Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΒΟΜΒΑ! Iστορική παρεξήγηση: Οι Κρεμαστοί Κήποι ήταν σε ελληνική πόλη!

Μια ιστορική παρεξήγηση για την ύπαρξη των περίφημων Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, φαίνεται να αποκαθίσταται αιώνες αργότερα από μια Βρετανίδα ιστορικό.
Η Στέφανι Ντάλεϊ, ιστορικός του Ασιατικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έπειτα από 20 χρόνια σχολαστικής μελέτης υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι οι Κρεμαστοί Κήποι υπήρξαν, με τη διαφορά ότι δεν χτίστηκαν στη Βαβυλώνα, αλλά στην αρχαία πόλη Νινευή,
* κοντά στη σημερινή Μοσούλη του Ιράκ, 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαβυλώνα.

Η δρ Ντάλεϊ υποστηρίζει ακόμη ότι εμπνευστής αυτού του θαύματος δεν είναι ο Βαβυλώνιος βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ, όπως του έχει «χρεώσει» η Ιστορία, αλλά ο Ασσύριος ηγεμόνας Σεναχερίμπ, που έχτισε τους κήπους μετά την κατάληψη της Βαβυλώνας το 689 π.Χ., στην ασσυριακή πρωτεύουσα Νινευή, την οποία αποκάλεσε «Νέα Βαβυλώνα». Το γεγονός αυτό προκάλεσε, όπως όλα δείχνουν, τη σύγχυση σε ιστορικούς και αρχαιολόγους, που για αιώνες αδυνατούσαν να εντοπίσουν ίχνη των Κρεμαστών Κήπων στη Βαβυλώνα, παρά τις πολλές ανασκαφές που έχουν γίνει στην περιοχή.
Ο Σεναχερίμπ, αφού κατέκτησε τη Βαβυλώνα, κατέστρεψε τους μεγάλους ναούς της ξακουστής πόλης και μετονόμασε τις πύλες της Νινευή, δίνοντάς τους ονόματα θεών, όπως παραδοσιακά έκαναν οι Βαβυλώνιοι για τις δικές τους πύλες, με σκοπό να δείξει ότι η ασσυριακή πρωτεύουσα ήταν η «Νέα Βαβυλώνα».
Τη θεωρία αυτή, την οποία η Ντάλεϊ υποστήριξε για πρώτη φορά το 1992, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η Βαβυλώνα δεν διέθετε μεγάλα αποθέματα νερού, που χρειάζονταν για να ποτίζονται οι κήποι, σε αντίθεση με τη Νινευή, η μορφολογία του εδάφους της οποίας συνέβαλε στη δημιουργία μεγάλων υδάτινων καναλιών.
Οι αρχικές περιγραφές για τους κρεμαστούς κήπους γράφτηκαν από Ελληνες ιστορικούς που στην πραγματικότητα είχαν επισκεφθεί τη Νινευή και όχι τη Βαβυλώνα, όπου είχε στρατοπεδεύσει και ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ., προτού νικήσει τους Πέρσες στη Μάχη των Γαυγαμήλων. Τον Αλέξανδρο πλαισίωναν οι ιστορικοί Καλλισθένης, Κλείταρχος και Ονησίκριτος, τα έργα των οποίων έχουν χαθεί, αν και χρησιμοποιήθηκαν, λανθασμένα, ως πηγές για μεταγενέστερους ιστορικούς.
Ο μεγάλος κήπος που χτίστηκε το 700 π.Χ. στο παλάτι του Σεναχερίμπ είχε μήκος περίπου 120 μέτρα και ποτιζόταν με τουλάχιστον 35 χιλιάδες λίτρα νερού, που έρχονταν μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος καναλιών, φραγμάτων και υδραγωγείων από απόσταση έως και 80 χιλιόμετρα. Οταν το νερό έφτανε εκεί, υψωνόταν μηχανικά στις διαδοχικές αναβαθμίδες με αντλίες χαλκού, ώστε να ποτίζονται και τα φυτά που βρίσκονταν στην κορυφή.
(Πηγή: ΑΜΠΕ)
*Νινευί :Kατά την ελληνική  ιστορία και παράδοση ο Νίνος ήταν ο ιδρυτής της πόλεως ΝινευίΣύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Νίνος ήταν ένας από τους απογόνους του Ηρακλή, εγγονός του Αλκαίου (του γιου του Ηρακλή και της Ομφάλης).
Σχετικό θέμα:

ΝΙΝΕΥΗ: ένας «κραταιός κυνηγός εναντίον του ΓΙΑΧΒΕ»

 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/i.html

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ!!!!



ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ!!!!


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=528304367215855&
set=a.481589258554033.108155.461447663901526&type=1&theater

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ!!!!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB:https://www.facebook.com/pages/Artemis-Sorras/461447663901526?ref=ts&fref=ts
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

http://www.artemis-sorras.com/
ΠΡΟΦΙΛ FB:ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/600_15.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ. Έξωση και κατάσχεση στο ΠΑΣΟΚ από δικαστικούς επιμελητές


Εξωση και κατάσχεση στο ΠΑΣΟΚ από δικαστικούς επιμελητές
Απίστευτα σκηνικά συνέβησαν  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους όταν δικαστικοί επιμελητές, κατ' εντολήν του ιδιοκτήτη του κτιρίου πήγαν να εκτελέσουν εντολή κατάσχεσης και έξωσης του κόμματος.
Αιτία, τα χρέη από τα ενοίκια τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Οι δύο δικαστικοί ανέβηκαν στον 5ο όροφο στο γραφείο του Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σαλαγιάννη και τον ενημέρωσαν πως πρόκειται να κάνουν κατάσχεση και έξωση. Ο κ. Σαλαγάνης τους έδωσε ένα χαρτί με την υπογραφή του...
ότι θα πληρωθούν τα ενοίκια μέχρι τις 25 Μαίου και το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει από τα γραφεία και θα μετακομίσει στο παλιό κτίριο στην οδό Χ. Τρικούπη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιμελητές φυγαδεύτηκαν από το υπόγειο του κτιρίου προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από δημοσιογράφους και άλλα στελέχη του κόμματος.
Η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ είναι δραματική και ήδη ο Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει λόγο για «τρύπα» πάνω από 110 εκατ. ευρώ.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7945.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ!


Η μελέτη των Α.Τ.Ι.Α. «γεννήθηκε» επίσημα το 1947, αλλά χρειάστηκαν ακόμη δέκα χρόνια για να διατυπωθεί η υπόθεση ότι η ανθρωπότητα δέχτηκε εξωγήινες επισκέψεις κατά την αρχαιότητα.
Αναγνωρισμένος προφήτης της «παλαιοαστροναυτικής» υπήρξε ένας Ελβετός, πρώην ξενοδόχος, ο Έριχ Φον Ντένικεν. Η άποψή του θορυβεί: η γένεση του πολιτισμού, και ίσως η ίδια η εμφάνιση της ανθρώπινης φυλής, οφείλεται σε ενέργειες εξωγήινων πλασμάτων, που στη συνέχεια θεοποιήθηκαν από τις διάφορες θρησκείες.
Τα ίχνη 
Στην προσπάθεια στήριξης της παραπάνω άποψης διατυπώθηκαν οι εξής «αποδείξεις»:

1) Μυθολογικές.


Από αναφορές σε «ουράνιες παρουσίες» που υπάρχουν σε όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, από τη Βίβλο με τους αγγέλους της μέχρι το Πόπολ Βου των Μάγια με το φτερωτό ερπετό του και το έπος Μαχαμπαράτα των Ινδών με τις «ιπτάμενες άμαξές» του.

2) Ανθρωπολογικές. 



Που προέρχονται από την απεικόνιση, σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οντοτήτων με ανθρωποειδή αλλά όχι ανθρώπινη όψη. Τέτοιες είναι τα αγάλματα Μοάι της νήσου του Πάσχα, οι Οάννες ή άνθρωποι-ψάρια των Σουμερίων και τα αγάλματα με τα περίεργα σωματικά χαρακτηριστικά των Ολμέκων στο Μεξικό. Πρόκειται για μορφές που απεικονίζουν είτε τους ίδιους τους «θεούς» που ήρθαν από τα άστρα ή το αποτέλεσμα των γενετικών μεταβολών που αυτοί προξένησαν στην αρχική ανθρώπινη φυλή.

3) Εικονογραφικές.

Δηλαδή ζωγραφισμένες μορφές ή γλυπτά που παριστάνουν άτομα και αντικείμενα με εξωγήινα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά δείγματα είναι «τα σχέδια της Νάζκα» –σχέδια στην έρημο του Περού, με γεωμετρικά ή ζωόμορφα σχήματα που φαίνονται μόνο από μεγάλο ύψος– και ο «αστροναύτης του Παλένκουε» (Palenque) –ανάγλυφο σε ναό των Μάγια που παριστάνει έναν άντρα, ο οποίος μοιάζει να οδηγεί ένα διαστημικό όχημα.

4) Αρχαιολογικές.

Όπως κυκλώπεια μνημεία, διάσπαρτα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, από τις πυραμίδες της Αιγύπτου, των Αζτέκων και των Μάγια μέχρι τα γιγαντιαία ερείπια του Τιαχουανάκο στις κορυφές των Άνδεων και τα επίσης μυστηριώδη μεγαλιθικά συμπλέγματα της Ευρώπης. Για τα τελευταία μάλιστα υπάρχει η άποψη ότι είναι κατασκευές που «προδίδουν» μια τεχνολογία πολύ πιο εξελιγμένη από την πρωτόγονη τεχνολογία στη Γη.

5) Αστρονομικές. 


Που προέρχονται από τις ασυνήθιστες γνώσεις κάποιων λαών της αρχαιότητας σχετικά με τους απλανείς αστέρες και τις κινήσεις των πλανητών. Εμβληματική περίπτωση είναι αυτή των Dogon, μιας φυλής της νότιας Σαχάρας, τα μέλη της οποίας είχαν ανακαλύψει εδώ και αιώνες ότι το άστρο του Σείριου συντροφεύεται από δύο μικρά άστρα, ανακάλυψη που έγινε δυνατή στους αστρονόμους της Δύσης μόνο με τη χρήση ισχυρών τηλεσκοπίων.

6) Τεχνολογικές. 


Γνωστές ως OPA(OutofPlaceArtifacts), δηλαδή «χειροποίητα αντικείμενα αταίριαστα με την τεχνολογία των εποχών στις οποίες κατασκευάστηκαν». Τέτοια είναι η «ηλεκτρική στήλη της Βαγδάτης», ένα πήλινο αγγείο του 2ου αιώνα π.Χ., που περιέχει μεταλλικά στοιχεία και μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης, ο μηχανισμός που ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο ενός πλοίου στα ανοιχτά των Αντικυθήρων και ανάγεται στον 1ο αιώνα π.Χ.: ο «υπολογιστής των Αντικυθήρων» διαθέτει περίπλοκα γρανάζια και οδοντωτούς τροχούς, η κίνηση των οποίων έδινε τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης, των πλανητών και των αστερισμών. Υπάρχει επίσης το γεώδες αντικείμενο που βρέθηκε στο Κόζο της Καλιφόρνιας και περιέχει ένα πορσελάνινο περίβλημα με ένα μεταλλικό σύρμα στο κέντρο. Τέλος, εξίσου σημαντικές είναι οι μικρογραφίες «αεροπλάνων» που ήρθαν στο φως τόσο στην Αίγυπτο όσο και στο Περού.


ΠΗΓΗhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_8856.html

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1391.html

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΕΡΜΑΝΕ...Επιστολή!!!

 
Ήρθε η ώρα να μάθεις κάποια πράγματα ώστε να σταματήσεις να διασύρεις μια ολόκληρη χώρα μόνο και μόνο επειδή σε έχουν παραπληροφορήσει.
1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία κάθε άλλο παρά φτωχή είναι, οι πολίτες της δε, είναι τίμιοι και εργατικοί άσχετα εάν εσείς θέλετε να τους παρουσιάζετε ως τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

2. Αγαπητε Γερμανέ μετά το πέρας του Β’Παγκοσμίου πολέμου οι ορδές των Ελλήνων μεταναστών οι οποίοι εργαστήκαν νυχθημερόν στις βιομηχανίες σας, δεν σας βοήθησαν να ανακάμψει η κατεστραμμένη οικονομία σας και να ανασυγκροτηθεί το κράτος σας; Είναι λοιπόν τεμπέληδες οι Έλληνες;


3. Αγαπητε Γερμανέ! οι προγονοί σου δεν κατέλαβαν την χώρα μου απαιτώντας να αποδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος το περιβόητο κατοχικό δάνειο για την συντήρηση του στρατού κατοχής; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή και την λεηλατηση της Ελλάδος, για τις εκτελέσεις πατριωτών αφήνοντας μωρά παιδιά ορφανά και μάνες δίχως γιους; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την λεηλατηση των μνημείων και των μουσείων μας; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή της Ευρώπης λόγω της μανίας ενός φρενοβλαβούς που θέλησε να ηγηθεί δημιουργώντας την Μεγάλη Γερμάνια; Τι θέλετε λοιπόν και μιλάτε με ποιο δικαίωμα μας κατηγορείτε;

4. Η βοήθεια που επικαλείστε δεν μας χαρίστηκε ούτε ζούμε ως λαός εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων, αντιθέτως μας δανείσατε με ληστρικούς όρους αφενός και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας αφετέρου.

5.Οι Έλληνες δεν κατασπατάλησαν ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, υπόλογοι είναι όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις που μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαος σήμερα καλείται να κάνει θυσίες να στερηθεί ακόμη και τα απαραίτητα προκειμένου να ανακάμψει, δεν μπορείτε να μας αποκαλείτε τεμπέληδες και όνειδος της ευρωζώνης. Να φύγουμε χίλιες φορές από την ζώνη του ευρώ στο κάτω κάτω η μοναδική χώρα που δεν ωφελήθηκε είναι η Ελλάδα. Να σταματήσετε εδω και τώρα να μας λοιδορείτε, να σταματήσετε εδω και τώρα να μας λυπάστε, να σταματήσετε εδω και τώρα την μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μου.
Οι Έλληνες κύριοι είναι αξιοπρεπείς, εργατικοί και τίμιοι, κοιτάξτε καλύτερα τα του οίκου σας, φροντίστε να μας αποδώσετε τα χρήματα που έχετε δανειστεί εδώ και 70 χρόνια, φροντίστε να μας επιστρέψετε τα αρχαία που βουτήξατε φροντίστε να αποδώσετε τις αποζημιώσεις στις οικογένειες που επλήγησαν από την ναζιστική λαίλαπα.

Μόνο τότε θα μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε, μόνο τότε θα είστε άξιοι να μας κρίνετε!

Άρθρο- επιστολή της Μαίρης Λαγανά στα γερμανικά ΜΜΕ
ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com/2013/05/blog-post_1225.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#.UZO_VKJhhs4
http://mlagananews.blogspot.gr
http://volcanotimes.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com 

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1179.html

Αυτά είναι τα 5 μυστικά που οι τράπεζές σας δεν θέλουν να γνωρίζετε

 
«Λαμβάνοντας υπ' όψη το βαθμό εξάρτησής μας από τις τράπεζες για τη διασφάλιση
των χρημάτων μας, η σχέση μας με το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό θεσμό θα
πρέπει να βιώνεται ως στενός δεσμός ανάμεσα σε παλαιούς φίλους ή έμπιστους συγγενείς.

Άλλωστε, όταν συναλλάσσεται κανείς με τις τράπεζες, ουσιαστικά επιδεικνύει
εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται ασφαλώς και να προστατεύουν τα
περιουσιακά στοιχεία και τα επενδυτικά αγαθά σας», σημειώνει σχετικό δημοσίευμα
της οικονομικής ιστοσελίδας Business Insider.

«Ένα πράγμα το οποίο εύκολα ξεχνάνε οι καταθέτες/πελάτες μιας τράπεζας είναι ότι
αυτές δεν παύουν να αποτελούν επιχειρήσεις.
Πρόκειται για μπίζνες – μία πραγματικότητα που θα πρέπει να έχει κανείς πάντα
κατά νου. Έχετε χρέος, λοιπόν, ως πελάτες να αποκαλύψετε όλα όσα δεν θέλουν
οι τράπεζες να γνωρίζετε», προσθέτει το άρθρο.

Ωστόσο, πολλά από τα τραπεζικά μυστικά, τα οποία καταγράφονται παρακάτω,
στην πραγματικότητα δεν αποτελούν καθόλου μυστικά. Παρ' όλα αυτά,
μην περιμένετε από τις τράπεζες να βγουν και να διατυμπανίζουν πράγματα
που οφείλετε να τα γνωρίζετε, ώστε να είστε σε θέση να προφυλάσσεστε από τις
εκάστοτε δοσοληψίες σας με αυτές.

-Τα πέντε μυστικά:

1.Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αντλούν χρήματα από το λογαριασμό σας
απροειδοποίητα. Αυτό το δικαίωμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά
μυστικά και ισχύει συχνά στην περίπτωση που διατηρείτε καταθετικό λογαριασμό
και δάνειο στην ίδια τράπεζα.

Ο καλύτερο τρόπος για να αποφύγετε αυτό το τραπεζικό δικαίωμα είναι να είστε
συνεπείς ως προς το χρόνο πληρωμής του δανείου σας.

2.Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε τα τραπεζικά επιτόκια των πιστωτικών
καρτών σας. Αυτά ποικίλουν από πιστωτή σε πιστωτή, γι' αυτό και ενδείκνυται
κατά τις διαπραγματεύσεις σας να φαίνεστε αδιάφορος απέναντι στις προτάσεις
της τράπεζας, ισχυριζόμενος πως έχετε άλλη καλύτερη πρόταση από ανταγωνιστική
τράπεζα.

3.Τα τραπεζικά τέλη είναι και αυτά διαπραγματεύσιμα, όπως τα επιτόκια.
Επιμείνετε στη μείωση των τελών που σας επιβαρύνουν και μη δεχτείτε αρνητική
απάντηση, δεδομένου βεβαίως και του ιστορικού της σχέσης με την τράπεζα.

4.Οι χρεωστικές κάρτες έχουν υψηλότερο ρίσκο, γι' αυτό και όταν ερωτάστε αν
προτιμάτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα οφείλετε να λάβετε υπ' όψη το γεγονός
ότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις ως προς το ποσοστό ρίσκου.
Δείξτε προτίμηση προς τις πιστωτικές.

5.Οι ταμίες δεν είναι ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες.
Οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα μπαγκράουντ στο χώρο των
οικονομικών και γι' αυτό δεν είναι καθόλου αρμόδιοι να σας κατατοπίσουν για τόσο
πολύπλοκα ζητήματα, τα οποία οφείλετε να έχετε ξεκαθαρίσει προτού
προβείτε στη σύναψη πελατειακής σχέσης με την τράπεζα.

Πηγή


ΠΗΓΗhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/5_7084.html

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/5_15.html

Οι χίμαιρες του μονοθεισμού

Το διαβάσαμε στη πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του και αυτό: Χριστιανός αξιωματικός
(ο γνωστός μητροπολίτης που δεν (;) αντέχει τη Χρυσή Αυγή και φυσικά με τίποτα και τον Παγανισμό), προτάσσει τον Εθνισμό ως «αντίδοτο» στον «εθνικισμό».
Και επειδή δεν τους έπιασε ξαφνικά η τάση να αυτοκτονήσουν μιας και αν πραγματικά προέτασσαν τον Εθνισμό ως το υγιές και πρέπον, θα έπρεπε να γίνουν και.. Εθνικοί ακυρώνοντας το κατασκεύασμα του μονοθεϊσμού και των πολιτικών υποκατηγοριών του (διεθνισμός, καπιταλισμός), είναι πολύ παραπάνω από προφανές, για την ακρίβεια κραυγαλέο, ότι απλά πάνε να οικειοποιηθούν τον Εθνισμό μας, ότι δηλαδή φωνάζουμε και προτάσσουμε οι Εθνικοί τόσα χρόνια, αφαιρώντας του ταυτόχρονα και το πιο βασικό στοιχείο του, δηλαδή την αυτοχθονία των Εθών του που συμπεριλαμβάνει αυτονόητα τη Φυσικώς
αναπτυσσόμενη  Λατρεία και τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις που όπως και να το κάνουμε δεν αλλάζει, είναι από χιλιάδων επί χιλιάδων ετών «κατοχυρωμένες» ως Παγανιστικές, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνον).
Το αμαρτωλό άλμα  που επιχειρούν να κάνουν ώστε να εθνικοποιήσουν τον μονοθεϊσμό (ξαναχρησιμοποιημένο σε πολεμικές περιόδους και ο νοών νοήτω),  απλά είναι μία τρύπα σε βρώμικο νερό μιας και έτσι θα ακυρώσουν αυτόματα  όλο το μήνυμά του. Δηλαδή την αεθνία και την αρνησιπατρία που αποτελεί βασικό συστατικό κάθε μονοθεϊστικού δόγματος.
Ας σας είναι γνωστό ότι δεν σας χαρίζουμε λοιπόν ούτε τον Εθνισμό ούτε τις Πατρίδες μας! Εθνισμός είναι αυτονόητα Παγανισμός! Παγανισμός είναι αυτονόητα Εθνισμός! Και μόνον έτσι θωρεί ο Άνθρωπος Πατρίδες!  
Όμως, ο Παγανισμός, που επιμένετε τόσο βαρετά και άκομψα σε αυτό, δεν είναι μια κομματικοποιημένη/παραταξιακή αντίληψη για να μας κατατάξετε και να μας χωρέσετε σε ένα από τα δικά σας κατασκευασμένα ιστορικά κοστούμια για να ξεμπερδέψετε.
Τώρα, είναι η ώρα των Εθνών, τώρα είναι η δική μας σειρά.
http://thiseas.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων και την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων και την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ερντογάν, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιχτάλογλου. 

Ο κ. Κιλιχτάλογλου παραδέχθηκε πως υπάρχουν σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και πως ο ίδιος ασκεί έντονη κριτική στο κυβερνών Κόμμα του Πρωθυπουργού Ερντογάν (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για την υπέρμετρη συγκέντρωση της πολιτικής εξουσίας, την έλλειψη διακομματικής συνεργασίας και την αδιαφάνεια στις συνομιλίες για το κουρδικό. 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ωστόσο, αποδείχθηκε το ίδιο σκληρός και αδιάλλακτος όπως άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, καταγγέλλοντας πως ενώ η Τουρκία επιδιώκει επανέναρξη των συνομιλιών, η Ελληνοκυπριακή πλευρά κωλυσιεργεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στην ΕΕ, ότι τάχα απέτυχε να καθιερώσει το απευθείας εμπόριο ως αντάλλαγμα της θετικής αποδοχής του σχεδίου Αννάν από τους Τουρκοκύπριους.

Σε παρέμβαση της στη συζήτηση, η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) επέρριψε ευθύνη στην τουρκική αδιαλλαξία για τη στασιμότητα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στο Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι συμπεριφέρεται προκλητικά απέναντι σ’ ένα κράτος – μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Κύπρος, και γενικότερα απέναντι στην Ευρώπη. Έκανε αναφορά στην άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο και ν’ αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και ρώτησε τον κ. Κιλιχτάλογλου, γιατί συνεχίζεται ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων, με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Μεγαλονήσου . 

Η κα Παπαδοπούλου υπέδειξε στον Τούρκο σοσιαλιστή πως είναι αδιανόητο η Τουρκία, μια υποψήφια για ένταξη χώρα, να παραμένει η κύρια οδός για την παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ, να μην προσυπογράφει τη συμφωνία επανεισδοχής και κυρίως να παραβιάζει ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών, δημοσιογράφων, δικηγόρων και χιλιάδων άλλων πολιτών, χωρίς να συμμορφώνεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ. 
 


Βιογραφικό


  • Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ
  • Μέλος Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο (S&D),
  • Πρόεδρος ΓΟΔΗΚ
  • Τέως Βουλευτής Λευκωσίας, Τέως Δήμαρχος Μόρφου
Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ασυμβίβαστα διεκδικούν. Εργάζεται σκληρά για να πετύχει τους στόχους της. Στόχοι πατρίδας, στόχοι κοινωνίας. Στόχοι για τον άνθρωπο,  τον πολίτη, τον πρόσφυγα, τη νέα γενιά, τη γυναίκα. Εδώ και πολλά χρόνια είναι διαχρονικά παρούσα στον αγώνα του κυπριακού λαού για λευτεριά,  κοινωνικό εκσυγχρονισμό, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Πολιτική  διαδρομή
Εντάχθηκε στις επάλξεις του ΔΗΚΟ από την ίδρυση του. Ανελίχθηκε με σκληρή δουλειά  υπηρετώντας με συνέπεια τις ιεραρχικές βαθμίδες του Κόμματος, καθώς και τα διάφορα πολιτειακά αξιώματα στα οποία κατά καιρούς εξελέγη.
Διετέλεσε:
  • Αντιπρόεδρος  ΔΗΚΟ και συντονίστρια των Ομάδων Μελετών (1998-1999).
  • Πρόεδρος  Γυναικείας Οργάνωσης  ΔΗΚΟ, (ΓΟΔΗΚ)  (1994-2009)
  • Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ (1994-2009)
  • Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος  Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Στροβόλου (1991-1996).
  • Δήμαρχος  Μόρφου (1996-2001)
  • Μέλος Κογκρέσου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1996-2001).
  • Βουλευτής Λευκωσίας – ΔΗΚΟ (2001-2009)
  • Μέλος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης (2001-2009).
  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2003-2009).
  • Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Κυπριακής Βουλής (2006-2009)
  • Συμμετέσχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια  και αποστολές διαφώτισης για το Κυπριακό.
Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και εντάχθηκε στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Κοινοβουλίου και αναπληρωματικό μέλος στις Επιτροπές Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Ανδρών-Γυναικών. Είναι επίσης τακτικό μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής για την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και τον  Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.     
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων «Μπροστά στο Συρματόπλεγμα του Αττίλα» (1996) και «Γυναίκα: Το Άλλο Μισό του Ουρανού» (2006). Τακτική αρθρογράφος στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με ποικίλη θεματογραφία και καίριες πολιτικές παρεμβάσεις. 
Προσωπικά Στοιχεία 
Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου, από την οποία εκτοπίστηκε το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής.         
Σπούδασε χημεία στις ΗΠΑ και Μ. Βρετανία. (ΥποτροφίεςFulbright, Βρετανικού Συμβουλίου και Πανεπιστημίου Lancaster). Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ), και Ανθρωπιστικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο του Αιγαίου). Εργάστηκε ως Διευθύντρια Ελέγχου Ποιότητας της ζύθο-βιομηχανίας Carlsberg (1978-2001). Εγκατάλειψε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2001, όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, γιατί πιστεύει στο ασυμβίβαστο μεταξύ δημόσιου αξιώματος και επαγγελματικής ενασχόλησης .  
Παντρεμένη, με τον Δρα Στέλιο Παπαδόπουλο, οικονομολόγο, διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.
Δύο παιδιά: Χάρης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και Ανδρέας, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστημίου Middlesex, Μ. Βρετανίας.
Στον ελεύθερο της χρόνο ζωγραφίζει και γράφει ποίηση
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3735.html

Πώς θα φορολογήσουν (και) τα... χωράφια

Σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων με 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα φαίνεται να προσανατολίζεται η διακομματική επιτροπή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προσδοκώντας έσοδα 700 με 800 εκατ. ευρώ.

Τα αγροτεμάχια δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταχείριση, καθώς θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές απομείωσης ανάλογα με την καλλιέργεια και την τοποθεσία τους, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα υπάρξει και ειδική κλίμακα ή θα ισχύσει η κλίμακα για τα αστικά ακίνητα.

Ειδικά όσον αφορά στους κατ' επάγγελμα αγρότες, θα προβλεφθούν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο αναζητούνται 3 με 3,1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από την κλίμακα φορολόγησης των αστικών ακινήτων αναμένονται έως και 700 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σενάριο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί ακόμα η πρόβλεψη αφορολογήτου, για την οποία επιμένουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
prisonplanet.gr

Τα μυστικά του Μ. Αλέξανδρου: Ιπποφαές Ζέα και Αλόη !

Ιπποφαές και Ζέα (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΟΗ)*ήταν προϊόντα που ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μαζί του στην εκστρατεία του στην Περσία ...τυχαίο;;
  • Ιπποφαές και Ζέα ήταν προϊόντα που ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μαζί του στην εκστρατεία του στην Περσία ...τυχαίο;;
Μετά από έρευνα  που είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ζευγάρι γιατρών  το 1923, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η βάση της υγιεινής διατροφής των Ελλήνων, ήταν το ψωμί Ζέας!!Οι αναλύσεις που ακολούθησαν και τα πολυ σπουδαία συμπεράσματα της έρευνας αυτής μπορείτε να τα δείτε ή να τα ξαναθυμηθείτε εδώ....

*ΑΛΟΗ
Τα στοιχεία είναι βασισμένα σε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και πηγές που προέκυψαν από ανασκαφές και είναι όλα συγκεντρωμένα στο βιβλίο «Aloe Myth-Magic Medicine», Universal Graphics, 1989.
Ο Αλέξανδρος δύο φορές θεραπεύθηκε από το χυμό της αλόης.
 Από μια λοίμωξη όταν ήπιε την αλόη και από ένα
 τραυματισμό με βέλος όπου το τραύμα επουλώθηκε 
μέσα σε λίγες μέρες μετά από συνεχείς επαλείψεις με λάδι
 αλόης. Ο δάσκαλος του Αριστοτέλης περιέργως κατείχε 
μοναδική γνώση για την αλόη, προέτρεψε τον 
Αλέξανδρο να καταλάβει το νησί Σοκότρα,
 νότια της Υεμένης όπου η αλόη είναι αυτοφυής σε 
τεράστιες  ποσότητες "
Τέλος, ο μύθος συμπληρώνει πως μετά τις μάχες, κατά τη διάρκεια των ατελείωτων στρατιωτικών εκστρατειών, οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεραπεύονταν και ανακουφίζονταν από τις ασθένειες και τους τραυματισμούς τους με το χυμό της Αλόης που τους άλειψαν με μεγάλη δεξιότητα οι γιατροί που συνόδευαν τα στρατεύματα 
Πηγή : Αλόη Βέρα η Θαυματουργή
Σχετικά θέματα:

Τι κοινό έχουν η Νεφερτίτη, η Κλεοπάτρα, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γκάντι, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Μάρκο Πόλο και ο Ιησούς ;


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/00/zea-zeia-triticum-dicoccum-kapoioi-ellademporoi-kleftes-thn-pwlo.html

Ιπποφαές και Ζέα ήταν προϊόντα που ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μαζί του στην εκστρατεία του στην Περσία…τυχαίο;;


Μετά από έρευνα  που είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ζευγάρι γιατρών  το 1923, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η βάση της υγιεινής διατροφής των Ελλήνων, ήταν το ψωμί Ζέας!!Οι αναλύσεις που ακολούθησαν και τα πολυ σπουδαία συμπεράσματα της έρευνας αυτής μπορείτε να τα δείτε ή να τα ξαναθυμηθείτε εδώ:
 
Ζειά, ἡ ἀπαγορευμένη διὰ νόμου!
 Ετσι και χωρίς ποτέ κανείς να μάθει (επισήμως) τον λόγο, ο Βενιζέλος το 1928, πιθανόν ακολουθώντας «άνωθεν εντολές» , μέσα σε μόνο 4 χρόνια, απαγόρευσε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ την καλλιέργεια του σιτηρού, με του οποίου το ψωμί  ταϊζε ο Μέγας Αλέξανδρος τους στρατιώτες του για να μην αρρωσταίνουν και το αντικατέστησε με το σιτάρι,του οποίου το ψωμί, οι αρχαίοι Ελληνες, τάιζαν τα σκυλιά τους! 
  • Αυτό το θέμα με συγκλόνισε όταν το διάβασα και ψάχνοντας στο διαδίκτυο,βρήκα τον άνθρωπο που ξαναέφερε ύστερα από τόσες δεκαετίες απαγορεύσεως στην Ελλάδα, τον σπόρο της Ζέας από την Κένυα (αν θυμάμαι καλά) και όχι μόνο αυτό, αλλά το καλλιεργεί ο ίδιος  και μετά από δικές του ενέργειες, ήδη φούρνοι στην Θεσσαλονίκη, άρχισαν να φτιάχνουν και πάλι ψωμί Ζέας!!
 
  • Είναι ο κ.Χρήστος Κοσμίδης, βοτανοθεραπευτής -βοτανολόγος(ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑτου οποίου το δικό του άρθρο για την Ζέα, ήταν και η αιτία που ανέβασα πάλι το θέμα αυτό.

Στο τέλος του κειμένου, θα παραθέσω τις σελίδες στο facebook του κ.Κοσμίδη, με τις προσπάθειές του για  την εξοικείωση μας και την επιστροφή του ανθρώπου ξανά στην μάνα Φύση, στα δικά της φάρμακα και θεραπείες!
  • ΥΓ.1.Καθιστώ σαφές,προς αποφυγήν παρεξηγήσεων,ότι :
 ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  , δεν αποτελεί με τονΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο, διάφημιση το παρόν κείμενο.
Επειδή τα φάρμακα της φύσης και το θέμα που αναλύουμε ξανά,είναι κάτι που με απασχολεί τελευταία πολύ και επειδή  με χαρά είδα,ότι  κείμενο για την Ζέα, παραμένει από την αρχή της δημοσίευσής του έως τώρα,από τα πλέον δημοφιλή του ιστολογίου,(άρα απασχολούν και ενδιαφέρουν κι άλλους ) αποφάσισα την γνωριμία μου με τον κ.Κοσμίδη να την συστήσω και στο κοινό της Φιλονόης,μέσω του κειμένου του και των προσπαθειών του. 
ΥΓ.2. Διαδώστε όσο μπορείτε κείμενα όπως το παρόν,αλλά και ότι άλλο βρείτε σχετικά με την Ζέα και την ανάγκη επιστροφής στην διατροφή μας.
Είναι κάτι που πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους Ελληνες.
  • Ευχή κι ελπίδα να αρχίσουμε επιτέλους, να μαθαίνουμε την αλήθεια που τόσο επιμελώς ”κάποιοι” μας έκρυψαν!!Μαρία Τριανταφύλλου
 

Ζέας αλεύρι – ψωμί Ζειαί

του Χρήστου Κοσμίδη, “Ιωνική θεραπευτική με βότανα ”
 
  • Πλούσιο, σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία, Μαγνήσιο [40%], Χολίνη, βοηθά τους διαβητικούς και αλκοολικούς, κα. Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά.

Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη. Τα δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα.
Έτσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 
  • -Ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

  • -Αντιμετωπίζει την οστεοπόρωση, μαζί με γιαούρτι, πυκνώνει την οστική μάζα, ενισχύει τα οστά και το σμάλτο των δοντιών.


  • -Χαλαρώνει τα συνεσταλμένα αγγεία, για να ρέει το αίμα ελεύθερα.

  • -Βοηθά στην στηθάγχη, από σπασμούς της στεφανιαίας αρτηρίας.


  • -Βοηθά στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σε κράμπες, σε μυοχαλάρωση σε αϋπνίες.

  • -Βοηθά και ρυθμίζει την διέλευση νατρίου και καλίου δια των κυτταρικών μεμβρανών.

  • -Μειώνει την κακή χοληστερόλη [LDL] και αυξάνει την καλή [HDL].

  • -Ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την σύνθεση πρωτεϊνών, ενεργοποιώντας μεγάλο αριθμό ενζύμων.

  • -Αυξάνει την μνήμη, την φαντασία, την δημιουργικότητα, την πνευματικότητα, με το αμινοξύ [πρωτεϊνη] χολίνη.

  • -Μαζί με το ασβέστιο [μυοδιεγερτικό], ρυθμίζει την δραστηριότητα των μυών.
  • Η έλλειψη Μαγνησίου διευκολύνει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων για σχηματισμό θρόμβων και απόφραξη αρτηριών.
Σε αρχαιολογικές έρευνες προϊστορικών οικισμών, στον Ελλαδικό χώρο και στην Μικρά Ασία ευρέθησαν σπόροι Ζέας που χρονολογούνται πέραν των 12.000 ετών, επίσης ευρέθησαν ίχνη ζέας, στην Συρία, στην Παλαιστίνη, στον Περσικό κόλπο, καθώς και στην Βόρειο Αφρική, και ονομάζεται Emmer ή aja.Η πόλη των Αθηνών ονομαζόταν και ζείδωρος, γιατί στο έδαφος της καλλιεργείτο εκτός από την εληά και το δημητριακό ζειά. Το ζειά με το ζήτα δηλώνει την ζωή με το έψιλον γιώτα την μακρά πορεία και με το άλφα που είναι το πρώτο στοιχείο το άριστον την παρουσία του Αιθέρα (το στοιχείο που βρίσκεται παντού και δομεί τα πάντα είναι ο Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία. 
  • Χαρακτηριστική απόδειξη ότι η μαρίνα του Πειραιά αποκαλείται μέχρι και σήμερα Ζέα!
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα
« πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .»
Οι Έλληνες δεν έτρωγαν ψωμί από σιτάρι, αυτό προτιμούσαν να το δίνουν στα ζώα.Έτρωγαν ψωμί από Ζειά ή Κριθάρι. Και μόνο σε μεγάλη ανάγκη έτρωγαν κριθάρι ανάμεικτο με σιτάρι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στις απεικονίσεις της θεάς Δήμητρας δεν εμφανίζεται σιτάρι, αλλά Ζειά.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επίσης εκτιμούσαν ιδιαίτερα “τις χάρες” του δημητριακού, αφού σύμφωνα με τον Ηρόδοτο παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από Ζέα.

O Θεόφραστος τον 4ο αι. π.Χ, διακρίνει την ζειά σαφώς από την όλυρα (ασπρόσιτος) χαρακτηριζοντάς ως το πλέον αποδοτικότερο από όλα τα είδη των δημητριακών.
Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται από τη χρησιμοποίηση του σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. 
Ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός). 
  • Ο Μέγας Αλέξανδρος σίτιζε τα στρατεύματα του με ψωμί Ζέας, για να μην αρρωσταίνουν οι άνδρες του, το ίδιο έκαναν, και οι Ρωμαίοι.
  • Το 1922 οι Κοσμοκράτορες – σιωνιστές που έχουν στόχο ζωής, εδώ και χιλιετίες τον αφανισμό των Ελλήνων, έστειλλαν μία επιτροπή, να διαπιστώσει ποια τροφή, είναι σημαντική στην διατροφή των Ελλήνων, διεπίστωσαν ότι ήταν το ψωμί της Ζέας.
Κάνοντας αναλύσεις στα χημικά εργαστήρια, απέδειξαν τα οφελήματα της ζέας, και το 1928, έδωσαν εντολές στο φερέφωνο τους πρωθυπουργό και “Εθνάρχη”, Μπενύ Ζελόν, [Ελευθέριο Βενιζέλο],
  • Θυμηθείτε τους Μασσώνους Γ.Ράλλη και Α, Παπανδρέου πως κατάργησαν τα Αρχαία Ελληνικά απο τα σχολεία, ενώ διδάσκονται σχεδόν σε όλα τα σχολεία του κόσμου, και ενώ όλες οι γλώσσες περιέχουν 40-50% ρίζες Αρχαϊκές – Πελασγικές…η συνεργάτης των Μπίλντεμπεργκ και νυν Υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου προσπαθεί να επιβάλλει τα Γκρίκλις, αυτήν την Βαρβαρική γλώσσα] και σε 4 χρόνια θησαύρισαν οι φίλοι του με την εμπορία της νέας καλλιέργειας του σιταριού, ενώ μέχρι το 1932 κατάργησε την καλλιέργεια της Ζέας, με την βοήθεια των ΜΜΕ, δυσφημώντας την σαν ζωοτροφή, ελέγχοντας τους εκδότες και πλαστογραφώντας άλλαξε την γνώμη του κόσμου, αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, ο απαγορευτικός Νόμος ισχύει ακόμη και σήμερα, απέκλεισε και την αναφορά του ονόματος Ζέα, από όλα τα λεξικά και τις εγκυκλοπαίδειες το μόνο που έμεινε ήταν το λιμάνι Ζέας στον Πειραιά, σημείο φορτοεκφόρτωσης Ζέας, στην αρχαία εποχή.

Για χιλιάδες χρόνια παρέμενε το κυριότερο δημητριακό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Μετέπειτα αντικαταστάθηκε από το Triticum turgidum (Durum) [το Γερμανικό dienkel ή triticum spelt- το Ιταλικό farro], το οποίο πιθανά να δημιουργήθηκε από το Triticum dicoccum με μετάλλαξη. Οι αγρότες προτίμησαν το νέο αυτό δημητριακό λόγω του ότι ο σπόρος αποχωριζόταν από το φλοιό με μεγαλύτερη ευκολία.
Κάποιοι τη μπερδεύουν ακόμα και με το καλαμπόκι, αφού η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου. 
  • Πηγές Γ. Γ. Αυφαντής, «Ο Ιστορικός Εμπαιγμός», και Χ.Γ.Κοσμίδης “Ιωνική θεραπευτική με βότανα ”
 
  • Άλλο ζειά άλλο όλυρα τελικά ;Στο διαδίκτυο για τη λέξη «Ζειά» στην ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «…παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195).Πιο κάτω ό μεταφραστής, με ελαφρά συνείδηση, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «…εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν την ζειά και το λευκό κριθάρι». Εδώ δολοφονείται ή Ζειά, γιατί ό μεταφραστής, μεταφράζει τη ζωοτροφή «όλύρας» σε «ζειά».
 
  •  Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ενώ ό Όμηρος γνώριζε και τα δύο, ζειά και
 
όλύρας, και έγραφε πάντα το σωστό, αυτό που ήθελε και έπρεπε να διδάξει. Εδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας».Όχι ζειά, όπως με ελαφρά συνείδηση και βαρύτατη άγνοια γράφουν οι μεταφραστές.
Ή όλύρα καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα σαν ζωοτροφή. Ήταν μεσογειακό φυτό (Λεξικό «ΗΛΙΟΣ», λήμμα Όροβος).
Είναι λογικό να καταλήξει με το χρόνο ή όλύρα σε όροβο.

Στο λεξικό «LIDELL and SCΟΤΤ» θα την βρείτε σαν Σίκαλη η Αγριοσίκαλη, αυτή τη σύγχυση καλλιέργησαν οι φιλέλληνες… για να ξεχάσουμε τη Ζειά.
 
http://pas-xali.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4526.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters