Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το ερώτημα του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου προς τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με "την δυνατότητα μείωσης των τιμών". Το ερώτημα ήταν "πώς είναι δυνατό να ζητείται από τις επιχειρήσεις να ρίξουν 30% τις τιμές όταν η κερδοφορία τους είναι στο 5%".

Απαντώντας ο κ. Δασκαλόπουλος σε ερώτηση για τις διαφορές τιμών Ελλάδας - Ευρώπης τόνισε ότι "όλα αυτά λύνονται με τον ανταγωνισμό".
Επειδή πιθανώς να δημιουργηθεί κλίμα λύπησης των Πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα ακολουθεί πίνακας με τις πωλήσεις και τα κέρδη της τελευταίας τριετίας ορισμένων μόνο Πολυεθνικών στην Ελλάδα. Ο παρακάτω πίνακας δεν περιέχει εταιρείες που υποχρεωτικά ανήκουν στην κατηγορία των "πολυεθνικών που πουλάνε στην Ελλάδα τα προϊόντα τους 30% ακριβότερα από άλλες χώρες" όπως δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είναι όμως πιθανό να εννοεί κάποιες από αυτές αφού αποτελούν σημαντικά ονόματα Πολυεθνικών στην Ελλάδα.
Χωρίς να λέμε ότι το κάνουν, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κάθε Πολυεθνική έχει δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου ή μικρότερου μέρους των κερδών της σε άλλη χώρα μέσω πολιτικής transfer pricing. Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις βεβαίως κανείς δεν είναι ένοχος, αλλά σχετικά με τα κέρδη κάθε Πολυεθνικής εταιρείας θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί, ειδικά λόγω της υψηλής φορολογίας της Ελλάδας.
  Με πολύ επιφύλαξη ακούμε τις θέσεις του ΣΕΒ αφού:

1. ποτέ έως σήμερα δεν υπέδειξε ποια είναι τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συστηματικά παραβιάζουν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού. Πάντα μιλάει για τις ευθύνες του κράτους
2. ποτέ έως σήμερα δεν κατέκρινε την ατιμωρησία των καρτέλ. Ποτέ δεν κατέκρινε το γεγονός ότι ένα καρτέλ τιμωρείται με πολύ μικρά πρόστιμα και χωρίς καμία σχεδόν ποινική ευθύνη
3. ποτέ έως σήμερα δεν επέπληξε τα μέλη του ΣΕΒ που παραβιάζουν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού, κλέβουν δηλαδή τους Έλληνες καταναλωτές και διαλύουν παράνομα Ελληνικές Επιχειρήσεις. Μάλιστα μέλη του Συμβουλίου του ΣΕΒ έχουν τιμωρηθεί με βαρύτατα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
4. εξέφρασε την σχεδόν καθολική αντίθεσή του με την λευκή Βίβλο για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των καρτέλ με στόχο οι εταιρείες-μέλη του να παρανομούν ελεύθερα και να μην αποζημιώνουν ποτέ τις επιχειρήσεις που καταστρέφουν.


Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
τηλ. 2105232621

Η λαθρομετανάστευση απειλή, όσο κι η οικονομική κρίση

Του Άγγελου Στάγκου

 Το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ο χειρισμός του απαιτεί σωστή αντίληψη του προβλήματος και δεξιοτεχνία για να μην πάρει απαίσιες ρατσιστικές διαστάσεις, ιδιαίτερα σε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας και ανασφάλειας. Ο λόγος βέβαια για τη  λαθρομετανάστευση  και τους λαθρομετανάστες, ακόμη και για τη νόμιμη μετανάστευση και τους μετανάστες, αν κρίνουμε από τις τελευταίες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ.
Η γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι η προσπάθεια της χώρας της να γίνει πολυπολιτισμική έχει αποτύχει επαναλαμβάνοντας περίπου όσα είχε πει προηγουμένως  ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής ΄Ενωσης της Βαυαρίας, ο Χορστ Ζεχόφερ. Πρόσθεσε ότι το κράτος δεν μπορεί να στηρίζει  μόνιμα τους μετανάστες, αλλά πρέπει να έχει και απαιτήσεις από αυτούς και ταυτόχρονα επεσήμανε ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι (μετανάστες και γερμανοί) ζώντας ο ένας δίπλα στον άλλο. Πριν μερικούς μήνες ένα μεγαλοστέλεχος του  Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Τίλο Σάρατσιν είχε πραγματευθεί σε βιβλίο τον θέμα των μεταναστών και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν είναι αφομοιώσιμοι, εννοώντας τους τούρκους και προκαλώντας μεγάλο θόρυβο.
Με δεδομένη την ιστορία της Γερμανίας, προκαλούν φόβο τέτοιες δηλώσεις από γερμανούς αξιωματούχους, για όποιο λόγο και αν γίνονται. Όταν μάλιστα τελευταίες  σφυγμετρήσεις των διαθέσεων της γερμανικής κοινής γνώμης ανιχνεύουν ισχυρές ξενοφοβικές και ακροδεξιές τάσεις. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ανάλογες τάσεις υπάρχουν στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία, στην Ιταλία, ακόμη και στη Σουηδία. Και για να μην κρίνουμε μόνο τους άλλους, το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Το εύκολο είναι να καταδικάσουμε ως φαινόμενα του ρατσισμού τις διαπιστωμένες τάσεις για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, ως προοδευτικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι. Είναι όμως μόνον ο ρατσισμός που δημιουργεί τέτοιες διαθέσεις; Η κυρίαρχη άποψη παλαιότερα ήταν ότι θεσμικά η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είναι …ένωση χριστιανικών κρατών. Σε βιβλίο της πριν από μερικά χρόνια, η μακαρίτισσα ιταλίδα δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι είχε υποστηρίξει ότι η Ευρώπη απειλείται από το τη διείσδυση του Ισλάμ μέσω των μεταναστών που καταλήγουν στην ήπειρό μας σε μεγάλους αριθμούς.
Αυτά δείχνουν ότι πολλοί ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ως απειλή στην πολιτισμική τους παράδοση την αθρόα προσέλευση μεταναστών, στην μεγάλη τους πλειοψηφία μουσουλμάνων, από άλλες ηπείρους, ειδικά από την Ασία και την Αφρική. Η ανασφάλεια λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της ανεργίας, σε συνδυασμό με τις εικόνες που αντικρύζουν καθημερινά οι ευρωπαίοι πολίτες σε δρόμους και συνοικίες με μεγάλη παρουσία μεταναστών, επιτείνουν την αίσθηση της απειλής.
Στην Ελλάδα, των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης και του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού, η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Καθημερινά περνούν τα σύνορα του Έβρου εκατοντάδες μετανάστες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τις περιοχές των κούρδων, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες πάμφτωχες χώρες. Ταυτόχρονα κατακλύζουν τη χώρα λαθρομετανάστες από την Αφρική και Ρομά από τη Ρουμανία και όλοι μαζί έχουν κυριαρχήσει στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων.
Η κυβέρνηση και ο Δήμος αδυνατούν να πάρουν  αποφάσεις και οι μηχανισμοί ασφαλείας δεν είναι σε θέση να εκκαθαρίσουν τις περιοχές που βρίσκονται υπό κατοχή. Η εγκληματικότητα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η κρίση προκαλεί αντιπαλότητες  μεταξύ μεταναστών από διάφορες περιοχές. Οι καινουργιοφερμένοι αντιμετωπίζονται ως απειλή από τους μετανάστες των Βαλκανίων και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και από τους έλληνες, καθώς διεισδύουν σε περιοχές χαμηλών εισοδημάτων και τα μεροκάματά τους είναι φθηνότερα. Η κατάσταση έχει ήδη γίνει εκρηκτική.
Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε και μεγάλη ευφυϊα για να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα γεμίζει τα τελευταία χρόνια με λαθρομετανάστες πολύ διαφορετικής κουλτούρας, άλλης θρησκείας, χωρίς δεξιότητες και μηδενικής προσφοράς για την οικονομία (αφού δεν είναι σε θέση να προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε κανένα τομέα)  και τον πολιτισμό. Δεν είναι αφομοιώσιμοι και η χώρα δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη αυτό το φαινόμενο. Πολύ απλά, ή θα θωρακίσει αποτελεσματικά τα σύνορά της και θα βρει πολιτισμένο τρόπο να διώξει αυτούς που έχουν ήδη μπει ή θα πρέπει να περιμένει έκρηξη επεισοδίων βίας και φυσικά μεγάλη εγκληματικότητα. Η κρίση θα διώξει αφομοιώσιμους μετανάστες, όχι τους μη αφομοιώσιμους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είτε εδώ, είτε στην πατρίδα τους. Η πολιτεία καλείται να πάρει αποφάσεις γιατί η λαθρομετανάστευση μας απειλεί όσο και η οικονομική κρίση.


www.reporter.gr

Αν δεν σας αρέσει να φύγετε» λένε στην Deutsche Telekom οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Να αποχωρήσει από τον ΟΤΕ εάν δεν της «βγαίνει» η επένδυση καλεί η ομοσπονδία εργαζομένων την Deutsche Telekom.

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ απαντά στα όσα δήλωσε χθες από το βήμα του συνεδρίου InfoCom ο "τοποτηρητής" της γερμανικής εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ. Κατά την ομιλία του ζήτησε από την κυβέρνηση ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με αλλαγές στη νομοθεσία. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία σημειώνει:

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει απαντήσει στον κ. Κέρκοφ με την παρέμβασή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ από τις 4-8-2010 ως εξής :

«Η Deutsche Telecom αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασε, γνωρίζοντας ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις, ποιοι ήταν οι νόμοι της χώρας και ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούν να έρχονται τώρα μετά από ένα χρόνο και να λένε : εμείς θέλουμε να είναι οι εργαζόμενοι και λιγότεροι και με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και με λιγότερους μισθούς».

Τέλος, εάν η επένδυση αυτή δεν τους "βγαίνει", δεν τους εμποδίζει κανείς να αποχωρήσουν και να αφήσουν τον ΟΤΕ στους ΄Ελληνες, όπως και στον παρελθόν, να τον επεκτείνουν ακόμα περισσότερο"

Πηγή:http://news.trikki.gr/news/ellada/30081--r-deutsche-telekom-

ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ "ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ" ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

σε ανακοίνωση για τις Εκδηλώσεις Μνήμης από το Α΄ Σώμα Στρατού, για την επέτειο των 98 Χρόνων Ελεύθερης Μακεδονίας

Τι εννοεί το ΓΕΣ όταν λέει "το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών";; αναφερόμενο στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας!!
"Μακεδόνες" αποφάσισαν την αυτοδιάθεσή τους!!
Ο Κολοκοτρώνης ή ο Παύλος Μελάς πάλεψαν για την αυτοδιάθεση των λαών και όχι για την απελευθέρωση της Ελλάδος;
Δηλαδή αύριο μπορεί να ζητήσει κάποιος Περιφερειάρχης την αυτοδιάθεση τμήματος της Μακεδονίας;;;
 Εξηγείστε μας σας παρακαλούμε πολύ αν έχουμε άδικο.


Από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2010, με μέριμνα του Α’ Σώματος Στρατού πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο «ΕΚΑΒΗ» στην πόλη της Κατερίνης με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι – Απελευθέρωση Μακεδονίας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 98 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Με την παραπάνω έκθεση και σειρά άλλων εκδηλώσεων, αποδίδεται φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους προμάχους της ελευθερίας μας, που αγωνίστηκαν για και υλοποίησαν την αμετάκλητη απόφαση των κρατών της Βαλκανικής να διεκδικήσουν στο πεδίο της μάχης το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών, την εξασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να τερματίσουν τη δυστυχία των υπόδουλων αδελφών. Οι αξίες της ελευθερίας της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτέλεσαν φάρο φωτεινό για τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος εξορμά ντυμένος στο χακί το φθινόπωρο του 1912, με το Μάνλιχερ ανά χείρας, για να προσθέσει νέες σελίδες δόξας στη στρατιωτική μας ιστορία.

Για τις εκδηλώσεις μνήμης το A’ Σώμα Στρατού δημιούργησε ένα φυλλάδιο με ιστορικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο.

Δείτε το εδώ


Army Alert

Θεέ μου δώσε μου υπομονή, αν μου δώσεις δύναμη θα τους γ..@..#-0..$ όλους ! ! !

Γράφει ο ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
Καλλικράτη ακούμε και Καλλικράτη δεν βλέπουμε πίστευα, μέχρι μια ωραία πρωία που ξεστραβώθηκα, και τον είδα, όχι όλο ένα κομμάτι του, μάλλον μια περιφέρεια για να είμαι μέσα στο πνεύμα, την Πελοπόννησο.
Πίστευα πώς Καλλικράτης θα είναι κάτι ωραίο για να ανταποκρίνεται στο ύψος των προσδοκιών που παραπέμπει το...
όνομα, «η υπεροχή του ωραίου». Απογοητεύτηκαν πρώτα τα μάτια μου…έλειπε ένα κομμάτι από την Πελοπόννησο.
Εκτός από την αισθητική μου θύμισε και μια ζεστή πίτσα που τις λείπουν κομμάτια.
Η πρώτη σκέψη είναι πώς κάποιος τα έφαγε.
Είναι σίγουρο πώς σεισμός δεν έχει γίνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για να καταβυθιστούν δύο μεγάλα τμήματα της Πελοποννήσου, που «ξέχασαν» να τα εντάξουν στην περιφέρεια της.
Ο καθένας καταλαβαίνει, τι εικόνα δίνει ένα θηλυκό που του λείπει τμήμα της περιφέρειας.
Και νάτανε μόνο το πνεύμα του Καλλικράτη που βεβηλώθηκε πάει στο καλό.
Είναι και ο Πέλοπας βάλανε χέρι στην ιδιοκτησία του το νησί, δεν άντεξε μάλλον την «κρίση». Που ’σαι καημένε Πέλοπα…
Τι νησί του Πέλοπα είναι αυτό έτσι πώς κατάντησε, και πώς μπορούμε να το λέμε Πελοπόννησο, μάλλον Μισοπελοπόννησος θα μετονομασθεί ή Πελοπόννησος/δεύτερα.
Απογοητεύτηκε μετά και η λογική μου, δεν μπόρεσα να απαντήσω, αλλά ούτε και εσείς φαντάζομαι, πειστικά στο ερώτημα:
Γιατί αφαιρέθηκαν η Αχαΐα και η Ηλεία από την Πελοπόννησο;
Μήπως δεν έχουν, γεωγραφική σχέση ; EXOYN
Μήπως δεν έχουν Έλληνες κατοίκους ; EXOYN
Μήπως δεν έχουν ρίζες με ιστορία λαμπρή ; EXOYN
Μήπως έχουν τον μεγαλύτερο πλούτο ; EXOYN
Μήπως αυτό το τελευταίο είναι το μυστικό και η απάντηση;
Απογοητεύτηκε τέλος και το συναίσθημά μου. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γέρου του Μωριά, που τον χώρισαν στα δύο.
Θα τρίζουν και τα δόντια των Μοραϊτών, που δεν σηκώνουνε τέτοιες «μαγκιές».

Δηλαδή πατριωτάκια Αχαείς και Ηλείοι αποφάσισαν κάποιοι ότι δεν είσαστε Πελοποννήσιοι;
Ας γελάσουμε! Να ευθυμήσουμε! Να κάνουμε καινούργιο συκώτι που λένε! Γιατί μας τα πρίξανε.
Και μετά να τους πάρουμε στο κυνήγι, να τους κοπεί ο «τσαμπουκάς».
Να τους ταΐσουμε δηλητηριώδη μανιτάρια, από την Πελοπόννησο όπως αυτό της φωτογραφίας!
Να τους πάρουμε με τα Κορινθιακά λεμόνια.
Να τους γιαουρτώσουμε με αρκαδικά ληγμένα γιαούρτια και ξυνισμένα τυρόγαλα.
Να τους πετάξουμε Αργολικά πορτοκάλια πολυκαιρισμένα και σάπια.
Να τους ζεματίσουμε με καυτό Μανιάτικο λάδι.
Να καταλάβουν τι φρούτα «βγάζει» η Καλαμάτα.
Η να τους απαγορευθεί εντελώς η είσοδος κάτω από το Αυλάκι.

Και να πονέσουν γιατί «έτσι γ@μ.@ει ο Πελοπονήσσιος» όταν του προσβάλουνε την πατρίδα Μάννα.

Δηλώσεις Μπεγλίτη για το τέμενος στο Βοτανικό

Σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ίδρυση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα γίνει με έξοδα της πολιτείας και η λειτουργία του θα...

υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ μόνο προς χρήση θα παραχωρηθεί η έκταση για τις ανάγκες του λατρευτικού χώρου, έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

Το θέμα προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή με τον υφυπουργό να αποδίδει στον ερωτώντα βουλευτή «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την πρόσφατη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ περί αποτυχίας του πολυπολιτισμικού μοντέλου στη χώρα της, καθώς και την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στη Γαλλία, για να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα αντιθέτως παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τη μία πλευρά η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει ισλαμικό τέμενος και αυτό συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα, γεγονός που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο, αποδίδοντας στον βουλευτή «λάθος προσέγγιση με δημιουργία ακραίου και ξενοφοβικού κλίματος λόγω της προεκλογικής συγκυρίας», δεδομένου ότι συνιστά απολύτως δημοκρατική ευθύνη μιας χώρας να υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ανεξιθρησκία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν δίδονται σε κανέναν τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μόνον προς χρήση παραχωρείται ο χώρος στο Βοτανικό, επικαλούμενος το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

"Αν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η ΝΔ εκεί που έφτασε", ήταν η απάντηση του βουλευτή, ο οποίος δευτερολογώντας είπε ότι δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά η διαφωνία εκφράζεται στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου τεμένους με μιναρέδες, με αποτέλεσμα να αποκτά μνημειακό χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ανταπαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε φοβικούς τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αγκυλώσεων του παρελθόντος από διάφορους φορείς και την Εκκλησία καθυστέρησε πάρα πολύ η δημιουργία του τεμένους με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των παραλατρευτικών χώρων.

Διαβεβαίωσε, τέλος, σχετικά με τα περί γιγαντιαίου έργου, ότι θα τηρηθούν απολύτως οι πολεοδομικοί όροι της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τον παραλληλισμό που έκανε ο βουλευτής με το Βατοπέδι, υπόθεση που υπήρξε, όπως είπε, πραγματικό σκάνδαλο.

nikosnews.wordpress.com

Aστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, αποτάχθηκε από την υπηρεσία του κατόπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, επειδή αρνήθηκε λόγω της ορθόδοξης πίστης του, να παραλάβει την ηλεκτρονική "κάρτα του πολίτη"

Συγκεκριμένα όλοι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους για να παραλάβουν την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Ο εν λόγω αρχιφύλακας αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό για άρνηση εκτέλεση διαταγής. Στην πειθαρχική επιτροπή συμμετέχουν 5 αστυνομικοί εκ των οποίων 4 υψηλόβαθμοι. Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή, ο αστυνομικός υπστήριξε ότι δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους, καθώς η εκκλησία την συνδέει με το χάραγμα του Αντίχριστου το 666. Το πειθαρχικό συμβούλιο πρότεινε την απόταξη του αστυνομικού και απομένει πλέον να καθαρογραφεί η απόφαση για να τεθεί σε ισχύ.

Ο αρχιφύλακας που υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, ο οποίος έχει λευκό ποινικό μητρώο είναι έγγαμος με δυο παιδιά, δεν πήρε καμιά αποζημίωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη. Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν στην εκπομπή του κ. Χατζάρα στο κανάλι «Bluesky» απο τον δικηγόρο του αστυνομικού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι η νομοθεσία βάση της οποίας έγινε η απόταξη του αστυνομικού, παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι από όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας....

cosmo

Και τον ευρω-ΦΠΑ μαγειρεύει τώρα η Κομισιόν



Την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού με μέτρα από τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών...

συναλλαγών έως και την επιβολή ενός ευρωπαϊκού ΦΠΑ πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και τον ευρω-ΦΠΑ μαγειρεύει τώρα η Κομισιόν

Την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού με μέτρα από τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών έως και την επιβολή ενός ευρωπαϊκού ΦΠΑ πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ή των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, τις πωλήσεις ποσοστώσεων εκπομπών αερίων, έσοδα που συνδέονται με τις αεροπορικές πτήσεις, την επιβολή ενός ενεργειακού φόρου, ενός φόρου στις επιχειρήσεις ή ακόμη και από έναν ανεξάρτητο ευρωπαϊκό ΦΠΑ.

Η εξεύρεση χρημάτων στοχεύει στην μείωση των συνεισφορών των κρατών μελών καθώς και στην διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτου προϋπολογισμού για την Ε.Ε.

www.enet.gr

(ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ - Ετοιμαζόμαστε για την παγκοσμιοποίηση;;; )

Μιά ζωή τα ίδια.

Αθήνα, πάρκο Γουδή, 28 Νοεμβρίου 1925. Οι αξιωματικοί Δρακάτος και Ζαριφόπουλος θανατώνονται δι απαγχονισμού, μετά από καταδίκη για καταχρήσεις...

εις βάρος του Δημοσίου, επί δικτατορίας Θεόδωρου Πάγκαλου.
Θα πω το χιλιοειπωμένο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Μόνο που δεν γελάει κανείς πια.
Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Βιογραφία και Απομνημονεύματα Σε Συσχετισμό με Ιστορικά Γεγονότα 1889 - 1975" του Σπύρου Αντωνιάδη υποστράτηγου και βουλευτού Θράκης το 1923 που αναφέρεται στο 1920.

Τον Αύγουστο του έτους αυτού είχα συντάξη ένα υπόμνημα εμπιστευτικό προς τον πρωθυπουργό Βενιζέλο οπού κατήγγειλα τον DELATOUR για ιδιοτελείς ενέργειες του εις βάρος του δημοσίου. Το υπόμνημα μου αυτό το έδωσα στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου Κυριακίδη και ζήτησα ακρόαση από τον Βενιζέλο. Όταν το διάβασε μου λέγει: δεν μπορώ να το δώσω στον πρόεδρο γιατί κατηγορείς την γαλλική αποστολή κι' αν παρουσιαστής και τα καταγγείλης προφορικά, θα σε δίωξη θυμωμένος. Ο DELATOUR είναι γυιός του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας της Γαλλίας που ασκεί επιρροή στην γαλλική κυβέρνηση από την οποία εξαρτάται η λύση μεγάλων εθνικών συμφερόντων. Πόσα θα κλέψη; 10, 20, 50, εκατομμύρια; Αυτά δεν είναι τίποτα μπρος στα τεράστια εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.

Δεν ήξερα ότι ο Κυριακίδης είχε κοινωνικές σχέσεις με τον DELATOUR και τα μέλη της γαλλικής αποστολής. Από τα γεγονότα που επακολούθησαν εσχημάτισα την γνώμη ότι ο Κυριακίδης φανέρωσε στον DELATOUR το περιεχόμενο του υπομνήματος μου. Τις ημέρες εκείνες είχα ζητήσει και λάβη 15/μερη άδεια. Την ήμερα που επέστρεφα από την άδεια και ανέβαινα τις σκάλες του κτιρίου Πεσματζόγλου στην Λεωφόρο Κηφισίας όπου είχαμε τα γραφεία, κατέβαινε ο DELATOUR και συναντηθήκαμε. Τον χαιρέτησα καλημέρα κ. DELATOUR και μου απάντησε καλημέρα, θυμωμένος, μη μου κάνεις τον κουτό. Του λέγω: Τι συμβαίνει κ. DELATOUR; Και μου απαντά: Ξέρετε καλύτερα από μένα, και συνέχισε κατεβαίνοντας τις σκάλες.

Όταν ανέβηκα και παρουσιάστηκα στον διευθυντή του ελέγχου συνταγματάρχη Χατζηγεωργίου, μου έδειξε ασυνήθη οικειότητα. Κάθησε μου λέγει και παράγγειλε αμέσως καφέ. Ύστερα από τα συνηθισμένα, πώς τα πέρασες κ.λ.π. μου λέγει. Απεφασίσαμε με τον DELATOUR να σε στείλουμε στην Αδριανούπολη να οργάνωσης την Διεύθυνση Ελέγχου της Στρατιάς Θράκης. Επειδή ξέρεις τουρκικά θα τα καταφέρης καλλίτερα από κάθε άλλον. Ξέρω την αφορμή αυτής της μεταθέσεως, του λέγω άλλα δεν είναι στο χέρι σας να αλλάξητε την απόφαση. Τον εχαιρέτησα και πήγα αμέσως να συναντήσω τον DELATOUR. Τον βρήκα στο γραφείο του και του είπα. 'Ήρθα να εξηγηθώ μαζί σας για το υπόμνημα μου που σας εφανέρωσε προφανώς ο κ. Κυριακίδης. Είναι αλήθεια ότι σε σας οφείλω την ταχεία προαγωγή μου, άλλα είναι επίσης αλήθεια ότι το μεγαλύτερο μέρος της οργανωτικής εργασίας για την οποία ήλθατε στην Ελλάδα, σχέδια νόμων, Β. Διατάγματα, Κανονισμοί, το συντάσσω εγώ ελληνικά και γαλλικά και εσείς αφού κάνετε μικρές τροποποιήσεις, τα υπογράφετε και τα στέλνετε στο Βενιζέλο που σας έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Και εγώ μεν παίρνω 800 δραχμές τον μήνα εσείς δε 60.000 τον μήνα. Αλλά δεν παραπονούμαι γι' αυτό. Ο Βενιζέλος που σας έφερε έχει τους λόγους του. Το νομοσχέδιο όμως περί διακανονισμού απαιτήσεων τρίτων κατά του δημοσίου κ.λ.π. που συνέταξα κατ' εντολήν σας, το τροποποιήσατε ριζικά. Και αντί της Επιτροπής που θα εδίκαζε δημοσία μπροστά σε ακροατήριο, για απαιτήσεις εκατομμυρίων, βάλατε επιτροπή από τον εαυτόν σας ως πρόεδρο και ως μέλη υφισταμένους σας έλληνας αξιωματικούς της στρατιωτικής δικαιοσύνης, που θα δίκαζε κεκλεισμένων των θυρών. Ως έλλην αξιωματικός και ως δημοκρατικός πολίτης, είχα υποχρέωση να προσπαθήσω να εμποδίσω την υποβολή ενός τέτοιου νομοσχεδίου, που αντίκειται άλλως τε και προς το πνεύμα του Συντάγματος μας, γι' αυτί και υπέβαλα στον Βενιζέλο το υπόμνημα για το οποίο με μεταθέσατε στην Στρατιά Θράκης. Μου απάντησε θυμωμένος. “Δεν έχω ανάγκη από τις συμβουλές σου. Έχω την εμπιστοσύνη του Βενιζέλου, και θα κάνω ότι νομίζω σκόπιμο για την δικαίωση αυτής της εμπιστοσύνης.

Το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε τον Όκτώβριο του 1920 και έλαβε αριθμό 2539, με αρκετές τροποποιήσεις, άφισε όμως άθικτα τα δικαιώματα του προέδρου (DELATOUR) και δεν καθιέρωσε την δημοσιότητα των συνεδριάσεων που είχα στο δικό μου νομοσχέδιο καυ που αποτελούσε την κυριώτερη εγγύηση για απαιτήσεις προμηθειών του Στρατού στη Μ. Ασία που εγκαταλείψαμε.

Με την εφαρμογή του νόμου αυτού απεδείχθηκαν βάσιμοι οι φόβοι μου ότι θα γίνουν καταχρήσεις για την αποτροπή των οποίων υπέβαλα το υπόμνημα μου στον Βενιζέλο με συνέπεια την άμεση μετάθεση μου στην Στρατιά Θράκης όπως ανέφερα παραπάνω. Πράγματι κατά την διάρκεια της εφαρμογής του νόμου αυτού ανεκαλύφθηκε κατάχρηση εκ μέρους δύο ανωτέρων αξιωματικών της διαχειρήσεως του Ζαφειροπούλου και του Δρακάτου τους οποίους ο Πάγκαλος εξετέλεσε με αγχόνη, ίσως να έγιναν και άλλες καταχρήσεις εις βάρος του Δημοσίου που δεν ανεκαλήφθηκαν.

Πάσα ομοιότης τυχαία.
Κ.Σ.

proslalia.blogspot.com

“Γνωσταί αι βουλαί των ΔουΝουΤάδων”

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» με αφορμή την δημόσια (στο εξωτερικό) δήλωση του...

Πρωθυπουργού ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα ο γνωστός μας κ. Γιούνκερ αφού τον υπερασπίστηκε με το παραπάνω, στο τέλος τον χαρακτήρισε «ανοιχτόμυαλο» και «ειλικρινή».

Μετά από αυτό και για να μην είμαστε μικροπρεπείς οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου το τελευταίο καιρό δέχονται βροχή τις επιβραβεύσεις, τα εύσημα και τα βραβεία από πολλούς ξένους παράγοντες και οργανισμούς!

Και μόνο αυτό κάνει πλέον οφθαλμοφανές σε όλους μας ότι οι παραπάνω κύριοι υπηρετούν με υπακοή τους μεγαλοτραπεζίτες του εξωτερικού και τα κράτη τα οποία μας δάνειζαν εδώ και χρόνια υποχρεώνοντας μας να αγοράζουμε τα όπλα τους, τα κράτη και τα συμφέροντα που απαίτησαν την αποβιομηχανοποίηση αλλά και την απογύμνωση της Ελληνικής υπαίθρου από τους αγρότες (με τις περίεργες επιδοτήσεις που είχαν να κάνουν με απαγορεύσεις συγκεκριμένων καλλιεργειών) με απώτερο σκοπό να φέρουν στην χώρα μας όπως και έκαναν τις μεγάλες πολυεθνικές τους με τις οποίες μας πουλούν τα προϊόντα τους με υψηλό καπέλο!... σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές αγορές.

Ταυτόχρονα τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι φωνές των οικονομολόγων που λένε ότι το αριθμητικό νούμερο του χρέους που μας ανακοινώνουν δεν δικαιολογείτε όπως και ότι η διέξοδος που χάραξαν με τα βάρβαρα μέτρα που πήραν εις βάρος μας σίγουρα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο μια και δεν υπάρχει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά.

Μαθηματικά λοιπόν οδηγούμεθα βραχυπρόθεσμα σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις και μέρες από αυτές που ζούμε τώρα με σκοπό να λεηλατήσουν ότι αξίζει στην χώρα μας αλλά και να κλείσουν σημαντικά εθνικά θέματα εις βάρος μας!!!

Όλα αυτά μου φέρνουν στο μυαλό την γνωστή φράση “ Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου” που στην δική μας σημερινή πραγματικότητα είναι πλέον ολοφάνερο ότι αι βουλαί των Τροικανών και των ΔουΝουΤάδων είναι προκαθορισμένες και οι εγχώριοι υπάλληλοι τους αρχίζουν μάλιστα να παίρνουν και bonus (βραβεία) για την αποτελεσματικότητα τους!... όμως ας μη χαίρονται μια και μέχρι τώρα το δικό μας βραβείο ήταν ένα απλό και ανώδυνο ανοιχτοπάλαμο(φάσκελο) … σύντομα όμως να είναι σίγουροι ότι αυτή η παλάμη θα γίνει γροθιά που θα τους κατακεραυνώσει για όλα όσα μεθοδεύσανε και πράξανε εδώ και χρόνια … πίσω από την πλάτη μας!!!

Tρώμε κρέας από κλωνοποιημένα ζώα

Παραδέχεται επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Tρώμε κρέας από κλωνοποιημένα ζώα, παραδέχεται επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του αρμοδίου...

επιτρόπου για θέματα Υγείας και Καταναλωτών Τζον Ντάλι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο κ. Ντάλι παραδέχτηκε πως τρόφιμα που προέρχονται από απογόνους κλώνων μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα χωρίς προέγκριση.

Τον περασμένο Αύγουστο κρέας ταύρου που ήταν γόνος κλωνοποιημένης αγελάδας και γάλα από απογόνους κλωνοποιημένων βοοειδών διατέθηκαν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Βέλγιο όπου έφτασε από το Η.Β. κρέας προερχόμενο από απογόνους κλωνοποιημένων ζώων. Οι βελγικές αρχές ανέφεραν πως δεν έλαβαν μέτρα, αφού η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί έγκριση για τη διάθεση στην αγορά τέτοιων προϊόντων.

Το θέμα αποκτά επικαιρότητα, καθώς σήμερα αναμένεται να εγκριθεί η έκθεση της ΕΕ για τα τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου έχουν καλέσει τον επίτροπο προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να απαγορευτεί η διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.



http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/t_19.html

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.....ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΕΡΝΩ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ...

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ(ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ BLOGER) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ?ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΣΕΙΣ? ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ?Η ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ?
ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ 11 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ?
ΝΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ?? ΝΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟ ?ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟΡΕΙΣ Ε ?ΛΕΣ ΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΩ
ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΟΝΑΕΙ Ε ?ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ?ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ?ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΧΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ?ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΕ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΝΙΑΖΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕ ΣΟΥ.
ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΖΗΤΩ ΣΑΝ ΧΑΡΗ
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ

ΕΛΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΣ ΤΟ ΟΛΟ 

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ζαμάν", υποστηρίζει ότι ως το τέλος του έτους θα υπάρχει αποτέλεσμα στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας των νησιών

Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο,υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές". Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ' ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα.

Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας".

e-typos

Μικρασιατική Kαταστροφή : 88 χρόνια μετά, αθωώθηκαν οι 8 καταδικασθέντες της ξακουστής "Δίκης των Εξι"

Λένε ότι καμιά φορά η δικαιοσύνη αργεί να αποδωθεί. Σε αυτή την περιπτωση ήρθε με έναν αιώνα σχεδόν καθυστερηση...

Με ψήφους 3 προς 2 και 88 χρόνια μετά τη καταδίκη και εκτελεση τους με την βαριά και ασήκωτη κατηγορία της εθνικής προδοσίας, οι διάσημοι "έξι" αλλά και οι 2 που απλά καταδικάσθηκαν σε ισόβια, καθάρισαν τελικά το όνομα τους. Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι η τακτική του να ψάχνει κανείς παντα κάποιον για να τον σταυρώσει πάση θυσία, μπορεί να είναι απανθρωπο και άδικο, αν δεν γίνεται βάση στοιχείων και συγκεκριμένου σκεπτικού.

Ήταν οι:
Γεώργιος Χατζανέστης, διοικητής της στρατιάς της Μικράς Ασίας,
Δημήτριος Γούναρης, πρώην πρωθυπουργός,
Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος και πρώην υπουργός,
Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος και πρώην υπουργός,
Νικόλαος Στράτος, πρώην πρωθυπουργός,
Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πρώην πρωθυπουργός,
Νικόλαος Θεοτόκης (ισόβια)
Γεώργιος Μπαλτατζής (ισόβια)

Η επανεξέταση της υποθεσης έγινε λόγω των προσπαθειών για εστω μεταθανάτια δικαίωση των νεκρών από τον εγγονό του πρωην πρωθυπουργού και εκτελεσθέντα Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη. Οι δύο ψήφοι ενάντια στην αθωωτική απόφαση προήλθαν από την πεποίθηση πως δεν ήταν εφικτή η αναψιλάφηση, γιατί δεν υπήρχε στην διάθεση τους όλη η δικογραφία. Βασικά στοιχεία για την αναστροφή της απόφασης υπήρξαν δύο λόγοι που έβγαλε ο Βενιζέλος στην Ελληνική Βουλή. να θυμίσουμε επίσης ότι το κατηγορητήριο που ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και βαρύ, το είχε γράψει κατα πάσα πιθανότητα ο Γεωργιος Παπανδρέου ... και οι μεγαλοι ανδρες κάνουν μεγάλα λαθη όπως φαίνεται.

Να σημειωθεί επίσης ότι η δικαστική αυτή απόφαση, δεν σημαίνει και ότι οι 8 αυτοί άνθρωποι δεν έφταιξαν για την Μικρασιατική Καταστροφή ... απλά δεν ήταν προδότες.



antiitroktiko.blogspot.com

Η ευρωστία της γερμανικής οικονομίας και οι πολεμικές αποζημιώσεις

Μια και τα πάνε μια χαρά, ας δώσουν όσα μας χρωστάνε επιτέλους, οι Γερμανοί

του Κώστα Μπετινάκηhttp://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3071


«Οι μέρες της παλιάς Ελλάδας είναι μετρημένες», είναι ο τίτλος άρθρου του Μίχαελ Μάρτενς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. H εφημερίδα σημειώνει πως «ακριβώς πριν από ένα χρόνο σήμανε η ώρα της αλήθειας στην Αθήνα. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε πως το δημόσιο έλλειμμα ήταν διπλάσιο από ότι είχε ανακοινωθεί. Τώρα γίνονται μεταρρυθμίσεις, τις οποίες κανείς πριν δεν είχε τολμήσει να κάνει».
(σ.στυξ: Εκτός από τους Αμερικανούς στηρίζουν τον στραγγαλισμό μας και οι Γερμανοί με παχιά λόγια!).

Η γερμανική οικονομία πάει μια χαρά – ενημερώνουν όσους είχαν αγωνία – τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Δεν θυμήθηκαν όμως να πουν κουβέντα για την ελληνική συμμετοχή στο «γερμανικό θαύμα».

Η Δυτική Γερμανία ανοικοδομήθηκε, για ψυχροπολεμικούς λόγους και χάρη στην υποταγή όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεών στον εκάστοτε ξένο δυνάστη, χωρίς ουδέποτε να ζητηθούν επίσημα από το κράτος μας, οι περιβόητες γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις. Ούτε καν, όταν επανενώθηκαν - ελέω Γκορμπατσόφ - οι δύο Γερμανίες.

Και δεν μιλάμε για υποθέσεις μόνο σφαγών, πυρπολήσεων χωριών και δηώσεων, από τον βάρβαρο κατακτητή, αλλά για την κλοπή του θησαυρού της Τράπεζας της Ελλάδας. Την ώρα που μας λοιδορούν οι πλούσιοι Γερμανοί, ή εκφράζουν την ικανοποίησή τους, όταν ο πειθήνιος πρωθυπουργός περιέκοψε το βιός μας, για χάρη του πλουτισμού των γερμανικών Τραπεζών, δεν βρέθηκε ούτε ένας στο Κοινοβούλιο να θυμίσει την ΚΛΟΠΗ των Γερμανών Κατακτητών.

Ούτε καν πρόταση, να γίνει ένα είδος διαλόγου στο πλαίσιο της ΕΕ ώστε να βρεθεί με διαπραγματεύσεις ένας τρόπος χορήγησης των αποζημιώσεων.

Μόνο ψάχνουν αν έχει παραγραφεί το σκάνδαλο της Ζήμενς, ενώ κουβέντα δεν γίνεται για την πώληση του ΟΤΕ στα γερμανικά χέρια. Κι έχουν μείνει στα χέρια μας τελικά και τα υποβρύχια που γέρνουν…



Οι Πολωνοί

Κι όμως, έστω και για τα μάτια του κόσμου τους, ακόμα και το πολωνικό Κοινοβούλιο, είχε ψηφίσει το 2004 (όπως γράφαμε στις 14/09/2004 στο «στυξ»), αίτημα για την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία:

( http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=899 )

Το αίτημα του πολωνικού Κοινοβουλίου για τη καταβολή πολεμικών επανορθώσεων προκάλεσε την έντονη κριτική της Γερμανίας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας απηύθυνε έκκληση να μπει τέλος στις αναδρομικές συζητήσεις για τις συνέπειες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σχετικό αίτημα είχε υιοθετηθεί ομόφωνα από την πολωνική Βουλή, επομένως και από τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές. Οι μετριοπαθείς βουλευτές συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά συγκρατημένα δέχθηκαν όμως ισχυρές πιέσεις από τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές.

Επίσημα η πολωνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Αυτό είχε σπεύσει να αναφέρει ο Πολωνός πρέσβης στο Βερολίνο. Πώς εξηγείται όμως τότε το αίτημα της Σέιμ της πολωνικής Βουλής; Τα πολωνικά κόμματα θεωρούν ότι υπερασπίζονταν την τιμή της πατρίδας.

Στην χώρα μας, όμως που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, όπως έλεγαν οι παλιοί, τέτοια πράγματα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Αλλά τι να πούμε που για να πάνε σε δίκη οι πρωτεργάτες της χούντας, είχε χρειαστεί η «ιδιωτική πρωτοβουλία».



Και οι Σέρβοι

Πριν λίγο καιρό είχαμε την καταγγελία, για απώλειες αμάχων από βομβαρδισμό γερμανικών μαχητικών, στο Αφγανιστάν. Είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος, ακόμα και στην Γερμανία. Όταν ντύνονται στα φαιά στρατιωτικά, οι Γερμανοί φαίνεται πως κρύβουν έναν ναζί μέσα τους. Το ίδιο είχε συμβεί και με τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη κάποτε Γιουγκοσλαβία.

Στις 18/10/2003, στο στυξ γράφαμε:

«Επικαλούνται το Δίστομο οι Σέρβοι»

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=514

Το Δίστομο δίνει κουράγιο σε 35 Σέρβους να καταθέσουν αγωγή αποζημίωσης κατά της γερμανικής κυβέρνησης για εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. "Η ιστορία με τις αποζημιώσεις του μικρού ελληνικού χωριού του Διστόμου έδωσε κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους να φθάσουν μέχρι το δικαστήριο", έλεγε ένας Γερμανός δημοσιογράφος έξω από μια αίθουσα του Πλημμελειοδικείου της Βόννης. Όταν, μέσα στην αίθουσα γραφόταν μια σελίδα ιστορίας της γερμανικής δικαιοσύνης. Τριάντα πέντε Γιουγκοσλάβοι πολίτες κατέθεσαν αγωγές αποζημίωσης ύψους 3,5 εκ ευρώ εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, στις 30 Μαΐου του 1999. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε εκείνο το μεσημέρι μια μικρή γέφυρα στην κωμόπολη Βαρβαρίν στη Σερβία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άτομα και να τραυματιστούν τριάντα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που η γερμανική κυβέρνηση καλείται να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου και επίσης είναι η πρώτη φορά στο Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξετάζεται, εάν ιδιώτες μπορούν να αξιώσουν αποζημιώσεις από ένα κράτος.

Δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να δώσουν οι Γερμαναράδες. Φτάνει που με επίσημη ανακοίνωσή της, η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει «τη βαθιά της λύπη για τη σφαγή του Διστόμου, που δυστυχώς δεν αποτελεί τη μοναδική αγριότητα που διέπραξαν οι Γερμανοί στρατιώτες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Αυτά τα πράγματα όμως, δεν μπορεί να τα θυμόμαστε, μια και η τάση των ημερών, είναι να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας. Τόσο την πρόσφατη όσο και την παλιότερη. Γιαυτό φροντίζουν εγκάθετοι αξιωματούχοι του υπουργείου (όχι Εθνικής πλέον) Παιδείας και ορισμένων παπαγάλων των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.


Η Γερμανία γνωρίζει ότι φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτά που συνέβησαν και προσπαθεί σε συνεργασία με όλες τις χώρες, με τις οποίες πολέμησε πριν από 60 χρόνια, να προωθήσει την ειρήνη και τη συμφιλίωση.

Το σκάνδαλο SIEMENS, αποτελεί μια συνέχεια της ναζιστικής νοοτροπίας του τότε, που υπάρχει στην Γερμανία του σήμερα απέναντι στους Έλληνες, από τους Γερμανούς που εύκολα έβρισκαν Εφιάλτες πολιτικούς να ξεπερνούν «προβλήματα».


Για αποζημιώσεις όμως και για τα κλεμμένα, κάνουν το κουνέλι…

Αλλά, όπως έγραφε στις 26/02/10 ο Ρούσσος Βρανάς στους
Δρόμους του, στα ΝΕΑ:
"Τι νόημα έχει λοιπόν να επικαλούμαστε σήμερα τις ναζιστικές δηώσεις; Τι νόημα έχει να ξεθάβουμε τους 125.000 εκτελεσθέντες, τους 500.000 νεκρούς από την πείνα και τις κακουχίες της γερμανικής κατοχής, τους 70.000 δολοφονηθέντες Ελληνοεβραίους; Τι νόημα έχει να οδυρόμαστε για τις 3.700 πόλεις και χωριά που ισοπεδώθηκαν, το Δίστομο, την Κάνδανο; Τι νόημα έχει να εγκαλούμε για όλα αυτά μια κυβέρνηση και έναν ολόκληρο λαό με τον οποίο τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας τα καλοκαίρια και κάνουμε μπίζνες μαζί του όλη τη χρονιά; Τι νόημα έχει να θυμόμαστε σήμερα εκείνες ακριβώς τις ναζιστικές θηριωδίες τις οποίες είχαμε φροντίσει επιμελώς να ξεχάσουμε, όταν συνομολογούσαμε με τη Γερμανία το σύμφωνο ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα θύματα των ανταγωνισμών που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα μετρήσαμε. Αν κάποιοι σήμερα επιμένουν να τα ξαναμετρούν, είναι επειδή δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να μετρήσουν τα θύματα ενός άλλου πολέμου: του πολέμου που διεξάγεται στο μέτωπο της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων. Επειδή, αν τα μετρήσουν, ίσως να τα βγάλουν περισσότερα από τα θύματα του 1940.
Η γερμανική εφημερίδα «Junge Welt» έγραφε: «Στον πόλεμο αυτό, ο ρόλος της Γερμανίας είναι πράγματι καθοριστικός, τη χαρακτηρίζει ως κύρια υπεύθυνη για τη χρεοκοπία των ευρωπαϊκών λαών: «Η χρεοκοπία είναι Μade in Germany. Η απειλή χρεοκοπίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου είναι άμεση συνέπεια της επιθετικής πολιτικής που ακολούθησε η Γερμανία στο εξωτερικό εμπόριο, επειδή κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ και δεκαετίες, αυτή η πολιτική στέρησε από αυτές τις χώρες που μετέχουν στο ευρώ τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους υποτιμώντας τα νομίσματά τους. Η τεράστια οικονομική ανισορροπία που προκλήθηκε έτσι, είναι έκδηλη στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου το 2008 οι γερμανικές εισαγωγές ανήλθαν στα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές ήταν μόλις 1,9 δισ. ευρώ». Η στρατηγική που ακολούθησε πάντα η Γερμανία, καταλήγει η εφημερίδα, ήταν μια στρατηγική εξαθλίωσης των χωρών της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς.


Αν πρέπει να εγκαλέσουμε όμως κάποιους για όλα αυτά, αυτοί δεν είναι οι «ναζί». Είναι οι «αντιναζιστές» ηγέτες των μικρότερων χωρών της Ευρώπης που εξέθρεψαν φρούδες ελπίδες στους λαούς τους ότι θα μπορούσαν ποτέ να ξεπεινάσουν τρώγοντας στο ίδιο τραπέζι με τον γίγαντα".

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ; Ένα "φοβερό" βίντεο που δεν πρέπει να χάσετε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! 
Όλα όσα μας περιμένουν σε 15΄ βίντεο.






ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_6246.html#ixzz1321ls92A

ΠΑΜ: Ο ΠΑΣΟΚικός «Καλλικράτης» είναι ένα ακόμη νεοταξίτικο σχέδιο. Αρνούμαστε να τον υπηρετήσουμε...

Σε ανακοίνωσή του στις 10 Μαίου, το Πατριωτικό Μέτωπο είχε χαρακτηρίσει τον «Καλλικράτη» ως «καταστροφή του ιστορικού ιστού των τελευταίων 3.000 χρόνων της ιστορίας της ελληνικής κοινωνίας». Ζητώντας παράλληλα από τους ΠΑΣΟΚονεοταξίτες που κυβερνούν τον τόπο, να σταματήσουν αμέσως την διαδικασία αλλαγής του χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πατρίδας μας.

Σήμερα, με δηλωμένη την καταστροφική αποφασιστικότητα των νεοτσολάκογλου, νεοοθωμανών, νεοραγιάδων «ατζέντηδων» των τοκογλύφων, μετά την διάλυση του οικονομικού ιστού της χώρας, να προχωρήσουν και στην υδροκεφαλαιοποίηση των εξουσιαστικών δομών του κομματικού-νεοταξίτικου μηχανισμού τους σε ολάκερη τη χώρα, το δίλημμα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, φαντάζει δυσεπίλυτο. Και όντως, το δίλημμα που έχουν θέσει για μια ακόμη φορά ενώπιον του Ελληνικού Λαού με τον «Καλλικράτη», οι αλλότριων και πέραν των εθνικών ορίων και συμφερόντων εκφραστές του ΔΝΤ των τοκογλύφων αλλά και του «Καλλικράτη», είναι μία ακόμη πρόταση για «εκκόλαψη του αυγού του φιδιού» που εδώ και καιρό προετοιμάζουν. Και να γιατί:

1. Ο «Καλλικράτης» είναι ένα ακόμη χτύπημα στην ήδη ανάπηρη, υποτιθέμενα «αντιπροσωπευτική» δημοκρατία της Πατρίδας μας. Μετατρέπει τον παραδοσιακό θεσμό του έχοντος ονοματεπώνυμο εκπροσώπου της τοπικής εξουσίας, σε ένα απρόσωπο εξουσιαστικό υποκείμενο, με ελαχιστοποιημένη τη δυνατότητα του πολίτη να έλθει σε επαφή μαζί του. Γκρεμίζοντας έτσι την ανθρώπινη σχέση επιβράβευσης, αλλά και κριτικής της τοπικής εξουσίας, η οποία για χιλιετηρίδες ήταν το θεμέλιο αλλά και η συγκολλητική ουσία, στων «Ελλήνων τις Κοινότητες». Ένας ισχυρός θεσμός, που κράτησε τον Λαό και το Γένος ζωντανό, κάτω από δύσκολες συνθήκες, σκλαβιάς, τυραννίας και μαρτυρίων.

2. Ο «Καλλικράτης» δίνει στον κομματικό Περιφερειάρχη τη δυνατότητα να παράγει «ελέω νέας τάξης» τετελεσμένα μέσω «δημοψηφισμάτων». Μια δυνατότητα υποτιθέμενων μηχανισμών εξυπηρέτησης της «άμεσης δημοκρατίας», τους οποίους μηχανισμούς, αφενός μεν τους αρνείται επίμονα στον Λαό το κεντρικό διαχειριστικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο, (πχ δημοψηφίσματα για το μνημόνιο, το όνομα τον Σκοπίων, τις ταυτότητες κλπ) ενώ από την άλλη παραδίδονται εν λευκώ, σε απόλυτα ελεγχόμενα από το κομματικό-νετοταξίτικο σύστημα, κέντρα εξουσίας. Τα οποία κέντρα, με δεδομένη τη σήψη και τη διαφθορά που διαποτίζει οριζόντια το πολιτικό προσωπικό της χώρας, μπορούν να αλλοιώσουν όχι μόνο την λαϊκή εντολή, αλλά και να παράξουν αποφάσεις καταστροφικές για την Πατρίδα και τον Λαό μας. Με τοπικούς-περιφερειακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν αποδείξει – όχι όλοι φυσικά - πως μπορούν πολύ εύκολα να υποκύψουν σε πιέσεις οργανωμένων συμφερόντων κατευθυνόμενων ακόμη και από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Όπως φυσικά να υποκύψουν σε χρηματισμούς και σε υποσχέσεις για αναπαραγωγή της εξουσιαστικής τους υπόστασης, λόγω της αρρωστημένης δίψας τους για εξουσία και λοιπά γνωστά «φρούτα εποχής», τα οποία βιώνουμε καθημερινά εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, από απίθανους αλλά και επικίνδυνους «τοπικούς άρχοντες» της συμφοράς, ιδιαίτερα στην ακριτική μας Θράκη.

Ως αντίλογος, ακούγεται φυσικά και το υποτιθέμενο αλλά βαθύτατα υποκριτικό επιχείρημα του τύπου πως, «δίνεται στο λαό η δυνατότητα να ανατρέψει τα όποια σκοτεινά σχέδια» που μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κομματικός περιφερειάρχης. Ακόμη, ακούγονται επιχειρήματα πως ο «Καλλικράτης» θα βοηθήσει στον «καλύτερο και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, στη μείωση των δαπανών για την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και στον εκσυγχρονισμό της περιφέρειας.

Οι απαντήσεις σε αυτού του είδους τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, είναι τόσο απλές, όσο και καταλυτικές:

1. Ο Λαός, δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα να ανατρέψει τα όποια σκοτεινά μακροπρόθεσμα πλάνα των κομματικών, νεοταξίτικων σχεδιασμών. Και αυτό γιατί το πελατειακό-κομματικό σύστημα, είναι βαθειά ριζωμένο στο σώμα της κοινωνίας, τόσο με τις συντεχνίες, τα διαπλεκόμενα, τους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις των κομματαρχών-ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και από την αδυσώπητη προπαγάνδα των απόλυτα ελεγχόμενων ΜΜΕ. Παράλληλα, το απόλυτα αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα επιλογής της τοπικής και περιφερειακής αρχής και του όποιου δημοτικού ή περιφερειακού του συμβουλίου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επιλογή υποψηφίου, έξω από το κομματικό πλέγμα. Μια πραγματικότητα την οποία είδαμε να αναπαράγεται ως «βαμπίρ», από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, όχι μόνο στο κεντρικό διαχειριστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

2. Σε σχέση τώρα με το επιχείρημα του υποτιθέμενου καλύτερου σχεδιασμού για την περιφερειακή ανάπτυξη, η Β’ Βαθμού νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (ένα ακόμη εφεύρημα των νεοταξιτών) η οποία απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς (αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, προγραμματισμού κλπ), είναι η ζωντανή απόδειξη της ηλιθιότητας του επιχειρήματος αυτού των νεοταξιτών.

Αναφορικά τώρα με την υφιστάμενη πραγματικότητα και απέναντι στο δίλημμα, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ένας ενεργός πολίτης-πατριώτης, τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα δεδομένα που ορθώνονται μπροστά μας, έχουν ως εξής:

1. Επιλογή της αποχής. Το Σύνταγμά μας δυστυχώς δεν προβλέπει ακύρωση των εκλογών, στην περίπτωση κατά την οποία ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν επιλέξει να ψηφίσει. Μια ρύθμιση που κατοχυρώνεται συνταγματικά σε άλλες χώρες και η οποία καταγράφει ως όπλο του πολίτη την αποχή κατά του όποιου πολιτικού συστήματος, υποχρεώνοντάς το να επαναλάβει τις εκλογές ή να αναθεωρήσει την γενικότερη πολιτική του. Έτσι θεωρητικά, ακόμη και ένα ελαχιστότατο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών ψηφίσει, με δεδομένο τον πολιτικό «παχυδερμισμό» του κομματικού-πελατειακού συστήματος, κανενός εκ των επαγγελματιών πολιτικών το «αφτί» δεν πρόκειται να ιδρώσει. Θα συνεχίσουν να «διοικούν» και στο πιθανό «φτύσιμο» του πολίτη, θα δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι «ψιχαλίζει».

2. Επιλογή λευκού-άκυρου. Και στις δύο περιπτώσεις, με δεδομένη την αντιδημοκρατικότητα του εκλογικού συστήματος, οι ψήφοι καταμετρούνται υπέρ του πρώτου ψηφοδελτίου. Υπό αυτήν την έννοια, η συμμετοχή στις κάλπες με λευκό ή άκυρο, είναι ουσιαστικά δήλωση της «υπακοής» στο σύστημα, αλλά ταυτόχρονα και δήλωση «αδυναμίας επιλογής». Μια αδυναμία η οποία εκλαμβάνεται από το πολιτικό σύστημα, ως αποδοχή της λογικής του «λιγότερου κακού», το οποίο είναι κατά κανόνα το πρώτο σε ψήφους κομματικό ψηφοδέλτιο.

Μπροστά σε αυτά τα διλλήματα, το Πατριωτικό Μέτωπο, ως ο έντιμος εκείνος πολιτικός φορέας ο οποίος θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο πιο κρυστάλλινα γίνεται απέναντι στον Ελληνικό Λαό, έχει ήδη εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει τη θέση του.

1. Οι κατά τόπους Πυρήνες του (πάντα στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης και αυτοδιάθεσής των, μια βασική αρχή της Διακήρυξης Αρχών του Κινήματος), έχουν σε αρκετές περιπτώσεις αποφασίσει να στηρίξουν τα ελάχιστα, πραγματικά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. (Σε Μυτιλήνη, Φλώρινα, Καλαμάτα, Λιβανάτες Λαμία). Παράλληλα, αναπτύσσονται και σε άλλους Πυρήνες του Πατριωτικού Μετώπου συμμαχίες, για τη στήριξη ανεξάρτητων πατριωτικών ψηφοδελτίων, πάντα με βάση την αρχή του Κινήματος πως, οι Πυρήνες του λειτουργούν ανεξάρτητα και χωρίς κεντρική καθοδήγηση. Αλλά φυσικά και αυτονόητα με γνώμονα την σαφή άρνηση στήριξης των υποψηφίων (πράσινων, μπλέ, κόκκινων, ροζ και φαιοπράσινων οικολόγων) που ευαγγελίζονται τις επιλογές του ΔΝΤ, των νεοταξιτών, της διαφθοράς, του εθνομηδενισμού, του γενιτσαρισμού, του νεοοθωμανισμού και του νεοραγιαδισμού.

2. Στο επίπεδο της κεντρικής επιλογής, το Κίνημα, γυρνά τις πλάτες του στο νεοταξίτικο «Καλλικράτη» και εντείνει τις δράσεις και τις οργανωτικές του πρωτοβουλίες για την προετοιμασία του εν όψει των εθνικών εκλογών. Όπου με την πρότασή του, θα ζητήσει από τον Ελληνικό Λαό, την πλήρη ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, πάντα με βάση τις αρχές του για επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης, και την υπεράσπιση του εθνοχώρου μας. Και φυσικά με την επιλογή του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας που οραματιζόμαστε, όχι με τη λογική της επιλογής των ημετέρων, αλλά της επιλογής των αρίστων.

Για το Πατριωτικό Μέτωπο ο νεοταξίτικος «Καλλικράτης», είναι μια ακόμη «μπόρα που θα περάσει». Ένα θλιβερό κατασκεύασμα της κατοχικής συμμαχίας που κυβερνά τον τόπο, το οποίο, όταν τα πράγματα μπουν στον δρόμο τους, δεσμευόμαστε να το στείλουμε από εκεί που ήλθε, επιστρέφοντας στην κοινωνία της Ελληνικής Κοινότητας, της διαπροσωπικής ανθρώπινης σχέσης λαού και άρχοντα, της αλληλεγγύης, της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Αρνούμαστε λοιπόν να συμμετέχουμε σε αυτά που γίνονται για μας, χωρίς εμάς.

Προς κυβέρνηση με συνεργασία κομμάτων (ή ονομάτων)

Το σκηνικό του ολοκληρωτισμού ΔΝΤ στήνεται μεθοδικά γύρω απ' τη σχέση γιωργάκη-Ντόρας με το διεθνή παράγοντα. Η συγκυβέρνηση αναμένεται μετά τις εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων, που πήρε και όσων έπονται, και προ της διάλυσής του θα προσπαθήσει να το μοιραστεί με άλλα κομμάτια του σάπιου κατεστημένου.
Το ότι για όλα φταίει η κακή τρόικα δεν πείθει. Μάλλον δεν.....
θα πάνε ως κόμματα να συνεργαστούν στη διακυβέρνηση αλλά με συμμετοχή “προσωπικοτήτων” που πρόσκεινται σε άλλα κόμματα. Εννοείται πρωτοκλασάτους βολευτές από διάφορα κόμματα, ή απλώς συμπαθούντες (ελεγχόμενους); Θα δούμε.

Η συμμαχία κομμάτων στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να συμφωνηθεί γιατί θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις απ’ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Η ανανέωση όμως του σκηνικού, με «πετυχημένους» (τρομάρα μας) πολιτικούς από διάφορα κόμματα είναι πιό ρεαλιστικός στόχος και εύπεπτος για το πόπολο.
Το υπό δημιουργία κόμμα της Ντόρας αναμένεται χωρίς να έχει λάβει μέρος σε εθνικές εκλογές να γίνει κυβερνητικό κόμμα. Την ευθύνη για μια τέτοια επιλογή θα φέρει εξ ολοκλήρου το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου.
Μετά τον διορισμό βουλευτών (ψηφοδέλτιο επικρατείας) θα έχουμε και διορισμό κυβερνητικών κομμάτων.
Φυσικά η ΝΔ θα μείνει εκτός γιατί χρειάζεται σαν εφεδρεία του σάπιου κατεστημένου. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;
kostasxan.blogspot

Οι 45 δικογραφίες της διαφθοράς. ΔΕΙΤΕ

Οι 45 μεγαλύτερες εκκρεμείς υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, με «έδρα» την Αθήνα, τις οποίες έχουν αναλάβει να διερευνήσουν οι έξι εισαγγελείς του νεοσύστατου Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Ελένης Ράικου.
Πολλές από τις δικογραφίες έχουν σχηματιστεί τους τελευταίους μήνες, με αφορμή κυρίως αποκαλύψεις του Τύπου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η διερεύνηση και άλλων οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα τελευταία χρόνια. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις που διερευνώνται, σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να έχουν τελεστεί σε βάθος δεκαετίας ή και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!
Το παζλ των οικονομικών εγκλημάτων, που έχουν επιφέρει ανυπολόγιστη ζημία στο Δημόσιο, περιλαμβάνει:
* Δεκατέσσερις δικογραφίες με επισφαλείς συμβάσεις σε προμήθειες του Δημοσίου.
*Τρεις δικογραφίες που έχουν σχέση με ζημία του ΟΠΑΠ.
*Τρεις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται ιδιώτες.
* Τέσσερις δικογραφίες μεγάλης φοροδιαφυγής (σ.σ. εκκρεμούν και τα εικονικά τιμολόγια του «Αλτερ»).
* Τέσσερις δικογραφίες για συμβάσεις σε προμήθειες του στρατού.
*Δύο δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται εκκλησιαστικά ιδρύματα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
*Πέντε δικογραφίες με «ρεμούλες» σε προμήθειες νοσοκομείων και ΕΚΑΒ.
*Δύο δικογραφίες για επιζήμιες αναθέσεις στην κατασκευή αιολικών πάρκων.
* Τρεις δικογραφίες για παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο.
* Μία δικογραφία για «έργα και ημέρες» στην ΕΡΤ.
* Δύο δικογραφίες για κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων.
* Μία δικογραφία στην οποία εμπλέκεται Πολεοδομία.
* Μία δικογραφία που αφορά λαθρεμπορία καυσίμων.
Στο ίδιο τμήμα πάντως συρρέουν καθημερινά και δεκάδες άλλες δικογραφίες που αφορούν φοροδιαφυγή, λαθρεμπορίες, οικονομικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, με ιδιώτες δράστες.
Και όλον αυτόν τον όγκο οφείλουν να φέρουν εις πέρας έξι εισαγγελείς ώστε οι υποθέσεις να προχωρήσουν σε χρόνους... μη παραγραφής!
Ας δούμε όμως τι αφορούν -συνοπτικά- οι σημαντικότερες από τις 45 μεγάλες δικογραφίες:
* «ΝΥΣΤΕΡΙ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Οι δικογραφίες που αφορούν τη δημόσια υγεία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία, παράνομες συνταγογραφήσεις, καθώς και υπερτιμολογημένες συμβάσεις για προμήθειες υλικών.
**ΙΝΤΡΑΛΟΤ-ΟΠΑΠ Αφορά την απευθείας ανάθεση του ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που πραγματοποιήθηκε το 2007, αφού προηγήθηκε ακύρωση του διαγωνισμού.
* ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΙΕΣ Πρόκειται για τη νέα «μίνι Siemens». Εχει σχέση με τη σύμβαση μεταξύ ΗΛΠΑΠ και ΜΑΝ ΕΛΒΟ για προμήθεια ενενήντα τρόλεϊ. Ερευνάται δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων.
* ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Ερευνάται σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ υπουργείου Αμυνας και HDW - Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για προμήθεια τεσσάρων υποβρυχίων. Ερευνώνται πληρωμές της γερμανικής Ferrostaal, που εξαγόρασε τα Ναυπηγεία από την HDW, προς κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους.
* SIEMENS-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ Ερευνάται η εικονικότητα των συμβάσεων αυτών καθώς υπάρχει υποψία ότι με αυτές τις συμβάσεις της Siemens Ελλάδος με αρμενικές εταιρείες εξασφαλίστηκαν μαύρα χρήματα δωροδοκιών, μετά το φθινόπωρο του 2006, που είχαν αποκαλυφθεί τα μαύρα ταμεία της Siemens. Οι εταιρείες με τις οποίες η Siemens έκανε συμβάσεις ουδέποτε προσέφεραν έργο στην Αρμεντελ την οποία τότε ήλεγχε κατά 90% ο ΟΤΕ.
* ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ Δύο δικογραφίες που έχουν συνενωθεί, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για «κοινούς παρονομαστές», αφορούν κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έκνομες δραστηριότητες μάνατζερ στον χώρο του ποδοσφαίρου.
* ΟΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Η μία δικογραφία που σχηματίστηκε μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αφορά παράνομες ενέργειες στην εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε., που διαδέχτηκε την Αγροτουριστική. Συγκεκριμένα, προσλήψεις προσωπικού χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού και πρόσκλησης ενδιαφέροντος, και άλλες παρατυπίες.
Η δεύτερη συνδέεται με 39 προσλήψεις που έγιναν την προεκλογική περίοδο, το 2009.
Η τρίτη δικογραφία, αφορά 25 προσλήψεις στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, που σύμφωνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών φαίνεται να υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.
* ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ DAIMLER
Η δικογραφία σχηματίστηκε, ύστερα από δημοσιεύματα σχετικά με δωροδοκίες των γερμανικών εταιρειών Daimler AG και Ferrostaal και την εμπλοκή σ' αυτές Ελλήνων αξιωματούχων.
Η μία έρευνα έχει να κάνει με πιθανές δωροδοκίες για συμβάσεις που έχουν σχέση με την προμήθεια τζιπ για τον ελληνικό στρατό την περίοδο 1997-2008.
Η δεύτερη -όπως γράφουμε παραπάνω- αφορά το σκάνδαλο με τα υποβρύχια.
* Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ
Διερευνώνται οι ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων, εφοριακών ή άλλων προσώπων για τη 17χρονη φορολογική ασυλία που έχαιρε ο τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος, με αποτέλεσμα το χρέος του να ανέλθει -με τις προσαυξήσεις- στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
**Η ΑΓΡΟΓΗ
Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από καταγγελίες για όργιο προεκλογικών προσλήψεων (το 2009) στην κρατική επιχείρηση «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.». Διερευνώνται ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων μη πολιτικών προσώπων.
* Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στο στόχαστρο είναι επτά «αμαρτωλά» ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρικής του ΟΣΕ, και ιδιωτικών εταιρειών για την εκμετάλλευση βιομηχανικών χώρων στο Θριάσιο Πεδίο. Από τη δικογραφία, αποκαλύπτεται όργιο κακοδιαχείρισης και οργανωτικού χάους που συνθέτουν ένα παζλ κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και κερδοσκοπίας σε βάρος της περιουσίας του ΟΣΕ.
Τη διασπάθιση της περιουσίας του ΟΣΕ αφορούν και άλλες εκκρεμείς δικογραφίες. Η μία έχει σχέση με υπερτιμημένες συμβάσεις για αγορά βαγονιών μέσω Siemens, η άλλη με εκμίσθωση ακινήτων του ΟΣΕ και η τελευταία με υπέρογκες αμοιβές μηχανοδηγών.
* ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από παραγγελία της κ. Ράικου προς το ΣΔΟΕ, για διενέργεια αιφνιδιαστικών ελέγχων για τον εντοπισμό περιπτώσεων λαθρεμπορίας καυσίμων.
**Η ΑΣΠΙΣ
Αφορά σκέλος του μεγάλου σκανδάλου της «Aspis Capital», συμφερόντων του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, και δη στην εξαπάτηση 63 επενδυτών, οι οποίοι έχουν προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους να παραμείνουν δεσμευμένα ακίνητα της εταιρείας και του προέδρου του ομίλου Παύλου Ψωμιάδη, μέχρι του ποσού των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.
**ΤΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Εκκρεμής είναι και η δικογραφία με τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, σε βάρος του διευθυντή της Τραπέζης της Ελλάδος για καθυστέρηση στην εκκαθάριση ομολόγων του Δημοσίου.
**ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ
Εκκρεμείς είναι ακόμη δικογραφίες για αγορά αρμάτων μάχης από τη γερμανική Βέγκμαν και για συμβάσεις τους ελληνικού Δημοσίου για την προμήθεια Λέοπαρντ.
* Τέλος σημαντικές κρίνονται και οι δικογραφίες που έχουν σχέση με:
-Διαχείριση κοινοτικών επιδοτήσεων, προμήθεια μετρητών από τη ΔΕΗ, «μαύρη τρύπα» του Ασφαλιστικού Ταμείου Λιμενικών, σκάνδαλο διαφθοράς στην Πολεοδομία Μαρκόπουλου, διερεύνηση ατασθαλιών σε ιδρύματα σχετικά με κληροδοτήματα, αλλά και στην αναζήτηση εκατομμυρίων από την εκμίσθωση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στη... Βενετία!
Το σπίτι του Ακη
Διερευνάται η τυχόν διάπραξη φορολογικών παραβάσεων ή και άλλων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, σχετικά με την αγορά της οικίας του ζεύγους Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την Torcaso, εταιρεία η οποία εμπλέκεται στα σκάνδαλα Βατοπεδίου και Siemens και ερευνάται ο τροφοδότης λογαριασμός της.
Τα δάνεια στο Βατοπέδιο
Διερευνάται η τυχόν διάπραξη αδικημάτων, όπως του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σχετικά με τις δανειοδοτήσεις της τράπεζας Μαrfin προς τη Μονή Βατοπεδίου.
Οι καφέδες στην ΕΡΤ!
Ενα σκέλος του σκανδάλου της ΕΡΤ (μεγάλο τμήμα είναι ήδη στην ανάκριση) παραμένει στην Εισαγγελία και αφορά υπέρογκες αμοιβές και έξοδα ακόμα και για... καφέδες που κόστισαν στους Ελληνες πολίτες χιλιάδες ευρώ.


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Οι 45 δικογραφίες της διαφθοράς. ΔΕΙΤΕ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/45_21.html#ixzz1320P5Ipb
Under Creative Commons License: Attribution
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters