Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 
ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ 
ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ" 102,3 FM   01/11/2013 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
ΟΜΑΔΑ : EI-E.N.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
477531-ArtemisSorrasBanner.jpg
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 


ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Οι μετοχές της Ανατολής είναι ευρωπαϊκό θέμα γιατί η Τράπεζα της Ανατολής ήταν πριν τη Federal Reserve και το πρώτο πείραμα στην Ευρώπη, σε ένα μονοπάτι και σε ένα οικόπεδο Ελληνικό που βλέπει τρεις ηπείρους.

Το μοναδικό κράτος στον κόσμο που βλέπει τρεις ηπείρους είναι το δικό μας και λέγεται Ελλάδα. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν βλέπει τρεις ηπείρους, την Αφρική,την Ευρώπη και την Ασία. Είναι το κλειδί, είναι το μονοπάτι και ήταν πάντα. Και δή τα μέρη όλης της Μικράς Ασίας. Από εκεί περνάγανε ο δρόμος του μεταξιού, το εμπόριο, τα πάντα. Ήταν διεθνή αυτά τα μέρη. Πορτογάλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Βαβαροί, όλοι ήταν εκεί. Εκεί γινόταν το εμπόριο και από εκεί και μετά πήγαινε προς την Ευρώπη. Η Ευρώπη που οι πάγοι ήσαν μες στα Βαλκάνια. 

Όταν μιλάμε για Γερμανούς λέω ποιοι Γερμανοί; Γιατί ήσασταν εκεί ποτέ; Φύγαν οι πάγοι και ανεβήκαμε εμείς προς τα πάνω. Εσείς, λέω, είστε αλεμάνιοι. Άρα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι οι μετοχές της Ανατολής ήταν σε χρυσό, σε γαλλικά φράγκα, εγγυήτρια τράπεζα της μετοχής της Ανατολής ήταν η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας όπου έπειτα το 1999 ή το 2000 φτιάχτηκε η Ευρώπη. 

Η Ευρώπη δεν έφτιαξε την καινούργια τράπεζα την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα,  ενώ η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας είναι της ίδιας οικογένειας, ιδιοκτησία των Ροθστάιλντ πάλι, όπως είναι και η Εθνική και η Τράπεζα της Ελλάδος η δικιά μας, δηλαδή μας έχουνε περικυκλώσει κοινώς για να καταλάβετε, με δικαίωμα (άρθρο 48 ) να μην ελέγχεται από το κράτος, δηλαδή το κράτος, το σύνταγμα, ο πολίτης να μην ελέγχει τις τράπεζές του τις κεντρικές που διαχειρίζονται τον εθνικό του πλούτο. Καταλαβαίνετε για τι παράνοια μιλάμε;Δηλαδή να έχω τον εθνικό μου πλούτο και να υπάρχει ένα ιδιωτικό μαγαζί κάποιου,οποιουδήποτε και να μην μπορώ εγώ το κράτος να ελέγξω την κεντρική τράπεζα και να κάνει ό,τι γουστάρει, δεν γίνεται, πρέπει να έχω και τις κυβερνήσεις. 

Γι' αυτό λέω εγώ ότι μετά τον Καποδίστρια δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική κυβέρνηση. Είναι  εβραϊκή, ήταν το τρίτο Ράιχ και τώρα ήρθε το τέταρτο Ράιχ.


Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Για τις μετοχές αυτές της Ανατολής κάναμε έρευνα 15 χρόνια. Η τράπεζα αυτή δεν έκλεισε ποτέ, ενώ είπαν ότι έγινε μια συγχώνευση, η Εθνική Τράπεζα δεν είχε λεφτά να αγοράσει. Όταν η Τράπεζα της Ανατολής (ΤτΑ) είχε 680 εκατομμύρια χρυσά φράγκα, η Εθνική είχε τότε κεφάλαιο 10 εκατομμύρια δραχμές, τίποτα δηλαδή, σκουπίδια. Βλέπετε λοιπόν μια τράπεζα που είναι έτοιμη να κλείσει να αγοράζει τη μεγαλύτερη τράπεζα. Το περίπτερο δηλαδή  στην πλατεία Συντάγματος να αγοράζει τη Βουλή και όλη την πλατεία Συντάγματος.  Αντιλαμβάνεστε; Είναι τέτοια τα μεγέθη. 

Η Εθνική δεν είχε λεφτά να  αγοράσει την ΤτΑ. Έτσι έγινε το εξής:  μεθόδευσαν αυτά τα «καλά» παιδιά, γιατί η Εθνική μαζί με την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία έκλεισε μετά, είχε φτιάξει την Ανατολή κατά 50 %. Το 57% το είχαν οι μέτοχοι, δηλαδή ο κόσμος. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία για ένα τέτοιο έγκλημα που λέγεται Ανατολή και είχε 680 εκ. χρυσά φράγκα. Μπορείτε να αντιληφθείτε τι σας λέω; Έναντι της Εθνικής που είχε 10 εκ. δραχμές! Άρα λοιπόν η Εθνική δεν μπορούσε να αγοράσει.

Όταν συνήθως γίνεται κάτι τέτοιο, γίνεται το εξής. Όταν συγχωνεύονται δύο τράπεζες, και ειδικά μια τόσο μικρή τράπεζα, η Ανατολή έπρεπε να απορροφήσει την Εθνική. Όμως έγινε το αντίθετο. Αλλά αφού έγινε και αυτό,μεθοδευμένα, τηρήθηκαν κάποιοι αυστηροί νόμοι όσον αφορά στη συγχώνευση. Δηλαδή η Εθνική δεν αγόρασε κάτι. Η Εθνική πήρε να εκκαθαρίσει και να απορροφήσει την τράπεζα. Έτσι θα έδινε τα χρήματα στους μετόχους και στη χειρότερη περίπτωση θα έδινε και μετοχές της Εθνικής. Δεν έγινε όμως τίποτε από τα δύο. Ούτε μετοχές έδωσε, δηλ. να κοπούν μετοχές καινούργιες και να δώσει η Εθνική, άρα δεν ήθελαν τους μετόχους, θέλανε να φάνε την τράπεζα (ΤτΑ), και ένα τεράστιο αποθεματικό το οποίο είναι σε μετρητά, 87 εκ. χρυσά φράγκα.

alt

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - Ο ΜΟΝΟΣ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Οι νόμοι είναι αυστηροί και η συγχώνευση είναι αυστηρή, γι' αυτό κέρδισα και τη δίκη εναντίον της Εθνικής Τράπεζας, οπότε το δικαστήριο είπε ότι είμαι ο μόνος, νόμιμος, αδιαφιλονίκητος νομέας και κάτοχος και έχω και το δικαίωμα  να πάρω την εκκαθάριση και τα χαρτιά της εκκαθάρισης. 

Η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ και θα σας πω τούτο: Η αξία των μετοχών είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιστοποιημένη. Είμαι πιστοποιημένος κάτοχος με χαρτιά, γι αυτό και στο δικαστήριο πέσανε όλα τα στοιχεία εκείνα που ήταν ικανά για να πάρω την απόφασή μου. Το κράτος, το υπουργείο οικονομικών και η εφορία έχει δεχθεί τα 670 δις, είναι μόνο το αποθεματικό τα 87 εκατομμύρια. Έως τα  650 που θα πρέπει η τράπεζα  να αποδώσει λογαριασμό πού είναι; Να φανταστείτε τα κεντρικά γραφεία της Ανατολής ήταν η Σοφοκλέους 1, το χρηματιστήριό σου. Το ακίνητο που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι της Τράπεζας της Ανατολής, το αντιλαμβάνεστε τι σας λέω;

Την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Προβόπουλο τον μήνυσα γιατί πριν βγει στον αέρα η διαδικασία και τρέξουμε επίσημα γιατί είχαμε όλα τα στοιχεία, σας λέω ότι έχουμε όλα τα στοιχεία και ένα τεράστιο όχι φάκελο, ένα φορτηγό γεμάτο με στοιχεία για συναλλαγές που η τράπεζα  έχει κάνει μέχρι το 2011.

Αντιλαμβάνεστε ότι κλέψατε τα πάντα κύριοι; Έχουμε άπειρα στοιχεία όπου γερμανικές τράπεζες, Treausure Bank, Deutsche Bank, Home Bank και άλλες, έχουν χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ανατολής.

Η Τράπεζα της Ανατολής έχει αλλάξει αρκετές φορές το όνομα και έχουμε όλα τα στοιχεία. Σας δηλώνω λοιπόν στον αέρα ότι έχουμε τα πάντα! Που σημαίνει κύριοι είστε ήδη ξαπλωμένοι.Επιλέξτε με ποιόν τρόπο θα ξαπλώσετε. Η  Deutsche Bank για να καταλάβεις είναι δικιά σου συνέλληνα. Δεν υπάρχει τράπεζα στη Γερμανία που δεν έχει χρηματοδοτηθεί από την τράπεζά σου. Είναι και μια θυγατρική τράπεζα που λέγεται Deutsche Orient Bank.

Ωστόσο στον Προβόπουλο έκανα κακουργηματική μήνυση διότι υπήρξε ένα κλιμάκιο της Εθνικής και της ΤτΕ όπου μου πρόσφεραν 1,5 δισεκατομμύριο οι δικηγόροι της ΤτΕ και της Εθνικής Τράπεζας για να πουλήσω 10 μετοχές της Ανατολής για 1,5 δις. Σαφώς είχα πολύ παραπάνω αριθμό μετοχών και δοκίμαζα και τη μοίρα τους, αν το θέλετε, να δω πώς θα τρέξει μια διαδικασία. Μπαίνει στη μέση μια αγγλική εταιρία, η οποία έρχεται να πουλήσω στην αγγλική εταιρία τις μετοχές και αγγλική εταιρία να τις πουλήσει στην ΤτΕ. Αυτό δεν το δέχτηκα γιατί εάν ποτέ πουλήσω 10 μετοχές, θα τις πουλήσω εγώ ο ίδιος στην ΤτΕ για να έχω και το πόθεν έσχες των χρημάτων. Διότι οι μετοχές μου έχουν πόθεν έσχες. Είμαι ένας νόμιμος, αδιαφιλονίκητος κάτοχος με τα χαρτιά μου τα πάντα.


Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Γιώργος Αρίστογλου: Ναι αλλά η ΤτΕ κύριε Σώρρα δεν είναι Ελληνική, μόνο κατ όνομα είναι Τράπεζα της Ελλάδος.

Αρτέμης Σώρρας: Βεβαίως, καλά το λέτε. Ωστόσο εγώ ήθελα να πιστοποιήσω τη συναλλαγή και έμπαινα και σε ένα συμβόλαιο που έλεγα «Κύριοι θα σας δώσω τις 10 μετοχές»-φυσικά ξέραμε τις αξίες γιατί είχ
αμε κάνει όλους τους ελέγχους και όλες τις διαδικασίες εμείς. Ωστόσο αυτοί προσπαθούσαν να πάρουν τις μετοχές, αλλά να μη φαίνομαι εγώ ότι εισέπραξα από εκείνο τον οργανισμό, από την ΤτΕ. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν τα βρήκαμε.

Εγώ ήδη είπα και έβαλα έναν όρο στο συμβόλαιό μου, διότι είπα στην ΤτΕ ότι θα δεχτώ ένα συμβόλαιο και γράψτε ό,τι θέλετε μέσα αρκεί να ξεκινάει ότι κατόπιν των οικονομικών σας υπηρεσιών, βεβαιώνεται ότι η  αξία είναι 1 δις η κάθε μία (μετοχή)-φυσικά μου έδιναν 1,5 δις για τις 10 (μετοχές)- βεβαιώστε μου λέω ότι αυτή σας είναι η αξία, και από κάτω  υπέγραφα ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Αυτό βέβαια δεν τους άρεσε, διότι εγώ είπα: αφού οι μετοχές κάνουνε τόσο, αδιαφιλονίκητα πληρώστε. Γιατί πρέπει να πάμε σε κρυφή διαδικασία μέσω εγγλέζικης τράπεζας;  Εκεί λοιπόν έπεσε η πρώτη διαδικασία, ήταν ο πρώτος τσακωμός.

Ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε έξι εκπομπές στο ALTER, και καλή του ώρα, ο Κουρής βασανίστηκε τότε από εμάς, αν θυμάστε, οπότε βγαίνει ο Παπανδρέου στη βουλή, ενώ έπαιζε πάρα πολύ καλά, αποκαλύφθηκε μετά ότι από την  Τράπεζα της Ανατολής έχουμε τουλάχιστον 40 μετοχές, προσέξτε τι σας λέω για να δείτε πόσο ακριβοδίκαια είναι τα πράγματα, να δείτε πόσο απατεώνες με βούλα θα είναι στο τέλος. Θα δείτε πώς οι νόμοι είναι για τον Έλληνα αλλά δεν δουλεύουν για κάποιους, ενώ υπάρχουν, είναι εκεί, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα. Βλέπουμε λοιπόν ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να κοιμάται με την πολιτική εξουσία, να κοιμάται με τη θρησκευτική εξουσία και πρέπει να είναι απόλυτη, μόνη της  για να εκτελείται.


ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Έχουμε 40 μετοχές, οι οποίες παίξαν στο χρηματιστήριο  Ανατολής, σφραγισμένες από τον επόπτη του χρηματιστηρίου. 
Άρα δεν γίνεται η τράπεζα να κλείνει το 1936 αλλά η μετοχή της Ανατολής να παίζει το '47,το ' 57 το '62, το '87, και να υπάρχουν σφραγίδες του χρηματιστηρίου Αθηνών όπου η μετοχή να εισέρχεται στο χρηματιστήριο και να παίζει κανονικά με χρυσά φράγκα. Δηλαδή είναι αδιανόητο! 

alt

Μετά έχουμε και ένα άλλο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος που το 2000, προσέξτε τώρα, το 2000, στις μέρες μας, έχει κατάθεση τριών μετοχών ή τεσσάρων νομίζω,το οποίο βρίσκεται και στα σχετικά της μήνυσης, όπου η ΤτΕ φιλοξενεί τρεις μετοχές ενός ιδρύματος Κοργιαλένιου από την Κεφαλονιά που είναι του κυρίου Μποδοσάκη. 

Έχει ομολογιακό λογαριασμό ανοίξει στο ίδρυμα. Ομολογιακός λογαριασμός είναι αυτός που μέσα μπορείς να βάλεις «εργαλείο» instrument, μπορείς να βάλεις ομόλογο,μπορείς να βάλεις μετοχές και εκεί υπάρχει ρευστοποίηση, σου δίνει δανεισμό η τράπεζα ή facility και κάνεις όλες σου τις κινήσεις. Άρα πιάνουμε τρεις μετοχές το 2000 στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου το λέει χρεωστικό ομόλογο και δίνει ομολογιακό δάνειο στο ίδρυμα. 

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνεται οι δικές μου μετοχές να μην είναι καλές αλλά του ιδρύματος να είναι. Και οι δικές μου είναι πιστοποιημένες από πρεσβείες και από παντού. Που σημαίνει ότι βλέπω μια τεράστια απάτη. Η τράπεζα είναι ανοιχτή μέχρι το 2011, απλά σας λέω τα στοιχεία για να καταλάβουν οι συνέλληνες. Άρα μιλάμε για μια τεράστια απάτη όπου η Τράπεζα της Ανατολής που τα πιο πολλά λεφτά ήταν των Ελλήνων, να κλέβουνε τους Έλληνες, σφάζουνε τους Έλληνες. 

Υπάρχει και ένας αρχιεπίσκοπος της Σμύρνης ο οποίος τώρα είναι στα Μέγαρα και μας υποσχέθηκε ότι έχει στοιχεία για ανθρώπους που είχαν μετοχές της Ανατολής στη Σμύρνη και μπαίνανε μέσα και τους σφάζανε για να τους πάρουν τις μετοχές. Προσέξτε τι σας λέω τώρα. Μιλάμε για ένα τεράστιο έγκλημα, το οποίο όμως πάρα πολλοί από την πολιτική ζωή του τόπου τότε το γνώριζαν και δεν το σταματούσαν αλλά το συνέχιζαν. 

.....................................................................................................................................
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΥΧΝΟΥ:
Δείτε το οπτικοακουστικό που είχαμε δει το 2011 το οποίο μας το ενθύμησαν οι αποκαλύψεις του Αρτέμη Σώρρα.
Συνδυάστε τα ιστορικά γεγονότα που περιγράφει το βίντεο στα δέκα πρώτα λεπτά του, με τον ρόλο και πραγματικό στόχο των Γερμανών που ο Α. Σώρρας καταγγέλλει, δηλαδή τις μετοχές της Ανατολής, τον χρυσό, τον πλούτο, τις ζωές των Ελλήνων της Ιωνίας, τον οποίον επικαρπώθηκαν οι Γερμανοί και όχι οι Τούρκοι....
Ο Γερμανός συνταγματάρχης και κατόπιν στρατηγός Λήμαν φον Σάντερς εισήγαγε στον Τουρκικό στρατό την μεθοδολογία των σφαγών-γενοκτονιών οι οποίες ξεκίνησαν από το 1911-12 κατά των Αρμενίων αλλά κυρίως κατά των Ελλήνων....


( Ουδεμία σχέση έχουμε με τις πολιτικές απόψεις και τοποθετήσεις του παρουσιαστή της εκπομπής κου Θεοδωράτου αλλά τα όσα λέει τα κρίνουμε χρήσιμα ώστε κάποιος να μπορέσει άμεσα και εύκολα να ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ το ιστορικό ΑΛΗΘΕΣ αυτών που λέει ο Αρτέμης Σώρρας, τα οποία κάποιοι τα θεωρούν "συνομωσιολογίες".) 

Πηγή οπτικοακουστικού: http://www.youtube.com/user/Evonymos?feature=watch 


...συνέχεια συνέντευξης Αρτέμη Σώρρα....
...............................................................................................

ΦΟΡΟΣ 27 ΔΙΣ
Εμείς έχουμε βάλει οκτώ μετοχές σε δύο οργανισμούς, έχει γίνει στην εφορία η μεταβίβαση των μετοχών στους οργανισμούς όπου από εκεί προκύπτει φόρος 0,5 %. Σήμερα το όνομά μου και το ΑΦΜ μου, αγαπητοί μου συνέλληνες,  είναι χρεωμένο με 27 δισεκατομμύρια να πληρώσω το φόρο για τη μεταβίβαση των μετοχών βάσει της αξίας που έχει βάλει η εφορία. Οι τέσσερις μετοχές τις Ανατολής είναι 2,775 τρισεκατομμύρια βάση της εφορίας. Η εφορία το έχει υπολογίσει, όχι εγώ. Είναι δύο τα τεμάχια, είναι δύο τα υπολογιστικά της εφορίας, η εφορία να διαβάστε το έγγραφο είναι με βάση αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου οικονομικών της Αθήνας. Δεν το έκανε μόνη της η εφορία. 

Έχω σφραγισμένα έγγραφα του υπουργείου για τις μετοχές όπου κοινοβουλευτικός έλεγχος για το φόρο, για να εισπραχθεί από το Σώρρα είναι 13,5 δις + 13,5 δις κάνει ο Σαχινίδης και έχω και τη βούλα της βουλής που λέει βεβαίως η αξία των μετοχών είναι αυτή και περιμένουμε τον κύριο Σώρρα να πληρώσει. Άρα στο ΑΦΜ μου είναι 27,5 δις. Κάνω μήνυση στο ΣΔΟΕ, όλα τα έγγραφα τα έχετε στα χέρια σας και παρακαλώ να τα αναρτήσετε στο διαδίκτυο προκειμένου να γίνει μια σωστή δημοσιογραφική έρευνα.
alt

ΝΟΜΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ
Κάνω λοιπόν μήνυση στο ΣΔΟΕ όπου τους παρακαλώ όπως παραλάβετε το φόρο από μένα όπως ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να σας κάνω εκχώρηση του φόρου και ο άλλος είναι να μου κατασχέσετε τμήμα της μετοχής που να μου αποδώσει τα επόμενα. Τίποτα παραπάνω και λιγότερο. 

Η απάντηση του ΣΔΟΕ είναι, κύριε Σώρρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την υπόθεσή σας, θα το αναλάβει η εφορία σας και το υπουργείο οικονομικών.

Ακούσατε; Αυτή ήταν η απάντηση του ΣΔΟΕ, γιατί εγώ στο ΣΔΟΕ απευθύνθηκα.  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι βεβαιωμένος ο φόρος και θα σας πώ και ένα άλλο για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η οικονομία μας, για όποιους ξέρουν. Εγώ έχω δικαίωμα τώρα, προσέξτε ποιο δικαίωμα έχουμε, αν και είμαστε λίγο κυνηγημένοι και δεν μπορούμε αυτό να το κάνουμε σύντομα, βάσει του νόμου του Ελληνικού νόμου του 2004 περί ομολόγων και του 2010, έχουμε δικαίωμα, αγαπητέ συνέλληνα,όπως είχαν δικαίωμα και οι φαρμακευτικές εταιρίες που έκοψαν τα ομόλογα του δημοσίου που σημαίνει ότι όποιος έχει λέει βεβαιωμένα χρέη με υπογραφή κράτους, έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει ομόλογο δικό του. 

Δηλαδή, σύμφωνα με το χρέος της Ανατολής έτσι όπως είναι τώρα, εάν συνεργαστούν δέκα καλά δικηγορικά γραφεία, που είναι λίγο δύσκολο γιατί οι δικηγόροι είναι με το σύστημα και οι οικονομολόγοι. Είναι δύο μεγάλα καρκινώματα στην κοινωνία μας. Είναι τόσοι δικηγόροι στη βουλή. Το 90% είναι δικηγόροι, είναι νομικοί, και όλο αυτό το σύστημα αντί να υπακούει στον πολίτη και να είναι υπερασπιστής του δικαίου, είναι με το «σύστημα» και όλοι οι οικονομολόγοι το ίδιο. 

Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι είναι δύο ειδικότητες που είναι από την αρχή με το «σύστημα». Τώρα που αρχίζουν να πεινάνε και αυτές ενδεχομένως να ξυπνήσουν και να έρθουν μαζί μας.Γι αυτό και προσπαθούνε πάντα να είναι «μπράβες» και όλοι οι σύλλογοί τους, για αυτό και τους κάνουν όλα τα χατίρια, για αυτό και τελικά έχει πάει στο διάολο όλη μας η κοινωνική ζωή. Ακόμα και το δίκαιο και ο δικηγόρος που δουλεύει για σένα, τελικά δεν δουλεύει για σένα, δουλεύει για εκείνους. 

Έχουμε το δικαίωμα λοιπόν βάσει του εθνικού νόμου και του διεθνή την Ανατολή να την κόψουμε ομόλογο και να την κάνουμε BOE (BILL OF EXCHANGE), να την κάνουμε BANK NOTE. Δηλαδή έχουμε το δικαίωμα-και θα το αναρτήσουμε- τη μετοχή της Ανατολής εμείς μπορούμε να κόψουμε ομόλογο βάση του χρέους επειδή είναι από τη βουλή και από την εφορία μας. Αυτός είναι ο νόμος! Για να καταλάβετε τι όμορφα δικαιώματα έχεις συνέλληνα. Έχεις πολλά ωραία δικαιώματα. Μόνο που κανείς δεν συνεργάζεται  και οι αρχές έχουν παραλύσει και οι νόμοι, ενώ δηλώνουν οτι είναι μαζί σου, τελικά είναι εναντίον σου. 

Έχουμε δικαίωμα να κόψουμε από όλα αυτά, δεν υπάρχει νόμος όμως να υποχρεώσουμε την τράπεζα και να πούμε «έλα δώ, πόσα χρωστάς;» «300» «πάρε ένα ομόλογο 400.000 και πήγαινε στην τράπεζα να ξεχρεώσεις» γιατί έχουν κλειδώσει το νόμο και της τράπεζας είναι στο χέρι της να δεχτεί το δικό σου ομόλογο συνέλληνα. Σου λέω πώς το έχουν κλειδώσει. Κατάλαβες;


ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μπορούσαμε δηλαδή άνετα -και το έχουμε σκεφτεί με πολλές ομάδες- να κόψουμε για όλο το ιδιωτικό χρέος, ο καθένας ό,τι χρέος έχει, κομμάτι του ομολόγου, να κόψουμε κομμάτι στο όνομά σου κατευθείαν δηλαδή, και να ανατρέξεις στην τράπεζά σου ή στην εφορία ή στο ΙΚΑ και να πάρεις ένα ομόλογο που είναι πιστοποιημένο από το δημόσιο όπως λέει ο νόμος του 2004 και του 2010. Γιατί αν θυμάστε οι φαρμακευτικές εταιρίες που τους χρώσταγε το δημόσιο, τους έδωσε το δικαίωμα να κόψουν τα χρέη του δημοσίου ομόλογα. Τι κάνανε λοιπόν. Σου χρώσταγε το δημόσιο δύο εκατομμύρια ή τρία; Έκοβες ομόλογο δύο εκατομμυρίων οπότε το έτρεχες στην αγορά για να πάρεις τα λεφτά σου για να κάνεις δουλειά σου. Αυτό το δικαίωμα είναι θέμα νόμου. 

Όταν βγαίνει ένας νόμος, βγαίνει για όλους, δεν βγαίνει για τους μισούς. Έτσι λοιπόν αυτός ο νόμος μας πιάνει εμάς τώρα και έχουμε δικαίωμα να κόψουμε κάπου πεντέμισι (5,5) τρις ομόλογα, και θα είναι και ΑΑΑ, και θα τα ασφαλίσουμε κιόλας.  

Όμως είναι πολύ λίγες οι δυνατότητες να τρέξουμε τώρα που είμαστε σε τέτοιο πόλεμο που είμαστε και δή να μην έχουμε την αρωγή των δικηγόρων, των οικονομολόγων, του «συστήματος» της χώρας μας. Άρα δεν γίνεται να είναι όλος ο πλανήτης εναντίον μου, να είναι και η χώρα μου. Αλλά έχουμε τεράστια δικαιώματα και τα έχουμε μέσα στο νόμο. Μα εγώ δεν γέννησα τους νόμους αγαπητέ συνέλληνα. Εγώ δεν κινούμαι με ένα δικό μου σύνταγμα. Κινούμαι με ένα υπάρχον σύνταγμα, κινούμαι με εθνικούς νόμους και κινούμαι με διεθνείς νόμους. Έτσι όπως πρέπει. Κινούμαι πάνω στις γραμμές που κάποιοι βάλανε. Δεν γίνεται να είμαι παράνομος. Και ό,τι παρανομία κάνω και ό,τι δεν κάνω καλά και δεν το δω εκατό φορές, κινδυνεύω να πάω φυλακή και δή τέτοιες ώρες που με κυνηγάνε θεοί και δαίμονες. 

Άρα δεν γίνεται να μην μου μιλάνε οι θεσμοί και να μου μιλάνε οι παπαγάλοι. Πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας ότι είναι περίεργες οι θέσεις μας και πολύ χαλεποί οι καιροί. Η μόνη βοήθεια που θα πρέπει να κάνει είναι να προστατεύει ο ένας τον άλλον. Εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τον Ελληνικό λαό και ο Ελληνικός λαός να προστατεύει εμάς. Θέλει μια τέλεια συνεργασία για να μείνει δεμένη όλη η αλυσίδα. Αν σπάσει κάπου η αλυσίδα, θα κοπεί, δεν θα έχεις ολόκληρη αλυσίδα.
 
 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΑΔΑ : 
EI-E.N.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
Ei-End Μνημοσύνη στο Facebook

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/artemhs-swrras-sfages-twn-ellhnwn-ths-smyrnhs-trapeza-ths-anatol.html

Ανοιχτή επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής

Προς την:
Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε./ Γραφείο Διοικητή
κύριο Προβόπουλο Α. Γεώργιο
Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος
Ελευθερίου Βενιζέλου 21, Αθήνα 102 50

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με τη σύμβαση συγχώνευσης 147611/1932 της 19ης Δεκεμβρίου 1932, των συμβολαιογράφων Ι. Οικονομόπουλου, Κ. Ρούσσου, συγχωνεύτηκε δια εξαγοράς η Τράπεζα της Ανατολής ΑΕ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ (ΑρΜαΕ 06062/006/Β86/001). Η σύμβαση συγχώνευσης εγκρίθηκε με την υπ. Αριθμ. 72186/1932 Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Ανωνύμων Εταιρειών της 31-12-1932 με Αριθμό Φύλλου 301. Κατά την παραπάνω σύμβαση συγχώνευσης (κεφάλαιο VI) αποφασίστηκε η διενέργεια ειδικής εκκαθάρισης, με μοναδικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς της απορροφούμενης Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ, ώστε να αποδοθεί το αντίτιμο των μετοχών στους μετόχους.
Εκ της συγκεκριμένης σύμβασης, οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ανατολής αποξενώθηκαν από την ιδιότητα τους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των επιχειρήσεων. Το ενεργητικό και το παθητικό της απορροφηθείσας Τράπεζας της Ανατολής προστέθηκε στα ανάλογα λογιστικά δεδομένα της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Νόμος 2190/1920 στη μορφή που ίσχυε τότε (άρθρο 49), όριζε την υποχρέωση δημοσίευσης του Ισολογισμού Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής ΑΕ από τους Εκκαθαριστές στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να εξηγήσει τα δικά της σφάλματα και τις ελλείψεις της κατά την εφαρμογή της σχετικής σύμβασης, χρησιμοποιώντας τον ειδικό νόμο 5261/1931, για τις συγχωνεύσεις των Ανωνύμων Εταιρειών. Αναφορικά με το ρόλο του ν. 5261/1931, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα στις διάφορες επιστολές της, για την εφαρμογή του “Προς τούτο αρκούσι αι σύμφωναι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ενδιαφερομένων εταιριών λαμβανόμενα κατά τας διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 3 και 31 παρ. 2 Ν. 2190/1920”. Είναι απίστευτο να υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα ότι η αποδοχή της συγχώνευσης από τη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ανατολής ισοδυναμεί με την πλειοψηφία που ορίζει ο ν. 5261/1931 για την εφαρμογή του. Οι μόνες αναφορές για το νόμο αυτό στη σύμβαση συγχώνευσης γίνονται για τα άρθρα 2 και 3 (φορολογικές και άλλες ατέλειες) και όχι φυσικά για το άρθρο 1, το οποίο απαιτεί την υπερψήφιση της αποδοχής του. Μάλιστα ακόμη και για τις φορολογικές ατέλειες, υπάρχει τροποποίηση του ν. 5261/1931 ελάχιστες ημέρες μετά τη δημοσίευση του. Για να γίνει κατά συνέπεια πιο ξεκάθαρο, η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ανατολής, της οποίας τα πρακτικά δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 301/21.12.1932, δεν αναφέρεται στην εφαρμογή του άρθρου 1 του ν. 5261/1931 ενώ δεν υπάρχει μνεία ή απόφαση εφαρμογής του. Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζουν τη συγχώνευση με την ελάχιστη πλειοψηφία και απαρτία που όριζε ο νόμος, και δεν ερωτώνται καν για την αποδοχή εφαρμογής του άρθρου 1 του ν 5261/1931, όπως ορίζει ο ίδιος ο νόμος και που απαιτεί ιδιαίτερα αυξημένη απαρτία.
Μάλιστα, η επόμενη κωδικοποίηση του νόμου 2190/1920, περιέχει το άρθρο 68, το οποίο είναι η προσθήκη του ν. 5261/1931 που φυσικά δεν εξαφάνισε από την κωδικοποίηση τα άρθρα περί εκκαθάρισης και διάλυσης. Καλό θα ήταν, πριν η Εθνική Τράπεζα προβεί σε τέτοιες ερμηνείες, να μελετήσει και την αιτιολογική έκθεση του ν. 5261/1931 όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.
Το άρθρο 2 του ν. 5261/1931 αναφέρει ότι «Αι κατά το προηγούμενον άρθρον αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων περί συγχωνεύσεως, εγκρινόμεναι υπό του Υπουργού της Εθνικής Οικονομίας…». Είναι σαφές ότι απαιτείται έγκριση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 1, 2 και 3 του ν. 5261/1931. Η από 5-11-1932 έγκριση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας ενσωματώνεται στην πρώτη σελίδα του Φ.Ε.Κ. (Δελτίο Ανωνύμων Εταιριών) με αριθμό 301 της 31-12-1931. Όμως στη συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση – έγκριση αναγράφεται ότι «Έχοντες υπόψη 1) τα υποβληθέντα ημίν εν αντιγράφω πρακτικά της τακτικής γενικής συνελεύσεως των μετόχων της εν Αθήναις εδρευούσης Ανωνύμου Εταιρίας Τράπεζα Ανατολής ….. 2) Το άρθρον 2 του Νόμου 5261/1931 “περί συγχωνεύσεως Ανωνύμων Εταιριών“ και 3) Το διάταγμα της 24ης Σεπτεμβρίου ε.ε. “περί εκτελέσεως του άρθρου 3 του νόμου 5261/1931 περί συγχωνεύσεως ανωνύμων εταιριών“ εγκρίνομεν τα ως άνω ληφθείσας αποφάσεις περί συγχωνεύσεως ….». Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ενέκρινε την εφαρμογή των άρθρων 2 και 3 του ν. 5261/1931 στην επίδικη συγχώνευση. Πουθενά στην υπουργική απόφαση δεν αναφέρεται έγκριση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την εφαρμογή του άρθρου 1 του ν. 5261/1931.
Παράλληλα, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο Διάταγμα “Περί Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών” που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 22/22.1.1930 και ειδικά στο άρθρο 4, παράγραφος 3: “Οι εκκαθαριστές Ελληνικής ανωνύμου εταιρείας υποχρεούνται όπως μεριμνώσι δια την δημοσίευσιν δια του Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών των συντασσομένων υπ’ αυτών ισολογισμών εκκαθαρίσεως, συμφώνως προς το άρθρον 49 του νόμου 2190 περί Ανωνύμων Εταιρειών”. Αυτή η παράλληλη προς τον 2190/1920 νομοθεσία (δεν προσθέτει άρθρο στο νόμο και δεν ενσωματώνεται σε κωδικοποίηση), σας υποχρεώνει σε δημοσίευση σε Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών.
Παρόμοια υποχρέωση δημοσίευσης Λογιστικής Κατάστασης της Εκκαθάρισης στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών από τους Εκκαθαριστές, που να εμφανίζει την κατάσταση των λογαριασμών της Εκκαθάρισης, ορίστηκε και από το Αναγκαστικό Νόμο 325/1936, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 498 της 10ης Νοεμβρίου 1936. Ο αναγκαστικός αυτός νόμος υποχρέωνε την υποβολή της Λογιστικής Κατάστασης από τους Εκκαθαριστές, μαζί με έκθεση πεπραγμένων προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.
Οι εκκαθαριστές οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν υποβάλει τον ισολογισμό εκκαθάρισης στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών κατά το παραπάνω διάταγμα, απολύθηκαν από τον αντιπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται στη σελίδα 89 του τελευταίου βιβλίου πρακτικών των εκκαθαριστών της Τράπεζας Ανατολής (πρακτικό 189ης συνεδρίασης) “ο αντιπρόσωπος της Εθνικής Τραπέζης γνωρίζει εις τους ειδικούς εκκαθαριστάς ότι η αποστολή αυτών έληξε, τερματισθέντος του προσδιορισμού των τιμών ρευστοποιήσεως άπαντος του απομείνοντος Ενεργητικού της Τραπέζης της Ανατολής”. Η παραδοχή ύπαρξης ανακοίνωσης της παράτυπης απόλυσης των ειδικών εκκαθαριστών, αποτελεί παραδοχή ενοχής από μόνη της, μια και ο αντιπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας δεν είχε κανένα δικαίωμα απόλυσης ή αντικατάστασης εκκαθαριστών. Αντίθετα η Τράπεζα της Ελλάδος που είχε το δικαίωμα αντικατάστασης εκκαθαριστών, κατόπιν αιτήσεων προς αυτήν, μας ενημερώνει επανειλημμένα ότι δεν έχει λάβει οτιδήποτε σχετικό με την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, άρα ούτε τέτοιο αίτημα.
Ο ρόλος των ειδικών εκκαθαριστών της Τράπεζας Ανατολής δεν ήταν μόνο αυτός του απλού εκκαθαριστή, αλλά και του αντιπροσώπου των κομιστών των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής και της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Ανατολής της 1ης Αυγούστου 1932. Στο άρθρο VI της σύμβασης συγχώνευσης αναφέρεται ότι οι ειδικοί εκκαθαριστές λειτουργούν ξεκάθαρα “…ως αντιπρόσωποι του συνόλου των κομιστών μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής αφ’ ενός και αφετέρου δυνάμει της παρεχόμενης αυτοίς, δια της παρούσης εξουσιοδοτήσεως παρά του δια την Τράπεζαν της Ανατολής παρισταμένου ώδε Ιωάννου Αθ. Αθανασάκη δεόντως εντεταλμένου παρά της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της Τραπέζης της Ανατολής της 1ης Αυγούστου και προς εκτέλεσιν της παρούσης συμβάσεως…”. Ακόμη και με την παραδοχή της ακύρωσης των μετοχών και της μετατροπής τους σε χρεόγραφα-αξιόγραφα, και μετά την παράτυπη απόλυση τους, οι εκκαθαριστές συνεχίζουν να εκφράζουν τα δικαιώματα των κομιστών μετοχών και της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Ανατολής της 1ης Αυγούστου 1932.
Επειδή, κατόπιν εκ μέρους μας ενδελεχούς ερευνάς μέχρι σήμερα ουδέν έγγραφο έχει βρεθεί συνταχθέν υπό των εκκαθαριστών, που να βεβαιώνει ότι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο που τους έχει αναθέσει η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ανατολής, η φερόμενη ως τελική κατάσταση εκκαθαρίσεως της Τράπεζας της Ανατολής της 28-12-1936 είναι ένα εσωτερικό έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς καμία νομική ισχύ, που αποδεικνύει τη μονομερή λήξη της εκκαθάρισης από την ίδια την Εθνική Τράπεζα. Σε σύγκριση με άλλους ισολογισμούς εκκαθαρίσεων εκείνης της εποχής, που κατά περίεργο τρόπο δημοσιεύτηκαν στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών ενώ ο ν 5261/1931 βρισκόταν ακόμη σε ισχύ, ο ανέκδοτος ισολογισμός που προσκομίζει η Εθνική Τράπεζα έχει μόνο μια υπογραφή, του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Δροσόπουλου. Είναι σαφές ότι λείπουν μερικές υπογραφές πριν ανακηρυχθεί αυτό το έγγραφο σαν “Τελική Κατάσταση Εκκαθαρίσεως της Τράπεζας Ανατολής”. Ελπίζουμε να κατανοείτε ότι κ Δροσόπουλος είχε τέτοια αρμοδιότητα να υπογράψει το συγκεκριμένο ισολογισμό και να κλείσει την εκκαθάριση το 1936, όσο έχει ο κ. Αρτέμης Σώρρας να ζητάει 3 τρις από την αμερικάνικη κυβέρνηση σε ομόλογα…
Ιδιαίτερη λύπη μας προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η Εθνική Τράπεζα δεν έχει κατορθώσει να εντοπίσει έστω και μία δημοσίευση του τελικού ισολογισμού της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής σε ελληνική εφημερίδα, όπως ορίζει η σύμβαση συγχώνευσης. Η εμμονή της στην La Bourse Egyptienne του Καΐρου, το γνήσιο της οποίας ο πρώτος εξ’ ημών έχει εξετάσει σε τρεις διεθνείς βιβλιοθήκες, αποτελεί ακόμη μια παραδοχή ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δημοσίευση σε ελληνική εφημερίδα, ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί στον Ελληνικό Τύπο και αρκετές από τις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εκκαθάρισης, όταν άρχισαν τα πράγματα να γίνονται μη συμφέροντα για την απορροφώσα Τράπεζα. Η Σύμβαση Συγχώνευσης 147611/1932 ορίζει, επί ποινής ακυρότητας, την επιπρόσθετη υποχρέωση δημοσίευσης όλων των Εξαμηνιαίων Καταστάσεων του Λογιστικού της Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής Α.Ε. σε μία εφημερίδα στην Ελλάδα και μία εφημερίδα στην Αίγυπτο.
Επιπρόσθετα, με την εγκύκλιο της Εθνικής Τράπεζας και με ημερομηνία 20.12.1937 καταργήθηκαν επίσημα τα υποκαταστήματα της Αιγύπτου και παρέμεινε μόνο ένα γραφείο στην Αλεξάνδρεια για τις ανάγκες της εκκαθάρισης, μόλις ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη λήξη της. Σε δημοσιεύματα της εποχής στις Αιγυπτιακές εφημερίδες Φως και Ταχυδρόμος-Ομόνοια, οι κομιστές μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, αλλά και η ελληνική παροικία στην Αίγυπτο, όχι μόνο δεν είναι ενημερωμένοι για τη λήξη της εκκαθάρισης, αλλά απευθύνουν ερωτήματα προς τις προξενικές αρχές και τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας για το αν η αποχώρηση από την Αίγυπτο οφείλεται ίσως σε κάποια κακή πορεία της εκκαθάρισης ή σε άλλους λόγους, εκφράζοντας την έκπληξη τους μια και η Τράπεζα Ανατολής είχε δεσπόζουσα θέση και κατά τη γνώμη τους αρκετά έσοδα.
Αναφορικά με το νόμο Σβώλου, οι αντιρρήσεις της Εθνικής Τράπεζας φυσικά δεν πιστεύουμε να πείθουν ούτε τη νομική της ομάδα. Ακόμη και στο έγγραφο που η ίδια η Εθνική Τράπεζα έχει εμφανίσει στα δικαστήρια σαν “Τελική Κατάσταση Εκκαθαρίσεως της Τράπεζας Ανατολής” και στα δεξιά του εγγράφου, αναφέρονται τα ποσά της εκκαθάρισης, στα οποία αυθαίρετα κατέληξε η Εθνική Τράπεζα, αλλά και το συνάλλαγμα στα οποία τηρούνται. Η Τράπεζα είναι ευπρόσδεκτη να εκμηδενίσει τις απαιτήσεις σε δραχμές, αλλά δυστυχώς το ποσό σε δραχμές είναι ελάχιστο. Αν μελετήσετε τη σύμβαση συγχώνευσης, στο άρθρο VII (“Μέτοχοι της Τραπέζης της Ανατολής. Πληρωμή αυτών”) σε αντιπαραβολή με το άρθρο ΙΙΙ (“Τίμημα της εξαγοράς”) θα δείτε ότι το τίμημα εξαγοράς είναι το προϊόν της ειδικής εκκαθάρισης διανεμημένο εξίσου σε 280.000 μετοχές και αυξημένο κατά 50 δραχμές για το goodwill. Κοινώς, η προκαταβολή μπορεί να ήταν δραχμική, αλλά η αποπληρωμή της μετοχής ήταν κλασματική από τους λογαριασμούς της εκκαθάρισης, των οποίων η πλειονότητα ήταν σε συνάλλαγμα.
Σημαντική για την εφαρμογή του ν. Σβώλου είναι και η απαντητική επιστολή της Εθνικής Τράπεζα προς την Ιωνική Τράπεζα, την 8η Δεκεμβρίου 1948 στην οποία καλείται από την Ιωνική Τράπεζα να προσδιορίσει την αξία μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, χωρίς το κουπόνι 55. Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας καταλήγει στο ότι “αι εις χείρας του πελάτου σας μετοχαί, φέρουσαι την υπ αριθ. 56 μερισματαπόδειξιν, ουδεμίαν αξίαν έχουσιν, δοθέντος ότι κατά την αποκοπήν της μερισματαποδείξεως Νο 55, οι κομισταί των μετοχών τούτων θα έχουν πληρωθεί το ανωτέρω κατά μετοχήν συμφωνηθέν ποσόν των Δρχ. 200”. Μόλις 4 χρόνια μετά την εφαρμογή του ν. 18/1944 φυσικά η Εθνική Τράπεζα δεν τον επικαλείται και αρκείται στην έλλειψη της μερισματαπόδειξης Νο 55.και στην υποτιθέμενη λήξη της εκκαθάρισης. Τελικά, οι μετοχές αυτές δεν είχαν αξία γιατί δεν είχαν τη μερισματαπόδειξη Νο 55 ή γιατί ίσχυσε ο νόμος Σβώλου;
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναγκαστικό νόμο 505/1945 «περί καταρτίσεως των ισολογισμών των ανωνύμων εταιριών χρήσεως 1944-1945» δημοσιευθέντα στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 206/9-8-1945 : «Το πάγιον ενεργητικόν …. τα μεν κτηθέντα μέχρι τέλους της προ της
1-7-1941 ληξάσης εταιρικής χρήσεως, αναγράφονται με την εις δραχμάς αξίαν αυτών με την οποία ενεφανίζοντο εν των ισολογισμών της εν λόγω χρήσεως …. (άρθρο 2 παρ. 1)», «Έξοδα ιδρύσεως και οργανώσεως αναγράφονται εν τω ισολογισμώ εις δραχμάς με την αξίαν των με την οποίαν εφέροντο εις τον ισολογισμόν της ληξάσης προς της 1-7-1941 χρήσεως ….. (άρθρο 2 παρ. 3)», «Αι μη εισηγμέναι εις το Χρηματιστήριον μετοχαί αναγράφονται κατά την κρίσιν του διοικητικού συμβουλίου της ανωνύμου εταιρίας εις τιμήν καθοριζομένην επί τη βάσει των δεδομένων της οικονομικής πραγματικότητος, της κρίσεως ταύτης υποκειμένης εις τον έλεγχον του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Εάν η τιμή αυτή ήθελε είναι μεγαλυτέρα της τιμής κτήσεως θα αναγραφή η τελευταία (άρθρο 4 παρ. 1 εδ. 3» και «το μετοχικόν κεφάλαιον (καθ’ ο ποσόν είναι καταβεβλημένον) και τα αποθεματικά, τα εμφαινόμενα εις τον ισολογισμόν τον συνταχθέντα το βραδύτερον την 30 Ιουνίου 1941 θα αναγραφούν με το αυτό ποσόν…(άρθρο 5 παρ. 2)».
 Ο παραπάνω νόμος ουσιαστικά εξαιρεί το μετοχικό κεφάλαιο, τα πάγια των εταιριών και τα αποθεματικά τους, από το «μηδενισμό» του νόμου Σβώλου. Ο νόμος αναφέρει ότι τα αποθεματικά και το εταιρικό κεφάλαιο παραμένουν μετά το νόμο 18/1944 στις τιμές που ευρίσκοντο το έτος 1941. Ενδεικτικό παράδειγμα για το μη επηρεασμό του εταιρικού κεφαλαίου από το νόμο Σβώλου, αποτελεί και η εταιρία «ΜΟΡΣΟΝΣ», της οποίας η εκκαθάριση άρχισε πριν τη ψήφιση του νόμου Σβώλου και τελείωσε μετά τη ψήφιση αυτού.
Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε τήρησε την συγκεκριμένη σύμβαση συγχώνευσης την οποία συνυπέγραψε. Από τις πρώτες ημέρες της ειδικής εκκαθάρισης ξεκίνησε να την παραβιάζει, όχι με αμέλεια της, αλλά εν γνώσει της. Οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής σύμφωνα με τη σύμβαση συγχώνευσης (Κεφάλαιο VIII), θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί από τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως και να σταματήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση τους, αφού θα έμενε μόνο η υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας να αποπληρώσει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής το υπόλοιπο της ειδικής εκκαθάρισης, και τουλάχιστον τις μερίδες του Παθητικού που αντιστοιχούν στα δικαιώματα των μετόχων.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης, θα ακολουθούσε η ακύρωση (με διάτρηση όπως γινόταν εκείνη την εποχή) των τίτλων των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής και τότε θα ολοκληρωνόταν η εκκαθάριση. Ωστόσο, η Εθνική Τράπεζα δεν απέσυρε τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής από το Χρηματιστήριο. Με δική της ευθύνη, η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής συνέχισε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έως και τον Νοέμβριο του 1933 .
Στις 19 Φεβρουαρίου 1933 δημοσιεύεται στις εφημερίδες της εποχής η Χρηματιστηριακή Γνωστοποίηση ότι η Τράπεζα της Ανατολής συγχωνεύτηκε δια εξαγοράς με την Εθνική Τράπεζα και καθορίστηκε ως κατώτατο τίμημα εξαγοράς των μετοχών της Τραπέζης Ανατολής το ποσό των 150 δραχμών, ως προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, αυξημένο κατά 50 δραχμές για την αξία της μεταβιβαζόμενης πελατείας (goodwill). Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα Οικονομικός Ταχυδρόμος της 19.02.1933, το σύνολο των 200 δραχμών για κάθε μετοχή ξεκίνησε να καταβάλλεται από την Εθνική Τράπεζα στις 16 Ιανουαρίου 1933 και οι μετοχές που προσκομίστηκαν σφραγίστηκαν σχετικά, ενώ κόπηκε η μερισματαπόδειξη υπ. αριθ. 55 (Β εξαμηνιαίας χρήσεως 1933). Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι από τις 15 Φεβρουαρίου 1933, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς τη μερισματαπόδειξη 55 και με τη σφραγίδα για την καταβολή των 200 δραχμών. Επίσης, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μετά το τέλος της εκκαθάρισης η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλει το υπόλοιπο ποσό από την ειδική εκκαθάριση που αναλογεί σε κάθε μετοχή.
Το ίδιο ίσχυσε και στο Χρηματιστήριο του Καΐρου στο οποίο η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής διαπραγματευόταν επίσημα το 1933, αλλά και ανεπίσημα στη συνέχεια, κάτι που γνώριζε τόσο το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κάιρο (πρώην υποκατάστημα της Τράπεζας Ανατολής), αλλά και η Κεντρική Διοίκηση της ΕΤΕ στην Αθήνα. Στα δημοσιεύματα της εποχής φαίνεται η τιμή της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής στο Χρηματιστήριο του Καΐρου την Άνοιξη του 1933 και ενώ είχε ξεκινήσει η ειδική εκκαθάριση και οι μετοχές θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί ήδη από την 31η Δεκεμβρίου 1932.
Παράλληλα, υπάρχουν επίσημα έγγραφα στα οποία βλέπουμε την επικοινωνία του Υποκαταστήματος Καΐρου της Εθνικής Τράπεζας με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου 1934. Σε αυτή την επιστολή αναφέρει το υποκατάστημα ότι διαθέτει 2050 μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχουν έρθει στην κατοχή του μετά από συμφωνία με οφειλέτη. Το υποκατάστημα λέει ότι το 1934 υπολόγιζε την αξία κάθε μετοχής στο 1 ΓΔ, ωστόσο στο Χρηματιστήριο του Καΐρου η μετοχή ανέβηκε από τα 5 ΓΔ στα 10 ΓΔ, λόγω φήμης που κυκλοφόρησε ότι οι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής στην Αίγυπτο θα ζητούσαν με αγωγή το διορισμό εκκαθαριστών από την περιοχή τους, λόγω μειωμένης εμπιστοσύνης προς την Εθνική Τράπεζα. Το Υποκατάστημα Καΐρου ζητάει την άδεια της κεντρικής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει τις μετοχές αυτές στο Χρηματιστήριο του Καΐρου. Το Δικαστικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας στις 23 Ιουλίου 1934 ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δεν είναι σωστό να επωφεληθεί η Τράπεζα από κερδοσκοπικές κινήσεις γιατί η άνοδος της μετοχής στο Χρηματιστήριο είναι τεχνητή. Το Δικαστικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας δεν αιφνιδιάζεται που οι μετοχές διακινούνται στο Χρηματιστήριο του Καΐρου το 1934, σε αντίθεση με την Εθνική Τράπεζα σήμερα. Ήταν κάτι γνωστό για εκείνη την εποχή, όπως είναι και σήμερα γνωστό ότι η Εθνική Τράπεζα συνέχισε να πουλάει τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής στα Χρηματιστήρια, μετά την υποτιθέμενη ακύρωση τους. Το Τμήμα Τραπεζών & Διαθεσίμων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας ευρισκόμενο σε συνεννόηση με τον Εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας, τον Υποδιοικητή και τους ειδικούς εκκαθαριστές ενημέρωσε αυθημερόν το Υποκατάστημα Καΐρου να πουλήσει στο Χρηματιστήριο το 1934 τις 2050 μετοχές που μέχρι σήμερα η Εθνική Τράπεζα επιμένει ότι ακυρώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου 1932. Δυστυχώς, κάποιος λέει ψέματα και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια είναι σε γνώση της Εθνικής Τράπεζας εδώ και δεκαετίες.
Εκτός των παραπάνω η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής συνέχισε να διακινείται και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και διαπραγματευόταν στο ταμπλό μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 1933, όπως φανερώνει σχετική έρευνα του Καθηγητή Οικονομικών του European Business School κ. Angelo Riva, εντεταλμένου από το Χρηματιστήριο του Παρισιού για τη ψηφιοποίηση των αρχείων του, με τον οποίον ήρθαμε σε επαφή.
Είναι φυσικά αδύνατον η μετοχή να διακινείται επίσημα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και σε αυτά του Παρισιού και του Καΐρου, χωρίς η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος να το γνωρίζουν. Η τιμή της μετοχής της Τράπεζας Ανατολής αναφέρεται απλά κάτω από αυτή της Εθνικής Τράπεζας, τόσο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όσο και στις δημοσιευμένες καταστάσεις με τις τιμές του Χρηματιστηρίου.
Μάλιστα, το ίδιο το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας διαθέτει μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχουν σφραγιστεί από το Γαλλικό Χρηματιστήριο του Παρισιού δεκαετίες μετά την υποτιθέμενη λήξη της ειδικής εκκαθάρισης και την υποτιθέμενη ακύρωση των μετοχών. Κατά συνέπεια, το Γαλλικό Χρηματιστήριο σφράγιζε τις πωλήσεις των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής ως συνήθως πριν, στη διάρκεια αλλά και μετά το υποτιθέμενο τέλος της ειδικής εκκαθάρισης.
Η Εθνική Τράπεζα φυσικά και δεν ενημέρωσε ποτέ το Γαλλικό Χρηματιστήριο ότι οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ήταν (κατά την άποψή της) άκυρες και δεν θα έπρεπε να τις σφραγίζει και να τις πιστοποιεί με τις ειδικές σφραγίδες του. Οι συγκεκριμένες σφραγίδες τοποθετούνταν μόνο στις μετοχές εταιρειών που είχαν υποβάλει αίτηση και διακινούνταν επίσημα στο γαλλικό Χρηματιστήριο. Η αίτηση της εταιρείας έπρεπε να υποβληθεί στη γραμματεία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Παρισιού (Syndic des Agents de Change de Paris) και κατά την εισαγωγή της εταιρείας απαιτούσε μια σειρά από έγγραφα, το καταστατικό της τράπεζας, έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας αλλά και ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας. Είναι ξεκάθαρο ότι πάνω στους τίτλους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής τοποθετήθηκαν σφραγίδες που δείχνουν πως ο τίτλος που μεταβιβάστηκε κυκλοφορεί στο εξωτερικό (“Valeurs Etrangeres”).
Η μη αποπληρωμή των 200 δραχμών, για τις οποίες θεωρεί η Εθνική Τράπεζα ότι έχουν εκμηδενιστεί από το νόμο Σβώλου, λόγω της εντυπωσιακής απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών με αριθμό 2547/2004 και της εξίσου εντυπωσιακής ανυπαρξίας του ενάγοντα, φυσικά και δεν είναι στο απυρόβλητο. Φυσικά, το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να είχε λάβει τις προκαταβολές τις οποίες δεν απέδωσε η Εθνική Τράπεζα στους μετόχους, γιατί αυτοί δεν προσκόμισαν τις μετοχές τους στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρονικό διάστημα. Οι προκαταβολές δυστυχώς δεν ανήκαν στην Εθνική Τράπεζα για να τις κρατήσει, όπως ορίζει και η κείμενη νομοθεσία. Ο νόμος Σβώλου στο άρθρο 6 διαφοροποιεί τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά το σίγουρο είναι πως το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να ερευνήσουμε, αν το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να κερδίσει ένα σημαντικό ποσό στη μάχη που δίνει για την ανοικοδόμηση της Ελληνικής οικονομίας.
Η πρόσφατη (4-7-2012) δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών – Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων με αριθμό 6341/2012 αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον των κομιστών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ. Η απόφαση υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ να επιδείξει και να χορηγήσει στους αιτούντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν τη σύννομη λήξη της συγκεκριμένης ειδικής εκκαθάρισης.
Παρά τις επανειλημμένες και πολλαπλές εκκλήσεις ημών προς την Εθνική Τράπεζα για την επίδειξη του Ισολογισμού της Εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ, ενόψει των πολυάριθμων δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος της, δεν έχει καταφέρει να μας κοινοποιήσει τον Ισολογισμό αυτό και προσπαθεί με παρελκυστικές τακτικές να μας πείσει ότι μια άσχετη λογιστική κατάσταση, η οποία δεν έχει τα χαρακτηριστικά που ορίζει ο νόμος, είναι ο τελικός ισολογισμός της εκκαθάρισης.
Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύουν ότι, ως κάτοχοι των συγκεκριμένων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής διατηρούμε ενεργή την έννομη σχέση μας ως μέτοχοι προς την απορροφούσα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ διά μέσου της απορροφούμενης Τράπεζας της Ανατολής. Όθεν, μη περαιωθείσης εισέτι, κατά νόμο και κατά τους όρους της συμβάσεως, της εκκαθάρισης της απορροφούμενης Τράπεζας της Ανατολής από την απορροφούσα αυτήν Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ σε ισχύ η έννομος σχέση ως κατόχων μετοχών της υπό απορρόφηση Τράπεζας της Ανατολής και εφ’ όσον η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ δεν ολοκλήρωσε την απορρόφηση και ανέλαβε τις εργασίες της απορροφούμενης, ασκούσε διοίκηση αλλοτρίων υπέρ της εισέτι μη απορροφούμενης Τράπεζας της Ανατολής, διατηρουμένων ούτω εν ισχύ και των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ να είναι διοικήτρια αλλοτρίων της Τράπεζας της Ανατολής.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ φερόμενη ως απορροφούσα της φερόμενης ως απορροφούμενης Τράπεζας της Ανατολής όφειλε να μας αποδώσει ό, τι καρπώθηκε σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 734 του Αστικού Κώδικα που επιτάσσουν ότι: «Ο διοικητής αλλοτρίων έχει απέναντι στον κύριο υποχρέωση να λογοδοτήσει, να αποδώσει όσα απέκτησε από τη διοίκηση και να καταβάλει τόκους κατά τις διατάξεις για την εντολή, που εφαρμόζονται αναλόγως.»
Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εποπτικών της αρμοδιοτήτων, ελέγχει τη συμμόρφωση των εποπτευόμενων ιδρυμάτων με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αξιολογεί την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των διαδικασιών αντιμετώπισης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που εφαρμόζουν. Για το λόγο αυτό και χωρίς επιτυχία έχουμε προσπαθήσει πολλαπλώς να κινήσουμε το κατά το νόμο προβλεπόμενο ενδιαφέρον της Τραπέζης της Ελλάδος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επιμένει μέχρι σήμερα ότι δεν έχει “πρωτογενή γνώση” επί του θέματος και ότι δεν έχει λάβει το παραμικρό που να αφορά την εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής. Ωστόσο, σε επίσημα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, η Εθνική Τράπεζα παραδέχεται την ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών και της Τραπέζης της Ελλάδος, για σημαντικές πτυχές της ειδικής εκκαθάρισης, όπως είναι η πληρωμή της προκαταβολής των 200 δραχμών σε συνάλλαγμα και όχι σε δραχμές σε ορισμένους κατοίκους του εξωτερικού, κάτι που η Εθνική Τράπεζα αρνείται σήμερα παρά τις ισχυρές έγγραφες αποδείξεις που βρέθηκαν.
Επιπρόσθετα, στη βιβλιοθήκη της ίδιας της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οποία, παρά το μέγεθος και την πληρότητα της, δεν υπάρχει ούτε λέξη για την Τράπεζα Ανατολής, ανευρέθη κατόπιν ερεύνης μας ο Επίσημος Απολογισμός της Εθνικής Τράπεζας για τη χρήση 1936, μαζί με τους Ισολογισμούς της για το ίδιο έτος. Ενώ λοιπόν η Εθνική Τράπεζα επιμένει ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1936, τόσο στον Απολογισμό του έτους όσο και στους επίσημους Ισολογισμούς της Εθνικής Τράπεζας δεν αναφέρεται το παραμικρό. Υπάρχει αναφορά για την εξαγορά μέρους του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Ανατολής, όπως και μνεία για κάθε έξοδο, έσοδο και στοιχείο που αφορά τη χρήση του 1936. Αυτό που φυσικά δεν υπάρχει είναι η λήξη της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής, στοιχείο που είναι στη διάθεση της Τράπεζας της Ελλάδας από το 1936 έως και σήμερα.
Παρ όλες τις έγγραφες και δια ζώσης οχλήσεις μας και την επίμονη άρνηση σας να μας παρέχετε κάποια στοιχεία και να συνδράμετε στο έργο μας, το οποίο δεν είναι μόνο ατομικό αλλά γενικού – κρατικού οικονομικού ενδιαφέροντος, εμείς σας παραθέσαμε μερικά από τα στοιχεία μας, τα οποία οφείλατε να μας παρέχετε εσείς κατά το νόμο, και τα οποία ενοχοποιούν τόσο εσάς όσο και την Εθνική Τράπεζα, για τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, κατ’ εφαρμογήν των κείμενων διατάξεων, αστικών και ποινικών. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία οφείλατε να κατέχετε, προέκυψαν από έναν ενδελεχή έλεγχο και μέρος από αυτά σας τα απαριθμήσαμε για τον προβληματισμό σας.
Η υποτιθέμενη κατά την Εθνική Τράπεζα εκκαθάριση δεν οριστικοποιήθηκε κατά νόμο και κατά τους όρους της σύμβασης, και τούτο προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό της Εθνικής Τραπέζης της χρήσης 1936, κατά τον οποίο δεν υπάρχει μνεία ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης και τον οποίον εσείς οι ίδιοι – που αρνείστε κάθε γνώση – μας χορηγήσατε σφραγίζοντας τον με την στρογγυλή σφραγίδα της Τραπέζης της Ελλάδος. Είναι μάλλον απίθανο να μην γνωρίζετε να διαβάσετε έναν ισολογισμό, στον οποίον καταχωρούνται το ενεργητικό, τα παθητικά στοιχεία, αλλά και οι μεταβατικοί λογαριασμοί (λογαριασμοί τάξεως), οι οποίοι τηρούνται όταν δεν οριστικοποιούνται ορισμένα στοιχεία λογαριασμών, όπως στην περίπτωση της Τράπεζας της Ανατολής.
Σας κοινοποιούμε τώρα τα συγκεκριμένα στοιχεία για να λάβετε γνώση και εσείς ορισμένα έγγραφα του αρχείου σας που μας ενδιέφεραν, που αρνηθήκατε να μας χορηγήσετε και που πιστοποιούν ότι δεν τελείωσε η εκκαθάριση το έτος 1936. Επομένως, η εκκαθάριση της Τραπέζης της Ανατολής κατά νόμο υφίσταται μέχρι σήμερα και η Τράπεζα της Ανατολής βρίσκεται εν λειτουργία ενσωματωμένη στην Εθνική Τράπεζα.
Η Εθνική Τράπεζα έχει παρανόμως ιδιοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ανατολής – ακίνητα και κινητά. Δυστυχώς, φαίνεται ότι με τις ενέργειες σας και τις παραλείψεις σας συγκαλύπτετε την Εθνική Τράπεζα, προσβάλλοντας το έννομο συμφέρον μας και το δημόσιο αντιστοίχως. Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κομιστές μετοχών που έχουν αποζημιωθεί εκ της εκκαθάρισης από το 1946 έως σήμερα και η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε διέψευσε τους ισχυρισμούς τους, ισχυρισμοί που τελούν εις γνώσιν σας.
Στις 6 Δεκεμβρίου 1941, δια το υπ. Αριθμόν πρωτοκόλλου 342017/6-12-1941 έγγραφο της, η Εθνική Τράπεζα ιδιοποιήθηκε απαιτήσεις της Τράπεζας της Ανατολής και εισέπραξε από το Ελληνικό Δημόσιο δεκαπενταετές ομολογιακό δάνειο που η Τράπεζα της Ανατολής είχε χορηγήσει το 1915 και το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν ξεκίνησε να πληρώνει το 1930. Η πλήρης ικανοποίηση του ομολογιακού αυτού δανείου έγινε κατόπιν συμφωνίας με την οποία έπαψαν οι σχετικές αγωγές που είχαν ασκηθεί από την Τράπεζα Ανατολής, ενώ τα σχετικά ποσά του δανείου και των τοκομεριδίων κατεβλήθησαν και η Εθνική Τράπεζα ικανοποιήθηκε πλήρως, χωρίς αυτά να αναφέρονται σε κανέναν ισολογισμό, χωρίς να έχουν περάσει από την εκκαθάριση και δίχως να καταβληθούν οι απαραίτητοι φόροι και τέλη επί αυτών.
Ενώ λοιπόν ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους από την πείνα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εισέπραττε από το κατεχόμενο Ελληνικό Κράτος κεφάλαια που δολίως απέκρυπτε, με τα οποία θα μπορούσε να ετρέφετο ο πληθυσμός της Ελλάδος – εγκληματικώς φερόμενη κατά την άποψη μας. Τα παραπάνω πιστοποιούν τις εμπορικές πράξεις που έγιναν μεταξύ των συμβαλλομένων, τις οποίες εσείς παρανόμως ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζετε, ενώ αρνείστε τη γνώση γεγονότων και πράξεων, τα οποία οφείλατε να γνωρίζετε, αφού τελούν υπό τον έλεγχο σας.
Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι το υπέρογκο οικονομικό όφελος της Εθνικής Τράπεζας από την ειδική εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής σε βάρος των μετόχων και του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, στο οποίο οφείλετε να ασκήσετε σήμερα τον εποπτικό σας ρόλο. Εμείς οι νομίμως κατέχοντες μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής αναζητούμε σήμερα τον υπεύθυνο της από εμάς θεωρούμενης συμπαιγνίας κατά των συμφερόντων ημών και του κράτους.
Κατόπιν των ανωτέρω, σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες εις χείρας μας ισολογισμούς της Εθνικής Τράπεζας για τη χρήση 1936, εξηγείται ο λόγος που διαπιστώνεται τεράστια αύξηση των εκκρεμών λογαριασμών στο Παθητικό της Εθνικής Τράπεζας κατά τη μετάβαση από τη χρήση 1935 στη χρήση 1936. Σύμφωνα με τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τραπέζης της 20ης Φεβρουαρίου 1937, φαίνεται η μεταφορά των λογαριασμών της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής προς την Εθνική Τράπεζα, γεγονός που προκύπτει από έγγραφα τα οποία τηρείτε αλλά αρνείστε ότι γνωρίζετε. Τα εν λόγω πρακτικά αποτελούν πλήρη απόδειξη των ισχυρισμών μας και των δικών σας παραλείψεων ως εποπτευούσης Τράπεζας -Αρχής, σύμφωνα με την πληθώρα των στοιχείων που περιήλθαν εις χείρας μας και τα οποία υποτίθεται ότι αγνοείτε.
Για τους λόγους που περιγράψαμε και σύμφωνα με τα στοιχεία που σας παραθέσαμε, παρακαλούμε, εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου και σε κάθε περίπτωση σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των πέντε εργασίμων ημερών, να μας απαντήσετε εγγράφως, στα υποβαλλόμενα ερωτήματά μας και να μας χορηγήσετε επικυρωμένα αντίγραφα, των αιτουμένων εγγράφων και στοιχείων των οποίων εκ του θεσμικού σας ρόλου οφείλετε ως εποπτεύουσα αρχή να κατέχετε και δη:
  • 1. Αν έχει υποβληθεί, ως οφείλετο, προς υμάς ο Ισολογισμός Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής ΑΕ, υπό την μορφή που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, αν έχει συνταχθεί από τους Εκκαθαριστές ή από οιονδήποτε τρίτο, ποιός είναι αυτός και υπό ποία αρμοδιότητα ενήργησε.
  • 2. Αν δεν έχει συνταχθεί Ισολογισμός Εκκαθάρισης από το 1932 μέχρι σήμερα, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε τις δικές σας ενέργειες από την ημέρα που λάβατε γνώση για την υπόθεση αυτή, μετά από καταγγελίες κομιστών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
  • 3. Σε ποιό τεύχος του Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών δημοσιεύτηκε ο Ισολογισμός Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής ΑΕ, όπως σαφώς ορίζεται υπό της νομοθεσίας της εποχής. Αν δεν δημοσιεύθηκε, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε τις δικές σας ενέργειες από την ημέρα που λάβατε γνώση για την υπόθεση αυτή, μετά από καταγγελίες κομιστών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
  • 4. Σε ποιά Ελληνική εφημερίδα δημοσιεύτηκε η Τελευταία Εξαμηνιαία Κατάσταση του Λογιστικού της Εκκαθάρισης της 28 Δεκεμβρίου 1936, η οποία συνοδεύεται από την «Τελική Κατάσταση της Εκκαθαρίσεως της Τράπεζας Ανατολής της 28ης Δεκεμβρίου 1936». Αν δεν δημοσιεύθηκε, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε τις δικές σας ενέργειες από την ημέρα που λάβατε γνώση για την υπόθεση αυτή, μετά από καταγγελίες κομιστών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
  • 5. Την Λογιστική Κατάσταση της Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής ΑΕ, μαζί με την έκθεση πεπραγμένων, όπως οφείλετο να έχει κοινοποιηθεί και προς υμάς. Αν δεν δημοσιεύθηκε, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε τις δικές σας ενέργειες από την ημέρα που λάβατε γνώση για την υπόθεση αυτή, μετά από καταγγελίες κομιστών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.
Σε κάθε περίπτωση αιτούμαστε να μας κοινοποιήσετε όλα τα έγγραφα με βάση τα οποία ερευνήσατε την υπόθεση της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής, μετά τα σχετικά αιτήματα και καταγγελίες που έφτασαν σε εσάς. Επίσης, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε σε ποιές υπηρεσίες, αρχές και ενδιαφερόμενους έχετε απευθυνθεί αναζητώντας πληροφορίες και ζητώντας πλήρη ενημέρωση από τη στιγμή που δεν είχατε “πρωτογενή γνώση” επί του θέματος όπως μας έχετε εγγράφως ενημερώσει. Τέλος, αιτούμαστε να μας γνωρίσετε αν ο εποπτικός ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος έχει ανασταλεί επειδή στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει δικαστική διαμάχη πολιτών κατά της Εθνικής Τραπέζης, μια και ο εποπτικός ρόλος σας αφορά τη γενικότερη λειτουργία και φερεγγυότητα των τραπεζών και δεν αφορά υποθέσεις ιδιωτών.
Πιθανή άρνηση σας, δια της οποίας διακυβεύονται τα έννομα συμφέροντα μας και τα συμφέροντα του Δημοσίου, θα μας αναγκάσει να προβούμε σε καταγγελία στις προαναφερόμενες υπηρεσίες – αρχές του Ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες κοινοποιείται η συγκεκριμένη αίτηση – καταγγελία, για τον εντοπισμό των υπευθύνων και του δόλου αυτών.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ !!!!!!


Γιάννης Καλογερόπουλος

ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ !!!!!! ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΩΡΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΥΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ [ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ] ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!..... ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/2013 : Ο κ. ΣΩΡΡΑΣ ΕΘΕΣΕ ΟΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 [ ΔΥΟ ] ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΠΟΥΝ


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 ..
 2 [ ΔΥΟ ] ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΠΟΥΝ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ . !!!!!!!!!!!! ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ..... 2 ... ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ !!!!!!!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ;;;; ... ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΩΡΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΑΖΙ...... [ ΕΙΧΑΝ ΝΟΜΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΛΟΠΙΑΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ ... ΑΜΑΛΙΑΣ 8 πραξη ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ !!!!! ] ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ : 1η ΖΗΤΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ !!!!! παραδειγμα ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΟ 1 ΔΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ [ ΤΑΝΚΣ ] ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΤΑΝΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ 700 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ !!!! ΕΝΩ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΝΚ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ..... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!!! .. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΝΚ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ [ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ] ΜΟΝΟ 70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ !!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΠΕΛΟ !!!! ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΝΚ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΤΩΝ 70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!!! ........... ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΖΗΤΗΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ - ΧΡΕΟΥΣ !!!!........... ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!! Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΑΝD ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ !!!!!!!!! ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!!....... ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .... ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!! ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!............ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ !!!!!!! ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΣΑΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ !!!!!!



!!!!!!!!!Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΑΝD ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ !!!!!!!!!


 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/03/600_30.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters