Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

GOBEKLI TEPE:Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ 11.500 Π.Χ.



Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) είναι αρχαιολογικός τόπος στην σημερινή Τουρκία ο οποίος βρίσκεται ακόμα υπό ανασκαφή. Το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι μια τοποθεσία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα .
 Σε αυτή την περιοχή έχουν βρεθεί προϊστορικοί ναοί της νεολιθικής εποχής που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον κόσμο. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από κυνηγούς-συλλέκτες .

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1964 από την Αμερικανό αρχαιολόγο Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή. Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιθ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. Μέχρι τότε τον λόφο χρησιμοποιούσαν γεωργοί καλλιεργώντας τον και συχνά μετακινούσαν μεγάλες πέτρες σε αρμακάδες.

Οι πρώτες έρευνες των αρχαιολόγων έδειξαν ότι δεν πρόκειται για φυσικό λόφο και αργότερα ανακάλυψαν τους πρώτους μεγάλιθους σε σχήμα Τ.

 Ο αρχαιολογικός χώρος.
Ανακαλύφθηκαν στρώματα πολλών χιλιετιών δραστηριότητας . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τελετές γονιμότητας και πιστεύουν οι μεγάλιθοι στο κέντρο των κύκλων συμβολίζουν την γυναίκα.

Το αρχαιότερο στρώμα πιστεύεται ότι ίσως φτάνει και στην Μεσολιθική εποχή και περιλαμβάνει μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα , τον χώρο περιβάλει χτιστός πέτρινος τοίχος. Το δεύτερο στρώμα χρονολογείται στην προ-Β Κεραμική Νεολιθική απεκάλυψε πολλά παρακείμενα ορθογώνια δωμάτια . Το πιο πρόσφατο στρώμα αποτελείται από ιζήματα, ως το αποτέλεσμα της διάβρωσης και της γεωργικής δραστηριότητας.

 Οι ναοί έχουνε μεγάλες διαστάσεις , ενώ η ύπαρξη πολλών μεγάλιθων δίπλα δίπλα δείχνει την ύπαρξη πολλών ιερών. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Κλάους Σμιθ , ο οποίος κάνει κάποιες μυθολογικές εικασίες, πιστεύει ότι οι μεγάλιθοι με το σχήμα Τ ίσως συμβόλιζαν μυθικά πλάσματα, ίσως προγόνων, ή και και θεούς. Πιστεύει ότι ίσως συγχέονται με την μυθολογία των αρχαίων Σουμερίων που πίστευαν ότι στο ιερό βουνό Du-Ku κατοικούσαν οι θεότητες Annuna, πολύ αρχαίοι θεοί χωρίς επιμέρους ονόματα.

Είναι επίσης εμφανές ότι το ζώο και άλλες εικόνες είναι ειρηνικού χαρακτήρα και δεν παρέχουν ενδείξεις οργανωμένης βίας.

 Αρχιτεκτονική
Οι ναοί περιλαμβάνουν μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα, οι πέτρινοι στύλοι έχουν σχήμα Τ και επάνω τους έχουν χαραχθεί ανάγλυφες μορφές ζώων όπως αλεπούδες σκορπιοί φίδια κ.α., στο κέντρο κάθε κύκλου υπάρχουν δύο μεγάλιθοι.

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ακατέργαστη ξηρή πέτρα ενώ το δάπεδο από ασβεστολιθικές πέτρες. Πολύ κοντά στον χώρο βρέθηκε και το λατομείο εξόρυξης των μεγάλιθων, εκεί έχουν βρεθεί μισοτελειωμένοι μεγάλιθοι. Στο χώρο βρέθηκαν εργαλεία από γυαλί και οστά ζώων . Παρόλα αυτά απόδειξη κατοικιών και οικισμού δεν υπάρχει , καθώς δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη οικόσιτων φυτών και ζώων, και η ερμηνεία που έχει δοθεί στα κτίρια είναι ότι ήταν ναοί.



 Χρονολογικό πλαίσιο
 Όλες οι δηλώσεις σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικές, αφού μόνο το 1,5% του χώρου της συνολικής έκτασης έχουν ανασκαφεί μέχρι σήμερα (2008). Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μέχρι σήμερα πολύ λίγα στοιχεία για οικιστική χρήση. Μέσω της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, το τέλος του στρώματος ΙΙΙ θα μπορούσε να προσδιορίζεται περίπου στο 9000 π.Χ. . Το στρώμα Ι εκτιμάται στο 11.000 π.Χ. ή και νωρίτερα.

Το II στρώμα χρονολογείται περίπου στο 8.000 π.Χ.. Έτσι, το σύμπλεγμα δημιουργήθηκε, πριν τη λεγόμενη Νεολιθική επανάσταση, δηλαδή την αρχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η οποία θεωρείται ότι άρχισε μετά το 9000 π.Χ..

 Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και 500 άτομα για εξάγουν τους μεγάλιθους (κάποιοι από αυτούς ζυγίζουν και 50 τόνους) από τα γύρω λατομεία και να τους μεταφέρουν σε απόσταση 100 έως 500 μέτρα . Στις αρχές της 8ης χιλιετίας η περιοχή έχασε την σημασία της και με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε. Άγνωστο παραμένει ο λόγος που έγινε η σκόπιμη κάλυψη όλου του χώρου με 300 έως 500 κυβικά χώμα.


 Βιβλιογραφία: 
  • Badisches Landesmuseum Karlsruhe (ed.): Vor 12.000 Jahren in Anatolien. Die ältesten Monumente der Menschheit. Begleitbuch zur Ausstellung im Badischen Landesmuseum vom 20. Januar bis zum 17. Juni 2007. Theiss, Stuttgart 2007, ISBN 978-3-8062-2072-8
    • DVD-ROM: MediaCultura (Hrsg.): Vor 12.000 Jahren in Anatolien. Die ältesten Monumente der Menschheit. Theiss, Stuttgart 2007, ISBN 978-3-8062-2090-2
  • David Lewis-Williams and David Pearce, "An Accidental revolution? Early Neolithic religion and economic change", Minerva, 17 #4 (July/August, 2006), pp. 29-31.
  • Klaus-Dieter Linsmeier and Klaus Schmidt: Ein anatolisches Stonehenge. In: Moderne Archäologie. Spektrum-der-Wissenschaft-Verlag, Heidelberg 2003, S. 10-15, ISBN 3-936278-35-0
  • K. Pustovoytov, Weathering rinds at exposed surfaces of limestone at Göbekli Tepe. Neo-lithics 2000, 24-26 (14C-Dates).
  • K. Schmidt, Göbekli Tepe and the rock art of the Near East, TÜBA-AR 3 (2000) 1-14.
  • Klaus Schmidt: Sie bauten die ersten Tempel. Das rätselhafte Heiligtum der Steinzeitjäger. München 2006, ISBN 3-406-53500-3
  • Klaus Schmidt: Göbekli Tepe, Southeastern Turkey. A preliminary Report on the 1995–1999 Excavations. In: Palèorient CNRS Ed., Paris 26.2001,1, 45–54, ISSN|0513-9345
  • Klaus Schmidt: Frühneolithische Tempel. Ein Forschungsbericht zum präkeramischen Neolithikum Obermesopotamiens. In: Mitteilungen der deutschen Orient-Gesellschaft 130, Berlin 1998, 17–49, ISSN|0342-118X
  • K. Pustovoytov: Weathering rinds at exposed surfaces of limestone at Göbekli Tepe. In: Neo-lithics. Ex Oriente, Berlin 2000, 24–26 (14C-Dates)
  • J. E. Walkowitz: Quantensprünge der Archäologie. In: Varia neolithica IV. Beier und Beran, Langenweissbach 2006, ISBN 3-937517-43-X
  • Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

http://www.visaltis.net/2014/10/gobekli-tepe-11500.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Στα χέρια των Εβραίων η υγεία των Ελλήνων!!!



Η… επέλαση των «βαρβάρων» στο χώρο της δημόσιας υγείας, στην Ελλάδα του ΔΝΤ συνεχίζεται. Αποκαλύπτεται το «βρώμικο» σχέδιο των ισραηλινών που με τη… μάσκα της εθελοντικής προσφοράς και των δωρεών του ιδρύματος Sheba, ετοιμάζονται να μεταφέρουν στο Τελ Αβίβ τα περιστατικά που αφορούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου που χτυπά τα ελληνόπουλα.

Με την ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, σε ρόλο… θεατή και όχι μόνο, καθώς όλα δείχνουν ότι και σε αυτό το «κόλπο» που θα παρουσιαστεί ως… προσφορά στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από τους «φίλους» Ισραηλινούς, υποστηρίζεται από υψηλά κλιμάκια στην κυβερνητική ιεραρχία, όχι όμως από τον σημερινό υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος λόγω πολιτικού παρελθόντος, κρίνεται ως ανεπιθύμητος από τον Σάμπυ Μιωνή και την παρέα του.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…
Ως απεσταλμένος του Ισραήλ στην Ελλάδα για νέες συμφωνίες επί των ιατροφαρμακευτικών θεμάτων και νοσοκομειακής περίθαλψης έρχεται ο Ζέεβ Ρότσταϊν. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέκτησε τη Μέση Ανατολή με τη δημιουργία του πιο διάσημου ιατρικού ιδρύματος στο Τελ Αβίβ.
Ο λόγος για το ιατρικό ίδρυμα Sheba, το οποίο έχει κερδίσει ως τώρα συνεργασίες με άλλες χώρες παίρνοντας όλα τα περιστατικά που αφορούν γενική ιατρική, αλλά κυρίως στον παιδικό καρκίνο.
Πλέον, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε το Sheba να απλώσει τα… δίχτυα του και στην Ελλάδα της κρίσης, που έτσι κι αλλιώς το Ισραήλ έχει ρίξει πάνω της όλο του το ενδιαφέρον, με την υποστήριξη των Γερμανών και της Μέρκελ, κυρίως όμως τον «εναγκαλισμό» της ελληνικής κυβέρνησης.
Και αφού οι Ισραηλινοί επεδίωξαν και εξακολουθούν να επιδιώκουν την… άλωση της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα, πιέζοντας για χρήση εισαγόμενων γενοσήμων και προσπαθώντας από καιρό να κλείσουν συμφωνίες σε κυβερνητικό επίπεδο για τον έλεγχό της, τώρα επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα και να υπογράψουν συμφωνίες για να πάρουν και περιστατικά από τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, ζητώντας ενίσχυση πρώτα από τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Ο πρόεδρος τoυ Sheba και γνωστός καρδιολόγος Ζέεβ Ρότσταϊν είναι το νούμερο ένα στο κομμάτι της διοίκησης στην Υγεία για το Ισραήλ με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του σε σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες. Αυτό, τον καθιστά ως έναν συνομιλητή κύρους για την ελληνική πλευρά.
Όμως ο ερχομός του στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίος. Καλά πληροφορημένες πηγές τόνισαν ότι αυτή η επίσκεψη προετοιμάζεται καιρό και είναι αρκετοί οι κυβερνητικοί παράγοντες που του έστρωσαν το χαλί.
Ως επίσημη αιτιολογία της επίσκεψης Ρότσταϊν εμφανίζεται στο προσκήνιο η σύναψη συμφωνιών με τα ιδιωτικά κέντρα της χώρας. Και μέσω αυτών, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν, το έδαφος είναι πρόσφορο για να εργαστεί κανείς και να αποκτήσει πρόσβαση στην ουσία της δουλειάς, δηλαδή το πελατολόγιό τους.
Η δραστηριότητα του Ρότσταϊν επί ελληνικού εδάφους ξεκινά με τα επαγγελματικά ραντεβού των ισχυρών της ιδιωτικής υγείας με πρώτο και καλύτερο τον κ. Αποστολόπουλο του Ιατρικού Κέντρου με τον οποίο ούτως ή άλλως συνεργάζεται σε διάφορα περιστατικά που αφορούν το Sheba.
Το επόμενο ραντεβού του θα γίνει με τα στελέχη του νοσοκομείου Υγεία.
Κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών αυτών, το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην ατζέντα των ραντεβού ήταν και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για το οποίο όμως η διάθεση και η πρόθεση ναυάγησε λόγω της προβληματικής διαχείρισης του νοσοκομείου και του σκανδάλου που ξέσπασε γύρω από το όνομά του.
Τώρα όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ντυνάν ξαναμπήκε στην ατζέντα των συζητήσεων της συνεργασίας με το Sheba και αυτό είναι κάτι που θα διαχειριστούν οι νέοι ιδιοκτήτες του νοσοκομείου, μετά το ξεπούλημά του στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. στην οποία πέρασε μέσω πλειστηριασμού και φωτογραφικής διάταξης της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Ζέεβ Ρότσταϊν έχει κλείσει και ένα πολύ σπουδαίο ραντεβού με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το θέμα των παιδιατρικών ογκολογικών περιστατικών, καθώς το Sheba ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα και είναι ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που απασχολεί το συμβούλιό του.
Η πρόταση που θα γίνει συνολικά για το θέμα των ογκολογικών περιστατικών θα έχει να κάνει με την μεταφορά του ασθενούς και της οικογένειάς του στο Ισραήλ, την όλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επεμβάσεις, παρακολούθηση από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και επανέλεγχο των περιστατικών.
Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια συμφωνία, περιστατικά που ταξίδευαν μέχρι την Αθήνα θα ταξιδεύουν πλέον στο Ισραήλ, με την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού κράτους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι προοπτικά τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν όχι το ελληνικό δημόσιο για παροχές υγείας, αλλά το ισραηλινό κράτος. Ακόμη και οι ίδιοι Έλληνες φορολογούμενοι στο ποσοστό που τους αναλογεί θα πληρώνουν το ισραηλινό κράτος.
Η προώθηση αυτής της συνεργασίας του Sheba με νοσοκομεία της Ελλάδας κρύβει και μια «δωρεά» ενός από τους πλέον γνωστούς εβραίους στην Ελλάδα και το Ισραήλ, του Σάμπυ Μιωνή. Είναι αυτός που, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε αυτή η συνεργασία να γίνει κάτω από τη δική του στήριξη ώστε τα περιστατικά που θα πάρει το Ισραήλ, από την Ελλάδα να τιμολογούνται όσο και τα ντόπια περιστατικά και όχι όπως τα ξενόφερτα που σαφώς είναι ακριβότερα.
Ο Ισραηλινός καρδιολόγος, Ζέεβ Ρότσταϊν, θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι για το οποίο φρόντισε ο καθηγητής νευροραδιολογίας και διευθυντής του Mediteraneo, Νίκος Τσαμόπουλος. Θα αναλύσει τακτικές και ιατρικά προγράμματα σε ιατρούς και φοιτητές που ακολουθεί το Ισραήλ και το νοσοκομείο Sheba.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία επίσκεψη, αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο των Ισραηλινών, να πατήσουν για τα καλό και τα δύο «πόδια» τους στο ελληνικό σύστημα υγείας.
Το ολέθριο σχέδιο των μνημονιακών κυβερνήσεων βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο, ως προς την υλοποίηση. Αφού διέλυσαν τα πάντα, μειώνοντας τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία, κατ” εντολών της Γερμανίας και των δανειστών, με την… προθυμία των Λοβέρδου – Γεωργιάδη, τώρα πια ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» τους Ισραηλινούς και σε λίγο καιρό και τους Γερμανούς που προετοιμάζουν τη δική τους επέλαση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας (σ.σ. ιδιωτικού τομέα).
Η επίσκεψη του Ρότσταϊν έχει στόχο επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για τη συνεργασία των δύο χωρών, Ελλάδας και Ισραήλ, σε ερευνητικά και καινοτόμα προγράμματα στην επιδημιολογία και τον καρκίνο. Αυτός θα είναι και ο δούρειος ίππος μέσω του οποίου θα μπορούν ως συνέχεια των ερευνητικών προγραμμάτων να κερδίζουν σχετικά περιστατικά…
Τα ραντεβού έχουν τη σφραγίδα και τη φροντίδα των αξιωματούχων του Ισραήλ.
Σε αυτή τη φάση, όμως, έχει αποφευχθεί η επίσημη (τουλάχιστον) συνεργασία, με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, διότι δεν είναι καθόλου αρεστός στους διπλωμάτες του Ισραήλ εξαιτίας της ως τώρα πορείας του αλλά το κυριότερο είναι ότι θανάσιμος εχθρός του είναι ο ίδιος ο Σάμπυ Μιωνής κάτι το οποίο είναι γνωστό από τότε που ο Βορίδης παρέμεινε στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ.
Ο Σάμπυ Μιωνής είχε κάνει εκτεταμένες αναφορές στο πρόσωπο του Βορίδη ακόμη και μέσω αρθρογραφίας, ονομάζοντάς τον αρχηγό ναζιστικών ομάδων και εχθρό των εβραίων. Είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση μάλιστα για την απορρόφηση των Γεωργιάδη και Βορίδη στους κόλπους της.
Αυτό βέβαια δεν έχει πτοήσει το Ισραήλ για τις συμφωνίες που θέλει να κάνει με την Ελλάδα αφού έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει τα πρόσωπα αυτά και να κλείνει απευθείας συμφωνίες με κεφάλια της κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά σπουδαία ραντεβού για την υγεία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν ήταν ποτέ κανείς από τους δύο (Γεωργιάδης, Βορίδης) αλλά τις συζητήσεις και τις συμφωνίες προχωρούσαν άλλα κυβερνητικά στελέχη και όχι πάντα επίσημα.
Όσον αφορά το μέλλον οι οδηγίες που έχει πάρει η νέα πρέσβης που τοποθετήθηκε στην πρεσβεία στην Αθήνα, είναι να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν πάραυτα ραντεβού και συνεργασίες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μεταφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα σε στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και του Ισραήλ.
Το μεγάλο κέρδος του να πάρει το Ισραήλ τα ογκολογικά περιστατικά της Ελλάδας σημαίνει ότι κρατικό χρήμα ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτικές ασφάλειες κλπ. θα πηγαίνουν εκεί. Το Sheba είναι και ερευνητικό κέντρο και όλα του τα περιστατικά θα είναι σίγουρα ένα συν στο επιστημονικό του κέρδος όσον αφορά στην έρευνα.
Παράλληλα θα δουλέψουν και το κομμάτι του ιατρικού τουρισμού για το συμφέρον τους. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ο τουρισμός που θα προέρχεται από ιατρικά περιστατικά. Όμως με ένα καλό προηγούμενο θα βάλουν το πόδι τους και σε άλλους τομείς. Άλλωστε η μια συμφωνία φέρνει την άλλη και η ελληνική κυβέρνηση –υποτίθεται- οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων ασθενών και να φροντίζει ώστε οι παροχές υγείας εντός της Ελλάδας να είναι αντάξιες εκείνων που προσφέρει το Sheba και το κάθε αντίστοιχο ξένο νοσοκομείο.
Στην υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στα… ύδατα και η εμπλοκή του Σάμπυ Μιωνή, καθώς το δικό του παρελθόν στην Ελλάδα είναι γνωστό, με τον ίδιο –βέβαια- να προσπαθεί να αντικρούσει πολλά από όσα του καταλογίζονται, δίχως επιτυχία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σάμπυ Μιωνής προέρχεται από τη διάσημη οικογένεια των Μιωνή με μέλη που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καρδιακός φίλος του Παπασταύρου, που είναι σύμβουλος και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά..
Το όνομά του ενεπλάκη στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά για το θέμα αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι επρόκειτο για συνωνυμία.
Τότε μάλιστα σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρίας του στην Αθήνα, μετά από επώνυμη τραπεζική καταγγελία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κυκλοφόρησε και η πληροφορία ότι βρέθηκε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στο χρηματιστηριακό πελατολόγιό του.
Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά. Κι ενώ η καταγγελία προερχόταν από γνωστό τραπεζικό ίδρυμα, η υπόθεση έκλεισε με ένα μικρό λογιστικό πρόστιμο.
Ως γόνος διάσημης εβραϊκής οικογένειας σε όλες τις συμφωνίες και συνεργασίες που έκλεισε η Ελλάδα με το Ισραήλ βοήθησε αποτελεσματικά.
Από το 2006 ζει μόνιμα στο Ισραήλ λίγο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά του.
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί αμέσως μετά το σκάνδαλο έφυγε για το Ισραήλ ενώ στον Τύπο υπήρχαν πολλά σχόλια για τη σχέση του με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, που εκείνος αντέκρουε.
Σήμερα όπου και αν σταθεί και σε πρόσφατα άρθρα του τονίζει ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία».
Ίσως και η επιθυμία του να συμβάλει στην προσφορά του Ισραήλ για να πάρει περιστατικά ασθενών να είναι μέσα σε αυτό που εκείνος ονομάζει ως «δεύτερη ευκαιρία» για την Ελλάδα. 
 
newsbomb
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/10/blog-post_63.html

Η «ΥΠΟΓΡΑΦΗ» ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ TABLET!


Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ 

 Καθώς συνεχίζεται αυτές τις μέρες η υποβρύχια έρευνα στα Αντικύθηρα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με κόντρα τον άνεμο από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τον Αμερικανό ερευνητή δρα Μπρένταν Φόλεϊ για τον εντοπισμό και άλλων ευρημάτων του αρχαίου ναυαγίου και καθώς ετοιμάζεται η πόλη της Βασιλείας στην Ελβετία να υποδεχθεί (την άνοιξη του 2015) την έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, έρχεται ο καθηγητής Φυσικής Ξενοφών Δ. Μουσάς, ένας από τους μελετητές του μοναδικού αυτού αρχαίου πολυμέσου, να μας εξηγήσει τη Δευτέρα (6 μ.μ.), στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), πώς ακριβώς λειτουργούσε. 

 «Είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής που γνωρίζουμε και το αρχαιότερο προηγμένης τεχνολογίας αστρονομικό όργανο. Το αρχαιότερο tablet» όπως μας λέει χαρακτηριστικά. «Είναι δηλαδή ένας υβριδικός υπολογιστής, ψηφιακός και αναλογικός. Μοιάζει με παλιό ρολόι με δείκτες και κυκλικές αλλά και ελικοειδείς κλίμακες και στις δύο όψεις του. Είναι το αρχαιότερο επιστημονικό όργανο που έχει κλίμακες».

 «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί την επιτομή της ελληνικής φιλοσοφίας, διότι για να φτιάξεις ένα μηχανικό Σύμπαν, όπως ο Μηχανισμός, χρειάζεται να έχεις αφομοιώσει την ελληνική φιλοσοφία, την φιλοσοφία των Ιώνων και να την έχεις κάνει πράξη», ισχυρίζεται ο καθηγητής Φυσικής. Μετά λόγου γνώσεως υποστηρίζει ότι στον Μηχανισμό υπάρχει η υπογραφή του Πυθαγόρα. Μάλιστα «σε ένα από τα γρανάζια του είναι χαραγμένο το πεντάγωνο των Πυθαγορείων», το οποίο διέκριναν στο σκουριασμένο εσωτερικό του Μηχανισμού μετά την επιφανειακή τρισδιάστατη φωτογράφηση (έχουν γίνει χιλιάδες φωτογραφήσεις) και τομογραφία με ακτίνες Χ που ανέπτυξε για την περίσταση η Χ-tek (ο Roger Hadland και οι συνεργάτες του).



- Πώς λειτουργεί όμως ο Μηχανισμός; 

 «Λειτουργεί με προσεκτικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα γρανάζια με τριγωνικά δοντάκια. Τα γρανάζια εκτελούν συγκεκριμένες μαθηματικές πράξεις, καθώς κινούνται γύρω από άξονες. Η κίνηση των γραναζιών κινεί δείκτες που δίνουν τη θέση διαφόρων ουρανίων σωμάτων, του Ηλιου, της Σελήνης και πιθανώς των πλανητών. Δηλαδή ήταν το πρώτο μηχανικό Σύμπαν, το πρώτο Πλανητάριο. Είναι ένας πολύπλοκος ακριβής αναλογικός και ψηφιακός υπολογιστής, τα bit είναι τα δόντια των γραναζιών και τα byte είναι αυτά καθαυτά τα γρανάζια, δηλαδή έχουμε μεταβλητά byte. Είναι ένας υβριδικός υπολογιστής, ψηφιακός και αναλογικός. Είναι το αρχαιότερο επιστημονικό όργανο, το οποίο έχει κλίμακες και ένα εκπληκτικό μηχάνημα, που αποτελεί άριστο παράδειγμα νανοτεχνολογίας».

 Στη μία όψη του τηρούνται πέντε πολύπλοκα πολιετή ημερολόγια, τα οποία μεταξύ άλλων προσδιορίζουν τις κινητές εορτές των Ελλήνων, προσδιορίζουν πότε θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες και προβλέπουν τις εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης, την ημερομηνία και τη θέση που θα είναι ορατές πάνω στη Γη. Εχει δηλαδή την ιδιότητα να προβλέπει εκλείψεις με βάση την περιοδικότητά τους, την περίοδο του Σάρου, διάρκειας 223 μηνών ή 6585,3213 ημερών ή 18 ετών 11 ημερών και 8 ωρών. Υπάρχει δείκτης που κινείται σε ελικοειδή κλίμακα και δείχνει τις εκλείψεις με απόλυτη ακρίβεια.

Οταν για παράδειγμα στη διάρκεια ενός σεληνιακού μηνός αναμένεται έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης αναφέρεται η ώρα που θα συμβεί.
Σύγχρονη ανακατασκευή του Μηχανισμού
  Στο εγχειρίδιο του Μηχανισμού, το οποίο υπάρχει εντός αυτού, όπως επίσης επιγραφές και άλλα αρχαία κείμενα, διάβασαν τον όρο σφαιρίον, π.χ. Χρυσούν σφαιρίον, προφανώς για το δείκτη του Ηλίου. Αρα υπήρχε κάποιος δείκτης που κατέληγε σε χρυσή σφαίρα και δεν αποκλείεται να υπήρχαν κι άλλες σφαίρες για τους πλανήτες. Ο κ. Μουσάς επισημαίνει πως μερικές σφαίρες από ημιπολύτιμους λίθους που βρέθηκαν στο ναυάγιο και θεωρούνται από τους αρχαιολόγους πιόνια παιχνιδιού, ταιριάζουν με τις περιγραφές αρχαίων μηχανισμών που βρίσκουν στη βιβλιογραφία. Στην αρχαιότητα ανάλογα μηχανήματα ονομάζονταν πάντως Σφαίρες και αργότερα Πίνακες ή Πινακίδια.

 Στο ερώτημα ποιος μπορεί να έφτιαξε ένα τόσο πολύπλοκο όργανο και σε ποια ακριβώς εποχή, ο κ. Μουσάς υποστηρίζει πως «ο μέγας μαθηματικός και μηχανικός Αρχιμήδης και ο σημαντικότατος αστρονόμος Ιππαρχος είναι πιθανότατα οι πατέρες αυτού μηχανήματος». Καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα γιατί υπάρχουν περιγραφές του ρολογιού του Αρχιμήδη που έχει ομοιότητες με τον Μηχανισμό. «Ξέρουμε επίσης από τα βιβλία ότι ο Αρχιμήδης είχε φτιάξει δύο αστρονομικά μηχανήματα, το ένα από αυτά ονομαζόταν πλανητάριο και έδινε τις θέσεις των ουρανίων σωμάτων στον ουρανό». Ωστόσο, πιστεύει ότι πιθανότατα φτιάχτηκε μερικά χρόνια μετά το θάνατο του Αρχιμήδη (212 π.Χ.).


Κατασκευαστής του πρέπει να είναι κορυφαίος μαθηματικός, αστρονόμος και μηχανικός, ίσως ο Ιππαρχος, ο οποίος πρέπει να συνεργάσθηκε με τεχνίτες, μεταλλουργούς και μηχανουργούς, ίσως και με καλλιτέχνες, γιατί τα γράμματα που είναι χαραγμένα στο εσωτερικό του είναι σχεδόν του Τύπου, πολύ μικρά και καλλιτεχνικά γραμμένα.

 Οι αρχαιολόγοι με βάση και τα άλλα ευρήματα του ναυαγίου στα Αντικύθηρα, ιδίως τα νομίσματα, προσδιορίζουν τη βύθιση του πλοίου ανάμεσα στο 80-60 π.Χ., αλλά επί τη βάσει των γραμμάτων του ίδιου του Μηχανισμού ο τ. διευθυντής του Επιγραφικού Μουσείου Χαράλαμπος Κριτζάς τον χρονολογεί ανάμεσα στο 150-100 π.Χ.

 Ο κ. Μουσάς παραδέχεται πως ο Μηχανισμός που βγήκε από τη θάλασσα το 1901-02, δηλαδή ύστερα από 21 αιώνες, οδήγησε πολλούς να γίνουν επιστήμονες και να ασχοληθούν με τα διαστημικά για να κατανοήσουν τη λειτουργία του. Ενας από αυτούς υπήρξε και ο ίδιος καθώς από παιδί επειδή το σπίτι του ήταν κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πήγαινε συχνά να θαυμάσει μαζί με τους άλλους θησαυρούς του μουσείου, τον περίφημο Αστρολάβο, όπως ονομαζόταν τότε. «Απορούσα αστρολάβος τι σήμαινε, πώς λαμβάνεις άραγε τα άστρα με αυτόν; Αργότερα έμαθα ότι αστρολάβος είναι όργανο που λαμβάνεις τις θέσεις των άστρων στον ουρανό.

Ηθελα λοιπόν να μάθω περισσότερα για το μηχανισμό, να μάθω πώς λειτουργεί, πώς είναι φτιαγμένος, πώς ο άνθρωπος συνέλαβε την ιδέα να προβλέψει φυσικά φαινόμενα που εθεωρείτο ότι τα ρύθμιζαν οι θεοί, πώς σκέφτηκε να φτιάξει ένα μηχανικό Σύμπαν, πώς το σχεδίασε, πώς το κατασκεύασε. Αυτό το σύνθετο ερώτημα το απάντησα τελικά βαθμιαία με τις μελέτες μας, τις αξονικές τομογραφίες των γραναζιών και των επιγραφών, του εγχειριδίου χρήσης του Μηχανισμού και των αρχαίων κειμένων που εμπεριέχονται σε αυτόν».

 Την ομάδα μελέτης του Μηχανισμού αποτελούν ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ουαλίας στο Κάρντιφ Mike Edmunds και ο κ. Μουσάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
www.enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ-Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΤ1)

Ο Μηχανισμός όπως εκτείθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας
http://www.visaltis.net/2014/10/tablet.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters