Σάββατο 2 Μαΐου 2015

CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !

 
radar

Ένα θέμα που έχει επανέλθει στα ΜΜΕ και κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο είναι το θέμα του Ελληνικού ραντάρ που εντοπίζει αεροσκάφη τεχνολογίας stealth κατά τους σχεδιαστές του!
 
Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος...CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου ! 
To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !
 
Το CCIAS θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 (τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. x 35a 3view TuAF
 Πρόκειται για μια τερατώδη απόφαση για την οποία, σε περίπτωση μιας απεφευκτέας ελληνοτουρκικής συρράξεως και του βέβαιου αρνητικού για την Ελλάδα αποτελέσματος, αυτοί που την έλαβαν σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο.
 
Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της απαράδεκτης φύσεως της παραπάνω αποφάσεως, αρκεί να αναφερθούν εν συντομία ορισμένες μόνο βασικές παρατηρήσεις που αφορούν τον σύγχρονο πόλεμο. Πρώτον, ασχέτως της ισχύος μιας χώρας στη θάλασσα και στην ξηρά, ο πόλεμος κρίνεται αποκλειστικώς στον αέρα.
 
Δεύτερον, όλοι οι τελευταίοι πόλεμοι κατέδειξαν ότι, για την επιτυχή έκβαση μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταστολή της εχθρικής αεράμυνας, των δικτύων εγκαίρου προειδοποιήσεως, σταθμών διοικήσεως και ελέγχου κ.λπ. 
 
Τρίτον, για την καταστροφή των ανωτέρω χρησιμοποιούνται μέσα μη δυνάμενα να αντιμετωπισθούν από μια χώρα με συμβατικά αμυντικά συστήματα, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους από τα συμβατικά ραντάρ, δεδομένου ότι η απειλή τίθεται από βλήματα μακρού βεληνεκούς (κυρίως Tomahawk στην περίπτωση των Αμερικανών) και χαμηλής διακριτικότητας (Low observability) μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (π.χ. F-35), όλα φυσικά σε συνδυασμό με άλλα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.f22 raptor xl
 
Από τα παραπάνω μέσα, η Τουρκία διαθέτει ήδη τα προαναφερθέντα UAV καταστολής εχθρικής αεράμυνας HARPY, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μία σειρά όπλων μακρού πλήγματος (stand-off weapons), με τα οποία είναι δυνατόν η καταστροφή στόχων από απόσταση ασφαλείας (εκτός βεληνεκούς της αντίπαλης αντιαεροπορικής άμυνας) και ως προανεφέρθη θα έχει σύντομα (από το 2015) και τα αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (F-35). Το αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει προκύπτει από δύο ασκήσεις που έγιναν μία το 2010 (κατά τη διάρκεια της ασκήσεως «Αnatolian Eagle») και Pence-2013, στις οποίες κατεστράφησαν ισάριθμοι σταθμοί ραντάρ από τα HARPY.
 
H απόκτηση των HARPY από την Τουρκία (104 συνολικά συστήματα) απασχόλησε και απασχολεί ακόμη σοβαρότατα την Π.Α. από το 2002, που έγινε γνωστή η παραλαβή τους από την Τουρκία, χωρίς να βρεθεί ουσιαστικά λύση (υπάρχει περιορισμένης αποτελεσματικότητας παραπλάνησή τους μέσω ψευδών σταθμών εκπομπής ακτινοβολίας ραντάρ). 2harpy b1harpy t
Ο λόγος, απλός: Τα ΗΑRPY, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την καταστροφή ραντάρ (εγκαίρου προειδοποιήσεως, πλοίων, πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ραντάρ), παρουσιάζουν τις ίδιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους, όπως και οι γνωστοί πύραυλοι αντι-ραντάρ (π.χ., ΗΑRM-High Antiaradiation Missile). Και τούτο διότι, επειδή τα συστήματα αυτά έχουν παθητικό σύστημα καθοδηγήσεως -δεν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία ώστε να είναι δυνατή η παρεμβολή τους-, αλλά έλκονται από την ακτινοβολία του εχθρικού ραντάρ, αφήνουν στον αντίπαλο μόνο δύο επιλογές: ή να συνεχίσει να λειτουργεί το ραντάρ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ή να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην έχει εικόνα.
 
Για τις δυνατότητες αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, όπως τα F-35, δεν χρειάζεται να γίνει ειδική αναφορά εδώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών F-35 η Π.Α. είχε εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτήσεως σύγχρονων αεροσκαφών, το οποίο φυσικά δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.image.ashx
Η εισαγωγή αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, πολλαπλώς διαφημισθέντων και ως «αόρατων», ή συστημάτων χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως τα HARPY, με χρήση συνθετικών υλικών, ειδικών βαφών κ.ά. για μείωση του ίχνους τους από εχθρικά ραντάρ, καθώς και άλλων συστημάτων, επέφερε μια πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο, και τούτο για ευνόητους λόγους: Γιατί, για να καταστραφεί μια απειλή αυτής της μορφής, θα πρέπει να εντοπισθεί από τα ραντάρ, πράγμα σχεδόν αδύνατο από τα συμβατικής τεχνολογίας ραντάρ. 
 
Τούτο οδήγησε στην εντατική έρευνα, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν τα πρώτα παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων, όπως το τσεχικό VERA-E και το ουκρανικό Kolchuga. H εταιρία που κατασκεύαζε το πρώτο αγοράσθηκε σχεδόν αμέσως από αμερικανική εταιρία (για ευνόητους λόγους), ενώ αυτό της εταιρίας που κατασκευάζει το Kolchuga επιδείχθηκε προ ετών στην Ελλάδα, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, δεδομένου ότι κάθε σύστημα κόστιζε περί τα 50.000.000 ευρώ και η ανάγκη καλύψεως του ελληνικού χώρου (35-40 συστήματα) ανέβαζε το κόστος σε απαγορευτικά επίπεδα (της τάξεως των 2 δισ. περίπου). Σημ.: υπάρχουν ακόμη δύο συστήματα, το αμερικανικό Silent Sentry και το γαλλικό Ηοmeland Alerter 100, με τα συστήματα αυτά να παρουσιάζουν συγκριτικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έναντι των πρώτων δύο, η αναφορά των οποίων παρέλκει εδώ.
 
Περιέργως, ή μάλλον ουδόλως έτσι, αν ληφθεί υπ’ όψιν το τεράστιο και φυσικά ανεκμετάλλευτο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας, η απάντηση στο πρόβλημα εντοπισμού στόχων της παραπάνω κατηγορίας, προήλθε από μια ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων (των καθηγητών Αθ. Κωνσταντινίδη, Χρ. Σαραγιώτη, Κων. Πανούλα, Ιω. Κοσμίδη και Στυλ. Τριανταφυλλίδη). 
 
 
Η ομάδα αυτή ξεκίνησε, το 2006, ιδία πρωτοβουλία, ένα ερευνητικό πρόγραμμα κατασκευής ενός δικτύου παθητικών πολυστατικών ραντάρ -μη εντοπιζομένων από τον αντίπαλο!- για τον εντοπισμό στόχων χαμηλής διακριτικότητας (low obvervability-stealth), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα όλων των παραπάνω, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή και το έντονο ενδιαφέρον της στρατιωτικής ηγεσίας.
 
Η εξέλιξη του προγράμματος
 
Το πρόγραμμα, έπειτα από μία δοκιμή για απόδειξη της αρχής λειτουργίας (proof of concept), εξελίχθη σε βαθμό που αποτέλεσε το αντικείμενο εγκωμιαστικών σχολίων τόσο της Π.Α. όσο και κυρίως του ΓΕΣ, το οποίο με δύο έγγραφά του, και συγκεκριμένως της 13/8/2010 και της 29/1/2010 (τα έχουμε) αναφέρεται: α) στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο αναμένει την πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας και αναμένει την παρουσίαση της τελικής μορφής του ερευνητικού έργου των πέντε επιστημόνων (έγγραφο 13/8/2010) και β) στο γεγονός ότι κατά την εκτίμησή του το σύστημα μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος, να παράξει στρατηγικό πλεονέκτημα και να συμβάλλει στην αποφυγή αιφνιδιασμού κ.λπ. (έγγραφο 29/12/10). Αυτά, μετά την ομόφωνη απόφαση εγκρίσεως για συνέχιση του προγράμματος από δύο ΣΑΣΠ (Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού) και μία απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) στις 29/5/2010, η οποία χαρακτήρισε το πρόγραμμα.
 
Το εξωφρενικό αιτιολογικό της απόρριψης και η άμεση αντίδραση των ερευνητών
 
Το τι έγινε μετά μόνο στη σύγχρονη Ελλάδα, και μάλιστα αυτής της περιόδου, μπορούσε να γίνει. Γιατί στις 4 Σεπτεμβρίου η ηγεσία των Ε.Δ., με έγγραφό της προς τους πέντε ερευνητές και κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΑ (!), ακύρωσε όλες τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις, εκ των οποίων η μία ήταν απόφαση ενός πρόσφατου ΣΑΓΕ! Το αιτιολογικό ήταν τόσο εξωφρενικό, που το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:
 
[…] «Η εν λόγω επιχειρησιακή απαίτηση», η ανάγκη, δηλαδή, ενός συστήματος που θα αποκαλύπτει και θα διευκρινίζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές αεροπορικές απειλές, που θα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Low Probability of Intercept (σ.σ.: χαμηλή πιθανότητα εντοπισμού), Low RCS (σ.σ.: μικρή διατομή ραντάρ) και stealth «δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα σύστημα συγκεκριμένης τεχνολογίας ή κατασκευαστικής φιλοσοφίας, αλλά από δυνατότητες ευρέος φάσματος» (σ.σ.: η τεχνικοφανής αοριστία για τη δικαιολόγηση μίας πραγματικής πομφόλυγας), «που θα καταστήσουν το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου αποτελεσματικό τόσο στο σύγχρονο όσο και στο μελλοντικό περιβάλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων».
«Από τα προαναφερθέντα καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται ούτε μπορεί να διατυπωθεί (σ.σ.: Γιατί; Επειδή ορισμένοι είναι άσχετοι ή κινούνται από ύποπτα κριτήρια;) επιχειρησιακή απαίτηση της Π.Α. για απόκτηση «παθητικού συστήματος εντοπισμού στόχων».
 
Αυτή η εξωφρενική και εκτός πραγματικότητας απάντηση στους ερευνητές προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους, η οποία εκφράσθηκε με μία πεντασέλιδη επιστολή εντυπωσιακής σαφήνειας, ύφους, επιστημοσύνης, ανάμεικτης με αισθήματα ανακουφίσεως για την απαλλαγή τους από την επταετή περιπέτειά τους με το ΥΠΕΘΑ και ουχ ήττον διακριτικής ειρωνείας.
Τούτο, όταν καλεί τους εισηγητές της αποφάσεως αυτής να εξηγήσουν, όχι στους επιστήμονες, αλλά ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, με ποιον τρόπο συστήνουν, πέραν αυτόν της ομάδας των ερευνητών, να αντιμετωπισθεί ο εντοπισμός απειλών όπως του F-15, του HARPY, ελικοπτέρων, να υποκατασταθεί η λειτουργία των συμβατικών ραντάρ όταν αυτά τεθούν εκτός ενεργείας, να διασφαλισθεί σαφής και διευκρινισμένη τακτική εικόνα σε ένα υψηλού βαθμού περιβάλλον Η/Π κ.λπ.
 
Είναι κρίμα που η δημοσίευση της παραπάνω επιστολής δεν είναι δυνατή λόγω χώρου, για να γίνει σαφέστερη η έκταση της εγκληματικής αυτής αποφάσεως. Την επιστολή, όμως, εκτός από τη στρατιωτική ηγεσία έχουν ο ΥΕΘΑ και η Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Και εάν ο ΥΕΘΑ ή η επιτροπή δεν παρέμβουν εγκαίρως, αναζητώντας τους ανεγκέφαλους εισηγητές αυτής της αποφάσεως (σ.σ.: λόγω αποστρατείας τη χαρακτήρισε ανώτατος αξιωματικός) και τα πραγματικά αίτια πίσω από αυτήν, και σε κάθε περίπτωση την άμεση ανατροπή της, τότε θα είναι η σειρά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να παρέμβει.
 
Δημοκρατία 22/9/13
enkripto.com
 
 
CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !
 
( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν) Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…
 
 Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
 
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
 
«Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
 
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
 
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
 
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
 
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !
 
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!
 
Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».
 
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
 
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
 
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
 
«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!
 
Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…
 
Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους...Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης.
1greek1 
 
 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2015/05/ccias.html





 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ STEALTH!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΚΟΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!

Υπερόπλο” σχεδιασμένο από Έλληνες μένει στα συρτάρια λόγω συμφερόντων

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαπλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του.

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .

Ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες αυτού του συστήματος ;

1) Εντοπίζει αεροσκάφη τεχνολογίας stealth, αχριστεύοντας την τεχνολογία κάλυψης ίχνους από τους εχθρικούς στόχους

2) “Βλέπει” χωρίς να εκπέμπει -άρα και χωρίς να εντοπίζεται.

3) Έχει εμβέλεια 400χλμ.!

4) Εντοπίζει αεροσκάφη και ελικόπτερα ακόμη και “υπό καθoλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να βρίσκονται σε λειτουργία.

5) Εντοπίζει τις απο-προσγειώσεις αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

6) Επιτηρεί παθητικά στόχους μεγάλης σημασίας και στο έδαφος, όπως βραχονησίδες

7) Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ΕΝΑΣ σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως επί του παρόντος παρόμοιο σύστημα δεν υπάρχει παγκοσμίως.

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ. Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του, τον Αύγουστο του 2009, ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, το συγκεκριμένο ζήτημα !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι …το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα” .



πηγή:pentapostagma.gr

Ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ: ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!


ΝΕΑ Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας απο το γερμανό πρόεδρο Γκάουκ!
Ξαναφουντώνει η συζήτηση για τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα.. Τη στήριξη του στα αιτήματα της Αθήνας για αποζημιώσεις από τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά το ότι η γερμανική κυβέρνηση τα έχει επανειλημμένως απορρίψει, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Ιωακείμ Γκαούκ.
Ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ελάχιστη πραγματική εξουσία στη χώρα αλλά είναι γνωστός για την τάση του να είναι αντισυμβατικός, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Sueddeutsche Zeitung πως η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει την ιστορική ευθύνη της έναντι της Ελλάδας.

«Δεν είμαστε μόνο άνθρωποι που ζούμε το σήμερα, αλλά και οι απόγονοι αυτών που άφησαν πίσω τους την καταστροφή στην Ευρώπη κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο -στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, όπου είναι ντροπή μας που τόσο καιρό γνωρίζαμε τόσα λίγα»
,
δήλωσε ο Γκαουκ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Είναι το σωστό, για μια χώρα που έχει συναίσθηση της ιστορίας, όπως η δική μας, να εξετάσει τι πιθανότητες μπορεί να υπάρχουν για αποζημιώσεις».
Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης – μεταξύ των οποίων και η dailymail – ακόμα και οι σύμβουλοι της Μέρκελ προειδοποιούν την Καγκελαρία ότι η Αθήνα έχει μια έγκυρη αξίωση και ισχυρή νομική βάση για αποζημίωση.
Σημαντικές προσωπικότητες του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση έχουν ενωθεί με το Πράσινο Κόμμα για να διακηρύξουν ότι η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα με ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ναζιστικές θηριωδίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Dailymail οι απαιτήσεις είναι «ανοικτές», ενώ ήδη εξειδικευμένοι δικηγόροι προειδοποίησαν το γραφείο της Μέρκελ, ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια έγκυρη αξίωση και ενδέχεται να χάσει η Γερμανία, αν επιλέξει να το παλέψει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.



Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
Προσοχή… οι Ερινύες υπάρχουν ακόμα…

http://alfeiospotamos.gr/?p=14982

Αρχαιοκάπηλοι «χτύπησαν» την Ζώμινθο…

 
Παραβίαση και εκτεταμένες φθορές στον περιφραγμένο χώρο ανασκαφών της Αρχαίας Ζωμίνθου, στον ορεινό Μυλοπόταμο στο Ρέθυμνο, έγινε χθες το ξημέρωμα.
 
Αποτροπιασμό, αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση έχει προκαλέσει στο χωριό η βάναυση και καταστροφική μανία αρχαιοκάπηλων που ”χτύπησαν ” με απίστευτη μανία την Ζώμινθο, μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές που γίνονται στην Ελλάδα.
 
Την Τετάρτη  29 Απριλίου λίγες ώρες μετά το ξημέρωμα κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στα πλέγματα που περιφράζουν τον χώρο. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί αμέσως αντίκρισαν εικόνες καταστροφής και λεηλασίας. 
 
Αμέσως πήγαν στην αρχαιολογική περιοχή κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής Έφη Σακελαράκη Σαπουνά. Οι δράστες, κατά πάσα πιθανότητα αρχαιοκάπηλοι, προκάλεσαν καταστροφές σε διαφορετικά σημεία της ανασκαφής, η οποία μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες στον ελλαδικό χώρο.
 
Οι αρχαιοκάπηλοι έσκαψαν σε τρία διαφορετικά σημεία (τα δυο από αυτά είναι στον ίδιο χώρο) και έφυγαν χωρίς μεν να πάρουν χρυσάφια όπως λανθασμένα ίσως πίστευαν, αλλά καταστρέφοντας κόπους δεκαετιών, του Γιάννη και της Έφης Σακελλαράκη και της ομάδας ανασκαφής. Η μανία τους κατέστρεψε πολύτιμους χώρους του ανακτόρου και θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι έδρασαν με… μανία τζιχαντιστών προκαλώντας χειρότερες ζημιές από ένα σεισμό πολλών Ρίχτερ.
 
Απογοητευμένη η Έφη Σακελλαράκη Σαπουνά σε επικοινωνία μαζί της δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Απλά τονίζει ότι είναι απογοητευμένη αλλά και έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειες της στην ανασκαφή που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο για να περισώσει ότι μπορεί να σωθεί.  Το απόγευμα της Πέμπτης κλιμάκιο της αστυνομίας επισκέφθηκε το χώρο και προχώρησε στη συγκέντρωση στοιχείων, που ίσως τη βοηθήσουν για να μπορέσει να εντοπίσει τους δράστες.
 
Τα… έσπασαν γιατί τσαντίστηκαν που δεν βρήκαν πολύτιμα αντικείμενα!
 
Ενδεχομένως προσπάθησαν να βρουν πολύτιμα αντικείμενα όμως καθώς δεν έβρισκαν, από την μανία τους προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στους χώρους του Ανακτόρου της Ζωμίνθου, σε τοιχία, σε μία αρχαία εστία φωτιάς, σε έναν λίθινο κεντρικό κίονα, και σε άλλους υπό ανασκαφή χώρους.
 
Αναλυτικά και σε μια μικρή αυτοψία της ”Ανωγής” στο σημείο καταστροφής διαπιστώθηκαν τα εξής:
 
Πρόκειται για τουλάχιστον τρία άτομα όπως φαίνεται από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα, με τσάπες ,φτυάρια και μεγάλες σκαλίδες.
  • Κατέστρεψαν ένα τοίχο ύψους δυο μέτρων που βρισκόταν μέσα στο κτίριο κατεδαφίζοντας τον ουσιαστικά με μανία.
  • Κατέστρεψαν ολοκληρωτικά μια σταθερή εστία φωτιάς (μια Μινωική εσχάρα,ένα είδος αρχαίου μαγκαλιού). Για να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της τονίζουμε ότι αν υπήρχε βασιλιάς στην αρχαία Ζώμινθο η εστία αυτή θέρμανσης θα ήταν στα δωμάτια του. 4.000 χρόνια η εστία αυτή είχε το καμένο χώμα κάτω της για να έρθει ένα τσούρμο βαρβάρων να την καταστρέψει!
  • Ισοπέδωσαν στην κυριολεξία ένα λίθινο κίονα,τον κεντρικό του κτιρίου που κονιορτοποιήθηκε στο πάτωμα καταστρέφοντας έτσι και το πλακόστρωτο δάπεδο.
  • Έσκαψαν σε βάθος 70 εκατοστών σε ένα δωμάτιο που είχε ξεκινήσει από τη περασμένη χρονιά η ανασκαφή του διαλύοντας ότι πολύτιμο θα μπορούσε να έκρυβε μέσα εκεί.
Στο σημείο σήμερα πήγε κλιμάκιο της Αστυνομίας και της εφορίας αρχαιοτήτων Ρεθύμνου όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν τα χωματουργικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την λαθρανασκαφή. 
 
Οι αρχές υποθέτουν πως πρόκειται για μικρή ομάδα ανθρώπων που στην προσπάθειά τους να βρουν «θησαυρό» δεν σεβάστηκαν τους κόπους της αρχαιολογικής ομάδας αλλά και την πολιτιστική αξία της περιοχής. 
 
Η αρχαιολόγος κα Σακελαράκη Σαπουνά δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της για την ανάδειξη του πολιτισμού 4.000 ετών της Αρχαίας Ζωμίνθου με τις εργασίες ανασκαφής, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού. 
 
Από την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο θα βρεθεί εκ νέου στην ανασκαφή για να καταγράψει επ΄ ακριβώς τις φθορές και τις καταστροφές.
 
Λυπηρό πραγματικά το θέαμα στο μαγευτικό ανάκτορο της Ζωμίνθου που πρέπει να κινητοποίηση  και να βάλει σε εγρήγορση όλο το χωριό. Δήμος, Πολιτιστικός σύλλογος, σχολεία, φορείς του τόπου αλλά και ιδιώτες αρχικά πρέπει να καταδικάσουν την πράξη ιεροσυλίας αλλά και να ενωθούν οι δυνάμεις για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δολιοφθορείς.
 
Κάτοικοι της περιοχής αλλά και φορείς του τόπου εξέφρασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανησυχία τους για το μέλλον της ανασκαφής καθώς και τη θλίψη τους για το συμβάν. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο της Αρχαίας Ζωμίνθου έχουν εναποτεθεί τα οστά του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη ο πρώτος που ξεκίνησε, μαζί με τη σύζυγό του Έφη, να φέρνει στην επιφάνεια και το φως του ήλιου την Αρχαία Ζώμινθο.
 
Για την λαθρανασκαφή όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης υπάρχει καταδίκη από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ενώ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια της αρχαιολόγου και της ομάδας της. 
 
Κάλεσε μάλιστα όλους να αναλογιστούν την αξία της Αρχαίας Ζωμίνθου για την ορεινή περιοχή του Ψηλορείτη, το Ρέθυμνο αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, επισημαίνοντας πως στον πολιτισμό δεν χωρούν πράξεις βαρβαρότητας.
 
Πολιτισμός τεσσάρων χιλιετιών καταστρέφεται από αμόρφωτους, απαίδευτους και άνανδρους που πιστεύουν ότι θα γίνουν πλούσιοι αλλά στην ουσία γίνονται ακόμα φτωχότεροι στο πνεύμα.
 
Η Άνωγη πρώτη καταδικάζει και θλίβεται με το γεγονός, ζητά την επαγρύπνηση όλων μας για την διάσωση των ιστορικών μας κειμηλίων. Η Έφη Σακελλαράκη θα συνεχίσει να δίνει τη δική της μάχη για την ολοκλήρωση της ανασκαφής που όταν αυτή γίνει θα δώσει νέα διάσταση και αίγλη στα Ανώγεια.
 
Το μνημείο με τα οστά του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη που τόσα έδωσε και πρόσφερε σε αυτό το τόπο ,δεσπόζει στην είσοδο της ανασκαφής και δεν μας επιτρέπει να επαναπαυτούμε και να σιωπήσουμε.
………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: 

Η Ζώμινθος και ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κ. Δρ. Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.


http://alfeiospotamos.gr/?p=14981

Χ. ΚΕΛΛΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ. «ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ»… «ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΙΝ;»… «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ…»

cms-image-000016258 
Dimitris Gekas ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ 01-05-2015 ΩΡΑ 21:35
ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΡΗΣΤΟ ΚΕΛΛΑ.
ΚΑΖΑΜΙΑΣ: «ΧΡΗΣΤΟ, ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΤΡΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ«.
ΚΕΛΛΑΣ: «ΝΑΙ, ΤΟ ΞΕΡΩ ! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ: «ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ; «
ΚΕΛΛΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ…»
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….
………………………………
ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ Ο… ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ !!!
………………………………
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εκλογική Περιφέρεια: 
Λάρισας
Επάγγελμα: 
ΙΑΤΡΟΣ
Διεύθυνση γραφείου: 
Πατρόκλου 12 & Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τηλέφωνο γραφείου: 
2410 537253
Βιογραφικό: 
Γεννήθηκε το 1958 στη Λάρισα και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκα στην αναισθησιολογία και εντατική ιατρική στη Γερμανία, στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Μύνστερ και της Κολωνίας από το 1983 έως το 1990. Υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Από το 1990 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λάρισα ως ιατρός αναισθησιολόγος. Διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, καθηγητής στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ι.Σ. Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Ι.Σ. Λάρισας. Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Φωφώ Καραγιάννη και έχει δύο παιδιά τον Αχιλλέα, πολιτικό μηχανικό και τη Λιάνα, δικηγόρο.
…………………………………………………………..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ «ΕΝΙΚΟΣ» !
ΈΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…
10647141_1773304899563086_8677236171937949806_n
ΦΕΚ 315/1945. ΥΠ. ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ !!! ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΦΕΚ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ !!!

http://alfeiospotamos.gr/?p=14979

Η μετάβαση προς τη νέα δραχμή ξεκίνησε. Το δεύτερο νόμισμα είναι γεγονός.

 
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Είναι και θέμα IQ να καταλάβετε ότι το θέμα Ευρωζώνη έχει λήξει…

Μήπως σας δoυλεύουν όλοι μαζί για να κοιτάτε αλλού;

Πλαστικές κάρτες, μια ακόμη καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

[ Πληρώστε ]

Ισως να μην έχετε πολλοί συνειδητοποιήσει τη σημασία της πλαστικής κάρτας που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει χωρίς να είναι στις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση. Κακώς, γιατί δεν είναι πρός το συμφέρον σας.
Με πρόφαση το κυνήγι των φοροφυγάδων στα νησιά, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλαστικές κάρτες στις συναλλαγές πάνω απο 50 ευρώ. Μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου που θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, θα διαπιστωθεί ότι θα πληγεί ο τουρισμός αλλά και ότι δεν θα μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Μια αυστηρή ποινή θα αρκούσε να λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αν όλοι σε αυτό το κράτος έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Το λόγο εφαρμογής της πλαστικής κάρτας στην Ελλάδα, τον έχω ήδη συζητήσει πρίν μήνες. Η χρήση και η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων απο ιδωτικούς φορείς μέσω της χρήσης της κάρτας αυτής είναι και αυτό ένα πρόβλημα.

Συνοπτικά και πληρέστερα το πλαστικό χρήμα θα έχει σαν αποτέλεσμα:

τη μείωση της παρουσίας ευρώ στην Ελληνική αγορά και τη συγκεντρωσή τους στις τράπεζες (δις ευρώ).
τη χρήση του κεφαλαίου που θα συγκεντρώνεται σε ευρώ στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανειστών (Ιδέα των ΑΝΕΛ οι πλαστικές κάρτες, σαν τη τράπεζα κυριαρχίας;)
τη δημιουργία μιας επιπλέον παροχής ρευστότητας στις τράπεζες, απο τη συναλλαγή ευρώ σε κάρτα και απο κάρτα σε ευρώ (ανά κάρτα). Αυτό είναι ένας έμμεσος φόρος σε όλους, ένα είδος bail-in. Η φούσκα αυτή μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί.
τη δημιουργία προπληρωμένων καρτών συγκεκριμένης αξίας που θα πουλιούνται στη δευτερογενή αγορά και στο εξωτερικό. Πώς λέγεται αυτό; Aυτό λέγεται δημιουργία και χρήση δευτέρου Ελληνικού νομίσματος μικρότερης αξίας απο το ευρώ στην Ελληνική επικράτεια.

Αυτά που με προβληματίζουν αυτή τη στιγμή είναι δύο πράγματα;

Tα συνεχή ψευτοδιλήμματα στα οποία υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός απο τη κυβέρνηση για να μη μπορεί να διακρίνει τις πραγματικές της βουλές
Τις συνεχείς παρατάσεις αγωνίας απο τον ΕLA που δίνει η ΕΚΤ στις τράπεζες και στον Ελληνικό λαό, οι οποίες επίσης δεν δίνουν εικόνα για το μέλλον.

Αυτά θα τα συζητήσω σε άλλο άρθρο, γιατί κάτι έχει αρχίσει και μυρίζει… και θα πέσει πολύ ξύλο. Και στην ασάφεια χρειάζονται δύο για να υπάρχει.

Εσείς να περιμένετε τη συμφωνία ενώ η κυβέρνηση περνάει κάτω απο τη μύτη σας πολλά μνημονιακού τύπου μέτρα, που εσείς τα αντιμετωπίζετε σαν αναγκαία λύση. Όπως έχω πεί σε προηγούμενα άρθρα, η χρεοκοπία θα μπορούσε να είναι μια ενδιάμεση στάση πρός το τελικό σκοπό και τίποτα παραπάνω.
 
 
http://www.diadrastika.com/2015/05/plastikes-kartes-deftero-nomisma.html

Αιθέρας & ενέργεια του χώρου



Λεπτομερείς πληροφορίες για τον Αιθέρα και το ιστορικό απόκρυψης μας δίνει ο Ερευνητής Γιώργος Στάμκος:

Αν και θεωρείται επιστημονικά «νεκρός» εδώ κι έναν αιώνα, ο Αιθέρας (Aether) εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο ως μια θεωρία για την ερμηνεία της ανεξήγητης «θάλασσας ενέργειας» και του «κοχλάζοντος κενού», που μας περιβάλει. Από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ο Αιθέρας αποτελούσε το τελευταίο κρίκο που συνέδεε τη Φυσική με τη μεταφυσική.
Στην αρχαιότητα πίστευαν πως όλος ο κόσμος ήταν γεμάτος από ένα υλικό λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο, που οι Έλληνες ονόμαζαν Αιθήρ, οι Ινδοί Πράνα και οι Κινέζοι Τσι. 

Ο Πυθαγόρας πίστευε στην ύπαρξη του αιθέρα ως «πέμπτο στοιχείο» της Φύσης, ενώ οι ανατολικοί πολιτισμοί αποκαλούσαν το ίδιο στοιχείο Ακάσα (Akasha). Ο Αριστοτέλης υποστήριζε πως εκτός από τα τέσσερα στοιχεία (Γη, Ύδωρ, Αήρ και Πυρ) υπήρχε στη Φύση και ο Αιθήρ. Σύμφωνα με την άποψη του ο ουρανός διέφερε θεμελιακά από τον κόσμο, καθώς αποτελούνταν από ένα πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα, που ήταν και η «πέμπτη ουσία» της Φύσης (εξού και η λέξη πεμπτουσία). Ο Αριστοτέλης οδηγήθηκε σ’ αυτό το συμπέρασμα επειδή παρατήρησε πως όλα τα ουράνια σώματα είναι φωτεινά, διαγράφουν ατέρμονους κύκλους, είναι άφθαρτα κι αμετάβλητα. Επομένως κάποια άγνωστη μορφή ενέργειας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Στους αιώνες που ακολούθησαν οι αλχημιστές, που αναζητούσαν την «πεμπτουσία», κράτησαν ζωντανή τη θεωρία του Αιθέρα. Στις συμβολικές απεικονίσεις των αλχημιστών ο Αιθέρας αντιπροσώπευε πάντα το κεφάλι (το «πέμπτο άκρο» του σώματος), ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία αντιπροσωπεύονταν από τα άλλα τέσσερα άκρα (χέρια και πόδια). Σύμφωνα μ’ αυτούς τους συμβολισμούς ο Αιθέρας θεωρούνταν ανώτερο στοιχείο της Φύσης και η «αιθερική» κατάσταση ως ένα από τα ανώτερα επίπεδα του «πνευματικού σώματος».

Στους επιστημονικούς και φιλοσοφικούς κύκλους η θεωρία του Αιθέρα γνώρισε και πάλι διάδοση τον 17ου αιώνα. Ο Ολλανδός αστρονόμος Κρίστιαν Χούχενς (Christiaan Huygens, 1629-1695) πίστευε ότι στο διαστημικό κενό υπήρχε ένα αδιόρατο ρευστό, που «κυμάτιζε» τα φωτόνια, όπως ανάλογα ο αέρας δημιουργούσε κύματα για τη διάδοση του ήχου. Το υλικό αυτό το ονόμασε Αιθέρα, από τον Αριστοτέλη. Την ίδια άποψη υιοθέτησαν ο Καρτέσιος, ο Κοπέρνικος και ο Νεύτωνας. Μάλιστα ο τελευταίος υποστήριξε ότι υπήρχε Αιθέρας, προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη του για ένα «ακίνητο σύστημα αναφοράς» έτσι ώστε να εξηγήσει την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Τον 19ο αιώνα ο Φάραντεϊ υποστήριξε την ύπαρξη του φωτοβόλου αιθέρα, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Στη συνέχεια ο Τζεημς Κλερκ Μάξγουελ (1831-1878), ορίζοντας τα πεδία ως καταστάσεις μηχανικής συμπίεσης ενός αόρατου αλλά υπαρκτού υλικού που γεμίζει το χώρο, του αιθέρα, πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα πρέπει να θεωρούνται ως ελαστικές συμπιέσεις του αιθέρα. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ήταν δονήσεις αυτού του ενδιάμεσου αβαρούς και ρευστού υλικού, εφόσον τα κύματα της θάλασσας είναι δονήσεις του νερού και του ήχου δονήσεις του αέρα.

Σύμφωνα με τον Μάξγουελ το κενό φαινόταν να ενεργεί διηλεκτρικά, σαν να ήταν «ηλεκτρικά πολωμένο». Προσπάθησε λοιπόν να προσφέρει κάποιο είδος μηχανικού μοντέλου για τη διάδοση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος μέσα στο απόλυτο κενό. Έτσι φαντάστηκε ότι το κενό γεμίζει από τη μυστηριώδη ουσία του Αιθέρα, που υποστηρίζει και περικλείει τα χρονικά μεταβαλλόμενα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία –κάτι σαν παλλόμενο αλλά αόρατο «ζελέ» που διαποτίζει το σύμπαν . 
Το «τρεμούλιασμα» του αιθέρα ήταν η αιτία που τοφως ταξίδευε μέσα του, ακριβώς όπως τα κύματα του νερού μεταδίδονται μέσω του νερού και ο ήχος μέσω του αέρα. Αυτό το παράξενο υλικό ήταν λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο. Όλα τα ουράνια σώματα περνούσαν μέσα του χωρίς να επιβραδύνονται. Ήταν όμως αρκετά συμπαγής ώστε τα εγκάρσια κύματα να διαδίδονται με τεράστια ταχύτητα.
Ανάμεσα στους επιστήμονες του 19ου αιώνα που υπεράσπιζαν τη θεωρία του Αιθέρα ήταν και ο μεγαλοφυής Σερβοαμερικάνος Νίκολα Τέσλα, ο εφευρέτης των επαγωγικών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος, που έφεραν επανάσταση στην ηλεκτρομηχανική, καθώς και άλλων 700 πρωτοποριακών ευρεσιτεχνιών. Ο Τέσλα υποστήριζε πως: «Ένας ασύρματος πομπός δεν παράγει ερτζιανά κύματα, τα οποία είναι ένας μύθος, αλλά ηχητικά κύματα στον αιθέρα, που συμπεριφέρονται με κάθε τρόπο σαν αυτά στον αέρα, εκτός από το ότι, λόγω της μεγάλης ελαστικής δυνάμεως και εξαιρετικά μικρής πυκνότητας του μέσου, η ταχύτητα τους είναι αυτή του φωτός». 
Οι επιστήμονες που υποστήριζαν τη θεωρία του Αιθέρα είχαν αποδειχθεί τις εξής αξιωματικές ιδιότητες του: Ο Αιθέρας υπάρχει παντού, γεμίζει όλο το σύμπαν, διαπερνά κάθε ύλη, είναι η πηγή κάθε ενέργειας, μεταβάλλεται σε ύλη ή μάζα… Εκπέμπει φως, αλλά είναι διαφανής. Δεν υπάρχει θερμότητα στον αιθέρα, δεν υπάρχει απώλεια ενέργειας. Ο Αιθέρας είναι ακίνητος, στάσιμος και αναπόδεικτος…

Όμως η θεωρία του Αιθέρα δεν έμελλε να έχει πολύ «επιστημονική ζωή» μπροστά της. Το 1887 οι φυσικοί Άλμπερτ Μίκελσον και Έντουαρτ Μόρλεϊ (Albert Michelson-Edward W. Morley), θέλοντας σαν επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του Αιθέρα, πραγματοποίησαν ένα πείραμα που απέδειξε ωστόσο πως αυτό το στοιχείο ήταν ανύπαρκτο! Σ’ αυτό το πείραμα απέδειξαν πως η ταχύτητα μιας δέσμης φωτός δεν μεταβάλλεται σε όποια κατεύθυνση ή απόσταση κι αν κινείται στην πειραματική διάταξη. Εφόσον λοιπόν δεν βρέθηκαν μεταβολές, αλλά «μηδενικό αποτέλεσμα», ο Αιθέρας δεν υπήρχε.

Από τότε η θεωρία του Αιθέρα θεωρούνταν προβληματική και αμφιλεγόμενη. Τη χαριστική βολή όμως την έδωσε το 1905 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν με τη Θεωρία της Σχετικότητας (Ε=mc²), που έδειξε πως δεν υπήρχε αιθέρας για να στηρίζει τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο κενό. Τα κύματα διαδίδονται από μόνα τους. Διακηρύσσοντας πως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποτελούν αυτούσιες οντότητες, που έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν στο κενό διάστημα.


Μετά κι από την κατακεραύνωση του Αϊνστάιν ο Αιθέρας θεωρούνταν «επιστημονικά νεκρός». Όποιος ασχολούνταν μαζί του θεωρούνταν ρομαντικός, αν όχι «αιρετικός». Η ενασχόληση με τον Αιθέρα θεωρούνταν «ψευδοεπιστήμη» και στιγμάτιζε την «καλή φήμη» των επιστημόνων. Με τα χρόνια η λέξη Αιθέρας απέκτησε υποτιμητική σημασία. Ακόμη και σήμερα το επίθετο «αιθέριος» (Ethereal) σημαίνει τον «φευγάτο», αυτόν που βρίσκεται «στον κόσμο του».

Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν πάντα επιστήμονες κι ερευνητές που ριψοκινδύνευαν τη φήμη τους ασχολούμενοι με την «απαγορευμένη» θεωρία του Αιθέρα, ενώ κάποιοι αρνητές αυτής της θεωρίας έγιναν στη συνέχεια οπαδοί της. Ακόμη και ο ίδιος ο Αϊνστάιν πραγματοποίησε το 1920 μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Leyden, όπου φαινόταν να είχε μεταβάλει τη στάση του σχετικά με τον Αιθέρα: 
«Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος είναι προικισμένος με φυσικές ιδιότητες. Υπό αυτή την έννοια συνεπώς υπάρχει ένας Αιθέρας. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος χωρίς τον Αιθέρα είναι αδιανόητος, διότι σ’ έναν τέτοιο χώρο όχι μόνον δεν θα υπήρχε διάδοση του φωτός, αλλά επίσης καμιά πιθανότητα ύπαρξης των προτύπων του χώρου και του χρόνου, και συνεπώς ούτε χωροχρονικό συνεχές…».

Η κβαντική Φυσική καθώς και οι διάφορες θεωρίες για την Ενέργεια του Μηδενικού Σημείου ανάστησαν ως ένα βαθμό την ομιχλώδη και «απαγορευμένη» θεωρία του Αιθέρα. Εμφανίστηκαν έτσι οι λεγόμενοι νεοαιθεριστές, που υποστήριζαν τη σύγκλιση Φυσικής και μεταφυσικής. Ένας πρωτοπόρος νεοαιθεριστής ήταν και ο Βίλχελμ Ράιχ. Αυτός «ανακάλυψε» την οργόνη, μια αρχέγονη κοσμική ενέργεια που βρίσκεται παντού στο σύμπαν, και η οποία έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Αιθέρα.

Το 1954 ο διακεκριμένος Άγγλος φυσικός P. A. M. Dirac αναρωτήθηκε σοβαρά για τη σκοπιμότητα η επιστήμη να ρίξει μια δεύτερη ματιά στη θεωρία του Αιθέρα: «H φυσική θεωρία που δεν βασίζεται στον αιθέρα φαίνεται πως έφθασε στο ανώτατο στάδιο και στο τέλος των δυνατοτήτων της. Ίσως δούμε στο Αιθέρα μια νέα ελπίδα για το μέλλον».

Ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Dirac ήταν και ο E. W. Silvertooth, ένας αμερικανός επιστήμονας από την Ουάσιγκτον. Το 1986 ο Silvertooth εκτέλεσε ένα πείραμα χρησιμοποιώντας εξοπλισμό λέιζερ και τις ειδικές γνώσεις του στην προωθημένη οπτική. Σ’ αυτό το πείραμα μετρήθηκε η κίνηση της Γης στο διάστημα. Υπολογίστηκε πως το ηλιακό μας σύστημα κινείται προς ολοταχώς προς τον αστερισμό του Λέοντα με ταχύτητα 400 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή 144.000 χιλιόμετρα την ώρα! Ο Silvertooth πέτυχε εκεί που οι Michelson-Morley απέτυχαν. Το γεγονός ότι μπορούσε να ανιχνευθεί η κίνηση της Γης στο διάστημα, σήμαινε ότι πρέπει να υπήρχε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, ο Αιθέρας. Ο Silvertooth χρησιμοποίησε για τα πειράματα του πανάκριβο εξοπλισμός και η έρευνα του στηρίχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κι από μια άλλη αμυντική υπηρεσία. Δεν είναι γνωστό αν επανέλαβε με επιτυχία το πείραμα του. Γνωστό είναι πάντως πως ένας Αυστριακός φυσικός υποστήριξε πως και ο ίδιος εντόπισε πειραματικά την ύπαρξη του Αιθέρα. 

Σήμερα οι θεωρητικοί του Αιθέρα δεν τον βλέπουν ως ένα αόρατο υγρό, που βρίσκεται παντού στο σύμπαν. Αντίθετα λένε ότι είναι ένα σπειροειδές θεμέλιο του σύμπαντος, που δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα. Ο δρ Moray B. King από τη Γιούτα των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος επιστήμονας της «ενέργειας του χώρου», που πιστεύει πως ο Αιθέρας κινείται με σπειροειδή κίνηση. Ο Ινδός επιστήμονας Paramahamsa Tewari έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα μ’ αυτή το σύμπαν, σε κάθε κυβικό του εκατοστό, είναι γεμάτο από κολοσσιαία επίπεδα ενέργειας τα οποία κινούνται με εκπληκτικές ταχύτητες σε «μορφή δίνης». Αυτή είναι η αιτία που από τους γαλαξίες μέχρι και τα ηλεκτρόνια κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.

Γιατί όμως η ενέργεια του Αιθέρα δεν μπορεί να εντοπιστεί και να χρησιμοποιηθεί ακόμη; 
Ένας επιστήμονας περιέγραψε την ενέργεια αυτή σαν δύο γιγάντιους, αόρατους ελέφαντες που σπρώχνουν ταυτοχρόνως από τις δύο πλευρές μια πόρτα. Όσο κι αν σπρώχνουν με ίσες δυνάμεις, η πόρτα δεν πρόκειται ν’ ανοίξει ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη. Η άντληση της αιθερικής ενέργειας απαιτεί μια κατάλληλη διαφορά δυναμικού.

Οι θεωρητικοί της νέας Φυσικής πιστεύουν πως ο Αιθέρας δεν υπακούει στους περιβόητους Νόμους της Θερμοδυναμικής, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε και να καταστραφεί, παρά μόνον ν’ αλλάξει μορφή. Γι’ αυτούς η ενέργεια πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί. Εκείνο που χρειάζεται είναι ένας νέος Αϊνστάιν, που θα ξεπεράσει τους νόμους διατήρησης της ενέργειας και θα δημιουργήσει το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η νέα αιθερική τεχνολογία (Aether Technology).

Το πρόβλημα όμως είναι πως οι άνθρωποι αρνούνται να πιστέψουν πως έχουν απεριόριστες δυνατότητες εμπρός τους, αρκεί να εκμεταλλευτούν σωστά τη νοημοσύνη και τα ένστικτα τους. Ο πλανήτης μας ασφυκτιά κάτω από το σημερινό ενεργειακό μοντέλο, που βασίζεται στην καύση των ανθρακούχων ενώσεων. Η Γη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Χρειάζεται επαναστάτες όχι αύριο, αλλά σήμερα. Όχι μόνον λόγια, αλλά και δράση. «Ο θρίαμβος του κακού είναι η απραξία του καλού» (Edmund Burke).
 
 
http://www.diadrastika.com/2015/05/aither-energeia-xorou.html

Οι Σφίγγες της Λακωνίας και οι Ελληνικές Πυραμίδες

Ποιος θα το φανταζόταν πως μια σφίγγα θα προκαλούσε τόσο μεγάλο σαματά στο διαδίκτυο, λίγες μόνο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου;

Αφορμή της όλης ιστορίας στάθηκε μια φωτογραφία την οποία είχα αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και απεικόνιζε ένα κεφάλι αγνώστου ταυτότητος λαξευμένο πάνω σε βράχο, το οποίο είχε καταπληκτική ομοιότητα με κεφάλι αιγυπτιακής σφίγγας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, άναψε φωτιές στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Το μυστηριώδες αυτό πρόσωπο βρέθηκε στα Βάτικα Λακωνίας, στο χωριό Βιγκλάφια, κοντά σε θεμέλια αρχαίας πυραμίδας. Τέτοια παρόμοια ευρήματα, τα οποία αναπαριστούν σφίγγες ή άλλα μυθολογικά τέρατα, έχουν βρεθεί και στον Ταΰγετο.

Ο Ταΰγετος, ως γνωστόν, κρύβει πολλά ανεξήγητα μυστικά. Ένα από αυτά είναι πως στην κορυφή του υπέροχου αυτού γίγαντα υπάρχει μια τεράστια αινιγματική πυραμίδα, γνωστή από την αρχαιότητα κι ως «Ταλετόν». Αν παρατηρηθεί προσεκτικά η κορυφή από τη Σπάρτη ή το βόρειο Πάρνωνα, τότε μόνο διαπιστώνεται το τέλειο γεωμετρικό σχήμα μιας πυραμίδας.

Ο συγγραφέας και ερευνητής Βασίλειος Βασιλάκος* υποστηρίζει ακράδαντα ότι η πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι το κέντρο του κόσμου. Έρευνες που έγιναν στην Αίγυπτο και στη γεωδαισία των αιγυπτιακών πυραμίδων απέδειξαν ότι η περιοχή της Λακωνίας είναι η γένεση της προϊστορίας του ανθρώπου στη Μεσόγειο [το μέσον της γης]. Από εδώ ξεκίνησε ο προϊστορικός άνθρωπος με πολιτιστικές ιδιότητες και εξαπλώθηκε επάνω στη γη.

Οι πυραμίδες είναι λοιπόν πετροειδή βουνά στις κορυφές οροσειρών και έχουν καθαρά ηλιακό συμβολισμό. Πυραμίδα καλείται τμήμα σκιάς το οποίο προέρχεται από το αιχμηρό βουνό ή αιχμηρό γεωμετρικό σχήμα, όταν βέβαια τη σκιά τη δημιουργεί ο ήλιος. Ετυμολογικά η πυραμίς είναι από το πυρά + οράω-ορώ, δηλαδή βλέπω το φλεγόμενο σώμα του ήλιου.

Αν θέλουμε να μελετήσουμε γιατί έχει πάρει το όνομά του κάποιο χωριό ή τοπωνύμιο, πρέπει να ανατρέξουμε στην ετυμολογία και να βρούμε μετά τον αστρονομικό κώδικα τον οποίο δημιουργεί η πυραμίδα του Ταϋγέτου με το συγκεκριμένο άστρο, γαλαξία ή νεφέλωμα.

Έτσι εκατοντάδες χωριά της Πελοποννήσου έχουν πάρει το όνομά τους από αστρονομικούς κώδικες οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από αυτή την ιερή κορυφή. Ας πάρουμε για παράδειγμα το φαινόμενο του Άστρους Κυνουρίας.

Μελετώντας λοιπόν προσεκτικά τις κινήσεις των άστρων μπορούμε να ανακαλύψουμε εκτός από την προέλευση της ονομασίας του και την ακριβή χρονολόγησή του. Προέρχεται από φάσεις τις οποίες δημιούργησε από το 4600 πΧ το άστρο Κύων του Ωρίωνος γύρω από την ιερή αυτή τη κορυφή. Εκεί όπου παρατηρήθηκε το αστρικό φαινόμενο χτίστηκε το ομώνυμο χωριό κ.ο.κ.

Στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 17.05΄, η σκιά της πυραμίδας σχηματίζει το τέλειο γεωμετρικό σχήμα (ισοσκελές τρίγωνο), γνωστή ως «ιερό βέλος». Εκείνη την ημέρα το ιερό βέλος έχει κατεύθυνση προς τις πυραμίδες της Αιγύπτου και καταλήγει στον ιερό βράχο της Μέκκας, όπου βρίσκεται ο τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων.
Η πυραμίδα του Ταϋγέτου δίνει επίσης τη δυνατότητα στους ορειβάτες να απολαύσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα: την ανατολή του ηλίου. Ο θεός Ήλιος αναδύεται καθημερινά μέσα από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους και στα νησιά των Κυκλάδων (ο κύκλος που κάνει ο ήλιος από τον Άδη). Την ημέρα διασχίζει αγέρωχα τον ουρανό μας και λίγο πριν πέσει το σκοτάδι καταδύεται μέσα στα μαγευτικά νερά του Ιονίου, δηλαδή στις Στροφάδες (επιστροφή του ήλιου στον Άδη).

Και τέλος αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα ήταν όταν πήρα έναν γεωγραφικό χάρτη της Ευρώπης και χάραξα μια γραμμή από βορρά προς ανατολή, έχοντας ως σημείο αναφοράς την πυραμίδα του Ταϋγέτου. Διαπίστωσα έκπληκτος πως οι δυο άκρες της νοητής αυτής ευθείας κατέληγαν σε δυο σημεία με κοινή ονομασία. Οι περιοχές αυτές δεν ήταν άλλες από το Βατικανό (άνω Βάτικα), το ανεξάρτητο παπικό κρατίδιο της Ιταλίας, και τα Βάτικα Λακωνίας (!). Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σε πολλούς είναι γνωστό ότι η περιοχή των Βατίκων έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Πολλοί γνωρίζουμε για τη Λακωνική Τρίπολη (Σίδη, Ήτις, Αφροδισιάς), όπου είχε έρθει ο απόγονος του Ηρακλή, ο Βοίας, για να συνενώσει την καινούργια πόλη, τις «Βοιές».

Η περιοχή αυτή είναι προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Υπάρχει λίμνη όπου ζουν 132 είδη πουλιών, δασική έκταση του σπάνιου θαλασσόκεδρου, κιβωτιόσχημοι και θολωτοί αρχαίοι τάφοι, μοναδικές σμαραγδένιες παραλίες, η βυθισμένη προϊστορική πολιτεία στο Παυλοπέτρι, η επονομαζόμενη και «Λακωνική Ατλαντίδα», το απολιθωμένο δάσος μήκους 25 χλμ. Εκεί επίσης βρέθηκε και ο περίφημος υπολογιστής των Αντικυθήρων και πάρα πολλά σπήλαια (σπήλαιο της Καστανιάς).

Λίγοι όμως γνώριζαν για τη λεγόμενη πυραμίδα των Βιγκλαφίων. Μια υπόθεση που ακούστηκε περισσότερο τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης να εγκαταστήσει ρυπογόνο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, απέναντι ακριβώς από την Ελαφόνησο.

Σε μια περίοδο μακράς νηνεμίας της ανθρώπινης βούλησης, η θάλασσα -νιώθοντας λες την περίσταση- πήρε απόφαση από μόνη της, φουρτούνιασε και μετά από 1.640 χρόνια αποκάλυψε δεκάδες ακόμα αρχαίους τάφους και μνημεία, που είχαν να δουν το φως του ήλιου από τον τρομερό σεισμό του 375 μΧ.


Όταν ο Παυσανίας επισκέφθηκε την περιοχή της Ελαφονήσου [μάλλον πεζός, αφού η Ελαφόνησος χωρίστηκε κατά μία εκδοχή από τη στεριά στο μεγάλο σεισμό του 375 μΧ. Κατά άλλη εκδοχή περιγράφοντας από πλοίο που παρέπλεε τις ακτές], περιγράφει στις περιηγήσεις του (Λακωνικά) ότι είδε ναό της Αθηνάς που λέγεται ότι τον είχε χτίσει ο Αγαμέμνονας, καθώς και τον τάφο του Κινάδου, πλοιάρχου του Μενελάου. Από τις περιηγήσεις του Παυσανία γνωρίζουμε ότι τις πυραμιδοειδείς αυτές κατασκευές τις θεωρούσε ως πολυάνδρια (ομαδικούς τάφους). Το θέμα των πυραμιδοειδών αυτών κατασκευών στον ελλαδικό χώρο δεν έχει πλήρως φωτιστεί, καθώς άλλοι τα θεωρούν ταφικά μνημεία (όπως ο Παυσανίας).

Μετά την αναφορά αυτή του Παυσανία, για περισσότερα από 1.600 χρόνια το θέμα το σκεπάζει η λήθη. Ξαναβγαίνει στην επιφάνεια όταν ο αρχαιολόγος William Martin Leake ανακοινώνει ότι το 1806 ανακάλυψε τα ερείπια της πυραμίδας στα Βιγκλάφια, που την ταυτίζει με τον τάφο του Κινάδου, τον οποίον ανέφερε ο Παυσανίας.
Η αναφορά σε πυραμίδες στον ελλαδικό χώρο γίνεται για πρώτη φορά το 1806, έπειτα από τις αναφορές του Leake. Ως σημαντικότερα πυραμιδοειδή κτίσματα αναφέρονται οι πυραμίδες του Ελληνικού, Δαλαμανάρας και Σικυώνας (Άργους), του Λιγουριού (Επιδαύρου), της Καμπίας (Νέας Επιδαύρου) και των Βιγκλαφίων (Λακωνίας). Ακόμη, η κλιμακωτή πυραμίδα του Αμφείου (Θήβας).

Πυραμίδες ή πυραμιδοειδή κτίσματα στη Λακωνία συναντάμε, επίσης, και στην ομηρική Λακεδαίμονα, δηλαδή στο χωριό Πελλάνα, στο ανακτορικό κέντρο του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης. Οι ιδρυτές της Λακεδαίμονος, οι Μινύες, ήταν πρωτοπόροι στην κατασκευή πυραμίδων σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο και έλκουν την καταγωγή τους από τον Ταΰγετο [Ηρόδοτος: τέταρτο βιβλίον των Ιστοριών].
Οι Μινύες, λοιπόν, ήταν γνωστοί ως οι μεγάλοι τεχνοκράτες της αρχαιότητας και εφευρέτες της παγκόσμιας τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Ετυμολογικά το όνομά τους έβγαινε από την αρχαία ελληνική λέξη «ορυχείο», εξ ου και η λέξη «mine» στα αγγλικά και γερμανικά, «miniera» στα ιταλικά, «mina» στα ισπανικά και πορτογαλικά, «le mien» στα γαλλικά κ.ο.κ. Είχαν δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία. Μπορεί να μην είχαν κατακτήσει όλο τον πλανήτη, τον είχαν όμως εκπολιτίσει και επηρεάσει βαθύτατα.

Επομένως οι Μινύες στον Ταΰγετο, πέραν όλων των άλλων (κατασκευαστές εργαλείων) και εκτός της αποστράγγισης της μεγάλης Λίμνης της Λακεδαίμονος, ήταν κυρίως μεταλλουργοί. Αποδείχθηκε ότι οι Μινύες είχαν μεγάλες γνώσεις αρχιτεκτονικής, και επειδή στον τόπο των ανασκαφών βρέθηκαν αποδείξεις για την ύπαρξη μεγάλων πυραμιδοειδών κτισμάτων, ίσως ο μινυακός πολιτισμός να ήταν υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση των πυραμίδων της Αιγύπτου.

Ο επισκέπτης των αρχαίων της Πελλάνας θα βρεθεί μπροστά σε μία αποκάλυψη: οι τάφοι βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο, στην κορυφή της ακρόπολης, σαν να κυριαρχούν στην πόλη και να την προστατεύουν, ενώ το ανάκτορο είναι χαμηλά. Η Λακεδαίμων είναι φτιαγμένη κατά το πρότυπο των πυραμίδων και αυτή η αντίληψη δεν είναι «ινδοευρωπαϊκή».

Ωστόσο η μεγαλύτερη πυραμίδα που βρέθηκε ποτέ στον ελλαδικό χώρο ήταν του Αμφείου στη Θήβα. Όμως στην άσημη Θήβα, ακριβώς στο σημείο όπου η αρχαία παράδοση, αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν σαράντα δύο χρόνια από τον αρχαιολόγο - ανασκαφέα κ. Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα. Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διοσκούρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με τα ομηρικά έπη ήταν υιοί του Δία και της Αντιόπης και ήταν εκείνοι που πρώτοι έκτισαν την έδρα και τα τείχη της «εφτάπυλης» Θήβας [Οδύσσεια λ 260 – 289].
Γιατί όμως αυτή η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντική; Όχι μόνο επειδή ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να αγγίξει πλέον το ίδιο το μνημείο όπου τάφηκαν δύο ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Πράγμα δηλαδή που σημαίνει ότι αυτοί οι ήρωες όντως έζησαν και μαζί τους διαδραματίστηκαν αληθινά γεγονότα, που κάποιοι μας έχουν συνηθίσει να θεωρούμε ως συμβάντα ενός ομιχλώδους χρόνου, μέσα στον οποίο τοποθετούμε πρόσωπα και καταστάσεις ουσιαστικά ανύπαρκτες ή το πολύ πολύ συμβολικές.

Πέρα όμως από αυτή τη συγκλονιστική επιβεβαίωση, υπάρχει και κάτι άλλο, ακόμη πιο συνταρακτικό. Ο τύμβος μέσα στον οποίο βρέθηκε ο τάφος των ηρώων αποτελεί το τελευταίο τμήμα, την κορυφή δηλαδή, μιας τεράστιας βαθμιδωτής πυραμίδας, η οποία είναι ολόκληρος ο σημερινός λόφος του Αμφείου. Και αυτός ο λόφος διατρέχεται από ατελείωτες και ανεξερεύνητες υπόγειες στοές ύψους πέντε μέτρων, σκαμμένες στο βράχο.

Ίσως, ωστόσο, το συνταρακτικότερο να είναι ότι η μεγάλη αυτή ελληνική πυραμίδα μπορεί να χρονολογηθεί με ασφάλεια γύρω στο 2700 πΧ, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του ευρωπαϊκού χώρου. Πράγμα δηλαδή που σημαίνει ότι είναι σαφώς αρχαιότερη από τη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα, αλλά και από την αρχαιότερη αιγυπτιακή πυραμίδα, αυτή του Ζόζερ.

Με λίγα λόγια, το πυραμιδικό σχήμα είναι ελληνικής επινόησης και από εδώ εξήχθη στην Αίγυπτο, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες προεκτάσεις, αφού αυτό το ίδιο το πυραμιδικό σχήμα προϋποθέτει και σημαίνει προϋπάρχουσες θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και άλλες παρεμφερείς δομές.

(*) Σημείωση
Ευχαριστώ πολύ τον κ. Βασιλάκο, που μου εμπιστεύτηκε το αρχείο του και έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω αυτά τα καταπληκτικά προϊστορικά μολύβδινα ειδώλια του Ταϋγέτου, τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Πηγές:
- ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ: «Κεφαλή σφίγγας σε βράχο κοντά σε θεμέλια αρχαίας πυραμίδας στα Βιγκλάφια Λακωνίας».
- ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝ: «Η τεράστια σημασία της ανακαλύψεως της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ στην Θήβα».
Νίκος Μπακής
Μέλος Δ.Σ. Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δήμου Σπάρτης

 
 
http://www.diadrastika.com/2015/05/sfigges-lakonia-pyramides.html

Τα ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ως το 2017

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, μια γυναίκα, η Aingeal Rose O'Grady, με αξιοσημείωτη ικανότητα πρόσβασης στα Ακασικά Αρχεία -τα οποία περιέχουν όλη τη γνώση της ανθρώπινης εμπειρίας αλλά και την ιστορία του Σύμπαντος-, δήλωσε ότι θα υπάρξουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης μιας αλλαγής στην εξουσία και ένα νέο νόμισμα στο εγγύς μέλλον.


«Το βρίσκω ενδιαφέρον ότι υπάρχει αυτή η νοημοσύνη που καταγράφει κάθε λεπτό, κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής», είπε.

Από κει και πέρα, κάθε άτομο έχει το δικό του "βιβλίο στην βιβλιοθήκη" των Ακασικών Αρχείων, κάτι σαν μια «βάση δεδομένων», όπου καταγράφονται όλες οι ζωές ενός ανθρώπου, οι επιδόσεις του, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ζωών, εξήγησε. Η O’Grady βλέπει τα αρχεία σαν πνεύμα της φύσης, αν και ορισμένοι έχουν πει ότι υπάρχουν «κρυστάλλινοι ολογραφικοί δίσκοι" που περιέχουν αυτές τις πληροφορίες.

Η «πτώση» της Γης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε από την «Πηγή» (δηλαδή τα αρχεία Ακασικά), αρχικά η Γη ήταν ένας παραδεισένιος πλανήτης, αλλά σημείωσε πτώση και "μεταφέρθηκε" σε πυκνότερους κραδασμούς. Πολλά από τα πρώτα πνευματικά όντα ήρθαν εδώ σε μια αποστολή να φέρουν τον πλανήτη και πάλι μπροστά, εκεί που όφειλε να βρίσκεται. Πολλοί από αυτούς έχουν μετενσαρκωθεί τώρα σε αυτή τη ζωή, ανέφερε. Ο παλιός κόσμος μας πεθαίνει καθώς μια νέα ενέργεια βρίσκεται ήδη σε διαδικασία και εκδηλώνεται στη Γη, αλλά θα πρέπει να περάσουμε μέσα από ένα είδος γενετικού σωλήνα προκειμένου να φτάσουμε στο οφειλόμενο επίπεδο. Αυτός ο "γενετικός σωλήνας" φέρνει πολλά εκκρεμή ζητήματα στην επιφάνεια, επισήμανε. Αυτά πρέπει να διορθωθούν.

Τι προβλέπει η O'Grady

Νέες Ενέργειες στη Γη

Η O'Grady δήλωσε ότι είμαστε σε φάση προσαρμογής νέων ενεργειών στη Γη οι οποίες πρόκειται να εκδηλωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Λάβετε υπόψη ότι ο Πλούτωνας θα είναι στον Αιγόκερω μέχρι το 2023 (μπήκε το 2008), οπότε απομένουν λιγότερο από 10 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό;

Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Αιγόκερω ήταν το 1776 κατά τη διάρκεια επαναστάσεων: της Αμερικανικής (1775-1783), Γαλλικής (1789-1794) αλλά και την αρχή της Ελληνικής (ήδη από το 1774 με την Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή στήνονται τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του 1821). Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνουν επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Πλούτωνας είναι γνωστός ως «καταστροφέας» και συνήθως καταστρέφει αυτό που είναι διεφθαρμένο και επιτρέπει αυτό που είναι προς το συμφέρον της ανθρωπότητας αντικαθιστώντας τα αντικείμενα ελέγχου που μας έχουν κρατήσει σε οικονομική σκλαβιά για εκατοντάδες χρόνια.

Η «Πηγή» είπε η O'Grady: «Είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα κανάλι γέννησης. Το φως που εισέρχεται τονώνει πολλά πράγματα που δεν έχουν επουλωθεί σε πολλούς ανθρώπους», προσθέτοντας ότι,"ο παλιός κόσμος πεθαίνει. Δεν πρόκειται να μείνει ο ίδιος, αλλάζει. Σε αυτή τη διαδικασία, πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν. Δεν θα είναι σε θέση να χειριστούν την πίεση."

Αλλαγή στη συνείδηση

«Η αλλαγή ήδη συμβαίνει σε πολλά επίπεδα. Στην βιολογία μας, των ζώων και στην ζωή των φυτών. Ακόμα και κάτω από τους ωκεανούς. Γίνεται ένας τεράστιος καθαρισμός τον οποίο οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται και αισθάνονται."

Η O'Grady πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να βλέπει πως ολόκληρος ο πλανήτης δέχεται την ευλογία από εξωτερικές πηγές. «Λόγω αυτών των ευλογιών, υποστηρίζεται η ύπαρξή μας με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό από αυτόν που νομίζουμε."

Είναι σαν ο πλανήτης μας να παρακολουθείται και να προστατεύεται από τους γαλαξιακούς γείτονές μας.

Προετοιμασία

Η O'Grady πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για κάθε είδους αλλαγές του πλανήτη, να προμηθευτούν κατάλληλο νερό και ποσότητες, ιατρικά εφόδια και τρόφιμα που μπορούν να αποθηκευτούν αλλά, πρόσθεσε, ότι οδεύουμε προς κάτι που είναι "πραγματικά, πραγματικά υπέροχο".

Το κακό βρίσκεται στην έξοδο

"Η «Πηγή» μας είπε ότι το «κακό» απομακρύνετε. Είναι μια διαδικασία. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί, όχι με όλα τα πράγματα που είναι σε πορεία αλλαγής. Υπάρχει τόση πολύ θαυματουργή ουσία γύρω μας... οι άνθρωποι ξυπνούν, αφυπνίζονται, δημιουργούν νέα πρότυπα που, πιστεύω, ότι θα πετύχουμε".

"Έχουμε μέχρι το 2017 ωσότου ολοκληρωθεί όλη αυτή την διαδικασία καθαρισμού με όλο αυτό το κακό να μας γυροφέρνει. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από την συνείδηση. Οι σκέψεις υλοποιούνται πάρα πολύ πιο γρήγορα, τώρα. "

Η κυβέρνηση δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα

«Πιστεύω ότι ο αγώνας με την κυβέρνηση (με τους σκοτεινούς που κυβερνούν) είναι του χεριού μας. Ωστόσο, δεν πρόκειται να τα παρατήσει τόσο εύκολα όσον αφορά την ατζέντα της να συνεχίσει να παίρνει όσο περισσότερα γίνεται από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που πραγματικά πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τον εαυτό μας και να σταματήσουμε όλα αυτά τα συστήματα. "

Ένας νέος τρόπος ζωής - Νέο νόμισμα

Η O'Grady πιστεύει ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να καλλιεργούμε τα δικά μας τρόφιμα και ότι θα καταλήξουμε σε ένα νέο σύστημα χρημάτων που θα αντικαθιστά το τρέχον φαύλο νόμισμα. «Εγώ πραγματικά δεν βλέπω το τέλος του χρήματος, αλλά διαβλέπω μια αλλαγή στο ποιος θα το ελέγχει και στο τι θα γίνει με αυτό."

Πολλοί επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές τους σε μαζικές ποσότητες. Έχει καταστεί προφανές ότι το σημερινό μη βιώσιμο διατεταγμένο νομισματικό σύστημα είναι έτοιμο να συναντήσει την αναπόφευκτη μοίρα του.

Η O'Grady δήλωσε, "Οι σκέψεις μας εκδηλώνονται με ταχύ ρυθμό τώρα και, σαφώς, θα πρέπει πραγματικά να επιλέξουμε την υψηλότερη και καλύτερη (σκέψη) σε όλες τις περιπτώσεις."

Είμαστε σε μία αφυπνιστική διαδικασία. Στις σκέψεις σας συμπεριλάβετε την υγεία, την αφθονία και την ευημερία για όλους.




 diadrastika

ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 
Τη λέξη akash ή akasha συναντάμε στη Σανσκριτική, Ινδουιστική και Ουρδική γλώσσα και εννοιολογικά σημαίνει διάστημα, κενό, ουρανός, στερέωμα και αιθέρας. Στην Εσωτερική ορολογία akasha είναι «ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας» που βρίσκεται αμέσως «πιο κάτω» από τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού κόσμου και μέσα στο οποίο κολυμπάει το Υλικό Επίπεδο, όπως κολυμπάει το ψάρι μέσα στο νερό. Η περιοχή αυτή ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Περιοχή ή... Αιθερική Περιοχή ή Αιθερικός κόσμος και αντιστοιχεί στον Άδη των αρχαίων Ελλήνων. Αντίστοιχη λέξη για τον akash στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, στην οποία μεταφράστηκαν τα περισσότερα από τα παγκοσμίως γνωστά μυστικιστικά κείμενα, δεν υπάρχει.

Αυτό το «πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας», γέννησε και διατηρεί τον Υλικό κόσμο και κάποτε, όπως λένε οι μυστικιστικές παραδόσεις θα συσταλεί και θα εξαφανιστούν όλα τα νεφελώματα, οι γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα και οι πλανήτες που τον αποτελούν, για να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα προδημιουργικής κατάστασης και να υπάρξει πάλι μία νέα Θεϊκή Δημιουργία. (Διάλυση και μεγάλη Διάλυση της Ινδουιστικής παράδοσης).

Αυτή η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, για την οποία μας μίλησαν στο μάθημα της Φυσικής όταν είμαστε μαθητές στο σχολείο, ο akasha, αφενός δημιούργησε τα χημικά στοιχεία της Κλίμακας του Μεντελέγιεφ από τα οποία αποτελείται η «μάγια» δηλαδή η ύλη του Υλικού Επίπεδου, με την οποία είναι φτιαγμένο και το ανθρώπινο σώμα, αφετέρου, είναι η ίδια ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, που συνηθίζουμε να αποκαλούμε βιο-ενέργεια, αιθέρα και πράνα και είναι μέσα και γύρω από κάθε φυτικό και ζωικό κύτταρο, μέσα και γύρω από κάθε όργανο του σώματος και μέσα και γύρω από κάθε οργανισμό, όπως το νερό είναι μέσα και γύρω από το ψάρι. Αυτή η ενέργεια ή αιθέρας, με τα 10 είδη του, εισέρχεται μέσα στο σώμα από τα βιο-ενεργειακά κέντρα του σώματος ή τσάκρα και κυκλοφορεί μέσα στους «Νάντις», δηλαδή τους βιο-ενεργειακούς σωλήνες και τα πλέγματα και φθάνει μαζί με το αίμα μέχρι το τελευταίο από τα δισεκατομμύρια κύτταρα του κάθε οργανισμού και, όπως δέχεται και η επιστήμη, τους δημιουργεί το κατάλληλο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον, για να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούνται στη ζωή και να επιτελούν τις λειτουργίες του.

Ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι ταυτόσημη με την μάγια, είναι μια θέση των μυστικιστών από τα παμπάλαια χρόνια που η ορθότητά της αποδείχθηκε στην εποχή μας από την επιστήμη, με τις εργασίες του Αϊνστάϊν (θεωρία της υλοενέργειας). Ακόμα αποδείχθηκε και το ότι αυτή η ενέργεια με τη μορφή ρεύματος περιβάλλει και συντηρεί όλες τις μορφές ζωής. Κάθε κύτταρο, κάθε ιστός κάθε όργανο κάθε σύστημα του οργανισμού αλλά και όλος ο άνθρωπος, κολυμπάει μέσα σε πράνες και αυτές καθορίζουν τις αυτόματες λειτουργίες του οργανισμού του, όπως την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή, το μεγάλωμα των μαλλιών, τις εκκρίσεις των ορμονών κλπ. Οι εξετάσεις που κάνουμε όπως το ηλεκτροκαρδιογράφημα, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το ηλεκτρομυογράφημα, το ηλεκτροτονογράφημα κλπ. δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επιστημονική καταγραφή των πρανικών ρευμάτων, που κάθε ανωμαλία τους επιφέρει διάφορες παθήσεις στο ανθρώπινο σώμα.
Για να καταλάβουμε καλύτερα τη σημασία της έννοιας του akasha θα πρέπει να ανατρέξουμε στις πληροφορίες που μας έδωσαν μεγάλοι μύστες, άγιοι και πνευματικοί δάσκαλοι, σχετικά με τη Θεϊκή Δημιουργία. Ο μεγάλος μύστης Ευαγγελιστής Ιωάννης μας λέει ότι « Εν αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν παρά τω θεώ και ο Λόγος ήταν ο Θεός ….. τα πάντα δημιουργήθηκαν από το Λόγο και τίποτε δεν δημιουργήθηκε χωρίς το Λόγο….». Ο Λόγος με τις δύο εκφράσεις του, σαν Θείο Φως και Θείος Ήχος, αναφέρεται σαν δημιουργός των πάντων, ορατών και αοράτων, σε όλα τα θρησκεύματα και όλες οι φιλοσοφίες. Ο Λόγος, μία εκδήλωση του Τριαδικού Θεού κατά την Εβραϊκή παράδοση, είναι συνώνυμος με τη «Μουσική των Σφαιρών» των Πυθαγορείων, το «Άγιο Πνεύμα», το «Θεό σε Δράση» και το «Ανέσπερο Φως» των Χριστιανών θεολόγων, πατέρων και μοναχών, κλπ.

Λέγεται λοιπόν ότι αυτός ο Λόγος, εξελικτικά, έφερε σε ύπαρξη όλη τη Θεϊκή Δημιουργία i . Αρχικά δημιούργησε μία «Περιοχή Kαθαρού Πνεύματος» το Σατς Καντ, όπως ονομάζεται η Περιοχή αυτή στα Σανσκριτικά ii Μετά από αυτή την Περιοχή κατιόντως ο Λόγος, με υλικό τον akasha δημιούργησε σταδιακά το Υπεραιτιατό Επίπεδο, το Αιτιατό, το Αστρικό και τελικά το Υλικό Επίπεδο. Στις περιοχές αυτές της Θεϊκής Δημιουργίας, στάλθηκαν να κατοικίσουν για ένα άγνωστο και ασύλληπτο για την ανθρώπινη διάνοια λόγο, ψυχές, που είναι Πνοές του Θεού Πατέρα, Σταγόνες συνειδητότητας από τον Ίδιο τον Ωκεανό της Πανσυνειδητότητας. Οι ψυχές αυτές, που κάποτε έφυγαν από την Περιοχή του Καθαρού Πνεύματος, το Σατς Καντ, είναι προκαθορισμένο, κάποτε, μετά από ένα μακραίωνο ταξίδι στα κατώτερα Πνευματικά Επίπεδα και τον Υλικό κόσμο, να επιστρέψουν στην περιοχή του Σατς Καντ που μέσα στις Χριστιανικές Γραφές αναφέρεται σαν Βασίλειο του Πατέρα ή Βασίλειο των Ουρανών.

Τι είναι όμως ο akash ή αιθέρας, το υλικό από το οποίο δημιουργήθηκαν οι διάφορες Πνευματικές Περιοχές και ο Υλικός κόσμος; Ο μέγιστος των πνευματικών Δασκάλων της εποχής του, Κιρπάλ Σινγκ (1894 –1974) διεξοδικότερα από κάθε άλλον στο παρελθόν, μας μιλάει μεταξύ άλλων σχετικά με τον akash iii: «.. .Η κατώτερη έκφραση του πνεύματος της Περιοχής του Σατς Καντ έφερε σε εκδήλωση τον akash ή αιθέρα που είναι το πιο λεπτό από τα στοιχεία και διαχέεται παντού μέσα στη Θεϊκή Δημιουργία. Ο akash έχει δύο φύσεις. Η μία είναι αυτή του πνεύματος ή της ψυχής iv που παραμένει ανεκδήλωτη μέσα σε όλα τα Επίπεδα της Δημιουργίας και η άλλη είναι αυτή του εκδηλωμένου akash που έφερε σε ύπαρξη την ύλη. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις του akash, το πνεύμα και η ύλη, σε διαφορετικές αναλογίες μεταξύ τους, είναι το υλικό κατασκευής των Πνευματικών Επιπέδων και του Υλικού κόσμου .…».

Ο akash, ανάλογα με την αναλογία πνεύματος – ύλης είναι διαφόρων ειδών και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι το υλικό κατασκευής όλων των κάτω από το Σατς Καντ Περιοχών. Η «μάγια» το υλικό κατασκευής του Υλικού Επίπεδου, αποτελείται από κατώτερης μορφής akash. H μάγια είναι η προς τα κάτω εκδήλωση της Αστρικής ύλης που ονομάζεται «πρακρίτι» που επίσης αποτελείται από akash. Αλλά και η πρακρίτι είναι η προς τα κάτω εκδήλωση της ύλης του Αιτιατού Επιπέδου που ονομάζεται «πραντάν» και που επίσης αποτελείται από akash. Η διαφορά είναι ότι ο akash των Υπεραιτιατών Επιπέδων αποτελείται από «πολύ» πνεύμα και «λίγη» ύλη, ο akash του Αιτιατού Επίπεδου έχει «ίση ποσότητα» πνεύματος και ύλης, ο akash του Αστρικού Επίπεδου έχει «λιγότερο» πνεύμα από «περισσότερη» ύλη και τέλος ο akash του Υλικού Επίπεδου έχει «ακόμα περισσότερη» ύλη και «πολύ λιγότερο» πνεύμα.

Ένα παράδειγμα για να γίνουν αντιληπτά τα πιο πάνω, είναι η δημιουργία διαφορετικών χημικών ενώσεων από τις διαφορετικές ποσοτικά σχέσεις του υδρογόνου και του οξυγόνου. Όπως το υδρογόνο και το οξυγόνο σε διαφορετικές αναλογίες σχηματίζουν διαφορετικές ενώσεις, με διαφορετικές ιδιότητες όπως ΗΟ , Η2Ο , Η2Ο2 έτσι και το πνεύμα και η ύλη σε διαφορετικές μεταξύ τους αναλογίες αποτελούν το διαφορετικό υλικό κατασκευής των διαφόρων Πνευματικών και του Υλικού Επίπεδου.

Κάθε Πνευματικό Επίπεδο είναι η προς τα κάτω έκφραση του προηγούμενου Πνευματικού Επίπεδου, με περισσότερη ύλη και λιγότερο Πνεύμα.

Το πνεύμα είναι το βασικό δομικό υλικό όλης της Θεϊκής Δημιουργίας και τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτό. Η ύλη σε διαφορετική αναλογία με το πνεύμα, είναι επίσης το βασικό υλικό όλων, των κάτω από το Σατς Καντ Περιοχών.

Ο ήλιος όσο περισσότερα σύννεφα περνάει τόσο περισσότερο οι ακτίνες του σκοτεινιάζουν και χάνουν τη θέρμη τους. Χωρίς ήλιο δεν μπορεί να υπάρξει ζωή πάνω στη γη. Με τον ίδιο τρόπο το πνεύμα όσο περισσότερο περνάει μέσα από ύλη, τόσο χάνει το μεγαλείο και τη λαμπρότητά του. Χωρίς πνεύμα τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει v Και οι πλανήτες και οι πέτρες και τα φυτά και όλα τα σύμπαντα των συμπάντων, έχουν μέσα τους πνεύμα.
Όπως αναφέρθηκε, το Υλικό Επίπεδο, είναι η προς τα κάτω έκφραση του Αστρικού Επίπεδου και είναι κατασκευασμένο από ύλη που ονομάζεται μάγια. Η σύσταση της μάγια είναι akash που σε αναλογία έχει λίγο πνεύμα και πολύ περισσότερη ύλη. Αυτή η κατώτερη μορφή akash ή αιθέρα από την οποία είναι κατασκευασμένη η μάγια του Υλικού Επίπεδου ονομάζεται και πράνα και είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

Ο Einstein στις μέρες μας απέδειξε ότι η ύλη του φυσικού κόσμου, που είναι συνδυασμός των στοιχείων της Κλίμακας του Μεντελέγιεφ είναι ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Έτσι η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαίωσε τις διδασκαλίες των μυστών και των πνευματικών δασκάλων ότι η ύλη του Υλικού Επίπεδου και η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, είναι το ίδιο πράγμα σε διαφορετική έκφραση. Είναι πράνα, είναι μία μορφή akash. Σύμφωνα με τα πιο πάνω, οι διάφορες μορφές akash είναι όχι μόνο τα υλικά κατασκευής των Πνευματικών και του Υλικού Επίπεδου αλλά είναι και τα υλικά κατασκευής του Υλικού, του Αστρικού και του Αιτιατού ή Νοητικού σώματος του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος όταν πεθαίνει αφήνει στο Υλικό Επίπεδο το Υλικό του σώμα που σε λίγο αποσυντίθεται, ενώ η ψυχή με το νου που τη συνοδεύει εξακολουθούν να υπάρχουν για ένα διαφορετικό χρονικό διάστημα, ανάλογα, στο Αστρικό ή στο Αιτιατό Επίπεδο. Ο νους ή Νοητικό σώμα είναι κατασκευασμένος από Νοητική ύλη - πραντάν όπως λέγεται - που αποτελείται όπως προαναφέρθηκε από μία μορφή akash που έχει «ίσα μέρη πνεύματος και ύλης». Μέσα σε αυτό το Νοητικό σώμα (που είναι ένα καταπληκτικής ικανότητας κομπιούτερ) μάς λένε οι Πνευματικοί Δάσκαλοι, ότι υπάρχει η «αποθήκη του κάρμα», που είναι μια δισκέτα από Ακασική ύλη που περιέχει μνήμες από εντυπώσεις των πράξεων, λόγων και σκέψεων κάθε ψυχής στη διάρκεια όλων της των ενσαρκώσεων σε ανθρώπινα σώματα. Επειδή αυτή η δισκέτα είναι φτιαγμένη από πραντάν, αόρατη Αιτιατή ύλη, άπειρα λεπτότερη από τη μάγια, την ύλη του Υλικού πεδίου, μπορεί να περιέχει καταγραφές άπειρες φορές περισσότερες από ότι μια δισκέτα ενός υλικού κομπιούτερ που είναι φτιαγμένη από μάγια.
Όταν μία ψυχή στο δρόμο της εξέλιξής της, με τη Θεία Χάρη, κάποτε αφήσει το Υλικό, το Αστρικό και το Αιτιατό ή Νοητικό της σώμα και πετάξει απελευθερωμένη προς το Υπεραιτιατό Επίπεδο, η Ακασική της δισκέτα θα παραμείνει στο Αιτιατό Επίπεδο και θα ενωθεί με όλες τις ανάλογες κασέτες όλων των ψυχών, όλων των εποχών. Οι δισκέτες αυτές αποτελούν ένα αρχείο, ένα Ακασικό αρχείο που περιέχει την ιστορία του πλανήτη και τη γνώση όλων των ψυχών, όλων των εποχών.

Εκτός από αυτό το Ακασικό αρχείο της Αιτιατής Περιοχής, υπάρχει και ένα ανάλογο Ακασικό αρχείο στην Αστρική Περιοχή. Το αρχείο αυτό περιέχει μνήμες από εμπειρίες των ψυχών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Υλικό επίπεδο γενικά, σε κατώτερες μορφές ζωής, πριν ακόμα οι ψυχές αρχίσουν να ενσαρκώνονται σε ανθρώπινα σώματα. Τις μνήμες αυτές ονομάζουμε «ένστικτα» ή «ενστικτώδης μνήμη» και το Ακασικό αρχείο της Αστρικής Περιοχής είναι αυτό που στη Δύση ονομάζουμε «Μορφογεννητικό αρχείο» ή «Μορφογεννητική Περιοχή». Το αρχείο αυτό είναι προσιτό στις ψυχές που φιλοξενούνται σε ζώα. Σαν παράδειγμα, η ψυχή της γάτας που μόλις γέννησε, γνωρίζει ότι πρέπει η γάτα να φάει τον πλακούντα της για να έχει γάλα προκειμένου να θρέψει τα παιδιά της. Ο σπουργίτης γνωρίζει από περασμένη μνήμη τον κίνδυνο και όταν πρωτοδεί ένα γεράκι προσπαθεί να κρυφτεί. Ο πίθηκος ξέρει ότι πρέπει να σπάσει το καρύδι και να καθαρίσει τη μπανάνα για να τα φάει Το χέλι και ο σολομός γνωρίζουν τη ρότα του ταξιδιού τους για να πάνε να γεννήσουν, κλπ.

Όμως εκτός από την «ενστικτώδη μνήμη», υπάρχει και ο «τακτισμός». Δεν έχουμε όμως επαρκή γνώση και ικανή αντίληψη για το πώς γίνεται ώστε το άνθος να στρέφει προς τον ήλιο (φωτοτακτισμός), πως το σπερματοζωάριο κατευθύνεται προς το ωάριο (χημειοτακτισμός) κλπ.
Τα Ακασικά αρχεία βρίσκονται στο Αιτιατό Επίπεδο και μόνο εξαιρετικά πνευματικά ανεπτυγμένα άτομα μπορούν να τα επισκεφθούν. Τα άτομα αυτά όμως όταν φθάσουν στο πνευματικό σημείο να μπορούν να τα επισκεφθούν, συνήθως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να το κάνουν γιατί διακατέχονται μόνο από την υπερεπιθυμία για την ένωσή τους με τον Πατέρα, για τη θέωση δηλαδή. Αυτά που ακούμε καθημερινά από διαφόρους, σχετικά με την επίσκεψή τους στα Ακασικά αρχεία είναι φαντασίες και ψεύδη καθώς οι πνευματικά ανεπτυγμένοι άνθρωποι ποτέ, για τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν ομιλούν για τις Εσωτερικές τους εμπειρίες.

Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προικισμένα άτομα, τα λεγόμενα «Διάμεσα» ή «Αποστολικά Διάμεσα» στα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται ψήγματα της Εσωτερικής πραγματικότητας, τα οποία ενσυνείδητα ή ασυνείδητα και αυτοί, αποκαλύπτουν στους αναζητητές της αλήθειας. Τέτοια διάμεσα που έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια για τις απόψεις τους σχετικά με τα Ακασικά αρχεία ήταν ο Αυστριακός μύστης και λόγιος Rudolf Steiner (1861 – 1925) και η Ρωσίδα Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάσκυ (1831 – 1891) και οι δύο τους θεμελιωτές της Θεοσοφικής εταιρίας. Ο όρος Ακασικά αρχεία λέγεται ότι αναφέρεται στις ιερές Γραφές του Βραχμανισμού και του Βουδισμού και ακόμα φαίνεται να έχει Βουδιστική προέλευση, όμως δεν ανευρίσκεται σε κανένα γνωστό Βουδιστικό ή Ινδουιστικό κείμενο.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τις έντονες επιφυλάξεις του ίδιου του Steiner αν και κατά πόσον μπορεί να έχει κανείς σωστές πληροφορίες στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τα Ακασικά αρχεία. vi καθώς και ο ίδιος δεν γνώριζε την ακρίβεια των πληροφοριών που διαισθητικά αντιλαμβανόταν.

Ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι κάνουν τις λεγόμενες «αναδρομές» και επισκέπτονται τα Ακασικά αρχεία, είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελείς ή πλανημένοι. Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν άτομα από τη γέννησή τους προικισμένα με την Αστρική ικανότητα mahima και με αυτή μπορούν όχι να επισκεφθούν βέβαια τα Ακασικά αρχεία αλλά να αναδράμουν σε κάποιες προηγούμενές τους ενσαρκώσεις και να έχουν ορισμένα περιορισμένα στοιχεία από αυτές και ακόμα μπορεί να έχουν την ικανότητα να βοηθούν και άλλους να αναδράμουν σε κάποια δική του ενσάρκωση. Αυτοί που έχουν την ικανότητα mahima είναι λίγοι. Οι περισσότεροι «πουλούν» αναδρομές σε αφελείς και προβάλλονται σαν «κάποιοι».

Οι αναδρομές σε προηγούμενες ζωές και η επίσκεψη των Ακασικών αρχείων είναι εφικτή μόνο σε άτομα που με το διαλογισμό τους έχουν φθάσει σε ψηλά επίπεδα πνευματικής προόδου. Τα άτομα αυτά ποτέ δεν αποκαλύπτουν απολύτως τίποτα από τις πνευματικές τους εμπειρίες ούτε ποτέ υπονοούν ότι κατέχουν τέτοιες ικανότητες. Αυτό είναι μία απαράβατη αρχή των μυστικιστών και κάθε παράβαση αυτής της αρχής έχει γι’ αυτούς συνέπειες.

Σημειώσεις:
i. Bhagavad Gita - Adi Granth - Kabir Sahib – Nanak - Tegh Bahadur – Swami Shiv Dayal Singh - Hazur Baba Sawan - Πύρρων - Πρόκλος ο Λύκιος - Δαμάσκιος - Συμπλίκιος
ii. Τα Σανσκριτικά είναι η πρώτη γλώσσα που μιλήθηκε από τον άνθρωπο της Άριας φυλής.
iii. Sultan Bahu Bait - Sar Bachan poetry - Shiva Samhita.
iv. Ψυχή και πνεύμα θεωρούνται ταυτόσημα στον κλασικό μυστικισμό. Αργότερα με τον όρο ψυχή άρχισαν να υποδηλώνουν το ενσαρκωμένο πνεύμα
v. Kirpal Singh – Τα Συστήματα της Γιόγκα – Πύρινος Κόσμος
vi. Rudolf Steiner, Occult Science, OS pp. 111-12

 Από την παγκόσμια μυστικιστική
βιβλιογραφία και τη
μυστικιστική παράδοση


Akashic records
Γαβριήλ Σιμονέτος ,  
 
http://www.diadrastika.com/2015/05/akashika-archeia.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters