Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου γίνονται για να διευκρινίζουν κάποια πράγματα γυρω από τον τάφο της Αμφίπολης ωστόσο κάποιες φορές οι ανακοινώσεις μάλλον περισσότερες απορίες δημιουργούν.

Με βάση λοιπόν τις τελευταίες ανακοινώσεις οι αρχαιολόγοι πλέον μιλούν για το τέλος της... περιπέτειας στον τάφο της Αμφίπολης και πλέον δηλώνουν βέβαιοι ότι ο τάφος τελειώνει στον θάλαμο που τώρα ξεκινούν να σκάβουν.

Για την ακρίβεια έχουν ξεκινήσει να σκάβουν σε βάθος από την αρχή της εβδομάδας. Οι ανακοινώσεις είναι πάντα μια με δυο μέρες μετά.

Με βάση την ανακοίνωση λοιπόν:
“Σύμφωνα με την γεωλογική τομή, που είχε αποδείξει ότι το βάθος του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου είναι 7,53,-τουλάχιστον κατά 1,50 μ. βαθύτερα από τους προηγούμενους-η ανασκαφική εργασία συνεχίστηκε ως χτες κατά μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου.”
Δηλαδή η αρχαιολόγοι έχουν τη βεβαιότητα ότι έχουν εντοπίσει το δάπεδο του επόμενου χώρου ή γίνεται αναφορά στο δάπεδο του θαλάμου με το ψηφιδωτό.

Εάν είναι βαθύτερος ο τάφος στον επόμενο χώρο υπάρχει σκάλα ή ράμπα που να οδηγεί προς τα κάτω και τι σημαίνει αυτό;
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης δίδονται κάποιες απαντήσεις, όμως και πάλι δημιουργούνται απορίες:

“Κάτω από τους πωρόλιθους του δαπέδου, μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση βρέθηκαν τμήματα των φτερών των Σφιγγών, ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας- ίδιας ποιότητας μαρμάρου και εφάμιλλης γλυπτικής αξίας-καθώς και τμήματα από το ελλείπον τμήμα του μοναδικού ψηφιδωτού, με την εικόνα της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, που καλύπτει το δάπεδο του δεύτερου θαλάμου-τρίτου χώρου, πίσω από τις Καρυάτιδες.”
Στον επόμενο θάλαμο λοιπόν βρίσκονται κομμάτια από τα προηγούμενα μέρη του τάφου, από μικρές ψηφίδες ως την κεφαλή της Σφίγγας και όλα αυτά κάτω από τους πορόλιθους του δαπέδου...

Δηλαδή στο μνημείο που εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια της κατασκευής του οι αρχαιολόγοι στην τελευταία ανακοίνωσή τους μας είπαν ότι ο νεκρικός θάλαμος δεν είχε καν πόρτα, αν και είχε τους ορθοστάτες της, δεν είχε δάπεδο που να αξίζει αναφοράς, καθώς είναι κατασκευασμένο από πωρόλιθο, ενώ φαίνεται ότι μοιάζει με χώρο... σκαμμένο απ' τους τυμβωρύχους ή κάποιους άλλους...

Απ' την περιγραφή μάλλον ο νεκρικός θάλαμος ήταν ο πιο κατεστραμμένος και ο ... πιο φτωχικός του τάφου, αλλά μάλλον και πάλι η ανακοίνωση βασίζεται σε υποθέσεις καθώς όπως ομολογείται δεν έχουν προχωρήσει ακόμη (όταν βγήκε τουλάχιστον η ανακοίνωση) σε μεγάλο βάθος.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8458.html

Έρχεται η Uber στην Ελλάδα - Πώς μπορείς να γίνεις ταξιτζής με το δικό σου ΙΧ

Έρχεται η Uber στην Ελλάδα - Πώς μπορείς να γίνεις ταξιτζής με το δικό σου ΙΧ
Επικείμενος πόλεμος αναμένεται στην ελληνική αγορά με πρωταγωνιστές ταξιτζήδες και ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων. Αιτία; Η εταιρία Uber με έδρα το Σαν Φρανσίσκο η οποία έρχεται στην Ελλάδα.
Ποιά είναι η Uber; Ο διαμεσολαβητής ανάμεσα σε οδηγούς και υποψήφιους επιβάτες. Και φυσικά δεν πρόκειται για το παραδοσιακό ταξί, που όλοι γνωρίζουμε, αλλά για μια νέα υπηρεσία, με την οποία ο κάθε κάτοχος ιδιωτικού αυτοκίνητου μπορεί να γίνει Uber οδηγός, και να εξυπηρετεί, έναντι αμοιβής φυσικά, επιβάτες.
Η εφαρμογή λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ ενός οποιουδήποτε πελάτη, αρκεί μόνο το κατέβασμα και η εγγραφή στην εφαρμογή και εγγεγραμμένων οδηγών ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν επ' αμοιβή ανάλογα με τη διαδρομή ακριβώς όπως τα ταξί.Τα οχήματα περιλαμβάνουν από απλά ΙΧ μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζινών.
Η εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην χώρα μας, ξεκινώντας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, Λάρισα, Χίο, Βόλο, Καλαμάτα και άλλες μεγάλες πόλεις, σε κάθε μια από τις οποίες έχουν ανοίξει 100 θέσεις νέων οδηγών.
Η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές χώρες, καθώς η δραστηριότητα της κρίθηκε παράνομη, εξαιτίας της νομοθεσίας της εκάστοτε χώρας, σχετικά με την μισθωμένη μεταφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις θεωρήθηκε ότι προσφέρει παράνομα υπηρεσίες ταξί, σε άλλες κατηγορήθηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ πολλές φορές τέθηκαν ζητήματα ασφαλείας.
Προ ημερών δικαστήριο στη Φραγκφούρτη απαγόρευσε προσωρινά σε ολόκληρη τη Γερμανία την εφαρμογή Uber.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει το application, παρά την απαγόρευση.
«Δεν μπορείς να βάλεις φρένο στην πρόοδο» ανέφερε η εταιρεία. «Η Uber θα συνεχίσει τη λειτουργία της και θα προσφέρει τις υπηρεσίες συνεπιβίβασης μέσω του app της σε όλη τη Γερμανία» τονίζει η ανακοίνωση.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση και θα «εξαντλήσει όλες τις νομικές πιθανότητες».

Η Ρωμαϊκή Συνωμοσία για την Εφεύρεση του Ιησού.


Ποιος ήταν ο Ιησούς; Γιατί δεν υπάρχει καμία ιστορική και αρχαιολογική απόδειξη της ύπαρξής του; Ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια; Γιατί γράφθηκαν στα Ελληνικά και όχι στα Εβραϊκά ή στα Αραμαϊκά; Πώς κι έγινε η Ρώμη το κέντρο της χριστιανικής θρησκείας; Γιατί οι πρώτοι χριστιανοί Πάπες και οι πρώτοι άγιοι ήταν όλοι μέλη της αυτοκρατορικής Ρωμαϊκής οικογένειας των Φλαβίων;



Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που ο ερευνητής Joseph Atwill και συγγραφέας του ανατρεπτικού βιβλίουCaesar‘s Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Ο Μεσσίας του Καίσαρα: η Ρωμαϊκή Συνομωσία για την Εφεύρεση του Ιησού) προσπαθεί να ρίξει φως παρουσιάζοντας νέους δρόμους στην κατανόηση της δημιουργίας του χριστιανισμού, στη φύση της Καινής Διαθήκης, στο ποιος ήταν και αν υπήρχε ο πραγματικός Ιησούς και υποστηρίζονται ότι η Δευτέρα Παρουσία έχει ήδη γίνει.

Με λίγα λόγια ο συγγραφέας μαζί με μία ομάδα αξιόλογων ιστορικών και ερευνητών της εποχής που παρουσιάστηκε ο χριστιανισμός σαν μια «νέα» θρησκεία στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αποδεικνύει μέσα από τις πηγές ότι δεν υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο σε αυτό σήμερα αποκαλείται ο Ιησούς Χριστός και ότι απλά πρόκειται για μία εφεύρεση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορικής εξουσίας και συγκεκριμένα της οικογένειας των Φλαβίων.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο χριστιανισμός δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλες τις σύγχρονες για την εποχή εκείνη παγανιστικές θρησκείες, αλλά ντυμένος με άλλο όνομα. Ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν κατασκευασμένο μυθιστορηματικό χαρακτήρα και μάλιστα υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις για αυτό το γεγονός, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας Joseph Atwill και η ομάδα του.

Ο λόγος που είχε η αυτοκρατορική οικογένεια των Φλαβίων να κατασκευάσει στην ουσία μία «νέα» θρησκεία ήταν ο εξής: να προσφέρει ένα όραμα στο πρόσωπο ενός «ειρηνικού Μεσσία» που θα ήταν μία εναλλακτική παρουσία σε σύγκριση με τους επαναστατικούς ηγέτες του Ισραήλ τον πρώτο αιώνα και οι οποίοι αποτελούσαν σοβαρή απειλή στην πολιτική σταθερότητα και ειρήνη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Με λίγα λόγια ο χριστιανισμός δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό εργαλείο για τον έλεγχο των μαζών εκείνης της εποχής, συνεχίζοντας να επιτελεί τον ίδιο σκοπό λιγότερο ή περισσότερο ακόμα και σήμερα. Αυτό το συμπέρασμα του Joseph Atwill βασίζεται σε εμπεριστατωμένη μελέτη και σύγκριση ανάμεσα στα Ευαγγέλια και το έργο του Ιουδαίου ιστορικού Ιώσηπου Φλαβίου όπου φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ίσως μερικοί αναγνώστες βρουν το περιεχόμενο του έργου του προκλητικό, αλλά όπως αναφέρει ο ίδιος «το βιβλίο μου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κριτική στην πίστη των σύγχρονων χριστιανών. Ένιωσα ότι είχα υποχρέωση να παρουσιάσω τα αποτελέσματα των ερευνών μου, εφόσον θεωρώ πως αυτά θα ρίξουν φως στις ρίζες και το λόγο που υπάρχει σήμερα αντι-σημιτισμός και στον τρόπο που οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για να ελέγχουν τις μάζες.»

«Αν και δεν είμαι κοντά πλέον στην Καθολική πίστη,» συνεχίζει ο συγγραφέας, «η μελέτη μου για τον χριστιανισμό δεν σταμάτησε ποτέ.» «Στη διάρκεια της ζωής μου έχω διαβάσει περίπου 600-700 βιβλία σχετικά με τον ιστορική Ιησού και τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού, αλλά κανένα από αυτά δεν με έκανε να κατανοήσω και να μάθω κάτι ουσιαστικό σχετικά με το πώς παρουσιάστηκε η θρησκεία αυτή ή ποιος ήταν ο ιδρυτής της.»

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι όσο περισσότερο διάβαζε σχετικά με τις ρίζες του χριστιανισμού έβλεπε όλο και περισσότερο ότι το πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη θρησκεία ήταν ακόμα ένα ζήτημα ανοικτό. Ο Atwill βρίσκεται εκτός της αρκετά διαδεδομένης άποψης λοιπόν ότι ο χριστιανισμός ξεκίνησε σαν κίνημα από τις κατώτερες τάξεις κάποιων επαναστατικών Ιουδαίων διδασκάλων τον 1ο αι. κ.Ε.

Αυτό που έκανε τον Atwill περισσότερο σκεπτικιστή είναι το γεγονός ότι ακριβώς την ίδια στιγμή που οι ακόλουθοι του Ιησού οργανώνονταν μέσα στα πλαίσια μίας θρησκείας οδηγώντας τα μέλη της να «γυρίσουν και το άλλο μάγουλο» και να δώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,» μία άλλη Ιουδαϊκή ομάδα διενεργούσε έναν θρησκευτικό πόλεμο εναντίον των Ρωμαίων και βρισκόταν στην αναζήτηση ενός Μεσσία που θα είχε στρατιωτικό ηγετικό ρόλο.

Ο Atwill συμπληρώνει: «Φαίνεται πιθανό για μένα ότι δύο διαμετρικά αντίθετες μορφές του μεσσιανικού Ιουδαϊσμού προέρχονται από την Ιουδαία την ίδια εποχή. Για αυτό το λόγο άρχισα να έχω ενδιαφέρον για τα κείμενα της Νεκρής Θάλασσας.» Αυτό που τον βοήθησε σε αυτό είναι ότι ξεκίνησε να μελετάει στο ιστορικό πλαίσιο εκείνης της εποχής.


Τότε ήταν που ο συγγραφέας βρέθηκε μπροστά σε κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μελέτη του: «όταν διάβαζα το έργο του Ιώσηπου Φλαβίου, Ιστορία των Ιουδαϊκών Πολέμων και ιδιαίτερα το σημείο που περιγράφεται η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον αυτοκράτορα Τίτο το 70κ.Ε., θυμάμαι ότι παρατήρησα κάποιες ενδιαφέρουσες παράλληλες αναφορές μεταξύ της εκστρατείας του Τίτου και του έργου του Ιησού.

Προσπάθησα να προσεγγίσω τα Ευαγγέλια με μία νέα ματιά, σαν να μην τα είχα ξαναδιαβάσει ποτέ στη ζωή μου και αφήνοντας πίσω μου κάθε προκατάληψη ή σχηματισμένη ιδέα που είχα για αυτά.» Αυτό ήταν και που οδήγησε τον συγγραφέα στην συγγραφή του βιβλίου του αντιλαμβανόμενος το συμβολικό περιεχόμενο των Ευαγγελίων τα οποία αποκάλυπταν τη μυστική ιστορία του Δυτικού πολιτισμού. Αυτή η προσέγγιση βοήθησε τον συγγραφέα να αναγνωρίσει τα τυπολογικά χαρακτηριστικά και των δύο κειμένων.

Αυτό που ακολουθεί είναι μία σύντομη σχετικά περίληψη αυτού που διαπραγματεύεται ο συγγραφέας στο βιβλίο του “Caesar’s Messiah”: «η κεντρική ιδέα του έργου είναι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ένας φανταστικός μυθιστορηματικός χαρακτήρας και όχι ένα ιστορικό πρόσωπο. Στα Ελληνικά—που αποτελούν και τη γλώσσα των Ευαγγελίων— η λέξη Ιησούς αναφέρεται στον Σωτήρα και η λέξη Χριστός αναφέρεται στον Μεσσία, και ο τίτλος του Χριστού ήταν ήδη γνωστός στους Εβραίους πολύ πριν τον υποτιθέμενο ερχομό του Ιησού. Επιπλέον, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αρχαιολογική απόδειξηαποδεκτή ευρέως για την ιστορικότητα του Ιησού και ό,τι πραγματικά γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για αυτό το πρόσωπο είναι μέσα από την αφήγηση των Ευαγγελίων.

Αν και τα Ευαγγέλια, συνεχίζει ο συγγραφέας, φαίνεται να είναι μία ιστορική αφήγηση αυτό που είναι στην πραγματικότητα έχει να κάνει με ένα και όχι και τόσο γνωστό είδος φανταστικής λογοτεχνίας που ονομάζεταιτυπολογία. Η τυπολογία συνδέεται με την συγγραφή απλών ιστοριών που βασίζουν την αφήγησή τους από τον έναν χαρακτήρα στην ιστορία ενός άλλου χαρακτήρα με αρχετυπικό τρόπο. Μόλις κάποιος κατανοήσει ότι τα Ευαγγέλια αποτελούν ένα δείγμα τυπολογικής λογοτεχνίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι κάθε επεισόδιο της δράσης του Ιησού ήταν βασισμένο σε περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τίτου στην Ιουδαία.

Η τυπολογία που συνδέει τον Ιησού και τον Τίτο στα Ευαγγέλια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπίσει κάποιος και το γεγονός ότι έχει παραβλεφθεί εδώ και 2,000 είναι απίστευτο. Αυτή η παράβλεψη είναι ιδιαίτερα περίεργη στο γεγονός ότι τα Ευαγγέλια είναι διαμορφωμένα πάνω σε μία άμεση σύνδεση μεταξύ του Ιησού και του Τίτου και των προφητειών που αφορούν τον Υιό του Ανθρώπου.

Και ενώ οι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο χαρακτήρας των Ευαγγελίων είναι θεϊκός, στην ουσία δεν είναι αυτό που είπε ο Ιησούς Χριστός. Ο Ιησούς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ήταν ο Μεσσίας, και μάλιστα απέφυγε να το παραδεχθεί. Ο Ιησούς αντίθετα έλεγε ότι «ο Υιός του Ανθρώπου»–ένας τίτλος που αποδιδόταν στον Ιουδαϊκό Μεσσία και προέρχεται από τις προφητείες του Δανιήλ—θα ερχόταν πριν από τη γενιά στην οποία μιλούσε.

Εφόσον οι Εβραίοι εκείνης της εποχής θεωρούσαν μία γενιά σαν τα τελευταία 40 χρόνια, αυτό που έλεγε ο Ιησούς είναι ότι ο Υιός του Ανθρώπου θα εμφανιστεί μέσα σε 40 χρόνια από την μέρα του δικού του θανάτου, το Πάσχα του 33κ.Ε. Ο Ιησούς επίσης προέβλεψε καθαρά το τι θα συμβεί με τον ερχομό του Υιού του Θεού. Προφήτεψε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υιού του Ανθρώπου οι πόλεις της Γαλιλαίας θα καταστραφούν, η Ιερουσαλήμ θα περιβληθεί με ένα τοίχος, και ο Ναός θα καταστραφεί.

Στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούσε ο Ιησούς, οι Χριστιανοί ερμήνευσαν αυτή την επίσκεψη του Υιου του Ανθρώπου σαν τη «Δευτέρα παρουσία» του Ιησού Χριστού. Όμως, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με αυτή την άποψη—ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε μέσα σε αυτό το διάστημα για το οποίο μίλησε. Οι Χριστιανοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα λέγοντας ότι ο Ιησούς θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά αυτό είναι βέβαια παράλογο. Ο Ιησούς ήταν αρκετά ακριβής όταν έλεγε ότι ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει μέσα σε 40 χρόνια μετά τη δική του εποχή. Έτσι, γεννάται το ερώτημα, ποιος είναι ο Υιός του Ανθρώπου που ο Ιησούς πρόβλεψε ότι οι χριστιανοί θα λατρεύουν για 2,000 χρόνια; Το πραγματικό όνομα του Χριστούς—του Μεσσία—είναι Τίτος Φλάβιος.

Το μοναδικό άτομο στην ιστορία που εκπλήρωσε όλες τις προβλέψεις που έκανε ο Ιησούς οι οποίες αφορούν τον Υιό του Ανθρώπου—και τις εκπλήρωσε ακριβώς μέσα στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο—ήταν ο αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος. Ο Τίτος κατέστρεψε τις πόλεις της Γαλιλαίας, όπως είχε προβλέψει ο Ιησούς. Όντως έχτισε γύρω από τη Ιερουσαλήμ ένα τείχος και κατέστρεψε τον Ναό, όπως είχε προβλέψει ο Ιησούς «χωρίς να αφήσει πέτρα επί πέτρας» (σημ. για να γιορτάσουν ανάλογους στρατιωτικούς θριάμβους, αλλά και για λόγους προπαγάνδας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, ένα θριαμβετικό τόξο ανεγερθηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά. Σε ένα από τα διακοσμητικά ανάφλυφα—βλέπε εικόνα—απεικονίζεται σκηνή μεταφοράς λάφυρων που προέρχονται από το Ναό του Σολομώντα.)


Στην πραγματικότητα, η εκστρατεία του Τίτου τελείωσε με την καταστροφή της πόλης Μασάντα το Πάσχα του 73κ.Ε., ακριβώς 40 χρόνια μετά την σταύρωση του Ιησού. Επιπλέον, οι προβλέψεις του Ιησού σχετικά με τον Υιό του Ανθρώπου απηχούνται σε όλους τους ιστορικούς της εποχής του Τίτου. Κάθε ένας από αυτούς υποστήριζε ότι ο Τίτος ήταν ο Χριστός, ο Μεσσίας που οι προφητείες στην Ιουδαϊκή λογοτεχνία προέλεγαν—οι ίδιες προφητείες που ο Ιησούς ανέφερε στις δικές του προβλέψεις σχετικά με τον ερχομό του Υιού του Ανθρώπου.

Έχοντας βάση αυτά, δεν προξενεί και έκπληξη ότι τα περιστατικά που αφορούν τη ζωή του Ιησού βασίζονταν πάνω στην εκστρατεία του Τίτου. Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι ο πρώτος Χριστιανός Πάπας και οι άγιοι ήταν μέλη της αυτοκρατορικής αυλής του Τίτου. Αυτό που προξενεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι οι Χριστιανοί και οι ειδικοί έχουν παραβλέψει κάτι τόσο προφανές, όπως το γεγονός ότι τα Ευαγγέλια υποστηρίζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους ιστορικούς της αυλής του Φλαβίου—ότι δηλ. ο Τίτος είναι ο Χριστός.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε, συνεχίζει ο Atwill, την πραγματική ταυτότητα του Υιού του Ανθρώπου. Αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ταυτότητα του Ιουδαίου Μεσσία που σταυρώθηκε στον σταυρό—του οποίου το όνομα δεν είναι Ιησούς—έχω αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφαίλαιο σχετικό στο βιβλίο μου. Σας προσκαλώ να το αγοράσετε και να συζητήσετε μαζί μου τις ιδέες μου στο μπλογκ μου: http://caesarsmessiah.com/blog/»

Το βιβλίο του Atwill include Caesar’s Messiah αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πωλήσεων στην Αμερική στην κατηγορία βιβλίων θρησκευτικής ιστορίας και έχει ήδη μεταφραστεί και στα Γερμανικά. Συνδυαστικά με το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης και ένα επεξηγηματικό ντοκιμαντέρ του οποίου ένα σύντομο τρέιλερ μπορείτε να δείτε εδώ:




Terra Papers

Οι 8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανησυχούμε για την κρίση στην Κύπρο

Πρέπει να ανησυχούμε για τα συμβαίνοντα στην ΑΟΖ της Κύπρου; Μήπως διάφοροι εθνικιστές και κάποιοι γραφικοί εθνοπαράφρονες
κινδυνολογούν άσκοπα και άστοχα, για μία ακόμη φορά; Ή πράγματι απειλούνται τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, από την Τουρκική εξωτερική πολιτική;

Ας κωδικοποιήσουμε τα γεγονότα και παράλληλα, ας προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε:

1. Η Τουρκία προσέβαλε κυριαρχικά δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτος , της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πως; Με την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ, που παραβίασε τα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου, χωρίς την νόμιμη άδεια, από το κυρίαρχο κράτος, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ συνοδεύουν και δυο πολεμικά πλοία του Τουρκικού Στόλου. Άρα , είναι μη αμφισβητούμενο γεγονός, η παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας στην Κύπρο. «Η τωρινή πρόκληση της Τουρκίας, είναι χειρότερη από τα Ίμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Προδρόμου.

2. Μετά τη βεβαιωμένη παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας από την Τουρκία, υπήρξαν αντιδράσεις από τους Διεθνείς οργανισμούς; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αντέδρασαν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, όχι όμως και το Σ.Α. του ΟΗΕ .

Ήταν αποτελεσματικές αυτές οι αντιδράσεις; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Γιατί; Διότι οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά ήπιες. Πιο συγκεκριμένα:

Μετά από επίπονες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, προστέθηκε και η εξής παράγραφος. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του απέναντι στην αναζωπύρωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλεί την Τουρκία , να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Υπ' αυτές τις συνθήκες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βρεθεί μια συνολική λύση στην Κύπρο προς όφελος όλων των Κυπρίων». Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ. Κάμερον, δεν ήθελε να υπάρξει καν καταδικαστική αναφορά της Ε.Ε. για την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Επίσης, η Βρετανία, «μπλόκαρε» μαζί με τη Σουηδία και τη Φινλανδία διάβημα της Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη για την τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ήπια ήταν ακόμη και η αντίδραση των ΗΠΑ. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει την επιδρομή της στην ΑΟΖ της Κύπρου και να αποχωρήσουν τα πλοία της. Και γιατί ήταν ήπιες οι αντιδράσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ; Διότι η ΤΟΥΡΚΙΑ συνεχίζει απτόητη να καταγράφει την παρουσία της, άρα και τις απαιτήσεις της επί της Κυπριακής ΑΟΖ. Για μία ακόμη φορά, στην Ανατολική Μεσόγειο συγκρούονται: Η διεθνής νομιμότητα από τη μία πλευρά, με τα συμφέροντα ισχυρών κρατών και των πανίσχυρων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χρυσοφόρο τομέα της Ενέργειας, από την άλλη. Συγκρούονται δηλαδή, η ΙΣΧΥΣ του ΔΙΚΑΙΟΥ, με το ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ.

3. Γιατί, η Τουρκία, αγνοεί τα καταδικαστικά σε βάρος της κείμενα διεθνών οργανισμών; Διότι, ο πυρήνας της υπόθεσης, είναι η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την κρατική υπόσταση και τη διεθνή νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεπώς, προκύπτει εύλογα το εξής ερώτημα: Μπορεί μια χώρα, η Τουρκία, να έχει φιλοδοξίες να γίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να αναγνωρίζει και τα 28 κράτη-μέλη της Ένωσης, δηλαδή να θεωρεί ότι η Ε.Ε. έχει 27 μέλη, αγνοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία; Αρμοδία να απαντήσει είναι προφανώς η Ε.Ε.

4. Είναι εκβιαστική η πολιτική της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Η απάντηση έχει ως εξής: Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου , δήλωσε ότι, είτε θα μοιραστούμε τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο, είτε θα πρέπει να σκεφτούμε τη λύση δυο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο. Ουσιαστικά η Τουρκία προτείνει, να εγκαταλείψει η Κυπριακή Δημοκρατία τα κυριαρχικά της Δικαιώματα και να επιστρέψει στις ενδοκοινοτικές συνομιλίες με στόχο την υπογραφή μιας λύσης, τουρκικών προδιαγραφών, δηλαδή μια λύση στη «φιλοσοφία» του Σχεδίου Ανάν. Διαφορετικά, η Τουρκία θα επιβάλει με την στρατιωτική της ισχύ, την τριχοτόμηση της ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ των δυο συνιστώντων κρατών και της ιδίας, ως συν-δικαιούχου.!! Επίσης, συνιστά επίδειξη ισχύος η δήλωση του Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ (Πρωθυπουργός της Τουρκίας): "Το πλοίο Μπαρμπαρός θα κάνει τις σεισμικές έρευνες σύμφωνα με το πρόγραμμά του. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασίας του. Κανείς να μην προσπαθήσει να παρεμποδίσει τις έρευνες, διότι θα προκαλέσει κρίση.»

5. Υπάρχουν όμως δυο πολύ ισχυρές αποφάσεις, ικανές να ακυρώσουν τα τουρκικά σχέδια. Η πρώτη, είναι η απόφυση που πήρε το «Εθνικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας», να μην επιτρέψει άνοιγμα άλλων ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, μπλοκάροντας έτσι, την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Και η δεύτερη είναι, η αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005 , που απαντά στην Τουρκία και τονίζει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την τουρκική ενταξιακή πορεία είναι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου, θα πρέπει Ελλάδα κα Κυπριακή Δημοκρατία να ενεργοποιήσουν και τις δυο αποφάσεις, απαιτώντας τη συμμόρφωση της Τουρκίας, προς τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., εφόσον η Άγκυρα εξακολουθεί να επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

6. Η Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική η παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή, με την αποστολή μιας Φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού, στην περίπτωση που η Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση και θα αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην ΑΟΖ της Κύπρου; Η απάντηση είναι, μάλλον ΝΑΙ…. Αν και η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, είναι πολύ επιφυλακτική, με το επιχείρημα, ότι δεν θέλει να στρατικοποιήσει την κρίση. Ωστόσο, η παρουσία ελληνικής Φρεγάτας, έχει πλεονεκτήματα , όπως η επίδειξη σημαίας, που είναι μέρος της ναυτικής τακτικής. Η Ελληνική Κυβέρνηση το τελευταίο που θα επιθυμούσε τώρα, ήταν η εμπλοκή της σε μια σοβαρή Εθνική κρίση. Όμως, δεν μπορεί να αφήσει μόνη της την Κυπριακή Δημοκρατία να σηκώσει τα βάρος των τουρκικών προκλήσεων. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα μεταβεί τελικά στην Κύπρο καθ’ οδόν προς το Κάιρο, όπου στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική τριμερής Σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, με θέματα ενεργειακά και γεωπολιτικά. Το ανωτέρω τρίγωνο, σε συνδυασμό με το συμπληρωματικό Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, έχει εμμέσως πλην σαφώς, αντι-τουρκικό χαρακτήρα. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, είναι, αν όχι εχθρικές, πάρα πολύ κακές. Άρα η Τουρκία είναι απομονωμένη, χωρίς ισχυρούς συμμάχους στην Ανατολική Μεσόγειο, μια παράμετρος , που θα πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως, από την ελληνική και ελληνοκυπριακή διπλωματία.

7. Η Ελληνική και ελληνοκυπριακή διπλωματία θα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία, για την προβολή και καταδίκη της τουρκικής δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πολιτική Ερντογάν-Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της Τουρκίας» απέτυχε παταγωδώς και μετεξελίχθηκε σε «προβλήματα με όλους τους γείτονες». Επίσης , ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός Τύπος και σοβαρές αμερικανικές και ευρωπαϊκές δεξαμενές σκέψης κατηγορούν ευθέως την Τουρκία ότι είναι ο κύριος χρηματοδότης των τζιχαντιστών που, με το Κατάρ και τη Σ. Αραβία, τους εξόπλισαν, δήθεν, για να πολεμήσουν κατά του Άσαντ της Συρίας. Η Τουρκία , κατηγορείται ότι εξέθρεψε το τέρας του Ισλαμικού Σκοταδισμού , και παραλίγο να «παρασύρει» και τις ΗΠΑ να ενισχύσουν με σύγχρονα όπλα τους Τζιχαντιστές.

8. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ). Σύμφωνα με τη Νέα σύμβαση του ΟΗΕ , για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, ως αποκλειστική οικονομική ζώνη, ή όπως τη λέμε χάριν συντομίας ΑΟΖ, είναι, το τμήμα της θάλασσας που ξεκινάει από το τέλος των χωρικών υδάτων και μπορεί να επεκταθεί μέχρι και σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων για τις ανοικτές θάλασσες. Στην Αποκλειστική Οικονομική ζώνη, που ξεκινάει εκεί όπου τελειώνουν τα χωρικά ύδατα, το παράκτιο κράτος, έχει κυριαρχικά δικαιώµατα, μόνο για την αλιεία και για σκοπούς εξερεύνησης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων, που βρίσκονται στο βυθό. Δεν ασκεί όμως κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα ασφάλειας, όπως για παράδειγμα, δεν μπορεί να ασκήσει νηοψίες.
*
ΓΕΝΙΚΑ: Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφική θέση της, τις στρατιωτικές της δυνατότητες και το πολιτικο-διπλωματικό ρόλο, που μπορεί να έχει, στις μείζονος σημασίας γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επιδιώκει να διαπραγματευθεί τη συμμετοχή της στη Δυτική Συμμαχία στον Πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, με όρους που θα εξυπηρετούν τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα. Μεταξύ αυτών και η λύση του Κυπριακού. Είναι προφανές ότι η Άγκυρα, απαιτεί λύση στο Κυπριακό, που θα της εξασφαλίζει τη «μερίδα του λέοντος» στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της Κύπρου. Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις της και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία , παρότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της και στα νοτιοανατολικά σύνορά της (αιματηρός πόλεμος ΚΟΥΡΔΩΝ με Τζιχαντιστές), επέλεξε τώρα να προκαλέσει σοβαρή κρίση στην Κύπρο. Γιατί; Διότι, εκτιμά ότι, επειδή Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε καταφανή οικονομική αδυναμία και λόγω περιορισμού των δαπανών δεν είναι διπλωματικά και στρατιωτικά ισχυρές, (τουρκική εκτίμηση). Άρα, θα είναι εύκολα υποκείμενα εκβιασμού και επιρρεπείς σε υποχωρήσεις στις τουρκικές αξιώσεις. Αυτή όμως η τουρκική συμπεριφορά, καταδεικνύει και τον καιροσκοπισμό της Τουρκίας, αλλά και την περιφρόνησή της στη διεθνή νομιμότητα. Αλλά αυτή η διαπίστωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τουρκική έκνομη συμπεριφορά, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αφορά κυρίως τη Διεθνή Κοινότητα, αφού είναι υποχρεωμένη να προστατέψει το κύρος του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ακόμη και την ασφάλεια και την σταθερότητα μιας πολύ εύφλεκτης περιοχής, όπως η Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, από την αναθεωρητική πολιτικής της Άγκυρας.
Του Χρήστου Α. Καπούτση

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/8_30.html

Ισραήλ: Ανακάλεσε τον πρέσβη του στη Σουηδία λόγω αναγνώρισης της Παλαιστίνης

Ισραήλ προς Σουηδία: Η Μέση Ανατολή πιο περίπλοκη από τα έπιπλα ΙΚΕΑ

Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ.
 Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρέσβη του στη Σουηδία, μετά την αναγνώριση, από πλευράς της τελευταίας, του Κράτους της Παλαιστίνης την Πέμπτη.

Η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης η οποία αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος.


Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρομ τόνισε ότι η χώρα της προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω του γεγονότος ότι η Παλαιστίνη καλύπτει τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου για να αναγνωριστεί σαν κρατική οντότητα.




«Υπάρχει έδαφος, λαός και κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη. 

Ναυτεμπορική

Ισραήλ προς Σουηδία: Η Μέση Ανατολή πιο 

περίπλοκη από τα έπιπλα ΙΚΕΑ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Avigdor Liberman, μίλησε κατά της απόφασης της Σουηδίας για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή απόφαση που ενισχύει τους εξτρεμιστές».


Με το ειρωνικό σχόλιο ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πιο περίπλοκη από τα συναρμολογούμενα έπιπλα της σουηδικής εταιρείας ΙΚΕΑ, απάντησε την Πέμπτη το ισραηλινό ΥΠΕΞ στην σημερινή απόφαση της Στοκχόλμης να αναγνωρίσει την Παλαιστινιακή Αρχή ως κράτος.

Η Σουηδία προέβη σήμερα (30 Οκτωβρίου) σε επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Margot Wallstrom, λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Στοκχόλμη δεσμεύτηκε να προβεί στην αμφιλεγόμενη κίνηση.

Ενίσχυση εξτρεμιστών
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Avigdor Liberman, μίλησε κατά της απόφασης της Σουηδίας, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή απόφαση που ενισχύει τους εξτρεμιστές».

Είπε ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε μια συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους είναι μέσω διαπραγματεύσεων, και μέτρα όπως αυτό ενισχύουν μόνο τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις των Παλαιστινίων.

«Είναι πάρα πολύ κακό που η κυβέρνηση της Σουηδίας επέλεξε να υιοθετήσει το μέτρο αυτό που κάνει μεγάλη ζημιά και δεν έχει κανένα όφελος. Η Σουηδία πρέπει να καταλάβει ότι οι σχέσεις στη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο περίπλοκες από ό, τι τα συναρμολογούμενα έπιπλα της εταιρείας IΚΕΑ», είπε ειρωνικά.
 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/268629/israil-pros-souidia-i-mesi-anatoli-pio-periploki-apo-ta-epipla-ikea/#ixzz3Hf401Yen

Πύραυλος της NASA εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση [Βίντεο]



O πύραυλος της NASA με το όνομα Antares εκτοξεύτηκε από τη βάση της Βιρτζίνια, όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά εξερράγη και καταστράφηκε εντελώς.
Ευτυχώς δεν υπήρχε πλήρωμα σε αυτόν ενώ σύμφωνα με τη NASA όλοι όσοι δούλευαν για την εκτόξευση στη γύρω περιοχή έχουν καταμετρηθεί και είναι καλά στην υγεία τους.
Ο πύραυλος θα έμπαινε σε τροχιά για να φτάσει στο διεθνή διαστημικό σταθμό και μετέφερε εξοπλισμό και προμήθειες για τους έξι ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν.
«Η NASA και η Orbital Sciences συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με το σφάλμα που προέκυψε στο Orbital RS-3, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.
Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος «εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Δ.Δ.Σ. ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22», σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences «δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις» πριν από την εκτόξευση.



http://www.apocalypsejohn.com/2014/10/puraulos-tis-nasa-ekserragi-ligo-meta-tin-ektokseusi-video.html


ΠΡΟΣΟΧΗ στις λάμπες οικονομίας! (φωτογραφίες σόκ)

Αντί να καίμε λίγο παραπάνω ρεύμα, όπως ισχυρίζονται οι ¨επιστήμονες-μπίζνεσμαν¨, μολύνουμε τον πλανήτη με τον υδράργυρο, την ίδια στιγμή που καταργήθηκε (ο υδράργυρος) από τα θερμόμετρα.

Έτσι κάθε σπίτι αντί του ενός θερμομέτρου (υδραργύρου) , έχει ας πούμε 5 έως 15 λάμπες (υδραργύρου). Οι σοφοί μπίζνες-οικολόγοι σίγουρα θα τις αντικαταστήσουν με κάτι ακριβότερο και αρχικά οικολογικό, αφού θα μας κρύψουν του κινδύνους του νέου προϊόντος. Επιστήμονες χωρίς συνείδηση και οικολόγοι χωρίς οικολογική ευαισθησία.


Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.

Η λάμπα ήταν απ αυτές τις καινούριες οικονομίας που έχουν υδράργυρο μέσα (γι’ αυτό και πρέπει να ανακυκλώνονται όταν καίγονται).

Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε και πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).

Κατεβαίνοντας από τη καρεκλά ο τύπος έκανε το λάθος και πάτησε τα γυαλιά ενώ ήταν ξυπόλητος!

Το αποτέλεσμα ήταν να… δηλητηριαστεί το πόδι του από τον υδράργυρο!

Πέρασε 2 βδομάδες στην εντατική με το φόβο να του ακρωτηριάσουν το πόδι.


Γι αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή σ’ αυτές τις λάμπες, κι αν τύχει και σπάσουν, σε καμιά περίπτωση μη πλησιάσετε και το εισπνεύσετε, ούτε να μαζέψετε τα γυαλιά με την ηλεκτρική σκούπα!


Περιμένετε 15 λεπτά να κατασταλάξει το αέριο με τη σκόνη της λαμπάς και σκουπίστε το πάτωμα με απλή σκούπα, βαλτέ τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι και ΜΗ το πετάξατε στα απλά σκουπίδια!


Αν αντέχετε δείτε το τις σχετικές φωτογραφίες!





ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Προκλητική επιχείρηση αφελληνισμού  της νήσου Στρογγύλης κοντά στην Τουρκία
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιλαμβάνεται την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων έναντι της Τουρκίας Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις καταγγελίες των κατοίκων και φαντάρων της Στρογγύλης, για την «εκκένωση» του νησιού με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Καταγγελίες που ζητούσαν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι να τις… πνίξουν, εσκεμμένα όπως πολλοί είπαν, τα συστημικά ΜΜΕ στο χείμαρρο της επικαιρότητας.
Ξεκινήσαμε μια άτυπη διαδικασία… σιωπηρής παράδοσης της Στρογγύλης στους Τούρκους ή την είχαμε ήδη δώσει με συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία φρόντισε να το κρατήσει μυστικό και όταν κάτι πήγε να αχνοφανεί στον ορίζοντα, επεδίωξε να το πνίξει και να το αγνοεί επιδεικτικά ώσπου να ξεχασθεί;


 Ποια είναι η νήσος Στρογγύλη για την οποία εκείνο το διάστημα είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της γνωστής εισήγησης του, να χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός χώρος;
Γιατί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αυθαίρετα και μπαίνοντας σε αρμοδιότητες άλλου υπουργείου έκανε αυτήν την απρόσμενη κίνηση;
Γιατί ο τότε αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναίρεσε αμέσως την «αρχαιοποίηση» της νήσου Στρογγύλης;
Ευτυχώς που έβαλε ο Θεός το χέρι του είπαν πολλοί, γνώστες των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο Καστελλόριζο για την τύχη της Στρογγύλης, τα τελευταία πολλά χρόνια.
Ποτέ κανείς δεν έδωσε απαντήσεις για το καυτό αυτό θέμα που αφορά την εθνική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και τα νησιά της.
Αντιθέτως, δημιουργήθηκε σύγχυση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ανατολικότερο σημείο της Ελληνικής επικράτειας.
Το εξαιρετικά μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται πολύ κοντά στο Καστελλόριζο. Ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγίστης και γεωγραφικά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελλόριζο), το οποίο απαρτίζεται από 14 νησίδες εκ των οποίων οι τρεις μεγαλύτερες (Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη) κατοικούνται και ανήκουν στο δίκτυο «Natura», κάτι που αυτόματα συνεπάγεται περιορισμένη και υπό όρους οικονομική εκμετάλλευση).
Στη νότια πλευρά της Στρογγύλης υπάρχει φάρος για τους ναυτιλομένους. Το σημείο αυτό ήταν το ανατολικότερο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τη στιγμή της εισόδου της Κύπρου σε αυτή.
Μετά από όσα προηγήθηκαν, στο νησί δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, παρά μόνο μικρό απόσπασμα καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού και ένας Φαροφύλακας.
Ο χαρακτηρισμός της νήσου Στρογγύλης ως «αρχαιολογικός χώρος» φαίνεται πως ολοκληρώνεται για τη χώρα μας με το πλήρες… γκριζάρισμα της περιοχής και της παράδοσής της στους Τούρκους με διαφορετική μέθοδο.
Όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, η ΑΟΖ θα σταματούσε να υπάρχει για την Ελλάδα στο σημείο, καθώς σε αρχαιολογική περιοχή απαγορεύεται η οικονομική δραστηριότητα. Άρα, χάνεται αυτόματα και το δικαίωμα ανακήρυξης ΑΟΖ. Ποια είναι τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την ανθελληνική διαδικασία;
Αυτό το ερώτημα που από το Σεπτέμβριο του 2013 απασχολεί τους Έλληνες δεν απαντήθηκε ποτέ για τη νήσο Στρογγύλη. Ισως, γιατί καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Γιατί από τη στιγμή που η Στρογγύλη δεν μετετράπη σε «αρχαιολογικό χώρο» σύμφωνα με τις επιθυμίες του κ. Βενιζέλου, χάθηκε και η παραμικρή ελληνική ταυτότητα στο νησί;

Μήπως τελικά η Στρογγύλη δεν είναι πια Ελληνική;
Η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε στο νησί τη δύναμη των καταδρομέων (αφού καταγγέλθηκε εντονότατα από παντού η φημολογία και μόνο περί πρόθεσης απομάκρυνσής τους), φρόντισε όμως να… απαγορεύσει τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις, αλλά και τη μόνιμη κατοικία στο νησί από Έλληνες;
Και προς πλήρη επιβεβαίωση των παραπάνω, το Newsbomb.gr αποκαλύπτει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που συνέβη πρόσφατα στη Στρογγύλη, για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε μια ενέργεια ντροπιαστική για τα εθνικά μας συμφέροντα, κυρίως για το πατριωτικό αίσθημα των ακριτών που ζουν στο Καστελλόριζο.
Ενα γεγονός που αποτελεί ακράδαντη επιβεβαίωση ότι το νησί βρίσκεται σε σύγχυση ιδιοκτησίας και υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.
Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει την εντολή που δόθηκε από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην απλωθεί η Ελληνική σημαία στο νησί Στρογγύλη, σε μια στιγμή σπουδαία για τον τόπο, που σήμερα μόνο λίγοι καταδρομείς κατοικούν.
Ποιον Έλληνα πατριώτη θα ενοχλούσε μια σημαία 150 τετραγωνικών σε ένα ελληνικό νησί; Μια τεράστια ελληνική σημαία απλωμένη σε ελληνική επικράτεια;
Μήπως ξεφεύγουμε από τα όρια της λογικής;
Αποκαλύπτουμε μια απλή ιστορία που οδηγεί τον κάθε Έλληνα να διεκδικήσει από την ελληνική κυβέρνηση μια απάντηση για το αν η Στρογγύλη είναι ακόμα ελληνική ή όχι.
Τι συμβαίνει στο νησί των κομάντος και γιατί δεν επιτρέπεται το αυτονόητο, να επισκεφθούν το νησί Έλληνες;
Το χρονικό της ντροπής…
Εδώ και καιρό το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτιζόταν με χρήματα Ελλήνων χορηγών πάνω στην Στρογγύλη. Το Newsbomb.gr θα φέρει σύντομα στη δημοσιότητα όλο το παρασκήνιο και το ρεπορτάζ για τους Έλληνες που προσφέρουν στον τόπο και στο έθνος αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί. Έλληνες που έδωσαν χρήματα να χτιστεί η εκκλησία, που προσέφεραν τα χρήματα να επισκευασθούν τα σκάφη του στρατού που ήταν ανύπαρκτα στην περιοχή, που συνέδραμαν οικονομικά για να αγοράσουν ρουχισμό στο στρατό και σημαίες για την τοποθέτησή τους στο νησί.
Έλληνες υπερήφανοι που σήμερα φροντίζουν με ιδιωτική πρωτοβουλία για το έθνος την πατρίδα και τα σύνορά μας, αυτά που όφειλε να είχε διασφαλίσει το κράτος…
Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ως είθισται έπρεπε να γίνουν τα θυρανοίξια στο μικρό ναό, σύμφωνα με τους κανόνες της ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Και για το λόγο αυτό, είχε προγραμματιστεί η άφιξη στο νησί του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας, του υπουργού Αμυνας, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αμυνας, ώστε μαζί με άλλους επισήμους και μη, να παραβρεθούν μαζί με το στρατό στην εορταστική αυτή τελετή στη νήσο Στρογγύλη.
Μάλιστα, καθώς επρόκειτο να παραβρεθεί και ο μητροπολίτης Σύμης ο οποίος είναι υπερήλικας είχε παραγγελθεί ειδικό ιδιωτικό ελικόπτερο (δεν θα πληρωνόταν από χρήματα του δημοσίου αλλά από ιδιώτη ) για να τον μεταφέρει στο νησί ώστε να είναι εκεί σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολή του.
Με πρωτοβουλία ιδιωτών και όχι χρήματα του δημοσίου, είχαν παραγγελθεί σημαίες για την ημέρα της γιορτής, ώστε να απλωθούν στο νησί και να παραμείνουν εκεί για πάντα.
Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι η μεγαλύτερη σημαία που είχε παραγγελθεί για να τοποθετηθεί στην πλαγιά του νησιού ήταν 150 τετραγωνικά και θα κάλυπτε 10 επί 15 μέτρα του εδάφους της Στρογγύλης.
Φαίνεται όμως ότι μια εκδήλωση υπέρ της Ελλάδας και της θρησκείας μας σε ελληνικό έδαφος απέναντι από την Τουρκία δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση…
Ξαφνικά όλα απαγορεύθηκαν…
Εντολή άνωθεν, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, απαγόρευσε και την προσγείωση του ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο και την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας των 150 τετραγωνικών μέτρων αλλά και την επίσημη επίσκεψη των υπουργών άμυνας και εμπορικής ναυτιλίας στο νησί.
«Καμία τελετή, κανείς υπουργός και κανένας κάτοικος δεν θα πατήσει στο νησί στα θυρανοίξια του ναού…».
Αυτή ήταν η εντολή – διαταγή που είχε σταλεί από την Αθήνα, παγώνοντας όσους επρόκειτο να παραβρεθούν και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την εντολή είχε δώσει ο υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για λόγους που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει και που θα πρέπει να τους εξηγήσει στον ελληνικό λαό…
Στο Καστελόριζο οι κάτοικοι έκλαιγαν που τους απαγορεύτηκε, ουσιαστικά, η πρόσβαση στη Στρογγύλη σε μια ευλογημένη στιγμή για τον τόπο τους. Την ώρα που έφευγαν τα σκάφη για να μεταφέρουν μετά από πολλές διαπραγματεύσεις τουλάχιστον τον στρατιωτικό ιερέα και ορισμένους στρατιώτες, τον μητροπολίτη Σύμης, το μηχανικό που έχτισε το εκκλησάκι και κάποιους από τους χορηγούς όλης αυτής της διαδικασίας, η κόρη του φαροφύλακα ξέσπασε σε λυγμούς καθώς επιθυμούσε διακαώς να βρεθεί στο νησί για τη στιγμή αυτή.
Οι 70 καταδρομείς που βρίσκονται στην Στρογγύλη ήταν οι μοναδικοί που παραβρέθηκαν τελικά στα θυρανοίξια . Αυτοί έψαλαν, αυτοί μετέφεραν τον ηλικιωμένο μητροπολίτη , αυτοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αυτοί προφανώς πληγώθηκαν όταν απαγορεύθηκε να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή του υπουργείου Αμυνας που μας μετέφερε το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε στο νησί, τόνισε ότι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, δεν έκρυψαν το θυμό και τη ντροπή που τους κυρίευσε, δακρύζοντας οι περισσότεροι που δεν μπόρεσαν να απλώσουν την ελληνική σημαία στην πλαγιά του νησιού.
Την ώρα της τελετής οι στρατιώτες ήταν πραγματικά συγκινημένοι, ακούγοντας το στρατηγό τους, να δηλώνει υπερήφανος για τους κομάντος του και να τους μιλά για την αξιοπρέπεια και την ελληνική περηφάνια που εκείνη τη στιγμή όλοι την ένιωσαν στον υπέρτατο βαθμό, εκτός -βέβαια- από εκείνους που απαγόρευσαν να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται απέναντι από την Τουρκία.
«Τι είναι αυτά που αγνοούμε δηλαδή εμείς; Ούτε η ελληνική σημαία δεν μπορεί να ανέβει;» ρώτησε κάποιος από την ομάδα που παραβρέθηκε στα θυρανοίξια και ήταν ένας από τους Έλληνες χορηγούς που βοήθησαν οικονομικά για την ανέγερση της εκκλησίας αλλά και την προσφορά ενίσχυσης στο στρατό.
Ετσι λοιπόν, προστέθηκε άλλη μια σελίδα ντροπής για το έθνος από τους κυβερνώντες αυτής της χώρας. Μια ταπεινωτική ενέργεια που πλήγωσε τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν σε μια περίοδο που η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο και τα ανοικτά της Κύπρου, γνωρίζοντας -φυσικά- ότι έχει να κάνει στην Ελλάδα με πολιτικούς που δεν τολμούν σηκώσουν την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος.
Άλλη μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητά απαντήσεις.
Σε ποιον ανήκει η Στρογγύλη τελικά κ. υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας;
 

Hellas Now
http://secretproduction.gr

Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη στον Άρειο Πάγο για Προβόπουλο, Βγενόπουλο και τον εισαγγελέα της έρευνας

Μετά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για την υπόθεση της Marfin και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητάει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης και να  ερευνηθούν εκτός των άλλων, οι ευθύνες του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου γιατί απέκρυψε στοιχεία για την υπόθεση της Marfin, αλλά και του εισαγγελέα Ιωάννη Μωραϊτάκη, ο οποίος  έθεσε στο αρχείο την υπόθεση δανειοδότησης της Μονής Βατοπεδίου από τη Marfin Bank με 175 εκατομμύρια ευρώ, βασιζόμενος...
στους ισχυρισμούς του Προβόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι όλα έγιναν καλώς. Η αρχειοθέτηση αυτή, στηρίχτηκε σε στοιχεία που σήμερα αποδεικνύονται αναληθή.
Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη
"Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2014

Προς
Την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

ΑΝΑΦΟΡΑ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη
Κυρία Εισαγγελέα
Τα τελευταία τρία χρόνια, έχω πραγματοποιήσει πληθώρα ερευνών σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών έχουν δημοσιοποιηθεί και σε πολλές των περιπτώσεων έχουν προκαλέσει εισαγγελικές παρεμβάσεις και έρευνες. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως τις περισσότερες φορές, αυτές οι εισαγγελικές έρευνες είτε δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος και των υπευθύνων, είτε ακυρώνονται με νομικισμούς και καταθέσεις ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και όχι μάρτυρες. Οι εισαγγελείς δηλαδή καλούν τους υπό έλεγχο να καταθέσουν ως μάρτυρες αντί να αναζητήσουν τις ευθύνες τους και το ρόλο τους, όχι απλώς σε αδικήματα, αλλά σε αυτό που είναι η κατάρρευση του Τραπεζικού Συστήματος.
Αυτό που πρακτικά συνέβη, είναι πως οι ελληνικές Τράπεζες, με ευθύνη αυτών που τις διοίκησαν και των τραπεζιτών, δημιούργησαν σκάνδαλα, καταχράστηκαν χρήματα μέσω off shore εταιρειών και εικονικών δανείων τα οποία διαγράφησαν ως χρέη, έφαγαν χρήματα των καταθετών χωρίς να ελεγχθούν από τα θεσμικά όργανα ελέγχου. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης,αυτές οι «μαύρες τρύπες» στις τράπεζες, εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της κρίσης και ανακεφαλαιοποιήθηκαν για να μην καταρρεύσουν οι Τράπεζες. Οι θεσμικοί παράγοντες, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤΤΕ), δια του Διοικητή της, φρόντισε να ενισχύσει αυτή την εικόνα πως οι ελληνικές Τράπεζες ήταν θύματα της κρίσης και των Ελληνικών Ομολόγων που κουρεύτηκαν.  Απ’ ό,τι μπορείτε να διαπιστώσετε, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, ερευνούν πολλές υποθέσεις που συνδέουν τους Τραπεζίτες με αυτή τη λειτουργία. Δηλαδή τα σκάνδαλα τα ερευνούν οι εισαγγελείς, αλλά δεν τα έχει ελέγξει η ΤΤΕ, πριν εξελιχθούν ως σκάνδαλα. Ακόμη όμως και στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας, στελέχη της ΤΤΕ, τα οποία δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, παίζουν συγκαλυπτικό ρόλο.
Θα ήθελα να σας εκθέσω συγκεκριμένα την υπόθεση που αφορά τη λειτουργία της Τράπεζας Marfin στην Ελλάδα η οποία ερευνήθηκε από Εισαγγελέα Εφετών αρχειοθετήθηκε και παραμένει στο αρχείο παρά την ύπαρξη νέων συγκλονιστικών στοιχείων από την Εισαγγελική και Κοινοβουλευτική έρευνα στην Κύπρο. Τα στοιχεία αυτά θέτουν ενδεχόμενο ευθυνών του επικεφαλής της Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου, του Διοικητή της ΤΤΕ Γεωργίου Προβόπουλου αλλά και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Μωραϊτάκη.
Μετά την έρευνα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Δημήτρης Τσιρώνης, παρέδωσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πόρισμα για τον τρόπο δανειοδότησης της Μονής Βατοπεδίου από την Marfin. Η δανειοδότηση της Μονής, ήταν τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού και πολιτικής δανειοδότησης από την Τράπεζα, υπό την Προεδρία του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Η Τράπεζα δανειοδοτούσε επιχειρήσεις,επιχειρηματίες ακόμη και Μονές με διαδικασίες που αρκετές φορές ήταν παράνομες,παράτυπες ή πέρα από κάθε έννοια τραπεζικής τακτικής όπως επισημαίνουν πορίσματα της ΤΤΕ τα οποία δεν έχουν ληφθεί υπόψην από τον Εισαγγελέα. Ως εγγύηση για αυτά τα δάνεια έμπαιναν οι μετοχές του Ομίλου MIG συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου που αγόραζε ο δανειολήπτης. Η διαδικασία αυτή δεν είναι παράνομη αν ισχύουν δύο όροι:
1. Η Τράπεζα οφείλει να αφαιρέσει από τα ίδια κεφάλαιά της τα δάνεια που έδωσε για αγορά δικών της μετοχών ή μετοχών του ομίλου της.
2. Σε περίπτωση που οι μετοχές που μπαίνουν ως εγγύηση χάσουν την αξία τους,ο δανειολήπτης είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη διαφορά.
Αυτοί οι δύο όροι οι οποίοι δεν τηρήθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα, δεν απασχόλησαν την εισαγγελική έρευνα.
Υπάρχει όμως και μία άλλη πλευρά. Η δανειοδότηση «επενδυτών» της MIG με δάνεια της Marfin, δημιουργούσε την εντύπωση στο κοινό πως πρόκειται για μια θηριώδη επιχειρηματική δραστηριότητα (έγινε έτσι αύξηση μετοχικού κεφακλαίου MIG 5 δισ. ευρώ) ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για δάνεια από την Τράπεζα που με την πτώση των μετοχών δεν είχαν κάλυψη. Μπαίνει δηλαδή το ερώτημα αν εξαπατήθηκε ή χειραγωγήθηκε το επενδυτικό κοινό.
Όλα όσα σας παραθέτω δεν είναι προσωπικά συμπεράσματα αλλά αποτελέσματα Ελέγχου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤΤΕ. Η ΤΤΕ σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) έκανε έλεγχο στην Τράπεζα του οποίου τα αποτελέσματα συνόψισε σε Πόρισμα τον Ιούνιο του 2009. Τα αποτελέσματα αυτού του Πορίσματος δεν λαμβάνονται υπόψην στην Εισαγγελική έρευνα του κυρίου Μωραϊτάκη.
Τρία πορίσματα
Η εικόνα την οποία παρουσίαζε η Τράπεζα ήταν σαφής και επικίνδυνη για το πιστωτικό σύστημα. Αυτό ήταν σε γνώση του Διοικητή της ΤΤΕ κυρίου Γ. Προβόπουλου. Η περιγραφή των κινδύνων και της εξωτραπεζικής πρακτικής υπάρχουν
1.  Στο Πόρισμα Ελέγχου της ΤΤΕ τον Ιούνιο 2009.
2.  Στο Πόρισμα Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου το 2011.
3. Στο Πόρισμα Ελέγχου της ελεγκτικής εταιρείας της Τράπεζας Pricewater House and Coopers.
Είναι χαρακτηριστικά όσα καταγράφονται στη «Συμπληρωματική Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως για το θέμα ‘’η λειτουργία των θεσμών του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος’’» της Βουλής της Κύπρου τον Μάιο του 2014 την οποία και σας επισυνάπτω:
Προβληματικά δάνεια
«...διαπιστώθηκε πως η Τράπεζα αναλάμβανε αυξημένους πιστωτικούς κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυτοί... προκύπτουν κυρίως από τα χαρακτηριστικά των δανείων που παραχωρούνταν για επενδυτικούς σκοπούς, τα οποία είχαν μεγάλη διάρκεια με αποπληρωμή στη λήξη, ανεπαρκή κάλυψη με εξασφαλίσεις ουσίας και υψηλή συγκέντρωση σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο (σ.σ. εννοεί τη MIG)». (Συμπληρωματική έκθεση Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου σελίδα 44)

Μετοχοδάνεια MIG χωρίς να απαιτείται κάλυψη με την πτώση των μετοχών
«...σε σχέση με τις χορηγήσεις για αγορά μετοχών,τα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς προς τον Όμιλο MIG και άλλους πελάτες της, καθώς και ορισμένες άλλες παρατηρήσεις που κατέδειξαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που δεν τηρήθηκε η πιστωτική πολιτική της Τράπεζας ή οι όροι και ο σκοπός της χορήγησης δεν ήταν σε συνάφεια με τη συνετή τραπεζική πρακτική,περιλαμβανομένων σημαντικών παρατυπιών στη συμπλήρωση των συμβατικών εγγράφων των δανείων εξασφαλίσεων, κενών στις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά τη χορήγηση των εν λόγω δανείων και μη τήρηση των όρων που τέθηκαν από τις εγκριτικές αρχές.Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις χορηγήσεις για αγορά μετοχών,των οποίων τα ποσά ανέρχονταν στα πιο πάνω αναφερόμενα, οι εποπτικές αρχές είχαν επισημάνει ότι οι χορηγήσεις αυτές είχαν δοθεί αρχικά έναντι σημαντικού καλύμματος μετοχών, αλλά λόγω της γενικότερης πτώσης των τιμών των μετοχών  είχε δημιουργηθεί σημαντικό άνοιγμα εξασφαλίσεων το οποίο οι πελάτες δεν κλήθηκαν να καλύψουν όπως προνοούσε η έγκριση. Περαιτέρω οι ίδιες αρχές είχαν διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα αποπληρωμής των χορηγήσεων αυτών προέβλεπε την καταβολή μόνο τόκων για όλη την περίοδο χορήγησης, αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού της χορήγησης στη λήξη της και ότι αρκετοί από τους πιστούχους ήταν εταιρείες για τις οποίες δεν υπήρχαν στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση και δεν είχαν ληφθεί οι προσωπικές εγγυήσεις τους,παρ όλο που η θέση της Τράπεζας ήταν ότι οι χορηγήσεις αυτές δόθηκαν σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια». (σελίδα 46 και 47)
«Όσον αφορά τα δάνεια που δόθηκαν για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, παρατηρείται ότι σημαντικό μέρος των δανείων έληξε τον Ιούνιο του 2010 χωρίς να αποπληρωθούν πλήρως» (σελίδα 58)
«Τα εν λόγω μετοχοδάνεια... είναι τριπλάσια των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου Marfin, δόθηκαν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τους δανειζόμενους λόγω των στενών δεσμών μεταξύ της MIG και Marfin και η εξόφλησή τους έχει ορισθεί εφάπαξ μέσα στα επόμενα χρόνια... Με δεδομένο ότι η μετοχή της MIG στο ΧΑΑ έχει απολέσει σχεδόν το 90% της αρχικής τιμής της στην οποία διενεργήθηκε η αύξηση του κεφαλαίου το καλοκαίρι του 2007,τα δάνεια αυτά παρουσιάζουν τεράστια ανοίγματα κάλυψης με αυξημένους κινδύνους για τη βιωσιμότητα της Τράπεζας». (σελίδα 71)
Περίπτωση Ζολώτα
«Ο όμιλος Ζολώτα απολαμβάνει συνολικές χρηματοδοτήσεις από το κατάστημα Ελλάδος ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτή, μέλους επιτροπής, που τέθηκαν ενώπιον της επιτροπής κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 14 Απριλίου 2014 το ποσό αυτό στη συνέχεια ανήλθε σε 729 εκατομμύρια). Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης προς τον εν λόγο όμιλο αφορά τις εταιρείες Focus Maritime (254 εκατ.) και Terra Stabile (238,9 εκατ.). Ο έλεγχός μας κατέδειξε εκ πρώτης όψεως σημαντικές αδυναμίες/παραλείψεις τόσο κατά την έγκριση όσο και κατά την παρακολούθηση της έκθεσης στις προαναφερόμενες δύο εταιρείες... Η τράπεζα δεν καθόρισε μέγιστο περιθώριο ασφάλειας η παραβίαση του οποίου θα καθιστούσε την υποχρέωση του πελάτη άμεσα πληρωτέα (margin call). Πέραν τούτου,το περιθώριο ασφαλείας έπρεπε να διασφαλίζεται με την ενεχυρίαση μετρητών». (σελίδες 54 και 55)
Σύγκρουση συμφερόντων
«Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα πλαίσια ελέγχου που δινεργήθηκε από το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, υπάρχει αριθμός συμβάσεων για τις οποίες οι σημαντικές ελλείψεις/αδυναμίες στις συμβάσεις/νομικά έγγραφα παραμένουν μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις όπως η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, το εμπλεκόμενο δικηγορικό γραφείο είναι το γραφείο «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». (σελίδα 59)

Πόρισμα ελέγχου της Pricewater House and Cooper
Η ίδια η εταιρεία ελέγχου της Τράπεζας σημειώνει  «Στη Marfin Egnatia Bank καταγράφηκαν στο παρελθόν περιπτώσεις ουσιαστικών παραλείψεων στην τεκμηρίωση (π.χ. δάνεια που αφορούσαν την MIG). Αυτές οφείλονται στην περιστασιακή πρακτική θυσιασμού της ορθής τραπεζικής πρακτικής προς όφελος της αύξησης της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας... Περαιτέρω οι επιπτώσεις επί των προβλέψεων επισφαλειών για τις χορηγήσεις και σε μικρότερο βαθμό στη ρευστότητά μας, θα ήταν λιγότερο σοβαρές εάν εφαρμοζόταν πάντοτε οι κανόνες της ορθής τραπεζικής πρακτικής στις χορηγήσεις. Η ανώτατη διοίκηση στην Ελλάδα επέδειξε περιφρόνηση προς τις αρχές της διασποράς του κινδύνου και παραβίασαν τα κριτήρια χορηγήσεων κατά την έγκριση χορηγήσεων που εξέθεσαν την τράπεζα σε επισφάλειες στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε σύγκρουση συμφερόντων αφού ήταν άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη MIG. Οι πλείστες των εν λόγω περιπτώσεων κατέληξαν σε σοβαρές προβλέψεις επισφαλειών. Περαιτέρω το πρόβλημα ρευστότητας της τράπεζας επιδεινώθηκε από τις χορηγήσεις δανείων ακόμη και σε καιρούς μέγιστης δυσκολίας» (σελίδες 62 και 63)
Τι δεν είδε και γιατί η εισαγγελική έρευνα;
Όλα τα στοιχεία που παραθέτει η Έκθεση του Κυπριακού Κοινοβουλίου, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν από την εισαγγελική έρευνα, αφού αντλούν την πληροφόρηση από επίσημα ελληνικά έγγραφα και πορίσματα. Πρωτίστως θα έπρεπε να ερευνηθεί ο ρόλος των ελεγκτικών μηχανισμών και κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδος. Άλλωστε κατεθέτοντας το Πόρισμα της Ελληνικής Βουλής για τη δανειοδότηση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρός της Δημήτρης Τσιρώνης, είχε εντοπίσει τις ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος τις οποίες και υπεδείκνυε. Απ ό,τι προκύπτει όμως ,ο εισαγγελέας Μωραϊτάκης, αντί να ερευνήσει αυτές τις ευθύνες, ζήτησε από τον Γ. Προβόπουλο ο οποίος θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος, να απαντήσει αν όσα έγιναν με τη Marfin ήταν σωστά. Όπως ήταν φυσικό ο κύριος Προβόπουλος δεν ενοχοποίησε τον εαυτό του ως ελεγκτή ενός τραπεζικού συστήματος που κατέρρευσε.
Με την Εισαγγελική Διάταξη 5/2012 ο Εισαγγελέας Ιωάννης Μωραιτάκης αρχειοθέτησε την υπόθεση επικαλούμενος (και όχι αμφισβητώντας ή ερευνώντας) την επιχειρηματολογία του κυρίου Προβόπουλου.
Ιδού τι προκύπτει από τα νέα στοιχεία γι αυτή την επιχειρηματολογία που εγγράφως απέστειλε ο κύριος Προβόπουλος.
Ισχυρισμός Προβόπουλου: «Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας διαμορφωνόταν σταθερά, παραμένει δε και σήμερα, άνω του εποπτικού ελαχίστου ορίου. Τούτο ισχύει τόσο για την Marfin Egnatia Bank (σε ατομική βάση) όσο και για τον εποπτευόμενο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όμιλο του οποίου επικεφαλής είναι η Marfin Popular Bank (σε ενοποιημένη βάση»
Τι προκύπτει: Όπως παραδέχεται ο Γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Cyprus Popular Bank Public, το πρόβλημα με το χάσμα στο χαρτοφυλάκιο της θυγατρικής τράπεζας στην Ελλάδα υφίστατο από το 2008. Με δήλωσή του Προέδρου του πρώην Δ.Σ της ίδιας της Τράπεζας κ Μ Σαρρή διαβεβαιώνει πως «το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω θυγατρικής ήταν ιδιαίτερα προβληματικό, αφού τα χορηγηθέντα δάνεια υπερέβαιναν κατά 6 δις ευρώ τις καταθέσεις του ιδρύματος. Συναφώς εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι με τον τρόπο αυτό η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου επιβαρυνόταν την αύξηση του ELA λόγω και του ελληνικού δανειακού χαρτοφυλακίου της αντίστοιχης θυγατρικής της» (έκθεση Βουλής Κύπρου σελίδα 389). Συνεπώς η κεφαλαιακή επάρκεια ήταν κάτι επίπλαστο. Επιλέον οι κίνδυνοι για την Τράπεζα ήταν διατυπωμένοι στα πορίσματα που είχε στη διάθεσή του ο κύριος Προβόπουλος όπως και το είδος και η επισφάλεια των δανείων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Marfin Popular Bank, Ευθύμιος Μπουλούτας στις 28 Σεπτεμβρίου του 2011, προέβη σε ψευδή δήλωση αναφορικά με την Τράπεζα «ότι δηλαδή ο εν λόγω όμιλος ήταν υγιής και ότι δεν χρειαζόταν κεφάλαια,παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω όμιλος δεν είχε την προβλεπόμενη από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ρευστότητα και ότι λάμβανε από την 27η Σεπτεμβρίου 2011 ρευστότητα μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA)». (έκθεση Βουλής Κύπρου σελιδα 396)
Το σημαντικότερο είναι πως η Τράπεζα κάτω από τα μάτια των ελεγκτικών μηχανισμών (ΤΤΕ), δεν έκανε απομείωση της αξίας της. Δηλαδή «Σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα IAS 36, κάθε χρόνο ,μια τράπεζα οφείλει να αξιολογεί την αναγνωρισμένη υπεραξία της. Στις οικονομικές καταστάσεις των ετών 2005-2010 ...προκύπτει ότι η τράπεζα δεν προέβαινε στην εφαρμογή της υπεραξίας... Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, προκύπτει ότι από το 2008,η συνολική αξία των εν λόγω μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κυμαινόταν γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα βιβλία της Λαϊκής η αξία της επένδυσής της στην εν λόγω Τράπεζα συνέχισε να παρουσιάζεται ως 2,4 δις παρά τη μεγάλη μείωση στην πραγματική αξία της μετοχής της Marfin Egnatia Bank». (έκθεση Βουλής Κύπρου σελίδες 319 και 322)
Η εικόνα που εμφάνιζε η Τράπεζα, αυτή δηλαδή που της επέτρεπε να εμφανίζει ο μηχανισμός ελέγχου ήταν ψευδής και ο κύριος Προβόπουλος το γνώριζε, εκτός αν δεν γνώριζε την τιμή της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο.

Ισχυρισμός Προβόπουλου:
«Ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες,οι οποίες είναι εξαιρετικά απίθανο να υλοποπιηθούν,η κεφαλαιακή της βάση υπερβαίνει με άνεση το ελάχιστο που έχει οριστεί για τους σκοπούς της εν λόγω άσκησης».
Τι προκύπτει: Λίγους μήνες μετά τις διαβεβαιώσεις Προβόπουλο στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα σχεδόν με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης,η ζωή και όχι κάποιο σενάριο έδειξαν την αναλήθεια των ισχυρισμών του κυρίου Προβόπουλου. Όχι μόνο η Τράπεζα αλλά και η ίδια η Κύπρος κατέρρευσαν. Συνεπώς πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του ελεγκτικού μηχανισμού και η  ακρίβεια των στοιχείων που έδωσε για την άσκηση.
Ισχυρισμός Προβόπουλου: «Από τα ίδια κεφάλαια των Τραπεζών αφαιρούνται μεταξύ άλλων τα δάνεια που αυτές χορηγούν για αγορά μετοχών δικών τους ή εταιρειών του ομίλου».
Τι προκύπτει: Αυτό ακριβώς λέει ο νόμος. Το ερώτημα είναι αν τα δάνεια που δόθηκαν για εταιρείες του Ομίλου MIG ή άλλων σχετιζόμενων εταιρειών αφαιρέθηκαν από τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας. Το έχει ελέγξει αυτό ο Εισαγγελέας;
Ισχυρισμός Προβόπουλου: «η αύξηση των ίδιων κεφαλαίων της Marfin Egnatia Bank ,μέσω της έκδοσης «ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης» που καλύφθηκε από τη μητρική Marfin Popular Bank, αποτελεί πρακτική που ακολουθείται διεθνώς».
Τι προκύπτει: Στις σελίδες 332 και 333 της έκθεσης της Κυπριακής Βουλής αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείτο η Marfin Egnatia Bank, (η Ελλάδα εντάχθηκε στο μνημόνιο το 2009), εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι με την παροχή των εν λόγω εγγυήσεων,η Λαική Τράπεζα προέβαινε σε μεγάλη συγκέντρωση κινδύνου. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εγγυήσεις εκ πρώτης όψεως φαίνεται να εμπίπτουν στην ερμηνεία των «χρηματοδοτικών ανοιγμάτων»...Παράλληλα επισημαίνεται ότι το ύψος των εγγυήσεων που παραχωρήθηκαν και που ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ ισούται με ποσοστό 250% επί των ίδίων κεφαλαίων της Λαικής Τράπεζας».
Πρέπει να υποθέσουμε λοιπόν πως ο κύριος Προβόπουλος ως Διοικητής της ΤΤΕ, θεωρούσε πως μια Τράπεζα σε καιρό μνημονίου μάλιστα είναι λογικό και υγιές να εγγυάται ποσό που αντιστοιχεό στο 250% των κεφαλαίων της.
Ισχυρισμός Προβόπουλου: «η δανειοδότηση από τη Marfin Egnatia Bank, της ιεράς Μονής Βατοπαιδίου,ως νομικού προσώπου, όπως άλλωστε και άλλων Μονών, όχι μόνο επιτρέπεται από το νομοθέτη,κατ εναρμόνιση κατά τα διεθνώς ισχύοντα,αλλά και ενθαρρύνεται».
Τι προκύπτει: Το ερώτημα δεν είναι γιατί δανειοδοτήθηκε η ΙΜΒ, αλλά γιατί ενώ πήρε δάνεια της τάξης των 175 εκατομμυρίων και αγόρασε μετοχές συμφερόντων του Ομίλου MIG τις οποίες έβαλε ως εγγύηση,όταν στη συνέχεια έπεσαν οι μετοχές δεν κατέβαλε τη διαφορά των εγγυήσεων. Όπως σημειώνει η έκθεση της Κυπριακής Βουλής «στις 8 Νοεμβρίου 2013 η επιτροπή ενημερώθηκε ότι με βάση τα  υπόλοιπα της 31ης Δεκεμβρίου 2012 ο συνολικός δανεισμός της ΙΜΒ ανέρχεται σε 119,141 εκατομμύρια,οι εξασφαλίσεις στα 18,543 εκατομμύρια,οι προβλέψεις στα 77,296 εκατομμύρια και οι καθυστερήσεις στα 7,399 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το σύνολο του εν λόγω δανεισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2012 είχε καταταγεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» (σελίδα 87 έκθεσης επιτροπής Κυπριακής Βουλής» Το ίδιο ισχύει και για μεγάλο μέρος των μετοχοδανείων της MIG. Είναι προφανές πως αυτή η εξέλιξη επιβαρύνει τους υπεύθυνους ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Ισχυρισμός Προβόπουλου: «Η ΤΤΕ δεν επέβαλε ποινή στην Τράπεζα για τα χορηγηθέντα στην ΙΜΒ δάνεια».
Τι προκύπτει: Το θέμα είναι αυτό ακριβώς το οποίο έπρεπε να θέσει και ο εισαγγελέας. Γιατί η ΤΤΕ δεν επέβαλε πρόστιμα στην Τράπεζα παρά τα πορίσματα που υπήρχαν;Ποιός ήταν ο ελεγκτικός ρόλος του κυρίου Προβόπουλου; Το τραγελαφικό είναι πως η μη επιβολή προστίμων στην Τράπεζα,αντί να ελεγχθεί εισαγγελικά,γίνονται αποδεκτός ως ισχυρισμός αθωότητας από αυτούς που έπρεπε να ελεγχθούν.
Επίλογος
Τα στοιχεία που προκύπτουν από την Εισαγγελική και την Κοινοβουλευτική έρευνα στην Κύπρο, θέτουν νέα διάσταση στην έρευνα που αρχειοθέτησε ο κύριος Μωραϊτάκης. Τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτά προήλθαν από τον Ελλαδικό χώρο,ακόμη και ανοιχτές πηγές (δημοσιεύματα) τα οποία δεν ερευνήθηκαν διεξοδικά ή παραβλέφθηκε (από αμέλεια;) η σημασία τους. Δεν ζητήθηκε η συνδρομή των Κυπριακών Αρχών και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Η αρχειοθέτηση έγινε με τη συμβολή του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κυρίου Προβόπουλου,του οποίου ο ρόλος και οι ευθύνες έπρεπε να ελεγχθούν αντί να καθίσταται αυτός που μοιράζει «αθωώσεις».
Είναι τραγικό η αρχειοθέτηση να γίνεται με βάση θεωρητικές αναλύσεις τραπεζικών δεδομένων,όταν η ίδια η πραγματικότητα έχει αποδείξει πλέον ποιά είναι η αλήθεια. Η «υγιής» Τράπεζα την οποία περιγράφει ο κύριος Προβόπουλος έχει καταρρεύσει. Χιλιάδες επενδυτές του Ομίλου MΙG στους οποίους δινόταν η εντύπωση πως ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αύξηση κεφαλαίων της τάξης των 5 δισ., αγνοούσαν πώς προήλθαν αυτά τα κεφάλαια και αν ποτέ πληρώθηκαν τα δάνεια.
Η σημερινή κατάσταση του Ομίλου MIG,όπως περιγράφεται επισήμως στο site του Ομίλου, λέει την αλήθεια:
Από τα επίσημα χρέη της MIG που ανέρχονται στο 1,8 δισ., τα 831 εκατομμύρια έχουν ανακηρυχθεί, επισήμως, μη εξυπηρετούμενα. Δηλαδή, είναι στην διακριτική ευχέρεια των δανειστών της MIG να της κατεβάσουν τα ρολά όποτε αποφασίσουν.
Η εταιρεία λογιστικών ελέγχων που προσέλαβε η ίδια η MIG για να διαπιστώσει την πραγματική της κατάσταση (η εταιρεία Grant Thornton), αναφερόμενη στην αρνητική αξία της MIG (την οποία ανεβάζει στα μείον 982 εκατομμύρια ευρώ), λέει «πρόκειται για δεδομένο που καταδεικνύει την ύπαρξη ασάφειας για την δυνατότητα του γκρουπ να συνεχίσει ως βιώσιμος οργανισμός». Με απλά λόγια, το πόρισμα λέει σαφώς πως η MIG δεν έχει την απαραίτητη ρευστότητα, ούτε και την δυνατότητα να ανταπεξέρχεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Ο ορισμός μιας εταιρείας ζόμπι!
Η σημερινή κατάσταση της MIG, είναι αποτέλεσμα του πώς δημιουργήθηκε αυτός ο Όμιλος, ως διαδικασία χρήσης του τραπεζικού συστήματος,χωρίς εγγυήσεις και έλεγχο. Χιλιάδες επενδυτές αγνοούσαν αυτή την πραγματικότητα,πως δηλαδή δεν επρόκειτο για την «μεγάλη επένδυση» που προσέλκυε τους επενδυτές,αλλά για τραπεζικό κατασκεύασμα μιας Τράπεζας που συνδεόταν με τον Όμιλο και  τον Πρόεδρό του.
Θεωρώ πως η ηθική διάσταση που βάζει η κατάρρευση της Κύπρου και τα αποτελέσματα της έρευνας εκεί,αλλά κυρίως τα νέα στοιχεία  πρέπει να σας οδηγήσουν στο άνοιγμα της έρευνας στην Ελλάδα εκ νέου. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανόν κάποιοι υπεύθυνοι να καταδικαστούν από το Κυπριακό κράτος,αλλά στην Ελλάδα να ισχυριζόμαστε πως είναι αθώοι με βάση ένα θεωρητικό μοντέλο που περιέγραψε ο κύριος Προβόπουλος στον εισαγγελέα και όχι την πραγματικότητα την ίδια.

Θεωρώ πως πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του κυρίου Προβόπουλου και του μηχανισμού της ΤτΕ, του Ανδρέα Βγενόπουλου και η στάση του εισαγγελέα Εφετών κυρίου Μωραϊτάκη".
Από το koutipandoras

uardian: Τι ωραίος τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η αρχαία Ελλάδα!

Guardian: Τι ωραίος τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η αρχαία Ελλάδα!
Με την Αθήνα έτοιμη να βιώσει μια μοναδική εμπειρία σύγχρονης τέχνης από σήμερα καθώς αρχίζει η έκθεση του ρηξικέλευθου, κορυφαίου Tino Sehgal στη Ρωμαϊκή Αγορά, από τον ΝΕΟΝ, με επίκεντρο την περιπατητική φιλοσοφία, η εφημερίδα Guardian δεν κρύβει ήδη τον ενθουσιασμό της καταλήγοντας «τι σπουδαίος τρόπος για να κρατήσεις ζωντανή την αρχαία Ελλάδα!»

 
Ο Johnathan Jones αναρωτιέται « πως κρατάς ζωντανό τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα; Η νέα έκθεση – ή δρώμενο ή όπως αλλιώς επιθυμεί ο καλλιτέχνης να αποκαλείτε η δουλειά του που έχει σχέση με την κοινωνική αλληλεπίδραση- του Tino Sehgal πραγματοποιείται στη Ρωμαϊκή Αγοά. Ο Βερολινέζος καλλιτέχνης στο παρελθόν προκάλεσε αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων στο Turbine Hall της Tate Modern και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Turner. Τώρα φέρνει την εξαιρετική δουλειά του στην αρχαία πόλη της οποίας το πιο διάσημο έργο τέχνς ως τώρα είναι ο Παρθενώνας.»

Ο αθρογράφος εστιάζει σε αυτή την ωμή συνάντηση μεταξύ του παλιού και του νέου. «Ομως πραγματικά ο Sehgal ταιριάζει μοναδικά στην Αθήνα και την ιστορία της. Η δουλειά του και η έκθεσή του συνδέονται έξυπνα με την πολιτιστική κλασική κληρονομιά που γεννήθηκε σε ατή την πόλη.» Το άθρο συνεχίζει με εκτενή αναφορά στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τη δουλειά του Tino Sehgal.
Η έκθεση του Tino Sehgal που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 28 Οκτωβρίου. Απλώνεται μέσα στη Ρωμαϊκή Αγορά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ αλλά και μέσα στο κτήριο που βρίσκεται στη Μάρκου Αυρηλίου 5 και Λυσίου, από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ.
Πηγή...

Πως η Αρχαία Ελληνική Αγορά άλλαξε τον κόσμο

Πως η Αρχαία Ελληνική Αγορά άλλαξε τον κόσμο
Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα εάν δεν υπήρχε η Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα; Ενδεχομένως να μην υπήρχε η έννοια της δημοκρατίας ή ο μαθηματικός τύπος για το μήκος των πλευρών ενός τριγώνου (προς ανακούφιση των μαθητών και φοιτητών) ή ενδεχομένως οι γιατροί να μην έδιναν ποτέ τον όρκο του Ιπποκράτη.
Αποτελούσε την καρδιά της πόλης. Εκεί οι πολίτες αγόραζαν και πουλούσαν αγαθά, συζητούσαν για την πολιτική, ενώ τα λαμπρά μυαλά της εποχής, όπως ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας μοιράζονταν τις ιδέες τους.
Τα όσα συνέβαιναν στην Αγορά ξεπερνούσαν τις απλές καθημερινές εμπορικές συναλλαγές. Οι συζητήσεις που πραγματοποιούνταν εκεί και οι ιδέες που γεννήθηκαν τότε εξακολουθούν να μας επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, από τον τρόπο που οι επιστήμονες διεξάγουν το έργο τους μέχρι τον τρόπο που φτιάχνουμε νόμους.

Η καρδιά της δημόσιας ζωής
Σχεδόν κάθε πόλη στην Αρχαία Ελλάδα είχε μία Αγορά – εννοώντας ένα μέρος συνάθροισης – μέχρι το 600 π.Χ περίπου, όταν η κλασσική περίοδος του Ελληνικού πολιτισμού άρχισε να ανθίζει. Η Αγορά βρισκόταν σχεδόν πάντα κοντά στο κέντρο της πόλης και ήταν εύκολα προσβάσιμη από όλους τους πολίτες, ενώ απαρτιζόταν από μία μεγάλη κεντρική πλατεία με εμπορικούς πάγκους, περιτριγυρισμένη από δημόσια κτήρια.
Η Αγορά της Αθήνας – ο ομφαλός του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού – είχε το μέγεθος πολλών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ η κίνηση ήταν αυξημένη όλες τις μέρες της εβδομάδας. Οι γυναίκες δεν σύχναζαν ιδιαίτερα εκεί, αλλά οποιαδήποτε άλλη φιγούρα της Αρχαίας Ελλάδας περνούσε τις πύλες της: πολιτικοί, εγκληματίες, φιλόσοφοι, αλλά και έμποροι, αριστοκράτες, επιστήμονες, αξιωματούχοι και σκλάβοι.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πήγαιναν στην Αγορά μόνο για να αγοράσουν φρέσκο κρέας και μάλλινα υφάσματα για να φτιάξουν ρούχα. Πήγαιναν και για να συναντήσουν και να χαιρετίσουν φίλους και συναδέλφους. Όπως συμβαίνει σήμερα και με τα επαγγελματικά γεύματα, έτσι και τότε, ένα μεγάλο μέρος των συμφωνιών επιτυγχάνονταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού.
Τεράστια προσέλευση ψηφοφόρων
Πολλές από τις μεγαλύτερες ιδέες παγκοσμίως γεννήθηκαν και τελειοποιήθηκαν μέσα στα όρια της Αθηναϊκής Αγοράς, όπως η έννοια της Δημοκρατίας.
Οι Αθηναίοι πολίτες ψήφιζαν για οτιδήποτε και για τα πάντα, όντας περήφανοι για τις δημοκρατικές τους μεθόδους. Κανένας πολίτης δεν ήταν πάνω από τον νόμο – οι νόμοι τοιχοκολλούνταν στην Αγορά, ώστε να μπορούν όλοι να τους δουν – και κανένας πολίτης δεν αποκλειόταν από τη νόμιμη διαδικασία της ψηφοφορίας. Για την ακρίβεια, οι Αθηναίοι θεωρούσαν καθήκον και προνόμιό τους να λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες. Τόσο τα δικαστήρια όσο και η Γερουσία βρίσκονταν εντός της Αγοράς, υποδεικνύοντας την ίση φύση της αθηναϊκής ζωής και το ίσο δικαίωμα όλων των πολιτών να παρευρίσκονται εκεί.
Η δημοκρατική διαδικασία στην Αθήνα, με την οποία επιλύονταν διάφορα θέματα μέσω δημοσίου διαλόγου και κατόπιν ψηφοφορίας, αποτελεί τη βάση των περισσοτέρων σύγχρονων συστημάτων διακυβέρνησης.
Συναθροίσεις με καταιγισμό ιδεών
Και η επιστημονική θεωρία ξεκίνησε, όμως, από την Αγορά, όπου τα λαμπρότερα μυαλά της πόλης συναντιόντουσαν σε τακτική ανεπίσημη βάση και αντάλλασσαν απόψεις. Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, όλοι τους σύχναζαν στην Αθηναϊκή Αγορά, συζητούσαν για φιλοσοφικά θέματα και δίδασκαν τους μαθητές τους.
Ιδιαίτερα ο Αριστοτέλης είναι γνωστός για την πολλαπλή συνεισφορά του στην επιστήμη, και είναι πολύ πιθανό να ανέπτυξε τις σημαντικές του θεωρίες για την εμπειρική μέθοδο, τη ζωολογία και τη φυσική όσο συζητούσε στους πάγκους της αγοράς ή όσο καθόταν στα σιντριβάνια της.
Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής και ο Ιπποκράτειος Όρκος του, καθώς και ο Πυθαγόρας, ο μαθηματικός που ανέπτυξε τη γεωμετρική θεωρία των πλευρών του τριγώνου, αποτελούσαν και οι δύο εξαιρετικά δημοφιλείς φυσιογνωμίες, που δίδασκαν και μοιράζονταν τις ιδέες τους με τους συμπολίτες τους.
Πηγή...
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters