Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μια 37χρονη ρουμάνα, κόρη υψηλόβαθμους στελέχους του Τσαουσέσκου κάνει κουμάντο μαζί με κάτι άλλα παιδαρέλια σε έναν λαό... Αφού δεν τους έστειλαν στον αγύριστο και αυτοί και εμείς...

delia4

Μια 37χρονη ρουμάνα, κόρη υψηλόβαθμους στελέχους του Τσαουσέσκου κάνει κουμάντο μαζί με κάτι άλλα παιδαρέλια σε έναν λαό… Αφού δεν τους έστειλαν στον αγύριστο και αυτοί και εμείς…
Στην αρχή οι κύπριοι την χαρακτήρισαν ως τον «θηλυκό» Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξεγελάστηκαν από το γλυκό και συνεσταλμένο πρόσωπο της 37χρονης Ρουμάνας. Όταν, όμως η Ντέλια έδειξε τα δόντια της και τις πραγματικές προθέσεις της για την Κύπρο και την οικονομία του νησιού, τότε οι δημοσιογράφοι δεν άργησαν να την βαφτίσουν «Δρακουλέσκου» παραποιώντας το επώνυμό της που είναι Βελκουλέσκου.
Ο θηλυκός εκπρόσωπος της τρόικας με το που πάτησε το πόδι της στην Λευκωσία φρόντισε να επιβεβαιώσει την φήμη της σκληρής μονεταρίστριας που την συνοδεύει εδώ και μια δεκαετία σχεδόν στους διαδρόμους του κτιρίου της 19ης Οδού της Ουάσινγκτον.

Ειδική σε συνταξιοδοτικά και ενεργειακά θέματα έδειξε με το καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της στους κύπριους κυβερνητικούς παράγοντες και ειδικά σε όσους δεν είχαν προσέξει πως η υπογραφή της 37χρονης Ρουμάνας υπήρχε και κάτω από ένα δεκασέλιδο σημείωμα και με το οποίο ζητούσε τον Ιανουάριο του 2012 τη λήψη σκληρών μέτρων από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ήταν ένα δρακόντειο κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά γεμάτο με νέα σκληρότερα μέτρα, τσεκούρι διαρκείας στις δαπάνες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές που είχε συνταχθεί από την κυρία Βελκουλέσκου και προκάλεσε ανατριχίλες στο Μέγαρο Μαξίμου για την ωμότητα των περικοπών που περιείχε για την «σωτηρία» της χώρας.

Η Ρουμάνα εκπρόσωπος της Λαγκάρντ ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε τα ίδια και στην Λευκωσία κάνοντας και μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας λέγοντας στους Κύπριους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ότι «εμείς είμαστε οι δανειστές σας» και ότι το ΔΝΤ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Συνεπώς, δεν μπορεί να δώσει ελαφρυντικά σε κανέναν.

Έτσι λοιπόν η γοητευτική Ντέλια κατάφερε να θυμίσει στους κύπριους τον αιμοσταγή συμπατριώτη της Κόμη Δράκουλα αλλά την γυναίκα που λίγους μήνες πριν είχε ζητήσει δια αλληλογραφίας από την ελληνική κυβέρνηση την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015!

Η κ. Βελκουλέσκου υπέδειξε επίσης στους συνομιλητές της στην Λευκωσία ότι «για να μπορέσει η κυπριακή οικονομία να σταθεί κυριολεκτικά στα πόδια της πρέπει να γίνουν δραστικές μεταρρυθμίσεις» προτείνοντας να μειωθούν, με το «καλημέρα» οι μισθοί των Κυπρίων κατά 25%. Είπε μάλιστα, προφανώς για να ισχυροποιήσει την πρότασή της ότι στις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης υπήρξαν περικοπές κατά 25% φέρνοντας για παράδειγμα την ίδια της την πατρίδα.

Κάπου σε αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ήταν που ήρθε και η πληρωμένη απάντηση από την υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους που μόλις το άκουσε αυτό, της είπε ότι αυτός είναι πιθανός ο λόγος ότι γέμισε η Κύπρος από Ρουμάνους μετανάστες και τα μπαρ με Ρουμάνες και ότι στην Κύπρο έχουν μεταναστεύσει πολλοί πολίτες του πρώην ανατολικού μπλοκ, λόγω ακριβώς αυτών των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από το ΔΝΤ.
Μετανάστρια και η ίδια η Ντέλια Βελκουλέσκου εγκατέλειψε την Ρουμανία το 1992, τρία μόλις χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα Τσαουσέσκου, έχοντας στις αποσκευές της μία υποτροφία για το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον των Ηνωμένων Πολιτειών και με το διαβατήριό της να γράφει το πατρικό της όνομα, Ντέλια Μοράου.

Κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού καθεστώτος αποφοίτησε από το λύκειο του Βουκουρεστίου που παραδοσιακά φιλοξενούσε τα παιδιά της νομενκλατούρας του κόμματος και πέντε χρόνια αργότερα έπαιρνε τον δρόμο των μεταπτυχιακών σπουδών αλλά ταυτόχρονα περνούσε και τα σκαλιά της εκκλησίας συνοδευόμενη από έναν από τους επιφανέστερους ρουμάνους επιστήμονες που ζουν στις ΗΠΑ, τον διακεκριμένο γιατρό Βίκτορα Βελκουλέσκου.
Ο σύζυγος της κυρίας «Δρακουλέσκου» όπως την αποκαλούν πλέον στην Κύπρο, με την ερευνητική του εργασία και συγκεκριμένα με την ανακάλυψη μιας πρωτοποριακής μεθόδου αναγνώρισης και εντοπισμού γονιδίων που είναι υπεύθυνα για τις καρκινικές μεταλλάξεις, κατάφερε να δημιουργήσει παρά το νεαρό της ηλικίας του αφού είναι μόλις 42 ετών ένα πολύ ξεχωριστό όνομα στον τομές της ογκολογίας και της μοριακής ιατρικής. Και ενώ ο Βίκτορ Βελκουλέσκου έχει αφιερώσει την ζωή του στην καταπολέμηση του καρκίνου και την φροντίδα του ανθρώπου η σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών που έχουν αποκτήσει, έχει καταφέρει να προκαλεί τον τρόμο στους πολίτες των χωρών που έχουν υποχρεωθεί να ζητήσουν την θεραπεία των προβλημάτων τους με τις γνωστές συνταγές του ΔΝΤ.

Ειδικά όταν η Ντέλια Βελκουλέσκου παρουσίασε στην Κύπρο τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτοί κινήθηκαν μετά την χορήγηση των φαρμάκων του ΔΝΤ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και στην ίδια την πατρίδα της προφανώς απέκρυψε πως από όπου εφαρμόσθηκαν παρατηρήθηκε αύξηση θανάτων (τόσο από αυτοκτονίες όσο και από παθολογικά αίτια, εκτίναξη ποσοστών μεταδοτικών ασθενειών), πολλαπλασιασμός τοξικοεξαρτημένων και αλκοολικών.

Μιλώντας με την σιγουριά που δίνει ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον η 37χρονη Ντέλια δεν είχε την τύχη να ζήσει από κοντά την εφαρμογή του προγράμματος του ΔΝΤ στην πατρίδα της αλλά από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες που αφορούν σε θέματα μακρο-οικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Στην αρχή της καριέρας της ασχολήθηκε με χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής όπως το Τρίνινταντ-Τομπάγκο η Κόστα Ρίκα και το Περού όπου λειτούργησαν ως «πειραματόζωα» για τις νεοφιλελεύθερες ιδέες της ρουμάνας οικονομολόγου.

Το 2009 μετέφερε το πεδίο εργασίας της στην Ευρώπη δημοσιεύοντας μία εργασία με τίτλο «Δομικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα – Μαθήματα από άλλες χώρες» απειλώντας πλέον να «σώσει» την Κύπρο.

olympia
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/03/37.html

Ξέσπασε ο Αναστασιάδης: Φύγε από μπροστά μου – Δεν σε αντέχω άλλο!!!


Εκτός εαυτού ο πρόεδρος της Κύπρου με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου - Συνεχείς απαιτήσεις που οδήγησαν τα ξημερώματα σε νέα εμπλοκή

Σε οριακό σημείο βρίσκονται από χθες τη νύχτα οι σχέσεις κυπριακής κυβέρνησης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε διαρκώς η εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου για τις κυπριακές τράπεζες και οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, έφεραν τον πρόεδρο Ανασταδιάδη στο σημείο να διακοπής των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κύπριος πρόεδρος είπε στη Ρουμάνα εκπρόσωπο του Ταμείου: «Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου».

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνούνταν να κάνει πίσω, οδηγώντας τις συζητήσεις σε ναυάγιο και την Κύπρο στο γκρεμό.

Και τότε, ήρθε η έκρηξη του Νίκου Αναστασιάδη!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αναστασιάδης πάνω στα νεύρα του πέταξε και μια καρέκλα!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών ήταν η επιμονή του ΔΝΤ για συγχώνευση του καλού κομματιού της Λαϊκής τράπεζας με την τράπεζα Κύπρου και ταυτόχρονη κάλυψη του χρέους της Λαϊκής προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την Κύπρου.

Πρόκειται για πρόταση που απέρριψε αμέσως η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής της Μεγαλονήσου, υποστηρίζοντας ότι εάν προχωρήσει αυτή η λύση, τότε και η τράπεζα Κύπρου θα οδηγηθεί σε κατάρρευση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Λευκωσία εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα καταφέρει να πείσει τη Λαγκάρντ, τον Ρομπάι και το Μπαρόζο (στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Eurogroup) για την ορθότητα του επιχειρήματος της κυπριακής πλευράς.
 
http://helleniclegion.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9120.html

Έτσι θα μας φυλακίσουν ! Η παγίδα με τον ΑΦΜ


Ηλεκτρονική παγίδα στήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, στον οποίο σύντομα θα «καθρεφτίζεται», εκτός από τη φορολογική κατάσταση, το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, η πλήρης περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου μαζί με
όλες τις δοσοληψίες που πραγματοποιεί καθημερινά.

Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζεται, η κάθε δημόσια υπηρεσία ή κάποιος ελεγκτής που έχει σχετική εξουσιοδότηση θα μπορεί να πληκτρολογεί όποιο ΑΦΜ επιθυμεί και με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνει «φύλλο και φτερό» τα προσωπικά στοιχεία του φορολογουμένου, να βλέπει όλα τα ακίνητα που διαθέτει, τις καταθέσεις του και όλα τα εισοδήματά που εισπράττει. Θα μπορεί επίσης να βλέπει και τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο κάθε πολίτης μέσω πιστωτικών καρτών.

Το σχέδιο-κρεμάλα περιγράφεται στο Μνημόνιο 3 που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στη σελίδα 31 παρουσιάζεται αναλυτικά το πώς θα λειτουργεί ο «Αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ως εξής: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, θα απαιτηθεί από όλα τα υπουργεία, τα οποία έχουν δημοσιονομική σχέση με φορολογουμένους, να χρησιμοποιούν τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους με τους πολίτες. Περαιτέρω, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα καθιερώσουμε μια κεντρική υπηρεσία η οποία θα ενοποιήσει και θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης που χρησιμοποιούνται τώρα στις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες».

Ο επονομαζόμενος ως «αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης» είναι το ΑΦΜ μας, μέσω του οποίου το Δημόσιο αλλά και τα ιδιωτικά ελεγκτικά γραφεία που προσλαμβάνει θα έχουν πρόσβαση στην περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, στον μισθό, στη σύνταξη ή όποια άλλη αμοιβή εισπράττουν, στις κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό αλλά και σε κάθε αγορά ή πληρωμή που γίνεται με πλαστικό χρήμα.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

-Προβλέπεται η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών μέσω του οποίο το ΣΔΟΕ θα παρακολουθεί τις καταθέσεις και τις συναλλαγές που θα γίνονται ανά ΑΦΜ. Κάθε συναλλαγή θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται κεντρικά, στη νέα βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί. Το σύστημα θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των λογαριασμών. Πότε και πόσα δόθηκαν ή ελήφθησαν και από ποιους.

-Από τον Ιούνιο του 2013 θα απαιτείται η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για τις συναλλαγές των πολιτών με όλα τα υπουργεία. Καμία οικονομική συναλλαγή πολίτη με το κράτος δεν θα πραγματοποιείται, αν οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον ΑΦΜ του. Συντάξεις, Πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα θα αντιστοιχίζονται με το ΑΦΜ του υπόχρεου.

-Τον Ιούνιο του 2014, ένας κρατικός φορέας θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ΑΦΜ, όλοι οι αριθμοί μητρώου θα γίνουν ένας. Ολα αυτά θα συνδεθούν με το ΑΦΜ του φορολογουμένου.

Από το καλοκαίρι οι εφορίες δεν θα δέχονται πια πληρωμές με μετρητά. Ολες οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά στις τράπεζες. Ηδη απαγορεύεται κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών με μετρητά για ποσά 1.500 ευρώ και άνω. Οι αγοραπωλησίες με μετρητά περιορίζονται στο ελάχιστο, ενώ όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα περνάνε και θα καταγράφονται από τις τράπεζες,

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει μία μεγάλη βάση δεδομένων ώστε όποτε καταχωρείται ένα ΑΦΜ να παρέχονται άμεσα τα στοιχεία του φορολογουμένου για:

-τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις επενδύσεις και τις μετοχές του,

-τα ακίνητα που απέκτησε ή πούλησε,

-τις πληρωμές και τις αμοιβές του,

-τις αγορές, τις εξόδους, τα ταξίδια κ.λπ.,

-τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα βοηθήματα που λαμβάνει,

-τις οφειλές του στην Εφορία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.,

-τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις ιατρικές εξετάσεις του,

-την οικογενειακή του κατάσταση, τους γονείς ή τα παιδιά του και εν γένει ό,τι συνδέεται με την ατομική του ταυτότητα.

Σήμερα υπάρχει μια σωρεία από εθνικούς αριθμούς ταυτοποίησης, με πολλά και διαφορετικά πρότυπα αριθμοδότησης: το πρότυπο του δελτίου ταυτότητας (για πολίτες άνω των 12 που μπορεί και να αλλάζει), ο εννιαψήφιος ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ - Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που είναι η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε μέλους των εργαζομένων ή των συνταξιούχων και εξαρτάται από την οικογένειά τους στην Ελλάδα κ.λπ.

Ως το 2014 όλα αυτά θα έχουν συγχωνευθεί στο ΑΦΜ του πολίτη.

Η διπλή διάψευση του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων με το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, το ΣΔΟΕ εξέδωσε πρόσφατα δύο απανωτές ανακοινώσεις για να επιβεβαιώσει το γνωστό σχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων, αλλά και να διαψεύσει ότι αυτό το σχέδιο θα ξεκινήσει άμεσα! Το ΣΔΟΕ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Επιβεβαίωσε όμως την ουσία της είδησης λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο για «αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής πληροφοριών από το τραπεζικό σύστημα, που εξετάζει το υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών Αρχών προς τις τράπεζες».

Οπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», το σύστημα παρακολούθησης τραπεζικών λογαριασμών θα ενεργοποιηθεί αφού ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα περιληφθεί στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Απρίλιο. Οι τράπεζες, καθημερινά, θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία θα αποστέλλονται τα στοιχεία στον server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στέλιος Κράλογλου

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_2409.html

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ... ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ‏


Αλήθεια ποιος προδότης από την Ελλάδα και την Κύπρο θα λογοδοτήσει που παρέδωσαν την Κύπρο ξεβράκωτη στις ύαινες και στα όρνια;;
Αλήθεια δεν προκαλεί έκπληξη ο εκβιασμός συγκεκριμένων διεθνών αρπαχτικών και η
εγκληματική αδιαφορία του θείου ΣΑΜ -Αμερική και της ΑΡΚΟΥΔΑΣ-Ρωσία;;;;
Ο θείος ΣΑΜ κάνει τσάρκες κοντά στην Κύπρο, έχει το οικόπεδο 12 από την Κύπρο και κάνει το παπί σε μια δύσκολη στιγμή της Κύπρου για 5,5 δις, που για τον θείο ΣΑΜ είναι για στραγάλια!

Η αρκούδα υποτίθεται ότι ήθελε να έχει σοβαρούς συμμάχους και βάση στην μεσόγειο και το παίζει θιγμένη και αδικημένη!!! Ναι πήγαν να την φέρουν στην Ρωσία η Γερμανία με τα τσιράκια της ή είναι σκηνοθετημένη η διχοτόμηση της Κύπρου από ποιο ψιλά κλιμάκια των δυο υπερδυνάμεων του ΟΗΕ;;;;

Όλο το σκηνικό θυμίζει καραγκιοζλίκι ανεξήγητο για τα διεθνή δεδομένα και συμφέροντα των δυο υπερδυνάμεων! Με αυτό που αφήνουν να φαίνεται!

Όλα δείχνουν Κύπρος και Ελλάδα στο βωμό του πειράματος αλυσοδεσίματος της ανθρωπότητας!!
Δεν υπάρχει λογική εξήγηση με την κοροϊδία του ποσού των 5,5 δις, ούτε η άρνηση της Ρωσίας για διακανονισμό συμφερόντων στην Μεσόγειο, η διπλωματία δεν θίγετε από κάποια λάθη οι σκοπιμότητες αρπάζει την ευκαιρία ακόμα και την ώρα που εισπράττει φτύσιμο.

Εγώ ο φαντασμένος θα σας πω ότι όταν μια χώρα, ένα έθνος, με τόσα πλούσια κοιτάσματα δεν έχει συμμάχους να ζητήσει βοήθεια δυο πράγματα συμβαίνουν, ή οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτό το έθνος είναι λαός προς εξαφάνιση, ή παραδειγματική τιμωρία προς αυτούς που θα απλώσουν το χέρι να προσφέρουν βοήθεια.

Και τώρα κρατηθείτε για να μπορέσετε να αφομοιώσετε καλύτερα την φρίκη που μας ετοιμάζουν οι δυο υπερδυνάμεις και αυριανοί δικτάτορες της ανθρωπότητας, Αμερική και Ρωσία.

Αμερική και Ρωσία μαζί θα κτυπήσουν Ιράν και βόρεια Κορέα και αυτό για να βγάλουν στο κλαρί την Κίνα που είναι ο τελικός στόχος!!!

Όλα αυτά τα ονομάζω πρωτοφανές παγκόσμια φρίκη για έναν λόγο διότι δεν θα γίνει με συμβατικά όπλα άλλα και με αρκετά πυρηνικά!!!

Η άρνηση της Ρωσίας να πάει στην Κύπρο και να κάνει πάρτι στην Μεσόγειο δεν είναι αμελητέα ούτε οι ηλιθιότητες για 5,5 ψωρο δις!!!

Αν ο άνθρωπος την ιστορία δεν την έλεγε μυθολογία αλλά αληθινή ιστορία με πολλά καλά και κακά παραδείγματα και δεν ξέχναγε και μελετούσε τα λάθει και τις ενέργειες των προγόνων μας δεν θα ξεχνούσε τους αιμοσταγείς βρώμικους και αχάριστους άτλαντες!

Περίεργα παιχνίδια παίζει η ιστορία, τρέχει με τον δικό της τρόπο και κάνει κύκλους γύρο από τον εαυτό της‼!

Και να, ο ΕΛΛΗΝΑΣ και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ πάλι στο επίκεντρο‼! Να που γίνετε πάλι η προδοσία και το παγκόσμιο κτύπημα στην Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ‼!

Έτσι και τότε προ-δοθήκαμε από παραδοσιακούς μας συμμάχους και υποτίθεται φίλους‼!

Μακάρι να κάνω λάθος και να είμαι φαντασμένος, όμως σκεφτείτε ΕΛΛΗΝΕΣ προσεκτικά και ήρεμα τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται με ταχύτητα παγκοσμίως!

Η γνώση και η αλήθεια είναι άλλη που εμείς, ο απλοί θνητοί δεν μπορούμε να την φανταστούμε.

Η αλήθεια βρίσκετε καλά κριμένη στο Άγιο Όρος, στο Βατικανό και στο Ισραήλ!

Μετρήστε πόσες φορές τα δέκα τελευταία χρόνια ήρθε ο Πούτιν να προσκυνήσει ή να δει το Άγιο Όρος;;;; Πόσες φορές οι πρόεδροι της Αμερικής ήρθαν στο Ισραήλ;;;; Πότε ξανά παραιτήθηκε Πάπας και γιατί, πριν 600 χρόνια! Γιατί σήμερα επειγόντως ξήλωσαν τον Πάπα; Πια πλήθη θέλουν να ελέγξουν και γιατί;;;

Για ένα είμαι πεπεισμένος 100%, ότι αυτοί οι εγκληματίες γνωρίζουν κάτι συνταρακτικό που το κρύβουν διαχρονικά από τους λαούς.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_609.html

Καμμένος: Θα «κουρευτούν» όλες οι καταθέσεις των χωρών του Νότου


Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Real FM εξέφρασε την άποψη ότι θα «κουρευτούν» όλες οι καταθέσεις των χωρών του Νότου...

στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχονται οι χώρες του Νότου από τον Βορρά.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

-Ο Βορράς επιτίθεται στο νότο. Δεν πάνε να κουρέψουν τους Ρώσους ολιγάρχες στην Κύπρο, άλλα πάνε να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο -που καλώς οι κακώς φτιάχτηκε έτσι- και να δημιουργήσουν γερμανική επικυριαρχία.

-Το κούρεμα των καταθέσεων θα γίνει σε όλες τις χώρες του Νότου. Στην Ισπανία ήδη κουβεντιάζεται. Βέβαια δεν θα πειράξουν καθόλου το Λουξεμβούργο.

-Ο στόχος είναι τα πετρέλαια και ο φυσικό πλούτος Ελλάδας και Κύπρου.

-Σε όλες τις χώρες του Νότου θα συγκροτηθεί ένα κίνημα απέναντι στην επικυριαρχία του Βορρά.

-Οι χώρες του Νότου δεν συμπαραστάθηκαν στην Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συντονισμένοι με τις χώρες του Βορρά. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι υπάλληλοι της τρόικας. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση και να δουλεύουν τον κόσμο.

-Με όσα έγιναν στην Κύπρο, κέρδισαν οι κερδοσκόποι χρήματα μέσα σε λίγες ώρες.

-Για τη συνάντηση με Τσίπρα: Ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση, απαιτείται να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Να βάλουμε στο πλάι τις διαφορές και να δείξουμε ότι υπάρχει ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο που θα αντιμετωπίζει τον εξευτελισμό των πολιτών.

ΠΗΓΗ: Real FM

SIEMENS-INTRAKOM ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ …ΣΑΜΑΡΑΣ


του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Η εμπροσθοφυλακή της Γερμανίας, Siemens, χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος στην δεκαετία του
1990 για να διαβρώσει το πολιτικό σύστημα και να διεισδύσει στην κρατική μηχανή, ελέγχοντας τελικά όλο το οικοδόμημα της Ελλάδος.

Αργυρώνητοι πολιτικοί, έπαιρναν τις μίζες και τις μετέφεραν σε κούτες. Ένα εκατομμύριο μάρκα o Tσουκάτος τα πήγαινε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, διακόσιες χιλιάδες ο Μαντέλης και πάει λέγοντας. Πολλοί πλέον είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Siemens καθορίζει ακόμη και σήμερα τις τύχες της Πατρίδας μας και του λαού. Η Siemens –λένε- ανέβασε τον Σαμαρά στην Πρωθυπουργία, εξαργυρώνοντας το γραμμάτιο της για την βίαιη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Ο Σαμαράς προκάλεσε την πτώση του Μητσοτάκη το 1993 επειδή η τότε κυβέρνηση, απέρριπτε τις προτάσεις Siemens-Intracom, και ήταν έτοιμη να επιλέξει ιαπωνική εταιρεία για το ψηφιακό σύστημα του ΟΤΕ. Ο Μεσσήνιος πολιτικός όμως προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές να επικρατήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου και έτσι, η ψηφιακή τεχνολογία του ΟΤΕ να περάσει στη Siemens και Intracom!

Γιατί όμως όλοι μιλάνε μόνο για SIEMENS και όχι για SIEMENS-INTRACOM (Κόκκαλης), όταν είναι γνωστό ότι οι δύο εταιρείες, γερμανική και ελληνική πήγαιναν …αγκαζέ; Και πάλι έβαλε το …χέρι του το πολιτικό σύστημα για το θάψιμο της υπόθεσης.

ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS-INTRACOM


Η Siemens δεν ήταν μόνη της. Δίπλα της είχε την INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη. Μην ξεχνάμε ότι ο διαγωνισμός του ΟΤΕ κατοχυρώθηκε σε SIEMENS και INTRACOM!

Από την πρώτη στιγμή όμως που έφτασε το σκάνδαλο της Siemens στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υπήρξε προσπάθεια να κουκουλωθούν όλα τα σκοτεινά σημεία της όζουσας αυτής υπόθεσης και να μην αγγιχθεί καθόλου η περίπτωση Κόκκαλη. Παρά το ότι INTRACOM και SIEMENS πήγαιναν μαζί, παρά το ότι Κόκκαλης και Χριστοφοράκος, ήταν σαν να ανήκαν στο ίδιο πακέτο, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ασχολήθηκε μόνο με τη Siemens αδιαφορώντας παντελώς για την περίπτωση Intracom!

Γιατί το έκανε αυτό; Η απάντηση είναι απλή: Με το σπάσιμο της υπόθεσης Siemens-Intracom σε μονοθεματικό σκάνδαλο Siemens, χάνονταν οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, εξαφανίζονταν τα ίχνη του εγκλήματος και αντίστοιχα ο καταλογισμός ευθυνων, με συνέπεια να καθίστατο ευκολότερο το κλείσιμο του φακέλου και η …παραγραφή του αδικήματος!

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Εξεταστικής για τη Siεmens): «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η INTRACOM»


Ο Ευάγγελος Σέκερης, Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Επικοινωνιών της Siemens AE, ο οποίος θεωρήθηκε αξιόπιστος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις καταθέσεις του, από την πρώτη στιγμή μιλούσε για κοινή υπόθεση Siemens-Intracom. Και λογικά, διότι οι δύο εταιρείες πήγαιναν πακέτο. Εξοργιστικά εμφανής όμως ήταν η προσπάθεια του Προέδρου της Επιτροπής κ. Βαλυράκη να αποσυνδέσει την Intracom του κ. Κόκκαλη από την Siemens.

Διαβάστε τα πρακτικά της Εξεταστικής και θα καταλάβετε:

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Σέκερης): Αμέσως μετά από μία σειρά μικρών συμβάσεων που είχαν προηγηθεί το 1988 -1992 και γινόταν –απ’ ό,τι είχα πληροφορηθεί κι εγώ και από αυτά που διάβασα στη συνέχεια- ένας εσωτερικός διαγωνισμός μεταξύ δύο εταιρειών, της SIEMENS και της INTRACOM.

Άρα, καταλήγουμε στο 1994, στον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό που καταλήγει στις δύο αυτές εταιρείες, που -αν το θέλετε- ήταν και η αφετηρία στο ότι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές πλέον να μην έχουν και τόσο ουσιαστικό ενδιαφέρον τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι των ψηφιακών παροχών.

…Θεωρώντας, λοιπόν, ότι έχει από αυτούς τους δύο οίκους πετύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές ή θα πετύχαινε ακόμα καλύτερες στη διαπραγμάτευση με τις προγραμματικές αναθέτει μία προμήθεια στα πλαίσια του fast truck και παράλληλα φθάνουμε στο 1997 τον Δεκέμβριο, όπου φθάνουμε πλέον στην επίμαχη προγραμματική σύμβαση, την 8002 για τη SIEMENS και την 8004 για την INTRACOM, των οποίων τα τιμήματα αρχικά…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εμείς αυτήν τη στιγμή ψάχνουμε την 8002.

Απίστευτος ο Ι. Βαλυράκης! Πρόεδρος να σου πετύχει. Ο μάρτυρας Ε. Σέκερης του μιλούσε σταθερά για τις συμβάσεις SIEMENS και INTRACOM (Κόκκαλης) αλλά ο κ. Βαλυράκης, του είπε ορθά-κοφτά: «Δεν μας ενδιαφέρει η INTRACOM του Κόκκαλη, ασχολούμαστε μόνο με την SIEMENS”!

Από την κατάθεση αυτή του Ευάγγελου Σέκερη αποδεικνύεται πως ο ίδιος μόνο τυχαία δεν αναφέρει και την Intracom στο θέμα των προγραμματικών του ΟΤΕ. Αλλά το πολιτικό σύστημα είχε άλλες επιλογές. Να κουκουλώσει την υπόθεση. Και άσε τον απλό πολίτη να αναρωτιέται: Μα είναι δυνατόν να κατηγορείται ότι η SiemensΑΕ λάδωνε αλλά η Intracom όχι;



Εμείς όμως παρουσιάζουμε τον σφιχτό-διαχρονικό εναγκαλισμό SIEMENS-INTRACOM με ανέκδοτα ντοκουμέντα:

Φωτογραφίες, αμέσως μετά τις υπογραφές συμβάσεων 7430 μεταξύ Siemens-ΟΤΕ και 7440 μεταξύ Intracom-ΟΤΕ . Τραβηγμένες στα γραφεία του ΟΤΕ, το καλοκαίρι του 1994, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.


Στην 1η φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Bemhard Dombek (Γενικός Διευθυντής Siemens ΑΕ) – Hinkmann ( Εκπρόσωπος μητρικής Siemens AG) – Στέργιος Μπαμπανάσης (Πρόεδρος ΟΤΕ – Καθηγητής Πανεπιστημίου) – Πέτρος Λάμπρου (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ – Ταμίας του ΠΑΣΟΚ) – Σωκράτης Κόκκαλης (Διευθύνων Σύμβουλος Intracom). Προσέξτε τον Ταμία του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρου! Ο κ. Τσουκάτος όταν έπαιρνε τα 1 εκατομμύριο μάρκα για και τα πήγαινε στο Ταμείο του ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με δηλώσεις του) στον κ. Λάμπρου τα παρέδωσε; Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο κ. Λάμπρου δεν εκλήθη να καταθέσει! Ή κάνουμε λάθος;


Στην 2η φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Χρήστος Καραβέλας (Γενικός οικονομικός Διευθυντής Επικοινωνιών Siemens AE) -- Hinkmann ( Εκπρόσωπος μητρικής Siemens AG) --Bemhard Dombek (Γενικός Διευθυντής Siemens ΑΕ) – Ηλίας Γεωργίου (Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών Siemens AE) – Ευάγγελος Σέκερης (Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Επικοινωνιών της Siemens AE – υφιστάμενος Γεωργίου-Καραβέλα – Μπατζανάκης Σαμαρά. Διακρίνεται πίσω στην φωτογραφία, ανάμεσα στους Dombek-Γεωργίου, με γαλάζιο πουκάμισο).


3η φωτογραφία: Σφιχτοί εναγκαλισμοί Κόκκαλη-Siemens. Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική με τη θερμή χειραψία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Η. Γεωργίου υπό το βλέμμα του Γ. Σκαρπέλη. Και τα δύο στελέχη της SIEMENS είναι υπόδικα. Αρχικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ωστόσο τόσο ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ μέχρι το 2004, Γ. Σκαρπέλης, όσο και ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Η. Γεωργίου, αφέθησαν ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ ο καθένας και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της επίσκεψης στο Α.Τ. της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα. Ο κ. Κόκκαλης δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση Siemens-Intracom;


Στην 3η φωτογραφία βλέπουμε να ποζάρουν με καμάρι και ευτυχία οι κ.κ. Κόκκαλης και Χριστοφοράκος. Είναι αρχές του 2000, η Siemens ακολουθώντας την πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας να κάνει χορηγίες σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπορντώ Γαλλίας, έφτασε και στον Ολυμπιακό! Τυχαίο; Όχι βεβαίως. Η …παντρειά SIEMENS-INTRACOM, Κόκκαλη-Χριστοφοράκου, επισημοποιήθηκε και με την χορηγία της γερμανικής εταιρείας στις φανέλες του Ολυμπιακού την περίοδο 2000-2001!


4ο ντοκουμέντο: SIEMENS, επίσημος χορηγός του Ολυμπιακού του Κόκκαλη! Διαβάζουμε με προσοχή την πρόσκληση: «Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. κ. Σωκράτης Κόκκαλης και ο Πρόεδρος του Ομίλου SIEMENS στην Ελλάδα κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος σας προσκαλούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 200 και ώρα 14.00 στο ξενοδοχείο… σε συνέντευξη που θα παρουσιαστεί η συνεργασία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΑΚΟΣ και της SIEMENS mobile phones».


5ο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΣΟΥΪΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗ SIEMENS!

Δείτε το τιμολόγιο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πόσο στενές ήταν οι σχέσεις INTRACOM-SIEMENS. Το «Στάδιο Καραϊσκάκης Α.Ε.», δηλαδή ο κ. Κόκκαλης έκοψαν τιμολόγιο, συνολικής αξίας 166.600 ευρώ προς την SIEMENS για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008. Το τιμολόγιο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παραχωρείται η «χρυσή» σουίτα «Β-2» του σταδίου Καραϊσκάκης με τον εξοπλισμό της και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Όπως δε σημειώνεται στο τιμολόγιο, η ενοικίαση αφορά τροποποίηση ιδιωτικού συμφωνητικού της 29/6/2004.
ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο κ. ΠΕΠΟΝΗΣ


Παρά τις στενές σχέσεις-επαφές και συνεργασίες της INTRACOM του κ. Κόκκαλη με τη SIEMENS και τον κ. Χριστοφοράκο, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν άγγιξε καθόλου την περίπτωση της INTRACOM. Η Δικαιοσύνη δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με την περίπτωση της SIEMENS-INTRACOM. Η κ. Νικολακέα, λες και έχει βάλει την υπόθεση στο ψυγείο και δεν ασχολείται καθόλου με αυτή. Τον δε Ε. Σέκερη τον έχει ξεχάσει παντελώς, παρά το ότι αρχικά τον κάλεσε, αμέσως μετά μετάνιωσε, για να τον διαβεβαιώσει τελικά τον κ. Σέκερη ότι θα τον καλούσε. Πέρασαν τρία χρόνια και η ειδική ανακριτής κ. Νικολακέα λες και έχει πάθει αμνησία. Πριν από τη συγκεκριμένη ανακρίτρια, την υπόθεση χειριζόταν ο κ. Ζαγοριανός, ο οποίος κατηγορήθηκε για το ότι διέφυγαν στο εξωτερικό οι Χριστοφοράκος- Καραβέλας.

Καλούμε τον αδέκαστο κ. Πεπόνη να περέμβει στην υπόθεση και να δει τις πτυχές της, όπως ακριβώς αρμόζει ώστε να μην δίνεται η εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη καθεύδει!

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΟΥΪΤΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στις σουίτες του Σταδίου Καραϊσκάκη έχει φιλοξενηθεί και ο κ. Σαμαράς. Τι σημαίνει αυτό; Και πολλά και τίποτε. Είπαμε πάντως: SIEMENS-INTRAKOM ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ …ΣΑΜΑΡΑΣ

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

ΤΟ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ‏


Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε πολλούς τομείς, που άνθησαν κατά τα αρχαία ελληνικά χρόνια. Μεταξύ αυτών η μουσική, η γλώσσα, ο αθλητισμός, η φιλοσοφία και πολλοί άλλοι… Υπάρχει όμως και ένας κλάδος, ο οποίος σημείωσε τεράστια ανάπτυξη και στον οποίον σημειώθηκαν μεγάλες
καινοτομίες.
Ο λόγος για την τεχνολογία και την μηχανική, όπου οι πρόγονοί μας πρωτοπόρησαν για ακόμη μία φορά. Πλήθος Μηχανολογικών δημιουργιών, εκ των οποίων κάποιες αποτέλεσαν βάση ακόμα και για σημερινές και κάποιες άλλες δεν μπορούμε ούτε να τις φανταστούμε. Γιατί μιλάμε για απώγειο της τεχνολογίας…
Δυστυχώς όμως τέτοιου είδους αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχουν κυρίως από την γεωμετρική και μετέπειτα εποχή. Ας μην ξεχνάμε όμως τα ακόμα πιο αρχαία χρόνια, κατά τα οποία η τεχνολογία είχε φτάσει σε τρομερά υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον ελάχιστο αριθμό στοιχείων που διαθέτουμε. Γιατί όπως εμείς ονομάζουμε αρχαίους Έλληνες τους Έλληνες της κλασσικής περιόδου, έτσι κι ο Όμηρος και ο Πλάτων μιλούν με την σειρά τους για αρχαίους Έλληνες.
Ας πάρουμε μία γεύση από το μηχανολογικό «δαιμόνιο» των προγόνων μας:
- Σύμφωνα με τη Μυθολογία: α)ατομικές πτητικές μηχανές Δαιδάλου – Ικάρου
β)ο Τάλως, το πρώτο ρομπότ της ανθρωπότητας (τουλάχιστον απ’ όσα μας είναι γνωστά), που κατασκευάστηκε από τον Ήφαιστο κατ’ εντολήν του Δία, προκειμένου να φυλάει την Κρήτη. Ήταν μπρούτζινος και διέθετε μία φλέβα που διαπερνούσε όλο το σώμα του και σε αυτήν κυλούσε το θεϊκό αίμα.
- Σύμφωνα με αρχαιολογικές ανασκαφές:
α) Παπυρέλλα (8.000π.Χ): Πλοιάριο που εκτελούσε εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Μήλου και Πελοποννήσου. Για παράδειγμα ανακαλύφθηκε στο σπήλαιο Φράχθη στην Αργολίδα είδος σκληρής πέτρας, οψιδιανού, που χρονολογείται το 8.000π.Χ και είναι προϊόν της Μήλου, κάτι που αποδεικνύει την δειξαγωγή εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών.
β) Αμφορέας (6.000π.Χ) στον Ορχομενό Βοιωτίας
γ) Φούρνοι (6.500-5.800π.Χ) που χρησίμευαν αρχικά για ψήσιμο ψωμιού, έπειτα όμως με την ανάπτυξη της πυροτεχνολογίας, χρησιμοποιήθηκαν για το ψήσιμο κεραμικών αγγείων και για την μετατροπή μεταλλευμάτων σε μέταλλα.
δ)Μεταλλείο ασημιού στον λόφο στο Θορικό Λαυρίου (3.000π.Χ)
ε) Ναυπηγικά εξελιγμένα πλοία (3.000π.Χ) με υδροδυναμική κατασκευή
στ) Μεγαλιθικά Μνημεία στην Αποσκιαδερή Μάνης (2.000π.Χ). Πρόκειται για υπόσκαφες στέρνες ή καλογιστέρνες, κολοσσόσπιτα, τα οποία με το πέρασμα των αιώνων μετεξελίχθηκαν σε ναούς και ακόμα αργότερα σε εκκλησίες.
ζ)Χάλκινο τάλαντο στην Κύμη Ευβοίας (1.600π.Χ)
η)Έργα αποξήρανσης και άρδευσης στην Κωπαϊδα (1.450π.Χ). Επειδή η περιοχή αντιμετώπιζε πρόβλημα πλημμύρας κατασκεύασαν ένα αρδευτικό κανάλι 40μ. την λεγόμενη «Διώρυγα τω Μινύων».
θ) Ηράκλειες στήλες στις δύο ακτές του Γιβραλτάρ, τοποθετημένες από τον Ηρακλή. Λέγεται ότι οι εν λόγω στήλες χρησιμοποιούνταν και ως φάροι εκτός από βωμοί.
ι) Πρέσσα λαδιού (580 π.Χ). Η πρώτη απεικόνιση ενός τέτοιου μηχανισμού σε αγγείο χρονολογείται τον 6ο αι. και ανακαλύφθηκε στα ορυχεία του Αλαφούζου στη Θηρασία, νησίδα απέναντι από την Θήρα.
κ) Γνώμονας και χάρτης Αναξίμανδρου (550π.Χ). Ο πρώτος, τον οποίον ο Αναξίμανδρος χάραξε σε ξύλο, συνέβαλε στην ανάπτυξη των μετέπειτα ηλιακών ρολογιών και πολλών αστρονομικών οργάνων. Ο δεύτερος αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εξέλιξη της χαρτογραφίας, της αστρονομίας και της γεωγραφίας.
λ) Ανυψωτικές μηχανές: Οι πρώτες που ανακαλύφθηκαν χρονολογούνται το 530π.Χ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν προϋπήρχαν, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα πολυάριθμα μεγαλιθικά μνημεία στην Μάνη, και αλλού, τα οποία επουδενί δεν μπορούν να μεταφερθούν-τοποθετηθούν από ανθρώπινο χέρι, παρά μόνο με την βοήθεια της τεχνολογίας.
Μεγάλοι Έλληνες Μηχανικοί καταπιάστηκαν με τέτοιου είδους μηχανές, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμήδης, ο Κτισίβιος, ο Βιτρούβιος, ο Πάπος, ο Ήρων,κ.α.
Τα βασικότερα είδη των ανυψωτικών μηχανών είναι η τροχαλία, ο μοχλός, το βαρούλκο και το πολύσπαστο.
μ) Η ιπτάμενη μηχανή του Αρχύτα (425 π.Χ.)
ν)Οπτικός τηλεγράφος (4ος αι.π.Χ.). Χρησιμοποιούσαν πυρσούς, μία διόπτρα και πινακίδες με τα γράμματα του αλφάβητου και προσπαθούσαν μέσω των κατόπτρων να μαντέψουν τα κείμενο.
ξ) Καταπέλτης και βαλλίστρα (400π.Χ): Ο καταπέλτης είχε την δυνατότητα να εκτοξεύσει ακόντια μήκους 1.80μ. σε απόσταση 200 μ.! Αργότερα μπορούσε να πετάει ταυτόχρονα πολλά ακόντια μαζί.
Η βαλλίστρα πετούσε μέχρι και 60 κιλά πέτρες.
ο) Ταχυγραφία (4ος αι. π.Χ): Σύμφωνα με πολλούς μελετητές, ο Ξενοφών υπήρξε ο εφευρέτης της, στην προσπάθειά του να καταγράψει την διδασκαλία του Σωκράτη.
π) Ανεμολόγιο: Ο Αριστοτέλης στα έργα του «Περί ανέμων» και «Περί κόσμου» περιγράφει ένα ανεμολόγιο με 4 βασικούς ανέμους και 8 παράπλευρους. Μέχρι τότε το σύστημα υπολογισμού των ανέμων αναγνώριζε μόνο 2 βασικούς ως κάθετους, τον Βορρά και τον Νότο.
π) Γωνιόμετρο (4ος αι. π.Χ): Κυκλικός δίσκος, υποδιαιρεμένος που τοποθετούνταν στο επίπεδο της κατοκορύφου ΑΒ της περιοχής και του αστέρα ή του ήλιου και έτσι μπορούσε να μετρήσει την γωνιακή της απόσταση.
ρ) Ελικοειδή πλυντήρια στο Λαύριο (380π.Χ): Τα συγκεκριμένα πλυντήρια είχαν ως βασική τους λειτουργία τον καθαρισμό των μετάλλων.
σ) Ο αστρολάβος και πόλος του Ευδόξου: Ο δεύτερος μετρούσε τον χρόνο, μέσω της παρακολούθησης της ηλιακής σκιάς πάνω σε χαραγμένα τμήματα κύκλου. Έδειχνε έτσι την ώρα, την ημέρα και το μήνα. Αλλά και ο αστρολάβος υπολόγιζε τον χρόνο μέχρι που εξελίχθηκε από τους Άραβες σε αστρονομικό όργανο και από τους Δυτικοευρωπαίους σεναυτιλιακό όργανο.
τ) Υδραυλικός τηλεγράφος (350 π.Χ), η ύπαρξη του οποίου αναφέρεται στα «Πολιορκητικά» του Αινεία, που μας σώζονται μέσω του Πολυβίου. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο κυλινδρικά αγγεία που στη βάση τους είχαν μία οπή για να φεύγει το νερό. Δύο παχείς δίσκοι τοποθετούνταν στο χείλος των αγγείων που ήταν γεμάτα με νερό. Δύο ξύλινοι κύλινδροι στερεώνονταν ακόμη στην μέση των δίσκων, ώστε να δημιουργούνται δακτύλιοι, στους οποίους κατέγραφαν μηνύματα. Η μέγιστη απόσταση επικοινωνίας μεταξύ των δύο αγγείων ήταν 20-30 χιλιόμετρα.
υ) Ανεμοσκόπιο (350-150 π.Χ): Συνέβαλλε στον προσανατολισμό με βάση τους ανέμους. Είναι επίπεδο, στρογγυλό, μαρμάρινο και έχει ρόδινο χρώμα. Ένα τέτοιο ανακαλύφθηκε στην Ιταλία.
φ) Μηχανισμός Αντικυθήρων: ο πρώτος υπολογιστής της ανθρωπότητας που μοιάζει με ωρολογιακό μηχανισμό.
χ) Η καύση του ρωμαϊκού στόλου στις Συρακούσες το 212 π.Χ. από τον Αρχιμήδη, μέσω της συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας. Ο Ρόμπερτ Τεμπλ, καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκυ, στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Κρυστάλλινος Ήλιος», γράφει ότι η έρευνά του έδειξε ότι ο Αρχιμήδης ήταν τελικά ο πατέρας των σύγχρονων όπλων ακτίνων λέιζερ, όπως οι τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πύραυλοι.
Τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, αναρίθμητα. Εμείς επιχειρήσαμε να σας δώσουμε μόνο μία γεύση. Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι άπειροι αρχαιολογικοί ναοί και τα αγάλματα, που μέχρι σήμερα αποτελούν στολίδι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Παρθενών, χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός στην Ολυμπία, Ασκληπιεία, Ηραίο της Σάμου, Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο,κλπ).
Τα εν λόγω επιτεύγματα άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα (παραγωγή, τροφή, ένδυση, συνθήκες διαβίωσης, επιστήμη, πολιτισμός, κλπ) αλλά ταυτόχρονα έβαλαν τα θεμέλια της μετέπειτα τεχνολογικής και επιστημικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Ωστόσο τονίζουμε ξανά πως μιλήσαμε μόνο για τα ευρήματα που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε… Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές σε συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων σε ύπαρξη τεχνολογίας από τα πανάρχαια κιόλας χρόνια και μιας τεχνολογίας μάλιστα που είχε φτάσει στο απώγειο της (πχ τα γραφόμενα του Πλάτωνα, βασισμένα σε αιγυπτιακά «αρχεία», για τον πόλεμο Ελλήνων-Ατλάντων περί το 9.500 π.Χ. με όπλα πολύ υψηλής τεχνολογίας).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες ξεχώρισαν με την δράση τους και σε αυτό τον τομέα, δίνοντας τα φώτα στους στις επερχόμενες γενιές…

Aδελφέ Κύπριε, μόνο έτσι δεν θα γίνεις another brick in the wall


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ποιος μπορεί να νικήσει έναν βλοσυρό τύπο, ο οποίος για να μπορεί να αποδεχτεί την δική του πραγματικότητα, την καθημερινότητα της ζωής του, φαντασιώνεται ότι το αναπηρικό του καροτσάκι
είναι ο θρόνος πάνω στο οποίο κάθεται ο Παγκόσμιος Κυβερνήτης;

Πως μπορεί να αισθάνεται ένα πολιτικό αγρίμι που ενώ ήταν έτοιμος να καβαλήσει στην ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, στις 12 Οκτωβρίου του 1990, ο 31χρονος βοηθός τοπογράφου Ντίτερ Κάουφμαν έβγαλε από το δερμάτινο μπουφάν του ένα 38άρι περίστροφο τύπου Smith &Wesson και πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος του. Δύο από τις σφαίρες πέτυχαν τον Σόιμπλε, η μία στη δεξιά παρειά και η άλλη στη σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη τραυμάτισε έναν από τους σωματοφύλακές του. Ο δημοσιογράφος και φίλος του Χανς-Πέτερ Σιτζ, που ήταν παρών, ανακαλεί στη μνήμη του το περιστατικό: «Αρχικά νόμιζα ότι έσκασαν δύο μπαλόνια, που ήταν άφθονα στην αίθουσα, μέχρις ότου είδα τον Σόιμπλε να σωριάζεται δίπλα μου και να ψελλίζει “δεν αισθάνομαι το πόδι μου”».

Σε καμία περίπτωση δεν αναζητούμε την εύκολη λύση του “για όλα φταίνε οι Γερμανοί”.

Δεν μπορούμε άλλωστε να διαγράψουμε από την μνήμη μας τα εκατοντάδες νομικά γραφεία της Κύπρου τα οποία ζούσαν πουλώντας υπηρεσίες σε πάσης φύσεως λαμόγια που επιχειρούσαν να στήσουν υπεράκτιες εταιρείες, η αναζητούσαν κάθε είδους συμβουλές για να φυγαδεύσουν το μαύρο χρήμα από μπίζνες πάσης φύσεως.

Ανάμεσά τους και χιλιάδες Ελλαδίτες επιχειρηματίες, ιδιώτες, αεριτζήδες, μιζαδόροι, μεσάζοντες, δικηγόροι, μεγαλογιατροί, πολιτικοί, σκουπίδια. Γενικότερα.

Στο κόλπο αυτού του είδους των νομικών εταιρειών είχαν μπει ακόμη και κορυφαίοι πολιτικοί της Κύπρου, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την πολιτική τους εξουσία για να στηρίξουν τις νομικές τους εταιρείες. Η Κύπρος υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες δημοφιλής προορισμός αυτού που λέμε βρώμικου χρήματος. Καθόλου τυχαία δεν βρέθηκαν στο νησί της Αφροδίτης μερικοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα.

Η ελίτ του εγχώριου υποκόσμου που ζούσε καμουφλαρισμένη πίσω από επιδεικτικά σταυροκοπήματα και δωρεές στην Εκκλησία καθόλου τυχαία δεν έστησε τα “κεντρικά γραφεία” η κάποιο “υποκατάστημα” της σκοτεινής μπίζνας στην Κύπρο.

Οι Κύπριοι αντί να σεβαστούν την γεμάτη αίμα και δάκρυ ιστορία τους, αντί να διδαχθούν από εκείνη και να χαλυβδώσουν τις ψυχές, το νου και το σώμα τους με σπαρτιατική παιδεία αφέθηκαν στο κωλομπαρίζειν. Πως είναι δυνατόν ένα μισοφαγωμένο νησί να μην ζητά, για παράδειγμα, από τα νέα κορίτσια να υπηρετούν στον στρατό του; Γιατί το κάνει το Ισραήλ και δεν τον κάνει η Κύπρος η οποία έχει ακόμη νωπές τις πληγές από τις σφαίρες στα κορμιά των ηρώων της Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού;

Γιατί οι αδελφοί Κύπριοι μαλθακίστηκαν τόσο εύκολα;

Γιατί επέτρεψαν στα παιδιά τους να εκμαυλισθούν από τις σειρήνες του νεοπλουτισμού; Γιατί λησμόνησαν τόσο γρήγορα την οσμή του αίματός τους; Τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τις μανάδες που βιάσθηκαν από τους Τούρκους πριν σφαγιασθούν; Δεν είναι μοιραίο λαός που δεν διδάσκεται από τις εθνικές τραγωδίες του, να τις βιώνει ξανά και ξανά;

Γιατί οι αδελφοί Κύπριοι αφέθηκαν στο να αντιγράψουν το ελληνικό μοντέλο των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων πολιτικών -οι οποίοι ακόμη και σήμερα (τώρα) υποδέχονται στα σπίτια και στα γραφεία τούς πολυεθνικούς μιζαδόρους;

Πως επέτρεψαν στον εαυτό τους να γίνουν αυτό που περιέγραψε ένας Βρετανός διπλωμάτης στον δημοσιογράφο Γιάννη Αγγέλη: Πρέπει να καταλάβετε, ότι δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σ’ αυτή την διαδικασία. «Θυμηθείτε πως γίνεται το κυνήγι. Τα «σκυλιά» πολιορκούν το θήραμα μέχρι να το φέρουν εκεί που το θέλει ο κυνηγός για να το χτυπήσει. Όσο πιο καλά εκπαιδευμένα είναι τα «σκυλιά» τόσο πιο γρήγορα παρασύρουν το θήραμα στον τόπο που πρέπει. Αφού πριν το εξαντλήσουν βέβαια και αφού καταφέρουν να αποκλείσουν κάθε δυνατή διέξοδο. Γιατί δεν αναγνωρίζεται αυτή την διαδικασία σε ότι γίνεται τώρα στην Κύπρο ;…».

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητοί Κύπριοι αδελφοί. Και τώρα έχετε δύο “επιλογές”: H να κλειστείτε σαν τον Έρικ του Another Brick In The Wall στον προσωπικό σας τοίχο η να γίνει η Κύπρος Κούγκι.

(Ο τοίχος των Pink Floyd δεν έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση και τις σχέσεις του μαθητή - δασκάλου.

Το concept του άλμπουμ αφορά έναν άνθρωπο, τον Pink, ο οποίος θέλοντας να προφυλαχτεί και επειδή έχει κουραστεί από όσα συμβαίνουν γύρω του, αποφασίζει να χτίσει έναν τοίχο, ο οποίος τον απομoνώνει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Στο τέλος όμως τα λεγόμενα "σκουλίκια", σιγά σιγά καταλαμβάνουν το μυαλό του και τον μετατρέπουν σε μια φασιστική μηχανή. Όλα τα γεγονότα της ζωής του, που περιλαμβάνουν την μητέρα του, την άδοξη ερωτική σχέση του, τον θάνατο του πατέρα του στον πόλεμο, καθώς και οι υπερκαταπιεστικοί δάσκαλοι στο σχολείο οδήγησαν την δημιουργία του τοίχου, του οποία τα τούβλα είναι τα συμβάντα της ζωής του που τον αποτελούν. Αυτή είναι η σημασία του Another Brick In The Wall.)

Aυτή είναι η μία επιλογή. Η δική τους επιλογή. Αυτή θα σας προτείνουν σήμερα τα σκυλιά του Σόιμπλε.

Η άλλη είναι η δική σας (ηρωική) επιλογή. Να επιστρέψετε στην λίρα, και αν χρειασθεί να πεθάνετε γι΄αυτή, αφού επιστρέψετε τα δις ευρώ στους Ρώσους ολιγάρχες στο ακέραιο. Επιλέξτε στην προσωπική σας απόπειρα Εξόδου από το Μεσολόγγι να έχετε σύμμαχο την Ρώσικη Μαφία ακόμη και την Ιταλική Μαφία, αν χρειασθεί.

Μόνο με ισχυρές Μαφίες στο πλευρό σας και την λίρα ως επιλογή (τουλάχιστο για τις εγχώριες συναλλαγές) μπορείτε να τρομάξετε το βλοσυρό ανθρωπάκι που γαντζώνεται με μανία στο καουτσούκ των τροχών του.

Κι αν η μαλθακία σας στέρησε (και μας στέρησε) από σπουδαίους πολιτικούς ηγέτες πάρτε εσείς –ο καθένας μας-την ζωή στα χέρια σας και αν χρειασθεί ας γίνει η Κύπρος Κούγκι. Αύριο κιόλας.

Μόνο έτσι το βλοσυρό "στριμωγμένο" ανθρωπάκι θα αισθανθεί δέος από την αποφασιστικότητά σας να πεθάνετε (να πεθάνουμε) αν χρειασθεί, παρά να γίνουμε γιουσουφάκια στις ορέξεις του.

Ε, κάτι τέτοιο με τον Δημήτρη Σαρρή και τον Γιάννη Στουρνάρα σε ρόλο διαπραγματευτών δεν μπορεί να είναι πειστικό. Ας στείλουμε καλύτερα στις Βρυξέλλες την Παλόμα-απολογούμαι στο κορίτσι.

http://www.triklopodia.gr/2013/03/a-another-brick-in-wall.html

Η σοκαριστική απάντηση Προβόπουλου προς τους Κύπριους βουλευτές!


Απίστευτες καταγγελίες κυκλοφορούν στην Κύπρο σήμερα για τον Προβόπουλο, από στόματα μάλιστα Κυπρίων βουλευτών που ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα να τον επισκεφτούν! Τι λέτε να
τους είπε το αστέρι μας όταν τους είδε στο γραφείο του; ΔΙαβάστε
OUT! AOYT! ΕΞΩ!

Τους πέταξε έξω από το γραφείο του με τις κλωτσιές!
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_6325.html

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .... Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε !


Σε μια άνευ προηγουμένου και απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού
ύψους €5τρις, που έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) και αν η καταγγελία του Raffelhueschen (την οποία η ΊΣΚΡΑ αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη)αληθεύει, τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρωπεριφέρειας!
Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας ίσως κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών.
Δείτε τα επίσημα χρέη
Germany
2.243.703.323.923 EURO (2,243 τρις)
ΗΠΑ
13.608.457.328.298 EURO (13,608 τρις)
Βρεττανία
1.443.887.436.548 EURO (1,443 τρις)
Ρωσία
15.029.398.384 EURO (15 δις) Δηλαδή τίποτα

Ιαπωνία
4.678.234.345.826 ΕUΡΟ (4,678 τρις)
Ελλάς
365.866.539.487 EURO (365,8 δις)
Kύπρος
15.148.728.841 EURO (15,1 δις)
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_772.html

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι "Ο χρυσός είναι η αιτία της κυπριακής καταστροφής"


Σύμφωνα με τα μεγάλα ρωσικά ειδησεογραφικά δίκτυα, από την αντιπολιτευόμενη στξν κυβέρνηση Β.Πούτιν «Φωνή της Ρωσίας» (Voice of Russia - Πηγή RUVR ) μέχρι το Russia 24 η εξήγηση γύρω από αυτή την εμμονή έτσι ώστε η Κύπρος να αναγκαστεί να «γονατίσει» ενώπιον
των δανειστών της είναι ο κυπριακός χρυσός.

Επίσης το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 αναφέρει ότι "κάτω από το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο συζητείται σήμερα στο κυπριακό κοινοβούλιο η κεντρική τράπεζα της Κύπρου πρόκειται να πουλήσει τα αποθέματα του κυπριακού χρυσού έτσι ώστε να καλύψει μέρος του ποσού των 5,8 δισ.€ το οποίο έχει ζητήσει το Εurogroup.

Οι άλλες πηγές αυτοχρηματοδότησης της Κύπρου περιλαμβάνουν τέτοια ακατανόητα και εξοργιστικά μέτρα όπως η κατάσχεση λογαριασμών αλλά και η δήμευση των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να διαφύγει η προσοχή από τα αποθέματα χρυσού της Κύπρου τα οποία φτάνουν τους 13,9 τόνους"

Αν και η συγκεκριμένη ποσότητα δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεγάλη εντούτοις η ποσότητα αυτή είναι πραγματική αντιπροσωπεύσει δηλαδή «πραγματικό χειροπιαστό χρυσό» και όχι «νοητό διαπραγματευόμενο χρυσό» κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο σε ότι αφορά τη χειραγώγηση αγοράς προς όφελός τους. Εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι οικονομικοί οργανισμοί που συμπιέζουν την τιμή του χρυσού προς τα κάτω μένουν σταδιακά χωρίς αποθέματα πραγματικού χρυσού τότε κάθε ουγκιά πραγματικού μη εναποθηκευμένου χρυσού είναι πολύτιμη.

Άλλωστε διαφορετικά η πρόταση για τη "διάσωση" της Κύπρου όπως αυτή έγινε από το Eurogroup είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά εντελώς παράλογη.

Αλλά μήπως ο αληθινός λόγος πίσω από την κρίση αυτή είναι η επιθυμία κάποιων να πάρουν στα χέρια τους το χρυσό της Κύπρου; Η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ το μόνο που κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να πιέζουν την Κύπρο προς την χρεωκοπία ρισκάροντας ταυτόχρονα την πρόκληση μιας επιδημίας η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολική κατάρρευση της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη προσφέρει πακέτα διάσωσης στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Τι όμως είναι αυτό που κάνει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου τόσο ιδιαίτερο;

Γιατί οι ηγέτες της Ευρώπης προτιμούν να σπρώχνουν τη χώρα προς μια χρεωκοπία και επιδρομή ταυτόχρονα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών αντί να την διασώσουν ουσιαστικά;

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για μια τέτοια συμπεριφορά. Ή οι ηγέτες της τρόικα έχουν κάνει ένα λάθος με καταστροφικές συνέπειες ή απεργάζονται ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι γνωστό σε κανένα άλλο πλην αυτών των ιδίων. Εάν αυτό το πακέτο διάσωσης συνδυαζόμενο με την κατάσχεση των καταθέσεων είναι ένα τραγικό λάθος γιατί οι ίδιοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να το διορθώσουν;

Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να συνεισφέρει με 5,8 δισ.€ γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το κυπριακό κράτος δεν έχει τα συγκεκριμένα χρήματα. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η τρόικα δρα με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Τι ακριβώς όμως προσπαθούν να επιτύχουν με αυτό;

Τα μεγάλα ΜΜΕ αγνοούν το δεδομένο αυτό αλλά αρκετοί έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για αυτό το θέμα όπως το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs Andrew Maguire ο οποίος έχει δημοσιεύσει στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση μιας εκτεταμένης συνωμοσίας με σκοπό να ωθούν την τιμή του χρυσού και του αργύρου προς τα κάτω.

Μάλιστα διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι οι μεγάλες τράπεζες, ιδιαίτερα η JP Morgan Chase και η HSBC, είναι, μαζικά «καθαρά αρνητικές» στο ασήμι. Με άλλα λόγια, ότι οφείλουν τεράστια ποσά από ασήμι σε άλλους μέσω της αγοράς παραγώγων. Έτσι, ως αποτέλεσμα, φέρονται να είναι «απελπισμένες» να διατηρούν την τιμή προς τα κάτω, και να εμπλέκονται ή να έχουν εμπλακεί, σε μαζική χειραγώγηση της αγοράς για να γίνει αυτό.

Αν αλήθευαν αυτά, η εκτίναξη των τιμών του ασημιού θα μπορούσε να φέρει τις τράπεζες στο χείλος της καταστροφής. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβαίνει και με την αγορά του χρυσού.

Για αρκετά χρόνια γνωστοί επενδυτές όπως ο Eric Sprott και John Sinclair προσπαθούν να εστιάσουν τη διεθνή προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Eric Sprott είναι πολύ πιθανό η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα να μην έχει καθόλου αποθέματα χρυσού αποδυναμώνοντας έτσι και την ικανότητά της να συνεχίζει να συμπιέζει την τιμή του χρυσού προς τα κάτω. Μάλιστα η Γερμανία μόλις πρόσφατα αποφάσισε τον επαναπατρισμό όλου του γερμανικού χρυσού από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα.

Εάν αυτό αληθεύει τότε η κυπριακή κρίση είναι μια πρώτης ευκαιρία για αυτούς που χειραγωγούν τις αγορές.

Ο χρόνος έχει δείξει ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται την αγορά του χρυσού είναι εξαιρετικά ισχυροί και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα άκρα προκειμένου να κρατήσουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου χαμηλές. Εάν είναι απαραίτητο να οδηγήσουν μια χώρα στην χρεωκοπία προκειμένου να πάρουν 13,9 τόνους χρυσού και να τον χρησιμοποιήσουν για κρατήσουν τις τιμές χαμηλές θα το κάνουν.

Εάν κριθεί απαραίτητο να δημιουργήσουν ένα αντιπερισπασμό στα ΜΜΕ όπως η κατάσχεση λογαριασμών θα το κάνουν και αυτό. Και εάν είναι επιτυχείς στην περίπτωση της Κύπρου, τότε ο ισπανικός ή ο ιταλικός χρυσός θα είναι οι επόμενοι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_3081.html

ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ BLACKWATER ;‏ ΒΙΝΤΕΟ


Ι. Κολοβού: «Αναρωτιέμαι αν τα ΜΑΤ που μας απώθησαν μιλούσαν Ελληνικά» 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -σε περίπου 4.000 υπολογίζεται η αστυνομική δύναμη- τα οποία προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια γονέων που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους,
πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Ωστόσο στα «ψηλά» πέρασε το γεγονός που εκτυλίχθητε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, όπου 20 μέλη της «Σπίθας» στέκονταν εκεί κρατώντας πανό που έγραφε «Ελευθερία ή θάνατος».

Λίγο μετά τις 11 το πρωί λοιπόν απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, προς την οδό Ερμού και υπήρξαν διαπληκτισμοί στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός μέλους της «Σπίθας». Όλα αυτά έγιναν χωρίς λόγο σύμφωνα και με την κ. Κολοβού, μέλος της «Σπίθας», που επικοινώνησε με το zougla.gr και μετέφερε την εικόνα του συγκεκριμένου γεγονότος. Ωστόσο εκείνο που θα έπρεπε για άλλη μια φορά να μας προβληματίσει, αλλά παρ’ όλα αυτά «θάφτηκε», είναι η δήλωση της κ. Κολοβού ότι τα ΜΑΤ πιθανότατα δεν μιλούσαν καν ελληνικά…!


Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

 video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blackwater_24.html

Βουλευτής ΔΗΣΥ: "Να τυπώσουμε λίρες" - Παραιτείται ο Ν.Αναστασιάδης;

Ενώ το Eurogroup μετέθεσε για δεύτερη φορά την έναρξή του για τις 22.00, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι "Αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή για να....
αποφασίσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και να προχωρήσουν στην δημιουργία εθνιικού νομίσματος".

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «Τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup που αρχικά ήταν να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υπό τον πίεση των Κυπρίων πολιτών που ζητούν την άμεση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη (στο 70% έχει φτάσει το ποσοστο αυτών που επιθυμούν την έξοδο) απείλησε με παραίτηση και άμεση προσφυγή στις κάλπες στην Κύπρο εάν το ΔΝΤ επιμείνει στον όρο που θέτει αναφορικά με την ανάληψη του χρέους των 9 δισ. € της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου.

«Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές», φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Αναστασιάδης στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ, ο οποίος όμως πιθανότατα δεν γλιτώσει την εξέλιξη: Πολύ δύσκολα θα μείνει πρόεδρος αν δεν σταθεί στο ύψςο των περιστάσεων έστω την έσχατη ώρα.

Το χρέος των 9 δισ. € θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς αυτό το είχε λάβει από τον ειδικό μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) η Λαϊκή Τράπεζα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9213.html

ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου;

ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου

Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο απο το Eurogroup ειναι τοσο οικονομικά όσο και πολιτικά "παράλογη" και γι αυτο ακριβώς τον λόγο υπάρχει ενα μεγάλο ερωτημα, μήπως τελικά αυτο που κρύβεται πίσω απο ολη την Κυπριακή κρίση να ειναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσου της Κύπρου;

Το άρθρο απο το 'Voice of Russia' θέτει κάποια ευλογα ερωτήματα
Γιατι ειναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;

Γιατι προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο πρός την πτώχευση βάζοντας 'χερι' στις καταθέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διακυνδυνεύουν την κατάρευση της ευρωζώνης. Αν έχουν κανει λάθος στο πακέτο διάσωσης με την εισφορά αλληλεγύης τότε γιατι δεν ειναι πρόθυμοι να το διορθώσουν; Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει € 5,86 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα. Η περίεργη αυτη συμπεριφορά μας οδηγεί στο να πιστεψουμε οτι η τρόικα προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν εχει αναφέρει κανείς.
Τι είναι αυτο που προσπαθούν να επιτύχουν;
Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγορές χρυσού.
Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών λειτουργούν ένα τεράστιο σύστημα συμπίεσης των τιμών στις αγορές χρυσού και αργύρου. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν αυτό το γεγονός, αλλά αρκετοί πληροφοριοδότες, όπως ο πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs Andrew Maguire, έχει καταλήξει σε στοιχεία, που υποστηρίζουν την υπόθεση μιας ευρείας συνωμοσίας προς την καταστολή των τιμών του χρυσού και του αργύρου.

Για αρκετά χρόνια, γνωστοί χρηματιστές και επενδυτές, όπως οι Eric Sprott και John Sinclair έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν την προσοχή του τύπου σ' αυτό το 'πρόβλημα'.
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που έγιναν από τον επενδυτή Eric Sprott, είναι πιθανό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) δεν έχει σχεδόν καθόλου διαθέσιμο χρυσό οπότε η ικανότητα της να συνεχίσει την καταστολή στις τιμές του χρυσού μειώνεται. Αν αυτό είναι όντως αλήθεια, η κρίση της Κύπρου ειναι ενα τεράστιο όφελος για τους χειριστές της αγοράς.

Το Ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι, Ρωσια 24, αναφέρει ότι σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο που συζητείται από το κυπριακό κοινοβούλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος από τα € 5,86 δισεκατομμύρια που απαιτούνται από το Eurogroup.

Οι άλλες πηγές "συνεισφοράς" της χώρας περιλαμβάνουν τα εξωφρενικά μέτρα που ακούγονται εδω και μια βδομάδα όπως ειναι η ειδική εισφορά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η απαλλοτρίωση των χρημάτων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου, έτσι μέσα σ'ολα αυτα κανείς δεν δίνει σημασία στην πώληση χρυσού.

Τα αποθέματα χρυσού της Κύπρου ειναι κάπου στους 13,9 τόνους.
Αν και δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα ( 'physical gold' not 'paper gold') κατι που τα καθιστά πολύτιμα από τη σκοπιά των αγορών.

Εάν οι κεντρικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρουν τις χαμηλές τιμές δεν εχουν χρυσό πλέον τότε ακόμη και η κάθε ουγγιά ειναι ανεκτίμητη.

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι διαχειριστές της αγοράς χρυσού είναι εξαιρετικά ισχυροί και θα κάνουν το πάν για να κρατήσουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου μειωμένες.

Αν πρέπει να αναγκάσουν μια χώρα να πτωχεύσει, προκειμένου να πάρουν 13,9 τόνους χρυσού θα το κάνουν. Εαν για να το κάνουν αυτο πρέπει να δημιουργήσουν ενα σύννεφο για να αποσπάσουν την προσοχή των ΜΜΕ τότε θα το κάνουν και αυτο. Αν ειναι επιτυχής τοτε ειναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια με τα Ισπανικα και τα Ιταλικά αποθέματα χρυσού.

Το άρθρο απο την ιστοσελίδα 'Voice of Russia' μας έκανε να σκεφτούμε εαν μπορεί να υπάρχει κάτι πίσω απο την θεωρία του χρυσου ή εαν ειναι περισσότερο αλλη μια θεωρία συνομωσίας
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/kypros-mhpws-o-pragmatikos-stohos-einai-oi-14-tonoi-hrysoy-ths-m.html 

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟΨΕ 24/3/2013 ΚΑΙ Ωρα: 21.00 ΣΤΟ artFM Radio ΚΥΠΡΟΥ! ΠΑΡΤΕ 35 ΔΙΣ

SORRAS 3.jpg
Αποψε 24/03/2013 θα είμαστε και πάλι μαζί με την εκπομπή ΑΦΥΠΝΙΣΗ στο www.artfmradio.com στις 21:00 ακριβώς όπου θα μιλήσει ο Κύριος ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Όπως πάντα με πολύ ρεπορτάζ για τις εξελίξεις οι οποίες συνεχίζονται στο θέμα της Κύπρου... Συντονιστήτε και περιμένουμε τις δικές σας παρεμβάσεις και απόψεις για το θέμα....

END.ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΠΟΣΟ 35 ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters