Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Το ερώτημα αφορά τον κ. Βαρουφάκη...


Το ερώτημα στον τίτλο άρθρου που δημοσιεύει το αμερικανικό διαδικτυακό οικονομικό πρακτορείο Ζήρο Χέτζ, πρέπει να αφορά τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε χθες την τελική πώληση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική εταιρεία FRAPORT, τον κ. Σταθάκη, που διαβεβαίωσε τους βιομηχάνους: οι «ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχισθούν» και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του προς την Κ.Ο.του Σύριζα υπήρξε εύγλωττος και διεξοδικός, αλλά και εύγλωττα παρέλειψε να αναφερθεί στη δέσμευσή του να σταματήσει άμεσα το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.

Πρόκειται ωστόσο εδώ για κεφαλαιώδες στοιχείο της εντολής που έδωσε το εκλογικό σώμα στην κυβέρνηση Σύριζα-Ανεξάρτητοι΄Ελληνες, παράλληλα με την ανόρθωση της Παιδείας, αφού συνιστούν την ούκ άνευ προϋπόθεση της «αναπτυξιακής προοπτικής» -για την οποία περισσεύουν οι λόγοι, αλλά αφαιρείται η βάση με το ξεπούλημα των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών. Και ενώ παρεκλίσεις παροδικής κοινωνικής βαρύτητας από τα υπεσχημένα μπορεί να ξεπερασθούν με τον χρόνο και να συγχωρηθούν, συνθηκολογήσεις, χάριν της εξουσίας, σε αυτά τα κεφαλαιώδη και μή αναστρέψιμα, που αφορούν τις δυνατότητες ανόρθωσης και επιβίωσης του έθνους, δεν θα συγχωρηθούν ποτέ.

Επειδή αυτή η κυβέρνηση ψηφίσθηκε ως υπόσχεση -ή ελπίδα- αποσόβησης του εθνικού αφανισμού. Αλοίμονό της αν αποδειχθεί αντίγραφο των προκατόχων της. Θα εισπράξει σωρευμένη την οργή και το ανάθεμα, όντας μάλιστα και ευκολότερος στόχος…
Το άρθρο του John Rubiνο, στα ηλεκτρονικά δελτία Dollar Collapse και Zero Hedge καταγράφει τα ακόλουθα:
Παρουσίαση Μιχαήλ Στυλιανού

«Αφού η χώρα χρεωκόπησε λειτουργικά πριν λίγα χρόνια, οι λύσεις που πρότειναν οι δανειστές της (κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες και κυβερνήσεις) περιλάμβαναν την εκπτώχευση των σημερινών πολιτών της με περικοπές μισθών και συντάξεων, την εκπτώχευση των μελλοντικών πολιτών της, με τη σύναψη νέων χρεών από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την πώληση των σημαντικώτερων στοιχείων του εθνικού πλούτου της σε ξένες επιχειρήσεις για την εισπραξη χρημάτων προς εξυπηρέτηση των μελλοντικών χρεών.

Δεν είναι περίεργο ότι οι ΄Ελληνες ψηφοφόροι αντέδρασαν εκλέγοντας σοσιαλιστές που υποσχέθηκαν πως δεν θα κάνουν τίποτα απο αυτά. Αλλά προφανώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Το Νιούσγουηκ γράφει ότι τό πρόγραμμα της ιδιωτικοποίησης, μετά από μια σύντομη παύση, επιστρέφει πάση δυνάμει.

Γερμανικές, ρωσικές και κινεζικές εταιρείες τρέχουν να αγοράσουν ελληνικές υποδομές.
Ξένες εταιρείες από χώρες που περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία, κάνουν σειρά για να αγοράσουν την κρατική περιουσία, καθώς η χώρα αγωνίζεται να πληρώσει τους ευρωπαίους δανειστές της.

Το ξε-πούλημα περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα της υποδομής της Ελλάδος, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητοδρόμους και αγαθά κοινής ωφέλειας. Η ιστοσελίδα του κρατικού οργανισμού για την προώθηση των εκποιήσεων απαρριθμεί πλήθος ακινήτων προορισμένων για ξεπούλημα, με συμφωνίες που αναφέρονται είτε «σε πρόοδο», είτε «προχωρημένες» είτε «κλεισμένες».

Η κίνηση σημειώνει μια ολοκληρωτική στροφή του αριστερού κόμματος Σύριζα, που προηγουμένως είχε αντιταχθεί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο περιλαμβανόταν στους όρους για τα 245 δις διάσωσης από την τρόικα των ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξιοσημείωτες συμφωνίες στο τραπέζι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνουν την αγορά του 51% του μεγαλύτερου ελληνικού λιμένα από την κινεζική εταιρεία COSCO και ένα κύκλο αεροδρομίων πολυσύχναστων από τουρίστες στην γερμανική εταιρεία μεταφορών FRAPORT AG.

΄Αλλα αναφερόμενα κεφαλαιουχικά αγαθά περιλαμβάνουν τον αυτοκινητόδρομο 670 χιλιομέτρων Εγνατία, που διασχίζει την Βόρειο Ελλάδα, ιαματικές πηγές, μια άλλοτε αμερικανική αεροπορική βάση στο Ηράκλειο και ιδιοκτησίες ενός εκατομμυρίου στη Ν.Υόρκη, στην Ουάσιγκτων και στο Βελιδράδι.

Μια μεγάλη πώληση που προχωρεί ολοταχώς είναι των δεκατεσσάρων από τα 34 επαρχιακά ελληνικά αεροδρόμια, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια των δημοφιλών τουριστικών νησιών της Κω,της Μυκόνου και της Κερκύρας. Η γερμανική εταιρεία FRAPORT AG έχει προφέρει 1,2 δισεκατομμύριο και η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μηνός.

Μια άλλη γερμανική εταιρία, Ντώϋτσε Ινβέστ Ήκουϊτυ Πάρτνερς, είναι μεταξύ των έξη που έχουν προκριθεί στον διαγωνισμό για το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, του δεύτρου μεγαλύτερου της Ελλάδος. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι η γερμανική εταιρεία ηγείται στις διαπραγματεύσεις και για το λιμάνι. Στις υπόλοιπες επτά περιλαμβάνονται μια βρετανική εταιρία, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι και ένα Φιλιπινέζος δισεκατομμυριούχος.

Οι ξένες επενδύσεις είναι φυσικά κοινό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και γενικώς θεωρούνται χρήσιμες, σημειώνει ο Τζων Ρουμπίνο, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο, ένα σημείο όπου οι ξένοι τίτλοι ιδιοκτησίας επι μιας χώρας μεταβάλλουν τα ξένα συμφέροντα σε αυθέντες και τούς κατοίκους της σε δουλοπάροικους. Η Ελλάδα μπορεί να γίνεται το πειραματόζωο που μας βοηθεί να απαντήσουμε στα ακόλουθα ερωτήματα:

Πόσα από αυτά που συμβαίνουν αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας στην οποία λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες αξαπατώνται να επωμισθούν μη βιώσιμα χρέη προκειμένου να λεηλατηθούν στη συνέχεια από τους δανειστές τους;

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα υποστούν την ίδια τύχη, αφού η Ελλάδα λεηλατηθεί εντελώς;
Οι μικροαστικές αμερικανικές οικογένειες γίνονται μικρογραφίες της Ελλάδος, παρασυρόμενες να δανεισθούν για να στείλουν τα παιδιά τους στο κολλέγιο και να αγοράσουν αυτοκίνητα και σπίτια για να είναι δια βίου υποχρεωμένες να στέλνουν το μέγιστο των μελλοντικών εισοδημάτων τους στους δανειστές τους;

΄Οτι η ίδια τεχνική εφαρμόζεται και σε εθνική και σε ατομική κλίμακα και ότι και στις δυο περιπτώσεις κερδισμένοι είναι οι μεγάλες τράπεζες δεν είναι περίεργο.







pentapostagma 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/blog-post_608.html

U2 : “Σταματήστε να γ@..τε την Ελλάδα”


Οι U2 δεν έχουν κρύψει ότι τα πολιτικά τεκταινόμενα και οι κοινωνικές αδικίες τους αγγίζουν ιδιαίτερα…Στη νέα τους περιοδεία Innocence + Experience σε ΗΠΑ και Καναδά στέλνουν το δικό τους μήνυμα και για την Ελλάδα.

Την ώρα που τραγουδούν, μέσα από μια τεράστια γιγαντοοθόνη περνούν διάφορα πολιτικά μηνύματα. Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το θρυλικό άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη πάνω στη σκηνή περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και… εικόνες από την πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, φαίνονται ταμπέλες με το σύνθημα «Unfuck Greece», το οποίο πρωτοστάτησε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον Φεβρουάριο.

Δείτε το σύνθημα «Unfuck Greece» να εμφανίζεται στο 4’51” και στο 5’06” του παρακάτω βίντεο:








pentapostagma.gr

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν πρώτοι την Αμερική και όχι ο Κολόμβος


Το 1492 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία. Ο κόσμος ξαφνικά “μεγάλωσε” μετά την ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου και η Ευρώπη έπαψε να είναι το κέντρο της γης.

Ωστόσο, ένας Ιταλός φυσικός, φιλόλογος και ιστορικός των επιστημών ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο Lucio Russo, επιμένει πως αυτός ο “Νέος Κόσμος” ήταν ήδη γνωστός στους αρχαίους Έλληνες.

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και στο βιβλίο του, «Η ξεχασμένη Αμερική»
Η σχέση μεταξύ των πολιτισμών και το λάθος του Πτολεμαίου” τον οποίο και “κατηγορεί” όπως επίσης και τους “δύσπιστους” Ρωμαίους για την απώλεια της γνώσης των αρχαίων Ελλήνων.

Χάρτης του Πτολεμαίου
Μεταξύ των πολλών, όπως υποστηρίζει ο Russo, στοιχείων που ενισχύουν την άποψη πως υπήρχε επαφή μεταξύ των αρχαίων Ευρωπαίων και των ιθαγενών Αμερικανών, είναι μερικά προ-Κολομβιανά κείμενα που κατάφεραν να “επιβιώσουν” της καταστροφής που επέφερε η ισπανική κατάκτηση.
Η λάθος μετάφραση για εκείνους που “ήρθαν από την Ανατολή”
Σε ένα βιβλίο, σχετικά με την προέλευση των Μάγια – όπως αναφέρει μιλώντας στο Epoch Times -υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι “πατέρες” του συγκεκριμένου πολιτισμού, σύμφωνα πάντα με το κείμενα αυτά, ήταν “μαύροι και λευκοί, με διάφορα πρόσωπα και μιλούσαν διάφορες γλώσσες” και ήρθαν από την Ανατολή. “Και δεν είναι ξεκάθαρο πως διέσχισαν τη θάλασσα”. Ωστόσο, οι ερευνητές αποφάσισαν να μεταφράσουν τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια για τη “θάλασσα” ως “λίμνη”.
Επίσης, υπάρχουν αρκετές απεικονίσεις Μάγια αλλά και κείμενα στα οποία γίνονται αναφορές σε άνδρες με μούσια. Μόνο που οι ιθαγενείς της Αμερικανικής Ηπείρου δεν άφηναν γένια.

Πιθάρια με τους χαρακτηριστικούς μινωικούς λάβρυες ως διακοσμητικά, που βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην Αμερικανική Ήπειρο
Υπάρχουν όμως και αρκετά έργα Ρωμαίων στα οποία εμφανίζεται το φρούτο ανανάς, το οποίο “εισήχθη” όμως στην Ευρώπη, μόνο μετά την κατάκτηση του Νέου Κόσμου, δηλ. Το 1492, αφού ευδοκιμούσε στη Ν.Αμερική.
Ο δογματισμός της επιστήμης
Ο Russo, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές πιστεύουν πως η Αμερικανική Ήπειρος δεν ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, έχει να κάνει με τον δογματισμό και όχι με την έλλειψη αποδείξεων.
Για χρόνια, κυριαρχεί η θεωρία πως ο πολιτισμός εξελίσσεται σε προκαθορισμένα στάδια. Για παράδειγμα: ένας πολιτισμός ανακάλυψε τη φωτιά, μετά ανακάλυψε τον τροχό, τη γραφή κοκ φτάνοντας μέχρι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τη Δημοκρατία. Όλοι οι πολιτισμοί, εκτιμάται πως “πέρασαν” από αυτά τα στάδια και μπορούν να ιεραρχηθούν βάσει των επιτευγμάτων τους.
Όμως ο Russo, παρουσιάζει ένας εντελώς διαφορετικό σενάριο: οι ανακαλύψεις, όπως πχ η γραφή δεν αναπτύχθηκαν αυτόνομα και ανεξάρτητα σε κάθε πολιτισμό αλλά πέρασαν από τον ένα στον άλλο. Υποστηρίζει δε, πως είναι λανθασμένη η αντίληψη πως η επιστήμη εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο.
Εξάλλου υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιστημονικής και πολιτισμικής παρακμής όπως η καταστροφή του πολιτισμού των Καρχηδονίων και των Ελλήνων, από τους οποίους οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν μόνο ένα μικρό μέρος των επιστημονικών τους γνώσεων.


Ρωμαϊκά καράβια
Ένα από τα σχετικά παραδείγματα που αναφέρει ο Rosso, αφορά τα επιτεύγματα στον τομέα της ναυσιπλοϊας. “Το μέγεθος των πλοίων κατά την Ελληνιστική περίοδο ξεπεράστηκε μόνο την περίοδο του Ναπολέοντα ενώ ο Κολόμβος, όπως αναφέρεται, σχεδίασε το ταξίδι βασιζόμενος σε μέρος των μαθηματικών γνώσεων της Ελληνιστικής περιόδου που είχαν καταφέρει να διασωθούν. Όπως τονίζεται, οι Έλληνες ήταν εξάλλου ο μόνος πολιτισμός της εποχής του που είχε κατανοήσει πως η Γη είναι στρογγυλή. Η γνώση αυτή όμως στη συνέχεια “χάθηκε”.
Ακόμη και σήμερα όπως τονίζει στο Epoch Times ο Russo, βρισκόμαστε σε μια περίοδο “επιστημονικής κρίσης” η οποία όμως είναι διαφορετική από αυτή των ρωμαϊκών χρόνων καθώς η σημερινή παρακμή, σύμφωνα με τον καθηγητή, “κρύβεται” πίσω από τα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Το λάθος του Πτολεμαίου και πως οι άνθρωποι “ξέχασαν” την Αμερική
Παρά ταύτα, το ερώτημα παραμένει. Πως μπορεί οι άνθρωποι να “έχασαν” τη γνώση μιας ολόκληρης ηπείρου; Το λάθος, σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίζεται στον Πτολεμαίο ο οποίος έφτιαξε έναν “παγκόσμιο” χάρτη συνδυάζοντας τους επικρατέστερους ισχυρισμούς από τις διαθέσιμες αρχαίες πηγές.
Το βασικό πρόβλημα κατά τον καθηγητή είναι η “τοποθέτηση” των Τυχερών Νησιών, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Κανάριες Νήσους. Στην πραγματικότητα όμως οι Έλληνες αναφέρονταν στις Αντίλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Russo. Η “παρεξήγηση” οφείλεται κατά τον ίδιο, στου Ρωμαίους και όχι μόνο, και στη δυσπιστία όσο και αδυναμία τους να “ανοιχτούν” στους ωκεανούς.

Ακολουθώντας τους κανόνες τη φιλολογικής όσο και μαθηματικής λογικής, ο Russo εξηγεί στον αναγνώστη, ένα ένα τα λάθη του Πτολεμαίου – τα οποία θεωρούνται πολύ μεγάλα- και παράλληλα αποδεικνύει πως οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων για τον πλανήτη μας ήταν πολύ ακριβείς. Ο Πτολεμαίος, όπως τονίζει ο καθηγητής, υπολόγισε λάθος το γεωγραφικό πλάτος των Κανάριων Νήσων, κατά 15 μοίρες με αποτέλεσμα στο δικό του χάρτη να εμφανίζονται εκεί που θα ανέμενε κανείς να είναι οι Αντίλλες. Φυσικά η Αμερική δεν εμφανίζεται στο χάρτη του.

Σύμφωνα με τον Russo, το βιβλίο προκάλεσε δύο ειδών αντιδράσεις. Οι επιστήμονες και οι φιλόλογοι έδειξαν ενθουσιασμό, σε αντίθεση με τους ιστορικούς και τους γεωγράφους, που όπως τονίζει ο συγγραφέας, αδυνατούν να κατανοήσουν κάποιες λογικές πτυχές του έργου του.
“Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους αρχαίους Έλληνες. Για παράδειγμα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την τάση που υπάρχει για υπερβολική εξειδίκευση” γιατί τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο από αυτούς που εστιάζουν σε περισσότερες από μια πτυχές της ανθρώπινης γνώσης.

medicalland.gr - See more at: http://www.xorisorianews.gr/

ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΩΕ … Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα και ο Έλλην


Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας διαδραματίζεται στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν (υπολογίζεται περίπου στο 9000 π.Χ.)
Κατά ΤΟΝ μύθο ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Που Στη Φθία ΚΑΙ ΤΗ Θεσσαλία βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο Δίας αποφάσισε ΝΑ ΤΗΝ καταστρέψει όλη γενιά Των ανθρώπων Που ΗΤΑΝ διεφθαρμένη, με εξαίρεση τον δίκαιο βασιλέα και την γυναίκα του την Πύρρα.


Ο Δευκαλίωνας λοιπόν μετά από συμβουλή του πατέρα του κατασκεύασε ένα πλοίο συγκέντρωσε τα απαραίτητα εφόδια για την επιβίωση τους και επιβιβάστηκε στο πλοιάριο μαζί με την γυναίκα του. Στο μεταξύ ο Δίας ανοίγει τους καταρράκτες του Ουρανού και το έδαφος της Ελλάδας γεμίζει με νερό και οι άνθρωποι χάνονται. Για εννέα μέρες και εννέα νύχτες το βασιλικό ζευγάρι περιφέρεται από τα νερά μέσα στο πλοιάριο. Την δέκατη όμως ημέρα προσάραξε στο όρος Όρθρυς κατά άλλη εκδοχή στον Παρνασσό.
Εκεί όταν οι βροχές σταμάτησαν και τα νερά υποχώρησαν ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατέβηκαν στην ξηρά και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν θυσία στον Φύξιο Δία (προστάτης των φυγάδων). Ο θεός Που επικαλέστηκε ο θεοσεβής Δευκαλίωνας έστειλε ΤΟΝΕρμή ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ τους μεταφέρει υπόσχεση Ότι ο Δίας ΘΑ ΤΗΝ πραγματοποιούσε Πρώτη ευχή τους. Και η πρώτη ευχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας δεν ήταν άλλη από το να δώσει και πάλι ζωή ο Δίας στο ανθρώπινο γένος.
Κατά μία άλλη εκδοχή η οποία προέρχεται από την Φωκίδα ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήγαν στους Δελφούς και στο ιερό της Θέμιδας για να εκφράσουν και σ αυτή την ίδια επιθυμία . Η θεά τους άκουσε και τους απάντησε με τον παρακάτω χρησμό: Αν ήθελαν να φέρουν στη ζωή νέους ανθρώπους θα έπρεπε να καλύψουν τα πρόσωπά τους και να ρίχνουν πίσω από την πλάτη τους τα οστά της μητέρας τους.Εκείνοι κατάλαβαν την ερμηνεία του χρησμού και αφού έκαναν ότι τους έλεγε ο χρησμός άρχισαν να πετάνε πέτρες πίσω από την πλάτη τους, αφού αυτές προέρχονταν από τα σπλάχνα της μάνας Γης.
Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε άνδρες και αυτές που πετούσε η Πύρρα μεταμορφώνονταν σε γυναίκες. Από την πρώτη δε πέτρα που πέταξε ο Δευκαλίωνας προήλθε ο Έλληνας, γενάρχης των Ελλήνων.
Ο Δευκαλίων και η Πύρρα απόκτησαν εκτός από τον Έλληνα, τον Αμφικτύωνα, τη Πρωτογένεια, τη Μελανθώ, τη Θυία (ή Αιθυία) και την Πανδώρα. Ο πρωτότοκος γιος τους ο Έλλην έγινε γενάρχης των Ελλήνων. Ο Αμφικτύων, κυβέρνησε την Αθήνα μετά τον Κραναό . Ο ίδιος ο Δευκαλίων, έγινε ο βασιλιάς της Φθίας και της Θεσσαλίας.
Ο γενάρχης των Ελλήνων, ο Έλλην, γέννησε με την Ορσηίδα τρεις γιους, τον Δώρο τον Ξούθο και τον Αίολο τους πρώτους αρχηγούς των Ελλήνων.
Ο Ξούθος βασίλεψε στη Πελοπόννησο και έκανε δύο γιους, τον Αχαιό και τον Ίωνα από τους οποίους οι Αχαιοί και οι Ίωνες πήραν τα ονόματά τους. Ο Αίολος βασίλεψε στη Θεσσαλία και οι κάτοικοι ονομάσθηκαν Αιολείς απ “αυτόν. Ο Δώρος και οι άνθρωποι του που ονομάστηκαν Δωριείς εγκαταστάθηκαν στις περιοχές ανατολικά του Παρνασσού.
Ο Αμφικτύων ήταν πατέρας του Λοκρού, ο οποίος ίδρυσε την Λοκρίδα.
Η εκδοχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας είναι αυτή που διαδόθηκε ευρύτατα από τις υπόλοιπες σχετικές παραδόσεις και επικράτησε όλων των άλλων και κατά την εποχή του Πλουτάρχου εμπλουτίστηκε και με άλλα στοιχεία και λεπτομέρειες που προέρχονται από ασιατικές παραδόσεις, θυμίζουν σε πολλά σημεία τους την εκδοχή που μας διηγείται η Βίβλος.
Ο Δευκαλίων, λοιπόν, και οι δικοί του ήταν οι μόνοι που γλίτωσαν από τον τρομερό κατακλυσμό, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Αλλά σε πιο κατακλυσμό αναφέρεται η Ελληνική μυθολογία? Μηπως ΣΤΟ παγκόσμιο κατακλυσμό Που ΜΕ ΤΟΝ σύμφωνα Πλάτωναεγινε γύρω ΣΤΟ 9600 π.Χ. ΚΑΙ βυθίσθηκε Η. Ατλαντίδα ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Μέρα? Η ημερομηνία αυτή επιβεβαιώνεται και από τις παραδόσεις άλλων αρχαίων λαών. Ή μήπως υπήρχε και άλλος κατακλυσμός μικρότερος, γύρω στο 7000 π.Χ. ή ακόμα και στο 5000 π.Χ, όπως πολλοί μελετητές παραδέχονται, στον οποίο βυθίσθηκε και το υπόλοιπο τμήμα της Ατλαντίδος που επέζησε? Αν ισχύει η δεύτερη εκδοχή τότε αυτό σημαίνει ότι η Ατλαντίδα δεν καταποντίστηκε στα γρήγορα αλλά σταδιακά, και σ “αυτό το σημείο ο Πλάτων σφάλει.
Το ότι υπήρχαν πολλοί κατακλυσμοί, όμως, το αναφέρει και ο Πλάτων στο διάλογο «Τίμαιος» (22CD και 23 Β).
Στα κεφάλαια αυτά ο Πλάτων αναφέρει ένα μέρος της συζήτησης που είχε κάνει ο Σόλων με τους ιερείς της Αιγύπτου. Αναφέρουμε, τα συγκεκριμένα κεφάλαια (22ABCD, 23B):
» … Κάποτε που θέλησε ο Σόλων να τους παρασύρει (εννοεί: τους ιερείς της Αιγύπτου). να μιλήσουν για τα παλιά γεγονότα, άρχισε να τους διηγείται για όσα εδώ στην Αθήνα θεωρούνται αρχαιότατα Για τον Φορωνέα, τον οποίο ονόμασαν πρώτο και για τη Νιόβη και για τα μετά τον κατακλυσμό. Διηγήθηκε επίσης για τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα, πως διαβίωσαν μετά τον κατακλυσμό, και για τους απογόνους τους, και προσπάθησε να καθορίσει πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει. Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος, του είπε τότε:. … Πολλές καταστροφές ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτερες από πυρκαγιές και κατακλυσμούς, και οι μικρότερες από αμέτρητα άλλα αίτια Π.χ. η παράδοση που επικρατεί εις τη χώρα σας ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων, ο γιος του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήσει τον ίδιο με τον πατέρα του δρόμο, και πυρπόλησε ότι υπήρχε πάνω στη γη και ο ίδιος κτυπηθείς από κεραυνό εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος , ενώ η πραγματικότητα είναι η παράλλαξη (σημείωση: μεταβολή της κυκλικής κίνησης) των περιστρεφομένων γύρω από τη γη ουρανίων σωμάτων που προκαλεί καταστροφή για πολλά χρόνια, από τις πυρκαγιές, των όντων πάνω στη γη …. «.
Και παρακάτω ο Αιγύπτιος ιερέας λέει στο Σόλωνα (23B): » Όσα λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, για τις δικές σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια Διότι εσείς ενθυμείσθε μόνο ένα κατακλυσμό της γης. (σημείωση: τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα) , ενώ έγιναν πολλοί πιο παλιά ….. «
Όσα αναφέραμε δείχνουν το αρχέγονο ιστορικό βάθος των ελληνικών μύθων! Πρέπει δε να τονίσουμε ότι ο μύθος δεν είναι κατ “ανάγκην παραμύθι αλλά οι αναφορές του έχουν έναν ενδεχόμενο ιστορικό πυρήνα! Ο μύθος συνήθως έχει δυο στόχους να διδάξει και να πληροφόρηση με κωδικοποιημένες εικόνες ή με υπερβολές και αλληγορίες όπως θα λέγαμε σήμερα. Το πόσες πληροφορίες έχουν χαθεί για το απώτατο παρελθόν των Ελλήνων και της μεσόγειου γενικότερα το δείχνει ο μύθος του Δευκαλίωνα τον οποίον αναφέραμε προηγουμένως.
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!
«Έτσι έχει ο μύθος του Δευκαλίωνος. Αυτή η γενιά των ανθρώπων δεν είναι η πρώτη, αλλά της πρώτης εκείνης γενιάς οι άνθρωποι όλοι χάθηκαν, αυτοί δε γένος δεύτερο είναι του Δευκαλίωνος που το πλήθος της παντού αποίκησε. Περί δε εκείνων των (πρώτων) ανθρώπων αυτά μυθολογούνται, ότι μεγάλοι υβρισταί έγιναν και αθέμιτα έργα έπρατταν, ούτε όρκους τηρούσαν, ούτε ξένους φιλοξενούσαν, ούτε και ικέτες ανέχοντο, έτσι επήλθε σ “αυτούς η μεγάλη συμφορά. Αυτή η ίδια η γη, πολύ ύδωρ ανέδυε, και βροχές μεγάλες έγιναν και οι ποταμοί τεραστίως διογκώθηκαν και η θάλασσα τόσο πολύ ανέβη, ώστε τα πάντα σκέπασε το νερό και έτσι χάθηκαν όλοι! Ο Δευκαλίων δε, ευσεβής και συνετός, μόνος των ανθρώπων απέμεινε για (να γεννήσει) την γενιά την δεύτερη.Η δε σωτηρία έτσι έγινε. Μεγάλη λάρνακα (κιβωτό) αυτός είχε και σ “αυτήν επιβίβασε παιδιά [8] και γυναίκες. Κατέφθασαν δε και επιβιβάσθηκαν (στην κιβωτό επίσης) και χοίροι και ίπποι και λέοντες κατά γένη και όφεις και ακόμα όλα όσα την γη μοιράζονται, πάντα κατά ζεύγη. Ο δε (Δευκαλίων) τα δέχθηκε όλα, γιατί μεταξύ τους δεν εβλάπτοντο, διότι εκ Διός φιλία έγινε μεταξύ τους και σε μια λάρνακα πάντες έπλευσαν όσο το ύδωρ επικρατούσε. Αυτά ιστορούν οι Έλληνες περί Δευκαλίωνος »
Λουκιανός «περί της συρίης θεού» 12,3
Οι περιγραφές του κατακλυσμού στην Σαμοθράκη έχουν πράγματι εξαιρετικό ενδιαφέρον: «Τώρα θα σας διηγηθώ την ιστορία των νησιών του Αιγαίου αρχίζοντας από την Σαμοθράκη … Το νησί κατοικούσαν αυτόχθονες … λένε ότι στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Σαόννησος … Οι Σαμόθρακες διηγούνται ότι πριν από τους κατακλυσμούς που έγιναν σε άλλους λαούς συνέβη εκεί ένας άλλος μεγάλος κατακλυσμός στην διάρκεια του οποίου άνοιξε το στενό στις «Κυανές πέτρες» (οι μυθικές συμπληγάδες) και στην συνέχεια (άνοιξε) ο Ελλήσποντος. Γιατί η θάλασσα του Εύξεινου πόντου ήταν πρώτα λίμνη και φούσκωσε σε τέτοιο σημείο που από την πίεση του ρεύματος ξεχύθηκαν με ορμή τα νερά στον Ελλήσποντο και κατέκλυσαν μεγάλο μέρος από τα Ασιατικά παράλια και όχι και λίγη πεδινή έκταση της Σαμοθράκης μετατράπηκε σε θάλασσα. Και γι “? Αυτόν τον λόγο στα μεταγενέστερα χρόνια μερικοί ψαράδες ανασύρουν με τα δίχτυα τους λίθινα κιονόκρανα, γιατί ακόμα και πόλεις κατακλύστηκαν απ’? Τα νερά. Κι “? Όσοι γλίτωσαν απ’? Τον κατακλυσμό κατέφυγαν στα ψηλότερα μέρη του νησιού. Αλλά καθώς η θάλασσα ανέβαινε ολοένα και ψηλότερα, ευχήθηκαν στους θεούς του τόπου κι “? Όταν σώθηκαν σε ανάμνηση του γεγονότος ύψωσαν πέτρινα σύνορα γύρω-γύρω απ’? Το νησί κι “? Έκτισαν βωμούς. Είναι φανερό λοιπόν ότι η Σαμοθράκη ήταν κατοικημένη πριν απ? τον κατακλυσμό »
Διόδωρος Σικελιώτης ιστορική βιβλιοθήκη 5,47


ellinikoarxeio.com -
See more at: http://www.xorisorianews.gr/

Μια τεράστια πόλη «ξεφυτρώνει» στην έρημο


Δείτε εικόνες από το νέο μέγα-εγχείρημα της Σαουδικής Αραβίας


Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεραστίων διαστάσεων κατασκευαστικές εργασίες της νέας «super-city» της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2035. Μάλιστα, όπως επισήμανε οι 50.000 πρώτοι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να αρχίσουν να μετακομίζουν σε αυτήν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Fahd al-Rasheed, διευθύνων σύμβουλος της Emaar Economic City, που βρίσκεται πίσω από αυτό το γιγαντιαίο έργο ανάπτυξης προϋπολογισμού 94 δισ. ευρώ, δήλωσε χαρακτηριστικά για το βασιλιά Αμπντουλάχ πως για εκείνον «το όριο είναι ο ουρανός».

Οι εργασίες στην πόλη King Abdullah Economic City (KAEC) ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια και έχει ολοκληρωθεί περίπου το 15% της pop-up τεράστιας αυτής μητρόπολης.

Χτισμένη εξ ολοκλήρου από… το μηδέν, η KAEC αναμένεται να στεγάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση 70 τετραγωνικών μιλίων –σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ και σχεδόν παρόμοιο μέγεθος με την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.



Βρίσκεται σε απόσταση 96 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Τζέντα και χτίζεται σε μια ακατοίκητη έκταση της ερήμου.

Η πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία και γήπεδα γκολφ, ένα λιμάνι ικανό να διαχειριστεί 20 εκατ. κοντέινερ το χρόνο, ένα βιομηχανικό συγκρότημα, ένα οικονομικό νησί, εγκαταστάσεις με παραλίες και κατοικημένες περιοχές.


Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας».


Ο al-Rasheed είχε δηλώσει παλαιότερα στο BBC: «Χτίζουμε έχοντας υπόψη μας το 65% του πληθυσμού, που είναι κάτω των 30 ετών, καθώς επίσης και τους 200.000 περίπου Σαουδάραβες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αναμφισβήτητα όταν επιστρέψουν θα αλλάξουν τα πράγματα».




πηγη

- See more at: http://www.xorisorianews.gr/

Φωτογραφίες και βίντεο από την απογείωση του Solar Impulse. Άρχισε τη νύχτα τον αεροναυτικό του άθλο

Φωτογραφίες και βίντεο από την απογείωση του Solar Impulse

Ιστορική τεχνολογική πρόκληση και επίτευγμα άνευ προηγουμένου θα αποτελέσει η επιτυχής ολοκλήρωση του δύσκολου ταξιδιού του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse που απογειώθηκε τη νύχτα από την Κίνα με προορισμό τη Χαβάη. Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, το οποίο κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια και δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες. Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει να διανύσει απόσταση 8.500 χιλιομέτρων.... Δεν μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του, η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ελβετός θα πρέπει να πηδήξει με αερόστατο στον ωκεανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς βοήθεια.
Το Solar Impulse 2, του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες, αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι για τον γύρο του κόσμου με  σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια.
Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο







 
 
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/05/solar-impulse.html

Γκάφα της NASA: Πώς παραδέχεται οτι ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ στο ΦΕΓΓΑΡΙ ! ! !


 Παραδοχή / Γκάφα της NASA!!! για επικινδυνότητα των ζωνών Van Allen! παραδέχονται οτι δεν πήγαν πότε στο φεγγάρι!


Εδώ πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για συνωμοσιολογία!! Και όμως ειναι ένα απο τα χιλιαδες ψέμματα που λένε στα σχολειά! .

Πρόκειται για επίσημο βίντεο της NASA (τον Οκτώβριο του 2014) στο οποίο ο μηχανικός του ORION, Kelly Smith, (και αφηγητής του βίντεο), παρουσιάζει στο ευρύ κοινό την πορεία του διαστημοπλοίου ORION, κάνοντας την απίστευτη γκάφα να παραδεχτεί επίσημα και δημόσια πως ακόμα και σήμερα, (παρά την
πρόοδο της τεχνολογίας), υπάρχει απίστευτος κίνδυνος για το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο να περάσει, όχι μια φορά, αλλά δύο, μέσα από τις ραδιενεργές και θανατηφόρες ζώνες Van Allen και πως στο μέλλον θα πρέπει να κάνουν αρκετά τεστ ώστε να καταφέρουν να περάσουν με ασφάλεια, “άνθρωπό” μέσα από τις ζώνες αυτές !!!

Και βέβαια, το ερώτημα που γεννιέται μετά από αυτήν την γκάφα της NASA είναι:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙOYN ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1969 όταν έστειλαν τις επανδρωμένες αποστολές Apollo 11, 12, 14, 15, 16 και 17 στην σελήνη, και 12 διαφορετικές φορές ο “άνθρωπος” πέρασε από τις θανατηφόρες ζώνες Van Allen χωρίς να υποστεί τις συνέπειες και χωρίς να έχει ουσιαστικά καμία προφύλαξη ή μελετημένο σχέδιο αντιμετώπισης της ραδιενέργειας μέσα από τα “αρχαία “ σκάφη Apollo;

Στο παρακάτω βίντεο λέει ο αφηγητής Kelly Smith:

«Radiation like this could harm the guidance systems, on-board computers or other electronics on Orion,» «Shielding will be put to the test as the vehicle cuts through the waves of radiation… We must solve these challenges before we send people through this region of space.» οι ψεύτες!

Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 3ο λεπτό



«Ακτινοβολία, όπως αυτή θα μπορούσε να βλάψει τα συστήματα πλοήγησης του σκάφους, υπολογιστές ή άλλα ηλεκτρονικά στο Orion,» «Η θωράκιση θα πρέπει να τεθεί υπό δοκιμασία, καθώς το όχημα θα περνά μέσω αυτών των κυμάτων ακτινοβολίας … Πρέπει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα πριν στείλουμε ανθρώπους μέσα από αυτή την περιοχή του διαστήματος.»

Σας υπενθυμίζουμε για τις ζώνες Van Allen …

Γύρω από τον πλανήτη Γη υπάρχουν δύο θανατηφόρες περιοχές ακτινοβολίας που βρίσκονται όμως πολύ πιο πέρα από την θερμόσφαιρα. Οι ζώνες Βαν Άλεν αποτελούνται από σωματίδια με μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο που φέρονται να παγιδεύτηκαν από το γήινο μαγνητικό πεδίο και είναι άκρως ραδιενεργά θανατηφόρες για τον άνθρωπο σε έκταση χιλιάδων μιλίων.
Η κάθε ζώνη απ΄ αυτές έχει το σχήμα ενός πελώριου δακτυλιδιού και που η μία βρίσκεται στο εσωτερικό της άλλης. Το δε ισχυρότερο τμήμα της εσωτερικής ζώνης βρίσκεται γύρω στα 3.200 χλμ. από το έδαφος. Η προέλευσή της πιθανολογείται ότι οφείλεται στην ακτινοβολιακή ή ακτιενεργό δράση του Ήλιου, ενώ η ύπαρξη της εξωτερικής ζώνης κρίνεται πως έχει ηλιακή και κοσμική καταγωγή. Η ισχυρότερη περιοχή της δεύτερης βρίσκεται γύρω στα 16.000 χλμ. πάνω από τον Ισημερινό της Γης.
 
Το Apollo 11 φαίνεται πως ξεπέρασε αυτές τις ζώνες ως δια μαγείας χωρίς το πλήρωμά του να πάθει το παραμικρό και χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.!!!

Tα Διαστημικά οχήματα προσπαθούν να αποφύγουν τις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen που βρίσκονται σε περιοχές γύρω από τη Γη γεμάτες με «ηλεκτρόνια δολοφόνους» και κύματα πλάσματος. Η NASA ερευνά το ζήτημα αυτό με δύο βαριά θωρακισμένα διαστημόπλοια για να διαλευκάνουν το μυστήριο και να ανακαλύψουν τι κάνει αυτές τις ζώνες ακτινοβολίας τόσο επικίνδυνες και τόσο διαβολικά απρόβλεπτες.Όταν οι ζώνες ακτινοβολίας ανακαλύφθηκαν το 1958, απειλήθηκαν όλες οι ορθόδοξες ιδέες. Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την εντύπωση ότι ο χώρος γύρω από τη Γη ήταν άδειος, για να έρθει ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος της Αμερικής, Explorer 1 και να αποδειχθεί το αντίθετο. 

aetos-apokalypsis -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/nasa-gkafa-pos-den-pigan-pote-feggari-zones-van-allen.html#sthash.2NKn6Qco.dpuf

Ντοκουμέντο απο το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη!

Με τη βοήθεια αυτού του ντοκουμέντου, οποιοσδήποτε θα μπορέσει να κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για "θεωρία" αλλά για συνωμοσία πραγματική!


Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν.

Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, εγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009).

Όλα αυτά για να μας παρουσιάσουν τα πράγματα τραγικά, να μας επιβάλλουν δάνεια και να είμαστε σήμερα υποτελείς στους δανειστές μας.


Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (Από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009,μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης το 2010.

Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν. Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους.

Οπότε αν θέλει κανείς να αναζητήσει τις αιτίες για το τερατώδες χρέος, το οποίο καταπίνει ήδη την Ελλάδα, θα ανατρέξει στη θητεία του κυρίου Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και στις εφημερίδες της εποχής.

Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».

Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (!?!) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι, όπως σημειώνεται στα κιτάπια της Ιστορίας...

Και κάτι ακόμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε και υπερδιπλασίασε το έλλειμμα.

logiosermis.net
http://www.ksipnistere.com/2015/05/1964.html

Δείτε την υπόγεια πόλη… νεκρών που ετοιμάζεται στην Ιερουσαλήμ (Βίντεο)



Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός φιλόδοξου, νέου έργου στην καρδιά της ιερή γης του Ισραήλ, μια υπόγεια πόλη των νεκρών, όπου ένα τεράστιο δίκτυο από σύγχρονες κατακόμβες θα βρίσκεται κάτω από ένα βουνό.
Ουσιαστικά, είναι μια σύγχρονη εκδοχή των υπόγειων κρυπτών που ήταν μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική στις αρχαίες κοινωνίες. Αυτές οι υπόγειες κρύπτες θα διαθέτουν ένα αξιόλογο δίκτυο ανελκυστήρων και θα ενώνουν τις σήραγγες που θα φιλοξενούν άλλοι 22.000 τάφοι.

Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει για το έργο που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια, στο χώρο του νεκροταφείου Har HaMenuchot, το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Ισραήλ, όπου 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη ταφεί πάνω από το έδαφος.

Ο Hananya Shachar, διευθυντής της Εβραϊκής Κοινότητας και Κοινωνίας Ταφής της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στην Washington Post: «Χρειαζόμαστε τη γη μας για τους ζωντανούς και όχι για τους νεκρούς.

«Τώρα έχουμε τον εξοπλισμό για τις γεωτρήσεις, την τεχνογνωσία και τα μέσα, γι “αυτό είπαμε: “Ας το κάνουμε’».



Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τις προ-πωλήσεις των ταφικών οικοπέδων, ως επί το πλείστον σε Εβραίους, ενώ θα είναι ελεύθερο και σε Ισραηλινούς.

Η διάτρηση κάτω από το βουνό είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς η ανάγκη για εύρεση χώρου νεκρών είναι μεγάλη.





Χτισμένο το 1951, το Har Hamenuchot, συνεχώς επεκτείνεται σε μέγεθος για να γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας.




Πριν από τη δημιουργία του, το Όρος των Ελαιών στην ανατολική της πόλης ήταν το κύριο νεκροταφείο της χώρας.





Παρά τους αρχικούς δισταγμούς, οι υπερ-Ορθόδοξες κοινωνίες ταφής του Ισραήλ έχουν αγκαλιάσει την ιδέα ως την πιο αποτελεσματική εβραϊκή πρακτική σε μια εποχή όπου τα περισσότερα από τα νεκροταφεία στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτα.
 
 
 
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2015/05/blog-post_31.html

ΔΕΟΣ στη Σιβηρία! Άγαλμα 10.000 ετών με κρυμμένα μηνύματα για την ανθρώπινη δημιουργία!!!


 10.000 ετών αρχαίο άγαλμα (δύο φορές περίπου παλαιότερο από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου) έχει… σταλεί στη Γερμανία για περαιτέρω έρευνα.
Το Shigir Idol είναι το αρχαιότερο ξύλινο άγαλμα στον κόσμο και ανακαλύφθηκε την 24η Ιανουαρίου του 1894 σε βάθος 4μ στα ορυχεία της Shigir, στην ανατολική πλαγιά της Μέσων Ουραλίων, περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αικατερινούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Siberian Times.»


Οι έρευνες στην περιοχή έχουν ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια, μετά την ανακάλυψη μιας ποικιλίας προϊστορικών αντικειμένων στο ανοικτό ορυχείο χρυσού. Καλυμμένο με Μεσολιθικά σύμβολα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το 2,8 μέτρων άγαλμα είναι μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην πρόσφατη ιστορία.
Το άγαλμα με τα επτά πρόσωπα μπορεί να ξαναγράψει τα βιβλία της ιστορίας και τους τρόπους σκέψης μας, λένε οι ερευνητές, εικάζοντας ότι τα κωδικοποιημένα μηνύματα που έχουν χαραχθεί πάνω στο άγαλμα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου και την προέλευση των ανθρώπινων όντων!
Ο καθηγητής προ-Γερμανικών πολιτισμών Thomas Terberger είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιου είδους αρχαίας γλυπτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μελετώντας αυτό το είδωλο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας στο τέλος του χειμώνα, (αρχές) του επόμενου έτους. »
Ένας άλλος καθηγητής ο Μιχαήλ Zhilin, κορυφαίος ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, εξήγησε: «Μελετάμε το είδωλο με ένα αίσθημα δέους. Είναι ένα αριστούργημα, που μας μεταδίδει μια τεράστια συναισθηματική αξία και δύναμη. Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυπτό, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στον κόσμο.

«Το άγαλμα καλύπτεται με αχλή μύθου, και καλά κρυπτογραφημένων πληροφοριών. Οι άνθρωποι περνούσαν τη γνώση τους μέσω του Ειδώλου».
Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να βγάλουν κάποια σαφή συμπεράσματα για τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτό το αριστούργημα, παρόλο που η λεπτομέρειες του κώδικα εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τον σύγχρονο άνθρωπο.
 
 
 
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/05/10000.html

ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΗ


Όταν λέγαμε ότι η ελληνική μυθολογία αποτελεί την κωδικοποιημένη αλήθεια για τον κόσμο, τη θεότητα και τον άνθρωπο, κάποιοι θεώρησαν ότι εικάζουμε ή ότι υποθέτουμε.

Σας θυμίζει κάτι το κέρας της Αμάλθειας σε σχέση με την κοσμική δημιουργία;

Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να αρχίζουμε να ερευνάμε και να στοχαζόμαστε.....

Το Κέρας της Αιγός Αμαλθείας έθραυσεν ο Δίας και το γέμισε με όλα τα Δώρα, ως σύμβολον αφθονίας και γονιμότητος. Κατά τον Κώδικα του Έλληνος Λόγου του Σημαιοφόρου Θεολόγου, η λέξις κέρας σημαίνει:
ΚΕ = προς κάτω εκτείνεται
ΡΑς = η ροή πρωτίστως του φωτός, από την αρχικήν δύναμιν.

Ο Δίας ως
Δ = δύναμις που δομεί και δημιουργεί,
ΙΑς = απαύστως τροφοδοτεί, εκ της αρχικής δυνάμεως.
Συνεπώς η Δύναμις του Διός δύναται να κατέχη το Κέρας, το οποίον διά του -Κ- σημαίνεται στερεά, κάτω δύναμις, ενώ με το -Ρ- σημαίνεται πάσα Ροή (φωτός, ενεργείας κ.λπ.).

Η δύναμις του Διός, που περικλείει το Κέρας, είναι της Αμαλθείας.
Κωδικώς, Αμάλθεια σημαίνει:
Α = την αρχικήν δύναμιν
ΜΑ = της ορατής φύσεως και
Λ = την λαμπρότητα του φωτός
Θ = που θεάται
ΕΙΑ = επί της εκτάσεως και τροφοδοτεί από την αρχικήν δύναμιν .

 
Με άλλα λόγια, η Αμάλθεια είναι η

ΑΜ = αρχική δύναμις της φύσεως
ΑΛΘΕΙΑ = και η Αλήθεια
Όποιος κατέχει από τον Δία, δηλαδή την υπερέχουσα δύναμιν, το Κέρας της Αμαλθείας ή την σταθερή αξία της Αληθείας, αυτός δικαιούται όλων των Αγαθών. Βεβαίως, πρωτίστως το νόημα αποδίδεται στα διανοητικά πεδία και υστέρως αφορά τα υλικά.
Το Κέρας αυτό, κατά μίαν άλλην μυθολογικήν εκδοχήν, εδόθη στον Αχελώον. Η Αμάλθεια, κατά τον μύθον είναι Αίξ ή Αίγα, κοινώς κατσίκα.
Κωδικώς, η λέξις - ονομασία Αίγα δηλώνει:
ΑΙ = τις αιώνιες δυνάμεις
Ξ ή Κ + Σ = στην Κάσα, που δηλώνει τα σώματα, τα υλικά.
Κάθε Κάσα, που κατά το λεξικόν σημαίνει «οικία - καλύβη», έχει
Κ = στερεά δόμηση και διαθέτει
Σ = έσω χώρον
Αυτές οι Κάσες, τα σώματά μας δηλαδή, έχουν λάβει τα Θεϊκά δώρα σε αφθονία, ώστε να συντηρούνται και να ευημερούν.
Η Αίξ, όμως, λέγεται Αμάλθεια και συνεπώς πειθαρχεί στον νόμο της Αληθείας.

Κάθε Κάσα ή κάθε φυσικό σώμα έχει δεσμούς αδελφικούς με τα άλλα φυσικά - υλικά σώματα, διά τούτο καλούμεθα και Κάσιοι = αδελφοί, όλοι οι επί πλανήτου άνθρωποι.
Εν τέλει, το Κέρας της Αμαλθείας που έλαβε ο Αχελώος το έδωσε στον Ηρακλή και αυτός στον Οινέα, τον σύντροφό της Αλθαίας. Με θαυμαστόν τρόπον, ο Οινεύς κωδικώς, με το γράμμα Ν σημαίνει τον Νου, ενώ η Αλθαία είναι η Αλήθεια η ΑΙ = αιωνία.
Άρα το Κέρας της Αμαλθείας ή η δύναμις της Αληθείας, ανήκει στον Οινέα, δηλαδή τον Νουν, διότι αυτός είναι η αληθινή αξία του κόσμου τούτου. Yannis Pantazis
ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ: Κώδιξ της Ελληνικής Γλώσσης, του Θεολόγου Σημαιοφόρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ 
diadrastika.com

Ψυχικές απώλειες = Είσοδος 5ης Διάστασης στον πλανήτη


Μέσα από την όλη διαδρομή από τις Ψυχικές απώλειες που βρίσκονται στην ετικέτα Φοίνικας, όπου ο Φοίνικας είναι ένας δρόμος που βρίσκεται μέσα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, θα περάσουμε να δούμε την διαδρομή της Νέας Αρχής στον Πλανήτη μας.
Στην διαδρομή αυτή από τις ψυχικές απώλειες, δηλαδή με ποιο τρόπο εμείς αποδυναμώνουμε την ψυχή μας είδαμε τις ενότητες :

Θλίψη
Απαξίωση
Ανταγωνισμός
Θυμός
Συκοφαντία
Μιζέρια
Αχαριστία- αγνωμοσύνη
Δρόμοι οι οποίοι εξαναγκάζουν την ψυχή μας μέσα από μία απώθηση να φεύγει από το σώμα αναγκαστικά και με τη βία. Αφού μέσα από αυτούς τους δρόμους το σώμα αποδυναμώνεται και η ψυχή δεν μπορεί να κατοικήσει πολύ σε ένα τέτοιο σώμα. Πώς αποδυναμώνεται το σώμα ? Μα μέσα από αυτές τις ενότητες, το σώμα αποκτά ασθένειες οι οποίες κάποιες φορές καταλήγουν να είναι θανατηφόρες. Ο Θεός και Πατέρας μας σεβόμενος την ελεύθερη Βούληση που μας έχει δώσει, δεν μπορεί να παρέμβει και να επέμβει αν δεν Του το ζητήσουμε. Εκείνος μας έχει δώσει τον τρόπο μέσα από τον Λόγο- Πράξη του ίδιου του Υιού Του. Έτσι περιμένει από εμάς να καταλάβουμε τι κάνουμε και τι προκαλούμε μέσα από αυτούς τους δρόμους. 


Μας έδωσε λοιπόν και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, εκτός από τα Ευαγγέλια, για να μας δείξει τι θα συμβεί στον καθένα ατομικά αν επιλέξει αυτά τα μονοπάτια τα οποία είναι γεμάτα αγκάθια και καρφιά.
Αυτά τα 7 βήματα που η ψυχή χάνει τον δρόμος της πολλαπλασιάζονται μέσα στην αποκάλυψη του Ιωάννη και παρουσιάζονται επί 4 μέσα από τα συνεχόμενα 7ρια. Όπως είναι οι 7 φιάλες, οι 7 σφραγίδες και τα 7 σαλπίσματα μαζί με το αρχικό 7 από αυτά τα βήματα, φτάνουμε να βλέπουμε τα 28 πρόσωπα της σελήνης. Η σελήνη όπως έχουμε ξανά αναφέρει επηρεάζει τα ύδατα, τόσο του πλανήτη αλλά και του σώματός μας. Ένα σώμα το οποίο είναι δεμένο με αυτούς τους 7 δρόμους μοιάζει έρμαιο, μοιάζει να έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα. Έτσι ο άνθρωπος αυτός νομίζει ότι ζει, μπορεί να υπάρχει, να δουλεύει, να διασκεδάζει κλπ. Αλλά πάντα και για τα πάντα θα μοιάζει ότι «κάνει μια τρύπα στο νερό». Πάντα και από τα πάντα θα χάνει και θα κάνει κύκλους γύρω από δρόμους πόνου και δυστυχίας.
Μέχρι που θα έρθει η στιγμή του μεγάλου Πόνου. Μία διαδρομή που την περιγράφει ο Ιωάννης μέσα στο κεφάλαιο της Αποκάλυψης. Μόνο που έτσι όπως περιγράφετε μοιάζει συλλογικό κομμάτι. Δηλαδή ότι θα το βιώσουμε όλοι μαζί και έτσι όλοι αναζητάμε τα σημάδια, για να δούμε που ακριβώς είμαστε. Ο καθένας μας είναι στο σημείο της επιλογής του, ο καθένας μας έχει τα σημάδια της αποκάλυψης. Τον καθένα μας ξεχωριστά αφορά το κάθε κεφάλαιο. Άρα ο καθένας μας μπορεί να αναζητήσει ποιο σημείο της Αποκάλυψης βιώνει.. Ο καθένας μας είναι έτοιμος να υποστεί το ανάλογο κεφάλαιο. 


Μόνο που επειδή χάσαμε εντελώς την προσωπικότητα μας και γίναμε πρόβατα κατ’ επιλογή και ακολουθούμε σαν μαγεμένοι όλα όσα μας δίνουν και μας ρίχνουν στα πόδια μας , λες και είμαστε χειρότεροι από τα σκυλιά, ναι έτσι θα γίνει. Θα βιωθεί η Αποκάλυψη τελικά και από όλους ή μάλλον από τους περισσότερους. Ήδη είμαστε σε τέτοιους ρυθμούς, αν δεν το έχουμε καταλάβει. Κάποια πράγματα γίνονται τόσο μαζικά και τόσο ξαφνικά και μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Κι όμως δεν είμαστε απροετοίμαστοι, γνωρίζαμε και γνωρίζουμε. Όμως γιατί κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε και είμαστε μέσα στη δύνη του εγώ και της ύλης, λες και όλα αυτά που βλέπουμε μας ανήκουν, είναι απορίας άξιο.
Ο άνθρωπος κάνει ότι περνά από το χέρι του αντί να είναι μία αρμονία με όλους τους άλλους, να τους μάχεται όλους τους άλλους. Μεταξύ μας τρωγόμαστε και μακάρι να ξέραμε και το γιατί. Για ένα κομμάτι γη ? Για ένα χρηματικό ποσό ? Για ένα αυτοκίνητο ? Μα για ότι τρωγόμαστε είναι τόσο επίγειο και τόσο κενό που δεν έχει νόημα. Μακάρι οι άνθρωποι συχνά να έκαναν μία βόλτα από τα νεκροταφεία και από τα νοσοκομεία. Καμία έχθρα δεν θα υπήρχε αν ήξερες ότι αύριο μπορεί να πεθάνεις. Τίποτε από αυτά που μάχεσαι σήμερα δεν θα είχε την ίδια ένταση αν ήξερες ότι αύριο είναι το τέλος. Όμως κανείς μας δεν φιλοσοφεί πια. Κανείς μας δεν δείχνει την αγάπη και τη ουσία. Αιχμάλωτοι και ευάλωτοι λοιπόν καθώς είμαστε, ακολουθούμε στον ρυθμό που χτυπάει, τον ρυθμό της Αποκάλυψης. Η Αποκάλυψη μας προετοίμασε, δεν μας προειδοποίησε μόνο. Γιατί η προειδοποίηση είναι μία γενική κατάσταση με τη θέση «πρόσεχε». Πρόσεχε έτσι γενικά και όχι ειδικά. Όμως η Αποκάλυψη μας λέει ξεκάθαρα τι ακριβώς θα γίνει, άρα είναι προειδοποίηση. Θα συμβεί αυτό κι εκείνο, αν δεν είστε στον δρόμο της Αγάπης, λέει.
Το περίεργο είναι ότι ο άνθρωπος πιστεύει με μεγάλη ευκολία τους συνανθρώπους του και τα σκευάσματά τους είτε είναι τροφές, είτε είναι εργαλεία, είτε ότι, αλλά δεν πιστεύει λέξη από αυτά που είπε και που κάνει ο Θεός. Δίνουμε πίστη σε σκευάσματα αδυνατίσματος, σε σκευάσματα που έχουν μέσα τους τον θάνατο και όμως την νεότητα και το φρέσκο του Θεού και της αγάπης, δεν το πιστεύει ο άνθρωπος και το μάχεται. 


Όμως όπως και να έχουν τα πράγματα είτε πιστεύουμε είτε όχι στον Θεό, οι πλανήτες και γενικά όλο το σύστημα του Σύμπαντος λειτουργεί μέσα από μία αρμονική τροχιά επανάληψης και όχι μόνο. Που σημαίνει οι αλλαγές που είναι γραμμένες θα βιωθούν. Εμείς θα επιλέξουμε και εμείς έχουμε ακόμη τα ινία στα χέρια μας να διαλέξουμε σε ποιο «άρμα» θα ανέβουμε.
Η 5η διάσταση πια είναι έτοιμη. Η Νέα Ιερουσαλήμ και τα προπύλαια της Νέας Βηθλεέμ είναι έτοιμα.
Τι γίνεται όταν ένα οικοδόμημα είναι έτοιμο ? Αναζητά το ανάλογο οικόπεδο για να γίνει η τοποθέτησή του. Έτσι ακριβώς θα γίνει και τώρα. Οι Ανώτεροι Εαυτοί, που βρίσκονται στην μέχρι τώρα 5η  Διάσταση, είναι το οικοδόμημα το έτοιμο. Τώρα θα αρχίζουν να αναζητούν τα έτοιμα οικόπεδα- σώματα για να κατοικήσουν στην γη. Τα οικόπεδα αυτά όταν θα αρχίσουν να έχουν τον Ναό πάνω τους και να είναι τα ίδια η Νέα Βηθλεέμ για να αρχίσει η ετοιμασία του Ιερού Βρέφους μέσα σε κάθε άνθρωπο.
Έτσι αν δεν βρεθούν έτοιμα τα οικόπεδα- σώματα για να δομηθεί πάνω τους η Νέα Βηθλεέμ, τότε η 6η σφραγίδα θα ανοίξει για τον καθένα ατομικά και συλλογικά.
Θα ρωτήσει κάποιος τώρα, «να φοβηθώ» ? Όχι φυσικά, ο φόβος δεν είναι δρόμος, αλλά ένα κομμάτι που δεν ανήκει στους ανθρώπους που ποιούν το θέλημα του Θεού και της ψυχής τους. Ο άνθρωπος που έχει ακούσει το εσωτερικό του κάλεσμα, αυτό της ψυχής του, τότε έχει ήδη αρχίσει να βιώνει και να ποιεί το θέλημα του Θεού. Γιατί ο Θεός, δεν μας εγκατέλειψε ούτε ένα λεπτό. Εμείς του έχουμε γυρίσει την πλάτη και νομίζουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι τώρα αυτό που κάνει κουμάντο πάνω στον πλανήτη είναι η πλάνη μέσα από το μυαλό και τον εγωισμό. Δύο δεινά που έχουν φέρει τον πλανήτη σε απόλυτη ανισορροπία. Όμως ο Θεός μας είπε, ότι Εκείνος τα ορίζει όλα και ότι εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον. 


Μέσα λοιπόν σε αυτό το κομμάτι της Αποκάλυψης του Ιωάννη στο κεφάλαιο ΣΤ’ από το εδάφιο 12 ως το τέλος γράφει ακριβώς ό,τι θα βιώσει ο κάθε ένας που δεν έχει έτοιμο το οικόπεδό του, εαυτό του για να γίνει αυτή η Νέα Δομή.
Όπου ύστερα θα περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο το Ζ’ εδάφιο 2 μέχρι 15, όπου εκεί αναφέρει : Αυτός που έχει τη σφραγίδα του Θεού, ο οποίος είναι η ζωή και η πηγή της ζωής δεν θα επέλθουν εναντίον του οι καταστροφές αυτές. Αυτός που είναι ο ίδιος η ζωή και η πηγή της ζωής είναι αυτός που έχει ετοιμάσει την Νέα Βηθλεέμ και ετοιμάζει μέσα του τον Χριστό. Αυτοί έχουν την αμέριστη προστασία από τον Θεό και δεν θα τους συμβεί απολύτως τίποτε.
Ο καθένας μας λοιπόν είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του. Ο καθένας μας μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να πάρει απόφαση να αλλάξει δρόμο. Να περάσει από το σκληρό και άκαμπτο εγώ στον Ιερό σκοπό της ψυχής του και να ζητήσει να ενωθεί με τον Θεό. Πώς ενώνομαι με τον Θεό ? Μα φυσικά χωρίς την κατάκριση, με την ταπείνωση, με την μετάνοια και να είμαστε συνεχώς στο μονοπάτι της αγνής Αγάπης.


Θέληση και Πίστη για να φτάσουμε από το μονοπάτι του πόνου στη λεωφόρο του Παραδείσου επί γης.  

Δωροθέα 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Paul Craig Roberts: "Aν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη τότε θα διαλυθεί η αμερικανική Αυτοκρατορία" (vid)

 
Τον τρόμο των ΗΠΑ, στην σκέψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να στραφεί στη Ρωσία με ότι αυτό συνεπάγεται γεωπολιτικά με αποτέλεσμα την διάλυση της "αμερικανικής αυτοκρατορίας", περιγράφει ο πρώην Αμερικανός υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν, και πρώην εκδότης και αρθρογράφος των Wall Street Journal, Business Week, και Scripps Howard News Service, Dr. Paul Craig Roberts.
Και μόνο στη σκέψη, ο Ομπάμα έχει τρομοκρατηθεί, αφού μπορεί να φαίνεται απίστευτο λόγω της γνωστής "πλύσης εγκεφάλου" από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, αλλά η «Μικρή» Ελλάδα μπορεί να βάλει οριστικά τέλος στην Αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
"Οι ΗΠΑ παρακμάζουν πάρα πολύ γρήγορα, και εάν υπάρξει κρίση στην ευρωζώνη, τότε όλα θα οδηγηθούν στην Κόλαση διότι, υπάρχουν πάρα πολλά παράγωγα συνδεδεμένα με ομόλογα, μετοχές, νομίσματα, και πολιτική αξιοπιστία".
Τον τρόμο του προέδρου των ΗΠΑ, αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο Dr. Paul Craig Roberts «Μέχρι πρότινος η Ουάσινγκτον είχε πάρει όλα τα ρίσκα και έβαλε εναντίον της Ρωσίας. Είχε υπολογίσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με τη Ρωσία, τη διάλυση των πολύ κερδοφόρων οικονομικών σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, και την ανανέωση του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία. Τώρα κοιτάξτε, οι μπάσταρδοι τα πήραν όλα πίσω. Γιατί η Ουάσιγκτον το κάνει αυτό;
Μπροστά υπάρχει η αποσύνθεση της αυτοκρατορίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευρωπαϊκή χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και η αμερικανική αυτοκρατορία τελειώνει. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Τώρα βλέπουμε ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η χώρα – θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα."
Αν οι Έλληνες πουν, «Κοίτα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν δίνουν δεκάρα για εμάς? Πρόκειται να μας χώσουν ακόμα πιο κάτω στο έδαφος. Έτσι και εμείς αποχωρούμε», και στη συνέχεια στραφούν προς τη Ρωσία, αυτό θα σημαίνει και το τέλος της αυτοκρατορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
"Πρέπει να αναρωτηθούμε, αφού αυτοί που κυβερνούν τις ΗΠΑ τύπωσαν δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσουν τις JP Morgan, Citibank, Goldman Sachs και τις βρετανικές τράπεζες γιατί δεν τυπώνουν χρήμα και για την Ελλάδα ώστε να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα; Επειδή προτιμούν την καταπίεση των ανθρώπων από το να σώσουν την Αυτοκρατορία τους, έτσι λοιπόν τα πράγματα μπορεί να εκραγούν ανα πάσα στιγμή."
Aκολουθεί ηχογραφημένη προ μηνός συνέντευξη του διακεκριμένου οικονομολόγου στην οποία επιχειρηματολογεί γιατί βλέπει να έρχεται σοβαρή κρίση, αυτή τη φορά δολαριακή, και καθιστά σαφές για ποιο λόγο οι Αμερικανοί δεν θέλουν να "σκάσει" ένας "πυροκροτητής" σαν την Ελλάδα που αποτελεί μέλος της ευρωζώνης.
 
Σε άλλη του συνέντευξη είχε μιλήσει για την προσέγγιση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ Αθήνας και Μόσχας λόγω της γενοκτονικής λιτότητας που επέβαλαν και θέλουν να συνεχίσουν οι δανειστές.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/05/paul-craig-roberts-vid.html

Αντωναλέξης Τσιπραμαράς

Αν οι ειδήσεις δεν αφορούσαν στους πρωταγωνιστές, αλλά στα αποτελέσματα της πολιτικής στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσες να αντιληφθείς ότι έχει αλλάξει κυβέρνηση. Κι όχι μόνο τώρα, με την «πρώτη φορά αριστερά», αλλά σ’ ολόκληρη τη μεταπολίτευση. Ναι, ο Μπαλτάς διαλύει τα πάντα στην Παιδεία, τσεκουρώνει ό,τι θετικό προέβλεπε ο νόμος Διαμαντοπούλου, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν αυτή που είχε αρχίσει να τον πριονίζει, άρθο – άρθρο; Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν αυτές που αποδέχθηκαν ως νόμο τον φασισμό του φοιτητοπατέρα και την μετατροπή των Πανεπιστημίων σε αχούρια και άντρα παρανομίας; Ναι, ο Σκουρλέτης πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να έχει περισσότερους συνταξιούχους απ’ όσους εργαζόμενους, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν αυτές που έστησαν τη φάμπρικα των πρόωρων συντάξεων και των ψευτοανάπηρων; Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν άφησε ανέγγιχτα τα «ώριμα δικαιώματα» των ημετέρων; Δεν διαφήμιζε μέχρι την μέρα των εκλογών πλασματικά χρόνια και εθελούσιες χρυσοπληρωμένες εξόδους 50άρηδων;


Για περισσότερα  AV
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_895.html

Χρυσόγονος: Θα μπουκάρουμε στα σπίτια και θα μαζέψουμε τα λεφτά… (ΣΥΡΙΖΑ-ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ)

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΘΥΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ Ή ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ [ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΠΕΤΡΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΝΟΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ]
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ [ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 150% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΠΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ } ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΑΙ Ε.ΣΥ. ΦΤΑΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΜΕ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΑ «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ,
 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ). ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΙΣΩ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΕΛΙΚΟ (κατεβάστε το)
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ email:    vikychar@yahoo.com. 
ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 6909110061 Ή/ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 6936057110.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 5η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΠΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΑΗΡ, ΑΗΡ, ΑΗΡ.
………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………xrisogonos

Χρυσόγονος: Θα μαζέψουμε τα χρήματα των Ελλήνων

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση».
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση στα Παραπολιτικά του Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος μιλώντας θεωρητικά και κάνοντας λόγο για ένα απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία, τότε θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων.
Ειδικότερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε – προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας».
Και συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος πως «Ένα άλλο σενάριο τόνισε θα ήταν να βρεθεί χορηγός – που θα μπορούσε να είναι η Κίνα- ο οποίος θα παρέχει στην Ελλάδα 20 δισ. για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και άλλα 25 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η οικονομία για τη μετάβαση σε άλλο νόμισμα».
Με αφορμή την δήλωση του κ. Παππά για την επιβολή κομματικής πειθαρχία σε ότι αφορά την ψήφιση της συμφωνίας ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε: «Είναι λογικό. Βέβαια όταν λέμε κομματική πειθαρχία δεν εννοούμε διαγραφές με μονομερή απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε προφανώς ότι κάποιοι που δεν θα στοιχηθούν προς τη γραμμή του κόμματος θα πρέπει να δώσουν λόγο στα προβλεπόμενα από το καταστατικό συλλογικά Όργανα. Εκτός αν αποφασίσουν οι ίδιοι να ανεξαρτητοποιηθούν και βέβαια αν ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης κάποιων βουλευτών χαθεί η δεδηλωμένη και τυχόν οδηγηθούμε σε εκλογές επίσης για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων αρμόδια είναι η Κεντρική Επιτροπή. Θέλω να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με διαδικασίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη κομμάτων που άσκησαν εξουσία πριν από εμάς».
Για να μπορεί να γίνει ρήξη με όρους στοιχειωδώς αποδεκτούς δηλαδή όρους συνέχισης μιας στοιχειώδους κανονικότητας στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή πρέπει να βρεθεί «χορηγός». Δηλαδή να βρεθεί κάποιος για να μας χορηγήσει κατά κυριολεξία γιατί για δάνειο δεν μπορεί να μιλάμε πλέον αν έχουμε κάνει παύση πληρωμών, να μας κάνει μια χορηγία καμιά 20αρια δισ. ίσως και λίγο παραπάνω για να ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ σε ένα βάθος δύο-τριών ετών όποτε ωριμάζουν οι δόσεις του. Διότι το ΔΝΤ κανένας στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να μην το πληρώσει στο τέλος. Το πολύ –πολύ που κατάφεραν κάποιες χώρες της Αφρικής ήταν να το καθυστερήσουν από 3 ως 5 χρόνια.
Ένα αυτό και δεύτερον άλλα τόσα περίπου τουλάχιστον 20 με 25 για να μπορέσουμε να σχηματίσουμεσυναλλαγματικά αποθέματα που θα είναι απολύτως απαραίτητα τουλάχιστον τους πρώτους μήνες που η ισοτιμία της νέας δραχμής θα είναι εντελώς αβέβαιη άρα κανείς δεν θα παίρνει το νόμισμά σου στο εξωτερικό άρα δεν θα μπορείς να εισάγεις τα στοιχειωδώς απαραίτητα, θα καταρρεύσει τελείως η οικονομία σου. Αν δεν βρεθεί τέτοιος «χορηγός»…

Μιλώντας για τη συμφωνία και τη λογική του μονόδρομου ο Κώστας Χρυσόγονος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μονόδρομος δεν είναι τίποτα στην ζωή. Φοβάμαι ότι δεν μπορεί να γίνει διαχείριση αυτού του πράγματος, της εξόδου μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος» ενώ στην ερώτηση αν βλέπει εκτροπή αποκρίθηκε «Μιλάμε τελείως θεωρητικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 50-45-43 λένε άλλοι, δισεκατομμύρια ευρώ σε φυσική μορφή στα χέρια των ελλήνων εάν υπήρχε ένα καθεστώς το οποίο θα έστελνε την Αστυνομία, δεν ξέρω ποιους μηχανισμούς θα έστελνε στα σπίτια για να τα μαζέψει αυτά θεωρητικά θα μπορούσε να σχηματίσει συναλλαγματικά αποθέματα και να ξεπληρώσει το ΔΝΤ με αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι κάτι υποθέτω που δεν το θέλουμε, εγώ τουλάχιστον δεν το θέλω»
Στη συνέχεια ερωτώμενος για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει ένα σχέδιο για να μαζευτούν τα λεφτά από τους πολίτες απάντησε » Δεν ξέρω να υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν ξέρω αν το υποστηρίζει κανείς επαναλαμβάνω, θεωρητικώς πάντως είναι κάτι. Το λέω, επαναλαμβάνω, όχι ως απλώς απευκταίο αλλά ως μη πραγματοποιήσιμο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος που θα έκανε τέτοια θηριωδία διότι αυτό καταλαβαίνετε ότι θα ήταν σενάριο ουσιαστικά» http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1337747/hrysogonos-tha-mazepsoyme-ta-hrhmata-ton-ellhnon.html
……………………………………………………..
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!
Γεννήθηκε το 1961.
Πτυχίο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983 με βαθμό άριστα (9.90/10).
Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας το 1987 με βαθμό magna cum laude.
Λέκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990, επίκουρος καθηγητής το 1993, αναπληρωτής καθηγητής το 1999, καθηγητής το 2003 με γνωστικό αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε το ίδιο αντικείμενο επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Bayreuth του Regensburg και του Αννοβέρου.
Διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, καθώς και Σύμβουλος Σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης….
……………………………………………………………….
ΣΥΡΙΖΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ !!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=15803

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters