Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων και την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων και την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ερντογάν, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιχτάλογλου. 

Ο κ. Κιλιχτάλογλου παραδέχθηκε πως υπάρχουν σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και πως ο ίδιος ασκεί έντονη κριτική στο κυβερνών Κόμμα του Πρωθυπουργού Ερντογάν (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για την υπέρμετρη συγκέντρωση της πολιτικής εξουσίας, την έλλειψη διακομματικής συνεργασίας και την αδιαφάνεια στις συνομιλίες για το κουρδικό. 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ωστόσο, αποδείχθηκε το ίδιο σκληρός και αδιάλλακτος όπως άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, καταγγέλλοντας πως ενώ η Τουρκία επιδιώκει επανέναρξη των συνομιλιών, η Ελληνοκυπριακή πλευρά κωλυσιεργεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Δεν απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στην ΕΕ, ότι τάχα απέτυχε να καθιερώσει το απευθείας εμπόριο ως αντάλλαγμα της θετικής αποδοχής του σχεδίου Αννάν από τους Τουρκοκύπριους.

Σε παρέμβαση της στη συζήτηση, η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) επέρριψε ευθύνη στην τουρκική αδιαλλαξία για τη στασιμότητα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στο Κυπριακό, καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι συμπεριφέρεται προκλητικά απέναντι σ’ ένα κράτος – μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Κύπρος, και γενικότερα απέναντι στην Ευρώπη. Έκανε αναφορά στην άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο και ν’ αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και ρώτησε τον κ. Κιλιχτάλογλου, γιατί συνεχίζεται ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων, με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Μεγαλονήσου . 

Η κα Παπαδοπούλου υπέδειξε στον Τούρκο σοσιαλιστή πως είναι αδιανόητο η Τουρκία, μια υποψήφια για ένταξη χώρα, να παραμένει η κύρια οδός για την παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ, να μην προσυπογράφει τη συμφωνία επανεισδοχής και κυρίως να παραβιάζει ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών, δημοσιογράφων, δικηγόρων και χιλιάδων άλλων πολιτών, χωρίς να συμμορφώνεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ. 
 


Βιογραφικό


  • Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ
  • Μέλος Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο (S&D),
  • Πρόεδρος ΓΟΔΗΚ
  • Τέως Βουλευτής Λευκωσίας, Τέως Δήμαρχος Μόρφου
Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ασυμβίβαστα διεκδικούν. Εργάζεται σκληρά για να πετύχει τους στόχους της. Στόχοι πατρίδας, στόχοι κοινωνίας. Στόχοι για τον άνθρωπο,  τον πολίτη, τον πρόσφυγα, τη νέα γενιά, τη γυναίκα. Εδώ και πολλά χρόνια είναι διαχρονικά παρούσα στον αγώνα του κυπριακού λαού για λευτεριά,  κοινωνικό εκσυγχρονισμό, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Πολιτική  διαδρομή
Εντάχθηκε στις επάλξεις του ΔΗΚΟ από την ίδρυση του. Ανελίχθηκε με σκληρή δουλειά  υπηρετώντας με συνέπεια τις ιεραρχικές βαθμίδες του Κόμματος, καθώς και τα διάφορα πολιτειακά αξιώματα στα οποία κατά καιρούς εξελέγη.
Διετέλεσε:
  • Αντιπρόεδρος  ΔΗΚΟ και συντονίστρια των Ομάδων Μελετών (1998-1999).
  • Πρόεδρος  Γυναικείας Οργάνωσης  ΔΗΚΟ, (ΓΟΔΗΚ)  (1994-2009)
  • Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ (1994-2009)
  • Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος  Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Στροβόλου (1991-1996).
  • Δήμαρχος  Μόρφου (1996-2001)
  • Μέλος Κογκρέσου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1996-2001).
  • Βουλευτής Λευκωσίας – ΔΗΚΟ (2001-2009)
  • Μέλος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης (2001-2009).
  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2003-2009).
  • Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Κυπριακής Βουλής (2006-2009)
  • Συμμετέσχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια  και αποστολές διαφώτισης για το Κυπριακό.
Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και εντάχθηκε στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Κοινοβουλίου και αναπληρωματικό μέλος στις Επιτροπές Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Ανδρών-Γυναικών. Είναι επίσης τακτικό μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής για την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και τον  Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.     
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων «Μπροστά στο Συρματόπλεγμα του Αττίλα» (1996) και «Γυναίκα: Το Άλλο Μισό του Ουρανού» (2006). Τακτική αρθρογράφος στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, με ποικίλη θεματογραφία και καίριες πολιτικές παρεμβάσεις. 
Προσωπικά Στοιχεία 
Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου, από την οποία εκτοπίστηκε το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής.         
Σπούδασε χημεία στις ΗΠΑ και Μ. Βρετανία. (ΥποτροφίεςFulbright, Βρετανικού Συμβουλίου και Πανεπιστημίου Lancaster). Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ), και Ανθρωπιστικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο του Αιγαίου). Εργάστηκε ως Διευθύντρια Ελέγχου Ποιότητας της ζύθο-βιομηχανίας Carlsberg (1978-2001). Εγκατάλειψε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2001, όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, γιατί πιστεύει στο ασυμβίβαστο μεταξύ δημόσιου αξιώματος και επαγγελματικής ενασχόλησης .  
Παντρεμένη, με τον Δρα Στέλιο Παπαδόπουλο, οικονομολόγο, διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.
Δύο παιδιά: Χάρης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και Ανδρέας, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστημίου Middlesex, Μ. Βρετανίας.
Στον ελεύθερο της χρόνο ζωγραφίζει και γράφει ποίηση
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3735.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters