Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σταύρος Λάλας: "Με πρόδωσαν οι Έλληνες πολιτικοί"

Αντι-ntp:Παρα πολυ καλό αρθρο του Κωνσταντίνου
Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που.....



. κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου.



Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ.



Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια χούφτα Κυπατζήδων, πολιτικών και επαγγελματιών της υποτέλειας.



Το τραγικό για τον Σταύρο Λάλα είναι πως πλήρωσε για όλα.

Το 1993, είδα για πρώτη φορά το πρόσωπο του Σταύρου Λάλα. Η εκδικητική αμερικανική κρατική μηχανή, για παραδειγματισμό, άφησε να κάνουν το γύρο του κόσμου τα πλάνα με ένα μικρόσωμο άντρα, δεμένο με αλυσίδες, ανάμεσα σε πράκτορες του FBI.

Ο Λάλας είχε συλληφθεί για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.

Οι αμερικανικές Αρχές, στο κατηγορητήριό τους, του χρέωναν πάνω από 700 απόρρητα σήματα που είχε διοχετεύσει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Αν η τραγική φυσιογνωμία του αλυσοδεμένου Σταύρου δεν ήταν τόσο πραγματικά συγκλονιστική, η είδηση της σύλληψής του θα έμοιαζε απλώς με ανέκδοτο: «Ένας Έλληνας πράκτορας στην καρδιά της CIA».

Ο Σταύρος έμεινε 12 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αρκετά για να γίνω από νεαρός δημοσιογράφος, που έβλεπε απλώς με απορία εκείνες τις σκληρές εικόνες, ένας δημοσιογράφος που προσπαθούσε να απαντήσει στις απορίες για τη σύλληψή του. Πριν από χρόνια κατάφερα να έχω μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όταν ήταν υπό κράτηση.

Δεν έλυσα πολλές από τις απορίες μου τότε, αλλά έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σταύρο, που μέσα από τη φυλακή, σε ομηρία, τολμούν να λένε: «Πες στους Έλληνες πως θα το ξανάκανα. Όπως όλοι σας». Όταν το Νοέμβριο του 2007 η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάλα να πετάξει προς την ελευθερία και την Ελλάδα, συναντηθήκαμε στη Χρυσούπολη.

Ο Σταύρος για πρώτη φορά έβλεπε το γιο του, μετά τη γέννησή του, έφηβο. Και τον άλλο του γιο, με ειδικές ανάγκες, και τη γυναίκα του Μαρία μετά από 15 χρόνια. Ο Σταύρος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την αγάπη του κόσμου. Ψάχνει όλα όσα του έχουν διαφύγει, και κυρίως τη ζωή.

Πατέρας, σύζυγος, ελεύθερος άνθρωπος, με καθυστέρηση. Έζησε 30 χρόνια περισσότερο με τις αποφάσεις του παρά με τους συνανθρώπους του. Ανησυχεί για πολλά, αλλά είναι σίγουρος για ένα:
«Με πρόδωσαν αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από μένα και μετά με εγκατέλειψαν. Αλλά αν χρειαζόταν θα έκανα και πάλι τα ίδια».

Η στρατολόγηση από Έλληνα πράκτορα

Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αμερική. Γιος μετανάστη, μετά τον ελληνικό Εμφύλιο. Μεγάλωσε με την ένταση της πατρικής νοσταλγίας για την πατρίδα και τις διηγήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πατρίδα ήταν γι’ αυτόν Κολοκοτρώνηδες, κατορθώματα, νικηφόρες μάχες με τους Γερμανούς και μια γλυκιά προσμονή. Αργότερα θα ανακάλυπτε πως ήταν και προδότες.

«Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, πώς να σου πω. Πειθαρχία, θα σέβεσαι, θα ακούς… Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός, Θεός σχωρέσ’ τον.

Ήρθε στην Ελλάδα 8 χρονών από τη Μικρά Ασία, με την καταστροφή εκεί πέρα, στη Σμύρνη, και πήγε στην Κρήτη. Και ήταν στο στρατό εδώ πέρα, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πάλι, στον πόλεμο, στο αντάρτικο, τον Εμφύλιο Πόλεμο, δυστυχώς, που είχαμε. Ύστερα, τέλη ’49-’50, πήγε Αμερική. Εκεί πέρα γεννήθηκα εγώ και ο αδερφός μου και ξέραμε: σχολείο, εκκλησία…

Ωραία χρόνια. Ο πατέρας μου, και πιο πολύ ο παππούς μου, που έχω και το όνομά του, Σταύρο τον λέγανε, μου έλεγε για τη Μικρά Ασία. Μου έλεγε για το χωριό μας, λεγόταν Κάτω Παναγία. Ύστερα, οι Τούρκοι, που πήρανε τα μέρη, Αλάτσικα το βγάλανε. Και μου έλεγε. Μας λέγανε για την Ελλάδα πάντοτε. Συγγενείς που είχαμε, φωτογραφίες. Και μικρός, 16 χρονών, με έστειλε ο πατέρας μου στην Ελλάδα.

Και γνώρισα συγγενείς μου και από του πατέρα μου το σόι και από της μητέρας μου την οικογένεια. Ήταν πολύ όμορφο αυτό το ταξίδι, είχα άγχος γιατί δεν ήξερα κανέναν, αλλά οι συγγενείς με έκαναν και αισθάνθηκα όμορφα. Μετά έφυγα στον πόλεμο, στο Βιετνάμ. Είχα μείνει πίσω στα μαθήματα και θα με παίρνανε φαντάρο, γιατί παίρνανε με κλήρους τότε. Και εγώ άργησα. Θα με παίρνανε. Αποφάσισα και ο πατέρας μου λέει, τότε ήταν και πόλεμος, φασαρίες… Η μητέρα μου ήθελε να με στείλει εδώ πέρα, αλλά ο πατέρας μου είπε όχι, γιατί θα ήμουν λιποτάκτης. Δεν θα μπορώ να ξαναγυρίσω. Πήγα στο στρατό, παιδεύτηκα και από εκεί και πέρα…»


«ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ»

Ο Σταύρος υπηρέτησε στο Βιετνάμ, στο Λάος και στην Καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Τραυματίστηκε στο Λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Και στις παλιές διηγήσεις του παππού για τη Μικρά Ασία. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον Έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. Στην πραγματικότητα, ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη. Ο Σταύρος θυμάται μάλλον ρομαντικά εκείνη την επαφή που οδήγησε στη στρατολόγησή του το 1977.

«Αυτός ο άνθρωπος ζει ακόμη και θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω. Με είχε πλησιάσει τότε και μου λέει: “Είσαι Έλληνας, θέλουμε να μας βοηθήσεις, δεν βλέπεις τι έχει γίνει στην Κύπρο; Θέλουμε να μας δώσεις πληροφορίες”. Ήθελα και εγώ να βοηθήσω την πατρίδα μου και άρχισα να δίνω πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις. Δεν έβλαπτα την Αμερική, απλώς υπηρετούσα τη χώρα μου».

Ο Σταύρος Λάλας δεν θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που έδωσε. Τα κατηγορητήρια εναντίον του στις ΗΠΑ είναι ακόμη ανοιχτά. Στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν πως ο Λάλας υπήρξε ο σημαντικότερος Έλληνας πράκτορας μετά τον πόλεμο. Έδωσε πληροφορίες για τη διάταξη του τουρκικού στρατού, τις αποβατικές δυνάμεις, τον εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ. Όσα δεν μπορούσε να δώσει ένα ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων. Το επόμενο πόστο του Σταύρου Λάλα θα είναι στην αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι.

Είναι λίγο πριν τη δίνη του πολέμου στα Βαλκάνια, αλλά και την προσωπική του. Εκεί θα ζήσει στη δίνη του έρωτα με μια Ελληνίδα φοιτήτρια τη Μαρία Μαιδανού την οποία και θα παντρευτεί.

Ο σταύρος υπηρέτησε στο βιετνάμ, στο λάος και στην καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ηπα. τραυματίστηκε στο λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. στην πραγματικότητα ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη.

Επόμενο πόστο, η Κωνσταντινούπολη. «Έκανα ό,τι μπορούσα για την πατρίδα. Περνούσα κρυφά τον Έβρο και έδινα πληροφορίες σε κάποιον που τον έλεγαν Γιώργο. Όσους συναντούσα τους έλεγαν Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη τότε μεγάλα γεγονότα και χρειαζόταν η πατρίδα αυτές τις πληροφορίες».

Η συμβολή του Λάλα ήταν μεγάλη στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής κρίσης το Μάρτιο του 1987. Τα στοιχεία που έδωσε ήταν καθοριστικά για τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και στην επιτυχή έκβαση για την Ελλάδα. Το 1989 όμως ο Λάλας παίρνει μετάθεση για Ταϊβάν. Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για το Σκοπιανό, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειαζόταν πληροφορίες για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και ο «χρυσός» πράκτορας πιεζόταν να ζητήσει μετάθεση σε πιο χρήσιμο για την Ελλάδα πόστο. Καταφέρνει τελικώς να μετατεθεί στην Αθήνα ως υπεύθυνος για τη μετάδοση σημάτων από τον κλωβό ασφαλείας επικοινωνιών της αμερικανικής πρεσβείας. Όλα τα πολύ σημαντικά σήματα περνούν από τα χέρια του και δίνονται σε Έλληνες πράκτορες.

«Τα σήματα μετά τη μετάδοσή τους έπρεπε να τα καταστρέφω. Εγώ τα έβαζα στην τσέπη μου και τα έδινα σε κάποιον. Τον συναντούσα σε ένα πάρκο και σε μια γκαρσονιέρα. Ήταν σήματα για τα Βαλκάνια. Πάρα πολύ σημαντικά, που βοήθησαν την κυβέρνηση να κάνει διπλωματικούς ελιγμούς. Νόμιζα πως ήμουν προστατευμένος, αλλά δεν ίσχυε.

Κάποια στιγμή, τον Απρίλιο του 1993, έφτασε σήμα για να πάω στην Αμερική για κάποια σεμινάρια. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος και το χρησιμοποίησα για να μην πάω. Κάτι μου έλεγε το ένστικτό μου. Μου είπαν πως ήταν για τρεις μέρες. Μόλις έφτασα στην Ουάσιγκτον, έμεινα δύο μέρες σε ένα ξενοδοχείο και είχα αντιληφθεί πως κάποιοι με παρακολουθούσαν.

Την τρίτη ημέρα με συνέλαβαν. Μου έδειξαν βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που έκλεβα τα έγγραφα. Πράκτορες του FBI είχαν παγιδεύσει την πρεσβεία με κάμερες και τα είχαν καταγράψει όλα. Επίσης, με παρακολουθούσαν όταν πήγα να παραδώσω τα έγγραφα. Με πέρασαν από ανιχνευτή ψεύδους.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πέρασα δεκατρία χρόνια στη φυλακή και άλλα δύο σε περιορισμό. Έμεινα ξεχασμένος στη φυλακή, απέκτησα προβλήματα υγείας και έπρεπε να μάθω να επιβιώνω. Μόνο το 2002 ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών, μου έστειλε μέσω ενός άλλου φυλακισμένου, του Λέστερ Μπέλιν, ένα γράμμα συμπαράστασης. Ήξερα πως με είχαν προδώσει και οι προδότες δεν έπαθαν τίποτα από το ελληνικό κράτος. Εγώ, αντιθέτως, σάπιζα στη φυλακή».

Οι προδότες και η παγίδα

Το ερωτήματα που συνοδεύουν την προδοσία δεν μπορεί να τα απαντήσει ο ίδιος ο Σταύρος Λάλας. Μπορεί όμως η έρευνα. Μέχρι το 1989, τον πράκτορα Σταύρο Λάλα είχε στην ευθύνη του αποκλειστικά ο κάθε διοικητής της ΕΥΠ. Όταν στις εκλογές του 1989 δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Τσίμας παρέδωσε την ευθύνη χειρισμού του πράκτορα σε ένα στέλεχος της κατασκοπίας, με τη συμβουλή να ενημερώσει το διοικητή που θα έμπαινε στην ΕΥΠ μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.

Αυτός όμως δεν το έκανε. Παρέδωσε το χειρισμό Λάλα στο διευθυντή κατασκοπίας και όχι στο διοικητή. Ο κύκλος όσων γνωρίζουν για τον πολύτιμο πράκτορα διευρύνεται. Οι πληροφορίες για το πώς χειρίστηκαν τον Σταύρο Λάλα είναι συγκλονιστικές. Μετά την επιπολαιότητα θα έρθει και η προδοσία.

Ο χειριστής του Λάλα τον συναντά σε μια γκαρσονιέρα στου Ζωγράφου. Η γκαρσονιέρα δεν είναι και τόσο κρυφή, αφού ο πράκτορας της ΕΥΠ τη χρησιμοποιεί και ως ερωτική φωλιά όπου συναντά μια συνάδελφό του. Είναι τέτοια η επιπολαιότητα, που ο ερωτύλος της ΕΥΠ παραβαίνει κάθε μέτρο ασφάλειας και συναντά τον Λάλα στο σπίτι του!

«Ναι, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αυτό ισχύει. Όπως ισχύει πως δεν υπήρχε και κανένα μέτρο αντικατασκοπίας για την προστασία μου. Οι πράκτορες του FBI με ακολούθησαν, όταν παρέδιδα έγγραφα, αλλά κανένας δεν τους εντόπισε», λέει με απογοήτευση σήμερα ο Σταύρος Λάλας.

Το χειρότερο θα έρθει αργότερα. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, όταν παίρνει ένα πολύ σοβαρό σήμα από τον Λάλα, δεν το πάει στην ΕΥΠ, ώστε αυτό να περάσει από τη διεύθυνση χειρισμού πληροφοριών. Στο τμήμα αυτό, οι πληροφορίες πριν δοθούν για χρήση από την πολιτική ηγεσία φιλτράρονται, ώστε να μην αποκαλυφθεί η πηγή πληροφόρησης και πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν γνωστά.

Ο πράκτορας όμως θέλει να πουλήσει πολιτική εκδούλευση και το διοχετεύει –χωρίς να πει πως δεν υπάρχει επεξεργασία– στην υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Η υφυπουργός, λόγω της σοβαρότητας του σήματος, ενημερώνει την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να κάνει διάβημα στους Αμερικανούς. Ο Έλληνας πρέσβης το κάνει, αλλά ο συνομιλητής του καταλαβαίνει πως οι Έλληνες μαθαίνουν πληροφορίες από κάποιον στην πρεσβεία στην Αθήνα. Έτσι στέλνουν τους πράκτορες και εντοπίζουν από τις κάμερες τον Λάλα.

Τον έμαθαν μέχρι και οι μεταφραστές

Ένα άλλο σενάριο προδοσίας δίνει υψηλό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών εκείνη την εποχή. Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισαν τον Λάλα τον αποκάλυψε στους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από τη δράση του ερωτύλου πράκτορα. Για κάποιο λόγο που δεν αποκλείεται να ήταν μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ο Λάλας, ξαφνικά, το 1992, τα σήματά του άρχισαν να μοιράζονται πέραν του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Πέντε έξι ακόμη υπουργοί προστέθηκαν στους αποδέκτες των σημάτων. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν ήξεραν αγγλικά. Έτσι ζητούσαν από μεταφραστές να τους μεταφράσουν το περιεχόμενό τους. Έως το 1993 ένας κύκλος 25 ατόμων γνώριζε την ύπαρξη κάποιου υπερπράκτορα στις γραμμές της CIA. Οι Αμερικανοί το έμαθαν και τον παγίδευσαν, στέλνοντας ένα σήμα με αποστολέα τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και αποδέκτη τον Αμερικανό πρέσβη Μάικλ Σωτήρχο. Γνώστες του σήματος, μαζί με τον Λάλα, ήταν τρεις.

Έτσι κατάλαβαν ποια ήταν η διαρροή.

Ο Σταύρος Λάλας αποφεύγει να μιλά για την προδοσία του: «Όποιος ή όποιοι το έκαναν έστειλαν έναν Έλληνα πατριώτη στη φυλακή. Η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να βρει ποιοι ήταν. Δεν το έκανε. Εντάξει, εγώ ήμουν απώλεια, αλλά αυτοί που την προκάλεσαν τι έγιναν; Δεν έπαθαν τίποτα. Ποιος λοιπόν να μας σεβαστεί και γιατί ως χώρα;».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Στηβ Λάλας. Ένας απλός άνθρωπος. Κανένας δεν υποψιάζεται πως δουλεύει για τη CIA. Πολύ περισσότερο πως είναι διπλός πράκτορας.

Ο Λάλας δεν απαντά στο ερώτημα ποιο ήταν το περιεχόμενο του σήματος που προκάλεσε υποψίες στους Αμερικανούς και την παγίδευσή του. Κάποιος από τους διπλωμάτες που ασχολήθηκαν με τη διαμαρτυρία προς τους Αμερικανούς μετά το σήμα Λάλα υποστηρίζουν πως ήταν ένα πολύ σοβαρό σήμα που αποκάλυπτε πως οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μια προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή μας με τα Σκόπια.

Απώτερος σκοπός, η πλήρης αποσταθεροποίηση στην περιοχή και η επαναδιαμόρφωσή της με βάση τους μακροπρόθεσμους αμερικανικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς. Το σήμα έλεγε πως έπρεπε να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά από αιματηρή ενέργεια. Αντίστοιχη ενέργεια είχε γίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με επίθεση μελών της οργάνωσης ΜΑΒΗ σε αλβανικό φυλάκιο και την εκτέλεση στρατιωτών. Δεν αποδείχτηκε κάποια εμπλοκή των Αμερικανών, αλλά δεν αναζητήθηκε στα σοβαρά και ποτέ.

Παρότι η τακτική αυτή της CIA είναι αρκετά συνηθισμένη και πολλές φορές εκτός πολιτικού ελέγχου από την επίσημη κυβέρνηση, το θέμα είναι όχι αν αυτό ήταν το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος (γιατί επιμένουν πως ήταν), αλλά αν ήταν αληθινό. Δηλαδή, αν δινόταν στ’ αλήθεια μια εντολή προβοκάτσιας ή αν το έκαναν ώστε να αναγκάσουν τον Λάλα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να κινηθεί για να συναντήσει τους ανθρώπους της ΕΥΠ. Είναι κάτι που ίσως να μάθουμε σε 30 χρόνια, όταν θα ελευθερωθούν τα αμερικανικά αρχεία.

Η ελληνική πλευρά «έριξε» το θέμα για να μην εξοργίσει την αμερικανική πλευρά. Ο Σταύρος Λάλας έμεινε μόνος και απροστάτευτος στις φυλακές. Μοναδικός συμπαραστάτης του, ο φίλος του Μιχάλης Κυπριανού. Τα τελευταία χρόνια, όπως λέει, πριν την αποφυλάκισή του, «ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Σαμαράς, ο Μολυβιάτης, ο Παπαληγούρας ενδιαφέρθηκαν. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Σημίτης» .
Μαζί με τα χρόνια της φυλακής, ο Σταύρος αφιέρωσε 30 χρόνια σε αυτό που πίστευε. Οι δυσκολίες της κατασκοπευτικής δράσης ίσως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που τον περίμεναν με την επιστροφή του.

«Όταν μπήκα στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, ήταν σαν να ξαναγεννιόμουνα. Είχα σηκωθεί όρθιος πριν την προσγείωση και προσπαθούσαν οι αεροσυνοδοί να με πείσουν να κάτσω κάτω. Όταν πάτησα το πόδι μου, ήταν σαν να αγκάλιαζα τη μάνα μου. Τους αγκάλιασα όλους, είχα ξεχάσει πώς είναι. Έπρεπε να μιλήσω στο γιο που δεν είχα γνωρίσει.

Έλεγε η μαμά του πως όταν τους έβαλε η δασκάλα να ζωγραφίσουν το επάγγελμα του μπαμπά τα παιδιά, ο Παναγιώτης με ζωγράφισε πίσω απ’ τα κάγκελα. Δεν καταλάβαινε. Έπρεπε να ξαναμάθω να ζω με μια γυναίκα που πέρασε τα πάνδεινα. Προσπάθησαν να τη φέρουν στην Αμερική ως συνεργάτρια. Στην πρεσβεία την πέρασαν από τον ανιχνευτή ψεύδους. Την τελευταία στιγμή πήγε στο αεροδρόμιο και, αντί να πετάξει για Αμερική, ήρθε στην Καβάλα. Ανέθρεψε δουλεύοντας δυο βάρδιες τα παιδιά.

Το μεγάλο έχει προβλήματα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σπίτι, μας βοηθά και ο δήμαρχος ο Σάββας Μιχαηλίδης και ο νομάρχης ο Θεόφιλος Καλατζής. Δεν λέω, με συγκινούν πολλοί άνθρωποι απλοί. Και άνθρωποι όπως ο Εμφιετζόγλου που μοιάζει πολύ με τον παππού μου. Οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη που ανάλαβαν να με ξανακάνουν άνθρωπο. Τους ευχαριστώ. Λέω πως ό,τι έκανα δεν πήγε χαμένο. Μου αρέσει στην πατρίδα. Είμαστε λίγο κακομαθημένοι, αλλά είναι η πατρίδα και ανησυχώ γι’ αυτή. Και για την Κύπρο και για τη Θράκη. Ακούω αυτά που λένε για τη Θράκη.

Μακάρι να ζούσαν παντού έτσι οι μειονότητες. Και στην Κύπρο πρέπει να δώσουν λύση. Δεν λέω για τους Τούρκους που γεννήθηκαν στο νησί, αυτοί είναι Κύπριοι. Λέω για τα στρατεύματα κατοχής, πρέπει να φύγουν. Αυτό είναι πολιτισμός».

Ο Σταύρος Λάλας ανησυχεί για όλα. Για τη χώρα, για την οικογένειά του, ακόμη και για να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει κάποιον που τον βοήθησε. Με έναν τρόπο που μοιάζουν να μπερδεύονται η υπευθυνότητά του με τη φύση του. Αυτή η φύση του ανθρώπου που έμαθε να κρύβει μια πλευρά του στο σκοτάδι και να ανησυχεί. Ίσως αυτοί που τον πρόδωσαν (πλούσιοι πια, λένε οι πληροφορίες) να τον θεωρούν παράπλευρη απώλεια στο σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.

Μπορεί να τον αποκαλούν θύμα που πίστεψε πως μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να είναι απέναντί του όπως ίδιος ήθελε και φανταζόταν. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία έχει τα θύματά της. Δεν μπορεί όμως κάποιος που γράφει ιστορία να είναι θύμα.

 πηγή:tiresias-press.blogspot.com/

Ποιος «κάρφωσε» τον Στίβεν Λάλας

H «βίλα της Κρήτης», τα απόρρητα έγγραφα και ο μυστηριώδης «χειριστής» της ΕΥΠ

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εφυγε από τη ζωή από ανίατη ασθένεια, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του με την υπόθεση του διαβόητου ελληνοαμερικανού κατασκόπου Στίβεν Λάλας. Ο ταξίαρχος της ΕΥΠ Αναξαγόρας Σπιτάς, ο οποίος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Κατασκοπείας, ήταν ο κύριος «χειριστής» του Στίβεν Λάλας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και ο άνθρωπος που έχει χρεωθεί παρασκηνιακά την αναφερόμενη «προδοσία» και τη σύλληψη - από τις αμερικανικές αρχές τον Απρίλιο του 1993 - του ελληνοαμερικανού υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Λάλας φυλακίστηκε για 12 χρόνια, με την κατηγορία ότι υπέκλεπτε απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας και τα παρέδιδε στην ελληνική κυβέρνηση.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει 12 χρόνια μετά τη σύλληψη του Λάλας και λίγες εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που προκάλεσε σειρά προβλημάτων - για μεγάλο χρονικό διάστημα - στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Παράλληλα αποκαλύπτει την ταυτότητα και τη δράση του ανθρώπου-«κλειδιού» στην υπόθεση, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα αν υπήρξε «προδοσία» του Λάλας από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή ευθύνεται ένα σύνολο λαθών που οδήγησαν τον ελληνοαμερικανό κατάσκοπο στα χέρια των Αμερικανών.
Ο Στίβεν Λάλας γεννήθηκε το 1953 στο Ντόβερ του Νιου Χάμσιρ, ήταν ελληνικής καταγωγής, από την Πόλη, και πολέμησε στο Βιετνάμ. Εχει παντρευτεί την κυρία Μαρία Μαϊνδανού-Λάλα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά. H γυναίκα του ζει στη Χρυσούπολη Καβάλας. Ενα μέρος της θητείας του ο Λάλας υπηρέτησε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, όπου προσεγγίστηκε για πρώτη φορά από έλληνες «πατριώτες», όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά την προηγούμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πατριώτες» στους οποίους αναφέρεται ο Λάλας ήταν στελέχη του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.
* Τα απόρρητα έγγραφα
Ο Λάλας υπηρετούσε στο Τμήμα Επικοινωνιών και παρέδωσε συνολικά 50 απόρρητα έγγραφα αλλά και ονόματα αμερικανών πρακτόρων. Την περίοδο 1984-1985 υπηρέτησε στο Βελιγράδι και το 1985 μετατέθηκε στην Κωνσταντινούπόλη, όπου διέμενε ως και το 1989. Θεωρούνταν ο μεγαλύτερος έλληνας «κατάσκοπος», το κύριο κλειδί της ελληνικής μυστικής διπλωματίας. Εδινε συνεχώς απόρρητα στοιχεία στις ελληνικές αρχές.
Εκείνη την περίοδο «σύνδεσμος» του Λάλας με την ΕΥΠ ήταν ένας αντισυνταγματάρχης, ο οποίος συναντούσε τον ελληνοαμερικανό κατάσκοπο στην περιοχή της Καβάλας, όπου υπήρχε κλιμάκιο της ΕΥΠ.
Ο Λάλας ταξίδευε συχνά από την Κωνσταντινούπολη στη Χρυσούπολη Καβάλας για να δει την οικογένειά του, μεταφέροντας παράλληλα στον αξιωματικό της ΕΥΠ απόρρητα στοιχεία. Ο «χειριστής» του Λάλας εκείνη την περίοδο μετατέθηκε αργότερα στο Πολεμικό Μουσείο, απ' όπου και αποστρατεύθηκε.
Το 1989 ο Λάλας μετατέθηκε για λίγο στην Ταϊβάν και τον Δεκέμβριο του 1990 τοποθετήθηκε στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Λάλας άρχισε να παραδίδει πάλι στις ελληνικές αρχές απόρρητα σήματα μεταξύ πρεσβείας ΗΠΑ και αμερικανικών υπηρεσιών - κυρίως του υπουργείου Εξωτερικών - στην Ουάσιγκτον.
«Σύνδεσμος» της ΕΥΠ με τον Στιβ Λάλας ορίστηκε τότε ο Αναξαγόρας Σπιτάς. Ο ταγματάρχης που καταγόταν από το Ρέθυμνο διατηρούσε - σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του - στενές σχέσεις με το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Θεωρούνταν έμπειρος αξιωματικός και διορίστηκε προϊστάμενος της A' Διεύθυνσης Κατασκοπείας και Συλλογής Πληροφοριών της ΕΥΠ. Κύρια αποστολή του ο χειρισμός του «υπερπολύτιμου» Στίβεν Λάλας. Ο Αναξαγόρας Σπιτάς ήταν ο μυστηριώδης «ταγματάρχης» τον οποίο αξιωματικοί του FBI μνημόνευαν ως «σύνδεσμο» με τον Λάλας, χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύπτουν το όνομά του.
Ο Λάλας συναντούσε τον Αναξαγόρα Σπιτά σε ένα διαμέρισμα, σε κεντρική λεωφόρο στου Ζωγράφου, το οποίο είχε ενοικιαστεί από την ΕΥΠ. Ο Λάλας έπαιρνε όλα τα μέτρα προφύλαξης όταν έφευγε από την πρεσβεία και άλλαζε συνέχεια δρομολόγια. Μερικές φορές τον Λάλας συναντούσαν και δύο άλλοι αξιωματικοί της ΕΥΠ, υφιστάμενοι του Σπιτά στην A' Διεύθυνση της ΕΥΠ. Ο ένας μάλιστα από αυτούς εξακολουθεί να υπηρετεί στις Μυστικές Υπηρεσίες.
* H μοιραία στιγμή
Οπως προέκυψε από την έρευνα των Αμερικανών, τη διετία 1991-1993 ο Λάλας έδωσε συνολικά 240 απόρρητα έγγραφα στην ελληνική πλευρά. H μοιραία στιγμή για τη δράση του ήλθε στις 26 Φεβρουαρίου 1993. H τότε υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τον τότε πρέσβη μας στις ΗΠΑ κ. Χρήστο Ζαχαράκη για μια άγνωστη πτυχή του θέματος των Σκοπίων, την οποία γνώριζαν μόνο οι Αμερικανοί. Είχαν συντάξει μάλιστα σχετικό υπεραπόρρητο έγγραφο που είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Ουάσιγκτον.
Τότε ο αμερικανός αξιωματούχος Ντέιβιντ Ράνσομ άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ανέθεσε στον Τζον Κουατρόκι, αξιωματικό του FBI, να διερευνήσει την υπόθεση. Ο Κουατρόκι ήλθε στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου 1993 και εστίασε αμέσως το ενδιαφέρον του σε επτά υπαλλήλους της πρεσβείας οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα εισόδου στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) και πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα. Σε αυτόν τον χώρο τοποθετήθηκαν από το FBI οι κάμερες που «έπιασαν» τελικά τις κινήσεις του Λάλας και τεκμηρίωσαν την κλοπή στοιχείων. Οι Αμερικανοί εντόπισαν στη συνέχεια και τις συναντήσεις του με τον «ταγματάρχη» της ΕΥΠ.
H αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Στις 28 Απριλίου 1993 ο Λάλας κλήθηκε από την υπηρεσία του να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια για να ενημερωθεί τάχα για ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις. Μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο συνελήφθη.
* Ο πόλεμος στο παρασκήνιο
Ταυτόχρονα στις ελληνικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση ξεκινούσε ένας παρασκηνιακός πόλεμος για την «αποκάλυψη» του ρόλου του Λάλας και κυρίως για το αν και πώς «καρφώθηκε» η δράση του στην αμερικανική πλευρά.
Πολλοί άρχισαν να διατυπώνουν κατηγορίες κατά του «χειριστή» του Αναξαγόρα Σπιτά με υπονοούμενα για «προδοσία».
Στελέχη της ΕΥΠ που είχαν ενημέρωση για την υπόθεση Λάλας αναφέρουν σήμερα ότι «δεν υπάρχει θέμα συνειδητής πράξης αποκάλυψης του ρόλου του Λάλας αλλά ένας συνδυασμός μοιραίων λαθών».
Πρώτο λάθος θεωρήθηκε η πρόταση που έγινε από ελληνικής πλευράς στον Λάλας το 1989 να φύγει από το αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και να έλθει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
H μετάθεσή του δεν ήταν συμπτωματική, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ελλήνων χειριστών του, που έπεισαν τον Λάλας να υποβάλει σχετική πρόταση.
Επίσης δεν λαμβάνονταν ειδικά μέτρα «προστασίας» στις συναντήσεις του Λάλας με αξιωματικούς της ΕΥΠ. Επιπλέον δεν τον ρωτούσαν μόνο για εθνικά θέματα αλλά του ζητούσαν να φέρνει έγγραφα που αφορούσαν τη γνώμη επιτελών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για διάφορους έλληνες πολιτικούς, εξαιτίας και των έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων εκείνης της περιόδου.
* Πληροφορίες σαν φέιγ βολάν
Το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν ότι οι πληροφορίες του Λάλας άρχισαν τότε να μην περνούν από το «φίλτρο» των υπηρεσιών της ΕΥΠ, να μην υπάρχει διαβάθμιση των εγγράφων και να μην παραδίνονται στην πολιτική ηγεσία μέσα από συγκροτημένες διαδικασίες. Στελέχη της ΕΥΠ υποστηρίζουν σήμερα ότι «οι πληροφορίες του Λάλας διοχετεύονταν άκριτα σε στελέχη της κυβέρνησης, με τα οποία τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΠ διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις. Οι πληροφορίες του Λάλας άρχισαν να μοιράζονται σαν φέιγ βολάν, χωρίς καμία επεξεργασία. Και τότε έγινε το λάθος με την αναφορά της κυρίας Τσουδερού που πρόδιδε την εκ των έσω ενημέρωση».
H θεωρία για συνδυασμό λαθών στην υπόθεση Λάλας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λάλας Τζον Σουεράινγκ δεν μίλησε ποτέ για προδοσία αλλά για «ακούσια ενέργεια», που οδήγησε στη σύλληψή του.
Ο Αναξαγόρας Σπιτάς αποστρατεύθηκε το 1993 από την ΕΥΠ, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, και απεβίωσε - προ τετραετίας - σε ηλικία 55 ετών, ύστερα από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια.

Βιομηχανία παραγωγής ανθελλήνων

Mέσα στον ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης είναι πολύ εύκολο για τους εκάστοτε εξουσιαστές να περνούν σχεδόν αδιάφορα όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν. Οι εθνομηδενιστές εξουσιαστές επιλέγουν αυτή την τραγική περίοδο για τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να του επιβάλλουν καταστάσεις από τις οποίες θα κάνει χρόνια να απεγκλωβιστεί. Επιπλέον,είναι αυτές οι οποίες μεταλλάσσουν τη συνειδησιακή κατασκευή του Έλληνα προς την κατεύθυνση ενός καταναλωτή μαζάνθρωπου. Πρωτο και ουσιαστικότερο βήμα για την πράξη αυτή, είναι η εκρίζωση της εθνικής συνείδησης και γενικότερα του αισθήματος υπεροχής και διαφορετικότητας το οποίο χαρακτηρίζει ακόμη και σήμερα την ελληνική φυλή.

Αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη σχολική εκπαιδεύση και από τη συνολική διαδικασία επιμόρφωσης ενός ανθρώπου, αυτό που οι εκσυγχρονιστές μηδενιστές ονόμασαν «δια βίου μάθηση». Γνωστή άλλωστε η ικανότητα του εκσυγχρονιστικού αμοραλισμού, από την άληστου μνήμης εποχή Σημίτη, στην εφεύρεση «εντυπωσιακών» εκπαιδευτικών, οικονομικών και πολιτιστικών όρων. Κατά έναν παράξενο τρόπο, το λεξιλόγιό τους κάθε φορά σημαίνει και μια επιχείρηση μετάλλαξης της εθνικής συνείδησης του ελληνικού λαού και την αποστροφή του στο χριστιανικό θρησκευτικό βίωμα. Στη σχολική εκπαίδευση λοιπόν, θέμα με το οποίο άλλωστε έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν από αυτές τις γραμμές, ισχύει σε απόλυτο βαθμό η φράση του Αντισθένους «αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις». Για να κατανοήσουμε δηλαδή την ποιότητα και την ταυτότητα της σχολικής εκπαίδευσης στην ελλαδική πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την ορολογία που χρησιμοποιείται σ' αυτήν, τι λέει δηλαδή ένας δάσκαλος μέσα στην τάξη και τι διαβάζει ο μαθητής στα σχολικά βιβλία. Έννοιες όπως πολυπολιτισμός, αντιρατσισμός, δικαιώματα του ατόμου, κοινωνία της διαφορετικότητας, σεβασμός στο διαφορετικό, διαπολιτισμική εκπαίδευση, πολυφυλετική κοινωνία, είναι το λεξιλόγιο εκείνο το οποίο από το 1996 μέχρι τις μέρες μας κυριαρχεί σε κάθε πτυχή και σελίδα του «ελληνικού» συστήματος εκπαίδευσης. Ακόμη και η φράση «εκπαιδευτικό σύστημα», δηλώνει κάτι το αλλότριο, κάτι το οικονομικστικό, μια διαδικασία παραγωγής. Στη συνολική τραγικότητα της ελλαδικής παρακμής, το «εκπαιδευτικό σύστημα» αντικατέστησε το σχολείο, ο «εκπαιδευτικός» αντικατέστησε το δάσκαλο, το «πρόγραμμα σπουδών» εξαφάνισε το μάθημα και οι «ηλεκτρονικές αίθουσες» τη σχολική τάξη. Παρατηρούμε συνεπώς ότι ο ιστορικοκοινωνικός αμοραλισμός των «αποφοίτων» της Σχολής της Φρανκφούρτης επικεντρώνεται στην αλλαγή της συνειδησιακής ταυτότητας του Έλληνα μαθητή και τη μετάλλαξή του σε έναν οικονομικό παράγοντα παραγωγής, μόνο και μόνο χρήσιμο στην αγορά εργασίας. Εδώ είναι απαραίτητη μια διευκρινίση. Δεν θεωρούμε απαραίτητα κακό το γεγονός της τεχνολογικής αναβάθμισης του σχολικού μαθήματος, ούτε και την προετοιμασία των μαθητών για την αγορά εργασίας, κάτι άλλωστε το οποίο εδικά στο Λύκειο υφίσταται (κακώς) εδώ και δεκαετίες. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή κατά την οποία αυτά είναι το προπέτασμα καπνού για τη δημιουργία ατόμων με μηδενική συνείδηση της εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας, κάτι άλλωστε το οποίο δεν είναι αποδεκτό στο δόγμα της παγκοσμιοποίησης το οποίο πιστά υπηρετούν οι λυμαίνουσες τη σχολική εκπαίδευση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός της αναδιάρθρωσης των σχολικών μαθημάτων, ή σύμφωνα με το εκσυγχρονιστικό λεξιλόγιο του «προγράμματος σπουδών». Τεχνικά μαθήματα(Μαθηματικά, Φυσική, Οικονομία, Χημεία κτλ) καλύπτουν το ευρύ φάσμα της εκπαίδευσης, αναβαθμίζονται και μόνο τυχαίο δεν είναι που η πλειοψηφία των μαθητών τα επιλέγει για να συνεχίσει πάνω σε αυτά τις πανεπιστημιακές σπουδές.
Αντίθετα τα μαθήματα των επιστημών του ανθρώπου, μαθήματα παραδοσιακά στην ελληνική εκπαίδευση, όχι μόνο κατακρεουργούνται στις ώρες διδασκαλίας, αλλά και επιπλέον μεταλλάσσονται από μαθήματα σε ανθελληνική προπαγάνδα. Μαθήματα όπως η Ιστορία, τα Θρησκευτικά, η Φιλοσοφία (Γ' Λυκείου) και η Λογοτεχνία, όχι μόνο βλέπουν την ύλη και τη διδασκαλία τους να κατακρεουργούνται, αλλά επιπλέον έχουν καταντήσει για τον μέσο μαθητή κουραστικά και αδιάφορα. Αυτό είναι το «νέο εκπαιδευτικό σύστημα», νέο όσο και η μεταπολιτευτική τραγωδία αυτού του άθλιου κρατιδίου. Πέραν αυτής της θλιβερής διαπίστωσης, αξίζει να προσέξουμε ότι το μόνο «θεωρητικό»μάθημα στο οποίο δίδεται αυξημένη προσοχή, είναι αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Έκθεσης δηλαδή. Χιλιάδες ώρες περνούν οι μαθητές στα φροντιστήρια (άλλη μια νεοελληνική εφεύρεση), δεκάδες τόμοι από «λυσάρια», «βοηθήματα», σημειώσεων κτλ, και όλα αυτά για να μάθουν οι μαθητές να γράφουν έκθεση! Και γιατί αυτό; Μα γιατί πολύ απλά το συγκεκριμένο μάθημα έχει γίνει η εμπροσθοφυλακή της ανθελληνικής προπαγάνδας στις σχολικές αίθουσες, ο μηχανισμός με τον οποίο περνούν στο υποσυνείδητο του Έλληνα μαθητή τη συνειδησιακή μετάλλαξη της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας». Είναι ένα μάθημα-τρομοκρατία, στο οποίο ο μαθητής μέσα από τα γραπτά του ουσιαστικά καλείται να κάνει δήλωση φρονημάτων και ιδεών. Μια απλή ματιά στη σχολική ύλη και στα θέματα των εξετάσεων, μας δίδει σαφή συμπεράσματα. Συμπέρασμα δηλαδή πως από την εκπαιδευτική παρακμή, προβάλλεται ξεκάθαρα η σαπίλα του πολιτικού συστήματος.

elkosmos.gr

Ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ο οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί επιμένει για πτώχευση της Ελλάδας

Ακούγεται σαν μια μοναχική φωνή σε εφιάλτη, όμως πρόκειται για την πραγματικότητα όπως την διατυπώνει ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ο οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί, που είναι κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει. "Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση" λέει...Αναζωπυρώνει τα σενάρια για αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας ο διάσημος οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί - ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκόσμια σύμφωνα με το TIME - υποστηρίζοντας ότι είναι αναπόφευκτη μέσα στα επόμενα έτη, καθώς το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί και το ΑΕΠ θα μειωθεί λόγω της ύφεσης.


"Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση μην την πείτε" επιμένει "πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί" είναι η άποψη του οικονομολόγου που έγινε διάσημος, όταν πριν από πέντε χρόνια μίλησε πρώτος για την κρίση που πλησιάζει στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ και τα γεγονότα τον επιβεβαίωσαν πλήρως. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα
Καθημερινή της Κυριακής, ο Ρουμπινί εκτιμά ακόμη ότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό, καθώς όπως λέει δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο ούτε μέσα σε τρία χρόνια, με τα spreads στα ύψη:
"Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια πρόσβαση στις αγορές που θα έχει νόημα. Η εξυγίανση θα είναι επώδυνη, με περισσότερο στασιμοπληθωρισμό, περισσότερη ύφεση. Αλλά, όπως σας είπα, μπορείτε να προχωρήσετε σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση. Να μειώσετε το χρέος σας με έναν ελεγχόμενο τρόπο, όπως έχουν κάνει πολλές χώρες, και τότε δεν θα χρειασθεί να απευθυνθείτε στις αγορές" απαντά ο οικονομολόγος. Προβλέπει δε ότι την πορεία της Ελλάδας θα ακολουθήσουν και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σε ένα είδος ντόμινο πτώσεων, ενώ δεν θεωρεί αναπόφευκτο το σενάριο ακόμη και να βγει εκτός ζώνης Ευρώ η Ελλάδα, καθώς όπως λέει θα οδηγηθεί σε αυτό από την αναδιάρθρωση του χρέους και την αδυναμία να παρουσιάσει ανάπτυξη και να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα κάνουν την χώρα ανταγωνιστική:
"Μπορείτε να κάνετε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση και να παραμείνετε στη νομισματική ένωση, αλλά μπορείτε ταυτόχρονα να βγείτε από το ευρώ. Η αναδιάρθρωση είναι πιο πιθανή, και θα συμβεί νωρίτερα από την ενδεχόμενη επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη, η οποία είναι λίγο παγίδα αφού ουσιαστικά θα οδηγηθείτε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, το κόστος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι πολύ μεγαλύτερο από μια αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό είναι ένα σενάριο για τα επόμενα πέντε χρόνια όταν χώρες όπως η Ελλάδα και άλλες υποστούν όλες τις θυσίες και εξακολουθούν να μην παρουσιάζουν ανάπτυξη". Όταν του επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων για μείωση του ελλείμματος και διαρθρωτικές αλλαγές ο Νουριέλ Ρουμπινί είναι κατηγορηματικός:
"Ακόμη και εάν η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, εάν λάβει όλα τα δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση". Συνεργάτες του στο ινστιτούτο Roubini Global Economics, υποστηρίζουν επίσης, ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, τα οικονομικά της Ελλάδας δεν κινούνται προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση, αλλά τη μεταθέτουν, μέχρι η Ισπανία και η Πορτογαλία να πετύχουν εξισορρόπηση των δημοσιονομικών τους μεγεθών, πράγμα αναγκαίο για τη διατήρηση του Ευρώ και τότε - όπως υποστηρίζουν- η Ελλάδα θα μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους και να παραμείνει στο Ευρώ.

news247

Πληρώνουμε την κόρη του Τζεμ για σύμβουλο του GAP!

Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν βαλθεί να προκαλέσουν τους πάντες με την τουρκολαγνεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον παχυλό μισθό της θυγατέρας του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ, η οποία προσελήφθη από τον Γιώργο Παπανδρέου ως σύμβουλός του, με αρμοδιότητα τις «πράσινες» επενδύσεις. Το ότι η κυρία αυτή προέρχεται από εύπορη οικογένεια της γείτονος και «φίλης» Τουρκίας, δεν φαίνεται να απασχολεί όσους θέλουν να την «αποκαταστήσουν» με το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων. Φαίνεται επίσης, ότι από άκρον εις άκρον στην ελληνική επικράτεια, δεν υπήρχε ειδικός για αυτό το θέμα, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως φαίνεται, το αλήστου μνήμης «ζεϊμπέκικο» της υποταγής, ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας του τουρκικού κατεστημένου με το εθνομηδενιστικό ελληνικό, ώστε να «προωθηθούν» οι επιδιώξεις των εκατέρωθεν εξουσιαστών. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ως ΥΠΕΞ, ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει στο υπουργείο την τουρκάλα δημοσιογράφο Νουρ Μπατούρ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Χουριέτ» στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και μας δημιούργησε σωρεία προβλημάτων. Η δε κ. Μπατούρ, συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της...

Ελεύθερος κόσμος

Κοροϊδεύουν τα μούτρα τους – ας το γνωρίζουν!

ΓΡΑΦΑΜΕ σε τούτες τις στήλες, πριν από 20 μέρες, μ’ αφορμή την «κατάθεση» του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το… σκανδαλώδες «μη σκάνδαλο» του Βατοπεδίου αλλά και τις ακατανόητες αλχημείες της...
κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συγκεκριμένη επιτροπή, πως παρά το τι θα περίμενε κανείς στη συγκεκριμένη συγκυρία, «οι πολιτικοί μας δεν έχουν πάρει χαμπάρι για την απαξίωσή τους στην κοινωνία, για την άρνηση των πολιτών να θεωρήσουν αληθή τα όσα λένε, χρήσιμα και ανυστερόβουλα τα όσα πράττουν…» κι εξακολουθούν να εξαρτούν τις δημόσιες δηλώσεις και πράξεις τους μονάχα από τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. Κοντόφθαλμες, ευκαιριακές…
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ήρθε και η… πανηγυρική επιβεβαίωση με την έκδοση των τεσσάρων κομματικών πορισμάτων της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.( Η ΝΔ, πιστή στην… τακτική της, φρόντισε ν’ αποχωρήσει από την επιτροπή -όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, πιο… δυναμικά προτιμούσε να κλείνει τη Βουλή!). Παραπέμπονται πέντε πρώην υπουργοί της ΝΔ, με διαφορετικής βαρύτητας (ανά πόρισμα) ευθύνες, τις οποίες καλείται να διερευνήσει πλέον η δικαιοσύνη, και δυο νέα μη παραγεγραμμένα αδικήματα, για «μαύρο χρήμα» και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου. Τα δυο νέα αδικήματα (με πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας), ήρθαν να… προστεθούν στο κατηγορητήριο, με δεδομένο πως για… όλα τα άλλα οι πάντες παραδέχονται πως έχουν ήδη παραγραφεί, αφού ο Καραμανλής «φρόντισε» να κλείσει εσπευσμένα και νύχτα τη Βουλή το 2008, ακριβώς για να εξασφαλισθεί η παραγραφή σε μια υπόθεση που λίγο μετά ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη». Εκ του απολύτως… ασφαλούς!
ΔΕΙΤΕ, τώρα, την κοροϊδία: αν όντως υπάρχει ενδεχόμενο αδικήματος «μαύρου χρήματος», δεν χρειάζεται… καμιά παραπομπή της Βουλής για να διωχθούν οι ενδεχομένως ενεχόμενοι πολιτικοί -η αρμόδια ανακρίτρια μπορεί να τους εγκαλέσει η ίδια, χωρίς ειδική «άδεια» της όποιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Η παραπομπή μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, λοιπόν, και μάλιστα τη στιγμή που κόμματα και νομικός κόσμος συνομολογεί πώς για τα «άλλα» αδικήματα του σκανδάλου στο Βατοπέδι έχει επέλθει (να ’ναι καλά το κλείσιμο της Βουλής το 2008) παραγραφή, γίνεται απλά και μόνο, και δη προεκλογικά, για λόγους πολιτικών εντυπώσεων! Οι τυχόν «ματσαράγκες» πολιτικοί την έχουν γλιτώσει στα σίγουρα…

ΑΛΛΑ, τι σόι σοβαρότητα εκπέμπει μια κυβέρνηση που στέλνει στη δικαιοσύνη να δικαστούν πολιτικούς της αντιπάλους που… η δικαιοσύνη δεν θα δικάσει λόγω παραγραφής των αδικημάτων; Κι επιπλέον, στο (όντως) σκάνδαλο του Βατοπεδίου ενέχονται με υπογραφές τους και δυο τουλάχιστον υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν παραπέμφθηκαν κι αυτοί -έτσι βρε αδερφέ, για να δείξει το κυβερνοκόμμα κάποια… αντικειμενικότητα, αφού έτσι κι αλλιώς κι αυτών τα τυχόν αδικήματα έχουν παραγραφεί; Κι ακόμη, γιατί τόσο καιρό που είναι στην εξουσία, δεν κατόρθωσε ν’ ανοίξει τους περιβόητους λογαριασμούς που συνδέονται με το Βατοπέδι, κυρίως τους κυπριακούς, και ειδικότερα των off shore εταιρειών Rassadel και Torcaso, με τις πολύ… συγκεκριμένες ΠΑΣΟΚικές διασυνδέσεις τους; Φοβούνται πως θα βγουν στη σέντρα κι άλλοι «δικοί» τους;
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ έλεγε πως θέλει ν’ απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του (και βατοπεδινού…) παρελθόντος -και τα έθεσε εκτός κόμματος. Τελευταία λέει πως… «δεν υπάρχει σκάνδαλο» -τότε γιατί δεν… ξαναμαζεύει τα (προφανώς αδίκως εκδιωχθέντα) «βαρίδια»; Και το «άτεγκτο» ΠΑΣΟΚ, γιατί ένα χρόνο τώρα που κυβερνάει δεν υπογράφει την… έτοιμη απόφαση γι’ ακύρωση των επίμαχων ανταλλαγών κι επιστροφή των επίμαχων κτημάτων που εκμεταλλεύθηκαν οι καλόγεροι στο δημόσιο; Και τα δυο κόμματα, και σ’ αυτή την περίπτωση, υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Να περιμένουν τα… επίχειρα!
http://www.statesmen.gr/9269/politiki/fooling-themselves_25-10-2010.html

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9μμ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ mr JEFFRY !!


MONOΣ του και πανικόβλητος ο ξενοκίνητος κατοχικός "Πρωθυπουργός" θα προσπαθήσει να πείσει τους Έλληνες ότι πρέπει να αυξήσουν τη δόση κουτόχορτου που καθημερινά και επι χρόνια λαμβάνουν , προκειμένου να αντιληφθούν το ... Θεάρεστο έργο του.

ΕΝΤΡΟΜΟΣ μπροστά στη θέα της πολιτικής λαιμητόμου απο την οποία θα περάσει σε 14 μέρες , θα προσπαθήσει να πείσει τους κατηγόρους τους Έλληνες πολίτες ότι ήταν επιβεβλημένη η κατάργηση των όρων "ΕΘΝΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΗ" απο τα λογότυπα των Υπουργείων και Οργανισμών.


Το ίδιο και για την κατάργηση των ΕΘΝΙΚΩΝ Υπουργείων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣκαι ΑΙΓΑΙΟΥ. Το ίδιο και για την κατάργηση των ΕΘΝΙΚΩΝ παρελάσεων, την αφαίρεση του ΕΘΝΙΚΟΥ Σταυρού απο τα εθνόσημα των σωμάτων ασφαλείας, την αφαίρεση του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες, την ανώδυνη διέλευση των πολεμικών πλοίων απο το Σούνιο, την Τζιά, ολόκληρο το Αιγαίο ΜΑΣ, την ΜΟΝΙΜΗ παραβίαση του FIR MAΣ, την έρευνα για πετρέλαιο στην υφαλοκρηπίδα ΜΑΣ απο ΤΟΥΡΚΙΚΑ ερευνητικά πλοία, την ΑΠΟΛΥΤΗ υποταγή στο Εβραϊκό λόμπυ και άααααλλα πολλα΄. Όμως εκτός απο τα
ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ Εθνικά μας θέματα , που έχουν ξεπεράσει προ πολλού την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, να πρέπει να απολογηθεί και να αιτιολογήσει ΓΙΑΤΙ ενω ΜΠΟΡΟΥΣΕ να αποφύγει το ΔΝΤ μας έστειλε ΔΕΜΕΝΟΥΣ σε αυτό. ΓΙΑΤΙ με την φιλολαθρομεταναστευτική του πολιτική, φόρτωσε με εκατομμύρια ξένους πεινασμένους ταλαιπωρημένους ανθρώπους τη χώρα, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ στην πείνα και στην εξαθλίωση το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Για ΟΛΑ αυτά και ΠΟΛΛΑ άλλα είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ και περιμένουμε να ακούσουμε την απολογία του.
Φυσικά ο λαός εχει έτοιμο το ... ΕΝΟΧΟΣ γιατί ΔΕΝ τρώει πλέον κουτόχορτο, αλλά ας ακούσουμε την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ επιθυμία ενός ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ.
Είναι η πολυτέλεια της Δημοκρατίας άλλωστε !!
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΑΡΟΠΕΤΡΟΥ


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9μμ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ mr JEFFRY !! ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ! Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΙΑΡΟΠΕΤΡΟΥ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/9-mr-jeffry.html#ixzz13NbPHrL6
Under Creative Commons License: Attribution

Στα 5 ευρώ το εισιτήριο στο ΕΣΥ!!

Πριν ακόμη να στεγνώσει το μελάνι της εγκυκλίου που προωθεί την καθιέρωση εισιτηρίου 3 ευρώ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την αλλάζει
Aυτό προκύπτει από την "αιφνιδιαστική" επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη διοικητικών παραγόντων στο "Παπαγεωργίου", στην οποία.....
όλοι συμφώνησαν ότι τα 3 ευρώ είναι πολύ χαμηλό αντίτιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη κατατέθηκαν εισηγήσεις ακόμη και για 15 ευρώ, αλλά τελικά η άποψη με την οποία συντάχθηκε ο υπουργός καθορίζει το ύψος της αμοιβής στα 5 ευρώ. Σε αντίθεση με την εγκύκλιο, που εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής εισιτηρίου τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και τους απόρους, το νέο σχέδιο του υπουργού Υγείας προβλέπει εξέταστρο για όλους όσοι πηγαίνουν σε τακτικά ή επείγοντα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων σε εφημερίες αλλά και σε κέντρα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξηγήθηκε στον υπουργό ο τρόπος χρέωσης των ασφαλισμένων του δημοσίου (αφαίρεση αποκόμματος από το βιβλιάριο του ασθενούς με βάση το οποίο πληρώνεται το νοσοκομείο από τον ΟΠΑΔ), ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης κάθε ανάλογης "γραφειοκρατικής" διαδικασίας και της μετατροπής της σε άμεση συναλλαγή. Άλλωστε φαίνεται ότι η επιλογή του "Παπαγεωργίου" -με το ιδιόμορφο καθεστώς λειτουργίας- για τη διεξαγωγή της συζήτησης σχετικά με την καθιέρωση αντιτίμου στο ΕΣΥ έγινε, ακριβώς επειδή διαθέτει υποδειγματικό διπλογραφικό λογιστικό σύστημα μηχανοργάνωσης, η επέκταση του οποίου σε όλα τα νοσοκομεία θα οδηγούσε αυτόματα στο στόχο της συγκρότησης εισπρακτικού δικτύου, που είναι και το ζητούμενο στην παρούσα φάση. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει σε περίπου δύο εβδομάδες.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ


Κάτω από το βάρος των περιστάσεων, αρχίζω με μία γενικότερη αλλά επιβεβλημένη επισήμανση. Την όποια ανάλυσή μας δεν θα πρέπει να επισκιάζει η ψυχολογική άρνηση της πραγματικότητας, γιατί τότε θα βλέπουμε θολά τα πράγματα, και θολή και άκαρπη θα είναι η αντιμετώπισή τους. Επί της βαθύτερης ουσίας του προβλήματος, με όρους πραγματικής, και όχι εικονικής, πραγματικότητος, η λύση της ελλαδικής κρίσεως δεν περνά μέσα από το ψευδοδίλημμα: Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι ενώ υπάρχει Μνημόνιο (με ότι αυτό συνεπάγεται), δεν υπάρχει Αντιμνημόνιο παρά μόνο ως καταφύγιο οργής και αγανάκτησης στον χώρο του φαντασιακού.
Αντιμνημόνιο στον χώρο του πραγματικού σημαίνει: άρνηση πληρωμής του δημοσίου χρέους, εξωτερικού και εσωτερικού, με συνακόλουθη την αδυναμία του όποιου εξωτερικού δανεισμού (κανείς πλέον δεν δανείζει σε κάποιον που αρνείται εξ ορισμού να του αποπληρώσει το χρέος), δέσμευση των καταθέσεων των πολιτών από τις ελληνικές τράπεζες ως αντίβαρο του χρέους του ελληνικού δημοσίου προς αυτές, έξοδος από το ευρώ, και πιθανώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επάνοδος στην δραχμή, με στόχο την δυνατότητα εκτύπωσης (πληθωριστικού) νομίσματος, και συνακόλουθα δραματική υποτίμηση της δραχμής, για να καταστούν φθηνότερες σε διεθνές επίπεδο και άρα μεγαλύτερες οι εξαγωγές μας (ποιών προϊόντων άραγε;), με αποτέλεσμα όμως την δραματική άνοδο των τιμών όλων των εισαγόμενων βιομηχανικών και μεταβιομηχανικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των σύγχρονων οπλικών συστημάτων που τόσο έχουμε ανάγκη για την άμυνα της πατρίδας μας).
Αποτέλεσμα: αποκοπή από την δυναμική της Ευρώπης (και άρα επιλογή μιας τριτοκοσμικής πορείας), φτώχεια, ανεργία, υπερπληθωρισμός, κοινωνική αναταραχή μεγάλης κλίμακος, με ενδεχόμενη εξέγερση και των πολυπληθών αλλογενών στοιχείων, με άλλα λόγια μια χαοτική, ευάλωτη και εύθραυστη Ελλάδα, ανοικτή στον εθνικό της κατακερματισμό από εξωτερικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν τον διαμελισμό της.
Συμπερασματικά, η μόνη πρακτική λύση είναι η «μνημονιακή» ως φάση μετάβασης σε διαφορετικό, οικονομικότερο, τρόπο ζωής, και διαφορετική, εθνική και ελληνοκεντρική, πορεία πλεύσεως. Όχι διότι θα κατορθώσουμε με τον τρόπο αυτό να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος μας, που συνεχώς θα αυξάνεται, αλλά γιατί, αποδεχόμενοι σταδιακά την αναγκαιότητα ενός νέου οικονομικότερου – και βαθύτερα ελληνικότερου – τρόπου ζωής θα αποκτήσουμε σύντομα την διεθνή αξιοπιστία, απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους και τον χρόνο της αποπληρωμής του.
Το ερώτημα για τον δικό μας πατριωτικό χώρο είναι: γιατί δεν αφέθηκε η κυβέρνηση μόνη της να επωμισθεί την ευθύνη τής επιλογής της, στην οποία μόνη της οδηγήθηκε (ή μάς οδήγησε); Πέραν όμως της πολιτικής ευθύνης, την οποία ουδείς πραγματικός πατριώτης είχε δικαίωμα να αποποιηθεί μπροστά σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την πορεία του έθνους, θυμηθείτε ότι η ψήφιση τού Μνημονίου από την Βουλή γίνονταν σε ένα περιβάλλον λαϊκής εξέγερσης, κατά την οποία θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Στην εκδήλωση της μαζικής λαϊκής οργής συμμετείχαν, πέραν του αριστερού κορμού της διαδήλωσης, και τμήματα ακτιβιστών του ευρύτερου πατριωτικού χώρου που, κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες, επιχειρούσαν και αυτά την εισβολή και κατάλυση του Κοινοβουλίου.
Η στάση μας απέτρεψε την περαιτέρω συμμετοχή τους σε μια τυφλή εξέγερση που μόνο καλό δεν θα έκανε στην πατρίδα μας. Η κατάληξη μιας ευρείας λαϊκής εξέγερσης θα είχε ως αποτέλεσμα ή μια αδιέξοδη, χαώδη λαοκρατική περίοδο με απρόβλεπτες συνέπειες για την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα ή – το πιθανότερο – μια βίαια καταστολή της και συνακόλουθα μια μονιμότερη εγκαθίδρυση ενός κυβερνητικού καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, αποκλίνοντος από τους δημοκρατικούς θεσμούς, με εξίσου καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
Η Ελλάδα χρειάζεται πράγματι μια επανάσταση, αλλά αυτή θα πρέπει να επισυμβεί μέσα απο καταλυτικές πολιτικές δράσεις που θα διασφαλίζουν την δημοκρατική συνέχεια του καθεστώτος της.
Χρίστος Γούδης


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ. Toυ Καθηγητή ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ υπ.Αντ/ρχη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/to_25.html#ixzz13NaXUXtU
Under Creative Commons License: Attribution

Το σπίτι του ΔΝΤ, η αστυνόμευση και ...τι λένε οι γείτονες

Χωρίς «κριτήρια ΔΝΤ», το ίδιο το... ΔΝΤ νοίκιασε σπίτι στην Αθήνα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 9.100 € τον μήνα, τίμημα που κρίνεται υπερβολικά υψηλό. Πρόκειται για ρετιρέ-μεζονέτα 5ου και 6ου ορόφου με δώμα, εμβαδού 250 τ.μ. επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, η οποία νοικιάστηκε για 3 χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλων 2, και στην οποία θα διαμένει ο Μπομπ Τράα, απεσταλμένος επιτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τα μισθώματα ακόμα και στον πανάκριβο πεζόδρομο για τα «καλά σπίτια με θέα στην Ακρόπολη», κυμαίνονται αυτήν την περίοδο από 15 έως 20 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και άλλων κριτηρίων.

Μόνο το «σπίτι του ΔΝΤ» κοστίζει 36 ευρώ το τετραγωνικό! Ή, τουλάχιστον, τόσο θα το πληρώσουν οι ενοικιαστές από την Ουάσιγκτον, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», οι απαιτήσεις της ιδιοκτησίας για τα διαμερίσματα των υπόλοιπων τεσσάρων ορόφων που παραμένουν ξενοίκιαστα είναι διαπραγματεύσιμες ακόμα και κατά 25% επί της αρχικής τιμής. Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το νέο στάτους του κτιρίου, υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον για κάποιο από τα αδιάθετα σπίτια, τα στελέχη του ΔΝΤ διατηρούν το δικαίωμα να ελέγξουν για λόγους ασφαλείας το προφίλ του υποψήφιου ενοικιαστή, με τον οποίο θα «συγκατοικήσουν» μελλοντικά...


Χουβαρντάδες
Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι που καλούνται να εποπτεύσουν τη σκληρότερη λιτότητα που επιβλήθηκε ποτέ στη χώρα, είτε είναι χουβαρντάδες είτε -όπως υποστηρίζουν οι περίοικοι- έκαναν πλημμελή έρευνα της αγοράς κατοικίας με αποτέλεσμα να... το πληρώσουν ακριβά.
Κάτοικοι και εργαζόμενοι στους γύρω δρόμους δηλώνουν έκπληκτοι με το ύψος του μισθώματος, σχολιάζοντας ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία το ΔΝΤ δεν δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όσους εγκαλεί να κόψουν από το υστέρημά τους. Αναπόφευκτα, πολλοί αναρωτήθηκαν «μήπως πληρώνουν οι... πολίτες το ενοίκιο;». «Οχι», απαντάει στο «Εθνος της Κυριακής» η ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας (πρόκειται για μέτοχο γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας), «το συμβόλαιο δεν έχει σχέση με το ελληνικό δημόσιο. Το υπογράψαμε με εκπρόσωπο του ΔΝΤ που ήρθε από την Ουάσιγκτον».


ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
«Με την εμφάνιση του κ. Τράα έχει αυξηθεί η αστυνόμευση»
Ηδη, από την περασμένη εβδομάδα, δεν αλλάζουν μόνο οι... τιμές των μισθωμάτων στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και η ζωή των περιοίκων, που έχουν πλέον γείτονα το ΔΝΤ, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μέτρα φύλαξης και ελέγχων. Αλλωστε και κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αστυνομικοί με πολιτικά μας ζήτησαν ταυτότητες.
Χωρίς να καταφέρνουν να περνούν εντελώς απαρατήρητοι, ήδη δεκάδες «μυστικοί» προσποιούνται τους τουρίστες, περιφέρονται στα στενά της Πλάκας ή απολαμβάνουν τον καφέ τους στα μαγαζιά της περιοχής, ειδικά στα πρώτα 80 μέτρα του πεζόδρομου. Συνεχής είναι η παρουσία λίγο πιο μακριά και ένστολων αστυνομικών με μηχανές ή περιπολικά.
Η παρουσία των αστυνομικών γίνεται εντονότερη τις πρωινές ώρες όταν ο «υψηλός επισκέπτης» μας αναχωρεί από το σπίτι για... τη δουλειά στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στο υπ. Οικονομικών και το ίδιο επαναλαμβάνεται τις ώρες που επιστρέφει. Την κατάσταση αυτή βιώνουν οι γείτονες, όπως και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά της περιοχής.


Υπερβολική
«Η έντονη παρουσία αστυνομίας ήδη ήταν υπερβολική, επειδή δίπλα στο σπίτι του ΔΝΤ έχει γραφείο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και γύρω άλλοι επώνυμοι, τώρα όμως βλέπουμε αυξημένα μέτρα, που φυσικά έως ένα βαθμό κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχουν, αλλά...», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο περιπτεράς κ. Νίκος Κορκώνης.
Για παράδειγμα, πριν μερικές ημέρες με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην Ακρόπολη, μαζεύτηκαν εδώ μπροστά στα μαγαζιά δύο διμοιρίες ΜΑΤ. «Εδειχναν μάλλον πιο πολύ να προστατεύουν το σπίτι του ΔΝΤ. Από τη μέρα που έχουμε στη γειτονιά τον εκπρόσωπό του, θαρρείς και "μας... προσέχουν" όλους περισσότερο».
«Οχι δεν έχει έρθει σ’ εμάς ο κύριος από το ΔΝΤ ούτε σε άλλο μαγαζί», λέει η Αγγελική, που εργάζεται στην απέναντι καφετέρια. Μόνο μία φορά ο ένοικος του ρετιρέ έστειλε άνδρες της ασφαλείας του να πάρουν φαγητό πακέτο από το γειτονικό εστιατόριο. Τα γκαρσόνια στα παρακείμενα καφέ αστειεύονται με τους πελάτες, λέγοντας ότι ''έχουμε τον καλύτερο καφέ, αφού εδώ πίνει και το... ΔΝΤ''».
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι καφέ πίνουν πολλοί νέοι πελάτες, αστυνομικοί της ασφάλειάς του. «Μας κολακεύει το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μάς προτίμησε για το φαγητό του, έστω και σε πακέτο», μας εκμυστηρεύτηκε ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

Ημερησία

Ούτε συνέντευξη έξω από το Μαξίμου δεν τολμά να δώσει ο κ. Παπανδρέου

Απίστευτη μεθόδευση με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Δευτέρας όχι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπως είθισται, αλλά από το… Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, συντονιστής, αυτός δηλαδή που θα δίνει το λόγο στους δημοσιογράφους δεν θα είναι κάποιος συνάδελφος αλλά ο…..
κ. Πεταλωτής.
Δηλαδή συνέντευξη στο χώρο του κ. Παπανδρέου και με συντονιστή έναν υπουργό. Τι δείχνει αυτό; Πανικό; Δυσκολία να τα βγάλει πέρα σε ουδέτερο έδαφος; Ή φόβο μήπως δεν είναι όλα ελεγχόμενα και γίνει καμιά «πατάτα»;
Πρώτη θα απευθύνει ερώτηση η Όλγα Τρέμη απο το Mega, δεύτερη η Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1 και τρίτος ο Αιμίλιος Λιάτσος από το Star ενω θα ακολουθήσουν ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, που θα εκπροσωπήσει το Alter, ο Αντώνης Σρόιτερ απο τον Alpha , η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ και ο Προκόπης Δούκας από τη ΝΕΤ.
Οι ερωτήσεις θα σε δύο κύκλους: ο ένας θα αφορά τις αυτοδιοικητικές κλογές και ο άλλος την οικονομία .
Κάθε δημοσιογράφος θα έχει το δικαίωμα μίας ερώτησης σε κάθε κύκλο και μίας διευκρινιστικής, χωρίς χρονικό περιορισμό. Η συνέντευξη θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά.

antinews

Φόβος διαρκείας όπου κι αν κάνετε ζάπινγκ απόψε στα κανάλια

Σε φόβο διαρκείας προσπαθεί να μετατρέψει ο Γ. Παπανδρέου τον περσινό ξαφνικό τρόμο που προκλήθηκε αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και οδήγησε στην υπογραφή του Μνημονίου.
Η άκρως αντιαναπτυξιακή πολιτική του εκφοβισμού που τις τελευταίες ημέρες έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός, αποσκοπεί....
μεν στον περιορισμό των εκλογικών απωλειών, αλλά και εμποδίζει κάθε σκέψη για επενδύσεις – μικρές και μεγάλες.
Όσο για την χείρα βοηθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δια της Eurostat αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία μετά τις περιφερειακές εκλογές, τώρα εξηγείται. Και πιάνει τόπο, καθώς αξιοποιείται εκλογικά από τον κ. Παπανδρέου.
Με λυμένα τα χέρια και αισθανόμενος ασφαλής χάρη στην αναβολή της ανακοίνωσης για την αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω, που θα φέρει νέα μέτρα μετά τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να παίξει το τελευταίο χαρτί της πόλωσης με ομοβροντία δημόσιων εμφανίσεων και συνεντεύξεων.

«Μητέρα των Μαχών» η σημερινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού– άνευ πολιτικών αντιπάλων και έχοντας απέναντί του μόνο δημοσιογράφους. Μια συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις και που από το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί αν θα αποβεί προς όφελος των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ ή θα καταλήξει μπούμερανγκ για τον κ. Παπανδρέου.
Τα σενάρια που ακούστηκαν πολλά. Με επικρατέστερο αυτό της μεγαλύτερης έμφασης σε όσα ο πρωθυπουργός αναφέρει κατά κόρον αυτές τις μέρες: Το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία», την επίθεση κατά των πολιτικών του αντιπάλων και την ανάγκη να διαδοθεί το μήνυμα ότι «πάμε καλά» και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιβραβευθεί στην κάλπη του Νοεμβρίου.
Για άλλη μια φορά, όπως και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, ο κ. Παπανδρέου δίνει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην εκλογική αναμέτρηση. Με μια σημαντική διαφορά: Τότε «έπαιζε το κεφάλι του» ως αρχηγός του κόμματος και προσπαθούσε να αποφύγει άλλη μια εσωκομματική αμφισβήτηση. Σήμερα «παίζει το κεφάλι του» ως πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι μια μεγάλη ήττα στις προσεχείς εκλογές θα θέσει εν αμφιβόλω το σύνολο των πολιτικών που έχει υιοθετήσει.
Τέτοιου είδους επικοινωνιακές ντρίπλες οδηγούν αναμφισβήτητα και σε σενάρια εθνικών εκλογών, που φούντωσαν και πάλι το περασμένο σαββατοκύριακο.
Ήδη από την Κυριακή, με άρθρο-παρέμβαση στο «Βήμα», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία» και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του «δευτέρου ημιχρόνου» (του 2011), εμφανιζόμενος βέβαιος πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης.
Σε διαφορετική γραμμή, όμως, βρέθηκε χθες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομμάζο Παντόα Σκιόππα, που σε συνέντευξή του στο «Έθνος», δήλωσε πως τα μέτρα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί. Υποστηρίζει, όμως, και αυτός ότι για την έξοδο από την κρίση θα χρειαστούν χρόνια. Και πως τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει έξοδο της Ελλάδας από την κρίση σε μερικούς μήνες.

Διαψεύδει δηλαδή ο πρωθυπουργικός σύμβουλος τον κ. Παπανδρέου, που υποστηρίζει ότι σε έναν χρόνο από τώρα, στο τέλος του 2011 δηλαδή, θα έχουμε ξεμπερδέψει με την ύφεση.
«Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία», γράφει στο άρθρο του ο κ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας ότι «ο συναγερμός δεν έχει λήξει». Και συμπληρώνει:
«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά όμως πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ξεκαθαρίζει πως «ό,τι και αν γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».
Για ψευτοδίλημμα μίλησε στην απάντησή του ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που σημειώνει: «Ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου». Προσθέτοντας ότι. «στις εκλογές ο κόσμος δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα».

Ανάλογες δηλώσεις περί εκβιαστικών διλημμάτων έκαναν και οι άλλοι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ενώ μεγάλες υπήρξαν οι αντιδράσεις για την μεθόδευση μονολόγου και μονομέρειας που επιχειρείται με την σημερινή διακαναλική συνέντευξη και με την προεκλογική εκστρατεία να βρίσκεται στο φόρτε της.
Σε αντίθεση με όσα ο πρωθυπουργός υποστηρίζει, ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με συνέντευξή του στην χθεσινή «Καθημερινή» δήλωσε ότι θεωρεί αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θεωρώντας μη ρεαλιστική την άποψη περί επανόδου της Ελλάδας στις αγορές σε 18 μήνες.
Υποστηρίζει πως η χώρα μας δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο συσσωρευόμενο χρέος και πρόσθεσε με νόημα: «Αν δεν θέλετε να την πείτε πτώχευση, μην την λέτε πτώχευση. Πείτε την αναδιάρθρωση υπό πίεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συμβεί».
http://www.elzoni.gr/html/ent/170/ent.3170.asp

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ

Ο γιωργάκης χάνει την γη κάτω απο τα πόδια του.Πίστευε πως η προπαγάνδα του ΔΝΤ θα περνούσε,βέβαια είχε και την βοήθεια των ΜΜΕ.Προσπάθησε να μας πείσει ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος και ότι ο κακόμοιρος ο Παπανδρέου πάλεψε για να μην μπόυμε στο ΔΝΤ.Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο ψέμα.Όλα ήταν συμφωνημένα χρόνια πρίν.Που είναι αυτοί...
οι επαναστάτες του δεκεμβρίου να ξεσηκωθούν εναντίον του μνημονιου.Που έιναι οι επαναστάτες που έκαψαν τέσσερα άτομα στην Μαρφιν ?Πουθενά !!!!!θα εμφανιστούν όταν πρέπει να στηρίξουν τον Τζέφρυ και την κυβέρνηση του.
Ο Γιωργάκης με την στήριξη των Αμερικανών έγινε κυβέρνηση.Βλέπετε παρόλα τα εγκληματικά λάθη του Καραμανλή ένα είναι σίγουρο ότι δεν άρεσε στους Αμερικανούς,έτσι απο το 2007 προσπαθούνε να τον ρίξουν και τα κατάφεραν το 2009.Ας θυμηθούμε τις πυρκαγιές στην Ηλεία προεκλογικά,την λυσσαλέα αντιπολίτευση απο τα ΜΜΕ και την σκανδαλολογία.

Έδω και ένα χρόνο τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα και ότι είμαστε διεφθαρμένοι μόνο οι πολίτες.Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και ο γιωργάκης,λέει παντού πως είμαστε διεφθαρμένοι στα πλαίσια της προπαγάνδας για να νιώσουμε εμείς οι απλόι πολίτες ένοχοι και να μην αντιδράσουμε πράγμα που πέτυχε.Ωστόσο επειδή ο καιρός περνάει και βλέπει ότι ο λαός αρχίζει και καταλάβαινει την παγίδα που έστησαν απο κοινού γιωργάκης και Αμερικανοί.
Έτσι μετά απο ένα χρόνο εξουσίας το ΠΑΣΟΚ διαλύεται!!!!!!!σαν χάρτινος πύργος.Ο λαός λέει πως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται,το ίδιο έγινε και με αυτόν αφου πέρασε ένας χρόνος απο τα λεφτά υπάρχουν όδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και ο κόσμος βυθίζεται στην απελπισία.
Αυτό έκανε τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν την ψευτία και την προεκλογική προπαγάνδα των Αμερικών -γιωργάκη.Έτσι φτάσαμε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει στις εκλογές
και τον γιωργάκη να προσπαθεί να σώσει το κόμμα του απο την αφάνιση του!!!!

ΕΝΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

535%, αυξήθηκαν οι είσοδοι λαθρομεταναστών στον Έβρο!

Το ελληνικό αίτημα για ανάπτυξη χερσαίου τμήματος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου,δεν είναι μια τυχαία κίνηση. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο δεκάμηνο η κατάσταση στον Έβρο έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο! Η αύξηση των παράνομων εισόδων λαθρομεταναστών στον Έβρο ,αυξήθηκε το περασμένο Αύγουστο κατά 535% !!!. Εξίσου σημαντικές είναι οι διαπιστώσεις για τους μήνες από Ιανουάριο έως Αύγουστο του 2010.

Την ίδια ώρα που οι είσοδοι του Αιγαίου,φαίνεται να ελέγχονται αποτελεσματικά με τη συνδρομή των εναέριων μέσων της Frontex, με τα ποσοστά εισόδων λαθρομεταναστών να πέφτουν, στον Έβρο γίνεται κάθε μέρα και μία εισβολή. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο έχουν περάσει τα σύνορα περίπου 24.000 άνθρωποι! Οι αριθμοί των λαθρομεταναστών που εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από περίπολα του στρατού είναι σε καθημερινή βάση εκατοντάδες, προκαλώντας απόγνωση πλέον στις αρχές οι οποίες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τόσων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και διεύρυνση των αντιαρματικών τάφρων του Έβρου, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στα κύματα λαθρομεταναστών. Στη συνάντησή τους Παπανδρέου και Ερντογάν συζήτησαν το ζήτημα των λαθρομεταναστών και τη προοπτική επίτευξης νέας συμφωνίας για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στη Τουρκία. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία που υπάρχει προβλέπει ότι η Τουρκία θα δέχεται την επαναπροώθηση 1000 το πολύ λαθρομεταναστών. Το νούμερο είναι αστείο,αφού πρόκειται για τους λαθρομετανάστες μίας εβδομάδας! Από την άλλη είναι αξιοπρόσεκτο ότι την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δηλώνουν ότι κάθε εβδομάδα συλλαμβάνουν 10 έως 20 λαθρομετανάστες που επιχειρούν να να περάσουν στην Ελλάδα. Δεν πρέπει ,να το ...ψάχνουν και πολύ το θέμα ,αφού στην ελληνική πλευρά περνάνε εκατοντάδες.

onalert

Ἀκόμη δύο ἀστυνομικοὶ ἀρνήθηκαν νὰ παραλάβουν τὴν "κάρτα τοῦ πολίτη". Παραίτηση τρίτου! -Ἀναβρασμὸς στὴν ΕΛ.ΑΣ.







Δύο ἀκόμα ἀστυνομικοὶ ποὺ ὑπηρετοῦν στὴ Θεσσαλονίκη σύμφωνα μὲ δημοσίευμα τοῦ ethnos.gr ἔχουν ἀρνηθεῖ καὶ αὐτοὶ νὰ παραλάβουν τὶς νέες ὑπηρεσιακὲς ταυτότητες γιὰ θρησκευτικοὺς λόγους ἀκολουθώντας τὸ παράδειγμα τοῦ συναδέλφου τους καὶ ἀναμένουν νὰ κινηθεῖ πειθαρχικὴ δίωξη ἐναντίον τους, ἐνῶ ἕνας τρίτος ἀποχώρησε οἰκειοθελῶς ἀπὸ τὴν ΕΛ.ΑΣ. πρὶν ἀπὸ ἕναν μήνα, ὑποστηρίζοντας πὼς τὸ ἔκανε «γιὰ νὰ μὴν ὑποστῶ ὅσα ὑπέστη ὁ συνάδελφος στὴν Ἀθήνα, ποὺ παραπέμπεται μὲ τὸ ἐρώτημα τῆς ἀπόταξης γιὰ τὸν ἴδιο λόγο»,εἶπε.


Ὁ ἀπόστρατος πλέον Ἀναστάσιος Θεοδωρίδης  ποὺ ὑπηρετοῦσε στὸ ἀστυνομικὸ τμῆμα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, εἶναι ἱδρυτὴς καὶ πρόεδρος τοῦ Ὀρθόδοξου Ἀγωνιζόμενου Συλλόγου «Ἅγιος Βασίλειος», ποὺ ἔχει πρωτοστατήσει στὸν «πόλεμο» κατὰ τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων μὲ barcode, ταυτίζοντας τὸ μὲ τὸν ἀριθμὸ 666 τοῦ Ἀντίχριστου. «Εἴμαστε βαπτισμένοι στὸ ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδας μὲ ὄνομα καὶ ἐπίθετο καὶ δὲν εἶναι δυνατὸ νὰ περιθωριοποιεῖται τὸ ὄνομά μας, οὔτε νὰ ἀριθμοποιηθοῦμε καὶ νὰ ὑπάρχουν στὴν ταυτότητά μας κρυπτογραφημένα σύμβολα ποὺ δὲν εἶναι ὁρατὰ διὰ τοῦ ὀφθαλμοῦ», εἶπε στὸ «Ἔθνος» ὑποστηρίζοντας πὼς...

 οἱ ἴδιοι οἱ κατασκευαστὲς ἠλεκτρονικῶν καρτῶν ἔχουν συνδέσει τὸ barcode μὲ τὸν ἀριθμὸ 666.

Οἱ δύο ἀστυφύλακες, ποὺ ὑπηρετοῦν στὸ Ἀστυνομικὸ Τμῆμα Λευκοῦ Πύργου καὶ ἔχουν ἐπίσης ἀρνηθεῖ νὰ παραλάβουν τὶς ταυτότητες, εἶναι μέλη τοῦ ἴδιου συλλόγου. «Εἶναι ἄνθρωποι οἰκογενειάρχες, μὲ παιδιά, ἀπὸ λαϊκὲς οἰκογένειες καὶ θρησκευόμενοι. Ὑπηρετοῦν στὴν ΕΛ.ΑΣ. 10 καὶ 11 χρόνια. Δὲν ἔχει κινηθεῖ ἀκόμα πειθαρχικὴ διαδικασία ἐναντίον τοὺς ἀλλὰ περιμένουν τὴ σειρά τους», εἶπε ὁ κ. Θεοδωρίδης, ὁ ὁποῖος γνώριζε γιὰ τὴν πειθαρχικὴ δίωξη τοῦ συναδέλφου του στὴν Ἀθήνα, μὲ 19 χρόνια ὑπηρεσίας, ποὺ παραπέμφθηκε μὲ τὸ ἐρώτημα τῆς ἀπόταξης.



Ἡ Ἕνωση Ἀστυνομικῶν Ὑπαλλήλων Θεσσαλονίκης ἀπέστειλε ἐρώτημα στὸ Ἀρχηγεῖο τῆς ΕΛ.ΑΣ. γιὰ τὸ θέμα, ὕστερα ἀπὸ ἐπιφυλάξεις πολλῶν μελῶν της.

«Πολλοὶ συνάδελφοι ἀνησυχοῦσαν γιὰ προσβολὴ τῶν θρησκευτικῶν τους πεποιθήσεων καὶ ρωτήσαμε ὑπηρεσιακά. Πήραμε τὴν ἀπάντηση ὅτι ἔχει μόνο "ἕνα μαγνητάκι γιὰ τὴν ἀναγνώριση τοῦ κατόχου!" καὶ δὲν ἔχει καμία σχέση μὲ αὐτὲς τὶς ἀνησυχίες», εἶπε στὸ «Ἔθνος» ὁ γενικὸς γραμματέας τῆς Ἕνωσης, Θ. Παπαδάκης.- Ὡραία ἀπάντηση ὁμολογουμένως!

Ἡ ἐπιβολὴ πάντως τῆς σατανικῆς «κάρτας τοῦ πολίτη», ἔχει ξεκινήσει ἤδη ἀπὸ τὰ Σώματα Ἀσφαλείας καὶ τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις ὅπου τὰ περθώρια ἀντίδρασης εἶναι μικρά.Κι ὅλα αὐτὰ γίνονται σὲ συνεργασία μὲ καριερίστες ἔνστολους, οἱ ὁποῖοι ἁπλὰ συντάσσονται μὲ ἀποφάσεις παράνομες καὶ ἀντισυνταγματικές.Ἡ «κάρτα τοῦ πολίτη», ποὺ ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ 2011 θὰ ἀντικαταστήσει τὰ δελτία ταυτότητας καὶ σύμφωνα μὲ τὶς μέχρι τώρα προθέσεις τῆς Πολιτείας ὑποχρεωτικὴ(ἐνσωματώνοντας πολὺ περισσότερες πληροφορίες...) φέρει μαγνητικὴ ταινία ποὺ περιέχει ἀπόρρητα στοιχεῖα τοῦ κατόχου της, στοιχεῖα ὅμως ποὺ αὐτὸς δὲν ξέρει ὅτι περιέχονται στὴν ἐπίμαχη «κάρτα». Ἡ τελευταία, ἤδη ἀναγνωρίζεται ἀπὸ τὰ μηχανήματα στὸ ἀεροδρόμιο.

Ζοῦμε δυστυχῶς ἐν μέσω μιᾶς πρωτοφανὴς κρίσης σὲ μία χώρα ὅπου οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ πλέον διώκονται καὶ ἐπίσημα. Κάποιοι θέλουν νὰ μᾶς ὁδηγήσουν μᾶλλον σὲ κατακόμβες καὶ πάλι.Ὅσοι δὲν ὑποκύπτουν στὰ κελεύσματα τοῦ συστήματος, διώκονται καὶ περιθωριοποιοῦνται μέχρι ἐξόντωσης.

Ἡ ἐπίσημη Ἐκκλησία πρέπει νὰ λάβει θέση ἄμμεσα,πάντως μέχρι τότε ὅλοι μας ὀφείλουμε νὰ ἀντισταθοῦμε καὶ νὰ προβαίνουμε κάθε μέρα ἠχηρὰ σὲ ὁμολογία πίστεως ἐνημερώνοντας ὅσους μποροῦμε.Καὶ θὰ βγοῦμε νικητές,ἤδη ἡ ἀρχὴ ἔγινε,ἀπὸ Ὀρθόδοξα παλλικάρια τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας καὶ ἂν κάποιοι ἐλπίζουν ὅτι ἐδῶ θὰ σταματήσει ἡ ἀντίσταση καὶ ὅλοι θὰ συμμορφωθοῦν στὸ μεγάλο Σατανικὸ ἀφεντικὸ τῆς Νέας Παγκόσμιας τάξης τοὺς περιμένουν πολλὲς ἐκπλήξεις διότι αὐτὴ ἡ χώρα εἶναι χώρα ἡρώων Ἁγίων καὶ Μαρτύρων ποτισμένη ἀπὸ τὸ αἷμα ἀνθρώπων ποὺ πάλεψαν γιὰ τὴν Πίστη καὶ τὴ ν Ἐλευθερία καὶ θὰ συνεχίσει νὰ εἶναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ καὶ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.

Τέλος ἐκφράζουμε τὴν συμπαράστασή μας στοὺς ἐν διωγμῶ Ὀρθόδοξους ἀδερφοὺς μᾶς ἀστυνομικοὺς διαμαρτυρόμαστε ἐντονότατα πρὸς τὴν ἡγεσία τῆς ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας ἄμμεση ἀνάκληση αὐτῶν τῶν ἀντισυνταγματικῶν καὶ ἀντιχριστιανικῶν ἀποφάσεων ἐνῶ θὰ παρακολουθοῦμε στενὰ τὸ θέμα διότι κατὰ τὴν διαίσθηση μᾶς προβλέπονται ἐξελίξεις καὶ κινητοποιήσεις...
epirus-ellas.blogspot.com

Πρόταση Ψήφου...


 



 Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , πολλοί από εμάς θα προσέλθουμε στις κάλπες με σκοπό να ψηφίσουμε Λευκό ή  Άκυρο, ώστε να δηλώσουμε την αντίθεση  μας, στην είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο και τις πρακτικές του Δ.Ν.Τ. Ακολουθεί μια πρόταση , η οποία  μπορεί να προκαλέσει δημοψήφισμα..

ΔΙΑΔΩΣΤΕ:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   Νοεμβρίου 2010

Προτίθεσαι να ρίξεις... ΑΚΥΡΟ; ΛΕΥΚΟ;
Ή μήπως σκέφτεσαι να « ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΡΑΧΤΟΣ »;

Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για ‘σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.

Ψήφισε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δικαίωμα σου να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ γι’ αυτά που σε αφορούν, ώστε να αναδειχτεί μια Δημοκρατία των Πολιτών, αντί αυτής των Τραπεζών, των Πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.   

Μ’ αυτό το Ψηφοδέλτιο-Δημοψήφισμα, προτείνουμε στους Έλληνες πολίτες στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, παράλληλα με το δικαίωμα της ανάδειξης  τοπικών αρχόντων, να ασκήσουν το  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ... >>>

Η άποψη του καθ’ ενός μας, πρέπει να εκφραστεί Δημοκρατικά, απέναντι στην «σύγχρονη κατοχή» που μας επιβάλλει το ΔΝΤ με την συνεργασία των υπηρετών του – επίορκων πολιτικών μας και που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων
Καθημερινά βιώνουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβερνητικής κρατικής προπαγάνδας και των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία της ψευδαίσθησης, ότι η μοναδική μας διέξοδος από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι το ΔΝΤ.

Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν  η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.

Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, δεν χρειαζόμαστε την έγκριση καμίας κυβέρνησης για να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ν’ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τόσο τις δικές μας ζωές, όσο κι αυτές των επόμενων γενεών.
Οι κυβερνήσεις οι οποίες ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την διενέργεια Δημοψηφίσματος, είτε δεν είναι ειλικρινείς, ή είναι μεταμφιεσμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα ντυμένες τον Δημοκρατικό μανδύα και ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να κυβερνούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυριότερα για λόγους ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ο καθ’ ένας μας προς τον εαυτό του...

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση εάν τολμά και σέβεται την Λαϊκή Κυριαρχία, να δώσει άμεσα εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους σε όλη την χώρα να καταμετρήσουν αυτοτελώς τα ψηφοδέλτια του Άτυπου Δημοψηφίσματος, ώστε να μην ακυρωθούν τα λοιπά συμβατικά ψηφοδέλτια.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες που συμμερίζονται αυτή την πρωτοβουλία του   «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας»  να προωθήσουν αυτή την Ιστορικής σημασίας σημαντική πολιτική δράση και να συμμετάσχουν στο Δημοψήφισμα ενάντια στην εξευτελιστική για τους Έλληνες και την Ελλάδα σύμβαση του ΔΝΤ και των επίορκων πολιτικών που το (εξ)υπηρετούν.

Ενεργοποιήσου και ρίξε στην κάλπη είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με την επιλογή της δημοτικής αρχής της αρεσκείας σου, το  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
... Kαι θυμήσου !!!  Όσο ΕΣΥ μένεις «αραΧτός», ΑΥΤΟΙ θα σου πουλάνε καναπέδες και θα φορολογούν τον ύπνο σου…

Για ενημέρωση κι επικοινωνία συντονισμού αυτής της Πανελλαδικής μας παρέμβασης απευθυνόμαστε:
 Τηλ: 210 3648300 fax:  210 3610882  email: geoko@otenet.gr και στην ιστοσελίδα www.dimopolis.gr

TO ΑΤΥΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ , ΤΟ ΛΕΥΚΟ Ή ΤΟ  ΑΚΥΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Διά μέσου του παρόντος, εγώ ο ανώνυμος ψηφοφόρος, αλλά επώνυμος ως ανθρώπινη ύπαρξη και ως  συνειδητά  Ελεύθερος Έλληνας πολίτης:

ΕΚΦΡΑΖΩ την αντίθεσή μου στην παράδοση της χώρας μου στο ΔΝΤ από  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  Κυβέρνηση !

ΑΠΑΙΤΩ την άμεση ακύρωση του Μνημονίου !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την  Κυβέρνηση ως αναδειχθείσα στην εξουσία με τον δόλιο τρόπο της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, διότι τελικά «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν»,με ευθύνη όλων των  προηγούμενων ελληνικών Κυβερνήσεων των δήθεν  αντιπροσώπων μας !

ΖΗΤΩ την άμεση άρση της Βουλευτικής ασυλίας και την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ όσων πολιτικών προσώπων και Δημοσίων λειτουργών, κατεχράσθησαν χρηματικά ποσά ή έβλαψαν με οιονδήποτε δόλιο τρόπο, ή καταχρηστικές συμφωνίες, το Εθνικό συμφέρον της Ελλάδος !

ΔΙΕΚΔΙΚΩ μια Δημοκρατία Άμεση, η οποία θα σέβεται τον Πολίτη και θα λειτουργεί για το συμφέρον του ΣΥΝΟΛΟΥ κι όχι των ολίγων και εκλεκτών !!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DOC ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΕΔΩ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters