Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η εγκατάσταση υποκλοπών των Άγγλων στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι διαρρεύσασες πληροφορίες αναφέρονται μόνο στις υποκλοπές που γίνονται από τις ΗΠΑ και ουδέν για την Αγγλία (ούτε και καμία φωτογραφία από τέτοιες εγκαταστάσεις στην αγγλική πρεσβεία). Η πραγματικότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων. Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει από ετών το περίφημο Βρετανικό Συμβούλιο(BritishCouncil), επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην οροφή του οποίου εντοπίσαμε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ιδιοκατασκευές τύπου κλωβού που είδαμε σε φωτογραφίες πρεσβειών σε άλλες χώρες. Η σχετική φωτογραφία, που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική τόσο για το μέγεθός του συγκεκριμένου ορθογώνιου κλωβού και το υλικό κατασκευής του –τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο κτήριο– όσο και για την προφανή έλλειψη του λόγου υπάρξεώς του.

Η κατασκευή αυτή δεν υπήρχε μέχρι και πριν από
ελάχιστα χρόνια, το πολύ τρία με τέσσερα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας. Το μόνο που υπήρχε μέχρι τότε ήταν μια περιφερειακή κατασκευή (κάτι σαν πάνελ) δίκην στηθαίου, προφανώς από κάποιο συνθετικό υλικό, με σκοπό μάλλον την απόκρυψη ορισμένων εγκαταστάσεων στην ταράτσα του κτηρίου. Το διαφορετικό ακόμη και σε χρώμα με το υπόλοιπο κτήριο υλικό κατασκευής του έχει την ίδια εμφάνιση που επισημάνθηκε στην αγγλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στη σημερινή μορφή της οροφής, το προαναφερθέν «στηθαίο» από το επισημανθέν συνθετικό υλικό δεν υπάρχει, καθώς οι ανάγκες αποκρύψεως του όποιου εξοπλισμού υπήρχε στην ταράτσα προφανώς καλύφθηκαν από την πρόσφατη κατασκευή. Ο προσανατολισμός της κατασκευής αυτής, που είναι τοποθετημένη έκκεντρα προς την πρόσοψη του κτηρίου, είναι προφανής για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Η εγκατάσταση αυτή στη στέγη του Βρετανικού Συμβουλίου και όχι στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας, έχει προφανή εξήγηση. Η πρεσβεία, που είναι στην οδό Πλουτάρχου 1, είναι κτισμένη σε «γούβωμα» του λόφου του Κολωνακίου, με πλήθος υψηλότερων κτηρίων να εμποδίζει την όψη - πρόσβαση προς την περιοχή ενδιαφέροντος.

Τα προβλήματα και τα ερωτήματα που τίθενται και χρειάζονται σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση από την ΕΥΠ είναι πολλά:
• Πρώτον, ο προσδιορισμός της ακριβούς ημερομηνίας ανεγέρσεως αυτής της κατασκευής και εάν ζητήθηκε προς τούτο η σχετική άδεια, και η διασύνδεσή τους με γεγονότα που αναφέρονται στην Ελλάδα – π.χ., το Κυπριακό, η οικονομική κρίση κ.ά.
• Δεύτερον, η συμπλήρωση του υλικού που αποκαλύπτεται εδώ με μιααεροφωτογραφία ή και από κάποιο ενδεχομένως παρακείμενο υψηλότερο κτήριο. Στην εικόνα (κάτοψη) που κατεβάσαμε από το GoogleEarth υπάρχουν, εκτός του κλωβού, κάτι αντικείμενα τα οποία δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε.
• Τρίτον, η έρευνα για την έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων ατελούς εισαγωγής εξοπλισμού που συνήθως υποβάλλουν οι πρεσβείες, από τα οποία μπορεί να προσδιορισθεί ενδεχομένως ο χρόνος εγκαταστάσεώς τους.
• Τέταρτον, το σχετικό κτήριο που στεγάζεται το Βρετανικό Συμβούλιο καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, όπως η βρετανική πρεσβεία; Γιατί, εάν δεν καλύπτεται, η είσοδος των αρμόδιων ελληνικών Αρχών δεν μπορεί να αποτραπεί.



Το πρόβλημα που τίθεται είναι ιδιαίτερα επείγον διότι, στην ουσία και στην πράξη, άμυνα εναντίον τέτοιων συστημάτων υποκλοπών δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι η δημιουργία ειδικών αιθουσών σε αίθουσες ασφαλείας (σε συνδυασμό με άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα ασφαλείας – π.χ., jammers, πιστή τήρηση των κανόνων εκμεταλλεύσεως των μέσων επικοινωνιών, ασφάλειας υπολογιστών κ.λπ.), αλλά και τούτο μόνο στον περιορισμό της εκτάσεως των υποκλοπών μπορεί να οδηγήσει, καθώς όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες του Μαξίμου, του ΥΠΕΞ και των υπουργείων και υπηρεσιών που επικοινωνούν με αυτά (π.χ., ΥΠΕΘΑ) θα συνεχίσουν να υποκλέπτονται. Στην ουσία, η μόνη άμυνα είναι είτε να... μην χρησιμοποιούνται τα μέσα επικοινωνίας είτε η κατάργηση αυτού του παράνομου μηχανισμού που έστησαν κακόβουλα οι Άγγλοι κυριολεκτικώς κάτω από τη μύτη μας. Το τι σημαίνει αυτή η εξ υποκλοπών διαφάνεια των προθέσεων και των σχεδιασμών της ελληνικής πολιτικής σε θέματα όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, των κοιτασμάτων πετρελαίου κ.λπ. σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τονισθεί. Απλώς, είναι σαν να παίζεις πόκερ με κάποιον που γνωρίζει πλήρως τα χαρτιά σου και, ακόμη, και το πώς σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Μια έντονη και αποφασιστική παρέμβαση, χωρίς φοβικά σύνδρομα του τύπου «μα πώς θα το πάρουν οι ξένοι;» και παρόμοιες ενδοτικές συμπεριφορές, η οποία θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κατάργηση με κάθε τρόπο (ακόμη και κόβοντάς τους... τη ΔΕΗ) αυτής της κακόβουλης και παράνομης κατά τα διπλωματικά ειωθότα ενέργειας του κακού δαίμονα της Ελλάδας τις τελευταίες αρκετές δεκαετίες. Εάν, δε, έχουν κάνει το λάθος να έχουν εγκαταστήσει τον παράνομο αυτό εξοπλισμό σε κτήριο που δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, η λύση είναι πανεύκολη. Η άμεση διερεύνηση του θέματος από την ΕΥΠ με σκοπό τη συμπλήρωση της εικόνας, που λόγω χώρου μόνο συνοπτικώς περιγράφεται εδώ, και την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας –του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου– για άμεση παρέμβαση προς την αγγλική πλευρά είναι επιβεβλημένη. Με την ευκαιρία αυτή, μια έρευνα της ΕΥΠ που θα καλύπτει το σύνολο των ξένων πρεσβειών και ανάλογων ξένων αποστολών δεν θα ήταν άσκοπη.

περιοδικό «Επίκαιρα» 14/11/2013
το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4138.html

Πούλησαν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου σε εβραϊκή εταιρεία

 
Είχαμε γράψει ότι η Sony είναι ιαπωνική αλλά κάναμε λάθος. Ένας αναγνώστης μας ενημέρωσε ότι ο μεγαλομέτοχος της Sony είναι ο Εβραίος Daniel Loeb.

 
Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση..

Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαίωματα του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!

Η αποκάλυψη ήρθε όταν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του
Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.

Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.

Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολεθνική εταιρεία Sony!

Το ερώτημα είναι ποιος φορέας έχει δηλώσει κάτοχος πνευματικών ή συγγενικών δικαιωμάτων του Εθνικού ΎμνουΤο ερώτημα είναι μήπως τα δικαιώματα εκχωρήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 με τα δύο Μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά.

Το ζήτημα είναι τεράστιο αφού άπτεται συμβολισμών που μπροστά τους απλά όλα τα άλλα είναι μικρά και ασήματα.

Και πρέπει να δοθεί "εδώ και τώρα" μια απάντηση από την κυβέρνηση: Πώς, πότε και από ποιον εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου. Είναι γεγονός ότι η πώλησή τους έγινε για να να καλυφθεί μέρος του εξωτερικού χρέους της χώρας;




 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7155.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Η..."ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΣ" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΝΤΟΥ" 18/11/2013






26/3/2013 Η END ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΜ!ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΤΕ;


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters