Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μπαίνει στην παραγωγή το ελληνικό super car!



Το Korres Project 4, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό super car. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα χαρτιά, τις επιδόσεις αλλά και τα κατορθώματά του που δεν μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε καθημερινά αυτοκίνητα.
Εφοδιασμένο με κινητήρα 7.0 λίτρων (προερχόμενος από την Generl Motors) αποδίδει 505 ίππους προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις σύμφωνα με τον ίδιο τον κατασκευαστή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε...
Τέρμα γκάζι εκτός δρόμου...
Η διαφορά όμως με τα υπόλοιπα super car (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση) βρίσκεται στην τετρακίνηση και στην ιδιότητα που έχει να κινείται εκτός δρόμου με πολύ ψηλές ταχύτητες. Από εκεί και πέρα η βασική καινοτομία βρίσκεται στην ανάρτηση που δίνει τη δυνατότητα στους τροχούς να έχουν μόνιμη επαφή με το έδαφος προσφέροντας την μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση. Στην πράξη το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να κινηθεί για... πλάκα στο χώμα, να ανέβει σκαλιά, να περάσει εμπόδια που τα βλέπεις και... τρομάζεις και γενικά να κάνει πράγματα που ίσως να μην μπορούν πολλά καθαρόαιμα 4x4.
 
To Korres P4 αποδίδει 505 ίππους!!!

Παραγωγή στην Κατερίνη
Το αυτοκίνητο υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια από μία ομάδα επιστημόνων που φαίνεται να το έχουν φτάσει, έπειτα από ατελείωτες ώρες δοκιμών, στην τελική του μορφή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσει τη γραμμή παραγωγής και από πρωτότυπο να γίνει εμπορεύσιμο αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Γι' αυτό το λόγο η ομάδα του Κορρέ έχει ήδη έρθει σε επαφή με μία άλλη ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Κατερίνη και ονομάζεται Replicar Hellas. Η συγκεκριμένη κατασκευάζει αυτοκίνητα ρέπλικες βασισμένα σε μοντέλα της Porsche τα οποία και διαθέτει στο εξωτερικό με πολύ καλές πωλήσεις που φτάνουν σχεδόν τις 40 μονάδες ετησίως!
Η επιβεβαίωση
Μιλώντας στο zougla.gr, ο ιδιοκτήτης της Replicar Hellas, Ηλίας Γαγανέλης, επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα του κ. Κορρέ. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μας θα ξεκινήσουμε στις εγκαταστάσεις μας την κατασκευή τεσσάρων μονάδων οι οποίες θα πωληθούν στην Ευρώπη. Υπολογίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στις αρχές του 2015».
Την επιβεβαίωση της μελλοντικής παραγωγής σε περιορισμένο αριθμό επιβεβαίωσε στο zougla.gr και συνεργάτης του Δημήτρη Κορρέ ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξει και δεύτερος στην Αμερική που θα αφορά τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται για την άλλξη πλευρά του Ατλαντικού.
 
Η Replicar Hellas κατασκευάζει εδω και χρόνια αυτοκίνητα στην Κατερίνη...
Στην τελική ευθεία
Το γεγονός ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο σίγουρα δείχνει και τον αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το Korres Project P4. Μην ξεχνάμε πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει... master και η κατασκευή οχημάτων με πιστοποίηση φαντάζει ως ταξίδι με διαμονή στον πλανήτη Άρη.
Αν και εφόσον το εν λόγω μοντέλο πάρει σάρκα και οστά με τη βούλα (δηλαδή να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία) είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις που θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλους κατασκευαστές να φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά αυτοκίνητα....Ωστόσο, μία είναι αυτή που ξεχωρίζει και δε είναι άλλη από την δοκιμή που πραγματοποίησε ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι (WRC) Τομι Μάκινεν τον Νοέμβριο του 2013. Οι εντυπώσεις του Φινλανδού οδηγού ήταν πολύ σημαντικές και όπως ήταν φυσικό καταγράφηκαν από τον ίδιο τον δημιουργό του αυτοκινήτου, τον Δημήτρη Κορρέ.
«Πρέπει να πω πως αυτό που έζησα σε εκτός δρόμου συνθήκες δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν απίστευτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμι Μάκινεν δείχνοντας πως το ελληνικό αυτοκίνητο δεν είναι μία τυχαία δουλειά. Οι δηλώσεις ενός τόσο σημαντικού προσώπου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες ενώ δείχνουν πως όταν οι Έλληνες θέλουν μπορούν να καταφέρουν πάρα πολλά.
Αρκεί να έχουν και την βοήθεια του κράτους... Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι η παραγωγή του και η επιτυχία που θα σημειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο!

Δοκιμές με το P4 έχει κάνει και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι τόμι Μάκινεν...
Ο Τόμι Μάκινεν στο μπάκετ του ελληνικού αυτοκινήτου...
Έχει... δυνατότητες το συγκεκριμένο όχημα...
Η τελική αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα!!!
Γρήγορο και με κρατήματα...

 
Η καινοτομία βρίσκεται στην ανάρτηση που δίνει τη δυνατότητα στους τροχούς να έχουν μόνιμη επαφή με το έδαφος...

Καθαρόαιμο 4x4, καθαρόαιμο super car ή και τα... δύο;
Άγριο...
Το εσωτερικό του (αλλά όχι στην τελική του μορφή)...
Όπως φαίνεται από τα πλάγια...
ΠΗΓΗ.
http://helleniclegion.blogspot.gr/2014/05/super-car.html

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τις εκλογές... Η περίπτωση νοθείας . "παίζει;"

alt
Στο site του Υπουργείου Εσωτερικών υπάρχουν οι πίνακες με την"Δύναμη Εκλογικού Σώματος 2014" (ΕΔΩ). 
Εκεί βλέπει κανείς δύο πίνακες: 
1ος) Βασικοί εκλογικοί κατάλογοι ανά περιφέρεια 
2ος) Νέοι εκλογείς (18 ετών) του 2014, που ψηφίζουν πρώτη φορά.
Το σύνολο των δύο είναι 9.871.733 + 108.691 = 9.980.424 ψηφοφόροι.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι (από ΕΔΩ10.815.197.
Δηλαδή, αυτοί που δεν ψηφίζουν, οι ηλικίες από 0 εώς 18 ετών είναι10.815.197 - 9.980.424 = 834.773...

Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι τα 79,6 έτη (ΕΔΩ). Άρα σε γενικές γραμμές, ως προς τα έτη, αναλογικά το ποσοστό των μην ψηφηφόρων είναι 18 / 79,6 = 22,6% ενώ παραπάνω βλέπουμε ότι είναι 834.773 / 9.980.424 = 8,36% !!!
Τι συμβαίνει εδώ; Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά; Γιατί στις ηλικίες από 0 εώς 18 έτη στις οποίες αναλογούν το 22,6% ως προς το πρσδόκιμο ζωής των Ελλήνων αντιστοιχούν το μόλις 8,36% των ψηφοφόρων;
Είναι θέμα υπογεννητικότητας της τελευταίας γενιάς ή θέμα μη εκκαθαρισμένων εκλογικών καταλόγων;
Θυμηθείτε μια παλιά μας ανάρτηση...
Εάν θέμα μην εκκαθαρισμένων εκλογικών καταλόγων γιατί τους αφήνουν έτσι μπάχαλο;
Μήπως οι εγκάθετες δημοσκοπήσεις που ο καθένας βλέπει πόσο παράταιρες είναι σε σχέση με ότι βιώνουμε στην κοινωνία, είναι η προετοιμασία του κόσμου για ένα ήδη προαποφασισμένο και νοθευμένο αποτέλεσμα; 
Μήπως εκτός όλων των άλλων υπάρχει σύγχυση για να επιδέχονται οι εκλογές, νοθείας;
Οι εισαγγελείς δεν βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά; 
http://hggiken.pblogs.gr/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4476.html

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Με υπογραφή Σαμαρά – Στουρνάρα – Προβόπουλου τα νέα μέτρα (που δεν θα ερχόντουσαν)!



Το θέμα το ανέδειξε η Δημοκρατία. Δείτε το ντοκουμέντο της ντροπής όπου ένας πρωθυπουργός και δύο διορισμένοι με απλή υπογραφή, ερήμην κοινοβουλίου και άλλων δημοκρατικών θεσμών, θα πετσοκόβει “εάν δεν πιάνονται οι στόχοι”....

Είναι το θέμα που είχαμε αποκαλύψει εδώ και τρία χρόνια για τον λεγόμενο “αυτοματισμό” στις περικοπές συντάξεων και ένα πλέγμα ενεργειών που προβλεπόταν σαφώς από το μνημόνιο. Όλοι όμως το διέψευδαν. Δείτε το ντοκουμέντο.
12

πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/05/blog-post_28.html

«ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΔΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ»

28413aa17
Vasilis Theodoropoulos
«ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΔΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ»
ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ 245 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕΧΡΙ 50% ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ……ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ…….
Αυτή την περίοδο, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ιδρύσει περίπου είκοσι θυγατρικές εταιρείες. Σύμφωνα με λίστα που κυκλοφορεί ευρέως σχεδόν όλες έχουν έδρα το ίδιο κτίριο αλλά και τον ίδιο όροφο στο Λονδίνο, Fifth Floor 6, Broad Street Place. Οι τράπεζες πωλούν σε αυτές τις εταιρείες ,( ουσιαστικά στον εαυτό τους), τις προβληματικές συμβάσεις δανείων των πελατών τους. Αυτές οι εταιρείες μετά αναζητούν distress funds (άλλες τράπεζες ή θεσμικούς επενδυτές) που θα αγοράσουν τις συμβάσεις αυτές με σκοπό υποτίθεται να ενισχυθεί η ρευστότητα της τράπεζας.
Κι έτσι, τα distress funds, αποκτούν το δικαίωμα να εισπράξουν τις απαιτήσεις της τράπεζας. Τα distress funds αγοράζουν τα δάνεια απο 10%- 30% της αξίας τους και αποκτούν την ιδιοκτησία της εγγύησης του δανειολήπτη την οποία έχει η Τράπεζα και που είναι κύρίως ακίνητα με σαφώς πολλαπλάσια αξία απο αυτή του δανείου. Επόμενος στόχος τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού. Υπάρχουν πληροφορίες οτι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ διαπραγματεύεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που απέκτησε απο την εξαγορά της ΑΓΡΟΤΙΚΗ Σ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο 10% της αξίας τους..!!!!!! Αυτό σημαίνει οτι ξεπουλιέται η γή μας ή σωστότερα χαρίζεται σε αλλοδαπούς απο τις «υποτιθέμενες Ελληνικές» Τράπεζες……
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ……..
ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…..
ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ……..
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.!!!!!!!!!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΦΥΠΝΙΣΗ – ΣΥΝΕΝΩΣΗ…..ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ.!!!!!
………………………………………………………………..

http://alfeiospotamos.gr/?p=6302

Σόλων ο Αθηναίος ~ Ο Σοφός Νομοθέτης

solon
 
Ο Σόλων (639 – 559 π.Χ.) ήταν σημαντικός Αθηναίος νομοθέτης, φιλόσοφος, ποιητής και ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Ο Σόλων γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή του ήταν απ’ την Ασωπιάδα ( άλλη μία ονομασία της Σαλαμίνας). Πατέρας του ήταν ο Εξεκεστίδης φρόντισε για την εκπαίδευση και ανατροφή του γιού του, και καταγόταν από το γένος των Μεντιδών, όπου ανήκε και ο τελευταίος βασιλιάς της Αθήνας Κόδρος.. H μητέρα του ήταν εξαδέλφη της μητέρας του τύραννου Πεισίστρατου και καταγόταν από το γένος των Νηλειδών. Μολονότι η γενιά του Σόλωνος ήταν αρχοντική, η οικογένειά του δεν ήταν πλούσια. Έτσι ο Σόλων αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον πατέρα του στο επάγγελμα του εμπόρου.
 
Όταν έχασε την περιουσία του, στράφηκε προς το εμπόριο και ταξίδεψε στην Αίγυπτο και τη Μ. Ασία. Επωφελούμενος από τα ταξίδια του αυτά μελέτησε ξένους πολιτισμούς και νόμους, καθώς και τον πολιτικοοικονομικό βίο των άλλων χωρών, απόρροια όλων ήτανε να αποκομίσει γνώσεις και σοφία εκτός από πλούτο. Τον κατείχε ο έρωτας για την πείρα και τις γνώσεις, μια που συχνά τόνιζε: –πολλοί κακοί άνθρωποι είναι πλούσιοι, πολλοί ζούνε φτωχικά, όμως εμείς δεν θα ανταλλάξουμε την αρετή με τον πλούτο. Η αρετή είναι ριζωμένη βαθιά μέσα μας, τα χρήματα κάποτε τα έχει ο ένας και άλλοτε υπάρχουν στην κατοχή του άλλου.-
Τα εφόδια που απέκτησε τα χρησιμοποίησε αποτελεσματικά για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της πατρίδας του και έτσι κατόρθωσε να αναδειχτεί στο σπουδαιότερο άνδρα της εποχής του.Ωστόσο ο Σόλων δεν ήταν μόνο έμπορος, ήταν και ποιητής. Στα νεανικά του χρόνια ο Σόλων έγραφε ερωτικά ποιήματα, στα οποία εξυμνούσε τις χαρές της ζωής και την ακολασία στον έρωτα. Μετά όμως οι στίχοι του ξέφυγαν από το περιεχόμενό αυτό και υπηρέτησαν τις πολιτικές του επιδιώξεις. Κατά τον Διογένη τον Λαέρτιο η ποιητική παραγωγή του Σόλωνος ανερχόταν σε 4.000 στίχους, εκ των οποίων έχουν διασωθεί γύρω στους 300.Ο Σόλων υπήρξε και ελεγειακός ποιητής. Έγραψε ελεγεία με τίτλο «Σαλαμίς», στην οποία προτρέπει τους Αθηναίους να ανακτήσουν το αγαπημένο τους νησί. Από την ελεγεία αυτή σώζονται μόνο οκτώ στίχοι.
 
Ο Σόλων έγραψε επίσης πολιτικές ελεγείες, από τις οποίες έχουμε μεγαλύτερα αποσπάσματα. Σε αυτές εκφράζει τα πολιτικά του φρονήματα και αντανακλά τη φιλοπατρία του και την αγάπη του προς τη δικαιοσύνη. Οι ελεγείες του ονομάστηκαν «γνωμικές», επειδή περιέχουν πολλές γνώμες.
 
Με τους φλογερούς του στίχους επηρέασε την αθηναϊκή κοινή γνώμη, συμβουλεύοντας, ενθαρρύνοντας και ενθουσιάζοντας τους Αθηναίους. Άλλα έργα του Σόλωνα υπήρξαν η ελεγεία «Προς Φιλόκυπρον» το φίλο του βασιλιά της Κύπρου, «Υποθήκαι εις εαυτόν», «Προς Κριτίαν» κ.ά.. Στα ποιήματά του έκανε τη διαπίστωση ότι η κακοδαιμονία της πόλης και οι φιλονικίες οφείλονται στον αγώνα των τάξεων και υποσχόταν τη θεραπεία του κακού.Με όπλο ακριβώς την ποίησή του ο Σόλων έκανε την πρώτη του «εκστρατεία» εναντίον της πολιτικής ηττοπάθειας των συμπατριωτών του. Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να ανακτήσουν τη Σαλαμίνα από τους Μεγαρείς, οι Αθηναίοι αποφάσισαν να ξεχάσουν το πρόβλημα και μάλιστα ψήφισαν νόμο με τον οποίον καταδικαζόταν σε θάνατο όποιος αναφερόταν στη Σαλαμίνα.Μην αντέχοντας αυτόν τον παραλογισμό ο Σόλων πήγε μια ημέρα στην Αγορά και, υποκρινόμενος τον τρελό, άρχισε να απαγγέλλει ένα ποίημά του στο οποίο είχε δώσει τον τίτλο Σαλαμίς. Με τους στίχους του ο «τρελός» ποιητής υπενθύμιζε στους Αθηναίους ότι η Σαλαμίνα ήταν δική τους και ότι θα έπρεπε να την ξαναπάρουν από τους Μεγαρείς.
Από τους εκατό φλογερούς στίχους τους οποίους περιείχε το ποίημα που απάγγειλε οπό το βήμα του κήρυκα,
ο Πλούταρχος διέσωσε την αρχή(Πλουτάρχου, ό.α. σ. 425):

«Είμαι κήρυκας που ήλθε από την ωραία Σαλαμίνα.
Αντί για λόγους θα σας πω ποιήματα και τραγούδια».
Ο Διογένης Λαέρτιος αναφέρει ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα, που άγγιξε το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό των Αθηναίων (Λαέρτιου Διογένη, ό.α. σ. 658.):
«Καλύτερα να ήμουν Φολεγάνδριος ή Σικινίτης
παρά Αθηναίος και να με ειρωνεύονται για την πατρίδα
και παίγνιο να γίνομαι σ’ όλους τους ανθρώπους
άνδρας της Αττικής, που εγκατέλειψε τη Σαλαμίνα.
Ας πολεμήσουμε στη Σαλαμίνα για την αγαπημένη νήσο
κι ας αποδιώξουμε από πάνω μας το αίσχος».
Με τους τελευταίους στίχους «Ισομεν εις Σαλαμίνα, μαχησόμενοι περί νήσου / ιμερτής χαλεπόν τ” αίσχος απωσόμενοι» («Πάμε στη Σαλαμίνα, να πολεμήσουμε για το ποθητό νησί και τη βαριά ντροπή να διώξουμε») οι Αθηναίοι ξεσηκώθηκαν και αποφάσισαν να ακολουθήσουν το σχέδιο του Σόλωνος.Στο ακρωτήριο της Κωλιάδος (τον σημερινό Αγιο Κοσμά) ο Σόλων συγκέντρωσε μια ομάδα πολεμιστών μεταμφιεσμένων σε γυναίκες που δήθεν έκαναν θυσία στο ιερό της Δήμητρας. Υστερα έστειλε έναν έμπιστό του στη Σαλαμίνα ο οποίος, προσποιούμενος ότι τον είχαν εξορίσει οι Αθηναίοι, πληροφόρησε τους κατακτητές Μεγαρείς ότι οι Αθηναίες είχαν πάει σύσσωμες στο ιερό της Δήμητρας όπου βρίσκονταν απροστάτευτες.
 
Οι Μεγαρείς, λαχταρώντας τη λεία, μπήκαν στα πλοία τους και αποβιβάστηκαν κοντά στο σημείο όπου πίστευαν ότι θα έβρισκαν μόνες τους τις Αθηναίες και έπεσαν στην παγίδα του Σόλωνος. Οι Αθηναίοι αποδεκάτισαν τους Μεγαρείς και κατόπιν, μαζί με τον Σόλωνα, απέπλευσαν για τη Σαλαμίνα και την κατέλαβαν. Αλλά η διελκυστίνδα Μεγαρέων και Αθηναίων για τη Σαλαμίνα συνεχίστηκε ώσπου, με τη διαιτησία της Σπάρτης, το νησί δόθηκε επιτέλους στην Αθήνα.Με την επιτυχία του στη Σαλαμίνα και με τη φήμη του σοφού, ο Σόλων εκλέχτηκε επώνυμος άρχων της Αθήνας για το έτος 594/3 π.X. με διευρυμένες εξουσίες: «διαλλακτής», για να μπορέσει να διευθετήσει τις ταξικές διενέξεις, και «νομοθέτης», για να ρυθμίσει τη νομοθεσία.
 
Τις εξουσίες αυτές ο Σόλων θα πρέπει να τις διατήρησε και μετά το τέλος της αρχοντείας του, αφού οι νόμοι του τέθηκαν σε ισχύ γύρω στο 592-591 π.X.Για να πετύχει ο Σόλων τον κατευνασμό των πολιτικών ερίδων, κατάρτισε την περίφημη νομοθεσία του, που μετά την κύρωσή της, καταγράφτηκε σε ξύλινους άξονες, «τας κύρβεις», που στήθηκαν στο Πρυτανείο.
Οι νόμοι του Σόλωνα είχαν αναγραφεί σε κύρβεις (ή "άξονες") δηλαδή σε ξύλινους ασπρισμένους πίνακες στηριγμένους σε άξονες.

Με τις μεταρρυθμίσεις που επέφερε, οι σπουδαιότερες από τις οποίες ήταν η παραχώρηση δικαιωμάτων και στο λαό για την εκλογή των αρχόντων όπως η «επί σώμασι», δηλαδή τα χρέη κυρίως των αγροτών οι οποίοι, μη μπορώντας να τα ξεπληρώσουν, είχαν χάσει τις περιουσίες τους και είχαν πουληθεί δούλοι εντός και εκτός της Αττικής και η «σεισάχθεια» με την οποία μπήκαν τα θεμέλια, στα οποία στηρίχτηκε η δημιουργία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Ενώ όσοι είχαν πουληθεί δούλοι για χρέη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Το 594 ως άρχοντας κατόρθωσε με την υποτίμηση του νομίσματος να ανακουφίσει τους καταχρεωμένους πολίτες που στέναζαν κάτω από την πίεση της τάξης των πλουσίων.
Μετά το 594 φαίνεται ότι ο Σόλων αναμίχτηκε στα δημόσια πράγματα των Αθηνών είτε ως στρατηγός, είτε ως εκπρόσωπος των Αθηναίων στο Αμφικτιονικό Συνέδριο στον ιερό πόλεμο εναντίον των Κρισσαίων (591 π.Χ.).
 
solonnomothetis

Το Νομοθετικό Έργο του Σόλωνα
Το νομοθετικό έργο του Σόλωνα περιλάμβανε πρώτα μέτρα επανόρθωσης της υπάρχουσας κατάστασης, πολιτειακές μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν στο πολιτικό σώμα, στη λαϊκή κυριαρχία και στα δικαστήρια, καθώς και νομοθετήματα σε συγκεκριμένους τομείς.
Τα νομοθετικά μέτρα του Σόλωνα ήταν πολύ τολμηρά, αλλά και δραστικά και αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της κρίσης που κλήθηκαν να θεραπεύσουν. Βασίζονταν στην αρχή της δίκαιης ανισότητας και όχι της απόλυτης ισότητας, ενώ επιδίωκαν να αποτρέψουν την εμφύλια διαμάχη και τη διάλυση της πολιτικής κοινότητας της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική διαστρωμάτωση και την προβολή αυτής της διαστρωμάτωσης στη νομή της εξουσίας.
Αποσκοπούσαν στην παύση της εξάρτησης των ακτημόνων από την αγροτική οικονομία, καθώς και στην ανάπτυξη του εμπορίου και της βιοτεχνίας για την απορρόφηση αυτών των ακτημόνων, τους οποίους ο Σόλων προσπάθησε και ως ένα βαθμό κατάφερε να προφυλάξει από την πλήρη εξαθλίωση. Με τα μέτρα του ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά και όσοι ασκούσαν κάποιο επάγγελμα εκτός της γεωργίας.
 
Απαλείφθηκαν τα στεγανά της καταγωγής, που εμπόδιζαν αυτούς που πλούτιζαν από κάποιο επάγγελμα να ανέλθουν σε ανώτερες κοινωνικές τάξεις, να γίνουν πολίτες και να αναλάβουν αξιώματα. Το πολίτευμα της Αθήνας παρέμεινε ωστόσο και μετά τις μεταρρυθμίσεις τιμοκρατικό, βασισμένο στην κοινωνική διαστρωμάτωση και στη νομή της εξουσίας από τους πολίτες ανάλογα με τον εισόδημά τους, αν και το εισόδημα αυτό μπορούσε στο εξής να προέρχεται από πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και όχι μόνο από την καλλιέργεια της γης. Επιδίωξη του Σόλωνα ήταν τέλος να καταστούν όλοι οι πολίτες συνυπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και την καταστολή παρανομιών. Ιδανικό του ήταν η ευνομία!!!
 
Μολονότι ο Σόλων δεν πρόσφερε στην Αθήνα την απόλυτη κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική σύμπνοια – οι αγρότες περίμεναν αναδασμό της γης και οι ευπατρίδες ήθελαν να μη θιγούν τα προνόμιά τους – οι νόμοι του, αντικαθιστώντας τους άδικους «δρακόντειους» νόμους του Δράκοντα, κατόρθωσαν να περιορίσουν την κοινωνική αδικία και να δώσουν στην Αθήνα μια βάση για αντιπροσωπευτικότερο πολιτικό σύστημα.
Ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων πιστεύει ολόψυχα στην πρόοδο και γι” αυτό δεν τάσσεται στο πλευρό καμιάς από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις των Αθηνών και αγωνίζεται για την επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το σύνολο της ποίησης αυτό φανερώνει το σκοπό του αυτό. Σχετικά με τις θρησκευτικές και ηθικές ιδέες του Σόλωνα, παρατηρούμε ότι πηγάζουν από τις αντιλήψεις για τη θρησκεία και τις ηθικές αξίες της εποχής του, ενώ οι κοινωνικές του ιδέες, που βρήκαν την ολοκλήρωσή τους στο νομοθετικό του έργο, αποβλέπουν πιο μακριά στο απώτερο μέλλον.
Μέτρα επανόρθωσης (σεισάχθεια): Στα πλαίσια της σεισάχθειας (αποτίναξης βαρών), ο Σόλων κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για ξένους δούλους δεν γίνεται λόγος στις πηγές. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του. Είναι επίσης πιθανό ότι αμνήστευσε τα αδικήματα που επέφεραν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Ο όρος είναι σύνθετος από τα αρχαία ελληνικά,
από το «σείω» (ταρακουνώ) + «άχθος» (βάρος, χρέος).
Ουσιαστικά σήμαινε την «αποτίναξη των βαρών».
Πολιτικό σώμα: Στα πλαίσια των πολιτειακών μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση και διεύρυνση του πολιτικού σώματος της Αθήνας ο Σόλων διατήρησε τα τέσσερα υφιστάμενα τέλη που ρύθμιζαν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και βασίζονταν ως τότε αποκλειστικά στο ύψος του αγροτικού εισοδήματος (πεντακοσιομέδιμνοι, τριακοσιομέδιμνοι ή ιππείς, διακοσιομέδιμνοι ή ζευγίται, θήτες με εισόδημα κάτω των διακοσίων μεδίμνων ετησίως). Όμως για την κατάταξη των πολιτών σε μια από αυτές τις τάξεις, θέσπισε τον συνυπολογισμό και των εισοδημάτων που προέρχονταν από επαγγελματικές ή εμπορικές δραστηριότητες. Επιπλέον, έδωσε δικαίωμα στο κατώτερο από αυτά τα τέλη, τους θήτες, να συμμετέχουν στην εκκλησία του δήμου, τους παραχώρησε όμως μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν, όχι του εκλέγεσθαι.
Αποτέλεσμα αυτών των μεταρρυθμίσεων ήταν να λογίζονται στο εξής πολίτες όλοι οι ενήλικες άνδρες που κατοικούσαν στην Αττική και ήταν απόγονοι κατοίκων της Αττικής, μελών ιωνικών κοινοτήτων, αν και δεν θέσπισε την ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους τους πολίτες.
Ο Σόλων έδωσε πιθανότατα δυνατότητα πολιτογράφησης και σε μετοίκους. Αυτό το μέτρο που πήρε ο Σόλων ήταν να χωρίσει τους πολίτες της Αθήνας σε κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και όχι με βάση την καταγωγή, όπως γινόταν ως τότε. Το σύστημα ήταν «τιμοκρατικό», από το τίμημα, δηλαδή το πόσο μπορούσε να αποτιμηθεί ο πολίτης με βάση την περιουσία του.
 
Οι τρεις κοινωνικές τάξεις (Ιππείς, Ζευγίτες, Θήτες) διατηρήθηκαν αλλά οι ιππείς χωρίστηκαν στα δύο ανάλογα με τα οικονομικά τους. Έτσι στην Αττική υπήρχαν πλέον τέσσερις κοινωνικές τάξεις: οι Πεντακοσιομέδιμνοι (Ιππείς οι οποίοι μπορούσαν να διατηρούν πολεμικά άλογα), δηλαδή όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα πάνω από 500 μεδίμνους (δοχεία με τα οποία μετρούσαν κυρίως τα στερεά αγροτικά προϊόντα και χωρούσαν γύρω στα 25 κιλά) σε σιτάρι, λάδι ή αντίστοιχης αξίας χρήμα, οι Τριακοσιομέδιμνοι (Ιππείς) με το ανάλογο εισόδημα, και ακολουθούσαν οι Διακοσιομέδιμνοι (Ζευγίτες, που κατείχαν τουλάχιστον ένα ζευγάρι βόδια) και τελευταίοι οι Θήτες, που το εισόδημά τους προερχόταν από αμειβόμενη εργασία (θητεία) και ήταν μικρότερο των διακοσίων μεδίμνων. Ανάλογα ρυθμίστηκε και η φορολογία (εισφορές).
 
Λαϊκή κυριαρχία: Στις πολιτειακές μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα περιλαμβάνονται και μέτρα που διεύρυναν τη λαϊκή κυριαρχία, δηλ. τη στήριξη της εξουσίας στο σώμα των πολιτών της Αθήνας. Συγκεκριμένα ο Σόλων, μετέφερε στην εκκλησία του δήμου την αρμοδιότητα της εκλογής των αρχόντων, που είχε ως τότε ο Άρειος Πάγος και θέσπισε τη διαδικασία της κληρώσεως εκ προκρίτων πεντακοσιομεδίμνων για την εκλογή τους. Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία ο δήμος εξέλεγε ένα αριθμό υποψήφιων αρχόντων από το τέλος των πεντακοσιομεδίμνων και στη συνέχεια γινόταν κλήρωση για την ανάδειξη ενός από αυτούς τους υποψηφίους.
Ίδρυσε ένα νέο βουλευτικό σώμα, τη βουλή των τετρακοσίων (ή τετρακοσίους) και μετέφερε σε αυτό τις προβουλευτικές αρμοδιότητες που είχε ως τότε ο Άρειος Πάγος, δηλ. τη διαδικασία προκαταρκτικής επεξεργασίας των σχεδίων ψηφισμάτων που θα υποβάλλονταν στην εκκλησία του δήμου. Η βουλή των τετρακοσίων ήταν πιο δημοκρατική σε σύγκριση με το αριστοκρατικό σώμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο συμμετείχαν μόνο πεντακοσιομέδιμνοι που είχαν θητεύσει ως άρχοντες (και είχαν εκλεγεί από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο σύμφωνα με τη διαδικασία που ίσχυε πριν τις μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα). Η βουλή αντίθετα είχε 400 εκλεγμένα μέλη, που προέρχονταν και από τα τέλη των ιππέων και των ζευγιτών, η θητεία κάθε βουλευτή ήταν ετήσια και οι τέσσερις φυλές της Αθήνας αντιπροσωπεύονταν ισότιμα, με εκατό βουλευτές η καθεμιά.
Δικαστήρια: Στο χώρο της δικαιοσύνης οι μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα ήταν επίσης σημαντικές προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού και του ελέγχου της εξουσίας. Ο Σόλων έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, όχι μόνο στον παθόντα, να καταγγέλλει στον Άρειο Πάγο με εισαγγελία (αγωγή) οποιονδήποτε, ακόμα και άρχοντα, και να εμφανίζεται ως κατήγορος. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώθηκε ουσιαστικά το έννομο συμφέρον του απλού πολίτη σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας από τα κρατικά όργανα, ακόμα και αν οι ενέργειες των κρατικών οργάνων δεν τον έβλαπταν άμεσα. Σοβαρό παράπτωμα για τον Σόλωνα ήταν η αδιαφορία του πολίτη για τα κοινά. Θέσπισε λοιπόν νόμο ο οποίος προέβλεπε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν συντάσσονταν με κάποια από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις.
Ο Αρειος Πάγος εξακολούθησε να είναι το ανώτατο δικαστήριο του κράτους. Παράλληλα ο Σόλων ίδρυσε την Ηλιαία ένα λαϊκό δικαστήριο με πολλά μέλη, ως αντίβαρο του Αρείου Πάγου σε θέματα απονομής δικαιοσύνης όπου συμμετείχαν όλοι οι πολίτες και όπου εκδικάζονταν οι υποθέσεις για όλα τα αδικήματα εκτός από τον φόνο, τον εμπρησμό και την απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, τα οποία εκδικάζονταν στον Άρειο Πάγο. Το όνομά της προέρχεται από το ουσ. ηλία=αλία, που σημαίνει εκκλησία, σύναξη.
Η ακριβής σύνθεση της Σολώνειας Ηλιαίας δεν είναι γνωστή και δεν αποκλείεται να πρόκειται απλά για την ίδια την εκκλησία του δήμου, όταν αυτή συνεδρίαζε ως δικαστήριο. Η κλασική διαμόρφωση της Ηλιαίας σε «δεξαμενή» 6000 κληρωμένων Αθηναίων άνω των 30 ετών, από την οποία λαμβάνονταν οι δικαστές για τα ηλιαστικά δικαστήρια, οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις του έτους 462 π.Χ. από τον Εφιάλτη.Στην Ηλιαία μπορούσε να προσφύγει οποιοσδήποτε εναντίον δικαστικής αποφάσεως αρχόντων. Οι αποφάσεις των αρχόντων έπαψαν να είναι τελεσίδικες και μπορούσαν να εφεσιβληθούν στην Ηλιαία.
 
Άλλα Νομοθετήματα: Ο Σόλων θέσπισε και πλήθος άλλων νόμων για συγκεκριμένα θέματα, που δεν είναι όλα γνωστά. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:
  • Η απαγόρευση της εξαγωγής γεωργικών προϊόντων πλην λαδιού,
  • Οι ρυθμίσεις στις ιδιωτικές σχέσεις (π.χ. κανόνες υδροληψίας, ελάχιστες αποστάσεις οικοδομών)
  • Η θέσπιση κοινωνικής πρόνοιας για αναπήρους και επικλήρους, με τον Σόλωνα αρχίζει και το δικαίωμα της διαθήκης (θυγατέρες που κληρονομούσαν αποκλειστικά την πατρική περιουσία λόγω έλλειψης άρρενα κληρονόμου). Ως τότε την περιουσία όποιου πέθαινε άτεκνος την κληρονομούσαν οι συγγενείς του. Στο εξής ο πολίτης χωρίς παιδιά μπορούσε να κληροδοτήσει τα υπάρχοντά του σε όποιον ήθελε.
  • Τα μέτρα προστασίας της οικογένειας και του γάμου, που περιλάμβαναν μέτρα εναντίον της μοιχείας, του βιασμού, της μαστρωπείας και της πορνείας
  • Η υποχρέωση των γονέων να διδάξουν στα παιδιά τους κάποια τέχνη και απαλλαγή των τέκνων από τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων τους, αν οι τελευταίοι δεν είχαν ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωσή τους.
Συνολικά ο Σόλων ρύθμισε πάνω σε νέες βάσεις το δημόσιο, το ιδιωτικό και το ποινικό δίκαιο. Δίκαια ο Σόλων θεωρείται πατέρας του αστικού δικαίου.
Διάφορα άλλα έργα διοίκησης: Ο Σόλων χώρισε την Αττική σε 48 «ναυκραρίες» που η καθεμιά τους είχε επικεφαλής τον ναύκραρο, ο οποίος φρόντιζε για την κατασκευή και τη συντήρηση των πολεμικών πλοίων καθώς και για την είσπραξη των εισφορών. Κυρίαρχο διοικητικό σώμα της Αθήνας παρέμενε η Εκκλησία του Δήμου, που συνερχόταν στην Πνύκα, απαρτιζόταν από πολίτες άνω των 25 ετών και εξέλεγε τους άρχοντες της πόλης από τις δύο ανώτερες τάξεις.
Το 410 π.Χ. συγκροτήθηκε στην Αθήνα μια επιτροπή νομομαθών, οι αναγραφείς των νόμων, που ανέλαβε την εκκαθάριση και την κωδικοποίηση των νόμων του Δράκοντα και του Σόλωνα. Το έργο της επιτροπής διακόπηκε από τους τριάκοντα τυράννους και ολοκληρώθηκε μετά την πτώση τους. Το 403/2 π.Χ. παρέδωσαν το σώμα νόμων που κατάρτισαν, το οποίο φύλαγαν στο εξής οι θεσμοθέται.
Ο Σόλων, για να αποφύγει μεταβολές της νομοθεσίας του και για να μην αναμειχθεί στην εφαρμογή της, αποδήμησε για δέκα χρόνια. Στην ενέργειά του αυτή διακρίνεται μια πρώτη εφαρμογή της διάκρισης της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία. Κρίνοντας από την τυραννία του Πεισίστρατου και των διαδόχων του, που εγκαθιδρύθηκε το 561 π.Χ. και διάρκεσε ως το 510 π.Χ., οι μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα φαίνεται πως δεν αντιμετώπισαν πλήρως τα προβλήματα που επιδίωκαν να λύσουν. Η ουσία τους όμως διατηρήθηκε και μετά το τέλος της τυραννίας και αποτέλεσε το θεμέλιο πάνω στο οποίο εδραιώθηκε η κλασική αθηναϊκή δημοκρατία.
Αφού ολοκλήρωσε το έργο του ο Σόλων έφυγε από την Αθήνα εξορκίζοντας τους συμπολίτες του να μην αλλάξουν τους νόμους του για δέκα – άλλες πηγές λένε για εκατό – χρόνια και ταξίδεψε στην Αίγυπτο, στην Κύπρο και αλλού.
Ο Σόλων κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων της αυτοεξορίας (ζήτησε απ’ τους Αθηναίους δεκαετή άδεια, διότι κρατούσε την ελπίδα πως σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είχαν παιδαγωγηθεί απ’ τους νόμους του) επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, και το βασιλιά των Σάρδεων Κροίσο, ο οποίος τον ρώτησε αν γνώριζε κανέναν άνθρωπο πιο ευτυχισμένο από αυτόν. Ο Σόλων του ανέφερε τρεις περιπτώσεις ευτυχισμένων ανθρώπων και τον συμβούλεψε με το γνωστό: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» (μη μακαρίζεις κανέναν, προτού να δεις το τέλος του).
Μετά την άφιξη του από την Αθήνα τον βρίσκουμε στην Αίγυπτο να μένει: «κοντά στην Κανωβίδα ακτή που χύνεται ο Νείλος », όπως μας λέει ο ίδιος σε κάποιο στίχο του. Σύναψε φιλία με τους λογιότατους ιερείς, Ψένωφι τον Ηλιουπολίτη και τον Σώγχι τον Σάιτο, φυσικά κοντά σε τέτοιας μορφής ανθρώπων η φιλοσοφία ήταν μια καθημερινή απασχόληση. Ο Σόλων θέλησε κάποτε να τους πει για τον κατακλυσμό του επονομαζόμενου Δευκαλίωνα –γενάρχη των Ελλήνων- που γνώριζαν σαν αρχαιότατη παράδοση στην Ελλάδα. Ένας εκ των δύο, ο ποιο ηλικιωμένος του είπε:
«Ω Σόλων, Σόλων, ‘Έλληνες αεί παίδες έστε, γέρων δε ‘Ελλην ουκ έστιν.»
Δηλαδή :« Σόλων, Σόλων οι Έλληνες αιωνίως παιδιά είσαστε, γέρος Έλληνας δεν είναι.»
Ο Σόλων ρωτά: «Πως; τι τούτο λέγεις;» «Πως, αυτό γιατί το λες;» Ο ιερέας του απάντησε:
«Νέοι εστέ, ειπείν, τας ψυχάς πάντες ουδεμίαν γαρ εν αυταίς έχετε δι’ αρχαίαν ακοήν παλαιά δόξαν ουδέ μάθημα χρόνω παλιόν ουδέν.»
« Νέοι είσαστε γιατί όλοι δεν έχετε ακούσει καμία παλιά γνώση, η ψυχή σας δεν μαθήτευσε στην αρχαία δόξα.»
Και συνεχίζουν οι ιερείς να του αποκαλύπτουν:
«…οι πρώτον μεν ένα κατακλυσμόν μέμνησθε πολλών έμπροσθεν γεγονότων, έτι δε το κάλλιστον και άριστον γένος επ’ ανθρώπους εν τη χώρα τη παρ΄υμίν ουκ ίστε γεγονός, εξ ών τε και πάσα η πόλις έστι τα νύν υμών…Πολλά μεν ουν υμών και μεγάλα έργα της πόλεως τήδε γεγραμμένα θαυμάζεται, πάντων γε μην έν υπερέχει μεγέθει και αρετή λέγει γαρ τα γεγραμμένα, όσην η πόλις υμών έπαυσε ποτε δύναμιν ύβρει πορευομένην άμα επί πάσαν Ευρώπην και Ασίαν, έξωθεν ορμήθεισαν εκ του Ατλαντικού πελάγους. Τότε γαρ πορεύσιμον ην το εκεί πέλαγος νήσον γαρ προ του στόματος είχεν, ο καλείτε, ως φατε υμείς Ηρακλέους στήλας η δε νήσος άμα Λιβύης ην και Ασίαν μείζων, εξ ης επιβατόν επί τας άλλας νήσους τοις εγίγνετο πορευομένοις, εκ δε των νήσων επί την καταντικρύ πάσαν ήπειρον την περί τον αληθινόν εκείνον πόντον…Εν δε δη τη Ατλαντίδι νήσω ταύτη μεγάλη συνέστη και θαυμαστή δύναμις βασιλέων, κρατούσα μεν άπασης της νήσου , πολλών δε άλλων νήσων και μερών της ηπείρου προς δε τούτοις έτι των εντός τήδε Λιβύης μεν ήρχον μέχρι προς Αίγυπτον, της δε Ευρώπης μέχρι Τυρρηνίας …Τότε ουν υμών, ω Σόλων, της πόλεως η δύναμις εγένετο εις άπαντας ανθρώπους διαφανής αρετή τε και ρώμη εγένετο πάντων γαρ προστάσα ευψυχία και τέχναις όσαι κατά πόλεμον, τα μεν των Ελλήνων ηγουμένη τα δ’ αυτή μονωθείσα εξ ανάγκης των επί τους εσχάτους αφικομένην κινδύνους δε μήπω δεδουλωμένους διεκώλυσε δυολωθήναι, τους δ’ άλλους όσοι κατοικούμεν εντός όρων Ηρακλείων αφθόνως άπαντας ηλευθέρωσεν.»

Μεταφραζόμενα:
«Οι Έλληνες μόνο ένα κατακλυσμό θυμάστε ενώ υπάρχουν πιο μπροστά πολλά γεγονότα, δεν γνωρίζετε πως η χώρα σας έδωσε το πλέον καλύτερο και άριστο ανθρώπινο γένος απ’ το οποίο κατάγεσαι εσύ και οι συμπολίτες σου… Πολλά και μεγάλα της πόλεώς σας γραμμένα εδώ θαυμάζονται. Απ’ αυτά ένα όμως υπερέχει σε μεγαλοσύνη και αρετή. Λέγουν για τούτο τα γραμμένα μας. Τότε η δύναμη της πόλης σας κατέστρεψε την τεράστια εχθρική δύναμη η οποία με αλαζονεία εξόρμησε από έξω, απ’ τον Ατλαντικό ωκεανό. Ταυτόχρονα εξορμούσε κατά της Ευρώπης και της Ασίας, γιατί τότε το πέλαγος εκεί μπορούσε κάποιος να το διαβεί επειδή στην είσοδό του την αυτή, που εσείς ονομάζεται στήλες του Ηρακλέους ( το σημερινό Γιβραλτάρ ), υπήρξε ένα νησί που ήταν μεγαλύτερο απ’ την Λιβύη και την Ασία ενωμένες, από τούτης μετακινιόντουσαν οι άνθρωποι και μπορούσαν ν’ αποβιβαστούν στ’ άλλα νησιά όπου απ’ αυτά κατόπιν σε ολόκληρη την απέναντι ήπειρο που βρισκόταν γύρω απ’ τον αληθινό εκείνο ωκεανό… Στην Ατλαντίδα οργάνωσαν μεγάλη αξιοθαύμαστη δύναμη οι βασιλιάδες, με αυτήν κυρίευσαν όλη τη νήσο, πολλά δε ακόμα νησιά και τμήματα της ηπείρου, εκτός τούτων εξουσίαζαν οι βασιλιάδες εκείνοι απ’ τα ευρισκόμενα του στομίου μέρη ( σημερινή Μεσόγειο θάλασσα ), την Λιβύη μέχρι την Αίγυπτο και την Ευρώπη μέχρι την Τυρρηνίας…
Τότε Σόλων η δύναμις της πόλεώς σας φάνηκε εξαιρετική μεταξύ όλων των ανθρώπων, με αφορμή την ανδρεία της και εξ αιτίας της αρετής της. Αφού με τις πολεμικές τέχνες ξεπέρασε όλους στην ανδρεία, πότε αρχόμενη των Ελλήνων πότε και τελείως μόνη της κατ’ ανάγκη, γιατί οι άλλοι την εγκατέλειψαν και αφέθηκε έρμη στους έσχατους κινδύνους κατανίκησε τους επιδρομείς (Άτλαντες), έστησε τρόπαια εναντίον τους, εμπόδισε να υποδουλωθούν όσοι δεν είχαν υποδουλωθεί και απελευθέρωσαν χωρίς καμιά αξίωση όλους εμάς που είμαστε μέσα των Ηρακλείων στηλών.»

Όταν ξαναγύρισε στην Αθήνα, τη βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση χάρη στα δικά του νομοθετικά μέτρα, όμως την βρήκε να σπαράζεται πάλι από πολιτικές έριδες. Προσπάθησε να αποτρέψει την τυραννίδα του Πεισίστρατου αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Πεισίστρατος κατέλαβε την εξουσία ως τύραννος το 560 π.X. και τον ίδιον χρόνο πέθανε ο Σόλων που πέθανε ευτυχισμένος σε βαθιά γεράματα.(80 χρονών).
Όσο ζούσε αλλά και μετά το θάνατό του ο Σόλων υπήρξε πρόσωπο αγαπητό στους Αθηναίους. Τον θεωρούσαν έναν από τους επτά σοφούς και έτρεφαν γι” αυτόν μεγάλη εκτίμηση.
solvn

~Γνωμικά του σοφού Σόλωνα του Αθηναίου~

 ~Πολιτικές ελεγείες του σοφού Σόλωνα του Αθηναίου~

 
 

http://alfeiospotamos.gr/?p=6298

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ! ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;

1470034_604756686226098_142794230_n
(φωτό Lambi Lambi )
ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ:
ΕΣΥ ΠΑΤΕΡΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ;;;
ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Η ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;;;
ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΝΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΤΟΥ 1944 ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΑΜΕ ΩΣ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ 40 ΕΚ.ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ 25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 44 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 25 ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ-ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΜΑΣ;;
ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛ-ΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ-ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΔΟΜΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ,ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΡΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ;;
ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ; ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
ΕΛΕΓΞΕΣ ΕΣΤΩ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ;; ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Η ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΗ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑΓΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ;;
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; ΠΑΤΕΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ…ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΦΕΡΘΗΚΕΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ…
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;
ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕΡΑ;; ΓΙΑΤΙ…………;

http://alfeiospotamos.gr/?p=6284

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ;

10296573_10203959312327155_8217594881206635328_n
Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού μας κόσμου αποτελείται από άτομα ξεκομμένα από την Ελληνική μας κοινωνία. Τα άτομα τούτα εξακολουθούν να ζούν μέσα στην άκρατη ιδιωτεία τους και να παραμένουν κολλημένα στα ανθελληνικά κόμματα μιάς στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, που από το 1821 οδηγεί τον Ελληνικό μας κόσμο στην καταστροφή και στον απόλυτο αφανισμό μας ως έθνος και έθνος Ελληνικόν.

Τυπικά, τα άτομα τούτα δεν μπορούν καν να δουν τίποτα πέραν από τις συστημικές παρωπίδες, που τους έχει φορέσει τόσο ασφυκτικά η στυγνά δυναστική κομματοκρατία. Ως εκ” τούτου ζητούν συνεχώς από τον Αρτέμιο Σώρρα, όπως και από τα μέλη του END να κάνουμε ένα νέο κόμμα, δηλαδή να γίνουμε συνένοχοι ολκής στον αφανισμό του Ελληνικού μας κόσμου…»
~ Νίκος Γεωργαντζάς ~
klirotida

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ: ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ G THΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 99% ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ…1%

………………………………………………………..
Πολύ πριν τον Κλεισθένη, σε παλαιότατους χρόνους, πρώτος ο βασιλιάς Θησεύς συγκέντρωσε τους κατοίκους της Αττικής και οργάνωσε την πόλη! Ο ίδιος πρότεινε και έκανε πράξη την κατάργηση της βασιλείας και την ίδρυση της δημοκρατίας!
«δεῦρ᾽ ἴτε πάντες λεῴ» 
[...οὐ μὴν ἄτακτον οὐδὲ μεμιγμένην περιεῖδεν ὑπὸ πλήθους ἐπιχυθέντος ἀκρίτου γενομένην τὴν δημοκρατίαν, ἀλλὰ πρῶτος ἀποκρίνας χωρὶς εὐπατρίδας καὶ γεωμόρους καὶ δημιουργούς, [25.2] εὐπατρίδαις δὲ γινώσκειν τὰ θεῖα καὶ παρέχειν ἄρχοντας ἀποδοὺς καὶ νόμων διδασκάλους εἶναι καὶ ὁσίων καὶ ἱερῶν ἐξηγητάς, τοῖς ἄλλοις πολίταις ὥσπερ εἰς ἴσον κατέστησε, δόξῃ μὲν εὐπατριδῶν, χρείᾳ δὲ γεωμόρων, πλήθει δὲ δημιουργῶν ὑπερέχειν δοκούντων…]

∋∈ ΘΗΣΕΥΣ ∋∈ , ο Βασιλιάς που αυτοκαταργήθηκε και ίδρυσε την Δημοκρατία

λεώς (αρσενικό) , αττική και ιωνική μορφή της λέξης λαός.
1010354_1441658802740996_1802863108063821692_n1-225x300
Νίκος Τανάλιας  Δύο θεμελιώδη συστατικά έχει η πολιτεία

Ανεξαρτήτως του πολιτεύματος ή πολιτικού συστήματος που την υποβαστάζει, δύο είναι τα θεμελιώδη συστατικά της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας:
α΄) Ο θεσμικά, νομικά και νόμιμα ανώτατος θεσμός-εντολεύς της ελληνικής πολιτείας είναι η συγκροτημένη σε δήμο κοινωνία των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.
β΄) Η θεμελιώδης αρχή της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας είναι ότι όποιος άνθρωπος άρχει άλλων ανθρώπων, ταυτοχρόνως τοποθετείται υπό την συλλογική αρχή αυτών των ανθρώπων.

Πόσο δύσκολο είναι να μάθουμε αυτά τα 2 (δύο) πραγματάκια;

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!!ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ!!!



Ο Πούτιν Απειλεί Ερντογάν Για Την Αγιά Σοφιά Και Ξεφτιλίζει Τους Δικούς Μας Νενέκους… 


 Tο προχθεσινό πρωτοσέλιδο της πασίγνωστης ελληνικής εφημερίδας δίνει το στίγμα για τις προθέσεις του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος διαμηνύει προς τον Ερντογάν ότι θα… 
κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία εφόσον κάνει τζαμί την Αγία Σοφία.


 Στη χώρα μας, οι δικοί μας εθελοντές ραγιάδες, όχι μόνο δεν λένε λέξη σε βάρος της γείτονας χώρας αλλά επισπεύδουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία τεμένους στην καρδιά της Αθήνας!!
elatora.wordpress.com



ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.....Η ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΥΛΗ(ΝΤΟΥΜΑ) ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ''ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ'' ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ .ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!!!!!!!!
ΚΟΜΠΡΑ 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/05/blog-post_27.html

Ο μέγας θρίαμβος του τσιπροταυρομάχου Αντόνιο Θαμάρα.

Ιστορική φωτό από την Ανδαλουσία:
Ο Τσιπροταυρομάχος Αntonio Zamara
μοιράζει αυτόγραφα.
Από τα μουγκανίσματα των τσοντοκάναλων των εργολάβων - συνεργατών των πλιατσικολόγων δανειστών της Ψωρογιώργαινας (Προ της ένταξης στην ΕΕ Ψωροκώσταινας), γίνεται φανερό το εξής:
Οι Ευρωεκλογές απετέλεσαν θρίαμβον μέγαν του Ανδαλουσιανού τσιπροταυρομάχου Αντόνιο Θαμάρα και του σουμοτόρι Βαγγελούρι Μπενιζελάρα.
Μπορεί ο Τσίπριζας να πήρε 26,5% η ΝΔ 22,5% και ο δάκος 8% και ναι, με μια πρώτη στεγνή (χεχ) ανάγνωση των αποτελεσμάτων, να φαίνεται ότι η Γερμανόδουλη κυβέρνησις των Αθηνών, που δε δίνει στην ΜΠΑΟΚάρα πρωτάθλημα, ηττήθη, ΑΛΛΑ:...

Κυρίες, κύριοι:
Την Ελλάδα την ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
Το χρέος που έχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ.
Οι δανειστές κάνουν πλιάτζικο σε δημόσια ΚΑΙ σε ιδιωτική περιουσία (μέσω ΔΟΥ) άμα λάχει.
Η ανεργία χαϊδεύει το 30% και ο μόνος *άμεσος* τρόπος να πέσει, είναι ή να πεθάνουν οι άνεργοι, ή να πουληθούν για σκλάβοι στο Κατάρ για να χτίσουν τα γήπεδα του Μουντιάλ του 2022, μεταφέροντας τσιμεντόλιθους με τα δόντια οι παλιοάπιστοι. (Αλλάχου Άκμπαρ).
Το πρότζεκτ λέει να γίνει η Ελλάδα "ειδική οικονομική ζώνη" με μισθούς €150-250, ώστε να ανταγωνιστεί η ΕΕ την Κίνα. Αυτόχθονες ιθαγενείς μικροεπιχειρηματίες, ή βιοτέχνες, ή καλοπληρωμένοι υπάλληλοι έστω, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ. Όσα ντόπια μυαλά αξίζουν κάτι, θα δουλεύουν εκτός Ελλάδος, με αμοιβές κατώτερες των γηγενών εγκεφάλων.
Φανταστείτε τώρα το εξής:
Είμαστε στην εποχή προ του 2009, στην εποχή του δικομματισμού.
Αν το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρομπενιζέλ, δεν θα έτρωγε σε Ευρωεκλογές 15-20 μονάδες στο κεφάλι από τη ΝΔ:
Αν η ΝΔ είχε κάνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρομπενιζέλ, δεν θα έτρωγε σε Ευρωεκλογές 15-20 μονάδες στο κεφάλι από το ΠΑΣΟΚ:
Προφανώς.
Άρα γιατί ο Τσίπριζας δεν έριξε 10 μονάδες στην κεφάλα του τσιπροταυρομάχου Αντόνιο Θαμάρα για πλάκα και έριξε μόνο 4, δίνοντας το "δικαίωμα" σε Μπουμπουκοπρετεντέρηδες να πουλάνε τρελίτσα;
Κοιτάξτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ (και παλαιότερα ο ΣΥΝ), ήταν ένα κόμμα της ανανεωτικής (θολοκουλτουριάρικης για τους Μπουμπούκους) αριστεράς, που έπαιρνε διαχρονικά από 2-6%, ανάλογα με τον τύπο των εκλογών, εθνικές ή Ευρωπαϊκές.
Τώρα που έπεσαν οι πληγές του Φαραώ στην Ελλάδα, ο Σύριζας βρέθηκε στο 26-27%. Όμως ξέρετε, οι νέοι ψηφοφόροι του Σύριζα ΔΕΝ έγιναν ξαφνικά "θολοκουλτουρέ"αριστεροί εν μία νυκτί.
Μέχρι χθες ΝΔΣΟΚ ψήφιζαν.
Και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι που καταψήφισε το ΝΔΣΟΚ, αλλά ψήφισε "Ποτάμι" ή "Λοιπά", από Καζάκη μέχρι Πολύδωρα, Λεβέντη, Ζουρλάρη και Οικολόγους - Πειρατές, δεν του πήγαινε να ψηφίσει Τσίπρα με τίποτα.
Γιατί;
Μα, διότι δεν έχει απελπιστεί ακόμα αρκετά για να ψηφίσει ένα κόμμα που στη συνείδησή του είναι "γραφικό".
Ένα κόμμα "γεια σου", της "ταβέρνας", για τσίπουρα και ρακόμελα παρέα με γκόμενες με ταγάρι και αξύριστες μασχάλες, ιδρωμένες, να εκπέμπουν φερομόνες και να καυλώνουν τα γκαρσόνια, αφού ξυπνά μέσα τους ο άνθρωψ των σπηλαίων.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη γίνει πιο "mainstream", ναι, θα είχε πάρει παραμάζωμα τις ψήφους των μικρών και του Ποταμιου, θα είχε ρίξει στη γκλάβα του Σαμαρά μία 15αρα και ο Σταύραξ θα γύρναγε στο Mega με την ουρά στα σκέλια.
Όχι ότι ο Σύριζας δεν έχει μπει στη διαδικασία να γίνει κόμμα πολυσυλλεκτικό και "νοικοκυραίων". Και μόνο το γεγονός ότι ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη (όρκο νομιμότητας στο πρότζεκτ του Ευρώ) συνοδεία του Βαρουφάκη στο Austin του Τέξας, λέει πολλά.
Στο Austin αν έχεις το θεό σου, που είναι μία πόλη ενδοτεξανής εμβέλειας και το μόνο που την ξεχωρίζει από το υπόλοιπο Τέξας, είναι το ότι ψηφίζει κατά κανόνα Δημοκρατικούς αντί για Ρεπουμπλικάνους.
Αν νομίζετε ότι ο πόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρηθεί να ελεγχθεί από τις ΗΠΑ, αφού το ΝΔΣΟΚ ελέγχεται πλήρως από την Καϊζερίνα Καγγέλα, σωστά νομίζετε.
Ο Σύριζα θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές (2015? 2016?) και σε συνδυασμό με την επιπλέον π⓪ύτσ@ που θα έχει φάει ο κόσμος, μπορεί να βγει και αυτοδύναμος.
Μην περιμένετε όμως ταρζανιές α λα Δημήτρη Καζάκη με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και άλλα τέτοια πατριωτικά και αιθαιροβαμόνικα.
Αν δεν ξεσπάσει εν τω μεταξύ κάποια παγκόσμια πολεμική σύρραξη, το Eurogau Griechenland θα είναι αλυσοδεμένο με τα δεσμά του χρέους για όσο θα υπάρχει η ΕΕ (με τη σημερινή μορφή), η ΕΚΤ (επίσης με τη σημερινή μορφή) και η Deutsche Bank.
Καλό μας κουράγιο.
Από polsemannen μέσω paganeli
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6935.html

Ο Βενιζέλος και τα χρυσόψαρα: οι δηλώσεις του μετά τις ευρωεκλογές του 2009

 
 
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/05/2009_27.html

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Γ. Η έννοια της Γνώσης και ο Λαβύρινθος


Γ νώση και... περιπέτεια!
 
Αναζητητές της γνώσης, αλλά, καθόλου
αναζητητές του εαυτού μας,
είπε ο Νίτσε,
αναζητώντας… τον Υπεράνθρωπο!

Πόσο άγνωστος και ξένος παραμένει ο άνθρωπος... για τον εαυτό του;
Πριν από 6000 περίπου χρόνια από τώρα,
ο άνθρωπος έχανε την πρωτογενή αθωότητα που είχε, την σύνδεση με την φύση, την επικοινωνία με τα ζώα, την άμεση πρόσβαση… στο '"γνωρίζω και νοιώθω".

Ο Μίνωας, άρχισε να κατασκευάζει το τρομερό οίκημα του Λαβύρινθου και έτσι ,
ο άνθρωπος, homo Sapiens, πια, ξεκίνησε την περιπέτεια της γνώσης.
Άρχισε να μπαίνει στο Λαβύρινθο της Γνώσης και να εξερευνά τους ατέλειωτους διαδρόμους και τα δωμάτια του.
Ήθελε να «γνωρίσει» και αυτό είχε ένα κόστος και την απώλεια του… παραδείσου.
Ο Μίνωας, ο Μινώταυρος. ο Θησέας, η Αριάδνη και ο Δαίδαλος, που μπόρεσε να πετάξει, είναι από τους κύριους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας,
και έχουν πολλά να μας διηγηθούν.

Τι είναι γνώση όμως;
Σε τι συνίσταται και σε τι χρησιμεύει;Θα ήταν καλύτερα να μη είχαμε ξεκινήσει το ταξίδι αυτό
και να μη είχε γίνει;
Ποιος είναι ο Μίτος της Αριάδνης;Ο Θησέας, τολμηρός εξερευνητής, θα αναλάβει αυτή την επικίνδυνη αποστολή.
Η Αριάδνη ψιθυρίζει κρυφά, στον Θησέα τις τρεις βασικές αρχές και τρεις κύριες οδηγίες για να μπορέσει να βγει ζωντανός, από τον φοβερό χώρο.

Γνώθι σαυτόν, του τονίζει, για να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος.
Παν μέτρον άριστον,για να έχεις δικλείδα ασφαλείας
Και να είσαι πάντα σε ένα μονοπάτι με καρδιά, για να επιβιώνεις με... ποιότητα ζωής.
Του σκιαγραφεί τα τρία μεγάλα πεδία της γνώσης
και πως θα τα χειριστεί.

Τον συμβουλεύει να προσέξει πολύ
αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό, μέσα στην ανθρώπινη επικράτεια και με την ανθρώπινη μορφή
και που είναι η Τρίτη προσοχή.
Είναι το απερίγραπτο το αδιανόητο, λαμπερό και ταυτόχρονα τρομακτικό στην απεραντοσύνη του.

Να λαμβάνει σοβαρά υπ’οψιν του
το Άγνωστο, που είναι η σιωπηλή υπερβατική γνώση, η έμπνευση , η τέχνη, η θρησκεία, η μαγεία, η αριστερή πλευρά, η Δεύτερη προσοχή, η θηλυκότητα.
Κρυμμένο από τον άνθρωπο αλλά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και γίνεται γνωστό κάποια δεδομένη στιγμή.

Να ασχοληθεί πολύ προσεχτικά με
το Γνωστό και ότι περιλαμβάνει η λογική, η δεξιά πλευρά, η επιστήμη, η Πρώτη προσοχή,
πολύτιμη για άνθρωπο, η αρσενικότητα.

Και του συνιστά να θέτει πάντα το ερώτημα:
Ποια είναι η αξία αυτού που μαθαίνουμε
Και σε ποιο χώρο ανήκει, από πού προέρχεται
Να ξεχωρίζει τα πεδία της γνώσης και την πρόσβαση σε αυτά.

Μπροστά σε αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό,
νιώθει κανείς αδράνεια, ηττοπάθεια, κατάθλιψη, ματαιότητα.
Οι πολεμιστές, όσο διατηρούν την ανθρώπινη μορφή, το αποφεύγουν, έχουν ρίξει φευγαλέες ματιές και είδαν ότι απορροφά την ζωτική τους δύναμη.
Προκαλεί τρομερή κατάθλιψη, γιατί δεν βρίσκεται στα πλαίσια μέσα των δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Ο διαχωρισμός είναι υψίστης σημασίας, για τους εξερευνητές της γνώσης.

Μπροστά στο ¨Άγνωστο, γίνεται κανείς δραστήριος, ενεργητικός, δυναμικός, νοιώθει ενδιαφέρον.
Οι πολεμιστές το θεωρούν πρόκληση και το δέχονται με χαρά.
Αυτοί που φλερτάρουν με το Άγνωστο είναι οι μυστικιστές, οι καλλιτέχνες, ιερείς ,μοναχοί, φευγάτοι, ρομαντικοί, ασαφείς, διφορούμενοι, ονειρευτές, ιδεαλιστές.
Η ενασχόληση με αυτό το πεδίο χωρίς ένα γερό φυσικό ΄σώμα και σκληρή αυτοπειθαρχία, δημιουργεί τις μεγάλες ψευδασθήσεις και τις φυγές από την κλασική πραγματικότητα.

Το Γνωστό πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’οψιν, γιατί είναι ότι έχει κατακτήσει ο άνθρωπος, μέχρι την δεδομένη στιγμή. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το Γνωστό, είναι οι γνωστοί τύποι ορθολογιστές, υλιστές, κυνηγοί , επιστημονικοί.. τεχνοκράτες.

Η επίμονη χρήση όμως του γνωστού δημιουργεί εμμονές , και αρρωστημένα κολλήματα και περιορίζει τους ορίζοντες της σκέψης κα της φαντασίας, σε στενά πλαίσια και πεπατημένα.
Φτιάχνει και τους μικρούς τυράννους που κάνουν μανιακή χρήση και κατάχρηση του Γνωστού.

Ανάλογα με τις επιλογές τουςστην θέα και στην πρόκληση ενός Λαβύρινθου,
οι άνθρωποι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.
Μερικοί, αρκετοί, δεν θα τολμήσουν να εισέλθουν ποτέ.
Για αυτούς θα είναι ένα παραμύθι και θα ίσως να αγνοήσουν την ύπαρξη του.
Θα διατηρήσουν ένα πρωτόγονο αυθορμητισμό κα μια ζωική φυσικότητα και αυθεντικότητα.
Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί με την ύπαρξη του αυτού του χώρου
Καλά παιδιά, πρωτόγονα, ακατέργαστα, φυσικοί τύποι, απλοϊκοί.
Κάποιοι άλλοι τον κοιτάζουν, και έχουν μείνει με το καημό της μόρφωσης και το… δέος.

Κάποιοι θα τολμήσουν απερίσκεπτα και υπερτιμώντας τις δυνάμεις τους, να τον διερευνήσουν.
Χωρίς τον Μίτο όμως, δεν θα μπορέσουν να βγουν.
Θα μείνουν σε κάποιο δωματιάκι ή σε ένα διάδρομο ή θα συναντήσουν το Μινώταυρο και θα καταβροχθιστούν.
Οι καταβροχθισμένοι είναι συνήθως διανοούμενοι, κουρασμένοι, μπλαζέ τύποι, υπερόπτες, πλαδαροί, άκεφοι, μπουκωμένοι πανεπιστημιακού τύπου κυρίως, περισπούδαστοι.
Αυτοί που έχουν εγκλωβιστεί, είναι χαρακτηριστικοί τύποι που έχουν παγιδευτεί σε ένα δωμάτιο, ειδικοί σε κάτι , εμπειρογνώμονες, αυθεντίες, απόλυτοι, μονοκόμματοι, μονόχνωτοι
και επαναλαμβανόμενα βαρετοί, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια και κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.
Μερικοί περιδιαβαίνουν τα δωμάτια και τους διαδρόμους χωρίς να καταλήγουν πουθενά και δεν χωρίς να βγούνε ποτέ από εκεί, σκόρπιοι, με σκόρπιες σκέψεις εδώ και εκεί...

Και είναι κάποιοι, που έχουν βγει κι όλας σώοι και ζωντανοί, όπως ο γιος του Αιγέα,
με την βοήθεια μια γυναίκας και μιας θηλυκής ενέργειας.
Είναι λοιπόν απαραίτητη η Αριάδνη και ένα σημείο αναφοράς και σύνδεσης όλων των δωματίων και των διαδρόμων.
Μα πάνω απ’ όλα είναι απαραίτητος ο έρωτας για την γνώση, και το μονοπάτι του πολεμιστή.
Μόνο ο Θησέας βγαίνει ζωντανός και αναδύεται σώος, αλλά ο άνθρωπος έχει ακόμη μακριά πορεία για να ολοκληρώσει το ταξίδι της γνώσης και να φωτίσει όλους τους διαδρόμους και τα δωμάτια.
Παρ’ολο τον μεγάλο του κατόρθωμα, ο Θησέας, θα παραμείνει ημιτελής ήρωας, γιατί η περιπέτεια του ανθρώπου δεν τελειώνει εδώ.
Την συνέχεια την περιγράφει ο Όμηρος... στην Οδύσσεια, που είναι και άλλη οκτάβα
της περιπέτειας της γνώσης
Ο Ο-δυ-σσέας, όχι μόνο είναι κυρίαρχος του Λαβύρινθου, αλλά, τον βλέπει αφ 'υψηλού, πανοραμικά, γιατί βρίσκεται στο κέντρο της λογικής πάντα και του... Γνωστού.
Έχει όλα τα κλειδιά από τα δωμάτια και έχει και τα... Φτερά.
Όποτε χρειάζεται κάτι, τα επισκέπτεται παίρνει αυτό που θέλει και φεύγει πετώντας, σαν Αετός.Ο δύσκολος ρόλος του Οδυσσέα βρίσκεται, στο να μπορέσει να συνδέσει το Γνωστό με το Άγνωστο και αυτό κάνει στους 12 μεγάλους σταθμούς της πορείας του, φτιάχνοντας την γέφυρα με την αριστερή πλευρά που βρίσκεται η Πηνελόπη και δένοντας την με γερά σχοινιά που του δίνει η Καλυψώ.
Ο πολυμήχανος, βασιλιάς της Ιθάκης, ενώνει την λογική με την σιωπηλή γνώση και ολοκληρώνει τον Άνθρωπο.
Χαρτογραφεί το Άγνωστο και το κάνει... γνωστό,
δημιουργώντας το Υπεράνθρωπο Τέλειο Όν.Αυτό είναι και το ταξίδι του Οδυσσέα και η επιστροφή
στην Ιθάκη, γυρίζοντας από την κόλαση με τα τρόπαια της γνώσης, που είναι η κατανόηση και στοχεύοντας στην ολοκλήρωση του εαυτού, με οδηγό την αυτογνωσία
Δύο γυναικείες προσωπικότητες κρατούν τα νήματα των ιστοριών.
Η Πηνελόπη, ξετυλίγει ένα μπερδεμένο κουβάρι- πηνίο
και η Αριάδνη έχει τον Μίτο.
Ο Οδυσσέας, είναι το τελειότερο σημείο σε μια ανθρώπινη πορεία και είναι στο μέτρο του ανθρώπου.
Από εκεί και μετά τον ρόλο αναλαμβάνει ο Ηρακλής, ο οποίος έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει και αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό στην Τρίτη προσοχή, γιατί είναι ημίθεος και δεν δεσμεύεται από την ανθρώπινη μορφή και είναι στο μέτρο του θεού.
 
Ποιο είναι το σημείο αναφοράς και σύνδεσης;Είναι το αξεπέραστο προτρεπτικό ρητό των Δελφών.
Γνώθι σαυτόν και η έννοια της αυτογνωσίας.
Χωρίς τον στόχο της αυτογνωσίας και την κατάκτηση της, κάθε γνώση γίνεται ένα Μινώταυρος για τον άνθρωπο, ένα "φυλακισμένο" δωμάτιο και ένας αδιέξοδος Λαβύρινθος.

Χωρίς την έννοια της αυτογνωσίας και της προσωπικής αλλαγής, της ευθύνης και μεταμόρφωσης του εαυτού, όλα τα κινήματα, οι ιδεολογίες, οι θρησκευτικές συνταγές 'λύτρωσης' και οι επαναστάσεις, είναι καταδικασμένα να εκφυλίζονται και να μετατρέπονται σε τυραννίες…

Γνώση... γνώση ή αυτογνωσία,
Γνώση της.. γνώσης;

Λαβυρινθιολόγος της Λάιον
21 ος Αιών
 
http://e-lions.blogspot.gr/2008/09/blog-post_24.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters