Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γίγαντες στην αρχαιότητα Τα ευρήματα που αρνείται να κατατάξει η Παλαιοντολογία

1 
Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ” ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία… Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός.
Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ” την σημερινή.
Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο.
Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατέκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκαλα!
Στην Ύδρα, στο σπήλαιο του Αγ. Κυπριανού (μετά το Ζάστανι και πριν το Μώλο) αναφέρεται ύπαρξη γιγάντιου ανθρώπινου σκελετού.Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. Στον Φενεό της Πελοποννήσου επίσης οι ντόπιοι βεβαιώνουν την ανακάλυψη τάφων με γιγάντιους σκελετούς. Οι τάφοι καταστράφηκαν και οι σκελετοί εξαφανίστηκαν, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι που ξέρουν την ακριβή τοποθεσία άλλων τάφων γιγάντων, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη στις αρχές, οπότε και «διασώζονται»…• Το Τρίτο Μάτι έχει γράψει για τον γιγάντιο σκελετό (περίπου 2,20 μ. διπλωμένος σε ταφική σχάση) που ανακαλύφθηκε και ξαναθάφτηκε στην Πελάνα της Λακωνίας.
Σύμφωνα με τον γνωστό ερευνητή Γ.Μπαλάνο, σκελετοί γιγάντων και μάλιστα με μεγάλους κυνόδοντες βρέθηκαν στον λόφο της Βίγλας στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.
«Το 1993 βρισκόμουν σε αναζήτηση σκελετού 6 μέτρων(!), που οι πληροφορίες τον έφεραν να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο Τέξας! Με βοήθησε σε αυτό η δημοσιογράφος Δ. Σωτηριάδου, που εργαζόταν τότε στο MEGA. Εξαντλήσαμε όλους τους τρόπους για να τον βρούμε, μέχρι και αγγελία στην εφημερίδα Χρυσή Ευκαιρία στις 10-10-94 βάλαμε! Συγχρόνως σε αναφορά μου στον Πρωθυπουργό (22-9-04, α.π. 1921) ρωτώ εάν λόγω έλλειψης κέντρου συντήρησης σκελετών, εδόθησαν τα τελευταία 50 χρόνια σκελετοί ευρεθέντες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό.» (Πληροφορία από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφέρεται σε 50.000 σκελετούς!). Ρωτώ, επίσης, τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες.
Προέκυψε, βέβαια, και η φήμη ότι στη διάνοιξη του δρόμου της Επισκοπής Ευβοίας βρέθηκαν στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό. Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.
«Οι δικές μας έρευνες στη Γραβιά Παρνασσίδος, προ οκταετίας, μας έφεραν σε δυο τεχνητούς λόφους-τούμπες, με τους τάφους — στον πρώτο λόφο συλημένους από το 1970, όπως πληροφορηθήκαμε— βασιλέων, προφανώς ύψους 2,35-3,25 μέτρων». Πληροφορίες υπάρχουν για ομαδικούς παρόμοιους τάφους σε Θεσσαλία – Μακεδονία – Αττική.
Οι Γίγαντες της Μεσσηνίας
Δημοσίευμα εφημερίδος της «Εμπρός». Ένα περίεργο δημοσίευμα- απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα
ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ – Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.
«…Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ” ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του…»
Βρέθηκαν στην Αίγυπτο στην περιοχή της Αβύδου και είναι δύο από τους 27 που βρέθηκαν. Δεν αναφέρονται πουθενά επίσημα γιατί υπάρχει φοβερή συγκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες. Στην Ελλάδα βρέθηκαν οι περισσότεροι γιγάντιοι σκελετοί. Όμως και εδώ έπεσε μαύρο σύννεφο σιωπής. Από τις ……σπάνιες, κλεμμένες φωτό των ειδικών είναι και αυτή.
ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Στην Αμερική: Αναφορές και ευρήματα περί γιγάντων υπάρχουν σε ολόκληρη την Αμερικανική Ήπειρο. Το 1833, στο Lanpock Rancho της Καλιφόρνια βρέθηκε σκελετός ύψους 12 ποδών με κοίλες σφαίρες, πέτρινα τσεκούρια κτλ. Το 1850, το 1875, το 1882, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος F. Μ. Fetty και η σύζυγος του βρήκαν σε ρηχή σπηλιά υπολείμματα γιγαντιαίου σκελετού καθιστού με χειροποίητα αντικείμενα-κτερίσματα από πέτρα και τσακμακόπετρα. Το 1883 βρέθηκε άλλος σκελετός από τον J. A. Faulkner.
Γιγάντιος σκελετός βρέθηκε στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Αυτός ο συγκεκριμένος σκελετός μετρήθηκε και βρέθηκε να είναι πάνω 12-1/2 πόδια ψηλός. Έχουν αναφερθεί σκελετοί αυτού του τύπου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά. και μάλιστα στην περιοχή της νότιας Φλόριντα, (οι ινδιάνοι της περιοχής αναφέρονται σε δάσκαλους από τα αστέρια).
Άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις: στη Β. Αμερική, το 1947 (Death Valley), αρχαίο λόγοι βρίσκουν σκελετούς ύψους 9 ποδών (μεγαλύτεροι των 3 μέτρων). Στο Τενεσί, το 1821, βρέθηκε σκελετός ύψους 7 ποδών από τον John Haywood. To 1800, βρέθηκε σκελετός κοντά στο Rutland της Νέας Υόρκης! Στο Evant Kanyon της Αριζόνα, το 1923, δυο σκελετοί με ύψος 15 και 18 πόδια!
Ομάδα στρατιωτών ξεθάβει στο Lompock Ranco της Καλιφόρνια, το 1833, σκελετό ύψους 12 ποδών με μέγα-όπλα και πέτρινο φέρετρο. Άλλος σκελετός με ύψος 12 πόδια βρίσκεται το 1891, στο Crittenden της Αριζόνα. Σε δυο περιπτώσεις, ο σκελετός είχε 6 δάχτυλα (Braton Tennesee) σε κάθε πόδι στη μια και 6 σε κάθε χέρι, στην άλλη περίπτωση.
Το 1897, βρέθηκε σκελετός ύψους 9 ποδών κοντά στο Brewersuille της Ιντιάνα. Άλλοι βρέθηκαν στην Bowa της Γιούτα, στο Zenesville του Οχάιο και πάλι στη Νεβάδα στη Humboldt Lake σκελετοί με ύψος 8 1/2 και 10 πόδια! Το 1965, βρέθηκε σκελετός ύψους 8 ποδών και 9 ιντσών στο Holly Greek του Κεντάκι, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων περιπτώσεων.
• Στην Αυστραλία: Στον ποταμό Gravels κοντά στο Bathurst στη Νέα Νότιο Ουαλία, βρέθηκαν πολλά μέγα-αντικείμενα, σφαίρες, ρόπαλα, πέλεκεις, μαχαίρια, βλήματα, (αντικείμενα βάρους 8, 10, 15, 21, 25 λίβρες) και σκελετοί ανδρών ύψους 10 και 12 ποδών.
Στην ίδια περιοχή, ο φυσικός Rex Gilroy βρήκε σε βάθος δύο μέτρων σκελετό 25 πόδια ψηλό, και με βάρος -κατά τον επιστήμονα-1.000 λίβρες! Στο Gympie Queensland, ένας γεωργός, ο Keith Walker, βρήκε δόντια που κατά τον Gilroy ανήκαν σε άτομο με ύψος 10 πόδια.
Στα Blue Mountains, βρίσκονται ίχνη ποδιών ατόμων που το μεγαλύτερο προσδιορίζει ύψος 20 ποδών. Αυτά και άλλα βρέθηκαν από τον P. Holman.
Ο Noel Reeves βρήκε «πατήματα» ανθρώπων κοντά στο Kempsey N.S.W. άνωθεν του ποταμού Macleay και προσδιόρισε τους ψηλότερους σε 17 πόδια ύψος!
• Στην Κίνα: Σε πάμπολλα δόντια δράκων(!), τα οποία συγκέντρωσαν πρόσφατα Κινέζοι επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα εξ αυτών είχαμε να κάνουμε με δόντια ανθρώπων-γιγάντων ή γιγαντοπιθήκων (MEGAN-THROPUS & GIGANTOPITHECUS). Σκελετούς 10 ποδών έχουν βρει οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν και την πρωτιά σε αριθμό και είδη ευρεθέντων δεινοσαύρων, τα τελευταία 50 χρόνια.
• Στις Φιλιππίνες: Ένας σκελετός με ύψος 17 πόδια
• Στο Μαρόκο: Ένας σκελετός με ύψος 12 πόδια
• Στον Καύκασο: Σκελετοί ύψους 2,8 έως 3,12 μέτρων έχουν βρεθεί στον Καύκασο από τους Σοβιετικούς.
• Στο Μεξικό: Το 1926, οι D.W. Page και F.W. Devalda βρίσκουν γιγαντιαίους σκελετούς ύψους 10-12 ποδών. Περιοχές που έχουν βρεθεί στο ΜΕΞΙΚΟ, Sisoguiche -Tapextla – Mico River.
• Στην Αφρική: To 1936, ο παλαιοντολόγος και ανθρωπολόγος Larson Kohl από τη Γερ μανία βρήκε έναν γιγάντιο σκελετό στις άκρες της Λίμνης ELYASI της Κεντρικής Αφρικής.
Δείτε εδώ videos σχετικά με την έρευνα.
Γιγαντοπίθηκος ή Μεγάνθρωπος;
Είναι δυνατόν οι ανθρωπολόγοι να υποστηρίζουν ότι οι σκελετοί Κίνας (BLACKI), Ιάβας, Αυστραλίας κλπ. που συνοδεύονται από εργαλεία (50.000 έως 180.000 ετών) -π.χ. τσεκούρι 37 λιβρών (16 κιλών!- ήταν Γιγαντοπίθηκοι και όχι Άνθρωποι; Σκελετοί 1.000.000 ετών (Ιάβα), footprints, δηλαδή πατημασιές 9.000.000 ετών στη Νότιο Αφρική μήκους 4 ποδών από γυναίκα με ύψος 30 πόδια (9 μέτρα) και τα διδασκόμενα από την Ελληνική Μυθολογία οδηγούν σε πανάρχαιους ανθρώπους και γίγαντες εκατομμυρίων ετών!
Μάλιστα, η περίπτωση του Ιουλίου 1877 στο Spring Valley Eureka της Νεβάδα-όπου χρυσοθήρες ανιχνεύοντας τις πέτρες βρήκαν κάτι ασυνήθιστο και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν ένα γιγαντιαίο οστό ανθρώπινου ποδιού, όρθιο ανάμεσα στα βράχια, αλλά ενσωματωμένο μέσα σε σκληρό σκούρο κόκκινο χαλαζίτη- οδηγεί σε ασύλληπτης παλαιότητας εποχή…
Η επιγονατίδα και η ποδοκνήμη, απανθρακωμένες, έδειχναν κάταγμα 4 ίντσες πάνω από το γόνατο, με απόσταση γονάτου-φτέρνας 39 ίντσες. Δεκάδες γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γιγαντο-οστό, που ανήκε σε άνθρωπο ύψους 12 ποδών! (3 μέτρα 60 εκ.).
Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι ότι το έδαφος που ενεπλάκη ο γίγαντας και στο οποίο βυθίστηκε το πόδι του, είναι χρονολογημένο 185.000.000 χρόνια πριν! Πολλές εφημερίδες έγραφαν γι” αυτό και πολλά μουσεία έστειλαν ερευνητές για περαιτέρω έρευνα της περιοχής. Εντύπωση έκανε δε ότι εκτός από το οστό που βρέθηκε ακέραιο, στην πέτρα είχε αποτυπωθεί τόσο η πατούσα όσο και ολόκληρο το πόδι.
Ωστόσο, όλη η παλαιοανθρωπολογική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από χιλιάδες «εξαφανίσεις» σκελετών και άλλων συναφών ευρημάτων, όπως ο απολιθωμένος γίγαντας που βρέθηκε το 1895, στα μεταλλεία του Αντρίμ της Ιρλανδίας, ύψους 3,70 μέτρων! Το δεξί πόδι είχε 6 δάχτυλα! Συνολικό βάρος 2050 kg! Οι ιδιοκτήτες και το απολίθωμα εξαφανίστηκαν!
Στο Crittenton της Αριζόνα, το 1891, βρέθηκε σαρκοφάγος με ανθρώπινο σκελετό 3 μέτρων ύψους, με 6 δάχτυλα σε κάθε πόδι! Ενώ στο Lompock Rancho της Καλιφόρνια, ο σκελετός που βρέθηκε είχε θαμμένα μαζί του βλήματα, πέτρινα τσεκούρια και άλλα «artifacts». Είχε, επίσης, διπλή σειρά δοντιών στην επάνω και κάτω γνάθο! Δυστυχώς, το σύνολο ξαναθάφτηκε βιαστικά λόγω της απειλής των συγκεντρωμένων Ινδιάνων, οι οποίοι θεωρούσαν ιερές τις ταφές.
Έχουμε, λοιπόν, συχνά παραλλαγές με 6 δάχτυλα ή και απολιθωμένα σώματα, πιθανόν λόγω κλιματολογικών ή εδαφικών συν θηκών, και οπλισμό με κοίλα βλήματα, τσεκούρια – μαχαίρια – ρόπαλα, αλλά και ξίφος σε μία περίπτωση στην Αγγλία.
Όλα αυτά δεν είναι παρά ελάχιστες περιπτώσεις από τις πάμπολες που ζητούν απάντηση από την επιστήμη. Το πόσο θα «κοστίσει» αυτή η απάντηση είναι άλλο θέμα…
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ FORUM
1) Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ” ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ” την σημερινή.
Η ελληνική μυθολογία αναφέρει αρκετούς γίγαντες και ακόμη και στην Βίβλο αναφέρεται ο περίφημος Γολιάθ.
Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκαλα!
Αδελφός κολλητού μου, δούλευε στις ανασκαφές στο νέο μουσείο της ακρόπολης, (που μέχρι να ανοίξει, θα είναι παλιό), όταν συνάντησε έναν φίλο του, όπου δούλευε Συγγρού Φιξ, στο σταθμό του μετρό. Ο μετροπόντικας, είχε σταματήσει τις εργασίες του, είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρήματα και περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος έκλεισε για κάποιες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης, αστυνομία δεν ήρθε, μόνο κάποια άτομα από την ασφάλεια. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι βρέθηκαν κάποια αγγεία, όχι κάποιας σημαντικής αξίας.
(ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ )
Έστω ότι όντως βρήκαν μεγάλα οστά, «ανθρώπινα» στην Αθήνα ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην ανακοινωθεί επίσημα από τους ερευνητές. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να κρύβουν και φοβούνται να το ανακοινώσουν.
Πριν από κάποιους μήνες οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κάποιοι πολύ μικρόσωμοι σκελετοί. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Τα Νέα onLine: Iνδονησία:
«Λείψανα νάνου εξαδέλφου του ανθρώπου ξαναγράφουν την ιστορία της εξέλιξής μας.
Τα λείψανα ενός μικρόσωμου εξαδέλφου του σύγχρονου ανθρώπου, που επονομάστηκε «το χόμπιτ» και έζησε πριν από μόλις 12.000 χρόνια, ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες. Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα μας οδηγεί να ξαναγράψουμε την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου».
Στη Γένεση, υπάρχει το περίφημο απόσπασμα «οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρες εκείναις(…) οι απ” αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί».
Διαβάζοντας τη Γένεση και το Απόκρυφο του Ενώχ (και αυτά μόνο από την ιουδαιοχριστιανική άποψη), βλέπουμε πως οι γίγαντες ήταν τα προϊόντα ένωσης των «υιών του θεού» ή εκπεσόντων αγγέλων με τις θυγατέρες των ανθρώπων, ενώ στο Δευτερονόμιο αναφέρονται ως «υιοί του Ανάκ».
Σε μια από τις μετόπες του Παρθενώνα, υπάρχει η απεικόνιση των Τιτάνων, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, όπου φαίνεται το υπερφυσικό μέγεθός τους. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς…
- See more at: http://www.xorisoria.gr/%ce%b3%ce%af%ce%b3%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/#sthash.8MSMOcfU.dpuf

ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ - Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά νέο όπλο!

Αντιμετωπίζει εχθρικές επιδρομές με την ταχύτητα του ...φωτός και το κόστος του είναι μηδαμινό σε σχέση με τα συμβατικά όπλα
Το στερεής κατάστασης σύστημα οπλισμού λέιζερ, LaWS, έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίσει
στόχους που το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτηρίζει ως “ασύμμετρη απειλή”: μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ταχύπλοα, και συστοιχίες πλοιαρίων που κινούνται με ταχύτητα και συχνά προκαλούν “πονοκέφαλο” στους αξιωματικούς των ΗΠΑ.
Από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην πραγματικότητα, το Αμερικανικό Ναυτικό ανέπτυξε το πρώτο στα χρονικά όπλο LASER που προορίζεται για χρήση σε συρράξεις.
Η ερευνητική διαδικασία διήρκεσε εφτά ολόκληρα χρόνια και το κόστος ανήλθε στα $40 εκατ. δολάρια. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα της τάξεως των 30 KW, με την ονομασία Laser Weapon System (LaWS) . Το πρώτο όχημα που δέχθηκε αυτό το σύστημα είναι το USS Ponce, το οποίο δοκιμάζει την νέα αυτή τεχνολογία από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα στην ταραγμένη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Το νέο οπλικό σύστημα έχει τοποθετηθεί σε πρώτη φάση στο USS Ponce, το οποίο περιπολεί στον Περσικό Κόλπο από τα τέλη Αυγούστου και θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε πραγματικές συνθήκες σε μια θαλάσσια περιοχή με συχνές παρενοχλήσεις από ανεξάρτητα μικρά σκάφη.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το LaWS βάλλει στόχους με την ταχύτητα του φωτός, στον αέρα και στην θάλασσα με ιδιαίτερες επιδόσεις σε ταχέως κινούμενους στόχους. Έτσι πιθανοί κίνδυνοι που ενδέχεται να κληθεί να αντιμετωπίσει το Ponce, όπως τα UAV, μικρά ταχύπλοα, αλλά και μεγαλύτερα σκάφη, που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, είναι δυνατόν να χτυπηθούν με επιτυχία με το νέο λέιζερ!
Σύμφωνα με το Bloomberg, το σύστημα αφού δοκιμαστεί εκτενώς σε θαλάσσιες επιχειρήσεις θα μπει στην συνέχεια σε χερσαίες μονάδες όπου θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητά του επί εδάφους. Με χιουμοριστική διάθεση, ο Αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων Ναύαρχος Τζόναθαν Γκρήνερτ δήλωσε: “Έπρεπε να το βγάλω εκεί έξω να πάρει το βάπτισμα του πυρός και ο Αραβικός Κόλπος είναι ένα από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα”.
Το Αμερικανικό Ναυτικό δεν ενδιαφέρεται τόσο για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όσο για την οικονομική διάσταση της εφαρμογής του οπλικού συστήματος. Ο βασικός λόγος που εστιάζει στην ανάπτυξη της τενολογίας λέιζερ είναι το κόστος. Σε σχέση με τα πυραυλικά συστήματα, τις έξυπνες βόμβες και ούτω καθεξής, το λέιζερ στοιχίζει πενταροδεκάρες σε σχέση με τα συμβατικά όπλα και συνεχίζει να πυροβολεί αδιάκοπτα σε σχέση με τους πυραύλους και τις βόμβες που στην τελική κάποια στιγμή εξαντλούνται.
Το οπλικό σύστημα ρυθμίζεται σε διάφορα επίπεδα ισχύος.
Πώς λειτουργεί το Οπλικό Σύστημα Λέιζερ - LaWS;
Το πειραματικό οπλικό σύστημα LaWS συνδυάζει ακτίνες φωτός λέιζερ από έξι εμπορικά διαθέσιμα, στερεά Laser που χρησιμοποιούνται στην συγκόλληση μετάλλων. Κάθε ακτίνα έχει ισχύ 5.5 kW, επομένως σε συνδυασμό παράγουν 33 kW. Το φως από τα έξι λέιζερ συνδυάζεται ασυνάρτητα επειδή οι ​​επιμέρους δέσμες δεν συγχωνεύονται σε μία πραγματικά ενιαία δέσμη (δηλαδή, οι επιμέρους δέσμες δεν έρχονται σε φάση με τις άλλες).
Κάθε ακτίνα έχει ισχύ 5,5 KW και ο συνδυασμός τους παράγουν συνολική ισχύ 33 kW.
Οι δέσμες των έξι λέιζερ συνδυάζονται ασυνάρτητα, επειδή οι ​​επιμέρους δέσμες δεν έχουν για την ώρα συγχωνευθεί σε μία ενιαία δέσμη (δηλαδή, οι επιμέρους δέσμες δεν έρχονται σε φάση η μια με την άλλη).
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι οι ακτίνες εκτοξεύονται παράλληλα, σε απειροελάχιστη απόσταση η μια από την άλλη και όμως παραμένουν χωριστές και εκτός φάσης, ενώ διευθύνονται και εστιάζονται σε ένα σημείο (στον στόχο) από μια συσκευή συνδυασμένης στόχευσης.
Ένα σύστημα που θα ένωνε τις έξι ακτίνες θεωρείται ασύμφορο οικονομικά, αν και θα παρήγαγε μια ενιαία και επομένως πιο σταθερή δέσμη, συνδυασμένης ισχύος. Ένα τέτοιο σύστημα εκτόξευσης θα απαιτούσε πολύπλοκες εσωτερικές οπτικές παραμέτρους και σύνθετα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αυτό μπορείτε να διαβάσετε σε σχετική έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου (Έκθεση 59 σελίδων στα Αγγλικά)
Τώρα, κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης δοκιμαστικής φάσης, οι αξιωματικοί του Αμερικανικού Ναυτικού αναζητούν στην πράξη επιχειρησιακές εφαρμογές του νέου αυτού οπλικού συστήματος. Το LAWS μπορεί να αξιοποιηθεί καταρχάς αποτρεπτικά, ως προειδοποίηση με την ρίψη εκτυφλωτικών προειδοποιητικών βολών απωθώντας εχθρικές επιδρομές, αλλά και να γίνει θανατηφόρο όπλο, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, απλά και μόνο μέσω της διατίμησης της ισχύος του από τους χειριστές!
Η κατάταξη εμβέλειας το LAWS δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Η σκόπευση με λέιζερ κοστίζει μόλις $ 1 ανά εκτόξευση, σύμφωνα με την προαναφερόμενη έκθεση του Ναυτικού και αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο προτέρημά του έναντι των συμβατικών όπλων.
Λειτουργεί εν μέρη όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή το σύστημα κλειδώνει πάνω σε έναν στόχο, στέλνοντας ακτίνες ακραίας θερμότητας που είτε καίνε τον στόχο, είτε βγάζουν εκτός λειτουργίας λόγω της ακραίας θερμότητας ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης του εχθρικού οχήματος.
Σε αντίθεση όμως με τις ταινίες, οι ακτίνες λέιζερ είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι.
Το Πολεμικό Ναυτικό ελπίζει ότι το λέιζερ θα αναχθεί σε πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση μικρών ταχύπλοων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που παρενοχλούν συστηματικά τα πλοία των ΗΠΑ που κινούνται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Για την ώρα το σύστημα δεν θεωρείται επιχειρησιακά ικανό να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους στόχους, όμως το σημαντικά φθηνό κόστος του αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διεύρυνση της χρήσης του, μόλις το σύστημα κριθεί επιχειρησιακά κατάλληλο. (onalert, dailymail)
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_289.html

Ντελίριο Ερντογάν για την ανακάλυψη της Αμερικής από μουσουλμάνους: "Ο Κολόμβος είχε βρει και τζαμί στην Κούβα"!

Ντελίριο έχει πάθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιμένει, με το στανιό, ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους μερικούς αιώνες πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Με μια μεταφυσική – αποκρυφιστική εμμονή επανέλαβε τις δηλώσεις του που είχε κάνει το Σάββατο στους θρησκευτικούς ηγέτες των μουσουλμάνων της Λατινικής Αμερικής ότι ο Κολόμβος βρήκε ένα τζαμί σε βουνό της Κούβας όταν πάτησε το πόδι του εκεί.
Όπως ήταν φυσικό, τόσο οι αναλυτές όσο και οι γελειογράφοι στην Τουρκία, τον πήραν στο ψιλό.

Νευρίασε λοιπόν και τους απάντησε.
«Γιατί δεν το πιστεύουν και με κοροϊδεύουν; Γιατί δεν πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι είναι ικανοί για τέτοιες ανακαλύψεις» δήλωσε προσπαθώντας να φουσκώνει την θρησκευτική υπερηφάνεια των μουσουλμάνων όλου του κόσμου.
«Δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους έδωσαν τέλος στον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό και οδήγησαν στην Νέα Εποχή» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.
«Οι δυτικές πηγές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιερές πηγές γνώσης» επέμεινε.
«Πρέπει να το τονίσω για άλλη μια φορά, ότι πέφτει μεγάλο βάρος ευθύνης στις πλάτες του υπουργείου Παιδείας και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εκπαίδευσης. Μια αντικειμένική γραφή της ιστορίας θα πρέπει να καταδείξει την μεγάλη προσφορά της Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ στις επιστήμες και την τέχνη. Ως Πρόεδρος αυτής της χώρας δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο πολιτισμός μας είναι κατώτερος από τον πολιτισμό άλλων χωρών» συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνοντας ουσιαστικά το εναυσμα να ξαναγραφεί η ιστορία του κόσμου με τις μουσουλμανικές ιδεοληψίες του στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_480.html

Ο όφις και οι λεονταρισμοί

Στη βιβλική εκδοχή, ο όφις εξηπάτησε την Εύα και οδήγησε τον άνθρωπο στην πτώση, δηλαδή την έξωσή του από τον Παράδεισο. Σύμφωνα με τη θεολογική ερμηνεία, έκτοτε ο άνθρωπος βρέθηκε αντιμέτωπος με την Κόλαση, δηλαδή με τη γνώση του καλού και του κακού. Το προπατορικό αμάρτημα έχει γνωρίσει πολλές παρομοιώσεις. Χθες προστέθηκε άλλη μία από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος κατηγόρησε, χωρίς να κατονομάζει, όλους όσοι θολώνουν τα νερά και το μόνο που δεν του φορτώνουν είναι το προπατορικό αμάρτημα! Για να αντιληφθούμε ποιοι είναι αυτοί, ο κ. Χαρδούβελης συνέστησε "ψυχραιμία, διότι δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί, που συνήθως γίνονται...
για εσωτερική κατανάλωση".
Είναι προφανές ότι οι παρομοιώσεις θεολογικού και ζωοφιλικού τύπου παραπέμπουν στους κυβερνητικούς εταίρους. Χθες από το πρωί είχε ξεσπάσει τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Με αντιστροφή ρόλων, οι νεοδημοκράτες κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δυσκολεύει τη "διαπραγμάτευση" με την τρόικα, ενώ ο Βενιζέλος επανέφερε στην τάξη την κυβερνητική συνεργασία υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. είχε ακολουθήσει αντιμνημονιακή - λαϊκιστική γραμμή.
Οι μακροσκελείς και από χειρογράφου δηλώσεις Χαρδούβελη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, δίκην Διαγγέλματος, και η αμηχανία των συνεταίρων επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση παραπαίει, έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, τρέμει τις εκλογές και ετοιμάζει την παράδοση στην τρόικα. Ως πολιτικό αντίβαρο στα αδιέξοδά τους, που αποδιαρθρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία, Σαμαράς και Βενιζέλος στήνουν εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. "Ο λαϊκισμός για εσωτερική κατανάλωση"! Επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία, παρά τις γνωστές εφεδρείες, παραμένει μακράν των 180 βουλευτών. Οι λεονταρισμοί για τους οποίους μίλησε ο Γκ. Χαρδούβελης είναι προφανές ότι αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί πλαστή εικόνα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ώστε να δοθούν προσχήματα στους ήδη προθύμους ανεξάρτητους βουλευτές.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση αυτού του αδίστακτου πολιτικού παιχνιδιού, που πίσω από την ψεύτικη επίκληση του εθνικού συμφέροντος κρύβει την αγωνιώδη προσπάθεια κομματικής και προσωπικής επιβίωσης των κυβερνητικών συνεταίρων. Με ορίζοντα τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου, το πιθανότερο είναι να ενεργοποιηθεί διαδικασία "πολιτικής διαβούλευσης", όπου για άλλη μια φορά ο Σαμαράς θα προσπέσει ικέτης στη Μέρκελ για να του δώσει κάποιες διευκολύνσεις. Νωρίτερα, όμως, το σχέδιο προϋπολογισμού θα επιβεβαιώσει τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας. Κι αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τα ανταλλάγματα για τις διευκολύνσεις θα είναι κοινωνικά επώδυνα: λοκ άουτ, απολύσεις και μείωση μισθών στο Δημόσιο, ασφαλιστικό, ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Από avgi
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_171.html

ΑΥΤΟ είναι το ΜΕΛΛΟΝ; Τι μας ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι μας ξημερώνει στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα; Έχει σχέση το ένα με το άλλο, και σε ποιο βαθμό;

Το μέλλον δεν προφητεύεται. Μπορεί όμως να προβλεφτεί, ερμηνεύοντας τα γεγονότα.


Παρουσιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα, που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν όλοι μας, το βίντεο: “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;” δίνει αφορμή για ερμηνείες που τρομάζουν, αλλά και για περαιτέρω αναζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από το logiosermis.net


makeleio.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Συνθήκη Μείωσης των Συμβατικών Όπλων!


ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΥΡΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΞΕΚΙΝΑ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Tην αποχώρησή της από την Συνθήκη Περιορισμού των Συμβατικών Όπλων στην Ευρώπη (CFE Treaty) που είχε υπογραφεί στην 19 Νοεμβρίου του 1990 μετά από διαπραγματεύσεις 18 ετών μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας και είχε συνδέσει την έναρξή της με το τέλος του "ψυχρού πολέμου (αμέσως μετά διαλύθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ....

Πρόκειται για μείζονος σημασίας γεωστρατηγική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την μεταψυχροπολεμική δομή επάνω στην οποία στηρίχθηκε το οικοδόμημα της ασφάλειας στην Ευρώπη, αφού πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα "Η προβαίνουν σε μαζικές προμήθειες οπλικών συστημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται στις οικονομίες τους ή σύντομα θα τεθούν υπό την ρωσική στρατιωτική απειλή, αφού το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ρωσία είναι, απλά, κολοσσιαίο.
Ο Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε ότι "Η Συνθήκη είναι νεκρή για εμάς και δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ σε αυτή", σηματοδοτώντας κατ'αυτό τον τρόπο την μεγαλύτερη κούρσα συμβατικών εξοπλισμών την τελευταία 25ετία και αλλάζοντας πολλά από τα δεδομένα ακόμα και στο ελληνοτουρκικό στρατιωτικό ισοζύγιο: Η Τουρκία δεσμευόταν από την CFE σε συγκεκριμένες οροφές οπλικών συστημάτων και ανάπτυξής τους στην δυτική Τουρκία, κάτι που πλέον δεν ισχύει!
Ο Σ.Λαβρόφ προχώρησε στην δήλωση αυτή ανήμερα της 24ης επετείου αpό την υπογραφή της σε κυβερνητικό συμβούλιο στην Κάτω Βουλή.
"Η CFE δεν λειτουργεί πλέον για εμάς. Μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η παλιά συμφωνία συμβατικών δυνάμεων επαναπροσδιορίστηκε με την προϋπόθεση ότι δεν υπήρχε ανατολικό μπλοκ, την εγκριναμε με τις νέες συνθήκες που επικράτησαν, ενώ το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το κανει. Περιμέναμε πολλά χρονια γι'αυτό μέχρι που είπαμε "συγγνώμη λοιπόν αλλά". Δεν θεωρούμε την CFE δεσμευτική για εμάς"
Η αρχική CFE είχε υπογραφτεί το 1990 από 16 χώρες του ΝΑΤΟ και εξι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας θέτοντας έξι ισοδύναμα όρια σε πέντε κατηγορίες κλειδιά συμβατικών οπλισμών και στρατιωτικής τεχνολογίας, όπως άρματα μάχης, ΤΟΜΑ,πυροβολικό, επιθετικά ελικόπτερα, και μαχητικά αεροσκάφη.
Μια "επικαιροποιημένη" συμφωνία υπογράφτηκε το 1999 αλλά τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να την επικυρώσουν μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα απο την Γεωργία και την Υπερδνειστερία, ενα κριτήριο το οποίο η Ρωσία αποκαλεί "τεχνητο εμπόδιο".
Η Συνθήκη ήδη από το 2011 είχε πέσει σε "νάρκη" καθώς τότε το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι "Δεν θα ανταλλάσσει πλέον πληροφορίες περί συμβατικών δυνάμεων και οπλισμού με τη Ρωσία".
Η CFE ήταν ευεργετική για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που κατάφεραν να ανανεώσουν τα οπλικά τους συστήματα (κάπου 650 άρματα μάχης M60A1/A3, χιλιάδες ΤΟΜΑ Μ113, αντιαρματικά συστήματα κλπ) μεταφέρθηκαν από την κεντρική Ευρώπη στην Ελλάδα, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις δεν είχαν περιορισμό στην σύνθεσή τους μόνο αυστηρά στις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, όπου ήδη μαινόταν ο πόλεμος με το ΡΚΚ.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_419.html

Απόλαυσε το Τώρα!

Απόλαυσε το Τώρα!
Τους αρέσει να σκοτώνουν τον χρόνο τους περιμένοντας τον χρόνο να τους σκοτώσει.
Simone de Beauvoir
Ο Αντιφών είπε πως η θυσία του χρόνου είναι η πιο δαπανηρή απ' όλες τις θυσίες.
Πλούταρχος
Η έγνοια της μετριότητας είναι πώς θα σκοτώσει τον χρόνο. Ο σοφός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο.
Arthur Schopenhauer
Η αγάπη του χρήματος οδηγεί τον άνθρωπο στο να μη διαθέτει χρόνο για τίποτα άλλο εκτός από τη συσσώρευση περιουσίας, στην οποία αφοσιώνεται εξ ολοκλήρου η ψυχή του, και καμιά άλλη σκέψη δεν τον απασχολεί από το καθημερινό κέρδος.
Πλάτων
Τίποτε δεν είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου, όταν το απολαμβάνεις.
Arthur Koestler
Το πρόβλημα είναι ότι νομίζετε πως έχετε χρόνο.
Βούδας
Να εξοικονομείς τον χρόνο, γιατί αν ξοδεύεται όπου δεν πρέπει μένει λίγος για όπου πρέπει.
Περίανδρος
Αν έχεις καιρό, μην περιμένεις ευκαιρία.
Φραγκλίνος
Οι καιροί (οι ευκαιρίες) δεν περιμένουν.
Θουκυδίδης
Καλό το καθετί στην ώρα του.
Σοφοκλής
Υπάρχει μια χωριστή εποχή για ορισμένα πράγματα, και μια άλλη για άλλα διαφορετικά από αυτά. Μια ξεχωριστή εποχή για τα μεγάλα και μια άλλη για τα μικρά.
Θερβάντες
Κάθε ώρα που χάνει κανένας, του φέρνει και ένα δυστύχημα στο μέλλον.
Ναπολέων
Ο χρόνος για δράση είναι περιορισμένος.
Πίνδαρος
Χρησιμοποίησε τον χρόνο σου, γιατί είναι ανεκτίμητος, καθώς η αιωνιότητα. Το χθες δεν ξανάρχεται, το αύριο δεν είναι σίγουρο. Μόνο το σήμερα είναι δικό σου, κι αν χρονοτριβείς, το χάνεις κι αυτό. Κι αυτή η απώλεια είναι ανεπανόρθωτη.
Horace Mann
Όποιος χάνει μια ημέρα, χάνει ζωή.
Ralph Waldo Emerson
Κάποιοι άνθρωποι δεν λογαριάζουν τα χρήματά τους μέχρι να τους τελειώσουν. Κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο με τον χρόνο τους.
Johann Wolfgang von Goethe
Ο χρόνος που ο Θεός δίνει στον καθένα από εμάς, μοιάζει με ένα πολύτιμο ύφασμα, που ο καθένας από μας το κεντά όσο μπορεί καλύτερα.
Ανατόλ Φρανς
Ξόδευα άσκοπα τον χρόνο μου και τώρα ο χρόνος ξοδεύει άσκοπα εμένα.
William Shakespeare
Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα.
Sam Levenson
Ποτέ μη λες ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο. Έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών ανά ημέρα που διέθεταν ο Παστέρ, ο Μιχαήλ Άγγελος, η Μητέρα Τερέζα, Ο Λεονάρτνο Ντα Βίντσι, ο Τόμας Τζέφερσον και ο Αϊνστάιν.
H. Jackson Brown, Jr.
egriechen.info
 
http://www.katohika.gr/2014/11/apolavse-to-tora.html 

Άντε να τελειώνουμε…

Επιτέλους οι ανίκανοι να παραδώσουν τα κλειδιά, τις πόρτες και ότι άλλο θέλουν να τελειώνουμε με δαύτους…Σκιάχτηκαν λέει επειδή η τρόικα δεν θα τους έβαζε καλό βαθμό και δεν θα ερχόταν να τους  βαθμολογήσει ξανά!!!

Ο λόγος αυτή τη φορά για τις 100 δόσεις όπου οι δανειστές επιθυμούν να ισχύουν έως 72 δόσεις το πολύ και για λίγους, με εμπράγματες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις, αντί για τις 100 δόσεις για το 97% των οφειλετών που χρωστούν έως 15.000 ευρώ!

Κατά τα άλλα έχουμε ανάπτυξη και...
θα χαλαρώσουν οι δανειστές με την πάρτη  μας… Μα που τα πουλάτε αυτά!!! Κύριοι χαρακτηριστική της ανάπτυξης που μας φέρνετε είναι και η τελευταία επείγουσα επιστολή που απέστειλε στη Βουλή ο Κρεμασμένος σχετικά με το θέμα της μη χορήγησης ακριβών φαρμάκων και συσκευών σε υπερηλίκους ασθενείς μετά από οδηγίες άνωθεν… Στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει»!!!
Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό έβγαλαν και τον Άδωνη να μας πει ότι “Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έρθει μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα….έτσι λειτουργεί η οικονομία, τι να κάνουμε τώρα”.  Η ανάπτυξη που μας έλεγε τις προάλλες ο Πρωθυπουργός ότι θα έφθανε σε κάθε Έλληνα πολίτη που πήγε; Έφυγε;
Τι δεν καταλαβαίνουμε αδέρφια!!!
Μιχαλού από το Ποντίκι
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_213.html

CNN: Απέναντι από την Κρήτη έφθασαν οι Τζιχαντιστές

Στο λιβυκό πέλαγος, στα νότια σύνορα της Ευρώπης και μια ανάσα από την Κρήτη, βρίσκονται οι τζιχαντιστές, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.


Σύμφωνα με το CNN, oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα. Η πόλη που βρίσκεται δυτικά του Τομπρούκ, έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων και βρίσκεται μόλις 200 ναυτικά, από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του ΙΚ. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι”, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη» αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN.

Σύμφωνα με έναν πρώην ισλαμιστή μαχητή, «το ΙΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Δημιουργούν ήδη ένα ισλαμικό εμιράτο στην Ανατολική Λιβύη».

«Οι τζιχαντιστές, εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος του για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής» αναφέρουν επίσης λίβυοι αξιωματούχοι στο CNN.

Τα καρύδια προστατεύουν από καρκίνο του προστάτη

1 
Μια γερή χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να σας προστατεύσει έναντι της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Ερευνητές από τις ΗΠΑ βρήκαν, ότι μια δίαιτα πλούσια σε ξηρούς καρπούς (καρύδια) ή τα έλαια αυτών, επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων σε ποντίκια. Ακόμη, μείωνε τα επίπεδα χοληστερόλης και την αύξανε την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μια ορμόνη που αποτρέπει την εμφάνιση διαβήτη.
Τα καρύδια αποτελούν μια «υπερτροφή», περιέχουν υψηλά επίπεδα ωφέλιμων για την υγεία ουσιών, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν και έναντι της εμφάνισης καρκίνου στους μαστούς και καρδιακών ασθενειών.
Σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα, τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης IGF-1, η οποία εμπλέκεται τόσο στον καρκίνο του προστάτη, όσο και στον καρκίνο του μαστού.
«Τα καρύδια μπορεί να είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όμως τα λιπαρά τους όχι απλά δεν ενισχύουν την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό έδειξαν πειράματα που έγιναν σε ποντίκια» ανέφερε ο καθηγητής Dr Paul Davis από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
«Η έρευνά μας έδειξε, ότι δεν είναι μόνο τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά ένας συνδυασμός αυτών και άλλων ουσιών που περιέχονται στα έλαια των καρυδιών» είπε ακόμη ο καθηγητής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Medicinal Food.

- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Το πείραμα της Φιλαδέλφεια. Πως σχετίζεται με την Ελλάδα;

1 

Το 1943 έγινε ένα από τα γνωστότερα πειράματα αντιβαρύτητας, γνωστό ως πείραμα της Φιλδέλφεια. Από την ομώνυμη πόλη των Η.Π.Α όπου και πραγματοποιήθηκε, το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α κατάφερε να εξαφανίσει ένα ολόκληρο πλοίο το αντιτορπιλικό ELDRIDGE «βομβαρδίζοντας» το με πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Το πλοίο εξαφανίστηκε από τα μάτια όλων και ταξίδεψε στο χωροχρόνο μαζί με το πλήρωμα του,όταν υλοποιήθηκε ξανά οι σκηνές που αντίκρυσαν οι παρευρισκόμενοι μόνο σοκ προκαλούν…άνθρωποι καμένοι και »χτισμένοι» μέσα στα τοιχώματα του πλοίου..
Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι άνθρωποι περνούσαν μέσα από τα τοιχώματα του πλοίου σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους και όταν αυτό άρχισε να αποκτά ύλη εγκλώβισε και μερικά άτομα του πληρώματος στους τοίχους..
Στην πλειοψηφία τους είχαν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και αρκετοί πήδησαν από το πλοίο την ώρα του πειράματος με αποτέλεσμα να αγνοούνται…για τους υπόλοιπους η ψυχολογική θεραπεία ήταν αναπόφευκτη είτε γιατί πραγματικά την είχαν ανάγκη ή για να εξασφαλίσουν την σιωπή τους..
Επίσης λένε πως παρών στο πείραμα ήταν και ο Νικολά Τέσλα!!!!… Αυτό ελέγχεται…πάντως το πείραμα φαίνεται να είναι βασισμένο πάνω στις αρχές του Τέσλα για τον ηλεκτρομαγνητισμό..Δεν αναφέρεται όμως μόνο ο Τέσλα αλλά και ο Αινστάιν σαν ένα από τα μυαλά του πειράματος…επίσης βασίστηκε στη θεωρία περί ενοποιημένων πεδίων του Αινστάιν..
Μυστήριο παραμένει για το που πήγε το πλοίο όταν αυτό εξαφανίστηκε από τα μάτια όλων..
Το 1956 ο Morris Jessup, αστρονόμος και ερευνητής περιπτώσεων Α.Τ.Ι.Α(U.F.O) δέχεται ένα γράμμα από κάποιον εν ονόματι Carl Allen o οποίος ισχυριζόταν ότι τον Οκτώβριο του 1943 και ενώ ήταν μέλος του πληρώματος του εμπορικού πλοίου USS Andrew Furuseth και ενώ έπλεαν στη περιοχή του Norfolk είδε ένα πολεμικό πλοίο τυλιγμένο μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης..εμφανίστηκε ξαφνικά και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίστηκε…
Σημειωτέον ότι από την Φιλαδέλφεια για να βρεθεί ένα πλοίο στο Νορφολκ απαιτούσε ταξίδι 24 ωρών..
Κατά περίεργο τρόπο όμως..καθώς το πείραμα επισήμως δεν έγινε ποτέ.. το αμερικανικό ναυτικό γραφείο ερευνών το 1957 ξεκίνησε έρευνα για το θέμα καθώς στην διάθεση του είχε άλλες δύο μαρτυρίες..Το 1959 ο Morris Jessup αυτοκτονεί(;) καθώς είχε πολλά προσωπικά προβλήματα.
Την δεκαετία του 1980 εμφανίζεται ένας άλλος μάρτυρας εν ονόματι Al Bielek ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου στην διάρκεια του πειράματος..και λέει ότι το πλοίο μεταφέρθηκε στο 1983!!..επίσης αναγκαστικά γύρισαν πίσω στο 1943 για να σταματήσουν το πείραμα το οποίο ήταν ανεξέλεγκτο και δημιουργούσε »ρωγμές» στο χωροχρόνο!!
Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία και ίσως επηρεασμένη από την ομώνυμη ταινία που γυρίστηκε και προβλήθηκε εκείνη την εποχή και αφορούσε το πείραμα της Φιλαδέλφεια..ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι του έκαναν πλύση εγκεφάλου αμέσως μετά το πείραμα ώστε να μην θυμάται και ότι η ταινία του ξύπνησε όλες αυτές τις ΄΄χαμένες΄΄ μνήμες….
Γεγονός είναι ότι δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τα ονόματα των μελών του πληρώματος με αρκετούς ερευνητές να εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα ως πλήρωμα του πλοίου να ήταν το πραγματικό πλήρωμα…
Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το πείραμα αυτό δεν έγινε ποτέ…αλλά σύμφωνα με την γνώση περί ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και αντιβαρυτικών δυνάμεων δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ένα τέτοιο πείραμα δεν ήταν εφικτό..
Ποια όμως η σχέση του ELDRIDGE,του πλοίου που πήρε μέρος στο πείραμα με την Ελλάδα;
Το 1951 παραδίδεται στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας και αμέσως αλλάζουν το όνομα και το βαφτίζουν Α/Τ ΛΕΩΝ μαζί με άλλα τρία πλοία της ίδιας κλάσης που πήραν την ονομασία ΑΕΤΟΣ,ΙΕΡΑΞ,ΠΑΝΘΗΡ..και έγιναν γνωστά ως τα »Θηρία»..
Όσοι υπηρέτησαν στο πλοίο κάνουν λόγο για καλώδια που δεν καταλήγουν πουθενά, ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες και για παραισθήσεις μεταξύ των μελών του πληρώματος. Τα ημερολόγια του πλοίου δεν παραδόθηκαν ποτέ στο Ελληνικό ναυτικό και τα αμπάρια του ήταν σφραγισμένα…
Προβλήματα όμως αντιμετώπιζε και ο ΑΕΤΟΣ σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τα ραντάρ..στιγμιαίες παρεμβολές μέχρι και οριστική παύση της λειτουργίας του για ώρες..
Ίσως ο ΑΕΤΟΣ να ήταν τελικά το πλοίο που πήρε μέρος στο πείραμα και γι αυτό οι ανωμαλίες αυτές στην λειτουργία του..ίσως ήθελαν να μπερδέψουν τα πλοία για να χαθούν τα ίχνη του ELDRIDGE…
Όπως και να χει όμως το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα…Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 το ΛΕΩΝ οδηγείται προς διάλυση και αφού ήδη είχε παροπλιστεί από το 1991 και βρισκόταν στην Αμφιάλη,ενώ ο ΑΕΤΟΣ χαρίστηκε στην ΄΄Ενωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Πλοίων Συνοδείας΄΄ το 1993..όπου και μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη,επισκευάζεται και εξοπλίζεται ώστε να μοιάζει πάλι στην αρχική του μορφή…του Β παγκοσμίου πολέμου..και το 1997 γίνεται ναυτικό μουσείο..
Γιατί όμως το »χάρισαν» οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος του; Ας μη ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο και για πολλές δεκαετίες αργότερα λειτουργούσε στη Νέα Μάκρη η αμερικανική ναυτική βάση και παράλληλα με την έναρξη των εργασιών στη σπηλιά του Νταβέλη στη Πεντέλη το 1977 έγιναν και κάποια έργα υποδομής στη βάση όπως τούνελ και υπόγειες αίθουσες καθώς εξοπλίστηκε και με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας..τι ήταν αυτά τα μηχανήματα και ποιες οι δυνατότητες τους.. …άγνωστο…
Αλλά… πολλές περιγραφές από τους κατοίκους της Νέας Μάκρης και των γύρω περιοχών μιλάνε για τρομερές δονήσεις χωρίς όμως να είναι σεισμικές καθώς δεν εξεδόθησαν ποτέ σεισμικά δελτία..με τη πιο τρομακτική να δημοσιεύεται στο τύπο στις 21 Ιουλίου του 1979 η οποία δόνηση τρόμαξε όχι μόνο τους κατοίκους της Νέας Μάκρης άλλα και όλων των Μεσογείων…
Ίσως το πλοίο αυτό να συμμετείχε και σε πειράματα αντιβαρύτητας και στην Ελλάδα καθώς αναφορές για τέτοιου είδους περιστατικά έχουμε και από την Κρήτη..στη περιοχή της Μεσσαράς άλλωστε υπάρχει και εκεί αμερικανική βάση..και μία τέτοια δόνηση επίσης δημοσιεύεται στις 3 Ιανουαρίου του 1980..
Τα πειράματα αυτά σταμάτησαν ή μέχρι και σήμερα λαμβάνουν χώρα;; Αναφορές έχουμε και προσφάτως για δονήσεις και περίεργους θορύβους και από τη Κρήτη αλλά και από περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής….

- See more at: http://www.xorisoria.gr/

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ – ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

1 
Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας ορισμένοι άνθρωποι που περιβάλλονται από μια ιδιαίτερη αίγλη, οντότητες ξεχωριστές, δυσνόητες για το περιβάλλον και την εποχή τους. Έρχονται να αφήσουν ένα λιθαράκι, να εκφράσουν μια διαμαρτυρία και ύστερα αποχωρούν έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν.
Συμβαίνει αυτό με τους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Και φαίνεται πως και η ίδια η ιστορία (είτε μιλάμε για την ιστορία της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού, είτε για την ιστορία του κόσμου γενικά) χρειάζεται τα άτομα αυτά που έρχονται να αναταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της και ύστερα να χαθούν, αφήνοντας όλους εμάς πίσω τους προβληματισμένους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου αποτελεί και ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης, που με αφορμή την παράξενη εξαφάνιση του πριν κάποια χρόνια, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά και αρκετών στοχαστών και ερευνητών σε ένα ιερό βουνό των Ελλήνων, τον Ταΰγετο, και ακόμη παραπέρα σε θέματα ζωής και θανάτου.
Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στη Λιαντίνα της Λακωνίας στις 23 Ιουλίου του 1942, την ίδια ημερομηνία που είχε γεννηθεί και ο Μέγας Αλέξανδρος, γεγονός για το οποίο περηφανευόταν συχνά. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Νικολακάκος, το άλλαξε όμως σε ηλικία 35 χρόνων για λόγους αισθητικούς και ποιητικούς.
Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη και κλήση στην ελληνική φιλοσοφία και ποίηση. Το 1966, τελειώνει τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας. Παράλληλα μελετά αδιάκοπα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ υπήρξε και μέλος του σωματείου «Οδύσσεια», που υποστήριζε την καύση των νεκρών, σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιότητας.
Ο μεγάλος του έρωτας όμως ήταν η Φύση. Λάτρευε τους περιπάτους στα βουνά και τα δάση της Λακωνίας και πιο πολύ από όλα λάτρευε τον Ταΰγετο, όπου ανέβαινε συχνά για να ατενίσει τους ορίζοντες ή να πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Πολλές φορές καθόταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και χανόταν στις σελίδες των βιβλίων και των σημειώσεών του. «Να σέβεσαι ένα δέντρο περισσότερο από ένα βιβλίο» γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Homo Educandus. Έτσι ήταν ο ίδιος. Αγαπούσε τα δέντρα, τους μοναχικούς περιπάτους, την ηρεμία και τη γαλήνη, τη γνώση, την αλήθεια… Την ίδια τη ζωή. Και γι’ αυτό ίσως έφτασε στο σημείο να γίνει ένας αρνητής του θανάτου.
Όλη του η ζωή υπήρξε μια σπουδή πάνω στην αλήθεια και τη γνώση. Συνέγραψε οχτώ βιβλία, πραγματοποίησε αναρίθμητες διαλέξεις και ομιλίες, ταξίδεψε, ερωτεύτηκε και στο τέλος αποχώρησε περήφανα, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο και τη στιγμή. Μάλιστα φαίνεται ότι από πολύ νωρίς είχε συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο από τα δεσμά μιας πραγματικότητας λειψής, μια κατάσταση άσχημη και θλιβερή. Και έτσι αρκετά χρόνια πριν μελετούσε τον τρόπο διαμαρτυρίας, ίσως τον πιο δυνατό που έχει ένας ζωντανός άνθρωπος: το θάνατό του.
Γιατί ο Δημήτρης Λιαντίνης, όντας από τη φύση του άνθρωπος ευγενικός και ευαίσθητος, πονούσε και υπέφερε βαθιά για όλα αυτά που έβλεπε γύρω του. Τον τρόπο ζωής των συμπατριωτών του και το μεγάλο ξεπεσμό από αυτόν των αρχαίων τους προγόνων. Τη διαστρέβλωση και την καταστροφή της Φύσης. Το ψέμα και την ηλιθιότητα που κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.
Στο τελευταίο του βιβλίο, Γκέμμα, λέει αναφερόμενος στον Ιησού: «Στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύουν σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί, αυτός, ο φάγος και οινοπότης: “Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφακιάρηδες. Και εσείς μοιάζετε σε μένα όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια. Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα, και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή και τις δολερές σας πράξεις…”».
Οργισμένος και απογοητευμένος από τη ράτσα του ο Λιαντίνης πραγματοποιεί συχνά αναβάσεις στον Ταΰγετο αρκετά χρόνια πριν από το θάνατό του, αναζητώντας το κατάλληλο μέρος, το «σήμα» του, μια σπηλιά απρόσιτη και αθέατη από ανθρώπου μάτι. Και φυσικά όσο γίνεται ψηλότερα, έτσι ώστε «Ελλάδα και ήλιο ο πρώτος να βλέπω» (Γκέμμα). Όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του το σημείο αυτό το βρήκε τον Ιούνιο του ’94.
Στα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την εξαφάνισή του, γράφει, διδάσκει και ψάχνει πληροφορίες για τον τρόπο που θα πεθάνει. Στις 31 Μαΐου του 1998 επισκέπτεται το πατρικό του, βλέπει παλιούς φίλους και γνωστούς και το βράδυ της ίδιας μέρας εκμυστηρεύεται στη μητέρα του τι πρόκειται να κάνει. Της ζητάει να μείνει δυνατή και ψύχραιμη. Την επομένη, κουβαλώντας ένα σάκο, επιβιβάζεται σε ταξί και κατευθύνεται προς τον Ταΰγετο.
Την ίδια στιγμή στο σπίτι του στην Κηφισιά η σύζυγός του βλέπει τον αφημένο φάκελο πάνω στο γραφείο του. Πάνω γράφει: «Για τη Διοτίμα». Ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Λιαντίνη προς την κόρη του. Εκεί αναφέρει ότι «φεύγει» αυτοθέλητα, ότι είναι υγιής σε μυαλό και σώμα και ακόμη ότι ή πράξη του αυτή έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για το κακό που ετοιμάζουν οι άνθρωποι στις γενιές που έρχονται. Κλείνει την επιστολή του με τη φράση: «έζησα έρημος και ισχυρός».
Έκτοτε κανείς δεν ξανάδε τον καθηγητή Λιαντίνη. Ήταν 56 χρόνων, όσο δηλαδή και ο Εμπεδοκλής, που τόσο θαύμαζε, όταν ανέβηκε και χάθηκε μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας, όπως αναφέρει ο μύθος. Σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου, ο Εμπεδοκλής εξαφανίστηκε κάπου στον Ταΰγετο…
Δυο μέρες αργότερα, στις 3 Ιουνίου, δύο φίλοι του στεφανώνουν τις προτομές του Σολωμού στη Ζάκυνθο και του Λυκούργου στη Σπάρτη, κατ’ εντολή του ίδιου του Λιαντίνη. Σε εκείνο το διάστημα που ακολούθησε την αναχώρησή του για το ιερό βουνό της Σπάρτης, αρκετά περίεργα στοιχεία ήρθαν να προσθέσουν περισσότερο μυστήριο στη φυγή του. Βιβλία ανοιχτά σε συγκεκριμένες σελίδες, κωδικές σημειώσεις σε χειρόγραφα, επιστολές και βιβλία του που είχε στείλει λίγες μέρες πριν την 1η του Ιούνη σε επιλεγμένα πρόσωπα, ένα χαρτί με γεωμετρικά σχήματα αφημένο στο αυτοκίνητό του, καθώς και η παράξενη επιμονή της γυναίκας του ότι ζει ακόμη.
Από τότε και μέχρι τις 6 Ιουλίου του 2005, όπου και επίσημα ανακοινώθηκε η ανεύρεση των οστών του καθηγητή (μαζί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, ένα μπουκάλι κρασί, μια χτένα, μια λίρα Αγγλίας, μια ελληνική σημαία), αναρίθμητες θεωρίες και απόψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Ότι ο Λιαντίνης ζει ακόμη, ότι εξαφανίστηκε, ότι τον πήραν εξωγήινοι από το Σείριο (!), ότι το σώμα του αποϋλοποιήθηκε και δεν θα βρεθεί ποτέ και οτιδήποτε πιθανό και απίθανο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εφημερίδες και τηλεόραση καταπιάστηκαν με το θέμα, ενώ κάθε σχετικός και άσχετος εξέφραζε μια γνώμη για το τι είχε συμβεί.
Τι ήταν όμως όντως ο Δημήτρης Λιαντίνης; Ένας φιλόσοφος, ένας λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου πολιτισμού της, ένας άνθρωπος με απίστευτη πίστη και συμπόνια για τους ομοίους του, ένας εραστής της ζωής (της Φύσης, της γυναίκας, των βιβλίων), ένας αρνητής του θανάτου;
Όπως αναφέρει και στην τελευταία επιστολή του προς την αγαπημένη του κόρη: «Ολόκληρη η ζωή μου υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου». Ένα μυστήριο και μια ανεξήγητη αύρα συνεχίζει να συντροφεύει την ιστορία του Δημήτρη Ν. Λιαντίνη, ενός ανθρώπου που ερωτεύτηκε τη ζωή και αποφάσισε να αναμετρηθεί για χάρη της με το θάνατο, στις κορυφές του Ταΰγετου…

- See more at: http://www.xorisoria.gr

Το μυστικό που «κρύβει» για την υγεία μας το γαϊδουράγκαθο !

1 
Είναι το βότανο με τις περισσότερες δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες (πάνω από 450) για τη θεραπεία ηπατοπαθειών. Βοηθά στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων του…
ήπατος, στις παθήσεις της χολής, αλλά δρα και ως ηπατοπροστατευτικό σε δηλητηριάσεις από χημικές ή περιβαλλοντικές τοξίνες ή από καταχρήσεις φαρμάκων και οινοπνεύματος. Πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Τα φύλλα και τα κλαδάκια του βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λειτουργία του ήπατος. Eάν νιώθετε ιδιαίτερα κουρασμένοι, λοιπόν, και έχετε ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σας με άφθονα γλυκά αλλά και φάρμακα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να σας βοηθήσει.
Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του. Χρησιμοποιείται ακόμα στη θεραπεία της ηπατίτιδας, του ίκτερου και της κύρωσης του ύπατος.
Χορηγείται σε όλα τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης καθώς αυξάνει την έκκριση και την ροή της χολής από το ήπαρ και της χοληδόχου κύστης.
Είναι αντίδοτο σε δηλητηριάσεις από μύκητες του γένους Amanita καθώς και από άλλες τοξίνες του περιβάλλοντος.
Χρησιμοποιείτε ακόμα σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή και στη πλευρίτιδα, αλλά και στη ψωρίαση.
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική, η νευροπροστατευτική αλλά και η καρδιοπροστατευτική του δράση λόγο της μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί.

http://biologikaorganikaproionta.com
- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Γιατί πρέπει να πάει εισαγγελέας στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ;;;

1 
ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ;
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ! ΑΚΟΙΜΗΤΟ ΦΡΟΥΡΟ ΤΟΥ!
Πόπη Σουφλή
Πριν κάνουμε την τελική ανάλυσή μας για το τι συμβαίνει στον Τύμβο, θα παραθέσουμε μερικά στοιχεία πολύ λακωνικά, παρά το τεράστιο του θέματος. Η ανάλυση θα ακολουθήσει σε άλλο άρθρο αναλόγως των στοιχείων που θα συλλέξουμε.
Αρχικά να θυμήσουμε ότι το θέμα του Τύμβου, είχε εμφανισθεί περίπου πριν ένα χρόνο με την φήμη ότι ανευρέθη ο τάφος του Αλέξανδρου.
Αυτό προφανώς ήταν μια είδηση η οποία και δεν έπρεπε έστω και σαν φήμη, να υπάρξει, οπότε τα νερά έπρεπε να τα θολώσει κάποιος….
Οι κινήσεις ήταν απλές…
Αφού τελείωσαν με τις υποχρεώσεις τους …κρυφά, η φήμη ξαναβγήκε στην επιφάνεια με την σιγουριά ότι τίποτε δεν θα υπάρχει μέσα στον Τύμβο…σιγουριά που
καταλαβαίνουμε με ποιον τρόπο εξασφαλίστηκε, ενώ ταυτόχρονα επεδείχθη μέγας ζήλος για τον Τύμβο, τόσο απο τον γνωστό ειλικρινέστατο σε όλα Σαμαρά, όσο και απο την επιστημονική ομάδα…
Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν σε υπεύθυνες για την επαφή με το κοινό θέσεις, υπέρ πατριώτες όπως η κ. Παναγιωταρέα πάντα με το αυθαίρετο κριτήριο της αυθεντίας, η κ. Μενδώνη και άλλοι….
Επισκέψεις προγραμματίστηκαν, συνεντεύξεις άρχισαν να δίνονται, ενω μια ψυχολογική επιχείρηση για την κοινή γνώμη, στήθηκε με πονηρό τρόπο…
Έτσι αρχικά άρχισαν να διασπείρονται αμφιβολίες για το αν ο τάφος είναι ελληνικός….
Αρχίσαν τις γνωστές παρλαπίπες περί κοσμοπολίτικου μνημείου, η Αρβελέρ άρισε τα δικά της για τον Κάσσανδρο…εως και βιβλιαράκι εντός τριημέρου τύπωσε…
Την ίδια στιγμή στα πλαίσια μείωσης της αξίας του μνημείου στα μάτια του κόσμου, άρχισαν να υπερτονίζονται άλλα γεγονότα…
Η Αλαμουντίνενα ήρθε να αναλάβει τα ελγίνεια, λίγο μετά τον γάμο της …και αφού ήδη τα φώτα της δημοσιότητας  ήταν πάνω της… Ο στόχος είναι προφανής….τραβάμε τα μάτια απο Αμφίπολη  και τα ρίχνουμε αλλού…
Να μην αναφερθούμε στην δημοσιότητα άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων που εντελώς τυχαία αναζητήθηκαν απο τα ΜΜΕ και προβλήθηκαν, μέχρι τον Δούρειο ίππο ξέθαψαν και μας τον σερβίραν…
Το κορυφάιο όμως ήταν ότι μια ανασκαφή στην Βεργίνα με ανακοινώσεις που έγιναν πέρυσι τον Μάρτιο…άρχισε να προβάλεται ως έκτακτο γεγονός και ας είχε σιτέψει…
Ταυτόχρονα, επειδή οι άνθρωποι είναι συμπαντικά ανίκανοι και διανοητικά καθυστερημένοι, βγάζαν ανακοινώσεις οι οποίες ερχόταν και σε αντίθεση με όσα λέγαν στην συνέχεια…
Την μια μιλούσαν για τέταρτο θάλαμο…την επομένη λέγαν για τρείς μόνον… Κύκνοι εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν (για μας είναι ένα απο τα σοβαρότερα ευρήματα), επιγραφές μεταφέρονταν και μετά διακτινίζονταν στο πουθενά …ενώ απο ότι φαίνεται η Παναγιωταρέα, άρχισε να παίζει τον ρόλο του λογοκριτή και του υποβολέα για την Περιστέρη…
Κάτι σαν τον φύλακα του μυστικού του Τάφου….
Σχέδια του μνημείου με ημερομηνία προγενέστερη, εμφανίζονταν ως πρόσφατα και λοιπά …αγαθά.
panagiotarea
Και ξαφνικά ….βρίσκουμε στην μέση του διαδρόμου…διότι περί διαδρόμου-χώλ πρόκειται…έναν Τάφο με έναν σκελετό…και βγαίνει η κ Μενδώνη χθές και λέει…Τελειώσαμε με την ανασκαφή…δεν έχουμε να βρούμε τίποτε άλλο…
Δηλαδή…ένα βουνό περιμέτρου 500 μέτρων….περκυκλώθηκε απο πανακριβο Θάσιο Μάρμαρο …για έναν τάφο στα 24 μέτρα απο την περίμετρό του…Μην ξεχνάμε ότι η ακτίνα προς το κέντρο είναι περίπου 80 μέτρα….
Δηλαδή χρειάστηκαν 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, για να καλύψουν έναν διάδρομο 25 περίπου μέτρων και έναν τάφο…της κακιάς ώρας….
ΑΠΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;;
Η πρώτη άλλα όχι η τελευταία απορία που έχουμε είναι…Επι έναν χρόνο η ανασκαφική ομάδα προχώρησε 2, 3 άντε 5 μέτρα και έφτασε στις Σφίγγες…Στην συνέχεια, πως μέσα σε 2 με τρείς μήνες βρήκαν όλα τα υπόλοιπα;;;;Νέφτι τους βάλαν και σκάβαν με νύχια και με δόντια;;;;
Πάμε και σε ένα ακόμα γεγονός
Το 1978, με αφορμή τον εντοπισμό του ταφικού μνημείου στην Βεργίνα, η NASA σκάναρε όλη την περιοχή της Βεργίνας και της ευρύτερης Ελλάδος, και από τότε, η Αμερικανική σχολή Κλασικών σπουδών, μία απ’ τις 17 αρχαιολογικές σχολές που δραστηριοποιούνταν στον Ελλαδικό χώρο,  σημείωσε ασυνήθιστα πολλές επιτυχίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Αμφιπόλεως είχε εξεταστεί από την Αμερικανική σχολή το 1985, με άγνωστα μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών, κάτι το ποίο γεννά πολλά ερωτήματα.
Άξιον αναφοράς είναι ότι από το 2003 το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ. Χάιδω Κουκούλη και την επιστημονική ομάδα του Λαζάρου Πολυμενάκου, δουλεύοντας με την μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας, κατέγραψαν ότι πιθανόν να υπάρχει στον τύμβο.
Amfipoli-seismo
Πάμε και στα σκίτσα
Από τα σκίτσα που έδωσαν τον Οκτώβριο στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται καθαρά η ημερομηνία σχεδίασής τους, που είναι 8/2014, δηλαδή ο περασμένος Αύγουστος! Άρα γνώριζαν πολύ καλά όλα τα εσωτερικά μέρη του τύμβου, πολύ πριν τα  δώσουν στην δημοσιότητα…πως γίνεται αυτό;;;
69d474b6fa94411f780333a7655dba62
Άρα κάποιος είχε μπέι στον τάφο πολύ νωρίτερα και είχε τα στοιχεία και αυτός δεν είναι απαραίτητα τυμβωρύχος…
Για αυτό ανέβηκε ο Σαμαράς επάνω, για αυτό μαζεύτηκε και η Αστυνομία και ο στρατός εκεί….. Πόσο σίγουροι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται ότι δεν έχει διαρεύσει τίποτε απο ότι υπάρχει;;; απο ότι έχει φωτογραφηθεί;;;
Εμείς θα μαζέψουμε τα στοιχεία και κλάψτε……γιατί το ψηφιδωτό έχει σχηματισθεί ευκρινώς και είναι ξεκάθαρο τι έχει γίνει….
Π.Μ.   φίλος του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ
Το διαβάσαμε από το:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_566.html#ixzz3JQgFax2u
- See more at: http://www.xorisoria.gr

Oι Αρχαίες Ελληνικές Αρετές που ανασκευάστηκαν ως ελαττωματα!


*ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ – Η πρώτη βασική αρετή του πολίτη στην αρχαία Ελλάδα! Φαιδρός ήταν ο χαρούμενος, αυτός που είχε χιούμορ…. ..Ποτέ να μην εμπιστευτείς άνθρωπο που δεν τον έχεις δει να γελάει..

*ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ = ο επί πολλής Ο ανοιχτός στη σύλληψη του αιφνίδιου συμβάντος.

*ΕΥΤΡΑΠΕΛΟΣ – Αυτός που τρέπεται με ευκολία προς τα καινούρια πράγματα. Καλή τροπή στα γεγονότα του κόσμου.

*ΜΑΝΙΑ ΘΕΙΕΣ ΜΑΝΙΕΣ: Μαντική του Απόλλωνος Τελεστική του Διονύσου Ποιητική των Μουσών Ερωτική της Αφροδίτης

*ΕΥΦΥΗΣ – ΜΑΝΙΚΟΣ – ΕΡΩΤΙΚΟΣ – ΕΥΚΙΝΗΤΟΣ… Επί τους *θυμούς και τις επιθυμίες.*Θυμός => χαρά

*ΑΛΗΤΕΙΑ = αλήτης = πλανήτης *ΠΛΑΝΗ = περιπλάνηση = αρχή Σοφίας Ο σημερινός «πολιτισμός» έχει πλέον διαγράψει αυτές τις βασικές αξίες της ζωής.
 
 
http://maiandros.blog-spot.gr/2014/11/18/oi-archees-ellinikes-aretes-pou-anaskevastikan-os-elattomata/

"ΑΝΟΥΝΑΚΙ" ήρθαν στον πλανήτη μας πριν 450.000 χρόνια!!!


Οι Ανουνάκι είναι μια φυλή που πριν απο 450.000 χρόνια περίπου ήρθαν στον πλανήτη μας. Αυτό στηρίζεται στην ανάγνωση των επιγραφών των Σουμέριων από τον Ζαχαρία Σίτσιν.....

Το όνομα "Ανουνάκι" σημαίνει αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό στη Γη. Άλλο ένα προσωνύμιο που έχουν σύμφωνα με τον Λάβκραφτ είναι "οι μεγάλοι - οι παλαιοί".

Οι Ανουνάκι ήταν αιμοδιψής λαός που απαιτούσε ανθρώπινες θυσίες από αυτούς που κατακτούσαν,και στη συνέχεια δημιούργησαν οικογένειες για να κυριαρχήσουν τους ανθρώπους ώστε μέσω της ενδογαμίας να διατηρήσουν τον γενετικό τους κώδικα που τους προσδίδει ορισμένες ιδιότητες.!! Οι οικογένειες αυτές είναι που από τότε μέχρι σήμερα ελέγχουν τον κόσμο.

Ο Ζαχαρία Σίτσιν , αρχαιολόγος και ιστορικός μελετητής,είναι ένας από τους λίγους που μπορούν να διαβάσουν τη σφηνοειδή γραφή των Σουμέριων και άλλες Ακκαδικές γλώσσες. Αφιέρωσε δεκαετίες μελετώντας τον πολιτίσμο των Σουμεριων, μεταφράζοντας τις πήλινες πλάκες που ανακαλύφθηκαν το 1850 στις ανασκαφές της Νινευή στο Ιράκ από τον Σερ Όστεν Χένρι Λέιαρντ.

Ο Σίτσιν μας λέει μέσα από τα βιβλία του ότι οι πήλινες πλάκες αναφέρονται στο πώς και το γιατί οι Ανουνάκοι αποίκησαν τον πλανήτη μας και παραθέτει πλήθος αποδείξεων για να διαμορφώσει την κοσμοθεωρία του (ασχέτως αν έχει κατηγορηθεί ότι σε κάποια σημεία δεν έχει κάνει σωστή μετάφραση). Τα στοιχεία του Z.Sitsin δίνουν το έναυσμα για τεράστια έρευνα γύρω από αυτό το θέμα ώστε να βρούμε ποιοί ήταν αυτοί οι παρατηρητές που ήρθαν στη Γη με τα ουράνια πλοία τους, όπως έλεγαν οι Αιγύπτιοι .

Το ζήτημα είναι το πόσο ανοιχτόμυαλοι μπορούμε να είμαστε ώστε να δεχτούμε να ερευνήσουμε κάτι που το κατεστημένο και οι επιτήδειοι παραχαράκτες της ιστορίας έχουν κουκουλώσει και γελοιοποιήσει οτιδήποτε ξεφεύγει από τη συμβατική ιστορια που μαθαίνουμε σήμερα. Ο Σίτσιν μας λεει με λίγα λόγια ότι οι μυθολογίες των λαών είναι η κρυφή ιστορία του κόσμου και ότι οι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί είναι παλαιότεροι απ’ ότι μας τους παρουσιάζουν και αποτελούν εξέλιξη της γνώσης που έδωσαν οι Ανουνάκι στους ανθρώπους .

Ο Σίτσιν επιτίθεται στο επιστημονικό κατεστημένο ( θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του) λέγοντας ότι αρνούνται να δεχτούν ότι υπήρξε η τεχνολογία που ανακαλύπτει σιγά σιγά σήμερα η επιστήμη , χιλιάδες χρόνια πριν . Οι Ανουνάκι λοιπόν ήρθαν στην Γη και με τις μηχάνες γεννετίκης που διέθεταν, δημιούργησαν τον άνθρωπο.

Στις επιγράφες των Σουμερίων είναι καταγεγραμένα γεγονότα για την καταγωγή του ανθρώπου και τη δημιουργία. Σε κάποιες από αυτές αναφέρονται το δέντρο της σοφίας , η σύγχυση των γλωσσών , ένας μεγάλος κατακλυσμός 13000 χρόνια πριν που κατέστρεψε τους υψηλής τεχνολογίας πολιτισμούς κ.α. Σας θυμίζουν μήπως τίποτα όλα αυτά ? Αν το ψάξει κάποιος διεξοδικά θα ανακαλύψει ότι δεν υπάρχουν αναφορές από κανέναν ιστορικό της εποχής για τα γεγονότα που μας αναφέρουν εκτός από τα δικά τους γραπτά βέβαια .

Κι όμως η ανθρωπότητα εξακολουθεί να πιστεύει αυτά τα παραμύθια που μας σερβίρει η ελίτ που διαχειρίζετε την ιστορία του κόσμου! Βέβαια μέχρι να πετύχει το πείραμα των ανθρώπων δημιουργήθηκαν ελαττωματικά υβρίδια σαν τα διάφορα τέρατα που αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία .Ανά τον κόσμο βλέπουμε τη λατρεία του ερπετού σαν κάτι το συνηθισμένο καθώς επίσης και τα αγάλματα που αναπαριστούν τους ερπετοειδείς Θεούς και ο κοινός μύθος του ερπετού που είναι φύλακας ιερών τοποθεσιών π.χ. σαν το κήπο των Εσπερίδων .

Από τους Ινδιάνους "Χόπι" στην Αμερική , τους Ίνκας στη Ν.Αμερική , τους Αιγυπτίους , τους Ινδούς , τους Εβραίους , τους Φοίνικες , όλοι τους είχαν τη δική τους ερπετοειδή Θεότητα. οι Ανουνάκοι είναι κυρίαρχες οντότητες που θέλουν να επιβάλλονται στους άλλους. Δίνουν μεγάλη έμφαση στη μέθοδο πλύσης του εγκεφάλου και την έχουν τελειοποιήσει . Μας ελέγχουν από την κατώτερη τέταρτη διάσταση μέσω της ερπετοειδούς υπόφυσης που υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο .

Η ανθρώπινη συνείδηση δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί αυτή τη χειραγώγηση ,χωρίς πρώτα να καταφέρει να συντονιστεί με την τέταρτη διάσταση (λειτουργώντας πέρα από την τρίτη διάσταση) . Η τέταρτη διάσταση είναι η λεγόμενη αστρική από όπου εισβάλουν στον κόσμο μας οι διάφορες δαιμονικές οντότητες .

Σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσά μας και αποσκοπούν στην κυριαρχία του πλανήτη μέσω μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που προσπαθούν να επιβάλουν . Κατέχουν θέσεις κλειδιά σε ανώτερα αξιώματα ,είτε αυτά είναι πολιτικά , είτε στρατιωτικά κλπ. Έτσι δημιούργησαν και τις διάφορες μυστικές εταιρείες ,που τους εξασφάλιζαν την προώθηση του σχεδίου τους ,με πυρήνα την αδελφότητα του Φιδιού.

Οι Ανουνακι στα πρώτα τους βήματα πανω στον πλανήτη γη κυκλόφορουσαν με την ερπετοειδή τους μορφή. Σιγά σιγά ξεκίνησαν την κατάληψη του πλανήτη χρησιμοποιώντας ανθρώπινη μορφή και άρχισαν να ελέγχουν την ανθωπότητα μεσω της τέταρτης διάστασης.Στίς μέρες μας ασκουν έλεγχο στην ανθρωπότητα μεσω των μυστίκων εταιρίων της τεχνολογιας και των πολίτικων που είναι ανδρίκελά τους.Σήμερα ετοιμάζονται να επιβάλουν στην ανθρωπότητα μια παγκόσμια δικτατορία επειδή οι άνθρωποι πλέον δεν νοιαζονται για το ποιος τους ελέγχει .

Απλα βάζουν κάποιον στην εξουσία για να μπορέσει να τους προσφέρει λύση στα προβλήματα της καθήμερινοτητας που εχουν φροντίσει να τους φορτώσουν οι δυναστες Ανουνακι!!Επίσης έχουν φροντισει να ρίχνουν το φταίξιμο για οτι συμβαινει σε συγκεκριμένες ομαδες που ελεγχΟνται απο τους ιδιους π.χ Σιωνιστές,illuminati, masonia,κλπ ώστε οι άνθρωποι να είναι διχασμένοι και να οδηγούνται σε πολέμους . Έχουν παγιδεύσει την ανθρώπινη συνείδηση σε μια φυλακή φόβου , ενοχής και απελπισίας , έχουν κλειδώσει τον συνειδητό μας νου ώστε να ακολουθούμε το ρεύμα και να μην μπορούμε να εκφέρουμε μια άλλη γνώμη για να μην φανούμε διαφορετικοί και μας περιγελάσουν.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει και διαδραματίζονται πράγματα και καταστάσεις σήμερα πάνω στον πλανήτη που οι απλοί άνθρωποι όχι μόνο δεν θα μπορούν να πιστέψουν , αλλά ούτε καν να διανοηθούν.Ειμαστε φυλακισμένοι σε ενα συστημα εικονικης πραγματικοτητας που έχουν δημιουργησει και πρέπει να ειμαστε σε εγρηγορση!!

Οι Ανουνάκι μέσα απο την παγκόσμια εκστρατεία της«παραπληροφόρησης» που προωθήθηκε κυρίως από την αμερικανικη κυβέρνηση, κατάφεραν να μας πείσουν πως τα παράξενα καιρικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και πως υπαίτιοι είμαστε όλοι οι άνθρωποι .Αλλά διάφοροι ιδιαίτερα σεβαστοί επιστήμονες,που δεν ήταν μέσα στο «coverup»,απέρριψαν συνολικά τη θεωρία της «παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.» Αφου(σωστά) επισήμαναν ότι τα πολικά καλύμματα πάγου και οι παγετώνες λειώνουν από κάτω και όχι από την επιφάνεια.Γιατί;Λόγω της προσέγγισης του nibiru,η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνεται.

Ο ήλιος εκτινάσσει τα μεγάλα ποσά ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας στο διάστημα.Κάποιο μέρος της ηλεκτρομαγνητικής αυτής ενέργειας προσελκύεται και απορροφάτται από το γήινο μαγνητικό πυρήνα,αναγκάζοντας το λειωμένο πυρήνα σιδήρου της γης να θερμανθεί.Η αυξανόμενη θερμότητα από το γήινο πυρήνα φιλτράρεται μέσω του μανδύα της γης στην επιφάνεια,προκαλώντας την τήξη των καλυμμάτων πάγου και των παγετώνων από κάτω.

Δεν υπάρχει καμία πρόκληση «παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου» από τους -ηλίθιας άποψης- οικιακούς ψεκασμούς και τα απολιθωμένα καύσιμα, και δεν έχει υπάρξει ποτέ.Μια τέτοια αξίωση είναι παραπληροφόρηση που τίθεται από εκείνους που περιλαμβάνονται στο "coverup" είπε ο δρ. McCanney.Ο πλανήτης Χ μπαίνει στο ηλιακό σύστημά μας σχεδόν κάτω από το νότιο πόλο του ήλιου.

Αυτή η θέση θεωρείται «τυφλό σημείο» από τους αστρονόμους.Αυτό εξηγεί γιατί ο nibiru δεν είναι ήδη ορατός στον νυχτερινό ουρανό.Μπορεί ήδη να φανεί από τα τεράστια τηλεσκόπια στα διάφορα παρατηρητήρια σε όλο τον κόσμο. Η nasa μολίς στις 17 Ιανουαρίου(!) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενος τηλεσκόπιου στον νότιο πόλο. Βεβαια ότι θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο τηλέσκοπιο το έλεγαν κάποιοι ''γραφικοί''συνωμοσιολόγοι΄' πριν απο δύο χρόνια και οι nasa έλεγε ότι αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Φυσικά και πάλι είπαν οτι πρόκειται για ενα ερευνητίκο πρόγραμμα που έχει σχέση με ουράνια σώματα που βρίσκονται έξω απο το ηλιακό σύστημα, και για την μελέτη των ηλιακών κηλίδων!! Η nasa βέβαια τα θέματα περί Νιμπίρου τα διαψεύδει συνεχώς όπως διαψεύδει γενικώς ότι δεν την βολέυει!

Όπως είναι φυσικό το 2012 δεν πρόκειται να γινότανε τίποτα μιας και το ημερολόγιο που χρησίμοποιουμε έχει σφαλμα απο 3 ως 7 χρόνια, συνεπώς η nasa θα βγει αληθηνή που λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα και έτσι ο κόσμος θα κοιμηθή τον ύπνο του δικαιου,ευησυχασμένος που δεν έγινε τίποτα!! Για το λόγο αυτο απο το 2012 και πέρα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα μέχρι το 2019 για να μην επαληθευτούν οι δέκα εντολές του τύμβου ''guide stones''που μας έχουν φτιάξει oi δυνάστες μας Ανουνάκι
!




Παραιτείται τον Δεκέμβριο η βασίλισσα Ελισάβετ;


Τα Χριστούγεννα έρχονται και η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με το περιοδικό «Woman’s Day» το οποίο επικαλείται πηγές από το Μπάκιγχαμ ετοιμάζεται να κάνει στην Κέιτ Μίντλετον το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής της! Τι είναι αυτό; Να δώσει το στέμμα στον εγγονό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με αποτέλεσμα η Δούκισσα να γίνει...βασίλισσα! 
 
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η ανακοίνωση για τον νέο βασιλιά θα γίνει μέσω του χριστουγεννιάτικου διαγγέλματος της Ελισάβετ, η οποία έχει ήδη συμβουλευτεί τους ειδικούς του Παλατιού και έχει συζητήσει την απόφασή της, τόσο με τον Κάρολο, όσο και με τον εγγονό της και την σύζυγό του. 
 
Η κίνηση της Ελισάβετ αποσκοπεί στο να τονώσει την δημοφιλία της βασιλικής οικογένειας, η οποία δεν χαίρει και τόσο μεγάλης εκτίμησης από τους Βρετανούς μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αλλά και επειδή θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο στο πλευρό του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

OI ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ (;)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ «Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθεί μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γη από την οποία γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του».
Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)
Τα τελευταία χρόνια αμφισβητείται από πολλούς «διανοούμενους» και πολιτικούς, Έλληνες και μη, η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Έλληνες. Υπάρχουν θεωρίες, ατεκμηρίωτες πάντοτε, που υποστηρίζουν ότι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από
Ινδοευρωπαίους, από την Αφρική (θεωρία της μαύρης Αθηνάς,η οποία, παρά το ότι δεν στέκεται επιστημονικά, διδάσκεται σε αρκετά Αμερικάνικα πανεπιστήμια), από Σημιτοφοίνικες και άλλα τέτοια φαιδρά.

Και λέμε φαιδρά γιατί κάθε έρευνα, που αποδεικνύει τόσο την αυτοχθονία των αρχαίων προγόνων μας, όσο και το αδιάσπαστο του λαού μας απο τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, αποσιωπάται και δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Τις έρευνες αυτές θα παραθέσουμε παρακάτω.
Πρώτα απ’όλα δεν λαμβάνονται υπ’όψην οι αναφορές των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων που στηρίζουν την αυτοχθονία των αρχαίων Ελλήνων.
Αυτό συμβαίνει είτε απο άγνοια των κειμένων αυτών απο τους εκπαιδευτικούς ή από κάποιου είδους εμπάθεια πρός την αρχαία Ελλάδα, πράγμα που οφείλεται στο ότι δέχονται χωρίς έρευνα όσα τους λένε κάποιοι «φωτισμένοι» καθηγητές πανεπιστημίων στα οποία σπούδασαν.
Ταυτόχρονα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται θιασώτες ξένων θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ, (θεωρία που έχει αποδειχθεί εσφαλμένη εδώ και έναν αιώνα) και υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αλλά είμαστε Σλάβοι, Αλβανοί, Αφρικανοί, Τούρκοι και οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες.
Παρ’ ότι ο Φαλμεράυερ έχει αποδειχθεί εμπαθής και αντιεπιστημονικός συνεχίζει να στηρίζεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς και οι έρευνες των Ελλήνων καθηγητών που αποδεικνύουν τα ψεύδη του, αποσιωπούνται πλήρως και δεν διδάσκονται στα παιδιά. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί λαοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τους αρχαίους Έλληνες και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σαν δικό τους και τους εαυτούς τους σαν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ημέρες μας, οι Σλάβοι Σκοπιανοί.
Πιστεύουν και προπαγανδίζουν σε όλο το κόσμο οτι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βέβαια δεν τους ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Άνθρωποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολλάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν οτι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης.
Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.
Είναι κοινό μυστικό οτι τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, υπακούουν και λένε σε όλα «YES SIR», με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους. (Οι αναγνώστες μπορούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και θα βρουν σωρεία δηλώσεων Ελλήνων βουλευτών πάνω στο θέμα…)
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμες προοδεύουν. Σήμερα οι έρευνες πάνω στην ιστορία των λαών δεν περιορίζονται μόνο στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Πολλές επιστήμες επιστρατεύονται για την εξαγωγή ακριβέστερων και πιο αντικειμενικών συμπερασμάτων πάνω στην ανθρώπινη ιστορία. Μια απο αυτές τις επιστήμες είναι και η γενετική, η οποία είναι και η ακριβεστέρα όλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μελέτη του DNA, αποκαλύπτει την καταγωγή και χρησιμοποιείται από την παλαιοντολογία μέχρι την αστυνομία.
Εχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες που να αποδεικνύουν οτι είμαστε πάντα Έλληνες;
Βεβαίως έχουν γίνει και μάλιστα επίσημες πανεπιστημιακές αλλά δεν έχουν προβληθεί παρά ελάχιστα.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Τα ελληνικά ΜΜΕ στη χώρα μας πρόβαλλαν τη Σκοπιανή έρευνα, η οποία «αποδεικνύει» ότι οι Έλληνες καταγόμαστε από την Αφρική.
Για μέρες ακούγαμε την Σκοπιανή έρευνα…Την απάντηση όμως του Έλληνα καθηγητή Γενετικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την παρουσίασαν μόνο τα μικρά κανάλια. Δείτε γιατί. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε τους Σκοπιανούς καθηγητές σαν κοινούς απατεώνες. Η έρευνά τους ήταν μισθωμένη και είχε πολιτική σκοπιμότητα. Το ανθρώπινο DNA αποτελείται από τμήματα που επιμολύνονται όταν πάθει ο άνθρωπος μια ίωση ή όταν τσιμπηθεί από ένα κουνούπι.
Τότε το DNA του ιού μεταφέρεται(τμήμα του) στο ανθρώπινο DNA. Έτσι άλλωστε οι επιστήμονες καταλαβαίνουν τι αρρώστιες έχει περάσει ένας λαός. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τριανταφυλλίδη μελέτησαν οι Σκοπιανοί αυτό το μέρος του DNA. Αν το κουνούπι που σε τσίμπησε προέρχεται από την Αφρική, σου μεταφέρει γονότυπο από την Αφρική. Είπε ακόμη ότι σε διεθνές επίπεδο, για έρευνες ανακάλυψης της καταγωγής λαών, όλα τα πανεπιστήμια ερευνούν το μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από την μητέρα στο παιδί και δεν «επιμολύνεται» με ξένα DNA.
Επί πολλά έτη λοιπόν γενετιστές από ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα μελέτησαν το μιτοχονδριακό DNA των σημερινών πληθυσμών της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής και ανακάλυψαν τις σχέσεις που τους συνέδεαν πριν από 75.000 χρόνια.
Συγκεκριμένα: Είκοσι οκτώ(28) πανεπιστήμια της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1990, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Συμμετείχαν οι χώρες: Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Εσθονία, Ιράκ, Συρία. Έκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης. Από πλευράς Ελλάδας συμμετείχε το Τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι σε ποσοστό 70% οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA, με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής.
Το υπόλοιπο 30% από περιοχές της Εγγύς Ανατολής και προσδιορίζονται χρονικά στα νεολιθικά χρόνια. οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι κατοικούνταν ελληνικά φύλα. Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA. Σε ποσοστό που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;
Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 8ης Δεκεμβρίου του 2000.Επίσης στον «Ταχυδρόμο» της 2ας Απριλίου 2005.

Άλλη μια έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» της 6ης Νοεμβρίου 2005. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Καθαρό το DNA των Ελλήνων». Το δημοσίευμα απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράϋερ(υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του Φαλμεράϋερ οι Έλληνες του 19ου αιώνα, άρα και οι σημερινοί ήταν Σλάβοι και Αλβανοί και ότι δεν είχαν καμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες). Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν και ο κ. Τριανταφυλλίδης με την ερευνητική του ομάδα, απο το ΑΠΘ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η έρευνα απέδειξε ότι η θεωρία του Φαλμεράϋερ είναι λανθασμένη. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι οι Έλληνες παρ΄’ όλα τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.
Όποιοι θέλουν να δουν περισσότερα στοιχεία, πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» από τις εκδόσεις «Γαληνος». Υπάρχει όμως ένα ακόμη βιβλίο, πιο εκλαϊκευμένο, το «ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ» των εκδόσεων «Κάδμος».
Υ.Γ: Γράψαμε αυτό το άρθρο, από καθαρή αντίδραση προς το Υπουργείο Παιδείας και προς όλους τους θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες.
Αρης Ηλίας – Γιάννης Κουτσούρης – Δημ. Παπαδόπουλος – Τάσος Σαλβάνος
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ «ΕΧΩ ΟΡΑΜΑ»
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/oi.html

Ο Β.Πούτιν "στοκάρει" χρυσό και ετοιμάζει οικονομικό "Αρμαγεδώνα" στη Δύση



Η Ρωσία επενδύει σε χρυσό και προετοιμάζεται για έναν «οικονομικό πόλεμο» με τη Δύση σε συνέχεια του κλίματος «ψυχρού πολέμου» που συντηρούν ΗΠΑ και Ε.Ε. με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις ενίσχυσης της θέσης της Μόσχας, με σημαντικότερη αυτή της ενεργειακής συμφωνίας «μαμούθ» με την Κίνα, ενώ Ουάσιγκτον και ειδικά οι Βρυξέλλες φαίνεται να προκαλούν την… τύχη τους με τις εύθραυστες οικονομίες τους.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρόσθεσε στα αποθέματα της το τρίτο τρίμηνο του 2014 δισεκατομμύρια σε χρυσό. Αγόρασε 55 τόνους χρυσού, από τους 93 που αγοράστηκαν συνολικά από τις κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου και είναι μακράν η χώρα με τις μεγαλύτερες αγορές χρυσού.
Οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού μετά τη Ρωσία είναι το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Σε αντίθεση, ΗΠΑ και Ε.Ε. που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν χρυσό κλέβουν αυτόν που είχε η Ουκρανία, δήθεν για να τον φυλάξουν σε «ασφαλές σημείο».
Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν επωφελούμενη από τις χαμηλές τιμές προσπαθεί να αυξήσει το απόθεμα της σε χρυσό, έχοντας μαζέψει 1.150 τόνους στο θησαυροφυλάκιό της. Το πολύτιμο μέταλλο θα την βοηθήσει στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Δύση και θα της δώσει ένα όπλο για να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα το ρούβλι.
Τον τελευταίο καιρό ΗΠΑ και Ε.Ε. επιχειρούν να «χτυπήσουν» οικονομικά τη Ρωσία τόσο με τις κυρώσεις εναντίον της με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, οι οποίες πάντως χαρακτηρίστηκαν αστείες, όσο, κυρίως με τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πρόκειται για μια τεχνητή πτώση προκειμένου να πληγούν τα έσοδα της Ρωσίας. Από το Κρεμλίνο πάντως απαντούν πώς «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» κρατώντας ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της, αυτό που λέγεται φυσικό αέριο.
Ο χειμώνας πλησιάζει και τα ενεργειακά αποθέματα αρχίζουν σιγά σιγά να στερεύουν σε χώρες της Ευρώπης, με πολλούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πώς αν η Ε.Ε. συνεχίσει αυτή την πολιτική απέναντι στη Ρωσία θα «παγώσουν» πολλές χώρες.
Η δε στάση της Ε.Ε. οδήγησε τη Μόσχα να επισπεύσει τις στρατηγικές της συνεργασίες με το Πεκίνο και με άλλες χώρες, όπως η Ινδία, η Αργεντινή και η Βραζιλία, επιβάλλοντας ταυτόχρονα εμπάργκο στα αγροτικά προιόντα. Με χώρες μάλιστα όπως η Κίνα, η Ρωσία προχωρά στο σχέδιο συνδιαλλαγής με το γούαν και το ρούβλι αντί του δολαρίου.
Φαίνεται πώς ο «οικονομικός πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχει ξεκινήσει για τα καλά και αποδεικνύεται πώς ειδικά η Ε.Ε. πορεύεται χωρίς κανένα πλάνο ακολουθώντας την πολιτική της Ουάσιγκτον.
Την ίδια βέβαια στιγμή μαίνεται και ο «πόλεμος» για την Ουκρανία, όπου το ΝΑΤΟ συνεχίζει να παίζει παιχνίδια με τη φωτιά στην αυλή της Μόσχας, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους κάνοντας συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις προκαλώντας τη ρωσική «αρκούδα».
Το κακό είναι πώς και η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την Ε.Ε. θέτοντας σε κίνδυνο η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου τα συμφέροντα της χώρας. Οι εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έχουν προκαλέσει ήδη τεράστια ζημιά στον τουρισμό και στις παραγωγές αγροτικών προϊόντων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters