Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ!!!

 
Γιάννης Καλογερόπουλος

< < ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ > >

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,
ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ - ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!! ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Ε.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΙΔΡΥΣΤΕΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ - ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ: ΕΔΑΦΗ - ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ -ΥΠΕΔΑΦΟΣ - ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - ΑΕΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ κλπ

ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ :

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ !!!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!!
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ !!!
ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ << ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ >> ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ..... ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΣΤΕ !!! ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ !!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ... ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ... ΣΤΟΧΟ... ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ... ΜΕ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ << ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ >> ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ !!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΝ :

<< ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ >>

ΜΕ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ) ΣΤΙΣ 4- 9-2015 !!!
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 8,5.000.000.000.000 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!! ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ !!!
ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ !!!

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝ -ΙΔΑ ΕΧΕΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ... ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ !!! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ-ΤΗΣ !!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
<< ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ !!!
ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ !!!
ΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ !!!

ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ-ΙΔΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ !!!

<<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ !!!
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!



http://esyneapolews.blogspot.gr/2016/02/blog-post_44.html

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ «ΑΙΡΕΣΗ» ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ !

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΟΜΙΛΙΑ

Γιάννης Καλογερόπουλος : ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΣΕ.!!! ( 27/2/2016 το βράδυ )
ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΩΣ < < ΑΙΡΕΣΗ > > ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΑΙΡΕΣΗΣ.!!!!!!!
 

………..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ mellon.gr

Σύλληψη από την Αστυνομία Αντιδημάρχου Πόρου. http://www.mellon.gr/%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3/tabid/68/vw/1/ItemID/17303/Default.aspx

Τελικά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πόρου, με Δήμαρχο τον Γιάννη Δημητριάδη, θα μείνει στην ιστορία του νησιού, ως η χειρότερη Δημοτική Αρχή που είχε το νησί.

Βέβαια, αρχής γενομένης από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, όλοι μαζί συνθέτουν μια παρέα άσχετων και επικίνδυνων από τις πράξεις τους για το νησί.

Προχθές, ο αντιδήμαρχος λαϊκών αγορών κ.λ.π Αναστάσιος Παπαχρήστου, διέκοψε νόμιμη ομιλία πολιτικού φορέα στο κτίριο Συγγρού, αποκαλώντας τον αίρεση και στην συνέχεια τους έκλεισε τα μικρόφωνα.

Κλήθηκε η Αστυνομία, προσάγοντας τον Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του φορέα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αλληλομηνύθηκαν.
Μετά από αυτό, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν και οι δυο στο Α.Τ Πόρου και  αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
(Άσχετο με το θέμα το ερώτημα μας.

Αληθεύει Αντιδήμαρχε Πολεοδομίας κ.λ.π, Γιώργο Κουτουζή, ότι σε ακίνητο σου στην Πούντα- Πόρου έχεις μάτσο πολεοδομικές παραβάσεις;
Πόσες είναι; έξι, εφτά, οκτώ, εννέα η περισσότερες;)

Παρακολουθήστε σε video απόσπασμα από την … έφοδο του Αντιδημάρχου Παπαχρήστου στην αίθουσα που διεξαγόταν η ομιλία.
………..
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ 27/2/2016. ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 
 
 

ΠΗΓΗ- http://alfeiospotamos.gr/?p=21171

"Περίεργες" πυρκαγιές σε δύο στρατόπεδα στα Γιαννιτσά που θα κτιστούν οι μουσουλμανικές πόλεις - Οργή στην Μακεδονία



της Χριστίνας Κοκκίνη  
Δύο πυρκαγιές έκαψαν σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων σε ισάριθμα στρατόπεδα στα Γιαννιτσά, μέσα σε ένα 24ωρο και αν δεν είναι σύμπτωση φαίνεται ότι κάποιοι πολιτες αντιδρούν στην δημιουργία μουσουλμανικών πόλεων με βάση τα στρατόπεδα αυτά.
 
Τα περιστατικά συνέβησαν έπειτα από τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην πόλη, κάτι στο οποίο αντιδρά τόσο ο δήμος, όσο και κάτοικοι.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, και η δεύτερη σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς.
 
«Δεν θέλουμε ακρότητες. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε  ο κ. Στάμκος. Το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία, για επαφές με τους αρμόδιους.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», πρόσθεσε ο κ. Στάμκος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιαννιτσών, το στρατόπεδο Φιλιππάκου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το κέντρο για τους πρόσφυγες, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ, πρόσθεσε, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, και εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Σήμερα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης.

Από την στάση του δημάρχου, πάντως φαίνεται ότι για αυτόν το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό. Δηλαδή θέλει απλά μεγαλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα. Στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές άλλωστε οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα είναι μουσουλμάνοι στην Πέλλα και στο Κιλκίς...
 
Στο μεταξύ όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στην πρόταση που έφυγεε από την Αθήνα προς τις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται 150 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για 500.000 έως 1.000.000 πρόσφυγες και λάθρο.
 
 
 
- See more at: http://www.pronews.gr/

Η μεγαλύτερη εισβολή που έχει δεχθεί η Ελλαδα από την εποχή της καθόδων των Σλάβων τον 8ο αιώνα.


ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ - ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΑΛΛΟΙ 10.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ----------- 

Σε κατάσταση πολιορκίας κηρύσσουν την χώρα για πρόσφυγες-λάθρο: Πρώτα τα έκαναν σκ...τά και τώρα δημιουργούν πολεμική ατμόσφαιρα με κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της Χριστίνας Φλάσκου
Σε κατάσταση πολιορκίας, μια φάση πριν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, κηρύσσει η κυβέρνηση ολόκληρες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα τμήμα της Αττικής, για να αντιμετωπίσουν αυτό που προκάλεσαν με την αδυναμία τους: Την μεγαλύτερη εισβολή που έχει δεχθεί η ελληνική χερσόνησος από την εποχή της καθόδων των Σλάβων τον 8ο αιώνα.

Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές των στρατιωτικών Επιτελείων στο pronews.gr, μια ομάδα αξιωματικών επεξεργάζεται ήδη το τι θα συμβεί μόλις κηρυχθούν οι περιοχές αυτές (μιλάνε για ανατολικο Αιγαίο, βόρειο Ελλάδα και Αττική, περιοχές που συγκεντρώνουν το 60% του πληθυσμού) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συμμετέχει στην κατάρτιση των ειδικών σχεδίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Ηδη η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και βέβαια αυτές οι αποφάσεις την παραμονή της έναρξης της τουριστικής σεζόν, μόνο οικονομική καταστροφή μπορούν να προκαλέσουν σε ολόκληρες περιοχές,

Τι προβλέπει όμως ο σχετικός νόμος για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης; Οι γενικές κατευθύνσεις προβλέπουν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, την «επιστράτευση» όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.


Με τον όρο κατάσταση ανάγκης νοείται η κατάσταση αυτή , χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η χρησιμοποίηση των
ενόπλων δυνάμεων για την επίτευξη σκοπών , πέραν της συνήθους αποστολής τους , που είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Σημαντικότατη κατάσταση ανάγκης , μετά τον πόλεμο , είναι η κατάσταση πολιορκίας ,παράλληλα με την οποία προβλέπονται και μία σειρά ενδιάμεσων καταστάσεων ανάγκης .

Α. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ
Την κατάσταση πολιορκίας προβλέπει το άρθρο 48 του Συντάγματος , έπειτα από την αναθεώρηση του από την ΣΤ΄
Αναθεωρητική Βουλή . Οι λόγοι που επιτρέπουν την κατάσταση πολιορκίας είναι οι εξής : ο πόλεμος , η επιστράτευση εξαιτίας
εξωτερικών κινδύνων , η άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειας και η εκδήλωση ενόπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος .

Πρώτον , η εθνική ασφάλεια , η οποία αποτελεί αόριστη νομική έννοια , και της οποίας ο πυρήνας συνάπτεται με την υπόσταση του κράτους στις εξωτερικές σχέσεις . Και δεύτερον , η άμεση απειλή , της οποίας η αντικειμενική εκτίμηση του αν συντρέχει , δεν είναι δυνατή . Τέλος , για την εκδήλωση ενόπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος , σύμφωνα με τον συντακτικό νομοθέτη , θα πρέπει το ένοπλο κίνημα να έχει εκδηλωθεί ή τουλάχιστον να έχει γίνει απόπειρα/

Συμπερασματικά , κατά τον συνταγματολόγο Κ. Αλιβιζάτο και στις τέσσερεις αυτές περιπτώσεις οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο επίκεντρο της σχετικής τυπολογίας : είτε ως ενεργός πρωταγωνιστής των εξελίξεων , είτε ως αποτρεπτική δύναμη εναντίον ξένων επιβουλών , είτε τέλος ως πιθανός στόχος ή και πηγή απειλών , που ενδέχεται να εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της χώρας , το στράτευμα αναδεικνύεται σε παράγοντα του οποίου η συγκρότηση και η δράση αποτελούν το πρωταρχικό αντικείμενο των εξωτερικών μέτρων του άρθρου 4823 .

Β. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Ως «ενδιάμεσες» καταστάσεις ανάγκης νοούνται οι καταστάσεις αυτές κατά τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις , χωρίς να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες των πολιτικών αρχών στην ίδια έκταση που τους επιτρέπεται όταν κηρυχθεί η κατάσταση πολιορκίας , χρησιμοποιούνται παρά ταύτα για την διεκπεραίωση αποστολών που , υπό συνθήκες ομαλότητας , εμπίπτουν κατ΄ αρχήν στην δικαιοδοσία των σωμάτων ασφαλείας . Για παράδειγμα , αν η διαθέσιμη αστυνομική αρχή δεν επαρκεί , ο κανονισμός «της εν ταις πόλεσι και φρουρίοις υπηρεσίας» ,που ισχύει , προβλέπει την δυνατότητα χρησιμοποίησης και στρατευμάτων και συγκεκριμένα «πεζοπόρων τμημάτων» , «μεταφορικών μέσων πάσης φύσεως» , « ειδικών οχημάτων περισυλλογής» ή και «συνδυασμό τούτων»


Η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο είναι τραγική: Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και λάθρο μπήκαν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα και το ΝΑΤΟ, απλά ... αρμενίζει.

Οι τουριστικές προκρατήσεις στη Λέσβο είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με πέρυσι, στη Χίο η μείωση φτάνει το 60%, στη Σάμο το 40% και στην Κω το 36%.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν. Μιλώντας στην «Καθημερινή» εκτίμησε ότι ο αριθμός πρόσεγγισης κρουαζιεροπλοίων ενδέχεται να είναι και μονοψήφιος, η πτώση της κίνησης τουριστών από την Τουρκία ενδέχεται να φθάσει το 50%, ενώ η πτώση από κάποιες αγορές στο νησί φθάνει και το 90%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων προορισμού, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η φετινή τουριστική χρονιά στην Χίο προδιαγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων.

Στην Κω η μέση πτώση των κρατήσεων είναι στο 36% , ενώ η πτώση από την Γερμανία φτάνει στο 19%, την Βρετανία στο 17%, τη Σκανδιναβία στο 35%, την Ολλανδία στο 42% και την Πολωνία στο 65%.

Ωστόσο, μειώσεις κρατήσεων καταγράφονται και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική, ενώ έχουν καταγράφει και ακυρώσεις πτήσεων από τουρίστες που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα για να κάνουν κρουαζιέρα.

Το νέο σκηνικό που δημιουργείται επιφυλάσσει άμεσους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, αφού κατά το 2015, ο τουρισμός είχε συμβολή έως και 25% στο ΑΕΠ.





http://greeksurnames.blogspot.gr/2016/02/8.html

Τα 55 δικαιολογητικά-«αποδείξεις» για τις φορολογικές δηλώσεις

76b8e81489164e16a97a1cf3fa223c3e

Όλη η λίστα με τις βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά, τις αποδείξεις και τα λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία που χρειάζεται να μαζέψουν και φέτος οι φορολογούμενοι για να τεκμηριώσουν τα όσα θα αναγράψουν στα ηλεκτρονικά φορολογικά έντυπα.

Έως και 55 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειασθεί να μαζέψει φέτος ένας φορολογούμενος για να αποδείξει τα στοιχεία τα οποία θα αναγράψει στη φορολογική του δήλωση.
Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είναι και φέτος υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο.

Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα αναγράφονται στη δήλωση πρέπει να συγκεντρώνονται και να φυλάσσονται από τον φορολογούμενο στο σπίτι του.
Πρέπει δε να προσκομίζονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος θα κληθεί για έλεγχο της ειλικρίνειας των στοιχείων που συμπεριέλαβε στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, τα 55 διαφορετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της ειλικρίνειας των στοιχείων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι τα εξής:

Δικαιολογητικά για εισπραχθέντα εισοδήματα και παρακρατηθέντες φόρους


1) Βεβαίωση για τα καταβληθέντα μερίσματα, εκδοθείσα από το νομικό πρόσωπο ή την νομική οντότητα που πραγματοποίησε την διανομή (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., προσωπική εταιρία κλπ).

2) Βεβαίωση για τους καταβληθέντες τόκους εκδοθείσα από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή χαρτοσημασμένο ιδιωτικό συμφωνητικό αν έγινε ιδιωτικός δανεισμός.

3) Βεβαίωση για την καταβολή δικαιωμάτων εκδοθείσα από το πρόσωπο που τα κατέβαλε.

4) Παραστατικά που αποδεικνύουν κέρδη από μεταβίβαση τίτλων, όπως πινακίδια ή συμφωνητικά αν πρόκειται για μη διαπραγματεύσιμους τίτλους και για τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί από τα εισοδήματα αυτά.

5) Δικαιολογητικά για τις εισπραχθείσες αγροτικές επιδοτήσεις.

6) Δικαιολογητικά για τις εισπραχθείσες αμοιβές για τεχνικά έργα.

7) Δικαιολογητικά για τις εισπραχθείσες αμοιβές διοίκησης ή τις αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες κ.λπ.

8) Βεβαίωση για το καταβληθέν ποσό της διατροφής σε σύζυγο ή σε τέκνο.

9) Βεβαιώσεις των φόρων που έχουν παρακρατηθεί από όλες τις κατηγορίες εισοδήματος. Δικαιολογητικά για φορολογικές απαλλαγές

10) Σε περίπτωση δήλωσης στο Ε2 ακινήτου κενού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι
μηνών, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ ή ύδρευσης ή κοινόχρηστων κ.λπ.

11) Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

12) Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή διαζευκτήριο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται ως προστατευόμενα μέλη του τέκνα, αδελφούς και ανήλικους συγγενείς του μέχρι τρίτου βαθμού.

13) Βεβαίωση σχολής ή ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης, από την οποία να προκύπτει ότι τα ενήλικα τέκνα του φορολογούμενου σπουδάζουν στη σχολή ή στο ΙΕΚ, εφόσον έχουν ηλικία μέχρι 25 ετών και θεωρείται ότι αυτά βαρύνουν το φορολογούμενο.

14) Στοιχεία που αποδεικνύουν την ηλικία και το βαθμό συγγένειας των προσώπων τα οποία ο φορολογούμενος επικαλείται ότι τον βαρύνουν.

15) Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή για διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων.

16) Εάν ο φορολογούμενος δηλώνει ότι κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, προκειμένου να τύχει την προβλεπόμενη μείωση φόρου χρειάζεται βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, την οποία εκδίδει ο Δήμαρχος.

17) Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε ταμεία ασφάλισης του υπόχρεου (π.χ. για εξαγορά προϋπηρεσίας), απαιτείται η σχετική βεβαίωση ή απόδειξη του ασφαλιστικού φορέα.

18) Για την απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα που παρουσιάζουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, απαιτούνται οι γνωματεύσεις των αρμοδίων υγειονομικών επιτροπών.

19) Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του ανάπηρο τουλάχιστον κατά 67%, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

20) Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του που είναι ανάπηρος αξιωματικός ή οπλίτης ή θύμα πολέμου, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ειδικά για τους ανάπηρους αξιωματικούς και οπλίτες, καθώς και τα θύματα πολέμου αρκούν τα ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής της σύνταξής τους.

21) Για αξιωματικούς οι οποίοι υπέστησαν τραύμα ή νόσημα που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βεβαίωση της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας που τους χορηγεί τις αποδοχές τους.

22) Για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, βεβαίωση από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα ότι ο φορολογούμενος έχει αναγνωριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και συνταξιοδοτείται για το λόγο αυτό. Αποδεικτικά για έξοδα ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης

23) Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, απόδειξη λιανικών συναλλαγών εκδοθείσα από τον ιατρό ή φυσικοθεραπευτή ή λογοθεραπευτή κλπ, κατά την είσπραξη της αμοιβής.

24) Για την αναγνώριση της δαπάνης για φυσικοθεραπεία, λουτροθεραπεία, λογοθεραπεία, παροχή υπηρεσιών από ψυχολόγο κλπ, απαιτείται και σχετική γνωμοδότηση και παραπομπή από το θεράποντα ιατρό (ή από νοσοκομείο).

25) Για να αποδειχθεί η δαπάνη των νοσηλίων, απαιτείαι το προβλεπόμενο νόμιμο παραστατικό, που πρέπει να έχει εκδοθεί από την ιδιωτική κλινική ή το κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

26) Επιπλέον, για την απόδειξη της δαπάνης των νοσηλίων, απαιτείται βεβαίωση του διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής ή του κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος για το χρόνο νοσηλείας του ασθενή και το ποσό των εξόδων αυτής, αναλυτικά κατά είδος εξόδου.

27) Για την αναγνώριση της δαπάνης για την αγορά φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού απαιτείται απόδειξη λιανικής πώλησης, η οποία εκδίδεται από τα φαρμακεία. Ειδικά, για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύεται ο φορολογούμενος, απαιτείται και η προσκόμιση αιτιολογημένης ιατρικής γνωμάτευσης.

28) Για τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, βεβαίωση του θεράποντα ιατρού, με την οποία να βεβαιώνεται το είδος της νόσου από την οποία πάσχει ο ασθενής, η διάρκειά της, καθώς και η ανάγκη απασχόλησης νοσηλευτή/τριας, λόγω της σοβαρότητας της νόσου.

29) Επίσης για να αναγνωριστούν τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, απαιτείται απόδειξη είσπραξης της αμοιβής εκδοθείσα από το πρόσωπο που πρόσφερε υπηρεσίες ως νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια, στην οποία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του, το όνομα του πατέρα του, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η διεύθυνση κατοικίας του και η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών του, υπογεγραμμένη από το πρόσωπο που παρέχει τις υπηρεσίες.

30) Για να αποδειχθούν τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε επιχείρηση περίθαλψης ηλικιωμένων, χρειάζεται η εκδοθείσα απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

31) Επίσης για να αποδειχθεί η καταβολή των εξόδων περίθαλψης ηλικιωμένων απαιτείται και βεβαίωση από τον διευθυντή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης για τον ακριβή χρόνο της περίθαλψης, καθώς και το ποσό αυτής κατά κατηγορία δαπάνης.

32) Για να αναγνωριστούν τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης οργάνων στο σώμα του ασθενή και αντικατάστασης μελών του σώματός του με τεχνητά, απαιτείται απόδειξη λιανικής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του αγοραστή, καθώς και το είδος του πωλούμενου αντικειμένου.

33) Σε περίπτωση που οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης καταβάλλονται από τον ίδιο το φορολογούμενο, όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της οικείας δαπάνης, για την απόδειξη του υπόλοιπου ποσού της δαπάνης, με το οποίο επιβαρύνθηκε πραγματικά ο φορολογούμενος, απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη, του ασφαλιστικού ταμείου ή της ασφαλιστικής επιχείρησης από την οποία να προκύπτουν τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο καταβλήθηκε η δαπάνη,

β) Το συνολικό ποσό της δαπάνης για το οποίο υποβλήθηκαν δικαιολογητικά,

γ) Ο αριθμός και η ημερομηνία της απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή της απόδειξης λιανικής πώλησης στην οποία αναγράφεται το ποσό της δαπάνης,

δ) Το ποσό της δαπάνης που καλύφθηκε από τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο ή την ασφαλιστική επιχείρηση και

ε) Το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης με το οποίο επιβαρύνεται ο φορολογούμενος. Δικαιολογητικά για λοιπές εκπιπτόμενες δαπάνες

34) Για την απόδειξη της καταβολής των δωρεών χρηματικών ποσών, απαιτείται γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς, το οποίο εκδίδεται από το πιστωτικό ίδρυμα όπου υφίσταται ειδικός λογαριασμός του νομικού προσώπου για το σκοπό αυτό.

35) Επίσης για την απόδειξη της καταβολή των δωρεών, χρειάζεται και βεβαίωση ή αντίγραφο της οικείας πράξης του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου.

36) Σε περίπτωση δωρεάς χρηματικών ποσών με όρο, απαιτείται βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου του δωρεοδόχου από την οποία να προκύπτει το ύψος του καθαρού προϊόντος που περιέρχεται στο δωρεοδόχο.

37) Για την απόδειξη του ποσού των δαπανών που καταβάλλει ο εκμισθωτής για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποξήρανσης το νόμιμα εκδοθέν δικαιολογητικό.

38) Φωτοαντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης φόρου υπεραξίας προκειμένου να αποδειχθεί το καθαρό εισόδημα από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

39) Για την απόδειξη του ποσού της αποζημίωσης που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης ακινήτου στον ενοικιαστή για τη λύση της μισθωτικής σχέσης, απαιτείται το δικαιολογητικό που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ. Δικαιολογητικά για την εφαρμογή ή τη μη εφαρμογή των τεκμηρίων

40) Για την απόδειξη ακινησίας του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ή του τρίτροχου ή δίτροχου αυτοκινούμενου οχήματος ιδιωτικής χρήσης, χρειάζεται βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. στην οποία έχει υποβληθεί η δήλωση ακινησίας.

41) Για τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα για να οδηγούνται από πρόσωπα που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από φυσική αναπηρία, νοητική καθυστέρηση ή ψυχική πάθηση ή για να μεταφέρουν αυτά τα πρόσωπα, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

42) Για τη μη εφαρμογή τεκμηρίου διαβίωσης σε αυτοκίνητο αντίκα που δεν φέρει συμβατικές πινακίδες, απαιτείται το προβλεπόμενο πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

43) Για την απόδειξη της καταβολής των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, η απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το ποσό της αμοιβής.

44) Κατάσταση, στην οποία να αναφέρονται τα στοιχεία και οι ετήσιες αμοιβές των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες στον υπόχρεο ως οικιακοί βοηθοί, οδηγοί, δάσκαλοι, κηπουροί κ.λπ.

45) Ναυτολόγιο, στο οποίο να αναφέρονται τα στοιχεία των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες λόγω ναυτολόγησής τους σε σκάφη αναψυχής του υπόχρεου, καθώς και το ποσό των ετήσιων αμοιβών που καταβλήθηκαν σε καθένα από αυτά τα πρόσωπα.

46) Για την απόδειξη της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης πισίνας, φωτοαντίγραφο της άδειας κατασκευής ή του επίσημου σχεδιαγράμματος του γραφείου Πολεοδομίας.

47) Για την απόδειξη της ετήσιας δαπάνης για την αγορά μετοχών εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά, τα πινακίδια αγοράς.

48) Για αγορά μετοχών μη εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά, τα ιδιωτικά συμφωνητικά αγοράς.

49) Για την απόδειξη της ετήσιας δαπάνης ανέγερσης οικοδομών ή αγοράς ακινήτων, φωτοαντίγραφα του εντύπου υπολογισμού του ελάχιστου κόστους κατασκευής της οικοδομής και του πίνακα ανάλυσης κόστους κατασκευής στις επιμέρους εργασίες, που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.

50) Επίσης, για την απόδειξη της ετήσιας δαπάνης ανέγερσης οικοδομών ή αγοράς ακινήτων, κατάσταση, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το ακίνητο που κατασκευάζεται, η επιφάνειά του, η τοποθεσία και τα όριά του, το κατασκευαστικό στάδιο που βρισκόταν στην αρχή του οικείου φορολογικού έτους και οι εργασίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, ο αριθμός των αποδείξεων δαπανών που διενεργήθηκαν μέσα στο 2015 και η συνολική αξία αυτών.

51) Σε περίπτωση κατασκευής πισίνας, φωτοαντίγραφο της άδειας κατασκευής και κατάσταση των αποδείξεων δαπανών κατασκευής που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015.

52) Σε περίπτωση αγοράς ακινήτου, επικυρωμένα αντίγραφα των σχετικών συμβολαίων είτε βεβαίωση (ή περίληψη του οικείου συμβολαίου) του συμβολαιογράφου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το ακίνητο, η επιφάνειά του, η τοποθεσία και τα όριά του, η αντικειμενική αξία και η αξία που δηλώνουν οι αντισυμβαλλόμενοι ότι συμφωνήθηκε, ο φόρος που καταβλήθηκε για τη μεταβίβαση αυτή, ο τρόπος καταβολής του τιμήματος, τα συμβολαιογραφικά έξοδα, καθώς και τα λοιπά έξοδα και τα στοιχεία των αντισυμβαλλόμενων.

53) Για την απόδειξη της ετήσιας δαπάνης για δωρεές ή γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, φωτοαντίγραφο της δήλωσης άτυπης δωρεάς ή γονικής παροχής ή διπλότυπη απόδειξη ή γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς ή χορηγίας, η οποία εκδίδεται από το δωρεοδόχο και, σε κάθε περίπτωση, κατάσταση με τα στοιχεία του δωρητή, του δωρολήπτη και το ποσό για κάθε δωρεά ή γονική παροχή ή χορηγία.

54) Για την ετήσια δαπάνη που καταβλήθηκε για την εξόφληση δανείων (στεγαστικών – προσωπικών δανείων) ή πιστώσεων, βεβαίωση του δανειοδότη για το συνολικό ετήσιο ποσό των τοκοχρεολυτικών δόσεων που πληρώθηκαν μέσα στο 2015.

55) Αναλυτικός πίνακας με τα στοιχεία εσόδων (εισοδήματα, δωρεές κ.λπ.) και δαπανών προηγούμενων ετών, από τον οποίο να προκύπτει το ποσό του αποταμιευθέντος και αναλωθέντος μέσα στο 2015 κεφαλαίου που ο υπόχρεος επικαλείται για την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος.

perivolos.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ : ΟΑΕΔ Μισθός έως 619 ευρώ για θέσεις εργασίας στα hotspots. Τρέξτε να προλάβετε!

111111111111111111
Όσοι άνεργοι τοποθετηθούν στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα έχουν μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.α) και γενικές και ειδικές άδειες, ενώ θα μπορούν να τοποθετηθούν για εργασία και σε hotspots.

Με βάση τις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος καταβάλλοντας 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών.

 refugees_0

Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hotspots.
Χωρίς περικοπή αποδοχών μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι έως 2 ημέρες το μήνα και έως 13 με αναρρωτική, ενώ προβλέπονται οι παρακάτω ειδικές άδειες και μειωμένα ωράρια:
– Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω επαπειλούμενης κύησης, κύησης και λοχείας η απασχόληση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια απουσίας και παρατείνεται η δυνατότητα παραμονής στο πρόγραμμα έως 10 μήνες.
– Για ΑμεΑ ή όσους έχουν παιδιά με πνευματική ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και πάνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα σε μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα την ημέρα.


lesvos-prosfiges-ekmetallefsi

– Οι γονείς δικαιούνται είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία ώρα την ημέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των 30 μηνών. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης των γονέων για τη φροντίδα του παιδιού δίδεται και στους θετούς γονείς παιδιού ηλικίας έως 6 ετών, με τους ίδιους όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία του παιδιού. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται στον έναν από τους δύο γονείς προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

prosfiges

– Κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.
– Πέντε ημέρες απασχόλησης λόγω γάμου. – Δύο ημέρες λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενών στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό.

dsc06777

 

http://newchannel.gr/

Θεοδωρόπουλος Βασίλης : 600 δις δολάρια, και το Ελληνικό καταπίστευμα



Ναθαναηλίδης Νικόλαος

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ... ''ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ'' ΤΟΝ ΕΒΡΟ!!!!
--------------------------------------
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γ.Γ.ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 Ακούστε τον Γ.Γ της πολιτικής κίνησης ‘Ελλήνων Συνέλευσις’ Βασίλη Θεοδωρόπουλο.





http://radiomax.gr
THEODOROPOULOS-VASILIS

ΣΕΙΕΤΑΙ ο πλανήτης από το πιθανότατα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ιατρικό επίτευγμα του 21ου αιώνα και όλα τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν «ΕΝΟΧΑ» - Για πρώτη φορά μεταμόσχευση μήτρας με επικεφαλής τον ΕΛΛΗΝΑ χειρουργό Ανδρέα Τζάκη!

ΣΕΙΕΤΑΙ ο πλανήτης από το πιθανότατα μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα του 21ου αιώνα και όλα τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν «ΕΝΟΧΑ» - Για πρώτη φορά μεταμόσχευση μήτρας με επικεφαλής τον ΕΛΛΗΝΑ χειρουργό Ανδρέα Τζάκη!

Δείτε στα παρακάτω links τι λένε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα στον κόσμο:


New York Times:  First Uterus Transplant in U.S. Bolsters Pregnancy Hopes of Many

CNN: Cleveland Clinic performs first uterus transplant in the U.S.
Washington Post: Cleveland Clinic announces first successful uterus transplant in the U.S.
US News: US Completes 1st Womb Transplant

Ψάξτε μόνοι σας να βρείτε ποια ελληνικά ΜΜΕ το ανέφεραν ως είδηση και τι έγραψαν. ΝΤΡΟΠΗ τους!!! 

Μέχρι πού θα φτάσει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ αυτής της χώρας;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ το παντού!


Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr

http://amfipolinews.blogspot.gr/2016/02/21_27.html

Κατεβάστε δωρεάν 5.979 βιβλία από τον 19o αιώνα έως το 1980

Η ψηφιακή Ιστορική Συλλογή Σχολικών Εγχειριδίων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποτελείται από 5.979 βιβλία με πάνω από 1.000.000 σελίδες.

Μπορείτε να βρείτε την ψηφιακή συλλογή πατώντας εδώ

Σκοπός του έργου

Tο φυσικό αντικείμενο του παρόντος έργου αφορά την διάθεση, μέσω του διαδικτύου, σχολικών εγχειριδίων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία από τον 19ο αιώνα έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ανήκε στο πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, «καθολικό διάδοχο» του οποίου αποτελεί το Ι.Ε.Π. και είναι μέρος της βιβλιοθήκης του, ενώ επιπλέον υλικό θα αναζητηθεί από τον ανάδοχο σε άλλες βιβλιοθήκες (π.χ. Μπενάκειος) και σε άλλα ιδρύματα (π.χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Τέλος, θα χρησιμοποιηθεί και υλικό που ανήκει σε ιδιωτικές συλλογές και το οποίο θα επιδιωχθεί να δοθεί στο Ι.Ε.Π. ως δωρεά ή να παραχωρηθούν δικαιώματα χρήσης.

Το παραπάνω υλικό, το οποίο συνθέτει την «Ιστορική Συλλογή» του Ι.Ε.Π., θα ψηφιοποιηθεί και με τις κατάλληλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες η ψηφιακή συλλογή θα απευθύνεται:

  • Στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή στους 130.000 περίπου εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς ερευνητές και τους Έλληνες μαθητές. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση σε παλαιά σχολικά εγχειρίδια, μπορεί να αποδειχτεί ουσιαστικό εργαλείο του εκπαιδευτικού, ειδικά στο πλαίσιο της διδασκαλίας μαθημάτων όπως η ιστορία ή τα ελληνικά. Πράγματι, η εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και της γνώσης γενικότερα σκιαγραφείται μέσα από τα κείμενα, τις εικόνες, το πρόγραμμα διδασκαλίας, τις αξίες και τις γνώσεις που περιέχονταν στα σχολικά βιβλία κάθε ιστορικής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό, οι διαφορετικές οπτικές γωνίες που προσφέρουν τα παλιά σχολικά εγχειρίδια στους μαθητές δίνουν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη κριτικής ερμηνείας και σκέψης.
  • Σε κάθε Έλληνα πολίτη τα παλαιά σχολικά εγχειρίδια αποτελούν μέρος της εθνικής πολιτισμικής κληρονομιάς των νεότερων χρόνων. Με το έργο αυτό, ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει για πρώτη φορά στην διάθεσή του ένα σημαντικότατο μέρος του πολιτισμικού πλούτου της χώρας. Επιπλέον, καθώς η ελληνική κοινωνία στην νεώτερη ιστορία της αντανακλάται μέσα από το υλικό του έργου, η ηλεκτρονική διάθεση του στο κοινό βοηθά στην ανάπτυξη της ιστορικής και πολιτισμικής συνείδησης του κάθε Έλληνα πολίτη και τροφοδοτεί τον ιστορικό και κοινωνικό διάλογο.
  • Στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ερευνητές στους τομείς της ιστορίας, της πολιτικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας και σχετικών αντικειμένων. Το υλικό του έργου και η τεκμηρίωση που παρέχει, διευκολύνει την εργασία τους στους αντίστοιχους τομείς ενώ η ευκολία στην πρόσβαση ενθαρρύνει νέες και πρωτότυπες ερευνητικές προσπάθειες.
Με την ολοκλήρωση των δράσεων του παρόντος έργου, προσδοκάται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιοποιημένου και τεκμηριωμένου αρχείου της «Ιστορικής Συλλογής» που θα περιλαμβάνει:

  • Ψηφιακά αντίγραφα (εικόνες) υψηλής ανάλυσης των 1.000.000 σελίδων που υπολογίζεται ότι θα ψηφιοποιηθούν.
  • Αρχεία κειμένου 15.000 σελίδων με την πληροφορία σε μορφή χαρακτήρων, επιτρέποντας την πλήρη αναζήτηση με βάση το κείμενο.
  • Βάση μεταδεδομένων σε Ελληνικά και Αγγλικά με αναλυτικά στοιχεία επιστημονικής τεκμηρίωσης της ψηφιακής «Ιστορικής Συλλογής» που θα προκύψουν από την ενδελεχή ερευνητική μελέτη επί των τεκμηρίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Αναδόχου.


 
 
http://www.enallaktikos.gr/ar23455el-katevaste-dwrean-5979-vivlia-apo-ton-19o-aiwna-ews-to-1980.html

Γιατί η παγκόσμια μουσική έχει ρυθμιστεί στην συχνότητα των 440Hz;Εκπληκτικό πείραμα!(βίντεο)


Γιατί η παγκόσμια μουσική έχει ρυθμιστεί στην συχνότητα των 440Hz;

Το μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας μουσικής έχει ρυθμιστεί στα 440Hz από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), που εγκρίθηκε το 1953. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις, σχετικά με την παλμική / ταλαντευόμενη φύση του σύμπαντος, δείχνουν ότι αυτό το σύγχρονο διεθνές πρότυπο έντασης του ήχου μπορεί να δημιουργήσει ανθυγιεινή επίδραση ή αντικοινωνική συμπεριφορά στη συνείδηση των ανθρώπων.

Η συχνότητα A=432 Hz, γνωστή ως Βέρντι ‘Α’ είναι ένας εναλλακτικός συντονισμός που είναι μαθηματικά συνεπής με το σύμπαν. Η μουσική με βάση τα 432 Hz εκπέμπει ευεργετική θεραπευτική ενέργεια, διότι είναι ένας καθαρός ήχος των θεμελιωδών μαθηματικών για τη φύση.

Υπάρχει μια θεωρία ότι η μετάβαση από τα 432 Hz στα 440 Hz υπαγορεύτηκε από τη ναζιστική προπαγάνδα του υπουργού Joseph Goebbels. Χρησιμοποίησε αυτή την αλλαγή για να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να αισθάνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, και να τους κάνει αιχμαλώτους ενός συγκεκριμένου τρόπου συνείδησης. Στη συνέχεια, γύρω στο 1940, οι ΗΠΑ επέβαλαν τα 440 Hz σε όλο τον κόσμο, και τελικά το 1953 έγινε το πρότυπο ISO 16.

Τι είναι τα 440 Hz;
Τα 440 Hz είναι ένα αφύσικο πρότυπο συχνότητας συντονισμού που απέχει από τη συμμετρία των ιερών δονήσεων και αρμονιών, πράγμα που έχει κηρύξει πόλεμο στο υποσυνείδητο μυαλό του δυτικού ανθρώπου.

Σε ένα έγγραφο με τίτλο “Μουσική Λατρεία Ελέγχου”, ο Δρ. Leonard Horowitz γράφει: «Η μουσική βιομηχανία προβάλλει αυτή την επιβαλλόμενη συχνότητα, η οποία “εκτρέφει” τους πληθυσμούς με μεγαλύτερη επιθετικότητα, ψυχοκοινωνικές αναταραχές και συναισθηματικές διαταραχές που προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε σωματική ασθένεια.»

Απλά βγείτε στο δρόμο και ρίξτε μια ματιά τριγύρω. Τι βλέπετε; Τα παιδιά στο σχολείο, τους νέους ενήλικες στο δρόμο τους προς τη δουλειά, μια γυναίκα με το μωρό της στο καροτσάκι, ένας άντρας βγάζει το σκύλο του βόλτα – και τι έχουν όλοι αυτοί κοινό; iPods και MP3 Players! Δαιμόνιο, έτσι δεν είναι;

“Αν θες να μάθεις τα μυστικά του σύμπαντος, να σκέφτεσαι από την πλευρά της ενέργειας, της συχνότητας και των δονήσεων.” – Nikola Tesla

Μειώνουν με επιτυχία τις δονήσεις, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά και των υπόλοιπων από μας επίσης. Αυτές οι καταστροφικές συχνότητες παρασύρουν τις σκέψεις προς την αναστάτωση, τη δυσαρμονία και το διχασμό. Επιπλέον, ενθαρρύνουν το ελεγκτικό όργανο του σώματος, τον εγκέφαλο, σε δυσαρμονικό συντονισμό, ο οποίος τελικά δημιουργεί την αρρώστια και τον πόλεμο.

Η κρυμμένη δύναμη της Συμπαντικής Συχνότητας και Δόνησης
Η συχνότητα και η δόνηση κατέχουν ακόμη μια πάρα πολύ σημαντική κρυμμένη δύναμη που επηρεάζει τη ζωή μας, την υγεία μας, την κοινωνία μας και τον κόσμο μας. Η επιστήμη της Κυματικής (δηλαδή η μελέτη του ορατού ήχου και δόνησης) αποδεικνύει ότι η συχνότητα και η δόνηση αποτελούν τα “αντικλείδια” και τα οργανωτικά θεμέλια για τη δημιουργία όλης της ύλης και της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Όταν τα ηχητικά κύματα κινούνται μέσω ενός φυσικού μέσου (την άμμο, τον αέρα κλπ.), η συχνότητα των κυμάτων έχει άμεση επίπτωση στις δομές που δημιουργούνται από τα ηχητικά κύματα, καθώς περνούν μέσα από το συγκεκριμένο μέσο.

“Αν κάποιος επιθυμεί να μάθει εάν ένα βασίλειο κυβερνάται καλά, εάν τα ήθη του είναι καλά ή κακά, η ποιότητα της μουσικής του θα παρέχει την απάντηση.”  Κομφούκιος

Η μουσική έχει μια κρυφή δύναμη να επηρεάζει το μυαλό μας, το σώμα μας, τις σκέψεις μας και την κοινωνία μας. Όταν η μουσική βασίζεται σκόπιμα σε ένα πρότυπο ρύθμισης που απομακρύνεται από τις φυσικές αρμονίες που βρίσκονται στη φύση, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η “ψυχική δηλητηρίαση” των μυαλών της ανθρωπότητας.

Όπως το ντοκιμαντέρ Kymatica αναφέρει, η γνώση της επιστήμης του ήχου δείχνει πως ο ήχος είναι κάτι περισσότερο από απλά δονητικά σήματα. Και όχι μόνο ο ήχος αλληλεπιδρά με τη ζωή, αλλά τη διατηρεί και την αναπτύσσει. Λειτουργεί ως αγωγός της συνειδητής πρόθεσης μεταξύ ανθρώπων, κοινωνιών και ολόκληρων πολιτισμών.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη δύναμη της συχνότητας του ήχου, δείτε το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί:
 
 
 
Πηγή
http://www.healingeffect.gr/2016/01/440hz.html

Η κρυφή σπηλιά στον ποταμό Νέδα, όπου οι αρχαίοι λάτρευαν τη θεά Ευρυνόμη που δημιούργησε τον κόσμο. Τα ίχνη ενός πανάρχαιου φάρου πάνω από το φαράγγι, δείχνουν ότι το ποτάμι ίσως να ήταν πλωτό...


Σε ένα απόμακρο σπήλαιο της αρχαίας Αρκαδίας βρισκόταν το ιερό της Ευρυνόμης, της θεάς που σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο δημιούργησε τον κόσμο. 
Στην αρκαδική μυθολογία η Ευρυνόμη είχε περίοπτη θέση. Υπήρξε πριν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και σύμφωνα με το μύθο αναδύθηκε από το Χάος.

Διαχώρισε τη θάλασσα από τον ουρανό και με τη βοήθεια του βόρειου ανέμου δημιούργησε τον άντρα της, Οφίων, με μορφή φιδιού. Από τη συνεύρεση τους γεννήθηκε ένα αβγό που περιείχε μέσα του τον ήλιο, τη σελήνη, τους πλανήτες και τη Γη.

Neda-kataraktis-2
Φαράγγι Νέδας σχηματίζει καταρράκτες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποτάμι με γυναικείο όνομα . Τα άλλα είναι η "Έρκυνα" που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς και η Αραπίτσα στην Νάουσα Ημαθίας Φαράγγι Νέδας σχηματίζει καταρράκτες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποτάμι με γυναικείο όνομα. Τα άλλα είναι η «Έρκυνα» που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς και η Αραπίτσα στην Νάουσα Ημαθίας

Η Ευρυνόμη εγκαταστάθηκε με τον Οφίων στον Όλυμπο. Τότε ήρθε σε αντιπαράθεση με τον άντρα της και για να τον εκδικηθεί, τον εξόρισε στον κάτω κόσμο. Έπειτα δημιούργησε τους πλανήτες, τους Τιτάνες και τον γενάρχη των ανθρώπων, τον Πελασγό.

Ο Πελασγός θεωρείται ο πρώτος κάτοικος της Αρκαδίας, για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι γιόρταζαν κάθε χρόνο την κοσμογονία. Η γιορτή λάμβανε χώρα σε μια απόμερη σπηλιά, δυτικά της Αρχαίας Φιγαλείας, στη συμβολή των ποταμών Νέδα και Λύμακα στην Ηλεία.

spilia-nedas
H κρυφή σπηλιά της Ευρυνόμης βρίσκεται στους καταρράκτες της Νέδας. Πηγή φωτο: deepgreece.com

Το μεγάλο μυστικό της Νέδας
Μέσα σε μια κρυφή σπηλιά κάτω από τους καταρράκτες βρισκόταν το ιερό της Ευρυνόμης, όπου υπήρχε δεμένη με χρυσές αλυσίδες μια ξύλινη εικόνα της θεάς, που την απεικόνιζε να έχει κορμό γυναίκας και ουρά ψαριού. 
Οι κάτοικοι άνοιγαν το ιερό μια συγκεκριμένη ημέρα του Χειμώνα για να την τιμήσουν. 
Οι πιστοί συγκεντρωνόταν στο σπήλαιο, που ήταν κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση της περιοχής και έκαναν θυσίες ζωών.
faros
Φωτογραφία της Βασιλικής Σαμουρίδη με τη θέση του αρχαίου «φάρου» πάνω από το φαράγγι της Νέδας: deepgreece.com

Ο πανάρχαιος «φάρος» στο φαράγγι της Νέδας
Ψηλά στο φαράγγι της Νέδας στην Ηλεία υπάρχει μια βάση ενός πανάρχαιου «φάρου». Η χρονολόγηση της δεν είναι γνωστή, αλλά η ύπαρξη της μαρτυρά ότι ο ποταμός ενδεχομένως ήταν πλωτός. 
Τα αρχαία χρόνια μικρά καράβια έπλεαν στα νερά της Νέδας και έφταναν έως τον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Το γεγονός επιβεβαίωνε στα γραπτά του και ο αρχαίος περιηγητής, Παυσανίας. Οι Φιγαλείς έδεναν τα πλοία τους στις όχθες του ποταμού, γι’αυτό κατά καιρούς ανακαλύφτηκαν αρχαίες δέστρες καραβιών.

Η παρουσία μικρών καραβιών στα νερά της Νέδας διήρκεσε πιθανόν μέχρι την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Σήμερα η περιοχή αποτελεί ένα τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν το σπουδαίο παρελθόν της. Τα μονοπάτια της περιοχής είναι πολλά και η φύση τα «κρύβει» επιμελώς.

Ο πιο ασφαλής τρόπος να δεις τα αξιοθέατα είναι μια οργανωμένη περιήγηση με το deepgreece που διευθύνουν ο Γιάννης Αδαμόπουλος και η Βασιλική Σαμουρίδη με έδρα την Ανδρίτσαινα Ηλείας: 6973626656 & 2626023055....


Πηγή
http://mystikaperasmata.gr/

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!! Οι οικογενειά του έφερνε σωρηδόν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!!!" (Βίντεο)

 
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ Ο "ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ" ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ...

ΕΦΕΡΝΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ...

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟ 25:42...


Δείτε επίσης:

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ: ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑΣ..!" (3 άρθρα)



Πηγή:
iokh.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/02/blog-post_581.html

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


Γιάννης Καλογερόπουλος 

 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;;

Σημαίνει οτι το Σύνολο της Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ μας Π Ε Ρ Ι Ο Υ Σ Ι Α Σ περιήλθε στην κατοχή μας ως προϊόν μιας κληρονομικής σχέσης με τους Π Ρ Ο Γ Ο Ν Ο Υ Σ  Μ Α Σ οι οποίοι μας το κληροδότησαν ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ!

Με τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ δηλαδή να το παραδώσουμε ΑΚΕΡΑΙΟ στους απογόνους μας!

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Αστικού Κώδικα, το είδος αυτό της περιουσίας μας «διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ που είχε ο κληροδότης όταν πέθανε και εξ αυτού μας έρχεται η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ .»

Κατά συνέπεια ακόμη και αν εμείς δηλώσουμε μη Έλληνες, το είδος της περιουσίας μας, ιδιωτικής και ΕΘΝΙΚΗΣ... ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ....χρυσό, ακίνητα, μετρητά, κτήματα, βουνά, παραλίες, έδαφος, υπέδαφος (με οτι αυτο περιέχει) εναέριος και υποθαλάσσιος χώρος .. που περιήλθε σε εμάς, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ με κληρονομική σχέση ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ των προγόνων μας << και γεννηθήκαμε με την υποχρέωση της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ επι κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου και την φύλαξη του με κάθε μέσον και τρόπο και ΔΕΝ μπορούμε να παραιτηθούμε απο αυτήν την υποχρέωση !

Και επειδή ΔΕΝ μπορούμε να παραιτηθούμε απο την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΣΤΕ να υπερασπίσουμε κάθε εθνική περιουσία την ... ιδια μας την πατρίδα δλδ ... δίνοντας ακόμα και την ζωή μας ! >>

ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΜΕ !!

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ .. ΘΑΝΑΤΟΣ ..!!!

ΔΙΟΤΙ Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ !! >>

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ .......ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ .... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ( ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ δηλ) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .... ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ;

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ... ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ !!! ...

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΝΟΙΚΙΑΡΗΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ !!!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ .. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ .. Η ..ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ !!!!!!

ΛΗΨΗ: ΦΕΚ Α 262 / 2014 (PDF) της 17 /12 /2014 τροποποιητικης του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ .σελις 8035-36.


ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚΕΙ :ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ << ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ >>

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΑ;;

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ-ΔΙΚΙΟ-ΚΑΙ-ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ σε-2-ΦΕΚ

ΛΗΨΗ:ΦΕΚ-Α-18 / 2013 & ΛΗΨΗ: ΦΕΚ Α 262 / 2014 
 




http://esyneapolews.blogspot.gr/2016/02/blog-post_23.html

Χρυσό στη σοφίτα του Παρθενώνα


Στις θυρίδες, σε κρύπτες, ακόμα και κάτω από τα στρώματα κρύβουν οι σύγχρονοι άνθρωποι τα χρήματά τους.
Αν όμως τα χρήματα ήταν πάρα πολλά, ας πούμε χιλιάδες χιλιάδων ασημένια νομίσματα, πού θα χωρούσαν; Το ερώτημα απασχόλησε ειδικούς ερευνητές αλλά όχι σχετικά με το σήμερα. Αναρωτήθηκαν, και κατόπιν έψαξαν, πού θα μπορούσαν να φυλάσσονταν τα χρήματα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ.

Τότε που οι Αθηναίοι είχαν πάρει το συμμαχικό ταμείο από τη Δήλο και το είχαν μεταφέρει στον Παρθενώνα. Όχι όμως όπου κι όπου, αλλά στη σοφίτα!
Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως αργυρά αθηναϊκά τετράδραχμα και άλλα νομίσματα με τη γλαύκα της θεάς Αθηνάς είχαν εναποτεθεί στα άδυτα του Παρθενώνα, όπου και το θησαυροφυλάκιο της Αθήνας.

Όλοι πίστευαν ότι το θησαυροφυλάκιο ήταν στον οπισθόδομο, που κρατούνταν πάντοτε σφραγισμένος και βρισκόταν πίσω από την αίθουσα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Παλλάδας.
Νέες μετρήσεις διαστάσεων σε χώρους που έχουν πλέον καταστραφεί και το εμβαδόν τους μπορεί να υπολογιστεί κατά προσέγγιση, οδηγούν κάποιους να πιστεύουν πως τα χρήματα βρίσκονταν, τελικά, στην «κορυφή» του κτιρίου.

Ανάμεσά τους είναι ο Καναδός καθηγητής Σπένσερ Πόουπ, ο οποίος έκανε αυτές τις ανακοινώσεις σύμφωνα με το Live Science. Οι αναφορές των αρχαίων συγγραφέων δεν είναι κατατοπιστικές ως προς το πού φυλάσσονταν τα νομίσματα.

Επί παραδείγματι, κάποιος αναφέρει ότι το 433 π.Χ. 3.000 τάλαντα, ποσό κολοσσιαίο για την εποχή, μεταφέρθηκαν στην Ακρόπολη για φύλαξη. Το κυρίαρχο νόμισμα ήταν τότε το αργυρό τετράδραχμο.

Χίλια πεντακόσια τετράδραχμα έκαναν ένα τάλαντο. Άρα μιλάμε για 4,5 εκατομμύρια τετράδραχμα τα οποία θα ζύγιζαν 78 τόνους. Οι πηγές λένε επίσης ότι στο θησαυροφυλάκιο είχαν τοποθετηθεί μέχρι 10.000 τάλαντα, δηλαδή 260 τόνοι.

Κάποια από τα νομίσματα ίσως ήταν χρυσά, οπότε αυτό μείωνε ελάχιστα το συνολικό βάρος.
Οι θεωρίες του Πόουπ για τη σοφίτα στηρίζονται στο ότι υπάρχει σκάλα που οδηγεί προς τα εκεί, η οποία, όπως λέει, είχε μάλλον χρηστική αποστολή και ότι από εκεί μεταφέρονταν τα χρήματα. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μη συγκεντρώνονται τα χρήματα σε στενό σημείο. Αρα, το ξύλινο πάτωμα, μπορούσε, όπως λέει, να σηκώσει το βάρος.
Μάλιστα, πιστεύει ότι είναι το μόνο μέρος όπου θα ήταν δυνατόν να είναι το θησαυροφυλάκιο, ως το πλέον ασφαλές. Αν και δεν απορρίπτει την περίπτωση να φυλάσσονταν και σε διαφορετικά κτίρια.

Προσθέτει, δε, ότι τα νομίσματα θα πρέπει να ήταν μέσα σε κουτιά συγκεκριμένων και σταθερών διαστάσεων, που θα διευκόλυναν τον υπολογισμό του ποσού. Ο Πόουπ συνεργάστηκε με τον Πίτερ Σουλτς, καθηγητή από τη Μινεσότα, και τον Ντέιβιντ Σκάχιλ, από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το πρώτο που θα έπρεπε να εξετάσουν, βέβαια, είναι αν η εσωτερική σκάλα στα νοτιοδυτικά του κτιρίου είναι της κλασικής περιόδου ή αν προστέθηκε π.χ. στην οθωμανική περίοδο.
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ : Χρυσό στη σοφίτα του Παρθενώνα - ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE http://periergaa.blogspot.com/2015/07/blog-post_886.html#ixzz41UVNnbzh
Follow us: PERIERGAA on Facebook

Επτά θαύματα του κόσμου, που δεν έχετε ξανακούσει

 
Τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου, είναι το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος της Κίνας, το Ταζ Μαχάλ και οι πυραμίδες της Γκίζας. Αλλά υπάρχουν και άλλα σπουδαία αρχαία κτίρια, τα οποία δεν έχουν ακούσει ακόμα και οι πιο μανιώδεις ταξιδιώτες του κόσμου, αλλά αξίζουν και αυτά την προσοχή μας.


Σας παρουσιάζουμε 7 άγνωστα αξιοθέατα του πλανήτη μας, που πιθανόν να μη τα γνωρίζατε: 1. Το Μεγάλο Τζαμί του Djenne, Μάλι

1

Το Μεγάλο Τζαμί του Djenne είναι το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, που έχει κατασκευαστεί από άργιλο. Ως μέρος της παλιάς πόλης του Djenne, το Μεγάλο Τζαμί συγκαταλέχθηκε το 1988 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 Αυτή τη στιγμή, το τζαμί είναι κλειστό για τους τουρίστες. Πιστεύεται, ότι η απόφαση ελήφθη το 1996, μετά από μια φωτογράφηση στο μέρος για το περιοδικό Vogue.

2
3

2. Chand Baori, Ινδία

4

Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Chand Baori, βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας, το Abaneri, και είναι ένα από τα παλαιότερα και βαθύτερα πηγάδια του κόσμου.
Η γιγαντιαία δομή, μοιάζει με μια ανεστραμμένη πυραμίδα, και κατεβαίνει υπόγεια πάνω από 30 μέτρα.
Τρία από τα τείχη του βρίσκονται σε τέλεια συμμετρία και υπάρχουν 3500 σκαλιά, από τα οποία μπορεί κανείς να κατέβει μέχρι το νερό – μια μικρή πράσινη λίμνη με βρύα.
Οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν για το αν το πηγάδι χτίστηκε μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα ή 600 χρόνια πριν από την εποχή μας


5
6

3. Παλάτι του Κοινοβουλίου, Ρουμανία

7

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στο Βουκουρέστι, χτισμένο την εποχή της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας. Το ανάκτορο θεωρείται το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό διοικητικό κτίριο στον κόσμο και το μεγαλύτερο κτίριο Βουλής του κόσμου. Οι διαστάσεις του παλατιού είναι 270 επί 240 μέτρα και ύψος 86 μέτρα. Το υπόγειο τμήμα του ανακτόρου φτάνει σε βάθος 92 μέτρων. Το παλάτι διαθέτει 1100 δωμάτια και 12 ορόφους.

8

9

4. Παλιά γέφυρα, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

10

Η πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό Νερέτβα στη Μοστάρ είναι ένα σύγχρονο αντίγραφο της αρχαίας γέφυρας, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Κροάτες μαχητές το 1993. Η γέφυρα είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Μία παραδοσιακή ψυχαγωγία των τουριστών και ένας τρόπος να κερδίζουν μεροκάματο οι νέοι της πόλης είναι να πηδάνε μέσα στον ποταμό Neretva από την γέφυρα. Το ύψος του άλματος εξαρτάται από το επίπεδο του νερού στο ποτάμι – 24 με 30 μέτρα).

11
12

5. Φρούριο Kumbalgarh, Ινδία

13

Το φρούριο Kumbalgarh περιβάλλεται από ένα μοναδικό τείχος, που στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως «Φρουρά θάνατος».
Το μήκος του είναι 36 χιλιόμετρα και το πλάτος σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 8 μ. Τα τείχη περιβάλλουν το φρούριο προστατεύοντάς το από εισβολείς εχθρούς.
Για να το χτίσουν, χρειάστηκε ένας αιώνας- από τον 15ο ως τον 16ο αιώνα.
Στην ιστορία των πολέμων, που είδε το τείχος της Ινδίας, ποτέ δεν έπεσε και δεν κατάφεραν να εισβάλλουν εχθροί στο φρούριο.

14

6. Τζαμί του Σεΐχη Lyutfully, Ιράν

15

Ένα εξαιρετικό μνημείο της Περσικής αρχιτεκτονικής της εποχής των Σαφαβιδών.
 Το τζαμί χτίστηκε κατά τη διάρκεια 17 χρόνων (1602-1619 ετών). Το τζαμί είναι ασυνήθιστο για διάφορους λόγους.
Συγκεκριμένα, δεν έχει κανένα μιναρέ. Δεν υπάρχει και εσωτερική αυλή και στην είσοδο υπάρχουν σκάλες.
Ίσως ο λόγος γι “αυτή την παραμέληση των συνήθως αυστηρών πρότυπων ισλαμικής αρχιτεκτονικής ήταν το γεγονός ότι το τζαμί δεν προοριζόταν ποτέ για δημόσια χρήση, και εξυπηρετούσε ως τόπος λατρείας από τις γυναίκες του χαρεμιού του Σάχη.

16
17

7. Derawar, Πακιστάν

18

To Derawar – μια καταπληκτική τετράγωνη δομή, που χτίστηκε το 1733.
 Το φρούριο αποτελείται από 40 προμαχώνες, που κυριαρχούν στην πακιστανική έρημο.
Το ύψος των τειχών του φρουρίου σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα και έχει περίμετρο 1.500 μ.
Λίγοι τουρίστες γνωρίζουν για αυτό το φρούριο, αλλά ούτε και όλοι οι πολίτες του Πακιστάν γνωρίζουν την ύπαρξή του.
19

 fanpage
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters