Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

19 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011 Oι στρατιωτικοί βγαίνουν στο δρόμο! Κάτι κινείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά απο την επιστολή-φωτιά της ΑΝΕΑΕΔ


Κάτι κινείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά απο την επιστολή-φωτιά της ΑΝΕΑΕΔ,που καλούσε τους ένστολους σε ετοιμότητα διαφύλαξης κυριαρχικών δικαιωμάτων και θεσμών,ο ΣΥΣΜΕΔ καλεί εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς σε συγκέντρωση και πορεία -περίπάτο τον ονομάζει- στο κέντρο της Αθήνας.

Οι στρατιωτικοί θα συγκεντρωθούν στο μετρό της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα περάσουν από το πλήθος των αγανακτισμένων στη Βουλή,για να καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη,όπου θα έχουν συγκέντρωση οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Είναι η δεύτερη συγκέντρωση-πορεία που κάνει ο ΣΥΣΜΕΔ,οι άνθρωποι του οποίου επισημαίνουν ότι θα είναι απολύτως αξιοπρεπής και μεετρημένη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ για τη συγκέντρωση και το δρομολόγιο του "περιπάτου":

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως φορέας διαλόγου και έκφρασης, καλεί τα μέλη και τους «εν ενεργεία» και «εν αποστρατεία» φίλους του, με τις οικογένειές τους, σε συνάντηση γνωριμίας, συζήτηση και περίπατο κάτω από τον περήφανο, ηλιόλουστο και καταγάλανο ουρανό της Αθήνας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.

Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η έξοδος του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και ώρα συνάντησης το διάστημα από 15.30΄ έως 17.00΄, αμέσως μετά τη λήξη των εργάσιμου ωραρίου.

Ο περίπατος καθορίζεται ως εξής: έξοδος μετρό «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», κατεύθυνση προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Στήλες Ολυμπίου Διός, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και πλατεία Κολοκοτρώνη.

Καθόλη τη διάρκεια του περιπάτου θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε μεταξύ μας και μόνο, χωρίς δηλώσεις σε τρίτους, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειές μας και να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, ως περήφανοι Έλληνες στρατιωτικοί. Παρακαλούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας.

ΠΗΓΗ 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/19-2011-o.html

Μια ψεύτικη επιστολή πέρα για πέρα αληθινή...

Μου ήρθε στο ηλ. ταχυδρομείο η παρακάτω επιστολή απο κάποιον ονόματι Dr Nielsen Knudsen απευθυνόμενος προς τους Έλληνες βουλευτές. Ο καθένας με μια σύντομη έρευνα μπορεί να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει ο εν λόγο κύριος, καθιστώντας την επιστολή 'ψέυτικη/hoax' παραταύτα το περιεχόμενο της είναι πέρα για πέρα αληθινό... Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοώ...
Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την.. θεωρία του ζωτικού χώρου.

Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει .«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστιας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.

Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:

Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.

Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%

Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%

Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».

Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).

Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!

Ποιος είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική - ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.

Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με .εισαγόμενο γάλα).

Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποια ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. δολάρια που το άφησε η Χούντα, έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!

Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληληαυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

.Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;

.ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;

.Ποιος δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;

.Και τώρα, ποιος ωφελείται;

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».

Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε .«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.

Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην. Τουρκία!

Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.

Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάξτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάξτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_8733.html

ΑΠΑΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ...ΕΛΛΑΔΑ !!! [ ΔΕΙΤΕ ΤΟ video ]


Αν η χώρα μας διαγράψει μονομερώς το χρέος και επιστρέψει στην δραχμή, για τους διεθνείς τοκογλύφους ΔΕΝ υπάρχει επόμενη μέρα. Και όχι ΜΟΝΟ για τους ευρωπαίους τοκογλύφους.
Διεθνώς τα cds που στοιχηματίζουν υπέρ της ελληνικής πτώχευσης, και που βρίσκονται σε χέρια τραπεζών (και αμερικανικών) και χρηματοπιστωτών, ανέρχονται σε πολλά τρις δολλάρια. Τα ασφάλιστρα αυτά είναι ένα πολύ σοβαρό μέγεθος συγκρινόμενο με το παγκόσμιο ΑΕΠ (των 57 τρις δολλαρίων).
Και σε μια ενδεχόμενη ελληνική “πτώχευση” θα πρέπει, όλα αυτά τα τεράστια ποσά των ασφαλίστρων ομολόγων, να πληρωθούν από κάποιους προς κάποιους.
Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεράστιο ντόμινο οικονομικών εξελίξεων, θα πτωχεύσουν τράπεζες (και αμερικανικές) που κατέχουν αυτά τα ασφάλιστρα ομολόγων μια και θα πρέπει να τα πληρώσουν. Και οι χώρες, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ χώρες σε πολλές ηπείρους, θα πρέπει να διαλέξουν αν θα καλύψουν τις πτωχεύσεις των ιδιωτικών τους τραπεζών ή όχι. Κι αυτό θα βάλει σε κίνδυνο και τις ίδιες τις χώρες διότι τα ποσά των ασφαλιστηρίων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Και όλα αυτά θα μπορούσαν συμβούν με αφετηρία το σχεδόν αμελητέο οικονομικό μέγεθος που είναι το δικό μας το ελληνικό δημόσιο χρέος, συγκρινόμενο με τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια οικονομικά μεγέθη (ΑΕΠ και χρέη). Διότι δεν είναι μόνο το δημόσιο χρέος. Είναι τα τεράστια ασφάλιστρα (cds) που αναμένεται να πληρωθούν σε περίπτωση ελληνικού “πιστωτικού γεγονότος”, όπως το λένε καλλιτεχνικά και τάχαμου-δήθεν στην “γλώσσα” τους.
Γι’ αυτό η Wall Street Journal λέει την μισή αλήθεια: οτι τάχα ο κίνδυνος από μια ενδεχόμενη ελληνική άρνηση του χρέους είναι μόνο ευρωπαϊκός. Δεν είναι μόνο ευρωπαϊκός, είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.
Ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ για τους τοκογλύφους αλλά και για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό όπως διαμορφώθηκε από το 1970 και μετά. Θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως…
Και ο καπιταλισμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα δημιουργήματά του.
Δυστυχώς και οι λαοί.
Το δικό μας πολιτικό σύστημα, και κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα τα οποία επιθυμούν να πληρώσουν το χρέος και να “τηρήσουν την υπογραφή του κράτους”, δεν το κάνουν γιατί “σώζουν την πατρίδα”. Τον διεθνή καπιταλισμό σώζουν. Τις τράπεζες, τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και τους διεθνείς “επενδυτές”. Την διαιώνιση της σκλαβιάς μας δια του χρέους, σώζουν. Τον ευατό τους σώζουν οι ηγεσίες των κομμάτων και το πολιτικό μας σύστημα.
Το πρόβλημά μας δεν είναι το δημόσιο χρέος. Το πρόβλημά μας είναι το πολιτικό μας σύστημα. Είναι τα δύο μεγάλα κόμματα το πρόβλημά μας.
Αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ο μεγάλος εχθρός του ελληνικού λαού. Αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ο υπηρέτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού κεφαλαίου, που σκλαβώνει λαούς και πατρίδες με το χρέος σαν όπλο.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό τους.
 

Ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα Ελληνικά Πατριωτικά ιστολόγια


Η λύση υπάρχει και εμείς πρέπει να την δούμε αποφασισμένοι να την κάνουμε πράξη!

Η λύση υπάρχει, αλλά εμείς πρέπει να την δούμε και να αποφασίσουμε να την κάνουμε πράξη

Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς. Το "σύστημα" θέλει να μας το στερήσει...

Το ερώτημα που επιτακτικά που τριβελίζει το μυαλό μου είναι ένα. Είναι το ίδιο ερώτημα που μας απασχολεί όλους. Υπάρχει λύση στο σημερινό πρόβλημα της χώρας και αν ναι, που βρίσκεται; Στην πλατεία, στους διάφορους σχηματισμούς που δημαγωγώντας προσπαθούν να προσελκύσουν, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα ή σε κάτι άλλο;

Πολλές φορές έκανα αυτή τη συζήτηση με φίλους, αλλά και με άγνωστους πολίτες στην πλατεία. Φωνές, φασαρία, ματαιοδοξία, προπαγάνδα, πρακτοριλίκι, όλα γίνονται ένας αχταρμάς. Ο φόβος αντί να φύγει, γίνεται μεγαλύτερος. Πού πάμε; Πού μας πάνε; Γιατί να μην μπορώ να αντιδράσω; Θα ακούσει με ειλικρίνεια κανείς την δική μου φωνή, την δική μου άποψη;

Έχω κι εγώ να πω κάτι. ίσως σωστό, ίσως λάθος, αλλά έχω να πω κάτι. Πνίγομαι! Νιώθω το βάρος των καιρών. Νιώθω το χρέος στα νέα παιδιά. Νιώθω το έγκλημα να συνεχίζεται κι εγώ κάθομαι και μπλέκομαι ακόμη περισσότερο. Με μπλέκουν, με μπερδεύουν. και ξέρω πως το κάνουν σκόπιμα. Κόμματα, αποκόμματα, τελείες και άλλα πολλά θλιβερά ή αισιόδοξα ξεδιπλώνονται μπροστά μου.

Εγώ θέλω την πατρίδα μου. Θέλω την δουλειά μου. Θέλω να ζω σαν άνθρωπος και να μπορώ να χαμογελάσω. Θέλω να έχω έναν ορίζοντα καθαρό για να βλέπω τον δρόμο που πηγαίνω. Όχι, δεν θέλω αυτούς τους τραγικούς, θλιβερούς, τους μικρούς και ανίκανους, τους γελοίους και ματαιόδοξους που προσπαθούν να καπηλευθούν την ύπαρξή μου για να με προσμετρήσουν στην δυναμική τους και την συνέχιση της φαυλότητάς τους.
 
Ξέρω πως για κάποιους θέλω πολλά. Για άλλους, ίσως να ζητάω λίγα. Θέλω να μπορέσω να βρω μια άκρη στον λαβύρινθο που μου έστησαν, θέλω να βγω έξω από την κόλαση που με πηγαίνουν. Θέλω να επικοινωνήσω, να μιλήσω και να μουντζώσω αυτούς που είναι στο χθες και θέλουν με κάθε τρόπο να με φυλακίσουν για να εξασφαλίσουν την γλοιώδη ύπαρξή τους.

Μέχρι σήμερα αυτή η πατρίδα (και για εκατοντάδες χρόνια), η δικιά μας πατρίδα, η Ελλάδα, δεν γνώρισε την ελευθερία. Αμέτρητοι οι βιαστές της, αμέτρητοι οι εκμεταλλευτές της. Και σήμερα τρέχουν και συνωστίζονται οι όψιμοι κατακτητές της για να (ξανα)αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, όσα περισσότερα προλάβουν, όσα περισσότερα τους επιτρέψουμε εμείς και οι «άρχοντές» μας. Κι εμείς νιώθουμε εγκλωβισμένοι στο «σύστημα» που φτιάχτηκε έτσι ώστε ποτέ να μην μπορέσουμε να ορίσουμε μονάχοι μας το δικό μας αύριο.

Είμαστε μια παρέα, άνθρωποι απλοί, μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο. Μια παρέα που έχουμε όνειρα, έχουμε οράματα, έχουμε μέσα μας την αγάπη για ετούτη την πατρίδα. Είμαστε μια μεγάλη παρέα και ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Όχι, δεν πιστεύουμε στα κόμματα. Πιστεύουμε στους ανθρώπους. Πείτε μας ρομαντικούς ή ηλίθιους, αλλά πιστεύουμε στην δυναμική των σημερινών ανθρώπων που το σάπιο σύστημα έριξε στο περιθώριο, επειδή ένιωθε να απειλείται από το νέο.

Όλοι μας είμαστε σε αυτή την παρέα αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας αφήνουν να βρεθούμε, να συνεννοηθούμε και να σχεδιάσουμε κόντρα στα δικά τους σχέδια, κόντρα στα σχέδια του αφανισμού μας. Όλοι μας πιστεύουμε πως μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Όλοι μας είμαστε σίγουροι πως οι σκέψεις μας είναι κοινές, δημιουργικές και κυρίως, σύγχρονες, έξω από τα καθεστωτικά και συστημικά πολιτικά καλούπια.

Πιστεύουμε πως μπορούμε όλοι μας να βρεθούμε και να χτίσουμε έναν σύγχρονο δήμο των πολιτών, μέσα από τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «κόμμα» (αφού το πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό) και να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε, να πούμε ο καθένας τη δική του γνώμη, για να προστεθεί, να συγκαταριθμηθεί με τις γνώμες άλλων και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που οι «άρχοντες» τρέμουν. Τολμάμε να καλέσουμε όλους στην δημιουργία του σύγχρονου δήμου των πολιτών, όπου όλοι θα έχουν άποψη, όπου η δημοκρατία θα αποκτήσει νόημα μέσα από ομάδες συζήτησης, αλληλεπίδρασης και κοινών δημοκρατικών αποφάσεων.

Μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας έχουν βάλει. Κανένας δεν θα μπορέσει να το κάνει μόνος του. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται να βρεθούμε όλοι μαζί, να γίνουμε μέγγενη και να πιέσουμε στην δημιουργία μίας Νέας Ελλάδας, που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες, μίας Ελλάδας που θα νοιάζεται για τους Έλληνες, μία Ελλάδα που θα είναι υπερήφανη συνέχεια της λαμπρής ιστορίας της.

Ας βρεθούμε, λοιπόν. Έχουμε πολλά να πούμε κι ακόμη περισσότερα να κάνουμε. Ο χρόνος πιέζει...

Ο ανασχηματισμός του...αυτο-α-νόητου.


Ο ανασχηματισμός του...αυτο-α-νόητου.
Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...

Ζούμε την εποχή των αυτονόητων.

Των αυτονόητων και των αυτο-ανόητων.


Πρόσφατες εμπειρίες:
1) Η υποβολή παραίτησης του εν ενεργεία πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Μόλις αντέδρασαν φίλοι και συγγενείς, ο μικρός πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε πίσω το... γλειφιτζούρι του.
Εβγαλαν απ΄τα σεντούκια τις σημαίες της συναίνεσης, της πανεθνικής συστράτευσης, τις έπλυναν και τις σιδέρωσαν με τον απαράμιλλο "πατριωτισμό" τους, τις μοίρασαν δεξιά-πασοκικά και αμέσως μετά......τις ξανάχωσαν στο μπαούλο!!
Ξεχάστηκαν οι κορώνες σωτηρίας, αναδιπλώθηκαν ηρωϊκά και μετέθεσαν το εγχείρημα για κάποια άλλη στιγμή...στο μέλλον.

Πόσο εύκολα μετέτρεψαν το αυτονόητο σε αυτο-ανόητο!!


2) Η καλλιέργεια κλίματος "αποστασίας" στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
Οι (αυτο)ανόητοι, ανιστόρητοι και αδίστακτοι προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στους δικούς τους βουλευτές και κατ΄επέκταση στο Λαό.
Με συνεχείς διαρροές περί "ιθύνοντος" νου, περί "κέντρου εντός ή εκτός Πασοκ" κατήγγειλαν τις παραιτήσεις δύο συντρόφων τους.
Την μοναδική, ίσως, έντιμη επιλογή που είχαν (άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με τις πολιτικές τους επιλογές).

3) Ο ανασχηματισμός του...Μανολιού.
Προοίμιο "συναίνεσης" ή εκλογών.
Ο dealer μοίρασε την ίδια τράπουλα με λιγώτερα...φύλλα.
Μερικές ντάμες και βαλέδες...αρχειοθετήθηκαν.
Ως ανίκανοι; Ως αποτυχημένοι(αλήθεια, πού απέτυχαν); Ως αποστάτες;
Ο προηγούμενος Μανολιός εμφανίστηκε παραμονές των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.
Ο σημερινός, παραμονές ψήφισης του διαρκούς Μνημονίου Εξαθλίωσης και Εξάρτησης.
Ενα απαραίτητο μακιγιάζ λίγο πριν την...ταφή.

Ένα γνωστό παιχνίδι αποκατάστασης ισορροπιών.

Μία μεταπολιτευτική "σταθερά" αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.


- Μένει να δούμε αν ο νέος προσωρινός επί των οικονομικών και παντοτινός επί του Δικαίου, τολμήσει να "ψηφίσει" το Μεσοπρόθεσμο με πλειοψηφία 180 βουλευτών, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα.

- Μένει να δούμε αν ο "κουρασμένος" , αλλά όχι αποτυχημένος made in USA πρώην Οικονομικών..."αντικατέστησε" την Μπιρμπίλη επειδή ήταν "φίλη" του Γιωργάκη ή επειδή αυτή κλωτσούσε για τη ΔΕΗ.

- Μένει να δούμε αν η άποψη του φίλου Πάρι (Κουκουλόπουλου, που ανέλαβε υφυπουργός), για στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ έχει σχέση με την Πολιτική ή τα δούναι-λαβείν αυτής.

- Μένει να δούμε πόσο θα μας "στοιχίσει" αυτός ο...Μανολιός.
Πόσους μισθούς,συντάξεις, κοιν.επιδόματα, δικαιώματα κλπ...θα πρέπει να "θυσιάσουμε" ακόμα για τη σωτηρία των τοκογλύφων πιστωτών μας.

Επειδή, βέβαια, γνωρίζουμε τις απαντήσεις...
Επειδή έχουμε φάει στη μάπα Μανολιούς και Μανολιούς...
Επειδή γνωρίζουμε τις επαληθευόμενες ρήσεις του Λαού μας...
"ότι φάτε, ότι πιείτε κι ότι (προλάβει) να αρπάξει ο κώλος σας"...

Επειδή τα πρόσωπα υπηρετούν Πολιτικές...


Εμείς...θάμαστε Πλατεία.


Πολιτικό κοράκι

Ο ανασχηματισμός του αυτό-α-νοήτου
http://www.ramnousia.com/2011/06/blog-post_4061.html

ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ -ΟΝΤΩΣ- ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.Η " ΗΡΩΙΔΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

230.000 ευρώ ο βασικός
 μισθός της επιτρόπου
 Δαμανάκη
 και 50.000 ευρώ τα έξοδα
 κίνησης χωρίς τα έσοδα από
 ακίνητα κτλπ..Παρόλα αυτά
 παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά
ΚΑΙ ΝΑΙ !! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ  
Η...ΗΡΩΪΔΑ 

ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ
ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ 
ΣΥΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!! 
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!! 
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!!
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ"..
Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν €230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι λαμβάνουν περί τα €7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και
€35.000 για “έξοδα στέγασης” – δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ. Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης €3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως…βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη €5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από…τον ΟΤΕ!!!!
Σύνολο, δηλαδή, πάνω από €280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!! Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν….έσοδα από τη…θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.
Και ερωτώ:
1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα ‘πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν… οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου»? Στεγαστικό να ‘χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το ’73, θα το ‘χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!
Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.
Έλλην (βαναύσως) φορολογούμενος – ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ
trelokouneli.gr

 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/blog-post_4945.html

Σκηνικό κατάρρευσης...



Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, την οποία λίγο έως πολύ προανήγγειλαν εμ­μέσως οι προηγούμενες δημοσκο­πήσεις, αποτυπώθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το Σαββατοκύρια­κο από την Public Issue. Προφανώς η πολιτική δεν είναι μόνο αριθμοί. Όμως η σημασία των ευρημάτων αυ­τής της έρευνας αυξάνεται όσο πε­ρισσότερο εξετάζουμε το πολιτικό περιβάλλον του τελευταίου μήνα.
Αυτές τις μέρες:
Το ΠΑΣΟΚ καλείται να επικυρώ­σει στη Βουλή ένα κυβερνητικό εισπρακτικό πρόγραμμα τεράστιου με­γέθους (28,5 δισ. ευρώ) και πρωτοφανούς αγριότητας και αδικίας.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εκκίνησης ενός προγράμματος πλή­ρους εκποίησης του συνόλου της εθνικής περιουσίας, το οποίο ανα­μένεται να γίνει η μήτρα πολλών και τρανταχτών σκανδάλων. Ήδη είναι ενδεικτικό το ότι η κυβέρνηση ψά­χνει τρόπους για να συγκαλύψει εκ των προτέρων τις ποινικές ευθύνες όσων πρόκειται να εκτελέσουν το πρόγραμμα της εκποίησης, ώστε, εκτός από τους εντεταλμένους εκ­προσώπους της τρόικας που θα το ελέγξουν πλήρως, να προσελκύσει και τους εγχώριους «πρόθυμους» που θα το υλοποιήσουν.
Ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού έρχεται την επόμενη περίοδο, σύμ­φωνα με όλες τις ενδείξεις, να αλλάξει τον νομικό χα­ρακτήρα ενός ακόμη μεγά­λου μέρους του δημόσιου χρέους, μετατρέποντας κοι­νούς τοκογλύφους σε «προ­τιμώμενους δανειστές». Με την   Ελλάδα   παραιτημένη «οικειοθελώς» από όλα τα νομικά της δικαιώματα.
Παράλληλα, ού­τε το μεσοπρόθεσμο ούτε το ξεπούλημα είναι σε θέ­ση να γλιτώσουν την Ελλά­δα από την προδιαγεγραμ­μένη ελεγχόμενη πτώχευ­ση, η οποία άλλωστε από το 2013 θα αποτελεί προ­ϋπόθεση ώστε η Ελλά­δα, με το δυσθεώρη­το χρέος της, να μπει στον μόνιμο μηχανισμό «στήριξης». Αν μπει...
Αναζητούνται συνένοχοι
Όμως όλα αυτά συνιστούν ένα πο­λύ βαρύ «πακέτο». Τόσο η κυβέρ­νηση όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουρ­γός δηλώνουν ποικιλοτρόπως εκ των προτέρων ότι είναι αδύναμοι να φέ­ρουν όλα αυτά εις πέρας.
Ήδη εκλιπαρούν συναίνεση από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από τη Ν.Δ., εμπλέκοντάς τη μάλιστα στο εσωτερικό πολιτικό «παίγνιο».
Ήδη μας έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατόπιν συνάντησης με τον Γιούνκερ, ότι, επειδή το Ελλη­νικό Δημόσιο –  και η... κυβέρνησή του –  δεν έχει την ικανότητα να προ­χωρήσει τις «μεταρρυθμίσεις», θα κληθούν ξένοι «τεχνοκράτες» που θα το συνδράμουν.
Ήδη μας έχουν προϊδεάσει για τη «συνδρομή» των «ξένων ειδικών» όχι μόνο στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, αλλά και σε πολλούς άλ­λους επιμέρους τομείς πολιτικής. Ο πλέον «ύποπτος» τομέας είναι η συλ­λογή των φόρων.
Όλα αυτά, στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, πασπαλίζονται και με μια άχνη από ανασχηματι­σμό με συμμετοχή «τεχνοκρατών», οι οποίοι θα προσδώσουν στην κυβέρνηση όχι μό­νο κύρος έναντι των δανειστών και επιτηρητών, αλλά και μια υπόσχεση «απο­τελεσματικότητας» στο εσωτερικό, ώστε να δοθεί μια αίσθηση στον κό­σμο ότι δεν θα υποφέρει χωρίς λόγο και ότι οι θυσίες του μακροπρόθεσμα θα αποδώσουν καρπούς.

Είναι αργά για… δάκρυα
Είναι όμως λίγο αργά για υποσχέ­σεις και μάλιστα εν μέσω καταιγίδας, με την οικονομία να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση, όλους τους (πραγματικούς και υποτιθέμε­νους, αλλά πάντως διακηρυγμένους) στόχους του Μνημονίου να κινούνται εκτός προγραμματισμού, με την Ευ­ρώπη να μας έχει περίπου ξεγραμμέ­νους και το ΔΝΤ να καραδοκεί περι­μένοντας μια οικονομική κατάρρευ­ση που θα καταστήσει την Ελλάδα έρμαιο στα δικά του χέρια.
Ήδη, στη διάρκεια αυτών των 18 μηνών, η κυβέρνηση, καθώς πέφτει από τη μια αντίφαση στην άλλη, έχει εξαντλήσει όλους τους δυνατούς εκ­βιασμούς και έχει φτάσει στον έσχα­το: «Εγώ ή η χρεοκοπία», «Εμείς ή η δραχμή».
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φα­νταστεί κάποιος γιατί μια κυβέρνη­ση «τεχνοκρατών» ή απλώς εμπλου­τισμένη με «ειδικούς» του τραπεζι­κού ή/και επιχειρηματικού κλάδου θα εφαρμόσει «σωστά» μια πολιτι­κή της οποίας και μόνον ο πρόλογος έχει βυθίσει την οικονομία στην ύφε­ση και τη διάλυση. Πόσο μάλλον όταν η διεθνής πείρα λέει πως όπου αλλού εφαρμόστηκαν τέτοια μοντέλα, το αποτέλεσμα ήταν εξ ίσου καταστρο­φικό και η κατάληξη ήταν η ίδια.
Η κοινωνία, έχοντας ζήσει μέχρι στιγμής μόνο τον «πρόλογο» έχει σπάσει το αόρατο «φράγμα» μεταξύ καναπέ και πλατείας και δηλώνει δυναμικά «παρούσα» σε όλη τη χώρα. Η αμφισβήτηση του πο­λιτικού συστήματος στο σύνο­λό του έχει λάβει καταιγιστικά χαρακτηριστικά.
Οι συνεχείς εκβιασμοί του εί­δους «καθίστε ήσυχοι για να μην πτωχεύσετε» δεν μπορούν να λει­τουργούν επ’  αόριστον, όταν μάλιστα η πορεία προς την πτώχευση είναι αναπόφευκτη.
Η ελληνική κοινωνία, εκτός από πολιτικά, δεν έχει ούτε «πνευματικά κρατήματα». Κρατικοδίαιτοι διανο­ούμενοι, σταθερά επιχορηγούμενοι από το κράτος και τις παραφυάδες του, τρόφιμοι εκδοτικών κ.λπ. συ­γκροτημάτων, βγαίνουν στο μεϊντάνι και απειλούν υποτιμώντας τη νοημο­σύνη του κάποτε «δικού τους» κοι­νού.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό προσωπικό, η αμφισβήτηση και η απόρριψή  του είναι σαφής. Γι’ αυτό η ανεξέλεγκτη κατρακύλα της κυβέρνησης δεν μετατρέπεται σε τροφοδότηση άλλων πολιτικών δυνά­μεων και το πολιτικό σύστημα μοιά­ζει μπλοκαρισμένο.
Η κοινωνία, σ’ αυτό το φοβερό ξέ­σπασμά  της, κατηγορείται ως «απολίτικη». Πώς όμως μπορεί να λέγεται απολίτικος ένας λαός που κατά εκα­τοντάδες χιλιάδες βγαίνει στον δρό­μο για να βάλει στοπ στη λεηλασία του; Από πότε η συμμετοχή σε κινη­τοποιήσεις είναι απολίτικη; Ίσως από τότε που οι οργανωμένοι πολιτικοί σχηματισμοί ξέμαθαν να ακούν και να βλέπουν τι γίνεται λίγο πέρα από τη μύτη τους.
Η αναπηρία τους τούς εμποδίζει να αντιληφθούν ότι η κραυγή της κοινω­νίας δεν εκφράζει οργή, αλλά από­γνωση. Ότι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν και πολλά έχουν αυξηθεί γεωμετρικά τα τελευταία χρόνια. Κι ότι, είτε τώρα είτε λίγο αργό­τερα, θα σαρώσουν ό,τι θυμίζει ένα πολιτικό σύστημα που είτε έγινε μέρος της κρίσης για να κερδοσκοπήσει είτε απλώς δεν εμπόδισε το «πάρτι».
Σε αυτό το σκηνικό κα­τάρρευσης αν υπάρχει κά­ποιο   αισιόδοξο   μήνυμα, αυτό αρχίζει να ακούγεται από τη φωνή της κοινωνί­ας. Ολοένα και μεγαλύτε­ρα τμήματά της καθώς συ­νειδητοποιούν το αδιέξο­δο στο οποίο οδηγούνται αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν παρά μια και μόνο επι­λογή: Να αντισταθούν…

http://www.topontiki.gr/article/18311

Ψήφος «παραμονής»

thumb
Ολοκληρώθησε, η πρώτη μέρα συζήτησης στη βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Η διαδικασία άνοιξε με την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα το φθινόπωρο
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το φθινόπωρο, προκειμένου να προωθηθούν οι αναγκαίες «μεγάλες αλλαγές» για τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε πέντε βασικούς άξονες αλλαγών ενώ παρέθεσε τα βασικά σημεία πάνω στα οποία ζητά την εμπιστοσύνη της βουλής. Ο πρωθυπουργός τόνισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του λόγου του πως η διαίρεση στο εσωτερικό της χώρας, εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς και δημιουργεί προβλήματα στις προσπάθειες για αλλαγές. Τέλος, πραγματοποίησε νέο άνοιγμα - κάλεσμα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
Εθνικό πρόβλημα το χρέος
Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ως «εθνικό πρόβλημα» που έχει τοποθετήσει τη χώρα υπό «κηδεμονία», ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν αν φύγει η τρόικα, αλλά ότι «είναι στο χέρι μας να λύσουμε το πρόβλημα».
«Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάμε, όχι για να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά για να αναλάβουμε δράση. Κανείς δεν θα μας ακούσει αν δεν δουν ότι εμείς οι ίδιοι διορθώνουμε τα λάθη μας» τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «ότι τα αίτια είναι βαθύτερα και βρίσκονται στις προϋπάρχουσες ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα είχαμε φτάσει να συζητάμε ακόμη, εάν δεν είχαμε δείξει αξιοπιστία».
Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι για τις αποκλίσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα δεν φταίει η Ελλάδα, αλλά ότι υποτιμήθηκε το μέγεθος του προβλήματος από την Ευρώπη αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό συστημικό πρόβλημα.
Βασικές αλλαγές
Οι βασικοί άξονες κατά τον πρωθυπουργό για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
  • Διόρθωση των αδικιών που επιδεινώνουν το μνημόνιο.
  • Συνταγματική αναθεώρηση, με αλλαγές όπως στο θέμα της ποινικής ευθύνη υπουργών.
  • Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία του κράτους
  • Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κράτους, με διαφάνεια.
  • Αλλαγές στην κοινωνική πολιτική, με ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, δικαιότερη κατανομή των εισφορών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων κ.λπ.

Σαμαράς: Όχι στο λάθος
Ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η ΝΔ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς όλες οι προβλέψεις έχουν πέσει έξω.
«Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση στο λάθος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχετικά με το δημοψήφισμα για τις «μεγάλες αλλαγές» που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, προειδοποίησε την κυβέρνηση να σταματήσει να θέτει διχαστικά διλήμματα στο λαό. Ο Γ. Σαμαράς σημείωσε πως η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι όροι συναίνεσης, ενώ έκανε λόγο για λάθος «πολιτική συνταγή» της κυβέρνησης που οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο τη χώρα.
Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς παρουσιάστηκε εκνευρισμένος για τα δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν στο εξωτερικό τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, χρεώνοντας τα εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ.

Παπαρήγα: Όχι σε δημοψήφισμα
Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,  υποστήριξε στην ομιλία της: «H ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα» ενώ τάχθηκε υπέρ της διενέργειας εκλογών και της προσφυγής στις κάλπες.
Η Α. Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της βουλής: «Με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, με τη δημόσια περιουσία υποθηκευμένη η κυβέρνηση φέρνει δημοψήφισμα με πολλές παγίδες» προσθέτοντας πως «πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής».
Παράλληλα, η Α. Παπαρήγα επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι «θα είναι η κυβέρνηση που θα κλείσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, τα διαδοχικά Μνημόνια και τον έκτακτο δανεισμό - μαμούθ των 100 δις ευρώ και μάλιστα θα τα παρουσιάσει ως νίκη».

Καρατζαφέρης: Ας σοβαρευτούμε
Την αναγκαιότητα ενός οικουμενικού σχήματος που θα σώσει την Ελλάδα υπογράμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή: «Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα και όχι με καταγγελίες» συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια».
Όσον αφορά στο νέο κυβερνητικό σχήμα σχολίασε πως «είναι πιο σφιχτό» αλλά κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως χάθηκαν δύο πολύτιμά χρόνια. Τέλος, επανέλαβε πως «έχουμε μια κυβέρνηση του βαθέως ΠΑΣΟΚ».

Τσίπρας: Η κάτω «βουλή» δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στους αρχηγούς των δύο «μεγάλων» κομμάτων στην ομιλία του, μιλώντας για προσπάθεια «παράκαμψης του λαϊκού παράγονται και της δημοκρατίας». «Το μεγάλο σας πρόβλημα, είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή» τόνισε, ενώ επιτέθηκε στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας: «διατυμπανίζατε πως η Ελλάδα είναι Τιτανικός και πως τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί και τώρα μας μιλάτε για διαπραγμάτευση. Όμως οι πολλοί βάζουν τις κόκκινες γραμμές».
Ο Α. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει το είδος της προγραμματικής συμφωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, όταν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είχε πει πως «νέα κυβέρνηση δίχως λαϊκή εντολή αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση».

(Βίντεο από το Real Portal)

 













http://www.topontiki.gr/article/18402

ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ''ΒΟΜΒΑ''



Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ''ΒΟΜΒΑ'' ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ TV






http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_8015.html

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι: Η τρέλα δεν πάει στα βουνά…

Πως αλλιώς πέραν του τίτλου που δώσαμε στην είδηση μπορεί κανείς να περιγράψει αυτό που θα ακολουθήσει! Δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού… έναν σκύλο! Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για πραγματικότητα που αποκαλύπτει την άλλη πλευρά του νομίσματος του παλαιστινιακού προβλήματος. Διότι αν κατηγορεί κανείς τους εξτρεμιστές Παλαιστίνιους οι οποίοι δε διστάζουν να σκοτώσουν άοπλους πολίτες, ακόμη και μικρά παιδιά, πώς να μην σκεφτείς ότι και από την άλλη πλευρά υπάρχουν εξίσου μη ορθολογικοί δρώντες, οι οποίοι καθιστούν την εξεύρεση λύσης εξαιρετικά δυσχερή.
 
Το ότι η είδηση προέρχεται από ισραηλινή πηγή, αποδεικνύει ότι στο Ισραήλ είναι γνώστες του προβλήματος…Το δικαστήριο καταδίκασε τον σκύλο διότι… υποπτεύθηκε ότι πρόκειται για τη μετενσάρκωση ενός «λαϊκού» δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια προσέβαλε το δικαστήριο και τους δικαστές του! Το άμοιρο το σκυλάκι (για την ακρίβεια… σκύλαρος ήταν που τρομοκράτησε τους παρισταμένους) μπήκε στο «δικαστήριο χρηματικών υποθέσεων» στη συνοικία Μέα Σεαρίμ και δεν έβγαινε με τίποτε, ότι και να προσπαθούσαν οι υπεύθυνοι.
Τότε πετάχτηκε ένας από τους δικαστές και ανακάλεσε στη μνήμη του… την κατάρα που εκστόμισε ο «λαϊκός» δικηγόρος! Και οποία λογικότερη εξήγηση ότι η «θεία εκδίκηση» ήταν να στείλει το πνεύμα του δικηγόρου στο σώμα σκύλου, αφού στον Ιουδαϊσμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σκύλος θεωρείται «ακάθαρτο» ζώο.
Η τύχη του σκύλου είχε σφραγιστεί: Ένας δικαστής τον καταδίκασε σε θάνατο διά λιθοβολισμού από παιδιά της περιοχής! Ευτυχώς ο σκύλος κατόρθωσε και την κοπάνησε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο προφανώς έπεισε ακόμα περισσότερο τους ψυχοπαθείς για το… παρασκήνιο της υπόθεσης!
Οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επικεφαλής δικαστή, Αβραάμ Ντοβ Λεβίν, ο οποίος διέψευσε ότι οι δικαστές ζήτησαν τον λιθοβολισμό του σκύλου, αν και το περιστατικό επιβεβαίωσε ένας από το διοικητικό προσωπικό του δικαστηρίου…
defence-point
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_6661.html

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟ

Τα συγχαρητήρια των Αμερικανών στον Γιωργάκη Παπανδρέου η απόλυτη ξεφτίλα για έναν πρωθυπουργό μιας περήφανης χώρας όπως η Ελλάδα...φτου σου να μην σε ματιάσουμε...

"Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης να λάβουν τα δύσκολα, απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση....
των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας", είπε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ.


"Χαιρετίζουμε την κυβέρνηση και τους Έλληνες σε μια ώρα όπου προσπαθούν να υπερβούν τις δυσκολίες και να ξαναφέρουν την ηρεμία στη χώρα τους βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και συνεχίζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.
ΠΗΓΗ
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/06/blog-post_7557.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters