Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων - Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία...

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο...
 Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής - έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του - εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι νέες γενιές την Ιστορία του ελληνικού Έθνους. Το πρώτο βήμα για να ξεχαστεί το ίδιο το Έθνος...

defencenet.gr

ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η αδυναμία της Ελλάδας, να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων στη βάση της Συνθήκης του Δουβλίνου, εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό θρίλερ. Στη Γερμανία ακούγονται ήδη φωνές, που ζητούν την αποχώρηση της χώρας μας από το Σύμφωνο του Σένγκεν - με σημαντικότερη εκείνη των.....
Χριστιανοδημοκρατών.

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν την αξιοπρέπεια, να εγκαταλείψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα το χώρο του Σένγκεν, αν δεν έχουν τη δυνατότητα, ή τη θέληση να ελέγξουν τα σύνορά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γκίντερ Κρινγκς. Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε, θα έπρεπε να πάψει να βλέπει άπραγη, «το γεγονός, ότι οι Έλληνες καταπατούν με τα πόδια τις διαδικασίες παροχής ασύλου».

Το φόντο των δηλώσεων είναι το γεγονός, ότι η Ελλάδα αφήνει κάθε χρόνο χιλιάδες «λαθρομετανάστες» να ταξιδέψουν στη Γερμανία, παρόλο που αυτό απαγορεύεται από το Σύμφωνο του Σένγκεν. Οι προσπάθειες των γερμανικών Αρχών, να τους «επαναπροωθήσουν» στη συνέχεια στη χώρα μας, αποδεικνύονται κατά κανόνα μάταιες: Το 2009, η Γερμανία είχε ζητήσει από την Ελλάδα, να δεχθεί να πάρει πίσω 2288 άτομα, εκ των οποίων όμως μόνο 200 απελάθηκαν πραγματικά. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2010 ήταν 2458 αιτήσεις έναντι 55 πραγματικών απελάσεων. Η μεγάλη ψαλίδα μεταξύ αιτήσεων και «επαναπροωθήσεων» δεν οφείλεται όμως μόνο στην απροθυμία της Ελλάδας, να ξαναδεχθεί τους πρόσφυγες, αλλά και στις εκατοντάδες αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, που απέρριψαν το αίτημα των Αρχών για απέλαση, επειδή, όπως τονίζεται σε πολλές από αυτές, στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπολογίζουν με μια δίκαιη διαδικασία.

Ο νέος σάλος για το «προσφυγικό» εκδηλώθηκε ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του υπουργού εσωτερικών Τόμας ντε Μαιζιέρ, να διακόψει την αποστολή προσφύγων στην Ελλάδα, που έχουν καταφύγει στη Γερμανία αφού πέρασαν προηγουμένως από τη χώρα μας.

Ο λόγος για την απόφαση, που ισχύει καταρχάς για ένα έτος, είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, τα ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και οι διαπιστώσεις γερμανικών δικαστηρίων, για τις καταστροφικές συνθήκες κράτησης στα ελληνικά κέντρα υποδοχής. «Ενόψει της ιδιαίτερης κατάστασης στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παροχή ασύλου στη βάση μιας διαδικασίας, που είναι συμβατή με τα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το Βερολίνο αποφάσισε την αναστολή των επαναπροωθήσεων. Εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου διευκρίνισε, ότι το σχέδιο που υπέβαλε πρόσφατα ο Χρήστος Παπουτσής στις Βρυξέλλες για τη λύση του «προσφυγικού» θεωρείται «καλό» - εξ ου και το ένα έτος προθεσμία που δίνεται τώρα στην Ελλάδα, για να το υλοποιήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, παρόμοια μέτρα έχουν πάρει ήδη η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Αυστρία. Οι χώρες αυτές ανέλαβαν εξ ιδίων τη διαδικασία παροχής ασύλου, παρόλο που η συνθήκη του Δουβλίνου καθορίζει, ότι η διαδικασία αυτή είναι βασικά υπόθεση της χώρας, στην οποία πρωτοεισήλθε ένας πρόσφυγας.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν και σήμερα μεγάλη έκταση στο θέμα. Πολλά από αυτά όμως, αμφιβάλλουν για το αν η απόφαση του κ.ντε Μαιζιέρ, είχε πραγματικά ανθρωπιστικά ελατήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι αυτό είναι το σχόλιο της εφημερίδας «SuddeutscheZeitung» υπό τον τίτλο: «Μία καρδιά για τους πρόσφυγες». «Πώς προέκυψε έτσι αιφνιδιαστικά η απόφαση αυτή», διερωτάται ο συντάκτης. «Όχι, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν απέκτησε ξαφνικά καρδιά. Ούτε αντιλήφθηκε τώρα μόλις ότι το ανηλεές σύστημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις.Απλώς θέλει να προλάβει μία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο ίδιο θέμα, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση Ιρακινού πρόσφυγα».

Ανάλογης υφής είναι και το ρεπορτάζ του ταμπλόιντ «BildZeitung» συνοδευόμενο από τη φωτογραφία αφρικανού πρόσφυγα, που κρατάει στο χέρι πλακάτ με την επιγραφή: «ΟΧΙ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ». Το ερώτημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι όχι το κατά πόσο οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούν, αλλά το «κατά πόσο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σύνορα» αποβλέποντας σε μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη χθες, η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ στην online έκδοσή της έχοντας ως τίτλο μια φράση του κ.ντε Μαιζιέρ: «Δεν ξαναστέλνομε κανέναν πρόσφυγα πλέον στους Έλληνες». Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφία, που δείχνει πρόσφυγες να κρέμονται στα συρματοπλέγματα του κέντρου παραμονής στο Φυλάκιο. Η εικόνα, που θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν αποτελεί ωστόσο αποκλειστικότητα. Τέτοιες φωτογραφίες κοσμούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα και άλλων μέσων ενημέρωσης

http://hellenicrevenge.blogspot.com

Ελλάδα: «αποθήκη» λαθρομεταναστών της Ευρώπης

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μία τρομερή αποκάλυψη για τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, διαβάσαμε πρόσφατα στο γνωστό πλέγμα των αποκαλύψεων των απορρήτων τηλεγραφημάτων - αναφορών των πρεσβειών των ΗΠΑ προς το...
 State Department, σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας στην χώρα μας. Σε αυτές τις "αναφορές" γίνεται λόγος για μία συνάντηση τ. πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου - επί της υπουργίας Χρυσοχοΐδη. Σε αυτήν την συνάντηση, όταν ο Λευτέρης Οικονόμου "ενημέρωνε" τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ειπώθηκε ότι "το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης προς την Ελλάδα, απαιτεί πολιτικές λύσεις στο διεθνές πεδίο. Αλλά εν τω μεταξύ η Ελλάδα ‘σφραγίζει τα σημεία εξόδου της' για να εμποδίσει κυκλώματα οργανωμένους εγκλήματος αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες να κινηθούν προς την Δυτική Ευρώπη". Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Αντί η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Οικονόμου να προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, αντί να "σφραγίζει" τα σημεία εισόδου στη χώρα μας, έχει ταχθεί στο να "σφραγίζει" τα σημεία εξόδου, ώστε να τους εμποδίζει να φύγουν από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου "ενημέρωσε" τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα λιμάνια της Κορίνθου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη προστασίας των Ελλήνων ή ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το ελληνικό κράτος, αλλά έχει να κάνει με άλλου είδους ζητήματα και "υποχρεώσεις" των υπουργών και των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας. Πρόκειται όμως για ένα ζήτημα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναδεικνύεται η μεταγωγή των Ελλήνων σε β' κατηγορίας πολίτες αλλά και η θέση της Ελλάδας ως "αποθήκης" μεταναστών από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Την ίδια στιγμή που η χώρα μας στενάζει από την οικονομική κρίση υπουργοί και ανώτατοι αξιωματικοί "φτιάχνουν προφίλ" πουλώντας εκδούλευση στο εξωτερικό. Από εκεί πηγάζουν και τα "ανθρωπιστικά" δήθεν αισθήματά τους, τα οποία πουλάνε στον ελληνικό λαό. Από εκεί πηγάζουν και οι αλλεπάλληλες "νομιμοποιήσεις" με τις οποίες δίνεται στους αλλοδαπούς το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες "προθεσμίες" που έχουν για να φύγουν δήθεν από την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ολόκληρη η χώρα μας, έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο υποδοχής και αποθήκευσης μεταναστών, τους οποίους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν. Και αντί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, να προσπαθεί να ανακόψει τη μεταναστευτική ροή, το μόνο που κάνει είναι να φυλά επί της ουσίας τα σύνορα των άλλων κρατών, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει εντός της ελληνικής επικράτειας. Φυσικά, στην ίδια συνάντηση ο Λευτέρης Οικονόμου ενημέρωνε τον Αμερικανό πρέσβη ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δείξει καμμία ανοχή στην... ακροδεξιά βία και τον... αντισημιτισμό, αλλά αυτό προφανώς είναι μια άλλη (!!!) ιστορία, που καθόλου δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο ισχυρισμός του κ. Οικονόμου στον Αμερικανό πρέσβη είναι ότι η Ελλάδα θέλει να δείξει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ότι μέσω της Ελλάδας δεν μπορούν να μεταβούν στη Δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για μια πολιτική η οποία έχει προφανώς αποτύχει, καθώς καθημερινά οι μετανάστες συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα της χώρας μας. Άλλωστε κάποιος απελπισμένος που θα φτάσει στην ΕΕ, δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για το δεύτερο προορισμό του. Όσο για τα εγκληματικά δίκτυα, πρόκειται περί φθηνής δικαιολογίας, καθώς είναι δεδομένο ότι όχι μόνο δεν διστάζουν να πουν ψέματα για τη χώρα στην οποία αποβίβασαν τους λαθρομετανάστες (πάμπολλες φορές μετανάστες νόμιζαν ότι βρίσκονταν στην Ιταλία). Και αν το πρακτικό κομμάτι είναι σηματικό, πολύ σημαντικότερο είναι το ηθικό κομμάτι. Με ποιό δικαίωμα ο κάθε κύριος Οικονόμου, αποφασίζει να θέσει ένα συγκεκριμένο βάρος στους ώμους του ελληνικού λαού, για να προστατέψει την υπόλοιπη Ευρώπη; Από που αντλεί το ηθικό δικαίωμα να λειτουργεί ως... έπαρχος και όχι ως προστάτης και υπηρέτης του ελληνικού λαού; Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για την γραφειοκρατία της ΕΕ που επιθυμεί να μετατρέψει συγκεκριμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε "αποθήκες μεταναστών" από τις οποίες χώρες του Βορρά θα μπορούν να αντλούν το απαραίτητο εποχιακό εργατικό δυναμικό που θα καλύπτει τις ανάγκες φτηνών εργατικών χεριών της παραγωγής τους. Χαρακτηριστικές οι θέσεις της κ. Σεσίλιας Μάελστρομ. Στο πλαίσιο σίγουρα αυτής της τακτικής εδράζεται και η θέση του κ. Οικονόμου, ο οποίος μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα μας σε ένα χώρο "υποδοχής" λαθρομεταναστών από τον Τρίτο Κόσμο, μέσα στο οποίο παγιδεύονται και οι Έλληνες πολίτες. Ειδικά για τους κατοίκους περιοχών όπως Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και λοιπά, ο κ. Οικονόμου και οι πολιτικοί του προιστάμενοι την εποχή (βλ. Χρυσοχοΐδη) υπέγραψαν μια απόφαση αργού θανάτου της κοινωνίας τους. Ποιά περιοχή άλλωστε μπορεί να δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, δίχως να προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα; Ειδικά όταν οι περιοχές για τις οποίες μιλά έχουν τεράστια ποσοστά ανεργίας; Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους δεν λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτικών, αλλά υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Συμφέροντα που σε καμμία περίπτωση δεν ταυτίζονται αλλά είναι και σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού που τους πληρώνει. Η ελίτ της χώρας μας έχει αποκοπεί πλήρως από τον λαό. Και στρέφεται εναντίον του. Αυτό μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα των αποκαλύψεων του wiki leaks.

http://ethnikonthematon.blogspot.com/

MΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΞΙ

Μια νέα ομαδοποίηση κρατών στην ευρωζώνη, η Ομάδα των Έξι που διατηρούν το αξιοζήλευτο «τριπλό Α» στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) προκαλεί έντονες ανησυχίες στις πρωτεύουσες των υπερχρεωμένων χωρών, με πρώτη την Αθήνα, καθώς υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις, ότι προχωρούν σε μυστικό σχεδιασμό για ελεγχόμενες χρεοκοπίες των αφερέγγυων κρατών μελών.

Μια πρώτη, αλλά σαφής ένδειξη αυτής της «ύποπτης» κινητικότητας ήταν η ξεχωριστή συνάντηση που είχαν πριν από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών του… G6. Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που ακολούθησε φάνηκε καθαρότερα από ποτέ ο συντονισμός του… νεοσύστατου G6, που με κοινή γραμμή μπλοκάρισαν τη λήψη αποφάσεων για την «τελική λύση» στην κρίση χρέους και μετέθεσαν τις συζητήσεις τον Μάρτιο. Αμέσως μετά τη σύνοδο αυτή -και με τις αποφάσεις για ενίσχυση των κεφαλαίων και των λειτουργιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Οικονομικής Σταθερότητας να έχουν μπλοκαριστεί- δεν θεωρείται τυχαίο ότι άρχισαν καταιγιστικές «διαρροές» στα διεθνή μέσα, περί των σχεδίων ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που επεξεργάζονται οι τεχνοκράτες του Βερολίνου. Παρά τις διαψεύσεις από Γερμανούς αξιωματούχους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της διπλωματικής ρουτίνας και δεν πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, ακολούθησαν οι δηλώσεις του νέου οικονομικού συμβούλου της Μέρκελ, Λαρς Φελντ, σε τρεις γερμανικές εφημερίδες.


Ο Φελντ ανέφερε ξεκάθαρα, ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει μόνη της, ότι θα χρειασθεί κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους και ότι η Γερμανία θα πρέπει να μετρήσει προσεκτικά τα κόστη και τους κινδύνους από τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, καθώς μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο το σχέδιο του Βερολίνου για μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κοντά στο μηδέν μέχρι το 2016 και ήδη αυξάνεται το κόστος δανεισμού της χώρας. Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη διπλωματική αναμέτρηση του Μαρτίου, αρχίζει όλο και περισσότερο να αποκαλύπτεται η κοινή γραμμή του G6, που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα, ανατρέποντας πλήρως τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους, με το σκληρό «πακέτο» μέτρων τριετούς διάρκειας του μνημονίου. Αντίθετα, η γραμμή του G6 οδηγεί σε λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά και σε ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι χώρες που με την υψηλή πιστοληπτική τους αξιολόγηση στηρίζουν τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων και ουσιαστικά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της κρίσης χρέους (έχοντας, βέβαια, αποσπάσει και τα μεγαλύτερα οφέλη από τη νομισματική ένωση), θα επιχειρήσουν ως το τέλος Μαρτίου να επιβάλλουν τη δική τους «συνταγή» εξόδου από την κρίση, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας θα είναι οι αναδιαρθρώσεις χρέους, με πρώτη υποψήφια την Ελλάδα. Οι χώρες του νεόκοπου G6 φοβούνται, ότι αν δώσουν τώρα την έγκριση αύξησης (ακόμη και διπλασιασμού) των κονδυλίων που θα έχει στη διάθεσή του το EFSF για διασώσεις, χρηματοδοτική στήριξη χωρών και αγορές ομολόγων για «εκλογίκευση» των spread, θα καταλήξουν να χρηματοδοτούν με τις δικές τους εγγυήσεις χώρες που θα είναι αδύνατο στην πορεία να εξυπηρετήσουν ομαλά τα χρέη τους και θα οδηγηθούν σε κάποιας μορφής χρεοκοπία, μεταφέροντας τα βάρη στους πλούσιους της ευρωζώνης. Αν βρισκόταν μόνο η Ελλάδα σε κίνδυνο χρεοκοπίας, ίσως τα πράγματα να ήταν ευκολότερα για το G6, αφού πρόκειται για μια μικρή χώρα, με χρέη που θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τις πλουσιότερες χωρίς σοβαρούς κραδασμούς. Όμως, οι μελλοντικές διασώσεις και στηρίξεις μπορεί να χρειασθούν ακόμη και μεγάλες οικονομίες, όπως η ισπανική, και το G6 δεν φαίνεται διατεθειμένο να «βάλει πλάτη» για τόσο μεγάλα ποσά χρεών, χωρίς πρώτα να επιβάλει τους όρους του.

Σε αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί έντονα στους τραπεζικούς κύκλους, στο οποίο είχε αναφερθεί έμμεσα και ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Νοβότνι, είναι να επιταχυνθεί από τον Μάρτιο η μετάβαση από τον προσωρινό μηχανισμό του EFSF στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, που επρόκειτο να λειτουργήσει από το 2013 και η λειτουργία του έχει συνδεθεί με τις γερμανικές ιδέες για ελεγχόμενες χρεοκοπίες. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι χώρες του G6 θα συναινέσουν στην παροχή εγγυήσεων δανεισμού μεγάλου ύψους, ώστε το «ταμείο» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας να αποκτήσει επαρκή κεφάλαια ακόμη και για διασώσεις μεγάλων οικονομιών, αλλά ταυτόχρονα θα ζητήσουν «ανταλλάγματα» σε δύο πεδία:  
1. Στην καθιέρωση αυστηρότατων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα οδηγούν ουσιαστικά στην κατάργηση των δυνατοτήτων άσκησης εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής και στην επιβολή μακροχρόνιων και σκληρών προγραμμάτων λιτότητας στους «απείθαρχους».
2. Στην άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ελεγχόμενων χρεοκοπιών, ώστε να αναδιαρθρωθούν πολύ γρήγορα τα χρέη όσων προβληματικών χωρών ενισχύονται από το μηχανισμό στήριξης και να μην υποχρεώνεται αυτός να χρηματοδοτεί χώρες που αργότερα θα χρεοκοπήσουν. Αυτό σημαίνει, ότι αντί να προχωρήσουν το 2013 τα αυστηρά τεστ φερεγγυότητας από την Κομισιόν και το ΔΝΤ, με βάση τα οποία θα κρίνεται ποιες χώρες θα προχωρούν σε αναδιάρθρωση χρέους, αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ νωρίτερα, ίσως και μέσα στο 2012.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν προχωρήσει αυτό το «προωθημένο» σενάριο «τελικής λύσης», γεγονός είναι ότι ο εμφανής πλέον συντονισμός των ισχυρότερων οικονομικά χωρών της ευρωζώνης και η διάθεσή τους να περιορίσουν όσο γίνεται το λογαριασμό που θα πρέπει να πληρώσουν για τη διάσωση του ευρώ οδηγεί σε μια διαπραγμάτευση τον Μάρτιο, που δεν θα φέρει «εύκολες» λύσεις για τις υπερχρεωμένες χώρες, με πρώτη την Ελλάδα. Η έξοδος από την κρίση χρέους θα είναι μια αργή και επώδυνη διαδικασία και είναι πλέον πολύ πιθανό ότι σε κάποιο στάδιο θα περιλαμβάνει μια «κεραυνοβόλα επιχείρηση» αναδιάρθρωσης χρέους, δηλαδή ακριβώς αυτό που η κυβέρνηση πασχίζει να αποφύγει μέσω της εφαρμογής του μνημονίου…

SOFOKLEOUS 10

Τι συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου; Δεύτερη προσπάθεια να χαρίσει χρέη 24 δις σε λαμόγια!

Την διαγραφή οφειλών 24 δις προς το Δημόσιο επαναφέρει η κυβέρνηση παρ' ότι αναγκάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες να αποσύρει ανάλογη διάταξη έπειτα από...
 αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, βρίσκεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από ορισμένους βουλευτές που ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις για να λάβουν την εξής απάντηση από τον κ Κουσελά: η λίστα θα διαμορφωθεί αφ' ότου υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση”.
Η διαδικασία μέσω της οποίας θα κριθεί ποια χρέη θα διαγραφούν ως ληξιπρόθεσμα θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για την διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέφερε πως τότε θα υλοποιηθεί και η δέσμευση για κοινοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφειλετών.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο παρελθόν για την είσπραξη των χρεών και τόνισε ότι με τις νέες δικλείδες που έχει θέσει το υπουργείο, δεν θα μπορούν κάποιοι να διαφεύγουν της πληρωμής.
«Τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων και όχι των μη εισπράξιμων οφειλών, δεν δημιουργήθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Είναι δημιούργημα και απόρροια μιας συγκεκριμένης πολιτικής για το ζήτημα που συζητάμε: Υπήρξε όντως κατά καιρούς, έλλειψη πολιτικούς βούλησης προκειμένου να εισπραχθούν αυτά τα ανείσπραχτα χρέη. Εμείς, επιδιώκουμε την είσπραξή τους πριν αρχίσουν να διογκώνονται τα χρέη του καθένα, με αποτελεσματικούς προληπτικούς ελέγχους. Έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε να είναι αποτελεσματικοί οι έλεγχοι αυτοί, έχουμε δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κόσκινο, μια ηλεκτρονική κρησάρα από την οποία, δύσκολα μπορεί να περάσει κανείς» δήλωσε.

http://www.kourdistoportocali.com/

Φόβου τους… Ισραηλινούς και δώρα φέροντας – Γιατί έρχεται… όλο το λόμπι, μαζί και η Χίλαρι;

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Η μεταστάθμευση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε ισραηλινές βάσεις και λιμάνια είναι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μία μόνο α­πό πληθώρα «δελεαστικών» (ή σχεδιασμένων να φανούν) προτάσεων/ιδεών που έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επισήμους Ελλάδας και Κύπρου οι Ισραηλινοί ιθύνοντες. Ακολουθεί συντόμως το αμερικάνοεβραϊκόλόμπι, η ηγεσία του οποίου αναμένεται στην Αθή­να τον ερχόμενο μήνα, μαζί και η στενά συνδεόμενη υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Έλληνες αξιωματούχοι, εξοι­κειωμένοι με τις ελληνοϊσραηλινές διαπραγματεύσεις, μιλάνε για μαζική «επίθεση φιλίας» του Ισραήλ, «στοχευμένη», εκτιμούν, στην εκμετάλλευση της βαθιάς οικονομικής/γεωπολιτικής ανασφάλειας που διατρέχει σήμερα Ελλάδα/Κύ­προ.

Αναγνωρίζουν ότι σάστισαν με την πυκνότητα των ισραηλινών «ιδεών», που, χωρίς να είναι πάντα επαρκώς συγκεκριμένες, δημιούργησαν την α­τμόσφαιρα που νιώθουν όλοι οι επισκέπτες οποιουδήποτε παζαριού της Ανατολής.
Οι έμποροι μοιάζουν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη, προς τον οποίο επιδεικνύουν πολύ με­γάλη εκτίμηση, συμπεριφερόμενοι ως παλιοί ανιδιοτελείς φίλοι. Ευφυή κα­τά τα άλλα άτομα, είναι πολύ δύσκο­λο να φύγουν χωρίς να αγοράσουν κά­τι ή και να δώσουν όσα λεφτά κρατά­νε πάνω τους.
Μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτι­κών, αξιωματούχων, διπλωματών που έγιναν κοινωνοί των ισραηλινών ιδε­ών, άλλοι τις αντιμετωπίζουν ενθου­σιωδώς, άλλοι αμήχανα, ορισμένοι κα­χύποπτα. Οι πλέον εχέφρονες ανα­γνωρίζουν ότι η ρήξη Ισραήλ/Τουρ­κίας και η ανάγκη των Ισραηλινών να βρουν οδό εξαγωγής των ενεργειακών πόρων δημιουργούν ιστορικές ευκαιρίες για την ελληνική/κυπριακή πο­λιτική, αλλά και εξίσου μεγάλους κιν­δύνους. Το Ισραήλ, υπογραμμίζουν, δεν είναι μια χώρα σαν τις άλλες. Οι παγίδες ελλοχεύουν σε κάθε στροφή.
Η ισραηλινή «επίθεση φιλίας και συνεργασίας» γίνεται στη γραμμή πά­γιων γεωπολιτικών επιδιώξεων του Τελ Αβίβ έναντι Κύπρου/Ελλάδας, που το Ισραήλ ήθελε ανέκαθεν να αποτελέσουν στρατηγικές του εφεδρείες – μά­λιστα, ο ιδρυτής του σιωνιστικού κι­νήματος Θεόδωρος Χερτζλ είχε κά­ποτε αντιμετωπίσει την ιδέα ίδρυσης του Ισραήλ στην Κύπρο.
Το ισραηλινό άνοιγμα δεν γίνεται μόνο προς Αθήνα/Λευκωσία. Εντάσ­σεται σε στρατηγική δημιουργίας φιλικού προς το Ισραήλ τόξου, που ξε­κινάει από Λευκωσία, μπαίνει σε βάθος στα Βαλκάνια και Μολδαβία, καταλήγοντας στο Καύκασο, κυκλώνοντας τη Τουρκία. Συγκροτούμενο αυξάνει τη δυνατότητα του Ισραήλ είτε να διαπραγματευθεί είτε να αναχαιτήσει τη Τουρκία του Ερντογάν. Ένα τέτοιο τόξο μπορεί να χρησιμεύσει και ως βόρειος διάδρομος επίθεσης κατά του Ιράν μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ως ζώνη στρατηγικής επιρροής του Ισραήλ.
Ταυτόχρονα, ο «διάδρομος» Κύπρου ή/και Ελλάδας προσλαμβάνει καθο­ριστική σημασία για τις εξαγωγές των τεράστιων κοιτασμάτων αερίου του Ισραήλ, ακόμα μεγαλύτερης σημασίας μετά την επιδείνωση των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων και την επανά­σταση στην Τυνησία, που μπορεί να προοιωνίζεται έκρηξη του λανθάνο­ντος αιγυπτιακού ηφαιστείου.
Πέρυσι, έκθεση του αμερικανοεβραϊκού Στράτφορ προεξοφλούσε ότι η Ελλάδα “τελείωσε” γεωπολιτικά/οικονομικά και έχασε το Αιγαίο. Εκτός, έλεγε, αν η Αθήνα τεθεί υπό τη προστασία τρίτης δύναμης. Αυτή δεν κατονομαζόταν, προφανώς όμως δεν ή­ταν ούτε ευρωπαϊκή ούτε η Ρωσία ή Κίνα. Δεν μπορείτε να αμυνθείτε μό­νοι σας, δεν σας αρέσει ο νεοοθωμανισμός, ελάτε στην αγκαλιά μου, φαι­νόταν να λέει ο συντάκτης.
Περίπου τα ίδια έλεγε ο επικεφα­λής του Στράτφορ σε πρόσφατη συ­νέντευξη του στη Ρουμανία, με την ο­ποία το Ισραήλ αναπτύσσει πολύ προ­χωρημένη στρατιωτική συνεργασία. Η Ρουμανία δεν έχει σημασία για Ε.Ε. και NATO, μην περιμένετε τίποτα α­πό αυτούς. Άφηνε τους αναγνώστες να απαντήσουν μόνοι στο ερώτημα για ποιον έχουν σημασία.


Η Στρατιωτική συνεργασία
Πέραν της μεταστάθμευσης αερο­σκαφών, του ελλιμενισμού πλοίων και της αεροναυτικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ισραηλινές προτάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ πολλών άλλων, την προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας για τα α­εροσκάφη F-16, χωρίς τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα (μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ελλάδα αγόρασε τα πανάκρι­βα αεροπλάνα, χωρίς να φροντίσει για τη προστασία τους! Έτσι κυβερνάται η χώρα). Πρότειναν επίσης στην Ελλάδα τη προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων και αεροπορικών βομβών με­γάλης ακτίνας δράσης για F-16. Πλη­ροφορίες τους φέρουν να ενδιαφέ­ρονται να αγοράσουν τα ΕΑΣ, μία α­πό τις δύο μεγάλες αμυντικές βιομη­χανίες της χώρας.
Οι δυο πολεμικές αεροπορίες πραγ­ματοποίησαν ήδη δύο κοινές ασκή­σεις υψηλού επιπέδου και προγραμ­ματίζουν τρίτη στο Ισραήλ. Οι Ισραη­λινοί ασκήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στον βομβαρδισμό ακριβείας από με­γάλη απόσταση στο κύριο πεδίο βο­λής της ελληνικής αεροπορίας (Κρα­νέα). Οι ασκήσεις αποκαλύφθηκαν α­πό άρθρο των «New YorkTimes», που τις εμφάνισε ως προσομοίωση βομ­βαρδισμού του Ιράν.
Τους Έλληνες αξιωματικούς ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα συνάσκησης με μία από τις ισχυρότερες α­εροπορίες στον κόσμο. Ηγετικά στελέχη όμως της Π.Α. διερωτώνται: «Αν πάμε να εγκατασταθούμε στα αεροδρόμια τους, πως θα τους αρνηθούμε αύριο να εγκατασταθούν στα δικά μας;».
Για πολλά στελέχη της Αεροπορίας και του Ναυτικού, που νιώθουν απο­γοητευμένα από την κατάσταση της χώρας ή την εξωτερική της πολιτική, η συνεργασία με το Ισραήλ συνιστά «αχτίδα ελπίδας μέσα στην απελπισία», σύμφωνα με την έκφραση εν ενερ­γεία στελέχους, θέλουν να προβά­λουν την ελληνική ισχύ στη Μεσόγειο αν και, καμιά φορά, μοιάζουν έτοιμοι να αντιστρέψουν τη φόρμουλα Κλαούζεβιτς: ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα.
Η μεταστάθμευση αεροσκαφών και η χρήση ισραηλινών λιμένων προ­σφέρουν σπουδαίο τακτικό πλεονέ­κτημα και στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, επιτρέποντας στην Αθήνα να καλύ­ψει ευκολότερα την Κύπρο σε περί­πτωση πολέμου. Η πραγματική χρή­ση τέτοιων διευκολύνσεων σε πόλεμο εξαρτάται από τη τότε βούληση των εμπλεκομένων – και αν υπάρχει βούληση γίνεται και χωρίς συμφωνία. Το κυρίως όμως πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με ένα σωρό κόσμο που κινδυ­νεύει να θεωρήσει σε κάποια στιγμή τον σύμμαχο του εχθρού του …εχθρό του! Ουδείς γνωρίζει ποιος θα κερδί­σει στο τέλος και αν η χώρα αυτή θα υπάρχει, με τη μορφή που την ξέ­ρουμε, ύστερα από 50 χρόνια. Ταυ­τοχρόνως, διαθέτει μια υπεροχή στη στρατηγική και στις πληροφορίες έ­ναντι της Ελλάδας, που καθιστά την Αθήνα απλώς ανήμπορη να ελέγξει τις κάθε φορά επιδιώξεις των δυνητι­κών «συμμάχων» της και σχεδόν α­δύνατη την ανάπτυξη ισότιμης στρα­τηγικής σχέσης.
Έλληνες αναλυτές αναφέρουν το παράδειγμα της «στρατηγικής σχέ­σης» Γεωργίας – Ισραήλ. Επί εποχής Σαακασβίλι, οι Ισραηλινοί εφοδίασαν με όπλα και με εκατοντάδες συμβού­λους τον γεωργιανό στρατό. Βασικοί υπουργοί είχαν διπλή υπηκοότητα, γεωργιανή και ισραηλινή. Όλοι αυ­τοί ουδόλως απέτρεψαν τον κ. Σαα­κασβίλι από το να κάνει πόλεμο κα­τά της Ρωσίας, που απέβη καταστρο­φικός για τη Γεωργία, αλλά χρησιμο­ποιήθηκε για να αποτρέψει τη Μό­σχα από την πώληση S300 στο Ιράν. Περίπου αυτό που συνέβη με τον Δη­μήτριο Ιωαννίδη, το 1974, αλλά και με τον Σαντάμ, που Ισραήλ – ΗΠΑ έ­σπρωξαν κατά του Ιράν.
Η Αθήνα απέφυγε στο παρελθόν πολύ πιο ασφαλή αμυντικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως την εγκατάσταση S300 στην Κύπρο, συνο­δευόμενη από ρωσικές εγγυήσεις α­σφαλείας. Ματαιώνει κάθε φορά δικές της αεροναυτικές ασκήσεις στην πε­ριοχή. Γιατί να πάει τώρα στο άλλο ά­κρο με το Ισραήλ, διερωτώνται δι­πλωμάτες.
Όσοι από τους Έλληνες στρατιω­τικούς διαφωνούν με τις πολύ στενές επαφές με το Ισραήλ υπογραμμίζουν επίσης ότι το μοντέλο της ισραηλινής ισχύος δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Το ισραηλινό σχέδιο βασίζε­ται στη συντριπτική ισχύ. Η Ελλάδα δεν είναι «σταυροφορικό» κράτος, δεν αποτέλεσε ποτέ τμήμα του ευρωπαϊ­κού αποικιακού στοιχείου, ούτε θέλει να κατακτήσει μια τεράστια περιοχή. Χρειάζεται όπλα για να αμύνεται, αλ­λά η «ήπια ισχύς», το «στρατηγικό βά­θος», η πολιτικο-ιδεολογική «ασπίδα» της είναι το όνομα της, η ηθικοπολιτιστική ακτινοβολία της, κοιτίδα των σημαντικότερων επιτευγμάτων του πολιτισμού.
Η ελληνοϊοραηλινή συνεργασία μπορεί να είναι επωφελής και όχι καταστροφική για την Ελλάδα (και Κύπρο) υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις:
1. Ότι η Ελλάδα δεν θα μπει επ’ ουδενί στο “κάδρο”, στην “εικόνα” του εχθρού των μουσουλμάνων και…
2. Ότι θα τηρήσει απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη συγκέντρωσης των παγκόσμιων αντιθέσεων και πεδίο «πολέμου πο­λιτισμών» που είναι η Μέση Ανατολή.
Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση εί­ναι η κατασκευή στην Κύπρο σταθ­μού υγροποίησης αερίου, που θα με­ταφέρεται με ελληνόκτητα πλοία διε­θνώς σε Ευρώπη/Ινδία. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί τέτοιο σταθμό επί του εδά­φους του, γιατί μπορεί να αποτελέσει πολεμικό στόχο και γιατί φοβάται μελλοντικό εμπάργκο. Με το κοίτασμα Λεβιάθαν υπάρχουν προβλήματα με τον Λίβανο. Χριστόφιας και Χαρίρι δεν τα βρήκαν τον Νοέμβριο και στη συ­νέχεια, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός πήγε στη Μόσχα, όπου του υποσχέ­θηκαν στρατιωτική και τεχνολογική συνδρομή στην εξόρυξη των αποθε­μάτων. Ο Αχμαντινετζάντ κάλεσε τον Λίβανο να μη φοβάται, γιατί το Ιράν θα σταθεί πίσω του. Ορισμένοι ανα­λυτές θεωρούν ότι τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στα ανοιχτά της Γάζας συνδέονται με την ισραηλινή επίθεση το 2009. Όλη η περιοχή πα­ραμένει υποψήφια για νέους πολέ­μους και εξεγέρσεις.


Ο ελιγμός του αγωγού
Ο προτεινόμενος σταθμός κυρίως ε­ξαρτά την Κύπρο από το Ισραήλ και την αμυντική του ομπρέλα. Αγωγός μέχρι τους Καλούς Λιμένες της Κρήτης ή την ηπειρωτική Ελλάδα έχει πολύ περισ­σότερο στρατηγικό νόημα, γιατί συν­δέει την Κύπρο με την Ελλάδα και αμ­φότερες με την Ευρώπη. Είναι και πε­ρισσότερο ασφαλής για την Κύπρο. Στα προβλήματα του συγκαταλέγονται το μεγάλο βάθος νοτίως της Κύ­πρου και ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Τουρκίας, αν η Αγκυρα αμφισβητήσει ότι η περιοχή που θα περάσει ο αγω­γός, μεταξύ Καστελλόριζου και Αιγύ­πτου, υπάγεται σε ελληνική δικαιο­δοσία. Το σχέδιο ενός τέτοιου αγωγού φαίνεται ότι οι έχουν εγείρει Ισραηλι­νοί, με γενικούς όρους, προς το ελλη­νικό υπουργείο Εξωτερικών, το υ­πουργείο Ενέργειας δεν έχει όμως συ­γκεκριμένη πρόταση. Δεν είναι βέβαιο ότι πράγματι τους ενδιαφέρει. Η διευκόλυνση του Ισραήλ να εξάγει τα αποθέματα του είναι πολύ μεγάλης οι­κονομικής και στρατηγικής αξίας, κυ­ρίως όμως για το Ισραήλ. Για την Ελλά­δα και την Κύπρο, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εξόρυξη τυχόν δικών τους κοιτασμάτων. Αν όμως συγκα­τατεθούν στα Ισραηλινά σχέδια, θα πρέπει να πάρουν πολύ μεγάλα ανταλλάγματα, με δεδομένο το Ισραηλινό κέρδος. Η όλη σχέση με το Ισραήλ θα ήταν πολύ περισσότερο φυσική, αν ήταν πιο ισορροπημένη η πολυδιάστατη Ελληνική και Κυπριακή εξωτερική πολιτική.


Εφημερίδα: ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ.15 - gdailynews

ΦΡΑΚΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

EKTOΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΦΡΑΚΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ , ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ......
ΤΕΙΧΗ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΚΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΡΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ.
ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΟΤΙ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΝΕWSN.WORDPRESS.COM

Νέο βιωματικό παιχνίδι από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας!

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Νέο βιωματικό παιχνίδι από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας!Α) Την Τέταρτη 26/1/2011 στις 7 το απόγευμα στον εκδοτικό οίκο «ΔΡΟΜΟΣ» [3ης Σεπτεμβρίου 139 - ισόγειο] ελάτε να συνεχίσουμε το "βιωματικό παιχνίδι της Δημοκρατίας" καταθέτοντας τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις δράσεις του κινήματος κατά το 2011.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαβουλευτούν και να συναποφασίσουν με το γνωστό αμεσο-δημοκρατικό τρόπο, που χαρακτηριστικά ονομάζουμε «Εναλλακτικό Κοινοβούλιο Πολιτών». Θα ακολουθήσει συμμετοχική μουσική βραδιά!

Δείτε το πρώτο μέρος της προσομοίωσης του Εναλλακτικού Κοινοβουλίου

Όλοι φωνάζουν 'φύγε'

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι θορυβημένη από τα γεγονότα και τις εξελίξεις με το σκάνδαλο Δουκουδάκη και ζητά την άμεση απομάκρυνση του και όχι μόνο ένας.
Θεωρώ ότι θίγει τα.....
μέλη ΔΕΠ ο τρόπος με τον οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ένας έχει κόντρα με έναν, ενώ στην πραγματικότητα όλοι έχουν κόντρα με έναν, τον κΔουκουδάκη.

Ακόμα και στη Σύγκλητο που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, κανείς δεν στήριξε τον κ Δουκουδάκη δημόσια. Όλοι, φοιτητές, Σύγκλητος, Καθηγητές της Οδοντιατρικής ζήτησαν να φύγει.

Επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τυπου και των τότε δημοσιευμάτων και του έδωσε άπλετο χρόνο να απολογηθεί .

Ο κ Δουκουδάκης όμως δεν απάντησε καν στις αιτιάσεις. Ολοι περιμενουμε να γίνει το αυτονόητο.

petros

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Τουρκία - Ακάλυπτο τον αφήνει το ΥΠΕΞ!


Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα όσα είπε περί "Βαρβάρων Τούρκων" εξαπέλυσε πριν λίγο η Τουρκία με δριμεία ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία υποστηρίζει ότι «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου  Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


 «Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».


Είναι σαφές ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, ακόμα και τον αρχηγό του ελληνικού κράτους ως υποτελείς δορυφόρους οι οποίοι πρέπει να μαστιγώνονται και να επανaφέρονται στην τάξη έστω και αν αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, όπως έκανε ο Κάρολος Παπούλιας. Μέχρι στιγμής το λαλίστατο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ποιοί την νήσσαν και ενώ έχει μία ανακοίνωση έτοιμη για κάθε συμβάν που συμβαίναι στην ... Παταγονί,α για την τουρκική προσβολή στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει να πει τίποτα...

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας είχε αναφέρει πως «Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου έχουν υποφέρει από τους ίδιους βαρβάρους υπέστησαν την ίδια καταστροφή από τις τουρκικές ορδές».

«Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό» πρόσθεσε.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2011/01/blog-post_709.html#ixzz1BnoycNJH

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Η εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια είναι σουρρεαλιστική.
Βασίζεται σε νεφελώματα τα οποία έχουν ως προϋποθέσεις άλλα νεφελώματα, όπως την παγκόσμια αδερφοσύνη και το ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Δανία.
Η παγκόσμια αδερφοσύνη, δυστυχώς δεν υπάρχει και χλωμό το βλέπω να ‘ρθει. Συνορεύουμε δε με την Τουρκία, η οποία, παρά τις εμβριθείς αναλύσεις του «Βήματος» ή της «Καθημερινής», δεν είναι ένα μεγάλο Βέλγιο, που έκανε περιτομή.
Όταν βλέπετε σε αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής ηθικοπλαστικούς και συναισθηματικούς όρους, να είσαστε καχύποπτοι. Όταν ακούτε ότι η Τουρκία αίφνης μας αγάπησε, και θέλει το καλό μας, διπλοκλειδώστε και κοιτάξτε καλά από τις γρίλιες τι θα ‘ρθει.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναινα φέρουμε την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Ελλάδας στο πεδίο του ρεαλισμού.
 Και πρώτ’ απ’ όλα, πριν διαβάσουμε Ιστορία, να δούμε το χάρτη.
Ας απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα αν υπάρχει τουρκική απειλή.
Τα υλικά γεφυροποιϊας που πήρε πρόσφατα η Τουρκία και της είναι χρήσιμα στον Έβρο, τι τα θέλει;
Τι σκοπούς έχει η συνεχής και παράνομη αποσχιστική δράση του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή;
Για ποιον λόγο εξακολουθεί να ισχύει η πιο επίσημη απειλή κράτους προς κράτος, το casus belli;
Για ποιον λόγο η Τουρκίας δημιουργεί στρατιά μεταγωγικών ελικοπτέρων που της επιτρέπει την σε λίγα λεπτά μεταφορά μεγάλων σχηματισμών σε ελληνικά νησιά;
Για ποιον λόγο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, στην Ερυθρά του Βίβλο, , επιβεβαίωσε πρόσφατα, ως πάγιο στόχο, την παρεμπόδιση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα; Βάσει της Βίβλου αυτής, που καμμία απόφαση άλλου κρατικού οργάνου δεν μπορεί ν’ αλλάξει, συντάσσονται όλα τα σχέδια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εναντίον μας.
Για ποιον λόγο η τουρκινή Π.Αεροπρία εξακολουθεί κλιμακούμενα να παραβιάζει τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο και να κάνει ακόμη κι υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος πάνω από νησιά μας;
Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων σε λίγο θα κάνει περατζάδες ακόμη και μπρος στον «Δουράμπεη»;
Γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί δεν συνεργάστηκε ποτέ για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων του ’74, το Κυλώνειο Άγος της κολοβής δημοκρατίας μας; Τους έστειλε η Πατρίδα στη μάχη κι ύστερα τους έγραψε το γκουβέρνο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γονείς κι αδέρφια γέρασαν και πέθαναν με τον καημό των παληκαριών τους, κι όλοι αυτοί οι ιεροφάντες του ενδοτισμού, δεν κατάφεραν τ’ αδέρφια μας, οι Τούρκοι, σε ένδειξη στοιχειώδους ανθρωπισμού, να πουν σ’ έστω μια μάνα «να, εδώ, κυρά, είναι θαμμένος ο γιος σου, παρ΄τον να τον θάψεις, να ’χεις κάπου να κλάψεις».
Ούτε αυτό. Μόνο το DNA, ξεκαθάρισε τις τύχες κάποιων αλλά έρευνα στην ίδια την Τουρκία δεν έγινε ποτέ, δεν το επέτρεψε κι ας ξέρουμε, ας υπάρχουν στοιχεία, πως πολλοί μεταφέρθηκαν π.χ. στα Άδανα.
Γιατί ο Νταβούτογλου γράφει όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα κι αρκούντως επεκτατικά στην Βίβλο του Νεοοθωμανισμού που συνέγραψε; Είναι στρατηγικά παίγνια ή η πολιτική που σταδιακά ήδη υλοποιεί ο Ερντογάν;
Γιατί η Άγκυρα μισθώνει ναύσταθμο στην Αυλώνα, γιατί συνάπτει στρατιωτικές συμφωνίες με τους πάντες γύρω μας;

Αν όλα αυτά καταδεικνύουν ότι απειλή δεν υπάρχει, ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, πάω πάσο. Ας διαλύσουμε το Στρατό μας, ας γίνουμε Κόστα Ρίκα, μαλτέζοι των Βαλκανίων.
Αν όμως όλα αυτά δείχνουν ότι ο γείτονας έχει κακό στο νου του κι απεργάζεται σχέδια σε βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας και του Λαού μας, τότε, πρέπει να κάνουμε άλλα πράγματα.
Όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας στο παρελθόν, δημοκρατικοί, ολοκληρωτικοί, δεξιοί ή κεντρώοι, για κάποιους λόγους προσπαθούσαν πάντοτε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, φυλούσαν τα σύνορα, κι αναζητούσαν συμμαχίες.
Οι Τούρκοι, δεν την κρύβουν την απειλή. Την περιγράφουν, την αναλύουν, την φωνάζουν με τις καθημερινές πράξεις τους.

Θα κλείσουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας, θα προσποιηθούμε ότι δεν τρέχει κάστανο, ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει;

Ποιός από εσάς θέλει να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης; Ας το πει. Όχι περισπούδαστες αναλύσεις του δίφραγκου. Ας το πει, όποιος θέλει, στα ίσια όμως, με βάση την αληθινή Τουρκία κι όχι αυτό που μας «πουλάνε» οι σκυφτοί αναλυτές του τύπου «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» κι ολοκληρωτικός φασιστοειδής ενδοτισμός καθ’ εκάστην. Όχι με περίχυμα αγάπες, προοδευτιλίκια και «αντιεθνικισμό». Γιατί ξέρετε η μόδα αυτή είναι τώρα, τα σομόν και ο νεοραγιαδισμός, που είναι η προϋπόθεση του νεοοθωμανισμού.

Είναι άλλη μια σουρεαλιστική ατραξιόν του δημοσίου βίου. Παλιά, άμα αβάνταρες τα συμφέροντα ξένης ιμπεριαλιστικής δύναμης, αν κήρυττες την υποταγή και τον ενδοτισμό, θα σε θεωρούσαν εξωνημένο, ακροδεξιό, αντιδραστικό τομάρι.
Σήμερα αυτοθεωρείσαι «αντιεθνικιστής», της βαριάς προόδου κι αρθρογραφείς με διευθυντή ομογάλακτο, που π.χ. κάνει τον μεσάζοντα στην ανακύκλωση, και μαζί συκοφαντείτε κάθε ρεαλιστική πατριωτική φωνή. Σήμερα οι γερμανοτσολιάδες θα θεωρούνταν «προοδευτικοί ρεαλιστές». Το υστερικό παραμύθι είναι «μα τι θέλετε, θέλετε πόλεμο;». Γιατί τα καλόπαιδα αυτά βάζουν το ψευτοδίλημμα, επώδυνος συμβιβασμός ή πόλεμος. Η αποτροπή δεν «παίζει», γιατί δεν βολεύει. Άλλωστε, οι οδηγίες στο manual που έχουν, άλλα λένε, γκέγκε;
Αν θέλουμε να φυλάξουμε το σπίτι μας, την οικογένεια μας, την τιμή μας και την Ελευθερία μας, πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να ξεμπερδεύουμε με τον σουρεαλιστικό φασισμό της «πολιτικής ορθότητας», που τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη δίπλα στην Φλάνδρα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στα πεδία του πλατωνικού έρωτος.
Το Κόμμα του Πολέμου είναι όλοι αυτοί που εκπέμπουν το μήνυμα της αδυναμίας. Γιατί αν εκπέμπεις αδυναμία, ο αντίπαλος γίνεται πιο επιθετικός, μυρίζει τον φόβο σου κι είναι πιο πιθανό να μπει στον πειρασμό να σου ριχτεί. Δείτε την φύση, διαβάστε Ιστορία. Όχι τα Μίκυ Μάους της γνωστής κυρίας, αληθινή Ιστορία.
Όποιος έχει διαβάσει τον μεγάλο Θουκυδίδη και τον σπουδαίο Κονδύλη και δεν διαμορφώνει άποψη από τις μπακάλικες επιφυλλίδες των συγκροτημάτων, ξέρει ότι η λύση είναι μία και πολύ παλαιάς αλλά αποτελεσματικής κοπής: αποτροπή.
Αυτό σημαίνει πρώτ’ απ’ όλα να μην εκπέμπεις δουλοφροσύνη κι αδυναμία. Να έχεις ισχύ, πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και να εκπέμπεις το μήνυμα ότι θα την χρησιμοποιήσεις, αν χρειαστεί.
Στην σουρεαλιστική Ελλάδα της φασιστοειδούς «προόδου» και του «αντιεθνικιστικού» χατζηαβατισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίζουμε συνεχώς ότι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της Ελευθερίας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, είναι συνταγματική επιταγή και πατριωτικό καθήκον. Τόσο απλά.
Κι όλα αυτά βέβαια απαιτούν τρία πράγματα: Ηγεσία, Ηγεσία, Ηγεσία.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/01/blog-post_4863.html

ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ- ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ , ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ/ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΆΛΛΑ ΌΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ.....
 ΝΑΔΙΡ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ

•ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
•ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
•ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΑLL ( EΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΛΠ)
•ΑΦΘΟΝΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΌΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΌΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΆΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ Β.ΚΡΟΚΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΣ ΓΣΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ , ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ MY MARKET CARREFOUR ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ,ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ ,ΣΤΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΓΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΝΕWSN.WORDPRESS.COM

Το εβραϊκό λόµπι των ΗΠΑ κάνει... απόβαση στην Ελλάδα!Στην τελική ευθεία το δρομολογημένο σχέδιο ολοκληρωτικής κατάκτησης της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Στην τελική ευθεία το δρομολογημένο σχέδιο ολοκληρωτικής κατάκτησης της ΕΛΛΑΔΑΣ.Μετά την,κατόπιν πρωτοβουλίας του Jeffrey George Papandreou ,...Δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου Ισραήλ-Ελλάδας!!!,κάτι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από την αντίληψη των κατοίκων της χώρας που λέγεται...ΕΛΛΑΣ,δεύτερη "πρωτοβουλία" του "πρωθυπουργού" της χώρας,για έλευση πλέον των πραγματικών αφεντικών και συμπατριωτών του.Συμπατριωτών του γιατί εκτός από τη μάνα του,οι ρίζες του είναι εβραϊκές και από τον προπάππο του από την πλευρά της γιαγιάς του...

Το εβραϊκό λόµπι των ΗΠΑ κάνει... απόβαση στην Ελλάδα

Το εβραϊκό λόµπι των ΗΠΑ κάνει... απόβαση στην Ελλάδα «Αν κάποιος µε ρωτούσε σήµερα αν θα επιχειρούσα να προστατεύσω τα συµφέροντα της Τουρκίας στο Κογκρέσο, θα απαντούσα: Με δουλεύεις;». Η δήλωση που έκανε πριν από οκτώ µήνες πρώην υψηλόβαθµο στελέχος της AIPAC - της πιο σηµαντικής φιλοϊσραηλινής οργάνωσης στις ΗΠΑ - είναι ενδεικτική της απογοήτευσης που έχει προκαλέσει στην αµερικανοεβραϊκή κοινότητα η πολιτική της Τουρκίας.
Το «παράθυρο» αυτό, σε συνδυασµό µε το άνοιγµα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο Ισραήλ, είναι που φέρνει στις 8 Φεβρουαρίου τους επικεφαλής των 52 σηµαντικότερων αµερικανοεβραϊκών οργανώσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις µε τον Πρωθυπουργό και σειρά υπουργών.
Κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, η Διάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει προέδρους και εκτελεστικούς διευθυντές περίπου 50 αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Η έλευσή τους σηματοδοτεί, σύμφωνα με διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές, άλλη μία ένδειξη της «νέας εποχής» στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. Η επίσκεψη αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς έχει τύχει της υποστήριξης του Λευκού Οίκου, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αλλά και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ποιοι θα έρθουν, ποιους θα δουνΑπό τα πιο γνωστά ονόματα που θα έρθουν στην Αθήνα είναι οι Αλαν Σόλοου και Μάλκολμ Χόενλαϊν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων, ο Ρόμπερτ Ελμαν, Πρόεδρος της American Jewish Committee, ο Τζέισον Αϊζακσον, διευθυντής του Washington Office of Government and International Affairs κ.ά
Η «Διάσκεψη των Προέδρων» επισκέπτεται ετησίως το Ισραήλ αλλά πριν πάει εκεί περνά προηγουμένως από μία άλλη, διαφορετική κάθε φορά, χώρα. Η επίσκεψή της στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 8 Φεβρουαρίου.
Στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία θα βρεθεί την επομένη 9 Φεβρουαρίου. Εχει μάλιστα ζητήσει να συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά και την ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας.
Προοπτικές συνεργασίαςΗ απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Ισραήλ, ιδιαίτερα μετά την κρίση του στολίσκου τον περασμένο Ιούνιο, να συσφίγξουν τις σχέσεις τους περιελάμβανε και την πτυχή της συνεργασίας ανάμεσα στις ομογενειακές οργανώσεις Ελλήνων και Εβραίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλωστε, κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές έχουν εκμυστηρευθεί σε εμπιστευτικές συνομιλίες τους, ότι η αξιοποίηση του εβραϊκού λόμπι θα μπορούσε να ενισχύσει την εικόνα της Αθήνας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την προώθηση των ελληνικών θέσεων τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Από την πλευρά των εβραϊκών οργανώσεων έχει επίσης εκφραστεί η θέληση για συνεργασία με τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στο Κογκρέσο και αλλού.
Ωστόσο και οι δύο πλευρές επιμένουν ότι η συνεργασία τους δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη ψύχρανση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Τουρκία.

ΙΧΩΡ

Η επέλαση της Νεας Τάξης!

 
Der Spiegel.

Βαστάτε ρε σεις γερά!!!

Αυτά που έλεγε πριν κάποιες δεκαετίες ως επερχόμενη αόρατη απειλή ο Άλντους Χάξλεϋ στον "Όμορφο Θαυμαστό Κόσμο", πλασάρει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το DER SPIEGEL με τίτλο "Εξυπνότεροι, υγιέστεροι, ευτυχέστεροι: Πως μπορούμε να εξαπατήσουμε το γενετικό υλικό μας" εκτοξεύει την ύβρη της αντικατάστασης του ανθρώπου με τα βολικότερα για την αλήτ από τα ανθρώπινα πρόβατα βιολογικά ρομπότ. Ουστ ρε σεις!

Απόσπασμα..

(…) σε καιρούς όχι πολύ μακρινούς, οι Γάμμα, Δέλτα, ως και οι Έψιλον (σημ. κάστες ανθρώπων), είχαν ανακλαστική συμπεριφορά διαμορφωμένη ώστε να τους αρέσουν τα λουλούδια. Τα λουλούδια ειδικά και η άγρια φύση γενικότερα. Το σκεπτικό ήταν να τους κάνουν να θέλουν να πηγαίνουν στην εξοχή όποτε τους δίνονταν η ευκαιρία κι έτσι να υποχρεώνονται να καταναλώνουν μεταφορές.

«Και δεν κατανάλωναν μεταφορές;» ρώτησε ο φοιτητής.
«Φυσικά και μάλιστα αρκετά», αποκρίθηκε ο καθηγητής, «αλλά δεν κατανάλωναν τίποτε άλλο!». Πασχαλίτσες και τοπία, τόνισε, έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: Είναι δωρεάν. Η αγάπη για τη φύση δεν δίνει δουλειά στα εργοστάσια. Αποφασίστηκε να σβήσει η αγάπη για τη φύση τουλάχιστον στις κατώτερες τάξεις. Να σβήσει πρώτα η αγάπη για τη φύση αλλά όχι και η τάση για κατανάλωση μεταφορών.

Γιατί, φυσικά, ήταν απαραίτητο να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εξοχή κι ας τη μισούσαν. Το πρόβλημα ήταν να βρεθεί ένας οικονομικά ισχυρότερος λόγος από την αγάπη για τις πεταλούδες και τα τοπία, που να τους έσπρωχνε να καταναλώνουν μεταφορές. Και δεν άργησε να βρεθεί. ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΠΟΡ!

Συγχρόνως φροντίσαμε όλα τα υπαίθρια σπορ να απαιτούν τη χρήση ειδικών συνέργων. Έτσι, καταναλώνουν και καταναλωτικά αγαθά, και μεταφορές και υπηρεσίες! […]
2ο κεφάλαιο. 33(εκδόσεις "Νησίδες")

Η στήλη Φωτοεπικαιρότητα είναι μια κοινωνική προσφορά του Ταριχευτή Στιγμών...

http://www.ramnousia.com/2011/01/blog-post_5914.html

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ;

http://expression-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html


Γράφει ο Επιμηθέας


Η Τουρκία ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει ένα νέο ηγεμονικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια. Το τελευταίο όμως καιρό προχωρά με γρήγορους ρυθμούς προς την υλοποίηση αυτού του οράματος της. Κινήσεις που μας  ξυπνούν  παλαιούς φόβους για τις νέες  "νέο - οθωμανικές επιδιώξεις".
Η Τουρκία, εκμεταλλεύθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και  σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για τον ρόλο της στα Δυτικά Βαλκάνια. Αυτό ήταν και  το θέμα έρευνας που παρουσίασε πρόσφατα στη Deutsche Welle ο Ντούσαν Ρέλγιτς, πολιτικός επιστήμονας του Ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική σε εκδήλωση της Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Γερμανοτουρκικής Εταιρείας. Ο ερευνητής προσπαθεί να προσεγγίσει τα κίνητρα και τις επιπτώσεις του όψιμου ενδιαφέροντος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για την Κροατία, Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο,  Κοσσυφοπέδιο και Π. Γ. Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τους λαούς αυτών των κρατών οι Τούρκοι τους θεωρούν συγγενείς τους, και μάλιστα η επίσημη θέση της Άγκυρας είναι ότι το ενδιαφέρον αποτελεί έκφραση σεβασμού και αλληλεγγύης των Τούρκων για τα συμφέροντα και την ευημερία των συγγενών τους. Εκτός αυτού υπάρχουν και οι αγορές, που είναι πολύ σημαντικές για την τουρκική οικονομία,  αλλά βεβαίως και πολλά στρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα. ......
«Ιδιαίτερα σημαντικό για τους Τούρκους είναι να ενισχύσουν την επιρροή τους στην περιοχή για να μπορέσουν να συμμετέχουν ως ισάξιοι εταίροι της Ε.Ε. και άλλων εξωτερικών παικτών στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη, και ειδικότερα σε αυτό το κομμάτι της γηραιάς ηπείρου», υποστηρίζει ο Ντούσαν Ρέλγιτς.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία προσπαθεί εδώ και καιρό να εμφανιστεί  ως σημαντικός πολιτικός παράγοντας στα Βαλκάνια, αναλαμβάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία η Άγκυρα προσπάθησε να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στη Σερβία και τη Βοσνία. Επίσης,  στο θέμα του ονόματος της Π. Γ. Δημοκρατίας της Μακεδονίας η Άγκυρα στήριξε ανοιχτά την κυβέρνηση των Σκοπίων, οικονομικά και πολιτικά, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δυσχεράνει το έργο της ελληνικής διπλωματίας . 
Η Τουρκία όμως δεν μένει  μόνο στις πολιτικές και οικονομικές παρεμβάσεις. Στα Δυτικά Βαλκάνια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια όλο και περισσότερα τουρκικά πολιτιστικά κέντρα,  σχολεία και πανεπιστήμια.
Αλλά και η τουρκική μιντιακή προσφορά, από ραδιοφωνικά προγράμματα για το εξωτερικό μέχρι δακρύβρεχτα σίριαλ, τα οποία πολλά από αυτά έχουν χορηγούς το ίδιο το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ένα από τα δημοφιλέστερα σίριαλ των τελευταίων ημερών, έχει ως επίσημο χορηγό τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης. Η συμπάθεια για τους Τούρκους έχει ανέβει στα ύψη κυρίως στους μουσουλμάνους Βόσνιους. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πολλές φορές βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν νίκες  τούρκικων ομάδων.
Ο Ντούσαν Ρέλγιτς από το Ίδρυμα Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου κάνει αναφορά και στην αντίπαλη πλευρά, αυτούς που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «…έμαθαν στο δημοτικό ότι θα πρέπει να αποβάλλουν τον οθωμανικό ζυγό, αν θέλουν να επιστρέψουν στη Ευρώπη. Πρόκειται για απόψεις που έχουν τις ρίζες τους στον 19ο και 20ο αιώνα, αλλά ενισχύθηκαν στην μεταπολεμική γιουγκοσλαβική ιστορία».
Αυτή η διχασμένη σχέση των λαών που ζουν στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία ξεκινά εκατοντάδες χρόνια πριν,  αποτυπώνεται  και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ένα ποσοστό μόνο του 40% δηλώνει ότι η Τουρκία είναι φιλική χώρα, ορισμένοι Σέρβοι διανοούμενοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι πίσω από την τουρκική διπλωματία κρύβεται μια νέο – οθωμανική φιλοσοφία, που κατατείνει στην αναγέννηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά από τον εξισλαμισμό της περιοχής.
«Ίσως», εκφράζει τον προβληματισμό του ο Ντούσαν Ρέλγιτς, «να προκύψει ένας νέος τρόπος πολιτικής σκέψης σε τμήμα των λαών της περιοχής, που να λέει, ότι αν η χώρα μου δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. και η Τουρκία, ως ανερχόμενη περιφερειακή οικονομική δύναμη και πολυπληθέστερη χώρα της περιοχής με διεθνοπολιτικό ρόλο γίνει εταίρος μας, τότε, αν επιδιώξουμε στρατηγική συνεργασία με την Άγκυρα,  μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα,  να επιτύχουμε περισσότερα, από το να περιμένουμε πότε η Ε.Ε. θα συνεχίσει την πολιτική της διεύρυνσης».
Το συμπέρασμα είναι, ότι σε περίπτωση που η Ε.Ε. αφήσει στο προθάλαμο αναμονής τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων, δεν αποκλείεται να ηγηθεί η Τουρκία μιας «συμμαχίας των απορριφθέντων συγγενών» τους.
## Η "ΙΔΕΟΠΗΓΗ" ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ. ##

ΟΕΑ:13 ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΕΩΣ) ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .

1) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΔΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ Ή ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ, Ή ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΩΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.


2) ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΕΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

4) ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΚΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ -1%, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.

5) ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΤΟΚΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ 0%.

6) ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ.

8) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ.

9) ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ 1% ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΟ 10%

10) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

11) ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ-ΒΙΖΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

12) ΔΩΡΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Ή ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

13) ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ 55% ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 90% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ 55% ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (ΠΕΖΟ, ΣΙΤΡΟΕΝ, Κ.ΛΠ.)

ΤΕΛΟΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΜΙΑΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ 13 ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ «ΗΠΑ» ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΣΑΝ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΠΛΟΦΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ …ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΩΝ «ΗΠΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΑΠΟ:

G.H.REES TO THE WORLD. COSMIC – ETNA: SECOND ALARM SIGNAL OF START OF THE THIRD WORLD WAR. ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ!!
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ», ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΟΑ «HONG» ΚΙΝΑΣ ΔΙΑ ΤΟ 2011 – 2012.

RETHINK OF WORLD WAR II HISTORY FROM G.H.REES (GROUP OF HELLENIC REESTABLISHMENT) AND FROM THE WEB-BLOG “HELLEN AND CHAOS”, WITH PURPOSE THE FOILING OF THE THIRD WORLD WAR PLANNED BY THE HYPERLODGE “HONG” OF CHINA FOR THE YEARS 2011 – 2012.

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/01/ghrees-to-world-cosmic-etna-second.html

Συμπλήρωση Ιστολογίου: Συμπληρωματικά και ειδικώς θα πρέπει να εφαρμοστούν επίσης μαζί με τα παραπάνω γενικά μέτρα και τα ειδικά οικονομικά μέτρα (πάνω από 400 νομοθετήματα) του άριστου Έλληνα Οικονομολόγου Σπύρου Μαρκεζίνη ο οποίος και ανάστησε την Ελληνική Οικονομία 2 φορές (1951-1954, και 1967-1973) ενώ τη δεύτερη φορά πέτυχε μηδενικό χρέος και ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ(!!!) το οποίο καταχράστηκαν και καταλήστευσαν κατόπιν οι ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ της μεταπολιτεύσεως.



Ως συνήθως τα εν ελλάδι ελληνοεβραικά και μασονικά πολιτικά προδοτόσκυλα δεν πρόκειται να εφαρμόσουν κανένα απολύτως από αυτά τα μέτρα για να βγεί η Ελλάδα από το τέλμα, αλλά θα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα για να επιδεινωθεί η κατάσταση και να τους βγει ο πολυπόθητος Κινεζικός "Αρμαγεδδώνας".
Το ιστολόγιο όμως τα δημοσιεύει ξανά και ξανά και σε ξεχωριστή ανάρτηση για να μη μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι "του ξέφυγαν" ή ότι "δεν τα είδε", ώστε τη στιγμή που θα γίνει ο γενικός λογαριασμός να μην υπάρχει πλέον καμία προσχηματική δικαιολογία και έλεος για τους προδότες.

Ο 2 ΦΟΡΕΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ «ΔΝΤ»
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/2.html

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ

Συμπλήρωση Αλφειού:Πρωταρχικός Νόμος πρέπει να είναι αυτός που θα κρατικοποιεί και διαμοιράζει ισόποσα σε όλους εξ αίματος Έλληνες,την περιουσία της ελλαδικής ιουδαιοχριστιανικής μαφίας.Περιουσίας που βρίσκεται στα χέρια τους με δόλο και διατάγματα,κώδικες,έδικτα,διαταγές των γνωστής-"αγνώστου" γενιάς αυτοκρατόρων της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αργότερα των χρυσοβούλων,όπως και με τα φιρμάνια των Τούρκων,τα οποία το "ελληνικό κράτος" δέχεται ως κυρίαρχα ντοκουμέντα!

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/01/13.html 

Εκλογές τον Απρίλιο προτείνουν στον Παπανδρέου


Συγκεκριμένο σενάριο διενέργειας πρόωρων εκλογών εισηγείται η ομάδα πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι η φθορά του ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να λάβει ξαφνικά ραγδαίους ρυθμούς, εξαιτίας της συσσωρευμένης πίεσης που δέχονται ευρύτερες κοινωνικές ομάδες από τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μέχρι τους επαγγελματίες και επιστήμονες που συγκροτούν τον κορμό της μεσαίας τάξης εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.
Οι εισηγητές των πρόωρων εκλογών αξιολογώντας τα δεδομένα των εσωτερικών μετρήσεων του Μαξίμου, εκτιμούν πως οι εκλογές είναι η μόνη πολιτική διέξοδος για την κυβέρνηση, καθώς σε λίγους μήνες ή και ακόμα νωρίτερα οι μετακινήσεις στο εκλογικό σώμα και ειδικότερα η αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πιθανά μη αναστρέψιμες.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, μελετά το σκεπτικό και τις επιμέρους πτυχές του σχεδίου, δεν έχει ακόμη πει το οριστικό «ναι», η αλήθεια όμως είναι ότι ανεξάρτητα από τα αν αυτό ευοδωθεί ή όχι ήδη ορισμένες πλευρές του υπό τη μορφή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών πρωτοβουλιών έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται.
Πώς τοποθετούνται τα στελέχη
Κύριος υποστηρικτής του εν λόγω σεναρίου επίσπευσης όλων των εξελίξεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες , είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ενώ στην κατεύθυνση αυτή συμπλέουν και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη και Ν. Αθανασάκης και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης.
Αρνητικός εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και επιφυλακτικός ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.
Κάποιες επιφυλάξεις διατηρεί και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου…
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το σενάριο τυγχάνει και της έγκρισης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος φέρεται να ανησυχεί για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει στο διάστημα που ακολουθεί να διαχειριστεί τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα που προκαλεί το μνημόνιο. …

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_4475.html

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΔΝΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ

Το ΔΝΤ και η τρόϊκα φαίνεται ότι στην Ιρλανδία δεν γίνονται εύκολα δεκτοί, αντίθετα με την Ελλάδα οι πολίτες της οποίες έχουν δεχθεί τον ζυγό στον τράχηλο: 

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αποφάσισα από μόνος μου να παραιτηθώ από πρόεδρος του Fianna Fail και ηγέτης του» είπε ο Κόουεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο του Δουβλίνου.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανασχηματισμού, η οποία την Πέμπτη λίγο έλειψε να ρίξει την κυβέρνηση και η οποία ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.


Ο ίδιος είπε ότι αναμένει πως η κυβέρνηση θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο παρά την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι: «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα». Το Fianna Fail θα εκλέξει νέο ηγέτη την επόμενη εβδομάδα με εσωκομματική ψηφοφορία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Του Δημήτρη Κωνστντακόπουλου
Στη στήριξη των Εγγλέζων υπολόγιζε, από τους Γερμανούς την έλαβε η Κύπρος του Δημήτρη Χριστόφια. Η Καγκελλάριος Μέρκελ διάλεξε τη Λευκωσία για να στείλει ένα, “γερμανικής σαφήνειας’ και μεγάλης σημασίας μήνυμα, με.....
 πολλούς αποδέκτες: άμεσα προς την ‘Αγκυρα, έμμεσα προς την Ουάσιγκτον, τον ατλαντικό άξονα, εντός και εκτός ΕΕ, που υποστηρίζει την τουρκική ένταξη, αλλά και προς τις δυνάμεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και του δικού της κόμματος, που δεν συμμερίζονται τις επιφυλάξεις Μέρκελ και για την ένταξη και για τη “πολυεθνικότητα”. Η οργίλη απάντηση του Ερντογάν στις δηλώσεις της, ότι περίπου δεν ξέρει τι λέει, ολοκλήρωσε το εγχείρημα, συσπειρώνοντας τους Γερμανούς πίσω της.
Πέρυσι, η Κυρία Μέρκελ χρησιμοποίησε την κρίση χρέους για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στα εσωτερικά της Ευρώπης. Με την επίσκεψη και τις σαφείς δηλώσεις της στη Λευκωσία, από όπου κάλεσε ξερά την ¨Αγκυρα να συμμορφωθεί με τους όρους της ¨Ενωσης, έστειλε το ίδιο μήνυμα σε ότι αφορά τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, αλλά και τον νέο γεωπολιτικό ηγετικό ρόλο, που φιλοδοξεί να παίξει. Δύο μέρες πριν την επίσκεψη, ο χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής είχε ζητήσει ταϊβανοποίηση της Κύπρου, επισημαίνοντας τους πονοκεφάλους που δημιουργεί το κυπριακό σε ζητήματα, όπως η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ανησυχία στη Λευκωσία για το μήνυμα που θα μετέφερε η Μέρκελ. Η Καγκελλάριος, όχι μόνο διέψευσε τις ανησυχίες, αλλά με τις δηλώσεις της έκανε ένα βήμα παραπάνω. ‘Εγινε η πρώτη ξένη ηγέτης που επαίνεσε τη στάση της Λευκωσίας, αποδίδοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνη για το ουσιαστικό αδιέξοδο στην “τουρκική πλευρά”. (Xρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο τουρκική και όχι τουρκοκυπριακή).Η Μέρκελ δεν επανέφερε τις απόψεις της για μη ένταξη της Τουρκίας, δεν είχε άλλωστε λόγο να το πράξει. Περιορίστηκε, πολύ αποτελεσματικότερα, στην υπενθύμιση των ρητών υποχρεώσεων που αγνοεί η ¨Αγκυρα και, εμμέσως πλην σαφώς, της ευθύνης της για το άλυτο κυρπιακό. Δεν έκανε έτσι μόνο επίδειξη διπλωματικής “πυγμής”, αλλά και “βούλωσε” το στόμα της ενδοκομματικής, ενδογερμανικής και ενδοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης προς τις θέσεις της. ¨Όπως και όσων, πολλών στην Ευρώπη, επιμένουν διαρκώς σε κάποια διευκόλυνση της Τουρκίας.
Για τον κ. Χριστόφια, που αντιμετωπίζει το υποκινούμενο από Λονδίνο και Ουάσιγκτων “πρέσσινγκ” του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και βουλευτικές εκλογές τον Μάιο, εν μέσω θύελλας επικρίσεων για τη διαπραγματευτική του τακτική και τις θέσεις του στο κυπριακό, οι δηλώσεις Μέρκελ ήταν “μάννα εξ ουρανού”. Παίρνοντας θάρρος από την Καγκελλάριο, ενδεχομένως και με αναπτερωμένη αυτοπεποίθηση, λόγω του κυπροισραηλινού “ειδυλλίου”, ο Κύπριος Πρόεδρος χρησιμοποίησε, ενώπιον της Μέρκελ, τους όρους κατοχή-εισβολή, που δεν πολυσυνήθιζε σε ανάλογες περιστάσεις. Αυξημένη αυτοπεποίθηση επιδεικνύει και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κυπριανού, που έθεσε θέμα αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, ο Πρόεδρος επικαλούνταν την μη απαίτηση αναγνώρισης της Δημοκρατίας, ως δείγμα μετριοπάθειας και διαλλακτικότητας.
Υποχρεωμένη σε γεωπολιτική ανυπαρξία επί Ψυχρού Πολέμου, η Γερμανία έδειξε τις φιλοδοξίες της αμέσως μετά την ενοποίηση, αναγνωρίζοντας τις γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, με καταστροφικά αποτελέσματα. Στολίδι των Βαλκανίων, η χώρα του Τίτο ρήμαξε από τους πολέμους με τελικό αποτέλεσμα την εμπέδωση της αμερικανικής επικυριαρχίας στα Βαλκάνια. Για πολλά χρόνια, οι γερμανικές φιλοδοξίες καθηλώθηκαν και πάλι στο έδαφος, με μόνη εξαίρεση την, χωρίς συνέχεια, αντίθεση στην εισβολή του Ιράκ και το επιτυχές σχέδιο του γερμανορωσικού αγωγού Nordstream.
H επίσκεψη στην Κύπρο μοιάζει να επιβεβαιώνει την απόφαση, τουλάχιστο της Μέρκελ, να διεκδικήσει τη διεθνή θέση που πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στην οικονομική ισχύ της χώρας της και έναν ηγετικό ρόλο ως προς τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Δεν είναι χωρίς σημασία ότι το κάνει στην Αν. Μεσόγειο, περιοχή που οι Ευρωπαίοι είχαν σιωπηρά αναγνωρίσει ως αμερικανοβρετανικής ΅ευθύνης΅ και ότι το κάνει με τρόπο ελάχιστα ευχάριστο σε Ουάσιγκτον-Λονδίνο. Αν διάλεξε την ΑγιαΣοφιά για να αρχίσει το τουρ της Κωνσταντινούπολης πριν μερικούς μήνες, διάλεξε τώρα την (ή την διάλεξε αυτή) “πράσινη γραμμή” που εμπνεύστηκαν οι Βρετανοί στη Λευκωσία, καρδιά του Λεβάν, πύλη της Μέσης Ανατολής, σημείο συνάντησης ή σύγκρουσης Ανατολής-Δύσης, Ευρώπης-Ασίας, Ισλάμ-Χριστιανισμού, για να στείλει το μήνυμα μιας νέας Γερμανίας. Τόκανε μερικούς μήνες μόνο μετά την επίσκεψη του Γερμανού Πάπα στο νησί που κάποτε κατέκτησε ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της μητροπολιτικής Ευρώπης “ανακαλύπτουν” το κυπριακό και δείχνουν διάθεση στήριξης της Λευκωσίας στην επιβολή εντονότερων όρων στην ¨Αγκυρα. Η ίδια η Μέρκελ τόκανε πριν γίνει Καγκελλάριος, ο Γάλλος πρωθυπουργός Βιλπέν προσπάθησε το 2005 να αναστείλει την έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία, όσο δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, αργότερα Σαρκοζί, Ζισκάρ και άλλοι απευθύνθηκαν σε Λευκωσία-Αθήνα. Οι Ευρωπαίοι αντίπαλοι της ένταξης ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μεγάλη υποστήριξη στις ελληνικές θέσεις σε κυπριακό και Αιγαίο, αναζητώντας τρόπο μετατροπής σε όχι του ναι στην τουρκική ένταξη. Η εισβολή-κατοχή της Κύπρου είναι το πιο βαρύ επιχείρημα. Κύπρος και Ελλάδα είτε φοβήθηκαν να το κάνουν, είτε εκτίμησαν ότι η συνέχιση της τουρκικής ενταξιακής πορείας, έστω και χωρίς, έως τώρα, εκπλήρωση υποχρεώσεών της ή υποχωρήσεις της, είναι προς ελληνικό όφελος. Η ¨Αγκυρα προσέλαβε αυτή τη στάση ως προϊόν φόβου, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Μπαγκίς τις προάλλες, απειλώντας Ελληνοκυπρίους, και εμμέσως Αθήνα, με τις “συνέπειες” διακοπής της ενταξιακής πορείας. Η κατάσταση ενδέχεται να μεταβληθεί σημαντικά, αν αλλάξει χέρια η εξουσία σε Γερμανία και Γαλλία, κάτι όχι απίθανο. Η ευρωπαϊκή σοσιαλιστική αριστερά και οι Πράσινοι παραμένουν δεσμευμένοι στην τουρκική ένταξη, παρόλο που μια σαφής πλειοψηφία Ευρωπαίων πολιτών δεν θέλει ούτε να ακούσει για νέες εντάξεις στην ΕΕ. Ιδίως σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και χρήσης των νέων χωρών για την αποδόμηση του δυτικοευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους. Κύπρος και Ελλάδα πάντως είναι “στριμωγμένες’ σε μια περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας, μεταξύ Σλάβων, Ευρώπης και Ανατολής, όπου παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες, αλλά είναι δύσκολη η επιβίωση χωρίς μεγάλες στρατηγικές βάθους.
Μια σημαντική πρωτοβουλία, για όλη τη χειμαζόμενη από την οικονομική και κοινωνική κρίση Ευρωπαϊκή ¨Ενωση, πήρε η κυβέρνηση Χριστόφια, επιβάλλοντας πλαφόν στις τιμές του ψωμιού, του γάλακτος και του νερού στην Κύπρο, αφού προηγουμένως είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση των 26 εταίρων της, όπως επιβάλουν οι κανόνες της ΕΕ. Παρόλο που αφορά μόνο τρία προϊόντα, η απόφαση είναι επαναστατική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ως πρώτο δείγμα προσφυγής σε στοιχειώδεις μορφές οικονομικής ρύθμισης, τελείως απαραίτητες απέναντι στην καταστροφική ασυδοσία των “απελευθερωμένων” αγορών. Η συγκατάθεση των Ευρωπαίων δημιουργεί επίσης ένα προηγούμενο που μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ.

http://konstantakopoulos.blogspot.com/

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ¨

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τώρα θuμήθηκαν να....
 καταλάβουν τη Βουλή!!!
Μιά μέρα πρίν την μεγάλη συγκέντρωση κατά της
"Κάρτας του πολίτη" !!!

Αν είσαστε πατριώτες και έχετε ψυχή αντρειωμένη, να πάτε να καταλάβετε τα γραφεία των κομμάτων, που ΑΠΑΝΤΑ συνέπραξαν και συμπράτουν στους αλλεπάλληλους βιασμούς της χώρας μας!!!

Και μάλλιστα να φωνάζετε να κλείσουν τα "πορνεία"της Ιπποκράτους, της Συγγρού (πρώην Ρηγίλης) και των άλλων αριστεροδεξιοπρακτόρων που παριστάνουν την αντιπολίτευση!

Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


http://oimos-athina.blogspot.com

Πρόκειται για σχέδιο διάσωσης των παγκοσμίων τραπεζών από την Ελληνική χρεοκοπία.

Το σχέδιο του ΔΝΤ απότυχε με πάταγο όπως είχαμε προβλέψει όλοι και η χρεοκοπία είναι

προ των πυλών. Το Ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε μέσα από το μνημόνιο “Τοξικό” αλλά τελευταία στιγμή έρχεται η πρόταση για επαναγορά ελληνικών οµολόγων που έχουν σήµερα στα χέρια τους τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό Δηµόσιο. Αυτό θα γίνει µε χαµηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Διάσωσης όπως προβλέπουν τα τελευταία σενάρια για τη λύση του ελληνικού προβλήµατος και των άλλων υπερχρεωµένων χωρών.
Πρόκειται για σχέδιο διάσωσης των παγκοσμίων τραπεζών από τις συνέπειες μιας Ελληνικής χρεοκοπίας και τα τοξικά δάνεια όπως αυτό των 110 δις ευρώ.
Το σχέδιο επεξεργάζονται Βρυξέλλες, Βερολίνο, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, µε στόχο να µειωθεί το ύψος του δηµόσιου χρέους και να γίνει αυτό που λένε μη τοξικό και «διαχειρίσιµο». Η λύση – που συζητήθηκε, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, και στο Συµβούλιο Υπουργών της ευρωζώνης την περασµένη Δευτέρα.
Σε απλά Ελληνικά είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν μας δανείζουν οι αγορές με τίποτα και μας υποβαθμίσουν συνεχώς, παρά μόνο για να αγοράσουμε τα άχρηστα-τοξικά ομόλογα μας από τις αγορές και να τις καθαρίσουμε από αυτά. Είναι περίπου ένα πακέτο μεταφοράς όλων των βαρών του παγκοσμίου συστήματος, των λαθών του ΔΝΤ, της Τρόικα και του μνημονίου σε έναν λογαριασμό που είναι η τσέπη του Έλληνα πολίτη. Πρόκειται ταυτόχρονα για την απόλυτη παραίτηση την κυβέρνησης από την δυνατότητα σοβαρής σωτήριας διαπραγμάτευσης απευθείας με τους πιστωτές μας.
Αντί δηλαδή το χρεοκοπημένο δημόσιο να κυρηξει στάση πληρωμων και να χάσουν κυρίως οι πιστωτές μας από αυτή την αναδιάρθρωση που θα συμβεί, όπως γίνεται συνήθως, θα μεταφέρουν το πρόβλημα όλων τους στο Ελληνικό δημόσιο και άρα στον Έλληνα πολίτη που θα θυσιαστεί για δεύτερη φορά μετά το μνημόνιο.
Έτσι όμορφα όμορφα αυτό που όλοι αποκαλούσαν χθες μη εξυπηρετήσιμο ελληνικό χρέος γίνεται εξυπηρετήσιμο γιατί αυτή την φορά φορτώνεται στην πλάτη του ελληνες πολίτη που δεν έπαιξε πότε με τα ομόλογα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο εμφανίζεται ως ευκαιρία για σωτηρία. Είναι όμως δεδομένο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν θα ανοίξει τις αγορές για την Ελλάδα καθώς θα την υπερφορτώσει με ακόμη περισσότερα χρέη που απλώς αυτή την φορά θα είναι εσωτερικά.
Η μετατροπη του χρέους μας σε αμοιγώς εσωτερικό πρόβλημα είναι προυπόθεση για να αρχίσει η εσωτερική αναδιάρθρωση του η οποία πλέον δεν θα απειλεί κανέναν άλλο παρά μόνο τους Έλληνες του σήμερα και του αύριο. Η Λιτότητα θα είναι για πάνω απο 20-30 χρόνια.
Αν χρωστούσαμε 300 δις σε όλο τον κόσμο με αυτό το σχέδιο το Δημόσιο θα χρωστά 300 δις στους έλληνες πολίτες που θα γίνουν με το ζόρι πιστωτές. Όμως από αυτούς θα τα πάρει τα επόμενα χρόνια μέσω λιτότητας για να τους πληρώσει κάποτε. Στην συναλλαγή αυτή μεσάζοντας και άρα μιζαδόρος θα είναι Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης και το χρέος θα κόβει βόλτες πέρα δώθε με μοναδικούς χαμένους του έλληνες πολίτες. Δεν βλέπω τον λόγο για να ανοίξουν οι αγορές σύντομα για την Ελλάδα.
Είναι σαφώς ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ο οποίος γίνεται αποδεκτός από τους ξένους γιατί απλώς δεν χάνουν τίποτα ξεφορτώνονται τοξικά ομόλογα και φεύγουν με λεφτά στα χέρια. Φαίνεται να γίνεται αποδεκτός και απο την κυβέρνηση για τους παρακάτω προφανείς λόγους.
Είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα και για του λαούς της Ευρώπης που θα πληρώσουν τα λαμόγια, περίπου αδιάφορη για την Ευρωζώνη ως θεσμό και σωτήρια για αυτούς που επιτεθήκαν στην Ελλάδα και στο λαό της χρεοκόπησαν την χώρα μας και φεύγουν αλώβητοι.
Πρόταση: Μόνο εάν Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης αποδεχτεί εκ των προτέρων να διαγράψει μέρος του Ελληνικού χρέος μέσα σε ορατό χρονικό ορίζοντα αυτός ο μηχανισμός θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από την Ελλάδα. Mόνο εάν προκύψει άμεσα κέρδος για την Ελλάδα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο. Σε αυτο το σχέδιο η Ελλάδα θα μπει μετά απο διαπραγμάτευση με όλπο τα τοξικά της Χρέη. Αν παραιτηθεί αυτών και τα αγοράσει εκ νέου θα είναι χαμένη από χέρι.
αλλά πάλι, οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έχουν χρυσοπληρώσει τα λαμόγια.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters