτή η θεωρία δεν έγινε ευρέως αποδεκτή, παρόλο που οι μελετητές σημείωσαν ομοιότητες στα σχέδια των υφασμάτων με τις Γραμμές Νάσκα, τις οποίες εκλαμβάνουν ως κοινό σημείο ενός πολιτισμού.
8. Yonaguni Monument
diaforetiko.gr : 152162xcitefun yonaguni monument 4 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Το 1985 ο Kihachiro Aratake, ένας δύτης που διοργάνωνε ταξίδια στον βυθό της Ιαπωνίας έψαχνε να βρει ένα νέο μέρος για να παρατηρεί τους σφυροκέφαλους καρχαρίες. Έκανε λοιπόν κατάδυση στο νοτιοανατολικό μέρος του μικρού νησιού Γιοναγκούνι(Yonaguni) στο σημείο που λεγόταν Arakawa και περίμενε να δει τα φυσιολογικά, θαλάσσια κοράλλια, μεγάλες ποσότητες από πλαγκτόν και καμιά είσοδο σε υποβρύχια σπηλιά, πράγματα δηλαδή που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας. Όμως αυτό που υπήρχε εκεί κάτω δεν το είχε δει κανείς επί χιλιάδες χρόνια!
Στα απίστευτα ολοκάθαρα νερά της περιοχής και για όσο έβλεπε το μάτι, υπήρχε ένας μεγαλιθικός σχηματισμός που φαινόταν να είναι φτιαγμένος από τον άνθρωπο, με αρκετά μεγάλα κατασκευασμένα σκαλιά και όλος αυτός ο σχηματισμός δενόταν από μεγάλους και κατακόρυφους τοίχους. Επιπλέον έρευνα που έγινε στη περιοχή απέδειξε ότι υπήρχαν μεγάλα συμμετρικά κανάλια με γωνίες και βάθος 2 μέτρων. Αυτό το μεγαλιθικό μνημείο εκτείνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων.
Τα νέα για την μεγάλη αυτή ανακάλυψη διαδόθηκαν αργά και έξω από την Ιαπωνία. Χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια για να αρχίσει να εμφανίζεται η πληροφορία στα διάφορα μέσα τα οποία ήταν κυρίως ανθρωπολογικά περιοδικά. Τα άρθρα αυτά ήταν δημιουργικά και μοναδικά, είχαν όμως κάποιες ελλείψεις. Οι πρώτες σοβαρές επιστημονικές μελέτες ξεκίνησαν το 1996 από τον καθηγητή Masaaki Kimura, που ήταν γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο Ryukyus στην Okinawa. Αυτός και η ομάδα του κατέγραψαν την αρχική δομή των σχηματισμών. Μέχρι και τώρα, έχουν βρεθεί αρκετά άλλα ερείπια βυθισμένα στην περιοχή όμως οι δύτες απαγορεύεται να τα επισκεφτούν γιατί η καταγραφή τους από τους επιστήμονες δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Ο καθηγητής Kimura παρέχει μια ισορροπία μεταξύ αυτών των ερειπίων που είναι στοιχεία για κάποιον προϊστορικό πολιτισμό και στην αρνητική ψήφο ορισμένων που απλά υποστηρίζουν ότι πρόκειται μόνο για κάποιους λαξευμένους βράχους που πιθανώς δημιουργήθηκαν από κάποια φυσικά φαινόμενα. Ο καθηγητής πιστεύει (και μπορεί να υποστηρίξει τα πιστεύω του με επιστημονικά στοιχεία) ότι αυτή οι μεγαλιθικοί σχηματισμοί έχουν τροποποιηθεί από ανθρώπους. Στο τέλος αυτού του πανάρχαιου μνημείου υπάρχει ένας μεγάλος βράχος με σχήμα σαν οβάλ που κάθεται πάνω σε μια γωνιώδη βάση. Η αιχμή αυτού του βράχου δείχνει τον Βορρά. Είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι αυτή η κατασκευή χρησιμοποιούνταν για να δείχνει την ώρα της ημέρας! Κάτι σαν ηλιακό ρολόι!
Ο καθηγητής Kimura σκέφτεται ότι όποιος και να είναι υπεύθυνος για την χάραξη αυτής της κατασκευής (γιατί από τα επιστημονικά ευρήματα και τις μελέτες φαίνεται ότι κάποτε υπήρχε ένας ατόφιος βράχος και το όλο σχήμα σκαλίστηκε πάνω του), πιθανότατα πολύ πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούνται τα εργαλεία φτιαγμένα από μέταλλο, εισήγαγε ξύλινες σφήνες τυλιγμένες από κάποιας μορφής ύφασμα ή φυτικό προϊόν μέσα στις τρύπες του βράχου. Μετά χρησιμοποίησαν νερό έτσι ώστε το ξύλο να φουσκώσει και ο βράχος αποκόπηκε. Σε ορισμένα μέρη αυτού του σχηματισμού, εντελώς ευθείες γραμμές έχουν χαραχτεί στην κορυφή του βράχου με στενές τριγωνικές τρύπες με διάστημα 1 ποδιού η καθεμία στις οποίες μπορεί να είχαν εισαχθεί σφήνες.
Το μυστήριο:Μετά από 23 χρόνια περίπου, η πραγματική φύση του Yonaguni παραμένει ένα μυστήριο. Όταν κάποιος κάνει κατάδυση στην περιοχή που βρίσκεται το μνημείο γυρνάει πίσω σε μια εποχή για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είναι ένα απομεινάρι μιας προϊστορικής εποχής. Μια εικασία που κάνω είναι ότι λόγω της κατασκευής του πρόκειται για έναν πανάρχαιο ναό λατρείας. Υπάρχουν κάποιες δομικές ομοιότητες με ερείπια που βρέθηκαν στην Okinawa(Οκινάουα) Τα στοιχεία που έχουμε οδηγούν και σε ένα ακόμη ερώτημα: Από πήραν οι αρχαίοι τον βράχο?
Είδαμε επίσης ότι πρόκειται για μια γιγάντια κατασκευή και φυσικά αφού ξέρουμε ότι το όλο μνημείο είναι σκαλισμένο, φαντάζεστε πόσος θα ήταν ο αρχικός βράχος. Ας πούμε ακόμα ότι βρίσκουμε το σημείο από όπου πήραν τον βράχο υπάρχει ένα άλλο ερώτημα: Πώς τον μετέφεραν.
Ότι και να είναι αυτό το μνημείο, όποιον σκοπό και να εκπροσωπούσε, το σίγουρο είναι ότι συνεχίζει να βρίσκεται εκεί και μας προσκαλεί να αναζητήσουμε πληροφορίες για παλαιότερους κατοίκους αυτού του κόσμου…..»
9. Το Newgrange
diaforetiko.gr : img 0860 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Θεωρείται ότι είναι ο παλαιότερος και ο πιο γνωστός προϊστορικός χώρος σε ολόκληρη την Ιρλανδία. Το Newgrange είναι ένας τάφος που χτίστηκε από χώμα, ξύλο, πηλό, πέτρα γύρω στο 3100 π.Χ., περίπου 1000 χρόνια πριν από την κατασκευή των πυραμίδων στην Αίγυπτο.
Αποτελείται από ένα μακρύ πέρασμα που οδηγεί σε ένα σταυροειδή θάλαμο που προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως τάφος, καθώς περιέχει πέτρινες λεκάνες γεμάτες με αποτεφρωμένα λείψανα. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του Newgrange είναι ο προσεκτικός και ανθεκτικός σχεδιασμός του, που έχει βοηθήσει τη δομή να παραμείνει εντελώς αδιάβροχη εσωτερικά. Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει τοποθετηθεί η είσοδος στον τάφο. Ακόμη και το χειμερινό ηλιοστάσιο, οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν στο εσωτερικό και φωτίζουν το δάπεδο του κεντρικού δωματίου του μνημείου.
Το μυστήριο:Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι το Newgrange χρησιμοποιήθηκε ως τάφος, αλλά ο επίπονος σχεδιασμός που απαιτήθηκε για να εξασφαλιστεί ο συνεχής φωτισμός του εσωτερικού του, δημιουργούν ερωτήματα που μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα.
10. Cahokia
diaforetiko.gr : 01 cahokia central plaza 615 10 αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…
Cahokia ονομάζεται ένας αρχαίος οικισμός έξω από Collinsville, του Ιλινόις. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η πόλη ιδρύθηκε το 650 μ.Χ., και διατηρούσε ένα περίπλοκο δίκτυο από χώρους ταφής αλλά και εξελιγμένη αρχιτεκτονική σπιτιών. Έχει υπολογιστεί ότι στο αποκορύφωμά της, η πόλη είχε περισσότερους από 40.000 κατοίκους, αριθμός που την κάνει την πιο πυκνοκατοικημένη κοινότητα στην Αμερική πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων.
Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Cahokia ήταν τα 80 αναχώματα, μερικά με ύψος που ξεπερνούσε τα 30 μέτρα, και που βρίσκονταν διάσπαρτα στην περιοχή των 2.200 στρεμμάτων. Αυτά βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με πλατείες σε όλη την πόλη, και πιστεύεται ότι σημαντικά κτίρια, όπως το σπίτι του επικεφαλής του οικισμού, χτίστηκαν πάνω τους.
Το μυστήριο:Αν και οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία σχετικά με την κοινότητα της Cohokia, το μεγαλύτερο μυστήριο που εξακολουθεί να υφίσταται είναι αν αποτελούν πρόγονοι της ινδιάνικης φυλής καθώς και τι ακριβώς ήταν αυτό που τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πηγή
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δείτε το σκούτερ του μέλλοντος (εικόνα βίντεο)Ειναι ηλεκτροκίνητο, η τιμή του δεν ξεπερνά τις πέντε χιλιάδες ευρώ και κάνει ήδη την εμφάνισή του δοκιμαστικά στους δρόμους των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το "Ryno", ένα μονότροχο σκουτεράκι το οποίο κινείται με αρκετά χαμηλή ταχύτητα, μόλις 15χλμ/ ώρα.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Ryno καταφέρνει να ισορροπεί χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης. Το ηλεκτροκίνητο σκούτερ θα βρεθεί στην Ευρώπη τον ερχόμενο Αύγουστο του 2014, αφού βεβαίως λάβει τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας.
Για την αμερικάνικη "Ryno Motors" , πρόκειται για το σκούτερ του μέλλοντος. Σε αντίθεση με κάποιους από τους ανταγωνιστές του, το Ryno δεν προωθείται ως αντικαταστάτης της μοτοσικλέτας. Προορίζεται για μικρές αποστάσεις και εξορμήσεις χαμηλής ταχύτητας. Οι σχεδιαστές του δεν θεωρούν ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία αγοράς με τα σκούτερ, καθώς ισχυρίζονται ότι το μικρότερο μέγεθός, η μεγαλύτερη ευελιξία σε στενούς χώρους και η χαμηλότερη τιμή το κάνουν ένα αρκετά διαφορετικό τύπο οχήματος.
Η μπαταρία του Ryno χρειάζεται μόλις μία ώρα και 30 λεπτά για πλήρη φόρτιση. Το όχημα ζυγίζει 57 κιλά και παρόλο που ο μέσος αναβάτης πιθανότατα να μη μπορεί να το μεταφέρει πολύ μακριά, το μικρό του μέγεθος του επιτρέπει να χωράει σε ασανσέρ και να αποθηκεύεται εύκολα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Έλληνες μαθητές που ξύπνησαν τη "Rosetta"«Ξύπνα "Rosetta"». Αυτό φώναξαν δυνατά από την αυλή του σχολείου τους οι 1.002 μαθητές του Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής μέσα από ένα βίντεο διάρκειας ενάμισι λεπτού. Η στεντόρεια φωνή τους βιντεοσκοπήθηκε με στόχο να... αφυπνίσει το διαστημόπλοιο «Rosetta» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) που ήταν ακινητοποιημένο στο Διάστημα εδώ και 31 μήνες.
Η προσπάθειά τους είχε διπλή επιτυχία. Από τη μία, σύμφωνα με τα Νέα, το βιντεοκλίπ του σχολείου κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό βίντεο με τίτλο «Wake up Rosetta» που είχε προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Και από την άλλη, οι μαθητές ικανοποιήθηκαν βλέποντας την προπερασμένη Δευτέρα ότι το διαστημόπλοιο τελικά «ξύπνησε», ύστερα από τις προσπάθειες των ειδικών της ESA.
Το βιντεάκι του Δημοτικού σχολείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής με τους μαθητές να φωνάζουν στο τέλος «Ξύπνα "Rosetta"» πήρε τις περισσότερες ψήφους - 10.508 σε σύνολο 218 συμμετοχών απ' όλο τον κόσμο - στον διαγωνισμό της ESA.
Μάλιστα, το βίντεο των ελλήνων μαθητών καθώς και το δεύτερο σε ψήφους, από την Πολωνία, εντυπωσίασαν τους κριτές. Και γι' αυτόν τον λόγο προσκάλεσαν τους νικητές τον Νοέμβριο στις εγκαταστάσεις της ΕSA, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Τότε έχει προγραμματισθεί να γίνει η προσεδάφιση του ευρωπαϊκού διαστημοπλοίου σε κομήτη. Τη σπουδαία διαστημική αποστολή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένας μαθητής από την Ελληνογερμανική Αγωγή και ένας δάσκαλος.
Οι μαθητές είδαν με ενθουσιασμό τη συμμετοχή για την υλοποίηση του βίντεο και χάρηκαν πολύ όλη τη διαδικασία τονίζει στα «ΝΕΑ» η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής Αγάπη Βαβουράκη. Αλλωστε τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και ενημερωμένα πάνω σε τέτοια θέματα. «Θέλουμε οι μαθητές να γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω από την πρόοδο της επιστήμης. Μάλιστα το σχολείο διαθέτει αστεροσκοπείο και το εκκρεμές του Φουκό».
Όπως προσθέτει η κυρία Βαβουράκη: «Ειδικά η Πέμπτη τάξη, κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας κάνει ένα πρότζεκτ για το Διάστημα. Πρόπερσι τα παιδιά είχαν ασχοληθεί με το τηλεσκόπιο. Πέρυσι έφτιαξαν ένα καταφύγιο για τη Σελήνη και φέτος ασχολούνται με ένα καταφύγιο στον Αρη». Ακόμη, οι μαθητές της Πέμπτης τάξης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς είχαν επισκεφθεί πέρυσι τις εγκαταστάσεις της ESA στην Ολλανδία (ESA Space Εxpo) στο πλαίσιο ενός άλλου διαγωνισμού.
Σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των μαθητών και των δασκάλων για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας παίζει το Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο έμαθε το σχολείο για το διαστημόπλοιο «Rosetta» καθώς και για τον διαγωνισμό της ESA. Ετσι, το σχολείο αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.
To επόμενο βήμα που έκαναν οι υπεύθυνοι του σχολείου ήταν να ενημερώσουν τους δασκάλους και τους μαθητές. Εμαθαν για το διαστημόπλοιο και για την αποστολή που έχει - να προσεδαφιστεί όχι σε έναν πλανήτη αλλά σε έναν κομήτη, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά. Είδαν σχετικά βίντεο. Και στη συνέχεια οι μαθητές με μεγάλη χαρά στήριξαν το βίντεο που έφτιαξε το σχολείο μπαίνοντας στο site της ESA και ψηφίζοντάς το.
Τμήμα Ειδήσεων defencenent.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1924 - Η Δ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Όταν ο Θ. Δ. Πάγκαλος έβγαλε περίστροφο μέσα στη ΒουλήΜετά την συντριβή του φιλοβασιλικού κινήματος Γαργαλίδη - Λεοναρδόπουλου τον Οκτώβριο του 1923, τα συντηρητικά κόμματα είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση.
 
Ο Μεταξάς είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία, ενώ πολλά άλλα στελέχη του "Λαϊκού" κόμματος είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για συνέργεια στο αποτυχόν κίνημα.
 
Έκτός αυτών, ο Γεώργιος Παπανδρέου, υπουργός εσωτερικών της "επαναστατικής κυβέρνησης" είχε εφεύρει ένα νέο εκλογικό νόμο στενο-ευρείας περιφέρειας που προέβλεπε χωριστούς καταλόγους για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και εξασφάλιζε την εκλογική νίκη για τα Βενιζελικά κόμματα.
 
Στις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου όλα τα συντηρητικά κόμματα είχαν δηλώσει αποχή και η σύνθεση της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης που προέκυψε ήταν αποκλειστικά Βενιζελική. Ανάμεσα στους Βενιζελικούς είχαν εκλεγεί περίπου 120 πληρεξούσιοι που υποστήριζαν την ανακύρηξη αβασίλευτης δημοκρατίας.
 
Οι περισσότεροι άνηκαν στην "Δημοκρατική Ένωση" του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, αλλά υπήρχαν και ανεξάρτητοι όπως οι απόστρατος ναύαρχος Αλέξανδρος Χατζηκυριάκος και ο απόστρατος υποστράτηγος Θεόδωρος Πάγκαλος.
 
Την γραμμή των συντηρητικών για αποχή είχε αρνηθεί να ακολουθήσει μια μικρή ομάδα 6 πολιτευτών από την Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές και εξελέγησαν εύκολα.
 
Ο πιο σημαντικός πολιτευτής ανάμεσα τους, ήταν αναμφίβολα ο Γεώργιος Μπούσιος, υπουργός σε όλες τις μετανοεμβριανές κυβερνήσεις. Ανάμεσα στους συντηρητικούς εκλεγέντες ήταν και ο Αθανάσιος Τζώνης, κτηνίατρος στο επάγγελμα που είχε εκλεγεί πληρεξούσιος Άρτης.
 
Ο Τζώνης ήταν ένας φανατικός βασιλόφρων εθνικιστής με πλούσια προϊστορία σε επεισόδια με αξιωματικούς και ιδιώτες στην Ιταλία, πολλούς από τους οποίους είχε προκαλέσει σε μονομαχία η τους είχε ραπίσει δημοσίως γιατί μιλούσαν κατά της Ελλάδας.
 
 
 
(Πρωτοσέλιδο της εφ. "ΣΚΡΙΠ", ο Αθ. Τζώνης)
 
 
Όταν εξερράγει ο Ιταλο-τουρκικός πόλεμος στην Λιβύη το 1911, ο ίδιος ζήτησε να παρουσιαστεί εθελοντής μόνο και μόνο για να πολεμήσει τους Τούρκους, ενώ είχε λάβει ενεργό μέρος στον Ηπειρωτικό αγώνα στον οποίο είχε διακριθεί.
 
Ο Τζώνης λοιπόν, βρέθηκε εκλεγμένος πληρεξούσιος σε μια πολυπληθή Εθνοσυνέλευση 387 Βενιζελικών κυρίως, πληρεξουσίων, στην οποία ο φανατισμός των δημοκρατικών ήταν τόσος ώστε να μην επιτρέπουν ούτε στον ίδιο τον Βενιζέλο να μιλήσει από το βήμα της βουλής χωρίς να τον διακόπτουν μετά την αιφνιδιαστική επιστροφή του από την αυτοεξορία του στην Γαλλία.
 
Το κλίμα της Εθνοσυνέλευσης ήταν εκρηκτικό, οι διακοπές των ομιλητών ήταν συχνές, ενώ πολλοί πληρεξούσιοι (Καρασεβδάς, Πάγκαλος, Κούνδουρος, Κονδύλης) κατηγορούσαν τον βασιλιά και τους απόντες συντηρητικούς ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την Μικρασιατική καταστροφή.
 
Χαρακτηριστική η πρόταση του Κούνδουρου να χαραχθούν στην πρόσοψη των παλαιών ανακτόρων τα ονόματα των 2500 αξιωματικών που συμμετείχαν στην "επανάσταση του 1922", ο πληρεξούσιος Φραγκουδής απαίτησε με πρόταση του στην Εθνοσυνέλευση να ανατραπεί η αναμνηστική στήλη που είχε εγερθεί στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας για την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη, ενώ ισχυρή αντίδραση συνάντησε το σχέδιο νόμου για εκ νέου απονομή συντάξεων στους αξιωματικούς που είχαν αποστρατευθεί μετά το αποτυχημένο φιλοβασιλικό κίνημα.
 
Τα επεισόδια και η οχλαγωγία ήταν καθημερινά φαινόμενα στις συνεδριάσεις, ενώ μια τέτοια κατάσταση οδήγησε και στο καρδιακό επεισόδιο του πρωθυπουργού Βενιζέλου που τον οδήγησε στην παραίτηση για λόγους υγείας.
 
Η νέα κυβέρνηση "Φιλελευθέρων" υπό τον Ευρυτάνα Γεώργιο Καφαντάρη παρουσιάστηκε στην Εθνοσυνέλευση για να κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις στις 11 Φεβρουαρίου 1924.
 
Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Καφαντάρης αναφέρθηκε στην υγεία του Βενιζέλου και στην ιατρική γνωμάτευση του καρδιολόγου Βακέζ που τον είχε εξετάσει.
 
Τότε εν΄τελώς ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος ο Τζώνης φωνάζοντας: "Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Βακέζ για την καρδία του Βενιζέλου που δολοφόνησε έξι πατριώτες πολιτικούς. Ο Βενιζέλος θεωρείται ως μη υπάρχον από τον Ελληνικό λαό.
 
Τα εννέα δέκατα του Ελληνικού λαού φωνάζουν Ζήτω ο Βασιλιάς Γεώργιος!!!". Ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο με δημοκρατικούς πληρεξουσίους να κινούνται από τα αριστερά έδρανα προς τον Τζώνη για να τον λιντσάρουν. Ο πρόεδρος της έδρας Ρακτιβάν, έλυσε εσπευσμένα την συνεδρίαση για να μην δωθεί συνέχεια.
 
Ο Τζώνης καθώς αποχωρούσε  συνάντησε τον Πάγκαλο στις σκάλες ο οποίος του πρότεινε να γίνει δημοκρατικός για να εκλέγεται άνετα βουλευτής στο μέλλον.
 
Ο Τζώνης χωρίς δισταγμό έδωσε δύο δυνατές γροθιές στον Πάγκαλο, ο οποίος αφού πέρασε την πρώτη έκπληξη τράβηξε το περίστροφο του, ο Τζώνης όμως πιο γρήγορος τον αφόπλισε. Τότε ο πάγκαλος έδωσε συναγερμό στην φρουρά που στρατωνιζόταν στο προαύλιο της βουλής, διατάσσοντας να πυροβολήσουν.
 
Ο επικεφαλής της φρουράς έδωσε διαταγή στους στρατιώτες να οπλίσουν και να πυροβολήσουν τον Τζώνη που σώθηκε μόνο χάρις την επέμβαση του Φρούραρχου της βουλής Νικολετάτου, ο οποίος εμπόδισε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την φρουρά να πυροβολήσει πληρεξούσιο.
 
 
(Ο Θ. Πάγκαλος το 1925)
 
Ο Τζώνης όμως δεν πτοήθηκε από τον κίνδυνο, αλλά αντιθέτως καταδίωξε τον Πάγκαλο που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο του, υβρίζοντας τον "θρασύδειλο" και "χάρτινο στρατηγό".
 
Όπως ήταν αναμενόμενο στον απόηχο του επεισοδίου ο Τζώνης εξυμνήθηκε από τις συντηρητικές εφημερίδες και εξυβρίστηκε από τις δημοκρατικές ως "ζωοκλέπτης" και "καραγκιόζης".
 
Ο Κονδύλης και ο Χατζηκυριάκος καταφέρθηκαν εναντίον του Τζώνη απειλώντας με παραίτηση από πληρεξούσιοι (απειλή που φυσικά δεν πραγματοποίησαν), ενώ ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Αθηνών μετά από μήνυση του Παγκάλου.
 
Ο Πάγκαλος σε δηλώσεις του είπε ότι "ευτυχώς που με κράτησαν γιατί θα τον σκότωνα" .Στις 14 Φεβρουαρίου η Δ΄ Εθνοσυνέλευση με 260 ψήφους σε σύνολο 270 ψηφισάντων, παρείχαν άδεια για να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του Τζώνη.
 
Πολλοί δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν να διαγραφεί ο Τζώνης από τους καταλόγους των πληρεξουσίων και να καθαιρεθεί, κάτι όμως που δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό.
 
Ο Τζώνης έγινε ο ήρωας των συντηρητικών που έστειλαν εκατοντάδες συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από όλη την Ελλάδα ενώ κάποιοι μάζεψαν και υπογραφές συμπαράστασης, καθώς ο Πάγκαλος ήταν ένα ιδιαιτέρως μισητό πρόσωπο για τους "συνταγματικούς".
 
 
Πηγές
 
Βασίλης Τζανακάρης, Στο όνομα της προσφυγιάς, εκδόσεις Μεταίχμιο
Εφημερίδα Σκριπ, φύλλο 5ης και 6ης Φεβρουαρίου 1924
Αι αγορεύσεις του Ελληνικού κοινοβουλίου, τόμος7, εκδόσεις "εθνικός κηρυξ"
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Βίντεο-ντοκουμέντο: Ούτε με 5,7 Ρίχτερ δεν ξυπνάνε οι κυβερνητικοί!Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν κινηματογραφικές "μαύρες" κωμωδίες, εκτυλίσσονται στην Κεφαλονιά, όπου οι ηληκιωμένοι κάτοικοι ... αναπολούν την φροντίδα που είχαν από ένα κράτος πληγωμένο μεν, από τον Β'ΠΠ και τον Εμφύλιο, αλλά υπαρκτό το μακρινό 1953, όταν ολόκληρο το νησί είχε ισοπεδωθεί από τον τρομακτικό σεισμό, έχοντας υποστεί κσι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.
 
Τώρα, το "κράτος" απλά ... "μιλάει" δια των τηλεοπτικών "παπαγάλων" και με εξαίρεση κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενεργοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρό, τίποτα άλλο δεν υπάρχει.
 
Το πλέον καταπληκτικό ντουκουμέντο επιβεβαίωσης της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού είναι αυτό που προέκυψε από την πρωινή εκπομπή του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην πρωινή ζώνη του καναλιού "E" όπου ο περιφερειάρχης Σ.Σπύρου (στη φωτό με τον Α.Σαμαρά) συλλαμβάνεται ... κοιμόμενος (!), μετά τον μεγάλο χθεσινό σεισμό, αφού κανείς δεν τον έχει καν ειδοποιήσει ότι έχει γίνει σεισμός!
 
Σε τέτοιο επίπεδο είναι η κρατική ετοιμότητα!
 
Ολα αυτά ενώ ο φόβος για έναν νέο σεισμό και η ακαταλληλότητα πολλών σπιτιών, έχουν αναγκασει τους Κεφαλονίτες να κοιμούνται κυριολεκτικά στην ύπαιθρο, σε ΚΤΕΛ, σε αυτοκίνητα, όπου μπορούν να βρουν πρόχειρη στέγαση αφού τα κοντέϊνερ που υπήρχαν μέχρι πρότινος για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις έχουν διατεθεί και στεγάζουν τους λαθρομετανάστες, κατ'εντολή του επιτρόπου για τα ανρθώπινα δικαίωματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ν.Μούζνιεκς
 
Δηλαδή οι λαθρομετανάστες διαβιούν σε ειδικά κοντέινερ με θέρμανση, νερό και επίπλωση, κατόπιν χορηγίας του ελληνικού κράτους, ενώ οι Έλληνες Κεφαλονίτες που πληρώνουν τακτικά ληστρικούς φόρους έχουν κυριολεκτικά "παγώσει", μαζί με τα παιδιά τους σαν "απόκληροι".
 
Σαν να μην έφτανε και αυτο πάιζουν και με τον πόνο τους, και κάποιοι διαδίδουν ότι θα υπάρξει και νέος σεισμός. 
 
Το μεσημέρι της Τρίτης η Πυροσβεστική με ανάρτησή της στο Twitter διέψευσε τη φημολογία ότι επίκειται νέος μεγάλος σεισμός και ότι πρέπει να εκκενωθεί το Ληξούρι. Συγκεκριμένα έγραψε: «Με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΠΠ ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση».
 
Στο νησί πάντως και ειδικά στο Ληξούρι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στέγη, τρόφιμα και νερό, ενώ σήμερα το πρωί ολόκληρη η Κεφαλονιά κηρύχθηκε σεισμόπληκτη προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης στις κατεστραμμένες υποδομές.
 
Αυτή είναι η κυβέρνηση που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Έχει στα όπα όπα τους λαθρομετανάστες μην τυχόν και κατηγορηθεί ότι δεν τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όσο παραμένουν στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή στέλνει αρματαγωγά και κρουαζιερόπλοια για τη φιλοξενία των κατοίκων του δοκιμαζόμενου νησιού.
 
Στο μεταξύ οι Κεφαλονίτες όπως και όλοι μας, πληρώνουμε φόρους για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι αλλοδαποί, και να μην έχουμε στον "ήλιο μοίρα" εμείς.
 
Κατά τα άλλα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε ότι "η πολιτεία θα καλύψει για δύο χρόνια το ενοίκιο όσων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν, ενώ θα δημιουργηθεί οικισμός με οικίσκους διαφόρων κατηγοριών για όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σπίτι."
 
Το "άκρον άωτον του παραλόγου". πρώτα φροντ
 
Ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα κατέφθασαν στο νησί 100 μηχανικοί από διάφορους κρατικούς φορείς και μαζί με σεισμολόγους και μηχανικούς από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το συνολικό επιστημονικό προσωπικό φθάνει σήμερα τα 120 άτομα και θα ελέγξει εκ νέου όλα τα δημόσια κτίρια.
 
Ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 600 κτίρια που κρίνονται κατεδαφιστέα, 1.100 με βαριές βλάβες και 1.400 με ελαφριές βλάβες, σε όλη την περιοχή της Παλλικής.
 
Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι", και ο ίδιος υπουργός έδωσε σήμερα ότι καλύτερο από θέρμανση και κοντέινερ σε παράνομα εισελθόντες στη χώρα αλλοδαπούς.
 
Δεν πειράζει οι γηγενείς δεν έχουν αναγκη, αντέχουν μέσα στις σκηνές και στο κρύο, έτσι θεωρούν στην κυβέρνηση. Όποιος έχει κάνει "σκηνάκια" και χειμερινή διαβίωση στο Στρατό...καταλαβαίνει.
 
Δείτε εδώ το φοβερό βίντεο με τον ... ανήξερο Περιφερειάρχη, όπου στην ερώτηση τι κατάσταση επικρατεί στο νησί σήμερα (μετά το μεγάλο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ) απαντά ότι "Ειδικά σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι"...

Και εν συνεχεία ομολογεί ότι κοιμόταν και δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι ένας δεύτερος σεισμός διέλυσε ότι είχε αφήσει ο πρώτος!
 
 
Ας δούμε κι ένα ακόμα βίντεο με νέες αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Κεφαλονιάς κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος βρέθηκε στο νησί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δεχθηκε όλη την οργή από την κρατική ανυπαρξία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ''ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ' ΤΟΥΣ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...

ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;
ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ..ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ  ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ,ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ..
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ
 http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5212.html
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕΛΙΔΩΝ !

ΑΣ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ''ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ''.
 ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ :

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362) – βιβλίο πού το σύστημα το αποδέχεται – περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ;Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΑΥΚΩΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ .
 ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΝΩ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ :

ΣΤΟΝ ΑΙΣΧΥΛΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ :

Στο έργο Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την παρθένο `Ιώ και τον Θεό(στ.772,834,848) θα είναι δηλαδή υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμή τους (908,920). Ο Ερμής τότε σταλμένος από τον Δία προαναγγέλλει στον Προμηθέα τα εξής: «Τοιούδαι μόχθου τέρμα μη τί προσδόκα πριν αν θεός τις διάδοχος των σων πόνων φανή, θελήση τ’ είς αναύγητον μολείν ‘Άιδην , κνέφαια τ’ άμφί Ταρτάρου βάθη» μετάφραση «μην περιμένεις να λυτρωθείς από τους πόνους προτού θεός πάρει τα πάθια τα δικά σου πάνω του και με τη θέλησή του κατέβει στον ‘Άδη τον ανήλιαγο, στους άφεγγους του Ταρτάρου βυθούς» (στ. 1041-1043).

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ,ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΑΘΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΘΕΟ !
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΣΘΕΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΒΕΡΟ !!!!!!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ''ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ'' ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ :

Προμηθέας
ἦ δυσπετῶς ἂν τοὺς ἐμοὺς
ἄθλους φέροις,
ὅτῳ θανεῖν μέν ἐστιν οὐ
πεπρωμένον·
αὕτη γὰρ ἦν ἂν πημάτων
ἀπαλλαγή·
Πόσο βαριά θα βάσταες
τους δικούς μου πόνους,
πού να πεθάνω εγώ δε μου
είναι πεπρωμένο!
γιατ' έτσι, θέ να γλύτων'
απ' τα βάσανα μου·
75
5
νῦν δ᾽ οὐδέν ἐστι τέρμα
μοι προκείμενον
μόχθων, πρὶν ἂν Ζεὺς
ἐκπέσῃ τυραννίδος.
 

μα τώρ' άλλο δεν βλέπω
μπρος κανένα τέλος
στα πάθη μου, πριν πέση ο
Δίας από το θρόνο.
 

Ἰώ Ιώ

ἦ γάρ ποτ᾽ ἔστιν ἐκπεσεῖν
ἀρχῆς Δία;
Τη βασιλεία ποτέ μπορεί να
χάση ο Δίας;
 

Προμηθεύς Προμηθέας
ἥδοι᾽ ἄν, οἶμαι, τήνδ᾽
ἰδοῦσα συμφοράν.
Θάχαιρες βέβαια νάβλεπες
μια τέτοια τύχη.
 

Ἰώ Ιώ
πῶς δ᾽ οὐκ ἄν, ἥτις ἐκ Διὸς
πάσχω κακῶς;
Καί πώς να μη; πούν'
αφορμή της συμφοράς μου;
 

Προμηθεύς Προμηθέας
76
0
ὡς τοίνυν ὄντων τῶνδέ σοι
μαθεῖν πάρα. 

Μπορείς λοιπόν να
χαίρεσαι, γιατί θα γίνη.
 

Ἰώ Ιώ
πρὸς τοῦ τύραννα σκῆπτρα
συληθήσεται;
Κι από ποιόν θέλει της
αρχής τα σκήπτρα χάσει;


Προμηθεύς Προμηθέας
πρὸς αὐτὸς αὑτοῦ
κενοφρόνων βουλευμάτων.
Απ' τίς δικές του μόνος του
τις μάταιες γνώμες.
 

Ἰώ Ιώ
ποίῳ τρόπῳ; σήμηνον, εἰ μή
τις βλάβη.
Καί με ποιο τρόπο;
ιστόρησε μου το, αν δε
βλάφτη.
 

Προμηθεύς Προμηθέας
γαμεῖ γάμον τοιοῦτον ᾧ
ποτ᾽ ἀσχαλᾷ.
Γάμο θα κάμη τέτοιο, πού
θα μετανοιώση.
 

Ἰώ Ιώ
76
5
θέορτον, ἢ βρότειον; εἰ
ῥητόν, φράσον.
Με θεά ή με θνητή; δε μου
το λες, αν κάνη;


Προμηθεύς Προμηθέας
τί δ᾽ ὅντιν᾽·; οὐ γὰρ ῥητὸν
αὐδᾶσθαι τόδε.
Τί μ' όποια; αυτό άπ' το
στόμα μου δεν πάει νάβγη.
 

Ἰώ Ιώ
ἦ πρὸς δάμαρτος
ἐξανίσταται θρόνων;
Καί θα ξεθρονιστή λοιπόν
από γυναίκα;


Προμηθεύς Προμηθέας
ἣ τέξεταί γε παῖδα
φέρτερον πατρός.
Παιδί, απ' τον ίδιο πιο
τρανό, θα του γέννηση.
 

Ἰώ Ιώ
οὐδ᾽ ἔστιν αὐτῷ τῆσδ᾽
ἀποστροφὴ τύχης;
Καί ν' αποφύγη το κακό δεν
είναι τρόπος;
 

Προμηθεύς Προμηθέας
77
0
οὐ δῆτα, πλὴν ἔγωγ᾽ ἂν ἐκ
δεσμῶν λυθείς.
Κανείς, έξω αν εγώ λυθώ
από τα δεσμά μου.
 

Ἰώ Ιώ
τίς οὖν ὁ λύσων ἐστὶν
ἄκοντος Διός;
Ποιος να σε λύση, δίχως να
το θέλη ο Δίας;


Προμηθεύς Προμηθέας
τῶν σῶν τιν᾽ αὐτὸν
ἐγγόνων εἶναι χρεών.
Είναι γραμμένο κάποιος
νάναι από δικούς σου.
 

Ἰώ Ιώ
πῶς εἶπας; ἦ ᾽μὸς παῖς σ᾽
ἀπαλλάξει κακῶν;
Πώς είπες; γυιός μου τάχα
λες να σε λύτρωση;
 

Προμηθεύς Προμηθέας
τρίτος γε γένναν πρὸς δέκ᾽
ἄλλαισιν γοναῖς.
Από τρείς κι άλλες δέκα
σου γενιές κατόπι.


Ἰώ Ιώ
77
5
ἥδ᾽ οὐκέτ᾽ εὐξύμβλητος ἡ
χρησμῳδία.
Αυτούς σου τώρα τους
χρησμούς πια δεν τους
νοιώθω.
 

Προμηθεύς Προμηθέας
καὶ μηδὲ σαυτῆς ἐκμαθεῖν
ζήτει πόνους.
Τότε μη θες και τάλλα σου
να μάθης πάθη.
 

Ἰώ Ιώ
μή μοι προτείνων κέρδος
εἶτ᾽ ἀποστέρει.
Τη χάρη μια πού μόταξες
μην πάρης πίσω.


Προμηθεύς Προμηθέας
δυοῖν λόγοιν σε θατέρῳ
δωρήσομαι.  
Το ένα απ' τα δυο πού είχα
να πω θα σου χαρίσω.


Προμηθεύς Προμηθέας
τὸ πᾶν πορείας ἥδε τέρμ᾽
ἀκήκοεν.
ὅπως δ᾽ ἂν εἰδῇ μὴ μάτην
κλύουσά μου,
Όλη ως το τέλος την
πορεία της έχει ακούσει
αυτή· μα για να δη πως δε
μιλώ του βρόντου,
82
5
ἃ πρὶν μολεῖν δεῦρ᾽
ἐκμεμόχθηκεν φράσω,
τεκμήριον τοῦτ᾽ αὐτὸ δοὺς
μύθων ἐμῶν.
ὄχλον μὲν οὖν τὸν πλεῖστον
ἐκλείψω λόγων,
πρὸς αὐτὸ δ᾽ εἶμι τέρμα
σῶν πλανημάτων.
ἐπεὶ γὰρ ἦλθες πρὸς
Μολοσσὰ γάπεδα,
θα πω κι όσα πρίν έρθη εδώ
είχε περάσει,
δίνοντας τούτο απόδειξη
για τάλλα πού είπα·
και για ναφήνω τα πολλά κι
άδικα λόγια
ευτύς στον τελευταίο σου
θαρθώ το δρόμο.
Λοιπόν αφού έφτασες στων
Μολοσσών τη χώρα

83
0
τὴν αἰπύνωτόν τ᾽ ἀμφὶ
Δωδώνην, ἵνα
μαντεῖα θᾶκός τ᾽ ἐστὶ
και κατά τη ψηλόρραχη
Δωδώνην, όπου
του Δία του Θεσπρωτού

Θεσπρωτοῦ Διός,
τέρας τ᾽ ἄπιστον, αἱ
προσήγοροι δρύες,
ὑφ᾽ ὧν σὺ λαμπρῶς κοὐδὲν
αἰνικτηρίως
προσηγορεύθης ἡ Διὸς
κλεινὴ δάμαρ
μαντεία κι ο θρόνος είναι
και, θάμ' άπίστευτον, οι
δρύες οπού μιλούνε
και πού σε καληνώρισαν
ξάστερα κι όχι
μ' αινίγματα "τή σεβαστή
του Δία γυναίκα"
83
5
μέλλουσ᾽ ἔσεσθαι. τῶνδε
προσσαίνει σέ τι ;
ἐντεῦθεν οἰστρήσασα τὴν
παρακτίαν
κέλευθον ᾖξας πρὸς μέγαν
κόλπον ῾Ρέας,
ἀφ᾽ οὗ παλιμπλάγκτοισι
χειμάζῃ δρόμοις·
χρόνον δὲ τὸν μέλλοντα
πόντιος μυχός,
- σού αγγίζει την καρδιά
τίποτ' απ' όλα τούτα;
από κεί ο οίστρος σ' έσφιξε
κ' έδωσες δρόμο
κατάγιαλα προς τον πλατύ
της Ρέας τον κόρφο,
απ' όπου πίσω γύρισες σε
νέες φουρτούνες.
Μα σε μελλούμενους
καιρούς αυτός ο πόντος

84
0
σαφῶς ἐπίστασ᾽, Ἰόνιος
κεκλήσεται,.
τῆς σῆς πορείας μνῆμα
τοῖς πᾶσιν βροτοῖς.
σημεῖά σοι τάδ᾽ ἐστὶ τῆς
ἐμῆς φρενός,
ὡς δέρκεται πλέον τι τοῦ
πεφασμένου.
τὰ λοιπὰ δ᾽ ὑμῖν τῇδέ τ᾽ ἐς
κοινὸν φράσω,
Ιόνιος θα ονομαστή, σου
λέω να ξέρης,
για να θυμάει το δρόμο σου
σ' όλο τον κόσμο.
Σημάδια λοιπόν έχε αυτά,
πως βλέπει κάτι
πιότερο κι απ' το φανερό
εμένα ο νους μου.
Τώρα για σας κι αυτήν μαζί
θα πω όσα μένουν
84
5
ἐς ταὐτὸν ἐλθὼν τῶν πάλαι
λόγων ἴχνος.
γυρνόντας πίσω στα παλιά
των λόγων χνάρια.
ἔστιν πόλις Κάνωβος
ἐσχάτη χθονός,
Νείλου πρὸς αὐτῷ στόματι
καὶ προσχώματι·
ἐνταῦθα δή σε Ζεὺς τίθησιν
ἔμφρονα
ἐπαφῶν ἀταρβεῖ χειρὶ καὶ
θιγὼν μόνον.
Στην άκρη άκρη της γης
του Νείλου είναι μια πόλη,
ο Κάνωβος, στίς ίδιες
εκβολές του επάνω·
εδώ σε φέρνει πάλι ο Δίας
στα λογικά σου
μ' άσφαλτο χέρι
αγγίζοντας - μ' επαφή
μόνο.
85
0
ἐπώνυμον δὲ τῶν Διὸς
γεννημάτων
τέξεις κελαινὸν Ἔπαφον,
κ' έτσι απ' το Δία μαύρο
γυιό θέ να γεννήσης,
τον Έπαφο με τόνομα, πού

ὃς καρπώσεται
ὅσην πλατύρρους Νεῖλος
ἀρδεύει χθόνα·
πέμπτη δ᾽ ἀπ᾽ αὐτοῦ γέννα
πεντηκοντάπαις
πάλιν πρὸς Ἄργος οὐχ
ἑκοῦσ᾽ ἐλεύσεται
όση ποτίζει
χώραν ο Νείλος ο πλατύς
θα εξουσιάση.
Κι απ' αυτόν πέμπτη γενεά
οι πενήντα κόρες
στο Άργος θαρθούνε πίσω,
δίχως να το θέλουν,
85
5
θηλύσπορος, φεύγουσα
συγγενῆ γάμον
ἀνεψιῶν· οἱ δ᾽ ἐπτοημένοι
φρένας,
κίρκοι πελειῶν οὐ μακρὰν
λελειμμένοι,
ἥξουσι θηρεύοντες οὐ
θηρασίμους
γάμους, φθόνον δὲ
σωμάτων ἕξει θεός·
για ν' αποφύγουν το
συγγενικό το γάμο
με τους ξαδέρφους των,
πού ποθοπλανταγμένοι,
σαν τα γεράκια απόκοντα
στίς περιστέρες,
κυνηγόντας θαρθούν
ακυνήγητους γάμους.
Μα ο Θεός δε θα τους
αξίωση να χαρούνε


ΟΝΤΩΣ Η ΙΩ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΑΦΟ ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΣΜΟ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ !

Τότε η Ιώ καταδιωκόμενη από τον οίστρο άρχισε να περιπλανάται σε όλη την Ελλάδα. Διέτρεξε την ακτήτου Ιονίου πελάγους (που εξαιτίας της πήρε το όνομά του), έφθασε στην Ιλλυρία, διέσχισε όλη την Σκυθία,έφθασε στον Προμηθέα που ήταν δεμένος στον Καύκασο, διέτρεξε την ακτή της Μαύρης θάλασσας(που εξαιτίας της μετέβαλε την ονομασία της, από Άξενος Πόντος σε Εύξεινος), διήλθε από τον Βόσπορο(που εξαιτίας της πήρε το όνομά του (βους+πόρος), και τελικά κατέληξε στην Μέμφιδα της Αιγύπτουόπου γέννησε τον Έπαφο, τον γιο της από τον Δία, ο οποίος στο μέλλον θα γινόταν γενάρχης της φυλήςτων Δαναών.Με το όνομά της είναι γνωστή σήμερα η Ιώ, δορυφόρος του πλανήτη Δία.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ,Ο ΤΥΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ :

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα: «Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18{31α}).

ΟΡΙΣΤΕ ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ,ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΣΜΟ Η ΠΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΙΡΕΦΩΝΤΑ ΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ :


Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ,ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΘΕΟ ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ..ΚΙ ΕΞΗΓΕΙ :
 ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΙΒΥΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 'Η ΟΧΙ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ! 

ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΧΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ! ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ; Ε ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ! 
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ !

ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ 
 Τι μπορεί όμως να πει κανείς για τις προφητείες του Πλάτωνα και του Αισχύλου (4ος και 3ος αιώνας π.Χ) που είναι καταγεγραμμένες σε επίσημα βιβλία («Πολιτεία» και «Προμηθεύς Δεσμώτης») - άσχετα αν κανείς δεν τις δίνει σημασία; Χωρίς αμφιβολία, ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία η κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΥ !
ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ ! 
http://nea-arxh-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5212.html

ΕΛΛΑΣ ΦΩΣ ΓΝΩΣΗ ! 

http://athenakanenas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5548.html

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΣ ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Η ΑΚΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΓΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΝΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΥ.
Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Η ΜΕΤΑΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΙΣ ΔΙ' ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΓΗΙΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕΩΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΣΑΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ,ΕΝΟΜΙΖΟΝ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΛΑΣ ΟΔΥΡΜΩΝ ΜΟΝΟ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΟ Ο ΑΓΙΟΣ,Η ΑΓΙΩΣΥΝΗ,Ο ΠΑΝΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΗΡΩΑΣ Ή Ο ΣΟΦΟΣ Ή Ο ΔΥΝΑΤΟΣ.


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,ΟΥΤΕ ΕΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΟ ΟΥΤΕ ΕΘΑΥΜΑΖΟΝΤΟ ,ΑΛΛΑ ΗΓΝΟΟΥΝΤΟ.

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΟΜΩΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΟΙΡΑΙΩΣ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΕΔΥΝΑΜΩΝΕ ΚΑΘΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΘΕΙΡΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΑΘΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΥΝΩΙΚΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ Ή ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΔΙΔΑΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΥΕΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΡΕΙΑΖΕΤΟ.


ΟΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΑΝΤΟΥ ΕΙΣΕΔΥΟΝ ,ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ,ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΜΙΓΝΥΟΝΤΟ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ,ΗΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΑΡΝΗΣΕΩΣ.

..............

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΑΦΟΥ Ο ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΗΤΟ Η ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ,Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ,ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΥΠΟΙ,ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ :

ΟΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ,ΤΑ ΕΠΙΤΙΜΙΑ ,ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ,ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΗΣΑΝ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ Ή ΤΩΝ ΜΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΠΕΙΘΗΝΙΩΣ ΑΥΤΗΝ.


ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ ΕΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΞΕΝΕΥΡΙΣΘΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ,ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ,ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΧΥΕ ;

ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ -ΛΕΓΕΤΑΙ -ΥΠΕΡ ΤΩΝ 300.000 ΑΝΔΡΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΝ ΜΟΝΕΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΙΘΜΟΥΝΤΟ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΝΑΣΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΖΩΗ.
ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ ΕΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΑ' ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ;

ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΛΗΘΟΣ ΕΜΕΝΕΝ ΑΠΑΘΕΣ ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΕΨΥΧΩΝΕΝ,ΟΛΟΙ ΔΕ ΕΠΙΣΤΕΥΟΝ-ΔΙΟΤΙ ΤΑΥΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΙΧΟΝ ΥΠΟΣΤΗ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΥΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΑΝ ΕΠΙΔΡΑΣΙΝ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΧΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΙΧΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ,ΟΤΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΩΝ ΛΙΤΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΤΡΕΨΗ ΕΙΣ ΦΥΓΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΗΝΤΛΟΥΝ ΕΚ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΝ ΟΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ ,ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΑΝ ΑΝΕΥ ΙΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΝ ΜΟΝΟΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.

.........

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣ ΣΤΙΓΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ,ΔΕΝ ΕΦΑΝΤΑΣΘΗ ΚΑΝ ΟΤΙ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ,ΕΠΕΜΕΝΕ ΔΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑΝ ,ΜΗ ΑΝΕΧΟΜΕΝΑΣ ΚΑΜΙΑΝ ΣΚΕΨΗ ,ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΠΡΟΪΟΝ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ ,ΨΥΧΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΟΤΗΤΟΣ ΨΥΧΗΣ.

ΙΔΙΩΣ ΕΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΚΑΘΕ ΤΑΣΙΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΛΕΘΡΙΩΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΝ ,ΔΙΟΤΙ ΕΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝ ΝΑ ΜΗ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΛΩΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ''ΗΛΙΟΣ''
 
 
http://athenakanenas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_750.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters